UmmaGumma

Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kylänraitti / Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Uusin viesti kirjoittanut Make M tänään kello 13:31:37 »
Tekevät kusetuspohjaisesti ovelta-ovelle lämpöpumppukauppaa.

Lämpöpumput yms. kannattaa ostaa paikalliselta hyväksi havaitulta putkifirmalta. Voipi olla kalliimpaa, vaan tommoset värkithän on ns. kestokulutushyödykkeitä. Näiden osalta lienee aivan sama onko tonnin pari halvempi vai kalliimpi.

Nimenomaan. Niiden toimintahan perustuu säännölliseen huolelliseen huoltoon. Ja siitä pitää olla valmis maksamaan siitäkin laadusta. En tiedä sitten missä kohtaa on se kipupiste, minkä jälkeen ei enää kannata hankkia koko hökötintä. Senhän pitäisi tuoda säästöä eikä pelkkää rahanmenoa suorasähkölämmitys tiloissa.

2002 tuli hommattua uusi ilmalämpöpumppu. Kerran on kompressori jouduttu vaihtamaan koska pumppua käytettiin liian kovilla pakasilla. Osa meni kuitenkin takuuseen, työ piti maksaa itse. Muuten on huoltotoimet rajoittuneet suodattimien ja kennojen puhdistamiseen pölystä. Helteillä pumpun jäähdytys on ehdoton.

Tähän asti ilmalämpöpumppu on tullut maksamaan noin 13 euroa/kk. En ole koskaan tarkemmin laskenut, paljonko se on säästänyt energiakuluissa. Varmaan se muutaman kympin tuo voittoa per kk.
2
Kylänraitti / Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut mannym tänään kello 13:25:43 »
Saiskohan asiantuntija nimikkeen foorumilla, jos laittaisi näytöksi tämän ketjun? Vai saisikohan siitä häiriintynyt nimikkeen? Jälkimmäinen on ehdottomasti parempi.
3
Ulkomaat / Vs: 2019-03-20 Bussikaappaus Milanossa: Koululaiset yritettiin polttaa elävältä
« Uusin viesti kirjoittanut akez tänään kello 13:22:59 »
On hyvinkin mahdollista, että senegalilaistaustainen bussikuski on saanut inspiraatiota teolleen juuri äskettäin Milanossa pidetyistä vajakkien kokoontumisajoista. Tilaisuuden organisoijana oli Milanon pormestari. Tuollaisissa tilaisuuksissa lietsotaan ja kiihotetaan juuri tuollaisiin tekoihin (tekijä luulee olevansa oikealla asialla; mitä vähä-älyisempi niin sitä varmemmin). Samaa funktiota toimittavat myös täällä pidettävät valtio- ja virkavallan rahoittamat ja tukemat institutionalisoidut "rasismin vastaiset" -viikot yms. Ei niissä tosiasiassa taistella rasismia vastaan, sillä noin se ei mihinkään häviä. Sen tietävät kaikki. Noiden funktiona on se, että rasismi uusinnetaan joka päivä ja se otetaan omien poliittisten pyrkimysten välineeksi. Tavoitteena on eripuran lietsominen. Näin huomio siirtyy pois varsinaisesta ongelmasta ja todellisesta syystä. Kaikkien näiden kaadereiden yhteisenä vihollisena ovat tavalliset kansalaiset, jotka arvostelevat ja kritisoivat niitä poliitikkojen virheitä, joita ilman koko ongelmaa ei olisi. Rivijoukot saadaan maahan importatuista ja näitä on joka päivä yhä enemmän.

Salvini "tyrmää" vasemmiston ja ei-valtiolliset järjestöt: "Maahantulijat? En muuta mieltäni"

Sisäministeri "mapitti" suvakkimarssin: "Rauhalliset mielenosoitukset ovat hyvä asia, mutta minä en järkähdä"


Il Giornale 2.3.2019 juttu italiaksi

Sisäministeri ei aio muuttaa kantaansa sisäministeriön harjoittaman maahantuloa pysäyttävän politiikan osalta. Sisäministeri "arkistoi" muutamin sanoin vasemmiston ja ei-valtiollisten järjestöjen kulkueen Milanossa tänä iltana: "Rauhalliset mielenosoitukset ovat hyvä asia, mutta minä en muuta kantaani ja jatkan edelleen toimintaani italialaisten hyväksi. Italiaan saavutaan vain luvan kanssa, ihmissalakuljettajia, ihmiskauppiaita, mafiaa ja hyväksikäyttäjiä vastaan käydään armotonta taistelua. Suoraa puhetta siitä, että mielenosoitus ei muuta sisäministerin maahantulijatulon hallintaa koskevaa linjaa. Salvinin viesti on osoitettu suoraan sosiaalidemokraateille (Pd-puolue) ja vasemmistolle, jotka ovat Milanon pormestari Beppe Salan (Pd-puolue) johdolla kyseenalaistaneet sisäministeriön uusimmat toimenpiteet.

"Meitä on vielä paljon, erittäin paljon, jotka uskomme kansalaisoikeuksiin ja kaikkien yksilöiden tasa-arvoon. Ja vaikka välillä olemme hämmennyksissä pelätessämme edustavamme menneisyyttä, niin me olemme tulevaisuus. Pelko pois. Näin tulee olemaan tai sitten ei tule olemaan mitään", vakuutteli Milanon pormestari.

Vasemmiston isojen pomojen (Zingaretti[1] ja Martina[2]) kanssa kaduille oli tullut marssimaan myös Cgil-ammattiliiton uusi sihteeri Maurizio Landini [sosialisti], joka lähetti viestin hallitukselle: "Tämä on tori, joka ulottuu vasemmistoa pitemmälle: Tämä on solidaarinen maa, joka taistelee epätasa-arvoa vastaan. Kaikki ammattiliitot yhdistyneenä kehottavat hallitusta palauttamaan työn takaisin keskipisteeseen. Jos tätä maata halutaan muuttaa - jatkoi Landini -, niin on otettava ihmiset mukaan. Maata ei voida muuttaa vastoin työtätekevää ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta haluavaa enemmistöä. Maa pitää yhdistää - summasi hän -, ei jakaa sitä". Salvini palauttaa syytöksen "maan jakamisesta" kuitenkin takaisin lähettäjälle ja pysyy järkähtämättömän. Sisäministeriö ei tule muuttamaan maahantulijapolitiikkaansa.

Italia: Legan ja M5S:n hallituksen politiikka 2018 ->
4
On syyttäjän ja asianomistajan asia todistaa valhe, niin että tuomari ja lautamiehet vakuuttuvat.

Oikeastaan tämä tarkoittaisi käänteista todistajan taakkaa. Syyttäjän täytyy todistaa vain syytetyn syyllisyys, ei sitä että syytetty valehtelee. Syytetyn taas täytyy itse todistaa syyttömyys, toimittamalla todistusaineisto oikeudelle hyvissä ajoin ennen oikeudenkäyntiä, jotta kaikki osapuolet ehtivät siihen tutustua.
Kirjoitin epätarkasti. Tarkoitin yleisellä tasolla todistustaakkaa (rikosasioissa) ja vastapuolen valhetta keinona vastapuolen väitteiden uskottavuuden kyseenalaistamiseksi ja siten syyllisyyden osoittamiseksi. Näin Timo Saranpää: http://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:todistustaakka
Lainaus
Rikosasiassa todistustaakka on aina syyttäjäpuolella.

Kunnianloukkausjutut näyttävät olevan todistustaakaltaan poikkeavia yleisestä normista. Viittaan jälleen Wikipediaan:
Lainaus
Keskeisin suomalainen todistustaakkasäännös on oikeudenkäymiskaaren 17 luvun 1 §. Riita-asiassa kantajan tulee näyttää toteen ne seikat, jotka tukevat kannetta. Jos vastaaja edukseen tuo esiin jonkin seikan, on hänenkin vahvistettava se todisteilla. Rikosasiassa kantajan tulee näyttää toteen ne seikat, joihin hänen vaatimuksensa nojautuu.

Poikkeuksellisesti joissain tilanteissa on käännetty todistustaakka. Esimerkiksi kunnianloukkausjutuissa syytetty voi tietyissä tilanteissa vapautua syytteestä vain jos kykenee todistamaan esittämänsä loukkaavan väitteen todeksi.
5
^ Sama revohka on vinkunut, että nettikirjoitteluunkin tarvitaan vastaava päätoimittaja, ettei tavallisella kansalla olisi enemmän sananvapautta kuin tiedotusvlineillä, mutta mieltä voi muuttaa nopeasti jos aivot on juotu pilalle. Kukaan ei muista, mitä muutama vuosi aikaisemmin ulistiin.

MV-lehden formaattikin oli journalistien oma loistelias innovaatio. Vielä vähän ennen sitä tuli vastaan artikkeli, missä joku viisastelija haaveili, että tulevaisuudessa yleisö tekee toimittajan työt ja se vain valikoi valmiista materiaalista mieleisensä.
6
Kylänraitti / Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Lalli IsoTalo tänään kello 13:17:31 »
Huomatkaa erityisesti 2 ✕ "Asiantuntijoiden mukaan" täsmentämättä yhtään, ketkä niitä asiantuntijoita ovat.

Tässä on esimerkki iskostamisesta eli indoktrinaatiosta. Oletetaan jokin auktoriteetti, tässä tapauksessa "asiantuntijat", jotka varmaankin ovat todella hyviä auktoriteettiasemassaan, koska ovathan he "asiantuntijoita". Tietäisi vaan keitä ovat nämä "asiantuntijat", niin voisi kommentoida syvällisemmin.

Ihan ketä vaan.

Ilman minkään alan virallista tutkintoakin, ketä tahansa voidaan silti nimittää asiantuntijaksi.
7
Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat / Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Uusin viesti kirjoittanut Julleht tänään kello 13:14:09 »
Ymmärrän että rankka harkitsemisprosessi vaati keväällä veronsa ja se näkyy, mutta toivottavasti saadaan ehkäistyä Soinin väkivaltainen radikalisoituminen ennen kuin uhreja syntyy.

8
"Päätoimittajaksi itseään kutsuva" (valtamedian luonnehdinta Janetsista)

Lainaus
Wiki: [vastaavan toimittajan/päätoimittajan] tulee olla viisitoista vuotta täyttänyt henkilö, joka ei ole konkurssissa ja jonka toimintakelpoisuutta ei ole rajoitettu.

Me ollaan päätoimittajia kaikki, kun oikein silmin katsotaan!

EDIT:
Ja asiantuntijoita!

Ilman minkään alan virallista tutkintoakin, ketä tahansa voidaan silti nimittää asiantuntijaksi.

Ja erikoistoimittajia!

Jonkin erikoisalan toimittaja
9
Kylänraitti / Vs: Joona Räsänen: A moral case for legal age change
« Uusin viesti kirjoittanut Pentecost tänään kello 13:10:00 »
Noin niin kuin sellaista intiimihommaa harrastan kaksikymppisen innolla, politiikkaa tarkastelen vanhan pierun kyynisyydellä (ikä määrittämätön) ja kysyttäessä talkoisiin olen iästä ja krempoista johtuen työkyvytön ja työnantajan kohdalla yli-ikäinen ja valmis eläkkeelle...

Erään poliittisen suunnan kohdalla taannun tasollensa eli viisivuotiaaksi ja toisessa suunnassa teeskentelen aikuisempaa kuin olenkaan.

 :roll:
10
Puheenaihe.fi -sivuston Youtube-kanavan podcast-jakso "Miksi Seinäjoen arabikevät -dokumentti herättää tunteita?"

Dokumentin ohjaaja Matti Reinikka ja Suomen Kuvalehden toimittaja Salla Vuorikoski keskustelevat dokumentin sisällöstä ja tekemisestä sekä siitä, miksi maahanmuutto ja turvapaikanhakijat herättävät voimakkaita tunteita.

https://www.youtube.com/watch?v=Tt-Amz2ZSCA
Sivuja: [1] 2 3 ... 10