UmmaGumma

Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kylänraitti / Vs: Kumman kaa, Gripen vai F-35? Hävittäjäkaupat.
« Uusin viesti kirjoittanut f-35fan tänään kello 16:54:41 »
Grepukka edullinenko? Liian hyvää ollakseen totta!
Siitä huolimatta vaikka se on ”Ikea”-hävittäjä sillä ei kuitenkaan ole Ikea-hintaa.
Julkisuudessa nämä hinnat voi rukata aivan mihin tahansa mutta itse tarjouspyynnössä on annettava vastaukset tietyille kokoonpanoille, jolloin tilaaja pystyy vertaamaan omenia ja omenia.

Norjassahan F-35 ja Grepukka olivat vastakkain. Evaluoinnissaan norjalaiset päätyivät siihen että Grepukka ei täytä heidän vaatimuksiaan kun se vielä on kalliimpi kun F-35.

Tätä julkisuuskampanjaa on käyty tälläkin palstalla. Pitäisi muistaa että miten siinä kävi.
Maalailu F-35 kalleudesta muistuttaa erehdyttävästi rummutusta Grepukan edullisuudesta.
Niinkuin F-35 ei ollut se 150 milj kappale maksava kone niin Grepukka ei ole ikeahintainen hävittäjä.

Miten te voitte luulla että samat osat kierrätettynä ruotsalaisen nyrkkipajan kautta muuttuisivat yhtäkkiä massatuotannon hintaisiksi ja laatua vastaavaksi? Saabin teollinen mittakaava pienuudessaan on riski.
Onko heillä resursseja edelleenkehittää konetta? Onko logistinen ketju kunnossa? Ovatko he edes tehneet vaativia väsytystestejä? Minun papereissani Grepukka ei tämän pidemmälle lennä.

Ilmavoimien lentäjät tekevät arviotaan tuttuun tapaan. Luuletteko aivan oikeasti että he valitsevan sen moposkootterin jota he kutsuvat Grepukaksi?
Puhumattakaan siitä että turvallisuuspoliittisesti meidän on valittava koneet tietystä maasta.

Miksiköhän Grepukasta ei ole saatu ensimmäistäkään testitulosta taikka mitään raporttia?
Voi sitä maalata kaikenlaisia ruusutarhoja, pilvilinnoja ja taivaanrantoja, mutta todellisuus on aivan toista.

Tuotantomäärillä on aivan ratkaiseva vaikutus teolliseen onnistumiseen. Saab henkilöautojen tuotanto loppui juuri sen takia että määrät eivät enää taanneet taloudellisuutta. Sama pätee Saab Gripeniin kaikesta helppoheikkien hehkutuksesta huolimatta.
Pienemmälläkin tuotannolla pärjää jos on Rolls Roycen hinta, mutta sielläkin merkin omistaa suurtuottaja ja kierrätetään samaa teknologiaa.

Siitä sitkeydestä täytyy antaa tunnustus miten te jaksatte kierrättää samoja valheita vuodesta toiseen!
2
Kylänraitti / Vs: Lola Wallinkoski (os. Odusoga) ehdolle eduskuntavaaleihin
« Uusin viesti kirjoittanut Pullervo tänään kello 16:54:02 »
Bussi on paha paikka rodullistetulle - missit rasismia vastaan: Lola Odusoga.

3
Tupa / Vs: Kristinusko Euroopan viimeinen toivo?
« Uusin viesti kirjoittanut Bordercollide tänään kello 16:51:22 »
Perinteiset kristilliset/luterilaiset arvot voin allekirjoittaa.
Mitään yliluonnoliseen hapatukseen ja satuolentoihin pohjaavaa skeidaa taas en.

Mielestäni kulttuurikristillisyys on jo paljon. Juurikin arvoissa on se peräänkuuluttamani ilmapiiri ja henki. Materialistinen tai sekulaari kristinusko on siis mahdollinen.

En saa kiinni siitä mitä tarkoitat kulttuurikristillisyydellä. Jotain tapakristillisyyttäkö? Kuulostaa hyvin epämääräiseltä puheelta vain jostakin yhteishengestä ja lähimmäisestä välittämisestä ilman minkäänlaista yhtymäkohtaa varsinaisesti kristillisyyteen. Yhtä hyvin voisi sanoa että buddhalaisuus on Euroopan viimeinen toivo. Siinäkin välitetään lähimmäisistä ja kaikista elollisista olennoista, pidetään huolta köyhistä ja heikosita yms. Nämä ovat arvoja jotka allekirjoittavat kaikki suurimmat uskonnot - myös islam - ja myöskin suurin osa ateiteista allekirjoittaa nämä. Siihen ei tarvita mitään uskonnollsita ideologiaa.

Joten voisitko selittää tarkemmin mitä haet tuolla kulttuurikristillisyydellä?
4
Tupa / Vs: 2018-02-21 IS: Tummaksi maalatut kasvot olivat liikaa
« Uusin viesti kirjoittanut Vellamo tänään kello 16:49:41 »
Rasistiset mainoskampanjat ovat siis haram, opiskelijahuumori on haram, tv-juontajalla inkkaripäähine on haram, sketsit ovat haram,...

Koskahan rasismihuutelijat alkavat sensuroida teatteri-, baletti- ja oopperamaailmaa? Sieltä löytyy pilvin pimein klassikoita, joissa harjoitetaan sumeilematta kulttuurista omimista. Valkoisen miehen/naisen päälle puetaan jos jonkunlaista rooliasua, väriä nassuun, esitetään vähemmistöryhmien musiikkia, tanssia ja eleitä.

Myös päiväkotien naamiaisissa näkee törkeän rasistisia rooliasuja, jotka rasistivanhemmat ovat pakottaneet rasistilapsensa päälle.

5
Kylänraitti / Vs: Kansalaisaloite: Maamiinakiellon purku
« Uusin viesti kirjoittanut Ernst tänään kello 16:47:20 »
Tavrja varmaan pelkäsi, että maamiinoja kylvetään länsirajalle.

Tai siirtolapuutarhan perunamaan kulmaan siihen omenapuiden lähelle.
6
Kylänraitti / Vs: Kansalaisaloite: Maamiinakiellon purku
« Uusin viesti kirjoittanut Ernst tänään kello 16:46:03 »
Kansanedustaja voi tehdä lakialoitteen. Hän ei tarvitse siihen kansalaisaloitetta. Kansalaisaloite on meitä taviksia varten.

Siihenkin tarvitaan kannatusta...
7

^^^ Kemppaisella on ansiokasta pohdintaa. Kahta jälkimmäistä maahanmuuton ongelmatasoa en sellaisenaan allekirjoita, mutta taktisesti se on melko yhdentekevää, koska eroja pitääkin olla, että kontrastia syntyy. Tosin en usko, että km-skenen kohdalla tuo kahden raiteen toimintatapa olisi yhtä tehokas kuin vasemmistolla, johtuen siitä yksinkertaisesta seikasta, että medialla ja valtakoneistolla ei ole erityisiä intressejä vetää yhtäsuuruusmerkkejä poliittisen ja radikaalin vasemmiston välille. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö kaksilla rattailla voisi ajaa, eikä etenkään sitä, että median hyväksyntää kannattaisi kalastella. Ei sitä kuitenkaan tule. Hajuraon blokkien välillä tulee kuitenkin olla leveä ja niiden välisten kiistojen todellisia, jotta syytökset olisivat puolinuivien, itseään "tolkun ihmisinä" pitävien kansalaisten silmissä mahdollisimman epäuskottavia. Minulla on tässä mielessä enemmänkin sosiaalidemokraattien ja kommunistien suhde silloin, kun vasemmistolaisuus ei ollut vielä valtavirtaa, ei niinkään nykyisten punavihreiden ja radikaalien aktivistien välinen.

Se osa tehokkuudesta, joka riippuu meistä itsestämme, on jäänyt toteutumatta. Silloin ei ole väliä mediastakaan.

#Hajuraon paikkaa ei tiietä "scenen" sisällä eikä myöskään ulkopuolella. Minullakaan ei ole tiedossa esimerkkejä käydyistä #linjakeskusteluista. Toki linjoja on, mutta ei dialogia koska silloin joudutaan olemaan samassa keskusteluketjussa.

On toki havaittavissa kaksi toimintatraditiota:
  • Pikkupuolueiden väsääminen.
  • Politiikkaan osallistuminen, mikä tarkoittaa eduskuntapuolueisiin liittymistä.

Tämähän ei liity millään tavalla kysymyksenasetteluun radikaali-maltillinen.

Eräs ryhmittymä, joka mm. poliisia haukkuessaan on profiloitunut jonkinlaiseksi jyrkäksi siiveksi, ehkä(?), ei ole esittänyt sen radikaalempia linjauksia kuin muutkaan.

Itse suosittelen joukkotoimintaa ajatellen yleiselle mielipiteelle jo hyväksyttävien tai vähintään ymmärrettävien teemojen esilläpitämistä (Dublinin sopimus, etc.), mutta -kuten jo edellä kerroin- se ei riitä. Joidenkin porukassa täytyy mennä niinqon vähän hitaimpien edelle. Muuten ei tapahdu liikettä vaan taantumista.

Jonkun täytyy kyseenalaistaa esatablishmentin teesit (monikulttuurin väistämättömyys, etc.), vaikkei sillä saavuta välitöntä menestystä. "Kaksilla rattailla" tarkoittaa positiivisesti käsitettynä sitä, että on tarjota vaihtoehtoja erilaisille ihmisille tulla mukaan.

Olen havainnut jonkinlaista #painolastien keräämistä. Sillä ei ole myöskään tekemistä radikaalisuuden kanssa. Nämä asiat tulee osata nähdä aivan eri ilmiöinä.
8
Tupa / Vs: Kristinusko Euroopan viimeinen toivo?
« Uusin viesti kirjoittanut Alabama tänään kello 16:43:28 »
En tee mitään päättelyvirheitä vaan sinä et ymmärrä kristinuskon ja islamin ideologista eroa...

Enköhän minä ymmärrä tuon eron paremmin kuin sinä. Erojen ymmärtämiseen kun on ymmärrettävä eroavien asioiden sisällöt. Tähän sinä et yllä ainakaan kristinuskon osalta. Islamhan on oikeastaan varsin yksinkertainen ajatusrakennelma: kauppamiehen uskonto, joka ei välitä totuudesta. Tuo sinun rautalankasi on jotain sanomalehtikirjoittelun tasoa, jossa ymmärrys kristinuskosta näyttää perustuvan populaarikulttuuriin. Puhuessasi islamista olioit sen omituisella tavalla, jossa sen toimijoiden ristiriidat (esimerkiksi espanjan taifojen välillä) sivuutetaan kun samalla kristittyjen toimijoiden ristiriitoja korostetaan. Sinänsä kirjoitat ihan johdonmukaisesti, mutta kun lähtökohdat ovat pielessä ei koherenssi ole minkään arvoista.

Lue nämä ja tule sitten keskustelemaan asiasta: http://files.libertyfund.org/pll/quotes/130.html tai http://dhspriory.org/thomas/summa/SS/SS040.html#SSQ40OUTP1.

Tässä ei ole kysymys siitä kumpi uskonto on "parempi" ja "totuudenmukaisempi", vaan siitä kykeneekö kristinusko-ideologia yhdistämään eurooppalaiset yhteen hiileen puhaltavaksi rintamaksi vastustamaan islamisaatiota ja mahdollista sotaa vai ei. Minusta tällä hetkellä näyttää siltä, että kristinusko ei siihen pysty. Mukaan on pakko tulla muita vaikuttimia, joita Totti jo aikaisemmin on ansiokkaasti esitellyt.
9
Tupa / Vs: 2018-02-10 IS: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa
« Uusin viesti kirjoittanut TattiJooseppi tänään kello 16:40:27 »
Patrian tiedotustilaisuus IS:

Isotalon mukaan Lindenillä ei ole yhteyttä Patriaan. "Meillä ei ole tietoa, millä asialla Linden oli."

Eli mahdollisuudet ovat seuraavat:

a) Patrialla ei ole vitunkaan käsitystä siitä, ketkä edustavat sitä maailmalla.
b) Patria valehtelee.

Tässä on onnistuttu rakentamaan näppärä tilanne, jossa suuri yleisö ei pysty suhtautumaan Patriaan myönteisesti.

Luuletko että Isotalo haluaa palata vielä uuteen tiedotustilaisuuteen "tarkentamaan" tämän päiväistä tilaisuutta? Eiköhän nyt kerrottu kaikki mitä nyt tiedetään. Se on tietenkin mahdollista että joku esim. nyt irtisanottu myyntipäällikkö on sooloillut "lupia" enemmänkin, mutta en usko että ne ovat ainakaan tällä hetkellä johdon tiedossa.
10
Tupa / Vs: 2018-02-10 IS: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa
« Uusin viesti kirjoittanut Vellamo tänään kello 16:39:56 »
Verkkouutiset on tähän mennessä tehnyt yhden jutun Uganda-keissiin liittyen (kahden ensimmäisen Patrialaisen johtajan erotessa); siinä ei mainittu Lindeniä ollenkaan.

Yritin etsiä Suomen uutisten sivuilta Uganda-juttua, mutta en ainuttakaan löytänyt. PS:llehän olisi herkkupala pöllyttää hallituspuoluetta. Haistellaanko jo tulevaa hallituspaikkaa?

Tässä ollos hyvä  :)
https://www.verkkouutiset.fi/hs-patria-johtajat-eroavat-uganda-kohun-vuoksi/
Sivuja: [1] 2 3 ... 10