UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-10-29: YLE, TiVi: Sotkamoon, Haminaan 250MW datakeskus  (Luettu 4395 kertaa)

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 801
 • Liked: 3334
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Tämä on kyllä taas journalismin pohjanoteeraus Suomessa. Yle uutisoi kirkkain silmin Amerikkalaisyhtiö vahvistaa datakeskuksen sijoituspaikaksi Sotkamon – kunta ei ole vielä kuullut asiasta

Lainaus
Verkkolehti Tivi kirjoittaa tänään, että amerikkalainen Silent Partner Group aikoo pystyttää Sotkamoon 250 megawatin suuruisen datakeskuksen. Silent Partner Internationalin toimitusjohtaja Dale Hobbie vahvistaa Yle Kajaanille, että yhden suunnitellun datakeskuksen paikka on Sotkamossa.

Viiden minuutin tiedusteluoperaation tuloksia:

Whois-tiedot vähintäänkin erikoiset "Silent Partner Group", tämä on kuin Sunny Car Center 2.

whois spgc.us

Domain Name: spgc.us
Registry Domain ID: D476D50AAE5774F88B88964C6F0FD080A-NSR
Registrar WHOIS Server: whois.fastdomain.com
Registrar URL: www.fastdomain.com
Updated Date: 2018-10-21T13:39:11Z
Creation Date: 2017-12-13T16:18:48Z
Registry Expiry Date: 2023-12-13T16:18:48Z
Registrar: Fast Domain Inc.
Registrar IANA ID: 1154
Registrar Abuse Contact Email: tos@fastdomain.com
Registrar Abuse Contact Phone: +1.3604494900
Registrant Name: Dale Hobbie
Registrant Organization: Silent Partner International, Inc.
Registrant Street: 2117 ADDAX TRL
Registrant City: Harker Heights
Registrant State/Province: Texas
Registrant Postal Code: 76548
Registrant Country: US
Registrant Phone: +1.7039634942
Registrant Email: dale.hobbie@yahoo.com


Eli Dale on rekisteröinyt tämän yrityksen Teksasista olevasta kotiosoitteesta ja sillä olisi toimistotorni Tampassa, Floridassa. No, siellä Tampan tornissa ei näy kyllä jälkeäkään Dalen suuryrityksestä.

Teksasissa sen sijaan näkyy pakkomyyty-tyyppiä oleva rimoista ja kitistä rakennettu McMansion. Googlaus "Dale Hobbie Texas" tuottaa:


ALERT! Criminal or Civil Court records found on Dale's Background Report!
ALERT! Lawsuits, Liens or Bankruptcies records found Dale's Background Report! View Details


Tyypille on rekisteröity 2005 Mazda 3... ;D ;D ;D ;D :o

Suomessa ei ole valemediaa eikä tyhmiä toimittajia!
Suomessa ei ole valemediaa eikä tyhmiä toimittajia!
Suomessa ei ole valemediaa eikä tyhmiä toimittajia!
...

Tätä vaan toistatte, kyllä meidän usko teihin on vankkumaton. Nimittäin usko siihen, että mikä tahansa vale menee teillä läpi, jos tarina ja "tarkoitus" vaan on tarpeeksi hyvä.  :facepalm:
« Viimeksi muokattu: 30.10.2018, 20:33:03 kirjoittanut toumasho »
Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 801
 • Liked: 3334
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Noniin, Yleltä Valtteri ja Sanna käärivät hihat ja alkoivat hommiin, on jotain toivoa sentään siinäkin lafkassa.

Valtavan datakeskushankkeen ympärillä vielä monta avointa kysymystä – suomalainen kumppani aikoo välittää sähköä

Lainaus
Silent Partner Groupin tiedotteen mukaan (siirryt toiseen palveluun) projektia vievät eteenpäin kaksi Norjaan rekisteröityä yhtiötä, jotka ovat nimeltään Power Systems Group Norway (PSGN) sekä Asgard Development Group (ADG). Kyseiset yhtiöt on rekisteröity vasta 10 päivää sitten, ja molemmilla on osakepääomaa vain 30 000 Norjan kruunua eli noin 3 100 euroa.


Saas nähdä, että onko tuon suomalainen osapuoli pian samanlaisessa lirissä kuin Sunny Car Centerin hämeenlinnalaisvahvistus Iisakki Kiemunki? Tuommoiseen kelkkaan kun lähtee mukaan, niin ei kannata ihan joka hallitukseen liittyä ja allekirjoitella ihan mitä tahansa papereita. Iisakki tietää kantapään kautta, että elinikäinen velkavankeus on kova rangaistus hetken paistattelusta julkisuuden valokeilassa.

Koko show pitäisi pysäyttää nyt ja toivon vilpittömästi, että Sotkamon, Haminan ja paikakunnan X hallinnon työntekijät eivät lähde liehittelemään tuota yritystä. Tässä päätekijä näyttää yhä enemmän "ota rahat ja juokse" tyyliseltä "Ritaluomalta", joka osaa kertoa uskottavasti mitä ihmeellisimpiä tarinoita. Kohteet on valittu huolella - ryysyistä rikkauksiin lupaukset uppoavat kuin häkä suuren työttömyyden ja näköalattomuuden keskelle Syrjä-Suomessa.

Sunny Data Centerin mainostolppaa odotellessa. Toivottavasti siihen laitetaan ainakin 200 tonnia betonia anturaan, koska ne 50 tonnia, mitä Ritaluoma laitatti, eivät riittäneet pitämään Sunny Car Centerin vastaavaa pystyssä. Joku ketale tuli ja purki sen. ;D
Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 928
 • Liked: 21759
Harvemmin minkään dataan liittyvän kokoa ilmoitellaan megawatteina.
Eikä missään tapauksessa ne ala sähköä tuottamaan, lämpöä korkeintaan.

250 megawatin teholla lisäksi saataisiin kevyesti "ruokittua" 25.000 kpl serverikabinettia, joiden yhteispituus rivissä olisi 15 kilometriä.
Jos asioista ei tiedetä niin kannattaisi kysyä.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 801
 • Liked: 3334
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Keuliminen ja sinisilmäisyys jatkuu TIVI:ssä. Tai hitostako minä tiedän. Ehkä tämän jutun rummutus on vaan TIVI:n mielestä hurjan hauskaa.

Lainaus
FDCF on julkaissut sivuillaan tiedotteen, josta neljännen datakeskuksen sijainti selviää. Tiedotetta voidaan pitää yhdistyksen ja SPG:n yhteisenä, koska sen julkaisusta on sovittu yhdessä. Käytännössä se on haastattelu, jossa FDCF:n puheenjohtaja Pekka Järveläinen kyselee jättihankkeeseen liittyvistä seikoista SPG:n toimitusjohtajalta Dale Hobbielta sekä teknologiajohtaja Nick Glinkowskilta.


On se ihme, että nuo eivät vaan kylmästi totea, että tässä täyttyy kaikki huijauksen tuntomerkit. Dale Hobbie on päivitellyt LinkedIn profiiliinsa keksittyjä juttuja lisää nyt, kun huomasi, että alkoi kala syödä. Hän on mm. "Cherokee by blood", mutta kuitenkin ihmeellisesti käynyt koulut Johannesburgissa, Etelä-Afrikassa, johtanut sotilaita 20 vuotta ja nyt sitten viimeisen 16v aikana kokenut ihmeellisen nousun valtavan sijoitusfirman huipulle.

Nick Glinkowski, joka on nyt uusin tulokas tähän tarinaan, on kuulemma jokin iso päällikkö myös, mutta myös hänkään ei Dale Hobbien tapaan kykene laittamaan naamakuvaansa mihinkään. Siis ei LinkedIniin, eikä mihinkään muuallekkaan Internetiin. Firmat toki hänen CV:ssään ovat yhtä vakuuttavia kuin Dalen. "Level 5 Data Group":lla on  kolme työntekijää, Nick, Dale ja joku kolmas tyyppi. Sitä ennen Nick oli "Pacific Voice & Data, LLC" presidentti. Firmalla oli/on yksi työntekijä - Nick. Dayumn!  ;D ;D ;D

Harmillisesti ainakin tätä viestiä kirjoittaessa kyseisen palvelin-sijoitusfirman, eli Silent Partner Group SPG:n sivut eivät enää toimi. Aika erikoista, että yritys, jolla on miljardien sijoituskassa, ei omaa IT-osastoa, joka saisi sivut kuntoon, tai edes vikailmoituksen, että päivitämme sivujamme juuri nyt.

No, ei kai se ole niin tärkeää. Ainiin - SPG:n roomalaiskypärä-logoa ei tietenkään löydy Googlen kuvahaulla kuin yksi kappale. Sitä en ole vielä keksinyt, että mistä clipart-kokoelmasta tuo logo on nyysitty.

Internet Archivessa voi käydä edelleen itse toteamassa, että sivusto on tosiaan vähintäänkin erikoinen. Yksikään "referenssiksi" laitettu yhteistyökumppanin logo ei vie mihinkään. Olisi varmasti hienoa, että joku Skanska vaikkapa toimisi tässä esimerkkinä. Tai vaikka Siemens, onhan sekin tuttu meille HSL:n metron automatisointijupakasta.


Tyrmäävää silti on se, että täältä Suomesta on lähtenyt lisää jengiä tähän yhä enemmän ilmiselvään kusetukseen mukaan. Ei voi kuin ihmetellä, että miten jotkut jättävät Googlaamisen tekemättä ja uskovat satusetien juttuja.
Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 108
 • Liked: 11172
 • Anyone?
Silent partner eli kun rahat on saatu, ei kuulu enää mitään?  :roll:
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 562
 • Liked: 8882
Nyt tämä aukeni https://www.spgc.us/about-us/ mutta ei tämä päivänvaloa kestä.

Varsinkin jos googlaa "silent partner group of companies" hakasulkeiden kanssa. Suomalaiset taitaa vaan olla hyväuskoisia ja menevät sekaisin kuin Stubb kun vaan heittää isoja lukuja ilmaan ja vähän kehaisee.

Jostain vilahti otsikot että "Lots of ambition, not a lot of detail"
ja
"The group already has offices in Florida, Texas, California, Pennsylvania, Bulgaria and Greece. Subsidiary companies include US-based Level5 Data Center Group and Diversified Global Systems, although their LinkedIn profiles show little commercial activity up to now."

Tuon enempää ei jaksa kopioida tänne..


Paitsi yksi lisäys Facebookista:

Lainaus
Heikki Lukkari
Sudeettikaennuulaesena olen hieman skeptinen asian suhteen (Jotain kokemusta datakeskuksistakin: vedan Indonesiassa kuuden datakeskuksen osastoa - pienia toki jokainen '250 MW:n' monstereihin verrattuna. Heittomerkit siksi, ettei datakeskusten kokoa yleensa ilmoiteta megawatteina.), mutta ainahan voi toki iloisesti yllattya.

Edit: Kun tuo megawattihirvio on aika hankalasti hahmotettavissa, niin Wikin mukaan Olkiluoto 1:n nettosahkoteho on n. 880 MW. Ja nama kolme datakeskusta siis taytena ollessaan veisivat 3 x 250 MW, eli 750 MW.
« Viimeksi muokattu: 05.11.2018, 18:41:42 kirjoittanut migri »
I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 917
 • Liked: 7056
http://www.eecs.ucf.edu/~weisun/papers/conferences/date-center-review.pdf

Tuossa tutkimuksessa on jotain Data Centerien sähkönkulutustehoja.

Esimerkiksi Googlen Haminan datakeskus vie 19 megawattia tehoa ja Facebookin Luleån konesali 70 megawattia.

250 megawattinen konesali olisi kyllä perkeleen iso. Kolme niitä niin tehoa olisi 750 megawattia. Eli noin puolet maailman isoimman ydinvoimalan eli Olkiluoto kolmosen tehosta.

Olisivat vähän realistisemmat luvut keksineet niin olisi vähän uskottavampia olleet. Vaikka kymmenes tai kahdeskymmenesosa siitä mitä kertoivat.

Kari Kinnunen

 • Vieras
Miten minusta tuntuu, että on mennyt bitit ja watit sekasin. Joku 250 mb voi tämän yrittäjän läppärissä ollakin. Ja voihan sen koittaa jollekin kunnanpomolle koittaa myydä.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 054
 • Liked: 20147
Tossa meidän tontin sivussa olisi ihan hyvää tilaa, jos ei ihan älämölöä ala kuulua. Passaa neuvotella kaupungin kanssa, niin hyvä tulee.

Well, karjut, mulla koordinaateissakin löytyy ja puhelin on 24h päällä!
« Viimeksi muokattu: 05.11.2018, 19:29:22 kirjoittanut Ernst »
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 928
 • Liked: 21759
Keuliminen ja sinisilmäisyys jatkuu TIVI:ssä. Tai hitostako minä tiedän. Ehkä tämän jutun rummutus on vaan TIVI:n mielestä hurjan hauskaa.

Hauskuutta jatketaan myös YLE:llä, panoksia tosin nostettu viime kerrasta, nyt näitä 250MW datacentereitä pitäisi tulla peräti neljä.
Kyse kuulemma on "suunnitelmien tarkentumisesta".

Aivan ennenkuulumattoman ihmeellisiä ovat nämä nigerialaisdatacentterit, ne uutisen mukaan voivat kuin voivatkin tuottaa sähköä, ja vieläpä monin eri tavoin !!1!
(Huutonaurua tähän)

Lainaus käyttäjältä: YLE
Amerikkalaisyhtiön mukaan sillä on riittävä kyky tuottaa tuottaa tarvittava määrä energiaa ja siinä hyödynnettäisiin useita energialähteitä. Datakeskuksista tulisi yhtiön mukaan energiaomavaraisia ja sähkön kantaverkosta riippumattomia.

Kyseessä lienee Microsoftin joku maksullinen sovellus jolla saadaan neljästä AAA-paristosta rajattomasti energiaa.
Koko hoito laitetaan pystyyn 22-kuukaudessa paristokoteloa myöten.
 
Jos olisi edes huhtikuun ensimmäinen niin jotenkin ymmärtäisin tuota YLE:n "uutista".
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 260
 • Liked: 18388
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
"Vastuullinen media" ei nyt vaan käänny asiantuntijoiden puoleen, kun uutiset on niin tavattoman hyviä?

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 532
 • Liked: 5215
 • Generating Hatespeech since 2011
Tästä nigerilaiskirjeestä sunny car.. datakeskuksesta vois vaikka @Matias Turkkila tehdä jutun. Sais waltamedia hiukan lokaa silmilleen.

Tom Packalenin (PS) yritys tuottaa huonolaatuisia vihapuhetutkimuksia nuivia vastaan eikä kukaan PS:stä kommentoi asiaa.

https://hommaforum.org/index.php/topic,125944.msg3299671.html#msg3299671

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 917
 • Liked: 7056

Esimerkiksi Turun kaupungin alueella sähköä kuluu noin 1500 gigawattituntia vuodessa. Se kun lasketaan keskitehoksi niin saadaan 171 megawattia.

Luultavasti Sotkamon kunta ja kantaverkkoyhtiö Fingrid ovat kummissaa kun Sunny Car Center Wincapita Bernard Madoff Silent Partner Group rakentaa sinne 250 megawatin tehoisen datakeskuksen.

Onhan tuo kuitenkin puolet isompi sähkönkulutus konesalilla kuin Turun kaupungilla. Tosin eihän se samaan pääse kuitenkaan kuin Tornion terästehdas 400 megawatin keskitehollaan. Kuumana se konesali käy kuitenkin jo tuolla 250 megawatin keskiteholla.

Toivottavasti joku media kirjoittaa tai kertoo muuten tuosta konesalikusetuksesta kun muuten siinä on suuri vaara että koijaavat kunnolla taas apinaa eli suomalaista veronmaksajaa kusettamalla miljoonia euroja jostakin Finnveralta, Sitralta ja ELY-keskukselta siihen verorahaa ja köyhiltä ja tyhmiltä kuntapäättäjiltä ja toki suomalaisilta tuulipuku "sioittajilta".


WinstonSmith

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 332
 • Liked: 1455
Kuinka paljon saamme maksaa tästä kusetuksesta? Ja joutuvatko toimittelijat ja virkamiehet lopulta vastuuseen siitä, että uskoivat huijaukseen? Ilmeisesti maailmalla liikkuu tietoa hölmölästä, täällä on maailman tyhmimmät päättäjät, kunhan on vain ulkomaalainen, niin saa kusetettua helposti rahaa...

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 054
 • Liked: 20147
"Vastuullinen media" ei nyt vaan käänny asiantuntijoiden puoleen, kun uutiset on niin tavattoman hyviä?

Oula Silvennoiselta ja  Erna Bodströmiltä pitää kysyä.

Ernan työnäyte linkissä. Lyhyt versio.

https://www.youtube.com/watch?v=3n0aMN1iq18

Esimerkiksi videon Ernalta lähtee. Nimittäin lausunto. Nimittäin varma lausunto. Nimittäin asioista, joista hän on surullisella tavalla pihalla. Siinä vain mega- ja gigawatit sinkoilevat, kun hän lausuu datakeskuksistakin. Mahdollinen rasismi paljastuu matemaattisen varmasti vaikka sitä ei tiettävästi palvelukeskuksen laitteistoon ole sisäänrakennettu.
« Viimeksi muokattu: 06.11.2018, 07:32:52 kirjoittanut Ernst »
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 801
 • Liked: 3334
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Kuinka paljon saamme maksaa tästä kusetuksesta? Ja joutuvatko toimittelijat ja virkamiehet lopulta vastuuseen siitä, että uskoivat huijaukseen? Ilmeisesti maailmalla liikkuu tietoa hölmölästä, täällä on maailman tyhmimmät päättäjät, kunhan on vain ulkomaalainen, niin saa kusetettua helposti rahaa...

Juurikin tämä! Jos draaman kaari on sama kuin Sunny Car Centerissä, niin varoituksista huolimatta kunnanisät ja pyrkyripoliitikot lähtevät tähän mukaan. Tontteja kaavoitetaan, starttirahaa annetaan, kunnallistekniikka rakennetaan ja niin edelleen. Sitten tarina alkaa vähitellen muuttua, rahaa ei olekkaan tulossa, vaikka kunta on tehnyt miljoonainvestoinnit ja palkannut väkeä, kestinnyt vieraita ja kuskannut heitä pitkin ja poikin.

Mukaan tulevat nigerialaiskirjeet, "varmaa" rahoitusta on saatavilla, kunhan vain maksetaan ensin kunnan toimesta "investoinnin vapautusmaksu" johonkin eksoottiseen maahan. Mitään rahaa ei kuitenkaan tule. Dale ja kumppanit toteavat Suomen olleen liian kylmä ja bisnesvihamielinen paikka hänen kaltaisilleen visionääreille. Rasistejakin varmaan ollaan täällä! Ei ala Amerikan rikas poika rasisteja rahoittamaan!

Pölyn hälvettyä jäljellä on vain miljoonien eurojen velat. Draamaa aletaan kirjoittaa puhtaaksi. Tämä tapahtuu ensin käräjäoikeudessa, sitten hovioikeudessa ja lopuiksi korkeimmassa oikeudessa.

Puhtaaksikirjoituksen jälkeen tarinan viimeiseen kappaleeseen kirjataan suomalaisilta kuulostavia nimiä, joilla on edessään joko vankeustuomio tai ikuinen velkavankeus.
Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 602
 • Liked: 17673
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Kumpi ehtii ensin, Dale Hobbie vai Suvi Lindén?  :D
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 054
 • Liked: 20147
Kumpi ehtii ensin, Dale Hobbie vai Suvi Lindén?  :D

Linden nauttii kokoomuslaista koskemattomuutta, solidaarisuutta ja lojaliteettia monilukuisista  ja veriruskeista synneistään huolimatta.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Hiilivety

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 528
 • Liked: 2651
 • Forever Yours
Jos se olikin dadakeskus eikä datakeskus?
”...voimme jatkaa eteenpäin merkittävistä yhteisistä saavutuksista huolimatta.” ~ Brandis

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 054
 • Liked: 20147
Jos se olikin dadakeskus eikä datakeskus?

Da da sanoi se entinenkin venäläinen.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 928
 • Liked: 21759
Helpolla eivät luovuta dadacenterin puuhastelijat, ja YLE pitää huolta uutisoinnista.

Nyt viimeisimmässä uutisessa on hivenen avattu tätä dadacenterin vaatimaa 250MW:n sähköverkosta riippumatonta tehoa.
Lainaus käyttäjältä: YLE
Silent Partner Group on kertonut konesaliensa toimivan sähköverkosta riippumattomina omien energianlähteidensä varassa. Sähköntuotantoon on määrä käyttää uusiutuvia energianlähteitä ja esimerkiksi nesteytettyä maakaasua, LNG:tä.

Jonnekkin Sotkamoon, kuten on "suunniteltu", rakennettavan dadacenterin 250MW sähköistäminen LNG kaasulla vaatisi joko oman kaasulinjan rannikolta omaan voimalaan, tai sitten infernaalista rekkarallia, tai sitten mieletöntä junailua, tai sitten "jotain".
Uusiutuvilla ei tuoteta jossain Sotkamossa 250MW millään, ellei sitten tarkoiteta taannoin julkisuudessa esiintynyttä "järvivoimaa", joka on ihan samaa kuin edellisessä kohdassa tuo "jotain".

Vertailun vuoksi Kemijoen Isohaaran vesivoimalaitos, jonka tuottama teho on 113MW, joten edes kaksi tuollaista ei riitä yhden dadacenterin tarpeisiin.
Missähän vaiheessa alkaa toimittelijoilla kello kilisemään, vai onko koko kello jäänyt tapuliin toimittelematta ??
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

JJAsi

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 39
 • Liked: 115
Pohjalaisessa artikkeli

https://www.pohjalainen.fi/uutiset/kotimaa/mysteeri-laajeni-tornioon-datakeskusyhdistys-haastatteli-avainhenkilot-skypella-eivat-valinneet-paikkakuntia-tuurilla-1.2785475?fbclid=IwAR0F0ZF-0SfDmrGLINeQrlUCuERomvKDHMJofOCuRS2TGnYydRc9SZ3gQW8

Lainaus
Mysteeri laajeni Tornioon – Datakeskusyhdistys haastatteli avainhenkilöt Skypellä: "Eivät valinneet paikkakuntia tuurilla"
AddThis Sharing Buttons
Share to Facebook

Share to Twitter

Share to Sähköposti


Silent Partner Group etsi Pekka Järveläisen mukaan maata, missä nimenomaan ekologisuutta on kehitetty.

Datakeskusyhdistys FDCF:n eli Finnish Data Center Forumin puheenjohtaja Pekka Järveläinen pitää tietoa Suomeen kaavailluista massiivisista datakeskuksista edelleen ristiriitaisena.
FDCF julkaisi maanantaina tiedotteen, jonka mukaan yhdysvaltalaisyhtiön Silent Partner Groupin neljäs datakeskuspaikkakunta on Tornio. Asiasta uutisoi Tivi-lehti.
Viime viikolla yhtiö kertoi rakennuttavansa jättimäiset datakeskukset Sotkamoon ja Haminaan. Tivi-lehti kertoi perjantaina, että Sotkamoon keskuksia olisi tulossa peräti kaksi.
Järveläinen oli viime perjantaina videoyhteydessä Silent Partner Groupin avainhenkilöiden eli toimitusjohtaja Dale Hobbien ja teknologiajohtaja Nick Glinkowskin kanssa ja haastatteli heitä.
–He ovat tehneet pohjatyöt hyvin, mutta pitävät yllä mysteeriä. Se ei selvinnyt, pitävätkö he sitä yllä tietoisesti, eikä sekään selvinnyt, miksi kunnanjohtajia ei ole informoitu, Pekka Järveläinen kertoo Lännen Medialle.

"Hamina, Sotkamo ja Tornio ovat täydelliset valinnat"

Järveläisen mukaan Silent Partner Group ei joka tapauksessa ole valinnut paikkakuntia pelkällä tuurilla.
–Hamina, Sotkamo ja Tornio ovat täydelliset valinnat konesalipaikoiksi. Ne ovat energiatiheimmät ja tietoliikennemielessä järkevimmät paikat Suomessa.
Järveläisen mukaan tietoliikennekarttoja kun katsotaan, niin Hamina. Sotkamo ja Tornio ovat keskeiset sijainnit Suomen tietoliikenteessä Helsingin lisäksi.
–Sotkamon lähistöltä menee Venäjälle valokuituyhteys. Kajaanin kautta lähtee myöhemmin pohjoiseen kuituyhteys kohti tulevaa arktista merikaapelia. Hobbie ja Glinkowski eivät kuitenkaan myöntäneet haastattelussa, että tietävät näistä taustoista.
Järveläinen huomauttaa, että Torniossa on Suomen suurin LNG-terminaali eli nesteytetyn maakaasun terminaali, ja Haminaan sellainen on tulossa. Lisäksi Haminaan tulee tällä hetkellä maakaasua.

"Sanoivat, että Googlekin on jo Suomessa"

Miksi juuri Suomeen? Tätäkin Pekka Järveläinen oli kysynyt ja saanut vastauksen, että Silent Partner Group etsi maata, missä nimenomaan ekologisuutta on kehitetty.
–Sitten he sanoivat, että Googlekin on jo Suomessa, niin siellä täytyy olla jotain hyvää. Itse pohdin, että onhan Kajaanissa IBM:n ja valtion CSC:n konesalit. Lisäksi Facebookilla on datakeskus Luulajassa Ruotsin puolella lähellä Torniota.
Kaksi isoa kysymysmerkkiä ovat valtavien datakeskusten vaatima rahoitus ja energia.
Jokaisen datakeskuksen kapasiteetiksi on kerrottu 250 megawattia, ja se kerrottuna neljällä on noin tuhat megawattia. Googlen Haminan keskuksen kapasiteetti on reilut 100 megawattia.
–Energian tuottamiseen tarvittaisiin yksi ydinvoimala. Esimerkiksi Olkiluodon vanha reaktori on noin 800 megawattia. Hobbielta ja Glinkowskilta kysyttiin energiaratkaisusta ja kasvihuonepäästöjen neutraloinnista, mutta he eivät tarkemmin vastanneet toteutustapaan.
–Rahoitukseenkaan ei tullut vastausta. Hankkeet vaativat valtavan rahoituksen, johon ei riitä miljardi. Pelkkä energialasku on vuodessa puoli miljardia.
Yksi datakeskus toisi satoja uusia työpaikkoja, ja kerrannaisvaikutukset olisivat paikkakunnille isot.

"Yritys voi olla nouseva tähti, joka vielä ravistelee markkinoita"

Datakeskusyhdistys FDCF on riippumaton toimija, jossa on mukana rakentajia, konesaliyhtiöitä, pilvi-firmoja ja IT-firmoja. Haminassa toimiva Google on yksi jäsen.
–Kun alalla on esillä näin merkittävä hanke, niin meitä kiinnosti tietää, mikä se on. Pitää olla vähän varovainen ja toisaalta pitää olla kiinnostunut, koska yritys voi olla todennäköinen nouseva tähti, joka vielä ravistelee markkinoita. IT-alan start-upeista täytyy sanoa, että viisi vuotta sitten suurinta osaa ei ollut olemassakaan. Esimerkiksi uberia ei ollut olemassa.
Järveläinen ei osaa sanoa, mitä lähiviikkoina tapahtuu ja selviääkö datakeskus-mysteeri lopullisesti.
Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen kertoi maanantaina, että Silent Partner Groupiin on välitetty Sotkamon kunnan yhteystiedot, mutta yhteydenottoa ei ole tullut.
–Tapana on, että yrittäjä ottaa ensin yhteyttä, Kilpeläinen sanoo.
Lännen Media laittoi maanantai-iltana Suomen aikaa sähköpostilla kysymyksiä toimitusjohtaja Dale Hobbielle, mutta ei saanut vastausta ainakaan vielä. Mediasuhteista vastaava henkilö lupasi välittää kysymykset perille.
Tanja Nuotio

Kari Kinnunen

 • Vieras
Missähän vaiheessa alkaa toimittelijoilla kello kilisemään, vai onko koko kello jäänyt tapuliin toimittelematta ??

Älä ny oo tollanen. Tunne on tärkeintä yhteikuntataiteilussa eikä jotkin vatit. Niitä vatteja saa dynamosta, höh.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 192
 • Liked: 32618
 • Ego sum Spartacus
Datakeskus bisnesmiehen Linkedin sivulta lainattua.

Lainaus
Dale Hobbie
 
Chief Executive Officer at The Silent Partner Group of Companies™
Tampa/St. Petersburg, Florida Area

Highly accomplished Executive, Director of Operations and LEED AP with a Functional Forté focused upon Capital Projects, Development & Construction, Construction Finance and Special Projects Integration

Industry/Sector Expertise: Energy, Mission Critical, Commercial & Industrial, Manufacturing, Pharmaceutical, Government (Domestic & International).

Experience: International & Domestic Executive Level Development and Construction Management ~ Owner’s Representation Risk Analysis Policy Implementation ~ ROI-focused Financial Management ~ Personnel Management & Diversified Team Building Performance Monitoring

Highly astute, with over 30+ years of management level experience, adept at converting both known and hidden cost, schedule and quality risks into manageable dimensional activities with value driven results. Skilled in turning apparent negatives into positives and complex situations into win-win results. Able to effectively utilize value focused / budget-minded risk management, process-oriented execution while leveraging elite military experience to directly influence on-time / on-budget corporate initiatives and project execution.

~ Fearless leader able to quickly define and engage programs for virtually any situational obstacle. ~

Experience
 Silent Partner Group of Companies™
Chief Executive Officer
Company NameSilent Partner Group of Companies™
Dates EmployedSep 2011 – Present
Employment Duration7 yrs 3 mos
LocationTampa/St. Petersburg, Florida Area / Sofia, Bulgaria Area
Senior Executive Manager of the global enterprise system of companies, having Tier One responsibility over the Special Operations Division, leading offices in Florida, Texas, Bulgaria and Greece (Silent Partner Development Group™, Silent Partner International, Ltd., Level5 Data Center Group, LLC and Power Systems Group International, LLC.). Providing expertise to drive the finance, programming, procurement, contract, quality and safety management services of highly-integrated cross-sector master planned development and construction portfolios, both domestically and internationally.
... See more

 Diversified Global Systems, LLC
Managing Director
Company NameDiversified Global Systems, LLC
Dates Employed2016 – Present
Employment Duration2 yrs
LocationGreater Philadelphia Area
With offices in both Blue Bell, PA and Tampa, FL, Diversified Global Systems, LLC (DGS) is a Certified Minority Business Enterprise providing Program Management, Development, Construction Management, Procurement and Quality Management services to both international and domestic clients within the industrial and commercial market sectors through direct private partner... See more

 Power Systems Group International, LLC
Executive Director
Company NamePower Systems Group International, LLC
Dates EmployedJan 2018 – Present
Employment Duration11 mos
LocationTampa/St. Petersburg, Florida Area
Power Systems Group International, LLC (PSGI) is a wholly owned subsidiary of Silent Partner International, Inc. (SPII) which is exclusively dedicated to the design, engineering, finance, development, construction, operation and maintenance of Independent Power Plants (IPP's) on behalf of The Silent Partner Group of Companies™ and the subsidiaries thereof. PSGI's pl... See more

 Power Systems Group Norway AS
Managing Director
Company NamePower Systems Group Norway AS
Dates EmployedMar 2018 – Present
Employment Duration9 mos
LocationFredrikstad, Norway
Power Systems Group Norway AS (PSGN) is a majority owned subsidiary of Power Systems Group International, LLC (PSGI) which is exclusively dedicated to the design, engineering, finance, development, construction, operation and maintenance of Independent Power Plants (IPP's) on behalf of PSGI within the Nordic Region. PSGN administers PSGI's platform of energy an... See more

 Level5 Data Center Group, LLC
Executive Director
Company NameLevel5 Data Center Group, LLC
Dates Employed2017 – Present
Employment Duration1 yr
LocationTampa/St. Petersburg, Florida Area
Pinpointing and acquiring property locations substantially capable of supporting state-of-the-art, highly-secured Data Centers and Data Center campuses.

Identifying the required DoD/DHS Level 5 Physical Security infrastructures and personnel... See more

 CRB
Manager of Construction Services
Company NameCRB
Dates EmployedMar 2015 – Aug 2016
Employment Duration1 yr 6 mos
LocationIrving, TX
CRB’s corporate philosophy is based upon a ONEsolution™ Program that provides its clients with a single source of responsibility, communication and streamlined coordination. From start to finish, CRB’s planning, design, construction,commissioning and qualification professionals are aligned with client vision and driven to collectively pursue and achieve the goals for success. CRB's se... See more

Allergan, plc
 Faithful+Gould
Manager of Construction Services
Company NameFaithful+Gould
Dates EmployedAug 2007 – Mar 2015
Employment Duration7 yrs 8 mos
LocationTampa/St. Petersburg, Florida Area
Atkins Global / Faithful + Gould is the world’s 4th-largest multi-disciplinary consultancy featuring one of the world’s largest project and cost management consultancies (Faithful & Gould) for construction and engineering projects. (FTSE-listed; www.atkinsglobal.com).
... See more


 The Enders Group
Director of Construction Services - Special Projects Division
Company NameThe Enders Group
Dates EmployedNov 1994 – Feb 2007
Employment Duration12 yrs 4 mos
LocationJohannesburg Area, South Africa
The Enders Group of companies was a commercial engineering and development conglomerate based in the UK, affiliated with National Westminster Bank (NatWest). Green Ash Holdings, Inc. was the asset holding and development division who's primary function within the international business group was a focused effort geared toward the renovation and rehabilitation of economic... See more


 US Army
Quiet Professional - OGA
Company NameUS Army
Dates EmployedOct 1980 – Aug 2001
Employment Duration20 yrs 11 mos
LocationGlobal
Manager of things.... Leader of men.

Education
 University of the Witwatersrand
University of the Witwatersrand
Degree NameBachelor’s Degree Field Of StudyConstruction Management Sciences
Dates attended or expected graduation 1997 – 2001

Activities and Societies: The South African Council for the Project and Construction Managment Professions
 Columbus State University
Columbus State University
Degree NameBachelor’s Degree Field Of StudyBusiness Administration and Management, General
Dates attended or expected graduation 1995

Activities and Societies: D. Abbott School of Business
 Green Building Certification Institute
Green Building Certification Institute
Degree NameLEED AP (O+M) Field Of StudyLeadership in Energy and Environmental Design (Operations + Maintenance)
Dates attended or expected graduation 2011

Villanova University
Degree NameMaster’s Degree Field Of StudyApplied Project Management
Dates attended or expected graduation 2011

Villanova University
Degree NameCertified Professional Field Of StudyAdvanced Strategic Project Management
Dates attended or expected graduation 2011

https://www.linkedin.com/in/dale-hobbie-32b145119/

Tagit: