UmmaGumma

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lauri Karppi

Sivuja: [1] 2 3 ... 51
1
Todistetusti HS:n "laatujournalismi" on Trump-narratiivin mukaista. Laitanpa mielenkiinosta pingin @Lauri Karppi JNS:ssä toimineelle Homma-jäsenelle, mitä mieltä tapauksesta? Tai tarkennan kysymystä, uskotko JSN:nän puuttuvan tähän kirjoitukseen ainakaan ilman, että kukaan tekee kantelua kirjoituksesta? Nimimerkki Professori ei maininnut tekevänsä kantelua. Uskon ettei tee sitä, koska suojelee anonymiteettiään - ja virkaansa.

Kokemukseni mukaan JSN ei käsittele henkilöön liittyviä journalistin ohjeiden rikkomuksia jos ei kyseinen henkilö itse kantele, tai joku muu hänen luvallaan. Esim erilaiset mattinykäs- ja tuksujutut eivät tosiaankaan menisi läpi JSN:ssä, jos asianosainen niistä kantelisi, mutta koska ne ovat asianosaiselle ok, niin minkäs teet.

2
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 17.02.2018, 14:34:39 »
Lainaus
Sirkus Vaasalandia
Vaasan kaupungin budjettikokouksesta on jo muutama viikko kulunut. Vaikka päätimme käsitellä investoinnit erikseen vasta seuraavalla kerralla, kesti kokous taukoineen 12 tuntia. Suurin ”kiitos” tästä on annettava demareille, liekö ollut näkyvyystemppu piirin johtajalta jotta tulisi uudelleen valituksi.

Tyyli oli matkittu vihreiltä, jotka pitivät sirkusta vuosi takaperin. Kiteytettynä näytelmän juoni menee näin:

Kun käsittelyn aluksi päätetään veroprosentista, pidetään suurta meteliä miten saataisiin suorastaan ilmaista rahaa kun vaan veroja nostettaisiin. Vaasassa on kuitenkin sen verran talousjärkeä valtuustossa, että siihen ei halukkuutta yleensä löydy. Se ei viherpunaisia lannista. Jokaiseen yksittäiseen pykälään esitetään silti jopa satojen tuhansien eurojen lisäyksiä. Tämä on heistä ihan vastuullista, koska ovat jo ehdottaneet verojen nostoa. Lopuksi lehdistö palkitsee julkisuudella lisäyksien ehdottajat.

Tällä kertaa kaiken kruunasi se, että demareilla on kaupunginhallituksen puheenjohtajuus. Demarit äänestivät siis kaupunginhallituksen esityksiä vastaan. Kimille tulikin ei-niin-yllättäen menoa, ja joutui poistumaan salista ennenkuin päästiin rumimpiin kohtiin.

Rehellisyyden nimissä, jotkut ehdotuksista olivat aivan aiheellisiakin, ja äänestinkin välillä myös puolesta. Silti huvittavaa, tai surullista, ettei koskaan ole yhtään säästöideaa. Tai vastuullisuutta omista ehdotuksista. Vaikka vastuullisuutta he kyllä itse väittävät edustavansa, varsinkin siinä veronnoston yhteydessä. Kiitinkin kokouksen puheessani demariedustajaa, joka sanoi että he tarvitsevat veronnoston jotta voivat ehdottaa lisäyksiä vastuullisesti. Kiitos että et sitten esitä lisäyksiä jos veroja ei nosteta. Mutta eihän se mene niin.

Sama juttu toistuu joka budjettikokouksessa, erityisesti punavihreät esittävät olevansa opettajien, sairaiden, vanhojen, lasten ja työläisten puolella. Jos muutama sata tuhatta löytyisi joka kohtaan lisää, niin sitten kaikki pelastuu. Persuthan ovat joka vuosi esittäneet sellaista säästöä, jolla nuo kaikki voitaisiin kuitata. Kaupunki selvitti pyynnöstäni kuluja pakolaisten vastaanoton kuluja yhteiskunnallemme, ja puutteellinenkin selvitys listasi 12 miljoonaa euroa. Vuodessa.

Tässä kohtaa ei kuitenkaan olla koskaan kipeitä eikä köyhiä, vaan kyllä löytyy ylimääräistä. Muistutin valtuutettuja, että samasta salista löytyy opettaja, joka kertoo että ei ole hienoa kun maahanmuuttajat kerääntyvät yhteen lähiöön. Siitä aiheutuu koululle ongelmia. Löytyy valtuutettu, poliisi, joka kertoi että kymmenestä tutkintavankeudesta olevasta yleensä yhdellä on suomalainen nimi. Lisäksi että huumebisnes on Vaasassa maahanmuuttajien hallussa. Samoin asioista paremmin tietävä valtuutettu kertoi, että huostaanotoista suurin osa liittyy maahanmuuttajiin. Sosiaalitukien saajista vuonna 2014 26% oli sellaisia, jotka eivät olleet ruotsin- tai suomenkielisiä. Heidän osuutensa vaasalaisista on 8%.

Mutta faktat eivät vihervasemmistoa kiinnosta. Ne vain häiritsevät hyvää showta.

Sarjan seuraava osa näytetään hallintotalolla maanantaina 18.12. klo 18. Kannattaa tulla katsomaan, esityksen olet joka tapauksessa maksanut. Käsitellään esimerkiksi aloitettani sen puolesta, että myös pienten lasten vanhemmat voisivat osallistua politiikkaan luottamushenkilöinä.

(julkaistu alunperin Pohjalaisessa 17.12.2017 )

3
Olisin "tykännyt" yhdestä viestistä mutten löydä kyseistä nappulaa. Onko ne poistettu ihan tarkoituksella vai enkö nyt vaan löydä oikeaa näppäintä?

Ei ole poistettu.

Mitä laitetta ja mitä selainta käytät? Oletko kokeillut toisella selaimella?

Onko sinulla Adblock käytössä? Jos on, niin oletko kokeillut ottaa sitä pois käytöstä?

Juuh adblokkihan sen näköjään vie

4
Olisin "tykännyt" yhdestä viestistä mutten löydä kyseistä nappulaa. Onko ne poistettu ihan tarkoituksella vai enkö nyt vaan löydä oikeaa näppäintä?

5
Paja / Vs: Saa suorittaa! Hommia tarjolla
« : 30.11.2017, 19:26:50 »
Feministit kätevästi listasivatkin jo Helsingin houkutuksia, tämä lista olisi kiva saada käännettyä eri kielille:

6
Paja / Vs: Saa suorittaa! Hommia tarjolla
« : 30.11.2017, 18:19:43 »
Jos on tynkkystä seurannut FB:ssä, haluaisin hänen ideaansa toteuttaa ja laajentaa. Olisiko täällä farsin tai somalian osaajaa, että voisi kääntää lyhyet iskulauseet niille kielille? Ideana mainostaa koko Suomessa sitä, että Helsingissä on ilmaiset palvelut.

7
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 13.11.2017, 16:05:43 »
On menossa Vaasan budjettikokous. Persut esittävät jälleen pakolaisten vastaanoton lopettamista. Tässä teksti jonka pohjalta pidin oman puheeni:

Lainaus
Kun kaikilla muilla on ehdotuksia lisätä rahan menoa, minulla on tässä kohdassa aina tämä ehdotus missä säästettäisiin lisää rahaa, eikä olisi keneltäkään pois.

Maahanmuutosta voisi säästää. Kaikki maahanmuutto ei ole pahasta, mutta voidaan säästää siitä mikä on. Täällä puhutaan helposti ns. hädänalaisista, mutta ollaanpa rehellisiä. Ihmiset tulevat toiselta mantereelta asti, koska ovat kuulleet hölmölästä missä kaikki kulut maksetaan heidän puolestaan. Tyhmä ei tässä tietenkään ole se joka pyytää.

Pelkästään vastaanottokeskukseen kuluu yli 4Me, tulkkaukseen yli 1Me.
Maahanmuuton kustannuksia kartoitettiin aloitteestani, ja selvitys pääsi summaan 12Me vuodessa, niiltä osin kun selvitys tehtiin. Siis joka vuosi Vaasalla kuluu huonon maahanmuuton laskuihin ainakin yhden potkupallostadionin verran.

Tässä vaiheessa varmasti joku siellä ideologisella vasemmalla ajattelee, että eihän ne kustannukset ole noin paljoa kun valtio korvaa osan. Tämä on kuin ajattelisi että mattoa voisi pidentää vetämällä toisesta päästä. Valtion hyödyttömiin asioihin kuluvat rahat ovat yhtä lailla meidän kaikkien maksettava, ja ne rahat ovat sitten pois juuri niistä rahoista joilla valtio muuten kuntia tukee.

Ja pitää vielä muistaa että vastaanottokeskuksen kulut tulevat niistä jotka ovat olleet Suomessa alle 3v. Muita ei enää erikseen tilastoida, mutta samat kulut heistä edelleen koituu koska kotoutumista ei tapahdu.

Täällä on nyt mainittu huumeongelmat, huostaanotot, opettajien jaksaminen, työllistyminen.

Huumeista yksi tässäkin salissa oleva poliisi on kertonut meille, että huumebisnes on maahanmuuttajien käsissä. Huostaanotosta olemme kuulleet myöskin, että maahanmuuttajat muodostavat suhteettoman suuren osuuden. Tässä salissa on opettaja joka juuri kertoi että ei ole hienoa kun maahanmuuttajat kasaantuvat yhdelle asuinalueelle. Työllistymisestä no..

Yhden kuvan tilanteesta antaa sosiaalituet. Sosiaalitukien saajista Vaasassa vuonna 2014 26% oli sellaisia, jotka eivät olleet ruotsin- tai suomenkielisiä. Heidän osuutensa vaasalaisten määrästä on 8%.

Tässä budjetissa arvioidaan, että tulkkituntien määrä vähenee, mutta miten luotettavia arviot ovat?
Viime budjetissa tulkkauksesta arvioitiin tuntien määräksi 2016:ksi 19 000 h, toteutui 23 082 h. Aika suuri pompsahdus marraskuusta loppuvuoteen.

Tulkkituntien suuri määrä kertoo siitä, että kotoutuminen ei toimi, ei ole opittu paikallista kieltä ja tapoja. Se taas tarkoittaa turvattomuutta, ihmiset eivät ymmärrä toisiaan. Monet kun tuntuvat olevan Vaasan vetovoimasta huolissaan, tulkkituntien suuri määrä ei varmasti sitä lisää.

Lisäksi huomautan, että muista kunnista muuttaa oleskeluluvan saaneita lähes sata. Eli Vaasalla on kädet täynnä kotouttamisen kanssa joka tapauksessa, vaikkemme itse pahentaisi tilannettamme tieten tahtoen.

Esitän, että Vaasa parantaa taloudellista tilannettaan ja turvallisuuttaan, ja lopettaa pakolaisten vastaanoton kokonaan.

Livelähetystä voi seurata osoitteesta http://vod.kepit.tv/vaasa.html
twiittikommenttiketjuni: https://twitter.com/LauriKarppi/status/929966312738230273

esityslista osoitteessa
http://tweb.vaasa.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=3880

8
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 30.09.2017, 12:02:51 »
Maakuntalehtien sivuilla Vaasan päättäjät ihmettelevät asukaskatoa, onko sinulla mitään aavistusta asian syistä? Joko White Flight on alkanut

Virallinen selitys on työpaikkojen vähyys.

9
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 24.08.2017, 15:12:32 »
Olin haastateltavana, kiitos Impi Waara
https://youtu.be/95XR2-DC88I


Lähetin monikulttuurisesta rikastumisesta myös kirjoituksen lehteen
https://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/lukijoilta-kaupunginvaltuusto-ja-vaasalaisten-etu-1.2374067

10
Perussuomalaiset / Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« : 31.07.2017, 23:59:48 »
Eli poistiko Vistbacka kokouksesta ihmisiä vastoin puolueen sääntöjä ja/tai lakia? Eikö tämä tarkoita, että kokouksen päätökset ovat mitättömiä?

Tuskin rikottiin, koska kokous ei vielä kerennyt edes alkaa kun RVB asiasta pontevasti ilmoitti. Tyylivirhe se kyllä oli. Asia olisi tietysti pitänyt käsitellä oikeassa kohdassa läsnäolijoista. Erään kokoustajan lapsen läsnäolo ja JHA:n läsnäolo käsiteltiin oikeassa kohdassa asiallisesti. Tässä vaiheessa tietysti kaikki "ylimääräiset" olivat jo kiltisti luikkineet pihalle.

Sinänsä vaatimus, että vain paikallisosastojen syyskokouksissa valitsemat edustajat saavat olla paikalla ei ole mitenkään pöyristyttävä, mutta olisi siitä aikeesta voinut ilmoittaa vaikkapa jo kokouskutsun yhteydessä, niin ei olisi tullut turhaa reissua monelle. Todennäköisesti RVB halusi paikalta vain Valtamäen pois, ettei hän pääse puolustamaan itseään kun RVB häntä haukkui, muut olivat sitten sivullisia uhreja siinä.

11
Perussuomalaiset / Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« : 30.07.2017, 23:01:16 »
https://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/karppi-ehk%C3%A4-vistbacka-ajatteli-ett%C3%A4-hy%C3%B6kk%C3%A4ys-on-paras-puolustus-1.2353790

Lainaus
Vaasalaisvaltuutettu Lauri Karppi (ps.) osallistui perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksen kokoukseen sunnuntaina jännittynein mielin. Päällimmäiseksi hänelle jäi mieleen puheenjohtaja Raimo Vistbackan puheenvuoro, kun kokous saatiin päätökseen.

– Hän käytti suurimman osan puoli tuntia kestäneestä aloituspuheenvuorostaan Jussi Halla-ahon kirjeestä marisemiseen ja piti siitä show'ta. Hän oli niin kerta kaikkiaan pahoittanut mielensä siitä, Karppi ihmetteli.

Vistbackan puheenvuoro ei osoittanut Karpin mielestä hyvää pelisilmää.

– Hän melkeinpä hyökkäsi puolueen puheenjohtajan kimppuun, että tämä kehtaakin yrittää vaikuttaa piirin valintoihin, vaikka itse vahvasti kehotti piirin kokouksissa äänestämään Sampo Terhon puheenjohtajaksi, Karppi toteaa.

– Mielestäni se on vähän kaksinaamaista meininkiä Vistbackalta itseltään, hän jatkaa.

– Ehkä hän ajatteli, että hyökkäys on paras puolustus. Näytti välillä siltä, että hän purskahtaa itkuun. En osaa sanoa, oliko kaikki vaan show'ta vai oliko hän oikeasti niin tunnevyöryn vallassa, Karppi miettii.

Erityisen pahana Karppi piti sitä, että Vistbacka kehotti piirihallitukseen kuulumattomia poistumaan paikalta ennen kokouksen alkua. Karpin oma serkku Laihialta joutui lähtemään ulos ensimmäisten joukossa.

– Se oli todella huono veto. Siellä on käynyt muitakin aktiiveja eikä siitä ole koskaan mitään muristu, Karppi sanoo.

Loput linkistä, lisätty osalainaus

12

Toivon saavani muitakin vaasalaisia puhumaan näkemyksistään maahanmuuttoasioista. @Lauri Karppi otatko kopin?

Mielelläni olen haastateltavana. Perjantai on aika täynnä kun JHA tulee Vaasaan ja illan olen töissä, mutta lauantaipäivällä sopisi.

edit: nyt vasta luin otsikon, tarkoititko että olenko Helsingissä? En ole.

13
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 24.07.2017, 01:34:53 »
Jussi muuten tulee Vaasaan perjantaina. Vaasan itäisinpään paikkaan eli Tervajoelle Köpingin markkinoille.
https://www.facebook.com/events/1364133390367201/

14
https://twitter.com/LauriKarppi/status/877485198740533248

En nyt viitsi koko juttua tähän kopioida, mutta "valkoinen äärioikeistolainen terrorismi on yhtä suuri uhka kuin Isisistä innoituksensa saanut jihadismi"

Kolumnissa mainitaan koulusurmat ja Breivik, ei vasemmistolaista väkivaltaa. Ei mitään suuruusluokkaa oteta huomioon uhrimäärissä.

15
Tämä nyt vain kolumni, mutta niin paksua että sopinee tähän. Korostukset omia:

https://www.pohjalainen.fi/mielipide/kolumnit/kolumni-jihadismin-juurisyyt-piilev%C3%A4t-l%C3%A4nsimaissa-1.2315926
Lainaus
Kolumni: Jihadismin juurisyyt piilevät länsimaissa

Viime kuukausien terrori-iskuja Isossa-Britanniassa voi kutsua yksinäisten susien teoiksi tai kansainvälisemmin do-it-yourself -jihadismiksi. Terroritekoja EU-maissa tilastoiva Europol nosti vuoden 2016 raportissaan esille juuri yksittäisistä tekijöistä nousevan vaaran.

Yksittäisten tekijöiden iskut ovat usein vähemmän tuhoisia, mutta niiden onnistumisen mahdollisuudet ovat suurempia.

Suuri koordinoitu isku edellyttää laajaa valmistelua, jonka julkitulon vaara on suuri. Tämä selittää sen, että Ison-Britannian tiedustelupalvelut ovat kyenneet estämään menneen kolmen vuoden aikana yhteensä kaksitoista jihadistista terroritekoa.

Maan kansallinen lainsäädäntö ja tiedustelutoiminta soveltuvat siis varsin hyvin terrorismin torjuntaan.

Suurin osa viime vuosina EU:n alueella tunnistetuista jihadistisista terroristeista on EU-maiden kansalaisia. Lontoon toissalauantaisesta iskusta tähän asti saatujen tietojen valossa tämä tieto pätee myös kaikkiin Ison-Britannian viime aikaisiin iskuihin.

Tekijät olivat asuneet maassa jo pidempään ja olivat osa maan kolmemiljoonaista muslimiyhteisöä.

Ison-Britannian muslimineuvosto raportoi tilastotutkimuksessaan vuonna 2015, että etenkin musliminuoria koskevat huolenaiheet ovat alisuoriutuminen koulutuksessa ja työelämässä, opettajien heihin kohdistamat alhaiset odotukset, rasismi ja islaminvastaisuus.

46 prosenttia Ison-Britannian muslimeista elää maan köyhimpään kymmenykseen kuuluvilla asuinalueilla. Muslimien työttömyysluvut ovat valtaväestöä suuremmat.

Faith Matters -niminen radikalisaationvastainen organisaatio Isossa-Britanniassa on todennut haastattelututkimustensa pohjalta, että maassa on satoja aikuisiän kynnyksellä olevia nuoria musliminaisia ja -miehiä, jotka mahdollisuuksiensa salliessa olisivat valmiita lähtemään Syyriaan taistelemaan Isis-järjestön riveihin.

Olosuhteet eivät tee ihmisistä terroristeja eivätkä vähennä heidän syyllisyyttä tekoihinsa, mutta niiden tunteminen auttaa ymmärtämään radikalisoitumisprosessia. Jotta tyytymättömyys muuttuu terrorismiksi, tarvitaan kipinäksi poliittinen ideologia.

Radikalisoitumista tutkivan ICSR-tutkimusjärjestön mukaan Isis on kunnostautunut viime vuosina länsimaissa elävien muslimien tavoittamisessa kohdennetun verkkoviestinnän avulla.

Pitkien tekstien sijaan Isis levittää yksinkertaisia grafiikoita sekä lyhyitä videoita. Heikot aineelliset olosuhteet, huono koulutustaso ja alhaiset tulevaisuudenodotukset ovat otollista kasvualustaa väkivaltaa lietsovalle maailmaa yksinkertaistavalle propagandalle.

Samanlainen tausta on muuten usein myös oikeistoradikalismiin päätyneillä nuorilla.

Heikko koulutustausta tulee esille erikoisella tavalla. Syyriaan matkaavien jihadistikokelaiden laukuista löytyy uutistoimisto AP:n mukaan usein yleisteos ”Islam for Dummies” täyttämään aukkoa taustatiedoissa.

Terrorismin vastaisen tiedustelutoiminnan rinnalla nousee esille kaksi muuta tekijää jihadismin kitkemiseksi.

Ensimmäinen on eriarvoisuuteen puuttuva sosiaalipolitiikka.

Toiseksi on huomioitava, että länsimaissa toteutettu jihadistinen terrorismi on levinnyt suureksi osaksi länsimaiden omien muslimiyhteisöjen keskuudessa. Siten ne ovat merkittävässä asemassa radikalisoitumisen estämiseksi.

TIMMY TRÜMPLER
Isokyröläislähtöinen opettaja, joka työskentelee Saksassa


Miksi vain muslimeissa köyhyys tekee terroristiksi? Pitäisikö palata 50v taaksepäin sosiaalipolitiikassa, kun se oli ilmeisesti silloin parempaa, ei ollut euroopassa juuri jihadistien iskuja.

16
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 18.06.2017, 17:44:00 »
Onko Vaasan paikallisyhdistyksellä haluja vastaanottaa uusia jäseniä?

Tottakai. Tänään juuri ajattelin kiikuttaa henkilökohtaisesti jäsenanomuksia pari kpl joita fb-messengerissä tuli pyyntöjä. Voin toimittaa myös sinulle. jos haluat.

Hommahan toimii niin, että voit olla puolueen jäsen olematta paikallisyhdistyksen jäsen, mutta jos haluat olla paikallisyhdistyksen jäsen niin pitää olla ensin puolueen jäsen. Toki molemmat kupongit voi täyttää samaan aikaan. Toinen laitetaan postiin ja se lähtee puoluehallituksen kokoukseen ja toinen jää minulle ja vien sen paikallisyhdistyksen hallituksen kokoukseen.

jos haluat että tuon henkilökohtaisesti niin laita meseviestiä https://www.facebook.com/lauri.karppi tai watsappia 0503478090

Jos et halua mitään ikäviä ihmiskontakteja niin voit myös tulostaa kyseiset paperit tuolta itse :)
https://www.perussuomalaiset.fi/tule-mukaan/jasenyys/

17
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 18.06.2017, 17:30:03 »
https://blogit.perussuomalaiset.fi/lauri-karppi/eduskunta-vai-kansallisteatteri/
Lainaus
Viime päivät politiikassa juonenkäänteineen ovat jättäneet varjoonsa Netflixin hittisarjatkin. Kuten hyvissä realitysarjoissa, eivät asiat tapahdu sattumalta ja itsestään, vaikka se kuva katsojalle halutaankin antaa. Temptation Arkadianmäen viimeisimmän jakson käsikirjoitus alkoi jo kuukausia sitten, kun kolmen hallituspuolueen johtohahmot tajusivat että Jussi Halla-aho saattaa tulla perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Tämä oli ongelma, koska tulossa on EU-liittovaltiokehitykseen liittyviä päätöksiä, joita ei voi tehdä noudattamalla hallitusohjelmaa. julkifederalistit Sipilä, Orpo ja salafederalisti Soini päättivät yhdessä, että perussuomalaisten ministerit jatkavat hallituksessa tosiasiassa Soinin johdolla, riippumatta siitä kuka puolueen puheenjohtajaksi valittaisiin perussuomalaisten viikonlopun puoluekokouksessa.

Suunnitelmasta sai vihiä viikkoa ennen puoluekokousta Lännen Median Lauri Nurmi, joka teki siitä jutun. Itse pidin tätä vain keskustan ja kokoomuksen pelotteluna, ja ohitin olankohautuksella. Ajattelin että ne varmaankin pelkäävät sitä suosion kasvua joka perussuomalaisille tulee kun Jussi Halla-aho valitaan. Timo Soini vastasi väkevästi juttuun blogissaan: Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä. Pelkäsi paljastumista.

Kun Sampo ei sitten tullut valituksi puheenjohtajaksi, Timo Soinin johtaminen tämän käsinuken kautta ei ollut enää vaihtoehto, eikä voinut enää näytellä kunnioittavansa demokratiaa. Piti käynnistää suunnitelma b, jossa mukana juonessa olivat vahvasti keskusta ja kokoomus. He omaksuivat hienosti roolihahmonsa näytelmässä ”Hallituskriisi”, jota katsoi jännityksellä koko Suomi, kahden päivän ajan. Myyräntyön takia Halla-aholla ei missään vaiheessa todella ollut mahdollisuutta jatkaa maan hallituksessa, koska Soini oli periaatteensa ja loikkariryhmän jo etukäteen hallituskumppaneille myynyt. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi ja Soini sai pidettyä ministerinsalkustaan kiinni. Sipilä kävi näyttävästi lentokoneella tekemässä U-käännöksen että oho ei tarvinnutkaan käydä presidentin puheilla, hallituskriisin näytteleminen oli ohi.

Kun seuraa blogeja ja sosiaalista mediaa, loikanneiden suussa elää vahvasti tarina puolueen ”kaappaamisesta” ja ”junttaamisesta”. Tämä on tietysti törkeä valhe, en vain ole varma onko se valhe heitä itseään vai jotain muita varten. Perussuomalaisen puolueen aatteessa kärkisijoilla on ollut isänmaallisuus, itsenäisyys ja kyky suhtautua maahanmuuton ongelmiin järjellä. Timo Soini on ratsastanut näillä jo Tony Halmeen ajoista lähtien sekä varsinkin 2011 eduskuntavaalien alla, mutta ne eivät olleet hänelle koskaan muuta kuin keppihevonen saada valtaa. Missä EU, siellä ongelma, sanoi hän joskus. Nyt loikkareiden ryhmä ilmoittaa kannakseen EU-jäsenyyden kunnioittamisen. He antautuivat henkisesti kansallivaltion itsenäisyyden suojaamisen tieltä, oman lyhytaikaisen etunsa vuoksi.

Kaappamis- ja juntaamispuheet ovat muutenkin omituisia. Osallistuin puoluekokoukseen 2015, jo silloin oli suosionosoitusten määrästä selvää että Jussi Halla-aho on puolueessa suositumpi kuin Soini. Tietysti oli, koska Jussi edusti sitä linjaa mikä on perussuomalaisuutta. Lisäksi ainut junttaus mitä minä olen nähnyt, tapahtui Terhon puolesta. Perussuomalaisten piirin puheenjohtaja Vistbacka junttasi piirin hallituksen kokouksessa, antoi ymmärtää että kaikkien on sitten syytä äänestää Terhoa tai mörökölli meidät vie. Lisäksi vain Sampo Terho tuli esittäytymään piirin alueelle. Puoluekokouksessa kaappaukseksi väitetty kilpaileva lista puoluevaltuustovaalissa ei myöskään ollut merkki kaappauksen onnistumisesta, päinvastoin, sillä se hävisi murskaavin luvuin äänestyksessä. Puoluekokouksen henkilövalinnat eivät myös siksi olleet yllättäviä, että voittajat olivat kaikki saaneet enemmän ääniä julkisissa vaaleissa kuin kilpailijansa.

Perussuomalaisten onni onnettomuudessa oli, että hajosi vain eduskuntaryhmä. Jos Soini olisi saanut omia käsinukkejaan puolueen varapuheenjohtajistoon, olisi hän voinut sabotoida sieltä koko puolueen toimintaa. Olisi pitänyt järjestää uusi puoluekokous että virhe olisi voitu korjata. Loikkareillahan ei ole ollut tähän mennessä sen vertaa selkärankaa että olisivat edes eronneet selkään puukottamastaan puolueesta, vaan jättävät sen puolueen murheeksi miten asia saadaan tehtyä sääntöjä noudattaen mutta väkisin.

Jälkeenpäin katsottuna ymmärtää myös, miksi persut vaihtoivat oikeusministerin salkun kevyempään kulttuuriministerin salkkuun. Se oli etukäteismaksu näytelmään osallistumisesta. Kokoomus ja keskustahan eivät voineet kuin voittaa tässä, kilpailija hajoaa, ja he saavat käytännössä kahdestaan jatkaa hallituksessa, eikä persujen mielipidettä tarvitse enää edes näytellä huomioitavan.

Vaikka loikkareiden teko suututtaa ja harmittaa. Uskon että tulevaisuus lupaa hyvää. Suomessa on edelleen yksi puolue, joka on isänmaallinen, Suomen itsenäisyyttä kannattava, liittovaltiokehitystä vastustava ja kykenee suhtautumaan maahanmuuttoon järjellä eikä tunteella. Se puolue on Perussuomalaiset.

18
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 17.06.2017, 13:52:37 »
Kirjoitukseni julkaistiin hiukan saksittuna Ilkassa tänään. Koska minulla on siihen lisättävää vielä, niin liitän tekstin tähän vasta myöhemmin.
https://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/lukijoilta-eduskunta-kuin-kansallisteatteri-1.2317657

19
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 14.06.2017, 01:19:02 »
Kai tiedossa on tämä suhmurointi?
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3534944/Hallituksessa+suunnitelma+Hallaahon+voiton+varalle+soinilaiset+muodostaisivat+oman+eduskuntaryhman

Pidin tuota vain yrityksenä pelotella Jussin äänestäjiä. Noh. Jos ovat noin luihuja tyyppejä niin varmasti lopulta puolueen etu että lähtivät.

20
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 14.06.2017, 00:26:06 »
Ainiin, juuri ennen puoluekokousta minulta kysyttiin lehteen mielipidettä pj-kisasta. Enpä olisi uskonut että viikon päästä samaan juttuun haastateltu piirin pj ei olisi enää jäsen tai ainakin ilmoittanut tukevansa jotain muuta eduskuntaryhmää.

Samoin minulta kysyttiin mielipidettä hallituskriisiin mutta sehän on myös jo vanhentunut kun hallituksen kriisi on ohi.

21
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 13.06.2017, 23:18:35 »
Kiitos @Lauri Karppi  että jaksoit kaiken järkytyksen keskellä tulla tänne Hommaan purkamaan tuntoja ja kertomaan kantaa. Toivottavasti tuki Halla-aholle on vahva myös muilla, käsittääkseni tätä loikkausta ei katsota juuri missään hyvällä silmällä vaikka ei pitäisi Persuista/Halla-ahosta.

Ei tarvitse katua Laurin äänestämistä! (Terhon ja broileri Saarakkalan äänestämisessä on jo ihan tarpeeksi taakkaa kantaa).


Juu ei se jaksamisesta ole kiinni, muistamisesta enemmän. Olen atkiivinen pääasiassa twitteritililläni ja FB:ssä

22
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 13.06.2017, 22:14:52 »
Onko Halla-aholla Vaasan perussuomalaiset ry:n hallituksen tuki?

Huomenna on hallituksen kokous. Toivon että lähetämme selkeän viestin ulospäin että jatketaan samaan tyyliin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

23
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 13.06.2017, 21:56:59 »
@Lauri Karppi, mikäs on näkemyksesi puolueen jakautumisesta ja miten aiot toimia?

Harmittaa ja paljon. Mitä Sampo Terho ja Simon Elo tekivät puheenjohtajakisassa ylipäätään, jos eivät aio äänestyksen lopputulosta kunnioittaa? Jos eivät halua olla edes puolueen jäseniä? Minulla oli molemmista suuret odotukset tulevaisuudessa mutta nyt kävi sitten näin.

Timo Soinin tiesin moraalittomaksi jo Tynkkysen ym puolueen jäsenten kohtelusta, ja puolueen ministerisalkkujaossa mentiin persiilleen alunperinkin hänen henkilökohtaisen ahneutensa takia, että Soinin toimet ovat luonnollinen jatkumo tälle tavalle ajatella.


Eniten jännittää miten puolueen aktiivit reagoivat kunta- ja piiritasolla. Piirimme puheenjohtajahan on jo avoimesti kertonut petturuudestaan, mutta miten asiat hoituvat käytännössä?

Voin ymmärtää niitä luopioita joille jäi ministerin salkku, mutta mitä ne muut rivijäsenet siitä saa? Onko se vaan hienoa että saa olla hallituksessa? Hallitusohjelman noudattaminenhan ei sovi kokoomukselle ja keskustalle joten he eivät aiokaan noudattaa sitä. En voi käsittää.

Mutta jos paikallistason toimijat tai avustajat hairahtuvat ja menevät loikkarien mukaan, niin en pidä sitä lopullisena syntinä, nyt on moni sekaisin eikä tiedä mitä tekee, heidät pitää ottaa takaisin kun tulevat järkiinsä.

Puolueelle tämä voi olla hyväkin juttu lopulta, voidaan keskittyä nyt oikeisiin asioihin, ja wannabe -sämppärit (tai SKYP^2) voivat sitten liittyä mihin tahansa puolueeseen mutta persut ovat edelleen ainut vaihtoehto jos haluaa puolueen joka on isänmaallinen, ei halua suomea liittovaltioksi EUvostoliittoon ja vastustaa huonoa maahanmuuttoa.

24
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 13.06.2017, 20:21:41 »
Eilen oli ensimmäinen valtuustokokous uudella kokoonpanolla. Minut valittiin kaupunginhallituksen varajäseneksi.

Poliisitutkinnasta johtuen esitin myös että ei myönnetä vastuuvapautta mutta hävittiin äänestyksessä kaikki vs persut. Sama kuvio oli muuten juuri vuosi sitten.

25
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 22.04.2017, 14:05:34 »
Lehdissä ollu vaalien jälkeen pari ihan hyvää kuvaa. Toinen Vasabladetin kuva vaalivalvojaisista missä käytiin ohimennen moikkaamassa myös vaasan äänikuningasta Strandia ja toinen juttu pohjalaisesta missä kuvaaja kävi meidän kotona.

26
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 10.04.2017, 04:56:11 »
Tssä vaiheessa vaikuttaisi että toinen kausi valtuustoa on edessä. Ryhmän kolmanneksi paras äänisaalis, ja vaimo myös ensikertalaisena läpi.
Harmi vain että ryhmänä äänisaalis jäi tavoitteesta. Valtuuston koko muuttui 67->59, että siihen nähden 8 paikkaa olisi ollut samassa pysymistä, mutta 6 paikkaa on tappio meille, siitä ei pääse mihinkään. Noh. Nyt vaan pidetään entistä kovempaa meteliä tärkeistä asioista ja toivomaan että neljän vuoden päästä voimasuhteet muuttuvat parempaan.

Nuivien kannalta rkp:n ylivoima ei lupaa hyvää. Lisää huonoa maahanmuuttoa.

27
Kylänraitti / Vs: Ääni annettu.
« : 09.04.2017, 13:17:45 »
Ääni annettu: @Lauri Karppi

Itselläni ei ole nyt aikaa näpäytellä, läpsäytellä, protestoida or whatever. Jos neekeriä alkaa kunnolla lappaamaan sisään (jos on uskomista trendeihin maailmalla ja Välimerellä niin miksei alkaisi), voin ainakin katsoa itseäni peiliin sen osilta, että äänestin sitä, todennäköisesti merkityksetöntä ääntä, joka edes näön vuoksi pistää vastaan kun neekereitä aletaan tiputella kuntiin ja asuinalueille.

Kiitos! Jos tiedät että joku nuiva tarvitsee kyyditystä niin voin myös auttaa. Laitoin juuri naamakirjaan pientä videotakin aiheesta.

28
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 28.03.2017, 21:02:04 »
Olikohan virhe laittaa puhelinnumero käyntikorttiin näkyville? Viimeyönä, klo 2:18 soitti joku nuorelta mieheltä kuulostava henkilö, joka ruotsiksi tiedusteli miksi hänen pitäisi äänestää minua. En ole varma pitäisikö olla otettu vai ärsyyntynyt.

Eilen oli myös Vaasan valtuuston kokous. Muutamia omia kommentteja tallessa tuolla:
https://www.facebook.com/groups/puhettavaasasta/permalink/1620651387962852/

Svenska yle huomioi lyhen puheenvuoroni nimeltä mainitsemalla:
Lainaus
Lauri Karppi (Sannf) replikerade med att fullmäktige nog fick veta att 11,5 miljoner inte skulle räcka till men att man ändå beslöt att fortsätta med bygget.

Huomasin muuten, kun kävin torstaina yliopistolle ja sen tiedekirjastoon laittamassa vaalimainoksia, useimmat olivat tänään tiistaina kadonneet. Tiedekirjastossa sen tilalle oli tullut Riku Rantalan pää. No huomisesta lähtien tiedekirjaston puolella ei joka tapauksessa voi mainostaa, koska se on vaalialue, mutta vaikuttaahan tämä "suvaitsevaiselta" toiminnalta.

29
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 24.03.2017, 11:15:00 »
Kirjoitukseni julkaistiin tänään Pohjalaisessa. Olin merkkirajan takia joutunut hiukan typistämään sitä verrattuna Vasabladetiin lähetettyyn versioon:
https://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/lukijoilta-stadionin-verran-kuluja-joka-vuosi-1.2247848

Lainaus
Lukijoilta: Stadionin verran kuluja joka vuosi
Vuonna 2013 jätin aloitteen, jossa pyysin kaupunkia selvittämään pakolaisten vastaanotosta koituvia kuluja. Selvittämisessä kesti yli kaksi vuotta ja se tuli kaupunginvaltuuston käsittelyyn vuonna 2015. Siinä lueteltiin kustannuksia yli 12 miljoonaa euroa. Selvityksessä oli kuitenkin suuria puutteita.

Siinä ei käsitelty asumiseen, sairaanhoitoon tai rikollisuuteen liittyviä kustannuksia. Vaasan huono maahanmuutto maksaa yhteiskunnalle ainakin jalkapallostadionin verran. Joka vuosi. Vaasalaisille jaettuna siitä tulee 190 euroa per asukas. Selvityksen julkaisun aikaan turvapaikanhakijakriisimme oli vasta alkamassa.

Wasa Teaterin henkilökunta ilmoitti selvityksen valmistuttua, että haluaa maksaa asukasta kohti aiheutuvat kustannukset. Tosin vasta valtiontukien jälkeisen osuuden, eli 21 €/henkilö. Henkilökunta lahjoittikin rahat Punaiselle Ristille. Ei siis kaupungille tai valtiolle, joille kulut lankeavat. Haluaisin kuulla Wasa Teaterin henkilökunnalta, voisivatko he joka vuosi vapaaehtoisesti maksaa 190 euroa Vaasalle ja valtiolle? Myös vuosien 2015 ja 2016 osalta?

Luulenpa, että tekopyhä maailman pelastaminen on kivaa vain muiden rahoilla. Jos siitä joutuu maksamaan itse, voi tulla mieleen tarkastella käytäntöä myös kriittisesti.

Syyriassa on sota ja inhimillinen hätä, silti syyrialaisia on olemattoman pieni prosentti saapujista. Miksi kaikkea pakolaisten vastaanottoa perustellaan sodalla ja hengenvaaralla?

Kuntavaalit lähestyvät. Kuluvalla valtuustokaudella vain perussuomalaiset ja keskusta ovat olleet Vaasassa johdonmukaisia. Kaupungin turvallisuus ja omien asukkaiden etu ovat etusijalla päätöksiä tehdessä.

Pohjalaisen kuntavaalipaneelissa keskustan ehdokas tosin laittoi kotouttamisen ongelmat kuntalaisten syyksi, eli järjen ääneksi näyttäisi jäävän enää perussuomalaiset.

LAURI KARPPI (ps.)

kuntavaaliehdokas

Vaasa

30
Perussuomalaiset / Vs: Vaasa: Lauri Karppi
« : 24.03.2017, 02:08:56 »
Onko luvassa tilaisuutta, jossa potentiaalit äänestäjät pääsevät esittämään kysymyksiä?

Ainakin lauantaiaamuna olen menossa torille klo 10 alkaen, 12 tai 13 asti. Mahdollisesti myös perjantaina klo 11-13 aikaan mutta en voi vielä luvata. Käyntikortista (liitteenä) löytyy luurin numero niin voi lähettää vaikka watsappiviestiä tai fb/messengerviestiä jos haluaa pikaviestillä varmistua missä miehet ratsastaa.

Lauantaina on tarjolla makkaraa ja maailmallakin kiinnostusta herättänyt Bruno Putulukeso :)
https://www.facebook.com/events/1850628865225650/

Sivuja: [1] 2 3 ... 51