Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Iiro Iso-Ilomäki

Sivuja: [1]
1
(Otsikko oli liian pitkä, jäi hieman vajaaksi)

Lainaus
Professori Esko Valtaoja kirjoittaa, että Adolf Hitlerin tavoitteet ovat toteutuneet.


Esko Valtaoja. (SOILI RIEPULA / KS)
Avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja kirjoittaa Alma Median pohjoisten maakuntalehtien kolumnissaan, kuinka Adolf Hitler olisi tyytyväinen Euroopan nykyiseen tilanteeseen, koska tämän päivän Saksalla ei ole uhkaajaa Euroopassa, ei idässä eikä lännessä.

- Sen asema on turvattu. Lisää maata ei tarvita, ja taloudellista Lebensraumia riittää, Valtaoja kirjoittaa.

- Niin ironista ja kauhistuttavaa kuin sen sanominen onkin, Hitler voisi olla sangen tyytyväinen tavoitteidensa toteutumiseen, tosin tyystin eri tavalla kuin hän oli suunnitellut. Toinen maailmansota ei ollut turha, mutta sen lopputulos ei ole ihan yksikäsitteinen, hän jatkaa.

Kuin taistelulajeja

Valtaoja muistuttaa, että toisen maailmansodan voittajat Englanti ja Ranska menettivät sodan jälkeen imperiuminsa ja valta-asemansa.

- Maailmanpolitiikka muistuttaa joskus itämaisia taistelulajeja: houkutellaan vastustaja hyökkäämään ja käännetään sitten hänen voimansa häntä itseään vastaan, annetaan hänen kaataa itse itsensä.

USA murenee?

Valtaoja pohtii, että mahdollisesti tulevaisuudessa historioitsijat sijoittavat Yhdysvaltojen mahtiaseman murenemisen näihin aikoihin, koska sodat ovat nakertaneet maan aineellisia ja henkisiä voimavaroja pahoin.

- Osama kutsui kaikkia muslimeja taisteluun Länttä vastaan. Niin ei tapahtunut, mutta sen sijaan Länsi hyökkäsi muslimeja vastaan - ei aina sotilaallisesti, mutta yleisen mielipiteen, poliitiikan, kulttuurin ja talouden keinoin. Yhdysvallat houkuteltiin kohtalokkaan kalliisiin sotiin Irakissa ja Afganistanissa.


2
Lainaus
Jääkiekkoliitto ja Suomen maajoukkue irtisanoutuivat tiistaina "kaikenlaisesta rasismista ja vihamielisyydestä ulkomaalaisia kohtaan".


Jääkiekkoliiton puheenjohtajaa harmittaa, että MM-kultajuhlissa esiintyi rasistista käytöstä. (JARNO JUUTI)
Jääkiekkoliiton mukaan laji on kansallisuuksia yhdistävä eikä erottava tekijä ja menestyksestä iloitseminen kuuluu kaikille.

- On harmillista, että näinkin hieno asia kuin MM-kulta vetää puoleensa erilaisia lieveilmiöitä. Jääkiekko on kansainvälinen laji emmekä me erottele ihmisiä kansallisuuden tai ihonvärin mukaan, sanoi liiton puheenjohtaja Kalervo Kummola tiedotteessa.

Myös kultajoukkueen kapteeni Mikko Koivu piti tiimiään esimerkillisenä.

- Minun mielestäni Suomessa ollaan aina pystytty suvaitsemaan ja kunnioittamaan toista. Mielestäni meidän joukkue on sen esimerkkinä, koska meillä on paljon erilaisia ihmisiä ja yksilöitä. Kolme viikkoa on pitkä aika olla samassa ryhmässä, mutta kun jokainen on tavallaan kuin kotonaan, on se mielestäni hieno esimerkki Suomellekin, Koivu sanoi joukkueen palattua Suomeen.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtaja Paloma Hannonen peräsi maanantaina avoimessa kirjeessään joukkueelta kannanottoa rasismista. Hannosen mukaan peli-illan ja -yön juhlahumua Helsingissä synkensivät joidenkin juhlijoiden rasistiset huudot ja aggressiivinen käytös.

STT

Kenelläkään tietoa mitä nämä rasistiset huudot ovat olleet? Kenties tyyliin "Hähää homppeliruottalaiset" vai jotain muuta?

Yleisesti ottaen, suvaitsevaisto ja mokuttajat lienee nyt ottavat tämänkin ilon aiheen käsittelyyn.

Mikolta ihan hyvä puhe tähän, kyllähän Suomessa ollaan suvaitsevaisia ja osataan kunnioittaa muita, kunhan se saa myös vastakaikua.

3
Kotimaa / 2011-04-28 SS: Jakomalli lupaa perusturvaa
« : 28.04.2011, 09:38:41 »
Savonsanomat tänään torstaina 28.4.2011:
Lainaus
Jakomalli lupaa perusturvaa?

00:01
 
Hannu Virtanen
Jos perussuomalaiset nousevat hallitukseen, Suomeen palaa kuri ja järjestys. Jotenkin tähän tapaan julistettiin persu-kommenteissa eduskuntavaalien kalkkiviivoilla.

Toissapäivänä käytyjen neuvottelujen valossa Timo Soinin joukot ovat saamassa eduskunnan ulkoasiain-, puolustus- ja hallintovaliokuntien puheenjohtajuudet. Ne ovat keskeisiä turvallisuusvaliokuntia. Jos puolueiden alustavasti sopima jakomalli toteutuu, se on persulaisittain kova juttu.

Armeijan, poliisin ja rajavartioston piirissä Soinin turvallisuusnäkemyksille löytyy ymmärtäjiä ja kannattajia. Ennen vaaleja lähes jokainen puolue perussuomalaisia lukuunottamatta oli valmis leikkaamaan puolustusmäärärahoista. Ainoa, mistä Soini voisi nipistää, on Dragsvikin varuskunta.

Moniko soinilaisia äänestänyt tarttui tähän vaalitäkyyn? Puolustusvoimissa vaalitenttien sanoma lienee laitettu visusti muistiin. Olipa se populismia tai ei.

Moni äänestäjä tulkitsi puolueiden armeijaan kohdistamat leikkauspuheet puolustusvoimien väheksymiseksi. Tuskinpa siitä oli kysymys, mutta monelle äänestäjälle syntyi kuitenkin sellainen mielikuva. Lopputulos nähtiin myöhään vaalipäivän iltana.

Kansalaiset ovat oikeutetusti valittaneet poliisipalvelujen saneeraamisesta. Jossakin Kaavin, Rautavaaran tai Juuan maisemissa poliisiauto on kansalaisille kuin lottovoitto tai nähtävyys, jota ihmetellään kuin stripparia Kuopion tammimarkkinoilla.

Sisäministeriön ylin johto, ministeri Anne Holmlund (kok.) ja poliisiylijohtaja Mikko Paatero, perustelevat toimintojen alasajoa muun muassa valtion tuottavuusohjelmalla, johon jokainen ministeriö on sitoutunut.

Samaan aikaan päämajan eli ministeriön poliisiosaston resursseista on kannettu ylileveää huolta.

Holmlund on kautta aikojen yksi kevyimmän sarjan sisäministereistä Suomen hallituksessa. Hän ja Paatero ovat peesanneet, kun pääministeri ja valtiovarainministeri ovat antaneet tulikäskyjä. Uskottavuus omien joukkojen puolustamisesta on kadonnut jo aikoja sitten.

Holmlundin näkyvin aikaansaannos oli hätäkeskusuudistus, jolla on hän aiheutti lukuisille ihmisille todellisen hädän ja huolen. Toinen "maineteko" oli nimittää kokoomuslaiset poliisiylijohtajan ja Supon päällikön virkoihin.

Suomi tarvitsee kaiken tämän jälkeen jämäkän sisäministerin. Tuo henkilö nimitetään todennäköisesti SDP:n tai persujen riveistä.

Maahanmuutto oli Suomen vaalien kestoaihe. Perussuomalaisten odotetaan nyt vastaavan huutonsa, toivottavasti rakentavalla ja inhimillisellä politiikalla.

Suomen ylisallivasta maahanmuuttopolitiikasta on tullut paljon sanomista maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin (r.) valtakaudella. Hän loi maaperän, josta osittain sikisi persujen jytky.

Päätösvaltaa maahanmuuttoasioissa ei kuitenkaan jatkossa saisi antaa Jussi Halla-ahon (ps.) kaltaisille mietiskelijöille, joiden ajatusrakennelmat ovat kuvottavia ja vaarallisia.

Muu Eurooppakin tuskastelee maahanmuutto- ja pakolaisasioiden kanssa. Tunisiasta Etelä-Italiaan tuleva laittomien maahanmuuttajien virta uhkaa levitä naapurimaihin. Lukuisilla tunisialaisilla on sukua Ranskassa, ja he ovat jatkaneet matkaansa Italiasta sinne.

Nyt Italian pääministeri Silvio Berlusconi ja Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy haluavat lisätä väliaikaisesti rajatarkastuksia EU:n sisällä. Ranska pelkää, että Italiasta tulee entistä enemmän maahanmuuttajia Ranskaan, ellei Schengenin sopimusta muuteta.

Suomessa sopimuksen sääntöjä on sovellettu maaliskuusta 2001. Monet turvallisuusihmiset ennustivat 2000-luvun alussa, että vaikeuksia syntyy. Näin on myös käynyt. Vapaa liikkuvuus on lisännyt rikollistenkin liikkuvuutta.

Schengenin sopimus ei jouda pataan ikävien ilmiöiden vuoksi. EU:lla pitää kuitenkin olla uskallusta tiukentaa määräyksiä, jos laittomuuksista syntyy todellinen uhka.


4
Lainaus
Tutkija: Soinin kannatus perustuu äijäkulttuuriin
Maanantai 18.4.2011 klo 17.12
Tutkija arvioi, ettei perussuomalaisten vaalivoitto ei välttämättä johda yhtä jyrkkään ulkomaalaisvastaiseen politiikkaan kuin monissa muissa Euroopan maissa.

Perussuomalaisten vaalivoitto ei välttämättä johda yhtä jyrkkään ulkomaalaisvastaiseen politiikkaan kuin monissa muissa Euroopan maissa. Populismiin ja perussuomalaisten linjauksiin perehtynyt tutkija Laura Parkkinen Turun yliopistosta arvioi, että äärimmäinen rasismi näyttää puuttuvan ainakin puheenjohtaja Timo Soinin omista tavoitteista.

Soini voidaan nähdä viihteellisenä ja karnevalistisena hahmona, mutta hän eroaa monista eurooppalaisista populisteista siinä, että häneen ei ole voitu liittää väkivallan käyttöä.

Parkkinen muistuttaa, että useissa maissa populistipoliitikot ovat käyttäneet menestyksensä polttoaineena vihaa ja pelkoa.

Vaikka Soininkin retoriikka perustuu kansaan vetoavaan pelkoon, hänellä ei kuitenkaan ole erityistä vihollista.

Tunteeseen perustuvat puheet ja vaatimukset eivät kohdistu kovin vahvasti mihinkään tiettyyn tahoon.

- Ehkä kasvisyöjiin ja feministeihin, mutta se ei ole vihapuhetta, vaan Kekkosen ajalta periytynyttä nostalgiaa ja protestointia.

Soinista pitkä matka Tuomiojaan

Parkkinen tukee arviota, jonka mukaan äijäkulttuuri tekee revanssia modernisaatiota vastaan. Naiset eivät ole olleet puolueen vaaliteemojen ykkösaiheita. Perussuomalaistenkin strategia vahvistaa heimopäälliköitä ja kirkonkylien napamiehiä.

- Nyt kaivataan takaisin tanssilavasuomeen ja satumaakulttuuriin.

Parkkinen ihmettelee miksi tämä ilmiö tulee vasta nyt. Sen olisi pitänyt ilmentyä joskus 1980-luvulla.

Soinin suosiota eivät näytä estävän edes eteläeurooppalaisen katolilaisuuden perinteet, joissa pohjoismaiset arvot eivät ole etusijalla. Parkkinen viittaa Italian pääministeri Silvio Berlusconin arvoihin.

Perussuomalaisten naiskansanedustajatkaan eivät näytä pitävän ykkösasiana sukupuolten tasa-arvoa. Kyse on vanhakantaisesta kotimaisesta maaseutukonservatismista.

Parkkinen ottaa esimerkiksi eduskuntavaalit. Yksilötason turhautumisesta kumpuavan populismin ja perinteisen politiikan ääripäät tulevat selvästi esiin vaikkapa vertaillessa älykkönä pidetyn SDP:n veteraanin Erkki Tuomiojan ja perussuomalaisten eroja. Maailmankuvien haarukka on iso.

STT


hmm....

5
Kylänraitti / Halla-ahon kuvaus IS:n vaalijutussa
« : 18.04.2011, 16:05:56 »
Tämän päivän Iltasanomista bongasin seuraavan tekstin (ei löytynyt netistä) PerSujen esittelyosiosta:
Lainaus
Kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin surmannutta nationalistia Eugen Schaumania(1875-1904) ihaileva maahanmuutto- ja islam-kriitikko. Harrastuksia tähtitiede, J.R.R Tolkien ja ammunta. Ilmoittanut pyrkivänsä sisäministeriksi.

lihavoinnit ovat jutun tekstin mukaiset.

Samaisessa lehdessä Jussin haastattelu jossa viimeinen kysymys & vastaus oli näin:

Toimittaja: "Onko Soinikin halla-aholainen nyt vaalien jälkeen?"
Jussin vastaus: "Arvaa vastaanko tuohon kysymykseen".

Itse hymähdin.

6
Tupa / IS Eurovaaliblogi: Kikherneitä ja ekovauvoja
« : 25.05.2009, 09:01:58 »
Vihreiden puoluekokous on näköjään ollut oikea luonnonlasten ihannemaailma:

Lainaus
Kikherneitä ja ekovauvoja
18. toukokuuta 2009 Kirjoittaja: Sanna Ukkola
Bioenergiaa vaan kaikille, ja terveiset Jyväskylästä, vihreiden puoluekokouksesta. Meininki oli rento, vaikka Anni olikin vaihtanut villapaidan housupukuun. Joku väittää, että puolueilla ei ole eroja. Minä väitän vastaan. Menkää vaikka puoluekokoukseen.

Ensimmäisenä aamuna hotelliaamiaisella viereen istahti naispari, ja tuore äiti alkoi imettää vauvaansa aamu-unisten ruokailijoiden keskellä. Toinen äiti oli vielä rohkeampi: puoluekokouspaikalla hän pelmahti toimittajien tiloihin, alkoi pestä ekovauvansa pyllyä lavuaarissa, vaihtoi tälle pöydän päällä kestovaipat ja saapasteli sanaakaan sanomatta pois.

Miespuoliset politiikan toimittajat olivat hätää kärsimässä, kun ruokalasta sai vain kasvisruokaa: kikherneitä, kuskusta ja ituja. Sekään ei kaikille vihreille kelvannut. Turun vihreiden nuorten edustaja paheksui suureen ääneen puhujapöntössä sitä, että salaatissa oli maitotuotteita, eikä asiasta ollut missään merkintää. Nyt pitäisikin siirtyä täysvegaaniruokaan, nainen huomautti.

Eipä silti, eroja vihreissäkin. Osa puoluekokousedustajista kiikutti paikalle pizzalaatikoita salaa ja kaikessa hiljaisuudessa.

Puhujapöntössä kannettiin huolta Moskovassa pidätettyjen homojen oikeuksista ja pohdittiin syvällisesti miesten ja naisten ympärileikkausten eroja. Puoluekokousmateriaali oli printattu kierrätyspaperille (teksti tietysti molemmin puolin), suuri osa materiaalista oli vain sähköisessä muodossa. Kokousväelle ei ollut edes varattu parkkipaikkoja - onhan selvää, että väki liikkuu junilla ja busseilla. Kertakäyttöastioita ei ravintolassa näkynyt.

Perussuomalaisia haukuttiin avoimesti, ja Cronberg julisti puolueen persujen vastavoimaksi. Tilanne kärjistyi jyväskyläläisessä pubissa lauantai-iltana, kun Ville Niinistö kyseli tarjoilijalta olutvalikoimasta:

- Onko teillä mitään muuta kuin perussuomalaisia?

7
Antifasistit iskevät taasen:
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Ukrainan+suurl%C3%A4hetyst%C3%B6%C3%A4+t%C3%B6hrittiin+Helsingiss%C3%A4/1135246211598

Lainaus
Ukrainan suurlähetystön seiniä töhrittiin maanantain vastaisena yönä maalipommeilla Kulosaaressa Helsingissä. Helsingin antifasisteiksi itseään nimittävä ryhmä ilmoittautui töhrytyön tekijäksi lähettämässään mediatiedotteessa.

Helsingin poliisi vahvistaa, että suurlähetystön seiniä käytiin yön aikana sotkemassa. Ketään ei kuitenkaan tavoitettu paikalta.

Tiedotteen mukaan töhrimisen taustalla on Ukrainan presidentin Viktor Jushtshenkon yhteistyö äärioikeiston kanssa.

Hurjaa hommaa.

8
Savon Sanomien nettisivuilta tämmönen uutinen tälle aamulle:

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/nettirasismi-ei-l%C3%A4hde-pakkokeinoin/425991

Janne Laitinen
 
Poliisi ei tarvitse uusia pakkokeinoja internetyhteisöjen tutkimiseen, sanoo sananvapautta puolustava suomalaisjärjestö Electronic Frontier Finland (Effi).

Poliisille on väläytelty laajempia oikeuksia esimerkiksi internetsivujen sulkemiseen.

Järjestön mukaan Suomen nykyinen lainsäädäntö ja poliisin valtuudet ovat rasismin torjumiseen riittävät.

- Poliisi on pelkkä toimeenpanija, jolle ei kuulu kovin merkittävää harkintavaltaa, sanoo järjestön hallitusta edustava jyväskyläläinen Tero Tilus.

Nykykäytännön mukaan tietoliikennettä koskevia tietoja luovutetaan tai laitteita takavarikoidaan tuomioistuimen päätöksellä.

Myös oikeustieteen tohtori Riitta Ollila suhtautuu poliisin valtuuksien kasvattamiseen varauksella.

- Tuskin siihen voitaisiin mennä, että poliisi voisi omalla päätöksellään sulkea verkkosivustoja, Ollila sanoo.

Järjestö arvioi, että Suomessa uskonnon tai etnisyyden takia loukkaaminen on jo kriminalisoitu riittävän jämerästi.

- Sananvapaus suojelee myös oikeutta ilmaista iljettäviä mielipiteitä, huomauttaa Tilus.

Kansainvälistä sananvapauden päivää vietetään tulevana sunnuntaina 3. toukokuuta.FYI vain.

Sivuja: [1]