Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kylänraitti / Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Viimeinen linja tänään kello 21:37:58 »
Kyllä luvattu kansa on vauhdissa ja jaksaa painaa. Nyt alkaa olemaan jo selitettävää, tai siis ei amerikka viimeistään vaientaa väärät äänet.
Ei nyt arvostella jutun julkaissutta mediaa vaan puhutaan asiasta.
Mielenkiintoista nähdä kumpi osapuoli puhuu tällä kertaa paskaa.
Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin puolestaan sanoi torstaina, että Israelin sotatoimet ovat tappaneet pelkästään naisia ja lapsia yli 25 000.

https://yle.fi/a/74-20077050

"Yli sata palestiinalaista kuoli ruoka-apua hakiessaan – silminnäkijöiden mukaan Israelin sotilaat ampuivat väkijoukkoon."

Israelin sotilaat ampuivat ainakin 112 avustusjonossa ollutta palestiinalaista Pohjois-Gazassa torstaiaamuna, Gazan terveysministeriö kertoo. Lisäksi ministerön mukaan noin 760 loukkaantui.

Asiasta uutisoivat muun muassa verkkolehti The Times of Israel, uutiskanava Al-Jazeera sekä uutistoimistot AFP ja Reuters.

Rimalin asuinalueelle oli matkalla noin 30 avustusrekkaa, kun tuhannet ihmiset ryntäsivät niiden luo.

– Menimme hakemaan jauhoja. Sitten Israelin armeija alkoi ampua meitä kohti, silminnäkijä kertoo Al-Jazeeralle.
2
Purra heitti Soinille "pienen" piikin Haapala-tv:ssä:

Lainaus
HUOLIMATTA vasemmistovetoisen ay-liikkeen poliittisista lakoista, perussuomalaisten kannatus on esimerkiksi Helsingin Sanomien tuoreimman gallupin mukaan noussut, kun Sdp:n kannatus on tullut alaspäin.

Vertailukohtaa voi hakea vuodelta 2015.

Kun perussuomalaiset meni Timo Soinin johdolla Juha Sipilän (kesk) hallitukseen 2015, puolueen kannatus romahti liki saman tien.

Purran mukaan suurin virhe ja syy kannatuksen tippumiseen oli se, että Timo Soini ei kantanut vastuutaan ministeripestin suhteen, mikä johti kannatuksen romahtamiseen:

Puolueen puheenjohtaja ei uskaltanut ottaa valtiovarainministerin salkkua. Se on aivan välttämätöntä, että se otetaan, Purra sanoo ja lisää virheeksi, että puolue päätyi tuolloin myös pyytelemään anteeksi tehtyjä ratkaisuja.


https://www.is.fi/politiikka/art-2000010263084.html

Lihavoinnit minun.

Lopultakin tämä asia on sanottu ääneen. Kiitos, Riikka!
3
Kylänraitti / Vs: Kansalaisaloite: Jalkaväkimiinojen salliminen
« Uusin viesti kirjoittanut HMV tänään kello 21:27:29 »
Nosto. Hitaasti kertyy kannatusta.
4
Kylänraitti / Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Uusin viesti kirjoittanut Golimar tänään kello 21:23:07 »

https://twitter.com/ForstMichel/status/1664630930986737667


https://twitter.com/ForstMichel/status/1664631949577666567

Lainaus
X

Michel Forst is a French national actively involved in the defence of human rights. Former Secretary General of the French national human rights institution, he was the United Nations Special Rapporteur on the situation of human rights defenders from June 2014 to March 2020.[1]

Career
After graduating in language, theology and health studies, Forst started his career teaching German. He then worked as director of social healthcare institutions in the field of childcare, the elderly and those in extreme poverty.[2]

He became the executive director of Amnesty International Frances in 1989, serving for ten years.

X

In 2003, he became Secretary General of La Cimade, a French organisation which brings legal aid to migrants and asylum seekers.

X

https://en.wikipedia.org/wiki/Michel_Forst
5
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Hämeenlinnan Oraakkeli tänään kello 21:17:38 »
Mitäs kaikkia "punaisia viivoja" länsi on ylittänyt Ukrainaa avustaessaan? Siis niiitä, joiden ylittämisen venäjä on uhannut eskaloivan sotaa, aina ydinsotaan asti?


Jos jenkkilässä olisi pressa tuon dementoituneen höperön sijasta niin se voisi uhkailla Putinia ja ryssiä jos tekevät jotain harkitsematonta. Miettikääpäs jos Regani olisi yhdysvaltojen pressana,  Millaisia kommentteja se olisi jakanut Putinille ja nöyryyttänyt ukkoa verbaalisesti monella tapaa.
6
Kylänraitti / Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut ämpee tänään kello 21:09:50 »
IRR-TV:n Israel-studio, jakso 6, 29.02.2024, kesto n.½-tuntia.
https://www.youtube.com/watch?v=5uwc9jzFUv8

Vieraina Pasi Turunen ja Dennis Mitzner.

Ohjelmassa käsitellään Israelin yhtenäisyyttä nykyisessä tilanteessa.
Kahden valtion mallin mielikuvituksellisuutta tilanteessa jossa sitä kannatetaan vain läntisten idioottien toimesta israelilaisten ja palestiinalaisten vastustaessa.
Läntistä idiotismia käsitellään laajemminkin, suosittelen katsomaan
7
Kylänraitti / Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Uusin viesti kirjoittanut akez tänään kello 21:06:27 »
Eihän tälle voi kuin nauraa.

Lainaus
Puolan uusi hallitus siivoaa valtion mediayhtiötä populistien valtakauden jäljistä

Puolan uusi hallitus on ilmoittanut erottaneensa valtiollisten tiedotusvälineiden johdon palauttaakseen niiden puolueettomuuden ja luotettavuuden.

Kulttuuriministeriön mukaan väistyä saavat television, radion ja uutistoimiston hallitusten puheenjohtajat.
Yle 20.12.2023

Puolassa tehdään nyt oikeasti sellaista suurta puhdistusta, mistä Yle keksi aikoinaan valeuutisia, kun silloisen hallituksen vastustajat protestoivat ja erosivat, jolloin Yle väitti heidän tulleen erotetuiksi.

Jokin aika sitten tsekkasin Puolan tv:n TVP Infon uutisia, joista useita olen lainannut tännekin. Nyt olivatkin jo täysin dead. Tyhjää täynnä, vielä enemmän kuin HS ja YLE, täysin kadonneet koko uutiset.

Tänään sitten jäljitin erästä vanhaa Puolan TVP Infon artikkelia ja löysin viime vuoden kesäkuulta linkkikokoelmastani erään linkin artikkelin, joka saattoi sisältää juuri etsimäni tiedon. Ja miten kävikään? Yllätys, yllätys. Sekin oli hävinnyt kuin pieru Saharaan. Sama juttu kaikkien muidenkin vanhojen linkkien kanssa. Sen sijaan nyt oli tarjolla enää vain aivan uudet ja "oikein moderoidut" EU ja Donald Tusk -uutiset, jonne kaikki vanhatkin linkit nykyään ohjautuvat.

Sellaista lehdistön ja sananvapautta Puolassa. Varsinainen vitsi tuo EU, "arvonsa" ja renkinsä.
8
Pohjoismaat / Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Uusin viesti kirjoittanut Golimar tänään kello 20:56:47 »

How Sweden is Destroyed by the Immigration Crisis
https://www.youtube.com/watch?v=rUw4cs2MHwc

How multiculturalism destroyed SWEDEN
https://www.youtube.com/watch?v=aAbtCmG2R34
9
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Nuivinator tänään kello 20:56:22 »
Mitäs kaikkia "punaisia viivoja" länsi on ylittänyt Ukrainaa avustaessaan? Siis niiitä, joiden ylittämisen venäjä on uhannut eskaloivan sotaa, aina ydinsotaan asti?

DarthPutinKGB vastasikin twiitissään:


Lainaus
105 weeks of my 3 day war. Red lines I will nuke if you cross:
A̶n̶y̶ ̶a̶i̶d̶ ̶a̶t̶ ̶a̶l̶l̶
̶A̶n̶t̶i̶ ̶t̶a̶n̶k̶ ̶w̶e̶a̶p̶o̶n̶s̶
 ̶A̶m̶m̶o̶
A̶t̶t̶a̶c̶k̶i̶n̶g̶ ̶c̶r̶i̶m̶e̶a̶
-P̶a̶t̶r̶i̶o̶t̶s̶
̶T̶a̶n̶k̶s̶
-A̶T̶A̶C̶M̶S̶
S̶t̶o̶r̶m̶ ̶s̶h̶a̶d̶o̶w̶
Taurus

I remain a master strategist.
10
Kylänraitti / Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 20:46:29 »
Yle: YK vaatii EU-maita lopettamaan rauhanomaisten ilmastoprotestien tukahduttamisen – aktivisteja on jopa leimattu rikollisiksi 29.2.2024

Ihmeellistä leimaamista siitä, että aktivistit tehtailevat rikoksia.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Useat Euroopan maat saavat YK:lta moitteita pyrkimyksistä tukahduttaa rauhanomaisia ilmastomielenosoituksia ja kriminalisoida mielenosoittajia.

YK:n erityisraportoija Michael Forst sanoo raportissaan, että ympäristömielenosoitusten tukahduttaminen on merkittävä uhka demokratialle ja ihmisoikeuksille.

Forstin moitteet perustuvat vuoden kestäneeseen tutkimukseen, jossa kerättiin tietoa erityisesti Britanniasta sekä Saksasta, Tanskasta, Hollannista, Espanjasta ja Portugalista.

Kaikki kuusi maata ovat mukana vuonna 1998 solmitussa Århusin ympäristösopimuksessa, jonka tavoitteena on edistää kansalaisten vaikutusmahdollisuutta elinympäristöään koskeviin päätöksiin. Myös Suomi on sopimuksessa mukana.

Forstin mukaan eri puolilla Eurooppaa on kuitenkin valittu ennemminkin rauhanomaisten ympäristöprotestien tukahduttaminen kuin niiden suojelu.

Olisikohan kyse kuitenkin siitä, että näissä "rauhanomaisissa ympäristöprotesteissa" tyypillisesti kieltäydytään tottelemasta poliisin käskyjä ja rikotaan lakia?

Ilmastoaktivistit ovat vaatineet ja jossain määrin saaneetkin itselleen erivapauden rikkoa lakeja, mutta sellaisesta on tehtävä loppu.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Forstin mukaan osa mediasta ja jotkut poliitikot eri puolilla Eurooppaa leimaavat ympäristöaktivismin terrorismiuhaksi ja rikolliseksi.

Esimerkiksi EU:n terrorismia koskevassa tilanneraportissa tiesulut sekä pankkien ja lentokenttien valtaaminen leimataan ääriainesten teoiksi. Espanjassa syyttäjänvirasto on määritellyt kaksi ympäristöliikettä terrorismiksi, Forst huomauttaa.

Niin? Muuttuuko tällainen tihutyötoiminta hyväksyttäväksi sen kautta, että motiiviksi ilmoitetaan esimerkiksi ilmastonmuutoksen vastustaminen? Ei tietenkään.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Forstin mielestä ainoa oikeutettu vastaus rauhanomaisiin mielenosoituksiin ja kansalaistottelemattomuuteen olisi, että viranomaiset, media ja yleisö kuuntelisivat, mitä sanottavaa ympäristön puolustajilla on.

Kirjoittakoon lehtiin ja nettiin, jos on sanottavaa. Forst on melkoinen pelle, jos vaatii poliisia kuuntelemaan poistumiskehotuksen saaneen elokapinalaisen hokevan kapitalismin kaatamista, toimittajan kirjoittavan siitä ja yleisön lukevan siitä.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Hän huomauttaa, ettei vuosikymmeniä tiedossa olleeseen ympäristöhätätilaan voida puuttua, jos toimintaa vaativat kriminalisoidaan.

Forst on melkoinen pelle. Kukaan ei ole esittänyt "toimintaa vaativien" kriminalisointia.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Tiistaina julkaistussa raportissa Forst luettelee lukuisia tapauksia, joissa poliisi on eri Euroopan maissa käyttänyt liikaa voimaa, kaltoinkohdellut pidätettyjä mielenosoittajia sekä ahdistellut mielenosoittajia ja toimittajia. Myös syytteet ympäristöprotesteista ovat lisääntyneet.

Suomea, samoin kuin Itävaltaa, Ranskaa ja Hollantia arvostellaan raportissa liiallisesta voimankäytöstä mielenosoittajia vastaan. Suomessa ja Itävallassa on myös käytetty pippurisumutetta ja Hollannissa vesitykkejä.

Mitä keinoja sitten pitäisi käyttää, jos vähempi ei tehoa? Tässä ajetaan takaa erivapautta rikkoa lakeja "ympäristöprotestin" varjolla.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Ympäristöliikkeet Tanskassa, Ruotsissa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Puolassa ja Espanjassa ovat kertoneet rauhanomaisista protesteista annettujen syytteiden lisääntyneen ja koventuneen vuoden sisällä.

Tuskin syytteitä on nostettu pelkistä "rauhanomaisista protesteista".

Lainaus käyttäjältä: Yle
Tanskassa on alettu käyttää syytenimikkeenä vahingontekoa tai järjestäytynyttä vahingontekoa, josta voidaan tuomita jopa kuudeksi vuodeksi vankeuteen.

Ruotsissa teko, joka on aiemmin katsottu poliisin käskyjä vastaan niskoitteluksi, voi nykyisin johtaa sabotaasisyytteeseen.

Myös sakot mielenosoituksista ovat lisääntyneet ja koventuneet.

Hyvä. Kyse ei ole enää vain satunnaisista ylilyönneistä vaan järjestelmällisestä lakeja rikkovasta toiminnasta.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Suomen Amnesty julkaisi keskiviikkona oman raporttinsa mielenosoitusoikeuden toteutumisesta meillä. Amnesty toteaa, että Suomessa suurin osa mielenosoituksista sujuu hyvin ja poliisi turvaa niitä asianmukaisesti, mutta puutteitakin on.

[...]

Hän myös toteaa, että julkisessa keskustelussa mielenosoitukset nähdään usein häiriönä, vaikka ne ovat oleellinen osa mielipiteenvapautta.

Tuukkanen pitää valitettavana sitäkin, että poliisi lähtee usein nopeasti purkamaan mielenosoituksia. Hän toivoisi enemmän punnintaa kokoontumisvapauden suojaamisen ja aiheutetun häiriön suuruuden välillä.

Ilmastoaktivistit ovat ryhtyneet viime vuosina järjestelmällisesti väärinkäyttämään mielenosoitusoikeutta niin, että kyse ei ole enää mielipiteen ilmaisemisesta vaan toiminnan painopiste on tarkoituksellisessa häiriön aiheuttamisessa.

Elokapinan voisi perustellusti kieltää rikoksia tehtailevana rikollisjärjestönä. Taustalla on satoja ellei tuhansia syytteitä ja rikoksia jo pelkästään Suomessa. PVL lakkautettiin paljon vähemmästä.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Tuukkanen huomauttaa, että YK:n poliittisia ja kansalaisoikeuksia koskevan sopimuksen mukaan kansalaistottelemattomuus voi olla kokoontumisrauhan piirissä, kun se on rauhanomaista.

Voisi olla, mutta ei ole, kun nykyisessä ilmastoaktivismissa ei ole kyse määritelmällisesti kansalaistottelemattomuudesta vaan ihan vain lakien rikkomisesta ja viranomaisresurssien kuluttamisesta.

Toimittaja Katriina Töyrylän jutusta saa käsityksen, että poliisi käskee ja syyttäjä syyttää ihan vain huvikseen tai ilkeyttään, vaikka mitään väärää ei ole tapahtunut. Laittomuudet ja jopa väkivallan valkopesevä YK-raportti vasta kuraa onkin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10