HOMMAN KESKUSTELU => Tupa => Aiheen aloitti: Doodle - 09.04.2009, 14:22:09

Otsikko: Avoimet virat, Vähemmistövaltuutetun toimisto
Kirjoitti: Doodle - 09.04.2009, 14:22:09
Vähemmistövaltuutetun toimistossa julistetaan haettavaksi
1) YLITARKASTAJAN virka 1.9.2009 alkaen (työavain 200-262-09) sekä
2) YLITARKASTAJAN määräaikainen virkasuhde ajalle 1.5.-30.11.2009 (työavain 200-280-09).
Ylitarkastajat toimivat esittelijänä toimistossa etnistä syrjintää, vähemmistöjen ja
ulkomaalaisten oikeuksia koskevissa asioissa kaikkine niihin liittyvine valmistelu ja
muine tehtävineen mukaan lukien asiakaspalvelu. Tehtäviin kuuluu lisäksi osallistumista aloitteiden, tutkimusten ja selvitysten tekemiseen, kouluttamiseen ja tiedottamiseen sekä muihin valtuutetun toimialallaan osoittamiin tehtäviin. ...

http://www.vahemmistovaltuutettu.fi/intermin/vvt/home.nsf/headlines/4B94685E7AED73A4C2257586002BF59E?OpenDocument

Ei muuta kuin hakemusta kehiin, kaikki joilla on kokemusta ja osaamista vähemmistöistä
Otsikko: Vs: Avoimet virat, Vähemmistövaltuutetun toimisto
Kirjoitti: M. - 09.04.2009, 14:24:22
Jos ette tule valituksi, valittakaa syrjinnästä.
Otsikko: Vs: Avoimet virat, Vähemmistövaltuutetun toimisto
Kirjoitti: Kaarle M. - 09.04.2009, 14:25:28
Kävisikö kansalaisaktivisuus CV:ssä hyvästä meriitistä, tarkoitin siis Hommalaisuus...
Otsikko: Vs: Avoimet virat, Maahanmuuttovirasto
Kirjoitti: Tooheys - 06.10.2009, 22:23:01
Työvoimapulaa pukkaa Maahanmuuttovirastossa lamasta huolimatta.

Valtion heli-tietokannassa on avoinna yhdeksän ylitarkastajan ja viisi osastosihteerin paikkaa Maahanmuuttovirastoon eri puolilla Suomea. http://heli.valtiolle.fi/OpenJobs.asp

Kaikki työtä etsivät Hommalaiset hakemusta kehiin, sillä vaatimuksetkaan eivät luonnollisesti ole korkeat:
Hakijalta odotamme:  Parhaimmat valmiudet tehtävän menestykselliselle hoitamiselle antaa tehtävään soveltuva koulutus.  ???
Otsikko: Vs: Avoimet virat, Vähemmistövaltuutetun toimisto
Kirjoitti: Pliers - 07.10.2009, 10:46:50
Kannatta hakea. On hyväpalkkaisia hommia.

Soveltuva koulutus on tietysti naistutkimus, lähihoitaja, joku humanistinen. Ennen mahdollista haastattelua kannattaa ottaa laamapaita vintiltä, antaa tukan kasvaa ja opetella sellaista pehmeää ymmärtävää äänensävyä. Jos, että tiedä mitä tarkoitan niin kuunnelkaa Ben Furmania.
Otsikko: Vs: Avoimet virat, Vähemmistövaltuutetun toimisto
Kirjoitti: Roope - 13.04.2022, 19:47:43
Lainaus
Maahanmuuttoviraston ylijohtaja eroaa tehtävästään

Jari Kähkönen sanoo viraston kehitystyön tulosten olevan riittämättömiä.

Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jari Kähkönen eroaa tehtävästään. Kähkösen työ viraston johdossa päättyy 1. toukokuuta.

Ylijohtaja aloitti määräaikaisessa tehtävässään syyskuussa 2020. Kähkönen sanoo Maahanmuuttoviraston tiedotteessa asettaneensa itselleen korkeat tavoitteet ottaessaan tehtävän vastaan. Hän ei katso saavuttamiensa kehitystulosten olevan riittäviä.

–  Maahanmuuttovirasto on kasvanut viime vuosina suureksi toimijaksi, samaan aikaan kun maahanmuutosta on tullut Suomeen merkittävä yhteiskunnallinen tekijä. Samalla siihen on kohdistunut voimakkaat kehittämisodotukset. Kyse on laajasta kehittämistarpeesta aina automaation tehokkaasta käyttöönotosta syvälliseen toimintakulttuurin muutokseen. Tässä kehitystyössä on edistytty ja saatu muutoksia aikaan, mutta katson, etteivät tulokset riitä, Kähkönen kirjoittaa tiedotteessa.

Kähkösen mukaan Maahanmuuttovirasto tarvitsee ripeää uudistumista. Eropäätöksen taustalla on myös henkilökohtaisia syitä.

–  Seuraajani työ ei ole helppo, sillä Suomen maahanmuuttojärjestelmä on rakennettu eri lähtökohdista kuin tämän hetken yhteiskunnalliset tarpeet. Kyse ei ole vain yhdestä virastosta, vaan laajasta kokonaisuudesta eri toimijoita julkishallinnon eri tasoilla ja osin koko yhteiskunnallisessa ilmapiirissä. Muutosten läpivieminen monimutkaisessa säädösympäristössä vie aikaa ja on haastavaa. Päätökseeni vaikuttavat erityisesti myös painavat henkilökohtaiset syyt ja perheeni hyvinvointi, sanoo Lappeenrannassa asuva Kähkönen.

Viraston apulaispäällikkö Elina Immonen toimii ylijohtajan sijaisena. Uuden ylijohtajan nimittää valtioneuvosto.
Ilta-Sanomat/STT (https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008751322.html) 13.4.2022

Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jari Kähkönen on haastattelujensa perusteella maahanmuuton riskien suhteen kauniisti muotoiltuna yksinkertainen tohelo ja taatusti väärässä hommassa, mutta eihän hän(kään) sen vuoksi ole eroamassa, enkä oikein usko sitäkään, että hän yllättäen eroaisi "kehitystulosten" vuoksi, kuten väittää.

Eiköhän syvällistä maahanmuuttoasenteiden muutosta kuuluttanut vihreä sisäministeri (pääministerin muutaman päivän takaiset kommentit (https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/paaministeri-marin-ei-tyrmaa-ajatusta-maahanmuuttoministerion-perustamisesta-meilla-pitaisi-olla-yhteiskuntana-asenne-etta-tervetuloa-suomeen-opiskelemaan-ja-toihin/8400396)) ole huomannut tilaisuutensa istuttaa myös tälle paikalle luottohenkilö sabotoimaan Migrin toimintaa tuleviksi vuosiksi.

Vuoden 2015 kriisihän johtui Suomen osalta myös Migrin johdon tumpeloinnista ja välinpitämättömyydestä, kun turvapaikkahakemusten päätösperusteet ja lähtömaiden turvallisuusarvioiden perusteella tehdyt maalinjaukset olivat irtaantuneet kaikesta kontrollista ja kansainvälisestä vertailusta. Nyt tästä vetotekijöitä synnyttäneestä ja turvapaikkakriisiin johtaneesta tumpeloinnista tehtäisiin vihreiden johdolla tietoinen politiikkalinjaus.