Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kysyin:

Kuinka monta kesäkuun 2017 loikkaukseen osallistunutta on mukana Korjausliikkeessä?


Sain vastauksenkin:

Ari Jalonen - jatkaa sinisissä 2. vpj:nä


Tämäkö siis on nyt uuvattien uusin ratekia:

Siniset yrittivät 2019 vaaleissa saada edustajia läpi keskittämällä Uudenmaan vaalipiiriin, vaikka parempi tapa olisi kerätä jokaisessa vaalipiirissä vaalilista täyteen laadukkaita ehdokkaita ja siihen sekaan yksi uuvatti siinä toivossa että äänet kaikesta huolimatta jakautuisivat hänelle edullisesti. Tähän heillä on neljä vuotta aikaa.

2
Mylly / Vs: Sijoitushomma
« Uusin viesti kirjoittanut Penan kaveri Eki tänään kello 01:51:40 »
Jaahas. Amerikoissa tultiin sitten loppuillasta reippaasti alaspäin.

Siihen liittyen. Pelle Pelottomien juoksumattobusineksesta loppui puhti:

Lainaus
Update (1830ET): After a catastrophic collapse in the company's share price today - back below its IPO price - it appears Peloton is attempting to kitchen-sink things as it has just pre-announced revenue (miss), subs (miss), and EBITDA (beat but still a huge loss)
...
As we detailed earlier, Peloton Interactive, Inc. shares crashed more than 24% after CNBC reported internal documents from the company that said production of its bikes and treadmills would be temporarily halted due to souring demand. Shares have been halted and reopened several times...
    https://www.zerohedge.com/markets/peloton-craters-shares-halted-after-reporting-production-halt
3
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut artti tänään kello 01:49:29 »
Se on niin, että jos autokratiaan ja kleptokratiaan perustuva valtio miehittää toisten valtioiden alueita niin autokratia ja kleptokratia ei kykene ylläpitämään paikallista taloutta, siksi autokratian suorittama miehitys johtaa miehitetyn alueen paikallisen talouden ja infrastruktuurin romahdukseen

Sanon, että olen yllättynyt, jos Kreml miehittäisi laajoja alueita ellei peräti Kiovan siksi, että Venäjän murenevalla taloudella ei ole varaa ylläpitää laajaa miehitystä tai käydä isoa taistelua laajojen alueiden valtaamiseksi

Lännen politiikka ennakoi, että Kreml tekee mahdollisesti pienen tunkeutumisen Ukrainaan, jonka tarkoitus on aiheuttaa kiistelyä siitä miten pieneen tunkeutumiseen pitäisi vastata

Tilannetta taustoittaa sekin, että lännessä on harjoitettu väestönvaihtopolitiikkaa, jossa suuret joukot vieraiden kansojen edustajia on asettunut asumaan länteen, ja muodostanut länteen no go zoneja, että tämän esimerkin valossa se miten aluevaltauksiin pitäisi vastata on vähän hämärtänyt, että voisiko tässä sitten rinnastaa sotilaalliset aluevaltaukset ja muuttoliikkeeseen perustuvan väestönvaihtopolitiikan

Kysymys on yhteiskuntamallien toimivuudesta. Järkevät ihmiset näkevät, että demokratiaan ja markkinatalouteen perustuva yhteiskuntamalli on järkevämpi valinta kuin autokratiaan ja kleptokratiaan perustuva yhteiskuntamalli. Kreml näkee lännen etenemisen itään aluevaltauksina, joissa länsi on käyttänyt värivallankumouksia

Mielestäni Euroopan pitäisi pyrkiä Euroopan liittoutumiseen. Venäjä kuuluu Eurooppaan, ja siksi Euroopan järkevin politiikka olisi pyrkiä Euraasian talousunionin ja Euroopan unionin yhdistymiseen. Yhdysvaltain järkevin politiikka olisi pyrkiä CSTO:n ja NATO:n yhdistymiseen. Luulen, että totalitaristinen Kiina vastustaisi tälläistä politiikkaa, ja siksi lännen politiikan olisi oltava kannustaa Kiinan muuttumista ystävällismieliseksi Taiwaniksi
4
Kylänraitti / Vs: 2020-12-12 IS: Äärioikeistoryhmän rikosepäily
« Uusin viesti kirjoittanut Tabula Rasa tänään kello 01:22:00 »
Kun baaritkin on aika pitkälle kiinni, niin poliisin hommat taitaa aika pitkälti koostua kehisten sekoilujen kaitsimisesta. Varmaan rasittavaa yrittää hallita sellaista satapäistä neekeriporukkaa.

Kyllä se parin vuoden sisälle lukitseminen alkaa näkyä varmaan pian mökkihulluutena ja muutenkin alkaa sulkujen erilaiset sivuvaikutukset ja hinnat paukkua pian mittariin ja maksajaa ei löydy.
5
Kylänraitti / Vs: 2020-12-12 IS: Äärioikeistoryhmän rikosepäily
« Uusin viesti kirjoittanut Hamsteri tänään kello 01:20:24 »
Kun baaritkin on aika pitkälle kiinni, niin poliisin hommat taitaa aika pitkälti koostua kehisten sekoilujen kaitsimisesta. Varmaan rasittavaa yrittää hallita sellaista satapäistä neekeriporukkaa.
6
Kylänraitti / Vs: Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Uusin viesti kirjoittanut Tabula Rasa tänään kello 01:20:10 »
Lainaus
Microsoft hautasi useita ärsyttäneen Clippy-hahmonsa odottamattoman paluun

Monet vihasivat iloista Clippyä, eikä Microsoftkaan enää halua olla missään tekemisissä Office-maskottinsa kanssa.

MUISTATKO vielä Clippitin eli Clippyn?

Kukaan, joka on käyttänyt Micro­softin Word-tekstin­käsittely­ohjelmaa 2000-luvun vaih­teessa ei ole pystynyt välttä­mään ohjelman käyttöön liittyviä vinkkejä jakelevaa ”avustajaa”. Sormet olivat tuskin ehtineet koskettaa näppäimistöä, kun ohjelman oikeaan laitaan ilmestyi pirtsakka paperiliitin eli klemmari neuvomaan esimerkiksi kirjeen kirjoittamisessa.

Microsoft Office 97 -ohjelmistossaan debytoinut Clippy oli vain yksi Microsoftin suunnittelemista visuaalisista avustajista, mutta se nousi nopeasti niistä kuuluisimmaksi. Se sai myös vankan vihaajakuntansa, sillä kaikki eivät pitäneet iloisen avustajan pomppimisesta ruudulla.

Monille Clippyn vinkit olivat perustietoa tekstinkäsittelyohjelman toiminnasta, joten ei ihme, että paperiliitin sai maineen nenäkkäänä riesana.
Helsingin Sanomat 22.4.2019

Clippy 2.0:

Lainaus
Word voi auttaa sinua, jos et huomaa käyttäväsi loukkaavia tai sukupuolittuneita sanoja – Microsoft myöntää, ettei "woke-filtteri" toimi joka tilanteessa

Microsoftin tekstinkäsittelyohjelma Word voi opastaa käyttäjää inklusiivisemman tekstin kirjoittamiseen. Yhtiö kuitenkin myöntää, ettei toiminnossa riittää vielä kehitettävää. Suomenkielisessä Wordissa toiminto on pikaisen testin perusteella melko hyödytön.

Microsoft on tuonut Wordiin "woke-filtteriksikin" ivatun inklusiivisuusavustajan, jonka tarkoituksena on auttaa kirjoittajaa tuottamaan syrjimätöntä tekstiä ja välttämään esimerkiksi sukupuolittuneita termejä. Toiminto on tällä hetkellä saatavissa ainakin kuukausimaksullisen Microsoft 365 -tilauksen yhteydessä, mutta oletuksena se on pois päältä.

Microsoftin mukaan inklusiivisuusavustajan tarkoituksena ei ole "korjata kaikkia maailman ongelmia", vaan yksinkertaisesti herättää ihmisiä miettimään käyttämäänsä kieltä.

Suomenkielisessä Wordissa asetus löytyy menemällä Asetukset > Tarkistustyökalut > Kirjoitustyyli, Kielioppi > Asetukset. Syrjivä kielenkäyttö -valikossa käyttäjä voi valita, haluaako avustaja ehdottaa vaihtoehtoisia sanoja henkilön alkuperään ja uskontoon vai myös sosiaalisiin seikkoihin liittyen.

Toistaiseksi toiminto ei osaa liputtaa suomalaisista sanoista kuin lähinnä räikeän epäasiallisia ja alatyylisiä haukkumanimiä. Sen sijaan esimerkiksi esimies, palomies tai talonmies eivät täkäläiseen filtteriin jää.

Englanninkielisessä Wordissa ehdotetaan muun muassa post manin (postimies) tilalle postinkantajaa tai postin työntekijää, mankindin (ihmiskunta) tilalle sanaa humanity, ja herraa tai mestaria ilmaisevan masterin tilalle tarjotaan sanaa expert.
MTV 20.1.2022

Tämän vuoksi olen siirtynyt mahdollisuuksien mukaan vapaan lähdekoodin ohjelmistoihin. Esim open office tarjoaa 2000-luvun kirjoitusohjelmiston ilman turhaa tilpehööriä ja kukin saa haluamansa laisen kokoonpanon lisäosista koota. Toisin kuin winroska jossa koko paketti on otettava vaikka siinä myytäisiin elimesi kiinalaiselle klinikalle.
7
Kylänraitti / Vs: Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Uusin viesti kirjoittanut zupi tänään kello 00:47:02 »
No nyt Jordan Petersonkin otti sitten hatkat proffan hommista. Syistä alla, kuten myös siitä, miten sairaaksi on homma mennyt ja millaisen vaaran Peterson näkee woke-sadistien olevan. Syihin liittyen tuo oli aika "hyvä", että Petersonin oppilaatkin ovat "saastuneita", kun ovat olleet Petersonin luennoilla. Liittyy vähän samaan asiaan, mistä Lindsay on kirjoitellut, eli että woksteri-toimittelijat repii täysin peliverkkarinsa, jos joku väärämielinen kirjoittaa "heidän" mediassaan. Se kun välillisesti saastuttaa myös nämä hyvät ihmiset.

https://nationalpost.com/opinion/jordan-peterson-why-i-am-no-longer-a-tenured-professor-at-the-university-of-toronto

Lainaus
Jordan Peterson: Why I am no longer a tenured professor at the University of Toronto

The appalling ideology of diversity, inclusion and equity is demolishing education and business

I recently resigned from my position as full tenured professor at the University of Toronto. I am now professor emeritus, and before I turned sixty. Emeritus is generally a designation reserved for superannuated faculty, albeit those who had served their term with some distinction. I had envisioned teaching and researching at the U of T, full time, until they had to haul my skeleton out of my office. I loved my job. And my students, undergraduates and graduates alike, were positively predisposed toward me. But that career path was not meant to be. There were many reasons, including the fact that I can now teach many more people and with less interference online. But here’s a few more:

First, my qualified and supremely trained heterosexual white male graduate students (and I’ve had many others, by the way) face a negligible chance of being offered university research positions, despite stellar scientific dossiers. This is partly because of Diversity, Inclusivity and Equity mandates (my preferred acronym: DIE). These have been imposed universally in academia, despite the fact that university hiring committees had already done everything reasonable for all the years of my career, and then some, to ensure that no qualified “minority” candidates were ever overlooked. My students are also partly unacceptable precisely because they are my students. I am academic persona non grata, because of my unacceptable philosophical positions. And this isn’t just some inconvenience. These facts rendered my job morally untenable. How can I accept prospective researchers and train them in good conscience knowing their employment prospects to be minimal?

Second reason: This is one of many issues of appalling ideology currently demolishing the universities and, downstream, the general culture. Not least because there simply is not enough qualified BIPOC people in the pipeline to meet diversity targets quickly enough (BIPOC: black, indigenous and people of colour, for those of you not in the knowing woke). This has been common knowledge among any remotely truthful academic who has served on a hiring committee for the last three decades. This means we’re out to produce a generation of researchers utterly unqualified for the job. And we’ve seen what that means already in the horrible grievance studies “disciplines.” That, combined with the death of objective testing, has compromised the universities so badly that it can hardly be overstated. And what happens in the universities eventually colours everything. As we have discovered.

All my craven colleagues must craft DIE statements to obtain a research grant. They all lie (excepting the minority of true believers) and they teach their students to do the same. And they do it constantly, with various rationalizations and justifications, further corrupting what is already a stunningly corrupt enterprise. Some of my colleagues even allow themselves to undergo so-called anti-bias training, conducted by supremely unqualified Human Resources personnel, lecturing inanely and blithely and in an accusatory manner about theoretically all-pervasive racist/sexist/heterosexist attitudes. Such training is now often a precondition to occupy a faculty position on a hiring committee.

(…)

Furthermore, the accrediting boards for graduate clinical psychology training programs in Canada are now planning to refuse to accredit university clinical programs unless they have a “social justice” orientation. That, combined with some recent legislative changes in Canada, claiming to outlaw so-called “conversion therapy” (but really making it exceedingly risky for clinicians to do anything ever but agree always and about everything with their clients) have likely doomed the practice of clinical psychology, which always depended entirely on trust and privacy. Similar moves are afoot in other professional disciplines, such as medicine and law. And if you don’t think that psychologists, lawyers and other professionals are anything but terrified of their now woke governing professional colleges, much to everyone’s extreme detriment, you simply don’t understand how far this has all gone.

Just exactly what am I supposed to do when I meet a graduate student or young professor, hired on DIE grounds? Manifest instant skepticism regarding their professional ability? What a slap in the face to a truly meritorious young outsider. And perhaps that’s the point. The DIE ideology is not friend to peace and tolerance. It is absolutely and completely the enemy of competence and justice.

And for those of you who think that I am overstating the case, or that this is something limited in some trivial sense to the universities, consider some other examples: This report from Hollywood (…) “We spoke to more than 25 writers, directors, and producers — all of whom identify as liberal, and all of whom described a pervasive fear of running afoul of the new dogma. … How to survive the revolution? By becoming its most ardent supporter. … Suddenly, every conversation with every agent or head of content started with: Is anyone BIPOC attached to this?

And this is everywhere — and if you don’t see it, your head is either in the sand or shoved somewhere far more unmentionable. CBS, for example, has literally mandated that every writers’ room be at least 40 per cent BIPOC in 2021 (50 per cent in 2022).

We are now at the point where race, ethnicity, “gender,” or sexual preference is first, accepted as the fundamental characteristic defining each person (just as the radical leftists were hoping) and second, is now treated as the most important qualification for study, research and employment.

Need I point out that this is insane ? (…)

And if you think DIE is bad, wait until you get a load of Environmental, Social and Governance (ESG) scores . Purporting to assess corporate moral responsibility, these scores, which can dramatically affect an enterprise’s financial viability, are nothing less than the equivalent of China’s damnable social credit system, applied to the entrepreneurial and financial world. CEOs: what in the world is wrong with you? Can’t you see that the ideologues who push such appalling nonsense are driven by an agenda that is not only absolutely antithetical to your free-market enterprise, as such, but precisely targeted at the freedoms that made your success possible? Can’t you see that by going along, sheep-like (just as the professors are doing; just as the artists and writers are doing) that you are generating a veritable fifth column within your businesses? Are you really so blind, cowed and cowardly? With all your so-called privilege?

And it’s not just the universities. And the professional colleges. And Hollywood. And the corporate world. Diversity, Inclusivity and Equity — that radical leftist Trinity — is destroying us. Wondering about the divisiveness that is currently besetting us? Look no farther than DIE. Wondering — more specifically — about the attractiveness of Trump? Look no farther than DIE. When does the left go too far? When they worship at the altar of DIE, and insist that the rest of us, who mostly want to be left alone, do so as well. Enough already. Enough. Enough.

Finally, do you know that Vladimir Putin himself is capitalizing on this woke madness? (…)

https://hommaforum.org/index.php/topic,131511.msg3359807.html#msg3359807

And all of you going along with the DIE activists, whatever your reasons: this is on you. Professors. Cowering cravenly in pretence and silence. Teaching your students to dissimulate and lie. To get along. As the walls crumble. For shame. CEOs: signalling a virtue you don’t possess and shouldn’t want to please a minority who literally live their lives by displeasure. You’re evil capitalists, after all, and should be proud of it. At the moment, I can’t tell if you’re more reprehensibly timid even than the professors. Why the hell don’t you banish the human resource DIE upstarts back to the more-appropriately-named Personnel departments, stop them from interfering with the psyches of you and your employees, and be done with it? Musicians, artists, writers: stop bending your sacred and meritorious art to the demands of the propagandists before you fatally betray the spirit of your own intuition. Stop censoring your thought. Stop saying you will hire for your orchestral and theatrical productions for any reason other than talent and excellence. That’s all you have. That’s all any of us have.

He who sows the wind will reap the whirlwind. And the wind is rising.

Koko kirjoitus höpöteltynä:


https://www.youtube.com/watch?v=oq2rBE5zwAs

Joitain Petersonin twiittaamia kommentteja kirjoitukseen:
Mutta tämähän on vain tällainen pian ohimenevä höpötys...
8
Kylänraitti / Vs: Suomen aluevaalit 2022
« Uusin viesti kirjoittanut Huppupelikaani tänään kello 00:43:15 »
Laitetaan tähän väliin vähän PS-äänestäjän uhriutumista.

Sanoma-konsernin IS:n uutisen perusteella Purra ei ollut ollenkaan paikalla tai sitten ei sanonut mitään, kun ylen tentissä puhuttiin hoitajamitoituksesta. Kaikkien muiden pj:ien kommentteja toimittaja Suvi Hautanen on laittanut uutiseen.
Lainaus

LIIKE NYTIN Harry Harkimo sanoi Ylen aluevaalitentissä pelkäävänsä sitä, kun 0,7:n hoitajamitoitus tulee voimaan vanhusten ympärivuorokautisessa hoivassa ensi keväänä.

– Niitä hoitajia ei riitä. Se on ihan sama, kuinka paljon rahaa sinne laitetaan, jos niitä hoitajia ei ole. Nyt jo ne joutuvat sulkemaan näitä paikkoja, kun ei ole hoitajia, Harkimo sanoi.

———

Myös kristillisdemokraattien puheenjohtajan Sari Essayahin mukaan kotihoidossa on liian vähän henkilökuntaa ja samanaikaisesti perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) suunnittelee, että kotihoidosta tehdään ympärivuorokautista työtä, kolmivuorotyötä.

– Olen kuullut jo tässä vaiheessa kotihoidossa olevilta ihmisiltä, että se on sitten viimeinen pisara, sitten varmasti lähden alalta. Kun hallituksella on niin valtava into aina säätää erilaisia kriteerejä ja mitoituksia, niin silloin tulee sellaista jälkeä, että hetkellisesti heikennetään tilannetta, niin kuin nyt on käynyt, Essayah sanoi.

———

Ja toki is:n toisessa uutisessa toimittelijat Varjus, Paunonen ja Kotkavirta äänestivät Purran tämänkin tentin huonoimmaksi arvosanalla 6.
Lainaus
Arvio

MONIPOLVISTA jorinaa. Silti paras esitys häneltä toistaiseksi ja tietty viimeiseksikin. Tulivathan ne maahanmuuttajat ja kehitysapukin sieltä lopulta. Ja sellainen hymy päälle, että uskalsinhan minä. Back to basics. Kallupit tippuu, hermo kiristyy. (SV) 5

PURRA heräsi tässä tentissä siihen, että bensapumpuilla ei lähipalveluja ratkaista ja muuttuminen Jussi Halla-ahon inkarnaatioksi ei kannata. Puhui kovalla äänellä paljon ja omilleen, maahanmuuttoa ja kehitysapua unohtamatta. Pelasti mitä pelastettavissa oli. (TP) 7,5

LÖYSI vähemmän yllättäen keinon säästää karsimalla laittomasti maassa olevien terveydenhuollosta, joka on promilleluokkaa kaikista sote-menoista. Palvelujen tehostaminen tapahtuisi kehitysavusta leikkaamalla. Bensan hintaa ei sentään mainittu. Gallupien perusteella niin sanotut ratkaisut eivät vakuuta edes omia kannattajia. (JK) 5,5

Iltalehden raadilta (Jari Hanska, Kreeta Karvala ja Juha Ristamäki) Purra taas sai pelkkiä leijonia.
Lainaus
———

Viimeisessä tentissä raati ei löytänyt selkeää voittajaa. Jaetun ykkössijan veivät kolmella leijonalla Sanna Marin (sd) ja Riikka Purra (ps). Kumpikaan ei saanut yhtään lammasta. Niin ikään kolme leijonaa sai Li Andersson (vas), mutta hänen tililleen napsahti myös yksi lammas. Näin olen Andersson jäi kolmannelle sijalle.

Erittäin tasaväkisen tentin neljännen sijan jakoivat kahdella leijonalla ja yhdellä lampaalla Sari Essayah (kd), Harry Harkimo (liik) ja Petteri Orpo (kok).

Seitsemänneksi kiri kahdella lampaalla ja yhdellä leijonalla keskustan Annika Saarikko. Kahdeksanneksi jäi Anna-Maja Henriksson (r) neljällä lampaalla ja yhdellä leijonalla. Iltalehden raadin arvioissa huonoimman tuloksen sai Iiris Suomela (vihr) neljällä lampaalla.

———

Ei sitten minkäänlaista asenteellisuutta lasipalatsissa...

E: Hauska yksityiskohta näissä IS:n arvosteluissa on se, että Varjus kommentoi tätä viimeisintä tenttiä Purran parhaaksi ja palkitsi arvosanalla 5. Pari päivää aikaisemmin HS:n tentistä taas antoi arvosanaksi seiskan.
Lainaus
Riikka Purra, kokonaisarvosana 6

Hanna Vesala (HV) 5, Seppo Varjus (SV) 7, Timo Haapala (TH) 6

Ilmeisesti PS-arvosteluasteikko muuttui tässä välillä, tai että saatiin mieleinen (=huonoin) kokonaisarvosana. Huumorijulkaisu.
9
Kylänraitti / Vs: 2020-12-12 IS: Äärioikeistoryhmän rikosepäily
« Uusin viesti kirjoittanut viisitoista tänään kello 00:33:58 »
Poliisin alemmissa kerroksissa on varmasti tällaisia roturealisteja. Mutta poliittisesti nimitetty johtoporras on suvakkien hallussa.
10
Kylänraitti / Vs: 2020-12-12 IS: Äärioikeistoryhmän rikosepäily
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 00:18:58 »
Lainaus
HELSINGIN poliisilaitos on irtisanonut ylikonstaapelin rasistisen viestittelyn takia. Mies pidätetään heti virastaan eli hän ei enää voi hoitaa tehtäviään.

Poliisilaitoksen mukaan mies oli lähettänyt poliisikollegalleen vuosina 2017–2020 viestejä, jotka ovat epäasiallisia sekä perusoikeuksia ja ihmisarvoa loukkaavia. Poliisilaitos on salannut päätöksestään miehen lähettämät viestit.

Siis kollegalle lähetetyt henkilökohtaiset viestit.

Lainaus käyttäjältä: HS
Perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien kunnioittamisessa ei ole kuitenkaan kyse pelkästään virkatehtäviin liittyvästä käyttäytymisvaatimuksesta, Kopperoinen jatkaa.

”Sitä ei pidä sulkea työpäivän jälkeen virkapuvun kanssa kaappiin tai jättää työpöydälle odottamaan seuraavaa työvuoroa. Perus- ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen on pikemminkin elämänohje tai arvo, jota poliisimies haluaa kantaa aina mukanaan ja noudattaa niin virkatehtävissä kuin yksityiselämässäkin.”

Mutta toisaalta Helsingin poliisilaitoksen ei tarvitse piitata työntekijänsä yksityiselämän suojan kaltaisen perusoikeuden kunnioittamisesta, kunhan se pääsee jollain perättömäksi osoittautuvalla verukkeella tutkimaan ja tulkitsemaan tämän yksityisviestejä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10