Uusimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat / Vs: Suomen Kansa Ensin r.p.
« Uusin viesti kirjoittanut justustr 29.01.2023, 15:24:41 »
Onko tästä puolueesta mitään elonmerkkejä havaittu viime aikoina? Onko toiminta kuopattu, vai tuleeko tänä vuonna SE suuri veret valuttava, vaalivoitto?  :P

Entä mikähän mahtaa olla tämän porukan mahdollinen zörkkiintymis aste? Mitä sanoo skene-asiantuntija @justustr

SKE vetänee viimeisiä henkäyksiään, josta todisteena se, että Huhtasen Panu on niiden ehdokkaana 8)

Tuskin SKE pystyy haastamaan Ossin ja Anon porukoita.

MdW muuten heittää LL:ssä villin väitteen, että Panu olisi pienpuoluetentissä SKE:n edustajana sillä Riikka Salmelle on käynyt jokin haveri. Toivottavasti väite pitää paikkaansa sikäli että näkisimme vihdoin Panun telkkarissa 8)

SKE:n zörkkiytymisestä vaikea sanoa mitään varmaa. Panu on ainakin vannoutunut Z.
92
Tupa / Vs: Yleinen väestötiedeketju
« Uusin viesti kirjoittanut P 29.01.2023, 15:21:29 »
Jos nykyään on liian alhainen syntyvyys niin kyllä syntyvyys 1940-l lopussa oli liian korkea. Yhteiskunta ei pystynyt sulattamaan niin suurta vöestönlidäystä varsinkin kun suuret ikäluokat tulivat työikään.

Onneksi oli se Ruotsin varaventtiili. Ilman sitä jokin kommunistinen vallankumous olisi saattanut tapahtuakin. Satoja tuhansia joutilaita nuoria miehiä ilman tulevaisuudentoivoa ei tiedä hyvää.

Silti, se massamaastamuuttokin oli väestöpoliittinen tragedia. Varsinkin pohjoisessa kokonaisia kyliä tyhjeni täysin.

Ei koko massamaastamuuttoa Suomesta Ruotsiin olisi tullut, jos ei olisi Karjalaa ja Petsamoa menetetty. Niissä asui aikoinaan 12% maan väestöstä ja ne olivat teollistuneimpia alueita Suomessa. Pelkästään Viipuri kasvaessaan olisi sitonut noin 100 000 henkeä lisää. 480 000 henkeä menetti kotinsa , tungettiin tynkä-Suomen liian pieneille pilkotuille asutustiloille ja kaupunkien sekä kauppaloiden hellahuoneiseen jo siellä asuneen väen niskaan. Ja sitten siihen päälle väestönkasvu, kun maasta oli niistetty 12 prossaa resursseista.93
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Augustus 29.01.2023, 15:17:45 »
Osapuolien tappioista esimerkiksi Verkkouutiset ( 24.1.) raportoi seuraavasti:

Lainaus käyttäjältä: Verkkouutiset
Viime perjantaina Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtaja kenraali Mark Milley sanoi, että Venäjä olisi kärsinyt reilusti yli 100 000 miehen tappiot, mukaan lukien taistelussa kuolleet ja haavoittuneet.

Norjan asevoimien komentajan Eirik Kristoffersenin mukaan Venäjä olisi menettänyt sodassa jo 180 000 sotilasta kaatuneina ja haavoittuneina. Ukrainan kokonaistappioiksi hän arvioi noin 100 000.

Ukraina puolestaan on ilmoittanut Venäjän tappioiksi tähän mennessä yli 121 000 kaatunutta.
...
Tuo Norjan komentajan arvio voisi olla lähellä totuutta, kun taas tuo Ukrainan arvio todennäköisesti sisältää aimo annoksen propagandaa (vaikka ymmärrettävää sellaista). Useimmat eivät kuitenkaan tässä ketjussa edes halua uskoa siihen, että Ukrainan arviot voisivat olla propagandaa, sellainen ei vain sovi valittuun narratiiviin. No ihmiset uskovat sitä mihin he ideologisesti haluavat uskoa, ihmiset ovat vaan sellaisia, ihan riippumatta aatteesta, uskonnosta tms. MOT.

edit: pieni kirj.virhe
94
^ ei zörkkien kanssa voi persut leikkiä samalla hiekkalaatikolla. Se on nyt monta kertaa nähty.

Ja mitä harkimoon tulee, hän oli kokoomukselle tyhjä arpa. Tai siis vahingollinen arpa, kun vei ääniä ja persut sekä demarit meni kokoomuksen edelle. Ja vaalivoitto suli. Näitä nyt vain valitettavasti sattuu. Tämä on elämää, ei sen enempää.


Juu, mutta kokoomusjohdon oma vika se oli. Ohittivat monen kauden kansanedustaja Hjalliksen ministerijonossa ja pistivät ihmelapsia Hjalliksen sijaan merkittäville paikoille. Hjallis veti johtopäätökset ja loppu oli historiaa. Hjallis olisi helposti saatu pysymään Kokookuksessa ja tuomaan ääniä. Mutta...

Nyt sama voi tapahtua nyt Rydmanin kanssa jossain mittakaavassa. Ja ihan kokoomusjohdon omaa tyhmyyttä.

Anoa eivät olisi kyllä persut saaneet sitoutettua mitenkään. Oli sen verran labiili henkilö, että ei häntä mihinkään edes lievästi merkitykselliseen asemaan olisi voitu nostaa...
95
Tupa / Vs: Yleinen väestötiedeketju
« Uusin viesti kirjoittanut -PPT- 29.01.2023, 15:14:40 »
Jos nykyään on liian alhainen syntyvyys niin kyllä syntyvyys 1940-l lopussa oli liian korkea. Yhteiskunta ei pystynyt sulattamaan niin suurta vöestönlisäystä varsinkin kun suuret ikäluokat tulivat työikään.

Onneksi oli se Ruotsin varaventtiili. Ilman sitä jokin kommunistinen vallankumous olisi saattanut tapahtuakin. Satoja tuhansia joutilaita nuoria miehiä ilman tulevaisuudentoivoa ei tiedä hyvää.

Silti, se massamaastamuuttokin oli väestöpoliittinen tragedia. Varsinkin pohjoisessa kokonaisia kyliä tyhjeni täysin.
96
Kyllähän vihavasemmistonkin äänille on ottajia. Luoja tietää, mitä kommari, feministinatsi porukoita siellä onkaan. Onkohan muuten, rauhan ja sosialismin puolesta, kommunistinen työväenpuolue enää olemassa?

Tuo on tosiaan olennaista muistaa. Kyllä vihervasemmistonkin välillä käydään omat taistelut ja yhtä lailla sielläkin väännetään äänistä eri puolueiden kesken. Aika monen puolueen välille ne äänet vihervassareillakin jakaantuu. Mutta kun vaalit on ohi, niin rivit laitetaan suoriksi ja aletaan tehdä yhteistyötä. Se, missä vihervasemmisto onkin konservatiiveja reilusti edellä, on kyky komprommisseihin, kyky yhteistyöhön ja kyky asettaa pitkän tähtäimen tavoitteita. Esimerkiksi nykyinen liberalismi on vuosikymmenten pitkän uurastuksen tulosta.

Tämä on se aspekti jossa kansallismielisillä on vielä paljon oppimista.
97
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Siili 29.01.2023, 15:04:53 »
Julia Davis on taas tehnyt pari katsausta Venäjän TV:n propagandapläjäyksiin.  Puhuvat päät vaikuttavat olevan varsin masentuneita, mikä ilmenee mm. varsin irrationaaliselta kuulostavana uhona.  Tweettivastauksien joukossa on ihan mielenkiintoisia kommentteja.98
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Lahti-Saloranta 29.01.2023, 14:55:40 »
Laskeskelin että tammikuussa olisi 20.000 ryssää kaatunut. Aikamoiset tappiot jos luvut vähääkään pitävät paikkaansa kun ottaa huomioon että kyseessä erikoisoperaatio.
99
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Ari-Lee 29.01.2023, 14:40:52 »
Lainaus
340 Days of russia-Ukraine War – russian Casualties In Ukraine
January 29, 2023

Personnel – 126,160 (+650),
Tanks ‒ 3,197 (+8) units,
APV ‒ 6,366 (+22) units,
Artillery systems – 2,195 (+7)units,
MLRS – 453 (+0) units,
Anti-aircraft warfare systems – 221 (+0) units,
Aircraft – 293 (+0) units,
Helicopters – 284 (+0) units,
UAV operational-tactical level – 1,947 (+0) units,
Cruise missiles – 796 (+0),
Boats / warships – 18 (+0) units,
Special equipment – 199 (+0),
Vehicles and fuel tanks – 5,037 (+10) units.

https://en.defence-ua.com/news/340_days_of_russia_ukraine_war_russian_casualties_in_ukraine-5586.html

Herojam slava!
100
Kylänraitti / Vs: Elon Musk ostaa Twitterin? / Yleinen Elon Musk -keskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Möhömaha 29.01.2023, 14:24:20 »
..moni republikaanipoliitikko (kuten Tulsi Gabbard) oli Venäjän kätyreitä.

Gabbard ei ole, eikä ole ollut Republikaani. Vain Demokraattipuolueseensa tuskastunut ja eronnut.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]