Kirjoittaja Aihe: 2018-07-31 Vihreiden Aino Pennanen vastusti tp-hakijan palautusta lentokoneessa  (Luettu 168441 kertaa)

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 763
 • Liked: 22247
 • Persuhtava keskustelija
Se nyt oli jo ennestään tiedossa, että Mykkänen on varmasti historiamme vätysmäisin sisäministeri. Ihmettelin, kuinka hän ylipäänsä uskalsi sanoa Aallolle vastaan.

Mykkänen valittiin tehtäväänsä sen vuoksi että on täysverinen paskahousu. Tuskinpa se uskaltaa edes hengittää ilman orpon lupaa. Sen vuoksi lausunnot on olleet niin ympäripyöreitä, sille ei ole vielä kukaan sanonut mitä mieltä sen pitää olla.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

kivimies

 • Vieras
Omien sanojensa mukaan Pennanen on lakimiehenä huolissaan Suomen ja muiden Euroopan valtioiden tiukasta turvapaikkapolitiikasta, sekä myös turvapaikanhakijoiden karkottamisesta.

… ja sitten voidaan hieman vilkaista myös sitä todellisuutta:

Saksa Pakolaiskriisi

Puolta miljoonaa kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa ei ole karkotettu

Kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden karkottaminen sujuu edelleen vain tahmeasti: Vain vajaat 13.000 henkilöä heinäkuun loppuun mennessä. Yli puoli miljoonaa majailee edelleen maassa - syitä on monia.


[...]

Juuri niin, ei yhden "hädänalaisen" palauttaminen ole mikään tappio Pennaselle, kun Suomen vokeissa on yli 10 tuhatta lisää ja uusia tulee joka päivä.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 558
 • Liked: 28748
 • Kiihottavat vieraslajit
Jussi Halla-aho kammettiin hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta kun totesi tuomiostaan että se on vain muutaman ihmisen mielipide. Ei taida eduskuntaryhmien puheenjohtaja olla tuohtuneena vaatimassa Mykkäsen eroa. Sisäministeri kannustamassa laittomuuksiin vastaan oman tuomion kommentointi varsin asiallisesti.
« Viimeksi muokattu: 01.08.2018, 18:07:00 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 092
 • Liked: 41359
 • Vaalivoitto
Moni palautettu voi joutuakin vaaraan, koska alkuperäinen syy maasta lähtemiseen on saattanut olla oma rikollisuus, murha, raiskaus, kidutus, sotarikokset. Kuka sitä nyt haluaisi mennä kohtaamaan tekojensa seuraukset..

Nasima Razmyarin isä kuuluu tähän ryhmään. Iskä poistui Afganistanista hyvissä ajoin.

Poistumisen jälkeen Nasiman isän esimies Najibullah roikkui viikon Kabulissa julkisella paikalla hirressä. Rööki suussa ja sukuelimet poistettuna. Apulaispormestari Razmyar vaikenee taustoista mutta kehottaa taistelemaan vihapuhetta vastaan.

Pappa-Razmyar sentään järkyttyi tapahtuneesta niin paljon, ettei Hölmölässä kyennyt päiväksikään töihin, vaan joutui levyttämään loppuikänsä sohvalla veronmaksajien täydellä syytingillä.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Arkipiispa

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 126
 • Liked: 1637
 • Rapefugees not welcome !
Se nyt oli jo ennestään tiedossa, että Mykkänen on varmasti historiamme vätysmäisin sisäministeri. Ihmettelin, kuinka hän ylipäänsä uskalsi sanoa Aallolle vastaan.

Lähes meriitittömän sisäministerin tulee olla mykkä, jotta pääsy hillotolpalle pysyy avoimena. Vätysmäisyys ei ole siinä asiassa haitta, vaan päinvastoin, meriitti itsessään.

Todella paha moka tämä häneltä siis oli, ilmaista edes jotakin terveeseen mielipiteeseen viittaavaa peräti ihan Toukoa vastaan...
"Kelle täällä pitää maksaa ettei kaikki olis niin paskaa" - Ellinoora/Carrie
Polpo:lle tiedoksi: kirjoitukseni arvionnissa on sovellettava Poen lakia.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 531
 • Liked: 10643
Osa matkustajista on ollut varmasti myös saksalaisia jotka eivät ymmärrä mitä tuo nainen puhuu, miksi hän ei istuudu ja miksi kone ei lähde ja miksi poliisit tulevat kesken kaiken.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 174
 • Liked: 89974
Lainaus
Finnairin koneessa eilen sattuneeseen pakkopalautusta vastustavaan välikohtaukseen voi perustellusti suhtautua monella tavalla, kirjoittaa Rysky Riiheläinen kolumnissaan.
Yle: Rysky Riiheläisen kolumni: Kukaan ei ole yksin oikeassa – lentokoneen käytävällä törmäsivät erilaiset ehdottomuudet 31.8.2018

Lainaus käyttäjältä: Rysky Riiheläinen, Yle
Protestoijan voi politiikan ja lainsäädännön kanssa työskentelevänä olettaa ymmärtäneen hyvin, mitä on tekemässä toimiessaan sääntöjä ja viranomaisten ohjeita vastaan. Kyseessä oli väkivallaton kansalaistottelemattomuus, jolla on pitkät perinteet poliittisessa vaikuttamisessa.

Mitään hyötyä itselleen protestoija ei tästä siinä hetkessä syntyneestä protestista varmastikaan saa, pikemminkin päinvastoin.

Ei suoraa taloudellista hyötyä, sehän olisi rahvaanomaista, mutta olennaista onkin tässä tapauksessa moraalisäteilypääoman kartuttaminen.

Vai uskooko Riiheläinen, että Pennanen uskoi teollaan muuttavansa Suomen turvapaikkapolitiikkaa tai pelastavansa joltain miehen/naisen, jonka taustoista ei tiennyt mitään?

Lainaus käyttäjältä: Rysky Riiheläinen, Yle
Finnairille tilanne on monimutkaisempi, sillä se joutuu tämän tapauksen johdosta hyvin voimakkaiden tunteiden keskelle. Yksityinen Virgin-lentoyhtiö Britanniassa on ilmoittanut maansa viranomaisille, ettei se enää halua olla mukana palautuslennoissa. Finnairin tilanne on toinen, sillä Suomen valtio omistaa reilun puolet yrityksestä. Voisin kuvitella omistajaohjauksen puuttuvan asiaan, jos Finnair haluaisi lopettaa palautuslentoihin osallistumisen. Tapaus kuvastaa hyvin sitä, miten kaupallisetkin brändit joutuvat helposti polarisoituneiden poliittisten myrskyjen keskelle. Ihmiset ovat jo ilmoittaneet boikotoivansa Finnairia tapahtuneen johdosta.

Virgin ei lopettanut palautuslentoja moraalisen harkintansa vaan boikottiuhan ja ennen kaikkea siihen liittyvän mediamyrskyn välttämisen vuoksi. Virgin tiesi olevansa jo valmistellun homo- ja pakolaisjärjestöjen julkisuuskampanjan kohde, jos se ei nopeasti irtisanoudu Jamaikan palautuslennoista.

Lainaus käyttäjältä: Rysky Riiheläinen, Yle
Koska protestoija oli poliittisen puolueen, vihreiden, työntekijä ja kyseisen puolueen puheenjohtaja kiirehti tukemaan hänen toimintaansa, tuli mukaan myös sisä- ja puoluepoliittinen jännite. Vihreät ovat olleet hallituspuolueille ja perussuomalaisille mieluisa lyöntikohde ja se on näkynyt tähänkin tapaukseen otetuissa kannoissa. Korkeimman oikeuden päätöstä omasta tuomiostaan ”muutaman ihmisen tulkinnaksi” aikanaan nimittänyt PS:n puheenjohtaja Jussi Halla-aho tarttui tilaisuuteen ja leimasi vihreät laittomuuden kannattajiksi.

Aasinsilta Halla-ahon tuomiokommentista Vihreiden eduskuntaryhmän laittomuuksien tukemiselle on kovasti hutera. Halla-ahon KKO-tuomio tosiaankin oli ”muutaman ihmisen tulkinta”, eivätkä tuomion epämääräiset perustelut tehneet yhtään helpommaksi määritellä linjaa sallitun ja ei-sallitun sananvapauden välillä.

Sen sijaan Vihreiden lainsäädäntösihteeri Pennanen on saanut laittomalle toiminnalleen laajasti puolustelijoita oman puolueensa johdosta, vaikka teon yhteys yhtään mihinkään (Pennanen tai kukaan mukaan ulkopuolinen ei tiedä poliisien valvonnassa palautetun miehen taustaa) on mahdollisimman epäselvää.

Lainaus käyttäjältä: Rysky Riiheläinen, Yle
Itse näen tässä tilanteessa ennen kaikkea omilla kasvoilla tehtyä ja seuraukset kantavaa kansalaistottelemattomuutta, jolla rikottiin lakia, mutta jolla ei haettu hyötyä itselle, vaan pyrittiin suojelemaan toista ihmistä. Sinällään protestoija tuskin piti tällaista tekoa hyvänä, mutta arvioi seisomisensa kuitenkin olevan pienempi paha. Joka tapauksessa hän kantaa nyt tekonsa seuraukset.

Suojelemaan ketä ja miltä, kun Pennanen ei omienkaan sanojensa mukaan tiennyt palautettavasta mitään?

Soldiers of Odin ei saanut julkisuudessa vastaavaa moraalista tukea partioinnistaan vaan sitä syytettiin jatkuvasti ilman mitään näyttöä oikeuden ottamisesta omiin käsiin.

Lainaus käyttäjältä: Rysky Riiheläinen, Yle
Turvapaikkakäsittelyjen usein heikko laatu on osaltaan luonut perusteita tällaiselle toiminnalle.

Miten Riiheläinen perustelee tämän väitetyn usein heikon laadun? Eipä mitenkään. Sisäministeriön mittareiden mukaan päätösten laatu on koko ajan pysynyt laatukynnyksen rajoissa.

Lainaus käyttäjältä: Rysky Riiheläinen, Yle
Tulkkien ja asianajajien toiminnassa esiintyneet puutteet ovat vaarantaneet muutenkin herkkiä ja vaikeita palautusprosesseja.

Mitähän tuokin tarkoitti? Eilen yksi vihreä lainsäädäntösihteeri vaaransi palautusprosessin ja kannusti muitakin vaarantamaan niitä.

Lainaus käyttäjältä: Rysky Riiheläinen, Yle
Noudatettu maahanmuuttopolitiikka perustuu hallitusohjelmaan, jonka maahanmuutto-osio tuli aikoinaan hallitusneuvotteluissa hyvin pitkälti perussuomalaisilta.

Ensinnäkin hallitusohjelmassa ei määritelty maahanmuutosta juuri mitään. Tärkein kohta oli kieltäytyminen ns. pakollisesta taakanjaosta, mutta tämä kohta heitettiin roskiin käytännössä jo alle parin viikon päästä hallitusohjelman sopimisen jälkeen, eli sitä ei ollut kai koskaan tarkoituskaan toteuttaa.

Myöhemmin syksyn 2015 pakolaiskriisin jälkeen hallitus laati erillisen maahanmuuttopoliittisen ohjelman, jossa sovittiin kaikkea kaunista, mutta senkin toteuttaminen lopetettiin kesken ja harvat toteutetut kohdat (mm. EU-direktiivin sallimat perheenyhdistämisedellytykset) vesitettiin.

Lainaus käyttäjältä: Rysky Riiheläinen, Yle
Hallitusohjelmastahan tämä liitoksissaan useasti nitissyt hallitus pitää tiukasti kiinni. Maahanmuuttopolitiikan kohdalla tästä huolehtivat erityisesti siniset.

Hallitus ei ole pitänyt maahanmuuton osalta kiinni hallitusohjelmasta eikä maahanmuuttopoliittisesta ohjelmasta. Suomi osallistui hallitusohjelman vastaisesti EU:n pakollisiin turvapaikanhakijasiirtoihin, ja muuten kiristysten toteutus lopetettiin kesän 2016 lakimuutoksiin. Varmemmaksi vakuudeksi sisäministeri Risikko ilmoitti maahanmuutto-ohjelman jäihin panemisesta syyskaudella 2016.

Lainaus käyttäjältä: Rysky Riiheläinen, Yle
Ei siis tarvitse edes kovin paljoa kärjistää, että voi sanoa Suomen maahanmuuttopolitiikan olevan Jussi Halla-ahon kirjoittamaa.

Tarvitsee kärjistää todella paljon, sillä väite on typerä ja epätosi. Hallitus ei noudata omia maahanmuutto-ohjelmiaan, jotka taas eivät ole Halla-ahon kirjoittamia.

Riiheläinen sentään myöntää väitteen edes kärjistykseksi, kun taas etenkin Vihreät toistavat sitä täytenä totena.

Lainaus käyttäjältä: Rysky Riiheläinen, Yle
Viranomaiset, Migri ja poliisi etunenässä, toteuttavat tätä laissa ja määräyksissä ilmaistua poliittista tahtoa. Siinä on kuitenkin aina käytännössä liikkumavaraa.

Nimenomaan.

Hieman kärjistäen Migri voi halutessaan ilman mitään lakimuutoksia jakaa oleskeluluvat vaikka kaikille hakijoille, eivätkä siihen voi puuttua suoraan poliisi, eduskunta tai hallinto-oikeudet.

Itse asiassa juuri näin tapahtui aiemmin Migrissä etenkin somalien kohdalla (100 % myönteisiä päätöksiä), vaikka se ei ollut lainsäätäjän tarkoitus. Hallinto-oikeus kun puuttuu vain liian tiukkoihin tulkintoihin.

Lainaus käyttäjältä: Rysky Riiheläinen, Yle
Tapaukseen voi minusta siis ihan perustellusti suhtautua monella tavalla ja pitäisin myös ehdottoman tärkeänä, että tästä tilanteen monitulkintaisuudesta olisi myös yhteinen ymmärrys. Ei tässä kukaan ole täysin väärässä.

Haluaisin perustelut, missä mielessä tilanteesta todistetusti täysin pihalla ollut Pennanen ei ollut täysin väärässä. Minusta siihen ei riitä, että tiukan paikan tullen vain mainitsee ihmisoikeudet.

Lainaus käyttäjältä: Rysky Riiheläinen, Yle
Ajan kulu sitten antaa oman perspektiivinsä ja siitä syntyy historian tuomio tälle tapaukselle, mikä se sitten ikinä onkin. Sitä ennen päästään kuitenkin jo äänestämään ensi kevään eduskuntavaaleissa myös siitä, jatkuuko nykyinen toimintatapa vai muuttuuko se johonkin suuntaan.

Ei näistä tule sen kummempaa yleistä historian tuomiota kuin tuli vaikka ns. mummojupakassa, jossa muun muassa valehdeltiin, syyllistyttiin virkavirheisiin, ylitettiin toimivalta, uhottiin poliisin vastustamisesta haulikolla ja rikottiin mennen tullen vallan kolmijako-oppia. Harva muistaa tapahtumien kulkua, vaikka jossain vähemmän banaanitasavaltamaisemmassa maassa aika moni virkamies ja poliitikko olisi vedetty kölin ali.
« Viimeksi muokattu: 01.08.2018, 18:17:13 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 087
 • Liked: 39341
 • Leave me alone I know what I'm doing
Mykkäsen mukaan protestin toteuttaminen lentokoneessa tekee sinänsä hyväksyttävästä kansalaistottelemattomuudesta mutkikasta.


Siis mitä minä just luin? Sisäministeri hyväksyy kansalaistottelemattomuuden? Eli toisin sanoen hyväksyy lakien rikkomisen, jos siltä tuntuu.

Mihin vedetään raja? Saanko minäkin hakea ensi perjantaina liekkipipo päässä juoksukaljat Siwasta, koska en hyväksy sakonmuuntorangastuksen poistamista? Voinko tankata autoni ja jättää maksamatta, koska en hyväksy sitä, että autoilijoilta kerätyistä maksuista vain murto-osa käytetään liikenteen hyväksi?

Höh. Tiedänhän minä missä se raja kulkee. Sama se sille, että kolmensadan ihmisen aikataulu kusi, jatkoyhteydet vaarantuivat, jonkun bisnekset kusivat, joku myöhästyi treffeiltä ja ilmatilan varaus meni uusiksi. Mutta auta armias jos naamioidut valkoiseen lakanaan. Ainoa sallittu naamioitumisväri kun on musta.There is no such thing as a free breakfast.

Vasemmistoliitto: "Verotetaan kaikkea sellaista, mitä ei vielä veroteta."

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Tauno-yksi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 380
 • Liked: 855
Tuossa aiemmin linkatussa Ylen uutisessa:

https://yle.fi/uutiset/3-10332381

"Poliisiasioista vastaavana ministerinä Kai Mykkänen toivoo, ettei turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksiin liittyviin mielenilmauksiin synny lentoturvallisuutta vaarantavaa kulttuuria. Sisäministeri pohtii, milloin tullaan rajalle, jossa turvallisuus vaarantuu.

– Kun ollaan lentokoneessa sisällä, on syytä kiinnittää erityistä huomiota siihen, ettei synny lentoturvallisuutta vaarantavaa kulttuuria. Ei ainakaan mennä siihen, että esimerkiksi lentokoneen jo liikkuessa ryhdyttäisiin toimimaan, koska silloin voisi ajatella, että turvallisuus vakavasti vaarantuu
."

Eli on ihan ok seisoskella koneessa ja estää sen lähtö!!? Ei voi olla noin vellihousu SISÄministeri.Ministeri "toivoo"?!

Seinähullu hallitus.

Perttu Ahonen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 524
 • Liked: 3552
 • Difficile est satiram non scribere.
Lainaus
Mykkäsen mukaan protestin toteuttaminen lentokoneessa tekee sinänsä hyväksyttävästä kansalaistottelemattomuudesta mutkikasta.


No, sisäasiain ylisheriffi Kaiboy tarkoittaa tietenkin sitä, että suunnitelmissa on ottaa vihreät seuraavaan hallitukseen mukaan ja onhan kokoomuksella ja vihreillä sentään sama arvopohja, eli kansallisvaltio Suomen alasajo ja globalismi.

Nähtävästi myös kansainvälisen kokoomuksen mielestä lait ovat vain paperia ja niitä noudatetaan niin kauan, kuin niistä on hyötyä - arvopohjalle.


Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 092
 • Liked: 41359
 • Vaalivoitto
Mykkänen saa kuulla kunniansa kommenttiosastossa.

Lainaus
https://www.is.fi/politiikka/art-2000005776624.html
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 227
 • Liked: 6728
 • Harvinainen valkoinen leijona
Lainaus käyttäjältä: IS
Sisäministeri Mykkänen ei tuomitse suoraan lentokoneprotestia: Toimintatapa täytyy suhteuttaa muille aiheutettuun haittaan (1.8.2018)

Sisäministeri Kai Mykkäsen mukaan mielenilmausten on oltava mahdollisia, mutta lentokoneessa pätevät tarkemmat säännöt kuin kadulla.
(...)

Eli tuolla puheella onkohan ihan ok, jos osoittaisi toisenkin mielipiteen?

Että aina, jos ei ole yhtään pakkopalautettavia lentokoneessa, kieltäytyisi istumasta.

Suostuisi istumaan vasta kun koneeseen tuodaan mukaan ainakin yksi pakkopalautettava ja vetoaisi Mykkäsen&kumpp. puheiden perusteella tällaisen protestin olevan sallittua.

Äääh...ei sitä sallittaisi kumminkaan. Mykkänen ja muut suvakit vaan toteaisi oikeasti puhuneensa täyttä pask*a kerätessään hyvispisteitä nuoleskeluvihkoonsa.

Edit: mutta sinänsä hauska ajatella, että siinä lentoliikenne seisoisi koko ajan, kun joku seisoisi aina...Mykkäsen vellihousuilun takia.
« Viimeksi muokattu: 01.08.2018, 18:40:53 kirjoittanut Alarik »

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 249
 • Liked: 3345
 • ihminen
Lainaus
US: Kai Mykkäseltä tyrmäys Touko Aallolle Ylellä: ”Palautusten keskeyttäminen olisi täysin suhteeton toimi”

(...)

 jos kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ei voitaisi palauttaa, koko turvapaikkajärjestelmä menettää merkityksensä.
Mykkäsen mukaan turvapaikanhakijoiden pakkopalautusten keskeytys olisi liian järeä keino turvapaikkapäätöksissä ilmenneiden ongelmien ratkaisemiseksi.

–Palautusten keskeyttäminen olisi täysin suhteeton toimi suhteessa siihen, että jos meillä on joissakin yksittäistapauksissa herätetty kysymyksiä ensimmäisen turvapaikkapäätöksen tilanteesta.

(...)

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/255222-kai-mykkaselta-tyrmays-touko-aallolle-ylella-palautusten-keskeyttaminen-olisi-taysin

No jotain ne tajuaa siellä Kokoomuksessakin, ei paljon mutta edes jotain.
"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

Perttu Ahonen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 524
 • Liked: 3552
 • Difficile est satiram non scribere.

Jos keksit toiminnallesi ihmisoikeuksien puolustamiseen liittyvän motiivin, niin ilmeisesti voit tehdä kuten parhaaksi katsot.

Suomessa on nähtävästi ainakin yksi anarkisti ylikomisariuksena.

Ilmeisesti Taposta häiritsee suomalaisten korkea luottamus poliisiin ja Taponen tekee sen minkä osaa, jotta kansalaisten luottamus poliisiin alkaisi laskea.   No, arvopohjahan se siellä kivenkolosta kummittelee. Jotta maahan saadaan kaaos, on tärkeää, ettei viranomaisiin voi luottaa, kyllä ne viidakon lait sillä lailla sitten saadaan aikaan.

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 576
 • Liked: 6611
Kysymys Taposelle ja Aallolle: Saanko minäkin jättää lakeja noudattamatta, fiiliksen mukaan jopa ilman faktaperusteita? Miksi en?

Nyt sataa persujen laariin kaatamalla.

Eiköhän Suomen Sisun, Soldiers of Odinin, yms. porukoiden kannata käyttää samaa kansalaistottelemattomuutta ja lakien ehdollista noudattamista tulevissa performanseissaan ja muissa projekteissa, mitä viherpunikit ja äärivasemmistolaisetkin omissaan käyttävät. Nähdään onko Suomessa laki kaikille sama. Ellei, niin lakia tuomioistuimissa soveltavat vaihtoon.
« Viimeksi muokattu: 01.08.2018, 19:08:42 kirjoittanut ismolento »

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 911
 • Liked: 35023
Keij...Taponen twiittaa;


En käsitä mitä tuolla twiitillä yritetetään näennäisesti kertoa. Pitäisikö lentoliikenteen häirinnän olla sallittua jos sillä pyritään estämään pakkopalautus? Tosiasiassa Taponen haluaa ainoastaan ilmoittaa oikeamielisyydestään. Ja Suvi Auvinen jakaa ja muut vasemmisto-intelligentsian jäsenet tykkää.

Saattaapi olla että varsinkin ulkomaalaisten lentoyhtiöiden kiinnostus ylipäänsä lentää Suomeen laskee melkoisesti jos ne toteavat että Suomessa ei ilmailualan kansainvälisistä sopimuksista piitata. Tulee meinaan aikalailla persnettoa tuollaisista "tämä lento lähtee kun oikeamieliset suvaitsevat sen antaa lähteä" -meiningistä.

Tarjottu ratkaisu ongelmaan vaikuttaa olevan lakien noudattamisen lopettaminen. Ihanko oikeasti sillä tapaa maailma muuttuu paremmaksi paikaksi?
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 262
 • Liked: 5792
 • My love was promised long ago
Lainaus käyttäjältä: IS
Sisäministeri Mykkänen ei tuomitse suoraan lentokoneprotestia: Toimintatapa täytyy suhteuttaa muille aiheutettuun haittaan (1.8.2018)
Sisäministeri Kai Mykkäsen mukaan mielenilmausten on oltava mahdollisia, mutta lentokoneessa pätevät tarkemmat säännöt kuin kadulla.
(...)

Boldattuna se kaikki oleellinen ^.

Näyttäisi olevan toimittajan ihan omaa kierrettä ilmaisut 'Mykkänen ei tuomitse' ja 'Mykkäsen mukaan mielenilmausten oltava mahdollisia', ovat siinä vain pehmentämässä vaikutelmaa.

Muille aiheutuva haitta ko. tilanteessa on täysin suhteeton saavutettavissa olevaan hyötyyn nähden. Aika monelta menevät jatkolentoyhteydet, jos lentoa yksi matkustaja viivästyttää esim. 20 min. mittaisen ajan. Uusi aikaikkuna, jolloin päästään ilmaan, voikin mennä tuosta vielä toiset 20 min. ja se jo tarkoittaisi jatkolennoilta myöhästymistä kaikille niille matkustajille, joilla on n. tunnin kääntöaika. Ynnä muut, jo aiemmin luettelemani kumuloituvat vaikutukset.

Lentokoneessa kaikenlainen kikkailu todella on typerää toimintaa, sillä siellä vaikuttavat tyystin eri lainalaisuudet, mitä maan päällä. Vaikka vielä oltaisiin maan päällä, ollaan koneessa, joka on pian nousemassa 10 km korkeuteen ja tietoisuus siitä tarkoittaa sitä, että n. 60% matkustajista pelkää, miehistö valmistautuu lentoon, turvallisuussäädökset asettuvat kaiken muun edelle ja metafyysinen, psykologinen tila vallitsee koneessa. Tuo tila ei ole sellainen tila, jossa käydään poliittista matalanasteen kamppailua, tuolla tulee ottaa muut ihmiset ja käsillä oleva tilanne huomioon.
« Viimeksi muokattu: 01.08.2018, 19:13:22 kirjoittanut Brandis »
-

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 219
 • Liked: 4535
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Minusta tuntuu kohtuuttomalta, että palkastani menee yli kolmannes veroihin. Jätän Taposen luvalla seuraavasta tilistäni verot siis maksamatta.
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 125
 • Liked: 31926
---
Pennanen: "ihmiset täällä ollaan pakkopalauttamassa nouskaa seisomaan ettei kapteeni pääse lentämään"
Joku: "no ei todellakaan nousta"
Pennanen: "yleinen mielipide, vastustetaan pakkopalautusta"
Joku: "tää on se yleinen mielipide"


Sitten tuli hiljaista.

Pakko palata vielä tuohon.

Keskustelu todistaa sen, mikä on ollut aavistettavissakin. Siinä vaiheessa kun tava kansalaisilta, veronmaksajilta, keskiluokalta (miksi tuota suurta massaa nyt kutsuukaan) palaa lopullisesti käpy moku-hulluuteen, niin he eivät tule seisomaan hörhöpennaspoukojen rinnalla.

Asiat eivät ole olleet Suomessa vielä riittävän huonosti, jotta ketutus olisi näkynyt äänestyskäyttäytymisenä, mutta sitten kun se näkyy, lappuun tullaan raapustamaan Euroopan uutta normaalia edustavan puolueen/puolueiden numero. Ruotsissa, failed statessa, tämä tahdonilmaus tullaan näkemään ensi syksynä.

Suomalaiset haluavat elämäänsä vakautta, turvallisuutta ja vastinetta veroeuroilleen. He haluavat, että lentokone nousee HelsinkiVantaalta niinkuin se on maksettuun matkalippuun kirjattu. Heille on aivan sama kitiseekö koneen nurkassa vuositolkulla elätetty ja aiheetta maassaolevaksi todettu henkilö. Suurinta osaa lähinnä ärsyttää nähdä poliisiresurssien määrä, joka palautettavaan joudutaan käyttämään ja performanssin tuottama äänihaitta. Sori ainopennaset, mutta näin se vaan menee.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 432
 • Liked: 21025
 • White Lives Matter
Ei saa unohtaa, että vihreiden maailmankuva on yhtä aggressiivisen hyökkäävä ja hysteerisen ehdoton kuin taistolaisten maailmankuva oli 1970-luvulla. Vihreät, kuten aikanaan taistolaisetkin, eivät hyväksy minkäänlaisia sovitteluratkaisuja tai rauhaa "nationalistien" (= myös "fasistien" heidän liturgiassaan ja mielikuvissaan) tai porvarillista hyvinvointivaltiota  - joka on ainoa hyvinvointivaltion muoto - kannattavien kanssa. Kuten he eivät hyväksy myöskään porvarillista demokratiaa - joka ainoa toimivan demokratian muoto antiikin jälkeen - ja rauhaa sitä kannattavien kanssa.

He haluavat koko potin: kokonaisen maailman ja jakamattoman vallan unelmansa toteuttamista varten. Hinnalla millä hyvänsä.

Vihreät ovat nykyajan bolševikkejä lähes identtisin iskulausein ja aggressiivisen internationalistisin päämäärin. "Ihmisoikeudet", "rasismi", "fasismi", "riisto", "sorto" ja "vaino" tulevat yhtä öljyisen liukkaasti - ja yhtä sisällöttäminä välineellisyyttä lukuun ottamatta - kuin aikanaan taistolaisten kitarisoista.

Ja kuten taistolaisilla ja muilla polsuilla, laillisuus ja järjestysvalta ovat vihreidenkin ensisijaisia vihollisia jopa yli muiden porvarillisten yhteiskuntarakenteiden. Näiden yhteiskunnan turvallisuusrakenteiden kimppuun hekin ovat valmiita käymään kaikissa mahdollisissa tilanteissa. "Kansalaistottelemattomuus", "kansalaistottelemattomuus", soi pyhä sana. Vihreänkin vallankumouksen perusedellytys on, että yhteiskunta saadaan ajettua laittomaan tilaan.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Kukko

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 865
 • Liked: 5677
Katoppas, Haapalan Timppakin jo ihmettelee miten Virheitten kaltainen anarkistisakki toimisi hallitusvastuussa ja enteilee Halla-ahon hytkyjytkyä.

Sananvapautta ei nähdä Euroopan unionissa enää kansalaisten suojautumiskeinona hallintoa vastaan, vaan sen käyttäminen nähdään rikoksena, joka antaa viranomaisille aseet kansalaisten syyttämiseksi ”vihapuheesta” tai jostakin tekaistusta ”rasismista”.
 -J. Sakari Hankamäki

Hakkapeliitta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 100
 • Liked: 4132
 • muurinrakentaja
Haapala tais tosiaan saada tarpeekseen Mykkäsestä. Eiks tää kokkari ole ollut...

Monikulttuurisuus on aivan ihana asia. Se on yksi tärkeimmistä rikkauksista. Jotta se säilyy rikkautena, koulussa täytyy olla enemmän resursseja.

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 174
 • Liked: 7669
Tämä on yksi vuoden suurimmista muutoksista parempaan. Sen aiheutti vihreät omalla hulluudellaan, näimme eilen ja tänään sen näkemys- ja käsityseron mikä vihreiden liberaalien ja vasemmiston sekä tolkun suomalaisten välillä vallitsee! Nuo iltalehden kommentit ovat brutaalia! Sanoin jo ennen että tuo Mykkänen on yhtä hullu kuin Orpo ja tämäkin sen todistaa, koittaa pelailla kaksilla raiteilla mutta eihän se niin mene. You can run up and you can run down but you can't run sideways!

Liberalismin absoluuttinen voitto on sen oma kuolema. Tässä kohtaa Anna Pennanen yritti vapautua kaikesta näkemästään kollektiivisesta pahuudesta ja sen vapauden hinta olikin hänen tuho. Vielä tätä isommassa kuvassa ja samaan aikaan kun persut antavat vielä vauhtia niin hyvä tulee....

Edit. Tuo Vellamon edellisen sivun pohdinta oli älyttömän hyvä ja oleellinen näkemys.
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

käpyQaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 454
 • Liked: 10902
 • Deus Vult!
Himppasen vaikuttaa siltä, että eräs tuttuni voisi hyvinkin äänestää Halla-ahoa seuraavissa vaaleissa, ja juurikin tämä keissi taisi katkaista kamelin selän.

Ja minullehan tällä (Pennas-keissillä) on vielä suunnaton huumoriarvo.

Hyvä Aino!

Edit: täsmennys.
« Viimeksi muokattu: 01.08.2018, 20:32:50 kirjoittanut käpykaarti »
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

savolaespoeka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 58
 • Liked: 63
Vihreät on tekemässä nyt valtavaa virhettä ja kannattaa vain antaa heille lisää köyttä. Vihreät vieraannuttavat nyt tavallisia ihmisiä ja tämä tulee näkymään kannatuksessa. Parasta mitä persut voisi nyt tehdä on pitää tätä kohua mahdollisimman pitkään pinnalla.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 168
 • Liked: 20926
 • Blues for Allah
Eiköhän Suomen Sisun, Soldiers of Odinin, yms. porukoiden kannata käyttää samaa kansalaistottelemattomuutta ja lakien ehdollista noudattamista tulevissa performanseissaan ja muissa projekteissa, mitä viherpunikit ja äärivasemmistolaisetkin omissaan käyttävät. Nähdään onko Suomessa laki kaikille sama. Ellei, niin lakia tuomioistuimissa soveltavat vaihtoon.

Tätä juuri pelkään, että joku stn kansantuomioistuinkaljupääporukka ottaa samat toimet käyttöön! :facepalm:
Johan lakkaa persujen laariin sataminen. Nyt pää kylmänä seuraaviin vaaleihin ja antaa vihervassarien potkia palloa omaan maaliin.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Arvoton

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 274
 • Liked: 2581
Ei taida Outsan boikotti purra. Finskin kurssi noussu tänään 2,2 %, kun pörssi muuten +0,6 % vain.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 528
 • Liked: 12003
Ei taida Outsan boikotti purra. Finskin kurssi noussu tänään 2,2 %, kun pörssi muuten +0,6 % vain.

Isänmaalliset ostavat Finkkua. Jos en olisi pihi, niin ostaisin minäkin. Mutta sitä on jo salkussa..
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Arvoton

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 274
 • Liked: 2581
Vihreät on tekemässä nyt valtavaa virhettä ja kannattaa vain antaa heille lisää köyttä. Vihreät vieraannuttavat nyt tavallisia ihmisiä ja tämä tulee näkymään kannatuksessa. Parasta mitä persut voisi nyt tehdä on pitää tätä kohua mahdollisimman pitkään pinnalla.

Timo Haapala tuolla vaihteeksi hiffasi ansiokkaasti, että Mykkäsen Kokoomus ja Vihreät valmistavat Persujen vaalivoittoa.

kivimies

 • Vieras
Alan Salehzadeh esittää, että puolueet voisivat nimittää asianajajia tutkimaan karkotuspäätöksiä.  :o
Muistuttaa Sdp:n salaisen muistion ideaa hakemuksia tutkivista konsulteista.

Lainaus
Lyhyt ratkaisu pakkopalautuksiin

Viime aikoina on ollut protesteja pakkopalautuksia vastaan Ruotsissa, Suomessa ja muissa Eurooppaan maissa. Maahanmuuttovirasto ei aina ole oikeassa, eikä se aina ole myöskään väärässä. Kielteiset ja myönteiset päätökset ovat riippuvaisia monista asioista. Lisäksi henkilökunnan resurssit, tiedot ja taidot ovat rajallisia. Joissakin tapauksissa Migri on myöntänyt pysyvän luvan ihmisille jotka eivät sitä olisi ansainneet, toisaalta karkottaneet oikeita pakolaisia.

Minusta kaikilla puolueilla voisi olla nimettyjä asianajajia, joiden tulisi yhdessä käydä läpi Migrin tekemät karkoituspäätökset sekä kiistanalaiset tapaukset ja lausua niihin viimeinen sanansa. Näin varmistettaisiin oikeudenmukaiset päätökset ja vältyttäisiin turhilta ja kuluttavilta erimielisyyksiltä.

Turvapaikkasysteemin tarkoituksena on tarjota suojaa henkilöille, jotka kotimaassaan kohtaavat vainoa esimerkiksi mielipiteidensä, etnisen tai uskonnollisen asemansa tai seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Lisäksi oleskelulupa voidaan myöntää humanitäärisin perustein, jos hakijaa odottaa kotimaassaan epäinhimmillinen kohtelu kuten teloitus tai kidutus.

Ihmiset hakeutuvat konfliktialueilta Eurooppaan niin kauan kun poliittiset konfliktit, luonnonkatastrofit ja sosiaaliset ongelmat kuten liiallinen syntyvyys kasvattavat painetta.

Olen pitkään peräänkuuluttanut toimivampaa maahanmuuttopolitiikkaa, jossa kiintiöpakolaisten määrää kasvattamalla voisimme pikkuhiljaa korvata kalliin, vaarallisen, tehottoman ja rikollisuutta ruokkivan turvapaikanhakujärjestelmän.

Väliaskel olisi karkoituspäätösten riittävän laaja ja tarkastelu ennen päätösten täytäntöönpanoa, esimerkiksi eri puolueiden nimittämien lakimiesten toimesta.

Alan Salehzadeh

https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2018/08/01/lyhyt-ratkaisu-pakkopalautuksiin/