HOMMAN UUTISHUONE => Vastaanottokeskukset => Aiheen aloitti: Heikki Luoto - 23.08.2015, 22:36:06

Otsikko: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 23.08.2015, 22:36:06
Ensi keskiviikkona 26.8.2015 on Tampereen kaupungin Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnan (https://palvelut.tampere.fi/luoti/toimielinjulkinen.php?id=022) päätettäväksi tulossa esitys alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin perustamisesta. Maahanmuuttovirasto (Migri) on esittänyt, että Tampereelle perustettaisiin perheryhmäkoti Satakielen alaisuuteen ryhmäkoti seitsemälle alaikäiselle. Tämän lisäksi kaupunki sitoutuisi vielä lisäämään enintään 14 paikkaa määräaikaisesti.

Nämä 7+14 uutta ryhmäkotipaikkaa tulevat siis vuonna 2009 perustetun perheryhmäkodin paikkojen lisäksi.

Tampereen Perussuomalaisilla on vain yksi edustaja ko. lautakunnassa, joten hylkäysesitystämme tulisi kannattaa jonkun muun ryhmän jäsen.

Esitylistan (http://ktweb.tampere.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil.htm?+elin=TETOLA&pvm=26.8.2015%2015%3a00) pykälä:

Lainaus
Alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin perustaminen Tampereelle

      Lisätietoja valmistelusta: suunnittelupäällikkö Maritta Närhi,
      puh. 050 320 6325 ja sosiaalipalvelupäällikkö Tuula Haapio,
      puh. 050 547 6111, etunimi.sukunimi@tampere.fi


Tetola 26.8.2015   Suunnittelupäällikkö Maritta Närhi:

      ”Härmälän ryhmä- ja perheryhmäkoti perustettiin Tampereelle kesäkuussa 2009. Yksikön paikkaluku oli tuolloin 21. Taustalla oli voimakkaasti kasvanut maahanmuuttajien määrä. Valtion maahanmuuttoasioiden organisoinnissa tapahtui vuonna 2011 muutos siten, että turvapaikanhakijat olivat Sisäministeriön alla, mutta oleskeluluvan jo saaneiden asiat siirtyivät Työ- ja elinkeinoministeriön alaisuuteen. Tämä vaikeutti myös ryhmä- ja perheryhmäkodin toimintaa mm. budjettiasioissa. Yksikkö toimi ryhmä- ja perheryhmäkotina vuoden 2012 alkuun, jolloin kaikilla siellä asuneilla lapsilla oli oleskelulupa. Samalla uusi yksikkö muutti nimensäkin perheryhmäkodiksi (nykyisin perheryhmäkoti Satakieli).

      Aikaisemmin perustettuja, alaikäisille tarkoitettuja yksiköitä on ehditty sulkea tai toimintaa sopeuttaa tulijoiden määrän välillä vähennyttyä. Tämän vuoden aikana on maahanmuutto Suomeen jälleen huomattavasti lisääntynyt. Nyt myös alaikäisten yksinmuuttajien määrä on ollut kovassa kasvussa. Yksinmuuttaneita alaikäisiä vastaanottavat ryhmäkodit ja tukiasumisyksiköt ovat olleet viime kuukaudet täynnä ja lapsia on ylipaikoilla. Lisääntyneen maahanmuuton johdosta maahanmuuttovirasto (Migri) on esittänyt, että Tampereelle perustettaisiin nykyisen 14-paikkaisen Satakielen alaisuuteen ryhmäkoti seitsemälle alaikäiselle. Valtakunnallisen vastaanoton valmiussuunnitelman mukaisesti kaupunki sitoutuisi vielä lisäämään enintään 14 paikkaa määräaikaisesti. Migrin ajatuksena on, että Tampereen ryhmäkodista tulisi yksi valtakunnan pysyvistä alaikäisiä vastaanottavista yksiköistä.

      Valtakunnallisen alaikäisten maahanmuuttajien asioita pohtineen Altti-työryhmän mietinnössä otettiin kantaa myös lasten siirtoihin Suomessa maahanmuuton jälkeen. Paikkakuntana Tampere on sopiva, koska täällä sijaitsee jo valmiiksi perheryhmäkoti. Tampereella on myös tarjolla muita palveluita maahanmuuttajien kotoutumisen tueksi (mm. koulut, terveys- ja tulkkauspalvelut). Tampere pystyy tarjoamaan mahdollisuuden turvapaikan hakijalle asua paikkakunnalla, josta hän oleskeluluvan saatuaan saisi paitsi kuntapaikan, myös pysyvämmän perheryhmäkotipaikan. Samalla Tampereella olisi mahdollista hyödyntää ryhmäkodin ja perheryhmäkodin synergiaetuja (sijaiset, toiminta ja tilat) yksiköiden sijaitessa lähekkäin.

      Lakisääteisenä henkilöstömitoituksena kolmivuorotyössä olisi seitsemän henkilöä ja yksi hoiva-avustaja.

      Kaupunki tekee sopimuksen maahanmuuttajavirasto Migrin kanssa ja valtio vastaa ryhmäkodin kustannuksista 100 %, kuten perheryhmäkodin kustannuksista.”

      Yhdyshenkilö: sosiaalipalvelupäällikkö Tuula Haapio,
      puh. 050 547 6111, etunimi.sukunimi@tampere.fi

   Päätösehdotus. Vt. tilaajapäällikkö Kuosmanen:

      Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta päättää,

      että Tampereelle perustetaan alaikäisten turvapaikanhakijoiden perheryhmäkoti.Ilmoitus      Tuula Haapio, Pekka Ihalainen, Heikki Lätti

Lisätietoja päätöksestä    Päätösvalmistelusihteeri Elli Räsänen, puh. 040 521 4957,
      etunimi.a.sukunimi@tampere.fi
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: Cheech Wizard - 23.08.2015, 23:18:46
Saattaa tulla yllätyksenä kun paikalle pelmahtaa tatuoitua partaneemua eikä pikku pilttejä.  :flowerhat:
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: Heikki Luoto - 25.08.2015, 14:35:26
Tampereen Perussuomalaisten tänään 25.8.2015 julkaisema tiedote:

Lainaus
Tampereen Perussuomalaiset vastustaa alaikäisten turvapaikanhakijoiden määrän lisäämistä

Keskiviikkona 26.8.2015 Tampereen kaupungin Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnan päätettäväksi on tulossa esitys alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin perustamisesta. Maahanmuuttovirasto (Migri) on esittänyt, että Tampereelle perustettaisiin perheryhmäkoti Satakielen alaisuuteen ryhmäkoti seitsemälle alaikäiselle. Tämän lisäksi kaupunki sitoutuisi vielä lisäämään enintään 14 paikkaa määräaikaisesti.
Tampereen Perussuomalaiset vastustaa ryhmäkotipaikkojen lisäämistä Tampereelle. Tampereelle perustettiin ryhmä- ja perheryhmäkoti vuonna 2009. Vuoden 2014 lopulla Tampere päätti nostaa vuotuisen pakolaiskiintiönsä 70:stä 100:an. Vaikka pakolaiskiintiö oli vain 70, niin kaupunki vastaanotti vuosittain noin 300 humanitaarista maahanmuuttajaa. Tampere on jo siis nostanut humanitaarista vastaanottokapasiteettiaan enemmän kuin tarpeeksi.
Tampereen Perussuomalaiset ei hyväksy pitkään jatkunutta trendiä, jossa kaupunkilaisten palveluita supistetaan samalla kun kaupunki ottaa lisää kansainvälisiä vastuita hoidettavakseen. Haluamme mieluummin säästää valtion supistuneita varoja, kuin ottaa vastaan valtion rahoitusta kuntien perustehtäviin liittymättömiin menoihin.

Tampereen Perussuomalaiset

Lisätietoja:
Kari Lindbom, Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnan jäsen, puh. 050-597 8791
Heikki Luoto, Tampereen Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, puh. 045-236 2838
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: koli - 25.08.2015, 17:43:32
Hyvä hyvä! Tyytyväinen olen Tampereen Perussuomalaisten toimintaan. Monella muulla paikkakunnalla on kaikennäköistä vehkeilijää Persuissakin, mutta meillä Tampereella on hyvä ryhmä.
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: Heikki Luoto - 25.08.2015, 18:36:30
^Omasta vinkkelistä olen saanut nähdä kuinka vuosien saatossa Perussuomalaiset on kehittynyt Tampereella, Pirkanmaalla ja koko Suomessa. Kehitys on saatu aikaan Sitkeydellä sekä Suomen edusta kiinnipitämällä. Toki kehitys olisi voinut olla nopeampaakin, mutta siihen tarvitaan ihmisten yhteiskunnallista osallistumista enemmän kuin pelkän äänestämisen verran.
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: Cheech Wizard - 25.08.2015, 18:53:04
Jos ja kun palaan Suomeen niin kai pitää muuttaa mansesteriin nääs.
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: Heikki Luoto - 25.08.2015, 20:21:23

Lainaus
    Uutiset
    Kotimaa

Kotimaa 25.8.2015 klo 19:43 | päivitetty 25.8.2015 klo 19:49
Perussuomalaiset vastustavat turvapaikanhakijoiden tuloa – tällä kertaa Tampereella
Kyse on vain 21 paikan lisäyksestä, mutta se on Tampereen perussuomalaisten mielestä tässä taloudellisessa tilanteessa liikaa.

Tampereen perussuomalaiset lähetti tiistaina tiedotteen, jossa kerrotaan, että he vastustavat turvapaikanhakijoiden määrän kasvattamista Tampereella.

Tiedotteen sisältö ei ole yllätys. Perussuomalaiset ovat vastustaneet turvapaikanhakijoiden tuloa puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsaloa myöten.

– Tampereen kaupunki on joutunut tekemään budjettileikkauksia. Tässä tilanteessa on ikävää, jos humanitääristä vastuuta kasvatetaan, sanoo Tampereen perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Heikki Luoto puhelimessa.

Luoto myöntää, että yhdistys haluaa samalla vastustaa myös monikulttuurisuutta. Yllättävää on se, että paikallisyhdistys vastustaa vähäpätöiseltä tuntuvaa paikkojen määrän kasvua.

Kyse on vain 21 paikasta, joita kaupunki suunnittelee perheryhmäkoti Satakieleen. Paikat olisi tarkoitettu nimenomaan alaikäisille turvapaikanhakijoille.

Ennestään Satakielessä on 20 alaikäisten turvapaikanhakijoiden paikkaa. Tampeella ei ole aikuisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta.

Luoto kuitenkin muistuttaa, että Tampere nosti viime vuoden lopulla pakolaiskiintiönsä 70:stä 100:aan.

– Vastuutamme on lisätty, mikä on tässä taloudellisessa tilanteessa kohtuutonta, Luoto sanoo.
Kaikki eivät vastusta

Kaikki pirkanmaalaiset perussuomalaiset eivät kuitenkaan vastusta turvapaikanhakijoiden tuloa.

Esimerkiksi Punkalaitumen kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Prihti kertoi Ylen haastattelussa kannattavansa kunnan vastaanottokeskusta.

– Vastaanottokeskus tuo kuntaan tuloja eri muodoissa, esimerkiksi valtion tukien kautta. Se luo myös liike-elämään piristysruisketta, Prihti kertoo.

Tampereen perussuomalaisille valtion tukieurot eivät kuitenkaan kelpaa.

– Tällaisesta tulee ikävä olo. Kyse on turvapaikkabisneksestä, joka aiheuttaa kansantaloudelle kokonaistappion. Punkalaitumelle voisi antaa tukea jossain muussa muodossa, Luoto sanoo.

Tampereen kaupunki käsittelee turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin perustamista seuraavan kerran keskiviikkona.

    Ville Vaarne
    Ville Vaarne
    @VilleVaarne Yle Tampere

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaiset_vastustavat_turvapaikanhakijoiden_tuloa__talla_kertaa_tampereella/8253905
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: Maija Poppanen - 26.08.2015, 11:56:22
Lainaus käyttäjältä: Yle
Tampereen perussuomalaisille valtion tukieurot eivät kuitenkaan kelpaa.

– Tällaisesta tulee ikävä olo. Kyse on turvapaikkabisneksestä, joka aiheuttaa kansantaloudelle kokonaistappion. Punkalaitumelle voisi antaa tukea jossain muussa muodossa, Luoto sanoo.

Yle yrittää väheksyä Tampereen persuja, kun ilmainen raha ei kelpaa mutta Heikki tuo pisteet kotiin.

Tätä itsestäänselvyyttä, että kansa tämän huvin lopulta aina maksaa, kovin harvoin näkee.

Voi Heikki, miten mielelläni katsoisin sua kansanedustajanakin. Tietäisi, että olisi yksi fiksu ja ehdottoman nuiva edustaja (lisää), jonka puheita ei tarvitsisi hävetä.
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: koli - 26.08.2015, 11:56:48
(http://s21.postimg.org/hs9ysv1on/dani.jpg)
https://www.facebook.com/dankoivulaakso/posts/10153619592172718?pnref=story
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: Heikki Luoto - 26.08.2015, 17:51:15
Aamulehti julkaisi tänään mielipidekirjoitukseni, joka liittyy tämän ketjun aihepiiriin. Oranssi teksti ei mahtunut Aamulehteen.

Lainaus
Varoitukset vuosia kuuroille korville

Kansanedustaja Olli Immosen (ps) heinäkuisesta monikultturismia vastustavasta Facebook-kirjoituksesta nousi suhteeton mätäkuun kohu. Sisäministeri Petteri Orpon (kok) arvio jopa 15 000 turvapaikanhakijan saapumisesta Suomeen tämän vuoden aikana toivottavasti siirtää mediahuomion vihdoin oikeisiin ongelmiin. Perussuomalaisten varoitukset turvapaikkakustannusten noususta on jätetty huomiotta jo vuosia. Perussuomalaiset vaativat perusteettomien turvapaikanhakijoiden hakemusten nopeaa käsittelyä käännytysten kera.
Orpo ei ole valmis käyttämään Dublin-menettelyä, jossa toisesta EU-maasta saapuneet turvapaikanhakijat voidaan välittömästi käännyttää rajalla. Suuri osa turvapaikanhakijoista saapuu Ruotsin kautta, joten välitön käännyttäminen ilman hakemusten käsittelyä olisi mahdollista.
Yleensä maailman sotia ja konflikteja pakenevista 80 prosenttia on naisia ja lapsia. Suomesta turvaa hakeneet ovat lähinnä nuoria ja hyväkuntoisia miehiä islamilaisista maista. Koostumus on siis sama kuin Ruotsin ja Ranskan levottomien lähiöiden mellakoitsijoissa. Todennäköisemmin he hakevat turvan sijasta elintasoa.
Suomalaisten sosiaaliturvaa ei tule leikata elintasopakolaisten ja moraalittoman turvapaikkabisneksen rahoittamiseksi.
Viime vuosina kasvanut työttömyysaste on maahanmuuttajilla kolminkertainen kantaväestöön verrattuna. Silti viime vuosien ennätyksellistä maahanmuuttoa on perusteltu työvoimapulalla. Uskottavampaa on, että turvapaikanhakijat halutaan jäämään maahamme monikultturismi-ideologian toteuttamiseksi. Olli Immonen ja muut perussuomalaiset vastustavat kyseistä ideologiaa.

Heikki Luoto
Pirkanmaan perussuomalaisten 2. vpj.
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: Heikki Luoto - 27.08.2015, 12:06:15
Perussuomalaisten edustaja jäi lautakunnassa yksin vastustamaan ryhmäkodin perustamista.
Tiedote Tampereen kaupunkin sivuilla (http://www.tampere.fi/tampereinfo/viestinta/tiedotteet/2015/oxwtGxKtA.html).

Lainaus
Tampere perustaa ryhmäkodin alaikäisille turvapaikanhakijoille

26.08.2015 kello 17:02

Tampereen kaupunki perustaa ryhmäkodin Rantaperkiöön seitsemälle ilman vanhempiaan Suomeen tulleelle alaikäiselle turvapaikanhakijalle. Ryhmäkoti tulee Hatanpäällä sijaitsevan 14-paikkaisen perheryhmäkoti Satakielen alaisuuteen.

Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta päätti ryhmäkodin perustamisesta 26.8.2015.

Päätös myötäilee valtion maahanmuuttovirasto Migrin ajatusta, jonka mukaan Tampereen ryhmäkodista tulisi yksi valtakunnan pysyvistä alaikäisiä turvapaikanhakijoita vastaanottavista yksiköistä.

Kaupunki tekee sopimuksen ryhmäkodin perustamisesta Migrin kanssa ja valtio korvaa täysmääräisesti ryhmäkodista aiheutuvat kustannukset. Ryhmäkoti työllistää kolmivuorotyössä seitsemän henkilöä ja yhden hoiva-avustajan.

Lautakunnan jäsen Kari Lindbom (ps) jätti päätökseen eriävän mielipiteen.
Otsikko: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Ink Visitor - 08.09.2015, 13:22:38
Lainaus
Demarit vaativat Tampereelle vastaanottokeskusta – ehdottavat Kaupin sairaalaa

Tampereen demarit vaativat turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamista kaupunkiin.

Tampereen Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä katsoo, että kaupungin on pikaisella aikataululla selvitettävä, mistä päin Tamperetta tarkoitukseen sopivat kaupungin omistamat tilat löytyisivät.

– Euroopan laajuisen inhimillisen hädän edessä myös Tampereen kaupungin on tehtävä voitavansa. Tiedämme, että asia ei ole helppo eikä yksinkertainen. Haluamme kuitenkin vauhdittaa asiaa ja antaa sille kaiken tukemme, sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi sanoo.

Hänen mukaansa eräs turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi soveltuva kiinteistö voisi olla Kaupin sairaala, joka on hiljalleen jäämässä muuta käyttöä vaille.

- On erittäin hienoa, että yksittäiset kansalaiset ja perheet voimiensa mukaan ovat auttamassa pahenevaa pakolaisongelmaa, esimerkiksi majoittamalla sodan ja väkivallan alta paenneita perheitä koteihinsa. Suomeen pyrkijöitä on kuitenkin niin paljon, että myös kuntien ja kaupunkien tulee kantaa vastuunsa ja jakaa taakkaa.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194997120492/artikkeli/demarit+vaativat+tampereelle+vastaanottokeskusta+ehdottavat+kaupin+sairaalaa.html

Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Blanc73 - 08.09.2015, 14:34:52
Ai, VOKkeja oikein jo vaaditaan paikkakunnille. Meininki on apokalyptista.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Lahti-Saloranta - 08.09.2015, 14:42:26
Eikös voitaisi perustaa virtuaalin vok. Sinne voisi ilmoittautua etukäteen ja esittää toiveensa sijoituspaikasta, diskorahan suuruudesta jne. Iphone pakolaiset kyllä osaisi käyttää sitä eikä tulijoiden määrä olisi yllätys kenellekkään kun tulija voisi jo kotimaassaan ilmoittautua turvapaikan hakijaksi ja kertoa tarinansa. Suomeen tultaessa olisi turvapaikka-asia kunnossa ja asunto valmiina. Mitään väliaikaista vokkia ei edes tarvittaisi.
Otsikko: 2015-09-08 Demarit: Vastaanottokeskus heti Tampereelle, täällä olisi hyvä paikka
Kirjoitti: koli - 08.09.2015, 14:43:51
Lainaus
Demarit: Vastaanottokeskus heti Tampereelle, täällä olisi hyvä paikka

Tampereen demarit vaativat turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamista kaupunkiin.

Tampereen Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä katsoo, että kaupungin on pikaisella aikataululla selvitettävä, mistä päin Tamperetta tarkoitukseen sopivat kaupungin omistamat tilat löytyisivät.

– Euroopan laajuisen inhimillisen hädän edessä myös Tampereen kaupungin on tehtävä voitavansa. Tiedämme, että asia ei ole helppo eikä yksinkertainen. Haluamme kuitenkin vauhdittaa asiaa ja antaa sille kaiken tukemme, sanoo sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi .

Hänen mukaansa eräs turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi soveltuva kiinteistö voisi olla Kaupin sairaala, joka on hiljalleen jäämässä muuta käyttöä vaille.

– On erittäin hienoa, että yksittäiset kansalaiset ja perheet voimiensa mukaan ovat auttamassa pahenevaa pakolaisongelmaa, esimerkiksi majoittamalla sodan ja väkivallan alta paenneita perheitä koteihinsa. Suomeen pyrkijöitä on kuitenkin niin paljon, että myös kuntien ja kaupunkien tulee kantaa vastuunsa ja jakaa taakkaa.
http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/316367-demarit-vastaanottokeskus-heti-tampereelle-taalla-olisi-hyva-paikka

Painakaas linkistä ja vastatkaa kysymykseen "http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/316367-demarit-vastaanottokeskus-heti-tampereelle-taalla-olisi-hyva-paikka". Prosentit tällä hetkellä "Ei 63%" ja "Kyllä 47%".

Olisi ainakin kaukana meikäläisen asuinpaikasta, mutta kyllähän tuo toisi lisää notkujia Tampereen keskustaan, jossa joutuu pakosti välillä käymään.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit: Vastaanottokeskus heti Tampereelle, täällä olisi hyvä paikka
Kirjoitti: Gunnar Hymén - 08.09.2015, 14:45:22
14 kyllä, 8 ei - peli kamppailee
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit: Vastaanottokeskus heti Tampereelle, täällä olisi hyvä paikka
Kirjoitti: KTM - 08.09.2015, 14:56:26
Olisi ainakin kaukana meikäläisen asuinpaikasta, mutta kyllähän tuo toisi lisää notkujia Tampereen keskustaan, jossa joutuu pakosti välillä käymään.

Henklökohtaisesti olen käytännössä lopettanut Vaasan keskustassa asioinnin. Vituttaa sen verran nähdä niitä pakolaislaumoja siellä notkumassa.

Nykyään käyn kaupoissa Seinäjoella kun sinnepäin on sen verran useain asiaa. Vaasan kauppoja ei enää huvita rahoittaa, paitsi lähikaupasta haen joskus leipää ja maitoa.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Maija Poppanen - 08.09.2015, 15:14:37
Kaupin kulttuurimaisemissa on tosi suosittuja kuntopolkuja. Eipä tarvitsis hameväen enää hämärissä kuluttaa niitä.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: koli - 08.09.2015, 15:18:50
Kaupin kulttuurimaisemissa on tosi suosittuja kuntopolkuja. Eipä tarvitsis hameväen enää hämärissä kuluttaa niitä.

Kävelylenkki voi vaihtua silmänräpäyksessä juoksulenkiksi kulttuurin rikastumisen ansiosta. Ajatellaan tätä positiivisesti: juokseminen kuluttaa enemmän kaloreita ja naiset pysyvät hoikempina.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Lahti-Saloranta - 08.09.2015, 15:19:55
Kaupin kulttuurimaisemissa on tosi suosittuja kuntopolkuja. Eipä tarvitsis hameväen enää hämärissä kuluttaa niitä.
Joutuisihan se puutarhaosasto istuttamaan sinne pulun varsille puskia, näkösuojaksi.
Tuli samalla mieleen että Lapualle ollaan puuhaamassa vokkia. Lapua ja Pohjanmaa ovat oikein sopivia paikkoja kun siellä on paljon tyhjillään olevia latoja harrastustoimintaa varten.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: elven archer - 08.09.2015, 15:19:58
Kaupin kulttuurimaisemissa on tosi suosittuja kuntopolkuja. Eipä tarvitsis hameväen enää hämärissä kuluttaa niitä.
Eikös se ole tunnettu urheilumaasto? Siellähän on suunnistuskisat aina, ellen väärin muista? Sinne metsäpoluilleko mimmit lenkille 17-vuotiaiden kollien kannustaessa?

http://www.tampere.fi/liikuntajavapaaaika/liikuntajaulkoilu/paikat/kauppi.html

Tämä voi päättyä vain hyvin...
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: koli - 08.09.2015, 15:23:07
Kaupin kulttuurimaisemissa on tosi suosittuja kuntopolkuja. Eipä tarvitsis hameväen enää hämärissä kuluttaa niitä.
Eikös se ole tunnettu urheilumaasto? Siellähän on suunnistuskisat aina, ellen väärin muista? Sinne metsäpoluilleko mimmit lenkille?

Lainaus
Kaupin kansanpuistoa on kehitetty vuosien myötä urheilupuistoksi, jonka liikuntareitit ulottuvat Niihaman metsien halki itään. Alueella on useita muinaismuistokohteita. Niihamajärven ja Soukonvuoren ympäristössä kulkee Niihaman luontopolku. Alueelle on rakennettu useita urheilua ja ulkoilua palvelevia toimintapisteitä ja ulkoilureittejä. Talvella alueella kiertää monipuolinen valaistu latuverkosto.

Kauppiin kuuluu noin 32 kilometriä valaistua ulkoilureittiä, viisi tenniskenttää, yksityinen keilahalli, vinttikoirarata ja jousiammuntarata. Aluella on kesäisin mahdollisuus pelata pesäpalloa. Lisäksi Kaupissa on aktiivisessa käytössä sekä aito- että tekonurmijalkapallokenttiä.

Talviaikaan ulkoilureitit muuttuvat hiihtoladuiksi ja jalkapallokentät toimivat hiihtostadionina.
http://www.tampere.fi/liikuntajavapaaaika/liikuntajaulkoilu/paikat/kauppi.html
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Chew Bacca - 08.09.2015, 15:26:29
Kyllä on. Iso urheilupuisto ja hienoa pientaloaluetta. Ukk-instituutti ja upea kansankylpylä-uimapaikka.

Käpylän ja Petsamon porvarit kiittää.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Lahti-Saloranta - 08.09.2015, 15:28:48
Toivottavasti demarit saavat vasurien ja kokoomuksen tuella sen vokkinsa sinne Kauppiin urheilukeskuksen käyttäjien iloksi.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Nikolas - 08.09.2015, 15:34:34

Eikös se ole tunnettu urheilumaasto? Siellähän on suunnistuskisat aina, ellen väärin muista? Sinne metsäpoluilleko mimmit lenkille 17-vuotiaiden kollien kannustaessa?

Tulin ajatelleeksi juuri samaa.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: desperaato - 08.09.2015, 16:20:52
hienoa pientaloaluetta.

Käpylän ja Petsamon porvarit kiittää.

Vaalimainoksia tuonne jakaessani pistin merkille, että isojen katumaasturien esiintymistiheys oli lähes yhtä suuri, kuin postilaatikoissa olevat, Vihreät - De Gröna, tarrat.
 
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Chew Bacca - 08.09.2015, 16:29:41
Karma is a bitch.

Kaupin ja Petsamon PoBot kiittää.


Vanha äitini itki viimeksi käydessä. Keskusta on pultsareiden ja kerjäläispaskojen valtaama. Nyt sitten metsät saadaan täyteen iPakolaisia.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Nikolas - 08.09.2015, 16:34:10

Meidän demokraattinen prosessimme on täysin rikki.


Korjaan puolestasi: Meillä ei ole demokraattista prosessia. Sveitsissä on. Meillä on vain edustuksellinen järjestelmä ja prosessi.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Maija Poppanen - 09.09.2015, 14:49:15
http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/316447-nain-pakolaislapset-elavat-ilman-isaa-ja-aitia-katso-kuvat-perheryhmakodista

Tamperelainen jatkaa mokutusta. On niin alaikäistä ja traumatisoitunutta.

Kommentointi ei onnistu, kun roskapostisuodatin ei nyt sattumalta toimi  ???
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: koli - 14.09.2015, 17:19:26
Lainaus
Tampereella valmistaudutaan turvapaikanhakijoihin

Tampereelle saapui ensimmäisiä turvapaikanhakijoita viime viikonlopun aikana. Tampereen seurakunnat sai poliisilta pyynnön majoituksen järjestämisestä. Tämän pyynnön perusteella noin 50 hengen ryhmä majoitettiin seurakuntien omistamaan Torpan leirikeskukseen Ylöjärvellä. Nämä tilat oli mahdollista ottaa nopeasti käyttöön.

Tämän viikon aikana turvapaikanhakijat siirretään Julkujärven leirikeskukseen, joka on seurakuntien valmiussuunnitelmassa ensisijainen vaihtoehto hätämajoituspaikaksi. Sen tilat eivät olleet vielä viikonloppuna valmiina majoittamista varten.

Turvapaikanhakijoiden inhimillinen kohtelu on tärkeä osa käsillä olevan tilanteen hyvää hoitamista. Tämän varmistamiseksi Tampereen kaupunki ja Tampereen seurakunnat ovat kartoittaneet sekä tiloja että muita resursseja sekä sopineet yhteistyöstä seuraavien parin viikon osalta. Yhteistyöhön osallistuvat Suomen Punainen Risti, poliisi ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

On odotettavissa, että Pirkanmaalle tulee lähiviikkojen aikana lisää turvapaikanhakijoita, joten Tampereen kaupunki valmistautuu etsimään ratkaisuja hädänalaisten auttamiseksi. Kaupunki on kartoittanut omistamansa tilat ja selvittänyt, mihin tyhjillään oleviin tiloihin olisi mahdollista majoittaa turvapaikanhakijoita tilapäisesti. Ensimmäisenä vaihtoehtona valmistaudutaan siihen, että Kaupin sairaalan pihapiirissa sijaitseva pientalo sekä tyhjillään olevat sairaalan tilat kalustetaan hätämajoitustiloiksi.

Voimassa olevan käytännön mukaisesti turvapaikanhakija siirtyy hätämajoituspaikasta 72 tunnin kuluessa vastaanottokeskukseen.

Lisätietoja Tampereen seurakunnat: viestintäjohtaja Sami Kallioinen, puh. 050 378 0033 tai etunimi.sukunimi@evl.fi
http://www.tampere.fi/tampereinfo/ajankohtaista/aAwXVR7q8.html
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: koli - 14.09.2015, 17:22:56
Lainaus
Tampereen poliisilaitos täyttyi turvapaikanhakijoista: "Me rakastamme Suomea"
(http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite?blobcol=urldata&blobkey=id&blobtable=MungoBlobs&blobwhere=1196851019286&ssbinary=true)

- Missä on poliisiasema, kysyy yhdeksän irakilaisen miehen joukko ensitöikseen saavuttuaan Tampereen rautatieasemalle maanantaina iltapäivällä. Lähdemme opastamaan heitä Sorin asemalle.

Perillä odottaa melkoinen yllätys, kun poliisipäivystyksen aula on täpötäynnä ulkomaalaisia. He istuskelevat tuoleilla tai seisoskelevat pienissä ryhmissä ja näyttävät odottavan jotakin. Suurin osa on nuorehkoja miehiä.

Irakilaismiehillä on taskuissaan junaliput Oulusta Tampereelle, mutta ei minkäänlaisia matkatavaroita. Kävelymatkan aikana he kertovat lähteneensä kotimaastaan reilun kaksi viikkoa sitten.

Yksi miehistä on iäkkäämpi kuin muut. Hän on isä, ja yksi muista matkalaisista on hänen poikansa. Osa on naimisissa, suurin osa ei.

- Unkarissa oli kauheaa, he kertovat heikohkolla englannillaan. Poliisit ja vartijat hakkasivat pampuin, eivätkä pakolaiset saaneet mitään syödäkseen tai juodakseen.

Miehet kertovat matkustaneensa öisin ja väittävät, etteivät tiedä, mitä kautta he tulivat esimerkiksi Ruotsiin ja miten Ruotsin lävitse Haaparantaan.

Suomi oli tavoitteena, koska miesten käsityksen mukaan Suomi on pieni ja rauhallinen maa, jossa asuu ystävällisiä ihmisiä.

- We love Finland, me rakastamme Suomea! sanoo yksi miehistä.

Poliisiaseman ovella yhdeksän miehen joukko on edelleen koossa, ilmeet vakavoituvat jonkin verran, mutta saattaja saa ystävällisen kiitoksen.
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194997994459/artikkeli/tampereen+poliisilaitos+tayttyi+turvapaikanhakijoista+me+rakastamme+suomea+.html
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: John Doe - 14.09.2015, 17:47:13
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194997986457/artikkeli/spr+lta+nootti+lahjoittajille+cd-levytorneja+tai+koriste-esineita+ei+tarvita.html

"SPR:ltä nootti lahjoittajille: CD-levytorneja tai koriste-esineitä ei tarvita
SPR ei lähetä vastaanottokeskuksiin:
Minihameita ja muita hyvin paljastavia vaatteita, jotka saattavat olla vastoin maan kulttuuria tai uskontoa
Armeijan vaatteita tai niitä muistuttavia vaatteita"
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Gunnar Hymén - 14.09.2015, 17:55:20
Lainaus
Tampereen poliisilaitos täyttyi turvapaikanhakijoista: "Me rakastamme Suomea"
(http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite?blobcol=urldata&blobkey=id&blobtable=MungoBlobs&blobwhere=1196851019286&ssbinary=true)

- Missä on poliisiasema, kysyy yhdeksän irakilaisen miehen joukko ensitöikseen saavuttuaan Tampereen rautatieasemalle maanantaina iltapäivällä. Lähdemme opastamaan heitä Sorin asemalle.

Perillä odottaa melkoinen yllätys, kun poliisipäivystyksen aula on täpötäynnä ulkomaalaisia. He istuskelevat tuoleilla tai seisoskelevat pienissä ryhmissä ja näyttävät odottavan jotakin. Suurin osa on nuorehkoja miehiä.

Irakilaismiehillä on taskuissaan junaliput Oulusta Tampereelle, mutta ei minkäänlaisia matkatavaroita. Kävelymatkan aikana he kertovat lähteneensä kotimaastaan reilun kaksi viikkoa sitten.

Yksi miehistä on iäkkäämpi kuin muut. Hän on isä, ja yksi muista matkalaisista on hänen poikansa. Osa on naimisissa, suurin osa ei.

- Unkarissa oli kauheaa, he kertovat heikohkolla englannillaan. Poliisit ja vartijat hakkasivat pampuin, eivätkä pakolaiset saaneet mitään syödäkseen juodakseen.
https://www.youtube.com/watch?v=jbDT3VE85vg
Lainaus
Miehet kertovat matkustaneensa öisin ja väittävät, etteivät tiedä, mitä kautta he tulivat esimerkiksi Ruotsiin ja miten Ruotsin lävitse Haaparantaan.

Suomi oli tavoitteena, koska miesten käsityksen mukaan Suomi on pieni ja rauhallinen maa, jossa asuu ystävällisiä ihmisiä.

- We love Finland, me rakastamme Suomea! sanoo yksi miehistä.

Poliisiaseman ovella yhdeksän miehen joukko on edelleen koossa, ilmeet vakavoituvat jonkin verran, mutta saattaja saa ystävällisen kiitoksen.

ei mulla muuta
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Panopticon - 14.09.2015, 18:00:01
Jaha. Jos Kaupin sairaalasta tulee VOK, niin Kuntokolmosen (suosittu 3km kuntopolku, joka menee ihan vierestä) nimen voi vaihtaa kohtaamisteoriakolmoseksi. Voi olla, että yksinäisten naisulkoilijoiden määrä vähenee dramaattisesti.

http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194839739924/artikkeli/kaupin+ja+rauhaniemen+sairaalat+suljetaan.html

Vanhukset pihalle, humamut tilalle. Geelitukkien täyshoidattaminen sairaalassa on huomattavasti tärkeämpää kuin vanhusten hyvinvointi. Kuvottavaa.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: ElinaElina - 14.09.2015, 18:02:27
Tampereen seurakuntien uutiset
14.9.2015 15.19

Tampereella valmistaudutaan turvapaikanhakijoihin

Tampereelle saapui ensimmäisiä turvapaikanhakijoita viime viikonlopun aikana. Tampereen seurakunnat sai poliisilta pyynnön majoituksen järjestämisestä. Pyynnön perusteella pakolaisryhmä majoitettiin hätämajoitukseen Torpan leirikeskukseen. Ryhmä siirretään tämän viikon aikana Julkujärven leirikeskukseen.

Tämän pyynnön perusteella noin 50 hengen pakolaisryhmä majoitettiin seurakuntien omistamaan Torpan leirikeskukseen Ylöjärvellä. Nämä tilat oli mahdollista ottaa nopeasti käyttöön. Tämän viikon aikana turvapaikanhakijat siirretään Julkujärven leirikeskukseen, joka on seurakuntien valmiussuunnitelmassa ensisijainen vaihtoehto hätämajoituspaikaksi. Sen tilat eivät olleet vielä viikonloppuna valmiina majoittamista varten.     

Turvapaikanhakijoiden inhimillinen kohtelu on tärkeä osa käsillä olevan tilanteen hyvää hoitamista. Tämän varmistamiseksi Tampereen kaupunki ja Tampereen seurakunnat ovat kartoittaneet sekä tiloja että muita resursseja sekä sopineet yhteistyöstä seuraavien parin viikon osalta. Yhteistyöhön osallistuvat Suomen Punainen Risti, poliisi ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

 On odotettavissa, että Pirkanmaalle tulee lähiviikkojen aikana lisää turvapaikanhakijoita, joten Tampereen kaupunki valmistautuu etsimään ratkaisuja hädänalaisten auttamiseksi. Kaupunki on kartoittanut omistamansa tilat ja selvittänyt, mihin tyhjillään oleviin tiloihin olisi mahdollista majoittaa turvapaikanhakijoita tilapäisesti. Ensimmäisenä vaihtoehtona valmistaudutaan siihen, että Kaupin sairaalan pihapiirissa sijaitseva pientalo sekä tyhjillään olevat sairaalan tilat kalustetaan hätämajoitustiloiksi.

Voimassa olevan käytännön mukaisesti turvapaikanhakija siirtyy hätämajoituspaikasta 72 tunnin kuluessa vastaanottokeskukseen.

Lisätiedot:
Tampereen kaupunki
Tilaajajohtaja Taru Kuosmanen, puh. 040 704 7337
Tampereen seurakunnat
Viestintäjohtaja Sami Kallioinen, puh. 050 378 0033
http://www.tampereenseurakunnat.fi/kirkko_tampereella/uutiset_ja_media/uutiset/tampereella_valmistaudutaan_turvapaikanhakijoihin.24937.news
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Dirre - 14.09.2015, 18:21:00
voi vittujen ...............................sieltä se sitten napsahti, johan 2 viikkoo jo ehditty pelätä
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: ElinaElina - 14.09.2015, 18:23:48
Tampereen seurakuntayhtymä majoittanut "pakolaisia" Ylöjärven puolella sijaitsevaan kurssikeskukseensa.
Tässä kuvia.
http://hetki.aamulehti.fi/issues/2015-09-14/kirjoitukset/ylojarvella-ikavoidaan-taakse-jaaneita-perheita?share=988ecae5fba75c17b437b08c1a3ea8c4
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Rantasalmen Sulttaani - 14.09.2015, 18:38:20
Ei saatana, vokkibingossa taitaa osua voittopotti tällä kertaa omalle kohdalle, asun käytännössä kivenheiton päässä Kaupin sairaalasta. Alue on kyllä hienoa, luonnonkaunista ja rauhallista ja todellakin suosittua ulkoilualuetta kaikenikäisten ihmisten keskuudessa. Enpä olisi arvannut, että juuri tänne olisi suunnitelmissa uusi paikallinen vokki, vaikka muutama vuosi takaperin Pohjolankadulla vastaava kultamunahautomo olikin.

Nuorille turvapaikkaterroristeille Kauppi on sinänsä hyvä sijoituspaikka, onhan tuossa vieressä parta-ankkureiden iltapäiväkerho (http://www.kolvi.fi/), jossa nuoret suomalaiset blondityttöset kikattelevat näiden rikkaamista kulttuuripiireistä kotoisin olevien uroiden kainaloissa.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: ElinaElina - 14.09.2015, 18:48:33
Kaupin sairaala on ollut sekä vanhusten sairaala että odotustila, kun raihnainen vanhus on odottanut pysyvää laitospaikkaa.
Tarve ei ole vähentynyt.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: hiljaa_nurkassa - 14.09.2015, 18:49:27
Eikös keskustakoulujen yläastelaiset käy Kaupissa aina suunnistelemassa ja pelailemassa sitä sun tätä juttua liikkatunneilla? Näin siis ainakin 10v sitten. Kun nyt vaan ei sattuis mitään...
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Mehud - 14.09.2015, 18:54:42
Nämä Vokkikokit ovat vaihtamassa lastensa hyvinvointia pakolaisten hyvinvointiin. Mistä kumpuaa sairas inho hyvinvointiyhteiskuntaa kohtaan? Liekö yhteisöllinen masokismi geneettinen piirre, vai onko se trendikkäästi tehty valinta. Tiedä häntä, mutta tulos molemmissa on sama, oma jälkikasvu kärsii vanhempiensa virheistä.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Heimomies - 14.09.2015, 19:02:42
Juttelin lauantaina kantapaikkani portsarin kanssa. Oli jo kuulemma 23:00 mennessä heittänyt kaksi pakolaislasta ulos kun olivat hieman liian innokkaasti kyyläilleet ja lähestyneet nuorempia tyttöjä.. ja tämä kaikki on vasta alkua näköjään  :facepalm: Onhan noita jo aikaisempinakin viikkoina ollut, mutta lähinnä ovat hyökänneet tiskille heiluttamaan 50e:n seteleitä ja älämölöämään baarimikoille mikseivät he saa heti palvelua ennen muita jonottajia. Nyt ovat sitten jo rikastuttamismielellä liikkeellä jo. No, onneksi omalla tyttöystävällä on jo ostettuna suihke/raiskaushälytin. Kannattais varmaan vinkata Clas Ohlssonille vinkata että täydentävät varastojaan.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Dirre - 14.09.2015, 21:20:50
Tampereen seurakuntayhtymä majoittanut "pakolaisia" Ylöjärven puolella sijaitsevaan kurssikeskukseensa.
Tässä kuvia.
http://hetki.aamulehti.fi/issues/2015-09-14/kirjoitukset/ylojarvella-ikavoidaan-taakse-jaaneita-perheita?share=988ecae5fba75c17b437b08c1a3ea8c4
   vikassa kuvassa heebo sanoo et vene upposi 2 kilsaa ennen rantaa ja joutuivat uimaaan ja kuva otettu heti uimisen jälkeen....tuota tuota, eikö vaatteiden pitäis olla märkiä?
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Kyklooppi - 14.09.2015, 21:54:53
Vaihtoi jo zimmarit pois, kuka sit nyt kamppeet päällä ui?
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: koli - 15.09.2015, 16:01:27
Lainaus
Pakka sekaisin pakolaisten kanssa – ”Elämme yö kerrallaan”

Tampereella on nyt pakka sekaisin turvapaikanhakijoiden kanssa. Pohjoisesta tulee väkeä enemmän kuin yösijoja on tarjolla. Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Ari Luoto muotoilee asian näin:

– Tähän asti olemme selvinneet, mutta elämme yö kerrallaan.

Turvapaikanhakijat hakeutuvat tällä hetkellä lähinnä isoihin kaupunkeihin.

Tampereen poliisilaitoksen ovella jonottaa joka aamu uusi porukka, joka hakee turvapaikkaa Suomesta. He tulevat tänne pohjoisen kautta. Suurin osa heistä on alle 30-vuotiaita miehiä Irakista.

Tampereella poliisin täytyy selvittää tulijoiden matkareitti, maahantulotapa ja henkilöllisyys.

– Henkilöllisyyden selvittäminen on vaiherikasta, sillä pääosalla ei ole henkilöpapereita mukana.

Luoto myöntää, että kaikkien henkilöllisyydestä ei saada aina täyttä varmuutta.

Tampereen poliisin tekemä kuulustelu on niin sanottu turvapaikkakuulustelu. Varsinaisen turvapaikkapuhuttelun tekee Maahanmuuttovirasto.

Tampereella poliisin on etsittävä turvapaikanhakijoille myös yösija. Viikonloppuna apuun tuli seurakunta.

– Siitä suuri kiitos heille, että Siivikkalasta löytyi hätämajoitustilaa, Luoto sanoo.

Tampereella etsitään nyt kuumeisesti paikkoja, mihin turvapaikanhakijoita voidaan hätämajoittaa. Kaupunki kertoo omassa tiedotteessaan, että turvapaikanhakijoita sijoitetaan ainakin Kaupin sairaalaan.
http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/318604-pakka-sekaisin-pakolaisten-kanssa-elamme-yo-kerrallaan
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: koli - 15.09.2015, 20:19:24
Lainaus
Kaupin hätämajoitukseen tarvitaan lisää vapaaehtoisia auttamaan

Tampereen Kaupissa sijaitsevaan turvapaikanhakijoiden hätämajoitukseen tarvitaan lisää vapaaehtoistyövoimaa. Tampereen kaupungin avopalveluiden sosiaalipalvelupäällikkö Tuula Haapio pyytää vapaaehtoisia ilmoittautumaan suoraan SPR:lle.

- Meillä on tulevana yönä pari kaupungin omaa työntekijää paikalla sekä muutamia vapaaehtoisia, Haapio kertoo.

Hätämajoitustilan edustalla oli rauhallista, kun Aamulehti vieraili paikalla tiistai-iltana. Kyseessä on omakotitalo, jossa on toistaiseksi vasta muutama majoittuja. Turvapaikanhakijat ovat kotoisin Irakista ja Somaliasta.

- Jotkut heistä eivät ole syöneet 20 tuntiin mitään. He ovat selvästi hyvin väsyneitä matkasta.

Tiistain ja keskiviikon vastaisena yönä majoitukseen odotetaan saapuvan 27 turvapaikanhakijaa.

Patjapaikkoja on paikassa tarjolla kaikkiaan 80 turvapaikanhakijalle. Hätämajoituksen ruokahuollosta vastaa Tampereen Ateria.
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194998145806/artikkeli/kaupin+hatamajoitukseen+tarvitaan+lisaa+vapaaehtoisia+auttamaan.html

Jaahas sieltä ne nyt sitten jo tupsahti, kun hätä on ja kaikkea... :roll:

Onko kellään tietoa, että onko se Parantolankatu 6 tuon hätäkultamunahautomon osoite? Voisin huomenna käydä tsekkaamassa, että minkälaista värinää siellä on.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Peltipaita - 15.09.2015, 20:26:37
Kohta loppuu vapaaehtoiset, eikä ihme, tyhmyys näkyy olevan rajallinen luonnonvara. Mutta kyllä monet auttaa kun aletaan maksaa palkkaa.  Lisäbudjetilla asia hoituu. Kaikkein parasta siinä on se että valtio maksaa.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 15.09.2015, 20:32:15
Lainaus
- Jotkut heistä eivät ole syöneet 20 tuntiin mitään. He ovat selvästi hyvin väsyneitä matkasta.

Makkaralenkki ja piimätölkki kouraan, viltin kanssa nurkkaan nukkumaan. Eiköhän siinä nälänhätä ja väsymys karise.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Panopticon - 15.09.2015, 20:48:27
Onko kellään tietoa, että onko se Parantolankatu 6 tuon hätäkultamunahautomon osoite? Voisin huomenna käydä tsekkaamassa, että minkälaista värinää siellä on.

Veikkaisin tätä rakennusta: https://goo.gl/maps/fdxaT

Heti vasemmalla sairaala-alueelle tultaessa Parantolankadulla. Ei siellä ainakaan vielä aamulla näkyny tulijoita.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Riukulehto - 16.09.2015, 15:49:10
Tampereen Nekalassa
(https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12039316_1095283200484476_2648738080231307398_n.jpg?oh=da9d310dcb5b2d6aa23bc9db89352b06&oe=566302DF)
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Chew Bacca - 16.09.2015, 15:50:03
Tuollaisen kun näen niin en revi vaan laitan tähtäinristikon kuvan siihen päälle. Pöyristyminen seuraa.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Alaric - 16.09.2015, 18:34:52
Hätämajoitustilat siirretään Kaupin sairaalasta Koukkuniemen vanhainkodin alueelle.. saapa nähdä onko pysyvämpikin ratkaisu loppujen lopuksi (todennäköisesti näillä "pakolais"määrillä).

http://yle.fi/uutiset/tampere_avaa_koukkuniemen_vanhainkotiin_tilapaisen_majoituskeskuksen/8310327 (http://yle.fi/uutiset/tampere_avaa_koukkuniemen_vanhainkotiin_tilapaisen_majoituskeskuksen/8310327)

Lainaus
Tampere avaa Koukkuniemen vanhainkotiin tilapäisen majoituskeskuksen

Pakolaiskriisi näkyy yhä voimakkaammin Pirkanmaalla. Tampereen kaupunki varustelee nyt hätämajoitustiloja Koukkuniemen vanhainkodin alueelle. Ylöjärvellä Torpan leirikeskuksessa hätämajoitus jatkuu ennakoitua pidempään.

Tampereen kaupunki siirtää turvapaikanhakijoiden tilapäismajoituksen Kaupin sairaalasta Koukkuniemen vanhainkotiin.

Koukkuniemen tilat on nyt arvioitu tiistaina avattua Kauppia paremmaksi, koska muun muassa ruokahuolto on siellä helpommin hoidettavissa.

Koukkuniemen vanhainkodin alueella sijaitsevaan Lehtelä-nimiseen taloon saadaan petipaikkoja noin 200 hädänalaiselle. Koukkuniemen tilapäinen majoituskeskus avataan todennäköisesti jo torstaina.

Kaupin sairaala avattiin turvapaikanhakijoille pikavauhtia eilen tiistaina, ja ensimmäisenä yönä siellä yöpyi yli 50 ihmistä. Tarkoitus on, että myös jo Kauppiin majoitetut turvapaikanhakijat siirretään Koukkuniemeen.

...

Turvapaikanhakijoita on tullut viime päivinä Tampereelle kymmeniä, jopa yli sata vuorokaudessa. Pelkästään syyskuun kahden ensimmäisen viikon aikana Sisä-Suomen poliisilaitokselle tuli noin 350 turvapaikanhakijaa, joista suurin osa tuli Tampereelle. Määrä on enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä. Viime vuonna tulijoita oli yhteensä 219.

Poliisi arvioi, että tulijoiden virta Pirkanmaalle jatkuu.

– Uskoisin, että EU-alueella on hyvin paljon turvapaikanhakijoita, jotka tulevat liikkumaan niihin maihin, joihin he haluavat hakemuksensa jättää, arvioi komisario Ari Luoto Sisä-Suomen poliisista.

– En näe, että tässä olisi vielä viikkoihin mitään laimenemisen merkkejä olemassa.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Rantasalmen Sulttaani - 16.09.2015, 19:13:39
No tämähän kuulostaa hyvältä: somalialaisia merirosvoveteraaneja (kapteeneja?) majoitetaan Koukkuniemeen. Vai että ihan petipaikkoja hädänalaisille... taisi alkaa edellisessä majapaikassa apeat metsämaisemat ahdistamaan, sieltähän voi tulla vaikka susi ikkunan taa kurkistelemaan. Koukkuniemi sentään tarjoaa avarat ja ehkä paikkakunnan parhaat järvinäköalat, jossa kyllä kelpaa vainotun hermojaan lepuuttaa ja nauttia hyvin hoidetusta ruokahuollosta petipaikassa makoillen vapaaehtoisten naistyöntekijöiden hoitaessa room servicen.
Otsikko: 2015-09-16 Tampere avaa Koukkuniemen vanhainkotiin tilapäisen majoituskeskuksen
Kirjoitti: koli - 16.09.2015, 19:51:36
Lainaus
Tampere avaa Koukkuniemen vanhainkotiin tilapäisen majoituskeskuksen

Pakolaiskriisi näkyy yhä voimakkaammin Pirkanmaalla. Tampereen kaupunki varustelee nyt hätämajoitustiloja Koukkuniemen vanhainkodin alueelle. Ylöjärvellä Torpan leirikeskuksessa hätämajoitus jatkuu ennakoitua pidempään.

Tampereen kaupunki siirtää turvapaikanhakijoiden tilapäismajoituksen Kaupin sairaalasta Koukkuniemen vanhainkotiin.

Koukkuniemen tilat on nyt arvioitu tiistaina avattua Kauppia paremmaksi, koska muun muassa ruokahuolto on siellä helpommin hoidettavissa.

Koukkuniemen vanhainkodin alueella sijaitsevaan Lehtelä-nimiseen taloon saadaan petipaikkoja noin 200 hädänalaiselle.
Koukkuniemen tilapäinen majoituskeskus avataan todennäköisesti jo torstaina.

Kaupin sairaala avattiin turvapaikanhakijoille pikavauhtia eilen tiistaina, ja ensimmäisenä yönä siellä yöpyi yli 50 ihmistä. Tarkoitus on, että myös jo Kauppiin majoitetut turvapaikanhakijat siirretään Koukkuniemeen.
Ensimmäiset perheet saapuivat Ruovedelle tänään

Ruovedellä keskiviikkona avattuun vastaanottokeskukseen on saapunut jo 15 perhettä. Visuvedellä ja Jäminkipohjassa sijaitseviin asuntoihin majoitetaan yhteensä 200 tulijaa.

SPR:n mukaan Ruovedelle on tulossa pelkästään kouluikäisiä lapsia noin 60. Kaikkiaan lapsia saattaa olla tulijaperheissä yli 100.
Ylöjärven Torpalla hätämajoitus jatkuu ennakoitua pidempään

Tampereen seurakunnat jatkaa turvapaikanhakijoiden hätämajoitusta Ylöjärvellä sijaitsevassa Torpan leirikeskuksessa.

Alun perin Torpalle majoitetut turvapaikanhakijat oli tarkoitus siirtää Julkujärven leirikeskukseen. Turvapaikanhakijoiden siirtäminen Julkujärvelle ei kuitenkaan ole mahdollista, koska tilat eivät riitä kaikille.

Julkujärven leirikeskukseen mahtuu vain 50 henkilöä ja Torpalla on tällä hetkellä majoittuneena yli 150 turvapaikanhakijaa.

Tampereen kaupunki ja poliisi ovat vahvasti toivoneet majoituksen jatkamista. Seurakunnan mukaan nyt on sovittu, että jatkoaika on ensi torstaihin saakka.
Poliisi: Turvapaikanhakijoiden virta ei ehdy

Turvapaikanhakijoita on tullut viime päivinä Tampereelle kymmeniä, jopa yli sata vuorokaudessa. Pelkästään syyskuun kahden ensimmäisen viikon aikana Sisä-Suomen poliisilaitokselle tuli noin 350 turvapaikanhakijaa, joista suurin osa tuli Tampereelle. Määrä on enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä. Viime vuonna tulijoita oli yhteensä 219.

Poliisi arvioi, että tulijoiden virta Pirkanmaalle jatkuu.

– Uskoisin, että EU-alueella on hyvin paljon turvapaikanhakijoita, jotka tulevat liikkumaan niihin maihin, joihin he haluavat hakemuksensa jättää, arvioi komisario Ari Luoto Sisä-Suomen poliisista.

– En näe, että tässä olisi vielä viikkoihin mitään laimenemisen merkkejä olemassa.
http://yle.fi/uutiset/tampere_avaa_koukkuniemen_vanhainkotiin_tilapaisen_majoituskeskuksen/8310327
Otsikko: Vs: 2015-09-16 Tampere avaa Koukkuniemen vanhainkotiin tilapäisen majoituskeskuksen
Kirjoitti: b_kansalainen - 16.09.2015, 19:55:20
Armonkallio ei onneksi enää ole aivan Näsijärven rannassa, muuten vanhukset varmaan tyrkättäisiin sieltä Nässyyn pois tieltä.
Otsikko: Vs: 2015-09-16 Tampere avaa Koukkuniemen vanhainkotiin tilapäisen majoituskeskuksen
Kirjoitti: MW - 16.09.2015, 20:17:33
Tampereen Nekalassa on kanssa vanhusten palvelutaloja, niistä voitaisiin potkia hyödyttömät eläkeräähkät kadulle, ja aktiivisia elättipartalapsia tilalle, että saadaan moraalisäteilylle tilaa, ja kaduille kiihottavaa värinää.

Nekalasta on sopivan lyhyt matka keskustan discoihin, ja pimeitä puistojakin siinä välissä.
Otsikko: Vs: 2015-09-16 Tampere avaa Koukkuniemen vanhainkotiin tilapäisen majoituskeskuksen
Kirjoitti: Vänkääjä - 16.09.2015, 20:47:08
Tampereen Nekalassa on kanssa vanhusten palvelutaloja, niistä voitaisiin potkia hyödyttömät eläkeräähkät kadulle, ja aktiivisia elättipartalapsia tilalle, että saadaan moraalisäteilylle tilaa, ja kaduille kiihottavaa värinää.

Nekalasta on sopivan lyhyt matka keskustan discoihin, ja pimeitä puistojakin siinä välissä.

Nekalasta löytyy myös turvapaikanhakijamyönteistä anarkistipopulaatiotakin, joten sinne vaan. Ja ne jotka eivät Nekalaan mahdu, jatkakoot matkaa Pispalaan. Myös sieltä löytyy ymmärtäjiä.
Otsikko: Vs: 2015-09-16 Tampere avaa Koukkuniemen vanhainkotiin tilapäisen majoituskeskuksen
Kirjoitti: tos - 16.09.2015, 21:38:43
Tampereen Nekalassa on kanssa vanhusten palvelutaloja, niistä voitaisiin potkia hyödyttömät eläkeräähkät kadulle, ja aktiivisia elättipartalapsia tilalle, että saadaan moraalisäteilylle tilaa, ja kaduille kiihottavaa värinää.

Nekalasta on sopivan lyhyt matka keskustan discoihin, ja pimeitä puistojakin siinä välissä.

Nekalasta löytyy myös turvapaikanhakijamyönteistä anarkistipopulaatiotakin, joten sinne vaan. Ja ne jotka eivät Nekalaan mahdu, jatkakoot matkaa Pispalaan. Myös sieltä löytyy ymmärtäjiä.

Nekalassa tosiaan riittää noita punavihersuvaitsijavajakkeja. Toisaalta, Nekala ei ole kauhean rikastettu alue. Vähän väliä siellä käyn koiran kanssa lenkillä, mutta eipä siellä rikastajia näy - ainakin jos verrataan Peltolammiin tai Hervantaan. Pelkkiä han-suomalaisia alkoholiongelmaisia. Voisi sielläkin suvaitseminen loppua, kun alkaisi iLoisia tulvimaan sinnekin.
Otsikko: Vs: 2015-09-16 Tampere avaa Koukkuniemen vanhainkotiin tilapäisen majoituskeskuksen
Kirjoitti: takalaiton - 16.09.2015, 21:54:44
Koukkuniemestä löytyy Lehtelä-talon lisäksi myös talo nimeltä Impivaara. Eikö se olisi ollut vielä sopivampi?

http://www.tampere.fi/material/attachments/k/6L4Ia7KJa/koukkuniemi_kartta.pdf
Otsikko: Vs: 2015-09-16 Tampere avaa Koukkuniemen vanhainkotiin tilapäisen majoituskeskuksen
Kirjoitti: free123 - 16.09.2015, 22:31:44
Koukkuniemestä löytyy Lehtelä-talon lisäksi myös talo nimeltä Impivaara. Eikö se olisi ollut vielä sopivampi?

http://www.tampere.fi/material/attachments/k/6L4Ia7KJa/koukkuniemi_kartta.pdf

Vanhukset vaan ulos ja nuoret sisään.
Seuraavaksi suomalaiset köyhät ja heikot löytävät itsensä taivasalta, kun asunnot pakko-otetaan tulijoiden käyttöön.
Otsikko: Vs: 2015-09-16 Tampere avaa Koukkuniemen vanhainkotiin tilapäisen majoituskeskuk
Kirjoitti: Ink Visitor - 17.09.2015, 13:38:27
Lainaus
Tampereen kaupunki varustaa lisää hätämajoitustiloja turvapaikanhakijoille.
Tampereen kaupunki on varustanut lisää hätämajoitustiloja Koukkuniemen vanhainkodin alueelle tyhjillään olleeseen Lehtelä-rakennukseen, jonne saadaan paikkoja noin 200 henkilölle. Lisäksi kaupunki varustaa uusia majoituspaikkoja tyhjillään oleviin tiloihin Multisillan kouluun ja Hervannan lukioon. Näihin saadaan yhteensä 200 paikkaa.
Viime vuorokauden aikana Tampereelle on saapunut noin 120 turvapaikanhakijaa, joukossa myös lapsiperheitä. Tampereen kaupunki on majoittanut heidät Kaupin sairaalan alueelle valmisteltuihin hätämajoitustiloihin. Kaupin hätämajoituksessa on tällä hetkellä noin 200 henkeä eli tilat ovat käytännössä täynnä.
Kauppiin majoitetut henkilöt aiotaan siirtää Lehtelään torstain aikana, koska esimerkiksi ruokahuolto on siellä helpommin järjestettävissä.
Poliisilta saadun arvion mukaan turvapaikanhakijoiden määrä ei ole lähipäivinä laantumassa, joten lisää hätämajoitustiloja tarvitaan.
Tampereen kaupungin järjestämien tilojen lisäksi Tampereelle saapuneita turvapaikanhakijoita on hätämajoitettu ev.lut.seurakuntien tiloihin Torpan leirikeskukseen Ylöjärvelle. Kaivannon sairaalan alueelle Kangasalle saadaan mahdollisesti vielä loppuviikolla transit-vastaanottokeskus, mikä osaltaan parantaa kuormitusta hätämajoitusyksiköissä.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194998378512/artikkeli/tampereelle+lisaa+hatamajoitustilaa+turvapaikanhakijoille+kouluista+ja+vanhainkodista.html

Otsikko: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: koli - 17.09.2015, 14:05:55
Lainaus
Poliisilta saadun arvion mukaan turvapaikanhakijoiden määrä ei ole lähipäivinä laantumassa, joten lisää hätämajoitustiloja tullaan tarvitsemaan. Kaupunki varustaa uusia majoituspaikkoja tyhjillään oleviin tiloihin Multisillan kouluun ja Hervannan lukioon. Näihin saadaan yhteensä 200 paikkaa.
http://www.tampere.fi/tampereinfo/ajankohtaista/rTXoWfOho.html

Herwoodi ja Multisilta onkin jo ennestään mamutettuja lääviä. Osuiko kenellekään tampersterilaiselle hompanssille jättipottia naapurit-arvonnassa?
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: Pekaso - 17.09.2015, 14:42:07
Jackpot!
Pitänee laajentaa tätä nykyistä Homman kyttääjäprofiiliani raportoivaksi.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: JPN75 - 17.09.2015, 15:16:25
Vanhainkoti, sairaala, ala-aste ja lukio. Mikä näitä yhdistää? Kaikki ovat olleet syystä tai toisesta tyhjillään ja nyt ne täytetään näillä syyrialaisilla sotaorvoilla, jotka ovat siis kotoisin Irakista ja ovat 30-vuotiaita. On toki hyvä, että tyhjillään olleet tilat saadaan käyttöön mutta... (Nyt ei pysty jatkamaan tuota virkettä).

Omassa kaupunginosassani ei onneksi ole tiloja näille turvapaikanhakijoille. Yksi asunto olisi naapurissa tyhjillään eli sinne mahtuisi joku kiva syyrialaisperhe majoittumaan.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: RP - 17.09.2015, 15:22:31
Pitäisi varmaan kaivaa se MTV:n uutisgrafiikka taas esiin

Kulujen säästämiseksi suljetaan kouluja ja vanhainkoteja
=>  Tyhjiksi jääneisiin tiloihin majoitetaan turvapaikanhakijoita valtion kustannuksella
=>  Valtio leikkaa valtionosuuksia kulujen kattamiseksi
=> Kunnilla säästötarve
=> (nuoli alkuun)
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: Jaska-70 - 17.09.2015, 15:41:11
Sääliks käy niitä joiden nurkille v.keskus tulee. Turvattomuus ja kämpän arvonlasku, aika karu saldo paikallisille :facepalm:
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: Pekaso - 17.09.2015, 16:05:57
Hervannan ex-lukio sijaitsee toiminnassa olevan Pohjois-Hervannan koulun (ala-ja yläaste) vieressä. Siihen siirtyi lukion lopetuksen jälkeen terveyskeskuksen neuvola ja fysioterapiatoiminta. Nämä palvelut ovat varmasti tarpeellisia Irakin lapsukaisillekin. Vajaan kilometrin päässä on mukava ja lämmin notkumispaikka nimeltään Duo- kauppakeskus.Rikastusaste on tällä hetkellä melkoisen korkea alueella. Mielenkiintoista nähdä, miten tulijat vaikuttavat alueen etnisten vähemmistöjen voimatasapainoon.

Kävin paikan päällä katsomassa ja siivoustoimet on tosiaan aloitettu tiloissa usean siivouspartion voimin.


Nyt ei voi enää venäläisetkään hillua alasti Opiskelijankadulla, jottei mamut loukkaannu.
https://www.youtube.com/watch?v=sgEr5raZt9Y
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: desperaato - 17.09.2015, 16:22:33
Voi voi. Multisillan koulu, jossa kävin 1. ja 2. luokan. Saman koulun tiloissa kävin ensimmäisen kerran äänestämässä eduskuntavaaleissa.
Nyt ei ihan tuplajättipottia tullut naapurit arvonnassa vaikka muutaman metrin päässä onkin vanha opiskelija talo missä toisinaan värisee ennemmän mutta viimeaikoina vähemmän.
Ajellessani tänään Rauhaniemeen päin tuli vastaan kolmen hengen partio ja ihmettelin joko Kaupin sairaalaan on ensimmäiset saapuneet kun se on myös siinä lähellä mutta nämä keihäänkärkijoukot olikin majoitettu Koukkuniemen vanhainkotiin.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: Noottikriisi - 17.09.2015, 16:25:52
Pitäisi varmaan kaivaa se MTV:n uutisgrafiikka taas esiin

Kulujen säästämiseksi suljetaan kouluja ja vanhainkoteja
=>  Tyhjiksi jääneisiin tiloihin majoitetaan turvapaikanhakijoita valtion kustannuksella
=>  Valtio leikkaa valtionosuuksia kulujen kattamiseksi
=> Kunnilla säästötarve
=> (nuoli alkuun)

En ole kummoinen kuvankäsittelijä mutta huvikseni kopsasin ideasi kuvaan.
http://hommaforum.org/index.php/topic,3.msg1996936.html#msg1996936
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: teppis01 - 17.09.2015, 17:18:41
3v lapseni on päiväkodissa tuon Multisillan koulun vieressä noin 10m päässä. Pääsen siten päivittäin näkemään millaista notkuntaa tuolla tulee olemaan. Ihan täytyi hommalle rekisteröityä, että pääsen raportoimaan. Ensi fiilikset ovat huolestuneet, eli olen siis rasisti.


Sent from my iPad using Tapatalk
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: käpyQaarti - 17.09.2015, 17:24:56
3v lapseni on päiväkodissa tuon Multisillan koulun vieressä noin 10m päässä. Pääsen siten päivittäin näkemään millaista notkuntaa tuolla tulee olemaan. Ihan täytyi hommalle rekisteröityä, että pääsen raportoimaan. Ensi fiilikset ovat huolestuneet, eli olen siis rasisti.


Sent from my iPad using Tapatalk

Tervetuloa! Ja tsemppiä!
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: Chew Bacca - 17.09.2015, 17:27:52
Moro ja tervetuloa. Ikävä että tavataan näissä merkeissä.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: koli - 17.09.2015, 21:57:53
3v lapseni on päiväkodissa tuon Multisillan koulun vieressä noin 10m päässä. Pääsen siten päivittäin näkemään millaista notkuntaa tuolla tulee olemaan. Ihan täytyi hommalle rekisteröityä, että pääsen raportoimaan. Ensi fiilikset ovat huolestuneet, eli olen siis rasisti.


Sent from my iPad using Tapatalk

Päättäjät ottaa kyllä hirvittävän riskin, kun majoittaa noita tuollaisiin paikkoihin. Oulussakin ala-aste kultamunahautomon vieressä, Kauhavalla yläaste jne.

Vaarallista leikkiä tulella.
Otsikko: Vs: 2015-09-16 Tampere avaa Koukkuniemen vanhainkotiin tilapäisen majoituskeskuksen
Kirjoitti: koli - 17.09.2015, 22:40:24
Lainaus
Koukkuniemeen saapuneet pakolaiset ihmetyttävät: "Tiedottaminen tuntunut puutteelliselta"

Tampereen Koukkuniemen vanhainkodin alueelle majoitetut turvapaikanhakijat ovat herättäneet ihmetystä ainakin joissakin alueella työskentelevissä.

Työntekijät ovat pääsääntöisesti naisia ja pääosin tyhjillään olleeseen Lehtelä-rakennukseen sijoitetut nuoria miehiä.

Alueen hoitoyksiköiden ja rakennusten ovet ovat pääsääntöisesti lukossa, mutta työntekijöistä on tuntunut epämiellyttävältä, kun jotkut hätämajoitukseen sijoitetut ovat käyneet kolkuttelemassa ovia.

Tilanteen organisointi ja tilanteesta tiedottaminen alueella työskenteleville on tuntunut puutteelliselta.

Kotihoidon ja asumispalvelujen tuotantojohtaja Ella Suojalehto Tampereen kaupungilta kertoo, että Koukkuniemen vanhainkodin henkilökuntalle on kerrottu asiasta.

- Asiasta on tiedotettu ensin esimiehille sähköpostitse ja he ovat kertoneet muille työntekijöille. Yöhoitajille on tiedotettu erikseen ja asiasta on ollut myös intranetissä.

Vaikka henkilökuntaa on tiedotettu, Suojalehto pohtii, ovatko kaikki kokeneet sen riittäväksi.

Hätämajoitusta Tampereen kaupungilla koordinoiva Tuula Haapio kertoo, että hätämajoituksessa on vapaaehtoisten lisäksi työssä kuusi kaupungin työntekijää ja vartiointi on järjestetty.
....
http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194998434396/artikkeli/koukkuniemeen+saapuneet+pakolaiset+ihmetyttavat+tiedottaminen+tuntunut+puutteelliselta+.html
Otsikko: Vs: 2015-09-16 Tampere avaa Koukkuniemen vanhainkotiin tilapäisen majoituskeskuksen
Kirjoitti: Echidna - 17.09.2015, 22:47:19
Tulijathan voisivat aloittaa perehtymisen hoitoalalle samantien siinä vanhainkodin yhteydessä. Kerrottaisiin miehille rehellisesti, että me ollaan ajateltu heistä hoitoalan työvoimapulan paikkaajia.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: Maija Poppanen - 17.09.2015, 22:51:49
Multsun koulusta omakin vanhempi kakara ponnisti koulu-uralleen. Senkin sulkemisen osasyy keskittämisen lisäksi, lie homeisiin liittyvä.

Otsikko: Vs: 2015-09-16 Tampere avaa Koukkuniemen vanhainkotiin tilapäisen majoituskesk
Kirjoitti: Supernuiva - 17.09.2015, 22:57:25
Otsikon tilapäinen lienee aivan samalla tavalla tilapäinen kuin tulo- ja autovero.

Jotenkin tuntuu, että emme ole nähneet vielä alkuakaan majoitusjärjestelyistä. USA tässä on taustalla ja presidentinvaalit, tämä vain tuli mieleen. Jotkut ovat ajatelleet, että olisi eduksi saada rauhoitettua Irakia siirtämällä "ylimääräistä" väestöä Eurooppaan.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: Kyklooppi - 17.09.2015, 23:02:01
Eikös sielä Hervannassa ole monikulttuuria ennestään runsain mitoin?
Multisilta, onkos se siinä lähellä kanssa?
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: Maija Poppanen - 17.09.2015, 23:03:19
3v lapseni on päiväkodissa tuon Multisillan koulun vieressä noin 10m päässä. Pääsen siten päivittäin näkemään millaista notkuntaa tuolla tulee olemaan. Ihan täytyi hommalle rekisteröityä, että pääsen raportoimaan. Ensi fiilikset ovat huolestuneet, eli olen siis rasisti.


Sent from my iPad using Tapatalk

Päättäjät ottaa kyllä hirvittävän riskin, kun majoittaa noita tuollaisiin paikkoihin. Oulussakin ala-aste kultamunahautomon vieressä, Kauhavalla yläaste jne.

Vaarallista leikkiä tulella.

Multsun tarha oli pitkään pohjoismaiden suurin. Piha-alue on valtava ja metsän reunustama.

Vaikean valvottavuuden vuoksi mukuloita, ainakin omien siellä ollessa, oli karkuteillä metsässä tämän tuosta. Siellä on mukava maahantunkeutuja-pedofiilin vaania.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: Kyklooppi - 17.09.2015, 23:11:21
Joissain kulttuureissa ei ole sellaisia ikärajoja rakkautta kahlitsemassa kuin täällä.
Otammeko kulttuurilliset vaikutteet vastaan rikastavina vai käytämmekö omia jäykähköjä
rakenteita myös toismaalaisiin?
Nyt on pohdinnan paikka, impiwaara vai avarakatseisuus?
Otsikko: Vs:2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: hullu1234 - 17.09.2015, 23:28:07
http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194976053709/artikkeli/multisiltaan+rakennetaan+uusi+paivakoti.html

Vanhan päiväkodin vieressä olevan Multisillan koulutalon toiminta päättyi myös viime vuonna rakenteissa todettujen vaurioiden ja sisäilmaongelmien vuoksi.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: Maija Poppanen - 17.09.2015, 23:34:21

http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194976053709/artikkeli/multisiltaan+rakennetaan+uusi+paivakoti.html

Vanhan päiväkodin vieressä olevan Multisillan koulutalon toiminta päättyi myös viime vuonna rakenteissa todettujen vaurioiden ja sisäilmaongelmien vuoksi.

Kiitos.

Aiheellinen päivitys. Missä Multsun tarhan "väistötilat" ovat?
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: MW - 17.09.2015, 23:38:11

http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194976053709/artikkeli/multisiltaan+rakennetaan+uusi+paivakoti.html

Vanhan päiväkodin vieressä olevan Multisillan koulutalon toiminta päättyi myös viime vuonna rakenteissa todettujen vaurioiden ja sisäilmaongelmien vuoksi.

Kiitos.

Aiheellinen päivitys. Missä Multsun tarhan "väistötilat" ovat?

Missä temperamenttiset etelän miehet harjoittavat tulista rakkautta?
Otsikko: Vs:2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: hullu1234 - 17.09.2015, 23:46:02

http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194976053709/artikkeli/multisiltaan+rakennetaan+uusi+paivakoti.html

Vanhan päiväkodin vieressä olevan Multisillan koulutalon toiminta päättyi myös viime vuonna rakenteissa todettujen vaurioiden ja sisäilmaongelmien vuoksi.

Kiitos.

Aiheellinen päivitys. Missä Multsun tarhan "väistötilat" ovat?

Ketjun alussa sanottiin, että 10 metrin päässä tuosta entisestä koulusta.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: G - 18.09.2015, 00:31:40
Eikös sielä Hervannassa ole monikulttuuria ennestään runsain mitoin?
Multisilta, onkos se siinä lähellä kanssa?

Hervannassa on paljon rikkautta. Haittamaahanmuuttajia on selvästi keskivertoa enempi, mutta kaikista ulkkareista merkittävä osa on kuitenkin teknilliseen yliopistoon/Hermiaan liittyvää hyötymamuja. Lasken opiskelijat hyödyiksi, koska eivät ainakaan lähtökohtaisesti ole polttamassa isäntiään. Hervanta tuskin tulee vajoamaan anarkistiseksi mamugetoksi johtuen juuri TTY:stä, parista muusta koulusta ja asemastaan kaupunkina kaupungissa. Tiivistettynä voisi sanoa että Hervanta on syvällä mutta ei aivan niin syvällä kuin ensisilmäyksellä Insinöörinkatua ajettaessa näyttäisi.
Multisilta on sitten oma alueensa, joka on muutama kilometri Hervannasta länteen Helsinkiin vievän moottoritien vieressä(ei varrella) ennen Ikeaa Helsingin suunnasta eli kaupunginosilla ei ole suoranaista yhteyttä toisiinsa. Toisin kuin Hervanta niin Multisilta on lähinnä nukkumalähiö ja lisäksi se on viimeinen alue ennen periferiaa eli Lempäälää. Tämä luo, ainakin kartalla, riskin alueen "unohtumisesta", ja alueen muuttumisesta mamugetoksi. Monikulttuurista kokeilua päästäänkin rakentamaan nyt "syyrialaisten lasten" kanssa. Jotain Multisillan sivussa olosta kertoo se, että vaikka olen yli 20 vuotta Tampereella asunut, niin en ole edes vahingossa käynyt siellä.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: teppis01 - 18.09.2015, 06:40:18
Multisillan koulu ja päiväkoti suljettiin tosiaan sisäilmaongelmien takia noin vuosi sitten. Päiväkoti purettiin ja väistötila rakennettiin siihen viereen koulun kentälle, noin 10m on seinien väli koululla ja päiväkodin väistötilalla. Päiväkodin lapset leikkivät edelleen vanhan puretun päiväkodin piha-alueella.

Koulurakennuksessa sen sijaan on jatkunut ainakin eiliseen asti iltatoiminta ja lasten kerhoja ja myös nuorison kokoontumispaikka Multsun klubi. Nämä kaikki saivat ilmeisesti kenkää tuolta nyt sitten. Kerron lisää kun tiedän enemmän ja kun uudet asukkaat saapuvat. Eilen ei vielä näkynyt mitään.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: teppis01 - 18.09.2015, 07:07:27
http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194998434396/artikkeli/pakolaisia+asuu+nyt+koukkuniemessa+tiedottaminen+tuntunut+puutteelliselta.html

Lainaus
Tuula Haapio kertoo, että Multisillan ja Hervannan hätämajoituspaikkojen vartiointi ja alueen asukkaille tiedottaminen mietitään tarkemmin perjantaina.

Koukkuniemessä ollut jo ongelmia kun mamut kolkuttelee ovia, mitenköhän tuolla päiväkodin kupeessa?
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: teppis01 - 18.09.2015, 07:22:53
Oli pakko kirjoittaa mailia tuolle Tampereen hätämajoitusta koordinoivalle henkilölle koskien Multisillan hätämajoitusyksikköä. Katsotaan saanko vastauksia.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Herra Vapaus - 18.09.2015, 19:36:00
Siellähän niitä näytti jo toissapäivänä Tammelassa heiluvan kokonainen lössi keskellä ajorataa. Matkasivat ilmeisesti kohti keskustan huvituksia. Eli käyttäytymisen perussäännöt ainakin ovat kunnossa.
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Gunnar Hymén - 18.09.2015, 19:37:50
Tampereen seurakuntayhtymä majoittanut "pakolaisia" Ylöjärven puolella sijaitsevaan kurssikeskukseensa.
Tässä kuvia.
http://hetki.aamulehti.fi/issues/2015-09-14/kirjoitukset/ylojarvella-ikavoidaan-taakse-jaaneita-perheita?share=988ecae5fba75c17b437b08c1a3ea8c4
   vikassa kuvassa heebo sanoo et vene upposi 2 kilsaa ennen rantaa ja joutuivat uimaaan ja kuva otettu heti uimisen jälkeen....tuota tuota, eikö vaatteiden pitäis olla märkiä?

pintaliitäjiä?
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: koli - 18.09.2015, 19:41:14
Siellähän niitä näytti jo toissapäivänä Tammelassa heiluvan kokonainen lössi keskellä ajorataa. Matkasivat ilmeisesti kohti keskustan huvituksia. Eli käyttäytymisen perussäännöt ainakin ovat kunnossa.

Oliko kaikki 17-vuotiaita hädänalaisia?
Otsikko: Vs: 2015-09-08 Demarit vaativat Tampereelle vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Herra Vapaus - 18.09.2015, 22:26:45
Oliko kaikki 17-vuotiaita hädänalaisia?
Samanlainen oli osalla habitus ja ihan muodikkaat vaatteet.  ;D
Otsikko: Tampere edellä - mitähän taas sit seuraavaksi
Kirjoitti: Kauko2 - 19.09.2015, 12:40:36
Tolkun menoa tää Tampereen touhu - mitä helvettiä sit seuraaks? Suoraan verotuloista rahaa pakolaisille?

http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tampereella-tilanne-kiristyy-kaupungin-tyontekijoilta-pyydetaan-sukkia-ja-avustustyota/5318880
Otsikko: Vs: Tampere edellä - mitähän taas sit seuraavaksi
Kirjoitti: Echidna - 19.09.2015, 12:49:57
Lainaus
– SPR ei millään pysty kaikkea hoitamaan itse, joten kaupunki lähti avuksi hoitamaan hätämajoitusta. Yritämme koko ajan yhteistyössä lähikuntien kanssa miettiä uusia majoitustiloja. Torniossahan ihmisiä majoitettiin jalkapallohalliin, mutta koska tämä tilanne tulee jatkumaan kuukausia, niin emme voi käyttää kaikkia liikuntahallejamme majoitukseen. Silloin meillä pysähtyy harrastustoiminta.

Suomalaisten harrastustoiminta arvotetaan siis Ruotsista Suomeen sotaa pakenevien hätää tärkeämmäksi...  :)
Otsikko: Vs: Tampere edellä - mitähän taas sit seuraavaksi
Kirjoitti: Vänkääjä - 19.09.2015, 13:43:20
Tolkun menoa tää Tampereen touhu - mitä helvettiä sit seuraaks? Suoraan verotuloista rahaa pakolaisille?

http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tampereella-tilanne-kiristyy-kaupungin-tyontekijoilta-pyydetaan-sukkia-ja-avustustyota/5318880

Tuon uutisen kuvituskuvasta tulee mieleen Arlingtonin hautausmaa.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: teppis01 - 21.09.2015, 21:08:59
http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194998932888/artikkeli/turvapaikanhakijoille+varattua+tilaa+rikottiin+tampereella.html

Ja koukkuniemessä meinataan alkaa riehumaan:
http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194998936486/artikkeli/poliisi+rauhoitti+turvapaikanhakijoiden+valeja+koukkuniemessa.html
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: MW - 21.09.2015, 21:18:22
Lainaus
Herranen sanoo, että turvapaikanhakijoille on pyritty keksimään tekemistä, jotta he saisivat aikansa kulumaan.

Partalapsia leikitetään vanhainkodissa, jotta saavat aikansa kulumaan.

Jumalauta tämä alkaa menemään absurdiksi...
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: teppis01 - 22.09.2015, 14:03:22
Sellainen arveluttava juttu, että olen Aamulehden sivuilla kahteen Tampereen hätämajoitustiloja koskevaan uutiseen kommentoinut huolestumisestani Multisillan päiväkodin kylkeen perustettavasta yksiköstä, ja kumpaakaan komenttia ei julkaistu. Esim. Koukkuniemen kähinäuutisessa kirjotin, että tätä samaako halutaan päiväkodin viereen.

Jostain syystä tuntuu, että tuota Multisillan päiväkotia ei saa mainita eikä sitä yhdessäkään Aamulehden uutisessa mainita. Puhutaan ainoastaan Multisillan koulusta.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: Puunhalaaja - 22.09.2015, 14:56:03
Sellainen arveluttava juttu, että olen Aamulehden sivuilla kahteen Tampereen hätämajoitustiloja koskevaan uutiseen kommentoinut huolestumisestani Multisillan päiväkodin kylkeen perustettavasta yksiköstä, ja kumpaakaan komenttia ei julkaistu. Esim. Koukkuniemen kähinäuutisessa kirjotin, että tätä samaako halutaan päiväkodin viereen.

Jostain syystä tuntuu, että tuota Multisillan päiväkotia ei saa mainita eikä sitä yhdessäkään Aamulehden uutisessa mainita. Puhutaan ainoastaan Multisillan koulusta.

Ihan normaali käytäntö. Ei valtamedia julkaise kriittisiä kannanottoja näistä maahantunkeutujista. Ei lehdissä eikä nettiuutisten kommenttiosioissa (nykyäänhän nettiuutisia ei yleensä edes voi kommentoida).

Sananvapaus on vain suvakeilla.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: mimmuru - 23.09.2015, 16:28:48
Hervannan lukio on valitettavan lähellä, ja näitä turviksia tullaan näkemään vielä kauppakeskuksessa vain lisää. Sinnehän he hakeutuvat. En uskalla liikkua öisin Hervannassa muuta kuin taksilla sen jälkeen, kun kaksi arabimiestä lähtivät kerran autolla seuraamaan. Samoin arveluttaa lähteä enää lenkille, koska lenkkireittini on syrjässä. Syrjäisestä sijainnista huolimatta ei ole takeita siitä, etteikö näitä miehiä eksyisi sinne. Varsinkin sitten, kun he löytävät itselleen autokyytejä.

Koukkuniemessä turvapaikanhakijat kuulemma kapuavat rännejä pitkin alas iltaisin vartijoiden huomaamatta päästääkseen livahtamaan ulos. 
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: starsailor - 23.09.2015, 19:32:35
Kävin äsken autoilemassa keskustassa: Kaupin sairaalan pihassa parikymmentä lähi-idän nuortamiestä pelaili jalkapalloa. Keskustassa 2-5 miehen ryhmiä oli useissa paikoissa hämeensillan länsipuolella, ilmeisesti siellä on kanssa joku hätäapumajoituspaikka. Liikenne valoissa tuli kaksi parikymppistä geelipäätä vastaan, molemmilla valkoiset iPhonet kädessä. Ei mulla muuta.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: Rantasalmen Sulttaani - 23.09.2015, 19:59:56
Huomenna torstaina keskusvirastotalolla:

Lainaus
Yleisötilaisuus tamperelaisille turvapaikkatilanteesta

Tampereen kaupunki järjestää yleisötilaisuuden turvapaikanhakijoiden hätämajoituksen järjestämisestä Tampereella. Tilaisuus on torstaina 24.9.2015 kello 17.30–19.30 valtuustosalissa, keskusvirastotalo, Aleksis Kiven katu 14-16 C. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille turvapaikkatilanteesta kiinnostuneille tamperelaisille. Kahvitarjoilu alkaen kello 17.00.

Tilaisuudessa ovat paikalla Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen sekä asiantuntijoita Tampereen kaupungilta, Suomen Punaisesta Rististä, Tampereen ev.lut. seurakunnilta, poliisista ja Pirkanmaan ELY-keskuksesta kertomassa tilanteesta ja vastaamassa tamperelaisten esittämiin kysymyksiin.

--

http://www.tampere.fi/tampereinfo/ajankohtaista/fxZvlBqOS.html (http://www.tampere.fi/tampereinfo/ajankohtaista/fxZvlBqOS.html)
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: Järkevä Linja - 23.09.2015, 21:46:29
Tampereen keskusta on kuin Bagdad konsanaan. Hatanpään valtatietä kävelee edes takaisin 8-14 hengen ryhmiä ja kantikset väistelevät näitä pitkin nurmikoita. Historiaa olen harrastuksekseni lukenut pienen ikäni ja ajan kuvaukset sekasortoisista ajoista ovat aina silloin tällöin mielenkiintoista luettavaa. En ikinä olisi uskonut että tulen itse vielä tällaisessa ajassa elämään. Uskottava se nyt on.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: teppis01 - 25.09.2015, 08:04:34
No niin tänään sitten saadaan Multisiltaankin rikastumista. Kovin on tässä viikolla vakuuteltu, että Multisilta toimii vain varatilana, jos muut paikat täyttyy. No kovin ihmeellinen selvännäkijä ei tarvinnut olla että arvasi tilojen Tampereella täyttyvän ennemmin kuin myöhemmin.

Ilmeisesti yöllä ollut taas tulijaa, kun eilisillan tiedotustilaisuudessa ei ollut tarvetta lisätilalle ja homma oli hallinnassa.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: hullu1234 - 25.09.2015, 09:30:10
Tulijathan pääsee heti diskoilemaan ekana päivänä pikkulasten kanssa samassa rakennuksessa:

https://www.facebook.com/Multsun-klubi-854727524559585/timeline/

Viikko-ohjelma on tällä viikkoo seuraavanlainen:
Ti, Ke ja To ns. normisetti eli talo auki pienille 15-17.00 ja isoille 17.30-21.00.
Perjantaina on pienten disco 17.30-20.00 (eli ei isojen vuoroa perjantaina).
Tiistaista alkaen meillä voi laulaa myös karaokea ja likuntasaliin pääsee ainakin vielä (eli koulun tiloihin ei ainakaan vielä ole tullut uusia asukkaita). Tulkaahan käväseen!
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: Griffinvaari - 25.09.2015, 10:45:35
"Tampereen poliisilaitos tiedottaa: Hallituksemme vaatiman 5% tuottavuus loikan toteuttamis ohjelma on saatu hyvin käyntiin ja toteutuu yhteiskuntasuunnittelun toimin, olemme kaupungin virkamies toimin kyenneet vähentämään poliisin kriittisiä kuljetuskustannuksia, polttoaine kuluja ja paskajalka saapas huoltomenoja yli hallituksen tavoitteiden.
Miten näin loistaviin tuloksiin on päästy, sijoittamalla uhrit ja konnat samoihin tai aivan viereisiin rakennuksiin, jolloin turha retkeily konnien perässä on vältetty ja voitu suorittaa mukavasti sisätiloissa, odotamme seuraavaksi hallituksen armahduslakia kunnia kansalaisten vapauttamiseksi turhista ja todella kalliista oikeus toimista(juristit), tosin pitkäaikainen kunniakansalais ryhmämme edustajat ovat kritisoineet vankiloiden tyhjentämistä kulttuurellisin syin  (ovat kyvyttömiä luomaan sisäistä nokkimis järjestystä kun istuntojenpituuden vertailu käy mahdottomaksi), lisäksi vaativat pääsyä samoihin uusien kunniakansalaisten tiloihin, tasaarvo perustein, uudetkunniakansalaisemme kun saavat etumatka edun vanhojenkunniakansalaistemme leipälajissa, arvottomien ja kunnioittamattomien valkolais vanhusten ryöstöissä, lisäksi he ovat ilmaisseet vastustavansa koukkuniemen sisälämpötilojen tolkutonta nostoa, johon koukkuniemen entinen johtaja nykyinen ylätason virkanainen, siltanaukee on antanut poliisille hyväksyttävän selityksen: lämpötilaa nostettiin palvelu syistä, kun vanhus jota uudet tai vanhat kunniakansalaisemme muistavat ammattimaisella ryöstöllä ja ehkä murhalla, on tärkeää ettei mummun raato ehtisi jäähtyä alle koraanin panorajan ja onhan sitä muslimi homoakin palveltava.
Mikäli em toimet toteutuvat voidaan turhat ajelut lähes välttää ja jäljelle jäävät lähes vain vaativat ylinopeus puskakeikat, näin valtavilla säästöillä monikulttuurisuus meitä rikastaa, toteaa nimettömänä pysytellyt tampereen poliisi ylialijohtaja(valitettavasti toimittajamme ei voinut kopioida nimeään yhdestäkään länsimediasta) .
Olisimme mainostaneet myös muhametin esimerkin seuraajien edityneitä lapsiseksi toimia mutta palstatilan säästämiseksi kokoomuksen piiritoimisto kielsi sen, säästösyistä.
Näin täällä tampereella toivotetaan irakista, somaliasta, albaaniasta ja muista maailman tunkioista tänne saapuneet syyrialaiset tervetulleiksi tv. yle  :-* ."

 :facepalm:
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: Griffinvaari - 25.09.2015, 13:18:04
Kerrostalossa uusi käytäntö pakolaisten takia – PS:n valtuutettu esitti poliisille kysymyksen

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194999502369/artikkeli/kerrostalossa+uusi+kaytanto+pakolaisten+takia+ps+n+valtuutettu+esitti+poliisille+kysymyksen.html

Edelleen nimettömänä pysyttelevä tampereen poliisi ylialijohtaja vastaa rauhoittavasti etenkin opiskelija neitosille, ovien lukitsemisen sijaan ne pitää avata samoin kuin asuntojenkin ovet, vaurioiden minimoimiseksi.
Ja sitten kun kärvakäsi partalapsi, eri tummuus sävyillä, saapuu laajentamaan seksuaalista käsitystänne, ottakaa vastaan koko molo ja nauttikaa, ellei kyseessä sitten ole isis partalapsi joka noudattaa niiden palvelusohjetta joka sanoo: tapa ja nauti.
No vahingot seuraavalle opiskelija neitoselle asunnossa jäävät vähäisemmiksi, Elämä on.
 :facepalm: .
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: mimmuru - 25.09.2015, 14:15:15
"Kysymykseen vastasi Sisä-Suomen poliisilaitoksen komisario Ismo Rajala. Hänen mukaansa ovien lukitsemiskäytäntöjen tiukentamiselle ei ole mitään perusteita. Hän arvioi, että ratkaisu perustuu tietämättömyyteen."

Perustuu tietämättömyyteen? Kai ihmiset saavat olla varovaisia, kun oman asuinalueen tilanne muuttuu radikaalisti? Sehän on tervettä järkeä! Ei siitä haittaakaan ole, jos ulko-ovet on lukittuina, koska taloon kuulumattomia ei sinne käytäviin tarvita notkumaan (olivat sitten paikallisia tai ei), ja kylään tulevat osaavat ilmoittaa tulostaan.

Lukitut ulko-ovet on ollut normaali käytäntö monissa kerrostaloissa jo ennen tällaista tilannetta.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: OlliH - 25.09.2015, 16:48:34
Iphone-miehet ovat vaivihkaa miehittäneet Hervannan Lukion. Videomateriaali nähtävissä aihetta käsittelevällä Facebook-sivulla.

https://www.facebook.com/noisisinhervanta/

Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: nimierkki - 25.09.2015, 17:33:15
Kyllä ei yhtäkään iphonemiestä tai isisäijää näkynyt tuossa kun äsken ajoin ohi, mutta joku daami kyllä ulkoilutti koiraa kyseisen koulun pihassa.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: teppis01 - 25.09.2015, 17:41:50
Multsun koulun pihan läpi kävelin tänään kun lasta hain tarhasta. Kova tohina päällä, viime viikonloppuna rikottu ovi oli korjattu. Vielä ei sentään "asiakkaita" näkynyt. Aika kova tungos tulee, jos meinaavat tuohon sen 100 henkee sijoittaa. Mutta minkäs sille mahtaa, ei voi kuin toivoa että ovat ihmisiks.
Otsikko: Vs: 2015-09-17 Tampere: Multisillan koulu ja Hervannan lukio hätämajoitustiloiksi
Kirjoitti: teppis01 - 26.09.2015, 20:28:26
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194999659014/artikkeli/kuva+tulevan+hatamajoituspaikan+ikkuna+rikottu+tampereella.html

Tuolla on ilkivaltaa ollut jo kauan ennen tätä mamukriisiä. Ikkunoita on rikottu jo puretussa päiväkodissa ja myös väistöpäiväkodissakin ainakin kerran. Eipä vaan toimittajia kiinnostanut tuolloin, kun uhrina ei ollut kultamunat.
Otsikko: 2015-10-16 AL: Tampereelta etsitään tiloja uudelle vastaanottokeskukselle
Kirjoitti: koli - 16.10.2015, 14:11:23
Lainaus
Tampereelta etsitään tiloja uudelle turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukselle

Hoivapalveluyritys Metsätähti etsii työntekijöitä Tampereelle perustettavalle turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukselle. Yritys hakee parhaillaan keskukselle yksikönjohtajaa ja sosiaaliohjaajia.

Hakuilmoituksen perusteella palkattava yksikönjohtaja johtaisi Tampereen toimintojen lisäksi vastaanottokeskusta Raumalla.

Puhelimella tavoitettu yrityksen palvelujohtaja Markku Pikkarainen vahvistaa, että hätämajoitukseen soveltuvat tilat ovat etsinnässä, mutta sen tarkempaa tietoa ei vielä ole.

- Potentiaalisia tiloja etsitään Tampereelta, mutta myös muualta Suomesta. Mitään ei ole vielä lukkoonlyöty.

Pikkaraisen mukaan siis sekä keskuksen sijoittuminen, koko että aikataulu ovat vielä täysin auki.

Keskuksen johtajalta edellytetään yrityksen ilmoituksen perusteella vähintään sosiaali- tai terveydenhuoltoalan amk -tasoista koulutusta sekä kokemusta maahanmuuttajien kanssa työskentelystä. Kokemusta on oltava myös esimiestyöskentelystä ja yksikön johtamisesta. Suomen kielen lisäksi sujuva englannin kielen taito on välttämättömyys. Myös muu kielitaito on eduksi.

Sosiaaliohjaajilta edellytetään palveluhenkisyyttä, oma-aloitteisuutta, luotettavuutta ja hyvää paineensietokykyä.

Metsätähti on hoitajien perustama, hoitajavälitykseen erikoistunut yritys.
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195002238939/artikkeli/tampereelta+etsitaan+tiloja+uudelle+turvapaikanhakijoiden+vastaanottokeskukselle.html

Katsotaan, että ketä hompanssia arpaonni tällä kertaa suosii.
Otsikko: Vastaanottokeskus yhä suunnitteilla
Kirjoitti: Afrikan kirjeenvaihtaja - 26.10.2015, 16:16:37
Lainaus
Vastaanottokeskus yhä suunnittelilla – Näin Tampere varautuu turvapaikanhakijoiden aaltoon suuriin kaupunkeihin

Turvapaikanhakijoiden määrän kasvu on iso haaste myös Tampereen ensi vuoden budjetin kannalta.

Pormestari Anna-Kaisa Ikosen (kok) mukaan Tampere varautuu turvapaikanhakijoiden tuloon, mutta varutumista hankaloittaa se, ettei kaupungilla ole tarkkaa tietoa, mihin varautua.

– Meidän täytyy valmistautua siihen, että oleskeluluvan saaneet turvapaikan hakijat hakeutuvat suuriin kaupunkeihin. En lähde arvioimaan määriä, mutta luku on Tampereella varmasti nelinumeroinen.

Esimerkiksi hätämajoitustoiminnan tuloja ja menoja ei ole kuitenkaan huomioitu vuoden 2016 talousarviossa, koska toiminnan laajuutta ja kestoa on vaikea arvioida.

[---]

Ikosen mukaan Tampereen kaupunki käy keskusteluja myös vastaanottokeskuksen perustamisesta Tampereelle.

– Olemme ilmaisseet, että meillä olisi valmius sellaisen perustamiseen. Olemme haarukoineet mahdollisia paikkoja, mutta tällä hetkellä meillä ei ole vapaata tilaa.

Ikonen uskoo, että maahanmuutto pystytään Tampereellakin kääntämään voimavaraksi.

[---]

Tamperelainen (http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/330874-vastaanottokeskus-yha-suunnittelilla-nain-tampere-varautuu-turvapaikanhakijoiden) (Jutun yhteydessä on äänestys siitä, pitääkö Tampereelle perustaa vastaanottokeskus.)
Otsikko: Vastaanottokeskus yhä suunnitteilla
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 26.10.2015, 16:29:28
Lainaus
Ikonen uskoo, että maahanmuutto pystytään Tampereellakin kääntämään voimavaraksi.

Minä taas uskon, että kuu on juustoa.  ;D
Otsikko: Vastaanottokeskus yhä suunnitteilla
Kirjoitti: Marko Mjölnir Parkkola - 26.10.2015, 16:38:20
Kertokaa heti kun tiedätte paikan. Vien pari pakettia amerikanpekonia paikalle.

Vai Kaupin sairaala. Pitääpä pyytää joltain kyyti sinne.
Otsikko: Vastaanottokeskus yhä suunnitteilla
Kirjoitti: elven archer - 26.10.2015, 16:50:46
Lainaus
Ikonen uskoo, että maahanmuutto pystytään Tampereellakin kääntämään voimavaraksi.
Ai? Missä muualla se on ollut voimavara?
Otsikko: Tampereelle yksityinen vokki Rautaharkon pienteollisuusalueelle
Kirjoitti: koli - 06.11.2015, 17:01:52
Lainaus
Tampereelle yksityinen vastaanottokeskus

Tampere saa ensimmäisen yksityisen vastaanottokeskuksen jo reilun viikon kuluttua.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluyhtiö Hoivapalvelu Metsätähti Oy avaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen Tampereella Rautaharkon pienteollisuusalueelle.

Uuden vastaanottokeskuksen perustamisessa on tehty tiivistä yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Maahanmuuttoviraston kanssa.

Vastaanottokeskus ottaa vastaan 120 turvapaikanhakijaa.

Uuden keskuksen suunniteltu avaamispäivä on 16. marraskuuta. Vastaanottokeskus on Hoivapalvelu Metsätähti Oy:n ensimmäinen. Metsätähti Oy on osa Mehiläinen konsernia.

Asiasta järjestetään alueen asukkaille tiedotustilaisuus. Asukastilaisuuden ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/334742-tampereelle-yksityinen-vastaanottokeskus
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: endercon - 10.11.2015, 06:53:08
Tampereen Rautaharkon vokki on pakko sijoittua VR:n vanhaan varikkotaloon.
Kun puhutaan Rautaharkon pienteollisuusalueesta (mikä on todella pieni), ei siellä ole kuin yksi muuntajalaitos (mihin tuskin se vokki perustetaan), ei jää vaihtoehtoja jäljelle kuin VR:n vanha varikkotalo. Tietääkseni se on ollut tyhjänä nyt pari vuotta.
https://www.google.fi/maps/place/61%C2%B028'08.0%22N+23%C2%B046'02.2%22E/@61.4688821,23.7654687,453m/data=!3m2!1e3!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0

Edit: jos jatkaa tuon VR:n vanhan varikkotalon oli, onkin jo virallisesti Peltolammin puolella.
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: JPN75 - 12.11.2015, 17:38:56
Tampereelle ensi viikolla avattava vastaanottokeskus sijaitsee osoitteessa Varikkokatu 10. Paikka on Suomen toiseksi vilkkaimman ratapihan vieressä. Lähin raide on viiden metrin päässä rakennuksesta... En olisi koskaan uskonut, että moiseen paikkaan laitetaan vastaanottokeskus. Dieselveturit metelöivät ja saastuttavat vieressä. Junia menee jatkuvasti ohi ja radalle pääsee suoraan kävelemällä. Minkäänlaista aitaa ei ainakaan tällä hetkellä ole esteenä.

Tässä vielä paikka kuvan kanssa. Rakennus keskellä kuvaa kuusen takana:

https://goo.gl/AnX85o (https://goo.gl/AnX85o)
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Mr.Reese - 12.11.2015, 18:00:03
Käväse näyttää kuvia kivitipusta ja muista luxus vokeista. Pääsette tosta eroon kun matut polttaa se itse.
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: endercon - 12.11.2015, 18:15:44
Tampereelle ensi viikolla avattava vastaanottokeskus sijaitsee osoitteessa Varikkokatu 10. Paikka on Suomen toiseksi vilkkaimman ratapihan vieressä. Lähin raide on viiden metrin päässä rakennuksesta... En olisi koskaan uskonut, että moiseen paikkaan laitetaan vastaanottokeskus. Dieselveturit metelöivät ja saastuttavat vieressä. Junia menee jatkuvasti ohi ja radalle pääsee suoraan kävelemällä. Minkäänlaista aitaa ei ainakaan tällä hetkellä ole esteenä.

Tässä vielä paikka kuvan kanssa. Rakennus keskellä kuvaa kuusen takana:

https://goo.gl/AnX85o (https://goo.gl/AnX85o)
Meinasin mennä huomenna itse tarkastamaan aluetta; missäpäin on kuhinaa ja vipinää.
En olisi uskonut että avaisivat tuohon!! Ajattelin että vetäisivät vanhaan varikkotaloon.
Kiitos tiedosta, päivittelen tuon tietoihini.
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: JPN75 - 12.11.2015, 18:36:42
Tuosta Varikkokadulle Rautaharkon eteläpuolelle avattavasta vastaanottokeskuksesta ei ole vieläkään kerrottu alueen asukkaille mitään vaikka ensi viikolla pitäisi toiminnan alkaa. Edes sijaintia ei ole kerrottu. Kävinkin siis viikonloppuna ihmettelemässä, että mihin se vastaanottokeskus oikein tulee. Tuo Varikkokatu 10 oli ensimmäinen ajatukseni ja meninkin sinne katselemaan ikkunoista sisään. Jyskissä oli ainakin asioitu oikein kunnolla, kun oli ainakin yksi huone täynnä Jyskistä ostettua tavaraa. Tänään kävin pikaisesti katsomassa onko siellä edistytty ja olihan siellä: kerrossänkyjä oli ahdettu pienet huoneet täyteen. Kovasti alkaa vaikuttaa vastaanottokeskukselta tuo rakennus.

Jos turvapaikanhakijat osoittavat mieltään vastaanottokeskukseen liittyen, niin lupaan mennä heidän tuekseen! Terveisin nimby.
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: TattiJooseppi - 12.11.2015, 18:42:12
Siitähän on mukavan lyhyt matka mennä notkumaan koivistonkylän prismaan. Tuolla myös kuntosali easyfit joten alkaa varmaan värinää tulla sinnekin.
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: JPN75 - 13.11.2015, 14:42:05
"Tampereen Rautaharkossa avataan tulevana maanantaina 120-paikkainen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.

Alueen asukkaille järjestetään asiasta tiedotustilaisuus keskiviikkona 18. marraskuuta kello 18 alkaen Hatanpään koulun juhlasalissa osoitteessa Haapakuja 2."

Ensin avataan vastaanottokeskus ja sitten muutaman päivän päästä järjestetään ensimmäinen tiedotustilaisuus... Meneekö ihan oikeassa järjestyksessä???

Perjantain Aamulehdessä oli kokosivun juttu tästä Varikkokadulle avattavasta vastaanottokeskuksesta. Kuva ja kartta mukana jutussa eli nyt kaikki muutkin tietävät missä se vastaanottokeskus sijaitsee. Jutussa ei millään tavalla ihmetelty sijaintia tai mitään muutakaan paitsi juuri tätä tiedotuksen puuttumista.
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: hullu1234 - 13.11.2015, 15:24:23
Ohan siellä sentään tenniskenttä:

(http://i.imgur.com/YaZjTF1.jpg)

http://binged.it/1RTz91T
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: koli - 15.11.2015, 22:40:11
Taksikuski kertoo yksittäistapauksesta:
(http://static.mvlehti.net/uploads/2015/11/1447619304649screensave.png)

Tammelastahan on matkaa yksi kullinluikaus Kaupin ja Koukkuniemen hätämajoitusyksiköihin... Meillä on unelma!
Otsikko: Rautaharkon VOK, yleisötilaisuus
Kirjoitti: blackbird - 16.11.2015, 14:59:53
Hoivapalvelu Metsätähti Oy avaa 16.11.2015 turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen Rautaharkon pienteollisuusalueella osoitteeseen Varikkokatu 10. Metsätähti järjestää asiasta alueen asukkaille yleisötilaisuuden keskiviikkona 18.11. kello 18 - 20 Hatanpään koulussa osoitteessa Haapakuja 2.
Yleisötilaisuudessa ovat paikalla vastaanottokeskuksen toiminnasta vastaavat Metsätähti Oy:stä sekä asiantuntijoita Maahanmuuttovirastosta, Tampereen kaupungilta ja poliisista. Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Rautaharkkoon perustettavassa vastaanottokeskuksessa on tilat 120 turvapaikanhakijalle. Se on Hoivapalvelu Metsätähden ensimmäinen. Metsätähti Oy on osa Mehiläinen konsernia.

Lisätiedot: vastaanottokeskuksen johtaja Päivi Nikkola, Hoivapalvelu Metsätähti Oy,
puh. 050 433 6840, etunimi.sukunimi@metsatahti.fi
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Noottikriisi - 16.11.2015, 15:19:20
Tuosta Varikkokadulle Rautaharkon eteläpuolelle avattavasta vastaanottokeskuksesta ei ole vieläkään kerrottu alueen asukkaille mitään vaikka ensi viikolla pitäisi toiminnan alkaa. Edes sijaintia ei ole kerrottu. Kävinkin siis viikonloppuna ihmettelemässä, että mihin se vastaanottokeskus oikein tulee. Tuo Varikkokatu 10 oli ensimmäinen ajatukseni ja meninkin sinne katselemaan ikkunoista sisään. Jyskissä oli ainakin asioitu oikein kunnolla, kun oli ainakin yksi huone täynnä Jyskistä ostettua tavaraa. Tänään kävin pikaisesti katsomassa onko siellä edistytty ja olihan siellä: kerrossänkyjä oli ahdettu pienet huoneet täyteen. Kovasti alkaa vaikuttaa vastaanottokeskukselta tuo rakennus.

Jos turvapaikanhakijat osoittavat mieltään vastaanottokeskukseen liittyen, niin lupaan mennä heidän tuekseen! Terveisin nimby.

Mekin käytiin rouvan kanssa viha-ajelulla tuossa pihassa. Nyt alkaa olla liian lähellä, meille on tuosta kaksi kilometriä. Jos meidän rauhallinen impivaaralainen idyllimme joutuu uhanalaiseksi niin saatan kohta alkaa vihapuhumaan!  >:(
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: blackbird - 16.11.2015, 15:21:38
Tietääkö kukaan lisää asemakaavasta, voiko pienteollisuustilaa käyttää majoitukseen näin?
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Noottikriisi - 16.11.2015, 15:25:33
^Hyvä huomio.
Lisäksi ainakaan minusta tuo sijainti tai rakennus eivät näyttäneet lainkaan asumiseen soveltuvilta. Ettei vaan tulisi nyt valituksia kunniavierailta! ;(
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Maija Poppanen - 16.11.2015, 15:40:26
Mekin käytiin rouvan kanssa viha-ajelulla tuossa pihassa. Nyt alkaa olla liian lähellä, meille on tuosta kaksi kilometriä. Jos meidän rauhallinen impivaaralainen idyllimme joutuu uhanalaiseksi niin saatan kohta alkaa vihapuhumaan!  >:(

Kilometri linnuntietä meiltä  >:(

Pitikin lähteä tänään koiran kanssa kurkistamaan saapuvia mutta tulikin sit muuta.
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Gunnar Hymén - 16.11.2015, 15:58:43
tuossahan on metsää missä kirmata, ilman että kukaan on näkemässä. eli esim. piilosta voi hyvin leikkiä.
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: MW - 16.11.2015, 16:24:09
Kyllä tuli Kaupissa aikoinaan piilosta leikittyä, kolmen saatanan suuren metsästyskoiran kanssa.

Voi voi, ei aika mennyt palaa. Nythän siellä voisi puskissa lymytä saalistakin.

EDIT: hirveen hirven kanssa kyllä kerran toljoteltiin, oli jännä paikka. Että ne koirat tärisi! Eikä pelosta...
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Gunnar Hymén - 16.11.2015, 16:25:16
hmm, koirat ja metallinpaljastin, vois tulla tuplajackpot
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: JPN75 - 16.11.2015, 17:30:01
Mekin käytiin rouvan kanssa viha-ajelulla tuossa pihassa. Nyt alkaa olla liian lähellä, meille on tuosta kaksi kilometriä. Jos meidän rauhallinen impivaaralainen idyllimme joutuu uhanalaiseksi niin saatan kohta alkaa vihapuhumaan!  >:(

Kilometri linnuntietä meiltä  >:(

Pitikin lähteä tänään koiran kanssa kurkistamaan saapuvia mutta tulikin sit muuta.

Tiistaina taitaa tulla ensimmäiset pakoloiset. Suosittelen lämpimästi kaikille koiranomistajille, että menette usein koiran kanssa ulkoilemaan tuonne Varikkokatu 10 lähettyville. Ja kakkapussia ei tarvitse välttämättä ottaa mukaan.

Vihapuhuminen ja kivien heittely ovat paljon pahempia rikoksia kuin mikään vähäpätöinen rynnäkkökiväärillä ampuminen eli ei vihapuhuta sitten ollenkaan...
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Voitto Ankka - 17.11.2015, 14:46:05
Tänään klo 16:00 yhdyskuntalautakunnassa:

"Poikkeamishakemus opetustilojen muuttamiseksi tilapäisesti terveydenhoito- ja majoitustiloiksi tontilla Hervanta-7102-1, Opiskelijankatu 31"

”...Tilapäinen käyttötarkoituksen muutos opetustiloista terveydenhoito- ja
majoitustiloiksi. Tyhjillään oleviin koulun tiloihin sijoitetaan tilapäinen kriisimajoitus
turvapaikanhakijoille sekä Hervannan terveysaseman sisäilmaremontin
väistötiloina terveydenhoitoalan vastaanottotiloja.
Terveydenhoitoalan vastaanottotilat (FIMLAB) palvelee alueen asukkaita,
eikä toiminnalla ole haitallisia vaikutuksia ympäristöön. Turvapaikanhakijoiden
kriisimajoitus sopii tyhjiksi jääneisiin koulun tiloihin ja työllistää oman
toimintansa lisäksi esim. kuljetus-, kiinteistö ja ruokapalveluita. Valtio maksaa
väliaikaisen vastaanottokeskuksen eli kriisimajoituksen kulut.”...

j.
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: teppis01 - 18.11.2015, 12:35:38
Peltolammin koulussa, jossa lapseni on, on todettu syyhytartunta. Tuollahan on käynyt jo muutaman viikon mamulapset ympäri Tampereen vokkeja. Tietystikkään tartunta ei ole heistä peräisin. Hoito-ohjeet tulossa kotiin meillekin.

Wikipediasta:
"Trooppisista maista matkailijoitten ja matkatavaroitten mukana tulevat punkit ovat erityisen hankalia hävittää. Riski on suuri, koska monissa maissa suuri osa väestöstä sairastaa syyhyä.

Jatkuvan kutinan ilmetessä koko perheen on hakeuduttava kiireellisesti lääkäriin, sillä taudin hoito vaikeutuu ajan myötä. Hoidon aikaan lakanat tulee vaihtaa päivittäin, koska tautia tartuttava hilse jää yön aikana lakanoihin. On tärkeää pestä vaatteet ja vuodevaatteeti päivittäin 90 asteen pesuohjelmalla sekä kuivata vaatteet kuivausrummun kuumalla ohjelmalla ja silittää kuumalla. Likapyykkiin ei saa koskea ilman hansikkaita, jotta ei tartuta itseään jatkuvasti uudelleen. Puhdasta pyykkiä varten on oltava uudet kertakäyttöhansikkaat. Koska ei ole takeita siitä, että lakanat ja vaatteet näinkään tulevat puhtaiksi, tulisi mieluiten käyttää paperilakanoita. Erityisesti sairaaloissa voitaisiin näin estää laajamittaisia tartuntoja."

Kyllä sylettää.

edit: sen verran lisään vielä, että Peltolammin koulussa on siis valmistava luokka maahanmuuttajille ja siellä käy siis myös turvapaikanhakijalapset.
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: teppis01 - 18.11.2015, 18:02:49
Kaupungin vastaus tähän syyhyyn:

"Ei ole vaarallinen ja hoitokin kohtuu helppoa. Syyhyä esiintyy Tampereella suomalaisillakin kuin myös muualta tulleilla ihmisillä. Syyhy ei aiheuta poikkeusta eikä poikkeustoimia."

Sinänsä siis ei kielletty, että mistäkö syyhy on peräisin, mutta kyllä sen kanssa pärjäilette. Kiitoksia. Koskaan ei ole ennen ollut syyhyä meidän lasten aikana tuossa koulussa eikä koskaan päiväkodissakaan.
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Mr.Reese - 18.11.2015, 18:06:36
Vanhemmat, nouskaa vastarintaan, muuten saatte kaiken paskan sietää. Kun kaikki kantisvanhemmat ilmoittaa, että matut karanteeniin tai meidän lapset ei kouluun tule, niin ainakin saadaan keskustelua ja kansan sympatiat on silti teidän puolella.
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Lupu(kulkuri) - 18.11.2015, 18:33:06
tuossahan on metsää missä kirmata, ilman että kukaan on näkemässä. eli esim. piilosta voi hyvin leikkiä.

..tai kiireen vilkkaa junalla Stadiin..

Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: MW - 18.11.2015, 19:38:00
***
On tärkeää pestä vaatteet ja vuodevaatteeti päivittäin 90 asteen pesuohjelmalla sekä kuivata vaatteet kuivausrummun kuumalla ohjelmalla ja silittää kuumalla. Likapyykkiin ei saa koskea ilman hansikkaita, jotta ei tartuta itseään jatkuvasti uudelleen. Puhdasta pyykkiä varten on oltava uudet kertakäyttöhansikkaat. Koska ei ole takeita siitä, että lakanat ja vaatteet näinkään tulevat puhtaiksi, tulisi mieluiten käyttää paperilakanoita. Erityisesti sairaaloissa voitaisiin näin estää laajamittaisia tartuntoja."

Kyllä sylettää.

edit: sen verran lisään vielä, että Peltolammin koulussa on siis valmistava luokka maahanmuuttajille ja siellä käy siis myös turvapaikanhakijalapset.

Pikku juttu, helppoa kuin heinänteko, näköjään. Millähän tuotakin nyt välttelisi?

Omat mukulat ovat jo aikuisia, mutta työkavereiden muksuja saattaa hyvinkin olla noissa syyhykouluissa.

Taisi mennä garderobi uusiksi, aika vähän noissa lätkissä suositellaan 90 asteen pesua vaatteille. Saakohan moisia rytkyjä mistään? Sairaaloiden suojavaatteet? Heavy-duty haalarit?

Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: koli - 15.12.2015, 20:16:13
Tesomajärven ala-aste on myynnissä ja olen vähän sellaista uumoillut, että joku vokkikeisari sen ostaa ja pykää siihen vokin. Olisi kaupat lähellä ja lenkkipolut (raiskausmaastot). Se talohan on varmaan homeessa joka puolelta, mutta eihän se home ole muuallakaan estänyt vokkien pystyttämistä. Joten valmistautukaahan tesomalaiset. :)
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: JPN75 - 26.12.2015, 09:58:03
http://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/ilmoitukset/22122015_2.html (http://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/ilmoitukset/22122015_2.html)

Mikko Ahonkivi ja Ari Kulmala hakevat toimistorakennuksen tilapäistä käyttötarkoituksen muutoslupaa Rautaharkon kaupunginosassa, Otavallan kylän maarekisteritilasta 2:6 muodostetulle määräalalle M501, osoitteessa Varikkokatu 10.

Edellä mainitun hakemuksen johdosta varataan naapureille mahdollisuus kirjallisten huomautusten tekemiseen. Mahdolliset huomautukset on toimitettava 8.1.2016 mennessä rakennusvalvontayksikköön, osoite Frenckellinaukio 2 B, PL 487, 33101 Tampere.

Lähempiä tietoja hakemuksista antaa lupa-arkkitehti Titta Tamminen, puh. 040 806 2931.

Tampereella 24.12.2015

Rautaharkon vastaanottokeskus perustettiin siis ilmeisesti hieman liian hätäisesti: käyttötarkoituksen muutoshakemus on jaksettu tehdä jo nyt...
Otsikko: Tampereen keskustassa sijaitseva hotelli lopettaa
Kirjoitti: Afrikan kirjeenvaihtaja - 30.12.2015, 15:45:56
Tämän kiinteistön tulevaisuus lienee arvattavissa, kun omistaja on CapMan.

Lainaus
Tampereen keskustassa sijaitseva hotelli lopettaa

Satakunnankadun varrella sijaitsevan Cumulus-hotelli Pinjan toiminta päättyy. Hotellin ovet suljetaan uudenvuodenaattona eli huomenna, kun vuokrasopimus päättyy.

Cumulus-ketjun omistaa Restel. Restelillä on Tampereella kolme muuta hotellia, Cumulus Koskikatu ja Cumulus Hämeenpuisto ja Rautatienkadun varrella sijaitseva Holiday Inn.

Cumulus Pinjan asiakkaille tarjotaan mahdollisuus siirtää ensi vuodelle tehdyt huonevaraukset Restelin muihin hotelleihin Tampereella ja lähialueilla.

- Cumulus Pinjan henkilökunnan pyrimme työllistämään Restelin muissa toimipaikoissa, sanoo Cumulus-hotellien ketjujohtaja Timo Honkala.

Cumulus Pinjassa on 60 huonetta, Olympia-sali sekä ravintolatilat. Hotellikiinteistön omistaa pääomasijoittaja CapMan.

CapManilta ei toistaiseksi kommentoida hotellirakennuksen jatkoa. Asiaan liittyvät järjestelyt ovat kesken.

[---]

Aamulehti (http://www.aamulehti.fi/Talous/1195012345310/artikkeli/tampereen+keskustassa+sijaitseva+hotelli+lopettaa.html)
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: blackbird - 06.01.2016, 23:24:12
Kaavamuutosta on haettu viideksi vuodeksi...

Laitetaan nyt tännekin arkistoon, toinen itseaiheutettu tulipalo jo http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195013180773/artikkeli/vastaanottokeskuksessa+tulipalo+tampereella+vartija+sammutti+roskiksen.html
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Taffu - 06.01.2016, 23:53:38
Kaupungin vastaus tähän syyhyyn:

"Ei ole vaarallinen ja hoitokin kohtuu helppoa. Syyhyä esiintyy Tampereella suomalaisillakin kuin myös muualta tulleilla ihmisillä. Syyhy ei aiheuta poikkeusta eikä poikkeustoimia."

Sinänsä siis ei kielletty, että mistäkö syyhy on peräisin, mutta kyllä sen kanssa pärjäilette. Kiitoksia. Koskaan ei ole ennen ollut syyhyä meidän lasten aikana tuossa koulussa eikä koskaan päiväkodissakaan.

Vanhaan viestiin vastaan, mutta sattuipa silmään. ~6 vuotta olen lääkärin töitä tehnyt enimmäkseen terveyskeskuksissa ja 2 kertaa olen aloittanut syyhylääkityksen. Näistäkin vain toinen oli varma syyhy. Molemmilla oli selkeä altistava tekijä, ja niinhän toki nytkin on, altistava tekijä on vain muuttunut viidakkomatkailusta oppivelvollisuuteen.
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: PostScriptum - 07.01.2016, 00:53:16
Sattuuhan noita, lastentarhasta tuli kerran tuliaisena. Lääkäri saa tietenkin halvemmalla, mutten muista tropin tulleen kovin kalliiksi. Inha itsehoitotauti, perheelliselle vielä onnistuu ja lapset nauraa. Entäs yksinäinen vanhempi äijä, siveleekö ihana kaapuarabihoitajatar mönjän?
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Sitruunamelissa - 12.01.2016, 08:18:53
Lainaus
Mustalla autolla liikkuneet nuoret ampuivat ilmeisesti ilotulitteen kohti turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikköä Tampereella viikonloppuna.

Välikohtaus sattui Tampereen Peltolammilla sijaitsevassa Multisillan hätämajoitusyksikössä perjantain ja lauantain välisenä yönä.

– Luultavasti siellä on yksi ilotulitusraketti ammuttu ikkunaan, mutta ikkuna ei ole mennyt rikki, sanoo turvapaikanhakijoiden vastaanottoa Tampereen kaupungilla koordinoiva Marja Huttunen.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1452495027213.html (http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1452495027213.html)

Sama artikkeli valaisee, kuinka elämä kyseisessä paikassa on pelkkää kärsimystä. Parhaita paloja:

Lainaus
Eräs Multisillan hätämajoitusyksikön asukas kertoi Ilta-Sanomille kokemuksistaan.
– Voimme huonosti. Emme saa unta. Irakissa olevat perheen jäsenemme kärsivät siellä ja me täällä, hän kertoi viikonlopun välikohtauksen jälkeen.

– Tämän hyökkäyksen lopputuloksena haluan palata Irakiin. Monet muutkin ovat samaa mieltä.
...
– Kun tulimme Tampereelle, täällä ei ollut edes sänkyjä. Nukuimme lattialla. Kaksi viikkoa sitten sängyt tulivat. Meitä pyydettiin kasaamaan niitä itse, koska se kuulemma maksaisi muuten 50 euroa tai jotain sellaista per sänky, jos joku firma kasaisi ne, turvapaikanhakija sanoo.
...
– Nyt he pyytävät meitä siivoamaan, osallistumaan keittiöhommiin ja niin edelleen. Kyllä me teemme mitä he käskivät, mutta tiedäthän, ettemme ole tottuneita tähän kohteluun. Me pesemme itse vaatteitamme, laitamme itse ruokaamme, kärsimme kaikenlaisista asioista ja silti ihmiset eivät pidä meistä, turvapaikanhakija jatkaa.

Hätämajoitusyksikön asukas kertoo myös yksikössä tarjottavan ruuan olleen pettymys.

– Meille annetaan 92 euroa kuukaudessa. Täällä tarjotaan ruokaa, muttemme pysty syömään sitä. Meidän perhe Irakissa lähettää meille 200–250 euroa kuukaudessa, jotta voimme ostaa ruokaa kaupasta, asukas kertoo.
...
Raha on Multisillan asukkaan mukaan iso ongelma, koska esimerkiksi lääkkeetkin pitää ostaa itse. Lisäksi bussimatkat ovat kalliita. Multisilta sijaitsee kaukana keskustasta.
...
Asukas valitteli myös terveydenhuollon puutetta.

– Kuulemma turvapaikanhakijoilla ei ole oikeutta siihen. Vasta sitten kun meille myönnetään oleskelulupaa pääsemme hoitoon, asukas kertoi.

Huttusen mukaan hätämajoitusyksikön asukkaille kuuluvat kaikki akuutit terveydenhoitopalvelut.

– Meillä käy siellä terveydenhoitaja ja myös lääkäri on käytettävissä viikoittain.
Otsikko: Tampereen vastaanottokeskuksessa tulipalo
Kirjoitti: Afrikan kirjeenvaihtaja - 12.01.2016, 12:42:25
Lainaus
Tampereen Rautaharkon vastaanottokeskuksessa on ollut tulipalo.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen saapuessa paikalle vastaanottokeskuksen henkilökunta oli jo ehtinyt sammuttaa tulipalon heti alkuunsa jauhesammuttimella. Henkilökunta ohjasi turvapaikanhakijat ulos palon alkaessa. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Tampereen vastaanottokeskuksessa syttyi uhkaava tulipalo edellisen kerran viime joulukuussa. Tulipalo johtui tuolloin todennäköisesti huolimattomasta tulenkäsittelystä.

Rautaharkon vastaanottokeskuksessa on tilat 120 turvapaikanhakijalle.

IL (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016011220948033_uu.shtml)

Tampereella tarvitaan ilmeisesti 20 minuutin kurssi savukkeen sytyttämisestä ja sammuttamisesta.
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Tapza - 12.01.2016, 12:50:09
Lainaus
Meidän perhe Irakissa lähettää meille 200–250 euroa kuukaudessa, jotta voimme ostaa ruokaa kaupasta, asukas kertoo.

Aivoissa nyrjähti.  :facepalm:

No, toisaalta lähettiväthän karjalaisperheetkin rintaman tuntumasta käyttörahaa Sisä-Suomeen pakoon lähteneille nuorille karjalaismiehille.  :flowerhat:
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Kallan - 12.01.2016, 16:46:33
Lainaus
Meidän perhe Irakissa lähettää meille 200–250 euroa kuukaudessa, jotta voimme ostaa ruokaa kaupasta, asukas kertoo.

Aivoissa nyrjähti.  :facepalm:

No, toisaalta lähettiväthän karjalaisperheetkin rintaman tuntumasta käyttörahaa Sisä-Suomeen pakoon lähteneille nuorille karjalaismiehille.  :flowerhat:

Tietysti uudet historiankirjoitukset muistavat mainita asian olleen juurikin näin ettei joku kyseenalaistaisi virallista totuutta.
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Kulttuurirealisti - 12.01.2016, 17:22:18
Lainaus
– Nyt he pyytävät meitä siivoamaan, osallistumaan keittiöhommiin ja niin edelleen. Kyllä me teemme mitä he käskivät, mutta tiedäthän, ettemme ole tottuneita tähän kohteluun. Me pesemme itse vaatteitamme, laitamme itse ruokaamme, kärsimme kaikenlaisista asioista ja silti ihmiset eivät pidä meistä, turvapaikanhakija jatkaa.

"Emme ole tottuneita hoitamaan omia asioitamme, edes eläessämme muiden kustannuksella, tiedäthän. Ja silti ihmiset eivät pidä meistä. Sitäpaitsi, ilotulitusraketti Tampereella vastaa kymmentä oikeaa pommitusta Bagdadissa!"

Jos vähän ilkeästi muotoilee...
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Gunnar Hymén - 12.01.2016, 22:28:19
päivän rasmus by Tajukangas. "kohta satoja terroristi-iskuja" - suomessa. kyllä, näin sitä vaan jotkut pelkää haha
Otsikko: Tampere nostaa alaikästen turvisten määrää 7->21 Satakielessä
Kirjoitti: Heikki Luoto - 14.01.2016, 23:23:50
Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnalle (TOTELA) esitetään 20.1.2016 ryhmä- ja perheryhmäkoti Satakielen alaisuudessa toimivan alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin paikkamäärän kasvattamista seitsemästä 21:een.

Ryhmäkoti perustettiin TOTELA:n päätöksellä seitsemänpaikkaisena 14.9.2015.

Arvioni mukaan keskiviikon lautakunnan päätös menee kuten ryhmäkodin perustamisesta päättävässä kokouksessa 26.8.2015, eli ainoastaan Perussuomalaiset äänestävät vastaan eriävän mielipiteen kera.

Tamperelaisten peruspalvelujen rahoitus heikkenee, mutta matuinvaasion ylläpito nielee lisää rahaa.

Lainaus
Alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin toiminnan laajentaminen

      Lisätietoja valmistelusta: suunnittelupäällikkö Maritta Närhi,
      puh. 050 320 6325 ja sosiaalipalvelupäällikkö Tuula Haapio,
      puh. 050 547 6111, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Tetola 20.1.2016   Suunnittelupäällikkö Maritta Närhi:

      ”Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta on 26.8.2015 päättänyt perustaa alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin Tampereelle. Ryhmäkoti on 14.9.2015 alkaen perustettu seitsemänpaikkaisena. Ryhmäkoti toimii Ryhmä- ja perheryhmäkoti Satakielen alaisuudessa.

      Koska alaikäisten yksinmuuttajien määrä on edelleen korkea, maahanmuuttovirasto Migri on pyytänyt Tamperetta lisäämään ryhmäkodin paikkalukua. Tampereella on tammikuussa vapautumassa perhetukikeskuksen tiloja, joten ryhmäkodin paikkaluku olisi mahdollista kasvattaa 21-paikkaiseksi helmi-maaliskuussa 2016.

       Lakisääteisenä henkilöstömitoituksena kolmivuorotyössä olisi 21 henkilöä ja yksi hoiva-avustaja. Henkilöstömitoitukseen kuulumattomina olisivat lisäksi apulaisjohtaja, ruokapalveluvastaava ja sairaanhoitaja. Ryhmäkodissa on tällä hetkellä kahdeksan työntekijää.

      Ryhmäkodin toiminnan laajentamiseksi kaupunki päivittää sopimuksen Migrin kanssa ja valtio vastaa ryhmäkodin kustannuksista 100 %, kuten oleskeluluvan saaneiden alaikäisten perheryhmäkodin kustannuksista.”

      Yhdyshenkilö: sosiaalipalvelupäällikkö Tuula Haapio,
      puh. 050 547 6111, etunimi.sukunimi@tampere.fi

   Päätösehdotus. Johtaja Kuosmanen:

      Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta päättää,

      että alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin paikkaluku Tampereella kasvatetaan 21 paikkaan.Ilmoitus      Tuula Haapio, Pekka Ihalainen, Heikki Lätti

Lisätietoja päätöksestä    Päätösvalmistelusihteeri Pauliina Aittala, puh. 040 485 1059,
      etunimi.sukunimi@tampere.fi

http://ktweb.tampere.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil.htm?+elin=TETOLA&pvm=20.1.2016%2016%3a00
Otsikko: Vs: Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
Kirjoitti: Alaric - 15.01.2016, 21:23:06
Pari iloista ryyppyveikkoa oli kevyessä hiprakassa hieman keppostellut ja kisaillut keskenään. Miksi poliisitkin piti tuollaisen vähäpätöisen leikkimielisen nujakoinnin takia kutsua...

https://poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/rattijuoppoja_ja_kolareita_43428 (https://poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/rattijuoppoja_ja_kolareita_43428)

Lainaus
Tampereen Rauhaniemenkadulla sijaitsevaan hätämajoitusyksikköön hälytettiin poliisi klo 20.15. Kaksi 27-vuotiasta päihtynyttä miestä olivat tapelleet keskenään, jonka yhteydessä oli hajonnut myös lamppu sekä ikkuna. Toinen osapuoli oli poistunut ennen poliisin saapumista. Toinen mies tuotiin putkaan. Tapahtumia tutkitaan molempien osalta pahoinpitelynä ja vahingontekona.
Otsikko: Vs: Tampere lisää alaikäisten turvapaikanhakijoiden sijoituspaikkoja
Kirjoitti: Heikki Luoto - 20.01.2016, 19:28:46
Kävi kuten ennustinkin. Tampereen Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta päätti tänään 20.1.2016 kasvattaa Satakielen ryhmäkotiin sijoitettujen alaikäisten turvapaikanhakijoiden määrän seitsemästä 21:een.

Kari Lindbom, perussuomalaisten ainoa edustaja lautakunnassa, äänesti päätöstä vastaan jättäen eriävän mielipiteen.
Otsikko: Tampere lisää paikkoja alaikäisille turvapaikanhakijoille
Kirjoitti: Afrikan kirjeenvaihtaja - 20.01.2016, 20:46:22
Lainaus
Tampere lisää paikkoja alaikäisille turvapaikanhakijoille

Tampereen kaupunki päätti viime syksynä seitsenpaikkaisen ryhmäkodin perustamisesta alaikäisille turvapaikanhakijoille. Koska alaikäisiä yksinmuuttajia tulee edelleen Suomeen paljon, ryhmäkodin koko kasvatetaan maahanmuuttovirasto Migrin toivomuksesta 21-paikkaiseksi tämän vuoden maalis-huhtikuussa.

Ryhmäkodin koon kasvattamisesta päätti terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta 20.1.2016.

Ryhmäkoti toimii ryhmä- ja perheryhmäkoti Satakielen alaisuudessa. Ryhmäkodista on sopimus maahanmuuttovirasto Migrin kanssa ja valtio korvaa kaikki siitä aiheutuvat kustannukset.

Tiedote (http://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2016/01/20012016_8.html)

Ihanaa, lapsukaisia.
Otsikko: Vs: Tampere lisää alaikäisten turvapaikanhakijoiden sijoituspaikkoja
Kirjoitti: Kallan - 20.01.2016, 22:20:30
Kävi kuten ennustinkin. Tampereen Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta päätti tänään 20.1.2016 kasvattaa Satakielen ryhmäkotiin sijoitettujen alaikäisten turvapaikanhakijoiden määrän seitsemästä 21:een.

Jotenkin tämä jatkuva "aliarviointi" ei jaksa yllättää... tosin ei käy kateeksi vanhempia jotka vievät kultamussukkansa hoitoon kyseiseen paikkaan.
Otsikko: Tampere: Iso vastaanottokeskus Kaupin sairaalaan, Rautaharkko suljettaneen
Kirjoitti: Afrikan kirjeenvaihtaja - 28.01.2016, 15:52:41
Lainaus
Tampere perustaa ison vastaanottokeskuksen Kaupin sairaalaan

Remontin jälkeen Kaupin sairaalakeskukseen voidaan majoittaa 300 turvapaikanhakijaa. Rautaharkon vastaanottokeskus taas joudutaan todennäköisesti sulkemaan.

Tampereen kaupunki perustaa Kaupin sairaalaan vastaanottokeskuksen 300 turvapaikanhakijalle. Kaupunginhallitus päättää asiasta ensi maanantaina.

Sairaalarakennus on jo nyt osittain hätämajoituskäytössä. Paikkamäärää aiotaan kasvattaa asteittain sitä mukaa, kun tiloja vapautuu muusta käytöstä.

Kaupin kiinteistöä remontoidaan niin, että joka kerrokseen rakennetaan oma keittiö turvapaikanhakijoiden ruuanlaittoa varten. Lisäksi keskukseen rakennetaan uusia suihkutiloja ja asennetaan oviin lukot.

Kolme kuukautta kestävän remontin alustava kustannusarvio on 380 000 euroa.

Kaupin sairaalaa pidetään sijainniltaan hyvänä vastaanottokeskuksen paikaksi, koska se on kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta ja palveluista.

Rautaharkon keskus vastatuulessa

Tampereen Rautaharkon vastaanottokeskus taas joudutaan todennäköisesti sulkemaan.

Apulaispormestari Pekka Salmen mukaan hoivapalvelu Metsätähden ylläpitämän Rautaharkon keskuksen korjaus- ja muutoslupahakemus on vastatuulessa.

Rakennustarkastaja esittää luvan hylkäämistä ympäristö- ja rakennuslautakunnassa ensi tiistaina.

Yle (http://yle.fi/uutiset/tampere_perustaa_ison_vastaanottokeskuksen_kaupin_sairaalaan/8631590)
Otsikko: Vs: Tampere: Iso vastaanottokeskus Kaupin sairaalaan, Rautaharkko suljettaneen
Kirjoitti: Maija Poppanen - 28.01.2016, 16:04:33
Lainaus
Kaupin sairaalaa pidetään sijainniltaan hyvänä vastaanottokeskuksen paikaksi, koska se on kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta ja palveluista.

Vähän syrjässä Kauppi kyllä on. Eikö raatihuoneen voisi valjastaa vokiksi?

Otsikko: Vs: Tampere perustaa jopa 550 uutta VOK-paikkaa
Kirjoitti: Heikki Luoto - 28.01.2016, 16:10:53
Vastaanottokeskuspaikkoja on tulossa Tampereelle jopa 550, sillä perustettavan 300-paikkaisen Kaupin vastaanottokeskuksen lisäksi "etsitään pienempiä tiloja Tampereen seutukunnalta. Näiden hajasijoitettujen yksiköiden (”satelliittien”) ideaalikoko on 30–50 paikkaa/yksikkö. Yksiköitä perustetaan hakijatilanteesta riippuen 1–5, mikä tarkoittaa jopa 250 asukkaan lisäystä vastaanottokeskuksen kokonaiskapasiteettiin".

Tampereen kaupunginhallituksen ma 1.2.2016 esityslistan § 18 "Vastaanottokeskuksen perustaminen Tampereelle":
http://ktweb.tampere.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=2&filename=53789809.doc&pykno=28&elin=KH&lis=1&pvm=1%2e2%2e2016%2013%3a00
Otsikko: Vs: Tampere perustaa jopa 550 uutta VOK-paikkaa
Kirjoitti: Heikki Luoto - 28.01.2016, 18:58:31
Huomattavaa, että vaikka vastaanottokeskusten perustamispäätös on iso asia, niin se päätetään vain kaupunginhallituksessa viemättä sitä edelleen kaupunginvaltuuston, kaupungin korkeimman elimen, päätettäväksi. Onko laillistakaan ohittaa kunnallista itsehallintoa näin?

Lainaus
Päätösehdotus. Konsernijohtaja Yli-Rajala:
      Kaupunginhallitus päättää,
      että Tampereelle perustetaan 300-paikkainen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus
      Kaupin sairaalan kiinteistöön heti, kun tilat vapautuvat
      muusta käytöstä ja niihin on tehty välttämättömät muutostyöt ja
      että Tampere käynnistää muiden vastaanottokeskuskäyttöön soveltuvien
      tilojen kartoittamisen yhdessä seudun muiden kuntien kanssa.
      Lisäksi kaupunginhallitus päättää
      esittää valtuuston päätettäväksi,
      että Tilakeskuksen vuoden 2016 talonrakennusinvestointeihin osoitetaan
      380 000 euroa vastaanottokeskuksen perustamisen edellyttämän investoinnin
      toteuttamiseksi.
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: Artisti - 28.01.2016, 19:51:54
Kaupin sairaala on erinomaisella paikalla. Tunnelidemarinaisten älynväläys, epädemokraattisesti rakennettava Suomen pisin tasamaatunneli sijaitsee tuosta kivenheiton päässä. Siihen päälle rakennetaan YIT:n kovan rahan kaupunkiasuntoja, joita YIT mainostaa venäläisille oligarkeille. Rantataloissa on omat rannat ja venelaiturit purjehtijoille, liikenteen melu ja saasteet jäävät tunneliin, jonne suomalainen rahvas ja vaalikarja sukeltaa aamuin illoin.

Mutta tuon Kaupin sairaalan ja Tampereen yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan välissä on vain hiukan metsää, lenkkipolkua pitkin matka VOKista lääkikseen kestää vain kymmenkunta minuuttia, hiihtämällä nopeammin. Aivokirurgit voivat sitten jatkossa ostaa Ranta-Tampellan luksusasuntoja omaksi, kunhan saavat oikeudet työskennellä Somessa. Kaikki kävelymatkan päässä lääkiksestä. Kätevää!

http://www.yitkoti.fi/yit_koti/asunnot-alueittain/tampere/ranta-tampella
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: Griffinvaari - 28.01.2016, 20:15:10
tilanne on sikälikin ironinen kaupinsairaalan kohdalla, että vieressä sijaitsee veljeskoti, jossa vielä viimeiset sotaveteraanit viettävät vähiä elin päiviään, he uhrasivat tarvittaessa kaiken maalle, nyt maa asuttaa uudet valtaajat heidän silmiensä alle, ikään kuin pilkaten miten turhaan tapatitte toverinne karjalan korpiin, me myymme maan ja kaiken sen mitä niin katkerasti puolustitte, nyt näin muslimisaatiolle.
Toisaalta- paljasjalkaisena olen ehtinyt saada ihan riittävästi kokemusta tämän sairaalan hoidon tasosta, ja pidän hyvänä että tämä potilasvarasto surkeine, laiskoine hoitajineen, nyt on lopetettu.
Samoin täytyy sanoa sillanaukeen lopullisesti pilaamasta koukkuniemestä, josta olen kaksi vanhusta hautaan saattanut, tavallaan nämä maturoistot maksavat niille takaisin sitä mitä vanhuksille siellä tehty on(tai pikemminkin jätetty tekemättä, häpeällinen paikka).
Otsikko: Vs: Tampere perustaa jopa 550 uutta VOK-paikkaa
Kirjoitti: Heikki Luoto - 28.01.2016, 20:31:00
Vastusta Tampereelle suunniteltavia 550 uutta turvapaikanhakijoiden/pakolaisten vastaanottokeskuspaikkoja allekirjoittamalla adressi seuraavassa osoitteessa:
http://www.adressit.com/allekirjoitukset/ei_uusia_vastaanottokeskuksia_tampereen_kaupunkiseudulle/
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: koli - 28.01.2016, 20:35:06
Eikö Teiskossa olisi jotain rakennuksia tyhjänä? Siellähän olisi mukavaa maahanmuuttajien olla maaseudun rauhassa.
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: Griffinvaari - 28.01.2016, 20:58:14
Eikö Teiskossa olisi jotain rakennuksia tyhjänä? Siellähän olisi mukavaa maahanmuuttajien olla maaseudun rauhassa.

Ei, ei kertakaikkiaan ole, ei kun helsinkiin vaan, minne haluavatkin, suomen citivihreään keskukseen, susien sekä pedoeläinten sekaan.
Otsikko: Vs: Tampere perustaa jopa 550 uutta VOK-paikkaa
Kirjoitti: Maija Poppanen - 28.01.2016, 21:07:40
Vastusta Tampereelle suunniteltavia 550 uutta turvapaikanhakijoiden/pakolaisten vastaanottokeskuspaikkoja allekirjoittamalla adressi seuraavassa osoitteessa:
http://www.adressit.com/allekirjoitukset/ei_uusia_vastaanottokeskuksia_tampereen_kaupunkiseudulle/

Näyttää, et ihmiset kirjoittaa nykyään enemmän omalla nimellään. Niin tein mäkin  :)
Otsikko: Vs: Tampere perustaa jopa 550 uutta VOK-paikkaa
Kirjoitti: Heikki Luoto - 28.01.2016, 21:24:26
Holtitonta pakolais- ja turvapaikkapoliitiikkaa kritisoineen Aleksi Valavuoren Facebook-päivitystä (https://www.facebook.com/aleksi.valavuori/posts/512957358912398) on tykännyt jo yli 24 000 ihmistä omalla nimellään ja kasvollaan. Joten kaapista ulostulo ei pitäisi olla enää niin vaikeaa.

Otsikko: Vs: Tampere perustaa jopa 550 uutta VOK-paikkaa
Kirjoitti: Noottikriisi - 28.01.2016, 21:36:13
Vastusta Tampereelle suunniteltavia 550 uutta turvapaikanhakijoiden/pakolaisten vastaanottokeskuspaikkoja allekirjoittamalla adressi seuraavassa osoitteessa:
http://www.adressit.com/allekirjoitukset/ei_uusia_vastaanottokeskuksia_tampereen_kaupunkiseudulle/

Näyttää, et ihmiset kirjoittaa nykyään enemmän omalla nimellään. Niin tein mäkin  :)
Saattaapa olla käännekohta käsillä. Itsekin uskalsin pistää nimeni näkyville. :)
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: nimierkki - 28.01.2016, 21:43:14
Toisaalta tämä tarkoittanee sitä, että naapurikunnista aletaan siirtämään asukkaita tänne. Orivedellä ainakin loppuu keväällä majoitus.
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: Ullatusnillitus - 28.01.2016, 21:55:36
Toisaalta tämä tarkoittanee sitä, että naapurikunnista aletaan siirtämään asukkaita tänne. Orivedellä ainakin loppuu keväällä majoitus.

No onhan Mansessa irakilaisille ihan toisenlaiset mahdollisuudet itsensä toteuttamiseen Taharrush gamaen muodossa kuin jollain pikkupaikkakunnalla.
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: Taffu - 29.01.2016, 00:11:16
Minkähänlainen suhina on sitten ensi kesänä kuntokolmosen pusikoissa. Ehkäpä sinne sitten seuraavaksi kaupunginhallitus esittää lisättäväksi valoja, tai vaihtoehtoisesti koko kaupin metsän kaatamista.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: JPN75 - 29.01.2016, 09:59:53
"Tampereen Rautaharkon vastaanottokeskus taas joudutaan todennäköisesti sulkemaan.

Apulaispormestari Pekka Salmen mukaan hoivapalvelu Metsätähden ylläpitämän Rautaharkon keskuksen korjaus- ja muutoslupahakemus on vastatuulessa.

Rakennustarkastaja esittää luvan hylkäämistä ympäristö- ja rakennuslautakunnassa ensi tiistaina."

Aamulehti ja aamulehti.fi ei vaivaudu edelleenkään kirjoittamaan mitään Rautaharkon vastaanottokeskukseen liittyvistä epäkohdista. Näitä epäkohtia on nyt sitten ilmeisesti niin paljon, että koko toiminta lopetetaan. Olen positiivisesti yllättynyt. Virkamies tekee järkipäätöksen! Tosin lautakunta voi vielä myöntää luvan mutta en usko, että niin tyhmiä olisivat.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: endercon - 29.01.2016, 12:10:03
"Tampereen Rautaharkon vastaanottokeskus taas joudutaan todennäköisesti sulkemaan.

Apulaispormestari Pekka Salmen mukaan hoivapalvelu Metsätähden ylläpitämän Rautaharkon keskuksen korjaus- ja muutoslupahakemus on vastatuulessa.

Rakennustarkastaja esittää luvan hylkäämistä ympäristö- ja rakennuslautakunnassa ensi tiistaina."

Aamulehti ja aamulehti.fi ei vaivaudu edelleenkään kirjoittamaan mitään Rautaharkon vastaanottokeskukseen liittyvistä epäkohdista. Näitä epäkohtia on nyt sitten ilmeisesti niin paljon, että koko toiminta lopetetaan. Olen positiivisesti yllättynyt. Virkamies tekee järkipäätöksen! Tosin lautakunta voi vielä myöntää luvan mutta en usko, että niin tyhmiä olisivat.

Lieneekö tässä osasyy Tampereen kaupungin hätäiselle ja epädemokraattiselle toiminnalle saada Kaupin sairaala muunnettua 100%:sti vokiksi + perustettua muita pienempiä yksiköitä ympäri ämpäri kaupunkia?
Otsikko: Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
Kirjoitti: nimierkki - 29.01.2016, 12:40:26
Toisaalta tämä tarkoittanee sitä, että naapurikunnista aletaan siirtämään asukkaita tänne. Orivedellä ainakin loppuu keväällä majoitus.

No onhan Mansessa irakilaisille ihan toisenlaiset mahdollisuudet itsensä toteuttamiseen Taharrush gamaen muodossa kuin jollain pikkupaikkakunnalla.

Tässä on vähän puolensa ja puolensa. Nuoret miehet todennäköisesti viihtyvät paremmin Treella, mutta perheille pienet paikkakunnat voivat olla parempia.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 29.01.2016, 14:43:10
Marraskuun lopussa sisäministeri Orpo kertoi (http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/orpo-liian-kaukana-poliisista-sijaitsevia-vastaanottokeskuksia-suljetaan/2182839), että poliisista liian kaukana olevat vastaanottokeskukset suljetaan. Päätös on luonnollinen, koska vastaanottokeskuksissa on ollut paljon häiriöitä.
Mutta katson, että Eurooppaan ja Suomeen pumpataan Lähi-idästä väestöä muun kuin ihmisten hädän vuoksi, joten tarvitaan houkuttimia nuorille muslimimiehille. He viihtyvät paremmin kaupungissa kuin korvessa.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Osiris - 29.01.2016, 22:30:00
Onko tästä keskuksen avaamisesta luvassa jotain keskustelutilaisuutta?

Ja jos tämä perustaminen menee johonkin äänestämisiin, niin saako puolesta äänestäneiden nimet jostain julkisena asiakirjana?
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 30.01.2016, 02:26:25
^Turvapaikanhakijoiden saapuessa hätämajoitettaviksi ei kysytty kaupungin toimielimiltä lupaa. Kaupunginhallitukselle tuodaan maantaina 1.2.2016 käytännössä esitys hätämajoitettavien muuttaminen vastaanottokeskuksiin sijoitettaviksi asukkaiksi.

Esityksen puolesta ja vastaan äänestäneiden nimet tulevat näkymään verkkopöytäkirjassakin (http://ktweb.tampere.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_tek.htm).

Esityslistan perusteella kaupunginhallituksen päätöstä ei viedä kaupunginvaltuustolle, joka on kaupungin korkein päättävä elin. Vielä vuonna 2009 Tampereen kaupunginvaltuuston päätettäväksi tuotiin 20-paikkaisen vastaanottokeskuksen perustaminen. Aikamoista että 27-kertaa suurempaa paikkamäärää, 550-vastaanottokeskuspaikkaa, ei nyt tuoda kaupunginvaltuuston päätettäväksi.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Osiris - 30.01.2016, 07:31:41
Kiitos Heikki vastauksestasi!

Nämä pöytäkirjathan tullaan arkistoimaan, sehän nyt on tässä vaiheessa ihan varma.

Tietäkää vastaan äänestäjät maanantaina se, että isänmaan asialla olette pojat ja tytöt, eikä teitä tulla unohtamaan. Puolesta äänestäjät sitten ovatkin asia erikseen ja jätetään tämänkin keissin jälkipyykki sitten keväämmälle.

Osaatko sanoa kuka tai mikä taho on nyt sitten päättänyt tämän esityslistan ja sen sisällön? Tässähän lähdetään nyt sitten sillä mentaliteetilla että koska tulevat mahdolliset syytöksetkin tässä koko sirkuksessa koskevat Suomen rikoslain kahdettatoista lukua, niin mielellään ei tulla keskittymään sen paskan ympärillä pyöriviin kärpäsiin, vaan siihen joka nyt alunperinkin on sen paskan keskelle porstuata tuottanut.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: MW - 30.01.2016, 07:58:30
Marraskuun lopussa sisäministeri Orpo kertoi (http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/orpo-liian-kaukana-poliisista-sijaitsevia-vastaanottokeskuksia-suljetaan/2182839), että poliisista liian kaukana olevat vastaanottokeskukset suljetaan. Päätös on luonnollinen, koska vastaanottokeskuksissa on ollut paljon häiriöitä.
Mutta katson, että Eurooppaan ja Suomeen pumpataan Lähi-idästä väestöä muun kuin ihmisten hädän vuoksi, joten tarvitaan houkuttimia nuorille muslimimiehille. He viihtyvät paremmin kaupungissa kuin korvessa.

Näille pitäisi laittaa suljettuja leirejä helvetin syvälle kairaan, eikä ulospääsyä ennen kuin turvapetteristä tiedetään kaikki, isoäidin kummin kaiman sairaushistoriaa myöten, ja suojelun tarve on selvitetty.

Sitten voidaan keskustella. Ja vasta keskustella.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Osiris - 30.01.2016, 08:02:50
Näille pitäisi laittaa suljettuja leirejä helvetin syvälle kairaan, eikä ulospääsyä ennen kuin turvapetteristä tiedetään kaikki.

Juuri näin pitää jokaisen turvallisuusalasta vähäänkään perillä olevan mukaan toimia. Ja tulevaisuudessa  tullaan myös toimimaan.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: MW - 30.01.2016, 08:26:18
Näille pitäisi laittaa suljettuja leirejä helvetin syvälle kairaan, eikä ulospääsyä ennen kuin turvapetteristä tiedetään kaikki.

Juuri näin pitää jokaisen turvallisuusalasta vähäänkään perillä olevan mukaan toimia. Ja tulevaisuudessa  tullaan myös toimimaan.

Tiedän, mutta en nyt yhtään pidättele hengitystäni.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Osiris - 30.01.2016, 08:34:03
Tiedän, mutta en nyt yhtään pidättele hengitystäni.
Nooh, odotellaanhan nyt rauhaksiin vielä hetki. Ei nämä tämmöiset muutokset ihan huomenna klo 7 astu voimaan, mutta pyörä on nyt lähtenyt pyörimään ja se on tärkeintä. Toki sen soisi pyörivän nopeammin, mutta tuo jo on ennemminkin allekirjoittaneen henkilökohtainen mielipide.

Hengitystä en tietenkään kehota ketään pidättämään, terveyden päälle käy moinen ennen pitkää :D
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Jaska Pankkaaja - 30.01.2016, 08:38:22
Marraskuun lopussa sisäministeri Orpo kertoi (http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/orpo-liian-kaukana-poliisista-sijaitsevia-vastaanottokeskuksia-suljetaan/2182839), että poliisista liian kaukana olevat vastaanottokeskukset suljetaan. Päätös on luonnollinen, koska vastaanottokeskuksissa on ollut paljon häiriöitä.
Mutta katson, että Eurooppaan ja Suomeen pumpataan Lähi-idästä väestöä muun kuin ihmisten hädän vuoksi, joten tarvitaan houkuttimia nuorille muslimimiehille. He viihtyvät paremmin kaupungissa kuin korvessa.

Minäkin arvelen että juuri tästä on kyse! Kuvitelkaa minkälaista päivitystä iJuhlapaikanhakija lähettää kotiinsa kun se majoitetaan johonkin korpimotelliin syömään paskaa riisiä?! 3000 on jo lähtenyt, ehkä iäksi  :'(

Se on kuulkaa iso raha VOKkibiznekselle ja lakinäädille!
Otsikko: TIEDOTE: Tampereen PS vastustaa 550 uuttaa vastaanottokeskuspaikkaa
Kirjoitti: Heikki Luoto - 31.01.2016, 20:18:13
Tiedote 31.1.2016:

Tampereen Perussuomalaiset vastustaa 550 uuttaa vastaanottokeskuspaikkaa
 
Tampereen kaupunginhallitus päättää 1.2.2016 300-paikkaisen vastaanottokeskuksen perustamisesta Kauppiin. Lisäksi kaupunginhallitus päättää jopa 250 vastaanottokeskuspaikan perustamisesta pienempiin asumisyksiköihin Tampereen kaupunkiseudulle. Valitettavasti kaupunginvaltuusto aiotaan ohittaa perustamisista päätettäessä.

Tampereen Perussuomalaisten ainoa edustaja kaupunginhallituksessa ei saane tukea muista puolueista vastaanottokeskuksia vastustavalle kannallemme. Perussuomalaisten edustaja Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palveluiden lautakunnassa (TETOLA) jäi yksin vastustamaan myös lautakunnan 20.1.2016 päätöstä, jolla nostettiin alaikäisten turvapaikanhakijoiden lukumäärä seitsemästä 21:een Satakielen ryhmäkodissa.

Kaupunginhallituksen ja TETOLA:n päätöksillä ohitetaan kaupunginvaltuusto, joka on kaupungin korkein päättävä elin. Vielä vuonna 2009 Tampereen kaupunginvaltuuston päätettäväksi tuotiin 20-paikkaisen vastaanottokeskuksen perustaminen. Miksi 27-kertaa suurempi paikkamäärä, 550-vastaanottokeskuspaikkaa, ei nyt tuoda kaupunginvaltuuston päätettäväksi? Näin merkittävässä asiassa päätösvalta kuuluu ehdottomasti valtuustolle.
On syytä myös epäillä vastaanottokeskuksiin sijoitettavien turvapaikanhakijoiden hädänalaisuuden aitoutta. Turvapaikahakijavirtaa Eurooppaan on edistänyt muun muassa miljardöörikeinottelija George Soros. Soros oli yksi niistä keinottelijoista, jotka ansaitsivat 90-luvulla valtavia summia spekuloidessaan Suomen markalla sekä muilla Euroopan valtioiden valuutoilla. Kansallisvaltiot ovat taas Soroksen tähtäimessä. Tšekin presidentti Miloš Zemanin ja Unkarin pääministeri Viktor Orbánin mukaan turvapaikanhakijavirralla yritetään murentaa Euroopan kansallisvaltioita.

Tampereen Perussuomalaiset vastustaa sitä, että tamperelaisten ja suomalaisten peruspalveluista karsitaan samalla kun maahanmuutosta aiheutuvia menoja jatkuvasti lisätään.


Tampereen Perussuomalaiset


Lisätietoja:
Heikki Luoto, 1. varapuheenjohtaja, puh. 045 2362838
Terhi Kiemunki, puheenjohtaja, puh. 040 7602975
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 31.01.2016, 20:51:35
Osaatko sanoa kuka tai mikä taho on nyt sitten päättänyt tämän esityslistan ja sen sisällön?

Lainaus
...
Lisätietoja valmistelusta: johtaja Taru Kuosmanen, puh. 040 704 7337 ja
koordinaattori Marja Huttunen, puh. 040 806 2586,
etunimi.sukunimi@tampere.fi
...
Lähde:
http://ktweb.tampere.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=2&filename=53789809.doc&pykno=28&elin=KH&lis=1&pvm=1%2e2%2e2016%2013%3a00
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Roope - 01.02.2016, 13:50:55
Lainaus
Tampereen Perussuomalaiset osoittivat mieltään – vastamielenosoittajat häätivät paikalta

Tampereen kaupunginhallitus päättää tänään vastaanottokeskuksen perustamisesta Kauppiin. Suunnitelmissa on myös 250 vastaanottokeskuspaikan perustaminen pienempiin

[...]

Mielenosoittajat olivat varautuneet olemaan paikalla noin tunnin ajan. Paikalle saapui kuitenkin vastamielenosoittajia, jonka vuoksi mielenosoitus paikalla päättyi kestettyään noin puoli tuntia.
Aamulehti (http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195016406846/artikkeli/tampereen+perussuomalaiset+osoittivat+mieltaan+vastamielenosoittajat+haativat+paikalta.html) 1.2.2016
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: guest1783 - 01.02.2016, 14:05:00
^Jälleen kerran heikkoa ja hämärää tiedonvälitystä AL:tä. Pelkän vastamielenosoittajien paikalle saapumisenko vuoksi perussuomalaiset lopettivat mielenosoituksensa? Lehtikö ei muka osaa kertoa mitään tarkempaa tapahtumista?
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: xor_rox - 01.02.2016, 15:57:43
Päätös on tehty. Onnea Tampere!

Tampere perustaa 300-paikkaisen keskuksen turvapaikanhakijoille (http://yle.fi/uutiset/tampere_perustaa_300-paikkaisen_keskuksen_turvapaikanhakijoille/8640159)

Lainaus
Tampereen kaupunki perustaa Kaupin sairaalaan vastaanottokeskuksen 300 turvapaikanhakijalle. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina iltapäivällä. Tilojen käyttötarkoitus saadaan muuttumaan melko pienellä peruskorjauksella.

Tampereen Kaupin sairaalarakennus on jo tähän mennessä ollut osittain käytössä hätämajoitukseen. Kiinteistöä remontoidaan mm. siten, että joka kerrokseen rakennetaan keittiö turvapaikanhakijoiden ruuanlaittoa varten. Kaupungin tilakeskuksen arvion mukaan korjaukset maksavat noin 380 000 euroa. Työ kestää kolmisen kuukautta, mutta sen aikana keskus voi olla osittain käytössä.

Kaupunginhallitus on päättänyt Kaupin turvapaikkakeskuksen käynnistämisestä maanantaina iltapäivällä. Perussuomalaisten Tampereen paikallisosasto on arvostellut vastaanottokeskusta sillä perusteella, että asiaa ei ole käsitelty kaupunginvaltuustossa.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: starsailor - 01.02.2016, 17:30:40
Ainut hyvä puoli päätöksessä on se, että tuollainen jättikeskus aiheuttaa häiriöitä ja ongelmia mittasuhteessa, jotka eivät jää keneltäkään huomaamatta. Säälin lähellä asuvia ihmisiä ja eteenkin nuorten tyttöjen vanhempia, sekä tyttöjä itseään. Olen kuullut lähellä sijaitsevilta yrittäjiltä, että murtoja on tapahtunut akselilla kauppi-tammela useita, joissa varkaat ovat vieneet kassalippaan yrittäjän tiloista. Jäljet osoittavat vain kaupin suuntaan...
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: MW - 01.02.2016, 17:45:31
No, Kaupissa on matuille ainakin harrastusmahdollisuuksia, hyvät metsästysmaastot urheilupuistossa ja sen ympäristössä, pururatoineen ja metsäisine liikuntareitteineen.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Alaric - 01.02.2016, 18:14:46
Vassaria ahdistaa, kun kansanedustaja on ihan oikeutetusti huolissaan matujen harrastamasta naisten ahdistelusta Kaupin vokin ollessa lähellä uimarantaa.

Boldattu osuus: Minunkin mielestäni on aivan helvetin käsittämätöntä, että muslimimiehet ovat niin kykenemättömiä hillitsemään raiskaushimojaan. Näyttöjä tästä on kyllä annettu sekä Suomessa että muualla Euroopassa ihan riittävästi viime aikoina.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vastaanottokeskusta-koskeva-viesti-tampereen-paattajille-hammentaa-ei-tallaista-voi-lukea-kansanedustajalta-vuonna-2016/5716490 (http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vastaanottokeskusta-koskeva-viesti-tampereen-paattajille-hammentaa-ei-tallaista-voi-lukea-kansanedustajalta-vuonna-2016/5716490)

Lainaus
Vastaanottokeskusta koskeva viesti Tampereen päättäjille hämmentää: "Ei tällaista voi lukea kansanedustajalta vuonna 2016"

Tampereen kaupunginvaltuutettu Minna Minkkinen (vas.) julkaisi tänään Twitterissä kuvan kansanedustaja Sari Tanukselta (kd.) saamastaan sähköpostista.

Tanus vetosi viestissään kaupunginvaltuustoon, joka päättää tänään Tampereen Kauppiin perustettavasta pysyvästä vastaanottokeskuksesta.

Tanus kirjoittaa olevansa huolissaan suunnitellun vastaanottokeskuksen sijainnista, sillä lähistöllä sijaitsee hänen mukaansa ympärivuotisesti käytössä oleva uimaranta.

– Mielestäni päättäjien tulee kantaa oma vastuunsa eikä tietoisesti tehdä päätöksiä, joihin liittyy suuria riskejä eri kulttuuri- ja uskontotaustasta tulevia turvapaikanhakijoita ja kantaväestöä ajatellen, Tanus kirjoitti sähköpostissaan.

Tarkoitatteko, että vastaanottokeskuksen sijoittaminen alueelle voisi kasvattaa riskiä seksuaalisen ahdisteluun tai seksuaalirikoksiin?

– (Kyseessä on) alue, jolla paljon liikutaan pienissä, kevyissä vaatteissa, pikku bikineissä otetaan aurinkoa ja vietetään aikaa, mikä on meille täysin normaalia ja tavanomaista. Kuitenkin iso osa turvapaikanhakijoista tulee maista, missä ei ole mitään tämän tyyppistä. Heidän keskuudessaan on paljon myös henkilöitä, jotka eivät ole nähneet naisia kuin hunnutettuina ja pitkissä vaatteissa peitettyinä, Sari Tanus kommentoi MTV Uutisille.

(...)

Kuvan saamastaan viestistä julkaissut Tampereen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varajäsen Minna Minkkinen kertoo Tanuksen viestin yllättäneen hänet.

– Olin hämmentynyt ensinnäkin siksi, että harvemmin tämä menee niin päin, että kansanedustaja lähestyy kaupunginvaltuutettuja ja kaupunginhallituksen jäseniä.

Minkkinen kuvailee Tanuksen viestiä niin kutsutuksi nimbyilyksi (nimby eli not in my back yard, ei minun takapihalleni).

– Siinä oli pistetty onnellisesti vellit ja puurot sekaisin. Ei tällaista voi lukea kansanedustajalta vuonna 2016.

Vastaanottokeskukset ovat puhuttaneet muutenkin Tampereella. Minkkisen mukaan Kaupin vastaanottokeskusta oli vastustettu ja puolustettu tänään aamulla pienimuotoisessa mielenosoituksessa.

Minkkinen kertoo käyneensä Tanuksen kanssa sähköpostikirjeenvaihtoa alkuperäisen viestin jälkeen ja ilmaisseensa viestin olleen turhaa pelottelua.

– On käsittämätöntä, että miehet olisivat yhtäkkiä niin kykenemättömiä hillitsemään itseään ja kaikilla olisi automaattisesti raiskaushaluja. Hän vastasi asiallisesti olevansa edelleen huolissaan tyttöjen turvallisuudesta.

(...)
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Rantasalmen Sulttaani - 01.02.2016, 18:31:07
Täytyypä laittaa tuo Minkkisen juttu muistiin, tullee tarpeeseen kevään edetessä. Onko tietoa kuka johtaa tai on muuten päävastuussa tästä uudesta vokista? Tietäs vaan kenen pilliin käydä kiinni jos läheisille sattuu "monikulttuurisia kohtaamisia" näiden hiekkaelvisten toimesta..turskan perkeet että hatuttaa tämänpäiväinen päätös.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Noottikriisi - 01.02.2016, 18:40:50
Ovatko päätöksen takana siis tästä linkistä löytyvät henkilöt? Onko päätös äänestyksen tulos vai yksimielinen?
https://palvelut.tampere.fi/luoti/toimielinjulkinen.php?id=002 (https://palvelut.tampere.fi/luoti/toimielinjulkinen.php?id=002)
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: elven archer - 01.02.2016, 18:42:11
Katsoin Google Earthista, että siinä on tosiaan n. 700 metrin matkan päässä uimaranta. Mahtavaa. Parikymppisiä kolleja muutama sata, aikaa lojua rannalla ja vielä bonuksena lenkkipolut vieressä. Hieno sijainti. Mitenhän rannan suosion käy? Nouseeko vai laskeeko kuin... aurinko?
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Alaric - 01.02.2016, 18:47:56
Ehkä rannalla nähdään kesällä ainakin valkoisten (munankipeiden) valaiden rantautuminen.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: foobar - 01.02.2016, 19:22:11
Vassaria ahdistaa, kun kansanedustaja on ihan oikeutetusti huolissaan matujen harrastamasta naisten ahdistelusta Kaupin vokin ollessa lähellä uimarantaa.

Vahvastipa veikkaan, että jos tuo VOK tulee, ei Minkkinen muista koko lausuntoaan enää juhannuksen jälkeen. Paitsi ehkä siinä tapauksessa, että koko alkukesä kuluu taas lumen syvyyttä mittaillessa...
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 01.02.2016, 20:55:23
Lainaus
Tampereen Perussuomalaiset osoittivat mieltään – vastamielenosoittajat häätivät paikalta

Tampereen kaupunginhallitus päättää tänään vastaanottokeskuksen perustamisesta Kauppiin. Suunnitelmissa on myös 250 vastaanottokeskuspaikan perustaminen pienempiin

[...]

Mielenosoittajat olivat varautuneet olemaan paikalla noin tunnin ajan. Paikalle saapui kuitenkin vastamielenosoittajia, jonka vuoksi mielenosoitus paikalla päättyi kestettyään noin puoli tuntia.
Aamulehti (http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195016406846/artikkeli/tampereen+perussuomalaiset+osoittivat+mieltaan+vastamielenosoittajat+haativat+paikalta.html) 1.2.2016


Aamulehti:
Lainaus
Tampereen perussuomalaiset vastustavat asiaa, ja osoittivat maanantaina mieltään Tampereen keskustassa Frenckelin aukiolla.

Mielenoistukseen osallistui noin kymmenen ihmistä, mukaanlukien Pirkanmaan perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja Terhi Kiemunki

Kukahan Aamulehden toimittaja noin epätarkkaan uutisoi?

Mielenosoitus ei ollut "Perussuomalaisten mielenosoitus" vaikkakin tunnistin itseni lisäksi kuusi perussuomalaista olleen paikalla. Aamulehden arvio kymmenestä mielenosoittajasta oli pahasti alakanttiin. Meitä oli vähintään 20.
Noin viisi-kuusi etäällä ollutta vastamielenosoittajaa eivät meitä häätäneet, koska olisivat siinä tapauksessa syyllistyneet rikokseen.
Vastamielenosoittajien megafonihuutojen perusteella olimme muun muassa "porvarien juoksupoikia". :)
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: En saa happea - 01.02.2016, 21:04:08
Satuin olemaan paikalla ilmaisemassa mieltä nuivien puolella, niin mehän vyörytettiin noi suvikset ihan 6-0 :D Tampere on meidän.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Nyymi - 01.02.2016, 21:08:00
Vastamielenosoittajien megafonihuutojen perusteella olimme muun muassa "porvarien juoksupoikia". :)

Mukaan oli tullut vahingossa 1970-luvun ääninauha...
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Toni R Jyväskylästä - 01.02.2016, 21:08:17
Toi Minkkinen on melko tyypillinen tapaus:

"Olen 30-vuotias tamperelainen maailmanparantaja."

"Vasemmiston Sateenkaarirakastajat -ryhmänvetäjä"


http://www.minkkinen.fi/ (http://www.minkkinen.fi/)
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Noottikriisi - 01.02.2016, 21:09:43
^Oltais tultu paikalle edustusrouvan kanssa mutta olen flunssassa. :(
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Alaric - 01.02.2016, 21:26:47
Vastamielenosoittajien megafonihuutojen perusteella olimme muun muassa "porvarien juoksupoikia". :)

Mukaan oli tullut vahingossa 1970-luvun ääninauha...

Heh, mikähän osapuoli tässä oikeasti mahtaakaan toimia voksterien ja muiden mokuteollisuuteen sijoittaneiden hämärien liikemiesten hyödyllisinä idiootteina?
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Mr.Reese - 01.02.2016, 21:42:41
Ehkä rannalla nähdään kesällä ainakin valkoisten (munankipeiden) valaiden rantautuminen.
Siinä matukin on ihmeissään, kun odottaa rantanäkymän olevan jotain välimerellistä.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: takalaiton - 01.02.2016, 21:44:13
Tuossa Aamulehden uutisen kommenttiosiossa unelma ei saa oikein kannatusta. En laittanut alle ihan kaikkia kommentteja, mutta kannattajia näytti olevan kaksi ja vastustajia monta kymmentä. Toinen kannatuskommentti "aidosti kansainvälisestä Tampereesta" saattaa olla lisäksi sarkasmia. En ihmettele, jos VOKkien kannatus olisi yleisestikin tätä luokkaa.

Ps. Täysin asiaan liittymättä, olisiko kellään myydä liito-oravan papanoita?

Lainaus käyttäjältä: realistit
Seuraavissa kuntavaaleissa potkaistaan nykyinen kaupunginhallitus Ikosineen helvetin kuuseen! Kyllä kansa muistaa petturit!

Umpihulluuta

Järkyttävän huono päätös tamperelaisille ja ennen kaikkea kauppilaisille. Voimia uusien naapurien kanssa! Etenkin naisille!

Yli 50v:n jälkeen alkaa tuntua päivä päivältä enemmän siltä, ettei nykyisen johdon alainen Tampere ole enään sovelias asuinpaikka minulle ja perheelleni!!

Te pistätte omia kansalaisianne halvalla. Heittelette ikäihmisiä, sairaita vanhuksia tunteettomasti. Vain pakolaiset ilmeisesti ansaitsevat kunnioitusta. Lopetatte Koukkuniemessäkin jälleen osaston. Ettekö oppineet edellisistä mitään kuinka käy tutusta ympäristöstä heitetyille vanhuksille.

Nyt tuli katupartiolle hommia,ainakin Tammelassa.!

Törkeää touhua! Kuka kantaa henkilökohtaisesti vastuun tulevista henkeen ja terveyteen kohdistuvista rikoksista?

Hävettää ja ottaa pattiin olla tamperelainen. Ikosen kuva oksettaa entistä enemmän.

Elän vielä toivossa, että sairaalan tiloista löytyy liito-oravan papanoita ja kaikki täytyy jättää silleen.

Ei taida kaupunginhallituksen jäseniä asua Kaupissa.

On se hulluutta, että väkisin ja luvatta tulleille järjestetään parasta passausta asumisen, ruuan, sairaanhoidon, kulkuvälineiden maksujen ym. kulujen suhteen. Suomalaisten on itse korvattava menonsa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin...

Tästä olisi syytä kysyä kaupunkilaisilta. Suurin osa tamperelaisista, jotka maksavat veroja tänne, eivät missään nimessä halua tänne yhtään pakolaista.

Laittomasti tulleet ulos maasta eikä asuteta mihinkään. On tämä järjetöntä touhua kun syrjitään omia rikollisten vuoksi.

Voi tuska ja ahdistus. Nyt nimet julkiseksi ketkä kannattavat tätä päätöstä, joka valitettavasti tulee vaikuttamaan hyvin monen tamperelaisen elämään negatiivisesti, jopa traagisesti.

Kunnalisvaalit tulossa, laittakaa muistiin puolueet ja henkilöt, jotka tekivät päätöksen, vaaliuurnalla tavataan...

Ei hyvää päivää! Ikosen klaanilla on piikki auki maahanmuuttovirastoon. Me voidaan tienata tällä. Onko kaikki myynnissä? Eiks toi maahanmuuttovirastonraha ole vähän niinkuin sinun ja minun rahaa. Kuppaajat!

Päätitte sitten tällaisesta asiasta noin vain. Ilman julkista keskustelua, ihmisten valmistamista asiaan ja selontekoja. Tampereen malli näemmä.

Tampereen kaupunki haluaa elävöittää keskustaa, omien kansalaisten kustannuksella. En voi uskoa, että tästä päätöksestä on lopulta iloa kenellekään, mutta kaikista vähiten meille, jotka asumme tässä vieressä. Minun mielestä nämä keskukset tulisi sijoittaa periferiaan. Aivan järkyttävää hyysäämistä. Terv. Nimby

Kiitos vielä kerran Tampereen Merkelille lakeijoineen! Nyt lähtis Käpylästä perheasunto halvalla. Muuttotyhjä tarvittaessa jo ensi viikolla. Uuden löytämiseen saakka asutaan kesämökillä.

Ihanaa! Suorastaan fantastista. Tampere aktiivisesti mukana pelastamassa Suomea jäämästä paitsioon Euroopan kehityksen kelkasta.

Lainaus käyttäjältä: unelmoijat
"Tästä olisi syytä kysyä kaupunkilaisilta. Suurin osa tamperelaisista, jotka maksavat veroja tänne, eivät missään nimessä halua tänne yhtään pakolaista."
Höpö höpö. Suurin osa tamperelaisista on sitä mieltä, että hädässä olevia tulee auttaa.

Vihdoinkin saadaan aidosti kansainvälinen Tampere.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: MW - 01.02.2016, 22:04:53
Vastamielenosoittajien megafonihuutojen perusteella olimme muun muassa "porvarien juoksupoikia". :)

Mukaan oli tullut vahingossa 1970-luvun ääninauha...

Heh, mikähän osapuoli tässä oikeasti mahtaakaan toimia voksterien ja muiden mokuteollisuuteen sijoittaneiden hämärien liikemiesten hyödyllisinä idiootteina?

Tätä en voi kyllin ihmetellä. Niin sanottu vasemmisto on menettänyt järkensä, ja toimii porvarien juoksupoikana huutaessaan "porvarien juoksupoikia".

Ilkka Koiviston "humanitäärinen logistiikka". Kai se on sitten vasemmistolaista. Minusta se kuulostaa siltä, että pannaan rahoiksi, kun idiootit kerran maksaa, ostetaan valtiolta rytöläjiä pennillä ja vuokrataan ne takaisin, vokeiksi, kiskurihintaan.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: theOwl - 01.02.2016, 22:19:31
Minkähän takia tämän uuden keskuksen remonttiin täytyy laittaa lähes 400 000 Euroa veronmaksajien rahoja, kun on kerran ilmoitettu että ensi keväänä on tiedossa suuri joukko kielteisiä päätöksiä, jonka johdosta kaiken järjen mukaan paikkoja keskuksista pitäisi alkaa vapautumaan ilman uuden rakentamistakin?

Haitta Tampereen uimareille ei rajoitu edes kesäaikaan, sillä tuosta sijainnista on kävelymatkan päässä kaksi ehkä kaupungin suosituinta talviuintipaikkaa: Rauhaniemen kansankylpylä ja Kaupinojan sauna. Ei paljon kiinnosta niihinkään mennä, jos matut päivystävät siellä muna pystyssä.

Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: MW - 01.02.2016, 22:32:22
"Vasemmistolaisuudesta" vielä: muistanpa elävästi, kun olin kylässä ihka oikeiden kommunistien luona. Perheen poika oli nuori aikuinen, ruskeassa mokkapuvussa (sic), päreissä ja piti puheita kuin Lenin. Mutsi oli vitun kännissä, vihainen, inhosi varsinkin minua, ja pari tytärtä hyvän huoran uran alussa, radalle lähdössä. Olisin ehkä saanut, mutta liian nuori, kuulemma.

Ja me muut alaikäisiä kloppeja tuhannen kännissä. En yhtään tiedä, miten sinnekin jouduttiin. Mutta olihan se elämys, varsinkin se make shift "Lenin".
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Kyklooppi - 01.02.2016, 22:36:30
Ketkähän niitä porvareiden juoksupoikia on, kun oikein silmin katsotaan.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 02.02.2016, 00:24:28
Lainaus
Tanus kirjoittaa olevansa huolissaan suunnitellun vastaanottokeskuksen sijainnista, sillä lähistöllä sijaitsee hänen mukaansa ympärivuotisesti käytössä oleva uimaranta.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus ei ole huolissaan vastaanottokeskuksen sijainnista vaan sijoittamisesta Kauppiin. Hänen puoluetoverinsa Satu Sipilä äänesti Tampereen kaupunginhallituksessa Kauppiin perustamisen puolesta.

(http://s27.postimg.org/edyq8s77l/Tre_KH_VOK_nestys_1_2_2016.png)


MUOKS: Kuvassa yksi väärä nimi korjattu.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Artisti - 02.02.2016, 00:54:27
Anna-Kaisa Ikonen asuu varsin hulppeassa järvenrantatalossa siinä aivan Pispanlinnaa (Pispan palvelukeskus) vastapäätä simolankadulla. Setämies siitä aina muistaa mainita. Tuli vaan mieleeni, että siinähän sitä olisi valmis vokki aivan Anna-Kaisan naapurissa. Saisitteko valtuustossa läpi toiveen, että jos kerran Tampereelle on pakko saada lisää turvapaikanhakijoita, juuri Pispanlinnaan tulisi vokki? Kun se niin kovasti sitä toivoo, niin olisihan se mukava juttu!  :)

http://www.kotilinna.fi/kohde/pispanlinna
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Artisti - 02.02.2016, 01:24:20
Kansanedustaja Sari Tanus KD vastustaa Kaupin vokkia:

http://mvlehti.net/2016/02/01/kansanedustaja-sari-tanus-vastustaa-tampereen-kaupin-vastaanottokeskusta/

Ei ole kyllä enää itsellänikään kuntokolmoselle asiaa. Harmi, kun se Kaupinojan sauna tarjoaa hyvät löylyt lenkin jälkeen. Varsinkin kesäisin on ollut mukava käydä saunomassa ja uimassa sekä Rauhaniemessä että Kaupinojalla.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 02.02.2016, 01:46:04
^Tarkempi MV-lehden jutun otsikko olisi: "Kansanedustaja Sari Tanus vastustaa vastaanottokeskuksen sijoittamista Tampereen Kauppiin"
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Osiris - 02.02.2016, 11:02:31
Se ei sitten maistunu avoin demokratia ja keskustelu Tampereen kaupunginhallitukselle. Nyt niitä nimiä pöytäkirjoista esiin, että oliko päätös yksimielinen vai päädyttiinkö äänestämään.

Ja kautta rantain saamaani tietoon vastaten: en ole mukana missään liikkeessä joka voisi aiheuttaa yhteiskunnallisia levottomuuksia, mutta enpä taida toisaalta olla enää osaltani estämässäkään jos ja kun niitä alkaa ilmenemään.

Poliisi ottaa käskynsä lailliselta esivallalta, mutta mitäs nyt sitten kun tämä esivalta on todistetusti sekä valtiollisella että kunnallisella tasolla läpeensä korruptoitunut eikä todistetusti noudata Suomen lakeja päätöksissään, kysynpähän vaan.

Tiedän että tämä alusta on viranomaisten seurannassa ja koska tunnen käyttämänne lailliset pakkokeinot, on turha mitenkään sattumalta tulla mua koskaan puhuttelemaan. Laittomia tiedustelukeinoja on ja käytetään, joten tajuan olla pitämättä sitä sattumana, joten jos mielenkiintonne on herännyt, niin rohkeasti sovitaan tapaaminen sitten hyvässä hengessä avoimesti. Minulta ette löydä taustoista parkkisakkoakaan.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: endercon - 02.02.2016, 11:29:40
Harmi että seuraavat kuntavaalit ovat vasta vuoden päästä.

Se ei sitten maistunu avoin demokratia ja keskustelu Tampereen kaupunginhallitukselle. Nyt niitä nimiä pöytäkirjoista esiin, että oliko päätös yksimielinen vai päädyttiinkö äänestämään.
(http://s27.postimg.org/edyq8s77l/Tre_KH_VOK_nestys_1_2_2016.png)


Soitin aikaisemmin päätösvalmistelupäällikkö Tiina Kyöttilä-Vettenrannalle, ja tiedustelin tuon vok-päätöksen pöytäkirjan perään.
Hetken hiljaisuuden jälkeen, jotakuinkin stressaantuneena kertoi että pöytäkirja valmistellaan vasta tänään ja jossain välissä hoidetaan virallinen pöytäkirjan tarkastus..... Totesi kuitenkin lopuksi, että pitäisi olla verkossa tänään iltapäivästä.

Mutta sattumoisin, tätä viestiä kirjoittaessani pöytäkirja on julkaistu verkkoon: http://ktweb.tampere.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_asil.htm?+elin=KH&pvm=1%2e2%2e2016%2013%3a00
(Kohta 28)

Pöytäkirjasta ei sattumoisin käy ilmi suoranaisesti, ketkä äänestivät puolesta ja ketkä vastaan.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Osiris - 02.02.2016, 11:35:38

Pöytäkirjasta ei sattumoisin käy ilmi suoranaisesti, ketkä äänestivät puolesta ja ketkä vastaan. 

Eli on siis laiton :D ei jumalauta mitä meininkiä. Eriävä mielipide pitää aina kirjata pöytäkirjaan...

Edit: toisaalta tietenkin jokseenkin ymmärrettävää, että siellä alkaa joillain mustekynä kädessä tutisemaan. Syystäkin, tietenkin.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 02.02.2016, 11:59:11
^Seppo Silvennoisen sähköpostimuotoinen eriävä mielipide löytyy PDF-pöytäkirjaliitteenä (http://ktweb.tampere.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=0&docid=313534383535363a31&dalid=2.2.2016%2009:09:16:000&extension=pdf).
Lainaus
Aihe: VL: "§ 28 Vastaanottokeskuksen perustaminen Tampereelle", eriävä mielipide,
Seppo Silvennoinen
Lähettäjä: Seppo Silvennoinen
Lähetetty: 1. helmikuuta 2016 15:47
Vastaanottaja: Nikkilä Elina T <Elina.T.Nikkila@tampere.fi>
Aihe: Fwd: "§ 28 Vastaanottokeskuksen perustaminen Tampereelle", eriävä mielipide, Seppo Silvennoinen

Hei,
ohessa eriävä mielipiteeni

"§ 28 Vastaanottokeskuksen perustaminen Tampereelle"

Tampereelle ja ympäristökuntiin ehdotetaan Tampereen kaupunginhallituksen päätöksellä perustettavaksi
kiinteitä vastaanottokeskuksia yhteensä 550 (300 Tampere + 250 ympäristökunnat) henkilölle. Ehdotettujen
vastaanottokeskusten vuotuiset ylläpitokustannukset ovat 20 368 eur/henkilö (maahanmuuttoviraston tieto)
eli yhteensä 11 202 400,00 eur/vuosi. Lisäksi tulee kunnalle mahdollisia lisäkustannuksia koulutuksen,
terveydenhuollon, sosiaalihuollon, työllisyydenhoidon jne. osalta, joita on vaikea arvioida.

Lisäksi päätösehdotuksessa tulisi olla sisäministeriön ELY-keskuksilta vaatima kansainvälistä suojelua
hakevan vastaanottoa koskevan lain 12 §:n mukainen varautumissuunnitelma laadittuna kunnan
kanssa vastaanoton järjestämiseksi laajamittaisen maahantulon yhteydessä. Turvallisuuden ja
talouden vaikutusarvioinnit myös puuttuvat sekä onko kuultu lähiseudun asukkaita ja yrityksiä.
Myöskään ei ole selvää salliiko ehdotetun Kaupin sairaalakiinteistön kaava kiinteistön käytön
vakituiseen majoituskäyttöön. Kaupin kiinteistö sijaitsee virkistysalueella ja kiinteistölle tulisi
suunnitella virkistystoimintaan liittyviä toimintoja sen vapauduttua.
Vastaanottokeskukset ja hätämajoitusyksiköt vievät poliisin resursseja. On olemassa
selkeä vaara, että mikäli poliisin voimavaroja ei samanaikaisesti lisätä, poliisin mahdollisuus
ylläpitää järjestystä ja yleistä turvallisuutta heikkenee merkittävästi.

Tämän kokoluokan päätös vakituisen vastaanottokeskuksen perustamisesta pitäisi ehdottomasti viedä
kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Terveisin
Seppo Silvennoinen
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 02.02.2016, 12:45:34

Pöytäkirjasta ei sattumoisin käy ilmi suoranaisesti, ketkä äänestivät puolesta ja ketkä vastaan. 

Eli on siis laiton :D ei jumalauta mitä meininkiä. Eriävä mielipide pitää aina kirjata pöytäkirjaan...

Edit: toisaalta tietenkin jokseenkin ymmärrettävää, että siellä alkaa joillain mustekynä kädessä tutisemaan. Syystäkin, tietenkin.

Kun kaupunginhallituksen jäsen esittää kokouksessa esittelijän ehdottamasta päätösehdotuksesta eroavan päätösehdotuksen, hän tarvitsee toisen kaupunginhallituksen jäsenen kannattamaan esitystään, jotta saadaan aikaan äänestys. PS:llä on vain yksi edustaja Tampereen kaupunginhallituksessa, eikä muista ryhmistä tullut esitykselle kannatusta, joten äänestystä ei syntynyt. Sama toimintalogiikka on kaupunginhallituksen lisäksi kaikissa muissakin kuntien toimielimissä.

Yleensä kyllä pöytäkirjoissa on mainittu "esitys raukesi kannattamattomana". Onko laissa velvoitetta kirjata pöytäkirjaan kannattamattoman esityksen teko ja tekijä? EDIT: KTweb:issä olevaa pöytäkirjaa on päivitetty kirjaamalla kannattamaton esitys, eriävä mielipide ja ynnä muita tietoja.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: takalaiton - 02.02.2016, 14:15:56
Yleensä kyllä pöytäkirjoissa on mainittu "esitys raukesi kannattamattomana". Onko laissa velvoitetta kirjata pöytäkirjaan kannattamattoman esityksen teko ja tekijä?

Lainaus
Lisäksi kaupunginhallitus päättää esittää valtuuston päätettäväksi, että Tilakeskuksen vuoden 2016 talonrakennusinvestointeihin osoitetaan 380 000 euroa vastaanottokeskuksen perustamisen edellyttämän investoinnin toteuttamiseksi.
...
Seppo Silvennoinen ehdotti, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi.
 
​Puheenjohtaja totesi, ettei Silvennoisen palautusehdotus ollut saanut kannatusta, joten se raukesi.
...
Seppo Silvennoinen ilmoitti päätökseen eriävän mielipiteen, joka liitetään pöytäkirjaan.

http://ktweb.tampere.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=2&filename=53983362.doc&pykno=28&elin=KH&lis=0&pvm=1%2e2%2e2016%2013%3a00

Eikö Silvennoisen esityksen raukeaminen ole kuitenkin tuossa selvästi mainittu? Valtuusto päättää investoinnista, sitä kannattaa siellä vastustaa ihan periaatteesta, vaikka asia meneekin läpi. Ennustan, että tätä päätöstä ja siitä vastuullisia poliitikkoja/puolueita ei ennen seuraavia kunnallisvaaleja haluta juuri muistella...
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 02.02.2016, 14:21:42
^KTweb:issä olevaa pöytäkirjaa on päivitetty.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 02.02.2016, 20:04:14
Tampereen Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnan päätös lisätä alaikäisten turvapaikanhakijoiden määrää 7:stä 21:een Satakielen ryhmäkodissa.
(http://s16.postimg.org/wnw25srmt/TETOLA_20_1_2016_turvapaikanhakijoita_7st_21een.png)
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: JPN75 - 03.02.2016, 13:49:42
Varikkokatu 10:n vastaanottokeskus:

http://ktweb.tampere.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=2&filename=54399659.doc&pykno=14&elin=YRJA&lis=0&pvm=2%2e2%2e2016%2016%3a00 (http://ktweb.tampere.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=2&filename=54399659.doc&pykno=14&elin=YRJA&lis=0&pvm=2%2e2%2e2016%2016%3a00)

"Ympäristö- ja rakennusjaosto päättää,
että Maankäyttö- ja rakennuslain ja sen nojalla annettujen säännösten
ja määräysten perusteella rakennuslupahakemus hylätään.
Perustelut Konttorirakennuksen ympäristön ei voida katsoa olevan terveellinen
eikä turvallinen majoitusliikerakennuskäyttöön. Rakennuksen osan
tilapäinenkään käyttö majoitusliikerakennuksena ei täytä MRL 176 §
mukaisia terveellisyyden, liikenteen tai ympäristöön sopeutuvuuden
vaatimuksia, koska rakennus sijaitsee rautatiealueella aivan
vilkasliikenteisen, aitaamattoman rata-alueen yhteydessä, eikä kyse ole
millään tavalla rautatietoimintaan liittyvästä majoitustoiminnasta.
Esitettyjen suunnitelmien, liiteasiakirjojen ja lausuntojen sekä
rakennusvalvontaviranomaisen rakennuspaikalla 14.12.2015 ja
13.1.2016 tekemien käyntien perusteella konttorirakennus ei näin ollen
sovellu majoitusliikerakennuskäyttöön.
Lisäksi Liikennevirasto rakennuslupahakemuksen naapurina ja valtion
viranomaistahon lausunnonantajana, sekä Liikenteen turvallisuusvirasto
Trafi valtion viranomaistahon lausunnonantajana eivät lausunnoissaan
puolla rakennuksen tilapäistäkään käyttötarkoituksen muutosta
majoitusliikerakennukseksi.
Myöskään Tampereen kaupungin Ympäristöterveysviranomainen ei
lausunnossaan puolla rakennuksen käyttötarkoituksen muutosta."

Ja mitä jaosto sitten lopulta päätti:

Asia jätettiin pöydälle.

Nyt sitten viisaammille kysymys: tarkoittaako päätös sitä, että toiminta jatkuu hamaan tulevaisuuteen asti? Näin voisi päätellä siitä, että edellä mainitut lukuisat seikat eivät merkinneet yhtään mitään näille päättäjille: Jari Niemelä, Kalle Hyötynen, Emilia Olkanen ja Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Mr.Reese - 03.02.2016, 13:54:16
Hyvä esimerkki miten käy, jos rakennus päästetään syöpääntymään, niin lain keinoilla sitä ei enää pois saada. Sädehoitoa...
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: b_kansalainen - 03.02.2016, 19:40:56
Munattomat poliitikot eivät uskalla puuttua laittomaan VOK:kiin virkamiesten esityksen mukaisesti ja munattomat journalistit eivät uskalla uutisoida asiaa. Turvapaikanhakijoilla sentään on munaa yrittää polttaa ko. rakennus :P

Asia laitettiin tietysti pöydälle siksi, että sitten kun asukkaat on siirretty Kauppiin niin asia voidaan haudata ja syylliset jättää rankaisematta. Näin se hyvä veli -verkosto kunnissa toimii.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Gunnar Hymén - 09.02.2016, 14:15:49
hehe, onpas taas kirjoitelma

http://www.politico.eu/article/5-european-cities-migration-frontline-munich-gdansk-utrecht-barcelona-tampere/

Lainaus
he city of Tampere, Finland | Jorge Franganillo/Flickr (CC BY 2.0)
Population: 216,300

In a speech in parliament last week, Finnish president Sauli Niinistö said “we have to ask ourselves whether we aim to protect Europe’s values and people” or “inflexibly stick to the letter of our international obligations with no regard for the consequences.” Finland’s third city has already picked sides.

Even before the migration crisis hit Europe last year, Tampere was on the frontline: In 2014 it had already committed itself to receiving 50 Syrian refugees. The same year Tampere received the “City of the year” award from the Finnish board for ethnic relations.

There are now several hundred asylum-seekers in Tampere, most of them from Syria and Iraq, with the city authorities given €3,000 per adult refugee by the national government.

vetovoimatekijöitä lisää kun saadaan "avoin syli Tampereella, Suomessa" -kirjoitelmia  :facepalm:
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 15.02.2016, 16:12:22
Tampereen Perussuomalaiset vaatii kaupunginhallituksen VOK-päätöksen oikaisemista.

Lainaus
Lehdistötiedote

Oikaisuvaatimus vastaanottokeskus-päätöksestä

TIEDOTE 15.2.2016

julkaisuvapaa

Tampereen kaupunginhallituksen päätöksestä 1.2.2016 § 28 vastaanottokeskusten perustamisesta on tehty oikaisuvaatimus päätöksenteossa tapahtuneiden menettely- ja asiavirheiden vuoksi. Päätös on valmistelun puutteellisuuden ja päätöksen perustelujen puutteellisuuden vuoksi syntynyt virheellisessä järjestyksessä. Lisäksi päätös on perustunut ilmeisen väärään lain soveltamiseen.

Oikaisuvaatimuksessa vaaditaan myös, että käsitellessään asiavirheiden korjaamista kaupunginhallitus kieltää päätöksen täytäntöönpanon toistaiseksi tai määrää täytäntöönpanon keskeytettäväksi. Päätöksen poistamisen jälkeen asia tulee käsitellä ja ratkaista kokonaan uudelleen.

Kaupunginhallituksen menettely- ja asiavirheet 1- 6 päätöksenteossa tiivistetysti (tarkemmin liitteenä olevassa oikaisuvaatimuksessa):

1. Kaupunginhallitus käytti tässä asiassa virheellisesti kaupunginvaltuustolle kuuluvaa päätösvaltaa.

2. Kyse on lopullisesta asiaratkaisusta perustaa vastaanottokeskus. Näin ollen päätöksestä tulee kuntalain mukaan olla mahdollisuus tehdä oikaisuvaatimus tai kunnallisvalitus. Valitusosoituksen mukaan se ei ole mahdollista.

3. Asiaa ei ole selvitetty hallintolain 31 §:n edellyttämällä tavalla ennen päätöksentekoa. Tampereen kaupunki ei ole tehnyt päätöksenteon pohjaksi varautumissuunnitelmaa. Näin ollen kaupunginhallituksella ei ole esittää kustannusarviota eikä vaikutusarviointia päätöksenteon pohjaksi. Asia on siten puutteellisesti valmisteltu. Mikäli varautumissuunnitelma olisi tehty, pitäisi sen olla kaupunginhallituksen päätöksen liitteenä.

4. Muutoksenhakuoikeuden lisäksi kuntalaisilta on evätty hallintolain 41 §:n mukainen vaikuttamismahdollisuus asiaan ennen päätöksentekoa.

5. Hallintolain 45 §:n mukaan päätös on perusteltava. Perusteluissa on ilmoitettava ne seikat ja selvitykset, jotka ovat vaikuttaneet ratkaisuun sekä mainittava sovelletut säännökset. Kaupunginhallitus käyttää päätöksensä perusteluina niitä seikkoja, joita Maahanmuuttovirasto käyttää kirjeissään argumentteina siitä, miksi Tampereelle tulisi perustaa vastaanottokeskuksia.

6. Kaupin sairaala on arvokas rakennettu kulttuuriympäristö. Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 118 §:n mukaan rakentamisessa, rakennuksen korjaus- ja muutostyössä ja muita toimenpiteitä suoritettaessa samoin kuin rakennuksen tai sen osan purkamisessa on huolehdittava siitä, ettei historiallisesti tai rakennustaiteellisesti arvokkaita rakennuksia tai kaupunkikuvaa turmella. Turmelemiskielto koskee niin rakentamisen arvokkaita yksityiskohtia kuin rakennetun ympäristön kokonaiskuvan vaalimista.

Lisätietoja:

Tampereen Perussuomalaiset

Terhi Kiemunki

puheenjohtaja

P. 040 7602975

Heikki Luoto

1. varapuheenjohtaja

P. 045 2362838
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Griffinvaari - 15.02.2016, 18:15:11
Kuuntelin juuri opisto radiosta(moreeni) tampereen valtuuston kokousta, perussuomalaiset näyttäisivät olevan ainoat vastustajat joten kuten paskamestari sanoi, kaupinsairaalasta tehdään pienen remontin(montakohan miljoonaa TAAS, suomalaisten sairaalana sai kyllä rappeutua, eihän sitä herra kansaa(hurreja tai musulmaaneja) sovi sellaiseen) jälkeen vastaanottokeskus.
Kyllä oli kukkahatuilta ylimielistä ja törkeää kielen käyttöä perussuomalaisia valtuutettuja kohtaan, vaan ei kai kukkahatuilta etenkään paskamestareilta voi sivistystä vaatiakaan.
Hauska yksityis kohta oli kun aalto alkoi valehdella sanomisitaan, niin perussuomalaisilla olikin video tallenne tapahtumasta, kärähti paskiainen valehtelusta, arvakkaas pyysikö anteeksi.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Alaric - 17.02.2016, 10:01:43
Tulipalon alut ovat vaivanneet paikkaa ;D Voiko asiaa enää älyttömämmin ilmaista? Uutinen antaa ymmärtää, että nämä palot olisivat aiheutuneet jotenkin itse kiinteistöstä eivätkä turhapaikanhakijoiden perseilystä.

http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijat_pois_tampereen_rautaharkosta__riesana_tulipalot_ja_vaarallinen_paikka/8678512 (http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijat_pois_tampereen_rautaharkosta__riesana_tulipalot_ja_vaarallinen_paikka/8678512)

Lainaus
Turvapaikanhakijat pois Tampereen Rautaharkosta – Riesana tulipalot ja vaarallinen paikka

Turvapaikanhakijoiden majoitus Tampereen Rautaharkossa loppuu. Kaupungin ympäristö- ja rakennusjaosto päätti tiistaina pari viikon harkinta-ajan jälkeen, että Rautaharkon korjaus- ja muutoslupahakemus hylätään. Toimintaa on hoitanut Mehiläinen-konserniin kuuluva Hoivapalvelu Metsätähti.

Muun muassa liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on pitänyt vilkkaan rautatiealueen reunalla sijaitsevaa 120-paikkaista Rautaharkon majoituspaikkaa vaarallisena. Myös kaupungin ympäristöterveys katsoo, ettei entinen rautateiden konttorirakennus sovellu turvapaikanhakijoiden majoituskäyttöön. Niin ikään tulipalon alut ovat vaivanneet paikkaa.

Maanantaina kaupunginvaltuusto myönsi 380 000 euroa Kaupin sairaalan korjaamiseen vastaanottokeskuksen tiloiksi.

Kaupin sairaala on ollut viime aikoina ikäihmisten asuinpaikkana. Tämän käytön lopettamisesta on päätetty jo aiemmin. Asukkaille on luvattu uudet paikat mm. Rauhaniemen sairaalasta ja ympärivuorokautisesta palveluasumisesta.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: far angst - 17.02.2016, 10:32:07

Asunnon kaskiviljelyllä parempaan palatsiin. 

"Jos et tykkää, poltat.  Jos tykkäät, asut!"
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Faidros. - 17.02.2016, 10:35:29
Montako on Tampereella pidätetty murhapolton yrityksistä? Mitä vastaa Presidentti Niinistö?
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Mr.Reese - 17.02.2016, 10:39:05
Jos on pyromaniaan taipumusta, niin ei se uusi asumus sitä paranna.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Toni R Jyväskylästä - 17.02.2016, 10:43:07
Lainaus
Niin ikään tulipalon alut ovat vaivanneet paikkaa.

Ei perkele mikä sananvalinta. Annetaan kuva että ihan spontaanisti syttyvät.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: kylähullu - 17.02.2016, 12:03:27
Äkkiä ne Arabian Farsin kieliset tekstit (kuvat) tulenkäytöstä valmiiksi niin loppuu tulipalonalut.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Sydämistynyt - 17.02.2016, 12:25:24
Lainaus
Niin ikään tulipalon alut ovat vaivanneet paikkaa.

Ei perkele mikä sananvalinta. Annetaan kuva että ihan spontaanisti syttyvät.

Ja kävelevät vielä junan alle, kuten Trafi tuossa epäilee.  Se on tullut jo ilmi, etteivät välttämättä osaa lukea ja kirjoittaa, mutta että eivät tunne tulenkäyttöä tai osaa varoa juniakaan.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: blackbird - 17.02.2016, 15:46:19
On kuulemma tapahtunutkin jo selkkauksia junien kanssa, mutta niistä ei ole virallisesti uutisoitu.
Otsikko: 2016-02-17 IL: Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: "Ei ole
Kirjoitti: Keza - 17.02.2016, 22:47:49
mitään tietoa jatkosta"

Näin Tampereella

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016021721135041_uu.shtml

Lainaus
Tampereen kaupunki lakkauttaa sotasairaalanakin palvelleen Kaupin geriatrisen sairaalan ja ottaa sairaalakiinteistön kokonaisuudessaan vastaanottokeskuskäyttöön.

Sairaalahoidossa olevat vanhukset siirretään joko kotihoitoon tai muihin laitoshoidon yksikköihin.

Rahaa selvästikin on, tarkoitus on varmaan tienata tällä.
Lainaus
Tampereen kaupungin kiinteistöjä hallinnoivasta Tilakeskuksesta kerrotaan, että korjaustöiden kustannusarvio on tähän tietoon noin 300 000 euroa.

Samalla on kyseessä yritys ratkaista kulttuurierojen aiheuttamia ongelmia.

Lainaus
Taskinen myöntää, ettei vanhusten ja turvapaikanhakijoiden asuttaminen samassa kiinteistössä ole ollut ongelmatonta. Kulttuurierot ovat tuoneet jännitteitä. Tilanne on ollut paikka paikoin tulehtunut.

- Sairaala on ympäristönä haasteellinen tämän tyyppiseen toimintaan. Yöt ovat olleet levottomia ja siisteyskäsitykset kovin erilaiset. Aluksi miehet tupakoivat sisällä sairaalatiloissa ja herkät palohälyttimet laukesivat yhtenään.

Kaupin sairaalassa asuu toistasataa turvapaikanhakijaa. Heistä pääosa on yksin tulleita miehiä. Saneerauksen jälkeen kiinteistöön on tarkoitus asuttaa enemmän perheitä.

- Miesten suuri määrä on ollut ongelma. Se lisäsi erityisesti alkuvaiheessa jännitteitä hoitohenkilökunnan ja turvapaikanhakijoiden välillä. Jouduimme lisäämään henkilökuntaa ilta- ja yövuoroihin sekä palkkaamaan enemmän vartioita. Hoitajille huutelua ja lähestymisyrityksiä on onneksi nyt selvästi vähemmän kuin aluksi. Tilanne on tasaantunut siltä osin, Taskinen kertoo.
Otsikko: Vs: 2016-02-17 IL: Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: "Ei ole
Kirjoitti: Totuus EPT - 17.02.2016, 22:58:18
Lainaus
Sotaveteraaniksi esittäytyvä lähiomainen lähestyy toimittajaa. Mies on kiukkuinen. Hän kertoo vaimonsa olevan muuttoa odottavien potilaiden joukossa.

- Minä olen turvannut Suomea, mutta minua ei turvaa kukaan.

Risuja tällaisille päättäjille.

Useampi omainen katsoo, että Tampereen kaupunki on tehnyt päätöksellään arvovalinnan. Vanhukset ovat kustannus, turvapaikanhakijoilla voi ainakin ensimmäisinä vuosina tienata.

- Päättäjät valitsivat turvapaikanhakijat, koska tällä porukalla voi rahastaa valtiolta monen moista. Saadaan heikkoon kuntoon päästetty sairaalakiinteistökin kunnostettua valtion piikkiin.

Paskapuhetta, kyllä matut on suurempi kustannus. Ja näiltä on turha odottaa mitään Suomen turvaa Perkele!

Veronmaksajan piikkiin ensimmäisinä vuosina tietenkin voi tienata. Sitten alkaa kultamuninta.
Otsikko: Vs: 2016-02-17 IL: Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: "Ei ole
Kirjoitti: Kim Evil-666 - 17.02.2016, 23:00:33
Omat kansalaiset työnnetään pois matujen tieltä! Kyllä on taas ylevää olla suomalainen.

Lisäjännitteitä odotellessa, Suomi kuntoon!!
Otsikko: Vs: 2016-02-17 IL: Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: "Ei ole
Kirjoitti: Keza - 17.02.2016, 23:05:40
Omat kansalaiset työnnetään pois matujen tieltä! Kyllä on taas ylevää olla suomalainen.

Lisäjännitteitä odotellessa, Suomi kuntoon!!

Tämähän on Karin vanhan pilapiirroksen toteutuminen, vanhukset ulos sairaalasta koti"hoitoon", mamut tilalle.
Otsikko: Vs: 2016-02-17 IL: Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: "Ei ole
Kirjoitti: UgriProPatria - 17.02.2016, 23:10:28
Tää on niin rikollista, että tässä täytyy nyt olla suuremmat asiat kyseessä.

Eilen katsoin Salaisia kansioita ja siinä muuten käsiteltiin muslimi-invaasiota USA:n silmin. En tiedä miltä vuodelta se oli, mutta hyvinkin ihan tätä aikaa.

Lyhyesti sanottuna, ongelmia aiheuttivat islamistiterroristit ja muuan heistä jäi henkitoreisiin sairaalaan. Siellä (matun murhaa yrittävä) hoitaja sanoi, että tämä valtaisa maahanmuutto-ongelma, joka vie työt ja asunnot (USA:n) maan omalta kansalta, olisi YK:n järjestämä / alullepanema invaasio.

Hämmästyin, että ongelmamme vastaus tupsahti esiin noinkin outoa kautta, kuin tv-sarjasta.

Siis YK mainittiin.

Järki jo alkaa sanoa, että me täällä Hommalla taistelemme suurempia voimia vastaan, kuin kykyjä ja edellytyksiä on. Ilmeisesti ympäri länsi-maailman kansat yrittävät samaa, mutta vastassa on vähän enemmän kuin meillä Pipilän hallitus.
Otsikko: Vs: 2016-02-17 IL: Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: "Ei ole
Kirjoitti: td - 17.02.2016, 23:38:21
Ehkä tässä sittenkin olisi parempi antaa paskan lentää tuulettimeen oikein kunnolla ja vieläpä avustaa sen osumista kunnolla rupeliin.

Tuntuu siltä, että mitä huonommin suomalaisia kohdellaan Suomessa, sitä hullumpia, järjettömämpiä ja oikeudentajun vastaisia päätöksiä valtaapitäjät tekevät.

Pitäisikö VOKkeihin alkaa lahjoittamaan pornolehtiä, ruokailuvälineitä (teräaseita), kuvia paremmista VOK:eista joissa huippuhienot asumisolot (hotellit, kylpylät yms.), kuvia sievistä SPR-hyysäreistä, muhiksen kuvia jne..?

Jalkapalloakin pitäisi käydä kannustamassa ja kulmaliputkin voisi teroittaa oikein viimeisen päälle...
http://www.kaleva.fi/uutiset/galleriat/joukkotappelu-jalkapallo-ottelussa-oulussa/3590/100127/
https://www.youtube.com/watch?v=DWVZ-VmcbAM&feature=player_embedded
http://www.jlokka.fi/2012/12/sunnuntaina-2.html
jne..jne..

Kerta rytinä vs jatkuva kitinä?

Otsikko: Vs: 2016-02-17 IL: Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: "Ei ole
Kirjoitti: ilmaveivi - 17.02.2016, 23:48:34
"Mummo ulos, mamu sisään" sanoi erään eduskuntaryhmän puheenjohtaja viime lauantaina ylen ykkösaamu-ohjelmassa.

Tuossa yllä se on kuvattu ihan konkreettisesti. 
Otsikko: Vs: 2016-02-17 IL: Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: "Ei ole
Kirjoitti: Arkipiispa - 17.02.2016, 23:58:00
No eikä niiden pitänyt tulla juuri vanhusten pyllyjä pyyhkimään ? Olisi vaan pitänyt vanhusten saada olla siellä, olisivat sitten matut saaneet "kotoutua" uuteen rooliinsa !!1!

Tai ei vaiskaan, en oikeasti haluaisi kenenkään vanhuksen joutuvan sellaisen kohtalon uhriksi että joutuu vanhoilla päivillään matun käsittelyyn.  :facepalm:

Mutta on se vaan hirveä kohtalo matulle joutua samanlaiseen laitokseen johon suomalaiset vanhukset joutuvat tyytymään. Ja kunnostustakin vain 300.000 egellä ? Ei se nyt vaan ole reilua: Ruotsissakin sentään varustavat luksusristeilijöitä sotaa pakeneville paroille.  :facepalm:
Otsikko: Vs: 2016-02-17 IL: Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: "Ei ole
Kirjoitti: Karhukainen - 18.02.2016, 00:11:00
Huh huh, luin tuon uutisen. Siis aivan käsittämätöntä, onneksi edes omaisilla oli terveitä reaktioita. Miten turvapaikanhakijoita on jo voitu sijoittaa tuonne sairaalaan puolustuskyvyttömien ja sairaiden vanhusten kanssa, vaikka eri kerrokset ovatkin. Hyi hitto voin vaan kuvitella mitä kaikkea voi tapahtua. Ei mitään käytöstapoja, paukuttelevat ovia, tupakoivat sisällä ja huutelevat hoitajille... Oksettavaa, että tällainen porukka tulee Suomea palvelleiden vanhusten tilalle.

Se tunne kun tietää, että tämä on vasta hulluuden alkua. Kohta kun säät lämpenevät, tänne tulee kymmeniä tuhansia nuoria muslimimiehiä lisää, joille pitää keksiä hyysäyslaitospaikka. Kertoo paljon yhteiskunnasta, että hyväkuntoiset paremman elämän perässä tulleet ulkomaalaiset nuoret miehet, jotka eivät edes kunnioita maan tapoja, laitetaan tärkeysjärjestyksessä ykkösiksi vanhuksien, lasten ja sairaiden kustannuksella.
Otsikko: Vs: 2016-02-17 IL: Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: "Ei ole
Kirjoitti: Karhukainen - 18.02.2016, 00:13:59
Tää on niin rikollista, että tässä täytyy nyt olla suuremmat asiat kyseessä.

Eilen katsoin Salaisia kansioita ja siinä muuten käsiteltiin muslimi-invaasiota USA:n silmin. En tiedä miltä vuodelta se oli, mutta hyvinkin ihan tätä aikaa.

Lyhyesti sanottuna, ongelmia aiheuttivat islamistiterroristit ja muuan heistä jäi henkitoreisiin sairaalaan. Siellä (matun murhaa yrittävä) hoitaja sanoi, että tämä valtaisa maahanmuutto-ongelma, joka vie työt ja asunnot (USA:n) maan omalta kansalta, olisi YK:n järjestämä / alullepanema invaasio.

Hämmästyin, että ongelmamme vastaus tupsahti esiin noinkin outoa kautta, kuin tv-sarjasta.

Siis YK mainittiin.

Järki jo alkaa sanoa, että me täällä Hommalla taistelemme suurempia voimia vastaan, kuin kykyjä ja edellytyksiä on. Ilmeisesti ympäri länsi-maailman kansat yrittävät samaa, mutta vastassa on vähän enemmän kuin meillä Pipilän hallitus.

Minäkin katsoin. se on uusi tänä vuonna alkanut tuotantokausi. Oli kyllä kieltämättä vähän outo aihevalinta X-Filesiin. Pisti silmään, että kääntäjä oli suomentanut special casen yksittäistapaukseksi, vaikka terroristeja oli muitakin.  :D
Otsikko: Vs: 2016-02-17 IL: Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: "Ei ole
Kirjoitti: Kyklooppi - 18.02.2016, 00:22:22
Se ikinaurava pormestaaja on varmaan tyytyväinen?
Tietty on kun sehän tämän junaili.
Otsikko: Vs: 2016-02-17 IL: Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: "Ei ole
Kirjoitti: -PPT- - 18.02.2016, 00:22:55
Tämä on esimakua siitä mikä on tulevaisuudessa niiden vanhusten kohtalo, joilla ei ole säilynyt säästöjä sukan varteen että voisi maksaa itsellensä yksityisen hoitokodin ja tämä on vielä kevyttä kauraa mitä tuleman pitää.

Onhan tuo tilanne periaatteellisesti täysin epäreilua mutta ennen kaikkea käytännön elämässä varmasti täysin sietämätöntä. Palohälyttimet ujeltavat koko ajan kun apinat eivät ymmärrä mennä ulos röökille ja kaikki omaisuus mitä on mukana katoaa parempiin käsiin. En yhtään ihmettele jos tulee asianosaisille sekä omaisille hylätty olo yhteiskunnan suhteen.
Otsikko: Vs: 2016-02-17 IL: Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: "Ei ole
Kirjoitti: Pennit ja markat - 18.02.2016, 00:29:57
Nyt alkoi surettaa niin paljon, etten edes yritä repiä tästä mustaa huumoria. Vanhusparat! :( Suomi meneeniin väärään suuntaan. Tuntuu todella pahalta.
Otsikko: Vs: 2016-02-17 IL: Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: "Ei ole
Kirjoitti: Muuttohaukka - 18.02.2016, 01:45:00
Meillä on spartalainen meno omia kohtaan. Nämä tulijat sijoitetaan luksuskylpylöihin ja kaikki maksetaan. Kaikki.
Uutinen saa voimaan pahoin.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Alaric - 18.02.2016, 07:32:09
Kunnon raivot sai päälle ja heräsi mukavasti, kun luki tämän ensimmäisenä uutisena aamulla. On kyllä niin helvetin härskiä touhua. Eikö tällaisesta päättävillä omatunto soimaa hiukkaakaan vai onko mokutus sumentanut näiltä paskiaisilta oikeudentajun täysin? Hoetaan vaan mantroja "me tienataan tällä, hädänalaiset raukat, kulttuuri rikastuu, meidän täytyy auttaa..." ja silmät laitetaan kiinni suomalaisten kärsimyksiltä.

Lainaus
- Miesten suuri määrä on ollut ongelma. Se lisäsi erityisesti alkuvaiheessa jännitteitä hoitohenkilökunnan ja turvapaikanhakijoiden välillä. Jouduimme lisäämään henkilökuntaa ilta- ja yövuoroihin sekä palkkaamaan enemmän vartioita. Hoitajille huutelua ja lähestymisyrityksiä on onneksi nyt selvästi vähemmän kuin aluksi. Tilanne on tasaantunut siltä osin, Taskinen kertoo.

Eli huutelut ja lähestymisyritykset on saatu loppumaan henkilökuntaa ja vartijoita lisäämällä, mutta matujen asenteet tuskin ovat muuttuneet miksikään. Kun ei vokissa pysty enää ahdistelemaan hoitajia, niin näiden kusipäiden pitää lähteä sitten kaduille toteuttamaan halujaan.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Leijona78 - 18.02.2016, 11:54:47
On kuulemma tapahtunutkin jo selkkauksia junien kanssa, mutta niistä ei ole virallisesti uutisoitu.

Onko tähän tarkennusta? Mitä tarkoitat?
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Keza - 18.02.2016, 16:00:18
...
Lainaus
- Miesten suuri määrä on ollut ongelma. Se lisäsi erityisesti alkuvaiheessa jännitteitä hoitohenkilökunnan ja turvapaikanhakijoiden välillä. Jouduimme lisäämään henkilökuntaa ilta- ja yövuoroihin sekä palkkaamaan enemmän vartioita. Hoitajille huutelua ja lähestymisyrityksiä on onneksi nyt selvästi vähemmän kuin aluksi. Tilanne on tasaantunut siltä osin, Taskinen kertoo.

Eli huutelut ja lähestymisyritykset on saatu loppumaan henkilökuntaa ja vartijoita lisäämällä, mutta matujen asenteet tuskin ovat muuttuneet miksikään. Kun ei vokissa pysty enää ahdistelemaan hoitajia, niin näiden kusipäiden pitää lähteä sitten kaduille toteuttamaan halujaan.

Eihän niitä ole edes saatu loppumaan, vain vähenemään. Eli suomeksi, perseilyä hoitohenkilökuntaa kohtaan esiintyy edelleen vaikka se on vartioden määrää lisäämällä saatu vähenemään. Eli kuten Stupido on todennut, mamut lisäävät työllisyyttä :facepalm:. Tosin kansantaloutemme ei kyllä pelastu vartijoita lisäämällä.

Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Panopticon - 18.02.2016, 16:58:14
http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/366767-on-oikein-hyva-etta-keskustelua-kaydaan-asiantuntija-valtuuston-puherumba

Lainaus
Timosen mukaan äänin 59–8 saatu päätös määrärahan puolesta oli kuitenkin ilahduttavan selvä.

– Se oli ehdottomasti myönteinen yllätys. On hyvä, että tästä asiasta saatiin näin yksimielinen päätös.

Kiva, että oltiin näin yksimielisiä.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 18.02.2016, 17:54:43
^Tamperelaisella on oma "päivystävä dosenttinsa".

Lainaus
Tätä mieltä on Kaupunkilehti Tamperelaisen politiikan asiantuntija Pertti Timonen.
Otsikko: Tampere pitää yleisötilaisuuden VOK:ista ma 7.3 klo 17.30 Tammelan koululla
Kirjoitti: Heikki Luoto - 24.02.2016, 20:22:13
lähde: http://www.aamulehti.fi/kotimaa/tampere-jarjestaa-yleisotilaisuuden-kaupin-vastaanottokeskuksesta/
Lainaus
Tampereen kaupunki pitää kaikille avoimen yleisötilaisuuden turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamisesta Kaupin sairaalalta vapautuviin tiloihin.

Tilaisuus järjestetään maanantaina 7. maaliskuuta kello 17.30–19.30 Tammelan koulun yläjuhlasalissa (Ilmarinkatu 17). Ennen tilaisuutta on kahvitarjoilu kello 17 alkaen.

Paikalla on asiantuntijoita Tampereen kaupungilta ja poliisista.

Turvapaikanhakijoiden hätämajoitus päättyy Tampereella toukokuun loppuun mennessä, ja Kauppiin perustetaan Maahanmuuttoviraston toimeksiannosta vastaanottokeskus noin 300 turvapaikanhakijalle.

Tampereen kaupunginhallitus päätti vastaanottokeskuksen perustamisesta helmikuun alussa. Kaupin sairaalalta vapautuvat tilat remontoidaan vastaanottokeskuksen toimintaan soveltuviksi 380 000 eurolla.

Sairaalatoiminnan loppuminen Kaupissa ei liity vastaanottokeskuksen perustamiseen, vaan päätös siitä on tehty jo vuonna 2013 osana ikäihmisten palvelurakenteen muutosta.

Kaupin sairaalassa on hoidettu sairaalahoitoa vaativia ikäihmisiä, jotka kevään aikana siirtyvät Rauhaniemen sairaalaan. Ympärivuorokautista hoivapaikkaa tarvitsevat siirtyvät asumisyksiköihin, muun muassa Pohjolankadun uuteen yksikköön.

Vastaanottokeskus aloittaa Kaupissa kesäkuun alussa. Kaupunki järjestää aiheesta avoimen yleisötilaisuuden myös huhtikuussa. Sen tarkka ajankohta selviää myöhemmin.
Otsikko: Avoin työpaikka Tampereella: Lempeän jämäkkä hoivaaja matuille
Kirjoitti: Afrikan kirjeenvaihtaja - 01.03.2016, 19:56:08
Hoivapalvelu Metsätähti Oy uskoo, että turvapaikanhakijoiden kokema lämminhenkisen hoivan tarve jatkuu Tampereella.

Lainaus
Hoivapalvelu Metsätähti Oy etsii turvapaikanhakijoiden kanssa työskentelystä kiinnostunutta ohjaajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen Tampereelle.

Toivomme sinulta palveluhenkisyyttä, oma-aloitteisuutta, luotettavuutta, hyvää paineensietokykyä ja kokemusta turvapaikanhakijoiden kanssa työskentelystä. Olet tottunut työskentelemään hektisessä työympäristössä ja omaat mielellään kokemusta ohjaustyöstä. Joustavuus, positiivisuus ja lempeän jämäkkä työote ovat lisäksi tärkeitä ominaisuuksia ko. työssä toimimiselle.

Suomen kielen lisäksi sujuva englannin kielen taito on välttämättömyys. Muu kielitaito katsotaan ehdottomasti eduksi. Tärkeää on, että olet motivoitunut ja kiinnostunut työskentelemään monikulttuurisessa työympäristössä ja ohjaamistyön parissa. Edellytämme, että pystyt työskentelemään aamu- ja iltavuoroissa, arkisin sekä viikonloppuisin. Työvuorot Tampereen vastaanottokeskuksessa pyörivät porrastetusti klo 7-15, 8-16, 10-18 sekä 14-22.

Voit hakea paikkaa avoimella hakemuksella lähettämällä hakemuksesi osoitteeseen maria.tamminen@metsatahti.fi. Laitathan hakemukseesi ja sähköpostiin otsikon: "Tampereen vastaanottokeskuksen ohjaaja".

Huomioithan, että paikat täytetään heti sopivien hakijoiden löytyessä, joten laitathan hakemuksesi pikaisesti. Valitettavasti emme pysty vastaamaan puhelintiedusteluihin.

Tervetuloa lämminhenkiseen ja arvostettuun tiimiimme!

Työpaikkailmoitus (http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku/8895898_fi.htm)
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: rölli2 - 01.03.2016, 20:22:17
pullaa ja seksiä? :o
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Alaric - 01.03.2016, 20:32:44
Paineensietokykyä tuolla varmasti tarvitaan, kun työpaikalle tullessasi näet ensimmäisenä Abdin ja Omarin kähinöivän ruokajonossa, Muhammedin käpälöivän naispuolista työkaveriasi, Alin polttamassa tupakkaa käytävällä ja Abdullahin menevän taas kyykkypaskalle siivouskomeroon, kun länsimaisen wc-pöntön käyttöä ei ole vielä opittu. Mukavaa työpäivää!
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: MW - 01.03.2016, 20:41:29
"Youth as refugees". Tampereella on paljon kokemusta monenikäisistä halaajista vähän nuorempien onnettomien ja vainottujen kanssa, jotka tarvitsevat "kaapelistartin" joka aamu päästäkseen edes sängystä ylös.
Otsikko: Vs: Tampere pitää yleisötilaisuuden VOK:ista ma 7.3 klo 17.30 Tammelan koululla
Kirjoitti: OlliH - 06.03.2016, 17:20:25
lähde: http://www.aamulehti.fi/kotimaa/tampere-jarjestaa-yleisotilaisuuden-kaupin-vastaanottokeskuksesta/
Lainaus
Tampereen kaupunki pitää kaikille avoimen yleisötilaisuuden turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamisesta Kaupin sairaalalta vapautuviin tiloihin.

Tilaisuus järjestetään maanantaina 7. maaliskuuta kello 17.30–19.30 Tammelan koulun yläjuhlasalissa (Ilmarinkatu 17). Ennen tilaisuutta on kahvitarjoilu kello 17 alkaen.

Paikalla on asiantuntijoita Tampereen kaupungilta ja poliisista.

Turvapaikanhakijoiden hätämajoitus päättyy Tampereella toukokuun loppuun mennessä, ja Kauppiin perustetaan Maahanmuuttoviraston toimeksiannosta vastaanottokeskus noin 300 turvapaikanhakijalle.

Tampereen kaupunginhallitus päätti vastaanottokeskuksen perustamisesta helmikuun alussa. Kaupin sairaalalta vapautuvat tilat remontoidaan vastaanottokeskuksen toimintaan soveltuviksi 380 000 eurolla.

Sairaalatoiminnan loppuminen Kaupissa ei liity vastaanottokeskuksen perustamiseen, vaan päätös siitä on tehty jo vuonna 2013 osana ikäihmisten palvelurakenteen muutosta.

Kaupin sairaalassa on hoidettu sairaalahoitoa vaativia ikäihmisiä, jotka kevään aikana siirtyvät Rauhaniemen sairaalaan. Ympärivuorokautista hoivapaikkaa tarvitsevat siirtyvät asumisyksiköihin, muun muassa Pohjolankadun uuteen yksikköön.

Vastaanottokeskus aloittaa Kaupissa kesäkuun alussa. Kaupunki järjestää aiheesta avoimen yleisötilaisuuden myös huhtikuussa. Sen tarkka ajankohta selviää myöhemmin.

Tilaisuudesta olisi taas tarkoitus lähettää striimiä, jos ei teknistä tai esim. fyysistä estettä ilmene.
https://www.youtube.com/watch?v=X-JxEkwI50g
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: guest1783 - 06.03.2016, 17:29:52
Eikös tuo Kaupin sairaalan remonttiurakka pidä kilpailuttaa hankintalain nojalla? Onko jo kilpailutettu?

Onko sairaalan potilaita jo ryhdytty siirtämään muihin hoitopaikkoihin? Ja mihinkäs muuten sairaalan tiloissa oleskelevat irakit tuupataan remontin ajaksi, vai onko siellä niitä enää?

 Aika optimistiselta vaikuttaa aikataulu, jossa kesäkuun alussa pitäisi olla remontti tehtynä ja vokki valmiina juhlapaikanhakijoita sisäänmuttoa varten.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Alaric - 06.03.2016, 17:39:35
Eikös tuo Kaupin sairaalan remonttiurakka pidä kilpailuttaa hankintalain nojalla? Onko jo kilpailutettu?

Eikös tässä matukriisin aikana ole muutenkin paskat nakattu mistään hankintalaista, kun on haettu kiireessä vokkitoimijoita (muistaakseni näin on myönnetty), niin ei kai tässäkään tapauksessa tarvitse moisista pikkuseikoista välittää. Tärkeintä on, että voksterien kaverin firma saa keikan... krhm, eikun siis että saadaan remontti tehtyä mahdollisimman nopeasti.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: halinen - 07.03.2016, 17:44:15
YLE:n twiitti-seurantaa Kaupin sairaalan vastaanottokeskuksen yleisötilaisuudesta:

http://yle.fi/uutiset/300_turvapaikanhakijan_keskus_perusteilla_tampereelle__yle_seuraa_yleisotilaisuutta/8724348
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: endercon - 14.03.2016, 15:34:17
Kävin tänään katsomassa Rautaharkon vokkia. Ei merkkejä siitä, että vokkia oltaisiin sulkemassa, vaikka laittomaksi todettu.
Metsänpuoleisella pihalla hillui ~20 tp-hakijaa, kaikki nuoria miehiä.
Poistuessani Varikkokatua ylös Lempääläntielle, vastaan maleksi selkeästi vokkiin kulkeva naispuoleinen sossutantta. Hänen auraansa voisi kutsua vähintään myötähäpeälliseksi.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: JPN75 - 25.03.2016, 09:34:25
http://ktweb.tampere.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=2&filename=58631229.doc&pykno=43&elin=YRJA&lis=1&pvm=29%2e3%2e2016%2016%3a00 (http://ktweb.tampere.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=2&filename=58631229.doc&pykno=43&elin=YRJA&lis=1&pvm=29%2e3%2e2016%2016%3a00)

"velvoittaa Mikko Ahonkiven ja Ari Kulmalan palauttamaan rakennus muutetuilta
osiltaan käyttötarkoitukseltaan alkuperäisen mukaiseksi.
Toimenpide tulee olla tehtynä 31.5.2016 mennessä tämän velvoitteen
mahdollisen laiminlyönnin varalta asetettavan kymmenentuhannen (10
000) euron sakon uhalla sekä
jättää maankäyttö- ja rakennuslain 186 §:ssä tarkoitetun ilmoituksen poliisille
tekemättä, koska tekoa on olosuhteet huomioon ottaen pidettävä vähäisenä,
eikä yleisen edun ole katsottava vaativan syytteen nostamista."
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Mr.Reese - 25.03.2016, 09:39:07
Voksteri tienaa enemmän kuin nuo sakot -> toiminta jatkuu. Isompia sakkoja aina kun on syöpäkeskuksista kyse. 1 milj. € olisi ollut kohdillaan, eikä joku kynynen 10k.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: blackbird - 30.03.2016, 09:38:07
Ylen tutkivaa reportaasia Rautaharkon vokista, jossa joku koitti hypätä junan alle kun ei päässyt lääkäriin. Vieläkään mikään media ei ole jaksanut kirjoittaa siitä, että vok on laiton ja sen olisi pitänyt sulkea ovensa jo aikaa sitten.

http://svenska.yle.fi/artikel/2016/03/28/sjalvmordsforsok-pa-bangard-flyktingmottagningen-tiger
Otsikko: Tampereen kaupunki järjestää yleisötilaisuuden VOK:in perustamisesta ti 19.4
Kirjoitti: Heikki Luoto - 18.04.2016, 19:55:17
Lakkautettavan Särkänniemen delfinaarion tilalle saamme arabinaarioita Tampereen vetonauloiksi.
Aion saapua tilaisuuteen.

Lainaus
Yleisötilaisuus turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamisesta
Julkaistu 12.4.2016 12.51
Aika: 19.4.2016 17.30 – 19.30
Paikka: Koukkuniemi, juhlasali
Rauhaniementie 19

Tapahtumalaji: Asukastoiminta ja -tilaisuudet, Infotilaisuudet
Järjestäjä: Tampereen kaupunki

Tampereen kaupunki järjestää yleisötilaisuuden turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamisesta Tampereelle. Yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 19.4.2016 kello 17.30–19.30 Koukkuniemen juhlasalissa osoitteessa Rauhaniementie 19.

Paikalla on asiantuntijoita Tampereen kaupungilta ja poliisista. Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Kahvitarjoilu kello 17.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: P - 18.04.2016, 20:27:16
Voksteri tienaa enemmän kuin nuo sakot -> toiminta jatkuu. Isompia sakkoja aina kun on syöpäkeskuksista kyse. 1 milj. € olisi ollut kohdillaan, eikä joku kynynen 10k.

Eikös tuommoinen VOk 66€ majoituksen keskipäivähinnalla tuota tuollaisen 10 000 muutamassa päivässä, kun varmasti tuon vok-käyttöön sopimattoman kiinteistön kulut ovat mitättömät. Luultavasti eivät tee mitään, ennen kuin uhkasakko on huomattavasti korkeampi ja rikosilmoitusta alkaa paukkumaan. Siihen saakka kannattaa maksaa uhkasakko ja lapioida rahaa sisään. Pitää takoa, kun rauta on kuumaa, vai miten se menikään?
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Mr.Reese - 19.04.2016, 11:41:41
Tämä on suusta suuhun kuultua kansanperinnettä Tampereella asuvalta, mutta Tampereella olisi viime syksynä annettu muistutus läpsyjengille ensimmäisten yksittäistapausten jälkeen, että Tampereella saa raiskata vain Tamperelainen. Onko toiset kuulleet samaa huhua?
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Griffinvaari - 19.04.2016, 11:47:14
Tämä on suusta suuhun kuultua kansanperinnettä Tampereella asuvalta, mutta Tampereella olisi viime syksynä annettu muistutus läpsyjengille ensimmäisten yksittäistapausten jälkeen, että Tampereella saa raiskata vain Tamperelainen. Onko toiset kuulleet samaa huhua?

En voi vahvistaa, mutta, ainakin tammelan torin tietämillä leuhkimmat läpsyttäjät ovat kadonneet ja jämät omistavat selvästi vähemmän eurooppaa, läpsytellessään nykyään siististi ehkä hieman pelokkaankin oloisesti rotvallin reunoilla, entisen kultaisen keskitien valloittamisen sijaan.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: JPN75 - 19.04.2016, 16:21:02
Voksteri tienaa enemmän kuin nuo sakot -> toiminta jatkuu. Isompia sakkoja aina kun on syöpäkeskuksista kyse. 1 milj. € olisi ollut kohdillaan, eikä joku kynynen 10k.

Eikös tuommoinen VOk 66€ majoituksen keskipäivähinnalla tuota tuollaisen 10 000 muutamassa päivässä, kun varmasti tuon vok-käyttöön sopimattoman kiinteistön kulut ovat mitättömät. Luultavasti eivät tee mitään, ennen kuin uhkasakko on huomattavasti korkeampi ja rikosilmoitusta alkaa paukkumaan. Siihen saakka kannattaa maksaa uhkasakko ja lapioida rahaa sisään. Pitää takoa, kun rauta on kuumaa, vai miten se menikään?

Uhkasakko Rautaharkon vastaanottokeskukselle on jo poistettu eli homma jatkuu ja jatkuu ja jatkuu ja siis ilman asianmukaisia lupia.
Otsikko: Vs: Tampereen kaupunki järjestää yleisötilaisuuden VOK:in perustamisesta ti 19.4
Kirjoitti: Panopticon - 19.04.2016, 17:32:17
Saammeko liveraportointia paikan päältä?

Lakkautettavan Särkänniemen delfinaarion tilalle saamme arabinaarioita Tampereen vetonauloiksi.
Aion saapua tilaisuuteen.

Lainaus
Yleisötilaisuus turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamisesta
Julkaistu 12.4.2016 12.51
Aika: 19.4.2016 17.30 – 19.30
Paikka: Koukkuniemi, juhlasali
Rauhaniementie 19

Tapahtumalaji: Asukastoiminta ja -tilaisuudet, Infotilaisuudet
Järjestäjä: Tampereen kaupunki

Tampereen kaupunki järjestää yleisötilaisuuden turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamisesta Tampereelle. Yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 19.4.2016 kello 17.30–19.30 Koukkuniemen juhlasalissa osoitteessa Rauhaniementie 19.

Paikalla on asiantuntijoita Tampereen kaupungilta ja poliisista. Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Kahvitarjoilu kello 17.
Otsikko: Vs: Tampereen kaupunki järjestää yleisötilaisuuden VOK:in perustamisesta ti 19.4
Kirjoitti: Antti Moisander - 20.04.2016, 01:51:52
Saammeko liveraportointia paikan päältä?

Eilisessä Kaupin vastaanottokeskuksen infotilaisuudessa ei tullut juurikaan mitään uutta esille. Samat asiat käsitelty aiemmin ja samat naamat taasen paikalla. Osallistujia oli huomattavasti vähemmän kuin aiemmissa tapahtumissa, lieneekö väki jäänyt kotiin jääkiekon vai sateen takia. Kriittisiä puheenvuoroja tuli tällä kertaa ainoastaan aivan muutamalta osallistujalta, muiden kysellessä neutraaleja kysymyksiä tai tarjoutumalla innoissaan auttamaan turvapaikanhakijoita.

Mieleeni jäi poliisin edustajan tilasto siitä kuinka noin tuhat turvapaikanhakijaa on tällä hetkellä epäiltynä erinäisistä rikoksista (koko Suomen alueella), kuinka tulijoiden taustoista ei ole mitään tietoa ja kuinka Kaupin alueen asukkaiden turvattomuuden tunteeseen ei puututa millään tavoin. Monet tilaisuuteen osallistuneet ilmaisivat huolensa 300 nuoren miehen saapumisesta kesällä alueelle ja panelistit vakuuttivat ettei turvallisuuden lisäämiseksi tulla toimimaan millään tavoin.

Aamulehdestä löytyy hyvä tiivistelmä ja videonpätkä:

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/pahoinpitelyja-uhkauksia-varkauksia-tallaisista-rikoksista-turvapaikanhakijoita-on-epailty/ (http://www.aamulehti.fi/kotimaa/pahoinpitelyja-uhkauksia-varkauksia-tallaisista-rikoksista-turvapaikanhakijoita-on-epailty/)

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/tampereelle-avataan-iso-vastaanottokeskus-nama-asiat-kiinnostivat-kuntalaisia/ (http://www.aamulehti.fi/kotimaa/tampereelle-avataan-iso-vastaanottokeskus-nama-asiat-kiinnostivat-kuntalaisia/)

Lainaus
Perussuomalaiset päättäjät eivät tällä kertaa varastaneet show’ta.

- Näin asiallisesti alkaa jälkimmäinen artikkeli.

Lisään vielä tilaisuuden huumoripläjäyksen eli Mika Pirhosen twitterin:

https://twitter.com/MikaPirhonen/status/722460120094011392?lang=fi (https://twitter.com/MikaPirhonen/status/722460120094011392?lang=fi)

Lainaus
Ja nyt toinen vitun hompanssi ehdotti pakolaisleiriä Lappiin. Ja eka apina taas toisti, etteivät aikuiset suomalaismiehet marssi joukolla.

Pirhonen on tamperelainen joka osallistuu yhtä aktiivisesti näihin infotilaisuuksiin kuin mekin. Hän päivittää aktiivisesti twitteriään tilaisuuksien aikana haukkumalla esim. valtuutettu Heikki Luotoa Lobotomia-Luodoksi, toivoen eutanasian laillistamista perussuomalaisille, ps-nuoret ovat natseja ja Rautaharkon vastaanottokeskuksen infossa piti puheenvuoron jossa kysyi pitäisikö turvapaikanhakijoita suojella näiltä eläimiltä (maahanmuuttokriittisiltä).
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 20.04.2016, 11:04:05
^Vihreiden mandaatilla Tampereen kunnallispolitiikassa toiminut Mika Pirhonen käy vastaanottokeskusinfoissa ahdistumassa ja reagoimassa aggresiivisesti läsnäolevien maahanmuuttohuoliin. Arvostan Pirhosen surrealistisuutta ja aitoutta.

Kuten aikaisemmissakin vastaanottokeskusinfoissa, puheenjohtaja torppasi virkamiesten epäselviä vastauksia selventäviä jatkokysymyksiä. Ei nämä infot kaksisia tilaisuuksia ole olleet, mutta hyvä viranomaisia muistuttaa läsnäololla siitä, että kaupunkilaiset ovat huolissaan.

Hyvää oli se, että paikalla oli Maahanmuuttoviraston edustaja. Vastaanotosta vastaava Jorma Kuuluvaiselta kysyin mikä valtakunnallisella tasolla oli muuttunut aikasemmista vuosista kun me kaupunginvaltuutetut emme enää saa päättää vastaaottonkeskuksista. Hän ei tiennyt valtakunnan tason muutosta päätösprosesseissa ja katsoi että kunnissa on edelleen valta.
Kysyin onko turvapaikanhakijoita sijoitettu vastaanottokeksusten lisäksi myös muualle, kuten yksityisiin ja julkisiin vuokra-asuntoihin. Hän kertoi, että 2000 turvapaikanhakijaa (en muista oliko tuo Helsingin vai koko Suomen luku) asuu VOK:iin rekisteröityneenä, mutta esimerkiksi sukulaistensa luona.
Kysyin sitä mitä Halla-aho on ihmetellyt ja jota Leena Meri kysyy eduskunnassa, eli oleskeluluvan myöntämisprosenttien selvästä noususta. En saanut selvää vastausta, ja pj katkaisi jatkokysymystäni siitä onko Somaliassa tapahtunut jotain erityistä viime aikoina.
Ihmettelin myös kuinka kuinka tarina turvapaikanhakijoiden yhtäkkisestä "tupsahtamisesta" Tampereelle tuntuu niin oudolta. Kaupin sairaalan lakkautuspäätös on tehty 2013 ja kysyin onko tällä yhteyttä saman vuoden alussa käynnistyneeseen MAVA-2-hankkesta (http://212.50.147.150/d5web/kokous/20153345-1-1.PDF), jolla varaudutaan siihenkin, että lyhyen ajan sisällä maahan saapuu n. 20 000 tulijaa. Tämä yhteys kiistettiin.

Otsikko: Vs: Tampereen kaupunki järjestää yleisötilaisuuden VOK:in perustamisesta ti 19.4
Kirjoitti: Roope - 26.04.2016, 13:50:22
Aamulehdestä löytyy hyvä tiivistelmä ja videonpätkä:

Toimittaja Jaana Kerolan etukäteen kirjoittama kuvaus tilaisuudesta:

Lainaus
Kolumni: Pari tyyppiä tuhlaa veroeurojamme

Tampereen kaupunki ei kerro tänä iltana järjestämässään tilaisuudessa mitään uutta Kaupin sairaalaan perustettavasta vastaanottokeskuksesta. Silti se pitää tilaisuuden Koukkuniemen juhlasalissa alkaen kello 17.30. Edellinen tilaisuus järjestettiin maaliskuussa Tammelan koululla.
Kaupungin edustajien mukaan huhuja velloo niin paljon, että niitä pitää torjua tämän tästä pullakahvien kera.

Mitä ihmeen järkeä tilaisuuksissa on, jos ei ole uutta asiaa?

Sitä voisi kysyä niiltä muutamilta ihmisiltä, jotka käyvät nettiryhmien lisäksi asukastilaisuuksissa vihjailemassa kysymyksillään, että vanhusparat siirretään turvapaikanhakijoiden vuoksi ties minne.

Vihjailu ei perustu tietoon, vaan haluun synnyttää väärää mielikuvaa, tai sitten tiedon toistaminenkaan ei mene perille.

Nämä yksittäiset ihmiset ovat viime päivinä värvänneet ihmisiä paikalle nettiryhmissään.

Vastakaiku ei tee vaikutusta määrällään, mutta muutamakin ihminen saa edellisistä tilaisuuksista tutun puhemyllyn aikaan.

Samat ihmiset säälivät myös tilaisuudessa paikalla virkansa puolesta istuvaa poliisia siksi, että tämä ja muut poliisit nääntyvät turvapaikanhakijoiden aiheuttamien ongelmien alle.

Eikö tänäkin iltana juhlasaliin vääntäytyvä poliisi voisi tehdä oikeata työtään?

Taas kerran hän vastaa samoin sanoin samoihin kysymyksiin – ja katselee ja kuuntelee silmät kirkkaina välillä rasismin rajamailla liikkuvaa käytöstä ja puhetta.

Kaikkiaan kysymyksiin vastaa tilaisuudessa virkansa puolesta puolenkymmentä ihmistä, joiden palkkaa maksavat myös vihjailevia kysymyksiä tekevät ihmiset.

Rahojen tuhlaaminen näiden muutaman ihmisen tähden närästää.

Muistakaa siksi tänä iltana ja tästä eteen päin tämä: Kaupin sairaalan tyhjentäminen on osa kaupungin ikäihmisten palveluiden rakennemuutosta, eikä sillä ole mitään tekemistä turvapaikanhakijoiden kanssa.
Aamulehti (http://www.aamulehti.fi/kotimaa/kolumni-pari-tyyppia-tuhlaa-veroeurojamme/) 19.4.2016
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: newspeak - 26.04.2016, 14:32:43
^ Osaapa olla julkea kolumni. Kaupin sairaalan sulkemisesta päätettiin jo vuosia sitten, eikä silloin mistään vastaanottokeskuksista puhuttu. Vaan heti, kun lomapaikanhakijoita alkoi ilmaantua, alettiin vastaanottokeskuksen perustamista tiloihin kiirehtimään ja vielä tälläkin hetkellä on 100 potilasta vailla uutta paikkaa.

Tässä vähän aikajanaa:

18.9.2013 Tampere myllää perusteellisesti vanhuspalvelunsa http://yle.fi/uutiset/tampere_myllaa_perusteellisesti_vanhuspalvelunsa/6837805
14.9.2015 Turvapaikanhakijoille ollaan avaamassa Tampereella noin 60 tilapäispaikkaa Kaupin sairaalaan http://yle.fi/uutiset/kaupin_sairaalaan_turvapaikanhakijoiden_kauttakulkukeskus/8304137
1.2.2016 Nyt se on varmaa: Kaupin sairaalaan 300 turvapaikanhakijan vastaanottokeskus http://www.aamulehti.fi/kotimaa/kaupin-sairaalaan-300-turvapaikanhakijan-vastaanottokeskus/
13.4.2016 Kaupin sata potilasta vielä vailla uutta paikkaa http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/383541-kaupin-sata-potilasta-viela-vailla-uutta-paikkaa

Jos tuo ei vaikuta kenenkään mielestä kyseenalaiselta, tuskin mikään vaikuttaa. Olisi niille tiloille varmasti muutakin käyttöä voinut keksiä kuin majoittaa porukkaa, jonka ei ylipäätänsä pitäisi olla koko maassa.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Alaric - 30.04.2016, 12:51:05
Tampereen kaupunki laatii toimintasuunnitelman sen varalta, että viimevuotisen turvapaikanhakijatulvan tapainen tilanne toistuisi jossain välissä. Alla olevassa uutisessa on mukana myös useita mielenkiintoisia graafeja turvapaikanhakijoiden määristä ja kotimaista.

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/tampere-varautuu-nyt-turvapaikanhakijoiden-uuteen-ryntaykseen/ (http://www.aamulehti.fi/kotimaa/tampere-varautuu-nyt-turvapaikanhakijoiden-uuteen-ryntaykseen/)

Lainaus
Tampere varautuu nyt turvapaikanhakijoiden uuteen ryntäykseen

Viime syksyn pimeinä öinä Tampereen rautatieasemalle saapui yhä uusia turvapaikkaa hakevia porukoita, joille piti löytää katto pään päälle. Syksyn kokemuksista aiotaan ottaa opiksi, ja kaupunki laatii suunnitelman sen varalta, että vastaava tilanne osuisi eteen ehkä jo tänä vuonna.

Nyt kesän kynnyksellä on sopiva hetki vetää henkeä ja miettiä, miten toimitaan, jos viime kesän ja syksyn kokemus toistuu.

Harva haluaa enää asettua ennustajaksi ja arvioida, saammeko Suomeen taas yli 30 000 uutta turvapaikanhakijaa, kuten viime vuonna kävi. Euroopassa esimerkiksi osa reiteistä on suljettu, tai päätöksiä ole vielä tehty.

Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirin vastaanottokeskuksia johtava Minna Jussila sanoo, että viime vuoden kokemus panee ennustusjarrut päälle. – Kyllä viime syksyn tilanne löi halolla otsaan. Kesällä olimme johtajien kanssa kokouksessa, jossa erään ylitarkastaja kanssa naureskelimme, tuleekohan Suomeen vuoden kuluessa jopa 8 000 turvapaikanhakijaa, hän muistelee.

Tampereen kaupungin riskienhallintapäällikkö Janne Kotilahti työstää parhaillaan kaupungille valmiussuunnitelmaa mahdollisen uuden ryntäyksen varalle. Suunnitelman pitäisi olla valmis toukokuun lopussa.

Tampereen ja naapurikuntien majoituksissa ja keskuksissa oli viime vuoden lopussa enimmillään yli tuhat turvapaikanhakijaa.

Näinä viikkoina määrä vähenee entisestään.

Suomen Punaisen Ristin ylläpitämä lähes 400 ihmisen Kaivannon vastaanottokeskus tyhjennettiin tällä viikolla. Vielä maanantaina siellä oli 264 ihmistä, mutta nyt ei enää yhtään.

SPR pyörittää edelleen Tampereella yksityismajoituksessa asuvien palvelua, josta saa apua tarvittaessa tällä hetkellä 140 turvapaikanhakijaa.

Kauppiin avataan 300-paikkainen vastaanottokeskus, mikä tarkoittaa, että kaupungin Tampereella ylläpitämä turvapaikanhakijoiden asuminen keskittyy sinne.

Maahanmuuttovirasto ilmoitti taannoin, että Metsätähden pyörittämässä vastaanottokeskuksessa Tampereen Rautaharkossa on vastaisuudessa 90 paikkaa 120 sijaan.

Mitä tapahtuu, jos Tampereelle alkaa tulla jossain vaiheessa vuotta isoja määriä turvapaikanhakijoita?

– Viime syksyn kokemuksista on apua. Käytössä olleita ja myöhemmin tyhjennettyjä hätämajoitusyksiköitä voidaan hätätilanteessa ottaa käyttöön, Kotilahti kertoo.

Jos tiloja on ehditty esimerkiksi myydä aiemman suunnitelman mukaisesti, etsitään korvaavia paikkoja.

– Myös muut poikkeustilanteet vaativat aina varautumista, joten suunnitelmia on tehty aiemminkin. Esimerkiksi suuri tulipalo saattaisi vaatia hätämajoituspaikkojen käyttämistä, hän muistuttaa.

Viime syksynä Tampereen seurakunnat riensi yhteistyökumppaniksi tilojen ja ihmisten löytämiseksi hätämajoituksiin.

– Meillä on yhteistyösopimus olemassa seurakuntien kanssa, Kotilahti kertoo.

Mikä oli vaikeinta viime syksynä?

– Miehityksen löytäminen nopeasti majoituksiin haastoi. Onneksi saimme omilla hyvillä rekrytointikeinoillamme ihmisiä sekä Tampereen kaupungin omasta väestä että muista, Kotilahti arvioi.


Hän sanoo, että pikaisesti järjestetty majoitus takaa aina koko kaupungin ja kaikkien kaupunkilaisten turvallisuutta parhaiten.

(...)
Otsikko: Kuka on puhunut turvapaikanhakijalle? – Näin vastattiin.
Kirjoitti: Afrikan kirjeenvaihtaja - 30.05.2016, 22:15:39
Lainaus
Kuka on puhunut turvapaikanhakijalle? – Näin vastattiin

Tamperelaisten dialogi turvapaikanhakijoiden kanssa on jäänyt ainakin määrällisesti ohueksi.

Kaupunkilehti Tamperelaisen Lukijaraadista 29 prosenttia ilmoittaa viimeisen vuoden aikana keskustelleensa ainakin yhden turvapaikanhakijan kanssa. Asian kieltää 67 prosenttia ja 4 prosenttia ei osaa vastata kysymykseen.

Vastaajaryhmistä useimmin turvapaikanhakijan kanssa ovat keskustelleet 45–54-vuotiaat, joista 36 prosenttia vastasi kysymykseen kyllä.

Nuorimmassa ja vanhimmassa ikäryhmässä eli alle 35-vuotiaissa ja yli 65-vuotiaissa vähintään yhden turvapaikanhakijan kanssa sanoi keskustelleensa yhtä suuri osuus eli 28 prosenttia vastaajista.

Naisista turvapaikanhakijan kanssa oli puhunut 30 prosenttia ja miehistä 28 prosenttia.

Lukijaaradin kyselyyn 608 ihmistä 24.–27. toukokuuta.

Tamperelainen (http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/399362-kuka-on-puhunut-turvapaikanhakijalle-nain-vastattiin)

Haluaisin tietää, mistä turvapaikanhakijan kanssa on puhuttu.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: JPN75 - 16.08.2016, 16:23:54
http://yle.fi/uutiset/tampere_haluaa_tyhjentaa_rautaharkon_vastaanottokeskuksen_pikaisesti_sakon_uhalla/9097506 (http://yle.fi/uutiset/tampere_haluaa_tyhjentaa_rautaharkon_vastaanottokeskuksen_pikaisesti_sakon_uhalla/9097506)

Kaupunki haluaa taas kerran lopettaa vastaanottokeskuksen Rautaharkosta. Ja valistunut arvaukseni on, että vastaanottotoiminta jatkuu edelleen myös tämänkertaisen yrityksen jälkeen... Ei hyvää bisnestä saa häiritä tämmöisillä uhkasakoilla!
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Java - 17.08.2016, 22:06:38
Olen minäkin puhunut turhiksen kanssa, käskin suksia vittuun, kun tuli huonolla englannilla pummaamaan tupakkaa.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: blackbird - 22.10.2016, 09:05:12
Lokakuun loppu häämöttää, saakohan kaupunki tehtyä asialle mitään? Muistavatkohan vielä:

Lainaus
Tampere haluaa tyhjentää Rautaharkon vastaanottokeskuksen lokakuun loppuun mennessä.
Jos toiminta jatkuu vielä sen jälkeen, kaupunki suunnittelee perivänsä 10 000 euron sakon kiinteistönomistajilta.

Maahanmuuttovirasto on päättänyt joka tapauksessa sulkea Rautaharkon keskuksen tammikuun loppuun mennessä.

Lähde: http://yle.fi/uutiset/3-9097506 (http://yle.fi/uutiset/3-9097506)
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: TattiJooseppi - 22.10.2016, 09:12:24
Lokakuun loppu häämöttää, saakohan kaupunki tehtyä asialle mitään? Muistavatkohan vielä:

Lainaus
Tampere haluaa tyhjentää Rautaharkon vastaanottokeskuksen lokakuun loppuun mennessä.
Jos toiminta jatkuu vielä sen jälkeen, kaupunki suunnittelee perivänsä 10 000 euron sakon kiinteistönomistajilta.

Maahanmuuttovirasto on päättänyt joka tapauksessa sulkea Rautaharkon keskuksen tammikuun loppuun mennessä.

Lähde: http://yle.fi/uutiset/3-9097506 (http://yle.fi/uutiset/3-9097506)

Bisnes on luultavasti niin hyvin tuottava, että 10 000 kannattaa maksaa ja antaa homman pyöriä. En tiedä onko tuota sakkoa edes yritetty periä.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: endercon - 26.10.2016, 15:23:54
Lokakuun loppu häämöttää, saakohan kaupunki tehtyä asialle mitään? Muistavatkohan vielä:

Lainaus
Tampere haluaa tyhjentää Rautaharkon vastaanottokeskuksen lokakuun loppuun mennessä.
Jos toiminta jatkuu vielä sen jälkeen, kaupunki suunnittelee perivänsä 10 000 euron sakon kiinteistönomistajilta.

Maahanmuuttovirasto on päättänyt joka tapauksessa sulkea Rautaharkon keskuksen tammikuun loppuun mennessä.

Lähde: http://yle.fi/uutiset/3-9097506 (http://yle.fi/uutiset/3-9097506)

Bisnes on luultavasti niin hyvin tuottava, että 10 000 kannattaa maksaa ja antaa homman pyöriä. En tiedä onko tuota sakkoa edes yritetty periä.

Muistaakseni tämä on joku viikko takaperin täysin mitätöity. Tämä on vain näennäinen sakko millä pelataan tarvittaessa pr-pisteitä.
Spekuloin, että tuo Rautaharkon piste lakkautetaan välittömästi kun Kaupin sairaalan (aikataulusta myöhässä oleva) remontti valmistuu, ja turvikset lykätään sinne.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: JPN75 - 27.10.2016, 13:51:46
Ei mitään uutta koskien Rautaharkon vastaanottokeskusta eli kuten olen jo monta kertaa aiemmin sanonut, niin homma se vain jatkuu ja jatkuu. Loppuukohan toiminta edes tammikuun lopulla...

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/rautaharkon-vastaanottokeskus-sai-armonaikaa-ensi-vuoteen/ (http://www.aamulehti.fi/kotimaa/rautaharkon-vastaanottokeskus-sai-armonaikaa-ensi-vuoteen/)
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 27.10.2016, 14:01:32
Varmaan siellä SJ ja Sipilä jo järjestävät uutta tulvaa kevääksi, heti kunnallisvaalien jälkeen toteutettavaksi. Junien akseleita jo rasvaillaan...
Otsikko: Tampere: "Ketään ei kadulle jätetä"
Kirjoitti: Afrikan kirjeenvaihtaja - 03.01.2017, 15:54:42
Laittomasti maassa oleskelevien ei tarvitse harkita mitään äärimmäisiä ratkaisuja, kuten lähtemistä kotimatkalle. Yösija järjestyy veronmaksajien kustannuksella.

Lainaus
Miten käy paperittoman pakkasessa? Näin vastaa sosiaalipäivystys

Myös Tampereelle on kuluvan viikon aikana saapumassa talven kovimmat pakkaset. Sosiaalisessa mediassa on pohdittu sitä, mikä kohtalo on paperittomalla turvapaikanhakijalla, ts. laittomasti maassa oleskelevalla, jolla ei ole enää mahdollisuutta olla vastaanottokeskuksessa.

Tampereella tilapäismahdollisuus majoittua kuvatunkaltaisessa tilanteessa on Hervannan Tastussa. Tastu on Tampereen asumispäivystys ja tukiasumisen yksikkö, joka tarjoaa kriisimajoitusta asunnottomille ja tukiasumista päihdeongelmaisille. Siellä voi olla kolme yötä kerrallaan.

– Ketään ei kadulle jätetä. On syytä korostaa, että Tastun osalta puhutaan hätä- ja kertaluontoisesta majoituksesta, kuvailee Tampereen kaupungin johtava sosiaalityöntekijä Tapani Unkila.

Mitä tapahtuu tilanteessa, jossa kolme yötä on kulunut, majoitusta ei löydy eikä turvapaikanhakijalla ole kiinnostusta lähteä Suomesta?

– Tilanne arvioidaan sitten tapauskohtaisesti uudestaan. Kuten sanottu, ketään ei Suomessa kadulle jätetä

Tamperelainen (http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/471154-miten-kay-paperittoman-pakkasessa-nain-vastaa-sosiaalipaivystys)
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Ari-Lee - 03.01.2017, 16:12:45
Veronmaksajalla tässä on kertaluontoinen hätä mitä ei helpoteta edes 3 vrk:n jaksoilla eikä tilannetta arvioida uudestaan. Eikun lisää veroja ja maksuja ja entisten verojen korotuksia ja tulojen leikkauksia.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Supernuiva - 03.01.2017, 16:15:21
Joka on kerran maahan tullut, saa nähtävästi olla ja elää julkisilla verovaroilla Suomessa niin kauan kuin vain haluaa.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: koli - 03.01.2017, 16:18:43
No huh, hyvä että tämäkin on nyt tiedossa, ehdin jo huolestua, että poloiset jäätyvät tuonne ulos. Se olisi kamala tragedia ja vastoin kansainvälisiä sopimuksia.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Velmu - 03.01.2017, 17:53:22
Joka on kerran maahan tullut, saa nähtävästi olla ja elää julkisilla verovaroilla Suomessa niin kauan kuin vain haluaa.

Suomi on kuin merikotka eli ravintoketjun huipulla. Tänne päässyttä, kutsuttua tai tunkeutunutta maahan tulijaa ei pystytä poistamaan millään keinolla.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Kyklooppi - 03.01.2017, 23:02:24
Suomessa muuten jätetään suomalaisia kadulle, ainakin pääkaupunkiseudulla olen nähnyt useitakin, että turha sanoo.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Alaric - 03.01.2017, 23:07:06
Tapani Unkila taisikin oikeasti tarkoittaa: "Kuten sanottu, ketään kunniakansalaista ei Suomessa kadulle jätetä. Pottunokista ei ole niin väliä."
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset - Kaupin vastaanottokeskuksessa tappelu
Kirjoitti: Afrikan kirjeenvaihtaja - 23.01.2017, 14:06:16
Ketään ei kiinnosta, miksi hädänalaiset hakkaavat toisiaan. Sivulliset ja media seuraavat sen sijaan valppaasti poliisin toimintaa.

Lainaus
Kaupin vastaanottokeskuksella tappelu – paikalla poliisikoirapartio

Kaupin vastaanottokeskuksessa puhkesi sunnuntai-iltana tappelu, jonka vuoksi paikalle hälytettiin myös poliisi. Sisä-Suomen poliisista kerrotaan Aamulehdelle, että vastaanottokeskuksesta tuli hälytys häiriökäytöksestä kello 20.20 aikaan.

Paikalle meni myös poliisikoiria, mikä ihmetytti operaation nähneitä, Aamulehteen yhteyttä ottaneita sivullisia. Sisä-Suomen päivystyksestä kerrotaan, että asiassa ei ollut mitään ihmeellistä.

– Koirapartiot ajavat tuollaisia tehtäviä.

Paikalla selvisi, että kolmen vastaanottokeskuksen miesasukkaan välillä oli syntynyt tappelu.

– Tilanne rauhoitettiin ja kolme henkilöä otettiin kiinni, poliisista kerrotaan.

Asiasta ei kirjattu rikosilmoitusta. Kenellekään osallisista ei tullut tappelussa vammoja.

Aamulehti (http://www.aamulehti.fi/kotimaa/kaupin-vastaanottokeskuksella-tappelu-paikalla-poliisikoirapartio-24223313/)
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Afrikan kirjeenvaihtaja - 04.02.2017, 14:56:37
Aamulehden toimittaja on lueskellut päivän Iltalehteä, jossa kerrotaan, että kymmeniä turvapaikanhakijoita Tampereella aikoo jäädä Suomeen, vaikka valitus kielteisestä turvapaikkapäätöksestä ei menisi läpi.

Lainaus
IL: Laittomasti Suomeen jäävä maahanmuuttaja saa Tampereella viikoksi patjan lattialle

Jos turvapaikanhakija saa kielteisen päätöksen maahan jäämisestä, Tampereen kaupunki majoittaa hänet viikoksi. Asiasta kertoo lauantain Iltalehti. – Annamme heille patjan ja osoitamme lattiapaikan. Ruokaa on tarjolla muutaman kerran päivässä tiettyyn aikaan. Ei mitään laittomaan oleskeluun houkuttelevaa luksusta, vaan selvästi alle perustason olevia välttämättömiä palveluita, kaupungin maahanmuuttokoordinaattori Marja Nyrhinen kertoo lehdelle.

Hätämajoituksen aikana kaupunki maksaa akuuttien sairaustapausten sekä psyyke- ja päihdeongelmien hoidon.

Kaupin vastaanottokeskuksessa asuu tällä hetkellä noin 300 turvapaikanhakijaa. Iltalehden mukaan noin 50 Afganistanista ja Irakista tullutta turvapaikanhakijaa on sanonut jäävänsä Suomeen riippumatta tuomioistuimen turvapaikkapäätöksestä.

Kaupun vastaanottokeskuksen johtaja Anneli Salakari sanoo Iltalehdelle, että luvattomasti maahan jäämistä aikovien määrä voi olla todellisuudessa suurempi. Hän arvioi, että lapsiperheet todennäköisesti palaavat kotimaahansa, mutta yksin tulleet miehet eivät halua lähteä.

Aamulehti (http://www.aamulehti.fi/kotimaa/il-laittomasti-suomeen-jaava-maahanmuuttaja-saa-tampereella-viikoksi-patjan-lattialle-24254054/)

Seuraavaksi Aamulehden toimittaja voisi vaikkapa ottaa selvää, heitetäänkö hätämajoituksesta viikon kuluttua lumihankeen.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Larva - 04.02.2017, 14:58:53
^ Eikö tuohon nyt jumankauta voisi joku instanssi reagoida jotenkin? Luvatta maahan jääminen on rikos! Jos minä ilmoitan julkisesti, että aion tehdä rikoksen X jos tapahtuu asia Y, niin eikö vain joku poliisi ole kohta oven takana, mutta kun rikkaus ja voimavara ilmoittaa jäävänsä luvattomasti maahan, lähinnä paijataan ja voivotellaan.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset - Kaupin vastaanottokeskuksessa tappelu
Kirjoitti: Kulttuurirealisti - 04.02.2017, 15:04:52
Ketään ei kiinnosta, miksi hädänalaiset hakkaavat toisiaan. ...
Lainaus
Paikalla selvisi, että kolmen vastaanottokeskuksen miesasukkaan välillä oli syntynyt tappelu.

– Tilanne rauhoitettiin ja kolme henkilöä otettiin kiinni, poliisista kerrotaan.

Asiasta ei kirjattu rikosilmoitusta. Kenellekään osallisista ei tullut tappelussa vammoja.

Paljonkohan tapahtuu tällaisia kähinöitä, jotka vaativat poliisin paikalle, mutta jotka eivät näy missään tilastoissa? (tai ainakaan rikosilmoituksina, en tiedä päätyvätkö muihin tilastoihin) Sitten joku poliisin kiho selittää, että "tilastojen mukaan, rauhallista on!"
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Riukulehto - 09.02.2017, 17:40:06
Lainaus
Turvapaikanhakijat rikkoivat hätämajoitustiloja 52 000 euron edestä Tampereella – Ovia hakattu, vedet laskettu sisään...

Pirkanmaan Suojakoti ry hakee Tampereen kaupungilta 52 000 euron korvauksia hätämajoitustiloissa tapahtuneista vahingoista. Pirkanmaan Suojakoti järjesti vuosina 2015 ja 2016 hätämajoitusta turvapaikanhakijoille.

Pirkanmaan Suojakodin hätämajoitustiloissa oli tehty monenlaista vahinkoa. Esimerkiksi kahden huoneen vessat oli uusittava kokonaan, koska niissä oli sattunut kosteusvahinko. Asukkaat olivat tukkineet viemärikaivon suihkussa olleessaan siten, että vettä tuli asuinhuoneistoon ja valui alakertaan.

Lisäksi useassa WC.ssä oli hajotettu pyttyjen kansia.

Lattiatilojen siivoamisessa oli käytetty niin runsaasti vettä, että lattiat kärsivät kosteusvahinkoja.

– Joudumme uusimaan aulatilojen muovimatot kokonaan, vahingonkorvaushakemuksessa todetaan.

Myös seiniin syntyi vahinkoja. Osassa kiviseiniä on niin syviä raapimisjälkiä, että ne täytyi paklata ennen maalausta. Joidenkin huoneiden ovissa oli nyrkinkokoisia reikiä ja ovet täytyi uusia.

– Uskomatonta, mutta jopa aulatilan katossa on niin syvä painauma, että kattokin täytyy siltä osin korjata, jos se vaan on mahdollista, hakemuksessa lukee.

Lisäksi tiloissa oli sotkettu huonekaluja. Laitoskeittiössä oli poltettu ruoka kiinni laitoshellaan niin, ettei hellaa saatu enää käyttökuntoon. Myös laitosastianpesukone oli rikottu.

Kaikki aulan matot, taulut ja ruokailuastioista suurin osa varastettiin

Vahinkoja tapahtui myös rivitaloissa. Hellat oli uudistettava, sillä asukkaat olivat paistaneet ruokaa suoraan liesillä, vaikka saatavilla oli paistinpannuja. Palanutta ruokaa oli yritetty raaputtaa irti veitsillä. Hellat menivät lopulta niin huonoon kuntoon, että tilalle oli ostettava uudet.

Rivitaloissa oli vahingoitettu lattioita ja väliovia oli potkittu rikki.

Korvaushakemusta käsitellään terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnassa ensi viikolla.

Tampereen kaupungin näkemyksen mukaan kaupunki ei ole korvausvelvollinen, eikä kaupunki vastaa asukkaiden puolesta mahdollisesti heidän vahingonkorvausvastuulleen kuuluvista vahingoista.
http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/484632-turvapaikanhakijat-rikkoivat-hatamajoitustiloja-52-000-euron-edesta-tampereella
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: hulaq - 09.02.2017, 17:47:39
Apeat verhot saattaa aiheuttaa masennusta ja tönimistä. Myös uunia on ilmeisesti rikastettu. Onnea Tampereelle, sitä saa mitä tilaa.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Kyklooppi - 09.02.2017, 17:52:42
Rasistit kävi rikkomassa paikat, tästä on olemassa vankkaa näyttöä, pitäs kyllä viheltää peli poikki.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Kulttuurirealisti - 09.02.2017, 17:54:02
Lainaus
Tampereen kaupungin näkemyksen mukaan kaupunki ei ole korvausvelvollinen, eikä kaupunki vastaa asukkaiden puolesta mahdollisesti heidän vahingonkorvausvastuulleen kuuluvista vahingoista.

Eikös vakuutusta ollut?

Ja heh, jos Tampere luulee, että tällä asenteella saadaan vielä innokkaita majoittajia, niin ei voi kuin ihmetellä.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Mr.Reese - 09.02.2017, 17:55:08
^^^^Siinä oikein malliesimerkki kuinka hädänalaiset on kotoutuneet mallikkaasti ja paremmin kuin muualla. Kunniamaininta seuraaville uusille sekä jo ennen nähdyille innovaatioille.
-Osassa kiviseiniä on niin syviä raapimisjälkiä, että ne täytyi paklata ennen maalausta.
-jopa aulatilan katossa on niin syvä painauma, että kattokin täytyy siltä osin korjata
-Laitoskeittiössä oli poltettu ruoka kiinni laitoshellaan niin, ettei hellaa saatu enää käyttökuntoon. Myös laitosastianpesukone oli rikottu. (Sivuhuomio: KANNATTIKO antaa periksi vaatimuksille, että moni-osaajat kokkaa itse?)
-Kaikki aulan matot, taulut ja ruokailuastioista suurin osa varastettiin

Onko ennen syksyä 2015 ollut vokeissa ihan näin vandaaleja tapauksia? Ei tässä enää suostu uskomaan muuta kuin että matuvirtaan laskettiin kriminaalit ja vankimielisairaat. Pahin valui tänne. Kotouta siinä sitten... hölmöläisten hommaa, kun todisteita lätkitään koko ajan nenän eteen.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Alaric - 09.02.2017, 17:56:17
Turvapaikanhakijat rikkoivat hätämajoitustiloja 52 000 euron edestä Tampereella – Ovia hakattu, vedet laskettu sisään...

Pirkanmaan Suojakoti ry hakee Tampereen kaupungilta 52 000 euron korvauksia hätämajoitustiloissa tapahtuneista vahingoista. Pirkanmaan Suojakoti järjesti vuosina 2015 ja 2016 hätämajoitusta turvapaikanhakijoille.

Pirkanmaan Suojakodin hätämajoitustiloissa oli tehty monenlaista vahinkoa. Esimerkiksi kahden huoneen vessat oli uusittava kokonaan, koska niissä oli sattunut kosteusvahinko. Asukkaat olivat tukkineet viemärikaivon suihkussa olleessaan siten, että vettä tuli asuinhuoneistoon ja valui alakertaan.

Lisäksi useassa WC.ssä oli hajotettu pyttyjen kansia.

Lattiatilojen siivoamisessa oli käytetty niin runsaasti vettä, että lattiat kärsivät kosteusvahinkoja.

– Joudumme uusimaan aulatilojen muovimatot kokonaan, vahingonkorvaushakemuksessa todetaan.

Myös seiniin syntyi vahinkoja. Osassa kiviseiniä on niin syviä raapimisjälkiä, että ne täytyi paklata ennen maalausta. Joidenkin huoneiden ovissa oli nyrkinkokoisia reikiä ja ovet täytyi uusia.

(...)

Kotouttaminen on ilmiselvästi epäonnistunut. Lisää rahaa kotouttamiseen ja hädänalaisille vaikkapa muutamat powerpoint-sulkeiset hyvästä asumisesta.

Toisaalta meidän on ymmärrettävä, että sotaolosuhteissa traumatisoituneet henkilöt eivät välttämättä stressin ja mielenterveysongelmien vuoksi pysty käyttäytymään kuten me länsimaalaiset odotamme heidän käyttäytyvän. Henkiset paineet saattavat välillä purkautua raivokohtauksina, joka näkyy sitten asuinympäristön vahingoittamisena. On muistettava myös, että kyllä-hän suomalaiset-kin.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Java - 09.02.2017, 17:57:33
Vuokranantaja yritti pikarikastua, pieleen meni :o
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Kyklooppi - 09.02.2017, 17:59:23
Kaikesta vihapuheesta on kuitenkin syytä pidättäytyä, tämä ei ole kuitenkaan koko kuva vaan ääripää.
Toisessa päässä on huippukoulutetut kirurgit, tiedemiehet, IT-koodarit, filosofit, kirjailijat, yms tms..
Mitäs muutamasta kympästä kun mijoonia tienataan.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Alaric - 09.02.2017, 18:05:29
Vuokranantaja yritti pikarikastua, pieleen meni :o

Hehe :) Matukriisistä hyötymään pyrkineiden tahojen tappiot eivät kyllä itketä lainkaan.

Toivottavasti kaupunki ei lähde noita korvaamaan. Ja jos ei vakuutusta ole, niin voi voi.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: MW - 09.02.2017, 18:19:49
Liikuttavaa kyllä näiden kaikkein hädänalaisimpien kiitollisuus saamastaan avusta.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 09.02.2017, 19:05:54
Ilmeisesti rikastuksen kohteeksi on joutunut Pirkanmaan Suojakoti ry:n kiinteistö Tampereen Peltolammilla Terhokuja 5:ssä, jonne on majoitettu alaikäisiä turvapaikanhakijoita.

Lienee kokoomuksen bisnes, sillä Pirkanmaan Suojakoti ry:n (26.1.2016 asti Naisten Suojakoti Ry:n) hallituksen jäsenet, joilta puoluekanta löytyi, ovat kokoomuslaisia.
Lainaus
Sinikka Lampinen, puheenjohtaja (kok)
Kaisu Lager-Ruuti, varapuheenjohtaja (kok)
Vesa Vaittinen, sihteeri
Eija Eronen, jäsen           
Helena Kekoni, jäsen (kok)
Teija Lehtinen, jäsen     
Riitta Väänänen, 1. Varajäsen
Tuula Eronen, 2. Varajäsen
http://www.suojis.fi/organisaatio/
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 09.02.2017, 19:14:32
"Alaikäisistä" tienaa niin rutosti, että pähkinöitä nuo remonttikustannukset ovat. Mutta miksipä ei niitäkin maksattaisi vero-orjilla.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Kulttuurirealisti - 09.02.2017, 19:28:04
Palautetaan vielä framille, että Kauniaisissa alaikäisestä päivässä maksettava summa on ~260 erkkiä. 52 000 vastaa siis 20 alaikäisen kustannuksia kunnalle 10 päivässä.

Me tienataan tällä vielä...mutta keitä on me?
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Khevonen - 09.02.2017, 20:00:52
Lienee kokoomuksen bisnes, sillä Pirkanmaan Suojakoti ry:n (26.1.2016 asti Naisten Suojakoti Ry:n) hallituksen jäsenet, joilta puoluekanta löytyi, ovat kokoomuslaisia.

Mahdotonta. Kyllä täällä joku vielä väkevästi todistaa, eträ persujen vika.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Heikki Luoto - 09.02.2017, 21:10:18
Lieneekö poliittisesti värittynyt näkemys, koska kyseinen henkilö on vihreiden kuntavaaliehdokas?

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/484714-hatamajoituksen-ex-tyontekija-vahingonkorvaushakemus-on-kusetusta
Lainaus
Hätämajoituksen ex-työntekijä: "Vahingonkorvaushakemus on kusetusta"

– Täyttä kusetusta!

Tätä mieltä on Raine Kallio Pirkanmaan Suojakoti ry:n vahingonkorvausvaatimuksesta. Yhdistys vaatii Tampereen kaupunkia korvaamaan vahinkoja, joita se väittää turvapaikanhakijoiden tekemiksi. Pirkanmaan Suojakoti ry järjesti vuosina 2015 ja 2016 hätämajoitusta turvapaikanhakijoille.

Raine Kallio oli Pirkanmaan Suojakodissa turvapaikanhakijoiden ohjaajana 19.10.2015-31.5.2016 eli siihen asti, kun hätämajoitustoiminta loppui tiloissa. Kallio ei tunnista niitä vahinkoja, joita vahingonkorvausvaatimuksessa luetellaan. Hakemuksessa kerrotaan muun muassa sellaisesta vesivahingosta, että viemäri olisi tukittu ja vettä olisi valunut alakertaan.

– En ole nähnyt enkä kuullut mitään sellaista, mutta sen tiedän, että rakennuksessa oli kosteusvaurioita jo ennen kuin hätämajoitustoiminta alkoi.

Kallion mukaan liedet, kylmiöt ja astianpesukone olivat vanhoja ja huonossa kunnossa jo ennen kuin hätämajoitustoiminta alkoi.

– Suurin osa sohvista oli saatu ilmaiseksi lahjoituksina. Onhan se ihan päivänselvää, että kankaat likaantuvat, sillä tiloissa oli paljon lapsia. Kun hätämajoitustoiminta loppui, tilat jäivät melko hyvään kuntoon, kun ottaa huomioon sen, miten paljon ihmisiä siellä oli asunut. Toki siellä näkyi elämisen jälkiä, mutta ei mitään tuollaista, mitä vahingonkorvausvaatimuksessa kuvaillaan.

Kallio muistuttaa, että yhdistyksen rivitaloissa on asunut turvapaikanhakijoiden lisäksi kantasuomalaisia.

– Asunnot olivat suomalaisten jäljiltä todella huonossa kunnossa.

Kallio on erittäin tyrmistynyt siitä, että yhdistys vierittää syyn turvapaikanhakijoiden niskaan ja yrittää rahastaa kaupunkia. Kallion mukaan hänellä on ollut tähän asti hyvät välit yhdistykseen.

– Vaikka turvapaikanhakijoista oltaisiin mitä mieltä tahansa, niin epärehellisyyttä en hyväksy. On epäoikeudenmukaista ja väärin, että ihmisistä maalaillaan virheellistä kuvaa tällä tavalla.

Marjo Rämö
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Alaric - 09.02.2017, 21:21:07
^
Lainaus
– Vaikka turvapaikanhakijoista oltaisiin mitä mieltä tahansa, niin epärehellisyyttä en hyväksy. On epäoikeudenmukaista ja väärin, että ihmisistä maalaillaan virheellistä kuvaa tällä tavalla.

Ja aiemmin samassa jutussa:

Lainaus
Kallio muistuttaa, että yhdistyksen rivitaloissa on asunut turvapaikanhakijoiden lisäksi kantasuomalaisia.

– Asunnot olivat suomalaisten jäljiltä todella huonossa kunnossa.

Hmm... pitäisikö tässä nyt sitten uskoa pelkästään Kallion maalailemaa kuvaa suomalaisten asukkaiden tekemistä kepposteluista? Vai eivätkö suomalaiset ole lainkaan ihmisiä? :flowerhat:
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: guest1783 - 09.02.2017, 21:29:25
Ideologisen biaksen lisäksi Rainea (vihr.) ehkä motivoi halua suojella omaa persustaan hätämajoituspaikan työntekijänä, joka ei ole puuttunut hädänalaisten tohuihin. Aamulehden jutussä kerrotaan näin:
Lainaus
Pirkanmaan Suojakoti ry:n puheenjohtaja Sinikka Lampisen mukaan hankintasopimuksessa ei lue, että korvausvastuu on palveluntuottajalla. Jos kaupunki päättää olla maksamatta Suojakodin hakemia korvauksia, he aikovat todennäköisesti valittaa asiasta.

Lampinen kertoo, että tuhot selvisivät Suojakodin hallitukselle vasta, kun turvapaikanhakijat olivat lähteneet vuosi sitten toukokuussa. Henkilökunta oli paikalla, mutta he eivät Lampisen mukaan koskaan käyneet turvapaikanhakijoiden omissa huoneissa tarkistamassa tilannetta.

Me ajattelimme, että kaikki hoituu ja kaikki hoitavat kaiken hyvin. Meillä oli pätevä henkilökunta, jonka luotimme opastavan turvapaikanhakijoita. Tarkoitus oli, että asukkaat siivoavat asumisaikanaan huoneensa itse, se oli osa kotouttamista, Lampinen sanoo.

Suojakodilla ei ollut kokemusta turvapaikanhakijoiden majoittamisesta ennen tätä. Lampinen myöntää, että heillä ei ollut ensikertalaisina välttämättä todenmukaista käsitystä asiasta.

– Emme ymmärtäneet, että jonkun olisi varmaan pitänyt olla paikalla koko ajan katsomassa, mitä huoneissa tapahtuu, hän jatkaa.

– Tietysti voi olla, että meidän tekemämme kotouttaminen on mennyt pieleen. Emme varmaan ole erikseen kertoneet, että lieden päällä ei kuulu valmistaa ruokaa ilman pannua ja raapia sitä palanutta ruokaa sitten veitsellä pois, hän jatkaa.
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/yhdistys-hakee-isoa-korvausta-turvapaikanhakijoiden-asuntojen-vaurioista-tampere-ei-aio-maksaa-24266663/?sent=true#comments

Tuosta AL:n jutusta on sattumoisin jäänyt pois Tamperelaisessa mainittu tieto, että tp-hakijat myös varastivat runsaasti hätämajoituspaikan irtaimistoa. Vahinko varmaan vain käynyt toimittajalla.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Java - 09.02.2017, 21:41:24
Ilmeisesti rikastuksen kohteeksi on joutunut Pirkanmaan Suojakoti ry:n kiinteistö Tampereen Peltolammilla Terhokuja 5:ssä, jonne on majoitettu alaikäisiä turvapaikanhakijoita.

Lienee kokoomuksen bisnes, sillä Pirkanmaan Suojakoti ry:n (26.1.2016 asti Naisten Suojakoti Ry:n) hallituksen jäsenet, joilta puoluekanta löytyi, ovat kokoomuslaisia.
Lainaus
Sinikka Lampinen, puheenjohtaja (kok)
Kaisu Lager-Ruuti, varapuheenjohtaja (kok)
Vesa Vaittinen, sihteeri
Eija Eronen, jäsen           
Helena Kekoni, jäsen (kok)
Teija Lehtinen, jäsen     
Riitta Väänänen, 1. Varajäsen
Tuula Eronen, 2. Varajäsen
http://www.suojis.fi/organisaatio/
Heh, osu ja upposi kerrankin kohdalleen ;D
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Bienveillant - 09.02.2017, 21:58:06
No mutta, nythän tuli todistettua se väite, että turvapaikanhakijoiden ansiosta talous lähtee nousuun. Paikallinen Gigantti myy mielellään uudet hellat, astianpesukoneet ja muut värkit hajonneiden tilalle, K-Raudan kauppias hymyilee matkalla pankkiin kun on myynyt maalit, pakkelit ja työkalut, joilla tuhotut tilat saadaan remontoitua ja paikalliset (tai varmaan virolaiset) remppafirmat ottaa mielellään vastaan nämä urakat! Eli talous lähti Tampereellakin todella nousuun!!!1!!!1!1 Siitäs saitte, rasistit, väärässä olitte! T. Suvaitsevaisto
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Kyklooppi - 09.02.2017, 22:15:36
Taitaa olla loppuviimeksi kyse siitä että henkilökunta ei vain tehnyt tarpeeksi.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: MW - 09.02.2017, 22:36:43
Aah, suomijuopot olivatkin rakentaneet väärin ja hajoittaneet paikat jo alkuunsa, paremmisto ei vain huomannut tuhoa ja hävitystä, alussa.

Niissä raunioissa sitten kaikkein hädänalaisimmat... snif. Niiden toisten takia. Voi vääryyttä, ojasta allikkoon! Ja apeita verhoja, sotkuisia liesiä, milloin ihmiskunta oikein oppii?

Missä on heidän rahansa, ja ruoka, joka ei ole naisille, koirille, kysyn vaan?
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Kyklooppi - 09.02.2017, 22:49:25
Tuli oikeesti ihan hirvee olo kun ajattelee tätä julmuutta missä maailman läpi paenneet alaikäiset laitetaan johonkin saamarin kaatikselle asumaan minkä lokaalit denarit ovat hakanneet jo valmiiksi tuusan paskaksi.

Ahneet kokkarit haistoivat bisneksen ja rahaa tuli rekka autolla, nyt sitten syyllistetään helpot uhrit ja koitetaan löytää maksumies jostain.

Sielä on koitettu huonoa puuroa lämmittää puhkipoltetulla liedellä, vettä niin paljon lattialla ettei saappaan varret piisaa
Naapuri sai sähköiskun niin että pomppasi kattoon, pään kuva vieläkin rakenteissa, wc pöntössä on koitettu hoitaa
hygieniaa vaikka se ei ole vetänyt vuosiin  :'(
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Supernuiva - 09.02.2017, 23:01:53
Sinikka Lampinen, puheenjohtaja (kok)
Kaisu Lager-Ruuti, varapuheenjohtaja (kok)
Vesa Vaittinen, sihteeri
Eija Eronen, jäsen           
Helena Kekoni, jäsen (kok)
Teija Lehtinen, jäsen     
Riitta Väänänen, 1. Varajäsen
Tuula Eronen, 2. Varajäsen

Sukupuolijakauma noudattaa näemmä aivan varmasti ihan kaikkia tasa-arvolain pykäliä sekä sen henkeä. (Kuinka suuri olisi feministien huuto, jos se olisi toisinpäin.)
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 09.02.2017, 23:22:39
Naisen nimittäminen sihteeriköksi olisi ollut pahanlaatuista sovinismia.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: MW - 09.02.2017, 23:27:17
Ikävä sanoa, illmeinen, joten en sitä ääneen lausu.

Mutta nautitaan nyt ihmemaailmasta kumbayaan ja yksisarvisten kera.

Naminami.

Yksisarvisiakin piisannut, jopa laumoissa. Mistä ei ennen ole juuri kuultu.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Impi Waara - 09.02.2017, 23:33:49
Ensin tienataan turviksilla ja lopuksi teetetään täysremppa veromaksajien piikkiin  :flowerhat: Loistavaa uutta ideointia ja luovaa ajattelua!1!!
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: multa tulille - 10.02.2017, 00:05:36
Turvapaikanhakijat rikkoivat hätämajoitustiloja 52 000 euron edestä Tampereella – Ovia hakattu, vedet laskettu sisään...

Pirkanmaan Suojakoti ry hakee Tampereen kaupungilta 52 000 euron korvauksia hätämajoitustiloissa tapahtuneista vahingoista. Pirkanmaan Suojakoti järjesti vuosina 2015 ja 2016 hätämajoitusta turvapaikanhakijoille.

Pirkanmaan Suojakodin hätämajoitustiloissa oli tehty monenlaista vahinkoa. Esimerkiksi kahden huoneen vessat oli uusittava kokonaan, koska niissä oli sattunut kosteusvahinko. Asukkaat olivat tukkineet viemärikaivon suihkussa olleessaan siten, että vettä tuli asuinhuoneistoon ja valui alakertaan.

Lisäksi useassa WC.ssä oli hajotettu pyttyjen kansia.

Lattiatilojen siivoamisessa oli käytetty niin runsaasti vettä, että lattiat kärsivät kosteusvahinkoja.

– Joudumme uusimaan aulatilojen muovimatot kokonaan, vahingonkorvaushakemuksessa todetaan.

Myös seiniin syntyi vahinkoja. Osassa kiviseiniä on niin syviä raapimisjälkiä, että ne täytyi paklata ennen maalausta. Joidenkin huoneiden ovissa oli nyrkinkokoisia reikiä ja ovet täytyi uusia.

(...)

Kotouttaminen on ilmiselvästi epäonnistunut. Lisää rahaa kotouttamiseen ja hädänalaisille vaikkapa muutamat powerpoint-sulkeiset hyvästä asumisesta.

Toisaalta meidän on ymmärrettävä, että sotaolosuhteissa traumatisoituneet henkilöt eivät välttämättä stressin ja mielenterveysongelmien vuoksi pysty käyttäytymään kuten me länsimaalaiset odotamme heidän käyttäytyvän. Henkiset paineet saattavat välillä purkautua raivokohtauksina, joka näkyy sitten asuinympäristön vahingoittamisena. On muistettava myös, että kyllä-hän suomalaiset-kin.

Muistan lukeeni joskus samanlaista vaurioraporttia (tästä puuttui erilaisten ihmiseritteiden jäljet vuodevaatteista) jostain... Ai niin, kyseessä oli Helsingissä oleva, aikoinaan kaupungin hienoin hotelli, joka oli siitä kummallinen, ettei se saanut koskaan rakennuslupaa, kun oli niin paljon ympäröiviä rakenuksia korkeampi. Vuonna 1944 siihen majoittui joukko sodassa traumatisoituneita, ankeiden verhojen parissa olleita, kaikkein haavoittuneimmassa asemassa olleita "vieraita" (Tosin heillä oli saapuesaan konepistoolit olalla, mutta se nyt oli bagatelli yksityiskohta). Kolmen vuoden oleskelu em. rakennuksessa oli nin vaikeaa ja ahdistavaa, että vieraiden lähdettyä hotelli jouduttiin peruskorjaamaan sisältä kohtuullisen täydellisesti ennen kuin sitä pystyi taas käyttämään majoitusliiketoimintaan.

Lisääksi kohteliaisuudeta vieraiden vaikeita oloja ja edelleen tarjolla olleita ankeita verhoja kohtaan suomalaiset veronmaksajat korjasivat em hävityksen ja kauhistuksen täydelllisessä hiljaisuudessa, vaikka maassa oli samaan aikaan HUUTAVA pula kaikesta rakentamiseen liittyvästä. Pikanttina yksityiskohtana tulee mieleen, että silloisen Yleisradionkaan (nyk YLE) tutkivat zuurnalistit eivät saaneet tietäää mitään asiasta eikä siitä uutisoitu pieraustakaan. Asiaan saattoi tietysti vaikuttaa, että Yleiradion pääjohtajana oli siihen aikaan Erkki Tuomiojan isöäiti. Asia pääsi laajempaan julkisuuteen vuosikymmeniä myöhemmin, kun em hotellli muisteli menneisyyttään.

Niin että on sitä aikaisemminkin sattunut, ei muuta kun paikkoja vaan kuntoon, onhan meillä veronmaksajilla varaa!!

Jotta saadaan tähän hauskaan ja mukavaan juuttuun vähän tosielämän vakavuutta pannaan tähän lopuksi pikku kilpailu (huom .3. polven ja sitä vanhemmat helsinkiläiset älköön vaivautuko).

Kysymys 1.    Mikä hotelli on kyseessä ?   Vastaukseksi nimi ja osoite
Kysymys 2 . 
Mistähän mahtoivat olla kotoisin nämä em vieraat ja mikähän heidän tehtävänsä oli. ?  Vastaus saa olla vapaamuotoinen eesee-tyyppinen, mutta siitä tulee käydä ilmi kysytyt asiat yksiseliteisesti. SEN SIJAAN SIINÄ EI SAA OLLA ELEMENTTEJÄ, JOTKA KIINNITTÄISIVÄT SUOTTA MODORAATION JA valtiollisenpoliittinsen poliisin huomiota turhan päiten.

Vataukset tälle palstalle. Kirjoittajan asettama arvovaltainen asiantuntijaraati ratkaisee voittajan kevään korvalla tulilla istuen. Jonkun mielestä raadin mahdolisesta väärästä päätöksestä voi valittaa pirulle tai isöäitinsä neititädille.

Ai niin, meinasi unohtua palkinnot. Kunnioitamme em, vieraiden kulttuuria ja palkitseme voittajan lyijykynällä ja toiseksi tulleen viidellä vuodella ojennusleiriä, jonne tullaan hakemaan ennalta ilmoittamatta joskus aamuyöllä. Palkinnot toimitetaan yksärin välityksellä. Hyvää kilpailuonnea !
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: porrasaa - 10.02.2017, 06:37:20

Onko ennen syksyä 2015 ollut vokeissa ihan näin vandaaleja tapauksia? E
Olen mä huhupuhetta kuullut että vähän siivoukseen innottomia olisi ollut ennenkin.
Mutta kertojana henkilö joka ei itse ollut sellaisessa töissä.
Ei tuo niin vakavaa ole.

Ihan tavallisissa vuokra-asunnoissa menee kaikki pinnat uusiksi jos tupakkamiehiä asustellut, se savuhan paitsi tarttuu niin että haisee myös värjää pinnat. Vessoissaan useasti polttelevat joten uudet lavuaarit, pöntöt ja ammeet jos sellainen ollut, laatat niihin laitetaan.
Tapetit jos poltelleet muuallakin. Lattialla myös tupakin aiheuttamia jälkiä, nämä kun eivät aina saa pidettyä hyppysissään niitä vaan tippuvat välillä lattialle.

Mikä sen sijaan on vakavaa, että näitä päästellään niistä ulos ilman valvontaa. Jos sisällä pitäisi olla valvontaa kaikenaikaa, miksi niitä ulos päästellään? Tietäneet toki että rikkaudet useita rikastuksia tekee, sillä kait.
Aamulehden jutussä kerrotaan näin:
Lainaus

– Emme ymmärtäneet, että jonkun olisi varmaan pitänyt olla paikalla koko ajan katsomassa, mitä huoneissa tapahtuu, hän jatkaa.


Tuosta AL:n jutusta on sattumoisin jäänyt pois Tamperelaisessa mainittu tieto, että tp-hakijat myös varastivat runsaasti hätämajoituspaikan irtaimistoa. Vahinko varmaan vain käynyt toimittajalla.
Jos ja kun tuollaisia ulos päästellään, siellä pitäisi jos yksittäin päästävät ulos, olla viisi palkattua valvojaa ottaen huomioon lomat ja kellonajat tai jos päästellään vaikka vain virka-aikana, jokaista kohti yksi. Jos taasen suuremmissa joukoissa ulos päästelevät, sitten valvojia tarpeellinen määrä, mutta varmaankin aina kymmentä kohti kaksi syytä olla vähintään ja tarpeeksi osaamista ja aseistusta.
Halvempaa se kuitenkin on valvoa kuin että esim. jostain viidensadan vokista parissa vuodessa tapahtuu neljä raiskausta joista ilmoitettu ja kerrottu julkisuuteenkin. Kaikenmoista kerrannaisvaikutusta kun tulee siitä että naiset oireilee.
Tornioon rajavalvonta se vasta halpaa olisikin. Pari kappaletta valvojia kellon ympäri niin kymmenen miestä riittäisi.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Sydämistynyt - 10.02.2017, 08:20:44
Käsiinsä piirrellyt suvakkimies tietää, ettei mitään paikkoja olla säretty, vaan kaikki on pelkkää panettelua:

Lainaus
9.2.2017 - 19.46
Hätämajoituksen ex-työntekijä: "Vahingonkorvaushakemus on kusetusta"


– Täyttä kusetusta!

Tätä mieltä on Raine Kallio Pirkanmaan Suojakoti ry:n vahingonkorvausvaatimuksesta. Yhdistys vaatii Tampereen kaupunkia korvaamaan vahinkoja, joita se väittää turvapaikanhakijoiden tekemiksi. Pirkanmaan Suojakoti ry järjesti vuosina 2015 ja 2016 hätämajoitusta turvapaikanhakijoille.

Raine Kallio oli Pirkanmaan Suojakodissa turvapaikanhakijoiden ohjaajana 19.10.2015-31.5.2016 eli siihen asti, kun hätämajoitustoiminta loppui tiloissa. Kallio ei tunnista niitä vahinkoja, joita vahingonkorvausvaatimuksessa luetellaan. Hakemuksessa kerrotaan muun muassa sellaisesta vesivahingosta, että viemäri olisi tukittu ja vettä olisi valunut alakertaan.

– En ole nähnyt enkä kuullut mitään sellaista, mutta sen tiedän, että rakennuksessa oli kosteusvaurioita jo ennen kuin hätämajoitustoiminta alkoi.

Kallion mukaan liedet, kylmiöt ja astianpesukone olivat vanhoja ja huonossa kunnossa jo ennen kuin hätämajoitustoiminta alkoi.

– Suurin osa sohvista oli saatu ilmaiseksi lahjoituksina. Onhan se ihan päivänselvää, että kankaat likaantuvat, sillä tiloissa oli paljon lapsia. Kun hätämajoitustoiminta loppui, tilat jäivät melko hyvään kuntoon, kun ottaa huomioon sen, miten paljon ihmisiä siellä oli asunut. Toki siellä näkyi elämisen jälkiä, mutta ei mitään tuollaista, mitä vahingonkorvausvaatimuksessa kuvaillaan.

Kallio muistuttaa, että yhdistyksen rivitaloissa on asunut turvapaikanhakijoiden lisäksi kantasuomalaisia.

– Asunnot olivat suomalaisten jäljiltä todella huonossa kunnossa.

Kallio on erittäin tyrmistynyt siitä, että yhdistys vierittää syyn turvapaikanhakijoiden niskaan ja yrittää rahastaa kaupunkia. Kallion mukaan hänellä on ollut tähän asti hyvät välit yhdistykseen.

– Vaikka turvapaikanhakijoista oltaisiin mitä mieltä tahansa, niin epärehellisyyttä en hyväksy. On epäoikeudenmukaista ja väärin, että ihmisistä maalaillaan virheellistä kuvaa tällä tavalla.


Written by:   Marjo Rämö

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/484714-hatamajoituksen-ex-tyontekija-vahingonkorvaushakemus-on-kusetusta
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Khevonen - 10.02.2017, 13:16:48
Kyselin Tamperelaisen fb-sivulla tekeekö lehti myös muista ehdokkaista tällaisia puffeja. En saanut vastausta, vaikka lupasin keksiä jos jonkinlaista punahilkkatarinaa toimituksen mieliksi.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Alaric - 16.03.2017, 19:18:41
Ensi viikolla vietetään rasisminvastaista viikkoa ja Kaupin vastaanottokeskus järjestää tiistaina 21.3. avoimien ovien päivän, jolloin tamperelaiset pääsevät tutustumaan turvapaikanhakijoihin ja heidän arkeensa.

Paikalla on myös henkilökuntaa vastaamassa kysymyksiin. Tuonnehan voisi joku uskalias nuiva mennä esittämään kiusallisia kyssäreitä turhiksista ;)

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/497162-kaupin-vastaanottokeskus-kutsuu-rasisminvastaisena-viikkona-vietetaan-avoimien (16.3.2017)

Lainaus
Kaupin vastaanottokeskus kutsuu – Rasisminvastaisena viikkona vietetään avoimien ovien päivää

Kaupin vastaanottokeskuksen elämään pääsee tutustumaan ensi viikon tiistaina. Tuolloin vietetään rasisminvastaista viikkoa ja avointen ovien tapahtuma kuuluu tähän viikkoon. Vastaanottokeskuksen asukkaat ja henkilökunta kutsuvat tamperelaisia tutustumaan turvapaikanhakijoihin sekä heidän arkeensa vastaanottokeskuksessa rasisminvastaisella teemaviikolla. Ovet ovat avoinna tiistaina 21.3. klo 14 – 18 välisenä aikana.

Vastaanottokeskus sijaitsee Tampereella vanhassa Kaupin sairaalassa. Itse tapahtuma on 1. kerroksessa. Tutustujille on kahvitarjoilu. Ohjelmassa on turvapaikanhakijoiden ottamista valokuvista koottu näyttely, diaesitys ja filmejä elämästä vastaanottokeskuksessa sekä lapsille kasvomaalauksia. Paikalla on myös henkilökuntaa vastaamassa kysymyksiin.

Rasisminvastaisen viikon tapahtuman järjestävät Tampereen vastaanottokeskus ja @Tampere #home? -projekti. Tampereen kaupungin kokoelmapalveluiden, kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn ja Postimuseon yhteisessä projektissa kehitetään museopalveluita yhdessä turvapaikanhakijoiden kanssa.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Alaric - 23.03.2017, 19:44:59
Tamkin sairaanhoitajaopiskelijat keräävät ensi maanantaina Kaupin vastaanottokeskukseen tarpeettomiksi jääneitä kodintavaroita. Tarvetta olisi ainakin matoille, lasten leluille (!), isoille kattiloille, astioille ja verhoille (apeat tuskin kelpaavat).

Huonekaluja ei kuulemma tarvita, sillä ne tuodaan Ruoveden viime vuonna lakkautetusta vokista.

Auttakaas manselaiset uusia maanmiehiämme! :P

http://moro.aamulehti.fi/2017/03/23/opiskelijat-keraavat-lahjoituksia-vastaanottokeskukselle-matoista-ja-lasten-leluista-on-huutava-pula/ (23.3.2017)

Lainaus
Opiskelijat keräävät lahjoituksia vastaanottokeskukselle: ”Matoista ja lasten leluista on huutava pula”

Tampereen ammattikorkeakoulun viimeisen vuoden sairaanhoitajaopiskelijat kävivät aiemmin tänä vuonna vierailulla Tampereen vastaanottokeskuksessa Kaupissa. Opiskelijoiden huomion kiinnittivät vanhan sairaalan kolkot käytävät ja kylmät lattiat.

– Siitä se idea sitten lähti. Halusimme tehdä vastaanottokeskuksessa asuvien ihmisten arjesta vähän kodikkaampaa, tuoda lämpimiä mattoja kylmien lattioiden ja jalkojen väliin, kertoo Kati Siponen.

Sairaanhoitajien opintoihin kuuluu pakollisena niin sanottuja hankeopintoja. Jotkut ovat suorittaneet ne järjestämällä esimerkiksi terapiaratsastusta, toiset tutustuttivat yläkoululaisia hoitotyön arkeen. Siponen, Matti Kuosmanen, Sanni Siikonen, Katri Maijanen ja Emma Mock päättivät kerätä opintopisteet tekemällä hyvää. Nyt he vetoavat muita tekemään saman: vastaanottokeskukseen voi ensi viikolla lahjoittaa tarpeettomiksi jääneitä kodintavaroita.

Isoja kattiloita tarvitaan

Uusia huonekaluja vastaanottokeskuksessa ei tarvita, sillä niitä saadaan Ruovedellä viime vuonna suljetusta vastaanottokeskuksesta. Mock sai sponsoriksi muuttopalvelu Niemen. Muuttoauto kuljettajineen lähtee ensi maanantaina opiskelijoiden avuksi tuomaan kuormaa Ruovedeltä Tampereelle. Pienistä kodin käyttötavaroista sen sijaan on huutava pula.

– Mattoja, verhoja, astioita, lasten leluja, Siponen luettelee.

– Käyttökelpoista, siistiä tavaraa. Ei mitään kaatopaikalle kuuluvaa, Siikonen jatkaa.

Erityisesti tarvetta on isoille kattiloille.

– Asukkaat saavat vastaanottokeskuksesta kattilan, mutta se on tosi pieni. Se ei tahdo riittää isolle perheelle, Siponen kertoo.


Jokainen saa valita


Lahjoituksia otetaan vastaan vastaanottokeskuksella ensi maanantaina kello 18–20. Huonekalut ja kodintavarat viedään vastaanottokeskuksen yhteisiin oleskelutiloihin, joista jokainen asukas saa valita tarvitsemiansa tavaroita.

Tiistaina sairaanhoitajaopiskelijoilla on jälleen projektipäivä Kaupissa. Opiskelijat jakautuvat neljään ryhmään ja keksivät jotain kivaa puuhaa vastaanottokeskuksen asukkaiden kanssa. Yhdet leipovat, toiset auttavat sisustamaan huoneita lahjoituksina saaduilla tavaroilla.

– On kiva tehdä jotain tällaista, mikä hyödyttää oikeasti ja saa ihmisiä iloiseksi. Toivottavasti tämä herättää myös muissa vapaaehtoistyön kipinän, Siponen sanoo.

Lahjoita tavaroita

Tamkin sairaanhoitajaopiskelijat keräävät tavaralahjoituksia vastaanottokeskuksen sisustamista varten. Ehjät ja käyttökelpoiset lahjoitukset voi tuoda Kaupin vastaanottokeskukseen (Parantolankatu 6) maanantaina 27.3. kello 18–20. Tarvetta on erityisesti pienille kodin käyttötavaroille, ei niinkään huonekaluille. Vastaanottokeskukseen voi tuoda ainakin seuraavia:
Astioita
Kattiloita
Verhoja
Mattoja
Lasten leluja
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Alaric - 25.03.2017, 09:27:54
Iltalehden jutun mukaan Kaupin vastaanottokeskuksen kolmestasadasta asukkaasta lähes sata on lapsia. Kaikki IL:n haastattelemat turvikset toivoivat enemmän kontakteja suomalaisiin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703242200089857_uu.shtml (25.3.2017)

Lainaus
IL vieraili vastaanottokeskuksessa jossa on yli sata lasta - kontakteja suomalaisiin toivotaan

Kaupin vanha parantolarakennus on toiminut kymmenen kuukautta vastaanottokeskuksena.

Talo valmistui talvisodan kynnyksellä 1939. Nyt siellä asuu 300 turvapaikanhakijaa, joista lapsia on lähes sata.

Iltalehden tietojen mukaan myös Tampereen vastaanottokeskuksesta on kadonnut muutama turvapaikanhakija ja itsetuhoista käyttäytymistä on esiintynyt. Itsemurhayrityksiä on keskuksessa ollut muutama. Vastaanottokeskus sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa, osa asukkaista käy sieltä töissä.

Keskuksessa on kaksikymmentä vakinaista työntekijää. Vastaanottokeskuksessa tai sen piha-alueella ei ole ollut toistaiseksi rasistisia mielenilmauksia tai häiriötilanteita.

- Täällä on paljon aktiviteetteja, on lapsille varhaiskasvatustoimintaa, aikuisille kielten opetusta, käsityökerho, kuntosali, miehet pelaavat jalkapalloa ja järjestämme runsaasti yhteisiä juhlia. Meillä on paljon lapsia ja tällä syntyneitäkin on kymmenen vauvaa. Lapset tuovat ilon vastaanottokeskuksen arkeen, vastaanottokeskuksen johtaja Anneli Salakari kertoo.

Suomalaista joulua vastaanottokeskus juhli riisipuurolla ja joulupukkikin kävi tervehdyskäynnillä.

“Toivon kontakteja suomalaisiin“

Rakennusinsinööri Mohammed, 29, on ollut vastaanottokeskuksissa Lahdessa ja Tampereella, Suomessa hän on ollut vajaat kaksi vuotta.

- Haluaisin jäädä pysyvästi Suomeen, opiskella lisää ja työskennellä rakennusalalla. Haluaisin enemmän kontakteja suomalaisiin ja tutustua heihin paremmin. Käyn yleisellä kuntosalilla ja siellä tapaan tamperelaisia, hän kertoo.

Sisustusinsinööri Abbas on Tampereella vaimonsa ja neljän lapsensa kanssa.

- Irakissa ei ole turvallista. Suomessa lapseni voisivat opiskella ja valmistua ammatteihin, täällä heillä olisi parempi tulevaisuus. Se on minulle ja vaimolleni tärkeää, Abbas sanoo.

Taitava kitaristi ja puhelinasentajaksi Irakissa valmistunut Ahmed voitti turvapaikanhakijoiden taitokisan, Refugee Talent -kisan ja haluaisi jäädä Suomeen ja opiskella musiikkia lisää.

- Suomessa olen ensimmäistä kertaa elämässäni tuntenut, että minua arvostetaan ja voisin toteuttaa haaveitani musiikissa, hän sanoo.

Kaikki Iltalehden haastattelemat turvapaikanhakijat toivoivat kontakteja suomalaisiin enemmän. Monille kävely kaupungin keskustassa on ainoa henkireikä ja yhteys suomalaisiin ihmisiin.

- Täällä on hyvä ruoka ja turvallista asua, mutta onhan tämä painostavaa, kun ei ole yksityisyyttä. Yksin voin olla suihkussa ja lämpimällä ilmalla metsässä, yksi turvapaikanhakija kiteytti.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Mr.Reese - 25.03.2017, 09:48:38
Onko henkireikä uusi ilmaus kauppakeskusgroomingille? Eikö ne vokkisirpat riitä kontakteiksi?
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: käpyQaarti - 25.03.2017, 10:01:32
Taitava kitaristi ja puhelinasentajaksi Irakissa valmistunut Ahmed kehuu ruokaa. Hyvä Ahmed, sinä taitava kitaristi ja puhelinasentajaksi Irakissa (sodan keskellä?) valmistunut.


Kyllä nyt harmittaa, että on lauantai enkä pääse tienaamaan lisää verorahaa Ahmedille, tuolle taitavalle kitaristille ja puhelinasentajaksi Irakissa valmistuneelle. Toivottavasti ruokahuolto on jatkossakin kiitettävää.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: MW - 25.03.2017, 10:54:43
Taitava kitaristi ja puhelinasentajaksi Irakissa valmistunut Ahmed kehuu ruokaa. Hyvä Ahmed, sinä taitava kitaristi ja puhelinasentajaksi Irakissa (sodan keskellä?) valmistunut.


Kyllä nyt harmittaa, että on lauantai enkä pääse tienaamaan lisää verorahaa Ahmedille, tuolle taitavalle kitaristille ja puhelinasentajaksi Irakissa valmistuneelle. Toivottavasti ruokahuolto on jatkossakin kiitettävää.

Puhelinasentaja? Puhelinasentaja? Kulkeeko puhelinasentaja kaapelirulla selässä pitkin maanteitä?
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Echidna - 25.03.2017, 11:23:17
Sisustusinsinöörikin kuulostaa kovan luokan tekniikan osaajalta. Ei sillä, etteikö insinöörititteliä Suomenkin kouluissa liitettäisi välillä ei niin teknisiin aloihin.
Sisustusinsinöörin voisi pistää vaikka arvioimaan huoneen pinta-alan ja tilavuuden. Jos se onnistuisi, niin voisi laskea huoneen lävistäjän pituuden. Sitten voisi alustavasti jutella, että minkälaiset insinööriopinnot on takana.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: simppali - 25.03.2017, 17:19:47
Sisustusinsinöörikin kuulostaa kovan luokan tekniikan osaajalta. Ei sillä, etteikö insinöörititteliä Suomenkin kouluissa liitettäisi välillä ei niin teknisiin aloihin.
Sisustusinsinöörin voisi pistää vaikka arvioimaan huoneen pinta-alan ja tilavuuden. Jos se onnistuisi, niin voisi laskea huoneen lävistäjän pituuden. Sitten voisi alustavasti jutella, että minkälaiset insinööriopinnot on takana.

Sisustusinsinööri osaa rakentaa Ikean lastulevystä valmistetun kirjahyllyn ilman ohjeita,kullan arvoinen osaaja Suomen taloudelle.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Riukulehto - 16.11.2017, 18:50:55
Veikko Vallin Facebookissa

Lainaus
SILMINNÄKIJÄN KERTOMUS. Haastattelin vokin vartijaa. Tässä faktoja:

- 2015 ja 2016 Tampereen vokissa oli 300 turvapaikanhakijaa, joista 95% nuoria miehiä, pääosin Irakista. Jonkun verran somaleita ja afgaaneita.
- noin 70% heistä ei osannut lukea tai kirjoittaa edes omaa kieltään. Mitään koulutusta ei ollut.
- käytös oli röyhkeää, kaikesta valitettiin, ruuastakin vaikka vanhukset syövät samaa.
- kukaan ei siivonnut edes omia huoneitaan. Tupakoivat sisällä. Paskansivat lattiakaivoihin.
- palokunta tai poliisi kävi joka viikko monta kertaa, koska ruoka laitettiin uuniin 300 asteeseen mutta ei otettu pois.
- omaa rahaa oli, uudet puhelimet ja vaatteet. Silti saivat discorahaa meiltä.
- valvoivat yöt ja nukkuivat päivät. Mikään opiskelu ei kiinnostanut.
- lahjoitetut vaatteet eivät kelvanneet vaan ne vietiin kaatopaikalle.
- kiersivät eri vokeissa ympäri Suomea. Valtio maksoi kulut ja ruuat.
- tekivät rikoksia Tampereella ja joutuivat putkaan usein.
- tappelivat keskenään, poliisit kävivät monen partion voimin joka viikko.
- näistä suurin ei ollut pakolaisia. Etsivät vain mukavaa elämää.
- söivät paljon sokeria teen kanssa, hampaat sökönä. Saivat yksityisen hammaslääkärin.
Tämän olen omin silmin nähnyt!
https://www.facebook.com/veikko.vallin/posts/10210784153102354
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Kyklooppi - 16.11.2017, 18:54:08
Tottakai valtio ( sipilä) omistaan huolen pittää.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Vesimies - 16.11.2017, 19:14:39
Veikko Vallin Facebookissa

Lainaus
SILMINNÄKIJÄN KERTOMUS. Haastattelin vokin vartijaa. Tässä faktoja:

- 2015 ja 2016 Tampereen vokissa oli 300 turvapaikanhakijaa, joista 95% nuoria miehiä, pääosin Irakista. Jonkun verran somaleita ja afgaaneita.
- noin 70% heistä ei osannut lukea tai kirjoittaa edes omaa kieltään. Mitään koulutusta ei ollut.
- käytös oli röyhkeää, kaikesta valitettiin, ruuastakin vaikka vanhukset syövät samaa.
- kukaan ei siivonnut edes omia huoneitaan. Tupakoivat sisällä. Paskansivat lattiakaivoihin.
- palokunta tai poliisi kävi joka viikko monta kertaa, koska ruoka laitettiin uuniin 300 asteeseen mutta ei otettu pois.
- omaa rahaa oli, uudet puhelimet ja vaatteet. Silti saivat discorahaa meiltä.
- valvoivat yöt ja nukkuivat päivät. Mikään opiskelu ei kiinnostanut.
- lahjoitetut vaatteet eivät kelvanneet vaan ne vietiin kaatopaikalle.
- kiersivät eri vokeissa ympäri Suomea. Valtio maksoi kulut ja ruuat.
- tekivät rikoksia Tampereella ja joutuivat putkaan usein.
- tappelivat keskenään, poliisit kävivät monen partion voimin joka viikko.
- näistä suurin ei ollut pakolaisia. Etsivät vain mukavaa elämää.
- söivät paljon sokeria teen kanssa, hampaat sökönä. Saivat yksityisen hammaslääkärin.
Tämän olen omin silmin nähnyt!
https://www.facebook.com/veikko.vallin/posts/10210784153102354

Joo, kuulostaa valitettavan tutulta tarinalta. Paitsi toki, että kaikki eivät vaivautuneet tappelemaan keskenään, kun hylsy oli jo saatu. Silloin joillekin kelpaa vartija tai poliisikin. Tai ihan kuka vaan.
Otsikko: Vs: 2016-02-17 IL: Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: "Ei ole
Kirjoitti: Echidna - 06.04.2021, 14:55:07
Lainaus käyttäjältä: IL 2021-04-06
Tampereen vastaanottokeskuksessa 17 koronatartuntaa – kaikki karanteeniin

Tartunnat löytyivät vastaanottokeskuksessa tehdystä koronaseulonnasta.

Tampereen vastaanottokeskuksessa entisen Kaupin sairaalan tiloissa on todettu 17 asukkaalla koronavirustartunta, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Kaupunki kertoo, että asukkaat, joilla on todettu tartunta on määrätty eristykseen. Koko muu vastaanottokeskus on asetettu tartuntatautilääkärin määräämään karanteeniin, joka kestää 17. huhtikuuta saakka.

Vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä 140 asukasta, ja keskuksessa työskentelee 16 henkilökunnan jäsentä.
...
https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/e846c0dc-ab34-4c3a-a10b-d326af108a93

Jokohan kulttuurierot ovat tasaantuneet vai tuleekohan karanteenista jännitteitä hoitohenkilökunnan ja turvapaikanhakijoiden välille...
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: Melbac - 06.04.2021, 15:09:37
Oliskohan näiden tavoite ollut joku takuueläke ja kämppä(jonka vuokraa itse ei tarvitse maksaa) jostain helsingistä?.Ei taida muualla maailmassa olla samanlaista tapaa hoitaa "pakolaisia" kuin suomessa?.Noi tietää huomattavasti paremmin suomen sosiaalietuuksista ja mitä ne voi saada kuin samanikäiset suomessa syntyneet ja täällä koko ikänsä asuneet suomalaiset.Itse epäilen ettei noi tuolla karanteenissä pysy.
Otsikko: Vs: Tampereen vastaanottokeskukset
Kirjoitti: F1nka - 06.04.2021, 17:36:57
^^Ei tule jännitteitä, jos karantteeniohjeistus annetaan tarpeeksi hienovaraisesti ja annetaan asukkaille vapaus toteuttaa karanteenia monikulttuurin hengessä jokainen omalla tavallaan.