Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut P tänään kello 11:40:27 »
^Kyseessä ei ole Intia, vaan Sri Lanka. Ja epäilisin, että taustalla eivät ole jonkun bileet, vaan että talouskurimuksessa "vihreän viljelysiirtymän vuoksi" oleva maa on saanut hyvän tarjouksen Venäjältä, joka on tuonut maahan öljyä aikaisemminkin. Siis sota ja työpaikat huutavat Venäjällä tekijöitä. Venäjän hallinnon etu on se, että nuo venäläiset karkoitetaan ja osa päätyy takaisin Venäjälle... Osa tykinruuaksi, osa paikaamaan muuta työvoimapulaa...

Luultavasti dumppaavat sitä öljyä, jota eivät saa kaupaksi Intiaan ja joka kelluu tankkereissa Intian edustalla puoli-ilmaiseksi Sri Lankaan, joka potkii paenneet vanjat kotiin tykinruuaksi? Joku tuollainen kuvio siellä taustalla voi olla?

Se "valkoiset bileet" narratiivi voi tosiaan olla Kremlistä kotoisin järjestetty tekosyy karkoituksille.
2
Tupa / Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Totti tänään kello 11:15:43 »
Rasismi käsitteenä taipuu moneen asiaan kulloisenkin käyttäjän ja tilanteen mukaan.

...

Kun on kerran rasistin maineen saanut, sen jälkeen kaikki, mitä kirjoittaa tai sanoo, edustaa rasismia vähintään piilevästi. Jos sen sijaan ei ole saanut otsaansa rasistin leimaa, voi kirjoittaa asioista vapaammin ja esittää sellaisiakin mielipiteitä, jotka rasistin kirjoittamina olisivat rasismia.

Yksi esimerkki vapaasti kirjoittavista on Osmo Soininvaara.

Kirjoitat hyvin ja oikein.

Syy miksi Soininvaaran "rasismi" on hyväksyttävää mutta persujen ei ole, johtuu politiikasta, ei varsinaisesta rasismista.

Vasemmistolainen politiikka perustuu vastakkainasetteluun; on pakko olla olemassa joku antagonisti, jota vastaan vasemmisto voi peilautua "hyvän" asian kannattajana koska vasemmiston politiikka itsessään ei ole kantava voima joka voittaisi sydämiä meriiteillään. Logiikka siis on, että "natsien seurassa kommunisti näyttää hyvältä" jolloin ne "natsit" on löydettävä jostain.

Vasemmiston nimetty antagonisti, eli ne "natsit" on perussuomalainen puolue edustajineen ja kannattajineen koska ne vastustavat avoimesti vasemmiston "hyvyyden" politiikkaa.

"Rasismi" on yksi niistä leimakirveistä, jolla ylläpidetään mielikuva persuista ultimaattisena pahana, jota tulisi vastustaa maailman pelastamiseksi (muut leimakirveet ovat "fasisti", "kapitalisti" jne.)

Leima lyödään kaikkiin, jotka persujen suunnalta edes vihjailevat maahanmuuton ongelmista. Sitä ei lyödä "omiin", jotka kritisoivat maahanmuuttoa kuten Soininvaaraan, koska se ensinnäkin laimentaisi vastakkainasettelun tarjoamaa poliittista vipuvartta (jos omissa on "pettureita") ja toisaalta vasemmisto on erinomaisen tietoinen siitä, että maahanmuuttokritiikki on perusteltua.

Soininvaaran siis tiedetään puhuvat totta, mutta koska hän on "oikeamielisten" joukossa, häntä ei kritisoida rasistiksi. Soininvaara päätyisi "rasistiksi" vasta jos hänet voitaisiin samalla tulkita siirtyneen "vihollisen" puolelle. Vasemmiston "rasismi" on siis poliittista opportunismia ei aitoa huolta todellisesta rasismista.

Tästä on ihan konkreettisia esimerkkejä mm. Ruotsista. Kun sikäläiset demarit oli hallituksessa, edes vihjailu maahanmuuton rajoittamisesta leimattiin kategorisesti "rasismiksi" vaikka kaikille oli ilmiselvää, että koko yhteiskunta on luhistumassa sen alla. Toisaalta moni demaripoliitikko ja muu liberaali jäi toistuvasti kiinni "rasistisista puheista" kuten ne nykyään ymmärretään. Julkiset mielipiteet ja yksityiset mielipiteet eivät siis korreloineet toistensa kanssa.

Kaikki tämä muuttui kun porvarihallitus tuli valtaan ja ruotsidemokraatit vaativat rajoituksia maahanmuuttoon. Nyt demarit ovat kääntäneet suunnan 180 astetta ja peräänkuuluttavat itsekin maahanmuuton rajoittamista ja tunnustavat avoimesti tehneensä virheitä.

Syy on se, että kun keskustelu maahanmuutosta lopulta avattiin virallisesti hallitustasolla eikä sitä voitu enää huutaa alas väittämällä kaikki rasisteiksi, demarit haistoivat uusia tuulia, takki kääntyi ja nyt yritetään olla paavillisempi kun paavi itse. Jopa niin, että demarit valehtelevat koko ajan olleensa maahanmuuton rajoittamisen puolella.

Ruotsissa lähinnä pienpuolueet vailla realistista kannatusnousua eli vihreät, vasemmistoliitto ja keskusta ovat enää rajoittamattoman maahanmuuton kannattajia.

3
Kylänraitti / Vs: Presidentinvaalit 2024
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 11:06:50 »
Lainaus
Apu: Matti Rönkä lataa suorat sanat kohauttaneesta homo­keskustelusta – paljastaa, miten kiusalliset seuraukset sillä hänelle oli

YLEN eläköitynyt uutisankkuri Matti Rönkä, 64, nosti presidenttiehdokas Pekka Haaviston seksuaalisen suuntautumisen esiin vaalilähetyksessä ja pohti, voiko se vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen.

Kysymys aiheutti kohun, ja osa piti sitä asenteellisena. Rönkä kertoo nyt Apu-lehden haastattelussa, miltä tilanne tuntui.

– Tuntui ikävältä, että kysymykseen liitettiin oletuksia omista henkilökohtaisista arvoistani ja pyrkimyksistäni. Ensin haukuttiin sedäksi ja homofoobikoksi. Ja sen jälkeen tuli kiitosta sellaiselta porukalta, miltä en sitä niin kaipaisi. Molemmat ovat kiusallisia asioita, Rönkä sanoo.
Ilta-Sanomat 29.2.2024

Pakollinen irtisanoutuminen.
4
Kylänraitti / Vs: Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Uusin viesti kirjoittanut Lalli IsoTalo tänään kello 10:57:08 »
"Miss Netherlands and Portugal are two trans men. What do you think?"

- "Only left-wing politics infiltrate the competition and hand the prizes to men."

- "Why are real women still participating in this competition?"

- "If women do not stand up against this,  the trans men will take over their sports and any competition designed for real women."

- "I guess women rights are no longer valid since men are taking over their gender."

5
Miten perustelet tämän, että se avoin rajanylityspaikka voisi tosiaan olla EIT:n mielestä "ihan missä päin tahansa valtakunnanrajaa"? Silloinhan ei enää vaadittaisi sitä paljon puhuttua "aitoa ja tosiasiallista" mahdollisuutta hakea turvapaikkaa, jolloin homma olisi äärimmäisen yksinkertainen. Niin yksinkertainen, että herää kysymys, millä perusteella enää vaadittaisiin sitä yhtäkään avointa rajanylityspaikkaa.
Jotenkin huvittava juttu tuo " aito ja tosiasiallinen " mahdollisuus hakea turvapaikkaa jos se hakija tulee toiselta puolelta maapalloa halki monen turvallisen maan. Siinä matkalla kun on ihan omasta aloitteesta hukattu monta mahdollisuutta hakea aidosti ja tosiasiallisesti sitä turvapaikkaa ja täällä uikutetaan siitä että se tulija ei osakkaan suunnistaa sille avoimelle rajanylityspaikalle.

6
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 10:47:55 »
Lainaus
”Valkoisten bileet” oli viimeinen pisara – Sri Lanka käski tuhansia venäläisiä ja ukrainalaisia poistumaan maasta

Sri Lankan maahanmuuttoviranomainen on ilmoittanut sadoille tuhansille maassa oleville venäläisille, että heidän on poistuttava saarelta 8. maaliskuuta mennessä.

Myös useat ukrainalaiset ovat saaneet käskyn poistua maasta.

Asiasta on uutisoinut esimerkiksi Independent.

Monet venäläiset sodanvastustajat ja oppositionedustajat ovat paenneet Aasian maihin Venäjän hallinnon vainoja.

Venäjän vuonna 2022 aloittaman hyökkäyksen jälkeen Sri Lankaan on matkustanut ainakin 288 000 venäläistä ja lähes 20 000 ukrainalaista.

Matkailuministeri Harin Fernando kertoi srilankalaiselle Daily Mirrorille, että ministeriö on saanut paikallisilta valituksia venäläisturisteista, jotka harjoittavat harmaata liiketoimintaa maan eteläosassa.

Venäläisten on kerrottu pyörittävän Sri Lankassa rekisteröimättömiä yökerhoja, baareja ja ravintoloita. Lisäksi venäläisten on kerrottu perustaneen vesiurheilu- ja autonvuokrauspalveluita tarjoavia yrityksiä.

Maahanmuuttovirasto tekee parhaillaan ratsioita ilmiön laajuuden selvittämiseksi.

BBC kertoi myös keskiviikkona maassa olevien venäläisten vain valkoisille tarkoitetuista bileistä. Juhlat peruttiin ja järjestäjä pyysi anteeksi rasistista tapahtumaa.
Yle 29.2.2024

Voin kuvitella tämän valkoisten rasismia otsikossa asti korostavan Ylen narratiivin olevan suoraan Kremlistä.

Ihanko oikeasti Intia karkottaisi maasta erottelematta satoja tuhansia ihmisiä kiukustuneena joidenkin venäläisporukoiden vain valkoisille tarkoitetuista bileistä? Intia? Tietysti karkotukset ovat kumarrus Venäjän suuntaan.
7
Kotimaa / Vs: 2015-10-05 Itärajan yli suuntautuva turvapaikanhakijaliikenne (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 10:30:01 »
Toisin sanoen, itärajalla käännyttäminen on tällä hetkellä mahdollista kaikkien tulijoiden osalta, kun rajanylityspaikat ovat kiinni - JA SAMAAN AIKAAN ainakin jossain päin Suomen valtakunnanrajaa on avoinna oleva rajanylityspaikka, jossa voi hakea turvapaikkaa.

Tämä avoinna oleva rajanylityspaikka voi sitten sijaita ihan missä päin tahansa valtakunnanrajaa. Sen ei tarvitse olla lähellä sitä kohtaa, josta siirtolainen yritti tulla laittomasti rajan yli.

Ks. esim. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) seuraavat tuomiot:
EIT:n selkeä linja on ollut ja on, että sen, joka haluaa hakea turvapaikkaa, tulee noudattaa kohdevaltion lakeja maahantulossaan. Muussa tapauksessa ei kannata valittaa, jos joutuu heitetyksi takaisin rajapuomin toiselle puolelle. Niissä tapauksissa, joissa EIT on antanut pushbackistä langettavan tuomion, rajavartijat ovat käännyttäneet väkeä takaisin avoinna olevilta rajanylityspaikoilta. Tämä EIT:n linjaus on mielestäni täysin selvä.

Ihmettelen, että tätä EIT:n selkeää linjausta ei tahdota nostaa esille tiedotusvälineissä... tai tarkemmin ajatellen en oikeastaan edes taida ihmetellä sitä...  :-\

Miten perustelet tämän, että se avoin rajanylityspaikka voisi tosiaan olla EIT:n mielestä "ihan missä päin tahansa valtakunnanrajaa"? Silloinhan ei enää vaadittaisi sitä paljon puhuttua "aitoa ja tosiasiallista" mahdollisuutta hakea turvapaikkaa, jolloin homma olisi äärimmäisen yksinkertainen. Niin yksinkertainen, että herää kysymys, millä perusteella enää vaadittaisiin sitä yhtäkään avointa rajanylityspaikkaa.
8
EIT:n selkeä linja on ollut ja on, että sen, joka haluaa hakea turvapaikkaa, tulee noudattaa kohdevaltion lakeja maahantulossaan. Muussa tapauksessa ei kannata valittaa, jos joutuu heitetyksi takaisin rajapuomin toiselle puolelle. Niissä tapauksissa, joissa EIT on antanut pushbackistä langettavan tuomion, rajavartijat ovat käännyttäneet väkeä takaisin avoinna olevilta rajanylityspaikoilta. Tämä EIT:n linjaus on mielestäni täysin selvä.

Ihmettelen, että tätä EIT:n selkeää linjausta ei tahdota nostaa esille tiedotusvälineissä... tai tarkemmin ajatellen en oikeastaan edes taida ihmetellä sitä...  :-\

@Pihlaja mitä veikkaat, että miksi sisäministeri ei tahdo nostaa esille EIT:n selkeää linjausta tiedotusvälineissä?
9
Kylänraitti / Vs: Sananvapaus Suomessa
« Uusin viesti kirjoittanut Kim Evil-666 tänään kello 10:28:49 »
Sananvapauteni piirissä totean seuraavan:

Matti Rönkä edusti agendajournalismia. TV-Uutistoimittajan tulisi olla kaikin puolin neutraali jo uskottavuuden tähden. Tähän Rönkä ei pystynyt- vaan kehonkielellään ja puhinallaan ilmaisi tyytymättömyytensä milloin mihinkin asiaan. Tekipä sen varsin usein- vieläpä varsin voimakkaalla otteella. Se on anteeksiantamatonta lorotusta katselijoiden kintuille.

Besserwisseröinti on uutistoimittajalle häpeäksi. Välistä tuli mielikuva- että Rönkä kuvitteli seisovansa kansakunnan kaapin päällä itse itsensä ylentäen. Kenties vuosikymmeniä jatkunut koikkelointi YLEn kuplan sisällä aiheutti tämän "oikeassaolemisen pakkomielteen"- mutta se kertoo paljon siitä- että tässä massa ja sen "pyhissä kappeleissa" on jotain pahasti pielessä. Nykyisällään- etenkin YLEn uutistoimittajat vaikuttavat olevan jonkinasteisia propagandasotilaita- joiden ensiarvoinen tehtävä tuntuu olevan kuulijakunnan mielipiteiden muokkaaminen haluttuun suuntaan uutisten välittämisen sijaan. Koko kupla on luisumassa osaksi Orwellin merkkiteosta- sen syvään päätyyn sukeltaen.

Aikanaan väännettiin paljon vitsiä Kahilasta, Jokisesta ja kumppaneista. Nykyisyyteen peilaten he olivat ammattilaisia- joidenka
ammattitaidosta nämä kuplaantuneet uutistoimittajiksi itsejään tituleeraavat nykytoimittajat voivat ainoastaan kaihoten unelmoida.

Eläkepäiviä Röngälle toki toivotan- mutta kaipaamaan en jää.
10
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Miniluv tänään kello 10:27:43 »
Ryssän talous ei ainakaan vielä ole sotatalous Kyseistä termiä edes harva ymmärtää.

Venäjän on vähän pakko voittaa sota isosti tai jatkaa sotimista. Sotataloudesta rupeaa olemaan melko mahotonta palata normaaliin ellei koko hallinto vaihdu toiseen.

Hmm.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10