UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Kansan Uutiset: Emilia Kukkala ja minimitoimeentulo  (Luettu 19384 kertaa)

skrabb

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 953
 • Liked: 692
Lainaus
9.8.2013 08.50
Työttömyys on rakenteellinen ongelma. Rakenteellinen ongelma tarkoittaa, että järjestelmä toimii näin.

Viimeinen sana
Mieluummin syrjäydyn kuin alan sirkuspelleksi
Emilia Kukkala
 
Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) esitti hiljattain vastikkeellista sosiaaliturvaa. Kriitikot huomauttivat, että sellainen on jo olemassa. Sitä kutsutaan työksi ja vastiketta palkaksi. Ehkä Risikko tarkoittikin, että Suomen yli 300 000 työttömälle olisi kyettävä tarjoamaan tolkullista työtä ja työstä tolkun palkkaa?
 
Työtä kuitenkin säädellään laeilla ja työntekijää voi riistää vain niiden puitteissa. Lakeja voi kiertää kutsumalla työtä harjoitteluksi, valmennukseksi, työpajatoiminnaksi tai vaikkapa vastikkeelliseksi sosiaaliturvaksi. Joten mitäpä työttömille oikeita töitä järjestämään, kun he voivat hikoilla voittoa omistajille valtion maksaessa viulut.
 
Mitä siitäkään, jos toiminta olisi täysin hyödytöntä. Onhan tärkeää, että itse vihreällä oksalla kököttävät saavat kokea tyydytystä katsellessaan yksiä kaivamassa ojaa ja toisia täyttämässä perästä. Ihmisiä lunastamassa olemassaolon oikeutustaan nöyryyttävillä tempuilla.
 
Parempi tehdä jotain kuin ei mitään, sanotaan. Sillä aina joku muu tietää työtöntä paremmin, mikä tälle on hyväksi. Työttömiin ei suhtauduta täysivaltaisina, tasavertaisina aikuisina ihmisinä, vaan laiskoina ja latvakakkosina holhottavina. Rassukoina, joille pitää keksiä jotain pikku puuhaa tai loisina, jotka sietäisi pakottaa orjatyöhön ase ohimolla.
 
Tätä ei tietenkään, erään puolueen nuoriso-osastoa lukuun ottamatta, sanota ääneen, vaan kyykytys puetaan hyväntahtoiseen kannustamiseen. Minäpä kerron uutisen. Suurin osa meistä, joista aina ollaan kovin huolissaan, ei halveksi mitään niin kuin niljakasta ”vain sinun parhaaksesi” -puhetta, jolla oikeutetaan rakenteellinen väkivalta.

Sikäli kun kannustamisen etymologia on vieras, tehkää netissä kuvahaku sanalla ”kannukset”. Ehkä kyseisen toiminnan todellinen luonne avautuu.
---

Työttömyys on rakenteellinen ongelma. Rakenteellinen ongelma tarkoittaa, että järjestelmä toimii näin. Sen kuuluukin toimia juuri näin. Tehostamisen tuloksena syntynyt työttömien armeija takaa, että työssäolijoilla ei ole varaa valittaa työoloistaan, ehdoistaan ja palkoistaan. Porvaria harmittaa vain, että ilmaisreservikin syö.
 
Leivänsyrjään kiinni päässeiden katkeruus työttömiä kohtaan varmistetaan ruoskimalla duunarit niin näännyksiin, että ajatuskin sohvallamakoilusta saa raivon partaalle. Silti sekä työssäolijoita että työttömiä – todellisuudessa kahtiajako on vain tilastollinen – riistää sama logiikka. Katkeroituneilta raatajilta unohtuu, että työttömyys on kaukana lomailusta.
 
Työpaikkoja on tilastojen mukaan auki noin 30 000. Näihin on laskettu kaikki puhelinmyynnit, pätkät, vuokrakeikat ja kippokaupat. Yhtä työpaikkaa kohti on karkeasti laskettuna 10 työtöntä. Yhtä vähänkin säällistä työpaikkaa kohti on helposti useita satoja hakijoita.
 
Näin luvuin fraasi ”kyllä tekevälle aina töitä löytyy” on silkkaa henkistä väkivaltaa. Töitä varmasti löytyy niin, vielä kun löytyisi palkanmaksajia.
 
Syksyn budjettiriihessä on uhattu maksattaa rakenteelliset uudistukset jälleen työntekijöillä. Missä viipyy keskustelu pääomien rakenteellisista uudistuksista?
---

On surullista, että tarvitaan oikeistolaisten 1800-luvulle tuoksahtavia avauksia osoittamaan, miksi keskustelu perustulosta on yhä tärkeää. Vaikka kansalaisaloite tyrmättiin, on tarve perustulolle, jos mahdollista, yhä polttavampi.
 
Mitä konkreettisin ja rationaalisin arjen ongelmista ponnistava hanke leimattiin hippien haihatteluksi. Keskeinen ja edistyksellinen uudistus kuitattiin näpertelynä. On häpeällistä, että esimerkiksi ay-liike suurelta osin asettui jyrkästi perustuloa vastaan.
 
Olemme jälleen tilanteessa, jossa omien aloitteiden ajamisen sijaan yritetään hätäisesti pelastautua vastapuolen mustimmilta fantasioilta. Vaan minkäs teet, kun orjuuteen fiksoituneet vasemmistolaisetkin käyttävät yhteisiä varoja mieluummin byrokratiaan, luukutukseen ja kyttäykseen kuin kansalaisten vallan, vapauden ja toimeliaisuuden lisäämiseen.
 
Ontto moralismi on kauhea ase. Refleksinomainen ylistyslaulu raatamiselle kajahtaa omienkin joukoista ilmoille aina, kun joku uskaltaa ehdottaa työn tai varallisuuden tasaisempaa jakoa. Aivan kuin työväenliikettä tarvittaisiin vahtimaan työläisten moraalia ja kuria! Niistä kyllä pitävät muut huolen, voin luvata.
 
Perustulo olisi monelle painajainen, koska se tekisi ihmisistä enemmän omien elämiensä herroja. Sillä eihän nyt, herra paratkoon, ihminen voi itse päättää elämästään. Mitään kauheampaa emme osaa kuvitellakaan.
 

http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/kolumnit/3034037/mieluummin-syrjaydyn-kuin-alan-sirkuspelleksi
Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki. Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki.

Kauhea Ihmismäinen Otus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 014
 • Liked: 1907
 • VKKHM eli Paheksuttavuuden Kuningasvärisuora
Ou..... Kei.....  :o
Pienetureiällinen lesbotransnainen

IMMane

 • Vieras
No jaa. Paljon puhetta ja tunnetta. "Kyllä tekevälle työtä löytyy" on tähän aikaan kehno sanonta. Kuten on "hyvästä työntekijästä pidetään kiinni". Realistisemmat muodot olisivat "tekevälle voi löytyä työtä". "Hyvästä työntekijästä pidetään kiinni jos konserni antaa lisärahoitusta".

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17570
 • covfefe
E Kukkala ei kelpaa sirkuspelleksi eli klovniksi. Ollakseen klovni, ihmisen täytyy olla herkkä ja karkea, hyvin hyvin ahkera ja ajoituksen sekä maneerien on toimittava sekunnin murto-osan tarkkuudella.
Sirkuspelle on ammattilainen. Ura maailman vakavimmassa ja haastavimmassa ammatissa....huumorin tekemisessä,  ei sovi sellaiselle joka laiska pelle luonnostaan.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 168
 • Liked: 20926
 • Blues for Allah
Sirkuspelle on arvostettu ammatti, johon pystyvät vain harvat. Huumori on erittäin vaikea laji, enkä usko E. Kukkalalla olevan edes mahdollisuuksia alalle.
Puolestani hän saa syrjäytyä.

Edit. ^ ;D
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

KalleK

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 118
 • Liked: 402
Oikeastaan melkoisen piristävää olla kerrankin Emilia Kukkalan kanssa jostain täysin samaa mieltä.

Nykyinen työnteonmalli on mielestäni tullut tiensä päähän. Olisi aika vakavasti harkita selkeitä uudistuksia työn jakamiseksi tasaisemmin kaikkien kesken. Yksi hyvä uudistus mielestäni olisi päivittäisen työajan nipistämisen kuuteen tuntiin, kaikenlaiset ylityöt kieltäen. Ja vain viitenä päivänä viikossa. Kesälomat kahteen kuukauteen vuodessa kaikille, jotka olisi pakko pitää. Alkaisi työtunteja vapautumaan muillekin kun yhteiskuntaa kuitenkin pyöritetään käytännössä 24/7.

En vain yksinkertaisesti näe yhtään mitään järkeä siinä, että sitä työpaikan saanutta piiskataan kuin viimeistä päivää kestokyvyn äärirajoilla jatkuvasti liikkuen, kun samaan aikaan työkykyistä porukkaa istuu kortistossa pilvin pimein.

Työpaikkojenkin ilmapiiri saattaisi olla paljon parempi kun porukkaa liikkuisi enemmän ja perinteiset ummehtuneet piirit joutuisivat yhtenään tekemisiin uusien naamojen kanssa. Työpaikkakiusaaminenkin tulisi huomattavasti vaikeammaksi. Ja terve työpaikkailmapiiri luonnollisesti synnyttää myös parempia tuloksia ja kannattavuus nousee. Sairaslomat vähenisi varmasti huomattavasti. Avioerot, loppuunpalamiset sun muut mielenterveydenhäiriöt vähenesivät ja koko yhteiskunnassa vallitsisi rennompi ilmapiiri.

Enää jää vain se kysymys ilmaan, että kuka ihme tällaista kehitystä oikein haluaa vastustaa ja miksi?

Samasta aiheesta näyttikin Nortunen avaavan jo aiemmin ketjun, jossa myös täyttä asiaa.

Joku varmasti seuraavaksi kysyy, että millä ne asunnot sun muut sitten maksettaisiin? No, on mielestäni selvää että jos keskimääräiset ansiotulot kaikilta putoavat noin puolella, niin samalla se asumisenkin hinta tulee samassa suhteessa alas, koska sen on yksinkertaisesti pakko.
"Meillä on isot pippelit ja teillä pienet, öhö öhö"

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 550
 • Liked: 22266
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
 "Se, joka kykenee ajattelukykynsä perusteella näkemään edeltä käsin, mitä on tehtävä, on luonnostaan hallitsija ja luonnostaan käskijä, ja se, joka kykenee ruumiillisesti tekemään nämä asiat, on hallittu ja luonnostaan orja."
      - Aristoteles
Reservaatin asukki.

”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Mielenvigast läpändeerust!

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 382
 • Liked: 9331
 • Sameiden vesien sukeltaja
Ilkeämielinen kyökkipsykologi voi kaikesta päätellen vaistota, ettei Emilia tipahtaisi ihan tyhjän päälle, vaikka työttömyys yllättäisikin. Emme varmaankaan näkisi Emiliaa aidosti syrjäytyneenä tai Siwan kassana missään tapauksessa  ;)
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

Masa76

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 227
 • Liked: 561
 • Tulkoot hurttina aroiltaan!
Ai se on tää kommunisti Emilia Alkaida Kukkala? Kukkalalle taidetaan pedata työpaikkaa YLEen koska vast'ikään Tampereen yliopiston tiedotus-, propaganda- ja myrkynkylvöopin laitokselta valmistuneen toimittajan naama on alkanut näkyä telkkarista yllättävän usein. Vasemmistokliseiden bingossa neidon maailmankatsomus kerää täyden rivin, oikea helmi. 
"Kane seemed fine... " - Ellen Ripley

Soromnoo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 567
 • Liked: 291
Vähän särähtää korvaan tuo "oman elämän herra" jos elää muiden rahoilla. Ja työn kutsuminen "vastikkeelliseksi sosiaaliturvaksi" on joko todella huono analogia tai sitten kertoo täysin kieroontuneesta maailmankatsomuksesta.

Tosin minen osaa eläytyä yhtään työttömän arkeen koska oma työelämä on aina ollut hyvin helppoa ja nykyinenkin duuni on sellainen että jos nostan kytkintä niin enemmän työnantaja on kusessa kuin minä  ;D

gloaming

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 1052
 • sosiokulttuurinen epätasapaino
Vähän särähtää korvaan tuo "oman elämän herra" jos elää muiden rahoilla.

Olet Kukkalan "ajattelun" ongelmien ytimessä. Hän tosin selvästikin lähtee siitä, että sinun (tai muiden) rahasi ja resurssisi eivät ole sinun rahojasi ja resursseja, vaan sosialistisessa järjestelmässä jaettavaa yhteishyvää. Koko tekstillä ei ole juurikaan kytkentää todelliseen tuotantoelämään ja -järjestelmään, vaan sen maailma on peräisin kulahtaneesta sosialistisesta utopiasta.

Tosiaan, ei ole sirkuspelleksi, jää toki vielä pelkän pellen rooli.
Jag stöder Feministiskt initiativ. Våga vara feminist! Feministiskt initiativ - Det tredje största partiet i Simrishamn.

Maisteri Vihannes

 • Vieras
Asiaahan tuo kirjoittaa.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 938
 • Liked: 9306
Freukkarit sanoi suunnilleen tuon saman jo 80-luvulla: 

Viekää minut baariin, veljet
Tuoliin nostakaa
Hitto joo, mä en pelle oo
Jos mies en olla saa
 
 
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

KalleK

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 118
 • Liked: 402
Toisaalta hieman hassua, että kommari kirjoittelee tuollaisia, sillä sehän juuri on sitä kommunismin kovita ydintä että laitetaan ihmiset tekemään täysin järjetöntä ja hyödytöntä työtä jotta voidaan leveillä sillä, että "meilläpä ei muuten ole työttömiä sitten lainkaan". Ehkäpä se kertoo tuosta vasemmistolais-kommunismin nykytilasta sitten jotain.

Yhtenä hyvänä esimerkkinä tulee mieleen se legendaarinen lossivahti, josta Karpo kävi tekemässä uustisenkin aikanaan. Kaveri siis tuli jossain ex-neukkumaassa joka päivä töihin vahtimaan lossia, jota ei ollut ollut olemassakaan enää vuosikausiin. Palkka kuitenkin juoksi ja kaveri kulutti "työpäivänsä" lähinnä viinaa juoden ja korttia lätkien.

Ne jotka ovat matkailleet ex-kommarimaissa, ovat varmaan panneet myös merkille nämä kommariajasta vieläkin muistuttavat reliikit, merkilliset pienet putiikit, joissa saattaa olla neljäkin eri myyjää seisoskelemassa pienen kioskin kokoisessa kopissa. Yhdelle maksat röökit, toiselle viinat, kolmannelle pullat ja neljännelle pornolehdet. Missään nimessä et voi kaikkia kerralla maksaa yhdelle kassalle. Siinäpä sitä järkeä kerrassaan sitten onkin. Mutta onpahan töitä  :facepalm:
"Meillä on isot pippelit ja teillä pienet, öhö öhö"

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 341
 • Liked: 33912
Ai se on tää kommunisti Emilia Alkaida Kukkala? Kukkalalle taidetaan pedata työpaikkaa YLEen koska vast'ikään Tampereen yliopiston tiedotus-, propaganda- ja myrkynkylvöopin laitokselta valmistuneen toimittajan naama on alkanut näkyä telkkarista yllättävän usein. Vasemmistokliseiden bingossa neidon maailmankatsomus kerää täyden rivin, oikea helmi.

TAMPEREEN YLIOPISTO
Viestinnän, median ja teatterin yksikkö
KUKKALA, EMILIA: ”Sellanen rähee”. Nuoren rakennustyöläisen identiteetin rakentuminen Raksanuoret-lehdessä.
Pro gradu -tutkielma, 65 s.
Tiedotusoppi
Kesäkuu 2013

Tutkielmassa tarkastellaan Rakennusliiton nuorisojäsenten yhteisöllisen identiteetin rakentumista Raksanuoret-lehdessä. ... Tarkastelu on toteutettu laadullisen sisällönanalyysin keinoin ja se pohjaa sosiaalisen konstruktivismin mukaiselle käsitykselle tiedosta. ... Tarkastelun kohteena olivat Raksanuoret-lehdet 01/2009–01/2012, yhteensä seitsemän kappaletta.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 617
 • Liked: 8124
 • Kuka vei meidän munat?
Nykyinen työnteonmalli on mielestäni tullut tiensä päähän. Olisi aika vakavasti harkita selkeitä uudistuksia työn jakamiseksi tasaisemmin kaikkien kesken. Yksi hyvä uudistus mielestäni olisi päivittäisen työajan nipistämisen kuuteen tuntiin, kaikenlaiset ylityöt kieltäen. Ja vain viitenä päivänä viikossa. Kesälomat kahteen kuukauteen vuodessa kaikille, jotka olisi pakko pitää. Alkaisi työtunteja vapautumaan muillekin kun yhteiskuntaa kuitenkin pyöritetään käytännössä 24/7.

Kaikki kasvu mitä taloudessamme ylipäätään enää tapahtuu on aloilla joilla on työvoimapula. Näillä aloilla ei ole mitään mahdollisuutta jakaa työtä. Joku Emilia Kukkala ei kykene edes pelleksi puhumattakaan että tekisi Angry Birds - pelin.

Oletko nyt siis oikeasti sitä mieltä että Rovionkin työntekijät saavat tehdä enää 6 tuntia päivässä töitä? Tämä ei lisäisi pätkän vertaa "työn jakamista" koska Rovio palkkaa tälläkin hetkellä kaikki jotka ylipäätään pystyy pelejä tekemään. Tuo aiheuttaisi vain sen että Rovion tuotanto putoaa tuon kaksi tuntia per nuppi jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi jää siirtää koko tuotanto muualle missä ei ole näin naurettavia rajoituksia että tuottavaa työtä ei saa tehdä kuin 6 tuntia päivässä. Tämän jälkeen Suomessa ei olisi enää mitään kasvavaa tuotantoa.


Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 291
 • Liked: 22302
 • Yksisanaisten aforismien ministeri
Mun näköjään tarttis alkaa diktaattoriks.

Sit ois kaikille töitä.

Työmäärä X jaetaan työkykyisten määrällä ja jokaiselle riittää puuhaa. Mainonnasta, kilpailusta ja päällekkäisistä toiminnoista vapautuvat resurssit huomioiden työpäiviä olisi muutama viikossa ja työaika neljä, viisi tuntia. Tarpeetonta roinaa ei tehtäisi ollenkaan. Paikat täytettäisiin kykyjen mukaan eikä sattuman, sokean kilpailun, perseennuolennan tai sukulaissuhteiden mukaan. Moninkertaiseksi käynyt vapaa-aika käytettäisiin seurusteluun, itsensä kehittämiseen, luonnon ja eläinkunnan vaalimiseen, lasten kanssa puuhaamiseen sekä seikkailuun ja universumin tutkimiseen - ja tietysti lepäämiseen.

Diktaattorina olisin ankara fasisti: pakottaisin kaikki leppoistamiseen ja humaanisuuteen enkä millään muotoa suvaitsisi niskurointia, kuten liikaa touhottamista, epäoikeudenmukaisuutta ja henkistä laiskuutta.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 550
 • Liked: 22266
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Sirkuksen tatuoitu nainen juuri nyt televiisorissa, tv 1.
Reservaatin asukki.

”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Mielenvigast läpändeerust!

normi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 018
 • Liked: 2300
 • junttiälymystön etustaja
Paljon hanurista olevaa asennetta, että "juuri mulle kuuluu ilmainen raha". Mutta on tässä osassa hieman perääkin kuten tässä:

Lainaus
Lakeja voi kiertää kutsumalla työtä harjoitteluksi, valmennukseksi, työpajatoiminnaksi tai vaikkapa vastikkeelliseksi sosiaaliturvaksi.

Tuossa on kieltämättä hieman perää, kuitenkin tuo työnantajat ovat riistäjiä kuuluisi jo pikkuhiljaa muinaisuuteen.

Oikeastihan pitäisi voida maksaa alempia palkkoja ihmisille tai vastaavasti sivukustannusten pitäisi olla pienempiä. Työehtoja pitäisi heikentää (koska kilpailevissa maissa kuten Intiassakaan ei ole hyviä työehtoja), jotta tällaisia ilmaisia työntekijöitä kuten koulujen harjoittelijat ei olisi (sairaita piirteitä omaava ilmiö).

Mutta 99%:sti pellen kirjoitus.
« Viimeksi muokattu: 10.08.2013, 12:42:06 kirjoittanut normi »
Impossible situations can become possible miracles

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 835
 • Liked: 5305
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Paljon hanurista olevaa asennetta, että "juuri mulle kuuluu ilmainen raha". Mutta on tässä osassa hieman perääkin kuten tässä:

no sitä ilmaista rahaa saa jo nykymallillakin jokainen joka haluaa. Mutta kertokaapas se että mikä järki on siinä että taloudellisesti on järkevämpää vältellä pätkätöitä, kuin tehdä niitä.

normi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 018
 • Liked: 2300
 • junttiälymystön etustaja
Paljon hanurista olevaa asennetta, että "juuri mulle kuuluu ilmainen raha". Mutta on tässä osassa hieman perääkin kuten tässä:

no sitä ilmaista rahaa saa jo nykymallillakin jokainen joka haluaa. Mutta kertokaapas se että mikä järki on siinä että taloudellisesti on järkevämpää vältellä pätkätöitä, kuin tehdä niitä.

Sori ehdit lainata keskeneräisen tekstin, lähetin ennenkuin oli valmis... my bad.
Impossible situations can become possible miracles

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17570
 • covfefe
Jumalauta mikä kommariyliopistotutkimus.

"Nuoren rakennustyöläisen idetiteetin rakentuminen RaksanuoretLEHDESSÄ!!!" siis oikeesti. Raksanuoren identiteetin rakentuminen lehdessä, ei työmaalla, ei telineillä vaan lehdessä!!"

Pelle!!


Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

IMMane

 • Vieras
Sirkuksen tatuoitu nainen juuri nyt televiisorissa, tv 1.

Kännimies tappaa kaikki bashing kohtaan käänsin. Niin ja kännimies ei edes tietenkään kadu mitään. Ei kiinnostanut katsoa enempää. Katsoessani hetkisen tosin muistui mieleen missä olen Emilian nähnyt. Youtubessa, onko olemassa äärioikeistoa videossa. Erikoinen video oli se. Mutta ei siinä. Bashingia en tohdi itse harjoittaa.

nuiv-or

 • Vieras
E Kukkala ei kelpaa sirkuspelleksi eli klovniksi. Ollakseen klovni, ihmisen täytyy olla herkkä ja karkea, hyvin hyvin ahkera ja ajoituksen sekä maneerien on toimittava sekunnin murto-osan tarkkuudella.
Sirkuspelle on ammattilainen. Ura maailman vakavimmassa ja haastavimmassa ammatissa....huumorin tekemisessä,  ei sovi sellaiselle joka laiska pelle luonnostaan.

Tarkemmin sanottuna,
Lainaus
Hyvä Oikeusministeriö - ja sitä johtava politiikko Tuija Brax (Vihreät) - vai eikö "politiikko" ole oikea yleistitteli kattamaan kaikki ne poliittiset virat, joita politiikoille annetaan? Onko "seikkailupäällikön puoliso" väärä tapa esitellä Tuija Brax uudelle tuttavuudelle? Eduskunnan kotisivulla Tuija Brax on laittanut miehensä ammatiksi "seikkailupäällikkö". 

Kirjoitin ammatikseni eurovaaliehdokkaana "klovni", sillä olen käyttänyt sitä titteliä viimeiset 20 vuotta kaikilla niillä kielillä, ja niissä maissa, joissa olen esiintynyt. Siksi myös nettisivuni ovat www.klovni.fi & www.clown.fi & www.klovn.dk & www.clown.dk & www.clown.se. Hankin Suomessa myös kotisivun www.pelle.fi, sillä en tiennyt ulkomailla asuvana vuonna 2003, onko Suomessa käytössä ammattititteli "klovni" vai "pelle". Tämä siksi, että muistin menneiltä vuosilta klovnin nimeltä Pelle Hermanni.

Nyt olen viisaampi ja tiedän, että pelle voi olla kuka vain, myös Tuija Brax (oikeusministeri) tai Tarja Cronberg (työministeri), mutta klovnin ammattiin täytyy kouluttaa itsensä. Kuka tahansa ei voi olla klovni eikä kutsua itseään klovniksi ammatiltaan. Minä voin!

Myöskään Isä Mitro ei ole klovni, vaikka media on häntä klovniksi kutsunutkin. Pelle hän voi toki olla, vaikka olisikin ortodoksimunkki. Työskentelin Valamon luostarissa 3kk kesällä 1985. Otin aurinkoa yhtenä iltapäivänä puistonpenkillä ortodoksimunkin kanssa, joka istui vieressäni siviilivaatteissaan, ja kun viehättävä naishenkilö sanoi meille olleensa luostarissa vierailulla jo kolme varttia näkemättä yhtään munkkia, vieressä istuva mieshenkilö pyysi naista istumaan alas ja lupasi hakea paikalle aidon munkin. Hän palasi takaisin muutaman minuutin kuluttua munkkikaavussaan. Nainen poistui pettyneenä paikalta, ja sanoi, ettei hän ollut nähnyt yhtään aitoa ortodoksimunkkia Valamossa ja kaiken lisäksi joku pelle yritti tehdä häneen vaikutuksen vetämällä munkinkuteet päälleen.     

Olen kouluttanut itseni klovniksi opiskelemalla 2 vuotta Komediakoulussa Kööpenhaminassa sekä jatko-opinnoissa useiden muiden tunnettujen klovnien kanssa, joista Philippe Gaulier on ollut minulle tärkein opettajani. Myös Sacha Baron Cohen eli "Borat" on ollut Gaulierin oppilas. Oma koulutukseni:  www.pelle.fi/koulutus.html

Minulla ei ole koskaan elämässäni ollut työsopimusta, jossa olisi lukenut "sirkustaiteilija", ei millään kielellä ja koska en myöskään työskentele sirkuksessa, en katso olevani "sirkustaiteilija".

"Sirkustaiteilija" on yleisnimike kymmenille eri ammattiryhmille, joita sirkuksessa on; akrobaateille, veitsenheittelijöille, koirankesyttäjille, taikureille, jonglööreille, nuorallatanssijoille jne. Koska en ole koskaan ollut töissä sirkuksessa 20 vuotisen urani aikana, en ole siis koskaan ollut sirkustaiteilija - tai sirkusklovni - ja siksi vaadin Oikeusministeriöitä vetämään homman uusiksi. Vaadin minua tittelöitävän eurovaaleissa ammattinimikkeellä KLOVNI. 

Se, ettei Oikeusministeriö ole ottanut yhteyttä vaalilistan luovuttaneeseen vaaliasiamieheen, IPU:un tai allekirjoittaneeseen, VAIKKA OLIVAT NIIN LUVANNEET, VAAN KYSYMÄTTÄ LUPAA OMAVALTAISESTI MUUTTIVAT ammattini epämääräiseksi "sirkustaiteilijaksi". Vaadin oikeutta olla ammatiltani KLOVNI. Kuuluuko ihmisten ammattien päättäminen ylipäätänsä oikeusministeriölle (sen alainen Helsingin vaalipiirilautakunta) vai onko se ylittänyt valtuutensa ja tehnyt ratkaisun joka kuuluu työministeriön alaisuuteen? Vai onko yksi ja sama mihin Vihreiden johtamaan ministeriöön asia siirretään?

Toivon pikaista oikaisua Oikeusministeriöltä/Helsinginvaalipiirilautakunnalta!   


http://www.sitoutumaton.eu/klovni.html


Itse juttuun en osaa sanoa mitään

Lainaus
Työttömyys on rakenteellinen ongelma. Rakenteellinen ongelma tarkoittaa, että järjestelmä toimii näin. Sen kuuluukin toimia juuri näin. Tehostamisen tuloksena syntynyt työttömien armeija takaa, että työssäolijoilla ei ole varaa valittaa työoloistaan, ehdoistaan ja palkoistaan. Porvaria harmittaa vain, että ilmaisreservikin syö.


Mites ne ulkomaalaiset työttömät, tuotetaanko niitäkin tehostamisella?Lainaus
On surullista, että tarvitaan oikeistolaisten 1800-luvulle tuoksahtavia avauksia

Aina kun kuulen "oikeisto" tai "vasemmisto", ...

On merkillepantavaa, että ksenomaanisten raapustuksissa kaiut kaikuvat mutta ajatukset tuoksahtavat. Kun me astumme postmoderniin ylikansallisromanttisten galaksiin, meillä täytyy olla niitä lukutaitoja, jotka ovat mahdollistaneet meille elämän tässä Gutenbergin galaksissa. Tällä visuaalisen lukutaidon kentällä ja sen kaikilla – sanotaanko – ympäröivillä kentillä, tarvitaan huipputoimijoita, ajattelijoita, blogisteja, jotka ikään kuin voivat ottaa keskiön tässä uudenlaisessa maailmassa, jonka me tiedämme olevan jo ympärillämme, mutta jota me emme osaa artikuloida todellisuutena.


Lainaus
Vaikka kansalaisaloite tyrmättiin, on tarve perustulolle, jos mahdollista, yhä polttavampi.

Ei aloitetta (jos nyt tästä aloitteesta on kyse) kukaan tyrmännyt, se vaan ei saanut kuin 21 k allekirjoitusta. Kansalaisaloite vaatii 50 k allekirjoitusta, jotta se voitaisiin tyrmätä.

Kipling

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 469
 • Liked: 56
 • Itä-Intian kauppakomppanian välskäri
Itse menin opiskeluni jälkeen heti 6kk "palkattomaan" harjoitteluun, enkä jäänyt sängynpohjalle ja nyt olen työllistynyt palkalliseksi samassa virastossa. Annoin kaikkeni ja minua palkittiin. 6kk työelämävalmennus, 6kk intissä sukupuoleni takia, vuosi töissä alle normaalin mediaani tulon, duunaritaustaisuus, rankka lapsuus... pitäisikö minun itkeä ja uhriutua minulle jaetuista korteista ? Enpä usko. Pirun itkupillit.
"All stereotypes turn out to be true. This is a horrifying thing about life. All those things you fought against as a youth: you begin to realize they're stereotypes because they're true"
-David Cronenberg

JKN

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 475
 • Liked: 574
Palstalla on sama ongelma kuin muuallakin, tärkeintä ei ole mitä sanoo, vaan kuka sanoo. Kukkalan ajatukset torjutaan, ja leimataan pilkallisiksi, koska ne ovat Kukkalan ajatuksia.

Toinen asia mikä vaivaa palstan kovan linjan kapitalisteja, on mielikuvituksettomuus. Asiat eivät vain voi olla toisin, vaikka taivaalta sataisi tulikiveä. Kapitalismi on kriisissä, koska siinä on jotain fundamentalistisen väärää. Tarkemmin sanottuna, se on rakennettu matemaattisesti  kestämättömäksi. 1% ei voi omistaa kestävällä tavalla 50% maailman varallisuudesta.

Mutta ei! Sama ikuinen kitinä, kuinka loiset elävät toisten rahoilla, vaikka kirjoittajat eivät itsekään osaa tyhjentävästi selittää, mitä raha edes lopulta on. Miksi meillä on armeija työttömiä, joille ei ole tarkoituskaan saada työtä, jolla elättäisi itsensä, ja jolla voisi myös rakentaa omaa elämäänsä?

Te taistelette kukkulankuningasta laumasieluisten apinoiden valtapyramidissa, ja ne jotka ovat ovat huipulla pelkäävät kuollaakseen, että asiat olisivat toisin. (tosin ymmärtämättä itsekään miksi). Kaikki eivät mahdu huipulle, mutta apinoiden pyramidi on jo sortumassa. Kapitalismin systeemikriisi tekee teidänkin rahoistanne arvotonta monopoli-rahaa, mitä se todellisuudessa myös onkin. Paperitiikerit eivät voi pakottaa ketään ojan kaivuuseen, kun systeemi on kaatunut.

Tulevaisuus on meritokraattinen hyvinvointiyhteiskunta, ei kommunistinen tai kapitalistinen. Ihminen tarvitsee merkityksellistä vapautta ei absoluuttista. Absoluuttinen vapaus vallitsee vain luonnossa, ja se alistaa kaiken armoilleen. Siten absoluuttinen vapaus muuttuu aina vahvimman mielivallaksi ja orjuudeksi kaikille muille, kunnes vahvinkin sortuu. Syklisenä se kulkee tuhosta tuhoon kuin metsä, joka lopulta mätänee pystyyn ennen palamistaan.

Merkityksellinen vapaus syntyy vain rationaalisuudesta. Ihmisen rationaalisuus erottaa meidät eläimistä, ja vain rationaalisuus voi jalostaa petoihmisestä oman yhteisönsä arvokkaan ja merkityksellisen  jäsenen.

Tätä sosiaalisuuden merkitystä ei yksikään randilainen individualisti kykene ymmärtämään, koska heidän aivonsa ovat piuhoittuneet väärin absoluuttiseen vapauteen. He ovat kirjaimellisesti ihmisinä kehitysvammaisia suljettuina omaan yksinäiseen todellisuutensa, jossa koko muu yhteiskunta kaatuu, jos he siitä poistuvat.

Menkööt metsään istumaan, kuten Rand lapsellisen uhmakkaassa 5-vuotiaan kehitysasteelle jääneessä kirjassaan uhkasi rikkaiden hylkäävän yhteiskunnan: "Kyllä isää ja äitiä sitten harmittaa, kun minä karkaan kotoa ja muutan autiolle saarelle!" Emme tule hakemaan pois, emmekä kaipaa, vaan elämme elämäämme merkistyksellisinä yhteiskunnan jäseninä, vapaina vahvimman sorrosta. Rationaalinen yhteiskunta joka takaa jäsenilleen merkityksellisen vapauden voittaa aina absoluuttisen vapauden Randilaisen autistin orjana.

gloaming

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 1052
 • sosiokulttuurinen epätasapaino
Eiks se Zeitgeist mennyt jo pois muodista? Ja myös se uuspaavalnieminen versio tehnyt konkurssin curling-hallin myötä?
« Viimeksi muokattu: 10.08.2013, 13:31:12 kirjoittanut gloaming »
Jag stöder Feministiskt initiativ. Våga vara feminist! Feministiskt initiativ - Det tredje största partiet i Simrishamn.

nuiv-or

 • Vieras
Kukkalan ajatukset torjutaan, ja leimataan pilkallisiksi, koska ne ovat Kukkalan ajatuksia.

Valhetta.

Masa76

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 227
 • Liked: 561
 • Tulkoot hurttina aroiltaan!
"Rationaalinen" ts. järkiperäinen talousjärjestelmä haiskahtaa kovasti suunnitelmatalouden peitenimeltä samoin kuin "merkityksellinen vapaus" ainajaikuisestioikeassaolevan puolueen kaulahihnalta. Lisää kommunismia.
"Kane seemed fine... " - Ellen Ripley

mietinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 050
 • Liked: 163
Lainaus
http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/kolumnit/3034037/mieluummin-syrjaydyn-kuin-alan-sirkuspelleksi
Työttömyys on rakenteellinen ongelma. Rakenteellinen ongelma tarkoittaa, että järjestelmä toimii näin.
...
Työttömyys on rakenteellinen ongelma. Rakenteellinen ongelma tarkoittaa, että järjestelmä toimii näin. ... Tehostamisen tuloksena syntynyt työttömien armeija takaa, että työssäolijoilla ei ole varaa valittaa työoloistaan, ehdoistaan ja palkoistaan. ...
 
Leivänsyrjään kiinni päässeiden katkeruus työttömiä kohtaan varmistetaan ruoskimalla duunarit niin näännyksiin, että ajatuskin sohvallamakoilusta saa raivon partaalle. Silti sekä työssäolijoita että työttömiä – todellisuudessa kahtiajako on vain tilastollinen – riistää sama logiikka. Katkeroituneilta raatajilta unohtuu, että työttömyys on kaukana lomailusta.
 
Työpaikkoja on tilastojen mukaan auki noin 30 000. Näihin on laskettu kaikki puhelinmyynnit, pätkät, vuokrakeikat ja kippokaupat. Yhtä työpaikkaa kohti on karkeasti laskettuna 10 työtöntä. Yhtä vähänkin säällistä työpaikkaa kohti on helposti useita satoja hakijoita.
 
Näin luvuin fraasi ”kyllä tekevälle aina töitä löytyy” on silkkaa henkistä väkivaltaa. Töitä varmasti löytyy niin, vielä kun löytyisi palkanmaksajia.
...
Vaikka kansalaisaloite tyrmättiin, on tarve perustulolle, jos mahdollista, yhä polttavampi.
 

Emilia kirjoittaa usein tunteella, mutta poimalla hänen tekstistään löytää myös ajatuksia. Kirjoittelun ilmapiiri on parempi, jos henkilö ja ideat erotetaan toisistaan.

Ihmismieli pyrkii luontaisesti kohti uskottavinta selitystä (selitys, idea, tosi, tms.), koska ristiriidat aiheuttavat ahdistusta, kognitiivista dissonanssia. Uskottavimpana pitämämme selitys määräytyy sosiaalisen ympäristön ja käytettävissä olevan tiedon perusteella. Loppuen lopuksi me kaikki pyrimme kohti oikeaksi ja hyväksi uskomaamme. Ilman toisia näkökulmia emme voi kulkea polulla ja kirkastaa omia ideoitamme.

Voisiko joku Kansalaispalkka/perustulo (yhdistetty) -ketjua seurannut tehdä yhteenvedon tai ainakin linkata ketjun parhaat viestit?

Lopuksi vähän asiaa. Pidän tärkeänä, että PK-yritysten toimintaa edellytykset varmistetaan. Pienehköt yritykset työllistävät Suomessa, koska se on niille kannattavaa, isoille näin ei aina ole.
« Viimeksi muokattu: 10.08.2013, 14:21:33 kirjoittanut mietinen »

Tagit: