Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Tupa / Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Uusin viesti kirjoittanut Roope2 tänään kello 14:11:40 »
Me teemme vääryyttä ja aiheutamme somaleille parantumattomia ongelmia, kun pakotamme heidät suomalaiseen elintasoon.
2
Kykenevät ihmiset menevät tavallaan hukkaan näissä sirpalepuolue hankkeissa.
Älköön nyt kukaan ottako itseenne mutta näin kävi muutospuolueenkin kanssa.

3
Kotimaa / Vs: 2015-10-05 Itärajan yli suuntautuva turvapaikanhakijaliikenne (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut KamalaJari tänään kello 13:47:52 »
Yle: Lääkärit ilman rajoja arvostelee rajusti Suomen harkitsemaa push back -rajapolitiikkaa 21.2.2024

Lääkärit ilman rajoja eivät halua rajoja. Pitäisikö tässä jotenkin yllättyä?


Jos olisi rajoja , olisi "Lääkärit ilman rahoja " ? No sellaista ei nyt olekkaan.

No, Suomen koulutuksella lääkäriksi ja passin kanssa pääsee kyllä ihan helpolla ulospäinkin Suomesta, jos kutsumus niin vaatii.

Itse asiassa eräs pitkäaikainen ystäväni tekee juuri tätä. Kiroilee kuin sika muutaman rommin jälkeen niitä olosuhteita, mitä paikan päällä odottaa. Tekee puoli vuotta töitä vanhustenhuollossa ja lähtee savimajaan asumaan.

Lääkärit ilman rajoja-järjestö on yhtä tyhjän kanssa kuin punainen risti. Isoja puheita isojen palkkojen voimin.
4
Kylänraitti / Vs: Tekoäly kehittyy
« Uusin viesti kirjoittanut Suupala tänään kello 13:47:39 »
Katson toista kertaa sarjaa ”Person Of Interest”
Mielenkiintoista pohdintaa tekoälyn käytöstä terrorismin ja rikosten torjunnassa.
Jokainen jakso on itsenäinen, jossa tekoäly antaa henkilötunnuksen eli numeron. Numero on joko uhri tai uhraaja. Tekoäly on huomannut jotain, josta se on voinut päätellä uhan olevan ilmoilla.
Tekoäly antaa ei tärkeän eli vaikkapa kaupan ryöstön suunnittelijan numeron pienelle ryhmälle jotka haluavat auttaa ei tärkeitä yksittäisiä henkilöitä.
Sama tekoäly antaa valtion virastolle numeron, joka suunnittelee terroristista hyökkäystä.
Koko sarjan kattava punainen lanka koostuu tekoälyn laadinnan moraalisesta ongelmasta, sekä uudempien tekoälyjen aikaan saattamisesta.
Perus jaksot on pelkkää aivot narikkaan ja popkornit tulille viihdettä. Mutta jatkuva juoni, mikäli sille antaa aikaa, on yllättävän ajatuksia herättävä.
Suosittelen.

Tekoälyn kehitys näillä nykyisillä on menossa väärään suuntaan.
Tekoäly joka seuloo faktaa annetusta materiaalista on mahtava ajatus.
Nykyinen tapa jossa koetetaan saada tekoäly muodostamaan mielipiteitä on viheliäinen suuntaus. Kuka ohjelmoi moraalikoodin, ja millainen ohjelmoijan oma moraalikoodi on? Ohjelmoidaanko tekoäly sivuuttamaan ei toivotut tiedot (kuten vaikkapa ilmastonmuutoksesta eri mieltä olevan tiedemiehen tutkimukset)? Miten tehdä poliittisesti neutraali tekoäly?

Kysymyksiä on hirveästi. Ja niitä pitäisi pohtia etukäteen, paljon, julkisesti…
Ei niin, että ryhdytään vain tekemään ja toivotaan parasta ja korjataan lennosta ongelmia. Ongelman korjaajalla kun saattaa olla erilainen poliittinen mielipide tai moraalikoodi.
5
Kylänraitti / Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut KamalaJari tänään kello 13:39:45 »


Ei meilläkään jotkut lestat sanele lakeja ja käytäntöjä.
[/quote]

Jaapa jaa , voi pojat kun tietäisitte , eikä siitä nyt niin kauan ole kun tätä tehtiin julkisesti ja ihan kansan tahtoen , jälki oli kyllä hirvittävää , PS Jabbalaiset takuumiehenä.
6
Kylänraitti / Vs: Sanna Marinin julkisuuskuva ja mediatempaukset
« Uusin viesti kirjoittanut Miniluv tänään kello 13:28:11 »
Ei tule Sannasta presidenttiä. Ei ole lesbo ja nyt on liikaa jo todisteitakin siitä että ei ole.

Vielä ehtii eheytymään!
7
Kylänraitti / Vs: Sanna Marinin julkisuuskuva ja mediatempaukset
« Uusin viesti kirjoittanut KamalaJari tänään kello 13:16:18 »
Ei tule Sannasta presidenttiä. Ei ole lesbo ja nyt on liikaa jo todisteitakin siitä että ei ole.

Seuraavan presidentin on oltava homo tai neekeri, muuten ummehtuneisuus ja ihmisoikeudettomuus.

25 vuotta eteenpäin, niin Emma Räikkönen kertoo sen ajan Ilta -Paskoissa ja naistenlehdissä, miten hän koki lapsuutensa ja nuoruutensa Sanna Marinin tyttärenä. Vapise Sanna!

En usko myöskään sannulin presidenttiyteen , mutta Husun kaltaisen näkisin ja hän olisi täysin sopiva johtamaan Suomen ja sen ulkopolitiikkaa yhteistyössä ties keiden kanssa.

8
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut toumasho tänään kello 13:13:04 »
Mutta päivittäisetkin määrät ovat täysin absurdeja. Jo väitetyn Venäjän 12000-15000 droonin päivittäinen operointi on täysin epärealistinen. Sehän vaatisi satoja tai tuhansia droonien operoijia riippuen kuinka pitkään yksi drooni pysyy ilmassa ennen tuhoutumista. Ylipäätään tällaisen määrän toimittaminen rintamalle vaatisi monta rekkalastillista päivässä ja olisi logistinen painajainen.
Valmistusmäärä päivässä on myös naurettavan suuri. Forbes kirjoitti ( https://www.forbes.com/sites/davidhambling/2023/07/26/russia-prepares-avalanche-of-fpv-kamikaze-drones/?sh=7f444e571ca2 ) noin puoli vuotta sitten, että
Lainaus
In Ukraine, groups like Escadrone provide increasing numbers of the miniature loitering munitions capable of taking out a tank. An Escadrone spokesman told Forbes that their production is now up to over 1,500 FPVs per month, including the larger ‘Everstrike’ version capable of taking out the heaviest targets for just a few hundred dollars.
Russian volunteers have also been producing FPV drones. So far their efforts have appeared crude and smaller scale than their Ukrainian counterpart. That may be changing.
“We [Russian forces] will soon see an avalanche-like increase in strikes using this weapon,” claims one Russian Telegram user.
Bendett says that Russian Telegram channels claimed that the Russian Ministry of Defense was creating a special unit to handle FPV drones and that all work would now be centralized. However, he says he has seen no announcements on any of the official state media to confirm these claims.
“To date, several tens of thousands of FPV drones have been ordered as part of the Judgement Day project. Hundreds of ‘birds’ are assembled daily for uninterrupted transfer to the front. The total number is sufficient to hold out at a good pace (against Ukraine) along the entire front line until the main drone quantity arrives from the Ministry of Defense on a systematic basis.”

Siis Ukrainan droonituotanto oli puoli vuotta sitten jokunen tuhat kuukaudessa ei tuhansia päivässä. Venäjän droonituotanto oli ainakin puoli vuotta sitten vapaaehtoisten harrastajien käsissä ja ainoa, joka hehkuttaa suurta tuotantomäärää on joku anonyymi Telegram putleristi. Samat Telegram putleristit väittävä, että ryzzät tuottavat tulevaisuudessa (siis nyt) satoja drooneja päivässä.

Lähteesi mukaan päivittäiset volyymit tarkoittaisivat pelkästään Venäjän osalta 50 miljoonan droonin valmistuskapasiteetti vuodessa. Sellaista ei ole olemassa missään tällä planeetalla.
Vertauksen vuoksi kaupallisten siviilidroonien myynti oli 2023 5,7 mrd USD, joka 1000 USD keskihinnalla tekisi vajaa 6 miljoonaa droonia vuodessa. Suurin valmistaja on DJI, jolla on noin 70% markkinaosuus eli noin 4 miljoonaa droonia / vuosi.
Lähteesi siis väittää, että Venäjä kykenisi tuottamaan kymmenen kertaa enemmän kun maailman suurin valmistaja kiinalainen DJI, tilanteessa, missä Venäjällä on hankaluuksia saada ylipäätään mitään elektroniikkaa hankittua ja droonien pitäisi myös olla edes jollain tasolla sotilaskelpoisia eikä pelkästään siviilien leluja.
Puheet miljoonista drooneista on täyttää kakkaa alusta loppuun ja samanlainen mätäkuun juttu kun väitteesi, että ryzzillä olisi maailman paras ilmapuolustus.


Hei, tässä pariin boldattuun kohtaan huomioita:

- Ryssillä on valtava määrä (yli 450 000) ukkoa rintamalla. Prosentuaalisesti en pidä mahdottomana, etteikö sielläkin voisi olla Ukrainan tavoin tuhansia droneoperoijia. Homman kun oppii muutamassa päivässä. "Näin toimii kontrollit, lennä tuota päiten!" - puoli tuntia myöhemmin - "Hyvin meni, olette valmis FPV-pilotti, tässä teille mitalli ja lupakirja, nyt rintamalle mars-mars!"

- Kyse ei ole nyt "DJI"-tason drooneista, joissa kaikki bling-bling osat ja featuret kiinni, vaan FPV-drooneista. FPV droonissa ei ole GPS tai mitään muutakaan navigointia, homma on Visual Flight Rules-settiä alusta loppuun. Laite on hyvin yksinkertainen: kamera-osa, radio-osa, gyroskooppi-osa ja moottoreiden kontrolleri-osa. Kokoonpanossa olen nähnyt, että koko juttu on kahden tai kolmen luottokortin kokoisen piirilevyn liittäminen toisiinsa ja johdotukset moottoreille. 3D-tulostimella tehdään runko, johon saadaan muoviräjähde ja kuulat mukaan.

- FPV-operoija tuntee lähimaaston ja saa kuvausdroonin operoijalta tiedon "Kohde havaittu kartalla tässä ja tässä kohtaa, tarvitaan FPV drooneja", jonka jälkeen FPV-kaverit lentävät sen maastoa seuraten kohteeseensa ja saavat mahdollisesti paikalle saavuttuaan lisäopastusta kuvausdroonin operoijalta, joka on seurannut tilanteen kehittymistä.

- FPV droonien kokoonpano on nopeaa ja vaatii hyvin vähän resursseja. Ukrainassa, josta alla oleva twiitti on, työtä tekevät ihan lukiolaiset ja muut teinit sekä liuta muita vapaaehtoisia kaikista niistä kansanosista, joilla vain mahdollisuus siihen on. Eli orgaaninen tuotanto on mahdollista skaalata hyvin suureksi.

- Se, että toteutuuko tämä ryssissä, on suuri mysteeri. Itse en usko lainkaan siihen, että ryssiä kiinnostaisi droonien kasaaminen laajasti kansan keskuudessa samoin kuin Ukrainassa. Ukrainalla on ihan eri motivaatio asiaan, he kun puolustavat olemassaoloaan. Ryssissä tuo sama puuhastelu olisi putinin pönkittämistä ja veikkaan, että aika isoa osaa kansaa ja varsinkin sitä osaa, joilla drooniosaamista on, ei kiinnosta asia yhtään.

Jay in Kyiv: On the individual level, Ukrainians are now mobilizing whatever available resources they can.

Droonien teho on valtava, Special Kherson Cat laittoi juuri toissapäivänä tweetin, jossa näkyy ryssien karu kohtalo näiden FPV droonien ja Bradleyn kohteena hyvin kouriintuntuvalla tavalla. Tyypit ajatettiin surman suuhun. Tätä tapahtuu puolin ja toisin, mutta Ukraina ei tällä hetkellä hyökkää, joten heidän droonitappiot ovat enemmän sitä, että droonit osuvat linnoitteisssa oleviin sotilaisiin. Ryssät taas ovat todella kiipelissä, jos tilanne on kuin tuossa videossa. Edestä ampuu Bradley ja takaa tulevat droonit, mihinkään ei pääse pakoon.


Special Kherson Cat: Bradley IFV of the 47th Brigade as well as FPV drones attack and destroy Russian assault group on the Avdiivka front.

Ukraina on myöskin tehnyt drooni-varoittimia, joista on nyt suuri pula. Harmillisesti hukkasin linkin siihen ja lisään sen tähän, jos löydän sen. Kyseessä ovat radiovastaanottimet, jotka kertovat sotilaille värisemällä tai muilla signaaleilla, että droonien radiotaajuuksilla tapahtuu voimakasta liikennettä, joka tarkoittaa aina sitä, että drooni, joko oman tai vihollisen, on lähettyvillä. Paremmassa laitteessa on sellaiset antennit, että ne kykenevät paikallistamaan droonin operoijan sijainnin. Nämä purkit ovat elintärkeitä Ukrainalle ja tässä olisi eräs sellainen juttu, että Suomesta saisi heti mennä asiantuntijat paikalle oppimaan aiheesta. Voitaisiin vaikka allokoida pari elektroniikan sopimusvalmistajaa, joita tästä maasta löytyy tusinoittain, valmistamaan noita purkkeja täällä, aluksi 100% Ukrainaan, sitten meille itselle.

9
Kotimaa / Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)
« Uusin viesti kirjoittanut Outo olio tänään kello 13:09:41 »
Se on sitten Kuopiokin rikastettu. :( Kävin siellä pari vuotta sitten, näytti mukavalta paikalta. Ainoa rikkaus oli venäläistaustainen hostelliemäntä, ja joku kadullakulkija jonka opastin englanniksi ja googlekartan avulla virastotalolle. Kumpikin vain normaaleja kokemuksia, tummaihoisia ja muslimeita ei näkynyt katukuvassa.

Uutisessa ei ainakaan mainittu mitään asumisjärjestelyiden muuttumisesta. Tyttö siis ehkä jatkaa hakkaajaperheensä luona asumista vuoroviikoin? ???
10
Mylly / Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Uusin viesti kirjoittanut MinäVuan tänään kello 13:07:54 »
Hesarissa oli eilen taas oikea viikon työvoimapula-artikkeli. Osa-aikainen työ Finnkinon asiakaspalvelijana, tuntipalkka alle kympin. Hommaan oli 800 hakijaa, rekrytointiprosessi oli nelivaiheinen.

Juttu maksumuurin takana: https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000010262320.html

Ei mitään järkeä hakea tuollaisia työpaikkoja. Tai tarkemmin sanottuna työpaikkoja, jotka on esim. MOLin sivuilla tai muuten julkisesti haettavissa.  Todennäköisyys työpaikan saamiselle täysin olematon. Järjettömyyttä korostaa tässä kyseisessä tapauksessa työpaikan osa-aikaisuus ja hakuprosessin monivaiheisuus.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10