UmmaGumma

Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Perussuomalaiset / Vs: Mihin Perussuomalaisten tulee keskittyä vaalien jälkeen?
« Uusin viesti kirjoittanut Nuivanlinna tänään kello 17:46:58 »
Persuilla olisi saumaa ottaa gepardisuikkamainen kaivannaispolitiikka tikun nokkaan.

Lainaus
.......SUOMI HAASKAA TULEVAISUUTTAAN
Professori Tahvosen mukaan Suomen kaivospolitiikan neljä suurinta virhettä ovat valtauskäytäntö, olemattomat rojaltit, puutteellinen verotus sekä heikko ympäristövastuujärjestelmä.

– Suomen kaivospolitiikasta puuttuu taloudellis-yhteiskunnallinen näkemys, ja siksi se on vailla pohjaa. Kaivoslakia uudistettiin taantumassa; poliitikoilla oli hirveä hätä saada teollisia työpaikkoja keinolla millä hyvänsä. Ei ole ymmärretty talouden suhdannevaihteluita, ja on tehty päätöksiä, jotka ovat järjettömiä pitkällä aikavälillä.

Kaukokatseisuus olisi tärkeää etenkin uusiutumattomien luonnonvarojen hyödyntämisessä. Jos kaivostoiminta ei ole riittävän kannattavaa tai ympäristöriskit ovat liian korkeita, kaivosta ei pidä avata. Luontoarvoiltaan tavanomaisilla alueilla tekninen kehitys saattaa mahdollistaa kestävän kaivostoiminnan myöhemmin. Lisäksi monien malmien arvon on ennustettu nousevan rajusti, mikä ratkaissee valtaosan kannattavuusongelmista.

– Suomessa uusiutumattomien luonnonvarojen liian nopea hyödyntäminen on todellinen uhka. 30 vuoden päästä niiden hinta voi olla satakertainen nykyiseen verrattuna, Tahvonen toteaa.

Suomen kallioperässä on kymmeniä kriittisiä metalleja sekä harvinaisia maametalleja, jotka ovat välttämättömiä älylaitteiden valmistuksessa. Rautalammelta äskettäin löydetty skandium-esiintymä on arvioitu kymmenien miljardien eurojen arvoiseksi (Yle 29.6.2017).

Perinteisesti kansainväliset kaivosyhtiöt ovat rohmunneet luonnonvaroja pilkkahintaan kehitysmaissa. Lukuisat valtiot ovatkin päivittäneet lainsäädäntöään 2000-luvulla kansallisten etujensa turvaamiseksi. Esimerkiksi Kenian tuore kaivoslaki määrittelee mineraaliesiintymät valtion omaisuudeksi ja hyödynnetylle kullalle 5 prosentin rojaltin.

– Suomi luovuttaa mineraaliesiintymänsä maailman käyttöön liian halvalla, mistä seuraa eräänlainen, kultaryntäykseen verrattava, uusiutumattomien luonnonvarojen ryöstökäyttö, sanoo professori Olli Tahvonen, ja vaikenee hetkeksi.

– Ihan ilmaiseksi ei anneta, mutta halvalla menee.
 https://www.rapport.fi/journalistit/saana-katila/professori-tahvonen-suomen-kaivoslaki-yllyttaa-luonnonvarojen-ryostokayttoon

Täällähän maaperän tyhjääminen käy helpommin kuin Afrikassa.
2
Tupa / Vs: Awakening: kohti kansallista heräämistä - kansainvälinen konferenssi 8.4.2018
« Uusin viesti kirjoittanut Hamsteri tänään kello 17:43:59 »
Sen sijaan ruotsalainen Marcus "The Golden One" Follin varmisti.

Mahtavaa! The Golden One on varmaan esimerkillisin etnonationalisti, mitä tiedän. Siinä on ukko, josta pitäisi jokaisen ottaa mallia.

Kultainen Yksilö on klassikko. Videot on hyviä, viihdyttäviä ja antaa matutulevaisuuteen kyrpääntyneelle eurooppalaisnuorisolle positiivista suuntaa.
3
Tupa / Vs: Voiko mamu olla koskaan "oikea suomalainen"?
« Uusin viesti kirjoittanut Bordercollide tänään kello 17:43:38 »
Suomessa vuosisatoja asuneet lännestä tulleet kutsuvat vielä itseänsä suomenruotsalaisiksi. Pohjoisessa 200-2XXXXX v asuneet harmistuvat, jos heidän saamelaisuuttaan ei tunnusta vaan heidät luokitellaan suomalaisiksi. Jenkeissä vuosisatoja asuneet mustatkin haluavat, että heitä käsitellään African American:eina. Nämä käytännöt huomioon ottaen tarkalleen millä logiikalla joku 1.-2. polvea täällä asunut Muhammed olisi suomalainen eikä iraki(nsuoma)lainen?

Sama on Suomen romaneilla. Peräkammarin puolella olikin tästä samasta juttua. Asiahan on aina mennyt kuten esim. tässä vanhassa romanitanssija Reima Nikkisen haastattelussa, jossa valkolainen haastattelija pyrkii samaistamaan romanivähemmistön samanlaiseksi valkolaisenemmistön kanssa "eikö me olla kuitenkin lopulta samanlaisia?". Se on romani Reima Nikkinen itse joka tekee selvän pesäeron: Emme ole samanlaisia. Olemme ero rotua. Meillä on erilaiset ominaisuudet ja erilainen kulttuuri.  Mutta vain näillä vahvan etnisen identiteetin omaavilla vähemmistöillä on se lupa ääneen sanoa:

”Valtakulttuurin arvojen ja tapojen omaksuminen merkitsee mustalaiskulttuurin loppua, näin on ollut aina, ja on nyt. Se on merkinnyt mustalaisuuden loppua niille mustalaisille, jotka ovat sille tielle lähteneet.”

http://vintti.yle.fi/yle.fi/teema/ohjelmat/juttuarkisto/tv-arkiston-romanit.html

Valkoiset ovat maailman mittakaavassa vähemmistö. Jos taas isoimmista uskonnoista puhutaan islaminuskoisten lisääntymisvauhti puolestaan takaa sen että se tulee peittoamaan muut isoimmat uskonnot aika nopeasti. Jos me puhutaan nyt suomalaisuudesta (tarkoittaen natiiveja geneettisesti suomalaisia valkoisia ja kristinuskoon arvonsa ja kulttuurinsa pohjaavia) valtakulttuurina pitää ymmärtää että tämä asetelma tulee olemaan aika nopeasti päälaellaan. Meidän tulee ottaa sama asenne kuin Reima Nikkisellä: Tulevaisuuden valtakulttuurin arvojen ja tapojen omaksuminen merkitsee länsimaisen eurooppalaisen kulttuurin loppua, näin on ollut aina ja näin on nyt. Siinä että haluaa pitää Suomen Suomena ja suomalaisen kulttuurin suomalaisena ei ole mitään väärää.
4
Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat / Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Uusin viesti kirjoittanut Marjapussi tänään kello 17:40:13 »
Suuri ajattelija on jakanut viisauttaan meille pulliaisille.

Juudas Jabbaksi Jabban paikalle. Hän ohjaa Uuvatit koko Suomen suurimmaksi puolueeksi 101% kannatuksella. Pohjois-Koreastakin tullaan kysymään neuvoa Suurelta Johtajalta. ;)
5
Tupa / Vs: Awakening: kohti kansallista heräämistä - kansainvälinen konferenssi 8.4.2018
« Uusin viesti kirjoittanut Tavan tänään kello 17:40:07 »
Ainakin Youtube-kontekstissa individualismi ja kulttuurinationalismi vuotavat kuin seula väkeä äärioikealle, siis alt-rightiin. Jordan Petersonkin on kauhuissaan, kun hänen aktivoimansa nuoret miehet alkavatkin vastata "identiteettipolitiikan" seireeninkutsuun.

Ehta nationalismi vetoaa ihmisiin lopulta paremmin kuin epämääräiset light-tuotteet. Sitäpaitsi miksi tyytyä olemaan vain lievästi kerettiläinen, kun väärämielisen ihmisen tuomion saat joka tapauksessa?
6
Kylänraitti / Vs: Italian parlamenttivaalit 4.3.2018 - uutiset, keskustelu ja seuranta
« Uusin viesti kirjoittanut Alaric tänään kello 17:37:35 »
Lega Nordin johtajaa Matteo Salvinia tituleerataan EU:n painajaiseksi. Hän saattaakin heittää muutaman kapulan rattaisiin, mikäli pääministeriksi tai edes hallitukseen pääsee :)

https://www.express.co.uk/news/world/923124/italian-election-2018-matteo-salvini-european-union-italexit-eu-italy-brexit (25.2.2018)

Lainaus
Italian election: How Brexit-fan Matteo Salvini is on course to be EU’s next NIGHTMARE

ITALIAN election front-runner Matteo Salvini has pledged in his party’s manifesto to be a thorn in the European Union’s side, which he dubbed ‘a strong and fearsome enemy’.

The leader of the right-wing League said he will fight Brussels to make sure “Italians come first” should he become Italy’s next Prime Minister in the March 4 Italian general election.

The party leader, dubbed the “Italian Farage” could become one of the most dangerous politicians within the Union, as he has threatened the bloc to withdraw Italy’s funds and even trigger an “Italexit” if his demands for Italy aren't greeted.

Focusing his electoral campaign on fighting illegal immigration and protecting Italy from the EU’s “unfair” financial laws, he has often criticised both Eurocrats’ calls for greater integration and the euro, which he renamed “a German currency”.

He has often claimed that the regulations imposed by the European Union are damaging Italian industries and the Italian economy

Earlier today, Mr Salvini vowed to stop bowing to damaging regulations and directives coming from Brussels.

Speaking on La7 Coffee Break, he said: “We need to put Italian interests before those of the European Union, or at least at the same level.

“The laws imposed by Brussels damage Italian artisans, traders, pensioners, but hey, Europe is asking so we have to obey.”

Mr Salvini also complained that only a small group of people in Europe holds “the real power” to take decision for the whole bloc, obliging the other members to “serve” rather than participate as equal partners.

Mr Salvini has pledged to “defend Italy from the invasion” and avoid an “Islamification of the society”, called for the EU to change core immigration treaties and urged Italy to close its borders.

Hailing Brexit as an example to follow and an opportunity, the Eurosceptic said that unless Italy changes its position and relevance in Europe “there is no point in continuing to pay the EU”.

(...)
7
Itse konferenssista haluan sanoa, että puhujakattaus on erittäin mielenkiintoinen ja aion osallistua tilaisuuteen.

Kiihottaakos teitä muuten myös Suomeen vauvana adoptoidut mustat lapset?

Ulkomailta vauvana adoptoidut mustat ovat ehkä määrällisesti vähäinen mutta periaatteellisesti tärkeä ryhmä, sillä he pakottavat vastaamaan kysymykseen: "Onko tärkeää ihonväri vai kulttuuriperimä?" Itse vastaan jälkimmäinen.

Tässä on käyty keskustelua yhdestä jos toisesta asiasta, mutta haluan sanoa tästä esimerkkinä käytetyistä ulkomailta adoptoiduista mustista lapsista sanasen, koska olen samaa mieltä siitä, että kysymys on periaatteellisesti tärkeä.

Haluan, että suomalaiset säilyvät kansana ja pitävät hallitsevan asemansa tässä maassa. Tämän asian saavuttamisen ensimmäisenä vaatimuksena pidän, että ryhdytään toimiin, että suomalaisten osuus maan väestöstä ei enää laskisi.

Ketkä sitten kuuluvat suomalaiseen kansaan? Kansa on perinteisen määritelmänsä mukaisesti ihmisryhmä, jota yhdistävät yhteinen kieli, kulttuuri ja sukujuuret. Jaan tämän perinteisen näkemyksen ja katson, että suomalaisella tulee olla suomalaiset sukujuuret. Syntyperällä on merkitystä. Kyse ei ole ainoastaan ihonväristä. Ihmisen käyttäytyminen on perinnöllistä. Eri kansoilla on biologisesta taustasta johtuen erilaisia luonteita. Perinnöllisistä syistä johtuvat käyttäytymiserot ihmisryhmien välillä vaikuttavat hyvinkin paljon siihen, millaisia yhteisöjä ja kulttuureja mitkäkin ihmisryhmät muodostavat. Tämän vuoksi pidän verilinjaa keskeisenä kansaa yhdistävänä tekijänä. En myöskään ajattele, että ihmisryhmien perinnölliset ulkonäköerot ovat aivan triviaaleja, kuten asian typistäminen "pelkäksi ihonväriksi" antaa ymmärtää. Ihminen hahmottaa luonnostaan sisä- ja ulkoryhmiä ja eli erottelee ihmisiä "meihin" ja "muihin". Musta lapsi, vaikka hän omaksuisi suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin kuinka hyvin, tulee koko elämänsä erottumaan suomalaisista. Tätä ei voi välttää eikä asiaa voi vilpittömästi kukaan kiistää. Joku saattaa pitää tällaistä huomion kiinnittämistä ihonväriin lapsellisena, turhamaisena tai iljettävänä, mutta ihmiset tulevat kiinnittämään siihen aina huomiota. Kyse on syvälle meihin kirjatusta ryhmäkäyttäytymisestä.

Näin ollen vastaukseni on, että en halua, että Suomeen adoptoidaan ulkomailta lapsia. Ja mitä kaukaisempaa sukua ulkomailta adoptoidut lapset ovat, sitä suurempia ongelmia siitä seuraa. Moni ilmeisen suomalaisvihamielinen aktivisti, mm. rikosylikomisario Thomas Elfgren, pysäkille jääneen Valtterin äiti ja ties kuka, on adoptoinut ulkomailta ja usein vielä nimenomaan mustia lapsia päästäkseen käytännössä dekonstruoimaan suomalaisuutta ja vastustamaan rasismia. Tähän voi toki sanoa, että ehkä adotoiduista on vähemmän harmia, kun turvapaikanhakijoina tulleista parikymppisistä miehistä, jotka ovat usein jo tullessaan selviä onnenonkijoita ja suomalaista todennäköisempiä tiettyihin rikoksiin syyllistyviä. Ehkä näin, mutta on aika defaitistinen näkökulma, että massasiirtolaisuus vain jatkuu ja että meidän tulisi tyytyä saamaan siitä edes hitusen parempilaatuista. Minulle tämä ei riitä ja on aivan väärä näkökulma. Koska vaikka adoptoidut mustat lapset oppisivat kuinka suomalaisille tavoille, heistä ei tule suomalaisia. He eivät jatka suomalaisen kansan sukupolvien ketjua. He ovat aivan toista väestöä. Maahanmuutossa keskitytään usein puhumaan turvapaikanhakijoista ja he ovatkin toki akuutein uhka, mutta itse ongelma on väestönvaihto. Sillä ei ole väliä, millä keinoin maan väestö vaihtuu, jos se vaihtuu. Jos Suomeen adoptoidaan mustia lapsia ja suomalaisten osuuden maan väestöstä annetaan sitä kautta laskea, niin sitten se laskee eikä sitä muuta miksikään se, että adoptoituina mustat aiheuttavat vähemmän yhteiskunnallisia häiriöitä kuin jos heidät olisi otettu aikuisina.

Suomalaisten säilyvyys ja jatkuvuus kansana on minulle itseisarvo. Tähän liittyen voisinkin kertoa erään anekdootin Perussuomalaisten Nuorten sisältä. Sinisiin miehensä perässä loikannut Tiina Ahva kuului vielä kesällä perussuomalaisiin. Nykyään hän on Sinisten Nuorten puheenjohtaja. Elokuussa, luultavasti jo tehtyään loikkauspäätöksensä mutta ennen kuin asia oli tullut ilmi ja toimiessaan vielä PS-Nuorten varapuheenjohtajana, Ahva ehdotti, että voisimme auttaa lisäämällä kv-adoptiota, jolloin tulijat sopeutuvat.


En avaa tarkemmin järjestömme sisäisiä keskusteluja, mutta kun Ahva on nyt loikannut pois, voinen kertoa, että tämä avaus herätti Perussuomalaisten Nuorten keskuudessa varsin kiihkeää sananvaihtoa siitä, mikä oikeastaan on toimintamme keskiössä. Onko se islamin vastustus? Onko se työttömäksi jäävien maahanmuuttajien maahantulon vastustaminen taloudellisin perustein? Onko se rikollisuuden ja äärijärjestöjen vastustus? Vai olisiko toimintamme keskiössä suomalaisten puolustaminen, suomalaisen kansan puolustaminen kaikelta, mikä sitä uhkaa? Meneillään oleva le grand remplacement on väestöllinen ilmiö. Jos väestö vaihtuu, Suomi ei pysy suomalaisena. Niin yksinkertaista se on. Väestö voidaan vaihtaa hitaasti tai nopeasti, kv-adoptiolla, työperäisellä maahanmuutolla tai humanitäärisellä maahanmuutolla. Lopputulos on sama. Väestön vaihtumisella on aina seurauksensa, koska, kuten tämän konferenssin puhujat varmastikin osaavat kertoa, demographics are destiny.
8
Perussuomalaiset / Vs: Mihin Perussuomalaisten tulee keskittyä vaalien jälkeen?
« Uusin viesti kirjoittanut ÄmTeeAa tänään kello 17:33:20 »
Palaan pienen tauon jälkeen tässä asiaan Sivullisen kanssa.

Homekoulut ja -rakennukset vaikuttavat isoon osaan suomalaisia ja ovat siksi hyvä vaaliteema. Yleensäkin huono, testaamaton ja poukkoileva rakentamisen säätely on aiheuttanut täällä jo aiemminkin melkoisia ongelmia. Osittain homeongelma on nimittäin suoraan rakennusmääräyksien aiheuttamaa, osa taas huonolaatuisen työn ja olemattoman valvonnan. Miksi maksamme veroista rakennusmestareiden palkkoja, jos he eivät hoida hommiaan?

Kosteusvauriot eivät tosiaan vääjäämättä johda homehtumiseen, mutta moni suhtautuu kosteusvaurioihin siten että kyseessä olisi varmistettu hometapaus. Ei välttämättä ole, mutta todennäköisyydet kasvavat kyllä. Ketjuun on tällä välillä tullutkin jo jonkin verran juttua asiaa tutkineilta lääkäreiltä. Varmasti löytyy myös vastakkaisia mielipiteitä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ne jotka sanovat ettei homerakennuksia ole, ostakoot sellaisen sitten halvalla ja asukoot sitten siellä, mitään syytä kieltäytyä kaupasta ei ole, ja tuohan olisi niin sanotusti hyvä diili. Aika vähän vaan tuppaa näkymään ottajia.

Kyllähän tuota home-korttia käytetään myös oman konttorin sijainnin parantamiseen, olen nähnyt sitäkin. Ero on kuitenkin siinä, että homeallergiasta kärsivät ihmiset saavat myös oireita, ihon kuivumista ja hilseilyä, lievää kuumeilua sekä lisääntynyttä liman eritystä ja hengenahdistusta noin muutaman mainitakseni. Ihon, silmien ja kurkun kutina ovat myös tyypillisiä kuten siitepölyallergioista kärsivilläkin. Nämä ovat sellaisia oireita, joita hyvin harva ihminen haluaa vapaaehtoisesti, ja jos hengenahdistuksen voisikin itselleen riittävän kovasti tahtomalla haluta, en näkisi sitä kyllä sen arvoisena. Uskotko muuten, että allergioita on olemassa? Tai pölykeuhkoja?

Saksalaiset kollegat kyselivät jokunen vuosi sitten, että miten ihmeessä Suomessa voi olla homeongelmia, jos ilmanala on talvella niinkin kuiva kuin se on? Saksassahan jokainen talo tuppaa olemaan pullotalo ja siksi myös homeessa talvella talvisateiden vuoksi. Ero liittyy siihen miten homeitiöt toimivat missäkin ilmanalassa. Sieni muuttuu käsittääkseni ärhäkämmäksi jos elinympäristöstä alkaa olennainen kosteus puuttumaan ja mikä tahansa kelpaa kun on eliön eloonjäännistä kyse. Päälle tulee vielä ihmisen limakalvojen kuivaaminen talvisin, joka taas altistaa homeitiöille paljon helpommin.

Oulussahan poliisilaitos joutui muuttamaan tiloistaan juurikin homeen vuoksi. Laitos levitettiin ympäri kaupunkia, ja en todellakaan usko, että kauhean moni purkutuomion saaneessa pytingissä työskennelleistä vastusteli muuttoa "huonompiin" tiloihin, kun niissä "huonommissa" tiloissa ei tule oireita. Home- ja kosteusvauriotalojen osalta ongelmana on sitten lainsäädännön väärinkäyttö; eli juuri ostettua rakennusta pidetään huonosti joko tarkoituksella tai tahattomasti, ja pyydetään edellistä omistajaa maksamaan oma töppäily piilevänä vauriona. Esimerkiksi joku taisi Etelä-Suomessa pestä tiilitalonsa painepesurilla, ja ihmetteli kun villat kastuivat. Meni muistaakseni ihan oikeuteen asti.

Miksi homeongelma on nykyisellään yhteiskunnallinen ongelma eikä henkilökohtainen ongelma? Siksi, että asiaan liittyy yhteiskunnan puolelta rakennusmääräykset, jotka velvoittavat tekemään jotkut rakenteet tietyllä tavalla. Rakenteita ei Suomelle tyypilliseen tapaan testata tarpeeksi etukäteen jotta niiden lastentaudit saataisiin poistettua ennen käyttöönottoa.

Mitä tulee sitten muihin, niin mainitsemasi valoyliherkkyys (hehe) on omalla aihealueellani, sillä tiedän jotain näöstä ja siitä miten silmä toimii. Kirjoittamasi perusteella kyseessä on valaisimen häikäisy- (tai glare) indeksin ylitys, joka on määrätty tietyille valaisintyypeille (autot, tunneli- ja ulkovalaisimet muunmuassa). Mikäli valaisimen häikäisyindeksi nousee liian suureksi, näköjärjestelmä kompensoi sen pudottamalla paikallisesti verkkokalvon vastetta, jolloin näkökenttään jää valaisimen alueelta joksikin aikaa tumma jälki, jonka poistumiseen voi mennä tunteja. Jälkikuvat ovat keskittymistä häiritseviä ja myös vaarallisia liikenteessä peittäessään näkyvyyden näkökentän reuna-alueilla tai keskellä, ja siksi ihan todellinen ilmiö. Tämä kuulostaa minusta kuitenkin pääasiallisesti työnantajan ja työntekijän väliseltä ongelmalta, jonka pitäisi olla ratkaistavissa paikallisesti, eikä se siksi sovellu vaaliteemaksi.
9
Tupa / Vs: Mitä tapahtuu Etelä-Afrikassa Nelson Mandelan jälkeen?
« Uusin viesti kirjoittanut Uimakoulutettava tänään kello 17:31:22 »
Lainaus
New South African president wants to seize land from white farmers without compensation

South Africa’s new president, Cyril Ramaphosa, has pledged to return the lands owned by white farmers since the 1600s to the black citizens of the country.

However, food production plummeted without the experienced farmers’ contribution, and Zimbabwe’s economy suffered massively. In 2010, the Guardian reported that Mugabe used land reform to reward his allies rather than ordinary black Zimbabweans. In 2016, Mugabe signed a decree that foreign companies would face closure unless they sold or gave up 51 percent of their shares.

Speaking about the redistribution of land in his country, Ramaphosa said that “in dealing with this complex matter” South Africa would not “make the mistakes that others have made.”
https://www.rt.com/business/419543-south-africa-land-compensation-whites/

Just, just. Oikeus ja kohtuus toteutuu.

"Vältämme muiden tekemät virheet" sopii historiallisen hyvänä unelmana myös jokaisen EUvostoliiton maan, kuten sipilöitävän Suomen, vallanpitäjien ja älymystön tiedostamaksi.

Onkohan poliittisesti korrektia puhua valkoisten murhatuksi tulemisesta Etelä-Afrikassa? No, Lauren Southern tiedostaa väärin oikein urakalla.

:flowerhat: >:(

https://www.youtube.com/channel/UCla6APLHX6W3FeNLc8PYuvg/featured
10
Ulkomaat / Vs: Estetyt terrori-iskut ja terroripidätykset (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Siili tänään kello 17:30:31 »
Edellisissä viesteissä käsitellyt tuomitut Munir Mohammed  ja Zana Abbas Sulieman ovat molemmat turvapaikanhakijoita.  Mitäköhän funtsii Punahilkka-Tammikko?

Sivuja: [1] 2 3 ... 10