UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Linus Atarah: Hommaforum (=Roope) yrittää pelotella vaikenemaan  (Luettu 8699 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 174
 • Liked: 89974
Lainaus
Voiko sananvapautta käyttää väärin - Linus Atarah

Voiko sananvapautta käyttää väärin?

"Toimittajana sananvapaus merkitsee minulle sitä, että voin ilmaista mielipiteeni ja ajatukseni. Minun tulee voida kirjoittaa tai puhua julkisesti ilman pelkoa joutumisesta sen vuoksi vainotuksi."

"Sananvapautta tulee rajoittaa sellaisissa tilanteissa, joissa sananvapautta käytetään hyväksi tai sitä käytetään väärin esimerkiksi rasistisen tai vähemmistöihin kohdistuvan vihan lietsomiseksi joitakin yhteiskunnan jäseniä vastaan. Kenenkään ei tulisi noin vain voida astella julkisuuteen sanomaan, että "nämä ihmiset tulisi lähettää tuhoamisleireille" tai että "tämä tietty uskonto on paha, koska se ajaa sitä ja tätä" tai että "tämän tietyn rodullisen ryhmän edustajat ovat varkaita tai raiskareita". Tämänkaltaisia asioilta. Eli mielestäni kyllä jossain tilanteissa."

Mihin vihapuhe pyrkii?

"Jotkut ihmiset ovat tavanneet sanoa asioita, jotka ovat hyvin inhottavia joitain väestönosia kohtaan ja nämä puhujat ovat piileskelleet sananvapauden takana. Ilmiötä kutsutaan usein vihapuheeksi, ja se on ollut melko yleistä Suomessa viime vuosien aikana."

"En ole itse henkilökohtaisesti ollut vihapuheen kohteena, mutta minua on syytetty vähemmistöjen suosimisesta. Jokin aika sitten kirjoitin artikkelin, jossa selitin vähemmistöjen asemaa Suomessa ja kuvailin tilastoja turvapaikanhakijoiden määristä Suomessa ja siitä, kuinka paljon maahanmuuttajia Suomeen on saapunut viimeisten noin viiden vuoden aikana. Ryhmä nimeltä Hommafoorum poimi artikkelini ja yritti syyttää minua tiedon vääristelystä ilman mitään perusteita. Heillä ei ollut mitään todisteita siitä, että olisin todella jakanut virheellistä tietoa. Vaan vain koska olin kirjoittanut faktapohjaista tietoa maahanmuuttajien tilanteesta, he päättivät yrittää saada minut näyttämään epäuskottavalta, koska olin esittänyt tietynlaisia ajatuksia. Joten tavallaan kyseessä on pelottelutaktiikka. He yrittävät pelästyttää minut, jotta seuraavalla kerralla, kun kirjoitan juttua maahanmuuttajista tai jostain vastaavasta, minun tulisi olla joko todella varovainen tai minun tulisi olla haluton ilmaisemaan näitä ajatuksiani. Tai oikeastaan heille olisi parempi, jos lopettaisin kokonaan aiheesta kirjoittamisen. Tällainen tilanne Suomessa tällä hetkellä on."
(video, 3:17)

Ainoa löytämäni foorumin viesti, joka jotenkin sopii tuohon Atarahin haastattelun kuvaukseen on tämä:
6-7 päivän kurssi ei ole ihan helposti perusteltavissa toimituksen esimiehelle. Kallista.

Kurssilla voisi sitten opettaa muun muassa journalistista etiikkaa. Ettei käy niin kuin freelance-toimittaja Linus Atarahille, hups, kävi tänään:
Lainaus
By European standards Finland admits relatively few asylum seekers. Last year 5,988 people sought asylum in Finland but only 116 were accepted, according to the interior ministry’s Immigration Service. By comparison, 10,000 asylum seekers arrived in Sweden, Finland’s Nordic neighbour, within the first six months of last year, according to the United Nations High Commission for Refugees (UNHCR).
Linus Atarah: Tough Asylum Policy Opposed by Civil Disobedience

Virhe oli asiayhteydessään niin selvä, että en viitsinyt sitä enää erikseen mainita. Suomen turvapaikkapolitiikan tiukkuutta korostaakseen Linus Atarah kertoi vain varsinaisen turvapaikan saaneiden määrän (116), kun oikeasti myönteisiä turvapaikkapäätöksiä tehtiin vuonna 2009 kaikkiaan 1 373 eli yli kymmenen kertaa enemmän. Linus Atarahin mukaan tämän asian esille ottaminen tai ilmeisesti jo hänen nimensä täällä mainitseminen oli kuitenkin "pelottelutaktiikkaa". Tuo lähettämäni viesti oli ainoa Atarahin kirjoitusta käsittelevä kommentti, mutta Atarahin mielessä se paisui osoitukseksi siitä, kuinka Hommaforum yrittää tukahduttaa maahanmuuttajista kirjoittavien toimittajien sananvapauden.

Kyseinen video on muuten osa ihmisoikeuksia käsittelevää verkkokurssia, sen sananvapautta ja vihapuhetta käsittelevää osuutta.

Lainaus
Ihmisoikeudet.net on Amnestyn Suomen osaston, Ihmisoikeusliiton, Suomen YK-liiton ja Maailma.netin yhteistyöhanke.
Yhteistyökumppaneina lisäksi useita suomalaisia kansalaisjärjestöjä ja opettajatyöryhmiä.
Hanketta ovat rahoittaneet opetusministeriö, opetushallitus ja ulkoasiainministeriö

En nyt viitsi lähteä purkamaan Atarahin toimittajalle erikoista sananvapauskäsitystä, jonka mukaan ei saa olla mahdollista astella julkisuuteen sanomaan, että "tämä tietty uskonto on paha, koska se ajaa sitä ja tätä".
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 174
 • Liked: 89974
Tämä on nyt kolmas kerta, kun huomaan jonkun valittavan julkisuudessa, kuinka häntä herjataan Hommaforumilla, vaikka asiaa selvitettäessä on käynyt ilmi, että kyseessä on ollut käsittämätön ylireagointi lähettämääni asialliseen viestiin.

Tässä ne edelliset tapaukset (omat alkuperäiskommenttini kursiivilla):

Lainaus
Junkkonen on luonnollisesti päätynyt keskustelun- ja herjanaiheeksi "maahanmuuttokriittisellä" Hommafoorumilla.
Rauhan Puolesta 2/2012: Äärimmäisten tarinoiden äärellä

Ohjaaja Mervi Junkkosta ei ole tietääkseni käsitelty Hommafoorumilla mitenkään muuten kuin tuossa yhdessä alla olevassa lainauksessa minulta, jossa toivoin hänen esittävän perusteluja esittämiensä väitteiden tueksi.

Lainaus
Suomi palauttaa vuosittain kymmeniä kidutettuja turvapaikanhakijoita kotimaahansa, arvostelee kidutettujen kokemuksista dokumenttielokuvan tehnyt Mervi Junkkonen. Hän muistuttaa, että tämä voi tietää monelle kuolemantuomiota. Samalla Suomi rikkoo allekirjoittamaansa kidutuksenvastaista sopimusta.
...
Dokumenttielokuva saa Suomen ensi-iltansa Docpoint-festivaaleilla Helsingissä ensi tiistaina.
MTV3: Dokumenttiohjaaja kritisoi Suomen käännytyspäätöksiä

Saa kritisoida. Mutta missä näyttö tai edes kunnolliset perustelut niistä sopimusrikkomuksista?

Lainaus käyttäjältä: Espoon seurakuntasanomat
Vaikuttaminen on koettu kirkon arvojen mukaiseksi. Sen sijaan monikulttuurisuutta vastaan taistelevalla Homma-foorumilla Siukonen on joutunut loanheiton kohteeksi.

Pastori Antti Siukonen on mainittu nimeltä ainoastaan tässä minun kirjoittamassani viestissä:
Lainaus käyttäjältä: Antti Siukonen
He ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen, ja heitä odottaa käännytys Afganistaniin, jossa heillä on perusteltu syy olettaa, että heidän henkensä on uhattuna.

Tämän kaiken Antti Siukonen tietää, koska on kulkenut "ei ihan päivittäin, mutta aika monta kertaa viikossa" paikan ohi. Antti Siukosella(kaan) ei ollut mitään uutta kerrottavaa tapauksista, eikä hän niistä ilmeisesti mitään tiedäkään.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 813
 • Liked: 15418
 • Kuka jos en minä
Hmm, eikös amnestyn periaatteisiin kuulunut että jokainen osasto käsittelee ainoastaan kotimaansa ulkopuolisia asioita? Olisiko ensimmäinen kerta kun avoimesta hyökätään oppositiota vastaan. Liekkö mokurosvoiltakin alkaa rahoitus vähetä?
Hedelmistään puu tunnetaan.

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14712
Toimittajana Linus Atarahilla on myös erityinen vastuu oikean tiedon välittämisestä esim. mamujen rikoksista, sosiaaliturvasta sekä kotoutumisvaikeuksista. Tiedon välittämistä ei ole valmiiksi pureksittujen mielipiteiden välittäminen kansalle, vaan asioiden kertominen sellaisina kuin ne ovat oikeasti eikä sellaisina kuin niiden toimittajien mielestä tulisi olla. Oikean tiedon välittäminen propagandan levittämisen sijaan erottaa toimittajat "toimittajista".

Linus Atarah on ghanalaissyntyinen suomalainen toimittaja.

"Suomalainen" toimittaja, joka ei osaa antaa edes haastattelua suomeksi?  ???
« Viimeksi muokattu: 09.08.2014, 17:57:18 kirjoittanut Micke90 »

Iloveallpeople

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 153
 • Liked: 2766
Lainaus
Vaan vain koska olin kirjoittanut faktapohjaista tietoa maahanmuuttajien tilanteesta

Ilmeisesti Atarah ei selittänyt, millä perustein hänen mielestään kirjoittaminen 116:sta vaikka todellinen luku on 1373 on hänen mielestään faktapohjainen tieto. Olisi mukava kuulla, miten hän tuon selittää.
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14712
Tuo koko videohan on ihan pelkkää propagandaa enkä olisi lainkaan yllättynyt jos sen sisältö olisi syntynyt jonkinlaisen aivopesu-projektin tuotoksena, jossa tarkoitus on taisella pahuutta vastaan.

Propagandan levittäminenhän on toimittajien tärkein tehtävä tänä päivänä. Se siis vastaa Linus Atarahin sananvapauskäsitystä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 174
 • Liked: 89974
Ilmeisesti Atarah ei selittänyt, millä perustein hänen mielestään kirjoittaminen 116:sta vaikka todellinen luku on 1373 on hänen mielestään faktapohjainen tieto. Olisi mukava kuulla, miten hän tuon selittää.

Se oli "faktapohjainen" perustelu Atarahin väitteelle, että "eurooppalaisittain Suomi hyväksyy vain suhteellisen harvoja turvapaikanhakijoita". Kun käytetään oikeita lukuja, käy ilmi, että asia on juuri päinvastoin. Suomi on ollut vuosia Euroopan kärkeä, kun verrataan käsiteltyjen turvapaikkahakemusten hyväksymisprosentteja. Olisi mukava kuulla, onko Atarah valmis perumaan aiemmat kirjoituksensa, kun huomaa lukujensa, oletustensa ja johtopäätöstensä olleen vääriä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 813
 • Liked: 15418
 • Kuka jos en minä
Ja mitä hiton vähäistä mamumassassa on jos 90% väestönkasvusta tulee maahanmuutosta.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 309
 • Liked: 30406
 • Ego sum Spartacus
Miksi tuo Linus Atarah on Suomessa, eikö hänellä ole kotimaa jonka ongelmia ruotia, miksi hän on tullut Suomeen vihapuhumaan suomalaisista?

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 430
 • Liked: 9114
Aikamoinen instituutio tämä Hommaforum, kun journalisteina itseään pitävätkin pelkäävät sitä, että heidän tekemisiään puidaan täällä.

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14712
Aikamoinen instituutio tämä Hommaforum, kun journalisteina itseään pitävätkin pelkäävät sitä, että heidän tekemisiään puidaan täällä.

Ilmeisesti Homman merkitys yhteiskunnalle on niin suuri, että se saa tyhjäntoimittajienkin luut tutisemaan.  ;D

Iloveallpeople

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 153
 • Liked: 2766
Aikamoinen instituutio tämä Hommaforum, kun journalisteina itseään pitävätkin pelkäävät sitä, että heidän tekemisiään puidaan täällä.

Osalle maininta Hommaforumilla on saavutus, joka pitää saada julkituoda, vaikka niitä mainintoja olisi vain yksi ja sekin erittäin neutraali. Kun on suvaitsevaiston merkittävyysasteikon alareunassa, voi tällainenkin "meriitti" nostaa arvostusta ainakin kyseisen henkilön omassa mielessään. Pyritään siis nostamaan omaa merkittävyyttä: "Minua on haukuttu Hommaforumilla".
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 430
 • Liked: 9114
Taisi olla Sanna Ukkolallekin aluksi shokki, kun hänen raportointiaan käsiteltiin kriittisesti Hommalla ja/tai Scriptan vieraskirjassa.  Sittemmin Sanna lienee hyväksynyt toisasian, että nykymaailmassa amtööritkin voivat arvioida julkisesti journalistien tekosia, ja jopa nimimerkin suojista.

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14712
Taisi olla Sanna Ukkolallekin aluksi shokki, kun hänen raportointiaan käsiteltiin kriittisesti Hommalla ja/tai Scriptan vieraskirjassa.  Sittemmin Sanna lienee hyväksynyt toisasian, että nykymaailmassa amtööritkin voivat arvioida julkisesti journalistien tekosia, ja jopa nimimerkin suojista.

Ehkä seurustelu Matias Turkkilan kanssa on vienyt hänestä kiihkeimmät maailmanparannushalut?  ;)

Malla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 852
 • Liked: 3090
Jos toimittaja (tai tutkija tai virkahenkilö) kokee pelotteluksi tai herjaamiseksi sen, että hänen esittämiään faktoja kyseenalaistetaan, hän on väärällä alalla. Virheellisen tiedon oikaiseminen käy kai aika napakasti, kun kyse on tilastoista. Tulkinnoista voi keskustella sopuisasti, korrektisti ja uhriutumatta.

Jos kyseessä on uhkailu, se on poliisiasia.
Tällainen tilanne Suomessa toistaiseksi on.

ihminen

 • Vieras
Linus Atarah: Voiko sananvapautta käyttää väärin ?

ihminen: Voi, jos esimerkiksi kertoo valheellisia väittämiä julkisesti videolla tai julkaisee vääristeltyjä tilastoja sanomalehdessä.


Yleisesti ottaen nämä on näitä kukkisten lemmikkejä jotka toistelevat sitä mitä ovat heiltä oppineet. Toimittaja? Ei, sanoisin toimittelija eikä edes keskinkertainen sellainen.

Roope yrittää uhkailla ja pelotella vaikenemaan  :roll: Kaverihan on palstan asiallisin kirjoittaja ja kaivaa faktan kuin faktan esiin. Ei taida faktapohjaiset argumentit vastapuolella riittää kun pitää turvautua valehteluun, taasen kerran.


J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 538
 • Liked: 7301
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Roope on kova jätkä. Saa ihmiset tutisemaan yhdellä ainoalla viestillä, jossa on muutama sana  ;D

Roope tekee ahkerasti todella arvokasta työtä nuivan skenen puolesta, eikä harrasta ylilyöntejä, vaan pysyy aina asialinjalla. Nöyrimmät kiitokseni Roopelle puurtamisesta nuivan skenen ja totuuden puolesta!
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. jäsen Veikko

"Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella". Maria Ohisalo

Tagit: