Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kotimaa / Vs: 2017-11-18 Merja Kyllönen: Kansanedustajat jäähylle "rasistisesta puheesta"
« Uusin viesti kirjoittanut Savi tänään kello 14:07:46 »
Edit:kirjoitetaan siisistimmin että aikamoista perustulain muuttamista kyllönen toivoo
2
Forumin kehitys / Vs: Opettaja, opettaja, toi mode kiusaa mua...!
« Uusin viesti kirjoittanut Maija Poppanen tänään kello 14:05:20 »
Ja tämä ei ole edelleenkään nillitä käyttäjästä-ketju.

Hitto mä tiesin, et sun vastaukses seuraa  :-*
3
Kylänraitti / Vs: IS: Sinisten puuhamiehet kertovat operaatiosta
« Uusin viesti kirjoittanut Micke90 tänään kello 14:05:18 »
Lainaus
LEINO: – Slungis (puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo) totesi: Niin kuin ilmat olisi lyöty pihalle. Kun käytiin eroilmoitus jättämässä, pari edustajaa tuli saman tien pihalle, useampikin. Olisit kuullut, miten Kike Elomaa kehui meidän uutta ryhmäämme, hieno olla tässä porukassa, hän sanoi Vaakunassa. Tämä on upea porukka, hän toisteli. Sitten oli Arja Juvonen, miksei häntä pyydetty mukaan. Kuulemma sihisin hänelle kuin pahimmalle vihamiehelle, kirjoitti Juvonen Facebookissa. Mika Niikko, Toimi Kankaanniemi, Veera Ruoho olivat pettyneitä.

Nuo kaikki on tiputettava seuraavissa vaaleissa. Myös puoluesihteeri on vaihdettava 2019.
4
Lainaus
Kyllähän tästä fasismin syleilystä saa katsoa peiliin koko poliittinen järjestelmämme. Me annoimme perussuomalaisten määritellä mistä Suomessa, suomalaisuudessa, Suomen symboleissa ja meidän identiteetissämme on kyse. Suomesta on viime aikoina tullut maa jossa osa sylkee ”vääränväristen” päälle kadulla tai marssii kansallissosialistien riveissä, ja itseään sivistyneempänä pitävät vieressä vaativat rivissä maltillisuutta ja nyökyttelevät että maassa maan tavalla.
Kun katsoo näitä kommareiden edesottamuksia esim, tarvehankinnasta luopumisesta yms, muusta Suomalaisten heikentämisestä. Ei taida nyt oikein kommarien retoriikka purea Suomalaisiin, kun tuollaisia vastakkainasettelu kiihkoilua nyt revitellään. Ei mitenkään uutta kommareilta.
5
Forumin kehitys / Vs: Opettaja, opettaja, toi mode kiusaa mua...!
« Uusin viesti kirjoittanut pienivalkeapupu tänään kello 14:03:48 »
Parhaani mukaan. Kyllä hän on täyttänyt lupauksensa täysin.
Vähän niin kuin se yks ex pääministeri, toden puhumisen suhteen..
6
Forumin kehitys / Vs: Opettaja, opettaja, toi mode kiusaa mua...!
« Uusin viesti kirjoittanut kgb tänään kello 14:02:54 »
Ja tämä ei ole edelleenkään nillitä käyttäjästä-ketju.
7
Kotimaa / Vs: 2017-11-18 Merja Kyllönen: Kansanedustajat jäähylle "rasistisesta puheesta"
« Uusin viesti kirjoittanut jmk tänään kello 13:57:45 »
Millaisia rangaistuksia on luvassa sosialistisesta puheesta? Jotkut kansanedustajat ovat syyllistyneet siihenkin.

8
Ulkomaat / Vs: 2017-11-14 Norjan tilastokeskus tutki - Maahanmuutto köyhdyttää maata
« Uusin viesti kirjoittanut akez tänään kello 13:56:42 »
Norjankielisen Wikipedian mukaan juuri tuo SSB kohu on syy eroamiseen. Onko sinulla muita lähteitä venäläislehden lisäksi tuolle aloitusviestin väitteelle maahanmuuttotutkimuksen pimittämisestä?

Kun googleen laittaan hakuun seuraavan tekstin (erling holmøy innvandring), niin saa aihetta koskevia norjalaisjuttuja. Olen silmäillyt niitä vain pintapuolisesti, mutta kyllä noissa puhutaan SSB:n tutkimusosaston uudelleenorganisoinneista ja Erling Holmøyn syrjättämisestä ja siitä, että maahanmuutto on kuuma peruna. Jos tulee joku aihetta valaiseva norjalaisjuttu eteen niin laitan tänne.
9
Kotimaa / 2017-11-18 Merja Kyllönen: Kansanedustajat jäähylle "rasistisesta puheesta"
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 13:54:44 »
Suomessa on ongelma. Täällä on vieläkin liikaa sananvapautta.

Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen tarttuu ongelmaan vaatimalla kansanedustajille "rasistisesta" tai ylipäätään "syrjivästä" puheesta muutaman viikon palkan pidättämistä tai eduskuntatyöstä sulkemista "vaikka kuukaudeksi". Mahdollisten muiden ongelmien ratkaisuksi Kyllönen esittää "vuoropuhelua".

Lainaus
Presidenttikampanjansa avannut Merja Kyllönen puuttuisi syrjivään puheeseen eduskunnassa: ”Vaikka viikon palkka pois tai kuukauden pidätys eduskuntatyöstä”

VASEMMISTOLIITON presidenttiehdokas Merja Kyllönen puuttuisi ankarasti kansanedustajien syrjivään puheeseen eduskunnassa.

Kyllönen viittaa työpaikkansa Euroopan parlamentin käytäntöön. Parlamentaarikolta voidaan rasistisen tai tasa-arvoa loukkaavan puheen takia ottaa palkkaa pois tai pidättää määräajaksi osallistuminen parlamentin työhön.

”Ihan samalla tavalla kuin Euroopan parlamentissakin, taloudellinen sanktio on se, joka toimii. Vaikka viikon palkka pois kansanedustajalta”, Kyllönen sanoo.

”Parlamentissa tehdään joka kerta yksilökohtainen arviointi. On pidätetty päivän, viikon tai kahden viikonkin palkkaa, riippuen siitä, minkä tasoiseksi puheenvuoro arvioidaan.”

Kyllösen mukaan parlamentaarikko voidaan myös pidättää määräaikaisesti työskentelystä parlamentissa, jos kyse on erittäin törkeäksi katsottavasta puheesta.

”Jos samaan päädyttäisiin Suomessa, se tarkoittaisi esimerkiksi sitä, että voidaan pidättää vaikka kuukaudeksi eduskuntatyöstä.”

KYLLÖSEN mielestä kovat sanktiot muuttaisivat eduskunnan keskustelukulttuurin takaisin asialliselle pohjalle. Hänen mukaansa Suomeen on syntynyt ”hymistelyn kulttuuri” fasistiseen ja rasistiseen keskusteluun.

[...]

Miten rangaistava puhe määriteltäisiin?

Kyllösen mukaan puhemiesneuvosto tekisi puhemiehen johdolla ja yhteistyössä kansliatoimikunnan kanssa ”selkeän rajauksen” siitä, mikä arvioidaan rasistiseksi, ihmisvihaiseksi tai tasa-arvoa alentavaksi puheeksi.

KYLLÖNEN avasi lauantaina virallisesti presidentinvaalikampanjansa.

Puheenvuorossaan puoluevaltuustossa hän arvosteli suomalaista maahanmuuttoa koskevaa keskustelua, etenkin tolkun ihminen -termiä, jota etenkin tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tehnyt tunnetuksi.

”Annoimme perussuomalaisten määritellä, mistä suomalaisuudessa on kyse”, Kyllönen sanoi puheessaan.

”Suomesta on viime aikoina tullut myös maa, jossa osa sylkee vääränväristen päälle kadulla tai marssii kansallissosialistien riveissä. Ja itseään sivistyneempänä pitävät nyökyttelevät vieressä, että maassa maan tavalla. Ja vielä rosvosivat hienon kainuulaisen sanonnan tolkun ihmisistä aivan vääränlaiseen käyttöön. Tolkku ei ole ikinä tyhmä tai naiivi.”

[...]

”Jos rakkaat ihmiset lakkaisimme olemasta niin helvetin tolkkuja, ja ratkaisisimme yhteisiä ongelmia konkreettisesti vuoropuhelun kautta.”
Helsingin Sanomat 18.11.2017

Lainaus
Eriarvoistumisen pysäyttäminen tärkein keino taata yhteiskuntarauha

Vasemmistoliiton presidenttiehdokas, europarlamentaarikko Merja Kyllösen puhe Vasemmistoliiton puoluevaltuustossa 18.11.2017

[...]

Rakkaat kuulijat – Mistä viha vieraaseen kumpuaa, pelosta. Mistä pelko kumpuaa, osin myös tietämättömyydestä. Tuntemattomassa piilee vaara, on aina piillyt, mutta nykyaikana on mahdollisuus hankkia todellista tietoa, myös pelkoja lieventämään, jotta kykenemme puuttumaan asioiden ydinsyihin ja todellisiin ongelmiin. Olisi sinisilmäistä uskoa, että kaikki maailmalla liikkuvat olisivat hyvillä aikein liikkeellä, meissä kaikissa on hyviä ja pahoja.

Vihalla ei vain asioita ratkota, täytyy olla valmis selvittämään taustoja, tutkimaan asioita, haastamaan ja kysymään sekä löytämään ratkaisuja, jotka korjaavat ongelmien ydinsyitä, esimerkiksi vähentävät järjestelmän säälimätöntä ahneutta, joka on johtanut sotaan ja katastrofeihin eri puolella maailmaa.

[...]

Jätämme Suomessa yksin omat köyhämme, omat toivostaan luovuttaneet, emme toivottaneet heitäkään tervetulleiksi, kun Suomeenhan mahtuu vain menestyjiä, heikko ei saa olla tai hädänalainen. Valitettavasti me jätämme heitteille myös tänne vainoa pakoon tulleet ja uskomme hokemiin, ettei meillä ole varaa auttaa tässä maailmassa hädänalaisia.

Rikkaampana aikana kuin koskaan, meillä ei ole enää varaa pitää ihmisistä huolta. Veronkiertäjien ja veroparatiisien toimintaan me emme saa puututtua tässä ajassa ja yhteisen vastuuta väistämisestä on tehty päätöksenteon peruskivi. Me syrjimme ihmisiä monin paikoin, ja ihmettelemme vielä sittenkin mistä viha kumpuaa.

Rakkaat kuulijat – Viha kumpuaa myös tavasta, millä me puhumme toisillemme ja toisista ihmisistä. Jos minä jotain Euroopan parlamentissa rakastan, niin sen nollatoleranssia rasistiselle puheelle.

Muutenhan parlamentissa ideologiset erot näkyvät ja kuuluvat: asioista väännetään intohimoisesti ja täysistuntosalista joudutaan joskus jopa kantamaan päätöksentekijöitä ulos kun tunteet kuumenevat liikaa.

Rasismin ja fasismin suhteen on kuitenkin nollatoleranssi: puheenvuoroja todellakin suitsitaan, ja jos kielto ei mene perille, vastaa edustaja sanoistansa omalla kukkarollaan. Ihmisvihaa lietsovista kommenteista on menetetty viikkojen päivärahat ja saatu moneksi viikoksi kielto osallistua parlamentin toimintaan.
Tähän meillä Suomessa on vielä matkaa.


Kyllähän tästä fasismin syleilystä saa katsoa peiliin koko poliittinen järjestelmämme. Me annoimme perussuomalaisten määritellä mistä Suomessa, suomalaisuudessa, Suomen symboleissa ja meidän identiteetissämme on kyse. Suomesta on viime aikoina tullut maa jossa osa sylkee ”vääränväristen” päälle kadulla tai marssii kansallissosialistien riveissä, ja itseään sivistyneempänä pitävät vieressä vaativat rivissä maltillisuutta ja nyökyttelevät että maassa maan tavalla.

Ja vielä rosvosivat hienon kainuulaisen sanonnan ”tolokusta ihmisestä” aivan vääränlaisen käyttöön. Tolokku ihminen on se, joka tarttuu toimeen ja osaa katsoa omaa napaansa kauemmaksi. Oikeasti tolokku ei ole tyhmä eikä naiivi: tottakai meidän pitää neuvotella, opastaa ja sopeuttaa tulijoita suomalaiseen kulttuuriin. Totta kai me pidämme kiinni tasa-arvosta, emme hyväksy naisten alistamista, sukuelinten silpomista tai pakkoavioliittoja. Totta kai me haluamme palauttaa rikolliset ja tukkia salakuljettajien reitit.

Surullisinta kaikessa on, ettei poliittisilla päätöksentekijöillä ole ollut selkärankaa löytää yhdessä ratkaisuja, joilla puretaan myös järjestäytyneen rikollisuuden häikäilemätön ihmiskauppa. Ei voi olla niin, että laillisten reittien ja laillisten toimintakanavien sekä asiantuntijarakenteiden puute mahdollistaa laittoman miljardibisneksen. Härskeimmillään se tarkoittaa sitä, että järjestäytynyt rikollisuus valitsee, ketä autetaan ja missä.

Meidän väestöpyramidi on aivan vinksallaan ja silti ilmapiiri on viime vuosina ollut aivan käsittämätön. Kukaan ei saa tulla Suomeen, ellei omista suuryritystä tai ole miljonääri, kaikki muut ovat vaan ”tulossa vapaamatkustajiksi”. Maa, jossa kohta eletään todellisuudessa missä mummo hoitaa toista mummoa, kun lapsia ei synny samassa suhteessa ikääntyviin.

Suomi tarvitsee maahanmuuttajia, mutta meillä on alettu suhtautua epäileväisesti myös kaksoiskansalaisiin ja määritellä ihmisiä ihonvärin perusteella. Meillä kuvitellaan että isot, globaalit ongelmat ratkeaisivat sillä että me käperrymme tänne Suomen rajojen sisälle, omiin oloihimme, keskenämme kinastelemaan.

Voidaanhan sitäkin kokeilla, palautetaan passit, vedetään pipot silmille ja uskotaan, että maailman ongelmat ratkeavat ja pakolaisvirrat tyrehtyvät. Epäilen, että tämä ratkaisu lämmittää juuri saman aikaa kuin pissatessa housuun talvipakkasilla.

Jotta, josko lakattaisiin olemasta niin hemmetin tolokkuja ja sen sijaan ratkottaisiin yhteisen vuoropuhelun kautta ongelmia konkreettisesti. Siihen olkoon pyrkimyksemme myös näissä presidentinvaaleissa, joissa lopulta on kyse arvoista ja ihmisistä tulevaisuuden Suomessa.
Vasemmistoliiton tiedote 18.11.2017
10
Forumin kehitys / Vs: Opettaja, opettaja, toi mode kiusaa mua...!
« Uusin viesti kirjoittanut Maija Poppanen tänään kello 13:50:15 »
Mikä on, kun ei taidot riitä - mikä on, kun ei onnistu?

Onko niin, ettei niittää voi sieltä, mihin koskaan ei kylvetty?
Sivuja: [1] 2 3 ... 10