Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mute Newt

Sivuja: [1]
1
Tässä taas yksi järjen riemuvoitto.

EDIT: Tämä olikin kesätoimittajan tekele, pitää vähän antaa anteeksi.

Lainaus
Pori menettää paljon ystävällisyyttä

Kirjoittanut Tilausblogi, Julkaistu: 16.7.2010 15:26

Aihe : hallitsematon maahanmuutto Suomessa

Sana1 : suomalaiset

Sana2 : vararikko

Sana3 : vastikkeeton

Nimimerkki : keikei


Hallitsematon maahanmuutto Suomessa? Mitä se on?

Maahanmuutto Suomessa on nimenomaan hallittua. Jotta lintukotoomme pääsee, pitää olla kunnon perusteet. Byrokraattisia kiemuroita löytyy. Vieraskielisten määrä Suomessa on kaksinkertaistunut yhdeksässä vuodessa, mikä on hyvin hidas tahti.

Vastikkeetonta oleskelulupaa en usko olevan olemassa. Ulkomaalaiset eivät pääse maahamme lorvimaan, vaikka haluaisivatkin. Ja harva heistä haluaa olla joutilaana.

Suomalaiset eivät vain anna maahanmuuttajille aina kunnolla mahdollisuutta integroitua yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Satakunnassa maahanmuuttajia ei ole juuri ollenkaan. Heitä työskentelee lähes ainoastaan Olkiluodossa. Erotettuna ”tavallisista” työntekijöistä.

Jyväskylän kaupunkikuvaan tottuneena olen Porissa kaivannut muun muassa tummia ihmisiä ja kurdeja. Miksi heitä ei ole täällä? Pori menettää paljon ystävällisyyttä ja vieraanvaraisuutta, kun ei ota maahanmuuttajia luokseen.

Meiltä hyvinvointiyhteiskunnan kasvateilta unohtuu liian usein, että maahanmuuttajat tulevat hyvin erilaisista oloista. Osa heistä on pakolaisia, jotka ovat joutuneet kokemaan kidutusta, vuosien vankeutta ja elämisen kokonaisvaltaista tukahduttamista.

Joistakin olosuhteista tulevat tarvitsisivat tukeamme. Vaatii roppakaupalla voimia päästä normaaliin elämään takaisin, selviytyä menneisyyden kauhukuvista.

En usko suomalaisten joutuvan vararikkoon, vaikka toivottaisimme maahanmuuttajia tervetulleiksi kaksinkertaisesti lisää. Me tarvitsemme heitä, koska vanhustemme määrä lisääntyy jatkuvasti eikä työikäisiä ole tarpeeksi pyörittämään oravanpyörää.

Tiedän erään omassa maassaan hyvin koulutetun toimittajan, joka ei kielikysymyksen vuoksi ole kyennyt toimitustyöhön. Hän kärsi työttömyydestä rankasti. Sitten hän kouluttautui Suomessa aivan toiselle alalle.

Usein on valitettavasti niin, että maahanmuuttajat suostuvat tekemään sellaisia töitä, joita me suomalaiset kermapersukset kieltäydymme tekemästä.

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite?c=CT_Content_C&childpagename=SKA_newssite%2FAMLayout&cid=1194645509065&p=1194607719853&packedargs=packedargs%3DAMDefaultBlogPage%25253AblogEntryId%253D1195266292082&pagename=SKAWrapper

2
Pietarissa on tehty kranaatti-isku muslimien halal-lihaa myyvään kauppaan.
Kaupan ovesta heitettiin sisään jonkinlainen räjähde. Räjähdyksessä haavoittui kaksi ihmistä.
Kaupungin muslimien edustaja ei usko, että iskulla on mitään uskonnollisia motiiveja.

St. Petersburg Times:
http://www.sptimes.ru/index.php?story_id=31381&action_id=2

Turvakameran kuvaa:
http://www.liveleak.com/view?i=968_1274360332

3
Päivän kommentti: Pitääkö heille antaa Lars Vilksin pää?

Toni Viljanmaa

Kuinka kauan menee, että ruotsalainen taiteilija ja pilapiirtäjä Lars Vilks kokee hollantilaisen elokuvaohjaajan Theo van Goghin kohtalon?

Musliminaisten asemasta lyhytelokuvan tehnyt van Gogh löytyi veitsi rinnassa, ammuttuna kadulta marraskuussa 2004. Vilks tuli piirtäneeksi karikatyyrin profeetta Muhammedista 2007. Sen jälkeen sanomalehdistä on voinut seurata jopa päivä kerrallaan, miten kiihkomuslimien jahti edistyy keskellä ruotsalaista kansankotia.

Tiistaina Vilksin kimppuun hyökättiin hänen pitäessään luentoa Uppsalassa. Hänen talonsa yritettiin polttaa sunnuntaina. Uhkailuja sataa jatkuvasti. Mitä seuraavaksi?

Irakin Al-Qaeda on luvannut Vilksin päästä 100 000 dollarin palkkion. Ruotsin Örebrossa ilmestyvän Nerikes Allehandan päätoimittajan Ulf Johanssonin päästä heltiää 50 000 dollarin tapporaha. Johansson julkaisi Vilksin piirrokset lehdessään 2007.

En ole nähnyt yhtäkään kannanottoa islamilaiselta yhteisöltä, Suomesta enkä muualta, jossa Vilksin ja muiden asianosaisten vainoaminen tuomittaisiin. Yksittäisiä tuomitsevia kommentteja maltillisilta muslimeilta voi saada, mutta yhteisvoimin he eivät ole nousseet vastustamaan väkivaltaa ja uhkailua.

Voi tietysti kysyä, mitä se hyödyttäisi. Mitä se esimerkiksi suomalaisille kuuluu, mitä Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa tapahtuu? Meillä ovat asiat kunnossa, muslimit maltillisia ja pilapiirtäjät herran nuhteessa.

Maltillisten muslimien vastarintaliike voisi lähentää valtaväestön ja islaminuskoisten välejä. Suomi on asioista vielä sivussa, mutta kuinka kauan? Sananvapaus se on meilläkin. Siksi maltillisten muslimien vastarintaliike voisi hyvin alkaa vaikka Suomen muslimien keskuudesta.

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Kolumnit/1194643563611/artikkeli/paivan+kommentti+pitaako+heille+antaa+lars+vilksin+paa+.html


Verrattain asiallista tekstiä. Lehteen asti tämäkään juttu ei ole tietenkään päässyt.

4
Paja / Vs: Päällikkötason kuntoiluhaaste
« : 12.04.2010, 17:17:20 »
Aloitin kevään reippailukauden rehevästi uusilla retkikengillä. Nyt sitten parannellaan armottomia rakkoja jaloista. Katotaan jos ennen kesäkuuta olisi jo henkisesti toipunut tarpeeksi.

5
Skannasin tämän päivän Satakunnan Kansasta tällaisen uutisen. Ei tuntunut löytyvän netin puolelta.

(http://img34.imageshack.us/img34/9681/rivasemmisto.th.jpg)

6
Porissa ei muuten monikulttuuria ole nähty.

Porissahan vapautui juuri parin korttelin verran rakennustilaa keskustan tuntumasta, kun Karhu-tehdas ajettiin alas. Siinähän olisi tilaa vaikka suomen suurimmalle ja ihanimmalle vastaanottokeskukselle!1

7
Lainaus
Ensimmäistä kertaa diplomin myöntänyt Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piiri halusi antaa tunnustuksen paikalliselle medialle. Diplomi myönnettiin Satakunnan Kansalle, jolla on raadin mukaan merkittävä vaikutus lukijoidensa asenteisiin.
SK:ssa on kyllä selkeästi viime aikoina ollut huomattavissa aktivoitumista tällä saralla. Laatu ei ole tähänkään mennessä mitään päätä huimaavaa ollut, mutta tämä on kyllä toistaiseksi huippu. Tiedä sitten miten nämä niihin asenteisiin vaikuttavat.

8
http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Kolumnit/1194639138843/artikkeli/kirjoitus+uppoavasta+suomesta.html
Lainaus
Päivitetty 19.3. 01:49, julkaistu 18.3. 14:38

Kirjoitus uppoavasta Suomesta

Taneli Heikka

Onneksi Ruotsissa ei ollut maahanmuuttokriitikoita, kun mummoni pakkasi kaksiviikkoisen isäni ja tämän kaksi sisarusta kärryihin ja lähti evakkoon Lapin sotaa pakoon syyskuussa 1944. Mukaan lähti myös mummoni äiti. Ruotsalaiset ottivat turvapaikanhakijat avosylin vastaan sotilasleirille Tornionjoen länsipuolelle, vaikka puutetta oli kaikesta. Isäni perhe vietti pakolaisleirillä elämänsä ensimmäisen talven.

Yhtä avosylin ruotsalaiset ottivat vastaan ne sotalapset, jotka olivat pommituksia ja puutetta paossa vuosia. Ruotsi ja Yhdysvallat muiden joukossa ottivat vastaan satoja tuhansia elintasopakolaisia ja työnhakijoita Suomesta, kun oma maa ei pystynyt takaamaan toimeentuloa.

Näinkö nopeasti me unohdimme, mistä tulemme? Suomalaisista 60 prosenttia ei kyselyn mukaan halua ”ottaa” maahan lisää maahanmuuttajia (HS 15.3.). Meitä on vuosisadat otettu vastaan, kun hätä tai työhalu on ajanut liikkeelle. Nyt Suomea pyyhkii ihmisvihan aalto, jonka harjalla ratsastavat perussuomalaisten ja rasistien lisäksi suurtenkin puolueiden johtajat.

Stockmannit, Pauligit, Sinebrychoffit, Finlaysonit, Hartwallit, Fazerit . . . Lista on pitkä. Suomalaisen elinkeinoelämän osaaminen ja pääoma ovat alun perin tulleet ulkomailta, ja vuorovaikutus jatkuu. Merkittävä osa asiakkaista on ollut ja työvoimasta on rajojen ulkopuolella. Professori Markku Kuisma kertoo Suomen poliittisessa taloushistoriassa, kuinka Suomen kytkeytyminen kansainväliseen kauppakapitalismiin tapahtui viimeistään siinä vaiheessa, kun Afrikan rantoja kyntävät eurooppalaisten suurvaltojen orjalaivat tilkittiin suomalaisella tervalla. Yhteys on olemassa, hyvässä ja pahassa, ja sen katkaiseminen olisi mahdotonta, hullua ja kohtalokasta. Pohjois-Korea näyttää tietä.

Maahanmuuttokriitikot puolustautuvat, että he eivät tarkoita maahanmuuton kieltämistä kaikilta, vaan ainoastaan ”hallitsemattoman” turvapaikanhakijoiden määrän tyrehdyttämistä. Miksi he eivät siis kutsu itseään turvapaikanhakijakriittisiksi? Valitettavasti uskon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet maahanmuuttokriitikoiden sanoman juuri niin kuin nämä haluavat: on valittava umpioitumisen tie.

Keskiaikaisen Suomen kauppakaupungit olivat Kuisman mukaan kansainvälisempiä paikkoja kuin nyky-Suomi. Siellä kylvettiin talouskasvumme ja kulttuurimme kukoistuksen siemenet. Monikulttuurisuuskriitikoiden elättelemä toive puhtaasta yksikulttuurisesta Suomesta on samantyyppinen illuusio kuin talibanien 800-luvun islamilainen alkukoti: sitä ei koskaan ole ollut, eikä tule.

Onko Euroopan kukoistukseen siivittänyt avoimuuden ja suvaitsevaisuuden aika Suomen osalta päättymässä? Jos näin on, surulliselle tarinalle voisi antaa maahanmuuttoasioissa profiloituneen kunnallispoliitikon Jussi Halla-ahon blogin nimen: Kirjoituksia uppoavasta lännestä.

Tällaista tämän aamun Satakunnan Kansassa. Vetää ihan vertoja erään täällä olleen kirjoituskilpailun tuotoksille.

9
Lainaus
Puoliso hoiti ennen vastuullista tehtävää kansainvälisessä yrityksessä. Lupaava ura ei kuitenkaan ole Suomessa saanut jatkoa.
Minkä takia on Suomeen pitänyt sitten ylipäätään lähteä työttömäksi, jos kerran alkuperämaassa on ollut kaikki niin hyvin?

10
Kylänraitti / Vs: Aseiden kontrolli (yhdistetty)
« : 20.01.2010, 15:49:01 »
Jokunen vuosi sitten oli muistaakseni jossain Porin seudulla tapaus, jossa huumeissa ollut hörhö riehui sotaveteraanin pihalla vesurin kanssa. Asukas meni ulos käsiaseen kanssa ja oli pyytänyt riehujaa poistumaan. Mies oli lähtenyt hyökkäämään vanhusta kohti jolloin tämä oli ampunut varoituslaukauksen. Tämä ei auttanut jolloin hän ampui uudelleen hyökkääjää olkapäähän pysäyttäen tämän. Myöhemmin hyökkääjä haastoi vanhuksen oikeuteen vaatien korvauksia kivuistaan. Syytteet kuitenkin hylättiin ja vanhus sai tunnustusta ansiokkaasta toiminnastaan.

11
Kylänraitti / Vs: Aseiden kontrolli (yhdistetty)
« : 12.01.2010, 15:25:56 »
Armeija: Ammunta on hyvä harrastus


Puolustusvoimat ei lämpene ajatukselle, jonka mukaan pienimmät ampuma-aseet pitäisi kerätä pois suomalaisilta.

Verkkouutiset kysyi puolustusvoimilta mielipidettä kansalaisten ampuma-aseiden kieltämisestä. Aseiden hallussapito nousi esille jo koulusurmien jälkeen ja jälleen uudelleen Sellon ampumatapausten jäljiltä.

Maavoimien tiedotuspäällikkö Lauri Inna toteaa, että pienemmillä aseilla voi olla laajempaa merkitystä.

– Ottamatta mitään jyrkkää kantaa voidaan sanoa, että puolustusvoimissa pidetään hyvänä esimerkiksi metsästysharrastuksessa tapahtuvaa aseiden käyttöä.

– Se nähdään positiivisena ja tietyllä tavalla myös kokonaismaanpuolustusta tukevana asiana, Inna sanoo.

Innan mukaan myös pistooliharrastus yleisesti hyödyttää maanpuolustusta. Mutta vain rajoitetusti, sillä puolustusvoimien pääasiallinen ampuma-ase on rynnäkkökivääri.

Puolustusvoimilla on vain virka-aseita. Ajatus siviilien aseiden laittomaksi tekemisestä ei siten koske puolustusvoimia.

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194633644751/artikkeli/armeija+ammunta+on+hyva+harrastus.html

12
Elementti kyllä kestää (koska on betoniteräksillä  vahvistettu) ja tiiliseinäkin kestää moskan mutta ei lekaa.  Mikään puinen ulko-ovi kestä kirvestä, eli tarvitaan metallinen vahviste.
Tavallinenkin puuseinä kestää verrattain kauan jo pelkästään sillä että jommalle kummalle puolelle ruuvataan esim millimetrin tai kahden teräslevy. Toki siitäkin läpi menee mutta se ottaa kovasti enemmän aikaa. Näin on tehty kauppojen kassahuoneissa.

13
Paja / Vs: Tipaton tammi-helmikuu?
« : 01.01.2010, 21:32:31 »
Nyt on tipatonta tammikuuta takana jo monta tuntia ja olo on parantunut jo huomattavasti. Tosin se saattaa johtua viime vuoden puolella tapahtuneista hölmöilyistä.

14
Paja / Vs: Homma^^^ @ World Community Grid
« : 22.12.2009, 23:05:04 »
Laitoin ohjelman taas toimintaan varmaan 5 kuukauden tauon jälkeen. Vaikkakaan minun vanhasta nuhapumpustani nyt ei kyllä ihan hirveitä tehoja irtoa, niin kai siitä joku vähän kostuu.

15
On muutenkin tosi kätevä ohjelma kun voi monenlaiset tiedostomuodot eri ohjelmista "tulostaa" pdf:ksi. Helppoa ja kätevää.

16
Ehkä Suomessa voitaisiin maksaa testiin meneville vaikka 3000 euroa. Olisihan se vähintäänkin kohtuullista niin kauheasta ja nöyryyttävästä koettelemuksesta.

17
Tuulivoima on kovassa kurssissa luontoihmisten mielessä ainakin niin kauan, kunnes sellaisia aletaan puuhaamaan oman mökin lähelle.
Äkkiä on tuulivoimanvastaiset liikkeet kasassa ja voimalat aiheuttavat ainakin seuraavaa:
-maiseman tuhoutuminen
-lintujen kuoleminen lapoihin
-kauhea meteli
-auringon heijastuminen lavoista aiheuttaen naapurin Olaville migreenin

Ja oikeastikin voimalan ylläpitoon kuluu enemmän sähköä varsinkin talvisin kuin mitä se kerkeää tuottamaan. Tähän ehkä poikkeuksena erityisen hyvissä tuulipaikoissa olevat voimalat joita ei Suomessa ihan hirveästi ole.

18
Eikö tässäkin tapauksessakin kuuluisi yleisen käytännön mukaan kohtuullistaa tuomiota. Eli mitä useampia rikoksia on tilillä, sitä pienempi on tuomio. Taannoinhan tästä oli puhetta kun joku sarja-pahoinpitelijä sai lyhyen tuomion sillä perusteella että yhteenlaskettuna olisi tullut liian pitkä kakku.

19
Kylänraitti / Vs: Suomelle ydinaseita?
« : 25.06.2009, 13:34:29 »
Amerikkalaisethan suunnittelivat kylmän sodan aikana hautaavansa pahassa paikassa venäläisten tankkien tielle ydinmiinoja. Ilmeisesti ajatus kuitenkin haudattiin vähän turhan riskialttiina.

http://en.wikipedia.org/wiki/Medium_Atomic_Demolition_Munition

20
Kylänraitti / Vs: Kohurahoittajat saunotettavina
« : 25.06.2009, 13:27:55 »
Eikös tuommoisesta voisi perustaa oman ryhmän hommaan jossa olisi kunnat ja kansandustajat edustettuina omilla triideillään.
Sellainen Wikipedia-tyyppinen ratkaisu olisi kyllä hyvä. Sinne voisi sitten helposti kuka vain lisäillä esimerkiksi paikallisista poliitikoista huomionarvoisia juttuja. Vaatisi tietysti jonkinlaista valvontaa, ettei sinne ihan mitä vain lisäillä ja poistella.

21
Hommakerhot / Vs: Vesuri 2009
« : 12.06.2009, 09:56:40 »
Tuossa tavoitetta vuoden 2010 Vesuriin.

(varoitus: tissejä)

http://naurunappula.com/z/487423

22
Kylänraitti / Vs: äänestyspakko luxemburgin malliin
« : 09.06.2009, 09:00:23 »
Kuvittelisin, että suuri este ainakin nuorten äänestämisessä olisi pelkästään laiskuus. Vaikka joka marketissa olisi ennakkoäänestyskoppi viikon verran, ei sinne tule mentyä vaikka ohi kävelisi. Itse ainakin täysin saamattomana äänestäjänä olisin jättänyt äänestämättä ilman tältä foorumilta saatua informaatiota.

Olisiko se netissä äänestäminenkin niin vaikea toteuttaa etteikö sitä voisi kokeilla? Tiemmä muualla euroopassa sitä on harjoitettu jo iät ja ajat. Laskisi kummasti kynnystä äänestää, kun siihen kuluisi vain minuutti eikä persettä tarvisi nostaa penkistä hetkeksikään.

23
Kylänraitti / Vs: NATO
« : 04.05.2009, 16:42:17 »
Taannoin oli jossain lehdessä juttua Suomen puutteellisesta varustuksesta esimerkiksi hornettien ohjusvarustuksen osalta. Suomella ei jutun mukaan ollut ilmasta-ilmaan ohjuksia kuin juuri sen verran että jokaiseen koneeseen saadaan yksi täysi satsi.

NATO-maille näitä oli tarjolla halvemmalla hinnalla ja saatavuus oli hyvä. Suomen ei kovan hinnan vuoksi niitä kannata ostaa varastoon pilaantumaan ja tosipaikan tullen niidenkin saanti olisi hankalaa.

NATO-mailla oli jonkinlaista yhteistä varastoa muidenkin artikkeleiden osalta.

24
Kylänraitti / Vs: Tshernobyl ja seuraukset
« : 27.04.2009, 08:57:39 »
Tuossa on hyvä dokumentti vuodelta 1996 tshernobylistä. On varmaan tullut telkkaristakin. Paikalliset tiedemiehet etsivät reaktorista kadonnutta ydinpolttoainetta laitoksen kellarista. Varusteina tietenkin vain kevyt haalari ja paperimaski. Näissä varusteissa möyritään reaktorinkin sisällä polttoainesauvojen välissä. Tutkija selittää kuinka käveltäessä kulman ympäri saattaakin yhtäkkiä tulla alue jossa säteilyä on 500 röntgeniä tunnissa. Sitten juostaan.

http://video.google.com/videoplay?docid=-5968506788418521112

25
Kylänraitti / Vs: Tshernobyl ja seuraukset
« : 26.04.2009, 22:57:15 »
Ehkä vähän off-topic, mutta tuossa on aika hyvä kuvakollaasi Tshernobylistä nykykunnossa. Hyviä kuvia ja kommentteja.

http://www.grcade.com/viewtopic.php?t=2217

26
Ja vielä nyt samaan aikaan vaaditaan että kehitysapu pitää nostaa siihen miljardiin euroon ettei vaan näytetä huonolta YK:n tilastoissa. Ainakin laman ajaksi ellei kokonaan voisi senkin rahan ohjata ihan johonkin muuhun kuin Afrikan pohjattomaan kaivoon.

27
Paja / Vs: Radiomainonta
« : 22.04.2009, 18:21:25 »
On tässä ollut työn puolesta radioihin yhteyksiä. Ne hinnat vaihtelee tietysti kuuluvuusalueen mukaan. Parin viikon setti Novalla/vastaavalla on helposti reilusti yli 20k euroa. Pienempiin radioihin saa kampanjoita esim 4k-10k euroa sisältäen esimerkiksi 15s mainos ehkä 5 kertaa tunnissa kahden viikon ajan. Nämä siis vain tällaisina suurinpiirtein heittoina.

28
Paja / Vs: World Community Grid
« : 16.04.2009, 13:34:03 »
Tuli kanssa liityttyä. Mulla oli joskus tämä vähän vastaava seti@home, mutta jossain vaiheessa kyllästyin siihen. Kyllä nyt taas parin vuoden tauon jälkeen jaksaa.

29
Ulkomaat / Vs: Merirosvouutiset (yhdistetty)
« : 15.04.2009, 13:32:29 »
Tässä video viime vuodelta missä piraatit esittelevät kaappaamaansa alusta.
http://www.liveleak.com/view?i=d4f_1239766721

Sivuja: [1]