Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Tomatoface

Sivuja: [1]
1
Tupa / Opas - kuinka tuhoan valtakunnan
« : 23.08.2017, 15:57:33 »
Lueskelin tuossa äskettäin Läntisen Rooman tuhosta ja väkisinkin mieleen tulee monia yhtäläisyyksiä jotka natsaavat koko nykyiseen läntiseen Eurooppaan ja Suomeen. Menee vähän korkealentoiseksi ja pahoittelut jos laitoin tämän väärään osioon. Historiasta olisi kuitenkin ihan hyvä oppia ettei toistaisi muiden tekemiä virheitä. Nämä kohdat sopisivat hyvin johonkin manuaaliin "TOP 10 - kuinka romutan valtakunnan":

1. Hunnien hyökkäykset Eurooppaan ja kansainvaellukset

Hunnien hyökkäys ajoi suuria väkijoukkoja Rooman alueelle ja Rooma sallikin heidän asettumisensa valtakunnan alueelle (esim. eri goottiheimot). Myöhemmin nämä kokivat tulleensa roomalaisten halveksimaksi ja syrjimäksi ja nousivat kapinaan monilla alueilla ja tappoivat roomalaisia.

-"Pakolaisuus" tänä päivänä on aika hyvin verrannollinen vaikkakin se käsittää vain nuoria miehiä (monin verroin pahempi) - check

2. Mädäntyneet poliitikot

Rooman senaatissa paikkoja sai hyvävelikerhon avulla ja jopa tarpeeksi maksamalla sai Keisarin pestin. Ne poliitikot jotka eivät sopineet agendaan kohtasivat hyvin pian "sattumuksia" tai savustettiin ulos.

-Check

3. Munaton armeija ja romutettu maanpuolustustahto

Rooman armeija koostui loppuvaiheessa enää palkka-armeijasta, johon oli kerätty muualta tulleita esim. barbaareja ja gootteja. Näitä sotilaita ei kiinnostanut ottaa vastaan käskyjä roomalaisilta ja ne lähinnä raiskasivat ja varastivat paikallisilta. Alkuaikojen hyvin koulutettu, motivoitunut ja järjestelmällinen armeija oli muisto vain.

-Ehkä ei ihan tässä vaiheessa olla vielä mutta pahalta näyttää tulevaisuus (mikään ei nostata enempää maanpuolustustahtoa kuin kuolla nuorten pakolaismiesten sosiaaliturvan puolesta)

4. Vanhan arvomaailman romuttuminen

Rooman loppuvaiheen aikana vanhat perinteet ja uskonnot menettivät jalansijaa kristinuskolle. Tilalle tuli arvotyhjiö jonka kristinusko korvasi.

-Korvaa vanhat uskonnot kristinuskolla ja lisää sen tilalle ateismi ja islam - check

5. Finanssikriisi

Rooman laajentuminen ja tuhlaaminen olivat syöneet valtion kassan ja tämä johti ylivelkaantumiseen ja kireään verotukseen. Työnteko ei enää kannattanut ja monet rikkaat muuttivat veroja karkuun maaseudulle.

-Suomen valtiovelka ylitti 100 miljardin rajan jo muutama vuosi sitten eikä velanotolle näy loppua. Verotus taitaa olla yksi maailman kireimmistä ja sosiaalietuudet parhaimmistoa. Voi vain arvata haluaako ahkerin ja tervein maailman väestö Suomeen.. - check


Lähteitä:
http://www.history.com/news/history-lists/8-reasons-why-rome-fell
https://en.wikipedia.org/wiki/Fall_of_the_Western_Roman_Empire

'Those who fail to learn from history are condemned to repeat it.' - Winston Churchill

2
Viimeaikaiset tapahtumat (pakolaiskriisi) koko Euroopassa maalaavat synkkää kuvaa tulevaisuutta ajatellen. Itse olen vielä sinnitellyt Suomen koulujärjestelmän ja terveydenhuollon takia maassa mutta nyt alkaa ulkomaille muutto tuntua houkuttelevalta ajatukselta. Jos teillä on tiedossa hyviä linkkejä joista voisi saada tietoa eri maiden "immigration information" tai "green card" -vaihtoehdoista niin listatkaa tänne. Itse olen katsellut vaihtoehtoina Australiaa tai Uutta Seelantia. Jos muitakin kiinnostaa saada tietoa Uuden Seelannin hakumenetelmästä niin alla linkki:

https://www.newzealandnow.govt.nz/work-in-nz/

Sivuja: [1]