UmmaGumma

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Lauri Karppi

Sivuja: [1] 2 3
1
Paja / Unelma kranaateista lähiössä?
« : 27.07.2015, 18:48:06 »
https://www.facebook.com/events/745976845524202/

Lainaus
Monikulttuurisuus ei ole painajainen.

Painajaisen sijaan meillä on unelma kaikille avoimesta Suomesta. Suomesta, joka ei sulje ketään pois.

Kokoonnumme osoittamaan mieltä rasismia ja vihaa vastaan, ihmisarvon puolesta, Helsingin Kansalaistorille tiistaina 28.7.2015 klo 17–20.

Tapahtumassa puheenvuoron pitävä kansanedustaja Erkki Tuomioja toteaa: "Monikulttuurisuus on vaikea laji, mutta maailmalla joka ei sitä opi ei ole tulevaisuutta. Unelmoin maailmasta, jossa vihapuheelle ei ole sijaa ja jossa voimme tässäkin suhteessa olla Suomesta ylpeitä".

Tuomiojan lisäksi puheita pitävät muun muassa kolumnisti Maryan Abdulkarim, kansanedustajat Ozan Yanar ja Paavo Arhinmäki, kaupunginvaltuutettu Fatbardhe Hetemaj, Juutalaisen seurakunnan ylirabbiini Simon Livson, sekä joukko muita suomalaisia poliitikkoja, urheilijoita ja vaikuttajia.

Tapahtumassa esiintyvät muun muassa Anssi Kela, Maija Vilkkumaa, Lännen-Jukka, Atomirotta, Jukka Poika, Tuure Kilpeläinen, Paleface, Anna Puu ja muita eturivin artisteja. 

Monikulttuurin puolestapuhujat ovat puuhaamassa tapahtumaa huomiseksi pääkaupunkiin. Itse en paikalle pääse, mutta tuli mieleen että kun sen verran fanaattista & fasistista porukkaa tuohon varmaan osallistuu että olisi kiva saada kuvamateriaalia banderolleista tai video/äänimateriaalia huudettavista iskulauseista. Jos kenelläkään sattuisi olla vapaa-aikaa ja asuu lähellä niin olisi hienoa jos hän voisi käydä kuvaamassa tapahtumaa meidän muiden iloksi.

2
Nyt on valtava määrä vaalivideoita liikkeellä, joita on minusta ollut mukava katsella. Esimerkiksi demarien videot ovat useimmat niin kamalia, että ne varmasti siivittävät heidät uuteen torjuntavoittoon :)
Linkitä tähän omat poimintasi.

Persuilla olen nähnyt paljon vaikuttavia videoita, ja tässä on hieno:
https://youtu.be/MtAHOyeGkes

3
Paja / Logot ja tunnukset
« : 07.05.2014, 09:49:44 »
Sattuisko kellään olemaan homman logoa isommalla resoluutiolla? Twitterin etusivu muuttui, ja siihen tarvitsisi nyt 400x400 kuvan profiiliin ja olikohan se jotain 1500x500 banneriksi. Ehdotuksia?

4
Sunnuntain Vasabladetissa oli etusivulla juttu, joka oli varsinkin lopusta aika hyytävää luettavaa. Juttu käsittelee Perussuomalaisten ja Ruotsidemokraattien eroja ja yhtäläisyyksiä, mutta jostain syystä kovasti puhutaan myös vihasta, ihan otsikossakin. Vihaa ei mitenkään liitetä kumpaankaan, mutta muka asiaankuuluvasti vihaa ja nettivihaa käsitellään jutun alussa. Niljakasta.

Toinen ja kolmas neljännes kolumnista ovat ihan mielenkiintoista luettavaa, siinä ihan hienosti mielestäni annetaan kuvaa siitä, mikä Suomessa ja Ruotsissa poliittinen tilanne on. Ja asiallisesti ollaan huolissaan siitä, että ollaanko Ruotsissa menty poliittisessa korrektiudessa jo reippaasti yli ja ohi.

Viimeinen neljännes on aika hurja. Siinä kehutaan, että liberaali äänestäjä voi äänestää huoletta mitä vaan puoluetta, ja voi olla varma ettei SD pääse hallitukseen. Sitten harmitellaan että Suomessa ei voi olla varma ettei persut pääse hallitukseen, riippumatta siitä ketä äänestää, ja tämä on sitä otsikon "harmaata vaihtoehdottomuutta". Siis vaihtoehdottomuutta on kirjoittajan mielestä se, että demokratiassa voi muidenkin äänellä olla vaikutus, eikä ketään suljeta pois etukäteen. Kirjoitan tähän kyllä vastineen.

Liiteenä alkuperäinen juttu, tässä käännökseni:

Lainaus
Miten vastataan suvaitsemattomuuteen ja populismiin? Ehkä hyväksymme vastakkainasettelun jos vaihtoehto ei ole vaihtoehto.

Viha, ilmapiiri ja vaihtoehdottomuuden harmaa massa.

2007 otettiin nettiviha ruotsinkieliseen uudissanalistaan. 2013 sanaa käytettiin varmaankin enemmän kuin koskaan. Valitettavasti.
 Mieluiten tuo sana pitäisi voida poistaa, koska kenenkään ei pitäisi tulla vihatuksi, ei netissä eikä muuallakaan. Valitettavasti totuus on toinen.
 Sanan laajimmassa merkityksessä kuka tahansa voi tulla nettivihatuksi, katsomatta sukupuoleen, ideologiaan tai etnisyyteen. Mutta kuten on huomattu ovat naiset sekä liberaalit ja vasemmiston mielipiteet alttiimpia. Se sanoo jotain siitä, ketkä ovat todennäköisimpiä vihaajia.
 Riippumatta netistä ja vihasta, olemme saaneet kohonneen ideoloogisen vastakkainasettelun, ja kehitys on tapahtunut pääasiassa oikeistossa. Näkyvät merkit ovat Perussuomalaiset ja Ruotsidemokraatit. Eroista ja yhtäläisyyksistä näiden puolueiden välillä voidaan keskustella. Merkittävää on joka tapauksessa erot muiden reaktioissa.

Ruotsissa ovat muut puolueet, eikä vähiten massamedia, ottaneet välimatkaa. Ruotsalaisessa valtionpolitiikassa on muille puolueille itsestäänselvyys ettei SD:n kanssa olla missään tekemisissä. Mediat, keltainen lehdistö etunenässä jahtaavat SDtä puhalluslampulla. Yksikään varajäsen pienimmässäkään kunnassa ei ole liian vähäinen laitettavaksi jalkapuuhun.
 Kun Expressen haastoi julkisesti etiikan ja tietosuojalain nimeämällä anonyymejä kirjoituksia nettifoorumilla, voidaan jopa miettiä josko nyt ollaan menty liian pitkälle.
 Virallisessa Ruotsissa on myös kosketeltava pelko sanoa, julkaista tai ilmaista mitään, mikä voidaan tulkita nationalismiksi, diskriminaatioksi tai loukkaukseksi. Tämä avaa äärioikeistolle mahdollisuuden lempistrategialleen - kritisoida poliittisesti korrekteja. On helppoa poimia poliittisia pisteitä poliittisesti korrektien kustannuksella.

Suomessa se ei ole ihan niin. Perussuomalaiset eivät ole täysin osa establishmenttiä, mutta establishmentti ei myöskään tee kovasti työtä pitääkseen perussuomalaisia ulkopuolella. (Establishmentti voidaan kai tulkita yhteishymisteleväksi lehdistöksi, puolueiksi ja yleiseksi mielipiteeksi) Journalistit eivät huolellisesti aseta rajoja puolueille. Irtisanoutuminen ei ole korkealla muiden puolueiden asialistalla. Kahvipyödässä naurahdetaan vähän ruotsalaiselle poliittiselle korrektiudelle.
 Ei ole varmaa voiko näistä eroista poliittisessa ilmapiirissä lukea jotain. Molemmilla puolueilla on ollut vakaata kannatusta siitä lähtien kun ne ovat menneet eduskuntaan. Molemmat ovat kolmanneksi suurin puolue maassaan.
 Ennen kaikkea löytyy kaksi suurta eroa. 1) Perussuomalaisilla on lähes kaksinkertainen kannatus SD:hen verrattuna tuoreissa gallupeissa. 2) Mikään muu puolue ei ole valmis ottamaan SD:tä hallitukseen, kun taas yksikään suomalainen puolue ei ole yksiselitteisesti sanonut samaa perussuomalaisista.


Toisin sanoin:
Joskus yhteiskunnan äänien pitää ilmaista mielipiteitä ja uskaltaa seisoa niiden takana.

 Ruotsalaisessa asetelmassa uskalletaan seistä mielipiteensä takana poliittisella rohkeudella. Suomalaisessa asetelmassa, pelkään että odotetaan innokkaasti mihin suuntaan tuuliviiri kääntyy jotta voidaan sitten mennä siihen suuntaan.
 Liberaali ruotsalainen äänestäjä joka ei missään nimessä halua nähdä populistejä ja nationalistejä hallituksessa voi hyvällä varmuudella äänestää mitä tahansa toista puoluetta seuraavissa eduskuntavaaleissa. Ei ole todennäköistä että vastaava suomalainen äänestäjä saa saman tarjouksen.
 Vastakkainasettelu ja vahvat mielipiteet yhteiskuntailmapiirissä eivät ehkä aina tunnu sopivalta ja mukavalta. Mutta vaihtoehto on vaihtoehdottomuuden harmaa massa, ja se ei ole terveellistä demokratialle.

5
Tulipa vastaan tällainen
http://www.uva.fi/fi/about/organisation/institutions/levon/services/countryside/resource_ring/

Lähetin sivuilla mainitulle koordinaattorille kysymyksen, kuka rahoittaa tätä toimintaa, ja mitä kustannuksia siitä koituu.

Alasivuilla "tapahtumia" ja "kokoukset" on varsin paljon tiedostoja ja muistioita ladattavana.
Esimerkiksi tällainen:
http://www.uva.fi/fi/about/organisation/institutions/levon/services/countryside/resource_ring/meetings/kotouttaminen_hissa.pdf

Jonka alussa tuli minulle ainakin pieni ahaa -elämys:

Lainaus
Mitä on kotouttaminen?
2010/1386 1 Luku 3 §
Määritelmät
Tässä laissa tarkoitetaan:
1) kotoutumisella maahanmuuttajan ja yhteiskunnan vuorovaikutteista kehitystä, jonka tavoitteena on antaa maahanmuuttajalle
yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja samalla kun tuetaan hänen mahdollisuuksiaan oman kielen ja kulttuurin
ylläpitämiseen
;

Siis jo laissa kotouttaminen on määritelty näin huonosti. Ehkäpä asiaan pitäisi tulla muutos.


Lisähuomioita kokousmuistiosta 24.9.2013

Lainaus
Läsnä: Ivanka Capova (VAKK), Karita Mäkinen (Perhekeskus), Kirsti Eneberg (Luetaan yhdessä, UN Women), Maarit Mustikka (SPR), Marika Boström (Vasa Arbis), Hertta Mauriala (Luetaan yh-dessä), Päivi Ranjkesh (Nuorisoluokka), Erika Achrén (Oravaisten pakolaistoimisto), Bodil Gran-fors-Båsk (Oravaisten pakolaistoimisto), Petra Winberg (Welcome Office), Tytti Hyttilä-Huhta (VAMK), Sami Saharinen (Vaasan suomalainen seurakunta), Harri Niskanen (Kv-kulttuuriseura Mira ry), Nadja Zhandr-Niskanen (Venäjän kielen ja kulttuurin yhdistys Majak ry), Anne Peltomä-ki (VAO), Ramlo Mahamud (Helmi), Raili Päivike (Luetaan yhdessä), Ada Ojanen (Luetaan yhdes-sä), Anna Martin (Vaasan yliopisto, Levón-instituutti)

Lihavoin itselleni tuttuja nimiä tuolta
Ivanka Capova on kaupunginvaltuutettu, viime valtuuston kokouksessa kun keskuteltiin siitä pitäisikö pakolaisia vastaanottaa, hän piti puheenvuoron missä kysyi "miksi te vihaatte minua?".
Maarit Mustikka käy joskus naamakirjaseinälläni olemassa erimieltä monikulttuurin ihanuuksista.
Päivi Ranjkesh kirjoitti Pohjalaiseen pakolaisten vastaanotosta. Käyttää itsestään titteliä "äiti, maahanmuuttajien opettaja ja kukkahattutäti", ketju täällä
Harri Niskanen on eräällä vaasalaisella foorumilla keskustellut kanssani maahanmuuton ongelmista. Olen myös kerran jutellut ihan kasvotustenkin kun hän tuli maahanmuuttajavaltuuston tiedotustilaisuuteen. Hänen feispuuk -seinästään päätellen elän hänen päässään jatkuvasti enkä edes maksa vuokraa :D


Lainaus
Auroras. Kirsti kertoi Vaasassa suunnitteilla olevasta Auroras-toiminnasta. Auroras toiminta on suunnattu korkeakoulutetuille maahanmuuttajille Tarve erityttävälle toiminnalle nousi esiin, kun pääkaupunkiseudun Luetaan yhdessä -ryhmiin tuli korkeasti koulutettuja naisia. Toimintaa pilotoitiin Helsingissä vuonna 2012 Opetushallituksen rahoituksella.
Ilmeisesti vuonna 2012 on Suomessa löydetty ensimmäistä kertaa korkeakoulutettu maahanmuuttajanainen.

Lainaus
Emilia Achrén ja Bodil Granfors-Båsk toimivat sosiaaliohjaajina Oravaisten pakolaistoimistossa.
Asiakkaina on pääosin alaikäisiä (15–17-vuotiaat) turvapaikanhakijoita.
Ovatkohan nämä niitä partasuisia "sotalapsia"?

6
Tupa / Kriisi? / Crisis?
« : 28.12.2013, 13:50:32 »
Docventures linkkasi feispuukissa tällaisen linkin.

http://www.11media.fi/intro/#stories

Ensimmäisenä tulee esiin:

Lainaus
Voisitteko poistua?
KUVAT: MIISA KAARTINEN. TEKSTI: LIISA MAYOW.


Asettukaa nyt ihmeessä aloillenne, mutta tehkää se jossain muualla kuin täällä. Romanien paikka on aina jossain muualla: kaupungin laidalla, toisessa maassa, poissa silmistä.
Tervetuloa kierrokselle paikkoihin, joita Eurooppa, Suomi ja historia tarjoavat romaneille. Aloitamme Romanian Craicasta.

 

Vain 4.90 € - saat kaikki 11 tarinaa

Ajattelin heti, että jos ei tuolla hommalaisten kukkaronnyörit höllene niin ei sitten millään :)

Lainaus
Kriisi?

Kriisi on kriisissä. Kuvat kurjuudesta eivät enää kosketa meitä. Aids, nälänhätä, kansanmurha. Kriisireportaasit ja -kampanjat ovat jotain yhtä ja samaa, vähän kuin disneytä. Niissä on hyvä ja paha, jotka taistelevat keskenään. Kriisille ei voi nauraa, kriisin kanssa ei voi keskustella asiallisesti eikä kriisin kanssa voi väitellä. Meitä syyllistetään. Meille kerrotaan taisteluista, joihin emme itse osallistu. Ja sitten tulee paha mieli.

Kokeillaanpa jotain muuta.

Sinä et ole syyllinen mihinkään. Ketään "sinua" ei ole olemassa. Kukaan meistä ei ole passiivinen sinä. Mutta olemme tottuneet tähän puheeseen. Entä jos lopettaisimme taistelun kriisiä vastaan? Entä jos istuisimme kriisin kanssa alas ja keskustelisimme asioista kuin aikuiset? Tutustuisimme paremmin. Kuuntelisimme. Yhtäkkiä se iskisi: kriisihän on joku tyyppi, jonka jo tunnemme.

11 kuvaajaa ja 11 kirjoittajaa tarkastelevat 11 kriisiä ja sitä, miten kriiseistä pitäisi puhua. Julkaisun takana ovat 11-kollektiivi, Kaskas Media ja yksitoista nuorta suomalaista kirjoittajaa. Tuloksena on Suomen suurin digitaalinen kuvajournalistinen julkaisu nimeltä Kriisi?

7
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/261300-nuorten-hyvinvointisuunnitelma-valtuusto-riiteli-monikulttuurisuudesta

Perussuomalaisten Simo Grönroos (ps/sit) vaati suunnitelmasta poistettavaksi useita erillisiä viittauksia maahanmuuttajanuorten harrastus- ja työmahdollisuuksien tukemisesta.

– Kaikkia nuoria pitää kohdella etnisestä taustasta riippumatta tasavertaisesti, puoluetoverinsa ehdotusta kannattanut Teemu Lahtinen (ps) tulkitsi poistoesityksen merkitystä.

Muissa ryhmissä Grönroosin ehdotusta pidettiin käsittämättömänä.

– Haluaako Espoo kunnostautua maahanmuuttajien kiusaajana, kummasteli vihreiden Risto Nevanlinna.

8
http://www.b.dk/nationalt/mistanke-om-bilbombe-i-indre-koebenhavn

google translate aukenee parhaiten:

Lainaus
Suspected car bomb in central Copenhagen

By Johan Blem Larsen, Berlingske News 6 August 2013, 10:54 - updated 6 August 2013, 11:27
Allegedly there hanging wires out of the windows of the vehicle that keeps in a parking garage.

Police have cordoned off an area around the Landgrave close to Kongens Nytorv in Copenhagen when you suspect a car bomb. Roll Marie and military demolition experts are in place.

Defence experts to "assess bomb as experts," said spokesman for the Copenhagen Police, Hans Sinding, to TV 2 News.

"I can say that there is both cables in and out of the vehicle. There are some things in the vehicle, which seems very suspicious, "he said.

Also read: People evacuated - all roads in the area is sealed off

The vehicle was found off the Landgrave 2 and has led to a larger area is cordoned off. These are Borgergade from Gothersgade to Queen Cross Street and Store Kongensgade are barred from Palægade and about 100 meters away from Kongens Nytorv.

His Sinding also said that one can be asked to leave the area.

"Right now evacuates we only the nearest, but if the defense blasting experts believe there is a bomb, so we will of course spread the field a little more, for the case of a vehicle," he said to TV 2 News and encourages citizens to to follow police instructions.

"If you are approached by police and asked to leave his residence or office, then you obviously do it. The barriers that have been set up, those we consider seriously. You do not have the opportunity to come to his home, if you are outside the fenced off area, "he said.

BNB

9
Juuri kuuntelin ylen uutisia, ja siinä mainittiin että Bushido -niminen räppäri on Saksassa uhkaillut levyllään poliitikkoja. Räppäriä muslimitaustaiset nuoret pitävät kovin tärkeänä, ja hän onkin saanut kultaisen bambin palkinnoksi kotouttamisenedistämisestä.

En löytänyt vielä kirjoitettua uutista mutta kyseessä ollee tämä artisti:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Bushido_(rap-artisti)

edit: bambi palkinnosta ranneliikkeessä:
http://ranneliike.net/teema/saksassa-tyrmistysta-bushido-sai-bambi-palkinnon?aid=6367

edit 2:
http://www.spiegel.de/international/germany/rapper-bushido-causes-german-government-scandal-a-911372.html

Lainaus
t began last week, when Bushido released a new music video, "Stress Ohne Grund," ("Stress Without Reason") in which he rapped about murdering the Greens' leader ("I shoot at Claudia Roth and she gets holes like a golf course") and the Free Democratic Party's Serkan Tören ("I want Serkan Tören to bite the grass"). The song also features a homophobic line directed at Wowereit, who is gay. The video, which quickly drew complaints, was pulled from YouTube and politicians went on the attack.

Lainaus
While some of his early songs, were banned from live performance for being offensive, he has, in recent years, become more accepted by the German mainstream and even German politicians. In 2011 he was given a Bambi Award for being a "role model" of integration, and in 2012 he completed an internship at the German parliament.

10
Supercell linkitti naamakirjassa artikkelin, jossa ylistetään Suomen hyvinvointia ja koulutusta. Sen lopussa mainittiin ohimennen maahanmuutto ja perussuomalaiset:

Lainaus
When Americans hold up Finland as a model, their arguments are usually dismissed with two indisputable facts: Finland is indeed much smaller than the U.S., making it easier to disperse generous benefits on a national scale. It's also far more homogeneous, making disputes over payouts less frequent and less racially charged.

Still, Cook says, the claims of homogeneity are a bit over-stated. Finland has both sizeable Swedish- and Russian-speaking communities, and right-leaning parties like the "True Finns" want to pare back the little immigration the country does have. (Even the True Finns, though, love the welfare state.)

Yhdysvaltoihin verrattuna Suomella todella on olematon määrä maahanmuuttoa, joten tuon lausahduksen ymmärtää.

Tuossa kohdassahan käsiteltiin sosiaalista yhtenäisyyttä, jossa viitattiin ensisijaisesti amerikkalaisten eri rotuisten ihmisten välisiin jännitteisiin. Haastateltu piti myös Suomen ruotsin- ja venäjänkielisiä vähemmistöjä vastaavina koheesion vähentäjinä Suomessa.

Tässä ollaan olennaisen äärellä. Täytyy olla tietynlaista yhteisöllisyyden tunnetta, me-henki, että halutaan kaikkia auttaa.

Maahanmuutto, varsinkin se "humanitäärinen" maahanmuutto, kuormittaa hyvinvointivaltiota. Jokainen tulija on järjestelmälle raskaampi kuin keskiverto suomalainen. Koulussa, sairaan- ja terveydenhoidossa työaikaa eli rahaa vaaditaan moninkertainen määrä, ja tulkkeja paikalle. Siihen päälle jos jonkinlaiset kotouttamisohjelmat sun muut ymmärtämiskampanjat ja hyväntekeväisyydet. Ja jätetään rikosasiat vielä käsittelemättä tässä.

Vaikka tuo on taloudellisesti raskasta, ja uhkaa jo hintansa takia romuttaa hyvinvointivaltion, on toinenkin uhka, joka on juuri tuon me-hengen poistuminen rakennuksesta. Ihmisille tulee tunne, että sosiaalitukia ei jaeta tasapuolisesti (ja erään tilintarkastuksen mukaan tunne oli aivan oikeutettu). Rahanpuute ja tiimihengen puute johtavat yhdessä siihen, että hyvinvointivaltio loppuu. En usko hetkeäkään, että rapakon takana voitaisiin siirtyä Suomen kaltaiseen systeemiin, mutta täällä voidaan joutua samanlaiseen kuin siellä.

"Suvaitsevaiset" tahot haluavat Suomeen kahdet työmarkkinat. Kaikki sellaiset työt jotka on kohtuullisen helppo suorittaa ja jossa ei välttämättä tarvita suomen kielen osaamista, on jostain syystä saatava sellaisille jotka sen halvimmalla suorittavat. Sitten maksetaan työttömyyskorvausta samasta työstä potkut saaneelle suomalaiselle ja lopulta eläkettä molemmille. Julkinen raha ei millään riitä tällaiseen. Kohta on niin, että hyvinvointivaltio puretaan, ja ne joilla on työtä saavat mitä huvittaa, ja muilla ei ole mitään turvaverkkoja. En usko että se on lopulta kenenkään etu tässä maassa.


11
Aika tiukat vaatimukset tuntuvat olevan, ei riitä edes kielen osaaminen pitää omaksua kulttuuri. Jännitämme koska alkavat rasismisyytökset, ja isot mediat ja näkyvät hahmot kilpaa hehkuttavat haluavansa olla saamelaisia tai kuinka hienoa saamen kieli on.


http://yle.fi/uutiset/tiedeyhteisolta_vetoomus_hallitukselle_saamelaismaaritelmasta/6664208


Lainaus
Yli kolmekymmentä tiedeyhteisön jäsentä on keskiviikkona luovuttanut valtioneuvostolle, oikeusministeriölle sekä saamelaiskäräjälain uudistamistyöryhmälle vetoomuksen. He vetoavat Suomen valtioon, jotta saamelaisten asema Suomen alkuperäiskansana ja saamelaiskäräjien tehtävät ja legitimiteetti saamelaisten perustuslaillisena itsehallintoelimenä eivät vaarantuisi.

Yli kolmekymmentä tiedeyhteisön jäsentä, heidän joukossaan professoreita sekä useiden alojen tohtoreita ympäri Suomea, on keskiviikkona luovuttanut valtioneuvostolle, oikeusministeriölle sekä saamelaiskäräjälain uudistamistyöryhmälle vetoomuksen. He vetoavat Suomen valtioon, jotta saamelaisten asema Suomen alkuperäiskansana ja saamelaiskäräjien tehtävät ja legitimiteetti saamelaisten perustuslaillisena itsehallintoelimenä eivät vaarantuisi.

Tämä on allekirjoittajien mielestä uhkana, mikäli saamelaiskäräjien vaaliluetteloon otetaan saamelaiseen kansanryhmään kuulumattomia ulkopuolisia henkilöitä. Se voisi heidän mukaansa merkitä saamelaisten pakkosulauttamista valtaväestöön.

Ensimmäinen allekirjoittaja akateemikko Anna-Leena Siikala

Vetoomuksen ensimmäinen allekirjoittaja on akateemikko, folkloristiikan emeritaprofessori Anna-Leena Siikala.

Muita allekirjoittajia ovat muun muassa professori Helena Ranta, geneettisen oikeuslääketieteen professori Antti Sajantila, kulttuuriantropologian professori Hannu Heikkinen, saamen kielen professori Ole Henrik Magga ja saamelaisen kulttuurin professori Veli-Pekka Lehtola.

- Minun mielestäni tässä vetoomuksessa on juuri tärkeää se, että paitsi henkilön oma identifikaatio saamelaiskulttuuriin, niin tulee ottaa huomioon myös se, identifioivatko saamen kansa tai saamelaiset sosiaalisena joukkona hänen henkilönsä omaan piiriinsä kuuluvaksi, Siikala sanoo Yle Sápmille.

"Nykyinen saamelaismääritelmä ei vastaa tieteellistä käsitystä siitä miten kulttuuri siirtyy sukupolvelta toiselle"

Allekirjoittaneet kirjoittavat olevansa hyvin huolissaan siitä keskustelusta, jota käydään saamelaismääritelmästä, ja siitä, miten asiaan liittyvässä keskustelussa jätetään huomioimatta tieteellinen tieto tai sitä tulkitaan virheellisesti.

Nykyinen saamelaismääritelmä ei heidän näkemyksensä mukaan vastaa tieteellistä käsitystä siitä, miten kulttuuri siirtyy sukupolvelta toiselle.

- Saamelaismääritelmää tarkistettaessa on tieteellisesti ja juridisesti kestämätöntä pitää viranomaisluetteloihin merkittyä esivanhempien harjoittamaa elinkeinoa saamelaisuuden kriteerinä. Olisi myös kestämätöntä määritellä saamelaisuus juridisesti geneettisten ominaisuuksien perusteella tai saamen kielen taidon hallinnan perusteella ilman henkilökohtaista yhteyttä saamelaiskulttuuriin ja saamelaiseen yhteisöön, vetoomuksessa kirjoitetaan.

Allekirjoittaneiden mielestä nykyistä saamelaiskäräjälakia tulee tarkistaa vastaamaan YK:n alkuperäiskansajulistuksen velvoitteita.

- Saamelaismääritelmää tarkistettaessa on turvattava saamelaisen alkuperäiskansan perustavaa laatua oleva oikeus päättää siitä, kuka täyttää kulttuurin perinteiden ja tapojen mukaan saamelaisuuden kriteerit. Ei voi myöskään sivuuttaa sitä tosiasiaa, että saamelaisuuteen kasvetaan ja kulttuuria siirretään sukupolvelta toiselle elävässä saamelaisyhteisössä.

Saamelaiskäräjälakia uudistavan työryhmän on määrä saada uusi lakiehdotus valmiiksi toukokuun lopussa

12
Uutinen oli kirjoitettu jollain salakirjoituksella, osaako joku avata paremmin?

13
Sattumalta oli radio YLE VEGAlla tänään kun ajelin autolla. Ohjelmassa ~19 (-23) minuutin kohdalla tulee haastateltavaksi "finlandssvenska tankesmedjan" Magman edustaja, Ulle joku se oli. Aluksi puhuttiin populismistä yleisellä tasolla, sitten päästiin BBCn Soinin haastattelusta siihen että Suomessa ei journalistit osaa tuollalailla riittävästi grillata populistejä, ja näin heidän viestit pääsevät haastamatta julki mediassa.

http://arenan.yle.fi/radio/1817758

Tämä liittynee:
http://www.magma.fi/evenemang/lunch-seminar-ten-paths-to-populism

14
Vasabladet kertoo, että Suomessa hijab -huivia saa käyttää joillakin työpaikoilla.

(http://dl.dropbox.com/u/18800663/vasabladet%20hijab.jpg)

15
http://www.jocka.fi/?p=2747

Lainaus
Allekirjoittanut on käynyt Alma Median kanssa “pientä vääntöä” Etuovi-tavaramerkin omistuksesta jo vuodesta 2001 saakka. Käräjäoikeudessa Alma Media onnistui voittamaan pääosan jutusta, koska käräjätuomari Jukka Jaakkola oli tehnyt asiassa useita oikeudenkäyntivirheitä. Myöhemmin hovioikeus vahvisti tuomarin tehneen virheitä ja korjasi asian. Siitä saakka mediakonserni on hävinnyt jokaisen asiaan liittyvän käsittelyn niin tavaramerkkeihin kuin verkkotunnuksiin liittyen.

Lainaus
Tänä aamuna tähän päätökseen liittyen nähtiin kuitenkin mielenkiintoinen keissi, kun Aamulehti uutisoi näyttävästi Alma Median tappiosta otsikolla “Alma Media hävisi kiistan Etuovi-nimen oikeuksista“. Ajattelin ensin, että Aamulehden toimitus olisi viimein kasvattanut itselleen munat ja tekisi toimitukselliset päätöksensä itsenäisesti toimituksessa. Näin ei tietenkään ollut.


16
http://www.valtamaki.fi/

Lainaus
Olin syksyn kuntavaaleissa perussuomalaisten ehdokkaana Seinäjoella ja sain 617 ääntä. Se oli kaupungin neljänneksi suurin äänimäärä. Olin innolla lähdössä hoitamaan yhteisiä asioita, kun sain työnantajaltani ikävän viestin. Sopimustasi Nelosen Uutisten Pohjanmaan aluetoimittajana ei jatketa. Syynä on valintasi Seinäjoen kaupunginvaltuustoon ja poliittinen aktiivisuutesi.

     Sanoma-konsernin päätoimittajat Mikael Pentikäinen (kesk) ja Eero Hyvönen olivat asian näin päättäneet. En ollut uskottava tekemään toimittajan työtäni siksi, että olin tullut valituksi valtuustoon perussuomalaisten edustajana. Kuuden vuoden yhteistyö päättyi kylmästi sähköpostin sulkemiseen. Ollessani neljä vuotta sitten keskustan valtuutettuna mitään estettä työnteolleni ei ollut, päinvastoin.

     Itselläni päätös herättää monia kysymyksiä. Miksi yhteiskunnallisesta valveutumisesta rangaistaan potkuilla? Eikö vapaassa ja demokraattisessa yhteiskunnassa saa osallistua yhteisten asioiden hoitamiseen ilman näin kovia seuraamuksia? Kenen asiaa päätöksen tekijät ajavat? Koen joutuneeni poliittisen vainon kohteeksi nimenomaan perussuomalaisena.

     Olen ollut television uutistoimittajana yhteensä runsaat 20 vuotta ensin MTV:n Uutisissa, YLE:ssä ja viimeiset kuusi vuotta Nelosen Uutisissa. Koko tämän ajan olen myös osallistunut kunnallispolitiikkaan. En ole koskaan aikaisemmin joutunut poliittisesta aktiivisuudestani kärsimään. Vasta siirryttyäni pari vuotta sitten perussuomalaisiin, ongelmat alkoivat.

     Olen asiaa mielessäni pohtinut nyt muutaman päivän ja edelleen päällimäisenä ajatuksena on katkeruus. Olen mielestäni maksanut uhrautumisestani yhteisten asioiden hyväksi liian kovan hinnan.

17
Aika mielenkiintoista, mitä nassikoille opetetaan koulussa.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Yhteiskuntaopin+kirja+kasvattaa+kuuliaisia+veronmaksajia/a1354538456368

Lainaus
Viikonloppuna 15-vuotias tyttäreni valmistautui koeviikkoon. Pöydällä odotti Forum 9 Yhteiskuntaoppi, joka kertoo yhdeksäsluokkalaisille, millainen talouden ja politiikan maailma on. Koska oppikirjat muokkaavat nuorten käsityksiä enemmän kuin mikään – Salattuja elämiä lukuun ottamatta –, päätin vilkaista.

Lainaus
"Talouskasvun suurin merkitys on se, että meillä on varaa ostaa enemmän tavaroita ja palveluita kuin ennen", Forum 9 opettaa. Saman tien se siirtyy maalailemaan näkemystä kasvun turhuudesta:

"Meillä on jo kaikki mitä tarvitsemme, joten tekevätkö uudet tavarat meitä enää onnellisemmiksi? Ensimmäinen hampurilainen maistuu ehkä hyvältä, mutta toinen, kolmas tai neljäs ei enää lisää ihmisen tyytyväisyyttä yhtä paljon kuin ensimmäinen. Sama pätee kaikkeen tavaraan."

Kasvu samastetaan kiireeseen ja huonoon elämänlaatuun. Ei ihme, jos degrowthin kaltainen vastuuttomuus tuntuu nuorista tämän jälkeen asialliselta vaihtoehdolta

Lainaus
Sitten siirrytään kuvaamaan kansalaisjärjestöjä, jotka "tarjoavat ihmisille mielekästä tekemistä ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan lähiympäristöön". Mielekästä tekemistä kuvitetaan Greenpeacen ja opettajien ammattijärjestön OAJ:n logoilla.

18
Ajattelin käydä ennakkoäänestämässä itseäni, ja ottaa samalla lapusta ja siihen piirretystä numerosta kuvan, ja jakaa tuon kuvan naamakirjassa. Osaako joku sanoa varmasti, ettei näin riko mitään lakia, säädöstä tai hyvää tapaa?

19
http://www.demari.fi/politiikka/kolumnit/8177-feldt-ranta-mita-eroa-on-jytkylla-ja-kansanvallalla

Lainaus
Mitä eroa on jytkyllä ja kansanvallalla? Jytky on sitä, että arvostellaan kaikkea mikä liikkuu, kerätään vaaleissa ääniä ja sen jälken arvostellaan kaikkea mikä liikkuu. Kansanvalta on sitä, että kerrotaan miten yhteiskuntaa halutaan kehittää, kerätään vaaleissa ääniä ja sen jälkeen ryhdytään sanoista tekoihin asioiden hoitamiseksi.

Jytkyn ja kansanvallan ero tuli räikeästi esille edellisissä eduskuntavaaleissa. Ennen vaaleja jytkyläiset arvostelivat kovin sanoin EU-tukipolitiikkaa, keräsivät vaaleissa hyväuskoisilta ihmisiltä ääniä ja vetäytyivät sitten vaalien jälkeen käpykaartiin valittamaan. Kansanvaltalaiset kertoivat ennen vaaleja muuttavansa EU-tukipolitiikan linjan, keräsivät vaaleissa tukea linjalleen, käärivät hihansa ja muuttivat vaalien jälkeen Suomen EU-tukipolitiikan linjan.

Suomi ja suomalaiset tarvitsevat nyt vähemmän loruja ja enemmän tekoja.

Suomi ja suomalaiset tarvitsevat nyt vähemmän loruja ja enemmän tekoja. Vanhustenhuollon tilaa voi voivotella, asiasta voi tehdä välikysymyksiä tai sitten vanhuspalveluista voi säätää lain ja panna asiat kunnissa kuntoon. Uusi vanhuspalvelulaki antaa hyvät eväät kaikille kuntapäättäjille toimia sen eteen, että kaikki vanhuksemme voivat saada inhimillistä hoitoa ja tukea sekä kotihoidossa että laitoksissa. Teemme kaikkemme omissa kotikunnissamme, jotta vanhusten palvelut tulevat kuntoon.

***

Terveyskeskusjonoja voi päivitellä, voi jäädä kinastelemaan soteuudistuksen aikataulusta tai kääriä kunnassa hihat ja huolehtia, että terveyskeskukset toimivat. 80 pronsenttia suomalaisista asuu kunnissa, joissa terveyskeskuslääkärin vastaanotolle pääsemistä joutuu odottamaan kaksi viikkoa tai pidempään. Teemme tulevalla valtuustokaudella töitä, että oman kotikuntamme terveyskeskukset selviävät hoitotakuusta ja myös ennaltaehkäisevän hoidon haasteesta.

Nuotisotyöttömyyttä voi katsella vierestä, arvostella työvoimapolitiikkaa tempputyöllistämiseksi tai sitten voi toteuttaa nuorisotakuun. Maan hallituksen hieno hanke, jossa luvataan jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle työ-, koulutus-, harjoittelu- tai verstaspaikka, onnistuu vain jos kuntatasolla teemme siitä totta. Jokaisen kunnan etu on huolehtia siitä, ettei yksikään nuori olisi väliinputoaja tai että hän voi kehittyä ja antaa panoksensa yhteisen yhteiskuntamme hyväksi.

Lapsiperheiden ahdinkoa ja perhetragedioita voi ihmetellä iltapäivälehtien otsikoista tai sitten voi pysähtyä miettimään, mitä omassa kunnassani pitää muuttaa, että näitä perheitä voidaan auttaa. Liian moni lapsi ja perhe kamppailee arjessa erilaisten ongelmien keskellä – näitä perheitä ei pidä jättää yksin.

Näillä eväillä kohti kuntavaaleja: kaikille inhimillinen vanhustenhoito, terveyskeskukset kuntoon, nuorisotakuu toteutettava kuntatasolla ja lapsiperheille tukea arkeen. Vähemmän loruja ja enemmän tekoja. Kaiken tämän tekemiseen tarvitaan paljon työtä ja oikeudenmukaisuutta – ja sitähän meiltä löytyy!

Kirjoittaja on SDP:n kansanedustaja Uudenmaan vaalipiiristä.


Tällaista linkkiä eräs demariehdokas hehkutti. Olenkohan ainut jonka mielestä tuo lihavoitu kappale on.. surkuhupaisa. Että persut ne olivat ihan tyhmiä kun eivät vaihtaneetkaan mielipidettään. Demarit sensijaan "käyttivät kansanvaltaa" ja "uudistivat" linjaansa.

20
Perussuomalaiset / Vaasa: Lauri Karppi
« : 08.10.2012, 12:00:31 »
edit: Ketju alkoi vaaliketjuna kunnallisvaalien 2012 alla, mutta tullessani valituksi Vaasan kaupunginvaltuutetuksi, jatkoin saman ketjun käyttämistä kertoakseni kokemuksistani politiikan ihmeellisessä maailmassa.


Hei.
Täällä on ilmeisesti sallittua ja/tai toivottavaa tehdä ketju, jossa kissa nostaa omaa häntäänsä, niin kai minäkin sitten.

En ole muistaakseni koskaan esittäytynyt varsinaisessa esittelyketjussa, joten laitetaan tähän minusta aluksi hiukan taustaa:

Olen ensimmäistä kertaa vaaleissa, vaasalainen tekniikan kandidaatti Vaasan Yliopistosta (lopputyö eli diplomityö tekeillä) , perheeseen kuuluu rakas vaimo ja 3 pientä lasta (iät 4½v, 3v, ½v). Pidän pyöräilystä, valokuvaamisesta, lautapeleistä, karaokesta ja tietokonepeleistä. Ace Venturat ja Mies & Alaston ase -elokuvat ovat lemppareitani, eli nauraminen on kivaa.

Äänestysnumero 223.


Tähän alle saa mielellään esittää Vaasan kunnallispolitiikkaan liittyviä kysymyksiä, palautetta, ehdotuksia.

En ole tehnyt omaa vaalinettisivua tai naamakirjasivua, vaan minut saa interaktiivisesti julkisesti helpoiten kiinni Vaasan perussuomalaisten naamakirjasivulta.
Linkit pohjalaisen mielipidekirjoituksiin jotka julkaistiin ennen kuntavaaleja:
http://hommaforum.org/index.php/topic,76340.msg1140120.html#msg1140120
http://hommaforum.org/index.php/topic,60467.msg1129625.html#msg1129625

Ensimmäinen noista on julkaistu myös täällä ja täällä

21
Tupa / Kunnallisvaalit 2012 ja ehdokkaiden luurangot
« : 14.09.2012, 14:46:28 »
Hei.

Tänään selasin internettejä ja osuin sivulle jossa oli kerätty kunnallisvaaliehdokkaiden oletettuja natsi-rasismi-fasismi kytköksiä: http://kunnollisvaalit-2012.blogspot.fi/

Tästä sain ajatuksen, voisi ehkä olla aiheellista kerätä yhteen ketjuun kaikki kunnallisvaaliehdokkaiden luurangot ja sammakot, puoluekantaan katsomatta. Ehdokkaitahan on kunnallisvaaleissa useita tuhansia, ja joukkoon varmasti mahtuu jos jonkinlaista persoonaa. Onkohan se nainen ehdolla joka oli eduskuntavaaleissa jo pääsemässä läpi ja tässä tilanteessa haastateltuna totesi että kunnallisvaalit ovat häntä pienempi asia? Entä se, joka ehdotti että Suomen energiatarpeet pitäisi ottaa suomen järvistä vesivoimana? Tuossa linkin sivussa oli teepaita ja feispuuk -tykkäyksetkin huomioitu, eli tässähän olisi sohvasalapoliisille varmasti loputtomasti harrastettavaa ja (vahingon?)ilon aihetta ainakin vaalipäivään saakka.

Vielä ei äänestysnumeroita ole annettu, ja sitä ennen kai ehdokasasettelua ei voi kutsua varmaksi tai ainakaan täydelliseksi.

22
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/384671/Muslimit+yllyttavat+toisiaan+vastakkain+Facebookin+suomalaissivulla

Lainaus
KOTIMAA | Turun Sanomat 05:01 
Muslimien ylläpitämillä suomenkielisillä Facebook-sivuilla leviää videoita, joissa yllytetään islamin eri suuntauksia edustavia muslimeja toisiaan vastaan. Kannanotot liittyvät Syyrian tilanteeseen. Nettipoliisi Marko Forssin mukaan videoiden julkaiseminen voi olla rikos Suomessa, jos niissä yllytetään väkivaltaan tai syyllistytään kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

–Jos rikokseen syyllistytään, sillä ei ole merkitystä, onko kyseessä suomenkielinen vai joku muu linkki, jos se on selkeästi suunnattu Suomessa asuville, Forss sanoo.

Turun Sanomien esille nostamaa videojulkaisua Forss ei ainakaan suoralta kädeltä pidä rikollisena, eikä poliisi aio siihen reagoida.

–Sotimiskutsut ovat arveluttavia, mutta eivät välttämättä rikoksen tunnusmerkistön täyttäviä.

Nettipoliisin mukaan Suomessa tällaiseen toimintaan törmää harvoin.

–Ulkomaisilta sivuistoilta uhoavia puheita löytyy paljon, etenkin brittisivustoilta.

Suomalaissivuille linkitetyt videot ovat pääasiassa arabiankielisiä, mutta englanniksi tekstitettyjä. Tuorein niistä on tältä viikolta. Siinä muslimiveljiä kehotetaan veljeyden nimissä tukemaan Syyriassa kärsiviä sunnimuslimeja shiiavihollisia vastaan. Arabiankielisellä videolla puhuva imaami korostaa Allahin olevan voittajien puolella.

Uskontotieteen dosentti Tuomas Martikainen Helsingin yliopistosta näkee koko ilmiössä tuttuja piirteitä.

–Se on nykypäivän taistolaisuutta, jossa nuoruuden innolla asetutaan kapinaan valtavirtaa vastaan.

Martikaisen mukaan radikaalin islamin edustajat löytävät vihollisen yleensä lännestä. Syyrian kriisissä kohteena ovat oman uskonnon sisällä olevat shiiamuslimit.

–Retoriikka on sama, vain kohde vaihtuu.

Martikainen ei pidä suurimpana ongelmana sitä, että nuoret lähtevät henkeään uhmaten kriisikohteisiin. Ongelma syntyy siitä, kun paikalta löydetään omia hengenheimolaisia.

–Kun on kyse nuorista ihmisistä, ratkaisevaa on se, millaisia henkilösuhteita siellä syntyy heidän kanssaan, Martikainen muistuttaa.

TS

23
Tupa / Äärivasemmisto avoimena väkivallastaan
« : 25.07.2012, 23:21:04 »
Näinpä tällaisen linkin, en osaa sanoa onko kyseessä ihan oikeasti äärivasemmiston laatima sivu, mutta ei kovin positiivistä kuvaa anna kyseisestä porukasta jos on. Lihavointi minun.


http://suomenantifa.blogspot.fi/2011/07/elakoon-antifa.html

Lainaus
SUOMEN FASISMIN VASTAINEN TOIMINTA - ANTIFA
JOS HALUAT LIITTYÄ MUKAAN FASISMIN VASTAISEEN TOIMINTAAN, NIIN OTA ENSIMMÄISEKSI YHTEYTTÄ : suomenantifa@gmail.com
Tarkastele koko profiilia
TORSTAI, 21. HEINÄKUUTA 2011

ELÄKÖÖN ANTIFA!


FASISMIN VASTAINEN TOIMINTA - ANTIFA

Alunperin ANTIFA (Antifaschistische Aktion - Fasismin vastainen toiminta) oli Saksan kommunistisen puolueen organisoima liike, joka oli militantti vastus natsien puolisotilaallisille järjestöille. Antifa korvasi aikaisemmin kielletyn punaisten rintamamiesten liiton. ANTIFA:n ensimmäinen esiintyminen oli 10.7.1932 Berliininssä.

Fasismin yleisiksi piirteiksi voidaan katsoa nationalismi, rasismi, seksismi ja korporativismi. Fasistisen ideologian mukaan on kansan uhrauduttava nationalististen päämäärien hyväksi. Fasismissa kansallisuusaate on äärimmilleen vietyä ja se tarkoittaa ns. oman kansan ja valtion ihannoimista ja parempana pitämistä sekä muiden kansojen halveksimista, avointa rasismia. Kun fasismi pyrkii kohdistamaan esimerkiksi Suomen kansan huomion omaan "erinomaisuuteen" ja "kansalliseen yhteyteen", onnistutaan kansan ajatukset kääntämään pois kapitalistisen yhteiskunnan epäkohdista. Aina ei fasismin tunnistaminen ole niin helppoa. Fasismi on kapitalismin tuotos, joten meidän on tunnustettava se tosiasia, että fasismia ei voida voittaa ilman kapitalistisen yhteiskunnan murskaamista ja todellisen kansanvallan rakentamista.

Tämän päivän Suomessa nationalismi ja rasismi on voimakkaassa nousussa, tästä parhaana todistuksena toimii Perussuomalaisten vaalivoitto. Lisäksi myös kaduilla rasistiset pahoinpitelyt yleistyvät. Me suomessa asuvat fasismin vastustajat olemme sitä mieltä, että Suomessa on nyt viimeistään perustettava valtioon tai sitä tukeviin puolueisiin ja järjestöihin sitoutumaton, toimiva fasismin vastainen kansanliike. Meidän on aivan turha pyytää apua valtiolta tai siihen sidotuilta puoleilta ja järjetöiltä, koska fasismi on itseasiassa heille eduksi.
Nyt yksilöiden on aika järjestäytyä ja ryhtyä aktiivisesti fasismin vastaiseen toimintaan.

Fasismin vastainen toiminta (ANTIFA) on Suomen kattava verkosto. Fasismin vastustajien pääperiaate on se, että fasismia vastaan on taisteltava sekä ideologisesti että fyysisesti. Suomen fasismin vastainen toiminta on itsenäinen militantti ulkoparlamentaarinen kansanliike. Aktiivisten fasismin vastustajien on annettava kaikkensa fasismin, kapitalismin, rasismin ja seksismin vastaisessa taistelussa. Fasismin vastaiseen toimintaan voi jokainen osallistua omien kykyjensä mukaan ja jos joku tuntee tarvetta lähteä pois riveistämme, hän saa sen vapaasti tehdä.

SUOMEN FASISMIN VASTAISEN TOIMINNAN PERIAATEOHJELMA:

1. Suomen fasismin vastaisen toiminnan tavoitteena on murskata fasismi sen kaikissa ilmenemismuodoissa.

2. Suomen fasismin vastaisen toiminnan tavoitteena on Suomen valtion murskaaminen, sekä todellisen Suomen kansantasavallan rakentaminen.

3. Suomen fasismin vastaisen toiminnan tavoitteena on tasa-arvo, siksi se toimii fasismia, kapitalismia, rasismia ja seksismiä vastaan.

4. Suomen fasismin vastainen toiminta on ulkoparlamentaarinen vallankumouksellinen kansanliike. Mukautamme työmenetelmiämme tilanteiden vaatimusten mukaisesti. Tämä voi tarkoittaa esim.seinämaalauksia tai fyysistä taistelua fasisteja vastaan kadulla.

Kaikki fasismin vastustajat, liittykää yhteen!

ELÄKÖÖN FASISMIN VASTAINEN TOIMINTA! MINTA!

24
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2012/07/25/kuparivarkaat_iskivat_helsingissa_-_nettiyhteyksissa_laajoja_katkoksia

Lainaus
Operaattori TDC tiedottaa sivuillaan, että kuparivarkaat ovat iskeneet Pasilan rautatiekiskojen tuntumassa ja vieneet samalla suuret määrät tietoliikennekaapelia. Samalla varkaat ovat onnistuneet katkomaan useita kuituyhteyksiä.
TDC:n mukaan vikaa korjataan korkealla prioriteetilla ja osan yhteyksistä pitäisi palautua käyttöön klo 13 ja 14 välillä.

25
http://www.hs.fi/talous/Taloustieteilij%C3%B6iden+enemmist%C3%B6+ei+kannata+Suomen+eroa+eurosta/a1305583610020

Lainaus
Suomen ei pitäisi irtautua yhteisvaluutta eurosta, arvioi selvä enemmistö Helsingin Sanomien tekemään kyselyyn vastanneista ekonomisteista.

Helsingin Sanomat teki viime viikolla kyselyn, jossa muun muassa kysyttiin, pitäisikö Suomen irtautua eurosta.

Kysymykseen vastasi "ei" 18 kyselyyn osallistuneista 23 taloustieteilijästä. Kolme vastaajaa kannatti eroamista, ja kaksi valitsi en osaa sanoa -vaihtoehdon.

Suomen eurojäsenyyden jatkumista kannattavien perustelut vaihtelivat. He viittasivat muun muassa jäsenyyden poliittiseen ulottuvuuteen, mahdollisen eron suuriin kustannuksiin sekä siihen, että markka olisi pieni valuutta maailmantaloudessa.

"Euroalueen hajoamisen poliittinen hinta on niin suuri, että sitä vältetään tarvittaessa radikaaleillakin keinoilla", akatemiatutkija Tuomas Pekkarinen sanoo.

Irtautumisen kannattajat taas arvioivat, että yhteisvaluutta tarvitsee tuekseen liittovaltion rakenteita, joiden käyttöönotto on mahdotonta.

"Kriisillä on kaksi ratkaisua: täysi liittovaltio osavaltioiden välisine tulonsiirtoineen (joka käsittääkseni on mahdottomuus) tai euroalueen hajoaminen", Tampereen yliopiston professori Hannu Laurila.

Lue aiheesta lisää maanantain Helsingin Sanomista.

26
http://ps-nuoret.fi/index.php?subaction=showfull&id=1341825579&archive=&start_from=&ucat=4

http://www.ps-nuoret.fi/media/ps-nuoret_periaateohjelma.pdf

Lainaus
Perussuomalaiset Nuoret julkistaa poliittisesti epäkorrektin periaateohjelman
Perussuomalaiset Nuoret julkaisee viime syksystä lähtien kehitetyn nuorisojärjestön periaateohjelman, joka käsittelee yhteensä yhtätoista politiikan osa-aluetta aatteesta ja taloudesta aina koulutukseen ja maahanmuuttoon asti.

Periaateohjelman saat pdf-tiedostona.

– Uskallamme olla äänekäs toisinajattelija. Periaateohjelmassa ei esimerkiksi mainita nimeltä Euroopan unionia, sillä emme halua toistaa Paavo Väyrysen virhettä Neuvostoliiton suhteen. Unioni on rakennettu hiekalle ja se sortuu, maan tasalle saakka, Perussuomalaisten Nuorten ja periaatetyöryhmän puheenjohtaja Simon Elo ennustaa.

Painettu periaateohjelma lähetetään myöhemmin kaikille nuorisojärjestön jäsenille, sidosryhmille ja keskeiselle medialle sekä muille pyynnöstä (yhteystiedot alla).


Perussuomalaiset Nuoret kannattaa...

– Populismia poliittisena filosofiana, jossa kannatetaan avointa päätöksentekoa, yhteiskuntavastuullista yrittäjyyttä, ihmislähtöistä valtiota ja perinteisiä arvoja

– Kansallisliberaalia talouspolitiikkaa, jossa kansallisvaltioiden kautta toimivat vapaat ja toimintakykyiset markkinat edistävät suomalaisten vapautta, vakautta ja vaurautta

– Kevennetyn yrittäjyyden mallia, jossa kevennetään kirjanpidon ja lakisääteisten maksujen vaatimaa byrokratiaa ja joka edistää pienyritystoimintaa

– Itsenäisten ja yhteistyökykyisten kansallisvaltioiden Eurooppaa ja Suomelle taloudellisesti kannattavaa kansallista tai ylikansallista rahayksikköä

– Yleistä asevelvollisuutta ja kansalaispalvelua, jossa aseellinen tai aseeton palvelus on pakollinen sekä miehille että naisille

– Valtiojohtoisen kehitysavun lopettamista, kolmen k:n linjaa: kaivot, koulukirjat ja kondomit

– Kieliopintojen täyttä valinnanvapautta kaikilla opintoasteilla

– Opintotuen palkkiomallia, jossa tukea maksetaan suoraan tutkintoon sisältyvien opintopisteiden mukaan ja joka tekee opiskelusta kannattavaa kaikissa elämäntilanteissa

– Ydinvoimaa, hajautettujen energiaratkaisujen käyttöä ja kilpailukykyistä energiaverotusta

– Kriittistä suhtautumista ilmastonmuutokseen ihmisen aiheuttamana ilmiönä

– Suomen muuttamista virallisesti yksikieliseksi ja ruotsin kielen vähemmistökielen asemaa

– Oikeuslainsäädäntöä, joka mahdollistaa todellisen elinkautisen vankeuden

– Maahanmuuttajille kansalaisuus- ja kielitestejä sekä pisteytysjärjestelmää


27
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2012/07/1578384/vuosaaren-ampuminen-miten-omalla-kotikadulla-voi-tapahtua-tallaista

Lainaus
Vuosaaressa yöllä tapahtunut ampuminen järkyttää lähiseudun asukkaita. Vuonna 1987 syntynyttä virolaismiestä ammuttiin ohi ajaneesta autosta yöllä yhden aikaan.

Aivan tapahtumapaikan, Gustav Pauligin kadun, lähistöllä asuva Pihla Porvari ei kuullut yöllistä laukausta. Hän otti tiedon järkyttyneenä vastaan aamulla.

– Miten omalla kotikadulla voi tapahtua tällaista, Porvari ihmetteli aamulla.


Porvarin mukaan uuden Vuosaaren seutu on yleensä hyvin rauhallista.

muoks:

liittynee tähän uutiseen
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288482664576.html

28
http://jyrkikatainenvalhe.blogspot.fi/2012/04/krpn-esitutkintapoytakirjat-ja-katainen.html

Tuli vastaan tällainen kattava kokoelma pöytäkirjoja. Muistaakseni tästä on keskusteltu aiemminkin mutta en nyt löydä sitä

Mitä asiakirjojen väärentämisillä saavutettiin?

29
http://www.demari.fi/politiikka/kolumnit/6823-pohjoismainen-malli-risti-ja-pyha-lehma

Lainaus
Ruotsin sosialidemokraatit ovat hakeneet ja saaneet merkkisuojan Patentti ja -rekisteröintilaitokselta "det nordiska modellen" -käsitteelle. Nyt siis laki sanoo, että Pohjoismainen malli ja sosialidemokraattinen malli ovat toistensa synonyymeja.
Minä olen ylpeä!

Muistelen, että kun persut vaihtoivat englanninkielistä nimeään, harmittelivat monet ettei nyt vain kielessä sekotettaisi suomalaisia ja puoluetta. Varsinkin sellaiset ihmiset, jotka kokevat antipatioita ko. puoluetta kohtaan.

En tiedä miksi minulle se tuli mieleen.

30
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194747987754/artikkeli/il+pikkupoika+yritti+varastaa+koiran+odottaneeseen+autoon+kangasalla.html

Alkuperäinen uutinen Iltalehden, mutta en löytänyt sitä.

Lainaus
Aamulehti
Kangasalalainen Ari Raitanen koki kauhunhetkiä keskiviikkona kauppareissullaan, kun hän kaupasta ulos tullessaan huomasi, että vieras poika taluttaa hänen koiraansa kohti vierasta autoa. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Raitanen oli poikennut kauppaan ja jättänyt noin viideksi minuutiksi tiibetinspanieli Empun kiinni kaupan edustalle. Auto oli odottamassa pikkupoikaa ja poika sanoi koiralle useita kertoja vieraalla kielellä murtaen ”koira” ja yritti saada Empun nopeasti autoon. Raitanen ehti väliin ja nappasi koiran hihnasta kiinni. Poika hyppäsi autoon, jossa oli Raitasen mukaan ulkomaalaisia. Hän soitti hätäkeskukseen. Raitanen vannottaa, ettei hän koskaan enää jätä koiraansa vartioimatta koiraparkkeihin kauppojen edustoille.

Komisario Jussi Pilviö Kangasalan poliisista sanoo, että heille ei ole tullut vastaavanlaisia ilmoituksia lisää. Pilviö muistuttaa, että koiraa ei kannata jättää koskaan vartioimatta, sillä siihen liittyy monia riskitekijöitä.

Vaikuttaa yksittäistapaukselta jossa on päästy monikulttuurin rikastamaksi.

Sivuja: [1] 2 3