HOMMAN UUTISHUONE => Vastaanottokeskukset => Aiheen aloitti: Ink Visitor - 22.09.2015, 13:55:39

Otsikko: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Ink Visitor - 22.09.2015, 13:55:39
Lainaus
Vastaanottokeskusten tarve kasvaa nopeasti – Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle

Lieksaan nousee vastaanottokeskus. Lieksan kristillinen opisto neuvottelee asiasta parhaillaan Maahanmuuttoviraston kanssa.

Lieksaan aiotaan perustaa vastaanottokeskus turvapaikanhakijoille. Lieksan kristillinen opisto käy parhaillaan neuvotteluja Maahanmuuttoviraston kanssa 200 turvapaikanhakijan keskuksesta.

Rehtori Petri Pehkosen mukaan aluksi kyse olisi hätämajoituksesta, sitten pitempiaikaisesta asumisesta.

Kristillisellä opistolla toimii jo nuorten turvapaikanhakijoiden yksikkö. Lieksaan elokuussa saapui Espoon kautta yli 40 yksin Suomeen tullutta, alaikäistä turvapaikanhakijaa Irakista, Afganistanista ja Somaliasta. Kyse on 14–17-vuotiaista pojista.

– Tilat on jo katsottu ja työntekijöitäkin jo osin on, Pehkonen kuvailee.

Pehkosen mukaan vastaanottokeskukseen toivotaan aikuisia tai perheitä. Opistolla on valmius ottaa tulijat vastaan parissa viikossa, kunhan sopimus Maahanmuuttoviraston kanssa on tehty.

– Opistolla on tarjota koulutusta tulijoille: suomen kieltä ja kulttuuria.

Pehkonen korostaa, että seuraavaksi tarvitaan selkeä sopimus vastaanottokeskuksen perustamisesta.

Kaupungissa asuu yli 400 pakolaistaustaista maahanmuuttajaa. Lieksa on noussut uutisotsikoihin viime vuosina kantaväestön ja maahanmuuttajien kahnausten vuoksi.

Lokakuun alussa käynnistyy Kontiolahdella Paiholan vastaanottokeskus, jonne majoitetaan 150 turvapaikanhakijaa.

http://yle.fi/uutiset/vastaanottokeskusten_tarve_kasvaa_nopeasti__lieksaan_tilat_200_turvapaikanhakijalle/8322522

Otsikko: Vs: 2015-09-22 VOK Lieksaan, tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Alaric - 01.11.2015, 16:14:45
Ei nyt oikein muutakaan sopivaa ketjua löytynyt, niin nostanpa tällaisen vanhan topicin. Samasta VOK:ista on ymmärtääkseni kyse kuin aloitusviestin uutisessa.

Aika peruslöpinäähän tämä on. Jutussa lyödään tuttuun tapaan heti kärkeen vokkiin saapuneen lapsen kuva, vaikka matuista on tässäkin tapauksessa valtaosa yksin tulleita miehiä :D

Se mielenkiintoisin osuus tässä silti oli tuo irakilaisten lähtö kotimatkalle ja kaikilla sama syy: äiti on kuolemaisillaan. Ok, eihän siinä mitään ja vokin ohjaaja Putkonen on nähtävästi järkeillyt myös, että paskaahan he puhuvat sympatiapisteiden keräämiseksi työntekijöiltä. Tästä tuli vain mieleeni se, että jos tällaisestakin asiasta valehdellaan eikä mitään syytä oikeastaan edes olisi, niin mitenköhän uskottavia tänne jäävän porukan kertomukset vainosta ja väkivallasta ovat? Haetaanko niilläkin sympatiapisteitä turvapaikkapuhutteluissa?

http://yle.fi/uutiset/matka_lieksan_persianlahdelle_kestaa_18_paivaa/8412360 (http://yle.fi/uutiset/matka_lieksan_persianlahdelle_kestaa_18_paivaa/8412360)

Lainaus
Matka Lieksan Persianlahdelle kestää 18 päivää

Lieksan Märäjälahti Pohjois-Karjalassa sai uuden nimen, kun sen rannalle tuli iso joukko turvapaikanhakijoita. Muutamat Lieksan Persianlahdelle tulleista irakilaisista kuitenkin päättivät lähteä nopeasti kotimatkalle. Syy oli kaikilla lähtijöillä sama: äiti oli kuolemaisillaan.

Suomeen on tullut tänä vuonna yli 24 000 turvapaikanhakijaa. Heistä yli 17 000 on tullut Irakista.

Lieksan Märäjälahteen perustettuun vastaanottokeskukseen on tullut noin 190 turvapaikanhakijaa. Heistä valtaosa on yksin tulleita irakilaisia miehiä. Seassa on muutamia perheitä.

Turvapaikanhakijat ovat nimenneet Lieksan Märäjälahden Persianlahdeksi. Myös vastaanottokeskuksen työntekijät ovat mieltäneet paikan nimen.

– Meidät työntekijät ja asiakkaat on kerralla tiputettu Persianlahdelle, ohjaaja Päivi Putkonen sanailee vastaanottokeskuksen nopeaa perustamista.

– Olen sukeltanut Persianlahteen. Nyt pää on pinnalla, Putkonen kuvailee.

Vastaanottokeskuksen työntekijät kertovat olevansa yhtä aikaa lääkäreitä, sosiaaliviranomaisia ja kotitalouden opettajia. Päivien aikana käsitellään erikoisia tilanteita. Putkonen kertoo toimivansa välillä muun muassa sosiaalityöntekijänä, tulkkina ja lääkärinä.

(...)

Täyskäännös takaisin

Märäjälahden vastaanottokeskuksen ohjaaja Päivi Putkonen kertoo, että muutamat turvapaikanhakijat ovat lähteneet jo kotimatkalle.

– Muutamat lähtivät heti parin päivän jälkeen. Yksi kertoi, että äiti on kuolemassa ja hän haluaa kotiin.

Putkosen mukaan tämän jälkeen moni muukin turvanpaikanhakija kertoi äitinsä olevan kuolemaisillaan ja haluavansa palata kotiin. Putkonen arvelee, että osittain kyseessä voi olla sympatian hakeminen vastaanottokeskuksen työntekijöiltä.


– Olen ihmetellyt, miksi he lähtevät. Jos maksaa matkasta 4 000, eikä edes tiedä pääseekö hengissä perille, luulisi katselevan Suomen kauemmin.

Putkonen arvelee, että osa lähtijöistä on ymmärtänyt, että he eivät todennäköisesti lupaa jäädä Suomeen.

– Jos otetaan 200 suomalaista miestä, siinä joukossa on porukkaa papista roistoon, ihan sama tässäkin.

(...)

Monet turvapaikanhakijat esittelevät vieraille ja vastaanottokeskuksen työntekijöille kuvia lapsistaan. Monella on huoli siitä, kuinka perhe pärjää kotimaassa.

Ohjaaja Päivi Putkonen epäilee, että turvapaikanhakijoiden mahdolliset traumat alkavat tulla hiljalleen esiin.

– Tähän asti on saattanut olla hauskaa, koska on päässyt perille.

Putkosen mukaan suurimmalla osalla turvapaikanhakijoista on alle 10-vuotiaita lapsia kotimaassaan.

Monen turvapaikanhakijan mielestä suomalaiset ovat iloisia ja ihania ihmisiä.

– Kaikkialta voi nähdä hymyn, Saif Uldin Jomaah toteaa istuessaan katsomassa ikkunasta Lieksan Persianlahtea.
Otsikko: Vs: 2015-09-22 VOK Lieksaan, tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: käpyQaarti - 01.11.2015, 16:24:37
Lainaus
– Jos otetaan 200 suomalaista miestä, siinä joukossa on porukkaa papista roistoon, ihan sama tässäkin.

Ihanan leppoisaa pohdintaa Putkoselta. On vain kovin väärässä tuon olettamansa kanssa, jos siis edes itsekään uskoo propagandaansa. Voihan olla mahdollista, että Putkonen ei ole koskaan käynyt Irakissa, mutta Irakin tilanteesta saa kyllä oikein kattavan kuvan pelkästään jo googlettelemalla. Luulisi sen verran kiinnostavan, että vähän perehtyisi ihmisten luomaan irakilaiseen kulttuuriin ja elämänmenoon. Aika "liekeissä" kuitenkin tuntuu olevan irakilaisista matuista.
Otsikko: Vs: 2015-09-22 VOK Lieksaan, tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Pennit ja markat - 01.11.2015, 16:27:45
Lieksassa mamut saavat varmaan sydämellisen vastaanoton... tai sitten ei.
Otsikko: Turvapaikanhakijat kaipaavat lisää liikuntamahdollisuuksia
Kirjoitti: Afrikan kirjeenvaihtaja - 30.12.2015, 20:00:46
Ensin tarvitaan vastaanottokeskusta, sen jälkeen liikuntamahdollisuuksia, sen jälkeen sisäpelikenkiä, uimahousuja jne.

Lainaus
Turvapaikanhakijat kaipaavat lisää liikuntamahdollisuuksia

Lieksan kaupungin sisäliikuntaan soveltuvien tilojen heikohkon tarjonnan vuoksi Märäjälahden vastaanottokeskuksella on ollut vaikeuksia löytää sopivaa tilaa turvapaikanhakijoiden liikuntaharrastuksille.

Toistaiseksi turvapaikanhakijat ovat pelanneet jalkapalloa vastaanottokeskuksen pihan hiekkakentällä, mutta talven tultua tämä on käynyt hankalaksi.

- Meillä on täällä paljon maahanmuuttajia, jotka tykkäävät pelata jalkapalloa. Lieksan kolme suurinta salia ovat jo niin kovassa käytössä, että meidän on ollut vaikeaa saada vuokrattua tilaa, Märäjälahden vastaanottokeskuksen sosiaalityöntekijä Marjo Vallimies-Honkanen kertoo.

Turvapaikanhakijat ovat saaneet liikuntavuoron Pielisen Tenniksen omistamasta tennishallista, jossa he kokeilevat pelaamista. Koska hallia ei ole suunniteltu joukkuepelejä varten, pallo on normaalia pehmeämpi ja kevyempi.

[---]

Karjalainen (http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/93930-turvapaikanhakijat-kaipaavat-lisaa-liikuntamahdollisuuksia)
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Kallan - 30.12.2015, 20:26:22
Se oli nopea vaino se kun jo parin päivän päästä pitää lieksalaisittain sanottuna äitteetä mennä hoitamaan.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: MW - 30.12.2015, 20:33:34
Tie on avoin. Mikä estää liikkumasta kohti etelää?
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Mr.Reese - 30.12.2015, 21:12:29
50 kilsaa luoteeseen ja täällä on ollut ihanan valkea joulu. Soisin pysyvän tilanteen tälläisena. Paikalliset supsuttelivat, että niinisalot yms olisi lastenleikkiä, jos matuja tänne suunnitellaan.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 30.12.2015, 21:20:28
50 kilsaa luoteeseen ja täällä on ollut ihanan valkea joulu. Soisin pysyvän tilanteen tälläisena. Paikalliset supsuttelivat, että niinisalot yms olisi lastenleikkiä, jos matuja tänne suunnitellaan.

Matuja suunnitellaan kaikkialle, siis ihan joka paikkaan, mistä vain joku pytinki löytyy minne tunkea. Viimeistään keväällä siis.
Otsikko: Lieksa: Tp-hakijat kiittävät viranomaisia epäiltyjen terroristien pidätyksistä
Kirjoitti: Afrikan kirjeenvaihtaja - 15.02.2016, 16:58:08
Lainaus
Irakilaismiesten "hyvänmielenilmaus" Lieksassa – kiittävät lieksalaisia ja viranomaisia

Lieksan Märäjälahden irakilaiset turvapaikanhakijat kiittävät Suomen viranomaisia terroritekoihin syyllistyneiden pidätyksistä. Turvapaikanhakijat marssivat Lieksan keskustassa kertoen, että tuomitsevat seksuaalisen ahdistelun.

Irakilaiset turvapaikanhakijat ilmaisivat mieltään maanantaina Lieksan keskustassa.

50–60 Märäjälahden vastaanottokeskuksen asukasta haluaa osoittaa kiitollisuuttaan Suomelle ja Lieksalle. He haluavat myös sanoutua irti rikollisesta käytöksestä.

Isoihin valkoisiin lakanoihin oli kirjailtu muun muassa tekstejä: "Kiittävät viranomaisia terroritekoihin syyllistyneiden pidätyksistä", "Irakilaiset pakolaiset tuomitsevat Euroopan terrori-iskut", "Kiittävät viranomaisia ja lieksalaisia että saavat olla täällä", "Tuomitsevat ja kieltävät seksuaalisen ahdistelun".

– Tämä on erittäin selkeä viesti. Tämä on lähtenyt heistä itsestään, mielenilmausta seurannut Eero Muikku sanoo.

Mielenilmaus sujui rauhallisesti, kuten tapahtuman suunnittelija Eethar Dhia toivoikin.

– Emme ole tulleet tänne häiritsemään kaupungin rauhaa vaan elämään tavallista arkea.

Eethar Dhia kertoo, että jos kaikki turvapaikanhakijat menevät Helsinkiin, muut kaupungit eivät voi kasvaa. Mielenilmauksen puuhamies toteaa, että irakilaiset turvapaikanhakijat aikovat aloittaa yritystoimintaa Lieksassa.

Yle (http://yle.fi/uutiset/irakilaismiesten_hyvanmielenilmaus_lieksassa__kiittavat_lieksalaisia_ja_viranomaisia/8673853)

Jokunen terroristikin varmaan kiittää Suomen viranomaisia.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Micke90 - 15.02.2016, 16:59:48
Tuokin kyltti on varmasti irakilaisten itsensä kirjoittama.  :facepalm:
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Ari-Lee - 15.02.2016, 17:09:43
Lainaus
Isoihin valkoisiin lakanoihin oli kirjailtu muun muassa tekstejä: "Kiittävät viranomaisia terroritekoihin syyllistyneiden pidätyksistä", "Irakilaiset pakolaiset tuomitsevat Euroopan terrori-iskut", "Kiittävät viranomaisia ja lieksalaisia että saavat olla täällä", "Tuomitsevat ja kieltävät seksuaalisen ahdistelun".

– Tämä on erittäin selkeä viesti. Tämä on lähtenyt heistä itsestään, mielenilmausta seurannut Eero Muikku sanoo.

Muikulla on siniset silmät. Turvapaikanhakija naisista on raiskattu noin tasan 99.9%. Eurooppalaiset eivät heitä raiskaile. Tällainen sakki kaikkialla Euroopassa on jo syyllistynyt ja syyllistyy kaikkiin rikoksiin mihin länsimaisisssa oikeuskäsitteissä pystyy syyllistymään. Nämä kaikki, jokainen heistä, kiistävät kaiken. Siinä Muikku on oikeassa, että kiistäminen lähtee aina rikollisesta itsestään.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: ämpee - 15.02.2016, 17:16:53
Lainaus
Eethar Dhia kertoo, että jos kaikki turvapaikanhakijat menevät Helsinkiin, muut kaupungit eivät voi kasvaa.

Valkovuoto näyttää olevan tuntematon käsite, tai käsitys omasta erinomaisuudesta varsin kummallinen, sillä tälläistä erinomaisuutta ollaan siellä kotimaassa jääty paitsi.
Otsikko: Vs: 2015-09-22 VOK Lieksaan, tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Tabula Rasa - 15.02.2016, 17:26:10
Lainaus
– Jos otetaan 200 suomalaista miestä, siinä joukossa on porukkaa papista roistoon, ihan sama tässäkin.

Ne suhteelliset osuudet. Suomessa porukassa olisi yksi pappi joka ei yleensä ole suomessa rosvo ja 1-2 roistoa. Jossain muussa maassa saattaisi olla viidestä yhdeksään roistoa, joku uskontohihhuli, joka tietysti pahin roisto, viisi raiskaria kavereineen, pari kolme terroristia, sotarikollinen, villikortti sekä tietysti Ullathuus!

Otsikko: Vs: Lieksa: Tp-hakijat kiittävät viranomaisia epäiltyjen terroristien pidätyksistä
Kirjoitti: Mr.Reese - 15.02.2016, 17:32:35
Lainaus
Irakilaismiesten "hyvänmielenilmaus" Lieksassa – kiittävät lieksalaisia ja viranomaisia

Eethar Dhia kertoo, että jos kaikki turvapaikanhakijat menevät Helsinkiin, muut kaupungit eivät voi kasvaa. Mielenilmauksen puuhamies toteaa, että irakilaiset turvapaikanhakijat aikovat aloittaa yritystoimintaa Lieksassa.

Yle (http://yle.fi/uutiset/irakilaismiesten_hyvanmielenilmaus_lieksassa__kiittavat_lieksalaisia_ja_viranomaisia/8673853)

Jokunen terroristikin varmaan kiittää Suomen viranomaisia.
Boldattu kohta rupesi huvittamaan. Ensinnä se yritystoiminta, pizzakebab ja mitä muuta? En tiedä Lieksan tilannetta, mutta naapuripitäjässäkin on markkinoita vain yhdelle ählypizzerialle.

Miksi muuten tuo on paha asia, että vain Helsinki kasvaa matulaisilla? Minusta se kuulostaa ihan muumin hyvältä. Talousveturimme kaipaa kaiken rikkauden.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 15.02.2016, 17:38:44
Ei aleta sitä pääkaupunkiseutu/jänkhä vastakkainasettelua Hommalla, ihan yhtä suuri onnettomuus tämä mokutus on kaikille.
Otsikko: Vs: Lieksa: Tp-hakijat kiittävät viranomaisia epäiltyjen terroristien pidätyksistä
Kirjoitti: Roope - 15.02.2016, 18:23:17
Irakilaiset turvapaikanhakijat ilmaisivat mieltään maanantaina Lieksan keskustassa.

50–60 Märäjälahden vastaanottokeskuksen asukasta haluaa osoittaa kiitollisuuttaan Suomelle ja Lieksalle. He haluavat myös sanoutua irti rikollisesta käytöksestä.

Isoihin valkoisiin lakanoihin oli kirjailtu muun muassa tekstejä: "Kiittävät viranomaisia terroritekoihin syyllistyneiden pidätyksistä", "Irakilaiset pakolaiset tuomitsevat Euroopan terrori-iskut", "Kiittävät viranomaisia ja lieksalaisia että saavat olla täällä", "Tuomitsevat ja kieltävät seksuaalisen ahdistelun".

Suomen somalit ovat olleet kaikkea muuta kuin kiitollisia terrorismirikoksista epäiltyjen pidätyksistä. Kuulemma rasismia.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: J.M - 11.04.2016, 18:54:13
Lainaus
Lieksan kaupunki: Turvapaikanhakijat menivät uimahallissa kielloista huolimatta naisten pesutiloihin


Lieksassa selvitetään edelleen 3-4 turvapaikanhakijamiehen henkilöllisyyttä, jotka säännöistä ja valvoja kielloista piittaamatta olivat menneet naisten puolelle maaliskuun puolivälissä. Tapahtuman vuoksi kaupunki on ohjeistanut henkilökunnan kutsumaan paikalle vartiointiliikkeen, jos vastaavaa tapahtuu jatkossa.

Lieksan uimahallissa hälytetään jatkossa vartiointiliike paikalle, jos joku asiakas jatkaa sääntöjen rikkomista valvojan ohjeista välittämättä.

Kaupunki on päättänyt ryhtyä poikkeuksellisiin toimiin siksi, että maaliskuun puolivälissä joukko turvapaikanhakijamiehiä oli mennyt kielloista huolimatta allasosaston puolelta naisten pesutiloihin ja pyrkinyt myös naisten pukuhuoneeseen.

Sivistysjohtaja Arto Sihvonen kertoo, että uimahallissa oli silloin kymmenkunta turvapaikanhakijaa, joista kolme tai neljä rikkoi tieten tahtoen ja räikeästi sääntöjä.

Näiden miesten henkilöllisyyttä selvitetään edelleen kaupungin ja Lieksan Märäjälahden vastaanottokeskuksen kanssa. Heille on tiedossa porttikielto.

YLE (http://yle.fi/uutiset/lieksan_kaupunki_turvapaikanhakijat_menivat_uimahallissa_kielloista_huolimatta_naisten_pesutiloihin/8787825) 05.04.2016

Pojat on poikia. Uteliaisuus voitti. Jamitänäitänytoli.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: ArtturiE - 11.04.2016, 19:14:03
Lainaus
Mielenilmauksen puuhamies toteaa, että irakilaiset turvapaikanhakijat aikovat aloittaa yritystoimintaa Lieksassa.

En tiennytkään, että yritystoiminnan aloittamiseen riittää toteamus miekkarissa.  Jos yritystoiminta on jotakin luvanvaraista, saattaa olla että jopa matu joutuu anomaan lupia kuten muutkin yrittäjiksi aikovat.  Vai onko tähänkin tehty omat säännöt ja oikopolut? 

Rasismi suomalaisia kohtaan suorastaa räjähtää silmille.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Kemolitor - 11.05.2016, 21:56:21
Lainaus
Pelastuslaitoksella erikoinen tehtävä Lieksassa: Laiturilla seissyt mies joutui tuuliajolle kaverin pilan takia

Pelastuslaitos haki keskiviikkona alkuillasta Lieksan Märäjälahdelle laiturilla ajelehtineen miehen maihin.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen vastaavan paloesimiehen Juha Kanasen mukaan mies oli joutunut tuuliajolle, kun toinen mies oli irrottanut laiturin rannasta. Kyseessä oli noin kolme metriä pitkä ja kaksi metriä leveä ponttoonilaituri.

Molemmat miehet asuvat läheisessä vastaanottokeskuksessa ja ovat noin 40-vuotiaita. Tuuliajolle joutunut mies seisoi Kanasen mukaan laiturilla normaalisti eikä ollut nukahtanut laiturille.

- Heillä ei ollut yhteistä kieltä. Rannassa heillä oli pieniä erimielisyyksiä teon järkevyydestä, Kananen totesi.

Pelastuslaitos kävi hakemassa miehen noin 300 metrin päästä rannasta kumiveneellä. Myös laituri hinattiin rantaan.

Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

IL: Pelastuslaitoksella erikoinen tehtävä Lieksassa: Laiturilla seissyt mies joutui tuuliajolle kaverin pilan takia (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016051121547566_uu.shtml)

On ne sellaisia hassuttelijoita, jälkeenpäin kaikkia varmaan nauratti kovasti.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Mr.Reese - 11.05.2016, 21:59:45
Pitääkin käydä aistimassa tunnelmia Lieksassa, kunhan kesä koittaa kunnolla niillä nurkin.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: koli - 11.05.2016, 22:00:40
^Ja laskun kepposesta maksaa perunanenärasisti.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Bienveillant - 11.05.2016, 22:38:45
Toimittajalle kävi nyt pikku kömmähdys:Molemmat miehet asuvat läheisessä vastaanottokeskuksessa ja ovat noin 40-vuotiaita.


Oikeastihan kyseiset keppostelijat ovat 16-17 vuotiaita yksin saapuneita, kaikista heikoimmassa asemassa olevia lapsia.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: J.M - 12.05.2016, 19:36:12
Täytyy muistaa, että kepponen (http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001176970.html) ei lisännyt poliisin työtaakkaa, ainoastaan palo- ja pelastuslaitoksen. Mitä ne rasistit huuteloo, että poliisien aika menee VOKeissa ja juhlapaikanhakijoita paimentaessa!1!
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Afrikan kirjeenvaihtaja - 01.06.2016, 13:57:16
Lieksan hädänalaiset tarinoivat videolla (https://youtu.be/n3xlwdCXQLc).
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: xor_rox - 01.06.2016, 14:04:00
Lieksan hädänalaiset tarinoivat videolla (https://youtu.be/n3xlwdCXQLc).

Varsin hädänalaisilta vaikuttavia nuorukaisia kyllä. Hyvä puoli tässä tilanteessa on, että tärähtäneistö on todellakin niin tärähtänyttä porukkaa, että he itse esittelevät näitä tuoreita matuja meille veronmaksajille. On sitten katsojasta kiinni, näkeekö videolla hädänalaisia ja poliittisesti vainottuja vai täysiä koijareita, joiden röyhkeys ylittää kaikki rajat, joihin Suomessa on totuttu.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: kylähullu - 01.06.2016, 14:25:24
13 maata,vuorien yli, merten yli ja monia kilometrejä kävelyä. Monille tuo on jo unelma. Olishan se kiva päästä vuorille kauniisiin maisemiin vaeltelee ja seilaaman merille.
Otsikko: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Aksiooma - 22.06.2016, 21:27:24
Lainaus käyttäjältä: YLE
Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa – "He ovat meidän ainoita rattopoikia"

Vapaaehtoiset turvapaikanhakijat järjestävät vanhuksille viriketoimintaa Lieksassa. Palvelutalon asukkaat ovat ulkoilleet ja pelanneet turvapaikanhakijoiden kanssa helmikuusta lähtien. Kaikki osapuolet ovat olleet tyytyväisiä viikoittaisiin kohtaamisiin.

Seitsemän ulkomaalaismiestä työntää pyörätuolissa istuvia suomalaisvanhuksia lieksalaisen palvelutalo Iltaruskon edustalla. Märäjälahden vastaanottokeskuksesta saapuneet turvapaikanhakijat ovat tulleet keskustaan ulkoiluttamaan ikäihmisiä.

Nyt porukan suuntana on Lieksan vanha tori. Aiemmin turvapaikanhakijat ja vanhukset ovat muun muassa pelanneet bingoa, heittäneet mölkkyä sekä juhlineet syntymäpäiviä.

– Talvella mietimme, miten voisimme aktivoida meidän asiakkaita ja toisaalta rikkoa raja-aitoja turvapaikanhakijoiden ja paikallisen väestön välillä. Tämä on mielekästä ja hyödyllistä tekemistä molemmille osapuolille, Märäjälahden vastaanottokeskuksen johtaja Tomi Martikainen sanoo.

Viikon kohokohta

Märäjälahden turvapaikanhakijat kohtaavat ikäihmiset kerran viikossa. Helmikuussa aloitetut kohtaamiset ovat molemmin puolin odotettuja hetkiä.

– Haluan auttaa vanhuksia ja tehdä heidät onnellisiksi. Haluan myös antaa heille oikeanlaisen kuvan turvapaikanhakijoista, irakilainen turvapaikanhakija Bilal Alskuty kertoo.

– Jos nämä ilopillerit eivät olisi nyt tulleet, olisin vain kököttänyt kukkatarhassani. Nämä turvapaikanhakijat ovat meidän ainoita rattopoikia, omilla lapsilla ei ole aikaa, palvelutalon asukas Sanni Kärkkäinen huokaa.

Lähde: YLE (http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijat_viihdyttavat_vanhuksia_lieksassa__he_ovat_meidan_ainoita_rattopoikia/8978151)


Tulee tällaiset rattopojat ja ilopillerit todella kalliiksi veronmaksajille. Vapaaehtoistyö matujen kanssa kun ei ole millään muotoa ilmaista. Lasku vain kasvaa mitä kauemmin ovat täällä mukamas tekemässä jotain. Tähän maahan ei voi palkata 30.000 jalkapallokentän huoltomiestä. Tai no. Voi tietysti, koska Unelma.

Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Kim Evil-666 - 22.06.2016, 21:33:08
Vai oikein rattopoikia. Tiedättekö te arvon lieksalaiset, kuka noiden rattopoikien rattoilut maksaa. Aivan, ettepä tietenkään ole tulleet sitä ajatelleeksi.

Miksi ei "rattopoikia" palkata omista pojista? Tulisi halvemmaksi palkanmaksu, kuin maturattojen kokonaisvaltainen elättäminen.

Nämä uutisoinnit ovat niin sitä ihteään.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: J.M - 22.06.2016, 21:36:41
Miksi ei "rattopoikia" palkata omista pojista? Tulisi halvemmaksi palkanmaksu, kuin maturattojen kokonaisvaltainen elättäminen.

Ei ne oo sillai pirskahtelevia eikä värähteleviä eikä eksoottisia, niinQ. Kyllä sen matu olla pittää, kun mummutkii on sitä mieltä, nih!1!!
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: J.M - 22.06.2016, 21:41:13
Sitten vielä ihmettelen, että miksi helvetissä tästä(KIN) piti tehdä juttu? Minäkin kävin ala-asteikäisenä poikana vanhustentaloissa näytelmän yhtenä esiintyjänä, mitähän lie Jukolan Jussia mahdoin esittää (se oli sillon Impiwaaran aikaan se). Ei ollu YLEn porukka tekemässä juttua meistä. Ei pirskahdeltu tarpeeksi, vissiin.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Alaric - 22.06.2016, 21:42:36
Jotenkin kummasti tästä tuli mieleen eräskin TV:ssä esiintynyt leskirouva ja hänen henkilökohtainen krhm... avustajansa.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: J.M - 22.06.2016, 21:44:46
Jotenkin kummasti tästä tuli mieleen eräskin TV:ssä esiintynyt leskirouva ja hänen henkilökohtainen krhm... avustajansa.

Ketjun aloitusviestissä vilahtikin se täytesana tuolle krhm...
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Juffe - 22.06.2016, 21:58:03
Vähän tuntuu ettei tuo "rattopoika" ole valikoitunut otsikkoon sattumalta, vaan toimittaja on halunnut hieman provoilla. Vaikea uskoa, että toimituksessa oltaisiin tietämättömiä siitä, miten yleisenä turvapaikanhakijakeskusteluissa esiintyy ajatus, että alapään kutinat vaikuttavat merkittävästi suvaitsevaiston asenteisiin. Noita mielikuvia tuossa halutaan tökkiä.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 22.06.2016, 22:49:18
VOKkilaiset viihdyttävät elättejä, jotka viihdyttävät eläkeläisiä.

Eikö se olisi kustannustehokkaampaa jättää välimies pois välistä?
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Maija Poppanen - 22.06.2016, 22:54:13
Jotenkin kummasti tästä tuli mieleen eräskin TV:ssä esiintynyt leskirouva ja hänen henkilökohtainen krhm... avustajansa.

Ootin kans, et erään Linnean nimi, olikos oikein jollain heittopilkulla, kohta eteen kumpuaa  :)
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Peltipaita - 22.06.2016, 22:55:45
Jos ei mokutus tehoakaan nuorempiin ihmisiin, vanhukset ovat siltä suojaamattomia. Ja media tietysti käyttää sen hyväkseen. Kivahan se on että vanhuksilla on seuraa, mutta ihan pyytettömästi nuoret miehet eivät palvelutalojen asukkaiden kanssa hengaile. Vanhukset haluavat seuraa, mokuttaja järjestää matun paikalle lupaamalla hänelle jotakin etuisuutta, vanhukset alkavat suorastaan vaatia seuraa, lehti kirjoittaa että vanhukset tahtovat matuista seuraa, poliittiset päättäjät tekevät vanhuksille "palveluksen" järjestämällä lisää matuja... Hyväksikäyttöä.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: MW - 22.06.2016, 23:02:48
Turvapaikanhakijat viihdyttävät miehiä Tampereella. "He ovat meidän ainoita ilotyttöjä!, remeltävät aikamiespojat."

Ai ei vai? Miksi ei?
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Aivopesemätön - 22.06.2016, 23:06:28
Miten niin vain Lieksassa?

Kyllä tämä sairaus on koko maanlaajuinen ilmiö. Kikkelin kipeät, täysin idiootit suomalaiset naiset, joilla liha ja nahka riippuvat painovoiman vaikutuksesta ja parasta ennen päiväys on ummessa jo vuosikausia sitten saalistavat itselleen VOKeista ihka omaa tummanruskeaa tai kiilusilmäistä seksilelua. Ja parin pölläytyksen jälkeen on sormukset nimettömissä ja vannotaan ikuista rakkautta, puolin ja toisin.

Ihan oikeasti, kuinka paljon helvetin idiootteja ja vajaita iäkkäämpiä naisihmisiä tästä maasta löytyy.

Välillä, kuten nyt, hävettää olla suomalainen  :facepalm:
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Toni R Jyväskylästä - 22.06.2016, 23:10:21
Lieksan suurmokuttaja on tunnetusti Soile Syrjänen, Suomen Goebbels ja uutinen haiskahtaa hieman propagandalta.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: MW - 22.06.2016, 23:19:54
Lieksan suurmokuttaja on tunnetusti Soile Syrjänen, Suomen Goebbels ja uutinen haiskahtaa hieman propagandalta.

Onkohan Soile nauttinut mustaa **naa ja hapanta kokkelia?
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Blanc73 - 23.06.2016, 11:24:30
Lainaus
Haluan auttaa vanhuksia ja tehdä heidät onnellisiksi. Haluan myös antaa heille oikeanlaisen kuvan turvapaikanhakijoista, irakilainen turvapaikanhakija Bilal Alskuty kertoo.
'
Oikeanlaisen kuvan?! :D Tuhannen ja yhden yön satuja. Kertojana elintasopakolainen Bilala.


Lainaus
ilopillerit
Toden totta. Karvaiset enkelit Bagdadista.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: internetsi - 23.06.2016, 13:13:46
Eikö parempaa ole? Eikö todellakaan?

Minä haluaisin nähdä edes yhden sellaisen jutun, jossa juuri maahan saapunut moni-insinööri on mennyt heti luvan saatuaan yksityiselle firmalle insinööriksi. Miksei Yle ja muu propagandakoneisto tee tällaisista juttuja? Miksi pitää tyytyä rattopoikiin?
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: niemi2 - 23.06.2016, 13:21:39
Heidän tehtävä auttaa omaa yhteisöä ja läheisiä lähtömaissa tai näiden välittömässä läheisyydessä. Sen sijaan he pakenevat vastuutaan eikä sitä faktaa namä valokuvat muuta mihinkään.

Suomalaiset eivät paenneet sodan hetkellä, vaan jäivät taistelemaan ja jälleenrakentamaan.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Faidros. - 23.06.2016, 13:38:46
Eihän kaikilla vanhuksilla ole jälkikasvua, joillain jopa ei sukulaisiakaan. :-\
Meillä järjestettiin asia niin, että vanhempamme laitoshoitoon jouduttuaan nakivät lähes joka päivä yhden lapsistaan. Aika helppoa, kun meitä oli silloin vielä kolme.
Mulla oli myös siihen aikaan koiria ja ne olivat erityisen tervetulleita vieraita myös. Nostin muutamaan kertaan koiran mutsin vierelle sängylle... mutsi sai rapsuttaa ja toinen vastasi nuolemalla kättä. :-*
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: mustikka - 23.06.2016, 14:27:29
Miten meidän hyvinvointivaltio oikein onnistuu olemaan näin hölmölä?

Vanhusten viihdytys:

-turvikset saa "työpaikan" josta ei saa palkkaa ja josta nuoret miehet tuskin edes ovat kiinnostuneet

-vanhukset saa viihdyttäjän, joka ei ensinnäkään osaa kieltä ja toiseksi ei ole ammattitaitoinen hoitaja

-me maksamme

-> viihdyttäjien pitäisi olla rakentamassa maataan, työ jota kukaan ei voi heidän puolestaan tehdä

->vanhukset tarvitsevat ammattitaitoisia hoitajia ja tarpeen mukaan vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka osaavat suomea, sillä kokemukseni mukaan vanhukset haluavat jutella ja tulla ymmärretyiksi.

->mielummin maksaisin veroja muutaman lähihoitajan palkkaamisesta kuin turviksista

Ja YLE toki kirjoitti onnesta soikeana kuinka nyt vanhukset tulevat hoidetuksi ym ym  :facepalm:
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: nollatoleranssi - 23.06.2016, 21:21:34
Lainaus
Nämä turvapaikanhakijat ovat meidän ainoita rattopoikia

Maksullista seuraa.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Eino P. Keravalta - 23.06.2016, 21:25:44
Lainaus
Haluan auttaa vanhuksia ja tehdä heidät onnellisiksi. Haluan myös antaa heille oikeanlaisen kuvan turvapaikanhakijoista, irakilainen turvapaikanhakija Bilal Alskuty kertoo.

Boldatulla alueella ristiriita.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 23.06.2016, 21:40:35
Mutta kuka lohduttaisi Bilalia, kun hän on vanha, romahtaneessa pohjoisessa maassa? Ai niin, turvikset eivät vanhene, ja jos, niin kai sen tekee 400.000 somalia ja 600.000 muuta varsinaista.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Kameleontti - 23.06.2016, 21:47:39
Lainaus
Haluan auttaa vanhuksia ja tehdä heidät onnellisiksi. Haluan myös antaa heille oikeanlaisen kuvan turvapaikanhakijoista, irakilainen turvapaikanhakija Bilal Alskuty kertoo.

Boldatulla alueella ristiriita.

Itse olen jutellut tässä yhden irakin kanssa, joka voi puhua paskaa tai sit ei. Mutta se sanoo, että inhoaa koko islamia ja koko sitä väkivaltakulttuuria ja sanoo, että täällä on ihan hirveetä porukkaa. Inhoaa toisia irakeja ja afgaaneja jne. Sanoi ettei pidä luottaa yhtään ja ennenkaikkea pitää varoa...

Onko tuon puheet luotettavia vai ei, en voi tietää mutta se on siis sitä mieltä, että kannattaa varoa ihan tosissaan. Ei tietysti kaikkia mutta noin yleisesti.

Mitä toimittelijat on tämän mielipiteistä mieltä?
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 23.06.2016, 21:52:39
Laita se kirjoittamaan Hommalle, niin kyllä siitä selvää otetaan. Mielipiteensä ovat aika lupaavia.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Lahti-Saloranta - 23.06.2016, 21:53:12
Mutta kuka lohduttaisi Bilalia, kun hän on vanha, romahtaneessa pohjoisessa maassa? Ai niin, turvikset eivät vanhene, ja jos, niin kai sen tekee 400.000 somalia ja 600.000 muuta varsinaista.
Bilali ja hänen maamiehensä on sikäli onnellisessa asemassa että vokkitädit viihdyttävät heitä.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 23.06.2016, 21:55:37
Maamiehetkin ryytyvät saralleen aikansa kynnettyään.  ???
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: kummastelija - 23.06.2016, 22:02:11
Yleensä on niin että nuorempiensa törttöilyjä saa hävetä. Nyt näyttää siltä että kullintuskaisten vanhojen akkojen kommentoistia saa hävetä. Toivttavasti en itse vajoa niin alas että julkisesti vonkaan itseäni 40 v nuorempien neekerinaisten tussua.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: valla_valla - 23.06.2016, 22:03:40
Rasmuksessa asian tiimoilta oltiin vilpittömän iloisia. "Hyviä uutisia"

Jaa- a,, nuo miehet ovat jättäneet oman  maansa vanhukset oman onnensa nojaa sodan keskelle. He ovat raukkoja paskiaisia ja tuollaisia nilviäisiä ei pidä päästää lähellekään mitään vanhuksia. Heidät pitää lähettää takaisin Irakiin huolehtimaan sinne jätetyistä vanhuksista.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 23.06.2016, 22:07:17
Toivottavasti en itse vajoa niin alas että julkisesti vonkaan itseäni 40 v nuorempien neekerinaisten tussua.

Noh, tuo nyt olisi sentään jollain tasolla ymmärrettävää.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: daggis - 23.06.2016, 22:29:07
Vai oikein rattopoikia. Tiedättekö te arvon lieksalaiset, kuka noiden rattopoikien rattoilut maksaa. Aivan, ettepä tietenkään ole tulleet sitä ajatelleeksi.

Miksi ei "rattopoikia" palkata omista pojista? Tulisi halvemmaksi palkanmaksu, kuin maturattojen kokonaisvaltainen elättäminen.

Nämä uutisoinnit ovat niin sitä ihteään.
Tempputyöllistetty suomalainen on rasite yhteiskunnalle, vastaava matu on Suomen talouden pelastaja.Näin sekaisin Suomi on nykyään.
Otsikko: Vs: 2016-06-22 Turvapaikanhakijat viihdyttävät vanhuksia Lieksassa
Kirjoitti: Java - 23.06.2016, 22:42:19
Vai oikein rattopoikia. Tiedättekö te arvon lieksalaiset, kuka noiden rattopoikien rattoilut maksaa. Aivan, ettepä tietenkään ole tulleet sitä ajatelleeksi.

Miksi ei "rattopoikia" palkata omista pojista? Tulisi halvemmaksi palkanmaksu, kuin maturattojen kokonaisvaltainen elättäminen.

Nämä uutisoinnit ovat niin sitä ihteään.
Tempputyöllistetty suomalainen on rasite yhteiskunnalle, vastaava matu on Suomen talouden pelastaja.Näin sekaisin Suomi on nykyään.
Paitsi ei taida tempputyöllistettyjä kantiksia löytyä, kaikki paukut menee matuille..
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Alaric - 01.08.2016, 17:37:42
Ainakaan kaikkien Lieksan turvapaikanhakijoiden ei tarvitse enää toimia mummojen rattopoikina, sillä osa heistä on päässyt purkutöihin kristillisen opiston työmaalle ja he nauttivat TES:n mukaista liksaa.

Työmaalla on vastaavan mestarin mukaan tulkki, jonka avustuksella työtehtävät saadaan jaettua. Nyt kiinnostaisikin tietää, että kuka maksaa tämän henkilön palkan? Tuskinpa ainakaan rakennusliikkeellä on intressejä palkata arabian kielen tulkkia, jotta noita ummikkoja saadaan tekemään jotain hyödyllistä. Tästä johtuen tämä kuulostaa mielestäni osittain tempputyöllistämiseltä.

http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijoita_palkattiin_tesn_mukaisiin_toihin_lieksassa__ministerio_poikkeuksellista/9064701 (http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijoita_palkattiin_tesn_mukaisiin_toihin_lieksassa__ministerio_poikkeuksellista/9064701)

Lainaus
Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa – ministeriö: Poikkeuksellista

Lieksassa on palkattu kahdeksan turvapaikanhakijaa rakennustyömaalle. Puolen vuoden pestistä he saavat rakennusalan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan pitkät määräaikaiset palkkatyöt ovat poikkeuksellisia turvapaikanhakijoille.

Lieksan kristillisen opiston lastensuojeluyksikkö Liekille remontoidaan uusia työtiloja. Purkutyötä tekee kahdeksan turvapaikanhakijaa. He ovat saaneet töitä rakennusprojektista puoleksi vuodeksi.

Maanantaina remonttiporukka aloitti tiiliverhouksen ja mineraalivillojen purkamisen.


– Teen täällä sitä, mitä minun halutaan tekevän. Tämä on ensimmäinen päiväni töissä ja olen todella iloinen, kun saan olla täällä, Saifuldeen Jumaah Al-Ani kertoo.

Irakista tullut mies oli kotimaassaan rakennustarvikeliikkeen yrittäjä.

Nyt Al-Ani saa Suomessa työstään rakennusalan työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Työ- ja elinkeinoministeriöstä kerrotaan, että turvapaikanhakijoiden palkkaaminen pitkiin määräaikaisiin työsuhteisiin on melko poikkeuksellista.


Lieksan kristillisen opiston toiminnanohjaaja Petri Pehkonen kertoo, ettei turvapaikanhakijoiden palkkaaminen ollut yksinkertaista, sillä esimerkiksi kenelläkään heistä ei ollut pankkitiliä.

– Muutoin voidaan toimia samoin kuin suomalaisten kanssa, Pehkonen sanoo.

Taustalla pikainen työvoiman tarve


Ajatus turvapaikanhakijoiden palkkaamisesta remonttityömaalle sai alkunsa siitä, että Kristillisen opiston suunnitelmat olivat jäljessä aikataulusta. Työvoimaa piti saada nopeasti. Lieksan kristillisellä opistolla on vastaanottokeskus Märäjälahdessa ja niin remonttimiehiksi päätettiin palkata turvapaikanhakijoita.

Työmaan vastaava mestari Seppo Tuhkasen mukaan remonttityömaalla on tulkki, jonka avustuksella muun muassa työtehtäviä jaetaan. Tuhkanen on tyytyväinen saamaansa työvoimaan.

– On ilo katsella heidän työtään. He vaikuttavat todella motivoituneilta.

Muutaman viikon kuluttua työmaalle tulee suomalaisia rakennusalan ammattilaisia.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Eino P. Keravalta - 01.08.2016, 17:40:05
Ovat varmaan hyviä rikkomaan paikkoja.
Otsikko: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: writer - 01.08.2016, 18:20:14
Lainaus
Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa – ministeriö: Poikkeuksellista

Lieksassa on palkattu kahdeksan turvapaikanhakijaa rakennustyömaalle. Puolen vuoden pestistä he saavat rakennusalan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan pitkät määräaikaiset palkkatyöt ovat poikkeuksellisia turvapaikanhakijoille.

Turvapaikanhakijat töissä remonttikohteessa.
Saifuldeen Jumaah Al-Ani työssään rakennustyömaalla Lieksassa. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Lieksa

Lieksan kristillisen opiston lastensuojeluyksikkö Liekille remontoidaan uusia työtiloja. Purkutyötä tekee kahdeksan turvapaikanhakijaa. He ovat saaneet töitä rakennusprojektista puoleksi vuodeksi.

Maanantaina remonttiporukka aloitti tiiliverhouksen ja mineraalivillojen purkamisen.

– Teen täällä sitä, mitä minun halutaan tekevän. Tämä on ensimmäinen päiväni töissä ja olen todella iloinen, kun saan olla täällä, Saifuldeen Jumaah Al-Ani kertoo.

Irakista tullut mies oli kotimaassaan rakennustarvikeliikkeen yrittäjä.

    Teen täällä sitä, mitä minun halutaan tekevän.

    – Saifuldeen Jumaah Al-Ani

Nyt Al-Ani saa Suomessa työstään rakennusalan työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Työ- ja elinkeinoministeriöstä kerrotaan, että turvapaikanhakijoiden palkkaaminen pitkiin määräaikaisiin työsuhteisiin on melko poikkeuksellista.

Lieksan kristillisen opiston toiminnanohjaaja Petri Pehkonen kertoo, ettei turvapaikanhakijoiden palkkaaminen ollut yksinkertaista, sillä esimerkiksi kenelläkään heistä ei ollut pankkitiliä.

– Muutoin voidaan toimia samoin kuin suomalaisten kanssa, Pehkonen sanoo.

Taustalla pikainen työvoiman tarve

Ajatus turvapaikanhakijoiden palkkaamisesta remonttityömaalle sai alkunsa siitä, että Kristillisen opiston suunnitelmat olivat jäljessä aikataulusta. Työvoimaa piti saada nopeasti. Lieksan kristillisellä opistolla on vastaanottokeskus Märäjälahdessa ja niin remonttimiehiksi päätettiin palkata turvapaikanhakijoita.

    He vaikuttavat todella motivoituneilta.

    – Seppo Tuhkanen

Työmaan vastaava mestari Seppo Tuhkasen mukaan remonttityömaalla on tulkki, jonka avustuksella muun muassa työtehtäviä jaetaan. Tuhkanen on tyytyväinen saamaansa työvoimaan.

– On ilo katsella heidän työtään. He vaikuttavat todella motivoituneilta.

Muutaman viikon kuluttua työmaalle tulee suomalaisia rakennusalan ammattilaisia.

http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijoita_palkattiin_tesn_mukaisiin_toihin_lieksassa__ministerio_poikkeuksellista/9064701

Vastaanottokeskusbisneksessä mukana oleva taho siis palkkaa asiakkaitaan toiseen kohteeseensa.

Kaikki varmaankin saavat rahoituksensa veronmaksajilta?

Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: guest8096 - 01.08.2016, 18:20:28
Lainaus
Lieksan kristillisen opiston lastensuojeluyksikkö Liekille remontoidaan uusia työtiloja. Purkutyötä tekee kahdeksan turvapaikanhakijaa.

[...]

– On ilo katsella heidän työtään. He vaikuttavat todella motivoituneilta.

Heidät on varmaan helppo motivoida, kun sanoo että lähdetään potkimaan kristillisen opiston seinät hajalle.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Micke90 - 01.08.2016, 18:31:31
Rakennusmiehiä, jotka tarvitsevat tulkkia?  :facepalm:
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin
Kirjoitti: Paawo - 01.08.2016, 18:36:56
Purkumiehiä, jotka tarvitsevat tulkkia?  :facepalm:
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Vredesbyrd - 01.08.2016, 18:37:37
Hahhah, siitäs saitte, kortistossa olevat kantasuomalaiset rakennusmiehet!
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin
Kirjoitti: foobar - 01.08.2016, 18:38:41
Purkumiehiä, jotka tarvitsevat tulkkia?  :facepalm:

No joo. Ajattelinkin jo että ei kai kukaan edes puoliksi järjissään oleva palkkaa tuhoamisen eksperttejä rakentamaan.

Uskon että purkamisenkin onnistuvat sössimään. No, eiköhän se saada sentään veronmaksajan piikkiin laitettua.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin
Kirjoitti: maltti on valttia - 01.08.2016, 18:39:37
Purkumiehiä, jotka tarvitsevat tulkkia?  :facepalm:

Tulkki joka kielelle.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Aallokko - 01.08.2016, 18:46:07
Palkattiin? Senhän pitäisi olla, että pakotettiin töihin. Vuoden - ellei vuosien - täyshoidon jälkeen noilla on iso lasku maksettavanaan suomalaiselle yhteiskunnalle.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Blanc73 - 01.08.2016, 18:56:13
Lainaus
On ilo katsella heidän työtään. He vaikuttavat todella motivoituneilta.
Näitä juttuja ei ilmeisesti voi tehdä ilman siirappista ksenofiliaa? Alkuun nämä naurattivat, nyt alkaa jo huumori loppumaan  :facepalm:
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: foobar - 01.08.2016, 19:01:28
Lainaus
On ilo katsella heidän työtään. He vaikuttavat todella motivoituneilta.
Näitä juttuja ei ilmeisesti voi tehdä ilman siirappista ksenofiliaa? Alkuun nämä naurattivat, nyt alkaa jo huumori loppumaan  :facepalm:

Osaamisesta ei sentään puhuttu mitään, motivaatiosta vain. Yleensä osaamista on pidemmän päälle paljon mukavampi katsella.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: käpyQaarti - 01.08.2016, 19:08:04
Hahhah, siitäs saitte, kortistossa olevat kantasuomalaiset rakennusmiehet!

Mitäs ovat syntyneet rasisteiksi valkoihoisiksi!

Niin, tuo juttu tosiaankin on julmaa *ittuilua lieksalaisille työttömille. Ja aivan varmasti on kaikki mahdolliset ja mahdottomat tuet kupattu valdelta näiden moniosaajien palkkoihin. Todella urpolta kuulostaa tuo otsikon hehkutus TES:n mukaisesta palkkauksesta, vähemmästäkin alkaa epäilyttämään projektin kustannukset veronmaksajille.

VMP!
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: nollatoleranssi - 01.08.2016, 19:08:44
Voisiko vokki tulla toimeen pelkästään palkkaamalla turvapaikanhakijoita hommiin?
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Fidel Von Infidel - 01.08.2016, 19:12:00
Työturvakorttia tuskin on suoritettu saatika sitten tulityökorttia.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Eino P. Keravalta - 01.08.2016, 19:18:29
Työturvakorttia tuskin on suoritettu saatika sitten tulityökorttia.

Kyllähän ne kaikki kortit on, mutta kun ne on kadonneet sodassa.

Miksi me epäilisimme näitä ihmisiä ja heidän taitojaan?

Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: nollatoleranssi - 01.08.2016, 19:20:01
Työturvakorttia tuskin on suoritettu saatika sitten tulityökorttia.

Jos jokaiselta autoilijaltakin kysyttäisiin ajokorttia, niin poliisi ei ehtisi muuta tekemäänkään.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Vastaanotin - 01.08.2016, 19:20:24
Minkä yrityksen leivissä he ovat? Rakennusten purkuun sovelletaan AVL  8 c pykälän mukaista käännettyä verovelvollisuutta, mikä aiheuttaa jo suomalaistenkin kohdalla aika tavalla paperitöitä ja muuta kirjanpitovelvollisuutta.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: nollatoleranssi - 01.08.2016, 19:21:13
Voisiko vokki tulla toimeen pelkästään palkkaamalla turvapaikanhakijoita hommiin?

Tässä olisi sekin etu, että uutta työvoimaa tulisi tulijoiden joukosta koko ajan lisää.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: mikkoR - 01.08.2016, 19:25:57
Minkä yrityksen leivissä he ovat? Rakennusten purkuun sovelletaan AVL  8 c pykälän mukaista käännettyä verovelvollisuutta, mikä aiheuttaa jo suomalaistenkin kohdalla aika tavalla paperitöitä ja muuta kirjanpitovelvollisuutta.

Rasisti!
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Alaric - 01.08.2016, 19:27:18
Hahhah, siitäs saitte, kortistossa olevat kantasuomalaiset rakennusmiehet!

Mitäs ovat syntyneet rasisteiksi valkoihoisiksi!

Niin, tuo juttu tosiaankin on julmaa *ittuilua lieksalaisille työttömille. Ja aivan varmasti on kaikki mahdolliset ja mahdottomat tuet kupattu valdelta näiden moniosaajien palkkoihin. Todella urpolta kuulostaa tuo otsikon hehkutus TES:n mukaisesta palkkauksesta, vähemmästäkin alkaa epäilyttämään projektin kustannukset veronmaksajille.

VMP!

Tulkki on ainakin aivan taatusti verorahoilla palkattu tuonne. Ei millään rakennusliikkeellä ole todellakaan intressejä maksaa tulkin palkkoja, jotta aavikolta tupsahtaneista ummikkomatuista saisi edes jotain hyötyä irti. Nyt on lähdetty sitten kokeilemaan, kun valde piffaa tulkkauksen.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Vastaanotin - 01.08.2016, 19:31:49
Minkä yrityksen leivissä he ovat? Rakennusten purkuun sovelletaan AVL  8 c pykälän mukaista käännettyä verovelvollisuutta, mikä aiheuttaa jo suomalaistenkin kohdalla aika tavalla paperitöitä ja muuta kirjanpitovelvollisuutta.

Rasisti!

 :D

Eikäkö harmaan talouden vastustaja!

En millään haluaisi kuulla, että säännöksistä poiketaan koska turvapaikanhakija.
Rakennusala on muutenkin aivan hillittömän tarkassa syynissä, myös harmaan talouden torjunnan suhteen.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Alaric - 01.08.2016, 19:33:50
Työturvakorttia tuskin on suoritettu saatika sitten tulityökorttia.

Kyllä mä uskon, että työturvakorttikurssin on jokainen noista suorittanut... vastaanottokeskuksen myötävaikutuksella, tulkattuna ja valtion rahoilla tietenkin. Olisihan se kiusallista, jos näillä mannekiineilla ei olisi nuo perusjutut kunnossa ja jäisivät siitä sitten kiinni.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Augustus - 01.08.2016, 19:34:53
Luulisin, että tuo Lieksan kristillinen opisto (nimestä päätellen ) ei ole veronmaksajien rahoittama, luultavasti se on kirkon heiniä tai sitten jonkun tukisäätiön rahoittama, en jaksa alkaa selvitellä kenen.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Peltipaita - 01.08.2016, 19:35:06
Mitä ei irakilainen saisi rikki? -No sen mikä pitäisi saada rikki.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Ari-Lee - 01.08.2016, 19:35:21
Lainaus
Maanantaina remonttiporukka aloitti tiiliverhouksen ja mineraalivillojen purkamisen.

Erittäin säänneltyä on tämäkin purkutyö. Yksikään pottunokkainen ei pääse noihin töihin ilman muovikortteja ja ymmärrystä asian vakavuudesta.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: MacGyver - 01.08.2016, 19:42:20
Minkä yrityksen leivissä he ovat? Rakennusten purkuun sovelletaan AVL  8 c pykälän mukaista käännettyä verovelvollisuutta, mikä aiheuttaa jo suomalaistenkin kohdalla aika tavalla paperitöitä ja muuta kirjanpitovelvollisuutta.
Työmaajohtajan, jolle on ilo katsella turviksia töissä, firma on Taitoremontit Oy.
https://www.fonecta.fi/profiili/Lieksa/818796/ST+Taitoremontit+Oy

Varmasti on ohiteltu moni säännöksiä hyvän asian puolesta.

Eikös työttömänä olo mene niin, ettet voi ottaa viikon parin hommia vastaan ettei sitten iskisi työttömyysmaksuihin joku karenssi?
Jos normi työttömälle noin, niin se ei ainakaan kosketa turviksia. Firma sai lisätyövoimansa pariksi viikoksi.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Niobium - 01.08.2016, 19:44:46
Jälleen kerran. Tehdään artikkeli, jossa matut "puhkuvat intoa", "odottavat tilaisuutta maksaa takaisin", jne.

Somalit turvavaatteissa heilumassa raivaussahojen kanssa, pari jantteria poseeraamassa käsi ojossa kuusenkerkkiä kohti.

Entäs sitten? Jatkoartikkelia pukkaa, kuinka Ahmed ja Muhammed jaksavat painaa hommia päivästä toiseen, syksy tulee ja sateet sen myötä. Aamut pimenevät ja kuura laskeutuu, mutta Ahmed ja Muhammed puhkuvat intoa edelleen.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Titus - 01.08.2016, 19:49:32

asbestinpurkua ? ainakin (puutteellisista) varusteista ja kohteesta päätellen...

 :o

Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: PaulR - 01.08.2016, 19:54:25
Kyllä sitä parikymppisenä jaksoi puhkua intoa, mutta ei nykysillä työsuojeluvaatimuksilla. 
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Niobium - 01.08.2016, 19:55:53
Minkä yrityksen leivissä he ovat? Rakennusten purkuun sovelletaan AVL  8 c pykälän mukaista käännettyä verovelvollisuutta, mikä aiheuttaa jo suomalaistenkin kohdalla aika tavalla paperitöitä ja muuta kirjanpitovelvollisuutta.
Työmaajohtajan, jolle on ilo katsella turviksia töissä, firma on Taitoremontit Oy.
https://www.fonecta.fi/profiili/Lieksa/818796/ST+Taitoremontit+Oy

Varmasti on ohiteltu moni säännöksiä hyvän asian puolesta.

Eikös työttömänä olo mene niin, ettet voi ottaa viikon parin hommia vastaan ettei sitten iskisi työttömyysmaksuihin joku karenssi?
Jos normi työttömälle noin, niin se ei ainakaan kosketa turviksia. Firma sai lisätyövoimansa pariksi viikoksi.

Sain aikoinani nuorena miehenä niin perkeleellisen lujaa näpeilleni. Menin tekemään työttömänä parin viikon hommia risusavottaan, vittumaista ja raskasta työtä märässä metsässä paarmojen keskellä. Hölmö kun olin, kysyin työkkäristä että vaikuttaako tämä miten? Karenssi napsahti samantien, virkailija laittoi päänsä kallelleen ja sanoi "kun meillä on nämä säännökset."  Oli muuten vähän aikaa hiljaista katsetta.


Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Kivenkolossa - 01.08.2016, 20:13:07
Kun kerta saavat okein tes:n mukaista palkkaa niin kai työporukalta on pistetty kaikki kotoutumis yms. tuet jäihin ja he joutuvat itse kustantamaan elämisensä, asumisensa ja muut kulut.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: rölli2 - 01.08.2016, 20:27:38
no onpa hienoa että pojat sai töitä. eipäs nyt marista ja valiteta kun ovat loisina suomessa. nyt heille voidaan myöntää kansalaisuus ja hakea emännät reittilennolla suomeen kun on asiat reilassa. voi kuinka kertakaikkisen hurmaavaa aivan värisen pöksyissäni. kyllä yle osaa :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Aksiooma - 01.08.2016, 20:36:45
Lainaus
On ilo katsella heidän työtään. He vaikuttavat todella motivoituneilta.
Näitä juttuja ei ilmeisesti voi tehdä ilman siirappista ksenofiliaa? Alkuun nämä naurattivat, nyt alkaa jo huumori loppumaan  :facepalm:

Suvaitsevaiston oma musta piste on heidän oma rasisminsa, mikä ilmenee juuri tämanlaisissa lauseissa kuten "On ilo katsella heidän työtään". He eivät itse tiedosta, että alitajuntaisesti kohtelevat aikuisia miehiä kuin lapsia.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: sivullinen. - 01.08.2016, 21:49:56
Miksei tämä ole Etusivulla? Vuoden merkittävin uutinen on kuitenkin kyseessä. Kahdeksanhan niitä palkattuja oli. Se on kolme enemmän kuin viisi. Yle uutisoi ja jokainen Suomen sosialistien lehti uutisoi. Työministerikin keskeytti ansaitun kesälomansa tämän uutisen johdosta.

Invalid Tweet ID
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Titus - 01.08.2016, 22:00:57
Vuoden merkittävin uutinen on kuitenkin kyseessä.

ehdottomasti. se, että yli puoli miljoonaa suomalaista on edelleen ilman töitä ei ketään hetkauta.

Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: ämpee - 01.08.2016, 22:07:34
Kun kerta saavat okein tes:n mukaista palkkaa niin kai työporukalta on pistetty kaikki kotoutumis yms. tuet jäihin ja he joutuvat itse kustantamaan elämisensä, asumisensa ja muut kulut.

Veikkanpa ettei mitään tukia & avustuksia & etuja ole leikelty, eikä tulla leikkelemään.
Työturva & muut tarvittavat kortit on nähtävästi hoidettu jo etukäteen, kun kerran ressukoilla ei ollut edes pankkitiliä.
Sekin tiedetään kenen piikkiin niitä kortteja on hommailtu.

Jos lähdetään siitä, että rakennusduunari saa lapaseen TES:sin mukaisen palkan + 1/8 tulkin palkkauksesta, niin tästä maasta ei purkumiehet tule loppumaan koskaan.
Siihen päälle vielä ne ilmaiset kortit, joiden kyllä pitäisi olla ilmaisia kaikille vaikka siinä joidenkin loisien bisnekset kusisivat, ja sitten ilmainen asunto + päivärahoja + jo kotutuneen kotouttamistukea + harkinnanvaraista ruinaamisen mukaan, niin seurauksena on, että maassamme kohta on pelkästään purkumiehiä.
Tämän loistavan idean esteenä on rahojen loppuminen ennen kuin koko Suomi on saatu purettua, sekä se, että idea on myytävissä vain joillekin Lindströmmeille.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Outo olio - 02.08.2016, 00:16:33
Viime vuonna tuli 30 000 tulijaa. Jos 2/3 palautetaan niin pitää työllistää 10 000, plus tietty kotimaiset. 8 kappaleen vuosivauhdilla kaikille tulijoille saadaan duunia vähän yli 1200 vuodessa. Vaikka 8 kappaletta työllistyisi kuukaudessa, ei vuodessa, kuluisi urakkaan silti 100 vuotta. Edellyttäen tietysti, että kyseisenä ajanjaksona ei tule enää yhtään tulijoita lisää.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Outo olio - 02.08.2016, 00:19:41
Vuoden merkittävin uutinen on kuitenkin kyseessä.

ehdottomasti. se, että yli puoli miljoonaa suomalaista on edelleen ilman töitä ei ketään hetkauta.

Suunnilleen missä hyvänsä maailman valtiossa se, että joku firma palkkaa maahanmuuttajia ohi kotimaisten työttömien, aiheuttaisi julkista hämmästelyä ministeriltä, jos siis joku heistä yleensäkään ottaisi asiaan kantaa.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: sivullinen. - 02.08.2016, 01:02:40
Vuoden merkittävin uutinen on kuitenkin kyseessä.

ehdottomasti. se, että yli puoli miljoonaa suomalaista on edelleen ilman töitä ei ketään hetkauta.

Työministeriä ei kiinnostanut Anttilan konkurssi; siihen hän ei reakoinut mitenkään. Työministeriä eivät kiinnosta työttömät. Työministeriä kiinnostaa ainoastaan työssäkäyvät kahdeksan matua.

Ei tullut matuista bussikuskeja. Ei tullut matuista vanhusten vaipanvaihtajia. Matuista tuli purkumiehiä -- tosin valden rahoilla julkisen sektorin kohteeseen --. Suomen työttömyys on niin kova, että purkuhomminkaan täältä ei löydy yhtään vapaata kättä, vaan pitää afrikasta asti etsiä miehet siihenkin. Omien luotettavien lähteideni mukaan vasemmistonuorten kaupunkikulkueissa on usein joukossa monta työtöntä, jotka näyttävät kykenemään rikkomaan paikkoja lähes ammatilaisen ottein. Työvoimapulassa onkin todennäköisti kyseessä "kohtaanto-ongelma": Työministeri ei ole norsunluutornistaan joutunut kohtaamaan todellisuutta pitkään aikaan, ja Suomen sosialistien lehtien sivuilta luetut valheet ovat saaneet hänet kuvittelemaan ihan kummia.
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Jepulis - 02.08.2016, 01:38:37
Työturvakorttia tuskin on suoritettu saatika sitten tulityökorttia.

Kyllä mä uskon, että työturvakorttikurssin on jokainen noista suorittanut... vastaanottokeskuksen myötävaikutuksella, tulkattuna ja valtion rahoilla tietenkin. Olisihan se kiusallista, jos näillä mannekiineilla ei olisi nuo perusjutut kunnossa ja jäisivät siitä sitten kiinni.
Menetelmä lienee seuraava:

Kysymys 1. Pallaako hitsauskaasu?
Kohdehenkilö: Ahadullahdullar pumi pumi
Tulkki: Ei.
Sensori: Kuulinha oikkeen, eikaihän voinna noin sannoo.
Tulkki: Anteeksi, erehdyin murteesta, vastaus on kyllä.

jne... kunnes

Sensori: "Läpi män. Tässä kortti ja sytkäri."

Sensori: "Mutta tulkintaa en lähtis het kehummaan. Miten työ ossootteki jatkuvasti erehtyvä murtehesta, työhän uotta samankielinennii ja sammoo kyllee ja työ taijatte olla veljeksii piälle?"
Tulkki: "Totta mutta en osaa vielä kunnolla puhua pohjoiskarjalan murretta."
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Gunnar Hymén - 02.08.2016, 10:45:27
noh, katsellaanpa sitten joulukuussa, TESin mukaanhan koeaika on 4kk....
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: valla_valla - 02.08.2016, 10:59:29
Paskaa koko juttu. Soitin Lieksan opiston päällikölle ja kyselin vähän tuosta työmaasta niin selville tuli, että kyseessä on vähän sellainen.. tiiättekö "työmaa". ""Ookko kuullu, arabit menivät nyt töihin""

Yle antaa ymmärtää, että kyseessä on iso työmaa, ja kyllähän kahdeksan miehen puolen vuoden purku- urakkakin antaa ymmärtää, että siellä tosiaankin revitään suurinpiirtein Finlandiatalon kokoista tölliä matalaksi. Mutta kyseessä on vain pieni noin 200 neliön (eli hiukan normiomakotitaloa isompi mökki) rakennus. Sen ulkoverhoukseen tehdään vähän parannuksia ja sitten sisäpuolelle sellainen perusremontti. Ja koska ne arabit on palkattu sinne tuntipalkalla niin on ihan selvää, että se on sosiaalityömaa. Mitkään kilpailutetut projekti eivät ole mitään tuntipalkkaprojekteja vaan  urakoita alusta loppuun.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: yks vaan - 02.08.2016, 11:00:48
Kumma että Lieksan voimavara ei ollut täyttänyt kaikkia paikkoja aiemmin.

Oma kokemus on kaupungin omistaman kiinteistön huoltotoimista. Jostain amiedusta tuli 4 kaveria poistamaan remontin jälkeen suojakalvoja tms ikkunoista. Muutama tuntuöi meni ja 1 ikkuna oli rääpitty puhtaaksi ja sanoivat että jatkavat huomenna.

Otin sitten tyyppien kuumailmapuhaltimen ja lastan ja tein puolessa tunnissa loput...
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Titus - 02.08.2016, 11:08:13
Yle antaa ymmärtää, että kyseessä on iso työmaa, ja kyllähän kahdeksan miehen puolen vuoden purku- urakkakin antaa ymmärtää, että siellä tosiaankin revitään suurinpiirtein Finlandiatalon kokoista tölliä matalaksi. Mutta kyseessä on vain pieni noin 200 neliön (eli hiukan normiomakotitaloa isompi mökki) rakennus.

katselin kuvista samaa, siksi ihmettelinkin puolen vuoden sopimusta + parin viikon päästä tulee
oikeat raksamiehet paikalle. kahdeksan moniosaajaa on siellä vain edessä. pari kokenutta purkumiestä
olisi hoitanut homman tuossa parissa viikossa.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Java - 02.08.2016, 11:28:53
Yle antaa ymmärtää, että kyseessä on iso työmaa, ja kyllähän kahdeksan miehen puolen vuoden purku- urakkakin antaa ymmärtää, että siellä tosiaankin revitään suurinpiirtein Finlandiatalon kokoista tölliä matalaksi. Mutta kyseessä on vain pieni noin 200 neliön (eli hiukan normiomakotitaloa isompi mökki) rakennus.

katselin kuvista samaa, siksi ihmettelinkin puolen vuoden sopimusta + parin viikon päästä tulee
oikeat raksamiehet paikalle. kahdeksan moniosaajaa on siellä vain edessä. pari kokenutta purkumiestä
olisi hoitanut homman tuossa parissa viikossa.
Kyllä se noilta janttereilta ainakin puoli vuotta ottaa.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Afrikan kirjeenvaihtaja - 05.01.2017, 13:11:03
Kuvataideala piristyy, kun turvapaikanhakijataiteilijoiden teokset ovat päässeet näyttelyyn. Moniosaajille tyypillisesti kokemusta löytyy myös muilta aloilta, kuten vapaaehtoistyöstä, jos taiteen tekemisellä ei jostain syystä eläisikään.

Lainaus
Belal Alskuty: puureliefien näyttely Joensuun pääkirjastolla

Bagdadista, Irakista kotoisin oleva Belal Alskuty aloitti taiteilijantyön viisitoistavuotiaana. Myös lakimiehenä ja vapaaehtoistyöntekijänä toiminut taiteilija tuli 2015 syyskuun lopussa Suomeen Lieksan Märäjälahden vastaanottokeskukseen, jossa näyttelyssä esillä olevat työtkin ovat syntyneet. Näyttely on esillä 2.-15.1.2017 kirjaston ala-aulassa.

Faisal Chazi: valokuvanäyttely Joensuun pääkirjastolla

Bagdadista, Irakista kotoisin oleva Faisal Chazi tuli Suomeen syyskuussa 2015 turvapaikanhakijana. Viestinnän alalla työskennellyt Faisal on aloittanut kolme kuukautta sitten vapaaehtoistyön Lieksan Somaliperheyhdistyksen Metka-talon palveluksessa. Intohimoisen luontokuvaajan unelmana on toimia Suomessakin toimittajana ja valokuvaajana. Näyttely on esillä 2.-15.1.2017 kirjaston ala-aulassa.

Vaara-kirjastot (http://vaarakirjastot.fi/paakirjasto)
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Mikko pa - 09.03.2017, 17:35:44
Maksettiinkohan noille koko puolesta vuodesta?

Turvapaikanhakijat rakennustyössä Lieksassa – vain yksi saanut turvapaikan

"Tehtävänä oli remontoida uudet tilat Lieksan kristillisen opiston lastensuojeluyksikkö Liekille. Työt kestivät puolitoista kuukautta."

http://yle.fi/uutiset/3-9500240
Otsikko: Vs: 2016-08-01 YLE:Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa
Kirjoitti: Alaric - 11.03.2017, 01:46:02
Lainaus
Turvapaikanhakijoita palkattiin TES:n mukaisiin töihin Lieksassa – ministeriö: Poikkeuksellista

Lieksassa on palkattu kahdeksan turvapaikanhakijaa rakennustyömaalle. Puolen vuoden pestistä he saavat rakennusalan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan pitkät määräaikaiset palkkatyöt ovat poikkeuksellisia turvapaikanhakijoille.

Turvapaikanhakijat töissä remonttikohteessa.
Saifuldeen Jumaah Al-Ani työssään rakennustyömaalla Lieksassa. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Lieksa

Lieksan kristillisen opiston lastensuojeluyksikkö Liekille remontoidaan uusia työtiloja. Purkutyötä tekee kahdeksan turvapaikanhakijaa. He ovat saaneet töitä rakennusprojektista puoleksi vuodeksi.

(...)

http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijoita_palkattiin_tesn_mukaisiin_toihin_lieksassa__ministerio_poikkeuksellista/9064701

Yle on toissapäivänä julkaissut jatkouutisen tämän kahdeksan hengen raksaporukan kohtalosta. Vain yksi on saanut turvapaikan ja loput seitsemän ovat saaneet kielteisen päätöksen tai odottavat päätöstä turvapaikasta :'(

http://yle.fi/uutiset/3-9500240 (9.3.2017)

Lainaus
Turvapaikanhakijat rakennustyössä Lieksassa – vain yksi saanut turvapaikan

Lieksan kristillinen opisto tarjosi työehtosopimuksen mukaisia töitä turvapaikanhakijoille.

Yksi kahdeksasta Lieksassa työllistetystä turvapaikanhakijasta on saanut turvapaikan Suomesta. Loput seitsemän saivat joko kielteisen päätöksen tai odottavat vielä päätöstä turvapaikasta.

Kahdeksan Märäjälahden vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijaa pääsi työehtosopimuksen mukaisiin töihin rakennukselle viime elokuussa.

Tehtävänä oli remontoida uudet tilat Lieksan kristillisen opiston lastensuojeluyksikkö Liekille. Työt kestivät puolitoista kuukautta.

– Turvapaikahakijat työskentelivät rakennuksella purkuvaiheessa ja neljä heistä osallistui myös maalaustöihin, kertoo vastaava työnjohtaja Seppo Tuhkanen.

Vaikka työllistetyistä vain yksi on saanut myönteisen turvapaikkapäätöksen, toi yhteistyö hyviä kokemuksia työnantajalle.

– Nämä miehet olivat erittäin ahkeria ja tunnollisia työntekijöitä. Jos jatkossa tulee sopivia hommia, palkkaan mielelläni heidät uudelleen.

Myös muuttoapuna


Lieksan kristillisen opiston toiminnanjohtaja Petri Pehkonen kertoo, että opisto on palkannut turvapaikanhakijoita satunnaisesti myös muihin tehtäviin.

– Kerran piti tyhjentää erään vanhan rouvan talo ennen hänen muuttoaan, ja tuohon urakkaan palkkasimme turvapaikanhakijoita kolmeksi päiväksi töihin.

Opisto pyrkii myös jatkossa edistämään turvapaikanhakijoiden työllistämistä. Suunnitelmissa on esimerkiksi välittää vuokratöitä turvapaikanhakijoille.

– Joukossa on erittäin motivoituneita ihmisiä, jotka tekevät töitä mielellään. Jopa ilmaiseksi, Pehkonen summaa.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Kemolitor - 11.03.2017, 11:22:19
Olenko minä nyt jotenkin hidasälyinen vai onko noissa uutisissa jotakin ristiriitaa:

Yle 1.8.2016
Lainaus
Lieksassa on palkattu kahdeksan turvapaikanhakijaa rakennustyömaalle. Puolen vuoden pestistä he saavat rakennusalan työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

http://yle.fi/uutiset/3-9064701

Yle 9.3.2017:
Lainaus
Kahdeksan Märäjälahden vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijaa pääsi työehtosopimuksen mukaisiin töihin rakennukselle viime elokuussa.

Tehtävänä oli remontoida uudet tilat Lieksan kristillisen opiston lastensuojeluyksikkö Liekille. Työt kestivät puolitoista kuukautta.

http://yle.fi/uutiset/3-9500240
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: simppali - 11.03.2017, 11:30:55
Tuossa näkee maahantulleen ylivoimaisuuden kantasuomalaiseen verrattuna; tekivät puolen vuoden työt kuudessa viikossa?
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: ämpee - 11.03.2017, 11:46:26
Ja muutaman tunnin muuton kolmessa päivässä...
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Alaric - 04.04.2017, 17:43:42
Lieksa on saanut vajaan 60 hengen rikkauslastin Kemijärven lakkautettavasta vokista.

Siirretyt turhapaikanhakijat ovat irakilaisia, afgaaneja ja kurdeja. Lähes kaikki heistä ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen, mutta valittaneet Helsingin hallinto-oikeuteen.

http://www.lieksanlehti.fi/uutiset/item/1199-lahes-60-turvapaikanhakijaa-kemijarvelta-marajalahdelle (3.4.2017)

Lainaus
Lähes 60 turvapaikanhakijaa Kemijärveltä Märäjälahdelle

Märäjälahden vastaanottokeskukseen on tullut viikonlopun aikana lisää turvapaikanhakijoita.

- Meille saapui perjantai-iltana vajaat 60 henkeä eri kokoisia perheyksiköitä Kemijärven vastaanottokeskuksesta. Tällä kertaa kyse ei ole yksin matkustavista miehistä
, kertoo Märäjälahden vastaanottokeskuksen johtaja Tomi Martikainen.

Turvapaikanhakijat ovat irakilaisia, afganistanilaisia ja kurdeja.
Kaikki heistä ovat tulleet Suomeen syksyllä 2015 kasvaneen pakolaisaallon mukana.

- Vastaanottokeskuksessa heidät on sijoitettu erityisesti perheille tarkoitettuihin tiloihin. Pienemmät perheet on majoitettu rivitaloon ja isommat perheet asuntolan soluhuoneistoihin.

Uusien tulijoiden myötä Märäjälahden vastaanottokeskuksen asukasmäärä käsittää nyt noin 145 ihmistä.

- Lähes kaikki heistä ovat saaneet kielteisen turvapaikkahakemuksen, mutta valittaneet siitä Helsingin hallinto-oikeuteen. Monet odottavat Märäjälahdella edelleen valitusten käsittelyä, Martikainen selvittää.

Maahanmuuttovirasto (Migri) sulkee Kemijärvellä sijaitsevan ja Suomen Punaisen Ristin pyörittämän, 250-paikkaisen aikuisten ja perheiden vastaanottoyksikön. Sulkemisen syynä on viraston arvion mukaan se, että vastaanottopaikkoja tarvitaan tänä vuonna nykyistä vähemmän.

- Kaikki Kemijärven vastaanottokeskuksen 200 asukasta siirretään muualla Lapissa ja eri puolilla Suomea sijaitseviin vastaanottokeskuksiin huhtikuun loppuun mennessä. Lieksa on yksi perheiden sijoituskohde. Me toimimme tässä asiassa Migrin tekemien päätösten mukaisesti, kertoo keskuksen johtaja Ritva Metsälampi.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Java - 05.04.2017, 19:01:20
Lieksassa odotettavissa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, shiia/sunni konflikti on vain alkamista vailla!
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Alaric - 02.06.2017, 18:42:23
Lieksan Märäjälahden vokkiin näköjään keräillään jämiä vähän sieltä sun täältä (kts. myös uutinen pari viestiä ylempää).

Nyt 40 rikastajan lasti on roudattu Lieksaan Savonlinnan lakkauttamispäätöksen saaneesta vastaanottokeskuksesta. Kaikki näistä ovat yksin saapuneita lähi-itäläisiä miehiä. Ensi viikolla tulee näiden lisäksi vielä tusinan verran notkujia Vääksystä.

Onnea Lieksa!

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/144382-marajalahteen-40-uutta-turvapaikanhakijaa-ensi-viikolla-saapuu-lisaa (2.6.2017)

Lainaus
Märäjälahteen 40 uutta turvapaikanhakijaa - ensi viikolla saapuu lisää

 Lieksassa sijaitsevaan Märäjälahden vastaanottokeskukseen saapui perjantaina 40 uutta Lähi-idästä kotoisin olevaa turvapaikanhakijaa.

Vastaanottokeskuksen johtaja Tomi Martikaisen mukaan kyse on yksin Suomeen saapuneista miehistä, jotka siirrettiin Lieksaan Savonlinnan lakkauttamispäätöksen saaneesta vastaanottokeskuksesta.

Uusien asukkaiden myötä Märäjälahdella asuvien turvapaikanhakijoiden määrä nousee 170:een. Osa turvapaikanhakijoista on odottanut päätöstään Lieksassa jopa puolentoista vuoden ajan.

Ensi viikolla Märäjälahteen siirretään noin tusinan verran turvapaikanhakijoita Vääksystä.


Vilkkaimmillaan reilu vuosi sitten Märäjälahdella asui 250 turvapaikanhakijaa. Maahanmuuttoviraston nykyisen toimeksiannon mukaan Märäjälahden vastaanottokeskukseen voidaan sijoittaa 200 turvapaikanhakijaa.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Alaric - 07.06.2017, 12:50:22
^ Vielä on tuon uutisen mainitseman määrän lisäksi tulossa kolme perhettä Savonlinnasta. Yhteensä notkujia on sitten lähemmäs 200.

Mainitut yksin saapuneet irakilaismiehet (38 kpl) ovat suurimmaksi osaksi syntyneet 1990-luvulla eli viriiliä värinää on odotettavissa Lieksassa. Suosittelen paikallisille raiskaushälyttimien, turvasuihkeiden sekä erinäisten muiden välineiden hankkimista.

Turhapaikanhakijoiden määrän lisääntymisen myötä Märäjälahdelle tarvitaan lisätyövoimaa kesäksi: avoinna on 1-2 ohjaajan paikkaa, terveydenhoitajan sijaisuus sekä sosiaaliohjaan paikka.

http://www.lieksanlehti.fi/uutiset/item/1233-marajalahdelle-lisaa-turvapaikanhakijoita-vastaanottokeskus-tarvitsee-uutta-tyovoimaa (7.6.2017)

Lainaus
Märäjälahdelle lisää turvapaikanhakijoita, vastaanottokeskus tarvitsee uutta työvoimaa

Valpas Ratkaisut Oy:n ylläpitämään Märäjälahden vastaanottokeskukseen on tullut lisää turvapaikanhakijoita. Syynä on Maahanmuuttoviraston (Migrin) tekemät päätökset vastaanottokeskusten sulkemisista.

- Perjantaina Märäjälahdelle saapui 38 miestä Savonlinnassa lakkauttamispäätöksen saaneesta vastaanottokeskuksesta. He ovat kaikki irakilaisia, yksin Suomeen saapuneita miehiä. Suurin osa heistä on syntynyt 1990-luvulla, kertoo Märäjälahden vastaanottokeskuksen ohjaaja Satu Turunen.

Tällä viikolla tulijoita on noin parikymmentä lisää.

- Kolme perhettä Savonlinnasta sekä 12 afganistanilaista turvapaikanhakijaa tällä viikolla toimintansa lopettavasta Vääksyn vastaanottokeskuksesta, Turunen selvittää.

Enimmillään reilu vuosi sitten Märäjälahdella asui 250 turvapaikanhakijaa. Migrin nykyisen toimeksiannon mukaan Märäjälahden vastaanottokeskukseen voidaan sijoittaa korkeintaan 200 ihmistä.

- Välillä turvapaikanhakijoiden määrä kävi alle sadassa henkilössä, mutta nyt asukasvahvuus alkaa olla jälleen täynnä, Turunen sanoo.

Turvapaikanhakijoiden määrän lisääntymisen myötä Märäjälahdelle tarvitaan lisätyövoimaa.


- Työpaikkojen rekrytointi on parhaillaan auki. Tarvitsemme kesän ajaksi 3-4 työntekijää. Avoinna on 1-2 ohjaajan paikkaa, terveydenhoitajan sijaisuus sekä sosiaaliohjaan paikka. Työntekijätarvetta katsotaan uudestaan loppukesästä, kertoo Märäjälahden vastaanottokeskuksen johtaja Tomi Martikainen.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Reservin herrasmi7s - 22.09.2021, 16:10:18
Kabulin lentokentältä noudettuja perheitä majoitetaan ilmeisesti ainakin Lieksaan.

Tietolähde on erään kämytubettajan tsätti. Lieksakainen nuorimies kertoi tällä viikolla kantaneensa ja asentaneensa uusia huonekaluja useampaan 4 h + k asuntoon siellä.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 22.09.2021, 16:37:58
Pecu-liar piilottelee niitä maakuntiin, jotta reippaasti ylitetty kerrottu määrä ei niin pistäisi silmään. No suotakoon lieksalaisille tämä uusi Nokia.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Kallan - 23.09.2021, 14:09:39
Kabulin lentokentältä noudettuja perheitä majoitetaan ilmeisesti ainakin Lieksaan.

Tietolähde on erään kämytubettajan tsätti. Lieksakainen nuorimies kertoi tällä viikolla kantaneensa ja asentaneensa uusia huonekaluja useampaan 4 h + k asuntoon siellä.

Ja niin joku taas hyötyy rahallisesti tästä touhusta. Toki muistanee itse asua kaukana kyseisestä paikasta. Ja kaikki tämä meidän laskuun. Onnea vaan, Lieksa. Kun edelliset poistuvat ajansaatossa kohti pk-seudun valoja (veronmaksajien maksamana, totta kai), niin valitettavasti uutta tulee tilalle.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 23.09.2021, 14:47:17
Onnea vaan, Lieksa. Kun edelliset poistuvat ajansaatossa kohti pk-seudun valoja (veronmaksajien maksamana, totta kai), niin valitettavasti uutta tulee tilalle.

Tuohan se on se kuntien 'me tienataan tällä' perusajatus. Eikö se valden piikki ollut kolme vuotta auki vai kuinka.

Muutenhan Lieksa olisi yksi maamme konepajateollisuuden keskittymistä, koneinsinöörejä kun tuli kaupunkiin laumoittain aikoinaan.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Kallan - 23.09.2021, 15:45:50
Onnea vaan, Lieksa. Kun edelliset poistuvat ajansaatossa kohti pk-seudun valoja (veronmaksajien maksamana, totta kai), niin valitettavasti uutta tulee tilalle.

Tuohan se on se kuntien 'me tienataan tällä' perusajatus. Eikö se valden piikki ollut kolme vuotta auki vai kuinka.

Muutenhan Lieksa olisi yksi maamme konepajateollisuuden keskittymistä, koneinsinöörejä kun tuli kaupunkiin laumoittain aikoinaan.

Näinhän se on. Lienevät rahastajat itse tajunneet argumenttinsa hölmöyden ja olleet vaihteeksi hissukseen.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: ikuturso - 23.09.2021, 16:32:45
Kabulin lentokentältä noudettuja perheitä majoitetaan ilmeisesti ainakin Lieksaan.

Tietolähde on erään kämytubettajan tsätti. Lieksakainen nuorimies kertoi tällä viikolla kantaneensa ja asentaneensa uusia huonekaluja useampaan 4 h + k asuntoon siellä.

Uusia? UUSIA?  UUSIA#@%&!!1!!

Tämä maa on täynnä ehjää käytettyä ILMAISEKSI!

Alla esimerkki tori.fi sohvavalikoimasta. 504 sohvaa annetaan, kun joku vie pois.

-i-
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: kirveles - 23.09.2021, 17:26:10
Tämä on hyvä bisnes jollekin huonekalufirmalle jolla on kytköksiä maahanmuuttokoneistoon. Rahan kuppaus onnistuu vain uusilla huonekaluilla, kun tuotteista on mahdollisuus periä sikamainen kate.

Ei enää tarvi ihmetellä miksi turviksia sijoitetaan enenevissä määrin vastaanottokeskusten sijaan yksityisasuntoihin. Jotkuhan tässä tietenkin rikastuvat. Veronmaksajat jäävät vain ihmettelemään, että mihin kaikki kulutetaan kun rahaa ei riitä edes poliisin resurssien turvaamiseen.Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: Kallan - 03.03.2022, 07:57:10
Tässä kun korona ja nyt Ukraina on vienyt hommalaisten huomion toisaalle nyt noin pariksi vuodeksi, niin onko jossain jotain sivustoa mistä voisi tarkistaa mikä on Suomen nykyinen VOK-tilanne? Kriisien aikanahan on hyvä toteuttaa kyseenalaiset hämäräbisnekset pois alta kun suuren yleisön huomio on aivan toisaalla.
Otsikko: Vs: Lieksaan tilat 200 turvapaikanhakijalle
Kirjoitti: SatuSetä - 06.03.2022, 14:26:43
Tässä kun korona ja nyt Ukraina on vienyt hommalaisten huomion toisaalle nyt noin pariksi vuodeksi, niin onko jossain jotain sivustoa mistä voisi tarkistaa mikä on Suomen nykyinen VOK-tilanne? Kriisien aikanahan on hyvä toteuttaa kyseenalaiset hämäräbisnekset pois alta kun suuren yleisön huomio on aivan toisaalla.
@Kallan
Täältä löydät tiedot:
https://migri.fi/vastaanottokeskukset

Ihan on kartat ja kaikki.