Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kylänraitti / Vs: 10 euron hiustenleikkuu
« Uusin viesti kirjoittanut DuPont tänään kello 01:11:10 »
Suomalaiselta parturilta sain 18 eurolla, kun veti koneella siiliksi, vähän säätäen.
2
Mylly / Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 01:06:45 »
Lainaus
Orpo ja Lindtman kiistelivät Italian olemuksesta, Purra varoitti liitto­valtiosta

[...]

TENTISSÄ puhuttiin myös niin kutsutusta Ruanda-mallista. Siinä Eurooppaan pyrkivät turvapaikanhakijat lennätettäisiin esimerkiksi johonkin Afrikan maahan hakemuksensa käsittelyä varten. Myös mahdollinen turvapaikka myönnettäisiin tuosta maasta EU:n maksamaa maksua vastaan.

Purra oli varma, että tämänkaltainen malli tullaan EU:ssa ottamaan käyttöön.

”En usko, että maaliin päästään heti, mutta tulevaisuudessa kyllä, kun muita vaihtoehtoja ei ole”, hän sanoi.

”Erityisesti Afrikan väestöpaineen kasvaessa meillä ei ole muuta vaihtoehtoa.”

Sdp:n Lindtman taas sanoi, että Ruanda-mallin kaltaiset ratkaisut eivät toimi eivätkä ole Euroopan arvojen mukaisia.

Orpon vastaus oli kolmikosta vaikeaselkoisin. Orpo sanoi, että hän, kokoomus tai EPP eivät kannata Ruanda-mallia, mutta he kannattavat kuitenkin kolmansien maiden kanssa tehtävän yhteistyön lisäämistä näissä asioissa.

Kokoomuksen EU-ryhmä EPP:n vaaliohjelmassa on kuvattu ryhmän maahanmuuttopolitiikan tavoitteet, jotka kuulostavat melko lailla Ruanda-mallin määritelmältä. Keskiviikkoiltanakin ohjelmassa luki yhä näin: ”Haluamme ottaa käyttöön turvallisten kolmansien maiden mallin. Kuka tahansa EU:ssa turvapaikkaa hakeva voitaisiin kuljettaa kolmanteen maahan turvapaikkaprosessia varten. Jos hakemus hyväksytään, kolmas maa myöntää hakijalle suojaa.”
Yle 22.5.2024

Lainaus
Puheenjohtajatentit: PS, SDP ja Kok.

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat Riikka Purra (ps.), Antti Lindtman (sd.) ja Petteri Orpo (kok.) käyvät keskustelua yleisöltä tulleiden kysymysten pohjalta. Yleisö voi osallistua tenttiin chatilla. Lähetyksen juontavat Olli Haapakangas ja Matti Koivisto.
Yle Areena

Orpo vastasi kieltämättä mutkikkaasti ja vältellen, mutta ainakin se tuli selväksi, että hän, kokoomus, EPP ja Suomen hallitus eivät aio mitenkään edistää ns. Ruanda-mallin toteuttamista Suomessa tai EU:ssa. Siihen ei saatu vastausta, miksi malli ei kelpaa, tai miksi EPP perui äkillisesti vaaliohjelmassa ilmoitetun myönteisen (kieltämättä täysin epäuskottavan) kantansa.

Lindtmanin kielteinen kanta tuntui sekin perustuvan pelkkään periaatteeseen. Lindtman selosti, kuinka oli tavannut komissaari Ylva Johanssonin (ruotsalainen mokuttajademari), jonka mukaan "se ei lennä, it's a dead end, se on umpikuja", koska Ruanda-malli "ei toimi, ei kuulu eurooppalaiseen tapaan hoitaa asioita ulkoistaa vastuu kolmanteen maahan, se on hyvin kallis, eikä se myöskään ratkaise tätä kysymystä".

Lindtman ei selittänyt, mikä tekisi sinänsä yksinkertaisesta (ja muun muassa Suomen ja koko EU:n itärajan ongelman ilman nykyisiä juridisia ongelmia ratkaisevasta) mallista välttämättä toimimattoman tai kalliimman kuin nykyisestä järjestelmästä, jossa Suomen osalta tulijoiden elinkaarikustannukset lähentelevät jo miljoonaa euroa hengeltä.

On helppo osoittaa, että nykyinen malli ei ole kestävä eikä toimiva, eikä se muutu Lindtmanin ylistämällä EU:n maahanmuuttosopimuksella ja sen määrittämillä EU:n sisäisillä turvapaikanhakijasiirroilla kuin huonommaksi ja vaarallisemmaksi. Kun Purra vaati Lindtmania esittämään paremman ratkaisun, keskustelu aiheesta lopetettiin.
3
Kylänraitti / Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Lasse tänään kello 00:52:56 »
Irlanti, Norja ja Espanja ovat tunnustamassa Palestiinan valtion.

Nuo kolme toimivat indokaattoreina siitä, mihin suuntaan tuuli on kääntymässä. Valtiot eivät tee tuollaisia harkitsematta.

Raskaan sarjan pohdintaa:

Prof. John Mearsheimer: How Will the War in Gaza End?
https://www.youtube.com/watch?v=CpfH07_JSAI

----------------

Häntä heiluttaa koiraa:


edit.


Liitetty lakiehdotus pdf:nä.
4
Perussuomalaiset / Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut DuPont tänään kello 00:51:26 »
Nuori, pettynyt, vihainen jne. "vihamielisen" kulttuurin mies lienee kaikkein riskaabelein siirtolainen ikinä.
Mitä porukkaa vihervasemmistonaisemme haluavat tänne...! :-*

Jännitystä koloonsa?
5
Kylänraitti / Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Viimeinen linja tänään kello 00:32:43 »
Meillä kaikilla on tilanteesta oma näkemys ja olemme kaikki tiedotusvälineiden varassa siitä mitä tuolla oikein tapahtuu ja on tapahtunut. Sitten etsimme omaan näkemykseen sopivaa materiaalia joka vahvistaa näkemystä entisestään, suurin osa tiedoista on valetta, suurenneltua, vähättelevää, harhaanjohtavaa. Ei minullakaan sen parempia lähteitä ole kuin muillakaan, olen muodostanut käsityksen että hamas teroili pahemman kerran, israel lähti kostoretkelle ja pitkäksi meni ja nyt molempia osapuolia kaipaillaan vastailemaan sotarikoksista kansainväliseen oikeuteen. Tätä oikeutta ei sitten tunnusta ne tahot joiden se todellakin pitäisi tunnustaa, usa, venäjä, kiina ja muut ketkut. Afrikan gebardihattuja on saatu tuomittua mutta ei ketään kovan luokan rikollista kuten George Bush tyhmempi tai Tony Blair, sotarikollisia molemmat Butlerista nyt puhumattakaan.
6
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Golimar 22.05.2024, 23:53:12 »
Z-liitto käyttää varmaan seuraavaksi T-34 vaunuja.


https://x.com/daxe/status/1792627509042819471
7
Kylänraitti / Vs: The Great Reset
« Uusin viesti kirjoittanut justustr 22.05.2024, 23:52:24 »
Miksi katsella videoita jostain jenkkioraakkelista kun meillä on omakin talousviisas eli Malisen Tuomas. Tuomas on ennustanut suurta nollausta jo reilut 10 vuotta. Varsinkin koronasulkujen piti paitsi aiheuttaa maailmanlaajuisen laman niin romauttaa koko länsimainen talousjärjestelmä. Malinen on ekonomistien Jouko Piho. Kun edellinen ennustus on mennyt viduhiksi niin seuraava tuupataan putkeen ja rulla pyörii taukoamatta 8)

No toisaalta jossain vaiheessa Tuomas osuu väistämättä oikeaan. Nimittäin talous on syklistä ja jonkinlainen mahalasku tapahtuu aina jossain vaiheessa niin Suomessa, Yhdysvalloissa kuin koko maailmassa - poislukien toki Venäjä jolla on niin esimerkillisen hyvin hoidettu talous ettei se kyykkää koskaan 👍
8
Kylänraitti / Vs: 2024-05-21: Tilanne kuumenee Suomessa
« Uusin viesti kirjoittanut Hohtis 22.05.2024, 23:47:10 »
Rajat meillä on maalla, merellä, ilmassa. Toimintaohjeet ovat varmasti selkokielellä kirjoitettuja rajojen rikkojia varten. Aivan kuin vartiomies tietää tasan tarkkaan omat toimintaohjeensa.

Mielenkiintoista, että otit esille ilmatilan. Suomen ilmatila ulottuu noin 20 kilometrin korkeuteen. Miten kävisi, jos venäläinen ilma-alus lentäisi Suomen ilmatilan yläpuolelle?

Siihen varmaan suhtauduttaisiin kuten mihin tahansa satelliittiin.
9
Kylänraitti / Vs: 2024-05-21: Tilanne kuumenee Suomessa
« Uusin viesti kirjoittanut Gamma 22.05.2024, 23:29:01 »
Rajat meillä on maalla, merellä, ilmassa. Toimintaohjeet ovat varmasti selkokielellä kirjoitettuja rajojen rikkojia varten. Aivan kuin vartiomies tietää tasan tarkkaan omat toimintaohjeensa.

Mielenkiintoista, että otit esille ilmatilan. Suomen ilmatila ulottuu noin 20 kilometrin korkeuteen. Miten kävisi, jos venäläinen ilma-alus lentäisi Suomen ilmatilan yläpuolelle?
10
Kylänraitti / Vs: 2024-05-21: Tilanne kuumenee Suomessa
« Uusin viesti kirjoittanut Kni 22.05.2024, 23:23:55 »
Onneksi niin Naton kuin Suomenkaan johdossa ei ole sentään niin vajakkia porukkaa, että ammuttaisiin joku kone alas sen takia.

Joitakin vuosia sitten Turkki ampui alas venäläisen hävittäjän jossakin Syyrian suunnalla. Natomaana Turkki  on Venäjän vihollinen ja Turkkina se on Venäjän kumppani. Hävittäjän alasampumisesta ei lopulta seurannut yhtään mitään.

Luulisi, että Venäjä olisi pillastunut, mutta ei. Useimmat muut Natomaat eivät onneksi ole turkin kaltaisia myyriä
Sivuja: [1] 2 3 ... 10