Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kylänraitti / Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut P tänään kello 12:41:38 »
Ukrainan vastahyökkäyksen viipyminen selittynee sillä, että länsi pelkää Pekingin alkavan aseistaa Venäjän armeijaa, jos alkaa näyttää siltä, että Ukraina voittaa konkreettisesti, ja näin voitettuaan Venäjän armeijan Ukraina saa liittyä NATO:n jäseneksi, ja näin NATO saa perustaa lentotukikohdat ja laivastosatamat Krimin niemimaalle, joka edistää merkittävästi NATO:n etenemistä yhä idemmäksi Kiinan rajalle saakka.
En tiedä missä rinnakkaistodellisuudessa sinä elät, mutta Ukrainan vastahyökkäys oli ja meni vuonna 2023. Tuloksena oli prööt eli kymmeniä tuhansia kuolleita, satoja menetettyjä tankkeja ja hyökkäysajoneuvoja ja yhden pienen kylän valtaus (Robotyne), joka menetetään näinä päivinä, ellei jo ole menetetty.

Taidat taidat elää rinnakkaistodellisuudessa? Ei Ukraina tainnut yrittää kuin pienen hetken. Ei siinä kymmeniä tuhansia mennyt. Eikä valtavasti kalustoakaan,  koska lopettivat yrityksen, kun alkoi olla selvää, että ilman ilmaylivoimaa ei ole saumaa päästä läpi linnoittautuneesta viholiselta, jolla oli käytössään n. +10 km kantavalla panssaritorjunnalla, varustettuja taistelu-hekoja. Joiden tuhoamiseen ei Ukrainalle annettu välineitä.

Venäjä taas on painanut nyt vajaan vuoden lihahyökkäyksiä, joissa on ukkoa ja varustetta mennyt muutaman paskaksi ammutun pieksämäen valtaamiseen...

2
Kylänraitti / Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Joutselkä tänään kello 12:39:10 »
Olen katsellut kuusi ensimmäistä osaa uudesta Masters of the Air sarjasta, joka jatkaa Taistelutoverien ja Pasificin jalanjäljissä kuvausta amerikkalaisten kokemuksista toisessa maailmansodassa. Tällä kertaa draamaa rakennetaan B17 pommikoneiden miehistöjen näkökulmasta Euroopan rintamalla.

Sarja on mielestäni vaikuttava ja saa nostamaan hattua kyseisen ilmasodan veteraaneille.

Sitten venäjään. Sarjaa katsoessani olen miettinyt, miten tylsä siitä olisi tullut, jos se kertoisi Helsingin suurpommituksista. Ja toisaalta miten helpolla saksalaiset olisivatkaan selvinneet jos kanaalin yli olisivat yrittäneet venäläiset amerikkalaisten ja englantilaisten sijasta. Venäläinen pommittaja olisi pudottanit pommit kanaaliin heti Belgian rannikolla flakin alkaessa... Kuten toimivat Helsingon edustalla helmikuussa 1944. Toista on amerikkalaisten kohdalla.

Yhä vahvemmin olen sitä mieltä ilman Amerikkaa Saksa olisi vienyt voiton sodassa. Venäläiset olivat ja ovat huonoja sotilaita.

Lievä OT-poikkeama. Sori siitä. Siirto peräkammariin tms jos ketä jaksaa.
3
Kylänraitti / Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut P tänään kello 12:36:21 »
^Jos tosiaan tykistön ammukset on säilötty surkeimpaan vanjatyyliin käytännössä lähes taivasalla, niin suurin riski niistä taitaa olla niiden mahdollisille käyttäjille. Ukrainalle luultavasti niistä on enintään hyötyä uudelleen kunnostettavina aihioina, jos niillä aikoo saada kunnollista tarkkaa vaikutusta? Tykistön ruudit ja muut ovat luultavasti jo aika epätasalaatuista roskaa 40 vuoden kehnon säilytyksen jälkeen? Itse kranaatit voivat olla käyttökelpoisia, tai ne kuoret, jos r-aine sisällä ei ole enää stabiilia. Se voidaan sulattaa ulos ja ehtaa tilalle.
4
Tupa / Vs: Käännytysten seurantaketju
« Uusin viesti kirjoittanut P tänään kello 12:31:59 »
Paljon melua tyhjästä

Hesari on uhrannut sunnuntain paperinumerossa peräti viisi sivua yhden irakilaisen palautuskeissiin. Ja motivina on kertoa palautusjärjestelmästä, missä voimakeinoin poliisin suorittamassa palautusprojektissa palautettavalle on syntynyt “pieniä hankaumia niskassa, painaumia ranteissa ja nilkoissa ja ruhjeita selässä, kyljessä ja polvissa”.

Päähenkilömme tuli Suomeen 2015, tehnyt hakemukset ja valitukset, työskennellyt Uudessakaupungissa autotehtaalla, Turussa autopesulassa, matkustellut Englannissa ja sen jälkeen väsännyt kakkos-hakemuksen, valittanut ahdistusoireista ja kärsinyt painonmenetyksestä ja suomalaisen yhteiskunnan välinpitämättömyydestä häntä kohtaan.

Tekstissä kerrotaan myös videosta, minkä sisältö kritisoi Suomen ja Ruotsin palautusjärjestelmää vankiloineen, poliisien hakkaamisesta, poliiseista tehdystä rikosilmoituksesta ja tiukennuksista lainsäädäntöön.

Positiivisinta artikkelissa ovat tekstit “Irak alkoi viime vuonna tehdä palautuksissa yhteistyötä EU-maiden kanssa. Käytännössä Irakin suurlähetystö järjestää nyt kaikille Suomesta poistettaville irakilaisille matkustusasiakirjat, joilla heidät päästetää takaisin kotimaahan”

ja

“Irakilaisia käännytetään Suomesta paljon nyt siksi, että Irak ottaa vastaan vastentahtoisesti palautettavia kansalaisiaan kattavammin kuin aiemmin.”


PS
Artikkelissa olevan tekstin ja kuvan perusteella nyt 27-vuotias päähenkilömme Khalil on palannut Irakiin kahdeksan vuotta Suomessa oleiltuaan Wihuri-yhtymältä tilatulla yksityiskoneella, joten hanttiin paneminen ja muutaman naarmun kärsiminen kannatti, kun reittilennon turistipaikka vaihtui business-jetin nahkapenkkiin.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010195571.html (maksumuuri)

Positiivisinta tuossa on se, että noita väitteitä ja palautusta pitäisi levittää ja rummuttaa laajalti lähtömaissa mahdollisten lähtejöiden joukossa. Into ottaa velkaa ja lähteä laskisi, kun mielikuvissa olisi pamputtava pakkopalauttava viranomainen. Tälläistä lisää, käännettynä arabiaksi yms. ja näiden turvapaikkamatkailijoiden somevirtaan.
5
Kylänraitti / Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Paawo tänään kello 12:30:32 »
Eikös siellä olisi kovasti lisää niitä kaivattuja tykinammuksia?

Räjähdysvoimaa siellä on arveltu olevan parin atomipommin verran.

On varmasti ruutia ja rautaa joka riittää useamman paskastanin vallankumouksiin. Mutta kaikki tuo kampe on nelisenkymmentä vuotta vanhaa ja r-tekijä kun on noilla huudeilla vapaasti ja suitsimatta tuon aikaa rehottanut tulee mieleen että mitä tuosta potista ei vielä ole myyty tai dokattu kelpaa ehkä maantäytteeksi.

Sekin kannattaa huomioida että tuonne on ollut kutakuinkin vapaa pääsy kaikilla maailman tiedustelupalveluilla kaikkien näiden vuosien ajan koska ei tuo perähikiän varikkoväki mitään kuperkeikka-eliittikomppaniaa ole.
6
Kylänraitti / Vs: Sukupuolisekoitusta päiväkoteihin - Opettaja-lehti
« Uusin viesti kirjoittanut P tänään kello 12:27:43 »
Nea Alasaari:

Lainaus
Päiväkodeissa pysähdytään havainnoimaan ja selvittämään, miten niissä toteutetaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Selvitys voi vaatia työntekijöiltä vaikeaakin itsereflektiota siitä, millaisia oletuksia ja ennakkoluuloja heillä on eri ihmisryhmiä kohtaan.

( Lisätty korostus )

Nean mielestä siis ei saisi olla mitään oletuksia tai ennakkoluuloja eri ihmisryhmiä kohtaan?

No ensinnäkin jo oletus siitä, että on olemassa eri ihmisryhmiä, kuten Nea sanoo, on itsessään oletus ja ennakkoluulo - olemmehan kaikki samaa.

Nea siis väittää, että eri ryhmistä ei saa olla olemassa mitään ryhmäkohtaisia, edes tilastollisiin faktoihin liittyviä väitteitä, tutkimuksia, mielipiteitä, käsityksiä, kokemuksia, oletuksia tai valmiiksi asetettuja, tosiasioihin perustuvia odotuksia?

Nea vaatii sitten myös loppua esim. natsifobialle? ;D Lähtökohtaisesti oletus, että ei saisi olla mitään tosiasioihin perustuvia oletuksia. Esim. juutalaisena tai homona siitä vaan takki auki islamistien kynsiin kokemaan uutta ja eksoottista...  Tuon ihmisen realismin taju on kadonnut tai on ollut muutenkin olematon.
7
Tupa / Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 12:05:20 »
Lainaus käyttäjältä: Timo Aro
Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) mukaan työperäisen maahanmuuton pysyvä kasvaminen 10 000 henkilöllä vähentäisi kestävyysvajetta noin 0,5 prosenttiyksiköllä suhteessa bruttokansantuotteeseen. Tämä tarkoittaisi rahassa noin miljardia euroa.

Tähän samaan arvioon viitataan välillä kyseenalaistamattomana faktana myös VM:n laskelmaksi mainittuna edellisen hallituksen puoliväliriihestä lähtien vähän vaikka missä ilman lähdettä, enkä löydä alkuperäistä laskelmaa ja sen oletuksia mistään. Olen kuitenkin aika varma, että laskelma oletuksineen ei perustu halpatyövoiman ja humanitaarisen maahanmuuton helpottamiseen, mihin yhtään merkittävämpi maahanmuuton lisääminen käytännössä perustuisi. Todennäköisesti maahanmuuttajien ominaisuudet ja palkat on tässäkin arvioitu tahallaan väärin keskivertosuomalaista vastaaviksi, eikä laskelmissa huomioida perheitä.

Ainakin valtiovarainministeriön vastaavat laskelmat perustuvat vääriksi tiedettyihin oletuksiin "yksinkertaisuuden vuoksi". Tämä vääristely sivuutetaan, kun tuloksia toistetaan valtamediassa ja toisissa raporteissa.

Lainaus
Valtiovarainministeriön mukaan julkisen talouden kestävyysvaje on aiemmin arvioitua pienempi mutta edelleen merkittävä

[...]

Maahanmuutto voisi ratkaista ongelmia

Väestön ikääntyminen vaikuttaa kahta kautta julkiseen talouteen: vanhusväestön määrän kasvu luo kasvupaineita terveys-, hoiva- ja eläkemenoihin. Toisaalta työikäisen väestön väheneminen heikentää talouden kasvumahdollisuuksia. Se näkyy verotuloissa.

Raportin mukaan lisääntyvällä työperäisellä maahanmuutolla on tietyin edellytyksin syntyvyyttä nopeampi ja suotuisampi vaikutus pitkän aikavälin kestävyyteen. Pysyvästi korkeampi nettomaahanmuutto vahvistaisi julkista taloutta. Se edellyttää sitä, ettei maahanmuuttajien työllisyys- ja palkkataso olennaisesti poikkeaisi kantaväestön tuloista.
Yle 7.7.2020

VM:n raportin laskelmissa kymmenien tuhansien lisämaahanmuuttajien työllisyys- ja palkkataso ei poikkea lainkaan kantaväestön tuloista. Mistähän tällaisia maahanmuuttajia saisi tilattua tällaisia määriä ja millä keinoilla?

Suomen julkisen talouden kestävyys - Valtiovarainministeriön julkaisuja 2020:59

Lainaus käyttäjältä: VM 2020
Kuviossa 6.4 on esitetty, miten julkisen talouden velkasuhde kehittyy luvussa 2 esitetyissä syntyvyys- ja maahanmuuttoskenaarioissa. Korkea nettomaahanmuutto hidastaa velkasuhteen kasvua, koska työssäkäyvien suhde huollettaviin vähenee sekä työpanos ja siten myös BKT kasvaa. Skenaarion vaikutus velkaantumiseen on eri vaihtoehdoista suotuisin. Vastaavasti alhainen nettomaahanmuutto johtaa velkasuhteen nopeaan kasvuun, ja velkasuhde päätyy 250 prosentin tietämille vuonna 2060. Laskelmissa on yksinkertaisuuden vuoksi oletettu, että maahanmuuttajien tulotaso, julkisten palveluiden ja etuisuuksien käyttö ja työllisyysaste vastaavat saman ikäistä kantaväestöä.

Näin siitä huolimatta, että tekijät olivat tietoisia faktoista.

Lainaus käyttäjältä: VM 2020
Vaikka positiivisen nettomaahanmuuton seurauksena työikäinen väestö kasvaa, maahanmuuttajien työllisyys ja ansiotaso ovat tutkimusten mukaan alhaisempia suhteessa kantaväestöön. Suomessa maahanmuuttajien työssäkäynti on lisäksi vahvasti jakautunut kokoaikaisiin työllisiin ja työttömiin (Busk ym. 2016). Maahanmuuttajien työllistyminen ja ansiotason kehitys riippuvat maahanmuuttajien taustatekijöistä. Erot kantaväestöön ovat suurimmat maahanmuuton hetkellä, mutta ansiotaso ja työllisyys jäävät keskimäärin pysyvästi alhaisemmiksi, vaikka maassaoloaika lisää maahanmuuttajien mahdollisuuksia työllistyä ja nostaa ansioita. Myös maahanmuuton ajoituksella voi olla merkitystä maahanmuuttajien työllisyyden kannalta. Esimerkiksi maahanmuuton hetkellä vallitseva suhdannetilanne vaikuttaa pysyvästi työllisyyteen ja työurien pituuteen (Åslund ja Rooth 2007). Toisaalta myös politiikkatoimilla voidaan edesauttaa maahanmuuttajien sopeutumista ja parantaa maahanmuuttajien työllistymismahdollisuuksia (Sarvimäki ja Hämäläinen 2016).

Maahanmuuttajien työllisyys vaikuttaa tulojen lisäksi myös julkisiin menoihin. Yleisesti kohdemaan sosiaaliturvajärjestelmä ja maahanmuuttajille kohdistetut julkiset palvelut vaikuttavat siihen, miten maahanmuutto vaikuttaa tukien ja etuuksien käyttöön ja palveluiden hintoihin (Preston 2014). Tutkimusten mukaan maahanmuuttajille myönnetyt tuet ja etuudet riippuvat maahanmuuttajien taustatekijöistä ja ovat keskimäärin korkeampia kuin kantaväestöllä. Maahanmuuttajien määrän kasvu voi lisäksi kasvattaa tarvetta laajentaa julkisia palveluita, kuten maahanmuuttajien sopeutumista edistäviä palveluita tai työllistymistä tukevaa koulutusta. Julkisen talouden kestävyyden kannalta on siten olennaista, kuinka suuria maahanmuuttajien ansioista kertyvät verotulot ovat suhteessa kustannettuihin etuuksiin ja palveluihin pitkällä aikavälillä.
8
Kylänraitti / Vs: Sukupuolisekoitusta päiväkoteihin - Opettaja-lehti
« Uusin viesti kirjoittanut Eino P. Keravalta tänään kello 11:44:07 »
Nea Alasaari:

Lainaus
Päiväkodeissa pysähdytään havainnoimaan ja selvittämään, miten niissä toteutetaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Selvitys voi vaatia työntekijöiltä vaikeaakin itsereflektiota siitä, millaisia oletuksia ja ennakkoluuloja heillä on eri ihmisryhmiä kohtaan.

( Lisätty korostus )

Nean mielestä siis ei saisi olla mitään oletuksia tai ennakkoluuloja eri ihmisryhmiä kohtaan?

No ensinnäkin jo oletus siitä, että on olemassa eri ihmisryhmiä, kuten Nea sanoo, on itsessään oletus ja ennakkoluulo - olemmehan kaikki samaa.

Nea siis väittää, että eri ryhmistä ei saa olla olemassa mitään ryhmäkohtaisia, edes tilastollisiin faktoihin liittyviä väitteitä, tutkimuksia, mielipiteitä, käsityksiä, kokemuksia, oletuksia tai valmiiksi asetettuja, tosiasioihin perustuvia odotuksia?

Tätä vasten on mielenkiintoista lukea Ylen sivulta tuore juttu, missä Ylen entinen Moskovan-kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen tarkastelee venäläisille ominaisia arvoja ja asenteita.

https://yle.fi/a/74-20074095 ( Erkka Mikkosen analyysi: Yli kymmenen vuotta Venäjällä opetti minulle tämän venäläisistä )

Mikkonen kertoo, että venäläisen ihmisen sielunmaisemaa värittävät eritoten seuraavat näkemykset:

1. Kohtalo ohjaa elämää

2. Totuus ja laillisuus ovat häilyviä

3. Yhteisö tulee aina ensin


Kun Moskovan ex-kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen siis kertoo meille, mitä on venäläisten keskuudessa oppinut venäläisistä, onko hän

A) rasisti?

B) olettava?

C) ennakkoluuloinen?

D) normeja toistava?

E ) omista, pitkäaikaisista kokemuksistaan avoimesti ja puolueettomasti kertova havainnoitsija, joka haluaa omat oivalluksensa jakaa viisauksiksi ja opeiksi myös meille muille, joilla on paljon vähäisempi kokemus tästä kansanryhmästä?


9
Kylänraitti / Vs: Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 10:55:07 »
Financial Times: sukupuolten poliittinen erkaantuminen on globaali ilmiö – nuoret naiset liukuvat vasemmalle, nuoret miehet oikealle
https://www.suomenuutiset.fi/financial-times-sukupuolten-poliittinen-erkaantuminen-on-globaali-ilmio-nuoret-naiset-liukuvat-vasemmalle-nuoret-miehet-oikealle/

Suomen Kuvalehden kolumnissa tutkija Tiina Raevaara kuittaa Financial Timesin artikkelin perusteella valtaosin naisten äkilliseen liberalisoitumiseen perustuvan muutoksen "miesten käpertymiseksi siilipuolustukseen" kokiessaan esimerkiksi ilmastonmuutoskeskustelun uhkaksi autoilulle.

Lainaus
Miehet käpertyvät siilipuolustukseen

Tiina Raevaara on filosofian tohtori ja kirjailija.

Financial Times uutisoi tammikuun lopussa, kuinka nuorten naisten ja nuorten miesten arvomaailmat ovat erkaantumassa.

Erityisen vahvasti eriytyminen näkyy Z-sukupolven eli vuosituhannen alussa syntyneiden parissa. Ilmiö koskee kaikkia kehittyneitä maita. Naiset liberalisoituvat, kun taas miesten arvomaailma maasta riippuen polkee joko paikallaan tai muuttuu aiempaa konservatiivisemmaksi. Nuoret miehet ovat esimerkiksi isänmaallisempia, uskonnollisempia ja oikeistolaisempia kuin samanikäiset naiset.

Suomessa asiasta uutisoivat FT:n vanavedessä ainakin Yle ja Kauppalehti. Jälkimmäisen haastattelussa 8. helmikuuta nuorisotutkija Tomi Kiilakoski hahmottelee ilmiön syiksi muun muassa naisten kohonnutta koulutustasoa sekä sitä, että nykyään julkisuudessa paljon esillä olevat ilmastokriisin kaltaiset puheenaiheet ovat uhka perinteisesti miehiin liitetyille asioille, kuten autoilulle.
Suomen Kuvalehti 18.2.2024  (maksumuuri)

Lainaus käyttäjältä: Tiina Raevaara
Ihmiskunnan vastaansa saamat kriisit eivät suinkaan vähene tulevaisuudessa, ja niitä on vaikea ratkoa vahvasta erimielisyydestä käsin. Kovin poikkeava arvomaailmahan aiheuttaa jopa sen, että kaikki eivät suostu myöntämään kriisin olemassaoloa – näin on vaikkapa ilmastonmuutoksen kohdalla.

Ääriliberaaliin maailmankuvaan kuuluu nähdä itselle tärkeät asiat äärimmäisen vakavina "kriiseinä", joihin yhteiskunnan täytyisi kiireesti ylireagoida tavoilla, jotka eivät juuri vaikuta itse ongelmaan, jonka tarkempi määritteleminen jätetään kaikessa tohinassa mieluummin tekemättä. "Ilmastokriisi" on tästä erinomainen esimerkki.

Mainitulla liberalisoitumisilmiöllä ei ole käytännössä mitään tekemistä globaalin ilmastonmuutoksen "ratkaisemisen" kanssa, mutta asiaankuuluva liberaali näkökulma on, että polttomoottoriautojaan ajattelevien länsimaisten miesten "siilipuolustus" estää maailman pelastamisen.
10
Kylänraitti / Vs: Orpon hallitus 2023–
« Uusin viesti kirjoittanut SmallFish tänään kello 10:54:32 »
Ei yllätä yhtään, ettei kokopershallitusta kiinnosta harmaan talouden torjunta. On jotenkin niin perussuomalainen vaihtoehto tämäkin.

Mielessä on käynyt, että onkohan tästä persujen hallituskaudesta tulossa Soinin ajan toisinto. Somessa uhotaan ties mitä, mutta kun ollaan oikeasti päättävässä asemassa, mitään ei tapahdu. Päinvastoin vanhat woke-kujeet jatkuvat.

Mitä esimerkiksi sisäministeri on saanut aikaiseksi mamuongelman suhteen? Vastaus: huolestuneita lausuntoja, ei mitään konkretiaa. Itärajan sulkemista ei lasketa, se olisi suljettu muutenkin.

Seuraan tilannetta huolestuneena.

Edit. Lisään vielä, että vaikuttaa siltä, että ministeriöiden väki on onnistunut hyvin nopeasti kouluttamaan persuministerit, eritoten Purran, ns. sisäsiistiksi. Nyt olisi aika herätä ja muistaa, millä mandaatilla he ovat asemassaan.

Jos näin huonosti olet perillä esimerkiksi sisäministerin toiminnasta, niin siitä voit syyttää vain itseään. Kannattaa vaikka mennä Sisäministeriön nettisivuille. Siellä löytyy lueteltuna kaikki lakihankkeet (ja lisää tulossa hallitusohjelman mukaisesti). Useampi näyttää olevan lausuntokierroksella.

Ja harmaasta taloudesta:

https://x.com/ir_rkp/status/1761648165059461535?s=20

OK, näin voi tietysti olla. En käynyt katsomassa, mutta oletan viestisi perusteella, että lakihankkeita esim. ulkomaisten rikollisten karkoituksista/eristämisestä on käynnissä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10