Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kylänraitti / Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Faidros. tänään kello 10:46:27 »
Huvittavaa tuo älytön uhoaminen

Venäjä pitää lyödä täysin kontilleen ukrainassa, eiköhän uhot lopu. Mikähän äo 60 vajakki tuossakin uhosi? En kyllä ite viittisi tuollaista mölyä pitää, kun venäjän mafia paskamaan armeijakin on aivan sysipaskaa kuraa. Että voi uhota, täytyisi olla hiukan voimaa takana! Kukaan ei kuuntelele venäläisten uhoa enään! Tuolle maalle nauraa linnupelättimetkin.

Ei lopu. Venäjä täytyy lyödä lahes kuin Nazi-Saksa, mutta sillä lailla, että eri osavaltiot itsenäistyy erikseen.
Esimerkiksi itsenäinen Karjalan-Tasavalta olisi erinomainen puskuri Suomen ja Venäjän välissä.
2
Kylänraitti / Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017–2021 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Uusin viesti kirjoittanut sancai tänään kello 10:29:59 »
Viime yönä käytiin Wyomingin republikaanien kongressiehdokkaan esivaali. Esivaali on kaikille avoin, eli myös demokraatit voivat äänestää republikaanien esivaalissa. Istuva kongressiedustaja Liz Cheney, George W Bushin varapresidentti Dick Cheneyn tytär, on tullut tunnetuksi äänekkäimpänä Trumpia vastustavana republikaanina ja hän on vasemmistomedioiden vakiovieras. Toukokuussa Trump ja Trumpin tukema haastaja Harriet Hageman järjestivät yhteisen rallyn Wyomingissa kampanjoidakseen Cheneytä vastaan. Vaalin lopputulos oli murskaava, Harriet Hageman voitti jytkyvoitolla 66,3% ääniosuudella ja Liz Cheney keräsi 28,9% kannatuksen massiivisesta rahoituksesta, demokraattien kosiskelusta äänestämään häntä ja istuvan kongressiedustajan edustaan huolimatta. Trump tuhosi taas yhden poliittisen dynastian.
3
Kylänraitti / Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017–2021 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Uusin viesti kirjoittanut Pentecost tänään kello 10:29:06 »
Kaikki nämä ajojahdit tuntuvat ainoastaan nostavan Trumpin suosiota ja hänellä on kasvavassa määrin vaikutusta siihen, kuka pääsee poliittiseen virkaan. Taas suvakeilla meni yli ymmärryksen.

Yksi ns. Republikaani eli Liz Cheney äänestettiin juuri ulos virastaan:

Lainaus
Liz Cheney vows to carry on fight against Trump after conceding defeat in Wyoming primary

(CNN)Wyoming Rep. Liz Cheney, the most ardent Republican critic of Donald Trump in Congress, vowed to carry on her fight against the former President and the election-denying movement he leads in a speech Tuesday night after conceding defeat in her primary.

She'll lose to Trump-backed attorney Harriet Hageman, CNN projects.
"This primary election is over," Cheney said in her speech. "But now the real work begins."

The last of the 10 House Republicans who voted for Trump's second impeachment to face voters, Cheney now becomes the eighth who will not be returning to the House next year.  ;D ;D ;D Cheney's loss, though widely anticipated, represents a significant marker in the wider fight over the direction of the Republican Party. Once considered an up-and-comer, she was booted from House GOP leadership last year over her unyielding opposition to the former President and trailed in polling back home this year as she helped lead the House select committee investigating the January 6, 2021, attack on the US Capitol.

Though she made no announcement about her plans, Cheney did hint at a future in elective politics.

"The great and original champion of our party, Abraham Lincoln, was defeated in elections for the Senate and the House before he won the most important election of all," she said. "Lincoln ultimately prevailed, he saved our union and he defined our obligation as Americans for all of history."

https://edition.cnn.com/2022/08/16/politics/liz-cheney-wyoming-alaska-primaries/index.html

Kehtaakin sitten lopuksi rinnastaa itsensä Abraham Lincolniin. Kuten tuosta kävi ilmi, 8 republikaania, jotka asettuivat impeachmentin kannalle, ovat saaneet kenkää positioistaan. Muistikuvani mukaan kahdesta lopusta ainakin toisella oli jokin asema, josta häntä ei pysty savustamaan ulos...

Että näin huonosti menee Trumpin kannattamilla ja tukemilla ehdokkailla. Marraskuu saattaa olla erittäin suosiollinen republikaaneille - ja Trumpille.
4
Toinenkin asiaan kuuluva ketju:

Rikasta vanhemmuutta kirjastossa
https://hommaforum.org/index.php/topic,112851.0.html

Perkeleellistähän tämä on.

Minä pidin ennen kirjastoista. KIRJAstoista. Niissä oli tietokoneet, joilla pystyi etsimään kirjoja. Jos piti elämää, siihen puututtiin. Elämän pitäminen tarkoitti tietysti normaaliäänistä keskustelua.

Nykyään tekee vistoa mennä niihin paikkoihin. Puolet pinta-alasta on kaikkea muuta, kuin kirjoja, ja valikoimakin supistuu vuosi vuodelta. Joka helvetin nurkassa, jonne vain tietokone on saatu tungettua, istuu hiekka- tai perinteisiä neekereitä äbälöimässä suureen ääneen facebookin ääressä. No, kirjahan se naamakirjakin on? (ei, en ole rasisti. Ne muutamat kantasuomalaiset niiden joukossa ovat myös neekereitä minun kirjoissani. KIRJOISSANI.)

Voisiko olla aika viedä ne somekoneet ihan tasantarkkaan vittuun sieltä kirjastosta, ja laittaa niiden funktioiksi tasan tarkkaan kirjastotietokannat ja wikipedian? Perustetaan niitä koko kansan someolohuoneita sopiviin kortteereihin riittävän syrjässä, ja laitetaan kahvila viereen. Ei tämä ole vaikeaa matematiikkaa. Matematiikkaakin oppii muuten kirjoista.

Saatana, että sylettää. :facepalm:

Täälläkin päin ollaan pääkirjastoa "uudistamassa". Osa kirjoista kuskataan poltettavaksi ja vapautuvaan hyllytilaan tulee pelitiloja ja karaoke.

Karaoke? Luulin jo lukeneeni kaiken kirjastojen uudistamisesta.
5
Nyt piti ihan googlata.

Lainaus
Sunniva Birgitta Elisabeth Drake (s. 6. lokakuuta 1955 Espoo) on kirjailija ja Espoon kaupunginkirjaston aluejohtaja.

Hommalla on myös oma ketjunsa tästä sekopäästä:  2016-10-09 Sunniva Drake huutaa "Turpa kiinni", jos joku huutaa "Rajat kiinni". https://hommaforum.org/index.php/topic,117032.msg2428503.html#msg2428503

Sunniva on juuri sitä ainesta, joka olisi innolla työntänyt juutalaisia uuniin jos olisi sattunut syntymään Natsi-Saksassa.

Ja jos nuo hullut saavat kaiken vallan Suomessa, eivät he epäröi vaikka tappaa meitä, jotka ajattelemme lastemme ja kulttuurimme tulevaisuutta.

^ Omasta mielestään Sunniva Drake on yli-ihminen ja Suomen kohtalosta huolestuneet ali-ihmisiä, tuosta ajatusmaailmasta ei ole pitkä matka keskitysleireille ja ali-ihmisten tuhoamiseen.

Natsit kannattivat itä-eurooppalaisten populaatioiden jalostamista ihmisistutuksilla. Natsit tunkeutuivat toisten yhteiskuntiin ja rikkoivat rajoja. Sunniva Drake jatkaa siitä, mistä suvun työ jäi kesken. Hänen askelissaan kaikuvat esivanhempien rautasaappaat, jotka pyrkivät murskaamaan alleen paikallisia yhteisöitä ja kulttuureita. Hänen puheessaan voi kuulla Hitlerin karjunnan, kun hän vaati idästä lebensraumia yli-ihmisille, ja vihasi yli kaiken niitä, jotka pyrkivät puolustamaan rajojaan ja yhteisöjään jalostukselta ja muokkaukselta.
6
Kylänraitti / Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Hämeenlinnan Oraakkeli tänään kello 10:02:51 »
Lainaus
Venäjän asetilaukset ovat 57 miljardia dollaria

Sota on bisnes. Ukrainassa(kin) soditaan, koska joku tienaa sillä. Sodat eivät syty poliittisista, vaan taloudellisista syistä.

Ei pidä paikkaansa. Sodalla tienaa vielä enemmän, jos ei ole sotaa.
7
Kylänraitti / Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut ämpee tänään kello 10:02:08 »
Lainaus käyttäjältä: Tutkijatohtori Mari Myllylän ja professori Pertti Saariluoma

"Koska ihmisen toiminta on ilmastonmuutoksen juurisyy ja sen torjuminen edellyttää ihmisten toimintaa,..."

Tuota "totuutta" ei olla toistettu riittävän monta kertaa koska sen nähdessään alkaa uskomisen sijaan harmittamaan.
Ihminen ei todellakaan säätele ilmastoa vaan ilmasto edelleenkin muuttuu omista syistään ihmiseltä mitään kyselemättä.
Tuollainen tohtoreiden ja professorien ajattelutapa on kotoisin siltä ajalta jolloin kuviteltiin maan olevan kaikkeuden keskipiste.
8
Tupa / Vs: Ukrainan pakolaiset
« Uusin viesti kirjoittanut Äpyli tänään kello 09:59:32 »
Kuinkahan moni noista lapsista on ylipäätään halukas lähtemään vieraille maille ilman kielitaitoa- ja mitään käryä tulevaisuudestaan- vai ovatko he pelkästään sijoitettavia pelimerkkejä, joilta ei tarvitse edes kysyä mitään. "Hyvän tarkoituksen" takana seisoo nykyään useimmiten silkka raha.

Tässä YLEn raportoima THL:n seurantatutkimus vuodelta 2020 yhdestä mamu-lapsisukupolvesta. Kyllä riittää jo kriisissä oleville sote-palveluille tulevaisuudessa ratkottavaa! Haloo, kuuleeko hyvinvointialue, täällä olisi ullatus? Jos en aivan väärin tulkitse, niin tuo tutkimus myös vahvistaa omaa käsitystäni ukrainalaislasten tilanteesta josta yllä kirjoitin. Eli ei ole syytä olla todellakaan ruusunpunaiset lasit päässä. No, itsehän olen hukannut omat ruusunpunaiset lasini.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Laaja tutkimus paljasti: Ulkomaalaistaustaisilla lapsilla heikommat arvosanat, enemmän mielenterveysongelmia ja huostaanottoja

THL:n tutkimuksessa on seurattu ulkomaalaistaustaisten lasten yhden ikäluokan hyvinvointia ja pärjäämistä syntymästä täysi-ikäisyyteen.

Lapsiköyhyys ja sen vaikutukset lapsen elämän kulkuun.

Tämä nousi keskeiseksi tekijäksi, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) selvitti seurantatutkimuksessa maahanmuuttajataustaisten lasten hyvinvointia.

Se, että perhe ei pysty tukemaan lapsen kasvua taloudellisista syistä, vaikuttaa hyvin merkittävällä tavalla lapsen myöhempään kehitykseen.

– Jos puhutaan oikein pitkittyneestä tilanteesta, se vaikuttaa siihen, millaiset edellytykset vanhemmilla on turvata lapsen perustarpeet, kuten ravinto ja vaatetus tai miten he voivat tukea lapsen opiskelua tai harrastusta, tutkimusryhmää vetänyt THL:n erikoistutkija Antti Kääriälä kertoo.

Hän korostaa, että suurin osa tutkimuksen kohteena olleista lapsista voi hyvin, mutta erojakin löytyi lapsen taustan mukaan. Suurimmat erot liittyivät juuri perheiden toimeentuloon sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttöön.

Suomi seuraavan sukupolven kasvuympäristönä -tutkimus on laajin tähän mennessä tehty tutkimus maahanmuuttajataustaisista lapsista, vaikka heidän määränsä on kasvanut Suomessa vauhdilla 30 viime vuoden aikana. Viime vuonna joka kymmenes lapsi oli ulkomaalaistaustainen.

...
Tutkimuksesta ilmenee, että mielenterveysongelmat olivat yleisimpiä lapsilla, joiden toinen vanhempi oli syntynyt ulkomailla. Heistä joka neljäs oli saanut mielenterveysdiagnoosin erikoissairaanhoidossa. He myös käyttivät muita ryhmiä useammin ja pidempään psyykenlääkkeitä.
https://yle.fi/uutiset/3-11663854
9
Kotimaa / Vs: 2015-10-05 Itärajan yli suuntautuva turvapaikanhakijaliikenne (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 09:55:59 »
Lainaus
Suomi menee vauhdilla Natoon, ja kiusaksi ennakoitu Venäjä seuraa apaattisena vierestä: ”Onko tämä vain tyyntä myrskyn edellä?”

Hiljaista on ollut tämä harmaa aika. Kun Suomi alkoi keväällä ottaa reippaita askelia Natoa kohti, alkoivat myös pelot, että edessä olisi monenlaista Venäjän harjoittamaa kiusaa Suomea kohtaan.

Nyt nuo pelot alkavat tuntua turhilta. Ainakin julkisuudessa nähdyt Venäjän vaikuttamis­yritykset ovat olleet kovin vähissä. Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainassa on kohta jatkunut puoli vuotta.

”Ei Venäjällä ole merkittäviä vapaita resurssia sotilaallisesti, ja taloudellisetkin painostuskeinot ovat vähissä, kun energiantuonti on loppunut ja kauppakin pientä”, sanoo Pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri.

Paljon pelätty venäläinen kyberkyvykkyys ei sekään ole kovin paljon Suomessa näkynyt. Sen voimat ovat nyt kiinni Ukrainassa.

”Kun et voi tehdä mitään, niin mitä teet, ettei maine mene?” kiteyttää Toveri venäläisten tilanteen.

[...]

Keväällä julkisuudessa maalailtiin monenlaisia mahdollisia uhkakuvia, joita Suomi olisi saattanut kokea. Näitä olivat esimerkiksi meriyhteyksien häirintä, kyberiskut kriittisiin kohteisiin, pakolaisten vyöry itärajan yli. Näitä ei ole nähty.

”Venäjän sota ei kulje, ja Ukraina on paikoin ottanut aloitetta haltuunsa. Talous on kovilla. Heillä on nyt isompia ongelmia kuin Suomen Nato-jäsenyys. Kremlissä todennäköisesti ajatellaan, että keskitytään nyt isompiin asioihin”, Toveri arvioi.

”Siellä on varmaan todettu, että ei ole vaivan arvoista. Niillä keinoilla ei enää Suomen Nato-jäsenyyttä muuteta.”

[...]

”He ovat olleet siinä aika onnettomia. Joitakin palvelunestohyökkäyksiä on ollut, mutta ei niillä ole mitään merkitystä, jos rehellisiä ollaan”, sanoo yliopisto-opettaja Martti J. Kari, entinen Puolustusvoimien pääesikunnan apulaistiedustelupäällikkö ja eversti evp.

[...]

Itärajalla puolestaan ei ole nähty pakolaisvirtoja, mihin Suomi ehti jo varautua lakimuutoksilla. Karin mukaan tällainen nopea varautuminen pelasi venäläisiltä kortit pois.
Helsingin Sanomat 17.8.2022

Mitkä kortit lakimuutokset pelasivat venäläisiltä pois? Tilannehan on lakimuutoksien jälkeen huonompi kuin niitä ennen.

Siinä missä aiemmin oli edes epäselvyyttä, voisiko valmius- ja rajavartiolakeja sittenkin tulkita tiukassa tilanteessa rajojen sulkemiseksi ja pushbackien mahdollistamiseksi, lakimuutokset ja ministerien kannanotot tekivät keväällä ja kesällä selväksi, että turvapaikanhakijoiden tulemista ei estettäisi missään tilanteessa.

Nyt ihmisoikeusfundamentalismi on betonoitu lakiin niin, että järjen käyttö rajojen sulkemisessa on erikseen ehdottomasti kielletty.
10
Tupa / Vs: Ukrainan pakolaiset
« Uusin viesti kirjoittanut Kim Evil-666 tänään kello 09:46:57 »
Voisi kuvitella, että mikäli koululaistenkin opinahjo on "turvattuna"- sama seikka koskisi myös lastensuojelua. Hieman vaikuttaa siltä- että tämä on prioriteettikysymys- jossa toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Mikäli Ukrainassa on lastensuojelu retuperällä- on mielestäni kyseenalaista ulkoistaa sen kuntoonlaittaminen ulkopuolisille. Jos koululaitos kykenee hoitamaan toimeaan, siihen kykenee varmastikin myös lastensuojelu. Hieman haisee taas vahvasti siltä- että kotomaiset rottamme ovat haistaneet ansainnan imelän hajun.

Kuinkahan moni noista lapsista on ylipäätään halukas lähtemään vieraille maille ilman kielitaitoa- ja mitään käryä tulevaisuudestaan- vai ovatko he pelkästään sijoitettavia pelimerkkejä, joilta ei tarvitse edes kysyä mitään. "Hyvän tarkoituksen" takana seisoo nykyään useimmiten silkka raha.

Lainaus
Jopa 80 prosenttia ukrainalaiskouluista aloittamassa opetuksen
Ukrainan sisäministeri Denys Monastyrskyi sekä opetus- ja tiedeministeri Serhiy Shkarlet ovat kertoneet, että useat ukrainalaisista kouluista ovat valmiita palaamaan opetustoimintaan, vaikka sota maassa edelleen jatkuu.

– Lapsilta ei saa viedä oikeutta oppimiseen eikä koulutukseen. Tärkeintä on taata oppilaitosten turvallisuus, Shkarlet kertoi tiistaina Kiovassa.

Koulujen sekä oppilaitosten turvallisuutta on parannettu sekä niiden pommisuojia on valjastettu käyttöön. Maan koululaitoksista yli 40 prosenttia pystyy tarjoamaan oppilaille turvaa.


Koulujen turvallisuus on ensitilassa kuntien päätäntävallan alla.

Lisäksi etäopiskelumahdollisuuksia kartoitetaan, parannetaan ja lisätään jatkuvasti. (...) https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3931e007-c98c-4e35-a394-b60ae0b9d28d  IL 17.8.2022
Sivuja: [1] 2 3 ... 10