Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Mute Newt

Sivuja: [1]
1
Tässä taas yksi järjen riemuvoitto.

EDIT: Tämä olikin kesätoimittajan tekele, pitää vähän antaa anteeksi.

Lainaus
Pori menettää paljon ystävällisyyttä

Kirjoittanut Tilausblogi, Julkaistu: 16.7.2010 15:26

Aihe : hallitsematon maahanmuutto Suomessa

Sana1 : suomalaiset

Sana2 : vararikko

Sana3 : vastikkeeton

Nimimerkki : keikei


Hallitsematon maahanmuutto Suomessa? Mitä se on?

Maahanmuutto Suomessa on nimenomaan hallittua. Jotta lintukotoomme pääsee, pitää olla kunnon perusteet. Byrokraattisia kiemuroita löytyy. Vieraskielisten määrä Suomessa on kaksinkertaistunut yhdeksässä vuodessa, mikä on hyvin hidas tahti.

Vastikkeetonta oleskelulupaa en usko olevan olemassa. Ulkomaalaiset eivät pääse maahamme lorvimaan, vaikka haluaisivatkin. Ja harva heistä haluaa olla joutilaana.

Suomalaiset eivät vain anna maahanmuuttajille aina kunnolla mahdollisuutta integroitua yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Satakunnassa maahanmuuttajia ei ole juuri ollenkaan. Heitä työskentelee lähes ainoastaan Olkiluodossa. Erotettuna ”tavallisista” työntekijöistä.

Jyväskylän kaupunkikuvaan tottuneena olen Porissa kaivannut muun muassa tummia ihmisiä ja kurdeja. Miksi heitä ei ole täällä? Pori menettää paljon ystävällisyyttä ja vieraanvaraisuutta, kun ei ota maahanmuuttajia luokseen.

Meiltä hyvinvointiyhteiskunnan kasvateilta unohtuu liian usein, että maahanmuuttajat tulevat hyvin erilaisista oloista. Osa heistä on pakolaisia, jotka ovat joutuneet kokemaan kidutusta, vuosien vankeutta ja elämisen kokonaisvaltaista tukahduttamista.

Joistakin olosuhteista tulevat tarvitsisivat tukeamme. Vaatii roppakaupalla voimia päästä normaaliin elämään takaisin, selviytyä menneisyyden kauhukuvista.

En usko suomalaisten joutuvan vararikkoon, vaikka toivottaisimme maahanmuuttajia tervetulleiksi kaksinkertaisesti lisää. Me tarvitsemme heitä, koska vanhustemme määrä lisääntyy jatkuvasti eikä työikäisiä ole tarpeeksi pyörittämään oravanpyörää.

Tiedän erään omassa maassaan hyvin koulutetun toimittajan, joka ei kielikysymyksen vuoksi ole kyennyt toimitustyöhön. Hän kärsi työttömyydestä rankasti. Sitten hän kouluttautui Suomessa aivan toiselle alalle.

Usein on valitettavasti niin, että maahanmuuttajat suostuvat tekemään sellaisia töitä, joita me suomalaiset kermapersukset kieltäydymme tekemästä.

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite?c=CT_Content_C&childpagename=SKA_newssite%2FAMLayout&cid=1194645509065&p=1194607719853&packedargs=packedargs%3DAMDefaultBlogPage%25253AblogEntryId%253D1195266292082&pagename=SKAWrapper

2
Pietarissa on tehty kranaatti-isku muslimien halal-lihaa myyvään kauppaan.
Kaupan ovesta heitettiin sisään jonkinlainen räjähde. Räjähdyksessä haavoittui kaksi ihmistä.
Kaupungin muslimien edustaja ei usko, että iskulla on mitään uskonnollisia motiiveja.

St. Petersburg Times:
http://www.sptimes.ru/index.php?story_id=31381&action_id=2

Turvakameran kuvaa:
http://www.liveleak.com/view?i=968_1274360332

3
Skannasin tämän päivän Satakunnan Kansasta tällaisen uutisen. Ei tuntunut löytyvän netin puolelta.

(http://img34.imageshack.us/img34/9681/rivasemmisto.th.jpg)

4
http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Kolumnit/1194639138843/artikkeli/kirjoitus+uppoavasta+suomesta.html
Lainaus
Päivitetty 19.3. 01:49, julkaistu 18.3. 14:38

Kirjoitus uppoavasta Suomesta

Taneli Heikka

Onneksi Ruotsissa ei ollut maahanmuuttokriitikoita, kun mummoni pakkasi kaksiviikkoisen isäni ja tämän kaksi sisarusta kärryihin ja lähti evakkoon Lapin sotaa pakoon syyskuussa 1944. Mukaan lähti myös mummoni äiti. Ruotsalaiset ottivat turvapaikanhakijat avosylin vastaan sotilasleirille Tornionjoen länsipuolelle, vaikka puutetta oli kaikesta. Isäni perhe vietti pakolaisleirillä elämänsä ensimmäisen talven.

Yhtä avosylin ruotsalaiset ottivat vastaan ne sotalapset, jotka olivat pommituksia ja puutetta paossa vuosia. Ruotsi ja Yhdysvallat muiden joukossa ottivat vastaan satoja tuhansia elintasopakolaisia ja työnhakijoita Suomesta, kun oma maa ei pystynyt takaamaan toimeentuloa.

Näinkö nopeasti me unohdimme, mistä tulemme? Suomalaisista 60 prosenttia ei kyselyn mukaan halua ”ottaa” maahan lisää maahanmuuttajia (HS 15.3.). Meitä on vuosisadat otettu vastaan, kun hätä tai työhalu on ajanut liikkeelle. Nyt Suomea pyyhkii ihmisvihan aalto, jonka harjalla ratsastavat perussuomalaisten ja rasistien lisäksi suurtenkin puolueiden johtajat.

Stockmannit, Pauligit, Sinebrychoffit, Finlaysonit, Hartwallit, Fazerit . . . Lista on pitkä. Suomalaisen elinkeinoelämän osaaminen ja pääoma ovat alun perin tulleet ulkomailta, ja vuorovaikutus jatkuu. Merkittävä osa asiakkaista on ollut ja työvoimasta on rajojen ulkopuolella. Professori Markku Kuisma kertoo Suomen poliittisessa taloushistoriassa, kuinka Suomen kytkeytyminen kansainväliseen kauppakapitalismiin tapahtui viimeistään siinä vaiheessa, kun Afrikan rantoja kyntävät eurooppalaisten suurvaltojen orjalaivat tilkittiin suomalaisella tervalla. Yhteys on olemassa, hyvässä ja pahassa, ja sen katkaiseminen olisi mahdotonta, hullua ja kohtalokasta. Pohjois-Korea näyttää tietä.

Maahanmuuttokriitikot puolustautuvat, että he eivät tarkoita maahanmuuton kieltämistä kaikilta, vaan ainoastaan ”hallitsemattoman” turvapaikanhakijoiden määrän tyrehdyttämistä. Miksi he eivät siis kutsu itseään turvapaikanhakijakriittisiksi? Valitettavasti uskon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet maahanmuuttokriitikoiden sanoman juuri niin kuin nämä haluavat: on valittava umpioitumisen tie.

Keskiaikaisen Suomen kauppakaupungit olivat Kuisman mukaan kansainvälisempiä paikkoja kuin nyky-Suomi. Siellä kylvettiin talouskasvumme ja kulttuurimme kukoistuksen siemenet. Monikulttuurisuuskriitikoiden elättelemä toive puhtaasta yksikulttuurisesta Suomesta on samantyyppinen illuusio kuin talibanien 800-luvun islamilainen alkukoti: sitä ei koskaan ole ollut, eikä tule.

Onko Euroopan kukoistukseen siivittänyt avoimuuden ja suvaitsevaisuuden aika Suomen osalta päättymässä? Jos näin on, surulliselle tarinalle voisi antaa maahanmuuttoasioissa profiloituneen kunnallispoliitikon Jussi Halla-ahon blogin nimen: Kirjoituksia uppoavasta lännestä.

Tällaista tämän aamun Satakunnan Kansassa. Vetää ihan vertoja erään täällä olleen kirjoituskilpailun tuotoksille.

Sivuja: [1]