UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)  (Luettu 306846 kertaa)

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 733
 • Liked: 21168
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #720 : 29.10.2017, 10:38:40 »
Tuo jankkaava väite, että Keskusta ja Kokoomus olisivat olleet tietämättömiä koko operaatiosta on samalla väite, että Keskusta ja Kokoomus koostuvat idiooteista. Vaikka välillä tosiaan siltä näyttääkin niin, niin asia ei kuitenkaan ole.

Keskustalaisetkin näyttävät olevan sitä mieltä, että operaatiosta on tiedetty hyvissä ajoin ja soppaa ovat olleet keittämässä Sipilä ja Orpo Soinin kanssa, eikä presidentti Niinistökään aivan yllätetty ole ollut.

Lainaus käyttäjältä: Vesa Levonen
Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronneelle uudelle vaihtoehdolle, joka nyt myöhemmin on ristitty sinisiksi ei olisi mitenkään ollut mahdollista järjestää viiden ministerin paikkaa hallituksesta, jos Orpo ei olisi saanut puhuttua omia joukkojaan tämän epädemokraattisesti muodostetun ja voimasuhteiltaan onnettoman hallituskoalition taakse. Sehän on meille kaikille täysin selvä asia.

Päälimmäisenä huolena näyttää olevan Kokoomuksen ja Orpon luisteleminen kaikesta vastuusta, koplaamisen ennakkovalmistelu jo ennen Perussuomalaisten puoluekokousta sen sijaan otetaan itsestään selvänä asiana.
Itsestään selvää jo kaikille pitäisi olla ettei tuollaista koplaamista tehdä hetken mielijohteesta lonkalta vedellen.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Thalion

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 530
 • Liked: 1165
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #721 : 29.10.2017, 12:15:07 »
Minusta tuossa kuvataan olemassa oleva tilanne. Niinistöä todella arvostetaan läpi koko puolueen kentän.

Tuo on ihan ymmärrettävää ym. seikkoihin viitaten. Silti ei voi kiistää, että Jussi Niinistö oli avustajansa Leinon kautta keskeisiä hahmoja loukkauksessa. Lisäksi kirjasta sai  kuvan, että Niinistö olisi halunnut jo aikaisemmin kovemman linjan "halla-aholaisia" kohtaan (erottaminen) ja väittää, ettei länsirajaa olisi voinut sulkea edes vähäksi aikaa, koska "kansainväliset sopimukset".

Inhimillisesti tuon voi toki nähdä kuten Halla-ahokin. Eli Niinistön lausuntoja voi aina peilata sitä vasten, että hän on sokean lojaali Soinille, myöntää sen ja osaa nauraa asialle itsekin. Olisiko tuo "inhimillisyys" sitten syy antaa tapahtunutta anteeksi esim. ottamalla Niinistö takaisin persuihin, kun on elämäntehtävänsä (puolustusministeri) suorittanut? Mielestäni ei, jos Niinistö ei samalla paljasta kaiken mitä loikkauksesta tietää. Syyn ottaminen omille niskoille ei riitä, vaan Jussi Niinistön pitäisi ensin tuomita Soinin hillotolppapolitikointi ja muiden puolueiden sekaantuminen persuryhmän hajottamiseen.

Henk.koht en usko Niinistön edes haluavan persuihin, vaan hän loikkaa uuvateista Keskustaan.Thalion

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 530
 • Liked: 1165
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #722 : 29.10.2017, 12:23:25 »
Onko median hiljaisuus aiheesta joku toinen suuri salaliitto? Miksi valtamedia, joka vihaa keskustaa ja Sipilää, päästää hänet pälkähästä?

Vai voisiko olla, että Nurmen spekulaatio salaliitosta on fantasiaa?

 Ihanko oikeasti luulet että valtamedia ryhtyisi tukemaan persuja paljastamalla Kokoomuksen ja Keskustan epärehellisyyden.

Tuossahan se pihvi on. Kirja pyrkii objektiivisuuteen, mutta asioiden julkinen riepottelu haittaisi käytännössä silti enemmän Kokoomusta, Keskustaa ja uuvatteja. Eli vaikka politiikan luonteesta johtuen lähes kaikki kähmivät, niin historiallinen tosiasia on, että em. puolueet olivat kesänäytelmän selvästi suurimpia konnia. Heidän puoluekantaan sitoutumattomista äänestäjistä moni saattaisi hyvinkin siirtyä jatkuvan kohuotsikoinnin seurauksena kannattamaan persuja.

On siksi ymmärrettävää, ettei Lauri Nurmen kirjaa mainittu kuin ohimennen uutislähetyksissä. Kirjan julkistamistilaisuudet lähetettiin kyllä Almamedian  suurimmissa verkkolehdissä (Aamulehti ja IL), mutta nekin sopivasti pätkien. Jälkimmäinen ei toiminut juuri kenelläkään. Varmaan ihan teknisiä vahinkoja.

TV-uutislähetyksissä Nurmen kirjaa ei mainittu kuin julkaisupäivänä ohimennen, ei pääotsikoissa. Ylen 20:30 päälähetyksessä koko asiaa ei mainittu ollenkaan. Yksikään A-studio ei käsitellyt kirjaa menneellä viikolla mitenkään. Pressiklubissa paikalle oli kyllä kutsuttu Nurmi, mutta niin oli myös uuvattien alhaisin valehtelija (Elo) ja uuvatteja symppaava toimittaja (Haapala). Tietenkään tänään Arto Nybergin talkkarissa ei haastatella Nurmea. No, onhan tässä vielä aikaa tulevina viikkoina ja kuukausinakin.

Lehdissä kirjaa on käsitelty osittain ihan ok, mutta ilman yritystä tehdä siitä poliittista skandaalia (mikä seuraa normaalisti huomattavasti pienemmistäkin skuupeista). Nähdäkseni ne pääkirjoitustoimittajat, jotka kirjaa käsittelivät (Huusko ja Karvala) valitsivat narratiiviksi Halla-ahon "junailemisen" puolueen johtoon, ikään kuin se olisi kirjan pointti. Kirjassa nimenomaan korostetaan, että Halla-aho nousi valtaan melko perinteisin keinoin (puolueväen aloitteellisuus, erikoisuutena lähinnä somepöhinä) ja perinteisistä syistä (tyytymättömyys puolueen johtohenkilöiden toimintaan).

Nurmen kirjan käsittely on jonkinlainen tasomittari toimittajien ammattiylpeydestä. Jos kirjaa käsitellään sen asiasisältöä edes jokseenkin kunnioittaen, niin politiikan toimittaja tekee työtään, oli hän poliittiselta kannaltaan mikä tahansa piipertäjä. Jos kirja ignoroidaan tai esitellään sen keskeiseksi väitteeksi enemmän tai vähemmän vääristellen "halla-aholaisten puoluevaltaus", niin sellaista mediaa tai toimittelijaa motivoi työssään ihan joku muu kuin totuus. Se "muu" ei ole kaikilla välttämättä mokutus/persuviha/hallituksen suojelu yms, vaan kyse voi jossain tapauksessa olla myös toimittajien välisestä kateudesta Nurmen teosta kohtaan.

Ja on kai myös jo lähtökohtaisesti niin, että mitä enemmän juuri Hommaforumilla intoillaan Lauri Nurmen kirjasta, sitä vähemmän "tiedostavissa" toimittajapiireissä on kiinnostusta antaa sille julkisuutta. Paras minunkin siis lopettaa tämä jaarittelu.  :)

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 558
 • Liked: 28748
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #723 : 29.10.2017, 13:00:53 »
Lainaus
Orpo antoi samassa haastattelussa kiinnostavan kommentin sanoessaan, että tieto uuden ryhmän muodostamisesta tuli "maanantain kintaalla" - siis jo päivää ennen kuin Sipilä kapusi Helsingissä Scanwingsin Cessna 525A CitationJet CJ2+ -liikesuihkukoneeseen ja nousi sen puikoissa taivaalle lentääkseen kohti Naantalia jättämään hallituksensa eronpyyntöä tasavallan presidentille.

...
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710252200484495_u0.shtml
Joku voisi kysäistä tuosta Sipilän lentonäytöksestä ja sen kuluista eli laskuttiko pääministeri Suomen valtiota omalla lentokoneella tekemästään matkasta. Ymmärtääkseni Sipilä voi käyttää matkoihinsa normaaleja reittikoneita ja kustannus lentolipusta lienee murto-osa yksityikoneen kuluista. Asiallahan ei ollut erityisen kiire joten perusteluja oman koneen käytölle ei ollut. Voihan tietenkin olla että Sipilä lensi omaan piikkiin.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Rosebud

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 950
 • Liked: 2333
 • Minun pallero keittää maailman parasta riisiä.
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #724 : 29.10.2017, 14:22:26 »
Tuo jankkaava väite, että Keskusta ja Kokoomus olisivat olleet tietämättömiä koko operaatiosta on samalla väite, että Keskusta ja Kokoomus koostuvat idiooteista. Vaikka välillä tosiaan siltä näyttääkin niin, niin asia ei kuitenkaan ole.
Voi huoh. Näytätkö yhden kommentin tästä ketjussa, jossa joku väittää, että Keskusta ja Kokoomus olivat "tietämättömiä koko operaatiosta".

Tuskin kukaan tällä foorumilla on niin yksinkertainen, että kuvittelee hallituksen olevan asiasta täysin pimennossa, samalla kun lännen median toimittaja tietää paljon yksityiskohtia. Jos Nurmi tiesi, kaikki tiesivät. Nämä ihmiset tekevät politiikkaa työkseen, ja heillä on käytettävissään aika paljon enemmän informaatiolähteitä kuin toimittajilla.

Kysymys on nyt vain siitä, että oliko Keskusta ja Sipilä mukana
A) suunnittelemassa ja toteuttamassa operaatiota, vai
B) siivoamassa sotkut operaation jälkeen.

Nurmi ja Hommaforum väittävät vaihtoehtoa A, perustuen aihetodisteisiin, spekulaatioon ja foliohattuiluun. Minä, muut toimittajat, poliitikot, ja kaikki asianosaiset väittävät vaihtoehtoa B.

Jos tietää jotain tapahtuvan, se ei tarkoita, että on mukana suuressa salaliitossa. Halla-aho esimerkiksi sanoi tienneensä loikkauksesta. Tämän vuoksi hän mm. painotti vaalien jälkeisessä puheessaan yhtenäisyyttä. Oliko Halla-ahokin siis mukana tässä salaliitossa?

Keskustalle annettiin tietoa loikkauksesta, mutta kukaan ei tiennyt loikkauksen suuruutta, eikä sen tapahtumisesta ollut varmuutta ennen kuin se oikeasti tapahtui. Tämän vuoksi Keskusta oli varautunut moniin eri tilanteisiin hallituksen kasassa pitämiseksi. Lopulta loikkauksen suuruus yllätti kaikki, ehkä jopa uuvatit itsensä. Nurmen aikaisemmin mainitsema n. 20 oli todennäköisesti Soinin optimistinen arvio, tilanteessa jossa loikkaajia ei ollut vielä läheskään niin paljon.

Tuo lainaamani kommentti on hyvä esimerkki Hommaforumilla suositusta mustavalkoajattelusta. Jos Sipilä tiesi jotain, pienimmänkin yksityiskohdan, silloin kaikki muut salaliittoteoriat ovat automaattisesti totta.

Vielä tuosta lentämisestä. Oletan, että kaikki tietävät Sipilän olevan lentämistä harrastava miljonääri? Tavalliselle pulliaiselle pääministeri lentokoneen ohjauspuikoissa voi vaikuttaa kuukausia suunnitellulta poliittiselta teatterilta, mutta tiesittekö, että Sipilä lentelee jatkuvasti ympäri Suomea? Siitä ei vain uutisoida, koska siinä ei ole mitään ihmeellistä.

Minä haluan Sipilälle kenkää ihan yhtä paljon kuin muutkin hommalaiset. En ole kuitenkaan valmis myymään periaatteitani ja tuomitsemaan (tähän rikokseen) syytöntä miestä heti kun sopiva kirjan markkinointiin suunniteltu salaliittoteoria tulee kohdalle.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 906
 • Liked: 8453
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #725 : 29.10.2017, 14:52:31 »

Nurmi ja Hommaforum väittävät


Itse olet Hommaforum!
Koronakirjoitelmia

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 558
 • Liked: 28748
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #726 : 29.10.2017, 14:58:29 »

Kysymys on nyt vain siitä, että oliko Keskusta ja Sipilä mukana
A) suunnittelemassa ja toteuttamassa operaatiota, vai
B) siivoamassa sotkut operaation jälkeen.
Eipä tainnut tuossa siivoamisessa kovin puhdasta tullut.
Uskoisin että tässä sotkussa pääpukarit ovat Soini, Vapaavuori ja Orpo ja heidän tuntemat antipatiat Halla-ahoa kohtaan. Vapaavuorihan oli kampittamassa Jussia hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta ja nyt sitten yritettiin torpata Jussi puheenjohtajavaalissa. Soini tietenkin huolestui hillotolpastaan jolloin aloitettiin kähmintä Orpon ja Sipilän kanssa. Tavoitteena oli saada Terho puheenjohtajaksi ja jatkaa entiseen malliin mistä kielii ministerivaihdot ja Terhon nostaminen ministeriksi epäedullisella vaihtokaupalla. Kun kaikesta huolimatta Jussista tulikin puheenjohtaja ja varapuheenjohtajatkin vaihtuivat niin kokoomukselle ja kepulle iski paniikki, olisi kaadettava hallitus ja sen mukana unohdettava sote ja maakuntauudistus tai menetettävä kasvon ja "arvopohja". Soinilla oli sitten asiaan ratkaisu. Vaihoehto on varmaankin ollut esillä jo ennen puoluekokousta. Tilanne riistäytyi hallinnasta eikä siinä kyse ole mistään sotkujen selvittelystä.

Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 733
 • Liked: 21168
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #727 : 29.10.2017, 15:10:05 »
Olin koko toukokuun ajan ihmetellyt, että vaikka Halla-aho sanoo, ettei Soini voi jatkaa ulkoministerinä, minkä ihmeen takia Soini on noin levollinen ulospäin?

Soini, Sipilä ja Orpo ovat siis jo ennen toukokuun alkua tehneet sopimuksen Soinin laatiman suunnitelman perusteella.
Suunnitemat menivät kuitenkin reisille yksi toisensa jälkeen, ainoa joka piti oli hallituksen suhteen tehty suunnitelma, ja sitä suunnitelmaa Soini ei olisi ilman Sipilää ja Orpoa voinut tehdä mitenkään.
Loikkaus sisältyi suunnitelmaan B mikäli Jussi voittaa puoluekokouksen äänestyksen.
Puoluekin piti kaapata, mutta häviön eteen oli tehty riittävästi töitä, eli se jäi saamatta koska perusteellinen tappio kaikissa merkittävissä äänestyksissä eikä edes sääntömuutospaketti kelvannut kokouksen osallistujille.

Läheltä piti, mutta onneksi meni riittävästi ohi.

Turha tapahtuneen jälkeen yrittää pestä Sipilästä mistään mitään tietämätöntä insinööripoloa, siinä samassa sopassa hän oli yhtenä kokkina.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12053
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #728 : 29.10.2017, 15:47:17 »
Minusta tuossa kuvataan olemassa oleva tilanne. Niinistöä todella arvostetaan läpi koko puolueen kentän.

Tuo on ihan ymmärrettävää ym. seikkoihin viitaten. Silti ei voi kiistää, että Jussi Niinistö oli avustajansa Leinon kautta keskeisiä hahmoja loukkauksessa. Lisäksi kirjasta sai  kuvan, että Niinistö olisi halunnut jo aikaisemmin kovemman linjan "halla-aholaisia" kohtaan (erottaminen) ja väittää, ettei länsirajaa olisi voinut sulkea edes vähäksi aikaa, koska "kansainväliset sopimukset".

Inhimillisesti tuon voi toki nähdä kuten Halla-ahokin. Eli Niinistön lausuntoja voi aina peilata sitä vasten, että hän on sokean lojaali Soinille, myöntää sen ja osaa nauraa asialle itsekin. Olisiko tuo "inhimillisyys" sitten syy antaa tapahtunutta anteeksi esim. ottamalla Niinistö takaisin persuihin, kun on elämäntehtävänsä (puolustusministeri) suorittanut? Mielestäni ei, jos Niinistö ei samalla paljasta kaiken mitä loikkauksesta tietää. Syyn ottaminen omille niskoille ei riitä, vaan Jussi Niinistön pitäisi ensin tuomita Soinin hillotolppapolitikointi ja muiden puolueiden sekaantuminen persuryhmän hajottamiseen.

Henk.koht en usko Niinistön edes haluavan persuihin, vaan hän loikkaa uuvateista Keskustaan.

Jussi Niinistö loikannee kokoomukseen jollei sinisten kannatus ole noin 5% gallupeissa vuoden 2018 loppupuolella.

Se minua ihmetyttää että kuka on syöttänyt Presidentti Sauli Niinistön ja Sipilän ja Orpon ja Soinin ja Jussi Niinistön ja koko hallituksen ajatuksiin faktana että rajoja ei olisi voinut sulkea koska kansainväliset sopimukset ja että vaikka rajat olisi sulkenutkin niin siitä ei olisi ollut mitään hyötyä koska kansainväliset sopimukset olisivat vaatineet turvapaikkahakemusten vastaanoton rajalla.

Koko hallitus ilmeisesti uskoi jostain syystä tuollaisen höpönlöpön faktaksi.

Kuka oikeusministeriöstä tai sisäministeriöstä tai kansainvälisen lainsäädännön asiantuntijoista tällaisen höpönlöpön hallituksen aivoihin syötti faktana?

Uskovatko hallituksen tolvanat edelleen kyseisen höpönlöpön VAI teeskentelevätkö he uskovansa kyseisen höpönlöpön ja jättävät Suomen odottamaan seuraava tulijoiden tulvaa avuttomana oman poliittisen perseensä pelastaakseen jotteivat Sipilä ja Orpo ja keskusta ja kokoomus saa syyllisyyttä syksyn 2015 virheistä?


Rajat olisi tosiasiassa voinut sulkea turvapaikkamatkailijoilta suurimmalta osin YHDESSÄ PÄIVÄSSÄ rajatarkastuksilla ja päiväkohtaisella maksimirajalla turvapaikkahakemuksia (Itävallalla 80 kpl ja Slovenialla 50 kpl KUUKAUDESSA).
Noin viikon olisi kestänyt sulkea rajat TÄYSIN turvapaikkamatkailijoilta muuttamalla Suomen laki Norjan Lokakuun 2015 muutoksen mukaiseksi eli rajavartijat eivät ota turvapaikkahakemuksia vastaan jos pyritään maahan turvallisen maan kautta jossa olisi voinut hakea turvapaikkaa kuten Ruotsi ja venäjä.

Jos Suomi olisi aloittanut rajatarkastukset syyskuussa 2015 ja laittanut päiväkohtaisen maksimimäärän vaikka 30 kpl joiden hakemukset otetaan vastaan rajalla vedoten vastaanottokeskusten täyttymiseen (sen sijaan että perusti 2-3 uutta vastaanottokeskusta per päivä) niin Ruotsi ja Tanska olisivat myös alkaneet toimia eli Suomi olisi voinut olla mukana pelastamassa kaikkia pohjoismaita.

Jos Suomi olisi heti Lokakuussa 2015 kopioinut Norjan lakimuutoksen Suomeen niin turvapaikanhakijoiden tulo turvallisten maiden kuten Ruotsin ja Venäjän kautta Suomeen olisi voitu estää täysin.

Tällä hetkellä Putin TIETÄÄ että Suomen hallitus on täynnä kyvyttömiä ja osaamattomia hölmöläisiä jotka lamaantuvat hätätilanteessa koska Suomi toimi niin typerästi syksyllä 2015 ja vuoden 2016 alussa.

Putin myös tietää että hän voi KIRISTÄÄ Suomen hallitusta koska hölmöläiset eivät ole edelleenkään kopioineet Norjan Lokakuun 2015 lakimuutosta Suomeen eli jos Putinia alkaa kiukuttaa niin voi lähettää vaikka 500 000 Moskovassa ja Pietarissa asuvaa laitonta Venäjän -istaneiden asukasta huutamaan asylumia Suomen rajalle ja Suomi ottaa heidät vastaan.


Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 947
 • Liked: 54613
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #729 : 29.10.2017, 15:51:03 »
Se minua ihmetyttää että kuka on syöttänyt Presidentti Sauli Niinistön ja Sipilän ja Orpon ja Soinin ja Jussi Niinistön ja koko hallituksen ajatuksiin faktana että rajoja ei olisi voinut sulkea koska kansainväliset sopimukset ja että vaikka rajat olisi sulkenutkin niin siitä ei olisi ollut mitään hyötyä koska kansainväliset sopimukset olisivat vaatineet turvapaikkahakemusten vastaanoton rajalla.

Varmaankin ne tavanomaiset epäillyt, joiden mielestäni haittaväestön tuonti Suomeen
a) puolittaa hallitusvastuussa olleiden persujen kannatuksen, kuten kävikin, ja
b) laskee työvoiman hintaa.
« Viimeksi muokattu: 29.10.2017, 15:52:49 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.”
— Valtakunnanpärkhele

“Nykyään suomalaiset poliitikot ja virkamieskunta hääräävät aivan avoimesti hulluja ja tärähtäneitä, eivätkä enää edes teeskentele ajavansa Suomen etua.”
— Akez

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 907
 • Liked: 1974
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #730 : 29.10.2017, 15:57:11 »
Writer  kirjoitti:"Se minua ihmetyttää että kuka on syöttänyt Presidentti Sauli Niinistön ja Sipilän ja Orpon ja Soinin ja Jussi Niinistön ja koko hallituksen ajatuksiin faktana että rajoja ei olisi voinut sulkea koska kansainväliset sopimukset ja että vaikka rajat olisi sulkenutkin niin siitä ei olisi ollut mitään hyötyä koska kansainväliset sopimukset olisivat vaatineet turvapaikkahakemusten vastaanoton rajalla."

... Ei kukaan. Tuo on hätäpaskaselitys, koska rajojen sulkeminen olisi ollut julkilausuma sille, että Halla-aho on oikeassa.
    Samasta syystä Halla-ahoa ei huolittu hallitukseen.

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 3 475
 • Liked: 5466
 • Je suis Charlie
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #731 : 29.10.2017, 18:14:46 »
Katselin tuon Presiklubin lähetyksen jälkikäteen. Meinasi itsellä käämi palaa siinä vaiheessa, kun Simon Elostelija ilmoitti Perussuomalaisten olevan ikuinen oppositiopuolue.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 531
 • Liked: 10643
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #732 : 29.10.2017, 18:23:39 »
Se minua ihmetyttää että kuka on syöttänyt Presidentti Sauli Niinistön ja Sipilän ja Orpon ja Soinin ja Jussi Niinistön ja koko hallituksen ajatuksiin faktana että rajoja ei olisi voinut sulkea koska kansainväliset sopimukset ja että vaikka rajat olisi sulkenutkin niin siitä ei olisi ollut mitään hyötyä koska kansainväliset sopimukset olisivat vaatineet turvapaikkahakemusten vastaanoton rajalla.

Varmaankin ne tavanomaiset epäillyt, joiden mielestäni haittaväestön tuonti Suomeen
a) puolittaa hallitusvastuussa olleiden persujen kannatuksen, kuten kävikin, ja
b) laskee työvoiman hintaa.

Eiköhän oikea syy ole kuitenkin se, että Merkel käski ja kun Merkel käskee niin suomalaiset poliitikot tottelevat kiltisti.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 069
 • Liked: 10682
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #733 : 29.10.2017, 19:04:51 »
Tuo on ihan ymmärrettävää ym. seikkoihin viitaten. Silti ei voi kiistää, että Jussi Niinistö oli avustajansa Leinon kautta keskeisiä hahmoja loukkauksessa. Lisäksi kirjasta sai  kuvan, että Niinistö olisi halunnut jo aikaisemmin kovemman linjan "halla-aholaisia" kohtaan (erottaminen) ja väittää, ettei länsirajaa olisi voinut sulkea edes vähäksi aikaa, koska "kansainväliset sopimukset".

Itsestään selvää, että tuo rajojen auki pitäminen oli sovittu Saksan ja Ruotsin kanssa. Eivät ne muuten olisi lähteneet kuljettamaan siirtolaisia sinne. SPR hääräsi jo Ruotsin puolella auttamassa.

Yllättävää kesän jälkeen on se tieto, että PS:n ministeriryhmä ei vastustanut tätä, vaan oli sopimuksessa mukana eduskuntaryhmän tietämättä.
qui non est mecum adversum me est

James Hirvisaari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 581
 • Liked: 2797
 • Mutistinen debiili. Katatoninen savantti.
  • Suora ja lahjomaton
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #734 : 29.10.2017, 19:08:39 »
Yllättävää kesän jälkeen on se tieto, että PS:n ministeriryhmä ei vastustanut tätä, vaan oli sopimuksessa mukana eduskuntaryhmän tietämättä.

Törkeää kansanpetturuutta.
"Riittää, että kansa on sitä mieltä; muita perusteluja ei tarvita."
http://hirvisaari.fi

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 558
 • Liked: 28748
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #735 : 29.10.2017, 19:28:05 »
Itsestään selvää, että tuo rajojen auki pitäminen oli sovittu Saksan ja Ruotsin kanssa. Eivät ne muuten olisi lähteneet kuljettamaan siirtolaisia sinne. SPR hääräsi jo Ruotsin puolella auttamassa.

Yllättävää kesän jälkeen on se tieto, että PS:n ministeriryhmä ei vastustanut tätä, vaan oli sopimuksessa mukana eduskuntaryhmän tietämättä.
Tuosta kun saisi pitävät todisteet niin todellinen jytky olisi selviö. Persuministereistä Mäntylä tai Lindström saattavat jossain vaiheessa ahneuksissaan paljastaa sopimuksen olemassaolon jos sellainen on tehty tai sitten tieto voi tulla Ruotsin kautta. Jos tuollainen sopimus todella on tehty niin kyseessä on pahemman sortin maanpetos. Höynäyttämällä voisi saada asiaan valaistusta Ruotsin punaisen ristin kautta.
« Viimeksi muokattu: 29.10.2017, 19:38:35 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 947
 • Liked: 54613
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #736 : 29.10.2017, 19:34:46 »
Itsestään selvää, että tuo rajojen auki pitäminen oli sovittu Saksan ja Ruotsin kanssa. ... SPR hääräsi jo Ruotsin puolella auttamassa.

Tuosta kun saisi pitävät todisteet niin todellinen jytky olisi selviö.

Homman haastattelussa JH-a sanoi, että hän oli kuullut tästä SPR-kytkennästä. Todisteista ei ole tietoa.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.”
— Valtakunnanpärkhele

“Nykyään suomalaiset poliitikot ja virkamieskunta hääräävät aivan avoimesti hulluja ja tärähtäneitä, eivätkä enää edes teeskentele ajavansa Suomen etua.”
— Akez

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 054
 • Liked: 2643
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #737 : 29.10.2017, 20:04:12 »
Kysymys on nyt vain siitä, että oliko Keskusta ja Sipilä mukana
A) suunnittelemassa ja toteuttamassa operaatiota, vai
B) siivoamassa sotkut operaation jälkeen.

Nurmi ja Hommaforum väittävät vaihtoehtoa A, perustuen aihetodisteisiin, spekulaatioon ja foliohattuiluun. Minä, muut toimittajat, poliitikot, ja kaikki asianosaiset väittävät vaihtoehtoa B.

Peliä kaikkien asioiden kohdalla pelataan niin, että kansan päälle pyritään luomaan mahdolllisemman voimakas sumu. Tämä koska se on äärimmäisen edullista vallan- ja erityisesti mielivallan kannalta.

Kyseessä on peli. Peli jossa voittajat määrätään jo ennen pelin alkua. Kuka saa valtaa ja kenelle annetaan rahaa. Yksinkertaista.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 867
 • Liked: 10277
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #738 : 29.10.2017, 20:11:07 »
Itsestään selvää, että tuo rajojen auki pitäminen oli sovittu Saksan ja Ruotsin kanssa. Eivät ne muuten olisi lähteneet kuljettamaan siirtolaisia sinne. SPR hääräsi jo Ruotsin puolella auttamassa.

Yllättävää kesän jälkeen on se tieto, että PS:n ministeriryhmä ei vastustanut tätä, vaan oli sopimuksessa mukana eduskuntaryhmän tietämättä.
Tuosta kun saisi pitävät todisteet niin todellinen jytky olisi selviö. Persuministereistä Mäntylä tai Lindström saattavat jossain vaiheessa ahneuksissaan paljastaa sopimuksen olemassaolon jos sellainen on tehty tai sitten tieto voi tulla Ruotsin kautta. Jos tuollainen sopimus todella on tehty niin kyseessä on pahemman sortin maanpetos. Höynäyttämällä voisi saada asiaan valaistusta Ruotsin punaisen ristin kautta.

On aivan varmaa, että Suomen hallitus on sopinut vuonna 2015 sekä Saksan että Ruotsin kanssa, että Suomi ottaa ainakin 30 000 laitonta maahanmuuttajaa vastaan. Ei tällaista asiaa voi tapahtua ilman, että hallitukset keskustelevat asiasta.

Keskustan ex-puoluesihteeri Jarmo Korhonen sanoi hiljattain, että asiasta on sovittu hallitusten kesken, vaikka hänellä ei ole sisäpiirin tietoa.

Timo Soinin, Jussi Niinistön ja kumppanien loikkaus tekee todennäköiseksi, että he olivat mukana sopimassa vuonna 2015 noiden laittomien maahanmuuttajien ottamisesta.

Olen monta kertaa maininnut, että Ruotsin hallitus syyllistyi Schengen-sopimuksen mukaan rikokseen kuljettaessaan laittomasti maassa oleskelevia Suomen rajalle. Suomen hallitus on tiennyt, että "kansainväliset sopimukset" vaativat käännyttämään Ruotsin rajalle rikollisella toiminnalla rahtaamat paperittomat takaisin Ruotsiin, koska heillä oli tosiasiallisesti oleskelulupa Ruotsissa. Ruotsin hallitus kun ei heitä ottanut kiinni, niin oleskelulupa oli tosiasiallisesti myönnetty Ruotsiin.

Vuoden 2015 tapahtumissa vetoaminen "kansainvälisiin sopimuksiin" oli huijausta, ja Suomen hallitus tiesi kyllä asian olevan näin.

Mitä tulee Juha Sipilän tarjoukseen majoittaa laittomia siirtolaisia omaan kotiinsa, niin se ei ollut mikään lipsahdus tai hetken mielijohde, vaan osa mainoskampanjaa, jolla nuo 30 000 laitonta siirtolaista pyrittiin houkuttelemaan Suomeen. Juha Sipilä huijasi tässä myös irakilaisia, koska irakilaiset eivät osanneet arvata oleskelulupien myöntämisen olevan kitsasta.

Yhteenvetona: vuoden 2015 tapahtumat olivat valhetta ja huijausta joka suuntaan ja Suomen hallitus tiesi toiminnallaan rikkovansa lakeja ja kansainvälisiä sopimuksia sekä aiheuttavansa vaaraa Suomeen pyrkiville laittomille siirtolaisille, kun kerran Välimeren ylitys on vaarallinen. Suomen hallitus toiminnallaan luultavasti aiheutti hukkumistapauksia Välimereen sekä Suomessa aiheutti Turun terrori-iskun. Timo Soini ja Jussi Niinistö ovat olleet siunaamassa törkeän moraalitonta ja lainvastaista menettelyä.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 069
 • Liked: 10682
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #739 : 29.10.2017, 20:15:58 »
Tuosta kun saisi pitävät todisteet niin todellinen jytky olisi selviö. Persuministereistä Mäntylä tai Lindström saattavat jossain vaiheessa ahneuksissaan paljastaa sopimuksen olemassaolon jos sellainen on tehty tai sitten tieto voi tulla Ruotsin kautta. Jos tuollainen sopimus todella on tehty niin kyseessä on pahemman sortin maanpetos. Höynäyttämällä voisi saada asiaan valaistusta Ruotsin punaisen ristin kautta.

Ei ainakaan minulla ole mitään todisteita. Mutta kun reilut 30 000 miestä kuljetetetaan Saksasta Ruotsin läpi Suomeen niin ei se nyt vain voi tapahtua ilman valtioiden johdon tietämystä. Tämä on itsestään selvää. Sillä voidaan spekuloida oliko Suomen hallitus tietämätön tästä kuljetusoperaatiosta. Voi olla, että olikin, koska Saksa ja Ruotsi saattoivat olettaa, että Suomi ilman muuta suostuu, joten Suomen hallitukselta ei tarvitse edes kysyä. Siitä, että SPR oli  jo Ruotsissa vastaanottamassa on kuultu useammalta taholta. Punainen risti kuitenkin on valtioista riippumaton järjestö ja yleensäkin häärää kansainvälisesti, joten se on voinut toimia itsenäisesti tuossa.

Joka tapauksessa: On täysin mahdoton uskoa, että 30 000 miestä itsenäisesti tulee Saksasta Tornioon. Heidät kuljetettiin sinne Saksasta.
qui non est mecum adversum me est

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 550
 • Liked: 22266
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #740 : 29.10.2017, 20:25:09 »
Eikös se kone ollut vuokrakone, ei sipulin oma.
Reservaatin asukki.

”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Mielenvigast läpändeerust!

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 558
 • Liked: 28748
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #741 : 29.10.2017, 20:34:33 »
[On aivan varmaa, että Suomen hallitus on sopinut vuonna 2015 sekä Saksan että Ruotsin kanssa, että Suomi ottaa ainakin 30 000 laitonta maahanmuuttajaa vastaan. Ei tällaista asiaa voi tapahtua ilman, että hallitukset keskustelevat asiasta.

Keskustan ex-puoluesihteeri Jarmo Korhonen sanoi hiljattain, että asiasta on sovittu hallitusten kesken, vaikka hänellä ei ole sisäpiirin tietoa.

Timo Soinin, Jussi Niinistön ja kumppanien loikkaus tekee todennäköiseksi, että he olivat mukana sopimassa vuonna 2015 noiden laittomien maahanmuuttajien ottamisesta...........
Muistaakseni ennen matuvyöryä oli napinaa siitä kuinka vähän Suomi ottaa pakolaisia ja yhtä jos toista poliitikkoa hävetti sen vuoksi olla suomalainen. Nyt sitten hävetään olla suomalaisia kun osa matuista yritetään palauttaa takaisin.
Tuo mitä kirjoitit on täysin totta. Jostakin kumman syystä päätettiin päästää maahan näitä onnen onkijoita jotka jostain ihmeen syystä suunnistavat halki Euroopan tänne pohjan perukoille. Otettiinko matut miellyttääkseen Merkeliä ja EU:ta en tiedä. Selvää on että SPR on ollut vahvasti mukana tässä matujen haalimisessa sillä eihän parempaa pisnestä voi olla kuin myydä palvelujaan avoimeen piikkiin. Homma työllistää valtaisan määrän kaiken laisia virkavärkkejä, lakimiehiä, tulkkeja jne. Sitä millainen vahinko yhteiskunnalle aiheutettiin on vaikea arvioida mutta se on suuri ja pitkäkestoinen.. Vertaisin tapahtunutta sodan aikaiseen saksalaisten kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Norjassa Quisling ja Ranskassa Vicyn hallitus johon tänä päivänä voisi hyvin rinnastaa Sipilän hallituksen..
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 361
 • Liked: 10018
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #742 : 29.10.2017, 20:37:08 »
Näkökulma hallitusten välisestä sopimuksesta jossa Suomi vapaaehtoisesti tasaa Saksan ja Ruotsin taakkaa on oivaltava. Tuollainen sopimus olisi selvästi suomalaisten etujen vastainen. Se myös selittäisi Orpon ja kumppanien lätinät että ei voi estää läpsyjen pääsyä maahan koska kv-sopimukset yms. Täyttä scheissea siis. Tämä myös selittäisi miksi Halla-ahoa ei koskaan olisi voitu ottaa hallitukseen. Koko petos olisi paljastunut Halla-aholle ja tällaista riskiä ei Sipilä, Orpo ja Soini voineet ottaa.
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 558
 • Liked: 28748
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #743 : 29.10.2017, 20:45:44 »
Näkökulma hallitusten välisestä sopimuksesta jossa Suomi vapaaehtoisesti tasaa Saksan ja Ruotsin taakkaa on oivaltava. Tuollainen sopimus olisi selvästi suomalaisten etujen vastainen. Se myös selittäisi Orpon ja kumppanien lätinät että ei voi estää läpsyjen pääsyä maahan koska kv-sopimukset yms. Täyttä scheissea siis. Tämä myös selittäisi miksi Halla-ahoa ei koskaan olisi voitu ottaa hallitukseen. Koko petos olisi paljastunut Halla-aholle ja tällaista riskiä ei Sipilä, Orpo ja Soini voineet ottaa.
Sipilä ja Orpo voivat olla ihan oikeassakin tuon kansainvälisen sopimuksen suhteen. Jos Ruotsin ja Saksan kanssa tehty matujen vastaanottosopimus mielletään kansainväliseksi sopimukseksi niin eihän sitä voi rikkoa kun Merkel voi suuttua. Tuo näkökohta Halla-ahon hylkimisestä voi hyvinkin olla totta
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 249
 • Liked: 3345
 • ihminen
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #744 : 29.10.2017, 20:47:12 »
...
Kysymys on nyt vain siitä, että oliko Keskusta ja Sipilä mukana
A) suunnittelemassa ja toteuttamassa operaatiota, vai
B) siivoamassa sotkut operaation jälkeen.

...

Mitään siivottavaa ei olisi ollut ilman Orpon ja Sipilän suostumusta samalla hallituskokoonpanolla jatkamiseen ennen loikkauksen julkituloa. Soini ja Jussi Niinistö ovat todennäköisesti ihan itse pystyneet  miettimään mahdolliset selkään puukotusmetodit. Ilman etukäteen tehtyä sopimusta ministeripestien jatkuvuudesta koko loikkariryhmän perustaminen olisi kuitenkin ollut turhaa.

Ymmärtääkseni kirjassa ei syytetä Sipilää suoranaisesti Soinin haaremin yllyttämisestä oman ryhmän perustamiseen tai muutenkaan pyrkimyksestä hajoittaa PS:n eduskuntaryhmä tässä laajuudessa. Syyte koskee valehtelua eduskunnassa perustuen tähän,

Lainaus
Pääministeri Sipilä tiesi, mitä perussuomalaisissa juonittiin – Turkuun ei olisi edes tarvinnut lentää, väittää uutuuskirja
https://www.aamulehti.fi/uutiset/paaministeri-sipila-tiesi-mita-perussuomalaisissa-suunniteltiin-turkuun-ei-olisi-edes-tarvinnut-lentaa-200481896
....

Nurmen mukaan ainakin Sipilän lähimmän erityisavustajalle Riina Nevamäelle oli kerrottu jo sunnuntaina 11. kesäkuuta, kuinka monta kansanedustajaa oli tuossa vaiheessa ollut valmis eroamaan perussuomalaisista.

Hän kirjoittaa, että pääministeri oli sen verran hyvin tietoinen perustettavasta ryhmästä, ettei hänen tarvinnut toden teolla alkaa käydä hallitustunnusteluja oppositiopuolueiden kanssa.

Porkkanana keskustalle ja kokoomukselle oli, ettei heidän olisi tarvinnut käydä minihallitusneuvotteluja oppositiopuolueiden, kuten RKP:n ja kristillisdemokraattien kanssa.

Vastaavasti maanantaina 12. kesäkuuta Sipilä oli kirjan mukaan ollut jo tietoinen siitä, että perussuomalaisista eroaisi riittävästi kansanedustajia, jotta eroavien edustajien voimin pysyisi hallituksella enemmistö. Tieto oli saatettu Sipilälle iltapäivällä noin kello 13.

Tuntia aiemmin oli Halla-aho poistunut Kesärannasta tapaamasta Sipilää ja kokoomuksen puheenjohtajaa, valtiovarainministeri Petteri Orpoa.

–Viimeistään tämän jälkeen puheet hallituskriisistä tai hallitusneuvotteluiden aloittamisesta ovat teatteria. Sitä ennen teatteria olivat olleet puheet siitä, että Sipilä ja Orpo neuvottelisivat Halla-ahon kanssa jotain, kirjoittaa Nurmi kirjassaan.

Tiedonvälittäjän roolissa olisi toiminut perussuomalaisten valtiosihteeri Samuli Virtanen, joka piti Nevamäkeä ajan tasalla tapahtumien kulusta. Virtanen oli myös kirjan mukaan paikalla Kesärannan neuvotteluissa.

Sipilän tietoon olisi saatettu tiistaina puolenpäivän aikaan tieto Uusi vaihtoehto -ryhmän perustamiskokouksesta ja aiemmin myös siitä, että perussuomalaisista loikkaavia olisi kaikkiaan 20. Tämä tarkoittaisi, että Sipilän ei olisi tarvinnut ollenkaan lentää Turkuun viedäkseen hallituksen erokirjettä Kultarannassa oleskelevalle tasavallan presidentti Sauli Niinistölle.

...
 

Minusta ei ole mitään syytä olla olettamatta etteikö tämä lentonäytös olisi  juuri ollut pelkkä näytös joka olisi voitu jättää tekemättä. Pikanttina mausteena teatraalinen hallituksen erokirjeen poltto, se meni jo saippuaoopperan tasolle käsikirjoituksessa.
"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

Melba

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 315
 • Liked: 1383
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #745 : 29.10.2017, 21:07:59 »
Vaikeaa on kuvitella, etteikö syksyn 2015 tapahtumia olisi edeltänyt välipuheet Saksan ja Ruotsin hallitusten kanssa. Se vain on kummaa, että näin suurta, koko yhteiskuntaa peruuttamattomasti muuttavaa kähmintää voi hallitus tehdä, eikä ole tarvetta mitään ilmoitella eduskunnalle tai kansalle. Ei edes sitä tiedonantomenettelyä eduskunnalle voitu käyttää.
On joskus mielessä käynyt, että olikohan Turun telakan ja Uudenkaupungin autotehtaan kevään 2017 myönteiset tilausuutiset jonkinlaista päänsilitystä hyvin hoidetusta sopimusosuudesta.

Politiikan ylätasolla näkyy laajemminkin oleva tuollainen poltetun tai muuten kadonneen asiakirjan syndrooma - tänään sattui jostakin silmiini, että Stubbin päiväkirja pääministeriajalta olisi hävinnyt matkalla valtion arkistoon. Olisi ollut tutkijoiden syytä katsoa, milloin Stubb kävi Ruotsissa ja ketä tapasi...

Thalion

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 530
 • Liked: 1165
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #746 : 29.10.2017, 21:13:15 »
Minusta tuossa kuvataan olemassa oleva tilanne. Niinistöä todella arvostetaan läpi koko puolueen kentän.
Henk.koht en usko Niinistön edes haluavan persuihin, vaan hän loikkaa uuvateista Keskustaan.

Jussi Niinistö loikannee kokoomukseen jollei sinisten kannatus ole noin 5% gallupeissa vuoden 2018 loppupuolella.

Hyvin mahdollista sekin, mutta veikkasin Jussi Niinistön seuraavaksi loikkauskohteeksi Kepua siksi, koska Niinistö on maalaillut uuvattien ja Kepun liittymistä yhteen joksikin "äärikeskustalaiseksi liikeeksi tjsp. Ymmärtääkseni Niinistö on myös talousasioissa melko vasemmalla.  Sinänsä ihan sama mihin hän jatkossa loikkii.


Lainaus käyttäjältä: writer
Se minua ihmetyttää että kuka on syöttänyt Presidentti Sauli Niinistön ja Sipilän ja Orpon ja Soinin ja Jussi Niinistön ja koko hallituksen ajatuksiin faktana että rajoja ei olisi voinut sulkea koska kansainväliset sopimukset ja että vaikka rajat olisi sulkenutkin niin siitä ei olisi ollut mitään hyötyä koska kansainväliset sopimukset olisivat vaatineet turvapaikkahakemusten vastaanoton rajalla.

Kuten ketjussa monet ovat ansiokkaasti spekuloineet, niin joku EU:n (Merkel, Juncker?) johtohahmo ruotsalaisten lisäksi luultavasti on syöttänyt. Tai he siellä Suomen hallitustonttuja taustalla ohjailevat. Ja sitten käskyjä tottelevat tontut perustelevat suomalaisille rajatonta rikastumista  "kansainvälisillä sopimuksilla", vaikka tietäisivät valehtelevansa.

Tämähän olisi persuille jatkuva iskun paikka. Nyt ei ole Soinia estelemässä, niin "kansainväliset sopimukset" voi hieroa rauhallisesti eri vaalikampanjoissa kaikkien naamalle. Käsittääkseni kun mikään julkinen kv-sopimus ei velvoita Suomea ottamaa vastaan haittamaahanmuuttoa ilman rajavalvontaa. Ei, vaikka mitä rohingyaa ja tutsia tulisi jatkossa porteille asylia huutamaan.

 Ja jos jotain (salaisia) haitallisia sopimuksia olisikin kirjoitettu, niin persujen pitää sitten ottaa niistä irtisanoutuminen vaaliaseeksi.

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2891
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #747 : 29.10.2017, 21:14:49 »
...
On joskus mielessä käynyt, että olikohan Turun telakan ja Uudenkaupungin autotehtaan kevään 2017 myönteiset tilausuutiset jonkinlaista päänsilitystä hyvin hoidetusta sopimusosuudesta.
...

Hintalapulla on aina kaksi puolta. Luonnollisesti em. tilausuutiset ovat osa hintalapun toisen puolen sisältöä.

Lisää hintalapun puoliskojen sisältöä tullee vielä ilmi.

Esim. Helsinki-Tallinna -tunneli saattaa kummitella jossakin muodossa hintalapussa - ja peräti molemmilla puolilla.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 069
 • Liked: 10682
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #748 : 29.10.2017, 21:18:24 »
Kun lähdetään siitä, että maassa on media jos yhtenäisesti näki vuonna 2015 kuinka Tornioon vyöryi sotaa pakenevia syyrialaisia, jotka olivat lähinnä naisia ja lapsia, niin silloin ymmärretään kuinka helppoa poliitikkojen on väittää ihan mitä tahansa, kunhan se edes vähän hivelee siihen suuntaan mikä on toimitusten tyttöjen yleinen mielipide.
qui non est mecum adversum me est

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17570
 • covfefe
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #749 : 29.10.2017, 21:23:01 »
Esim. Helsinki-Tallinna -tunneli saattaa kummitella jossakin muodossa hintalapussa - ja peräti molemmilla puolilla.

Kun katsoo Suomen ja suomalaisten perseenrevintää Olkiluodon ja Länsi-metron rakennushankkeissa, on pakko kysyä että millä logiikalla kukaan enää tosissaan kuvittelee tämän monikulttuurisen eu-paskasakin kykenevän tekemään mitään niin vaativaa hanketta kuin merenalaistunneli. Johon kaiken lisäksi tungetaan niinkin luotettava kulkuväline kuin sähköjuna?

Eu Suomi ei kykene missään järjellisessä ajassa saati kustannuksessa, jos ylipäätään kykenee, merenalaistunnelin rakentamiseen. Eu tunnelidirektiivit ovat tehneet tämän käytännössä lähes mahdotottomaksi. Suomalainen rakennusosaaminen hoitaa sen lähes-osuuden.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...