Uusimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Kylänraitti / Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Roope 16.10.2021, 23:58:17 »
Lainaus
Pysäyttävät ennen ja jälkeen -kuvat: Näin ilmaston­muutos näkyisi suomalaisille tutuissa kaupungeissa

Pipsa Havula, Pasi Jaakkonen

[...]

Tutkijat ovat olleet huolissaan siitä, etteivät kaavaillut toimet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi riitä. On arvioitu, että nykyisillä päästöillä maapallo lämpenee 3 celsiusastetta esiteollisesta ajasta vuoteen 2100 mennessä.

Lämpenemisellä on arvioitu olevan katastrofaalisia seurauksia luonnolle ja ihmiskunnalle.

Amerikkalainen Climate Central -tutkimusryhmä on julkaissut kuvamanipulaatioita siitä, miltä maailma voi näyttää, jos ilmasto lämpenee 1,5 tai 3 celsiusastetta.

Muokatuissa kuvissa näkyy, miten ilmastonmuutoksen aiheuttama merenpinnan nousu ja tulvat voisivat vaikuttaa maisemaan muun muassa Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Englannissa ja Venäjällä.

[...]

Myös Suomenlahden merenpinnan odotetaan nousevan vuosisadan aikana keskimäärin noin 30 senttimetriä. Arvio ei kuitenkaan ole tarkka, vaan tutkijoiden mukaan Helsingin seudulla merenpinta voisi nousta keskimäärin jopa 90 senttimetriä.
Ilta-Sanomat 16.10.2021

Kuvat ovat tosiaan dramaattisia. Merenpinta on noussut kuvissa jopa optimistisessa 1,5 asteen skenaariossa monta metriä niin, että Tukholman linnan edusta on veden vallassa. Mitenkäs nyt näin, kun merenpinnan on odotettu nousevan vuosisadan loppuun mennessä Tukholman seudulla vain noin 5-20 senttiä?

Siten, että kuvien tarina on huijausta. Ilta-Sanomien jutussa annetaan ymmärtää, että kuvat olisivat todellisuutta vuonna 2100, kun oikeasti ne toteutuisivat vain tietyillä jokseenkin järjettömillä ehdoilla 2 000 vuoden aikana. Ehtona muun muassa, että kun on päästy hiilineutraalisuuteen, ilmakehän hiilidioksidin määrää ei tulevina vuosisatoina enää päästetä vähenemään.

Näistä faktoista eivät mainitse Ilta-Sanomien katastrofijutusta vastaavat Pipsa Havula ja Pasi Jaakkonen, ja olennaiset tiedot on piilotettu huolellisesti myös kuvat julkaisseen Climate Centralin materiaalista.
92
Kylänraitti / Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Uusin viesti kirjoittanut Mietiskeliä 16.10.2021, 23:44:14 »
https://www.youtube.com/watch?v=tFOWG7BrYag

Onko Yle Areenassa esitetty tuota Kelon dokumenttia? Tai jotain osia siitä? Jos on niin laittakaa linkkiä

Ps. Edellinen vastaava viestini poistettiin ilmeisesti siksi, että siinä oli liian pitkä lainaus, siks kirjoitan tän viesti uudestaan.
93
Itse henkilökohtaisesti kannatan mielivaltaa.

Mielivalta tarkoittaa tapauskohtaisesti sovellettavaa vallankäyttöä, joka ei perustu kirjoitettuihin sääntöihin tai lakeihin. Se on anarkiaa ja tyranniaa. Se on "valtio olen minä " -meininkiä.

Ketjun lukijat eivät ole vielä tarpeeksi korostaneet, kuinka helvetin typerä tuo henkilökohtainen kommenttisi on Sinimustan Liikkeen - jonka edustajana täällä esiintynet - tulevaisuudelle. Jos "puolueen" johto ei kommentoi tätä mitenkään, on todettava että puoluejohto siunaa henkilökohtaisen ajatuksesi. @Tuukka Kuru ?
94
Kylänraitti / Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Uusin viesti kirjoittanut Mietiskeliä 16.10.2021, 23:40:14 »
Huomasin, että Keso leikkasi kommenttini irti kontekstista. Keson videolla sanon "Se on oikeastaan ihan sama mitä Suomi tekee. Siittä on kiinni mitä suurvallat tekee esim. Kiina"

Jotta ton kommentin ymmärtäisi oikein pitäisi kuunnella itse kuvaamastani videosta kohdaasta 2.48 eteenpäin.
https://www.youtube.com/watch?v=cs8GBd5xxJw&t=598s

Elokapinallinen perustelee vaatimuksiaan Suomen tiukille ilmastotoimille, sillä että muut maat ottaisivat meistä mallia. Sanon siihen ettei toi pidä paikkaansa, sillä jotain kiinalaisia ei kiinnosta pätkääkään teki Suomi vähän tai paljon ilmaston eteen. Vasta sitten sanon, että "Se on oikeastaan ihan sama mitä Suomi tekee. Sillä on merkitystä mitä suurvallat tekee kuten Kiina Yhdysvallat tekee jne." Jonka jälkeen elokapinallinen vielä yrittää selitää, että suomen esimerkillä olisi merkitystä muulle maailmalle. johon kysyn "moniko maailman ihmisistä edes tietää missä Suomi on?" jolloin naisen pasmat sekoavat.

Eli Kelon leikkaamasta pätkästä saa käsityksen, että olen sitä mieltä ettei Suomen pidä tehdä mitään ilmaston eteen. Jos taas laittaa tuon lauseen kontekstiin ymmärtää, että tarkoitan ettei Suomen antamalla esimerkillä ole mitään merkitystä muulle maailmalle.

95
Kotimaa / Vs: 2020-11-10 Helsingissä 100-150 vaarallisen nuoren joukko, valtaosa mamuja
« Uusin viesti kirjoittanut P 16.10.2021, 23:33:36 »
^Ei ole. Poliisin viroissa komisariosta ylöspäin pitää olla lakimieskoulutus pohjalla.

Ei asetuksessa puhuta muistaakseni, kuin "soveltuvasta korkeakoulututkinnosta" ei siellä ole mitään määrättyä pakkoa, että alan pitää olla oikeustiede. Poliittisesti sopivalle kyllä riittää ihan mikä vaan tutkinto.  Ja tosiaan poliisikoulutusta ei ylempiin virkoihin tarvita. Näille muuten nimitetyille ylemmän viran hoitajille järjestetään joku kurssi tms.
96
Kylänraitti / Vs: Afganistan, Afganistan, Afganistan
« Uusin viesti kirjoittanut Lalli IsoTalo 16.10.2021, 23:02:54 »
Taleban vs. Isis taistelu käynnissä: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008339041.html
...
Moskeijassa joukkomurha tietysti.

Joku voisi nähdä tässä jotain positiivista. Mutta se olisi harhanäky. Nyt Pekalla on entistä suurempi syy roudata tänne lisää joukkomurhaajia.

Senpä vuoksi tämä maailman mittakaavasssa suhteellisen mitätön uutinen saakin palstatilaa Suomessa, veikkaan.

97
Norjan muslimiyhteisön ja poliisin edustajat tietysti toteaisivat kysyttäessä, ettei tämän kaltainen toiminta oli oikeaa islamia, koska he tietävät afganistanilaisia paremmin, että jihad ja väkivalta ylipäänsä ei kuulu islamin lakiin:

Lainaus
Isisin Afganistanin-haara eli niin sanottu Isis-K sanoo olleensa Kandaharissa perjantaina tehdyn tuhoisan moskeijaiskun takana.
- -
Ks. Afganistan, Afganist...


Kuten @Finka totesi yllä, naskh* on yhä pätevä oppi suurimmalle osalle muslimeista. Tuo suurin osa saattaa jopa pitää muutamia itseään muslimeiksi kutsuvia ja Norjassa asuvia väärinä tai harhaoppisina muslimeina, kuten talebanit pitävät Isisin väkeä ja päinvastoin.

*
Lainaus
Naskh (arab. نسخ) eli abrogaatio on islamilaiseen Koraanin eksegetiikkaan (tafsir) kuuluva käsite. Sen mukaisesti Koraaniin sisältyvät ristiriitaisuudet ratkaistaan niin, että voimaan jää vain Muhammedin saamista ilmestyksistä myöhäisin. Periaatteen toi islamilaiseen tieteeseen imaami Muhammad al-Shafi'i (767–820).
98
Kylänraitti / Vs: Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020/2021
« Uusin viesti kirjoittanut simplex 16.10.2021, 22:54:31 »
Hyvää ja ansiokasta todennäköisyyksien konkretisoimista. Ihan pitää kiittää.

Mutta jutun juju vähän unohtui. Montako ihmistä normaali suomalainen keskimäärin kohtaa päivässä? Viikossa? Vuodessa?

Eipä pointti oikeastaan ole myöskään se, että yksittäisen ihmisen pitäisi tavata esimerkiksi satoja tai tuhansia erillisiä ihmisiä, jotta koronan saaminen tulisi todennäköiseksi. Tässä unohtuu nyt muutama asia:
  • Ne yhdet ja samat ihmiset eivät ole päivästä toiseen tartuttavia. Tartunnat liikkuvat ihmisistä toisiin, joten se, että tapaa ainoastaan vaikka 10 ihmistä päivässä, ei tarkoita sitä, että on "käytännössä mahdotonta" saada tartunta. Sikäli kun ne kymmenen kontaktia omaavat taas omat 9 muuta kontaktia, alkaa toisen kertaluokan kontaktien verkkokin jo kasvaa aika isoksi ja tätä kautta niitä tartuntoja sitten on helpompi "imuroida" siihen omaan ensimmäisen kertaluokan kontaktien joukkoon. Jos sattuu olemaan lapsiperheellinen ja lapset koulussa käymisen lisäksi vähän harrastavatkin jotain, niin herkästi suoria kontakteja perhepiirin ulkpuolelle on jo kahden lapsen perheessä jotain luokkaa 50-100. Tämä siltikin, vaikka aikuiset pitäisivätkin matalaa profiilia ja tapaisivat töissä vain maltillisen määrän kontakteja. Oma lukunsa ovat sitten tietysti ne, jotka lisäksi käyvät vielä massatapahtumissa, baareissa tai yökerhoissa. Tai ne, joiden perheen koko on suurempi.
  • Vaikka yhden päivän todennäköisyys saada tartunta olisi pienehkö, kyse ei kuitenkaan ole vain kerran yhtenä päivänä suoritettava "nopanheitto" tartunnan saamisen suhteen. Kyseessä on ennemminkin toistokoe, jota toistetaan päivästä toiseen. Vaikka yhden päivän osalta todennäköisyys tartunnan tartunnan välttämiselle on suuri, niin toistamalla samaa vaikka 200 päivänä (tai vaikka parin vuoden ajan), alkaa todennäköisyys sille, että ei minään päivänä saa tartuntaa, käydä vähitellen pienemmäksi.
  • Vaikka jäsen foobar jo korjasikin arviota tartuttavien esiintyvyydestä suuremmaksi suhteessa valtioneuvoston lappuseen, niin tuokaan esiintyvyys ei todennäköisesti ollut vielä sitä, mitä on odotettavissa vapaasti leviävällä deltavariantilla. Jo vanhojen varianttien tapauksessa (tosin rokottamattomassa väestössä) on käyrää madaltaneissa länsimaissa ollut sairaana pahimmillaan noin muutamaa prosenttia väestöstä. Rokote tietysti käy ainakin jonkin aikaa rajoitteesta tartuntojen leviämisen estämisessä, mutta toisaalta deltavariantti on ärhäkämpi leviämään kuin aikaisemmat variantit.

Ja ihan käytännön esimerkkinä tietysti voi katsoa vaikka USA:ta. Siellä arvioitiin jo toukokuussa, että yli kolmannes väestöstä oli sairastanut covid-19:sta. Jos oltaisiin alusta alkaen oltu liikkeellä tehokkaammin leviävällä deltavariantilla, lukemat olisivat luultavasti vielä selvästi tätä suuremmat. Valtioneuvoston lappusen logiikalla ei USA:ssakaan ole missään vaiheessa ollut kovin kummoista "rationaalista riskiä" tartunnan saamiseen, mutta niin vaan varsin iso osa väestöstä oli tartunnan saanut jo keväällä.
99
En tiedä onko Taponen käynyt oikeustieteellisen tiedekunnan määrittelemän tutkinnon, käytännössä varatuomarin nimikkeeseen oikeuttavan , on totta, että hieman korkeimpiin virkoihin (poliisissa) yleensä vaaditaan yliopisto-tason koulutus, mutta joidenkin kohdalla vaatimukset venyvät, kuin vanhojen kalsareiden vyötäro kuminauha.

Ketjun asiaan; oma arvioni on, että vuosina 2023-2024 tapahtuu seuraavaa:  Matuporukoista, siis jengeistä on tullut eräänlainen osapuoli, joilta kysytään mahdollista lupaa tulla neuvottelemaan jostain, johonkin liityvästä asiasta. Eli Suomi on syväkyykyssä, kerjäten osallistumista näiden pikkumulkkujen toimintaan, tarjoten kivaa tekemistä ....tämä nuorisotoimi ensimmäisenä, ne ei varmaan ymmärrä, että matut nauraa huutonaurua naiveille nuorisotyöntekijöille.

Useilla on silmät avautuneet, ainakin oman ammattikuntani edustajilla. Paitsi eräillä, jotka edelleen uskottelevat itselleen, että kiva hifistely ja koskettelu on se latu mikä vie kadulla ihmisiä ryöstävän geelitukan tai suippopään oikealle tielle.

100
Kylänraitti / Vs: Afganistan, Afganistan, Afganistan
« Uusin viesti kirjoittanut duc 16.10.2021, 22:47:56 »
Taleban vs. Isis taistelu käynnissä: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008339041.html

Lainaus
Isis sanoo olleensa Afganistanin tuhoisan moskeijaiskun takana – ainakin yli 40 kuoli ja kymmeniä haavoittui

Isku tapahtui tasan viikko sen jälkeen, kun kymmenet ihmiset kuolivat moskeijaiskussa maan pohjoisosassa. Myös tämän iskun tekijäksi ilmoittautui Isis.

ÄÄRIJÄRJESTÖ Isisin Afganistanin-haara eli niin sanottu Isis-K sanoo olleensa Kandaharissa perjantaina tehdyn tuhoisan moskeijaiskun takana.

Iskussa kuoli ainakin 41 ihmistä, minkä lisäksi noin 70:n on kerrottu haavoittuneen. Uhrimäärästä kertoi paikallinen terveysviranomainen uutistoimisto AFP:lle.

Yhdysvaltalaislehti Washington Postin mukaan Talebanin poliisiedustaja on sen sijaan kertonut yli 50:n kuolleen ja ainakin sadan haavoittuneen. Lisäksi hän kertoi uskovansa kuolonuhrien määrän vielä kasvavan.

Pommi-isku tehtiin shiiamoskeijaan maan eteläosassa sijaitsevan Kandaharin keskustassa. Meneillään olivat juuri perjantairukoukset, mikä on moskeijassa viikon vilkkainta aikaa.

Jihadistiryhmä kertoo viestipalvelu Telegramissa, että kaksi itsemurhapommittajaa oli laukaissut räjähteensä eri osissa moskeijaa.

- -
Otsikon lihavointi alkup.

Moskeijassa joukkomurha tietysti.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]