Uusimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Mylly / Vs: Energian hintakriisi
« Uusin viesti kirjoittanut Sivulause 29.11.2022, 23:13:43 »
Pörssisähkö on n. 48 senttiä/kWh tällä hetkellä. Keli taitaisi olla nollan paikkeilla pk-seudulla.

Joku voisi kysyä että meniköhän tämä energiajuttu hieman mönkään kun yhteiskunnan perustoimintojen koossa pysyminen riippuu siitä saadaanko yhden voimalan turbiinin siipipyörät vaihdettua ajoissa ja sattuisiko pakkaskelillä sitten tuulemaan.

Voi olla että olen ajasta jäljessä enkä ymmärrä näitä kehityksen hienouksia, mutta muistelen että joskus kahvinkin saattoi antaa tippua rauhassa ilman että roikkuu pistotulpassa kiinni samalla kun tuijottaa pörssisähkön hintaa.
32
Mylly / Vs: Energian hintakriisi
« Uusin viesti kirjoittanut Atte Saarela 29.11.2022, 23:08:03 »
Voi muuten olla, että Olkiluoto 3 ea ei saada käyntiin vielä ensi talvenakaan. Jos kaikista juoksupyöristä on löytynyt säröjä, niissä on suunnitteluvirhe. Suunnitteluvirhe taas korjataan suunnittelemalla juoksupyörät uudestaan, mutta siinä pitää suunnitella sitten jonkin verran muitakin asioita uusiksi. Jos hyvä tuuri käy, pystytään ehkä suunnittelemaan juoksupyörät uusiksi siten että rakenne on vahvempi mutta ovat riittävän tehokkaita. Huonommassa tapauksessa pumpun muihinkin osiin pitää tehdä muutoksia jotta vahvemmat juoksupyörät mahtuvat pumppuun. Tälle kaikelle pitää suunnitella valmistusprosessit, ĺaadunvalvonta yms yms.

Ihan parhaassa tapauksessa jostain saa ehkä tilattua kokonaan uudenmallisia pumppuja ja asennettua ne entisten tilalle, mutta ei niitäkään kovin pikaisesti saa mistään tilattua.

Tästä talvesta taitaa tulla vihreän siirtymän takia joka tapauksessa hankala, mutta hallitus voisi nyt vaikka ihan heti ruveta jo pohtimaan mitä kaikkea voisi tehdä että ensi talvesta tulisi helpompi. Esimerkiksi turpeenpolton lopettaminen "vihreyden" takia on ollut pähkähullua..
33
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Mäyräkoira 29.11.2022, 23:04:55 »
Lainaus
Insiderin mukaan Venäjän häirintä ei kaatunut häirintälaitteiden laatuun, vaan samoihin seikkoihin kuin hyytynyt maahyökkäyskin; huonoon suunnitteluun, koordinoinnin puutteeseen ja komentajien välinpitämättömyyteen.

Voi, voi. Kuinka ollakaan, taas on ryssitty oikein urakalla.  ;D tämä putlerin valtakunnan "armeijan" toiminta on kyllä surkuhupaisaa. Eikä tämäkään riittänyt, kun joukkojen huoltokin oli tyritty oikein kunnolla, samoin kun kaluston kunnostus.

Korjatkaa, olenko väärässä, mutta oliko venäjän hyökkäysryhmityksiä, pohjoisesta, idästä, ja Krimin suunnasta ryhmitelty oman esikunnan alle, esim pohjoinen armeijaryhmä, Itäinen armeijaryhmä ja eteläinen armeijaryhmä. No tuo armeijaryhmä on saksalainen termi, venäjällä tuollaisia on nimitetty rintamiksi. Minun mielestäni ei ollut mitään keskitettyä komentoa, vaan armeijat liikkuivat ominpäin.

Jos minä nojatuolikenraalina olisin saanut päättää, noin olisi toimittu, ja lisäksi oltaisiin vielä perustettu päämaja, joka olisi valvonut kaikkia rintamia. (Armeijaryhmiä)
Tämä olisi pitänyt tehdä, vaikka tavoiteltiinkin vain vajaan viikon sotaretkeä. Noh, tämä on liian eurooppalaista ajattelua venäläisille.

Toisaalta lisäksi olisi ollut vaara koko suunnitelman
Paljastumisesta.

Mutta voidaan sanoa että venäjän tappio ei johtunut tavallisista venäläisistä sotilaista, eikä aliupseereista, vaan täysin täysin ammattitaidottomista, ylemmistä korruption mädännyttämistä upseereista.
34
Honkasalolta kaikkien rimojen alitus,
Lainaus
Honkasalo: "Mitä tulee maahanmuuttotaustaan, niin kukaan ei ole kieltänyt, etteikö siitä voisi keskustella, mutta tämä on suomalaisen yhteiskunnan ongelma, me ollaan vastuussa tästä ongelmasta."
Honkasalo on itse asiassa oikeassa, tosin eri tavalla kuin tarkoitti. Me suomalaiset olemme luoneet tämän ongelman tuomalla tänne sopeutusmiskelvotonta, rikollista paskasakkia, joka on sodassa Suomea, suomalaisuutta ja suomalaisia vastaan.
35
Honkasalolta kaikkien rimojen alitus,
Lainaus
Honkasalo: "Mitä tulee maahanmuuttotaustaan, niin kukaan ei ole kieltänyt, etteikö siitä voisi keskustella, mutta tämä on suomalaisen yhteiskunnan ongelma, me ollaan vastuussa tästä ongelmasta."
Ei Suomalainen yhteiskunta ryöstä, kuten katumatujengit (paitsi ehkä verotuksen muodossa), Honkasalon mielestä maahanmuuton tuomat ongelmat pitää tavallaan jyvittää Suomalaisille.
Lisää fyrkaa kotoutukseen, sos. juttuihin, kouluissa tapahtuvaan monikulttuurisuus kasvatukseen ja vastuun ottamiseen porukasta, joka haluaa lähes kaiken, mutta ei käytännössä tee itse mitään.
36
Kylänraitti / Vs: Yhdysvaltain välivaalit
« Uusin viesti kirjoittanut Lalli IsoTalo 29.11.2022, 22:51:16 »
Lainaan suvakkimediaa, että Nachokin uskoo.
Lainaus
The assailant accused of killing five people in an L.G.B.T.Q. nightclub made an initial court appearance, and identifies as nonbinary, lawyers say.

Nonbinary = ykkösbitti puuttuu, vain nollia käytössä.

Lainaus käyttäjältä: wikipedia
Binäärijärjestelmä, ... Tyypillisesti käytetyt symbolit ovat 0 ja 1.
37
Tupa / Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Uusin viesti kirjoittanut Lalli IsoTalo 29.11.2022, 22:45:54 »
Emme tarvitse veronmaksajien subventoimaa halpatyövoimaa, vaikka juuri se kiinnostaa työnantajia ...

Mitähän työnantajat tekevät näillä markan suutareilla, jotka tekevät satasen vahinkoja?

Yksinkertaista olisi varmaan laittaa ne etätöihin tekemään jotain turhanpäiväistä diipadaabaa 0-tulosvastuulla. Sitten voidaan kirjoittaa vuosikertomukseen kuinka tolkuttoman moniarvoisia sitä ollaankaan.
38
Kylänraitti / Vs: Yhdysvaltain välivaalit
« Uusin viesti kirjoittanut pjentti 29.11.2022, 22:44:52 »
Repujen anti-woke vihapuhe aiheutti massa-ampumisen Coloradossa. Demut on vässyköitä jos eivät julista "anti-woke" liikettä terroristeiksi tms. Todella sairasta sakkia.
Lainaus
At least five people were killed and 25 others wounded in a shooting at an LGBTQ nightclub in Colorado Springs, Colorado, according to police.
Authorities say the suspected shooter, identified as a 22-year-old man, is in custody and receiving medical treatment.
Authorities said the attack will be investigated as a potential hate crime.
https://edition.cnn.com/us/live-news/colorado-springs-club-q-mass-shooting/index.html

Täälläkin nillitetään antifasta jne vaikka 95% viha-väkivallasta on Repujen syytä. Jos vastustatte väkivaltaa, niin vastustakaa repuja.

Tähän ei näköjään ole vielä vastattu. Lainaan suvakkimediaa, että Nachokin uskoo.
Lainaus
New Details Emerge About Colorado Shooting Suspect

The assailant accused of killing five people in an L.G.B.T.Q. nightclub made an initial court appearance, and identifies as nonbinary, lawyers say.
https://www.nytimes.com/2022/11/23/us/colorado-shooting-suspect-aldrich.html

Vaikutaa tosi HC repulta, vai mitä?
39
Tupa / Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Uusin viesti kirjoittanut Roope 29.11.2022, 22:38:57 »
Helsingin Sanomat, mielipide: Kansainvälisten osaajien houkuttelu vaatii valtion ja kaupunkien kumppanuutta 29.11.2022

Lainaus
TYÖ- ja elinkeinoministeriön ja Business Finlandin asiantuntijat esittelivät Helsingin Sanomissa (25.11.) hallituksen toimia ja suunnitelmia kansainvälisten osaajien houkuttelemiseksi Suomeen.

Kun työikäinen väestömme kutistuu väestöennusteiden mukaan ilman kansainvälistä liikkuvuutta vuoteen 2050 mennessä 630 000 hengellä, on helppoa yhtyä ajatukseen siitä, että kansainväliset osaajat ovat tärkeitä Suomen tulevan elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin kannalta. Osaajia pyritään houkuttelemaan erityisesti Intiasta, Brasiliasta, Turkista ja Vietnamista.

On selvää, että Suomen hyvinvointia ei pystytä takaamaan ainakaan kaavaillulla massamaahanmuutolla. Suomeen haluavat nettoveronmaksajat ovat harvassa. Taka-ajatuksena onkin toteuttaa massamaahanmuutto sen varjolla, että "kansainvälinen osaaja" määritellään uudelleen rimaa laskemalla tai se kokonaan poistamalla.

Lainaus
OSAAMISTA on toki monenlaista, eikä ole viranomaisten tehtävä jakaa maahanmuuttajia osaajiin ja ei-osaajiin. Kukin työnantaja on itse paras taho arvioimaan sitä, kuka on ”osaaja” omia työvoimatarpeita varten. Korkeakoulutettujen työntekijöiden asiantuntijatehtävissä Suomi pääsee kuitenkin nauttimaan omien tai muiden maiden tekemien koulutusinvestointien hyödyistä.

Viranomaista ja rajoituksia tarvitaan, koska monia työnantajia ei voisi vähempää kiinnostaa tulijoiden osaamistaso tai veronmaksukyky vaan ainoastaan raha.

Emme tarvitse veronmaksajien subventoimaa halpatyövoimaa, vaikka juuri se kiinnostaa työnantajia (mm. vaatimukset saatavuusharkinnan poistamisesta, maahanmuuttajien palkkatuesta ja maahanmuuton määrällisistä tavoitteista).

Lainaus
Teemu Haapalehto
maahanmuuttoasioiden johtaja
Espoon kaupunki
40
No sitä tietysti vähän saa, eli pientä buustia. Mutta tuskin lämmittää kun taitaa Anon edustajaura olla aikalailla taputeltu.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10