HOMMAN KESKUSTELU => Kylänraitti => Aiheen aloitti: ApuaHommmaan - 30.04.2022, 18:44:07

Otsikko: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: ApuaHommmaan - 30.04.2022, 18:44:07
Aihe kiehtoo itseäni. Se kiehtoo myös, etten muista että oikein missään olisi konkreettisesti purettu sitä miten se oikeasti toimii. Eli toisinsanoen sitä itsestään selvästi käytetään propagandan aseena leimaamaan sellainen, mikä ei tule hallinnosta.

https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/c5971231-00c9-4db6-ac73-25b42680863f
Lainaus
Ukrainan sota ja Nato-keskustelu ovat saaneet varsinkin venäläisbotit sekä trollit liikkeelle. Varsinkin sosiaalisessa mediassa moni on saattanut törmätä kyseenalaisiin videoihin, kuviin, julkaisuihin tai valeuutisiin, joilla pyritään vaikuttamaan suomalaisten mielipiteisiin poikkeuksellisena aikana.

Onko noin? Itse en ole tuollaisissa sosiaalisissa medioissa. Voiko joku vahvistaa?

Miksi suomalaisten mielipiteisiin pyritään vaikuttamaan kuvitellaanko sillä nyt vaikutettavan NATO päätökseen? Eikö sellaisen kuvitteleminen ole vainoharhaa kun esimerkiksi kaikki median toimijat ovat jo vahvasti pro NATO kannalla.

Lainaus
Rousku neuvoo olemaan tarkkana varsinkin sosiaalisessa mediassa sekä sähköpostiviestejä vastaanottaessa, sillä toiminta on tällä hetkellä erittäin aktiivista. Bottien avulla Venäjä yrittää saada vahvistettua viestejään ja aiheuttamaan tunteen siitä, että asiasta keskustelisi moni eri henkilö. Tosiasiassa botit vain matkivat sitä, mitä niiden isäntä tekee.

– Yksittäiset botit eivät vielä saa oikein mitään aikaiseksi, mutta suuret bottiverkot ovat kuin näkymätön armeija. Botteja ymmärtääkseen voi ajatella tilannetta, jossa kymmenen tuhatta robottia on opetettu seuraamaan yhden tietyn robotin tai ihmisen toimintaa. Jos päärobotti tai ihminen nostaa kättä, tekevät nämä tuhannet robotit samalla tavalla, Rousku kertoo.

Onko jollekin käynyt noin? Itselleni kuulostaa ihan scifiltä koko tarina.

Lainaus
Rousku arvioi, että suurin osa suomalaisista somepalveluiden käyttäjistä tulee törmäämään lähiaikoina sellaiseen sisältöön, joka saattaa olla informaatiovaikuttamista Venäjän puolelta. Tällaisissa tilanteissa Rousku neuvoo pitämään pään kylmänä.

En ymmärrä. Tulevaisuudessa ja saattaa? Olisiko antaa joku esimerkki mihin sitä voi törmätä?

Lainaus
– Toisena nostaisin palkatut henkilöt, joihin voi kuulua myös Suomen kansalaisia. Nämä henkilöt vievät johdonmukaisesti sanomaa eteenpäin.

Rousku arvioi, että Suomessakin henkilöille on tehty tarjouksia propagandan levittämisestä tai trollitehtailuun osallistumisesta.

Onko esimerkkiä suomalaisesta palkatusta henkilöstä, jonka työnkuvaan tuollainen kuuluu? Hän lienee yksityisyrittäjä?

Onko joku tuollaisen tarjouksen saanut, tai tietääkö joku sellaisen saaneen?

Esimerkiksi Homma vaikka Suomen mittakaavassa iso alusta onkin on luettavuuden osalta naurettavan pieni mihinkään informaatiovaikuttamiseen. Ei täällä presidentintekijöitä olla se paikka on medialla.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: ApuaHommmaan - 30.04.2022, 19:13:47
Toinen itseäni kiinnostava asia on minkätyyppisiä rahasummia Suomi laittaa tähän toimintaan? Puhutaanko nyt tai jatkossa esimerkiksi sadoista miljoonista? Vai onko toiminta muotoa muutama ukko äh siis henkilö toimistossa?
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: ApuaHommmaan - 01.05.2022, 06:53:12
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f893eb8a-23fa-4303-b0e1-428d9316e10f
Lainaus
Luottamusta horjutetaan

Venäjällä kansalaisille levitetään virheellistä tietoa muun muassa siitä, että suomalaisia on painostettu liittymään Natoon. Mutta sen lisäksi kansainväliseen mediasisältöön vaikuttaminen voi olla tapa luoda epävarmuutta. Venäläiset poliitikot voivat esimerkiksi antaa lausuntoja, jotka uutisoidaan laajemmin. Näin he käyttävät diplomaattisia kanavia omien viestiensä levittämiseen.

–Joku toinen voi ruveta jännittämään sitten, että mitä oikein tapahtuu, jos Suomesta tai Ruotsista tulee Nato jäsen.

Hybridiuhkatoiminta ei siis kohdistu vain Nato-jäsenyyttä harkitseviin maihin. Se pyrkii horjuttamaan myös muiden näkemyksiä Suomesta. Venäjä voi esimerkiksi koettaa levittää näkemystä, ettei Suomeen voida luottaa, jossain asiassa. Sen lisäksi Naton jäsenvaltiot ovat tekemässä päätöstä jäsenyyden hyväksymisestä, mistä voi seurata erilaisia kostotoimenpiteitä niitä vastaan.

Smith painottaakin, että hybridiuhkatoiminta ei tule loppumaan, vaikka Suomi liittyisi Natoon.

– Tätä tulee odottaa ja tämä on se hinta siitä, että Suomi haluaa tehdä itsenäisesti omia päätöksiä, eikä Venäjä saa sanella tähän asiaan mitään.

Jutusta olennainen tähän ketjuun sopivasta lainattuna.

Juurikin näin. Hanna Smith on auktoriteettiasemassa. Länsimaisen kulttuurin ydin on siinä, että siinä saa kyseenalaistaa sekä valtaapitäviä, kuten Hanna Smithiä ja myös poliitikkoja. Jos ei saa emme elä läntisessä demokratiassa. Piste. Hanna Smith yllä olennaisesti leimaa potenttiaalisesti kaiken informaation vääräuskoiseksi, jos se ei tue nimenomaan hänen, tai varmaan sitä kautta pitkälti hallinnon näkemystä.

Ei se Kekkonenkaan siitä tykännyt, että Kari Suomalainen alkoi tehdä hänestä pilapiiroksia. Ei laittanut vankilaan, eikä edes keksinyt ulkoisia uhkia puolustamaan itseään vaan otti rankankin Suomalaisen kritiikin vastaan kuin mies, vaikka monesti varmasti vaikeaa tekikin.

Totuushan elämästä on se, että jos ei kestä lämpöä ei keittiöön kannata mennä. Kukaan ei pakota yhteenkään johtajan pestiin. Jos pää hajoaa kritiikin edessä, niin parempia ehdokkaita on jonoksi asti.

Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Dr Manhattan - 01.05.2022, 09:25:44
Ensimäistä kertaa koskaan olen seurannut suomenkielistä youtube-skeneä Ukrainan sodan alettua. Se kourallinen esiin nousseita puhuvia päitä kuten Martti Kari, ja vähän paikallisradiotasoa parempia keskusteluohjelmia kuten Puopolo jne. Ei niitä montaa ole.

Kommenttiosioille en juuri anna painoarvoa, mutta sen verran lingvisti ja puhe/kirjoitustyön ammattilainen olen että huomioin selvät anomaliat sekä tilastolliset epätodennäköisyydet tiettyjen asioiden suhteen.

1 kommentoijien nimimerkit ovat tavallisia suomalaisia etunimiä tai koko nimiä, vähän ehkä stereotyyppisiä tai vanhahtavia. 30 vuotta internetissä kertoo ettei tällaisia kommentaattoreita ole ollut merkittävissä määrin koskaan, varsinkaan politiikkaa tai historiaa sivuavissa aiheissa.

2 ainoa sisältö kommenteissa on whataboutismi, huomion ja syyttelyn kääntäminen USAn, Naton ja EUn suuntaan. Suomen hyökkäyssota 1941, Karjalan keskitysleirit ja natokiima leivotaan yhteen mamu/moku/homo-ongelman kanssa. Laajemman tiedon ja ymmärryksen puuttuessa hyökätään Sanna Marinia vastaan, aivan kuin tyttöriepu olisi yksinään pakottamassa Suomen Natoon ja homoilemaan. Aivan kuten Mannerheim/Ryti/Tanner ihan yksin veivät Suomen vastuuttomaan sotaseikkailuun rauhanvaltiota vastaan.

3 Nimikkeet ovat kuin politrukin povitaskusta, kaikki on mustavalkoista. Azov on natsi, Ukraina on natsi, miksi Suomi tukee natseja, onko natsi muka uhri, jne. Venäjää aktiivisena toimijana ei edes nimetä. Luhansk/Donetsk vain siellä puolustautuu, Mustalla Merellä ja Kiovassa asti.

4 Venäjä on silti koko ajan mukana ikään kuin abstraktiona, hyväntahtoisena mutta demonisoituna. Miksi leikitte tulella, kuka toivoo kolmatta maailmansotaa? En ole toki ryssä, mutta jos ryppyilette meille...

5 Kielenkäyttö. Kukaan ei pysty kovin pitkään teeskentelemään suomenkielistä, siihen ei huopatossun keinoäly riitä. Omituiset kielikuvat, kaavamaiset ilmaukset, monimutkainen ulosanti, suomelle vieraat sanonnat ja sanavalinnat. Venäjän kieli ilmeisesti muokkaa ajattelua, tai ainakin ohjaa ulosantia tunnistettavasti. Oletettavasti sallitut aihepiirit ja ilmaukset luetaan suoraan ohjeista, koska kommentointi on niin mielikuvituksetonta ja vailla vivahteita.

"Jokainen ymmärtää... on huomioitava... ei ole järkevää... on vaarallista... olisi erittäin typerää... on tullut ilmi eräitä seikkoja... oletteko tulleet ajatelleeksi... näettehän..." Joku paremmin venäjää osaava voisi tehdä bingon näistä sanasta sanaan käännetyistä retoriikan helmistä. Ymmärtävätkö itse miten russismit lyövät läpi? Tätä samaa kieroilevaa vihjailua on syötetty väkisin idästä koko elämäni ajan. Kuin suoraan Pravdasta, nyt google-kääntäjällä.

Satunnainen selailija ei varmaan kiinnitä huomiota, ja suomenkielisen sisällön volyymi netissä on edelleen häviävän pieni. Silti ja juuri siksi tämä kömpelö vaikuttaminen pistää silmään. Luodaan ruohonjuuritason mielipidekenttää sinne missä ruoho ei kasva. Englanniksi tilanne on aivan erilainen. Ei pysty sanomaan onko nimimerkin takana asioista pihalla oleva anglo, ihan oikea vatnikki vai mikä helvetti. Kyllähän ryssät ovat aina riehuneet netissä levittämässä heikäläistä historiantuntemusta ja -ymmärrystä.

Jostain syystä trollifarmien ylläpito näkee tarpeelliseksi mielipidevaikuttamisen Suomessakin. Menee yhtä hyvin kuin maahanlasku Hostomeliin.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Skeptikko - 01.05.2022, 10:26:41
Itse kiinnitin jo joitain vuosia sitten Helsingin Sanomien kommenttiosastolla huomiota joihinkin kirjoittajiin, joilla näytti olevan venäjämielisiä kantoja. Tosin vasta siinä vaiheessa homma alkoi mennä oikeasti mielenkiintoiseksi, kun tutkin nimimerkkien viestihistoriaa. Jos henkilö tuntui kirjoittavan vain venäjämielisiä juttuja ja niiden lisäksi korkeintaan jotain "Suomenkin pitäisi saada kielto homopropagandaa vastaan" (Venäjän tyyliin), alkoi epäilyttää, että voisiko kyseessä olla jonkintyyppiset Venäjän trollit. Luulisi, että tavanomaiset kirjoittajat kirjoittaisivat välillä edes jostain muistakin aiheista kuin Venäjään kovin suoraan liittyvistä aiheista.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: foobar - 01.05.2022, 10:48:25
5 Kielenkäyttö. Kukaan ei pysty kovin pitkään teeskentelemään suomenkielistä, siihen ei huopatossun keinoäly riitä. Omituiset kielikuvat, kaavamaiset ilmaukset, monimutkainen ulosanti, suomelle vieraat sanonnat ja sanavalinnat. Venäjän kieli ilmeisesti muokkaa ajattelua, tai ainakin ohjaa ulosantia tunnistettavasti. Oletettavasti sallitut aihepiirit ja ilmaukset luetaan suoraan ohjeista, koska kommentointi on niin mielikuvituksetonta ja vailla vivahteita.

Kun ottaa huomioon miltä suorat käännökset varsinkin venäjänkielisestä poliittisesta retoriikasta näyttävät - riippumatta siitä mitä alkuperäinen kirjoittaja on ajamassa - ei ole kovinkaan yllättävää että tällainen paljastuminen on helpompaa kuin venäjänkieliset kirjoittajat kuvittelevat. Usein venäjänkielinen argumentaatio on varsinkin paperilla niin poleemista ja pompöösiä että suomalaisella lukijalla on merkittäviä vaikeuksia pitää naama peruslukemilla jopa silloin kun kommentaari olisi oman agendan kanssa linjassa.

Sama on muuten tullut ilmi venäjänkielisiä työkavereitakin kuunnellessa. Yhteinen kieli on yleensä ollut englanti, mutta aina välillä keskustelussa nähdyt kielikuvat ja niiden kaduntallaaja-englannin ilmaisumuotoihin ovat olleet sellaisia että ei-venäjänkielisyys on sulkeutunut tehokkaasti pois vaihtoehdoista (vaikka toko se on ollut tiedossa jo valmiiksi).

EDIT: Tässä on mukana jonkinlaista samanlaista kulttuurillista vierautta kuin ainakin vähän paremmin koulutettujen kiinalaisten tavassa ilmaista asiaansa. Siellä on kai jonkinlainen sivistyneisyyden mittapuu että pystyy ihan tavallisessa keskustelussa vetäisemään yhtäkkiä koherentin jopa 10 minuuttia pitkän keskeytymättömän repliikin jostain aiheesta jota on ajamassa, mutta länsimaisittain se vaikuttaa melko oudolta. Toki somechattien viestipituusrajat tekevät tällaiseen törmäämisestä hankalampaa...
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Titus - 01.05.2022, 11:04:12
Oliko Jokerit osa Venäjän propagandaa? Näin tutkijat vastaavat
PETRI LAJUNEN
JULKAISTU 01.05.2022 | 11:00
PÄIVITETTY 01.05.2022 | 10:01
VENÄJÄN HYÖKKÄYS
Lainaus
Tuomas Forsbergin mukaan urheilulla on merkittävä rooli informaatiovaikuttamisessa.

Aiemmin Neuvostoliitossa ja nykyisin Venäjällä pehmeän vaikuttamisen keinoksi on valikoitunut jääkiekko. Tähän vaikutti se, että lajille oli suotuisat olosuhteet, pitkät perinteet jääpallossa ja lyhyt matka lajin huipulle. Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen johtaja Markku Jokisipilän mukaan jääkiekko valikoitui Neuvostoliitossa urheilulajiksi, siksi että sillä oli jalkapalloa lupaavammat menestysnäkymät. Lisäksi jääkiekon fyysisyys ja sotaisa retoriikka sopivat täydellisesti kylmän sodan aikaan.

Helsingin Jokerit ovat tekemässä paluuta kotoiseen Liigaan kaudeksi 2023-2024. Jokerien KHL operaatiota pidetään eräänä tunnetuimmista Venäjän informaatio-operaatioista Suomessa. Jokereista on puhuttu viime aikoina medioissa varsin negatiiviseen sävyyn.

Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin johtaja Tuomas Forsberg on tutkinut KHL:ää. Hän ei näe Jokerien KHL-vierailua pelkästään kielteisenä asiana.

– Suomessa KHL:n suurin merkitys oli etenkin 2014 jälkeen välittää kuvaa Venäjästä normaalina valtiona ja lisätä kiinnostusta sitä kohtaan. Etenkin urheilua seuraaville nuorille KHL saattoi edesauttaa myönteisen maakuvan kehittymistä ja ylipäätään maan tuntemusta. Jos Venäjä olisi kehittynyt rauhanomaisella tavalla, tämä olisi aivan hyvä asia, Forsberg sanoo.

koko pidempi juttu: https://www.verkkouutiset.fi/a/oliko-jokerit-osa-venajan-propagandaa-nain-tutkijat-vastaavat/
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: foobar - 01.05.2022, 11:15:12
Satunnainen selailija ei varmaan kiinnitä huomiota, ja suomenkielisen sisällön volyymi netissä on edelleen häviävän pieni. Silti ja juuri siksi tämä kömpelö vaikuttaminen pistää silmään. Luodaan ruohonjuuritason mielipidekenttää sinne missä ruoho ei kasva. Englanniksi tilanne on aivan erilainen. Ei pysty sanomaan onko nimimerkin takana asioista pihalla oleva anglo, ihan oikea vatnikki vai mikä helvetti. Kyllähän ryssät ovat aina riehuneet netissä levittämässä heikäläistä historiantuntemusta ja -ymmärrystä.

Olen todennut tämän aiemminkin, mutta Quora-palvelussa (jonka laadusta kukin voi olla omaa mieltään suhteessa sen alkuperäisiin tavoitteisiin...) on tullut vastaan nimimerkkejä joiden tavoitteena on selkeästi ollut sekoittaa pakkaa Venäjän hyväksi Suomen ja itäeurooppalaisten maiden suhteen, kohderyhmänään englanninkielisten maiden väestö ja eurooppalaisten maiden vieraskieliset vähemmistöt. Ainakin yksi, mitä ilmeisimmin ammattimainen sopankeittäjä on tuolla puolella tunnistettavissa, ja on hyvin taitava jutuissaan kun ottaa huomioon kenelle jutut suunnataan. Ongelmallisempaa on se että siellä voi olla vielä taitavampia mukana joita en tunnista, ja että nämä suhteellisen taitavat on selkeästi ohjeistettu kirjoittamaan tarinaa tavalla joka uppoaa heidän kohderyhmäänsä (esim. britteihin tai sellaisiin maahanmuuttajaväestöihin joiden kohdalla kielitaidottomuuden vuoksi paikalliset mediat ovat matalavaikutteisia). Suomalaisittain nämä kirjoittajat ovat agendoiltaan melko ilmeisiä kymmenennen nähdyn viestin kohdalla, mutta me emme olekaan heidän kohderyhmäänsä...

Pääasiahan näissä narratiiveissa on rakentaa epäilystä Venäjän omaan "etupiiriinsä" laskemien maiden tavoiteltavan politiikan suhteen tai sen suhteen miten näihin maihin ja niiden tavoitteisiin kuuluisi esim. Briteissä suhtautua. Esiintymällä informoituneena kommentaattorina vedetään satunnaisia lukijoita lähemmäs, mutta joka käänteessä huolehditaan siitä että lopullinen mielipiteenmuokkauksellinen vino pinta on hiukan kallellaan Venäjän etujen suuntaan. Mikäli tällaiselta kirjoittajalta lukee esim. Suomea koskevia juttuja voi tuo jäädä huomaamatta ellei ole itse ollut suomalaisessa yhteiskunnassa suomea puhuen pitkään "sisällä."
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Totti - 01.05.2022, 11:33:38
Seuraan erinäisiä ruotsalaisia juttupalstoja pysyäkseni ajan tasalla ruotsalaisesta sielunmaisemasta.

Noin yleisesti niin sikäläinen kirjoitustyyli on huomattavasti yksinkertaisempi kun suomalaisten. Suomalaiset kirjoittavat pitempiä juttuja ja pyrkivät analysoimaan asioita. Ruotsissa heitetään pääasiassa one- ja two-linereita ja yritetään näppäryydellä kumota vastapuoli sen sijaan että pohdittaisiin asioita. Yleensä kuitenkin pysytään asiassa ja joku tohtii kirjoittaa pitempiäkin tarinoita. Ruotsalaiseen tyyliin kuuluu myös kyseenalaistaa ihmisten älykkyyttä ja haukkua ulkonäköä jos jutut ei miellytä. Joka tapauksessa ...

Erinäisissä ruotsalaisissa Nato-keskusteluissa on kuitenkin huomattavissa merkittävää venäläisvaikutteista propaganda-aktiviteettia. Kun aiheet jollain foorumilla normaalisti saa ehkä 100-200 kommenttia, Nato-ketjuissa mennään helposti tuhansiin vastauksiin. Suurin osa kommentoijista kirjoittaa venäläistä perusretoriikkaa natseista, Naton imperialismista, Ukrainan korruptiosta jne., eli juttuja, jotka noudattavat Venäjän julkista linjaa koskien Natoa ja Ukrainaa.

Whataboutismi on myös massiivista, vedotaan USA:n sotiin jne. ja monet nimimerkit kopioivat samoja, usein täysin absurdeja Venäjää myötäileviä tekstejä moneen kertaan samana ketjuun tai eri ketjuihin. Tyypillisesti asialliset kommentoinnit peukutetaan systemaattisesti alas ja Venäjää tukeva narratiivi peukutetaan ylös oli jutut kuinka naurettavia tahansa. Venäjänarratiivia levittävät ovat lähes poikkeuksetta uusia tilejä tai sellaisia, jotka kommentoivat vain Natoa tai Ukrainaa.

On ilmiselvää, että (ainakin erinäisillä ruotsalaisilla) keskustelupalstoilla on hyvin voimakasta aktiviteettia kirjoittajilta, joita ei voi kutsua muuksi kun Putintrolleiksi. Toiminta on kuitenkin sen verran läpinäkyvää, että olisi naiivia uskoa, ettei se olisi maksettua / organisoitua Venäjän toimesta ilmeisenä tarkoituksena ohjaa mielipideilmapiiriä ja / tai ajaa keskusteluketjut ojaan spammaamalla ne täyteen bullshittia.

Oma epäilykseni on, että Venäjän lähetystöt harrastavat tätä trollausta joko oman henkilökuntansa tai rekrytoitujen paikallisten venäläisten siviilien toimesta. Lähetystöissähän yleensä osataan paikallista kieltä ainakin jollain tasolla ja heillä on resursseja seuraa paikallista keskustelua ja organisoida trollaustoimet oikeaan kohteeseen.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Fahrenheit - 01.05.2022, 11:47:08
Ensimäistä kertaa koskaan olen seurannut suomenkielistä youtube-skeneä Ukrainan sodan alettua. Se kourallinen esiin nousseita puhuvia päitä kuten Martti Kari, ja vähän paikallisradiotasoa parempia keskusteluohjelmia kuten Puopolo jne. Ei niitä montaa ole.

Kommenttiosioille en juuri anna painoarvoa, mutta sen verran lingvisti ja puhe/kirjoitustyön ammattilainen olen että huomioin selvät anomaliat sekä tilastolliset epätodennäköisyydet tiettyjen asioiden suhteen.

1 kommentoijien nimimerkit ovat tavallisia suomalaisia etunimiä tai koko nimiä, vähän ehkä stereotyyppisiä tai vanhahtavia. 30 vuotta internetissä kertoo ettei tällaisia kommentaattoreita ole ollut merkittävissä määrin koskaan, varsinkaan politiikkaa tai historiaa sivuavissa aiheissa.

2 ainoa sisältö kommenteissa on whataboutismi, huomion ja syyttelyn kääntäminen USAn, Naton ja EUn suuntaan. Suomen hyökkäyssota 1941, Karjalan keskitysleirit ja natokiima leivotaan yhteen mamu/moku/homo-ongelman kanssa. Laajemman tiedon ja ymmärryksen puuttuessa hyökätään Sanna Marinia vastaan, aivan kuin tyttöriepu olisi yksinään pakottamassa Suomen Natoon ja homoilemaan. Aivan kuten Mannerheim/Ryti/Tanner ihan yksin veivät Suomen vastuuttomaan sotaseikkailuun rauhanvaltiota vastaan.

3 Nimikkeet ovat kuin politrukin povitaskusta, kaikki on mustavalkoista. Azov on natsi, Ukraina on natsi, miksi Suomi tukee natseja, onko natsi muka uhri, jne. Venäjää aktiivisena toimijana ei edes nimetä. Luhansk/Donetsk vain siellä puolustautuu, Mustalla Merellä ja Kiovassa asti.

4 Venäjä on silti koko ajan mukana ikään kuin abstraktiona, hyväntahtoisena mutta demonisoituna. Miksi leikitte tulella, kuka toivoo kolmatta maailmansotaa? En ole toki ryssä, mutta jos ryppyilette meille...

5 Kielenkäyttö. Kukaan ei pysty kovin pitkään teeskentelemään suomenkielistä, siihen ei huopatossun keinoäly riitä. Omituiset kielikuvat, kaavamaiset ilmaukset, monimutkainen ulosanti, suomelle vieraat sanonnat ja sanavalinnat. Venäjän kieli ilmeisesti muokkaa ajattelua, tai ainakin ohjaa ulosantia tunnistettavasti. Oletettavasti sallitut aihepiirit ja ilmaukset luetaan suoraan ohjeista, koska kommentointi on niin mielikuvituksetonta ja vailla vivahteita.

"Jokainen ymmärtää... on huomioitava... ei ole järkevää... on vaarallista... olisi erittäin typerää... on tullut ilmi eräitä seikkoja... oletteko tulleet ajatelleeksi... näettehän..." Joku paremmin venäjää osaava voisi tehdä bingon näistä sanasta sanaan käännetyistä retoriikan helmistä. Ymmärtävätkö itse miten russismit lyövät läpi? Tätä samaa kieroilevaa vihjailua on syötetty väkisin idästä koko elämäni ajan. Kuin suoraan Pravdasta, nyt google-kääntäjällä.

Satunnainen selailija ei varmaan kiinnitä huomiota, ja suomenkielisen sisällön volyymi netissä on edelleen häviävän pieni. Silti ja juuri siksi tämä kömpelö vaikuttaminen pistää silmään. Luodaan ruohonjuuritason mielipidekenttää sinne missä ruoho ei kasva. Englanniksi tilanne on aivan erilainen. Ei pysty sanomaan onko nimimerkin takana asioista pihalla oleva anglo, ihan oikea vatnikki vai mikä helvetti. Kyllähän ryssät ovat aina riehuneet netissä levittämässä heikäläistä historiantuntemusta ja -ymmärrystä.

Jostain syystä trollifarmien ylläpito näkee tarpeelliseksi mielipidevaikuttamisen Suomessakin. Menee yhtä hyvin kuin maahanlasku Hostomeliin.

Tässä on nyt ensimmäistä kertaa asiallista analyysiä aiheesta. Jos voisit vielä linkata jonkin esimerkin, että pääsisi itse tutkimaan ja vertailemaan. Noin muuten täällä hommallakin nähty trollijahti vaikuttaa aika vainoharhaselta. Esim. meikäläistä on nimitetty ryssän trolliksi ilmeisen vakavissaan eli joku uskoo tosissaan että mulle maksetaan rahaa täällä kirjottelusta  :facepalm:

Tähän liittyen kysymys: onko kielianalyysisi perusteella Hommalla maksettuja trolleja?
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Skeptikko - 01.05.2022, 11:59:50
Oma epäilykseni on, että Venäjän lähetystöt harrastavat tätä trollausta joko oman henkilökuntansa tai rekrytoitujen paikallisten venäläisten siviilien toimesta. Lähetystöissähän yleensä osataan paikallista kieltä ainakin jollain tasolla ja heillä on resursseja seuraa paikallista keskustelua ja organisoida trollaustoimet oikeaan kohteeseen.

On käytännössä hyvin vaikeaa kirjoittaa vierasta kieltä vähänkään pidempää tekstiä kokonaan itse, tekemättä niin ilmeisiä vieraskieliselle tyypillisiä virheitä tai kielellisiä outouksia ilman, että paljastuisi vieraskieliseksi, ellei ole poikkeuksellisen hyvin opetellut kieltä. Esimerkiksi Suomessa sanojen oikeanlainen taivuttaminen on vaikeaa, englannin kielessä taas suomalaisille mm. oikea artikkeleiden ja prepositioiden käyttö, oudot sanavalinnat yms.

Käytännössä epäilen tämän tarkoittavan joko sitä, että kirjoittajilla on suomen kieli joko äidinkielenään tai lähes äidinkielenään (esimerkiksi Suomeen verraten nuorina muuttaneita venäläisiä). Toinen vaihtoehto on se, että propagandan tuottajille on tarjolla jonkinlainen fraasikokoelma, joista poimia sopivia fraaseja ja kenties muokata niitä vähän tällaiseen käyttöön ja poimimalla fraaseista oikeanlainen taivutus yms. Tai sitten jonkinlainen ohjelmallinen avustaja, joka kykenee tuottamaan hieman laajemman valikoiman lauseita ja taivuttamaan sanat niihin (olen joskus itsekin miettinyt tällaisen tekemistä suomen kielelle, yrittääkseni tuottaa sen verran nopeasti maahanmuuttokriittisiä tekstejä, ettei tarvitsisi paljon välittää hukkaan menneestä kirjoitustyöstä, jos ja kun viesti jää esimerkiksi Hesarin sensuuriin taas kerran).
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Dr Manhattan - 01.05.2022, 12:27:35
@Fahrenheit : Nähdäkseni Hommalla kirjoittelevat vain suomenkieliset. Olen kyllä herkkä vieraille vaikutteille äidinkielessämme, ja esim arvostamani bloggari Tajukangas käyttää hupaisasti ruotsalaisia kielikuvia teksteissään, tai ehkä vanhempiensa kotiseutujen ominaispiirteitä. Samaa näkee ulkosuomalaisilla paljon. Anglismit ovat suomen kielen pahin syöpä nykyään, ja niihin syyllistymme melkein kaikki  :facepalm:

Trollius taas on eri asia kuin kieli ja kansallisuus. Kun Ukrainan paskamyrsky laukesi, kaikki polarisoitui hetkessä. Kaikenlainen aidalla istuminen ja tasapuolisuuden hakeminen nähdään Venäjän puolella olemisena. Suomi on vaaravyöhykkeessä. Pohtiva tarkastelu ei ole oikein pop kun mietitään yösydännä tuleeko taivaalta Kalibr tuohon Helsinki-Vantaalle, vai tuoko tuuli laskeumaa, vai onko aamulla sähköt poikki.

Jos Venäjällä oli jotain legitiimejä intressejä ja saatavia, ne muuttuivat nettovelaksi sillä hetkellä kun Krim vallattiin. Tai aiemmin. Paholainen jolla on maailman suurimmat varastot ydinaseita ei tarvitse asianajajaa, eikä argumentointi kiinnosta kun lapsia kuolee.

Keskustelun aika on takana. Whataboutismi ja USAn omien rosvoretkien tuominen esille kertoo vain kehen ei kannata ruutia tuhlata. Oli sitten dementoitunut kommunisti tai maksettu vaikutyaja asialla.

Linkkiä ei ole mutta tubessa näihin törmää. Kuten sanottua, suomenkielistä sisältöä on vähän. Eräässä englanninkielisessä historiavideossa lyhyellä kommentillani aloittama ketju sai tuhat vastausta, vatnikit parveilivat paikalle kehumaan toisiaan ja haukkumaan suomalaisia Gitlerin lakeijoita. Hupaisaa mutta kyllästyttävää.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Fahrenheit - 01.05.2022, 12:41:21
Ketjun aloitus koskee maksettua propagandaa joten keskitytään siihen. Eli ovatko nämä venäjänkieliset kommentoijat maksettuja kirjoittajia vai eivät?

Onko suomenkielisissä kirjoittajissa Venäjältä palkkaa saavia?
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Skeptikko - 01.05.2022, 12:58:10
Ketjun aloitus koskee maksettua propagandaa joten keskitytään siihen. Eli ovatko nämä venäjänkieliset kommentoijat maksettuja kirjoittajia vai eivät?

Propagandan tuottajat eivät välttämättä ole venäjänkielisiä, vaikka saisivatkin palkkaa Venäjältä. Mitä tulee palkan saamiseen, niin sitä voi olla vaikea todistaa suuntaan tai toiseen. Ehkä joissain ilmeisimmissä tapauksissa voi ajatella olevan näyttöä siitä, että henkilö voisi olla palkattukin, toisissa tapauksissa taas voi olla kyse vain henkilöstä, joka on langennut Venäjän propagandaan niin pahasti, että alkaa toistella sitä itsekin.

Esimerkiksi tätä Venäjän propagandan toistelemista on havaittavissa tietyissä kirjoittajissa Hommaforumillakin. On myös ollut merkkejä siitä, että näissä tapauksissa usein sama henkilö on kirjoitellut koronan suhteen Venäjän levittämää propagandaa ja siirtynyt sitten sodan alettua sujuvasti Ukrainaan, vaikkapa alkaen kirjoitella biolaboratorioiden (https://hommaforum.org/index.php/topic,133359.0.html) kaltaisesta hölynpölystä. En sitten tiedä millaisista lähteistä konkreettisesti tällaiset henkilöt ammentavat "tietonsa".

Myös eräissä poliitikoissa on havaittavissa hälyttäviä merkkejä Venäjää myötäilevistä linjoista, kuten olemme saaneet huomata tänäkin vuonna.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 01.05.2022, 13:00:27
Ketjun aloitus koskee maksettua propagandaa joten keskitytään siihen. Eli ovatko nämä venäjänkieliset kommentoijat maksettuja kirjoittajia vai eivät?

No ei niiltä tietenkään saa myöntävää vastausta. Spekuloin, että Hommalla tätä "maksettua progandaa" tehdään oman päätyö ohessa, kun tarvetta ilmenee.

Mutta jos pitää Suomen oloissa Venäjän hallintoa parempana vaihtoehtoja kuin globohomoilua, niin eikös asia ole aika selvä, että kenen lauluja laulat? Nimittäin, jos Venäjä valloittaisi Suomen, niin osa suomalaisista tapettaisiin etukäteen tehtyjen listojen mukaan, ja loput kuskattaisiin Siperaan jollekin pakkotyöleirin tyyppisiin olosuhteisiin.

Kuten ukrainalaisille yritettiin tehdä, ja on tehty myös.

Kannattaa myös huomata, että

a) uskottavuuden hankkimiseksi suuri osa näiden oletettujen rüzzäpropagandistien jutuista on täysin linjassa tai melkein linjassa Homman aidosti kansallismielisten kirjoittajien linjan kanssa, ja että

b) heidän likettäjiään seuraamalla havaitsee myös yhtä sun toista mielenkiintoista.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Dr Manhattan - 01.05.2022, 13:01:06
Kuka sen tietää miksi joku kirjoittaa oman maansa virallista linjaa myötäileviä kommentteja täysin merkityksettömiin paikkoihin. Voivat olla asialla huvikseen, onhan trollaaminen ja paskapostaaminen yksi viihteen muoto ja hyvä sellainen. Palkanmaksusta ei tietenkään voi olla mitään todisteita. Mutta: miksi Venäjä EI harjoittaisi valtiokustanteista mielipidevaikuttamista naapurimaassa? Epäileekö kukaan ettei Kiina tekisi sitä? Vaikuttaminen kaikilla mahdollisilla kanavilla on ihan normaalia valtiotason toimintaa. Satavarmasti se maksetaan jostain budjetista.

Vahvimmin ruplarahoituksen puolesta puhuu kommentaattorien sinnikkyys. Täysin hedelmätöntä työtä, vähän kuin pakkoruotsin opettaminen, ja kaikki yritykset tyrmätään välittömästi. Tuhat lautajonnea hukuttaa kommentit paskanauruun. Silti pitää vain yrittää. Ei tällaista kukaan tee ilmaiseksi tai rakkaudesta lajiin. Taas meitä isänmaallisia suomalaisia ajaa ihan puhdas viha tuholaisia kohtaan.

Toivottavasti Hommalla saa aina olla haluamaansa mieltä, mutta sitä saa mitä tilaa. En itse ainakaan ala (enää) väitellä venäjänymmärtäjien kanssa, vaikka ennen sotaa olisi voinutkin.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: -PPT- - 01.05.2022, 13:11:09
Kauppalehden keskustelupalstalla trolli vakuutti olevansa suomalainen. Yhtä suomalainen kuin Tapio Karin laulussa olen suomalainen.  ;D
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Skeptikko - 01.05.2022, 13:11:52
a) uskottavuuden hankkimiseksi suuri osa näiden oletettujen rüzzäpropagandistien jutuista on täysin linjassa tai melkein linjassa Homman aidosti kansallismielisten kirjoittajien linjan kanssa, ja että

On myös syytä huomata, etttä osa epäilyttävästi Venäjään kallellaan olevista tapauksista operoi myös reaalimaailmassa. Osa näistä saattaa olla ideologisesti aidosti Venäjän puolella, osa historian perintönä (ovat olleet vasemmistolaisina länsivastaisia ja itään päin kallellaan Neuvostoliiton aikana ja se on jäänyt päälle), osaa saattaa Venäjä kiristää jonkinlaisella kompromaatti-materiaalilla, osa kenties voi olla maksettujakin tapauksia. Mieleen tulee esimerkiksi eräät pienpuolueviritykset tai niiden yritykset, mutta myös esimerkiksi demareissa, keskustassa ja vasemmistoliitossa on melkoista väkeä (https://hommaforum.org/index.php/topic,128662.0.html) mukana. Lisäksi on syytä pitää mielessä, että Venäjä (tai muut vihamieliset tahot) voivat pyrkiä soluttautumaan nuiviin piireihin reaalimaailmassakin, päästä tapaamaan ihmisiä, solmia tuttavuuksia yms ja jotain epäilyttäviä merkkejä tällaisesta on ollut havaittavissa niin Hommaforumilla kuin muutenkin, mutta voi hyvinkin olla että osa vähemmän kömpelöistä yrityksistä on myös onnistunut.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Dr Manhattan - 01.05.2022, 13:16:34
Ketjun aloitus koskee maksettua propagandaa joten keskitytään siihen. Eli ovatko nämä venäjänkieliset kommentoijat maksettuja kirjoittajia vai eivät?

Propagandan tuottajat eivät välttämättä ole venäjänkielisiä, vaikka saisivatkin palkkaa Venäjältä. Mitä tulee palkan saamiseen, niin sitä voi olla vaikea todistaa suuntaan tai toiseen. Ehkä joissain ilmeisimmissä tapauksissa voi ajatella olevan näyttöä siitä, että henkilö voisi olla palkattukin, toisissa tapauksissa taas voi olla kyse vain henkilöstä, joka on langennut Venäjän propagandaan niin pahasti, että alkaa toistella sitä itsekin.

Esimerkiksi tätä Venäjän propagandan toistelemista on havaittavissa tietyissä kirjoittajissa Hommaforumillakin. On myös ollut merkkejä siitä, että näissä tapauksissa usein sama henkilö on kirjoitellut koronan suhteen Venäjän levittämää propagandaa ja siirtynyt sitten sadan alettua sujuvasti Ukrainaan, vaikkapa alkaen kirjoitella biolaboratorioiden (https://hommaforum.org/index.php/topic,133359.0.html) kaltaisesta hölynpölystä. En sitten tiedä millaisista lähteistä konkreettisesti tällaiset henkilöt ammentavat "tietonsa".

Minulla valitettavasti on. Sisareni on mt-tapaus ja nielee kritiikittä kaiken vaihtoehtotodellisuuden minkä käsiinsä saa. Chemtrailsit, HAARPit, liskot, vapaamuurarit, ja luonnollisesti korona/rokotesodan sakeimmat sumut. Itse rokoteskeptikkona myötäilen että olisi jotain yhteistä keskusteltavaa, koska säälin rakasta ihmistä. Mutta sieltä tuli heti sodan alussa: Suomi on jo salaa liitetty Natoon, Niinistö myynyt sielunsa, Venäjä ei ole hyökännyt minnekään... Tarina muuttuu sitä mukaa kun narratiivia muokataan. Lähteinä uskomus-, henkihoito-, vaihtoehto- ynnä muut ryhmät, arvatenkin Facebookissa. Oman sisäryhmän salatieto ja lammaskansasta erottuminen puhuttelevat erittäin vahvasti. Ano T taitaa olla tämänhetkinen messias, joten sieltä puhaltaa nyt.

Itsellänihän kulttuurisota ja länsikritiikki meni holdille, lepenit ja orbanit paskakaivoon, melkein koko anglo-nettiskene poistoon, koska siellä ei syystä tai toisesta ymmärretä Venäjää. Ja veikkaan että ymmärtämättömyys on taloudellista laatua. Sattumalta Venäjän ymmärtäjät ovat samoja joilla on ollut vaikeuksia pankkiensa ja maksunvälittäjien kanssa. Toki tähän asti olen syyttänyt woke- ja cancelkulttuuria "nationalistien" ja valkoisten puolesta puhujien vaikeuksista. Nyt näyttää siltä että ruplat puhuvat ja pankkivaikeudet johtuvatkin, sanotaanko, "yhteyksistä."

Olen korona-aikana peukuttanut ja kannustanut, jopa mainostanut tyyppejä jotka ovat nyt täysin avoimesti z-miehiä. Won't get fooled again. Nationalismi ja pro-white-aktivismi on kärsinyt valtavasti Venäjän syleilystä. Katsotaan nouseeko ikinä.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Sivulause - 01.05.2022, 13:17:02
Vaikka sitä tulee nähtyä linjoilla kaikenlaista, niin aika vähäeleistä tuo trollailu on omissa kanavissani. Ehkä yllättävin ja masentavin paikka missä ärränvyörytystä on tullut vastaan on jotkut muutoin asialliset Telegram-kanavat. Niissä nuo valenäkemykset ovat valtavirtaa, alasampujia on liian vähän. Melko yleistä on että pro-vanja kommentaattori on vähintään keskiverron näköinen naisoletettu, en epäile etteikö noita ammattilaisvoimin pyöritettyjä valetilejä olisi huru mykkä varsinkin TG:ssä.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 01.05.2022, 13:21:45
Lisäksi on syytä pitää mielessä, että Venäjä (tai muut vihamieliset tahot) voivat pyrkiä soluttautumaan nuiviin piireihin reaalimaailmassakin ja jotain epäilyttäviä merkkejä tällaisesta on ollut havaittavissa, mutta voi hyvinkin olla että osa yrityksistä on myös onnistunut.

Se ei ole erityisen vaikeaa, koska aidosti kansallismieliset vastustavat globohomoilua, kuten venäläisetkin, mutta eri syistä.

Määritelmä:

Mikä vittu on globohomo?

Luulin, että kaikki tietävät, mutta kerrataanpa.

Globohomo on Amerikasta johdettu mutta myös EU:n, Korean, Japanin, sekä Britannian vanhan imperiumin kattava sääntöperusteinen (= me laadimme säännöt ja te muut tottelette), liberaali (= homosaatio, transusaatio, feminismi), antikristitty, antivalkoinen, Ranskan vallankumouksen arvojen päälle rakennettu globalistinen voima, joka on luonteeltaan totalitäärinen: se ei suvaitse muita toimintamalleja tai arvojärjestelmiä, vaan pyrkii aikaansaamaan globaalin homogeenisyyden eli globohomon.

Venäjä taas on perinteinen autokratia, joka pyrkii haastamaan globohomoa ja vaalimaan omia geopoliittisia etujaan.

Lainaus
Ryssän ja putinin beban nuoleminen ei ole koskaan hyväksi tai kansallismielistä ja ryssän hallinnon alle ei kannata kenenkään jäädä.

Ryssän hallinnon alle jääminen saattaa olla lopulta pienempi paha kuin globohomon ikeeseen jääminen. Lisäksi voihan olla, ettei olisi pakko valita yhtä tai toista. Ainakin Suomelle saattaisi jälleen tarjoutua mahdollisuus pysytellä ns. harmaalla rajavyöhykkeellä, kuten teimme kylmän sodan aikana.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Hämeenlinnan Oraakkeli - 01.05.2022, 13:30:07
Venäjä (tai muut vihamieliset tahot) voivat pyrkiä soluttautumaan nuiviin piireihin reaalimaailmassakin, päästä tapaamaan ihmisiä, solmia tuttavuuksia yms ja jotain epäilyttäviä merkkejä tällaisesta on ollut havaittavissa, mutta voi hyvinkin olla että osa vähemmän kömpelöistä yrityksistä on myös onnistunut.

Nuivia on käytetty ja tullaan käyttämään tökerön propagandan levittämiseen elikkä sottaamiseen hörhöilyyn ja örkkeilyyn. Todellinen vaikutus tulee demarien ja keskustan riveistä. Se nuivien käyttö propagandan tekemiseen voi tulla myös muualta, kuin venäjältä  ja osin jäsenten omaa pöhköilyä.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Jorma M. - 01.05.2022, 13:45:04

Itse tunnustan olevani hörhöilevä örkkeilevä ryssätrolli. Hyvä esimerkki sellaisesta. Nämäkin sanat voidaan varmaan tunnistaa, joillakin perkeleen algoritmien avulla, maksetuiksi propagandahokemiksi.

Itsestäni selkeän trollin tekee esim se, että vastustan esim homosaatiota, yksipuolista keskustelua, Suomen liittovaltioistamista, 4,5 mrd nettoeuron koronavälinettä, kolmatta maailmansotaa, kokoomusta ja varallisuuden hillitöntä kasautumista. Ja niitä suunnitelmia että Suomi saadaan täyteen monikulttuuria. Ja sen hokemista että "länsimainen demokratia" on vienyt minua, perhettäni, sukuani ja kansaani koko ajan ihanampaan suuntaan.

edit: vastustan myös EU:n ajamaa uutta Orwell-käytäntöä, jota edustaa Suomen ajama digipalvelulaki. Sillä pyritään murskaamaan mielipide-eroavuudet sosiaalisessa mediassa.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: ämpee - 01.05.2022, 13:47:55

Miksi suomalaisten mielipiteisiin pyritään vaikuttamaan kuvitellaanko sillä nyt vaikutettavan NATO päätökseen? Eikö sellaisen kuvitteleminen ole vainoharhaa kun esimerkiksi kaikki median toimijat ovat jo vahvasti pro NATO kannalla.

Mikään ei ole vakuuttavampaa kuin koko virhevasemmiston oleminen jonkun asian puolesta.
Tämä vakuuttaa siitä, että tuosta asiasta pitää olla loitolla.

Virhevasemmiston antimidas kosketusta ei pidä aliarvoida.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Fahrenheit - 01.05.2022, 14:06:06
Yritän vilpittömästi ymmärtää mutta keskustelua myös sotketaan koko ajan. Osa käyttää trollia/bottia haukkumasanana tilanteissa joissa ovat pöyristyneitä siitä että joku kehtaa olla eri mieltä. Sitten keskusteluun tuodaan poliitikkoja (Aho, Lipponen, Stubb) jotka ovat ehkä saaneet tai olleet saamatta isoja rahoja venäläisiltä kaasu- ja ydinvoimayhtiöiltä. Siis perinteistä, raa'an "rehellistä" korruptiota jota mun mielestä ei pitäs sotkea keskusteluun maksetuista nettikeskustelijoista ellei joku usko että Stubb sivutyönään kirjoittelee nettiin Vilho Virtasen salanimellä ruplarahoitteista propagandaa.

Sitten on linkattu ainakin Käpyqaarti-keskustelijan biolabraviestiin esimerkkinä. Mutta en tajunnut, että uskoiko esimerkin antaja KäpyQaartin olevan maksettu trolli vaiko vain salaliittoteorioihin "langennut". (Sivuhuomautus: itse olen ensisijaisesti salaliittoteoreetikko ja vain toissijaisesti mitään muuta)

Ketjun aloitus koskee maksettua propagandaa joten keskitytään siihen. Eli ovatko nämä venäjänkieliset kommentoijat maksettuja kirjoittajia vai eivät?
Propagandan tuottajat eivät välttämättä ole venäjänkielisiä, vaikka saisivatkin palkkaa Venäjältä. Mitä tulee palkan saamiseen, niin sitä voi olla vaikea todistaa suuntaan tai toiseen. Ehkä joissain ilmeisimmissä tapauksissa voi ajatella olevan näyttöä siitä, että henkilö voisi olla palkattukin, toisissa tapauksissa taas voi olla kyse vain henkilöstä, joka on langennut Venäjän propagandaan niin pahasti, että alkaa toistella sitä itsekin.

Esimerkiksi tätä Venäjän propagandan toistelemista on havaittavissa tietyissä kirjoittajissa Hommaforumillakin. On myös ollut merkkejä siitä, että näissä tapauksissa usein sama henkilö on kirjoitellut koronan suhteen Venäjän levittämää propagandaa ja siirtynyt sitten sodan alettua sujuvasti Ukrainaan, vaikkapa alkaen kirjoitella biolaboratorioiden (https://hommaforum.org/index.php/topic,133359.0.html) kaltaisesta hölynpölystä. En sitten tiedä millaisista lähteistä konkreettisesti tällaiset henkilöt ammentavat "tietonsa".

Eli uskotko sinä tai uskooko joku muu keskustelija (esim. @Lalli IsoTalo joka otti esimerkiksi nimimerkin Tavan) että Hommalla on sellaisia kirjoittajia joille maksetaan propagandasta? Kyllä vai ei?

Jos kukaan ei oikeasti usko tähän niin voisiko jengi sitten lopettaa trolliksi haukkumisen?

Ja jos oikeasti uskotte näin, niin voitteko nimetä nimimerkit joita tosissanne epäilette palkkaa saaviksi?

Tästä pätkästä en tajunnut yhtään mitään:

Itsellänihän kulttuurisota ja länsikritiikki meni holdille, lepenit ja orbanit paskakaivoon, melkein koko anglo-nettiskene poistoon, koska siellä ei syystä tai toisesta ymmärretä Venäjää. Ja veikkaan että ymmärtämättömyys on taloudellista laatua. Sattumalta Venäjän ymmärtäjät ovat samoja joilla on ollut vaikeuksia pankkiensa ja maksunvälittäjien kanssa. Toki tähän asti olen syyttänyt woke- ja cancelkulttuuria "nationalistien" ja valkoisten puolesta puhujien vaikeuksista. Nyt näyttää siltä että ruplat puhuvat ja pankkivaikeudet johtuvatkin, sanotaanko, "yhteyksistä."

Mitkä ihmeen pankkivaikeudet? Mistä nyt puhutaan?
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Dr Manhattan - 01.05.2022, 14:14:13

Itse tunnustan olevani hörhöilevä örkkeilevä ryssätrolli. Hyvä esimerkki sellaisesta. Nämäkin sanat voidaan varmaan tunnistaa, joillakin perkeleen algoritmien avulla, maksetuiksi propagandahokemiksi.

Itsestäni selkeän trollin tekee esim se, että vastustan esim homosaatiota, yksipuolista keskustelua, Suomen liittovaltioistamista, 4,5 mrd nettoeuron koronavälinettä, kolmatta maailmansotaa, kokoomusta ja varallisuuden hillitöntä kasautumista. Ja niitä suunnitelmia että Suomi saadaan täyteen monikulttuuria. Ja sen hokemista että "länsimainen demokratia" on vienyt minua, perhettäni, sukuani ja kansaani koko ajan ihanampaan suuntaan.

edit: vastustan myös EU:n ajamaa uutta Orwell-käytäntöä, jota edustaa Suomen ajama digipalvelulaki. Sillä pyritään murskaamaan mielipide-eroavuudet sosiaalisessa mediassa.
Sisältyykö kolmannen maailmansodan vastustamiseesi kritiikkiä Venäjän hyökkäyssotaa, sotarikoksia ja ydinuhkailua kohtaan, vai oikaisetko suoraan kohtaan what about Nato, värivallankumous, aseapu, natsit? Sitäkin voi kalibroida että mikä Ukrainan poliittisista päätöksistä oikeuttaa lasten ja naisten murhat, raiskaukset ja kyyditykset kaukoitään.

Näillä helpoilla konsteilla voi jokaisesta nopeasti määritellä onko ryssän trolli vai ei. Saahan trollikin olla, tai oikeastaan örkki, mutta ei silloin paljon sympatiaa saa (paitsi toisilta samanlaisilta).
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Dr Manhattan - 01.05.2022, 14:20:15

Miksi suomalaisten mielipiteisiin pyritään vaikuttamaan kuvitellaanko sillä nyt vaikutettavan NATO päätökseen? Eikö sellaisen kuvitteleminen ole vainoharhaa kun esimerkiksi kaikki median toimijat ovat jo vahvasti pro NATO kannalla.

Mikään ei ole vakuuttavampaa kuin koko virhevasemmiston oleminen jonkun asian puolesta.
Tämä vakuuttaa siitä, että tuosta asiasta pitää olla loitolla.

Virhevasemmiston antimidas kosketusta ei pidä aliarvoida.
Periaatetasolla samaa mieltä. Yksi asia kuitenkin vaikuttaa ratkaisevasti ja tekee tilanteesta hyvin erilaisen kaikkiin muihin _meidän_ vastavirtaihmisten vierastamiin ilmiöihin. Ja se on sota.

Naapuri hyökkäsi juuri naapuriinsa. Me emme ole turvassa. Paskalehdistö saattaakin olla oikealla asialla, vaikka vain kerran tässä ajassa ja ikuisuudessa. Suomi on välittömässä hengenvaarassa ja ainoa turva on liittoutumisessa. Vaikka sen sanoo Stubb, Orpo, Li, Arhinmäki, kuka tahansa tavallisista epäillyistä. Jopa Dimmu on oikealla puolella Venäjää vastaan! Elämme lopun aikoja!

Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 01.05.2022, 14:22:04
Eli uskotko sinä ... että Hommalla on sellaisia kirjoittajia joille maksetaan propagandasta? Kyllä vai ei?

Ehkä! Jokainen voi aihetodisteiden perusteella uskoa mitä haluaa, kun kuitteja ei kuitenkaan ole esittää.

Ylläpidon asenne on ymmärtääkseni se, että trolleja EIvät saa julkisesti nimetä muut kuin moderaattorit.

Jokainen voi tietenkin itse tehdä omat trolli- tai z-listansa, ja sitten vertailla niitä yksäreillä muiden jäsenten kanssa.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Fahrenheit - 01.05.2022, 14:26:29
Ok, ymmärrän. Voisiko saada yksärillä sitten listaa?
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 01.05.2022, 14:28:50
Itse tunnustan olevani hörhöilevä örkkeilevä ryssätrolli.

Ei vastustamiesi asoiden vastustaminen tee kenestä ryssätrollia. Sellaiseksi ei kannata tunnustautua edes leikillään.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 01.05.2022, 14:30:13
Ok, ymmärrän. Voisiko saada yksärillä sitten listaa?

En ole sellaista näpytellyt, enkä ajatellut aloittaa nyt.  :P
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Fahrenheit - 01.05.2022, 14:33:22
Eli ei niitä maksettuja trolleja sitten löytynytkään kaikesta älämölöstä huolimatta  :facepalm:
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 01.05.2022, 14:39:20
Mikään ei ole vakuuttavampaa kuin koko virhevasemmiston oleminen jonkun asian puolesta.
Tämä vakuuttaa siitä, että tuosta asiasta pitää olla loitolla.

Virhevasemmiston antimidas kosketusta ei pidä aliarvoida.

Tämä on yleensä totta. Mutta en näe järkeväksi vaihtaa mielipidettä siksi, että kommunistiblokki vaihtoi mielipiteensä samaksi, joka minulla oli ollut jo aikaisemmin.

Nämä tavanomaiset väärässä olijat ovat vastustaneet tätä asiaa vuosikymmeniä, siis koko olemassa olonsa ajan. Nämä pitkän tähtäyksen Suomen tuhoajat vaihtoivat mielipidettään alta aikayksiön, kun heidän oma tuhoamisensa alkoi tulla ajankohtaisesti.

Jatkot varmaan NATO-ketjussa, jos tarpeen.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Hämeenlinnan Oraakkeli - 01.05.2022, 14:41:11
Eli ei niitä maksettuja trolleja sitten löytynytkään kaikesta älämölöstä huolimatta  :facepalm:
:facepalm:
Sanooko joku maksettu trolli olevansa maksettu trolli? No ei sano. Ja jos joku on maksettu trolli niin se varmaan ei kirjoittele sillain että se huomattaisiin.
Esimerkiksi Quanon salaliiton tekijöille melkovarmaan joku taho on maksanut siitä.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: D46 - 01.05.2022, 14:46:16
Sitten on linkattu ainakin Käpyqaarti-keskustelijan biolabraviestiin esimerkkinä. Mutta en tajunnut, että uskoiko esimerkin antaja KäpyQaartin olevan maksettu trolli vaiko vain salaliittoteorioihin "langennut". (Sivuhuomautus: itse olen ensisijaisesti salaliittoteoreetikko ja vain toissijaisesti mitään muuta)

Ketjun aloitus koskee maksettua propagandaa joten keskitytään siihen. Eli ovatko nämä venäjänkieliset kommentoijat maksettuja kirjoittajia vai eivät?
Propagandan tuottajat eivät välttämättä ole venäjänkielisiä, vaikka saisivatkin palkkaa Venäjältä. Mitä tulee palkan saamiseen, niin sitä voi olla vaikea todistaa suuntaan tai toiseen. Ehkä joissain ilmeisimmissä tapauksissa voi ajatella olevan näyttöä siitä, että henkilö voisi olla palkattukin, toisissa tapauksissa taas voi olla kyse vain henkilöstä, joka on langennut Venäjän propagandaan niin pahasti, että alkaa toistella sitä itsekin.

Esimerkiksi tätä Venäjän propagandan toistelemista on havaittavissa tietyissä kirjoittajissa Hommaforumillakin. On myös ollut merkkejä siitä, että näissä tapauksissa usein sama henkilö on kirjoitellut koronan suhteen Venäjän levittämää propagandaa ja siirtynyt sitten sodan alettua sujuvasti Ukrainaan, vaikkapa alkaen kirjoitella biolaboratorioiden (https://hommaforum.org/index.php/topic,133359.0.html) kaltaisesta hölynpölystä. En sitten tiedä millaisista lähteistä konkreettisesti tällaiset henkilöt ammentavat "tietonsa".

Eli uskotko sinä tai uskooko joku muu keskustelija (esim. @Lalli IsoTalo joka otti esimerkiksi nimimerkin Tavan) että Hommalla on sellaisia kirjoittajia joille maksetaan propagandasta? Kyllä vai ei?


Vaikka langan otsikossa näin lukeekin, niin onko propagandasta isomman tai pienemmän, selvän maksun saaminen lopputuleman kannalta edes se oleellinen kysymys? Jos innokkaasti levittää Venäjän tavoitteita edistävää propagandaa, niin voihan siihen olla kahisevan setelirahan lisäksi muitakin syitä. Vaikkapa suhde johonkin Golgatan Olgaan, pelkkä aatteen palo ja Suuren & Mahtavan ihannointi tms?

Ja nähdäänhän se Ukrainassakin, että pelkän rahan ja ryöstösaaliin motivoimat ns. taistelijat eivät edes ole niitä tehokkaimpia sotureita.


Muokkaus: kijotusvihre
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Fahrenheit - 01.05.2022, 14:47:18
Eli ei niitä maksettuja trolleja sitten löytynytkään kaikesta älämölöstä huolimatta  :facepalm:
:facepalm:
Sanooko joku maksettu trolli olevansa maksettu trolli? No ei sano. Ja jos joku on maksettu trolli niin se varmaan ei kirjoittele sillain että se huomattaisiin.
Esimerkiksi Quanon salaliiton tekijöille melkovarmaan joku taho on maksanut siitä.

No onko sulla laittaa yhtä ainutta nimimerkkiä tähän tai yksärillä, jonka vilpittömästi uskot saavan palkkaa Venäjän federaatiolta? Edellinen yrittäjä muuten nimesi jo selkeästi yhden tyypin trolliksi (Tavanin) mutta sitten vetäytyi moderointisääntöjen taakse.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Skeptikko - 01.05.2022, 14:56:37
Yritän vilpittömästi ymmärtää mutta keskustelua myös sotketaan koko ajan. Osa käyttää trollia/bottia haukkumasanana tilanteissa joissa ovat pöyristyneitä siitä että joku kehtaa olla eri mieltä. Sitten keskusteluun tuodaan poliitikkoja (Aho, Lipponen, Stubb) jotka ovat ehkä saaneet tai olleet saamatta isoja rahoja venäläisiltä kaasu- ja ydinvoimayhtiöiltä. Siis perinteistä, raa'an "rehellistä" korruptiota jota mun mielestä ei pitäs sotkea keskusteluun maksetuista nettikeskustelijoista ellei joku usko että Stubb sivutyönään kirjoittelee nettiin Vilho Virtasen salanimellä ruplarahoitteista propagandaa.

Venäjän maksuja saaneet voivat myös esiintyä omilla nimillään sosiaalisessa mediassa yms Venäjää puolustellessaan. Esimerkiksi Saksan entistä liittokansleria Hesari kuvailee seuraavasti:

Entinen liittokansleri Gerhard Schröder puhuu podcastissaan kuin Venäjän trolli – ja juuri siksi kuuntelukokemus saa ymmärtämään Saksan toimintaa
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008738512.html

Lainaus
Saksan entinen johtaja puolusti Venäjää ja arvosteli Yhdysvaltoja viimeiseen asti, kunnes Venäjä hyökkäsi. Hän ei kadu mitään.
...
Kuunnellessa tulee selväksi: Schröder seuraa aikaansa hyvin tarkasti. Hänen takertumisensa Venäjään ei ole höperöyttä vaan vahvan ideologista, syvää uskollisuutta.
...
Podcastissa oli Schröderin kannalta se etu, että toimittajien kriittisiä – typeriä – kysymyksiä ei tarvinnut kuunnella ja silti sai osallistua julkiseen keskusteluun: kertoa muille ilman vastaväitteitä, miten asiat ovat ja miten niistä pitää ajatella.
...
Avustajat eivät ymmärtäneet eivätkä hyväksyneet, että Schröder ei suostunut edes sodan kylmien kasvojen paljastuttua luopumaan asemistaan, työskentelystä Venäjän hyväksi.

Schröder toimi Saksan liittokanslerina vuodet 1998–2005. Hän on Saksan talouskasvun, eurooppalaisen mahtiaseman ja koko EU:n hyvinvoinnin takuumiehiä. Hän oli myös Saksan ja Venäjän erikoissuhteen vankimpia rakennusmiehiä omana aikanaan – ja siinä tehtävässä hän on tienannut miljoonia euroja.

Schröderin tehtävät Nord Stream -kaasuputkiyhtiön johdossa ja Venäjän valtion öljy-yhtiön Rosneftin hallituksen puheenjohtajana ovat jatkuneet jo vuosia. Hän on Venäjän presidentin Vladimir Putinin läheinen ystävä – ja samalla Putinin uskollinen edunvalvoja Euroopassa.

Podcast paljastaa, että Schröder tuo esiin Venäjän näkökulman ja Venäjän edun joka tilanteessa.
...
Schröder ei puhu usein toimittajille, mutta The New York Times (https://www.nytimes.com/2022/04/23/world/europe/schroder-germany-russia-gas-ukraine-war-energy.html?searchResultPosition=1) julkaisi viime lauantaina harvinaisen haastattelun. Se oli monille saksalaisille viimeinen pisara. Tosin monien mielestä malja oli läikkynyt yli jo ajat sitten.
...
PODCASTISSA Schröder kuulostaa yhtä aikaa Venäjän trollilta ja Saksan hallituksen edustajalta, niin hämmästyttävää kuin se onkin.

Trollaamiselta kuulostaa esimerkiksi hänen selityksensä venäläisen oppositiohahmon Aleksei Navalnyin myrkytyksestä. Schröderin mielestä olisi pitänyt hyväksyä Venäjän ilmoitus siitä, että venäläisviranomaiset tutkivat, mitä on tapahtunut.

”Se on aivan tavallinen toimenpide, josta ei tarvitse edes puhua”, hän sanoo.

Venäjän pussiin hän pelaa avoimesti myös turvallisuuspolitiikasta puhuessaan. Hän kyselee, ketä vastaan Euroopassa oikein varaudutaan asein. Ketä vastaan Ranskalla on ydinase? Näistä pitäisi Schröderin mielestä puhua enemmän.

”En tunne Venäjältä ketään, joka olisi sitä mieltä, että Venäjän ulkopuolella pitäisi aloittaa sotilaallista toimintaa”, Schröder sanoi syyskuussa 2020 ilmestyneessä jaksossa.

”Lukuun ottamatta ehkä Krimiä”, Béla Anda yrittää sanoa väliin, mutta Schröder tuhahtaa ja jättää huomautuksen noteeraamatta.
...
Puheet pakotteista esimerkiksi Navalnyin myrkytyksen yhteydessä olivat Schröderin mielestä humpuukia. Samanlaista kuin ajatukset Kiinan isännöimien olympialaisten boikotoimisesta.
...
Vaikka Schröder on juuriltaan oikeistodemari ja ”vanha transatlantikko”, kuten hän itse sanoo, hän puhuu huomattavan kriittisesti Yhdysvalloista. Pitäisi varmaan sanoa takkinsa kääntänyt transatlantikko.

Schröderin mukaan Yhdysvaltain jo ennen sodan syttymistä Venäjän energialle ajamat talouspakotteet johtuvat ”tietenkin” siitä, että Yhdysvallat haluaa laajentaa oman nestekaasunsa markkinat Eurooppaan.
...
Myös Schröderin puoluetoveri, puolustusministeri Christine Lambrecht on vähäteltävien listalla, sillä hän puhui joulukuussa Nato-joukkojen sijoittamisen tärkeydestä Baltiaan. Lisäksi Lambrecht sanoi joulukuussa, että Putin pitää ”ottaa tarkkailuun”.

”Mitä se oikein tarkoittaa, poliittisesti. Uskomatonta”, Schröder puhisee Andalle podcastissa.

Suomestakin tulee mieleen jotain vähän samansuuntaisia Venäjään kovin myötämielisesti suhtautuvia poliitikkoja ja sosiaalisen median kommentaattoreita, jotka esiintyvät kuitenkin oikealla nimellään mediassa. On esimerkiksi samalta julkisuudessa tunnetulta henkilöitä haukkumista Suomen olevan sotapsykoosissa NATO-jäsenyydestä kiinnostumisessaan, toisaalta olevan jo maailmansodassa Venäjää vastaan, venäläisvastaisille suomalaistoimittajille tarvittavan jo omaa vankilaa näiden rankaisemiseksi Venäjän propagandalainsäädännön perusteella jne. Poliitikoista monenkaan ei tiedetä saaneen suoraan rahaa Venäjältä, mutta esimerkiksi keskustan innokas roikkuminen Suomi-Venäjä-seurassa saa miettimään, että onko siellä jotain löysää rahaa vai mikä tämän keskustan vimman kyseiseen järjestöön selittää.

Lainaus
Sitten on linkattu ainakin Käpyqaarti-keskustelijan biolabraviestiin esimerkkinä. Mutta en tajunnut, että uskoiko esimerkin antaja KäpyQaartin olevan maksettu trolli vaiko vain salaliittoteorioihin "langennut". (Sivuhuomautus: itse olen ensisijaisesti salaliittoteoreetikko ja vain toissijaisesti mitään muuta)

En nyt ota kantaa mihinkään yksittäisiin nimimerkkeihin, vaan puhun yleisellä tasolla, eikä kuvaamani ilmiö koske vain jotain yhtä tiettyä nimimerkkiä. Linkkasin tuohon ketjuun vain sen vuoksi, että mahdollinen kädenvääntö biolaboratoriosta käytäisiin siellä, eikä sotkemassa muuta keskustelua.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 01.05.2022, 15:16:05
Edellinen yrittäjä muuten nimesi jo selkeästi yhden tyypin trolliksi ...

En nimennyt. Päädyit itse tuohon nimitykseen "tyypin" tekemän kirjoituksen perusteella (jota lainasin).
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Jorma M. - 01.05.2022, 15:16:35

Itse tunnustan olevani hörhöilevä örkkeilevä ryssätrolli. Hyvä esimerkki sellaisesta. Nämäkin sanat voidaan varmaan tunnistaa, joillakin perkeleen algoritmien avulla, maksetuiksi propagandahokemiksi.

Itsestäni selkeän trollin tekee esim se, että vastustan esim homosaatiota, yksipuolista keskustelua, Suomen liittovaltioistamista, 4,5 mrd nettoeuron koronavälinettä, kolmatta maailmansotaa, kokoomusta ja varallisuuden hillitöntä kasautumista. Ja niitä suunnitelmia että Suomi saadaan täyteen monikulttuuria. Ja sen hokemista että "länsimainen demokratia" on vienyt minua, perhettäni, sukuani ja kansaani koko ajan ihanampaan suuntaan.

edit: vastustan myös EU:n ajamaa uutta Orwell-käytäntöä, jota edustaa Suomen ajama digipalvelulaki. Sillä pyritään murskaamaan mielipide-eroavuudet sosiaalisessa mediassa.
Sisältyykö kolmannen maailmansodan vastustamiseesi kritiikkiä Venäjän hyökkäyssotaa, sotarikoksia ja ydinuhkailua kohtaan, vai oikaisetko suoraan kohtaan what about Nato, värivallankumous, aseapu, natsit? Sitäkin voi kalibroida että mikä Ukrainan poliittisista päätöksistä oikeuttaa lasten ja naisten murhat, raiskaukset ja kyyditykset kaukoitään.

Näillä helpoilla konsteilla voi jokaisesta nopeasti määritellä onko ryssän trolli vai ei. Saahan trollikin olla, tai oikeastaan örkki, mutta ei silloin paljon sympatiaa saa (paitsi toisilta samanlaisilta).

- sisältyy. Onko Hommassa joku sympannut Venäjän hyökkäyssotaa, sotarikoksia ja ydinuhkailua?
- en hae sympatiaa, mutta et näköjään sinäkään.
- Homma on täysin hysteerisessä tilassa tämän ryssätrollijankutuksen kanssa.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: ämpee - 01.05.2022, 15:25:36

Miksi suomalaisten mielipiteisiin pyritään vaikuttamaan kuvitellaanko sillä nyt vaikutettavan NATO päätökseen? Eikö sellaisen kuvitteleminen ole vainoharhaa kun esimerkiksi kaikki median toimijat ovat jo vahvasti pro NATO kannalla.

Mikään ei ole vakuuttavampaa kuin koko virhevasemmiston oleminen jonkun asian puolesta.
Tämä vakuuttaa siitä, että tuosta asiasta pitää olla loitolla.

Virhevasemmiston antimidas kosketusta ei pidä aliarvoida.
Periaatetasolla samaa mieltä. Yksi asia kuitenkin vaikuttaa ratkaisevasti ja tekee tilanteesta hyvin erilaisen kaikkiin muihin _meidän_ vastavirtaihmisten vierastamiin ilmiöihin. Ja se on sota.

Naapuri hyökkäsi juuri naapuriinsa. Me emme ole turvassa. Paskalehdistö saattaakin olla oikealla asialla, vaikka vain kerran tässä ajassa ja ikuisuudessa. Suomi on välittömässä hengenvaarassa ja ainoa turva on liittoutumisessa. Vaikka sen sanoo Stubb, Orpo, Li, Arhinmäki, kuka tahansa tavallisista epäillyistä. Jopa Dimmu on oikealla puolella Venäjää vastaan! Elämme lopun aikoja!

Sepä olisikin nähtävyys kun Arhi Li ja Orpo laitettaisiin eturintamaan ja kuulasuihku pyyhkisi nuo haitat historiaan, mutta ei, kukaan maamme pahoinvointia edistämään pyrkivä ei juuri noita pyyhi pois muonavahvuudesta.
Vaikka kopeekkaakaan ei kilahtaisi tilille niin juuri nuo ovat niitä trolleja joita tässä ketjussa kaivataan(?).
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Dr Manhattan - 01.05.2022, 15:48:30
@Jorma M. En ole havainnut hysteriaa. Nimittelyä ehkä, mutta kuka aikuinen sellaisesta piittaa? Saahan täällä fanittaa Putinia jos haluaa.

Ennen Ukrainaa oli erimielisyyttä koronasta, Trumpista, homoista ja uskonnoista. Kaikista näistä keskustelu jatkuu, niiden kesken joita kiinnostaa. Leimoja on heitelty aina. Mitä sitten?

Putlerin sota on yhdessä mielessä kuten maahanmuutto ja monikulttuuri. Jos lukisin YHDENKIN hyvän perustelun, voisin muuttaa käsitystäni ko asioista. Niin kauan kuin ko asioita puolustellaan tai perustellaan nykyisillä argumenteilla, en ihmettele että maanpetturi-, mamupatja- ja ryssäntrollileimat lentelevät.

Kuka tahansa voisi kääntää pääni putinistiksi osoittamalla kiistatta että Venäjän hyökkäys on oikeutettu, uhrit hyväksyttäviä ja Putinin toiminta Suomelle eduksi. Sana on vapaa. Siihen asti vatnikit ja bäckmanit saavat pitää kaalipierunsa, maksettiin heille eli ei.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Siili - 01.05.2022, 16:00:19
Kuka tahansa voisi kääntää pääni putinistiksi osoittamalla kiistatta että Venäjän hyökkäys on oikeutettu, uhrit hyväksyttäviä ja Putinin toiminta Suomelle eduksi. Sana on vapaa. Siihen asti vatnikit ja bäckmanit saavat pitää kaalipierunsa, maksettiin heille eli ei.

Minusta Venäjän ymmärtäjien (varsin kyyninen) perusargumentti on, että Venäjän imperialismi on väistämätöntä ja että tykkäsi siitä tai ei, muille vähiten haitallinen vaihtoehto on sopeutua siihen.  Eivät he nähdäkseni lupaa mitään erityisen auvoista yhteiseloa Venäjän huomassa.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: ämpee - 01.05.2022, 16:35:34
Kuka tahansa voisi kääntää pääni putinistiksi osoittamalla kiistatta että Venäjän hyökkäys on oikeutettu, uhrit hyväksyttäviä ja Putinin toiminta Suomelle eduksi. Sana on vapaa. Siihen asti vatnikit ja bäckmanit saavat pitää kaalipierunsa, maksettiin heille eli ei.

Minusta Venäjän ymmärtäjien (varsin kyyninen) perusargumentti on, että Venäjän imperialismi on väistämätöntä ja että tykkäsi siitä tai ei, muille vähiten haitallinen vaihtoehto on sopeutua siihen.  Eivät he nähdäkseni lupaa mitään erityisen auvoista yhteiseloa Venäjän huomassa.

Siinä vaiheessa kun Leningradin turvallisuus on taas uhattuna on aika laittaa kova kovaa vastaan.
Silloin pitää muistaa, että seisomme omalla pohjalla eikä meidän kannata luottaa vieraan apuun.
Vieraiden sotiin meitä on kyllä satojen vuosien aikana kärrätty, apua ei koskaan ole saapunut.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Lyyti - 01.05.2022, 16:39:45
Minusta on odotettavaa että venäläiset yrittävät infovaikuttamista Suomessa ja että sitä tehdään nimenomaan nk. kansallismielisten parissa. Kansallismielinen "irti EUsta eikä NATOon" -Suomi olisi ideaali suupala ja pienempi kiusattavaksi.

Ehkä tuon Tapio Karin lisäksi sellainen toinen ketunhännän vilaus oli kansallismielinen "Maidan" - Ukrainalainen termi. EDIT: jumalauta jos sinne olisi mennyt moni, olisi uutinen spinnattu jännästi naapurissa. Jätän nimimerkit luokittelematta.

Tässä ei ole mitään kummallista, eikä syytä hätääntyä. Lukee vain kriittisesti ja aattelee ite, omalle kohalle.

Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Hämeenlinnan Oraakkeli - 01.05.2022, 17:02:48
Minusta on odotettavaa että venäläiset yrittävät infovaikuttamista Suomessa ja että sitä tehdään nimenomaan nk. kansallismielisten parissa. Kansallismielinen "irti EUsta eikä NATOon" -Suomi olisi ideaali suupala ja pienempi kiusattavaksi.

Ehkä tuon Tapio Karin lisäksi sellainen toinen ketunhännän vilaus oli kansallismielinen "Maidan" - Ukrainalainen termi. EDIT: jumalauta jos sinne olisi mennyt moni, olisi uutinen spinnattu jännästi naapurissa. Jätän nimimerkit luokittelematta.

Tässä ei ole mitään kummallista, eikä syytä hätääntyä. Lukee vain kriittisesti ja aattelee ite, omalle kohalle.

Jos näin on niin epäonnistuminen on täydellistä. "kansallismieliset" eivät vaikuta mihinkään milläänlailla. Pikemminkin tarkoituksena näyttäisi olevan natovastaisuudenn hiekoittaminen. Putin on ylipäätänsä tuhonnut kaiken mitä KGB on vuosikymmeniä rakentanut.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: ApuaHommmaan - 01.05.2022, 17:14:41
Ketjusta nousi omaan mieleen juttu, joka rupesi naurattamaan.

Eli todellinen vallanpitäjä Saarikiven Saska kirjoittaa jutun, ja kun KGB:n pääkonttorilla se saadaan konekäännettynä luettuna repeää pelihousut täysin. Karmivaa solvausta suurta ja mahtavaa vastaan. Sitten kilautetaan telefoonilla maksetuille trolleille, että kirjoittavat parit kiperät kommentit (joita kukaan ei lue) ajamaan KGB:n agendoja kohti uljasta maalia.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Golimar - 01.05.2022, 17:50:05
Nyt näyttää siltä että Twitterin Z-botit ovat taas aktivoituneet uuteen hyökkäykseen Suomen NATO-jäsenyyttä vastaan, sillä on ties mitä tilejä jotka uhkailevat Putinin ydinaseilla ja Suomen täydellisellä tuhoamisella.

https://twitter.com/search?q=Nato%20Finland&src=typeahead_click&f=live (https://twitter.com/search?q=Nato%20Finland&src=typeahead_click&f=live)
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Siili - 01.05.2022, 17:51:56
Siinä vaiheessa kun Leningradin turvallisuus on taas uhattuna on aika laittaa kova kovaa vastaan.

Luulenpa, että tarpeeksi vainoharhaiselle Venäjän valtiaalle Pietarin turvallisuudeksi ei riittäisi muu kuin Viron ja Etelä-Suomen demilitarisointi.  Eikä tämä taatusti ottaisi tosissaan Suomen ilmoitusta liittoutumattomuudesta. 

Uusi alkava kylmä sota ja Venäjän CCCP-nostalgia aiheuttaa varmasti voimakasta painostusta uuteen YYA-sopimukseen, mikäli Suomi jää liittoutumattomaksi.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Fahrenheit - 01.05.2022, 18:35:00
Edellinen yrittäjä muuten nimesi jo selkeästi yhden tyypin trolliksi ...

En nimennyt. Päädyit itse tuohon nimitykseen "tyypin" tekemän kirjoituksen perusteella (jota lainasin).

Ihme kiemurtelua. Ensin sanot, että:

Spekuloin, että Hommalla tätä "maksettua progandaa" tehdään oman päätyö ohessa, kun tarvetta ilmenee.

Seuraavaksi määrittelet maksetun kirjoittajan:

Mutta jos pitää Suomen oloissa Venäjän hallintoa parempana vaihtoehtoja kuin globohomoilua, niin eikös asia ole aika selvä, että kenen lauluja laulat?

Ja toisessa viestissä nimeät henkilön (boldaus sinun):

Ryssän hallinnon alle jääminen saattaa olla lopulta pienempi paha kuin globohomon ikeeseen jääminen. Lisäksi voihan olla, ettei olisi pakko valita yhtä tai toista. Ainakin Suomelle saattaisi jälleen tarjoutua mahdollisuus pysytellä ns. harmaalla rajavyöhykkeellä, kuten teimme kylmän sodan aikana.

Ei löydy miestä seisomaan sanojensa takana?

Tätä ulinaa tämä on koko ajan. Trollileimaa heitellään sinne tänne keskustelun lomassa ja toisissa ketjuissa sanotaan kuinka Hommalla on maksettuja kirjoittajia. Sitten kun yritttää tiristää esimerkin niin yhtä ainutta ei löydy.

Pidän Venäjän maksamaa trollia satuolentona kunnes toisin osoitetaan. Tai salaliittoteoriana, joka on ilmeisesti niitä parempia salaliittoteorioita  :flowerhat: :silakka:
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 01.05.2022, 18:43:01
Ihme kiemurtelua.

Sinä käytit sanaa trolli. En minä.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Totti - 01.05.2022, 19:07:26
Hommalla on maksettuja kirjoittajia. Sitten kun yritttää tiristää esimerkin niin yhtä ainutta ei löydy.

Pidän Venäjän maksamaa trollia satuolentona kunnes toisin osoitetaan. Tai salaliittoteoriana, joka on ilmeisesti niitä parempia salaliittoteorioita

Venäjän (maksettuja) nettitrolleja on aivan takuulla olemassa. Niiden kiistäminen olisi harhaista. Onko niitä Hommassa vai ei, on vaikeampi kysymys mutta pidän epätodennäköisenä ettei niitä olisi eksynyt yhteen Suomen vilkkaimpaan keskustelufoorumiin levittämään sanomaansa.

Hommaa jonkin aikaa seuranneena pidän aitojen Putintrollien olemassaoloa täysin mahdollisena Hommassa koska ovathan jotkut nimimerkit olleet varsin framilla mitä tulee Venäjän perinteisen propagandan levittämiseen.

Pitää kuitenkin varoa astumassa vihervasemmistolaiseen trolliansaan. Koska onhan se täysin mahdollista olla kriittinen vaikkapa ilmastophömpälle ja koronaruiskeille olematta Putinin kätyri. Vihervasemmisto kuitenkin niputtaa nämä asiat yhteen, joten jos vastustat yhtä, olet automaattisesti Putinin loitsujen alainen.

Sitten on tietenkin ne, jotka yleisessä - ja sinänsä usein perustellussa - länsikriittisyydessään, ovat veikanneet väärää hevosta Venäjän suhteen. Eli ollaan nähty Putin ja Venäjä jonkinlaisena lännen mädänneisyyden vastapainona eikä osata suhtautua tarpeellisella kritiikillä Venäjän ja Putinin toimiin ennen kun ne lävähtävät silmille.

Eli kaikki jotka ns. "juoksevat Venäjän asiaa" vaikkapa nettikeskusteluissa, eivät suinkaan ole varsinaisia Putintrolleja vaan ehkä vain heikosti perillä asioista, langenneet Venäjän propagandaan tai eivät halua luopua mukavalta tuntuvasta ideasta Venäjästä lännen uskottavana vastapainona.

Mutta, kun nyt voimakkaasti peräänkuulutat trollien "paljastamista" vaatimalla todisteita vaikka tiedät varsin hyvin ettei sellaisia pysty antaa, herää kysymys motiiveistasi. Usein tällaisten vaatimusten esittäjällä on ruumiita omassa kaapissaan ja pyrkii siirtää huomion pois itsestään vaatimalla muilta mahdottomia todisteita.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Fahrenheit - 01.05.2022, 19:15:37
Mutta, kun nyt voimakkaasti peräänkuulutat trollien "paljastamista" vaatimalla todisteita vaikka tiedät varsin hyvin ettei sellaisia pysty antaa, herää kysymys motiiveistasi. Usein tällaisten vaatimusten esittäjällä on ruumiita omassa kaapissaan ja pyrkii siirtää huomion pois itsestään vaatimalla muilta mahdottomia todisteita.

En vaadi todisteita vaan ihan vaan esimerkin. Jos olisi yksikin esimerkki, tutkailisin kyseisen nimimerkin toimintaa ihan itse. Kysyin aiemmin, josko on antaa esimerkkiä henkilöstä, jonka vilpittömästi uskoo saavan maksun kirjoittelustaan täällä, eikä kukaan ole vielä nimennyt yhtäkään nimimerkkiä edes yksärillä. Meikäläisen saa myös nimetä jos vilpittömästi uskoo että saan rahaa   :D

Jos haluaisin huomion pois itsestäni en varmaan tulis tähän ketjuun kertomaan että mua on täällä väitetty maksulliseksi. Nimimerkki Veikko väitti ilmeisen tosissaan  ;D
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: ApuaHommmaan - 01.05.2022, 19:29:25
Venäjän (maksettuja) nettitrolleja on aivan takuulla olemassa. Niiden kiistäminen olisi harhaista. Onko niitä Hommassa vai ei, on vaikeampi kysymys mutta pidän epätodennäköisenä ettei niitä olisi eksynyt yhteen Suomen vilkkaimpaan keskustelufoorumiin levittämään sanomaansa.

Tuotto-panos suhde jossain hommalla olisi umpisurkea. Vähän lukijoita, ja vielä keskimäärin ainakin johonkin asti perehtynyttä porukkaa.

Venäjätrollien päätarkoitus on mielestäni, kuten yleensä aina vastaavien juttujen tuottaa Suomen maahan lisää kovapalkkaisia virkahenkilöitä. Sen suhteen ainakin on hyvin toiminut kamppanjat.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Totti - 01.05.2022, 20:57:03
Mutta, kun nyt voimakkaasti peräänkuulutat trollien "paljastamista" vaatimalla todisteita vaikka tiedät varsin hyvin ettei sellaisia pysty antaa, herää kysymys motiiveistasi. Usein tällaisten vaatimusten esittäjällä on ruumiita omassa kaapissaan ja pyrkii siirtää huomion pois itsestään vaatimalla muilta mahdottomia todisteita.

En vaadi todisteita vaan ihan vaan esimerkin. Jos olisi yksikin esimerkki, tutkailisin kyseisen nimimerkin toimintaa ihan itse.

Taidat olla uusi täällä.

Hommalla ei ole ollut tapana osoittaa ihmisiä sormella, ainakaan kovin suoraan, mutta jos on edes hieman seurannut vaikkapa Nato-, Ukraina- ja Venäjä-ketjuja niin eiköhän niitä nimimerkkejä voi arvailla ihan itse.

Lainaus
Kysyin aiemmin, josko on antaa esimerkkiä henkilöstä, jonka vilpittömästi uskoo saavan maksun kirjoittelustaan täällä, eikä kukaan ole vielä nimennyt yhtäkään nimimerkkiä edes yksärillä.

En ainakaan itse lähtisi ihan heti laatimaan mitään Tiitisen paljastuslistaa jollekin tuntemattomalle hommalaiselle. Etenkin kun ei voi todistaa mitään, vaikuttaa kököltä ryhtyä vasikoimaan vain omien arvailujen perusteella.

Lainaus
Meikäläisen saa myös nimetä jos vilpittömästi uskoo että saan rahaa   :D

Miten osoitat että et ole maksettu trolli?

Lainaus
Jos haluaisin huomion pois itsestäni en varmaan tulis tähän ketjuun kertomaan että mua on täällä väitetty maksulliseksi. Nimimerkki Veikko väitti ilmeisen tosissaan  ;D

Maksullisuuden käsitys voi helposti syntyä jos kovin voimakkaasti ajaa jotain agendalta näyttävää asiaa jonka yleisesti tiedetään olevan maksetun propagandan alainen.

Oli miten oli, trollit eivät minua haittaa kunhan se ei mene suoranaiseksi spammailuksi kuten mainitsemissani ruotsalaisissa keskusteluissa usein tapahtuu. Tuovathan hekin jonkinlaisen näkökulman keskusteluun ja ellei muuta, niin voi itsekseen hykerrellä ihmisten typeryydelle.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: l'uomo normale - 01.05.2022, 21:03:05
Venäjän (maksettuja) nettitrolleja on aivan takuulla olemassa. Niiden kiistäminen olisi harhaista. Onko niitä Hommassa vai ei, on vaikeampi kysymys mutta pidän epätodennäköisenä ettei niitä olisi eksynyt yhteen Suomen vilkkaimpaan keskustelufoorumiin levittämään sanomaansa.

Tuotto-panos suhde jossain hommalla olisi umpisurkea. Vähän lukijoita, ja vielä keskimäärin ainakin johonkin asti perehtynyttä porukkaa.

Jos joku idea tai termi saa täällä vastakaikua, sitä voi käyttää muuallakin, kuten haittamaahanmuutto ja PolPo. Ja itse yhteiskunnallisten epäkohtien asiallisen käsittelyn voi jalostaa muilla areenoilla riekkumiseksi.

Yhtynyt Rrrintama: hyvin asialliseta faktojen esittelystä parodiseen liioitteluun, yhtäkään alustaa pois jättämättä; toivotaan luultavasti mentaliteettien muutosta.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Fahrenheit - 01.05.2022, 21:16:04
Miten osoitat että et ole maksettu trolli?

En mitenkään, miksi pitäisi?

Jos joku asiallinen tyyppi kertoisi uskovansa niin vilpittömästi niin sitten kiinnostaisi, mikä kirjoituksissani on aiheuttanut moisen uskomuksen.

Siksi ette viitsi nimetä nimimerkkejä, kun tiedätte heittävänne hatusta noita syytöksiä. Typerää ensin väittää, että niitä on - ja Lalli Isotalo vielä kertoi seurailevansa maksulliseksi tietämiensä tyyppien likettäjiä oppiakseen (löytääkseen niitä) lisää - ja sitten väistellä ja kiemurrella kun pyydetään esimerkkejä. Ette halua jäädä kiinni siitä, että sanotte maksullisiksi kaikkia kirjoittajia joiden kanssa olette eri mieltä.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Totti - 01.05.2022, 21:39:55
Siksi ette viitsi nimetä nimimerkkejä, kun tiedätte heittävänne hatusta noita syytöksiä.

Anonyymin keskustelufoorumin luonteeseen kuuluu ettei voi tietää kenen kanssa keskustelee ellei ole jotain ulkoa tullutta tietoa. Todisteiden puuttuessa on turha julistaa ketään trolliksi mutta toki kukin voi aina itse arvailla omassa mielessään millä asialla kirjoittajat ovat liikenteessä.

Maksutrolleista minulla ei varsinaisesti ole epäilyksiä, mutta minulla on keskustelujen perusteella mielikuva siitä, ketkä voisivat olla ns. Putintrolleja. Pidän kuitenkin tämän arvailun omana tietonani juuri sen takia ettei ole todisteita eikä niiden selvittäminen edes ole kovin mielenkiintoista. Asia on minulle aika lailla yhdentekevä.

Lainaus
Ette halua jäädä kiinni siitä, että sanotte maksullisiksi kaikkia kirjoittajia joiden kanssa olette eri mieltä.

Minulla ei ole mitään ongelmaa vastakkaisten mielipiteiden kanssa. Trollaajat päättelen sen takia ihan heidän omien kirjoitusten luonteen perusteella eikä sen perustella että ovat eri mieltä kanssani. Ehkä olet huomannut tämän lähestymistapani tämän keskustelun puitteissa.

Ehkä eräs asia, jota kuitenkin kannatta huomioida on, että Suomessa on tunnettuja palkattuja Putintrolleja kuten ystävämme Bäckman ja Putkonen kaikkine kavereineen. Nämä ovat hyvin aktiivisia netissä ja tuntevat varmuudella myös Hommaforumin. Pidän hyvin todennäköisenä, että tämä poppoo on jollain nimimerkeillä mukana Homman venäjäkeskusteluissa. Onhan tämä oiva paikka edistää omaa agendaa suolaamalla keskusteluketjut "uusilla näkökulmilla". Ajatus, että Homman Venäjkä-ketjuja ei trollattaisi on sen takia mielestäni aika naiivi.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: ApuaHommmaan - 01.05.2022, 23:33:25
Jos joku idea tai termi saa täällä vastakaikua, sitä voi käyttää muuallakin, kuten haittamaahanmuutto ja PolPo. Ja itse yhteiskunnallisten epäkohtien asiallisen käsittelyn voi jalostaa muilla areenoilla riekkumiseksi.

No ok, periaatteessa mahdollisen kuuloinen skenaario. Kuulostaa lähinnä hyvin toteutettuna äärimmäisen vaativalta projektilta. Siis hallita koko ketju ja saada tuutista ulos vielä jotain haluttua lopputulosta.

Esimerkiksi tällä hetkellähän esimerkiksi yllä minun esitetään olevan Venäjän palkkalistoilla. Joka olisi siinä mielessä mielenkiintoista, että olen käytännössä varma, että olen aiheuttanut reilusti enemmän hallaa kuin hyötyä Venäjän millekkään intressille myös silloin kun olen puolustanut ajatuskulkua. Silti tietysti mahdollista, jos ajattelee Venäjän ryssivän kaiken, mutta silloin mennään sekaviin vesiin, jos siis vaikka puolet hommasta on Venäjän palkkalistoilla valtavat resurssit käytetään, mutta lopulta nopeasti kaikki ryssitään. Tuo kuulostaisi kyllä hauskalta. Muutoinkin pidän maailmaa yhtenä suurena salaliittojen pesänä luonnollisesti. Päämotivaattorina raha.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: foobar - 02.05.2022, 07:19:13
a) uskottavuuden hankkimiseksi suuri osa näiden oletettujen rüzzäpropagandistien jutuista on täysin linjassa tai melkein linjassa Homman aidosti kansallismielisten kirjoittajien linjan kanssa, ja että

On myös syytä huomata, etttä osa epäilyttävästi Venäjään kallellaan olevista tapauksista operoi myös reaalimaailmassa. Osa näistä saattaa olla ideologisesti aidosti Venäjän puolella, osa historian perintönä (ovat olleet vasemmistolaisina länsivastaisia ja itään päin kallellaan Neuvostoliiton aikana ja se on jäänyt päälle), osaa saattaa Venäjä kiristää jonkinlaisella kompromaatti-materiaalilla, osa kenties voi olla maksettujakin tapauksia. Mieleen tulee esimerkiksi eräät pienpuolueviritykset tai niiden yritykset, mutta myös esimerkiksi demareissa, keskustassa ja vasemmistoliitossa on melkoista väkeä (https://hommaforum.org/index.php/topic,128662.0.html) mukana. Lisäksi on syytä pitää mielessä, että Venäjä (tai muut vihamieliset tahot) voivat pyrkiä soluttautumaan nuiviin piireihin reaalimaailmassakin, päästä tapaamaan ihmisiä, solmia tuttavuuksia yms ja jotain epäilyttäviä merkkejä tällaisesta on ollut havaittavissa niin Hommaforumilla kuin muutenkin, mutta voi hyvinkin olla että osa vähemmän kömpelöistä yrityksistä on myös onnistunut.

Myös maahanmuuttajia voidaan painostaa erinäisiin juttuihin. On julkinen salaisuus että eräs kiinalaistaustainen liikemies painostettiin vuosia sitten Helsingissä kuntavaaliehdokkaaksi antamalla konsulaatin suunnalta ymmärtää että bisnekset Kiinan suunnassa vaikeutuvat jos näin ei tapahdu. (Läpi hän ei kuitenkaan mennyt.) Suomalaisnäkökulmasta tämä tuntuu ensikuulemalla käsittämättömältä, mutta moista silti tapahtuu.

En tosin usko että esim. Hommalle olisi ketään painostettu kirjoittamaan käytännössä fiktiivistä sontaa jota jotkin ketjut ovat täynnä. Kyllä ihmiset tekevät sitä ihan omasta moraalittomuutensa ekshibitionistisestä esittelytahdostaan.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: foobar - 02.05.2022, 07:24:55

Itse tunnustan olevani hörhöilevä örkkeilevä ryssätrolli. Hyvä esimerkki sellaisesta. Nämäkin sanat voidaan varmaan tunnistaa, joillakin perkeleen algoritmien avulla, maksetuiksi propagandahokemiksi.

Itsestäni selkeän trollin tekee esim se, että vastustan esim homosaatiota, yksipuolista keskustelua, Suomen liittovaltioistamista, 4,5 mrd nettoeuron koronavälinettä, kolmatta maailmansotaa, kokoomusta ja varallisuuden hillitöntä kasautumista. Ja niitä suunnitelmia että Suomi saadaan täyteen monikulttuuria. Ja sen hokemista että "länsimainen demokratia" on vienyt minua, perhettäni, sukuani ja kansaani koko ajan ihanampaan suuntaan.

edit: vastustan myös EU:n ajamaa uutta Orwell-käytäntöä, jota edustaa Suomen ajama digipalvelulaki. Sillä pyritään murskaamaan mielipide-eroavuudet sosiaalisessa mediassa.
Sisältyykö kolmannen maailmansodan vastustamiseesi kritiikkiä Venäjän hyökkäyssotaa, sotarikoksia ja ydinuhkailua kohtaan, vai oikaisetko suoraan kohtaan what about Nato, värivallankumous, aseapu, natsit? Sitäkin voi kalibroida että mikä Ukrainan poliittisista päätöksistä oikeuttaa lasten ja naisten murhat, raiskaukset ja kyyditykset kaukoitään.

Näillä helpoilla konsteilla voi jokaisesta nopeasti määritellä onko ryssän trolli vai ei. Saahan trollikin olla, tai oikeastaan örkki, mutta ei silloin paljon sympatiaa saa (paitsi toisilta samanlaisilta).

On muuten aika silmiinpistävää kuinka Hommalla on kommentaattoreita jotka löytävät kyllä illuminatikulman kaikkeen muuhun mutta eivät ikinä heitä tällaisia spekulaatioita Venäjästä tai sen hallinnosta. Tai jos heittävät, niin niissä nämä ovat kategorisesti sen illuminatin uhreja. Salaliittoteoreetikkoina heidän kirjoituksensa olisivat uskottavampia (no, en toivo sitä mutta kuitenkin) jos he sekottaisivat pakkaa myös tuolta osin, mutta jotenkin jännästi heille useimmiten tuntuu olevan tärkeää oikeastaan olla sanomatta suoraan mitään Venäjästä tai sen johdosta vaikka kaikkea muuta kyllä hövelisti kommentoidaan ilman minkäänlaisia faktuaalisia pidäkkeitä.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Pallopääkissa - 02.05.2022, 07:58:32
Venäjän toiminnasta ja vaikuttamisyrityksistä on puhuttu ja puhutaan. Valitettavasti niitä on käytetty sisäpoliittisena ja EU-poliittisena lyömäaseena kansallismielisiä ja muita maahanmuuttokriitikoita vastaan. Sitä on jatkunut niin kauan on saanut aikaan sen ettei asiaa ehkä osata ottaa vakavasti. Se on johtanut "Poika, joka huusi sutta"-tilanteeseen.

Entä Kiinan toiminta ja vaikutusyritykset? Suhtaudutaanko Kiinaan jotenkin myönteisemmin kuin Venäjään? Kiina on kaukana joten se ei muodosta sijaintinsa osalta välitöntä sotilaallista riskiä. Ajatellaanko Kiinan olevan eksoottinen ja sitä fanitetaan samaan tapaan kuin Japani- tai Korea-juttuja?  Tai että sen kanssa voisi jopa liittoutua että saisi turvatakuut Venäjän varalta?

Toisin kuin venäläiset jotka voivat naamioitua länsimaisiin oloihin ulkonäkönsä takia, kiinalaisen tunnistaa ulkonäöstä. Kielellisten erojen takia kiinalaiset osaavat vieraita kieliä varmaan huonommin kuin venäläiset.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: foobar - 02.05.2022, 08:33:01
^ Kiinan osalta on kuitenkin (kai?) kiistämätön realiteetti ettei meillä ole heidän kanssaan yli tuhatta kilometriä yhteistä rajaa. Se tekee heidän vaikuttamisestaan väkisinkin vähemmän suoraa, ja riski siitä että Kiina alkaisi ampua tänne ohjuksia vain koska retoriikka yhden hullun pään sisällä vaatii sitä on melko matala.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Rasvari - 02.05.2022, 08:56:39
On muuten aika silmiinpistävää kuinka Hommalla on kommentaattoreita jotka löytävät kyllä illuminatikulman kaikkeen muuhun mutta eivät ikinä heitä tällaisia spekulaatioita Venäjästä tai sen hallinnosta.

Kun on NL:n ja Venäjän toimintaa seurannut vuosikymmeniä sekä historiat tullut luettua ei tarvitse esittää salaliittoteorioita koska on itsestään selvää että r on r vaikka kuinka voi ja paistinväline.

Vaihdoin muuten taannoin sigun juuri sen vuoksi että jos en ole varauksetta diggaillut EU:ta ja globalisaatiota tai
sanonut sananvapauden kuuluvan niillekin joiden päämäärät ovat hämärät tai mielipiteet vastenmielisiä. Tekoni muuttui kuulemma  törkeäksi kun vielä julkesin sanoa tämän ääneen, huomasin toisinaan saavani epämääräisiä vihjailuita Venäjän pussiin pelaamisesta ja muuta puhdasta kuraa. Välillä aivan uskomattoman absurdia tajunnanvirtaa tuli kuultua, itselleni tuli väitteiden esittäjistä ensimmäisenä ajatus miten indoktrinaatio uppoaa fiksuihinkin ihmisiin.

Viime viikon saldona taisi olla pahaa silmää kun epäilin että meillä ei ole mitään tehtävissä jos Putte pistää pakolaista rajalle. "Venäjän trolli"-läpsähti kahvipöytäkommentista jossa ihmettelin voiko varusmiehiä käyttää NATOn operaatioissa maan rajojen ulkopuolella, vastausta kysymykseen ei kuitenkaan ollut tarjolla.

On tämä jännä maa, vielä kymmenen vuotta sitten olin kuulemma kiihkonationalisti.

Edit: typoja.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 02.05.2022, 09:33:42
Tämä Venäjän sosiaalisen median maksettu propaganda on ollut vähän skitsofreeninen paradoksi:

1. Toisaalta

a) globohomoistettu länsi rauhanliikkeineen on kokonaisuudessaan ollut heikentynyt vihollinen, ja

b) globohomoistettu ja punavihreytetty Suomi on rappeutunut yhä vähemmän puolustuskykyiseksi Venäjän turvallisuusvyöhykkeeksi, yhä vähemmillä varuskunnilla ja ilman rajamiinoja.

Siinä Venäjän motivaatiot poliitikkojen ja trollien globohomotoimien sponsorointiin (ja NATOn) vastustamiseen Suomessa.

Lainaus
The best way to control the opposition is to lead it ourselves.”
— Vladimir Lenin, tai joku muu

2. Mutta toisaalta Venäjän on kannattanut tukea kansallismielisen liikkeen antiglobohomoilua, koska sen on oletettu - mutkan kautta - lisäävän ymmärrystä ja tukea Venäjän anti-globo-homo-ideologialle ja toimille.

Noh, tämä kakkosstrategia ei tietenkään enää toimi, koska rüssä riisunut naamionsa ja lyönyt pöytään täyden värisuoran z-kortteja.

^^^

Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: mökkihöperö - 02.05.2022, 11:05:31
En tiedä, mutta kerran katsoin telkkarista jotain asiantuntijaa, joka oli väitellyt venäjän trolleista tohtoriksi, niin silmiinpistävää haastattelussa oli se, ettei kaveri osannut sanoa mitään spesifiä tietoa yhdestäkään trollista. Jossain päin Pietaria on kuulemma iso tehdas - paikka ei kuitenkaan ole tiedossa - ja siellä työskentelee satoja suomenkielisiä - nimiä ei kuitenkaan ole tiedossa. Miksei ikinä yksikään Venäjän maksullinen trolli jää kiinni? Millä tavalla Venäjä suorittaa suomenkielisten trollien rekrytoinnin? Miksi kukaan ei tiedä ketään, joka olisi saanut työtarjouksen trollin virkaan?

Uskon kyllä että Janus Putkonen ja Johan Bäckman mahdollisesti ovat ruplarahoitteisia, mutta kyllä nämä isot suomenkieliset trolliarmeijat vaikuttavat melkoisilta menninkäisiltä.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Hamsteri - 02.05.2022, 11:39:58

Uskon kyllä että Janus Putkonen ja Johan Bäckman mahdollisesti ovat ruplarahoitteisia, mutta kyllä nämä isot suomenkieliset trolliarmeijat vaikuttavat melkoisilta menninkäisiltä.

Jos joku olisi sanonut 2015, että MV-lehti muuttaa toimittajineen Itä-Ukrainaa, niin olisitko pitänyt menninkäistarinana? Eiköhän ne röllit ole totta, kun niitä on tuhansia poistettu redditistä.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: stefani - 02.05.2022, 12:30:39
Hommaforumilla on ollut yksi henkilö, jonka toimintaa pidin itse epäilyttävän kaavamaisen provosoivana, ja siitä tuli tunne, että hän ehkä levitti tietyn tyylisiä ajatuksia jossain koulutuksessa opitun kaavan mukaan. Henkilö onnistui jo saamaan ikibännin.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Fahrenheit - 02.05.2022, 16:35:21
On muuten aika silmiinpistävää kuinka Hommalla on kommentaattoreita jotka löytävät kyllä illuminatikulman kaikkeen muuhun mutta eivät ikinä heitä tällaisia spekulaatioita Venäjästä tai sen hallinnosta. Tai jos heittävät, niin niissä nämä ovat kategorisesti sen illuminatin uhreja. Salaliittoteoreetikkoina heidän kirjoituksensa olisivat uskottavampia (no, en toivo sitä mutta kuitenkin) jos he sekottaisivat pakkaa myös tuolta osin, mutta jotenkin jännästi heille useimmiten tuntuu olevan tärkeää oikeastaan olla sanomatta suoraan mitään Venäjästä tai sen johdosta vaikka kaikkea muuta kyllä hövelisti kommentoidaan ilman minkäänlaisia faktuaalisia pidäkkeitä.

 :facepalm:

Homma ei ole ensisijaisesti salaliittopalsta minkä ainakin meikäläinen oppi ihan ensi kerrasta. En tosin pitänyt Auerin salaliittoteoriana vaan ihan vaan osoituksena poliisin korruptiosta mutta hyvä etten lentänyt täältä saman tien.

Venäjän hallitsija (kuka liekään) voi olla tai voi olematta osa illuja mutta kyllähän Putin on okkulttisessa mielessä ensisijaisesti Bysantin keisari eikä läntisen Rooman ja sikäli ennemmin kilpailija. Tässähän on nyt sellainen tilanne että teikäläisiä ei kiinnosta oikeasti yhtään mitä teidän trolleiksi leimaamat oikeasti ajattelee joten kohtuullisen turha yrittää mitään selittääkään :facepalm:
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Hämeenlinnan Oraakkeli - 02.05.2022, 16:46:26
En tiedä, mutta kerran katsoin telkkarista jotain asiantuntijaa, joka oli väitellyt venäjän trolleista tohtoriksi, niin silmiinpistävää haastattelussa oli se, ettei kaveri osannut sanoa mitään spesifiä tietoa yhdestäkään trollista. Jossain päin Pietaria on kuulemma iso tehdas - paikka ei kuitenkaan ole tiedossa - ja siellä työskentelee satoja suomenkielisiä - nimiä ei kuitenkaan ole tiedossa. Miksei ikinä yksikään Venäjän maksullinen trolli jää kiinni? Millä tavalla Venäjä suorittaa suomenkielisten trollien rekrytoinnin? Miksi kukaan ei tiedä ketään, joka olisi saanut työtarjouksen trollin virkaan?

Uskon kyllä että Janus Putkonen ja Johan Bäckman mahdollisesti ovat ruplarahoitteisia, mutta kyllä nämä isot suomenkieliset trolliarmeijat vaikuttavat melkoisilta menninkäisiltä.
Paskalta proffalta vaikuttaa. Venäjällä voi olla trollitehdas entäs sitten. Se on vain ja ainoastaan peiteoperaatio sinne mistä vaikuttaminen tulee. SDP  ja Vihreät on se todellinen ryssän trolliarmeija.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Sivulause - 02.05.2022, 17:22:45
En tiedä, mutta kerran katsoin telkkarista jotain asiantuntijaa, joka oli väitellyt venäjän trolleista tohtoriksi, niin silmiinpistävää haastattelussa oli se, ettei kaveri osannut sanoa mitään spesifiä tietoa yhdestäkään trollista. Jossain päin Pietaria on kuulemma iso tehdas - paikka ei kuitenkaan ole tiedossa - ja siellä työskentelee satoja suomenkielisiä - nimiä ei kuitenkaan ole tiedossa. Miksei ikinä yksikään Venäjän maksullinen trolli jää kiinni? Millä tavalla Venäjä suorittaa suomenkielisten trollien rekrytoinnin? Miksi kukaan ei tiedä ketään, joka olisi saanut työtarjouksen trollin virkaan?

Uskon kyllä että Janus Putkonen ja Johan Bäckman mahdollisesti ovat ruplarahoitteisia, mutta kyllä nämä isot suomenkieliset trolliarmeijat vaikuttavat melkoisilta menninkäisiltä.
Paskalta proffalta vaikuttaa. Venäjällä voi olla trollitehdas entäs sitten. Se on vain ja ainoastaan peiteoperaatio sinne mistä vaikuttaminen tulee. SDP  ja Vihreät on se todellinen ryssän trolliarmeija.

Surullinen ja vastaanpanematon kommentti.

Puuhasteluahan tuo on kun on presidenttiä ja ministeriä talutusnuorassa.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: rapa-nuiv - 02.05.2022, 17:49:51
1. Toisaalta

a) globohomoistettu länsi rauhanliikkeineen on kokonaisuudessaan ollut heikentynyt vihollinen, ja
...
2. Mutta toisaalta Venäjän on kannattanut tukea kansallismielisen liikkeen antiglobohomoilua, koska sen on oletettu - mutkan kautta - lisäävän ymmärrystä ja tukea Venäjän anti-globo-homo-ideologialle ja toimille.


 Tässä näkyy Venäjän tapa käyttää informaatiovaikuttamista aseena. Venäjä (tai aikaisempi NL) ei missään vaiheessa ole ollut kiinnostunut  niistä asiakysymyksistä, joita Kremlin tuella toimineet erilaiset länsimaiset aatteelliset  liikkeet ovat omasta mielestään ajaneet. Vaikuttamisen tarkoitus on ollut kiistakysymysten pönkittämisellä hajoittaa ja heikentää kohteeksi valittua yhteiskuntaa.
Moskovassa on etsitty menestymiskelpoisia radikaaliryhmittymiä. Ja mikä tahansa aate on kelvannut  tuettavaksi, koska tuen tarkoitus on ollut vain eripuraa kylväen käyttää radikaaliryhmää aseena isäntäyhteiskuntaansa vastaan.

 Aikaisemmin KGB ja Stasi tukivat läntistä vihervasemmistoa. Mutta punavihreyden noustua lännessä valta-aatteeksi on Kreml luonnollisesti alkanut siirtää tukeaan uusiin oppositiovoimiin eli konservatiivisiin tahoihin. Varsinaiseksi sosiaalisen median vaikutusalustaksi on valikoitunut tässä kohden helpoimmin solutettava laitaoikeiston radikaali ns. "alt-right skene".

 Venäjällä ei varsinaisesti ole mitään anti-globo-homo-ideologiaa. Sopivissa tilanteissa Moskovan asiamiehet vain esiintyvät ikään kuin olisi. Tämän tarkoitus on ainoastaan palvella Kremlin raakaa valtapoliittiikkaa, ei edistää  länsimaiden hyödyllisten idioottien milloin mitäkin aatteellisia tavoitteita.
 Venäjän sisällä ei tietenkään edes Neuvostoliiton aikoina ole suvaittu globo-homo-ideologiaa, koska eihän nyt kukaan omaa asettaan itseään vastaan käytä.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Jorma M. - 02.05.2022, 19:50:45

2. Mutta toisaalta Venäjän on kannattanut tukea kansallismielisen liikkeen antiglobohomoilua, koska sen on oletettu - mutkan kautta - lisäävän ymmärrystä ja tukea Venäjän anti-globo-homo-ideologialle ja toimille.


Eli ryssät ovat vieneet persuja ja Hommaa kuin kuoriämpäriä. 
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: ApuaHommmaan - 02.05.2022, 20:53:02
Salaliittoteoriassa siitä, kuinka esimerkiksi Vihreät ovat Venäjän rakentama on mielestäni hyvinkin selkeä valuvika. Öljy ja ydinvoima. Eli siis Venäjä olisi pää mäkänä vain edistääkseen lännen rappiota ajanut arvoja, jossa öljystä pyritään luopumaan.

KGB:n telefooni ei siis yltäisi kauppaministeriöön asti, jossa tiedotettaisiin, että Venäjä itse myy ja saa ulkomaan valuuttaa öljystä.

Nyt toki olemme jo kylmän sodan tilassa, jossa öljy- ja kaasukaupoilla länteen ei ole  Venäjälle mitään arvoa.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Golimar - 02.05.2022, 21:33:43
Nyt haisee mahorkka vahvasti, uskomatonta s_ntaa tuo tyyppi suoltaa.


https://twitter.com/RolandXSweden/status/1521185582587813892


https://twitter.com/RolandXSweden/status/1521188378728972288


https://twitter.com/RolandXSweden/status/1521191205253660674


Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Hämeenlinnan Oraakkeli - 02.05.2022, 21:38:00
Salaliittoteoriassa siitä, kuinka esimerkiksi Vihreät ovat Venäjän rakentama on mielestäni hyvinkin selkeä valuvika. Öljy ja ydinvoima. Eli siis Venäjä olisi pää mäkänä vain edistääkseen lännen rappiota ajanut arvoja, jossa öljystä pyritään luopumaan.

KGB:n telefooni ei siis yltäisi kauppaministeriöön asti, jossa tiedotettaisiin, että Venäjä itse myy ja saa ulkomaan valuuttaa öljystä.

Nyt toki olemme jo kylmän sodan tilassa, jossa öljy- ja kaasukaupoilla länteen ei ole  Venäjälle mitään arvoa.
Saksan vihreitä on sanottu Stasin ja KGBN luomukseksi. ja se puolue on pyrkinyt eroon ydinvoimasta. Ja meidän vihreist hyvin ryssähenkistä politiikkaa on ainakin Satu Hassi luonut.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Thalion - 02.05.2022, 22:57:44
Hommaforumilla on ollut yksi henkilö, jonka toimintaa pidin itse epäilyttävän kaavamaisen provosoivana, ja siitä tuli tunne, että hän ehkä levitti tietyn tyylisiä ajatuksia jossain koulutuksessa opitun kaavan mukaan. Henkilö onnistui jo saamaan ikibännin.

Tuosta lihavoidusta tulee mieleen, että pinnalla ihan syystä oleva ryssien ja venäjämielisten harrastama trollaus on saanut ehkä jotkut unohtamaan mitä trollilla tarkoitetaan:

Trolli harjoittaa sitkeää keskustelun hämmentämistä ja/tai toistuvasti jatkuvaa muiden provosoimista. (esim. juuri mitä lainauksen boldatussa kohdassa kuvataan.)

Ryssien asiamiehenä toimiminen ei taas välttämättä vaadi trolliroolia (ilmeisen usein kyllä), mutta omissa silmissäni sen lajin tyypit ovat joka tapauksessa poistoon joutavaa roskaväkeä, oli tyyli sitten trollaava tai ei.

Sitten taas voi olla trolleja, jotka eivät aja Venäjän propagandaa, mutta edustavat vaihtelevine agendoineen sellaista nettikeskustelujen ikuista oheishaittaa.

Taitava trolli voi kuitenkin esittää seassa sinänsä järkeviä mielipiteitä, mutta pohjimmiltaan tarkoitus on loputtomilla “uusien näkökulmien”, whataboutismien ja salaliittohenkisillä yleisten totuuksien kyseenalaistamisella saada muut epävarmoiksi tai provosoituneeksi ympärillä olevasta todellisuudesta.

Tuollainen ammattimainen trolli ei ole välttämättä ilmiselvä tapaus, vaan jättää jälkeensä sotkua jo pelkästään sillä, että hänen loputtomia väitteitä yritetään aina uudelleen kumota tai antaa niille muuta huomiota. Eli vaikka joku vastapuolen hyvinkin fiksu keskustelija kärsivällisesti ja erinomaisesti argumentoiden osoittaisi trollin väitteet heikoiksi tai jopa täysin vääriksi, niin trolli ei yksinkertaisesti välitä siitä. Trolli korkeintaan vaikenee hetkeksi ja kenties välissä jopa keskustelee ilman trollausaikeita, mutta sitten aloittaa saman hämmentämisen kuin ennenkin.

Jotkut selviltä tapauksilta näyttävät “trollit” voivatkin itse asiassa olla taitavamman trollauksen uhreja ja levittävät hyödyllisinä idiootteina taitavien trollien sanomaa. Esim. syrjäytynyt ihminen, jolla ei normaalia ihmisverkostoa elämässään ole, on varmasti herkempi altistusmaan netin vaihtoehtoteorioille. Saavat tuntea itsensä kerrankin tärkeäksi, kun ovat löytäneet itsensä salatiedon äärelle, mitä “normilampaat eivät vain ymmärrä!”. 

On kuitenkin lopulta mahdoton sivusta arvioida saako joku rahallista korvausta trollauksesta vai onko motivaationa tai syynä pelkkä ideologia, yksinäisyys/huomionkipeys tai vaikka mielenterveysongelmat. Eikä keskustelupalstojen kannalta se motivaatio ja syy niin oleellista olekaan, vaan oleellisempaa on trollauksen haitat. Sillä haitalla tarkoitetaan esim. sitä, jos järkevämpi porukka kyllästyy poistuen palstoilta ja jäljelle jää ihmisiä, jotka tahattomasti antavat vähäisille trolleille määräänsä enemmän huomiota.

Ahkeralla trollauksella voidaan saada näyttämään joku alusta siltä, että trollin kannattamalla vähemmistöagendalla olisi palstalla kokoaan suurempi kannatus. Esim. Homman joku modeista arvioi tuolla hommakritiikkiketjussa, että putinisteja (eivät kaikki välttämättä trolleja) olisi Homman kirjoittajista n. 5 kpl, mikä kuulostaa uskottavalta arviolta, vaikka joidenkin aktiivisuus saakin lukeman joskus näyttämään suuremmalta.

Kaikki nettiveteraanit muistavat käsitteen “älä ruoki trollia”. Toisin sanoen älä anna trollille hänen kaipaamaa huomiota. Tuo sinänsä hyvä neuvo voi toimia keskustelijoiden kohdalla, mutta jättää palstojen ylläpitäjille/valvojille ison ja hankalan rastin. Trolleista kun on esim. bannaamalla mahdoton päästä kokonaan eroon ilman ns. sivullisia uhreja.

Toisaalta ymmärrän trollien kanssa väitteleviä ihmisiä ja sympatisoin heitä. He yrittävät pitää huolen siitä ettei palstoille jää näkyviin ilman haastamista trollien suoltama vaihtoehtotodellisuus. Tässä on vain jälleen se ongelma, että trolli ei lopeta, eikä välitä, vaikka hänen väitteet kumottaisiin. Siksi rajanveto keskustelun ja trollauksen välillä jää eri palstojen valvojille, joiden pitää sitten miettiä myös sananvapausnäkökulmia.


Onko trollaus sitten jokin suuri ongelma? Suhteellinen kysymys. Suosittelen kaikille useastakin syystä pitämään välillä pitkiäkin taukoja nettifoorumeista ja somesta.
(Ainakin tämän ylipitkän ja vain hieman ohi aiheen menneen jaarittelun jälkeen on hyvä pitää taukoa)
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: -PPT- - 03.05.2022, 21:25:02
Aina puhutaan vain ryssätrolleista mutta mahtaakohan vastapuolikin harrastaa informaatiovaikuttamista?

Muistuu mieleen tältä foorumilta yhteen aikaan kirjittaja, en muista enää nimimerkkiä, joka aina Trump- ja Brexit-ketjuissa kirjoitti pienen romaanin pituisia sepustuksia jotka olivat ihan suodattamatonta Bryssel-propagandaa.

Siitä tuli aina mieleen että tekeekö joku tuota huvikseen ja silkkana harrastuksena ja ajanvietteenä.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Dr Manhattan - 03.05.2022, 22:10:44
Aina puhutaan vain ryssätrolleista mutta mahtaakohan vastapuolikin harrastaa informaatiovaikuttamista?

Muistuu mieleen tältä foorumilta yhteen aikaan kirjittaja, en muista enää nimimerkkiä, joka aina Trump- ja Brexit-ketjuissa kirjoitti pienen romaanin pituisia sepustuksia jotka olivat ihan suodattamatonta Bryssel-propagandaa.

Millä tavalla bryssäily on ryssäilyn vastapooli? Molemmat ovat haitallisia Suomella, mutta vaim toinen liikuttelee ohjuslavettejaan Viipurin tienhaarassa ja kalisuttelee ydinaseitaan. Toisen voi äänestää pois, teoriassa; toinen tappaa.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: stefani - 03.05.2022, 22:58:13
Hommaforumilla on ollut yksi henkilö, jonka toimintaa pidin itse epäilyttävän kaavamaisen provosoivana, ja siitä tuli tunne, että hän ehkä levitti tietyn tyylisiä ajatuksia jossain koulutuksessa opitun kaavan mukaan. Henkilö onnistui jo saamaan ikibännin.
Trolli harjoittaa sitkeää keskustelun hämmentämistä ja/tai toistuvasti jatkuvaa muiden provosoimista. (esim. juuri mitä lainauksen boldatussa kohdassa kuvataan.)
.
.
.
Taitava trolli voi kuitenkin esittää seassa sinänsä järkeviä mielipiteitä, mutta pohjimmiltaan tarkoitus on loputtomilla “uusien näkökulmien”, whataboutismien ja salaliittohenkisillä yleisten totuuksien kyseenalaistamisella saada muut epävarmoiksi tai provosoituneeksi ympärillä olevasta todellisuudesta.

Tapaukseen, johon viittaan, liittyi sellaista, että provokaattori pyrki osittain huumorin keinoin vetämään muita mukaan hölmöilyihin. Kyse ei siis ollut vain mielipiteistä tai keskustelun hämmentämisestä, vaan sellaisen mietityn vaikuttamiskaavan soveltamisesta, jossa pyrittiin aktivoimaan muita johonkin.

Huumorin sotkemista erikoisiin näkemyksiin ja toimintatapoihin tapahtuu Internetin ulkopuolellakin, ja sillä tavoin voidaan jopa vetää ihmisiä mukaan rikoksiin. Huumori vahvistaa tunnelmaa siitä, että tilanne on hallinnassamme, vahvistaa itseluottamusta, ja tuo oikeutusta huumorimiesten suunnitelmille.

Suosittelisin olemaan hätkähtämättä outoja mielipiteitä, mutta kukaan ei pidä siitä, että joutuu manipuloiduksi, mikä on toinen asia. Rehellinen yritys selittää ja puolustaa outoa mielipidettä ei vielä ole manipulointia. Myös kaikukammiot ja yliturvalliset tilat ovat pahaksi, joten en pitäisi "keskustelun hämmentämistä" sinänsä huonona asiana.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Hamsteri - 04.05.2022, 07:41:39
Muistuu mieleen tältä foorumilta yhteen aikaan kirjittaja, en muista enää nimimerkkiä, joka aina Trump- ja Brexit-ketjuissa kirjoitti pienen romaanin pituisia sepustuksia jotka olivat ihan suodattamatonta Bryssel-propagandaa.


EU:lla saiskin olla oma bottiarmeija tai jotain sosiaalisesti positiivista propagandaa. Elämänkoulu jaksaa aina valittaa EU:sta, vaikkei ole perehtynyt koko asiaan. EU:n parlamenttivaaleissa on äänestysvilkkaus joku 40% vaikka ovat tärkeimmät vaalit. Samat ihmiset/ryssäbotit siirtyy EU eron jälkeen valittamaan suomalaisista päättäjistä tai siitä että Amazon DE:ssä on tullit. Joo ja olen pro-EU, inhoan tulleja ja parhaassa tapauksessa kaikki Alkon monopolit ja kateusverot sun muut kotikutoiset vääryydet saadaan korjattua. Somalit tuli Venäjältä ennen EU:ta. Suomalaiset firmat on vastuussa halpatyövoimasta ja ulkoistamisesta kehitysmaihin kuten Venäjälle. Varmaan Imatran tyhjiöpommitus riskikin vähenee, kun Suomi on mahdollisimman paljon mukana länkkärijutuissa.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Tavan - 04.05.2022, 09:51:02
Tuollainen ammattimainen trolli ei ole välttämättä ilmiselvä tapaus, vaan jättää jälkeensä sotkua jo pelkästään sillä, että hänen loputtomia väitteitä yritetään aina uudelleen kumota tai antaa niille muuta huomiota. Eli vaikka joku vastapuolen hyvinkin fiksu keskustelija kärsivällisesti ja erinomaisesti argumentoiden osoittaisi trollin väitteet heikoiksi tai jopa täysin vääriksi, niin trolli ei yksinkertaisesti välitä siitä. Trolli korkeintaan vaikenee hetkeksi ja kenties välissä jopa keskustelee ilman trollausaikeita, mutta sitten aloittaa saman hämmentämisen kuin ennenkin.

Harmillisen harvoin tuollaisia debunkkauksia tai edes kunnon debunkkausyrityksiä tulee vastaan. Kyllä ne vastalauseet "vaihtoehtotodellisuudelle" enemmän painottuvat siihen nimittelyyn ja henkilöön menemiseen.

Esimerkiksi ilmastotoimikriittisyyttä pidetään valtavirtapiireissä täytenä trollaamisena, koska kyllähän kaikki tietävät että ilmastonmuutokselle on PAKKO tehdä kaikki mahdollinen NYT, koska kyseessä on eksistentiaalinen kriisi. Muun väittäminen on joko ahneen ja omia intressejään varjelevan valehtelijan puhetta, tai syrjäytyneen ja mielenterveysongelmaisen ihmisen harhaista sössötystä ja vaihtoehtotodellisuutta, tai jopa itse Putinin masinoimaa trollausta, hän kun haluaa että Euroopan maat pysyvät kiinni fossiilisissa polttoaineissa.

Samoin esimerkiksi väestönvaihtoa on yleisesti pidetty harhaisten ihmisten ja syrjäytyneiden, huomionkipeiden incelien höpöhöpönä ja sivistyneen keskustelun trollaamisena, jota myös Putin rahoittaa, koska haluaa luoda EU:n sisälle eripuraa.

Myös covid-kriittisyyttä ja rokotekriittisyyttä on pidetty masinoituna trollaamisena, alkuun tätä mieltä oltiin hyvinkin kiivaasti, mutta kuukausi kuukaudelta ja vuosi vuodelta yhä useampi on siirtynyt "trollien" puolelle, ja vaihtoehtotodellisuudesta onkin tullut enenevissä määrin valtavirtatodellisuutta.

Minä otaksun, että Ukrainan sodan suhteen tulee  lopulta ainakin oikeiston sisällä käymään samoin.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Hae-won - 04.05.2022, 10:19:01
kateusverot sun muut kotikutoiset vääryydet saadaan korjattua.
EU ei tule verotusta vähentämään, vaan lisäämään. Tulonsiirrot muille EU-maille ja Brysselin byrokraattien elättäminen ei ole ilmaista.

EU ei myöskään ole viime aikoina juuri vähentänyt tulleja. Harmi, koska Amerikasta saisi kilpailukykyiseen hintaa tavaraa. Pikemminkin ilmaston varjolla suunnitellaan lisää tulleja.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Hamsteri - 04.05.2022, 10:29:26
kateusverot sun muut kotikutoiset vääryydet saadaan korjattua.
EU ei tule verotusta vähentämään, vaan lisäämään. Tulonsiirrot muille EU-maille ja Brysselin byrokraattien elättäminen ei ole ilmaista.

EU ei myöskään ole viime aikoina juuri vähentänyt tulleja. Harmi, koska Amerikasta saisi kilpailukykyiseen hintaa tavaraa. Pikemminkin ilmaston varjolla suunnitellaan lisää tulleja.

Jos Suomi romahtaa neekerien ja boomerien mukana Kreikaksi, niin sitten ihmiset taas hihkuu EU:ta kun ollaan plussalla tulonsiirroissa. Ei se Suomikaan ilman EU:ta tule verotusta vähentämään. Poliitikkojen ja EK:n byrokraattien elättäminen ei ole ilmaista.

Tullit oli Jenkkilän oma keksintö. Itseasiassa EU sai jonkinasteisen vapaakauppasopimuksen Japanin ja Canadan kanssa.

Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Hae-won - 04.05.2022, 10:42:21
kateusverot sun muut kotikutoiset vääryydet saadaan korjattua.
EU ei tule verotusta vähentämään, vaan lisäämään. Tulonsiirrot muille EU-maille ja Brysselin byrokraattien elättäminen ei ole ilmaista.

EU ei myöskään ole viime aikoina juuri vähentänyt tulleja. Harmi, koska Amerikasta saisi kilpailukykyiseen hintaa tavaraa. Pikemminkin ilmaston varjolla suunnitellaan lisää tulleja.

Jos Suomi romahtaa neekerien ja boomerien mukana Kreikaksi, niin sitten ihmiset taas hihkuu EU:ta kun ollaan plussalla tulonsiirroissa. Ei se Suomikaan ilman EU:ta tule verotusta vähentämään. Poliitikkojen ja EK:n byrokraattien elättäminen ei ole ilmaista.

Tullit oli Jenkkilän oma keksintö. Itseasiassa EU sai jonkinasteisen vapaakauppasopimuksen Japanin ja Canadan kanssa.
Suomi ei ole romahtamassa Kreikaksi. Tätä "Suomi on Kreikan tiellä!" hokemaa on hoettu kymmenen vuotta, mutta merkkejä sen toteutumisesta ei ole. Suomi ei tule olemaan tulonsiirtojen saamapuolella.

No ei vaan USA:n ja Euroopan välisen vapaakauppasopimuksen kaatoi eurooppalainen vasemmisto. Sitten nousi Trump valtaan ja sopimuksesta ei enää neuvoteltu ollenkaan. Ja nyt EU:ssa suunnitellaan hiilitulleja. EU:lla ei näytä olevan mielenkiintoa tullien laskemiseen. Harmi, koska EU:n ulkopuolella monesti sama tavara on halvempaa kuin EU:sta tilattessa. Tullit hankaloittaa kauppaa ja pienentää hintahyötyä. Protektionismi elää vahvasti nyky-EU:ssa.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Hamsteri - 04.05.2022, 11:17:30
Tullit pitäisi poistaa koko planeetalta. Sodatkin varmaan vähenisi kun kaikki on ns. samassa veneessä.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Tavan - 04.05.2022, 11:56:27
Sodatkin varmaan vähenisi kun kaikki on ns. samassa veneessä.

Tämä on tismalleen globohomon keskeinen ohjaava periaate ja tärkein perustelu. Tällä perustellaan Euroopan Unionia, tällä perustellaan myös Maailman hallituksen mielekkyyttä ja kannattavuutta.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Hamsteri - 04.05.2022, 13:43:07
Sodatkin varmaan vähenisi kun kaikki on ns. samassa veneessä.

Tämä on tismalleen globohomon keskeinen ohjaava periaate ja tärkein perustelu. Tällä perustellaan Euroopan Unionia, tällä perustellaan myös Maailman hallituksen mielekkyyttä ja kannattavuutta.

Onko globohomot sitten väärässä sotien vähenemisestä? Joku ryssäboteista voisi myös kertoa mitä/keitä globohomot on?
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Golimar - 04.05.2022, 14:35:27
Vahva mahorkan haju leijuu ilmassa.


https://twitter.com/friatider/status/1521812001340768256
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Tavan - 04.05.2022, 15:25:19
Onko globohomot sitten väärässä sotien vähenemisestä? Joku ryssäboteista voisi myös kertoa mitä/keitä globohomot on?

Maailmanhallitusta ei ole vielä testattu, mutta ainakin EU on osaltaan onnistunut vähentämään sotia Euroopassa erittäin radikaalisti. Että voivat hyvinkin olla oikeassa? Viestihistoriastani löytyy useampikin kattava selitys siitä mitä globohomo on.

Muutama kurantti kysymys:

Mitä ihmiskunnalle tapahtuu jos se lakkaa sotimasta?

Voiko sotien loppumisesta joutua maksamaan liian kovan hinnan esim. kaikenlaisen mädännäisyyden muodossa?

Mitä tapahtuu niille ihmisille, joiden käsiin uskotaan kaikki valta maailmassa?  Mitä tapahtuu heidän alamaisilleen?

Mitä tapahtuu kun tuollainen massivinen, kolossaalinen globaali imperiumi hajoaa, kuten kaikki imperiumit hajoavat?

Mitä Raamattu sanoo baabelismista?
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Hamsteri - 04.05.2022, 15:39:03

Lainaus
Mitä ihmiskunnalle tapahtuu jos se lakkaa sotimasta?

Typerät juntit ei tapansa mukaan kuole jossain spugelassa.

Lainaus
Voiko sotien loppumisesta joutua maksamaan liian kovan hinnan esim. kaikenlaisen mädännäisyyden muodossa?

Ei, Ydinsodalla voi tosin maksaa ihmiskunnan lopun.

Lainaus
Mitä tapahtuu niille ihmisille, joiden käsiin uskotaan kaikki valta maailmassa?  Mitä tapahtuu heidän alamaisilleen?

Menee liian monimutkaiseksi. Vaikea keskittää kaikki maailman valta pienelle joukolle. Alamaisille varmaan ei tapahdu yhtikäs mitään tässä fantasiaskenaariossa.

Lainaus
Mitä tapahtuu kun tuollainen massivinen, kolossaalinen globaali imperiumi hajoaa, kuten kaikki imperiumit hajoavat?

Varmaan aika Neukkulan hajoaminen tai Brittien Imperiumi.

Lainaus
Mitä Raamattu sanoo baabelismista?

Google.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Nikolas - 04.05.2022, 15:50:43

Mitä ihmiskunnalle tapahtuu jos se lakkaa sotimasta?


Pitemmän päälle sen tulee olla tavoite, mutta epäilen ettei niin tapahdu koskaan ellei joitain sodan aloitukseen liittyviä mekanismeja saada murrettua.

Historiasta löytyy esimerkkejä sodista, jotka ovat alkaneet pitkällisen ärsyttämisen seurauksena. Ärsyttämisen tarkoitus on saada sota syttymään ja samalla väistää sotasyyllisyys kun vastapuoli aloittaa varsinaiset sotatoimet. Ärsyttäminen voi tapahtua monilla tavoin. Tämä kuvio toistuu, ellei sen ehkäisyyn keksitä keinoa. En aio luetella esimerkkejä, koska niiden käsittely ajaa keskustelun sivuraiteille.

Sotia myös aloitetaan usein siksi että sodan aloittaja olettaa voittavansa itselleen jotain hyötyä sodasta. Jos nämä hyödyt eliminoidaan jo ennakkoon, sodan aloittamisen kynnys kasvaa. Jos tällaisesta hyötyjen eliminoinnista tehdään tehokas, kaikkialla vallitseva ja vakaa tila, kukaan ei enää aloita sotia.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: IDA - 04.05.2022, 15:52:14
Mitä Raamattu sanoo baabelismista?

Baabelin ja helluntain välillä on jännä yhteys. Baabelissa kansat hajoitettiin ja niille kehittyi omat kielelensä. Helluntaina kansat taas yhdistyivät niin, että Jumala alkoi puhua niille niiden omilla kielillä. Ellen väärin muista niin helluntain yhteydessä Apostolien teoissa mainitaan kaikki silloin Jerusalemin alueella tunnetut kansat.

Raaka tulkinta voisi olla, että kansoilla on metafyysinen yhteys, jota kunnioittamalla kansat voivat elää rauhassa säilyttäen oman reaalisen olemassaolonsa. Tämä on kuitenkin uskonnollinen kysymys, koska tätä ei voi saavuttaa ilman uskoa.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Tavan - 04.05.2022, 16:11:41
Nähdäkseni globohomon takana piilee terve impulssi, joka voidaan nähdä ehjässä muodossaan juuri tuossa IDA:n mainitsemassa helluntain eetoksessa.

Tuon ihmiskuntaa yhdistävän impulssin pitäisi saada purkautua kirkon toimintaan, mutta koska globoilua ajaa Ranskan vallankumouksen anti-kristitty eetos, joutuu tuo sinänsä terve impulssi purkautumaan syvään babelistiseen perversioon, joka kiveää ihmiskunnalle tietä helvettiin.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Tavan - 04.05.2022, 17:02:23
Eikös trollaamisen määritelmään kuulu se ajatus, että trolli ei usko omiin sanoihinsa, vaan lausuu niitä A) maksusta tai B) kiusallaan, ihan vaan härnätäkseen lähimmäisiään.

Mitä silloin on ideologinen trollaaminen? Eikös ideologinen motiivi automaattisesti tarkoita, että ihminen todella uskoo siihen mitä sanoo ja ajattelee olevansa oikealla asialla? Sama kysymys koskee myös skenaariota, jossa ihminen trollaa typeryyttään... Onko sellainen käsittellisesti mahdollista?
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Alaric - 04.05.2022, 17:17:19
Jätetääs sitten se trollisyyttely hommalaisten kesken sikseen.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: sancai - 04.05.2022, 17:41:36
Maailmanhallitusta ei ole vielä testattu, mutta ainakin EU on osaltaan onnistunut vähentämään sotia Euroopassa erittäin radikaalisti. Että voivat hyvinkin olla oikeassa? Viestihistoriastani löytyy useampikin kattava selitys siitä mitä globohomo on.
Oikeistoglobalistinen näkemys on, että vapaakauppa ja keskinäinen sitoutuminen vähentää sotia, vasemmistoglobalistinen näkemys on, että vallan keskittäminen ja nationalismin peittoaminen vähentää sotia.

Vielä ysärillä oikeistoglobalistinen näkemys oli vallalla, siitä juontuu esim. Kokoomuksen EU-kiihko. 2010-luvulle tultaessa globalismi oli vaihtunut kuitenkin puhtaaksi vasemmistoglobalismiksi, eli markkinatalous ja vapaakauppa nakattiin roskakoppaan ja massamaahanmuuttoa ja EU:n liittovaltioistumista kiihdytettiin. Hyvä indikaattori on se, milloin äärivasemmisto lopetti EU:n vastustamisen, koska koki, että EU ei ole enää oikeistolainen projekti.

Nyt onkin mielenkiintoinen testi, kumpi näkemys on oikea. Venäjän suhteen on valittu vasemmistoglobalistinen näkemys. Länsimaat hylkäsivät uskon vapaakauppaan ja markkinatalouteen ja vallalle nousi marxistinen näkemys, että kaupan käynti epämoraalisten ihmisten kanssa on epämoraalista. Ennen vapaakaupan uskottiin hyödyttävän kaikkia. Lääkkeeksi Venäjää vastaan tarjotaan lähinnä vallan ja sananvapauden keskittämistä, sekä sitä puhtainta sosialismia: siirrymme luultavasti polttoaineen, energian ja ruuan säännöstelyyn ratkaisuna hintojen nousuun. 
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: ApuaHommmaan - 04.05.2022, 18:02:48
https://yle.fi/uutiset/3-12429668
Lainaus
Venäjä maalittaa suomalaista mediaa, kohteinaan Ylen toimitusjohtaja ja lehtien päätoimittajia – tällainen on Pietarin "Kyber front Z"

Pietarilainen trollitehdas "Kyber front Z" värvää venäläisiä lähettämään viestejä länsimedioiden somekanaviin.

Venäläinen trollitehdas maalittaa nyt myös suomalaisia kohteita. Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova on julkaissut Telegram-sivustolla suomalaismedioiden päätoimittajien sometilejä, ja kehottanut välittämään niihin viestejä.

Zaharova väittää, että Venäjän edustajien haastattelut olisi läntisissä tiedotusvälineissä kielletty.

Tämä ei pidä paikkaansa.

Väitteeseen vedoten päätoimittajilta kehotetaan kysymään, "kuinka kauan [tiedotusvälineet] aikovat kätkeä totuuden Kiovan hallituksen tekemistä rikoksista".

Eikös suomalaisissa tiedotusvälineissä ole ollut sensuuri päällä joo vuosikausia? Mikä siis muuttuu? Trollitehtaan töntekijän viesti ei mene läpi, eikä mene Perankaan. Eikä sen niin väliksi kun monesti artikkeli on Pahkasikaa.

Lainaus
Tavoitteena sometilien tukkiminen

Maalituksella pyritään täyttämään kohteiden sometilit. Venäläisten trollitehtaiden sivuilla on nähty kuittauksia annettujen maalitustehtävien täyttämisestä.

Kun Venäjä on estänyt pääsyn useimmille läntisille somealustoille, joutuvat myös häiritsijät käyttämään työlästä VPN-yhteyttä. Samaan keinoon on Venäjällä pakko turvautua myös niiden, jotka pyrkivät Kremlin ulottumattomissa olevien medioiden äärelle.

Kaikki ihan tukossa. Joskus kun noin on voisi myös katsoa peiliin. Tavallaan hauska tuokin. Pitää kyllä kiittää mediaa, kun alan pikku hiljaa taas löytämään elämääni hauskan.

Ehkä alan lämmitä näihin trollitehtaisiin. Siellä siis kirjoitetaan niitä kommenntteja, jotka jäävät jo automaattisensuuriin kiinni. Siksi niitä kansalaiset eivät ole huomanneet. Sitten rastit ruutuun hyvän typäivän merkiksi ja kotiin syömään.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Simo Hovari - 04.05.2022, 18:49:05
Eikös trollaamisen määritelmään kuulu se ajatus, että trolli ei usko omiin sanoihinsa, vaan lausuu niitä A) maksusta tai B) kiusallaan, ihan vaan härnätäkseen lähimmäisiään.

Mitä silloin on ideologinen trollaaminen? Eikös ideologinen motiivi automaattisesti tarkoita, että ihminen todella uskoo siihen mitä sanoo ja ajattelee olevansa oikealla asialla? Sama kysymys koskee myös skenaariota, jossa ihminen trollaa typeryyttään... Onko sellainen käsittellisesti mahdollista?
Trollaaminen on huomattavasti laajempi kokonaisuus kuin vain nuo A ja B. KVG.

Trollin motivaatio trollaamiseen voi hyvinkin olla ideologinen - esim. Puttefani voi tulla Venäjä vs. Ukraina -maaottelua koskevaan keskusteluun sekoittamaan keskustelua whattabout USA -tyyppisillä kommenteilla. Joko rahasta tai ilman. Ja huom. pro Putte -kommentit em. keskustelussa eivät IMHO ole trollausta, vaan keskustelua, jos Putte-fani vain pystyy perustelemaan kantansa asiallisesti.

Typeryyttään henkilö voi trollata täyttämällä keskustelut vaikka täysin arvottomilla whattabout-, mitä jos-, ja kun toikin -tyylisillä tai keskustelun otsikkoon liittymättömillä kommenteilla luulen olevansa fiksu ja pohdiskeleva intellektuelli, mutta onkin vain typerys kun ei osaa pysyä asiassa tai käyttää oikeanlaisia argumenttejä kantansa tueksi. Ja taas keskustelun laatu kärsii.

Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 05.05.2022, 07:05:04
Yksi osa trolloilua on yrittää saada muut kirjoittajat nokkapokkaan kanssaan, ja sitä kautta viedä ketju sivuraiteille ja vittuilun kohteena oleva kirjoittaja bänniin, jos hän vastaa maksetulle propagandistille, tälle maailmankaikkeuden alhaisimman matelijan varjolle, sen  ansaitsemalla tavalla.

Jään vielä odottamaan että saamme Isontalon Lallilta todisteet sitä, miten koko touhu oli itse asiassa säteilytetty HAARPilla kuskin päähän.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Tavan - 05.05.2022, 07:37:22
Se että joku ei argumentoi hyvin, vaan tyytyy onttoihin retorisiin heittoihin, henkilöön meneviin tölväisyihin ja töykeään riidaan haastamiseen, voi toki johtua ihan vain siitä, ettei hän osaa argumentoida tai häneltä puuttuu kunnolliset argumentit ja ajatussisällöt jonkin aiheen tiimoilta, joten jäljelle jää vain tuollainen tyhjä räksytys.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: -PPT- - 05.05.2022, 15:09:21
Onhan se hämmentävä tunne huomata olevansa samalla puolella argumenttia ihmisten kanssa joiden kanssa on tottunut aina olemaan eri mieltä.

Siinä alkaa jotenkin epäilemään itseään.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 05.05.2022, 15:31:39
Onhan se hämmentävä tunne huomata olevansa samalla puolella argumenttia ihmisten kanssa joiden kanssa on tottunut aina olemaan eri mieltä.

Siinä alkaa jotenkin epäilemään itseään.

Ihan turhaan.

Jos jokin ajatus on lähtöisin Hitlerin tai Stalin päästä, se ei tee ajatuksesta saastaista, vaikka sen synnyttäjä olisikin. Wikistä:

a) Reductio ad Hitlerum voi olla argumentaatiovirhe, kun ajatus tuomitaan sen esittäjän perusteella.

b) Syyllistäminen assosiaatiolla on argumentaatiovirhe, jolla yritetään osoittaa argumentti epätodeksi vetoamalla sen esittäjän habituksen asianhaaroihin. Tämä argumentaatiovirhe on sukua kaivon myrkyttämiselle sekä argumentum ad hitlerumille, mutta selkeän loukkaamisen sijaan pyritään mustamaalaamaan argumentti sen asianhaaroihin vedoten.

c) Vastaavasti Argumentum ad auctoritatem eli auktoriteettiin vetoaminen voi olla argumentaatiovirhe, kun vedotaan auktoriteetin sanaan tai arvovaltaan.

Vaikka edelliset ovat loogisia argumentaatiovirheitä, maailma on täynnä niitä. Koska ajatusten ei anneta vaikuttaa niiden omilla meriiteillä ja painoillaan, vaan ne pitää kohdistaa, hyvässä ja pahassa, niiden esittäjään.

Esimerkki 1: vaikka ehdotus Suomen ja suomalaisten olosuhteiden parantamiseksi olisi miten hyvä tahansa, se ajatus on täysin perseestä, jos se tulee persuilta.

Esimerkki 2: vaikka ehdotus Suomen ja suomalaisten olosuhteiden heikentämiseksi olisi miten paska tahansa, se ajatus on hyvä, jos se kuullaan Sanna Marinin suusta.

Elämme argumentaatiovirheiden maailmassa. Se on se virhe, joka maailmassa on.

^^^

Tuossa siis pitkä selitys sille, miksi liketin jäsenen @Tavan viestiä, vaikka olenkin hänen kanssaan eri mieltä monista asioita: https://hommaforum.org/index.php/topic,133593.msg3414021.html#msg3414021
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 05.05.2022, 15:40:27
Onhan se hämmentävä tunne huomata olevansa samalla puolella argumenttia ihmisten kanssa joiden kanssa on tottunut aina olemaan eri mieltä.

Paljon hämmentävämpi tunne on se kun huomaa, että kun on vuosikausia on nauttinut kansallismielisten jäsenten kansallismielisistä postauksista, ja yht'äkkiä huomaakin, että nämä ovatkin ryssän mukanajuoksijoita, jotka ovat vastustaneet globohomoilua kuten sinäkin, mutta aivan eri syistä.
Otsikko: Vs: Sosiaalisen median maksettu propaganda
Kirjoitti: ApuaHommmaan - 05.05.2022, 16:29:28
Onhan se hämmentävä tunne huomata olevansa samalla puolella argumenttia ihmisten kanssa joiden kanssa on tottunut aina olemaan eri mieltä.

Paljon hämmentävämpi tunne on se kun huomaa, että kun on vuosikausia on nauttinut kansallismielisten jäsenten kansallismielisistä postauksista, ja yht'äkkiä huomaakin, että nämä ovatkin ryssän mukanajuoksijoita, jotka ovat vastustaneet globohomoilua kuten sinäkin, mutta aivan eri syistä.

Itselleni tämä on ollut silmien aukaisu sen suhteen, että tämä on porukka, johon en ainakaan halua kuulua.

Minut menetetään siinä, kun ainoa tavoite lopulta onkin suursuomi, kun ryssästä tulee heikko ja saamme sotilasapua muualta.

Minunkaltaiseni, jonka ajattelu olisi, että suomalaiset eläisivät omana kansanaan pyrkien omiin päätöksentekoihin monissa asioissa niin, että pyrittäisiin ottamaan heikompiakin huomioon siinä prosessissa on joka puolelta täysin tuomittu. Samalla siinä sitten sen mukaan miten osattaisiin pyrittäisiin rauhanomaiseen rinnakkaiseloon ilman turhia draaman kaaria siltä osin, kuin se meistä kiinni on.

Ei sen prosessin pitää kaikkien mielestä olla sellainen, jossa joku kaukaa tekee päätöksen ja hyperreaktiiviset suomalaiset toteuttavat esittäen samalla maailman parasta. On varmaan aina niin ollut, ettei tämä mikään itsenäinen kansa ole koskaan ollut.