Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kylänraitti / Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut P tänään kello 13:04:01 »
Konekäännös X:stä.

Vallan säilyttäminen edellyttää sekä ulkoisten että sisäisten uhkien poistamista. Se mikä tekee ihmisestä vaarallisen, ei ole niinkään tarkoitus kuin kyky. Tästä syystä, jos nimeäisin tietyn persoonallisuuden, jonka näen mahdollisessa vaarassa, se olisi Dmitri Medvedev.

Keskimääräistä älykkäämpinä ihmisenä Medvedev näkee tämän ja eliminoi itsensä ennaltaehkäisevästi. Se on fiksua toimintaa. Maineen vahingoittaminen teki hänestä vähemmän uhan -> antoi hänen elää. Mietin, riittääkö tämä pieni temppu jatkossa.

Tuo kuulostaa uskottavalta. Olenkin ihmetellyt, mikä ihme Medvedeviä vaivaa, kun horisee sekavia.

Jotkut ovat tulkinneet hänen menettäneen järkensä, mutta siis todellisuus voi olla monimutkaisempi.

Mystisessä idässä se on usein aina monimutkainen. Niiden perinne on tehdä kaikesta helvetin monimutkaista pinnan alla ja pinnalla.

Ja tosiaan kyseessä voi olla kyyninen Medvedin ja hänen iittolaistensa yritys säilyä hengissä ja pitää kiinni edes siitä maallisesta hyvästä, jonka ovat keränneet. Medvedev (ja hänen klikkinsä) syrjäytettiin jo ennen sotaa vallasta, siis PM-tehtävästä toisarvoisen neuvoston jäseneksi. Siis suunta oli siloviikkien suosiossa alaspäin. Lännessä poiitikko olisi pitänyt suunsa supussa ja poliittisen pääomansa tallessa - myöhempiämahdollisuuksia varten. Mutta Venäjä on Venäjä ja Putin diktaattori. Ilmeisesti tekemällä itsestään ei vakavasti otettavan pellen, sekä ulkomailla ja kotimaassa, Medvedev yrittää pelastaa itsensä, lähipiirinsä ja liittolaisensa puhdistukselta?

Putinin korvaajana turpansa kiinni pitänyt Medvedev olisi hyvinkin kelvannut lännelle, ajatus, jota korvaamaton Putin ei voi hyväksyä. Luultavasti takavasemmalle pelottavaan hiljaisuuteen vetäytynyt Medvedev olisi tippunut jo datshansa ikkunasta - mahdollisena uhkana? Juopoksi, ultaisänmaalliseksi pelleksi leimautunut Medvedev porskuttaa, koska ei ole Putinille uhka oikein millään tavoin. Ei kotimaassa, eikä varsinkaan enää ulkomailla tuhottuaan ulkomaiden johdon /ulkomailla keräämänsä poliittisen pääoman avoimen julkisesti.

Tunnistan kyllä tuossa venäläistä "logikkaa".

Navalny ei laitoksessa suljettuna ollut uhka ja kannatus pieni. Mutta maan sisäisen kriisin perkelöityess, esim. taloudellisen ruplaromahduksen kiihtyessä, olisi hyvin nopeasti voinut syntyä tilanne, jossa Putinin vallan keikkuessa Navalny olisi päästetty/ haettu vastoin heikentyvän Putinin tahtoa laitoksesta. Navalnylla oli jonkin verran ihan oikeaa poliittista kannatusta Venäjällä ja hyvät suhteet ja suuri poliittinen pääoma Lännessä. Venäjällä , jos talous niiaa ja haluavat palata "takaisin" tarvitaan uusi freesinnäköinen johto neuvottelemaan lännen kanssa, joka tarjoittaa Putinin syrjäyttämistä.
2
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut toumasho tänään kello 12:55:45 »
Mitäköhän puikkoja ne nykyisin käyttää, koska tuntuu siltä että viimesten päivien/ viikkojen aikana noita lentskoja on tiputeltu ihan huolella jos vertaa keskiarvoon viimeseltä kahdelta vuodelta...?
S-200-peräpuikoja, virallisten tietojen mukaan.

Mahtaisiko kyseessä olla mahdollisesti Franken-S200:t? Noita on poistunut pitkin Itä-Eurooppaa museoihin ja romutusjonoon, sitten tietenkin Ukrainalla on niitä myös ollut. Veikkaan, että niistä on jo valtaosa, ellei kaikki ammuttu. Osa on museoitu. Mikäli putki-tason elektroniikka on vain tsekattu eheäksi, niin en pidä mahdottomana, että jopa museoitu ohjus on voitu palauttaa taistelukuntoon. Uudet akut vaan kyytiin ja tarkistetaan polttoainesäiliöiden eheys, sitten tankataan litkut. Apuraketitkin sellaisia, että niiden uudelleentäyttö ei nykyaikana ole mikään mahdottomuus. BASFille vaan tilausta sisään, että tämmöistä ajoainetta tässä formaatissa, danke schön. Tästä on pakko antaa pisteet ryssille, että rautakankiteknologian ohjus, joka kestää 50 vuotta tai enemmän varastointia, ei ole lainkaan huono tekele. Varsinkin, jos sillä voi ampua ryssien äärimmäisen kalliin ja harvinaisen lentokoneen alas.

Nyt tässä viimeisimmässä A-50 pudotuksessa pisti silmään mielenkiintoinen juttu: Miehistöä koneessa oli vain kymmenen henkeä mukaan lukien pilotit, navigaattori ja radioupseeri. Eli voisiko olla niin, että nyt niistä tutkien huippuosaajista alkaa olla pulaa, tai lähtijöitä ei ole? Pidän kumpaistakin hyvin todennäköisenä mahdollisuutena. Noissa lihavissa tutkakoneissa kun pitäisi olla yksi suunnittelun lähtökohta se, että jokainen istuu heittoistuimessa sen vuoksi, että vihollinen tekee aivan kaiken sen eteen, että se kone saadaan ammuttua alas ja asiantuntijat hengiltä. Ei noita heittoistuimia näytä olevan länsikoneissakaan, mutta ainakin jenkkien tutkakoneissa on hätä-exit, josta pääsee hyppäämään laskuvarjon kanssa pois kyydistä. Ongelma tuossa on se, että jos se osuma on 50-100 kilogrammaa TNT:tä vastaava posahdus kymmenien tuhansien sirpaleiden kera, niin se kone on siinä vaiheessa silppua ja kyytiläiset myös. 
3
Kylänraitti / Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut P tänään kello 12:41:38 »
Ukrainan vastahyökkäyksen viipyminen selittynee sillä, että länsi pelkää Pekingin alkavan aseistaa Venäjän armeijaa, jos alkaa näyttää siltä, että Ukraina voittaa konkreettisesti, ja näin voitettuaan Venäjän armeijan Ukraina saa liittyä NATO:n jäseneksi, ja näin NATO saa perustaa lentotukikohdat ja laivastosatamat Krimin niemimaalle, joka edistää merkittävästi NATO:n etenemistä yhä idemmäksi Kiinan rajalle saakka.
En tiedä missä rinnakkaistodellisuudessa sinä elät, mutta Ukrainan vastahyökkäys oli ja meni vuonna 2023. Tuloksena oli prööt eli kymmeniä tuhansia kuolleita, satoja menetettyjä tankkeja ja hyökkäysajoneuvoja ja yhden pienen kylän valtaus (Robotyne), joka menetetään näinä päivinä, ellei jo ole menetetty.

Taidat taidat elää rinnakkaistodellisuudessa? Ei Ukraina tainnut yrittää kuin pienen hetken. Ei siinä kymmeniä tuhansia mennyt. Eikä valtavasti kalustoakaan,  koska lopettivat yrityksen, kun alkoi olla selvää, että ilman ilmaylivoimaa ei ole saumaa päästä läpi linnoittautuneesta viholiselta, jolla oli käytössään n. +10 km kantavalla panssaritorjunnalla, varustettuja taistelu-hekoja. Joiden tuhoamiseen ei Ukrainalle annettu välineitä.

Venäjä taas on painanut nyt vajaan vuoden lihahyökkäyksiä, joissa on ukkoa ja varustetta mennyt muutaman paskaksi ammutun pieksämäen valtaamiseen...

4
Kylänraitti / Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Joutselkä tänään kello 12:39:10 »
Olen katsellut kuusi ensimmäistä osaa uudesta Masters of the Air sarjasta, joka jatkaa Taistelutoverien ja Pasificin jalanjäljissä kuvausta amerikkalaisten kokemuksista toisessa maailmansodassa. Tällä kertaa draamaa rakennetaan B17 pommikoneiden miehistöjen näkökulmasta Euroopan rintamalla.

Sarja on mielestäni vaikuttava ja saa nostamaan hattua kyseisen ilmasodan veteraaneille.

Sitten venäjään. Sarjaa katsoessani olen miettinyt, miten tylsä siitä olisi tullut, jos se kertoisi Helsingin suurpommituksista. Ja toisaalta miten helpolla saksalaiset olisivatkaan selvinneet jos kanaalin yli olisivat yrittäneet venäläiset amerikkalaisten ja englantilaisten sijasta. Venäläinen pommittaja olisi pudottanit pommit kanaaliin heti Belgian rannikolla flakin alkaessa... Kuten toimivat Helsingon edustalla helmikuussa 1944. Toista on amerikkalaisten kohdalla.

Yhä vahvemmin olen sitä mieltä ilman Amerikkaa Saksa olisi vienyt voiton sodassa. Venäläiset olivat ja ovat huonoja sotilaita.

Lievä OT-poikkeama. Sori siitä. Siirto peräkammariin tms jos ketä jaksaa.
5
Kylänraitti / Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut P tänään kello 12:36:21 »
^Jos tosiaan tykistön ammukset on säilötty surkeimpaan vanjatyyliin käytännössä lähes taivasalla, niin suurin riski niistä taitaa olla niiden mahdollisille käyttäjille. Ukrainalle luultavasti niistä on enintään hyötyä uudelleen kunnostettavina aihioina, jos niillä aikoo saada kunnollista tarkkaa vaikutusta? Tykistön ruudit ja muut ovat luultavasti jo aika epätasalaatuista roskaa 40 vuoden kehnon säilytyksen jälkeen? Itse kranaatit voivat olla käyttökelpoisia, tai ne kuoret, jos r-aine sisällä ei ole enää stabiilia. Se voidaan sulattaa ulos ja ehtaa tilalle.
6
Tupa / Vs: Käännytysten seurantaketju
« Uusin viesti kirjoittanut P tänään kello 12:31:59 »
Paljon melua tyhjästä

Hesari on uhrannut sunnuntain paperinumerossa peräti viisi sivua yhden irakilaisen palautuskeissiin. Ja motivina on kertoa palautusjärjestelmästä, missä voimakeinoin poliisin suorittamassa palautusprojektissa palautettavalle on syntynyt “pieniä hankaumia niskassa, painaumia ranteissa ja nilkoissa ja ruhjeita selässä, kyljessä ja polvissa”.

Päähenkilömme tuli Suomeen 2015, tehnyt hakemukset ja valitukset, työskennellyt Uudessakaupungissa autotehtaalla, Turussa autopesulassa, matkustellut Englannissa ja sen jälkeen väsännyt kakkos-hakemuksen, valittanut ahdistusoireista ja kärsinyt painonmenetyksestä ja suomalaisen yhteiskunnan välinpitämättömyydestä häntä kohtaan.

Tekstissä kerrotaan myös videosta, minkä sisältö kritisoi Suomen ja Ruotsin palautusjärjestelmää vankiloineen, poliisien hakkaamisesta, poliiseista tehdystä rikosilmoituksesta ja tiukennuksista lainsäädäntöön.

Positiivisinta artikkelissa ovat tekstit “Irak alkoi viime vuonna tehdä palautuksissa yhteistyötä EU-maiden kanssa. Käytännössä Irakin suurlähetystö järjestää nyt kaikille Suomesta poistettaville irakilaisille matkustusasiakirjat, joilla heidät päästetää takaisin kotimaahan”

ja

“Irakilaisia käännytetään Suomesta paljon nyt siksi, että Irak ottaa vastaan vastentahtoisesti palautettavia kansalaisiaan kattavammin kuin aiemmin.”


PS
Artikkelissa olevan tekstin ja kuvan perusteella nyt 27-vuotias päähenkilömme Khalil on palannut Irakiin kahdeksan vuotta Suomessa oleiltuaan Wihuri-yhtymältä tilatulla yksityiskoneella, joten hanttiin paneminen ja muutaman naarmun kärsiminen kannatti, kun reittilennon turistipaikka vaihtui business-jetin nahkapenkkiin.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010195571.html (maksumuuri)

Positiivisinta tuossa on se, että noita väitteitä ja palautusta pitäisi levittää ja rummuttaa laajalti lähtömaissa mahdollisten lähtejöiden joukossa. Into ottaa velkaa ja lähteä laskisi, kun mielikuvissa olisi pamputtava pakkopalauttava viranomainen. Tälläistä lisää, käännettynä arabiaksi yms. ja näiden turvapaikkamatkailijoiden somevirtaan.
7
Kylänraitti / Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Paawo tänään kello 12:30:32 »
Eikös siellä olisi kovasti lisää niitä kaivattuja tykinammuksia?

Räjähdysvoimaa siellä on arveltu olevan parin atomipommin verran.

On varmasti ruutia ja rautaa joka riittää useamman paskastanin vallankumouksiin. Mutta kaikki tuo kampe on nelisenkymmentä vuotta vanhaa ja r-tekijä kun on noilla huudeilla vapaasti ja suitsimatta tuon aikaa rehottanut tulee mieleen että mitä tuosta potista ei vielä ole myyty tai dokattu kelpaa ehkä maantäytteeksi.

Sekin kannattaa huomioida että tuonne on ollut kutakuinkin vapaa pääsy kaikilla maailman tiedustelupalveluilla kaikkien näiden vuosien ajan koska ei tuo perähikiän varikkoväki mitään kuperkeikka-eliittikomppaniaa ole.
8
Kylänraitti / Vs: Sukupuolisekoitusta päiväkoteihin - Opettaja-lehti
« Uusin viesti kirjoittanut P tänään kello 12:27:43 »
Nea Alasaari:

Lainaus
Päiväkodeissa pysähdytään havainnoimaan ja selvittämään, miten niissä toteutetaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Selvitys voi vaatia työntekijöiltä vaikeaakin itsereflektiota siitä, millaisia oletuksia ja ennakkoluuloja heillä on eri ihmisryhmiä kohtaan.

( Lisätty korostus )

Nean mielestä siis ei saisi olla mitään oletuksia tai ennakkoluuloja eri ihmisryhmiä kohtaan?

No ensinnäkin jo oletus siitä, että on olemassa eri ihmisryhmiä, kuten Nea sanoo, on itsessään oletus ja ennakkoluulo - olemmehan kaikki samaa.

Nea siis väittää, että eri ryhmistä ei saa olla olemassa mitään ryhmäkohtaisia, edes tilastollisiin faktoihin liittyviä väitteitä, tutkimuksia, mielipiteitä, käsityksiä, kokemuksia, oletuksia tai valmiiksi asetettuja, tosiasioihin perustuvia odotuksia?

Nea vaatii sitten myös loppua esim. natsifobialle? ;D Lähtökohtaisesti oletus, että ei saisi olla mitään tosiasioihin perustuvia oletuksia. Esim. juutalaisena tai homona siitä vaan takki auki islamistien kynsiin kokemaan uutta ja eksoottista...  Tuon ihmisen realismin taju on kadonnut tai on ollut muutenkin olematon.
9
Tupa / Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 12:05:20 »
Lainaus käyttäjältä: Timo Aro
Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) mukaan työperäisen maahanmuuton pysyvä kasvaminen 10 000 henkilöllä vähentäisi kestävyysvajetta noin 0,5 prosenttiyksiköllä suhteessa bruttokansantuotteeseen. Tämä tarkoittaisi rahassa noin miljardia euroa.

Tähän samaan arvioon viitataan välillä kyseenalaistamattomana faktana myös VM:n laskelmaksi mainittuna edellisen hallituksen puoliväliriihestä lähtien vähän vaikka missä ilman lähdettä, enkä löydä alkuperäistä laskelmaa ja sen oletuksia mistään. Olen kuitenkin aika varma, että laskelma oletuksineen ei perustu halpatyövoiman ja humanitaarisen maahanmuuton helpottamiseen, mihin yhtään merkittävämpi maahanmuuton lisääminen käytännössä perustuisi. Todennäköisesti maahanmuuttajien ominaisuudet ja palkat on tässäkin arvioitu tahallaan väärin keskivertosuomalaista vastaaviksi, eikä laskelmissa huomioida perheitä.

Ainakin valtiovarainministeriön vastaavat laskelmat perustuvat vääriksi tiedettyihin oletuksiin "yksinkertaisuuden vuoksi". Tämä vääristely sivuutetaan, kun tuloksia toistetaan valtamediassa ja toisissa raporteissa.

Lainaus
Valtiovarainministeriön mukaan julkisen talouden kestävyysvaje on aiemmin arvioitua pienempi mutta edelleen merkittävä

[...]

Maahanmuutto voisi ratkaista ongelmia

Väestön ikääntyminen vaikuttaa kahta kautta julkiseen talouteen: vanhusväestön määrän kasvu luo kasvupaineita terveys-, hoiva- ja eläkemenoihin. Toisaalta työikäisen väestön väheneminen heikentää talouden kasvumahdollisuuksia. Se näkyy verotuloissa.

Raportin mukaan lisääntyvällä työperäisellä maahanmuutolla on tietyin edellytyksin syntyvyyttä nopeampi ja suotuisampi vaikutus pitkän aikavälin kestävyyteen. Pysyvästi korkeampi nettomaahanmuutto vahvistaisi julkista taloutta. Se edellyttää sitä, ettei maahanmuuttajien työllisyys- ja palkkataso olennaisesti poikkeaisi kantaväestön tuloista.
Yle 7.7.2020

VM:n raportin laskelmissa kymmenien tuhansien lisämaahanmuuttajien työllisyys- ja palkkataso ei poikkea lainkaan kantaväestön tuloista. Mistähän tällaisia maahanmuuttajia saisi tilattua tällaisia määriä ja millä keinoilla?

Suomen julkisen talouden kestävyys - Valtiovarainministeriön julkaisuja 2020:59

Lainaus käyttäjältä: VM 2020
Kuviossa 6.4 on esitetty, miten julkisen talouden velkasuhde kehittyy luvussa 2 esitetyissä syntyvyys- ja maahanmuuttoskenaarioissa. Korkea nettomaahanmuutto hidastaa velkasuhteen kasvua, koska työssäkäyvien suhde huollettaviin vähenee sekä työpanos ja siten myös BKT kasvaa. Skenaarion vaikutus velkaantumiseen on eri vaihtoehdoista suotuisin. Vastaavasti alhainen nettomaahanmuutto johtaa velkasuhteen nopeaan kasvuun, ja velkasuhde päätyy 250 prosentin tietämille vuonna 2060. Laskelmissa on yksinkertaisuuden vuoksi oletettu, että maahanmuuttajien tulotaso, julkisten palveluiden ja etuisuuksien käyttö ja työllisyysaste vastaavat saman ikäistä kantaväestöä.

Näin siitä huolimatta, että tekijät olivat tietoisia faktoista.

Lainaus käyttäjältä: VM 2020
Vaikka positiivisen nettomaahanmuuton seurauksena työikäinen väestö kasvaa, maahanmuuttajien työllisyys ja ansiotaso ovat tutkimusten mukaan alhaisempia suhteessa kantaväestöön. Suomessa maahanmuuttajien työssäkäynti on lisäksi vahvasti jakautunut kokoaikaisiin työllisiin ja työttömiin (Busk ym. 2016). Maahanmuuttajien työllistyminen ja ansiotason kehitys riippuvat maahanmuuttajien taustatekijöistä. Erot kantaväestöön ovat suurimmat maahanmuuton hetkellä, mutta ansiotaso ja työllisyys jäävät keskimäärin pysyvästi alhaisemmiksi, vaikka maassaoloaika lisää maahanmuuttajien mahdollisuuksia työllistyä ja nostaa ansioita. Myös maahanmuuton ajoituksella voi olla merkitystä maahanmuuttajien työllisyyden kannalta. Esimerkiksi maahanmuuton hetkellä vallitseva suhdannetilanne vaikuttaa pysyvästi työllisyyteen ja työurien pituuteen (Åslund ja Rooth 2007). Toisaalta myös politiikkatoimilla voidaan edesauttaa maahanmuuttajien sopeutumista ja parantaa maahanmuuttajien työllistymismahdollisuuksia (Sarvimäki ja Hämäläinen 2016).

Maahanmuuttajien työllisyys vaikuttaa tulojen lisäksi myös julkisiin menoihin. Yleisesti kohdemaan sosiaaliturvajärjestelmä ja maahanmuuttajille kohdistetut julkiset palvelut vaikuttavat siihen, miten maahanmuutto vaikuttaa tukien ja etuuksien käyttöön ja palveluiden hintoihin (Preston 2014). Tutkimusten mukaan maahanmuuttajille myönnetyt tuet ja etuudet riippuvat maahanmuuttajien taustatekijöistä ja ovat keskimäärin korkeampia kuin kantaväestöllä. Maahanmuuttajien määrän kasvu voi lisäksi kasvattaa tarvetta laajentaa julkisia palveluita, kuten maahanmuuttajien sopeutumista edistäviä palveluita tai työllistymistä tukevaa koulutusta. Julkisen talouden kestävyyden kannalta on siten olennaista, kuinka suuria maahanmuuttajien ansioista kertyvät verotulot ovat suhteessa kustannettuihin etuuksiin ja palveluihin pitkällä aikavälillä.
10
Kylänraitti / Vs: Sukupuolisekoitusta päiväkoteihin - Opettaja-lehti
« Uusin viesti kirjoittanut Eino P. Keravalta tänään kello 11:44:07 »
Nea Alasaari:

Lainaus
Päiväkodeissa pysähdytään havainnoimaan ja selvittämään, miten niissä toteutetaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Selvitys voi vaatia työntekijöiltä vaikeaakin itsereflektiota siitä, millaisia oletuksia ja ennakkoluuloja heillä on eri ihmisryhmiä kohtaan.

( Lisätty korostus )

Nean mielestä siis ei saisi olla mitään oletuksia tai ennakkoluuloja eri ihmisryhmiä kohtaan?

No ensinnäkin jo oletus siitä, että on olemassa eri ihmisryhmiä, kuten Nea sanoo, on itsessään oletus ja ennakkoluulo - olemmehan kaikki samaa.

Nea siis väittää, että eri ryhmistä ei saa olla olemassa mitään ryhmäkohtaisia, edes tilastollisiin faktoihin liittyviä väitteitä, tutkimuksia, mielipiteitä, käsityksiä, kokemuksia, oletuksia tai valmiiksi asetettuja, tosiasioihin perustuvia odotuksia?

Tätä vasten on mielenkiintoista lukea Ylen sivulta tuore juttu, missä Ylen entinen Moskovan-kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen tarkastelee venäläisille ominaisia arvoja ja asenteita.

https://yle.fi/a/74-20074095 ( Erkka Mikkosen analyysi: Yli kymmenen vuotta Venäjällä opetti minulle tämän venäläisistä )

Mikkonen kertoo, että venäläisen ihmisen sielunmaisemaa värittävät eritoten seuraavat näkemykset:

1. Kohtalo ohjaa elämää

2. Totuus ja laillisuus ovat häilyviä

3. Yhteisö tulee aina ensin


Kun Moskovan ex-kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen siis kertoo meille, mitä on venäläisten keskuudessa oppinut venäläisistä, onko hän

A) rasisti?

B) olettava?

C) ennakkoluuloinen?

D) normeja toistava?

E ) omista, pitkäaikaisista kokemuksistaan avoimesti ja puolueettomasti kertova havainnoitsija, joka haluaa omat oivalluksensa jakaa viisauksiksi ja opeiksi myös meille muille, joilla on paljon vähäisempi kokemus tästä kansanryhmästä?


Sivuja: [1] 2 3 ... 10