HOMMAN KESKUSTELU => Tupa => Aiheen aloitti: kilohauli - 23.01.2019, 08:06:28

Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: kilohauli - 23.01.2019, 08:06:28
Lainaus käyttäjältä: pseudotieteilijät Sarah Green professori, sosiaali- ja kulttuuriantropologia, Helsingin yliopisto & Tuija Pulkkinen professori, sukupuolentutkimus, Helsingin yliopisto
Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä – Niiden takana on syvään juurtunut ajatus siitä, että miehet ovat naisia arvokkaampia

Seksuaalisen väkivallan ytimessä on sukupuoliin liittyvä, laajalle levinnyt arvomaailma. Tämä on syvälle juurtunut käsitys siitä, että miehet ovat arvokkaampia kuin naiset ja naisten yläpuolella.

...

ENSINNÄKIN tärkeintä on ymmärtää, että nuoriin naisiin kohdistuneissa rikoksissa on ennen kaikkea kyse sukupuolesta. Vaikka teot ovat seksuaalisia tekoja, ne ovat ensisijaisesti miesten naisiin kohdistamia sukupuolisen väkivallan tekoja.

Toiseksi näissä hyökkäyksissä ei ole kyse erilaisesta kulttuurista tai etnisyydestä. Miesten seksuaalista ja muuta väkivaltaa kohdistuu naisiin säännönmukaisesti joka puolella maailmaa, huomattavan paljon myös suomalaisessa kulttuurissa. Lähimuistissa ovat esimerkiksi kristillisen herätysliikkeen perheissä ilmi tulleet suomalaisten miesten tyttöihin ja naisiin kohdistamat seksuaalirikokset. Tällaiset aikuisten, luotettujen miesten tekemät teot, jotka ovat jatkuneet vuosia, jättävät usein uhreihin syvät ja elinikäiset haavat.

Vaikka nykyinen kristinusko ja islam molemmat tuomitsevat seksuaalisen väkivallan, ne kuuluvat samaan kulttuuripiiriin, jossa naiset on pitkään alistettu miehille – kutsuttakoon tätä vaikka patriarkaaliseksi järjestykseksi paremman termin puutteessa.

TUTKIMUSTIEDON perusteella on selvää, että seksuaalisen väkivallan ytimessä on sukupuoliin liittyvä, laajalle levinnyt arvomaailma. Tämä on syvälle juurtunut käsitys siitä, että miehet ovat arvokkaampia kuin naiset ja naisten yläpuolella. Käsitykseen sisältyy myös ajatus, jonka mukaan miehillä on etuoikeuksia koskien naisten elämää ja kehoja, ja että naiset ovat – tai heidän pitäisi olla – passiivisempia ja tottelevaisempia kuin miehet.

NÄMÄ uskomukset vallitsevat laajoissa osissa maailmaa ja myös Suomessa huolimatta sukupuolten tasa-arvon pitkäaikaisesta edistämisestä. Ennakkokäsitys sukupuolten hierarkiasta eli epätasa-arvosta johtaa sekä tietoisesti että tiedostamatta tapahtuvaan naisten kontrolliin ja huonompaan kohteluun työpaikoilla, kotona, julkisuudessa ja läheissuhteissa.

Oulun järkyttävien tapahtumien pitäisi siis saada meidät ennen kaikkea ajattelemaan sukupuolipolitiikkaa. Nämä tapahtumat koskevat meitä kaikkia, ja ne pitäisi nähdä #metoo-liikkeen valossa eikä osana erilaisuutta ja maahanmuuttoa koskevaa keskustelua.

VIHA ja vihaisuus tulisi kohdistaa sukupuolitettuun väkivaltaan, siihen samaan alistavaan valtaan, johon myös suomalaiset miehet syyllistyvät suomalaisia naisia kohtaan.

Vihaisuuden lisäksi tarvitsemme syvällistä pohdintaa, politiikkaa ja tekoja, jotka johtavat kohti sukupuolten tasa-arvon kulttuuria. Tällä tiellä olemme vasta alussa.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005974106.html (https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005974106.html)

Lässyn lässyn. Tämä on juuri sitä pseudotiedettä, kun kausaliteetit ja korrelaatiot vedetään hatusta sen mukaan, minkä lopputuloksen sukupuolentutkimustieteilijä on alunperin halunnut. Matematiikka on vedetty vessasta tai sitä käytetään tilastoihin haluttu lopputulos edellä.

Lainaus
Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä – Niiden takana on syvään juurtunut ajatus siitä, että miehet ovat naisia arvokkaampia
Tämä on se kaikkein karkein ja haisevin paska. Kun ihmiset alkavat herätä siihen todellisuuteen, että länsimaissa naisten asema on oikeinkin hyvä kun taas arabimaailmassa se on oikeinkin perseestä, ja tämän vuoksi arabikehitysmaista tulevilla miehillä on nelikymmenkertainen yliedustus seksuaalirikoksissa, niin pseudotiedeprofessorit alkavat kehua kovaan ääneen alastoman keisarin hienoja vaatteita. Kovin vähän villoja irtoaa näistä sukupuolentutkimuspseudotieteistä, jos eroa ei ole länsimaalla ja vaikka naisia pakkosäkittävällä Saudi-Arabialla. Paljonko islamilaisissa maissa miehet availevat ovia naisille.

Omakohjaiset kokemukset ovat lähestulkoon nolla-argumentteja, mutta sanonpahan vain, että kaikki esimieheni huipulle asti, yhtä lukuunottamatta ovat naisia, eikä siinä ole, professoritätit, nykyisessä länsimaailmassa mitään ihmeellistä. Professoritätit ovat jämähtäneet jonnekin aikaan ennen e-pillereiden keksimistä. Haistakaa itse "tieteenne". Joku saattaa vielä luulla, että kirjoituksenne olisi jokin yleinenkin mielipide naisilla, joten saatatte jopa huonontaa naisten asemaa päättömällä, totaalisen biasoituneella vonkumisellanne.

Lainaus
Miesten seksuaalista ja muuta väkivaltaa kohdistuu naisiin säännönmukaisesti joka puolella maailmaa, huomattavan paljon myös suomalaisessa kulttuurissa.

aijaa, no väkivaltaa nyt ei reaalimaailmassa koskaan varmaankaan saada nollaan, valitettavasti, mutta onpahan taas puusilmäinen näkemys.

"Törkeä perheväkivalta kohdistuu miehiin naisia useammin" - https://yle.fi/uutiset/3-5487134

Onpas täteillä paniikki, arvatenkin perussuomalaisten fallosmaisen jämäkästi ja uhkaavasti sykkivästä, tuloillaan olevasta jytkystä.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Viljami - 23.01.2019, 08:20:09
Vaikka kuinka "tutkija" yrittää pestä kulttuurin ja etnisyyden pois raiskauksien syistä, jää se tärkein, eli uskonto eli islam mainitsematta. Mitä vaikuttaa seksuaalirikoksiin se, että raiskauksiin suunnattomalla yliedustuksella syyllistyviä yhdistää yksi ja sama seikka, islam? Joka puolestaan kehottaa kannattajiaan kohtelemaan vääräuskoisia törkeästi, mm. raiskaamalla. Kognitiivista dissonanssia olisi ilmassa, jos tuolta tädiltä joku tätä kyselisi.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: internetsi - 23.01.2019, 08:22:56
Tämä tarkoittaa käänteisesti sitä, että ählämimaat ja Suomi ovat siis samassa asemassa. Tästä vaan seuraa se, että silloin pitäisi lopettaa kaikki länsimaisen tasa-arvokäsityksen vieminen kehitysmaihin, koska ei suomalainen malli ole mitenkään poikkeava ahlämimaiden mallista. Samoin tällä periaatteella turvisnaisten hakemukset voidaan heittää roskakoriin, koska ei Suomi ole sen parempi paikka tässä kuin ählämimaat. Näin se menee tuolla logiikalla, mutta ei kirjoittaja tällaista ajattele, koska on älyllisesti epärehellinen.

Kumma juttu muuten, että esimerkiksi Afganistanin tanssipoikakulttuuri ei ole mikään skandaali, vaan se on maan tapa ja kulttuuria, jota monikulttuurin nimissä pitäisi palvoa. Kun taas sivistysmaissa hihhuliliikkeiden pedofiliatapaukset ovat aina isoja skandaaleja. Näinhän ei kirjoittajan logiikan mukaan pitäisi olla, mutta muistaako joku vaikka Saudi-Arabian naisten asemasta noussutta skandaalia? Niimpä. Tässäkin on osoitus kirjoittajan älyllisestä epärehellisyydestä.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: ISO - 23.01.2019, 08:24:10
Toisissa kulttuureissa tuo miesten ja naisten välinen arvokkuusero näkyy todella paljon enemmän kuin toisissa. Joissain kulttuureissa, kuten Suomessa, sitä ei näy juurikaan, lähi-idän hienoissa kulttuureissa se puolestaa näkyy todella paljon, naiset on siellä täysin arvottomia.

Valkopesemisen yrittäminen tässä asiassa on sama kuin pinnistely silloin kun paskat on jo housuissa.

Saattaa siitä tulle itselle parempi mieli, mutta mitään apua siitä ei ole.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Skeptikko - 23.01.2019, 08:32:10
Lainaus käyttäjältä: pseudotieteilijät Sarah Green professori, sosiaali- ja kulttuuriantropologia, Helsingin yliopisto & Tuija Pulkkinen professori, sukupuolentutkimus, Helsingin yliopisto
Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä – Niiden takana on syvään juurtunut ajatus siitä, että miehet ovat naisia arvokkaampia

Mikä ihme näitä feministejä ja vasemmistolaisia saa oikein valkopesemään mustaa valkoiseksi ja käytännössä puolustelemaan toinen toistaan patriarkaalisempia kulttuureita ja etenkin islamia muka yhtä hyvinä tai jopa esimerkiksi väittämään islamia feministiseksi, kuten joskus on saatu kuulla. Vaikka selvästikin kommenttipalstalla on melkoinen sensuuri menossa, niin jotain hyviä huomioitakin on päässyt ainakin toistaiseksi sinne, kuten:

Lainaus
En ihan saanut kiinni professoreiden kirjoituksesta. On totta, että joka puolella maailmaa vahvemmat kiusaavat heikompiaan. Minusta on kuitenkin kulttuurien ja uskontojen vaikutuksen kieltämistä väittää, että kiusaamisessa ei olisi hyvin selkeitä aste-eroja.
...
Artikkelin otsikossa ja sisällössä on ilmeinen ristiriita. Siinä väitetään että seksuaalirikoksia ei voi selittää kulttuurilla, mutta kuitenkin sitä selitetään esim. arvomaailmalla ja vaaditaan kulttuurin (!) muuttumista kohti tasa-arvon kulttuuria. Arvomaailmakin on yksi osa ihmisen kulttuuriympäristöä. Eri kulttuureilla se on erilainen, joten on loogista että käyttäytyminenkin on erilaista. Sitäpaitsi, miten selitetään naisten tekemät seksuaalirikokset? Niitäkin esiintyy. Tai ahdistelu? Outoa on myöskin tutkijoiden lähtökohta siitä, että nainen on automaattisesti huonommin kohdeltu osapuoli työelämässä ja suhteissa. Näin ummistetaan silmät sekä sukupuolten sisäiseltä epätasa-arvolta, että niiltä väkivallan muodoilta, joita naiset tekevät enemmän. En halua valkopestä miehiä, mutta jos "sukupuolentutkijoilla" on jo biasoituneet lähtökohdat, ei kyse ole ainakaan tieteestä. Vaan politiikasta.

Tuntuu siltä, että esim. tutkijayhteisöllä on tuskallisen kiihkeä tarve koettaa siirtää seksuaalirikoksiin liittyvän keskustelun painopiste maahanmuuttajasta "yleisemmälle" tasolle. Kukaan ei kiistä etteikö suomalaiset tee seksuaalirikoksia ja vieläpä enemmistöä maassamme tehdyistä rikoksista. Mutta tilastot antavat pontta toisenlaiselle huolelle. Miksi siis tutkijayhteisö koettaa hämärtää keskustelua?
...
”Niiden takana on syvään juurtunut ajatus siitä, että miehet ovat naisia arvokkaampia.”

Ja tuo asenne ei siis riipu kulttuurista millään tavalla?

Professoreiden alat kertovat kyllä minkälaisia ajatuksia on odotettavissa. Ideologia määrää tuloksen, faktat taipuvat.
...
Miehen pitäminen naista arvokkaampaa on keskeistä islamilaisessa kulttuurissa. En malta olla huomioimatta toisen kirjoittajan alaa, joka on sukupuolentutkimus.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Syämmistynyt - 23.01.2019, 08:32:21
Tulihan se sieltä taas; maahanmuuttajien muslimikulttuuria ei saisi edes ajatella syyksi mihinkään:

Lainaus
Oulun järkyttävien tapahtumien pitäisi siis saada meidät ennen kaikkea ajattelemaan sukupuolipolitiikkaa. Nämä tapahtumat koskevat meitä kaikkia, ja ne pitäisi nähdä #metoo-liikkeen valossa eikä osana erilaisuutta ja maahanmuuttoa koskevaa keskustelua.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005974106.html
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: kannibaalikani - 23.01.2019, 08:36:11
Mikä siinä on, kun koulutetut naiset eivät vain tahdo ymmärtää/hyväksyä islamin olevan uskontona aivan kakka naisia kohtaan? Jos kerran monikulturismia tahdotaan toteuttaa eräissä piireissä, täytyykö sitä toteuttaa uskonnon kanssa, joka on aivan skeidaa? Edelleen toistan, niin kauan kunnes imaamit ja muut vastaavat tahot eivät kyseenalaista Muhammedin moraalia ja Koraanin asemaa, on islamin kanssa oltava tiukkana. Toisin sanoen islamin leviämistä tulee rajata kaikin keinoin, koska se on haitallinen meidän yhteiskunnalle ja arkielämälle.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 23.01.2019, 08:37:51
Koodin avaaminen on nykyään niin helppoa. Kun "tutkija" tai "arvostettu tutkija" HS:ssä tai YLEssä sanoo:

Lainaus
Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä

niin lukija tietää, että seksuaalirikoksissa on kyse juurikin kulttuurista ja/tai etnisyydestä.

Huomaatteko miten helppoa tämä on? Tarvitsee vain lukea pääotsikko, kääntää sen totuusarvo päälaelleen, ja BAM! Siinä on tarkistettu fakta!
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Leijona78 - 23.01.2019, 08:44:09
Lainaus
sukupuolentutkimus

Femakkojen ykkössuosikkiaihe!

Unkarissahan tuo pseudo-tiede ei ole ollut kovinkaan hyvässä huudossa:

Lainaus
Orbán kieltää sukupuolentutkimuksen: ”Se on ideologia, ei tiedettä”

Lainaus
Unkarin varapääministeri Zsolt Semjén kommentoi, että ”sukupuolentutkimus on ideologia, ei tiedettä” ja siksi aiheella ei hänen mukaansa pitäisi olla mitään tekemistä yliopiston kanssa. Semjén jatkoi edelleen, että sukupuolentutkimusta opiskelleiden tarve työelämässä on olematon:

– Kukaan ei halua palkata sukupuolitieteilijää.

Tämähän on tärkeä aihe George Soroksen perustamassa Central European University -yliopistossa. Ei ihme että moinen pseudotiede kiellettiin.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 23.01.2019, 08:58:17
Lainaus
Seksuaaliriko[sten] ... takana on syvään juurtunut ajatus siitä, että miehet ovat naisia arvokkaampia

Totta.

Islamissa naiset ovat miehen omaisuutta, arvoltaan jossain aasin yläpuolella. Lähde: Islam, 11. vitsaus.

https://hommaforum.org/index.php/topic,127699.0.html
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Jorma Teräsrautela - 23.01.2019, 09:00:21
Lainaus
SEKSUAALIRIKOKSISSA EI OLE KYSE KULTTUURISTA TAI ETNISYYDESTÄ – NIIDEN TAKANA ON SYVÄÄN JUURTUNUT AJATUS SIITÄ, ETTÄ MIEHET OVAT NAISIA ARVOKKAAMPIA

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005974106.html
PRAVDA 23.1.2019

VIIME AIKOINA laajasti esillä olleet Oulun tapahtumat ovat kauhistuttavia. Kun viha on etusijalla tapahtumien käsittelyssä, on vaarana, että näiden tapahtumien keskeisin ulottuvuus jää keskustelussa sivuun.
---
ENSINNÄKIN tärkeintä on ymmärtää, että nuoriin naisiin kohdistuneissa rikoksissa on ennen kaikkea kyse sukupuolesta. Vaikka teot ovat seksuaalisia tekoja, ne ovat ensisijaisesti miesten naisiin kohdistamia sukupuolisen väkivallan tekoja.
---
Toiseksi näissä hyökkäyksissä ei ole kyse erilaisesta kulttuurista tai etnisyydestä. Miesten seksuaalista ja muuta väkivaltaa kohdistuu naisiin säännönmukaisesti joka puolella maailmaa, huomattavan paljon myös suomalaisessa kulttuurissa.
---
Vaikka nykyinen kristinusko ja islam molemmat tuomitsevat seksuaalisen väkivallan, ne kuuluvat samaan kulttuuripiiriin, jossa naiset on pitkään alistettu miehille – kutsuttakoon tätä vaikka patriarkaaliseksi järjestykseksi paremman termin puutteessa.
---
TUTKIMUSTIEDON perusteella on selvää, että seksuaalisen väkivallan ytimessä on sukupuoliin liittyvä, laajalle levinnyt arvomaailma. Tämä on syvälle juurtunut käsitys siitä, että miehet ovat arvokkaampia kuin naiset ja naisten yläpuolella.
- -
VIHA ja vihaisuus tulisi kohdistaa sukupuolitettuun väkivaltaan, siihen samaan alistavaan valtaan, johon myös suomalaiset miehet syyllistyvät suomalaisia naisia kohtaan.
- - -
Sarah Green
professori, sosiaali- ja kulttuuriantropologia, Helsingin yliopisto

Tuija Pulkkinen
professori, sukupuolentutkimus, Helsingin yliopisto

Jos saan jatkaa tupakkivertausta, niin sanoisin, että tupakka kuuluu samaan kulttuuriin kahvin kanssa. Keuhkosyöpä ei johdu tupakasta, joten tupruttelua voi turvallisesti jatkaa. Keuhkosyöpä johtuu tupakassa olevista karsinogeeneistä, mutta niitähän on joka puolella, myös kahvissa. Meidän on kohdistettava vihamme karsinogeeneihin, eikä tupakkaan.

Otetaan vielä erikseen käsittelyyn lause ”Vaikka nykyinen kristinusko ja islam molemmat tuomitsevat seksuaalisen väkivallan, ne kuuluvat samaan kulttuuripiiriin.”

Siinä on kaksi virhettä.

1) kristinusko ja islam kuuluvat kyllä eri kulttuuripiireihin, toinen länsimaiseen, toinen islamilaiseen sivilisaatioon (professorien väite on suoraan Hameen-Anttilalta)
 
2) islamin kaikki suuntaukset ja lakikoulukunnat hyväksyvät seksuaalisen väkivallan. Ei tarvitse katsoa edes Profeetan (pthyi) esimerkkiä, sillä asia tulee selväksi jo Koraanin kohdista, joissa nainen on täydellisesti alistettu miehen valtaan (mm. Naisten suura).

EDIT. Koraani 2:223 - "Vaimonne ovat teidän vainionne, käykää vainiollanne mielenne mukaan"   - Raiskaaminen myös avioliitossa on sallittua.Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Ernst - 23.01.2019, 09:01:31
Onhan tuo hiukkasen vaikea yhtälö joillekin, joita yhdistävät jotkin tekijät.

Me tavikset sen sijaan kykenemme loogiseen päättelyyn. Jos maahanmuutajat MENA-maista joukkoraiskailevat lapsia, ovat kaikki muslimeja, turvapaikanhakijoita, turvapaikan ja jopa kansallisuuden saaneita ulkomaalaisia, niin heissä on yhteistä... islam, turvapaikanhaku, miessukupuoli, integroitumattomuus, heikkö äo...
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Beef Supreme - 23.01.2019, 09:02:29
Tällainen rasistinen ihmispersekin tietää paremmin kuin tiede tutkiskelia nainen. Tämä kuvio nähtiin jo romanikerjäläisten kanssa. Jokin kielteinen piirre esiintyy kulttuurissa (romskut kerjäävät ja varastavat, muslimit raiskaavat), ja kulttuuri esiintyy Suomessa vain tiettyjen etnisyyksien joukossa. Näin sitten kerjäämiskielto on rasismia koska kohdistuu etnisyyteen. Muslimien raiskaamiskulttuuria esiintyy ei-suomalaisissa populaatioissa joten raiskaamisesta puhuminen on rasismia.

Jotkut kulttuurit nyt vain ovat paskaa, ja ne korreloivat ulkomaalaisten, erietnisten ryhmien kanssa. Kun arvostellaan kulttuuria pitää uskaltaa ja saada osoittaa kuka kulttuuria toteuttaa! Toistaiseksi kai kukaan ei tosissaan ole esittänyt että esim irakit raiskaavat geeniensä vuoksi. Vaikka uskon että asia on niinkin. Matala äo - > ei impulssikontrollia.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Ajattelija2008 - 23.01.2019, 09:10:47
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Tuija_Pulkkinen
Tuija Pulkkinen esiintyy tutkijana, mutta hänen historia on täynnä pseudotiedettä. Väitöskirja on ollut postmodernismista. Ranskalainen nykyfilosofia, Judith Butler ja kaiken kukkuraksi Hegel löytyvät taustalta.

Ei ihme, että tuollainen tieteen irvikuva -nainen valehtelee kausaliteetista Helsingin sanomissa. Ikävä, että Helsingin yliopisto pitää palkkalistallaan valehtelijaa, joka tahraa tieteen mainetta.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: anatall - 23.01.2019, 09:18:48
Mikä ihme näitä feministejä ja vasemmistolaisia saa oikein valkopesemään mustaa valkoiseksi ja käytännössä puolustelemaan toinen toistaan patriarkaalisempia kulttuureita ja etenkin islamia muka yhtä hyvinä tai jopa esimerkiksi väittämään islamia feministiseksi, kuten joskus on saatu kuulla.
...

Syynä tähän on luultavasti se, että myöntämällä joidenkin kulttuurien ja uskontojen olevan paskempia kuin toiset, tulisi samalla myöntäneeksi että Halla-aho ja muut persurasistit ovat olleet sittenkin oikeassa, ja oma punavihreä kupla väärässä.

Tällaisen itsepetoksen myöntäminen edes itselleen on hyvin vaikeaa, saati sitten että se pitäisi vieläpä julkisesti tunnustaa.

Sekään ei tilannetta ainakaan helpota, että sitä RasistiFasistiNatsia on johdonmukaisesti hoettu, ja kitapurjeet punaisena huudettu, noissa "tiedostavissa ja suvaitsevaisissa" piireissä jo vuosikaudet.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: MiljonääriPlayboy - 23.01.2019, 09:32:58
Jos musulmaanien törkeä yliedustus seksuaalirikoksissa ei kerran selity kulttuurilla, etnisyydellä eikä uskonnolla, niin silloinhan pahuus on musuilla GENEETTISTÄ.

Koska JOLLAINHAN se yliedustus väkisinkin selittyy. Puhutaan kuitenkin kertoimessa kaksinumeroisista luvuista, ja sama ilmiö on todennettu ihan jokaisessa länsimaassa, johon noita villejä on päästetty.

Minulle on aivan sama evätäänkö raiskailuun ja pedofiliaan taipuvaisten ryhmien pääsy maahan haitalliseen kulttuuriin, uskontoon vai geeniperimään vedoten. Siinä kohtaa kun haittamamut pysyvät siellä paskastanioissaan, niin syvemmän analysoinnin voi lopettaa silloin siihen.

edit: tai -> vai
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Rantasalmen Sulttaani - 23.01.2019, 09:33:32
On se vaan huvittavaa aina nähdä, miten feministien ja muiden sukupuolentutkiskelijoiden on vaikea julkisesti myöntää, että mitä enemmän länsimaisessa yhteiskunnassa on afrikkalaista tai mena-porukkaa niin sitä enemmän lapsia ja naisia raiskataan. Ynnä muut ongelmat siihen päälle. Mahtaa siinä kalloa kutittaa pään sisäpuolelta kun joutuu keksimään satuja lemmikkiensä valkopesemiseksi kerta toisensa jälkeen ja aina ne silti jatkavat ruokkivan käden puremista.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Aallokko - 23.01.2019, 09:45:10
On havahduttavaa nähdä, että professoritason ihmisellä on usko faktaperäistä rationalismia vahvempaa. Ja että tämä usko vielä halutaan huutaa julkisesti ilmi suuressa päivälehdessä. Mielipidekirjoituksen olisi voinut hyvin päättää sanalla "Halleluja!"

Tällaiset ihmiset ovat niitä, jotka vielä islamistisen hallinnon (eli unelma-Suomensa) hirttolavalla sopertavat viimeisinä sanoinaan: "Yksittäistapaus, ei saa yleistää. Tämä johtuu rakenteellisesta rasismista, lisää rahaa kotoutukseen. Monikulttuurisuus on rikkaus!"
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Lucce - 23.01.2019, 10:53:01
HS on jo jonkin aikaa ollut niin marginaalissa juttuineen ja "faktoineen" ,että taitavat kirjoitella lähinnä itselleen näitä juttuja.  Älkää nyt vaan maksako niille enää yhtään mitään tilaamalla tällaista ROSKAA .
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Ernst - 23.01.2019, 11:15:40
Matala äo - > ei impulssikontrollia.

Osittain näin. Matala äo kun voi pohjautua keskushermoston moniin toimintoihin, toimintakokonaisuuksiinkin. Etuotsalohkoasiat eli frontaalifunktiot yhdistävät kaikkea ihmisen tietojenkäsittelyä, ja puutteellinen frontaalitoiminta  liittyy sekä huonoon impulssikontrolliin, vaikka muut kyvyt olisivatkin ok (kieli, näkö, motoriikka, päättely), että heikkoon kykyyn selvitä ongelmanratkaisuhaasteista (äo-tehtävät ovat niitä).

Kaikilla matalan äo:n ihmisillä siis ei ole heikkoa impulssikontrollia. Voi olla jopa invalidisoivaa liikakontrollia, estymää.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Atte Saarela - 23.01.2019, 11:16:54
Jonkinlaisena taustaoletuksena tässä artikkelissa on, että jos rikollisuus ei johdu kulttuurista tai etnisyydestä vaan jostain vääristä käsityksistä, silloin siihen on helppoa vaikuttaa jos maahanmuuttajille kerrotaan miksi esim. heidän naiskäsityksensä on väärä.

Jos suvaitsevaisto uskoo, että kotouttaminen on näin helppoa, kannattaisi tutkia muita maailman maita joihin on tullut paljon maahanmuuttajia Afrikasta ja Lähi-Idästä, ja katsoa missä näistä maista kotouttaminen on onnistunut niin hyvin, että maahanmuuttajien kantaväestöä suurempi rikollisuus ei enää ole ongelma.

Sitten kannattaisi kopioida näistä maista toimivia kotoutuskäytäntöjä Suomeen. Jos toimivia kotoutuskäytäntöjä ei löydy, ehkä siitä voisi kuitenkin oppia jotain hyödyllistä, liittyen esimerkiksi maahanmuuttopolitiikkaan.

Mutta näyttää siltä, että suvaitsevaisto ei edes ole kiinnostunut perehtymään kotouttamisen toimivuuteen syvällisesti. Jos perehtyisivät, ehkä he sitten ymmärtäisivät miten vaikeaa (tai mahdotonta) se loppujen lopuksi on.

Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Ernst - 23.01.2019, 11:18:05
HS on jo jonkin aikaa ollut niin marginaalissa juttuineen ja "faktoineen" ,että taitavat kirjoitella lähinnä itselleen näitä juttuja.  Älkää nyt vaan maksako niille enää yhtään mitään tilaamalla tällaista ROSKAA .

Tunnustan synnin. Puolustus: tunne vihollisesi, sanoi jo strategi ja filosofi Sun Tzu jo eläessään.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: skyuu - 23.01.2019, 11:22:17
Näin ton jutun otsikon aamun Fingerporia avatessa ja arvasin about 90% jutun sisällön ennen klikkaamista. Siellä oli kanssa tämä alla oleva helmi.

Lainaus käyttäjältä: ETutkiskelia
Toiseksi näissä hyökkäyksissä ei ole kyse erilaisesta kulttuurista tai etnisyydestä. Miesten seksuaalista ja muuta väkivaltaa kohdistuu naisiin säännönmukaisesti joka puolella maailmaa, huomattavan paljon myös suomalaisessa kulttuurissa. Lähimuistissa ovat esimerkiksi kristillisen herätysliikkeen perheissä ilmi tulleet suomalaisten miesten tyttöihin ja naisiin kohdistamat seksuaalirikokset.

Islam ei ole ählämien kulttuuria mutta joku kristittyjen herätyslahko on suomalaista kulttuuria.  :facepalm: x10^6.

Mutta joo tosissaan voi kai noin mutu tuntumalla todeta että raiskauksissa ei ole kyse pelkästään kulttuurista (islam) vaan myös se rajoittunut ymmärys edesauttaa. Jos ÄO on siellä lievästi kehitysvammaisen tasolla (tai sen eteläpuolella) niin pystyykö edes hahmottamaan että ehkä tää mun kyldyyri voi sittenkin olla väärässä kun toi muija huutaa kuin vieras sika vaikka mä vaan toteutan tässä oikeuksiani.

Ja vastuullinen media tm julkaisee näitä innosta hihkuen. Auta armias jos joku tunnettu (persu) kirjoittaisi vastaavan jossa todistettaisiin (faktojen kera) notta mamujen yliedustus raiskuissa johtuu a) kyldyyristä b) alhaisesta ÄO:sta. Siinä olis se pili-poikki mielenosoitus pientä kauraa rinnalla.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: n.n. - 23.01.2019, 11:35:33
Tunnustan synnin. Puolustus: tunne vihollisesi, sanoi jo strategi ja filosofi Sun Tzu jo eläessään.

Mutta Sun Tzu:kaan mennyt niin pitkälle, että olisi neuvonut rahoittamaan vihollistaan  ;)
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Lahti-Saloranta - 23.01.2019, 11:37:22

Lainaus käyttäjältä: pseudotieteilijät Sarah Green professori, sosiaali- ja kulttuuriantropologia, Helsingin yliopisto & Tuija Pulkkinen professori, sukupuolentutkimus, Helsingin yliopisto
Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä – Niiden takana on syvään juurtunut ajatus siitä, että miehet ovat naisia arvokkaampia
Seksuaalisen väkivallan ytimessä on sukupuoliin liittyvä, laajalle levinnyt arvomaailma. Tämä on syvälle juurtunut käsitys siitä, että miehet ovat arvokkaampia kuin naiset ja naisten yläpuolella.
...
Maalla kasvaneena tekisin hieman yksinkertaisemman tulkinnan noista seksuaalirikoksista, lähinnä raiskauksista. Totuushan on että miehet on keskimääräisesti naisia vahvempia ja ylipäätään jos kyse on tavanomaisesta raiskauksesta niin mies pystyy raiskaamaan naisen mutta nainen ei pysty raiskaamaan miestä perinteisessä mielessä.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Jorma Teräsrautela - 23.01.2019, 11:39:46
Näin ton jutun otsikon aamun Fingerporia avatessa ja arvasin about 90% jutun sisällön ennen klikkaamista. Siellä oli kanssa tämä alla oleva helmi.

Lainaus käyttäjältä: ETutkiskelia
Toiseksi näissä hyökkäyksissä ei ole kyse erilaisesta kulttuurista tai etnisyydestä. Miesten seksuaalista ja muuta väkivaltaa kohdistuu naisiin säännönmukaisesti joka puolella maailmaa, huomattavan paljon myös suomalaisessa kulttuurissa. Lähimuistissa ovat esimerkiksi kristillisen herätysliikkeen perheissä ilmi tulleet suomalaisten miesten tyttöihin ja naisiin kohdistamat seksuaalirikokset.

Suomalaiseen kulttuuriin ei kuulu seksuaalisen ja muun naisiin kohdistuvan väkivallan hyväksyminen, ei edes professorien haukkumaan kristilliseen herätysliikkeeseen.

Suomalaisessa kulttuurissa naisille osoitetaan erityistä suojelua, kohteliaisuutta ja huomiota.  Sukupuolten välillä väkivalta on tasoissa, vaikka näköjään populaarikulttuurissa ihaillaan usein sitä, että nainen tinttaa miestä kasvoihin.  Ei haittaa, tätä varten Luoja on suunnitellut miehille paksummat leukaperät ja kasvojen luut kuin naisille. Tämä luonnon varustelukin todistaa, kumpi sukupuoli on väkivallan kohteena tavallisempi.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: alussaolisana - 23.01.2019, 11:40:36
Tulihan se sieltä taas; maahanmuuttajien muslimikulttuuria ei saisi edes ajatella syyksi mihinkään:

Lainaus
Oulun järkyttävien tapahtumien pitäisi siis saada meidät ennen kaikkea ajattelemaan sukupuolipolitiikkaa. Nämä tapahtumat koskevat meitä kaikkia, ja ne pitäisi nähdä #metoo-liikkeen valossa eikä osana erilaisuutta ja maahanmuuttoa koskevaa keskustelua.


Itse taas näen #metoo-liikkeen näiden rikosten valossa ja havaitsen, että ko. liike pyrkii kaikin tavoin häivyttämään ne hiljaisuudella tai syyllistämään kantasuomalaisen heteromiehen niistäkin. Muuta minun ei tarvitse kyseisestä liikkeestä tietääkään.

Huomaan myös arvon tutkijoiden yrittävän uudelleen määritellä käsitettä kulttuuri siten, että asenteet ja ajatukset eivät kuulu käsitteen alle silloin, kun ne eivät sovi ”tutkijoiden” jo lukkoon lyötyyn maailmankuvaan. Muuta minun ei tarvitse ”tutkijoista” tietääkään sen lisäksi, että matematiikka ei taida kuulua Tuijan ja Helenin työkalupakkiin.

Näkisin, että tällaisten ideologia edellä menevien näennäistieteilijöiden ilmestyminen länsimaisen (huom!) tieteen kentälle sekä näiden nostaminen ”asiantuntijan” rooliin yhteiskunnassa ennustaa äkkipysäystä, todellisuuden toimiessa tämän vapaan pudotuksen maankamarana.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Atte Saarela - 23.01.2019, 11:51:21
Onpas paksua puuroa. Onko Hyysärin toimituksessa niin kylmä että pitää lämpimikseen tällaista kirjoitella?
Tämä juttu oli hesarin mielipide-osastolla
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Roope - 23.01.2019, 11:57:16
Unkarissahan tuo pseudo-tiede ei ole ollut kovinkaan hyvässä huudossa:

Lainaus
Orbán kieltää sukupuolentutkimuksen: ”Se on ideologia, ei tiedettä”

Ei ole hyvässä huudossa, mutta tuo kieltäminen on valepropagandaa. Kukaan ei ole kieltänyt mitään. Lopettivat vain rahoituksen Unkarin valtion yliopistossa.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Kulttuurirealisti - 23.01.2019, 12:03:31
Lainaus käyttäjältä: pseudotieteilijä Sarah Green
Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä – Niiden takana on syvään juurtunut ajatus siitä, että miehet ovat naisia arvokkaampia

Mutta miesten ja naisten välinen suhdehan on osa kaikkia kulttuureja? Uskonto on myös osa kulttuuria.

Tämä ns. tutkija yrittää tehdä tästä puhtaasti sukupuolikysymyksen, mutta samalla tulee puolustaneeksi kulttuuria, jossa naisen asema on paljon huonompi kuin Suomessa.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: ämpee - 23.01.2019, 12:08:20
Entäs, "kunniamurhissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä" ??
Ehkä tuokin selitettäisiin VHM:n viaksi, vaikka ei olisi koskaan paikalla käynytkään.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Michael in memoriam - 23.01.2019, 12:08:42
Lainaus käyttäjältä: pseudotieteilijät Sarah Green professori, sosiaali- ja kulttuuriantropologia, Helsingin yliopisto & Tuija Pulkkinen professori, sukupuolentutkimus, Helsingin yliopisto
Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä – Niiden takana on syvään juurtunut ajatus siitä, että miehet ovat naisia arvokkaampia

Niin. Renkaan tyhjeneminen johtuu yleensä tosiaan siitä, että ilma on päässyt renkaasta ulos. Kannattaisiko miettiä mistä se ilman karkaaminen renkaasta johtuu? Eli mistä syystä johtuu syvään juurtunut ajatus siitä, että miehet ovat naisia arvokkaampia? Voisiko sillä olla jotain tekemistä esimerkiksi kulttuurin (ja sitä voimakkaasti sävyttävän uskonnon) kanssa?

Tästä päästään varsin nopeasti vihervasemmiston (etenkin Ruotsissa) suosimaan ajatukseen siitä, että kunhan lähi-Idän (tai Afrikan) kasvatti pääsee pohjoismaan rajan sisäpuolelle, hän jotenkin maagisesti muuntuu varsin pian sosialidemokraatiksi ja feministiksi. Sitten kun näin ei tunnu käyvän vuodesta ja nyttemmin vuosikymmenestä toiseen, ainut heille tarjolla oleva ratkaisumalli on vaatia lisää rahaa "kotoutumiseen/kotouttamiseen", koska ideologia ei voi ikinä olla väärässä, ainoastaan tulokset. Tämä on hieman analoginen muinaisen Civilization 2 - pelin ystävälliselle ilmoitukselle pelaajalle: "The bureaucracy has expanded to meet the needs of the expanding bureaucracy".

Vaihtoehtoinen ajatus siitä, että aavikon miehen voit viedä pois aavikolta muttet aavikkoa miehestä, ei ole sopiva koska tasa-arvo ja sen sellaiset. No, tällaista meillä.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: n.n. - 23.01.2019, 12:18:16
Lainaus
SEKSUAALIRIKOKSISSA EI OLE KYSE KULTTUURISTA TAI ETNISYYDESTÄ – NIIDEN TAKANA ON SYVÄÄN JUURTUNUT AJATUS SIITÄ, ETTÄ MIEHET OVAT NAISIA ARVOKKAAMPIA
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005974106.html
PRAVDA 23.1.2019

Vai että seksuaalisen väkivallan takana on käsitys tekijän omasta paremmuudesta? Tämä on varmasti totta. Sen sijaan väite, että kyseisen ajattelutavan esiintyvyys ei olisi sidottu kulttuuriin on täyttä soopaa. MENA-alueella on ilmeistä, ja on olemassa eurooppalaisia tutkimuksiakin aiheesta, millainen tasa-arvo-käsitys ko. alueilla, ja alueilta tulleilla, vallitsee. Väite, että tilanne olisi samanlainen Suomessa on helposti arvioitavissa esim. STM:n tasa-arvobarometeistä, jossa suurin osa suomalaisia ilmoittaa sukupuolten välisen tasa-arvon toteutuvan maassa. Ei tarvitse siis edes erikseen kysyä ovatko sukupuolet tasa-arvoisia, vaan yleinen mielipide on, että tasa-arvo myöskin tosiasiallisesti toteutuu.

Olisi kiva kuulla, mihin lähteisiin professorin väite perustuu.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Atte Saarela - 23.01.2019, 12:24:01
Olisi kiva kuulla, mihin lähteisiin professorin väite perustuu.
Eihän tällaisilla tieteenaloilla tarvitse olla mitään sen kummempia lähteitä kuin vaikka että juteltiin tästä kaverien kanssa Palefacen keikalla
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: n.n. - 23.01.2019, 12:31:06
Olisi kiva kuulla, mihin lähteisiin professorin väite perustuu.
Eihän tällaisilla tieteenaloilla tarvitse olla mitään sen kummempia lähteitä kuin vaikka että juteltiin tästä kaverien kanssa Palefacen keikalla

Juurikin sen takia niitä pitäisi aina vaatia
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Pentecost - 23.01.2019, 12:32:43
Lainaus
Sarah Green
professori, sosiaali- ja kulttuuriantropologia, Helsingin yliopisto

Lainaus
Kulttuuriantropologia on oppi ihmisistä, yhteisöistä ja käyttäytymisen sosiaalisesta rakentumisesta eri aikoina ja eri puolilla maailmaa. Haluamme oppia tuntemaan ja ymmärtämään erilaisia kulttuureita ja tutkimme, kuinka kulttuuri vaikuttaa ihmisten elämään. Kansainvälistyvässä maailmassa kulttuurien tuntemus niin paikallisella kuin globaalillakin tasolla on tärkeää yhteiskunnallisten ilmiöiden ja ongelmien ymmärtämiseksi.

Et sellaista kulttuuriantropologiaa, mutta syy ei tietenkään ole kulttuurissa...ei mitenkään...vaan kaikki kulttuurit ovat samanarvoisia ja raiskaahan ne suomalaisetkin.

Tästä kognitiivisesta dissonanssista tietysti herää se kysymys, että miten mahtaa vakavasti otettavista tieteentekijöistä tuntua tälläisten kulttuuriantropologien ja naistutkimuksen tekijöiden kanssa samassa yliopistossa? Veikkaan, ettei kovin kliffalta.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Bellerofon - 23.01.2019, 12:34:11
Lainaus
VIIME AIKOINA laajasti esillä olleet Oulun tapahtumat ovat kauhistuttavia. Kun viha on etusijalla tapahtumien käsittelyssä, on vaarana, että näiden tapahtumien keskeisin ulottuvuus jää keskustelussa sivuun.

Viha ei varmasti ole ollut päällimmäisenä vaan ratkaisukeskeisyys. Erityisesti sellaiset suomalaiset ovat tuohtuneita, jotka on leimattu rasisteiksi varoittaessaan juuri näistä tapahtumista ja tuohtumus kohdistuu hyvää tarkoittaviin idiootteihin.

Lainaus
Onkin olennaista pysähtyä hetkeksi ajattelemaan, mistä nämä tapahtumat kertovat ja mihin ne kehottavat tarttumaan.

Osa meistä ajatteli etukäteen ja esitti varoituksia. Nyt tulisikin osan pyytää anteeksi ja tarttua toimenpiteisiin, jolla vastaavat tapahtumat estetään toistumasta.

Lainaus
ENSINNÄKIN tärkeintä on ymmärtää, että nuoriin naisiin kohdistuneissa rikoksissa on ennen kaikkea kyse sukupuolesta. Vaikka teot ovat seksuaalisia tekoja, ne ovat ensisijaisesti miesten naisiin kohdistamia sukupuolisen väkivallan tekoja.

Ja nyt vedetään sitten mutkat niin suoraksi, että edes betonivalllit eivät pysäytä. Onko niitä sukupuolia nyt olemassa vai onko se vain sosiaalinen konstruktio? Koittakaa nyt jumalauta päättää. Tässä on taas hyvin mustavalkoisesti miehet vastaan naiset ja muussa dialogissa puhutaan kymmenistä sukupuolista.

Lainaus
Toiseksi näissä hyökkäyksissä ei ole kyse erilaisesta kulttuurista tai etnisyydestä. Miesten seksuaalista ja muuta väkivaltaa kohdistuu naisiin säännönmukaisesti joka puolella maailmaa, huomattavan paljon myös suomalaisessa kulttuurissa. Lähimuistissa ovat esimerkiksi kristillisen herätysliikkeen perheissä ilmi tulleet suomalaisten miesten tyttöihin ja naisiin kohdistamat seksuaalirikokset. Tällaiset aikuisten, luotettujen miesten tekemät teot, jotka ovat jatkuneet vuosia, jättävät usein uhreihin syvät ja elinikäiset haavat.

..sukupuolen pahuuden kautta sitten kierteellä ja kerien han-argumenttiin.

Lainaus
Vaikka nykyinen kristinusko ja islam molemmat tuomitsevat seksuaalisen väkivallan, ne kuuluvat samaan kulttuuripiiriin, jossa naiset on pitkään alistettu miehille – kutsuttakoon tätä vaikka patriarkaaliseksi järjestykseksi paremman termin puutteessa.

Professori voisikin näyttää sen koraanista sen kohdan, jossa vääräuskoisten kohdalla raiskaaminen on jollain tasolla kielletty. Islamissa koraania noudatetaan hyvin kirjaimellisesti, joten jos professori noin sanoo, niin se on varmaan totta?

Lainaus
TUTKIMUSTIEDON perusteella on selvää, että seksuaalisen väkivallan ytimessä on sukupuoliin liittyvä, laajalle levinnyt arvomaailma. Tämä on syvälle juurtunut käsitys siitä, että miehet ovat arvokkaampia kuin naiset ja naisten yläpuolella. Käsitykseen sisältyy myös ajatus, jonka mukaan miehillä on etuoikeuksia koskien naisten elämää ja kehoja, ja että naiset ovat – tai heidän pitäisi olla – passiivisempia ja tottelevaisempia kuin miehet.

Siis mitä.. Kyse ei siis ole kulttuurista vaan siitä että eräissä kulttuureissa naiset rinnastetaan kotieläimiin tai ajoneuvoon.

Lainaus
NÄMÄ uskomukset vallitsevat laajoissa osissa maailmaa ja myös Suomessa huolimatta sukupuolten tasa-arvon pitkäaikaisesta edistämisestä. Ennakkokäsitys sukupuolten hierarkiasta eli epätasa-arvosta johtaa sekä tietoisesti että tiedostamatta tapahtuvaan naisten kontrolliin ja huonompaan kohteluun työpaikoilla, kotona, julkisuudessa ja läheissuhteissa.

Niin, ettäs tiedätte miessiat, että naisten huono kohtelu työpaikoilla ja kotona on teidän vika ja maailma olisi parempi paikka ilman meitä miessikoja. Professorin kirjoituksesta paistaa aivan järkyttävä tarve ajaa omaa kieroutunutta agendaansa Oulun raiskausten varjolla.

Lainaus
Oulun järkyttävien tapahtumien pitäisi siis saada meidät ennen kaikkea ajattelemaan sukupuolipolitiikkaa. Nämä tapahtumat koskevat meitä kaikkia, ja ne pitäisi nähdä #metoo-liikkeen valossa eikä osana erilaisuutta ja maahanmuuttoa koskevaa keskustelua.

And my point is.. Rouva ratsastaa raiskausvankkurilla kohti pinkkiä auringonlaskua sateenkaaren ali.

Lainaus
VIHA ja vihaisuus tulisi kohdistaa sukupuolitettuun väkivaltaan, siihen samaan alistavaan valtaan, johon myös suomalaiset miehet syyllistyvät suomalaisia naisia kohtaan.

Joku taisi vihan kohdistaa yleisesti miehiin, joten mitäpä tähän lisäämään.

Lainaus
Vihaisuuden lisäksi tarvitsemme syvällistä pohdintaa, politiikkaa ja tekoja, jotka johtavat kohti sukupuolten tasa-arvon kulttuuria. Tällä tiellä olemme vasta alussa.

Ei hyvät professorit, ei nyt tarvita pohdintoja vaan toimenpiteitä, joilla luodaan turvallisuutta nuorisollemme. Näitä raiskauksia ei olisi tapahtunut, jos raiskaajia ei olisi turvattomasta Ruotsista päästetty Suomeen. Nyt tasa-arvo vain ja ainoastaan heikkenee Suomessa ja se johtuu siitä, että maahan lappaa täysin erilaisesta kulttuurista, joka ei todellakaan vaivaa päätään kuudellatoista sukupuolella tai keksityillä sukupuolipronomineillä.

Lainaus
Sarah Green

professori, sosiaali- ja kulttuuriantropologia, Helsingin yliopisto

Tuija Pulkkinen

professori, sukupuolentutkimus, Helsingin yliopisto

Kovia tieteitä, sano


Sininen ja punainen väri ovat vain ylläpidon käyttöön (kts. säännöt). Muokattu ja lisätty lainaukset.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Faidros. - 23.01.2019, 12:37:24
Uskokaa nyt viimein ihan huviksenne, että kyse ei ole etnisyydestä tai kulttuurista, vaan ahdasmielisestä uskonno(i)sta. Todisteena tästä esitän, että kulttuuriperimältään täysin suomalainen nainen voi alistua islamiin ja esimerkkejä on ihan helvetin monta.

Ja sitten se viiltävä totuus. Myös Suomen omissa kristillisissä lahkoissa harrastetaan samaa. Suhteutettuna islamiin, en tiedä kuinka paljon, mutta aina liian paljon.
Koko väestöön verrattuna uskonnollisten osuus on suuri.

Ennenkuin hihhulit esittää vastalauseitaan, lukekaa tarkasti postaukseni.

Ja ihan omana mielipiteenäni esitän, että islam on jo ideologialtaan seksuaalirikos.
Tsekeissä sitä suunnitellaan kiellettäväksi haitallisena ideologiana, mutta niinhän kaikki "kolmea" nasseakin ehdotetaan ideologialtaan kiellettäväksi ihan täällä Suomessa, niin miksei sitten islamia?
Ei se ole niin vaikeaa kuin luulisi, kun aletaan miettimään jonkun mielipiteen kieltämistä haitallisena.
Ja jos multa kysytään, niin ensin islam....................................sitten tulee kommunismi ja sitten....

Ämeericä on siitä hieno maa, että WW2:n jälkeenkin hyväksyttiin niin nasset ja kommarit, tosin pienen yskimisen jälkeen.

  -I-
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: IDA - 23.01.2019, 12:37:54
Tyypillistä tieteellisen maailmankuvan tuottamaa roskaa. Ei kannata edes perata, vaan pitää viskata takaisin jorpakkoon, jos vielä on elinkykyinen.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Reinhardt42 - 23.01.2019, 13:15:21
Missään muslimeihin liittyvässä sairaimmassakaan paskassa ei ole ikinä kyse mistään. On vain rasismia ja VHM: n vastuu tapahtuneesta. Asia kunnossa.  Ja on rikkaus. Ei mulla muuta.👍
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: akez - 23.01.2019, 13:17:20
Lainaus käyttäjältä: pseudotieteilijät Sarah Green professori, sosiaali- ja kulttuuriantropologia, Helsingin yliopisto & Tuija Pulkkinen professori, sukupuolentutkimus, Helsingin yliopisto
Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä – Niiden takana on syvään juurtunut ajatus siitä, että miehet ovat naisia arvokkaampia

Tyypillinen äärivasemmistolaista feminismiä edustava kirjoitus. Näille feminismi ei tarkoita naisten aseman parantamista, vaan islamin asialla olemista. Se taas johtaa vääjäämättä naisen aseman HEIKKENEMISEEN.

Tuossa sapluunassa taas ei ole päätä eikä häntää. "Pseudotutkijoiden" kirjoitus on erinomainen esimerkki tästä älyttömyydestä. Taustalla lienee jossakin "sosialistisessa internationaalissa" tai "politbyroossa" sovittu strateginen linjaus, jonka perimmäinen tarkoitus jää ulkopuolisille hämäräksi. Poliittisia tavoitteita tuossa kuitenkin ajetaan ja niihin kietoutuu myös haittamaahanmuutto. Tämä ilmiö on niin universaali vasemmistosuuntautuneessa feminismissä, että se ei voi olla sattumaa.

Hämmästyttävintä on, että niin monet naiset ilmeisesti haluavat tosissaan heikentää omaa ja kanssasisariensa asemaa liittoutumalla islamin kanssa omaksi vahingokseen. Luulisi naistenkin jo nostavan äläkän tuollaisista "tutkijoista". Haittamaahanmuutto ei edusta millään muotoa heidän intressejään, kuten nähtiin jo Oulussa.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Atte Saarela - 23.01.2019, 13:26:35
Tyypillinen äärivasemmistolaista feminismiä edustava kirjoitus. Näille feminismi ei tarkoita naisten aseman parantamista, vaan islamin asialla olemista. Se taas johtaa vääjäämättä naisen aseman HEIKKENEMISEEN.

Tuossa sapluunassa taas ei ole päätä eikä häntää. "Pseudotutkijoiden" kirjoitus on erinomainen esimerkki tästä älyttömyydestä. Taustalla lienee jossakin "sosialistisessa internationaalissa" tai "politbyroossa" sovittu strateginen linjaus, jonka perimmäinen tarkoitus jää ulkopuolisille hämäräksi. Poliittisia tavoitteita tuossa kuitenkin ajetaan ja niihin kietoutuu myös haittamaahanmuutto. Tämä ilmiö on niin universaali vasemmistosuuntautuneessa feminismissä, että se ei voi olla sattumaa.
Minä luulen, että näiden naisten hoivavietti ja tarve kokea itsensä merkityksellisiksi nyt vaan jotenkin kanavoituu aivan päin honkia.

Koska näille naisille "tieteentekeminen" on ensisijaisesti keino purkaa näitä tarpeitaan, myös aito älyllinen kritiikki joutuu väistymään, jos tällä porukalla nyt muutenkaan olisi siihen kykyä.

Minusta tässä on psykologisesti jotain samaa kuin jossain suuruusharhoista kärsivässä miehessä jolla on vaikka suurenmoisia keksintöjä jotka eivät nyt sitten käytännössä ihan toimikaan koska itsekritiikkiä puuttuu.

Mutta toisin kuin oikeassa elämässä, missä karut realiteetit useimmiten tulevat vastaan, yliopistomaailmassa todellisuutta voi pakoilla lähes loputtomasti, sillä joiltakin tieteenaloilta aito kriittisyys todellakin on kadonnut lähes kokonaan. Ainut mitä tarvitaan on kyky kirjoittaa mukaansatempaavasti ja pintapuolisesti uskottavan kuuloisesti, ja sitähän monilla maailmanparantajilla kyllä riittää.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Ajattelija2008 - 23.01.2019, 13:35:09
"Tutkija" Tuija Pulkkinen saa toki vaatia naisten aseman heikentämistä ja naisiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan lisäämistä. Hänellä on demokraattisessa maassa siihen oikeus.

Sen sijaan Helsingin yliopistolla ja Akatemialla ei ole oikeutta rahoittaa hänen tekemää valehtelua ja pseudotiedettä verovaroista. Rahoittaja syyllistyy virkavirheeseen.

Miksi "tutkija", joka väittää vastustavansa väkivaltaa, ajaa kulttuurin muuttamista siihen suuntaan, että naisiin kohdistuisi enemmän väkivaltaa? Miksi jotkut naiset rakastuvat vankilassa istuvaan naisten murhaajaan?

He tuntevat hyötyvänsä yhteiskunnan raaistumisesta. Viime kädessä he toivovat jälkeläisilleen enemmän aggressiivisuusgeenejä ja aggressiivista kulttuuria. Näiden väkivaltaa rakastavien naisten vihollinen on järjestäytynyt yhteiskunta.

Atte Saarela yllä esittää hypoteesin, että hoivavietti ajaa jotkut naiset tukemaan rikollisten maahantuloa. Pinnallisella tasolla psykologisesti näin voi olla, mutta hoivavietti ei evoluutiossa ole muuta kuin väline omien jälkeläisten elinolojen parantamiseen. Kun nainen pyrkii lisäämään rikollisuutta Suomessa, niin evoluutiossa motiivi on saada omiin jälkeläisiin rikollisuusgeenejä, tai jos niitä jo naisessa itsessään on tarpeksi, niin hän katsoo jälkeläistensä hyötyvän rikollisuudesta.

Motiivia etsiessä on aina syytä katsoa, kuka hyötyy. Jos mies kannattaa rikollisuuden lisäämistä, niin hän katsoo hyötyvänsä rikollisuudesta. Hyöty voi olla aivan suora, kuten että lakimies kuittaa enemmän palkkioita laittomien siirtolaisten tekemistä rikoksista, tai työnantaja välttää veroja palkkaamalla laittomia siirtolaisia.

--

Lisäys:
Yllä oleva selittää sitä paradoksia, että nämä "tutkijanaiset" ilomielin houkuttelevat laittomia siirtolaisia hukkumaan Välimereen. Jos todella välität jostain ihmisestä, niin et kai sentään halua asettaa häntä huomattavaan hengenvaaraan? Oikean hoivavietin omaava tekisi kaikkensa, että vaarallinen liikenne lopetetaan.

Kyse ei ole hoivavietistä, vaan halusta saada Suomeen itselle sopivaa väestöainesta. Tavoite on itsessään aggressiivinen, ja jos siinä sivussa 20 000 ihmistä hukkuu, niin ei sillä ole mitään väliä tällaiselle humaanin ihmisen irvikuvalle.

Vastaavasti orjalaivoilla 1700-luvulla kuoli paljon ihmisiä, mutta ei se orjien ostajia kiinnostanut. Samalla tavalla EU:hun laitonta työvoimaa hamuava EU-eliitti vähät välittää hukkumisista.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Atte Saarela - 23.01.2019, 13:47:36
"Tutkija" Tuija Pulkkinen saa toki vaatia naisten aseman heikentämistä ja naisiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan lisäämistä. Hänellä on demokraattisessa maassa siihen oikeus.

Sen sijaan Helsingin yliopistolla ja Akatemialla ei ole oikeutta rahoittaa hänen tekemää valehtelua ja pseudotiedettä verovaroista. Rahoittaja syyllistyy virkavirheeseen.
Ei kylläkään syyllisty, koska virkavirhe määritellään ympäröivän yhteiskunnan lainsäädännön perusteella.

Tietysti Suomen kannattaisi seurata Unkarin esimerkkiä ja karsia tällaisten "tieteenalojen" rahoitusta, mutta jos tällaista ehdottaa, siitä seuraa varmaan keskustelu siitä

"miten nyt käy laaja-alaisuudelle ja humanistiselle sivistykselle ja ajaudummeko fakki-idiotismiin jossa vain rahalla ja numeroilla on väliä" jne jne

Se kyllä on suuri ongelma, että useimmat ihmiset eivät ymmärrä, miten hataralla pohjalla se mitä kutsumme "tieteeksi" usein on.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Sibis - 23.01.2019, 13:47:58
HS on jo jonkin aikaa ollut niin marginaalissa juttuineen ja "faktoineen" ,että taitavat kirjoitella lähinnä itselleen näitä juttuja.  Älkää nyt vaan maksako niille enää yhtään mitään tilaamalla tällaista ROSKAA .

Täytyy myöntää, että otan aina yhden(joskus kaksikin) hesaria marketin aulasta ilmaisjakelupisteestä(Iso-Omena).

Mulla on pentukoira joka tekee tarpeensa aina lehden päälle. Biojätteeseen menee eikä lehtiastiaan roskiksessa.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: n.n. - 23.01.2019, 13:49:27
Epäilisin, että ajatusrakennelma tässä taustalla on jonkinlainen miehinen perisynti ts. miehet ovat kaikkialla yhtä aggressiivisia ja raiskaavia ja alueelliset erot selittyvät naisten voimaantumisella. Suomessa naisasia on edistyneempi ja yhteiskunta siis muovautunut kuohitsemaan miesten aggrssiiviset halut paremmin kuin esim. lähi-idän maissa.

Tästä voidaan johtaa se, että koska miehissä ei ole eroja, on ihan sama mistä miehet ovat lähtöisin, koska se on naisten rakentama yhteiskunta, joka rajoittaa miesten käyttäytymistä joka tapauksessa.

Samoin voidaan päätellä, että koska väkivallan määrä Suomessa ei ole nolla, naisasialiike ei ole täälläkään edistynyt riittävästi ts. kuohinta ei ole 100%

Jos myönnettäisiin, että erot ovat kulttuurisidonnaisia eli siis miehissäkin on eroja, seurauksena sortuisi:
- miehiä vihaava maailmankuva
- em. ajatusrakennelma
- perustelu loppumattomalle naisasia- ja tasa-arvokohkaamiselle
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Ajattelija2008 - 23.01.2019, 13:55:00
Epäilisin, että ajatusrakennelma tässä taustalla on jonkinlainen miehinen perisynti ts. miehet ovat kaikkialla yhtä aggressiivisia ja raiskaavia ja alueelliset erot selittyvät naisten voimaantumisella.

...

Tästä voidaan johtaa se, että koska miehissä ei ole eroja, on ihan sama mistä miehet ovat lähtöisin, koska se on naisten rakentama yhteiskunta, joka rajoittaa miesten käyttäytymistä joka tapauksessa.

Tuo hypoteesi on väärä. Huomaat, että näiden "tutkijoiden" sympatia poikkeuksetta kohdistuu aggressiivisesta kulttuurista tuleviin miehiin. Kiinasta ja Itä-Aasiasta tulevista miehistä he eivät ole ollenkaan kiinnostuneita. Todellinen psykologinen motiivi "tutkijoilla" on siis väkivallan määrän lisääminen.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Atte Saarela - 23.01.2019, 13:57:00
Tuo hypoteesi on väärä. Huomaat, että näiden "tutkijoiden" sympatia poikkeuksetta kohdistuu aggressiivisesta kulttuurista tuleviin miehiin. Kiinasta ja Itä-Aasiasta tulevista miehistä he eivät ole ollenkaan kiinnostuneita. Todellinen psykologinen motiivi "tutkijoilla" on siis väkivallan määrän lisääminen.
En usko, että ainakaan mitenkään tietoisesti on kyse siitä..

Minusta ne tutkijat vaan haluavat kokea olevansa hyviä ihmisiä ja että edustavat rakkautta ja rakkaushan tietysti voittaa jotta voi tuntea itsensä vielä paremmaksi ihmiseksi jne jne.

Muilla kuin Lähi-Idästä ja Afrikasta tulevilla mamuilla menee Suomessa jo valmiiksi melko hyvin, joten hyysääjät eivät voi heidän kauttaan kokea valheellisia saavutuksen ja merkityksellisyyden tunteita, siksi heistä ei olla niin kiinnostuneita.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: MiljonääriPlayboy - 23.01.2019, 13:57:32
Onpas paksua puuroa. Onko Hyysärin toimituksessa niin kylmä että pitää lämpimikseen tällaista kirjoitella?
Tämä juttu oli hesarin mielipide-osastolla

Mielestäni [mielipide-osaston käyttö] ei millään tavalla vapauta Hyysäriä vastuusta sisällön suhteen. Tuollaisen monikulttuurituuban julkaiseminen on täysin tietoinen valinta Hyysäriltä. Hyysäri seisoo noiden mielipiteiden takana. Jos joku haluaisi esim. julkaisualustaa tietyille Adolf-sedän Mein Kampfista poimituille teorioille, niin Hyysäri tuskin niitä julkaisisi. Koska Hyysäri vastaa mielipideosastollaankin julkaistavan materiaalin sisällöstä. Joko tukee niitä mielipiteitä julkaisemalla, tai vastustaa olemalla julkaisematta.

e:typo
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Vaniljaihminen - 23.01.2019, 13:59:08
Lainaus käyttäjältä: pseudotieteilijät Sarah Green professori, sosiaali- ja kulttuuriantropologia, Helsingin yliopisto & Tuija Pulkkinen professori, sukupuolentutkimus, Helsingin yliopisto
Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä – Niiden takana on syvään juurtunut ajatus siitä, että miehet ovat naisia arvokkaampia


- Vastataanpa sitten tuohon että islam. Se ei ole etnisyys ja siihen kuuluu syvälle juurtunut asenne siitä, että miehet ovat naisia arvokkaampia ja se on läpensä seksuaalirikollista toimintaa.

Mutta hyvät hömppäprofessorit toki eivät hyväksy tuota vastausta mutta pakkoko heitä on periaatteessa kuunnella. He hyväksyvät vain vastauksen "miehet ovat kollektiivisesti syyllisiä" - se on kuultu jo Rutoisissakin.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Ajattelija2008 - 23.01.2019, 14:02:41
Tuo hypoteesi on väärä. Huomaat, että näiden "tutkijoiden" sympatia poikkeuksetta kohdistuu aggressiivisesta kulttuurista tuleviin miehiin. Kiinasta ja Itä-Aasiasta tulevista miehistä he eivät ole ollenkaan kiinnostuneita. Todellinen psykologinen motiivi "tutkijoilla" on siis väkivallan määrän lisääminen.
En usko, että ainakaan mitenkään tietoisesti on kyse siitä..

Minusta ne tutkijat vaan haluavat kokea olevansa hyviä ihmisiä ja että edustavat rakkautta ja rakkaushan tietysti voittaa jotta voi tuntea itsensä vielä paremmaksi ihmiseksi jne jne.

Kun kyse on "tutkijasta", jonka ajattelu on läpikotaisin ristiriitaista, niin voi kysyä, mikä on "tietoista". Ulkopuolisen näkökulmasta kyseinen tutkija valehtelee systemaattisesti ja loogisesti lisätäkseen rikollisuutta.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: n.n. - 23.01.2019, 14:05:25
Tuo hypoteesi on väärä. Huomaat, että näiden "tutkijoiden" sympatia poikkeuksetta kohdistuu aggressiivisesta kulttuurista tuleviin miehiin. Kiinasta ja Itä-Aasiasta tulevista miehistä he eivät ole ollenkaan kiinnostuneita. Todellinen psykologinen motiivi "tutkijoilla" on siis väkivallan määrän lisääminen.

Sekin toki voi olla. Uskon kuitenkin, että taustalla on sama dissonanssi kuin muutenkin eli omat seksuaaliset halut eivät kohtaa muuta laadittua logiikkaa ja sitten se, että ko. miehet istuvat paljon paremmin tähän pahuusolettamaan kuin eurooppalaiset miehet
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Oho - 23.01.2019, 14:10:38
Tyypillistä tieteellisen maailmankuvan tuottamaa roskaa. Ei kannata edes perata, vaan pitää viskata takaisin jorpakkoon, jos vielä on elinkykyinen.

Tieteellinen maailmankuva? Jos raiskausten takana on syvaan juurtunut usko miesten naista suuremmasta arvosta, eiko se ole nimenomaan kulttuurista? Etnisyys ei tietenkaan mitaan selita muuta kuin jonkun latentin kautta, samaan tapaan kuin kesa latenttina siina jaatelo ja hukkumiskuolema vertauksessa. Sinansa ihan puhdasta paskaa on vaittaa etta naisen aseman suhteen kulttuureiden valilla ei ole variaatiota. Eika se muutenkaan ihan niin yksioikoista ole, jos haluaa vastakkaisen esimerkin lyhyt excursio kirkkomaalle ja sankarihauta-alueelle riittaa. Jotain kertoo feministien kohkaaminen naisten kohtaamasta vakivallasta, vaikka miesten riski kohdata vakivaltaa on monikertainen. Miehet sitten kohdannee sita parempaa vasemmistolaista vakivaltaa.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Bellerofon - 23.01.2019, 14:28:54
Usko on likimain sama kuin kulttuuri. Perinteisten uskojen rinnalle on noussut monikulttuurin nimeen vannovat hörhöt. Monikulttuurisuus on itsessään paradoksi, jota ei voi olla olemassa, jos ei ole erilaisia kulttuureja.
 Samaan koriin hörhöjen kanssa joutaa premissit: ei ole olemassa parempia tai huonompia kulttuureita tai jakamaton ihmisarvo.
Monet hyvää tarkoittavat idiootit ammentavat kristinuskon hyvyydestä ja vihan unohtamisesta sekä lähimmäisen rakkaudesta ja koston kierteestä irti pääsemisestä.
 Kaikissa kulttuureissa tavoiteltavat hyveet eivät ole yhdenmukaisia ja osassa jopa päinvastaisia.
Ihminen ei helposti luovu omasta kulttuuristaan, mikä näkyy hyvin esim Yhdysvalloissa.
Otsikko: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Toni R Jyväskylästä - 23.01.2019, 14:31:57
Minä olen mt-ongelmainen, syrjäytynyt ja "toksista maskuliinisuutta" ihannoiva mies (kehonrakennus). Mun pitäisi ilmeisesti olla sosiologisesta asemastani johtuen, todellinen riski naisille. Mutta en ole koskaan kohdistanut naisiin väkivaltaa.
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Parzival - 23.01.2019, 14:52:03
Vaikka kuinka "tutkija" yrittää pestä kulttuurin ja etnisyyden pois raiskauksien syistä, jää se tärkein, eli uskonto eli islam mainitsematta.

Kyllä islam mainitaan.

Lainaus
Vaikka nykyinen kristinusko ja islam molemmat tuomitsevat seksuaalisen väkivallan, ne kuuluvat samaan kulttuuripiiriin, jossa naiset on pitkään alistettu miehille – kutsuttakoon tätä vaikka patriarkaaliseksi järjestykseksi paremman termin puutteessa.

Mutta vain yhdessä kristinuskon kanssa. Tuo viittaus kristinuskoon on laitettu tuonne, jotta  islamia ei tarvitsisi mainita erikseen. Jokainen toki tajua miten valheellinen tuo rinnastus on kun vertaa eurooppalaista kristillistä kulttuuria Lähi-Idän takapajuloihin.
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: -PPT- - 23.01.2019, 15:22:08
Mitenkään islamia puolustelematta on sanittava ettö vaikka kaikki muslimimaat on paskamaita niin kaikki paskamaat eivät ole muslimimaita.

Muistatteko tapauksen kun afrikkalainen puskaraiskaaja alkoi tekonsa jälkeen juttelemaan ystävällisesti uhrilleen ja pyysi tätä facrbook- kaveriksensa, mikä auttoi kiinnisaamisessa.

Kyseessä on siis alhaisen impulssikontrollin ja idiotismin yhdistelmä. Se että tuollainen yhdistelmä on erityispiirre tietyssä osassa maailmaa on sitten asia erikseen.
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Luotsi - 23.01.2019, 15:23:04
Hesari junttaa taas linjaansa pseudotieteellisyyden suohon. Eipä ole mitään uutta.
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Siili - 23.01.2019, 15:32:00
Mitenkään islamia puolustelematta on sanittava ettö vaikka kaikki muslimimaat on paskamaita niin kaikki paskamaat eivät ole muslimimaita.

Muistatteko tapauksen kun afrikkalainen puskaraiskaaja alkoi tekonsa jälkeen juttelemaan ystävällisesti uhrilleen ja pyysi tätä facrbook- kaveriksensa, mikä auttoi kiinnisaamisessa.

Hän on irakilainen, eli ilmeisesti muslimi:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001125272.html

Olisi mielenkiintoista tietää, missä kaveri on tällä hetkellä.  Tuomion (neljä vuotta vankeutta) julistamisesta on hieman vajaa kolme vuotta.  Ensikertalaisena (Suomessa) hän on varmasti päässyt jo vapaaksi.  Onko hän saanut turvapaikan?  Jos ei, onko valitus/uusinta-anomusruljanssi päällä?  Jos ei, onko häntä yritetty palauttaa Irakiin?  Jos on, niin onnistuttiinko siinä?
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Ernst - 23.01.2019, 16:44:38
Tunnustan synnin. Puolustus: tunne vihollisesi, sanoi jo strategi ja filosofi Sun Tzu jo eläessään.

Mutta Sun Tzu:kaan mennyt niin pitkälle, että olisi neuvonut rahoittamaan vihollistaan  ;)

Sodankäynnillä on hintansa...Lopputulos ja sotakorvaukset kuittaavat nyt kirvelevät menetykset.
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Puskistahuutelija - 23.01.2019, 16:50:15
Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä – Niiden takana on syvään juurtunut ajatus siitä, että miehet ovat naisia arvokkaampia.

Tämä ei ole tieteellisesti pätevä argumentti, koska se ei vie ajatusprosessia loppuun asti vaan jättää sen puolitiehen. Tässä kirjoituksessa keskitytään oireeseen, eikä itse sairauteen. Sairauden hoitaminen on tie paranemiseen, oireen hoitaminen vakavissa tapauksissa vain helpottaa potilaan oloa.

Ajatus siitä, että miehet olisivat naisia arvokkaampia, johtuu jostain. Se on yhteiskunnallinen dogmi. Se ei ole taivaasta pudonnut, iankaikkisuuden kestävä, muuttumaton asia. Sille on jokin selittävä tekijä, joka on opittu ja omaksuttu jostain.
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Larry - 23.01.2019, 17:07:09
Tässä kun hiljattain Oulun rikastumisen jälkimainingeissa ihmeteltiin, miten valtamedia nyt äkkiä näin kovin nuivistuneelta vaikutti, kyse oli vain tietoisesta harhautuksesta. Pistetään muutaman viikon ajan vähän nuivempaa settiä kehiin, jotta Perussuomalaiset eivät ole ainoa tilannetta kritisoiva taho. Nyt ollaan palattu taas normilinjaan ja paskaa tulee tuutin täydeltä.

Eli, kun luen uutisia matujen suorittamista lasten joukkoraiskauksista, minun ei tule ottaa esille tämän tilanteen mahdollistanutta turvapaikkapolitiikkaa, vaan minun tulee suomalaisena miehenä suorittaa jonkinlaista itseruoskintaa "tällaista paskaa me miehet olemme"? Mitäköhän helvettiä nyt taas arvon professorit?

Ja mistä "kristityn herätysliikkeen seksuaalirikoksista" tuossa oikein puhutaan? Jossain herätysliikkeessä joskus raiskattiin myös Suomessa? Selvä. Tämä suomalaisten miesten/suomalaisen kulttuurin syyllistämisyritys menee jo aivan naurettavalle tasolle. Nämä ovat näitä viimeisiä han-kortin kuolon korahteluja, Helsingin alueella kun ulkomaalaiset suorittavat jo määrällisestikin raiskauksista suurimman osan, on vain ajan ja arvopohjapolitiikan kysymys, milloin koko Suomessa.
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 23.01.2019, 17:23:09
Muistatteko tapauksen kun afrikkalainen puskaraiskaaja alkoi tekonsa jälkeen juttelemaan ystävällisesti uhrilleen ja pyysi tätä facrbook- kaveriksensa, mikä auttoi kiinnisaamisessa.

Hän on irakilainen, eli ilmeisesti muslimi:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001125272.html


Tämä alkanut vaikuttaa vähän siltä, että raiskaus on sitä normaalia seksiä tuossa kulttuurissa. Siksi alkoi jutella uhrille ystävällisesti?
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Ludicrous - 23.01.2019, 17:52:19
Voisivat arvon tutkijat pikkuhiljaa jo liittyä meidän muiden seuraan tänne 2010-luvulle omasta suvaitsemattomasta menneisyydestään. Miten tästä voi tehdä sukupuolikysymyksen, sillä raiskaavathan naisetkin? Raiskaajan olettaminen mieheksi vain koska hänellä on penis on juuri sitä toksista heteronormatiivisen patriarkaatin näkemystä, mistä kaikki suvaitsevat ihmiset irtisanoutuvat täysin ilman ehtoja. Tutkimatta on mahdotonta sanoa mitään raiskaajien sukupuolesta suuntaan tai toiseen ja mikä tahansa tutkimus, joka osoittaa yliedustusta raiskauksissa minkä tahansa 78 sukupuolen toimesta on automaattisesti väärin. Sellaisen tutkimuksen tekijä on rasisti ja häntä on vainottava säälimättä, mieluiten itsemurhan partaalle asti.

Helsingin yliopistolle tiedoksi: olen käytettävissä suvaitsevaisuuskouluttajaksi henkilökunnallenne, mitä he selkeästi tarvitsevat mitä kipeimmin, kunhan vain sovimme hyvin mittavasta korvauksesta.
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Parzival - 23.01.2019, 18:02:18
Äärivasurifeministi ei ole (sukupuolesta riippumatta) tyypillisesti mikään alfa.

Akateeminen vasemmistolainen ei itse ole mikään sorrettu eikä sorretuista yleensä mitään välitä. Yhteiskunnassa menestyminen edellyttää  tiettyjä taitoja, joita näiltä ihmisiltä puuttuu. Älykkyyttä heillä voi olla keskivertoa enemmän ja siksi kiukku ja kauna menestyviä kohtaan, kun luonnevikaisuus vie omat menestymismahdollisuudet. Johtamis- ja organisoimiskyvyt on nimetty "toksisiksi" tai "valtarakenteiksi" beta-miehen tuskaa helpottamaan.

Tämä selittänee myös sen, miksi islamilaiset sortokulttuurit eivät heitä liikuta. Niitä ei mielletä vallassa oleviksi ja siksi ne eivät aiheuta kaunareaktiota. Enemmän niissä nähdään liittolainen valtaapitävien heikentämiseksi. Hullua mutta tällaista tämä kaunavasemmistolaisuus on aina ollut.

Hassua vain, miksi nämä tietyt kulttuurivasemmistolaiset koko ajan ovat jossain erityisasemassa. Kun henkisesti tasapainoton queer-feministi raivoaa "toksiselle miehelle", on se niin läpinäkyvää, että tyhmimmänkin pitäisi tajuta, mistä on kyse.
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Larry - 23.01.2019, 20:54:12
Mitä itse tuohon sukupuolentutkimukseen, jonka rofessori tämä Tuija Pulkkinen on, olen tutustunut, kyseessä on täysi poliittisen ideologian/uskonnon harjoittaminen, ei todellakaan mikään empiiriseen tutkimukseen perustuva tiede. Kaikki alan "tutkimus" lähtee oletuksesta, että VHM on kaikkein pahinta mitä on, ja kaikki yhteiskunnalliset ongelmat ovat tämän syytä, joko suoraan tai välillisesti. Mikäli "tutkimus" ei tätä oletusta tue, se joko tehdään toisella tapaa, jotta se saadan sitä tukemaan, tai vaihtoehtoisesti hylätään kokonaan. Sukupuolitutkimusfeministit eivät pyri tasa-arvoon, vaan pseudotasa-arvoon pseudotieteellisin menetelmin. Lopputulosten tasa-arvo ei edes ole se oikea tavoiteltu lopputulos, vaan jatkuva omien sidosryhmien erityisetujen ajaminen ja VHM:n etujen polkeminen.

VHM:stä voidaan siis syyttää suoraan, mutta mikäli ei-VH-miehen, kuten Oulun lapsiraiskaajamatujen, pahantekoja pitää sukupuolentutkijan julkisesti kommentoida, tässä tapauksessa syytetään sitten kaikkia miehiä ja patriarkaattia. On jokseenkin ristiriitaista, että tämän porukan mukaan matujen tekemien raiskausten pohjalta ei saisi yleistää kaikkia matuja, mutta voidaan toisaalta tehdä aivan pähkähullu yleistys ja syyllistää KAIKKIA miehiä.

On kyllä irvokasta, että tällaista kommunismituubaa julkisrahoitteisesti tuetaan. Yksityisrahoitteisissa yliopistoissa voi puolestani opiskella omilla rahoillaan aivan mitä haluaa (no ei radikaalia islamia sentään), mutta tämän pseudotieteen julkinen rahoitus olisi syytä lopettaa asap.
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: duc - 23.01.2019, 22:51:24
Hohhoijaa. Kannattaako näihin miesvihaa tihkuviin väitteisiin ottaa kantaa? Yritän ja samalla pahoittelen tekstin pituutta ja akakoomisuutta.

Greenin ja Pulkkisen Hesarissa julkaistun mielipidekirjoituksen tavoitteena näyttää olevan vallalla olevalle feministiselle ideologialle tuttu pyrkimys syyllistää, tässä tapauksessa lasten joukkoraiskauksista, yksinkertaisesti miessukupuoli ja miesten rakentama yhteiskunta, jota kirjoituksessa kutsutaan "patriarkaaliseksi järjestykseksi paremman termin puutteessa". Kyseisen ideologian perusoletus on, kuten kirjoituksessa esitetään, että kristinuskon pohjalle rakentuneet länsimaiset yhteiskunnat ja islamin pohjalle rakentuneet yhteiskunnat ovat pohjimmiltaan samanlaisia, koska kristinusko ja islam "kuuluvat samaan kulttuuripiiriin, jossa naiset on pitkään alistettu miehille".

Tästä voinee päätellä, että kirjoittajat olettavat, että molemmissa uskonnoissa ja pitkälti niiden pohjalle syntyneissä yhteiskunnissa vallitsee sama pelkistetty mies- ja naiskuva: Mies on arvokas mutta nainen ei. Koska mies pitää itseään lähtökohtaisesti naista arvokkaampana, on naisen väkivaltainen seksuaalinen alistaminen raiskauksen tavoin miehen mielestä oikein. Ihmiskuva ja siihen liittyvä moraali, joka ilmeni mm. Oulussa tapahtuneissa tyttöjen raiskauksissa viime syksynä, on kirjoittajien mukaan nähtävä "#metoo-liikkeen valossa eikä osana erilaisuutta ja maahanmuuttoa koskevaa keskustelua". Uskonto/kulttuuri ja sen pohjalle rakennettu kulttuuri/uskonto ja yhteiskunta nähdään tässä feminismissä vain sukupuolten välisenä sotana, jossa aina mies on syyllinen ja nainen uhri. Sukupuolipolitiikkaa on siis muutettava naisten asemaa parantavaksi ja poistettava miesten ottamia "etuoikeuksia koskien naisten elämää ja kehoja", jotta saataisiin naisista samanarvoinen osapuoli yhteiskunnassa, kuin mies on.

Yritin yllä luoda mahdollisimman todenmukaisen kuvan Greenin ja Pulkkisen argumentista, joka lähemmin tarkasteltuna on kulttuurihistorialliselle kritiikille hyvin altis. Suurimmat ongelmat siinä liittyvät kaavamaisen ihmiskuvan lisäksi pinnalliseen käsitykseen kristinuskosta ja islamista, jotka molemmat ovat kokeneet erilaisen kulttuurihistoriallisen kehityksen, mikä on väistämättä muokannut niistä erilaisia. 1) Yhteisistä juutalaisista juuristaan huolimatta kristinusko ja islam ovat luonteeltaan erilaisia. Islam on ortopraktinen, tämänpuoleisuutta ja moraalia korostava kuten juutalaisuus, kun taas kristinusko ortodoksinen, tuonpuoleisuutta ja uskon sisältöä korostava.

2) Tärkeää on myös huomioida, että Euroopassa ja Yhdysvalloissa 1700-luvun valistusajan vaikutuksesta länsimaiset yhteiskunnat ovat kokeneet demokraattisen ja sekularisoivan muutoksen, joka islamilaisista maista suurimmaksi osaksi puuttuu, vaikka länsimaat ovat yrittäneet huonolla menestyksellä länsimaistaa muslimimaita 1800-luvulta lähtien. Kyse on, kuten niin monesti olen todennut, uskonnollisen lain merkityksestä yhteiskunnassa. Islamin lain keskeisyys ylläpitää tiukasti klassisen fiqhin mukaista ihmiskuvaa islamilaisissa maissa ja muslimien moraalifilosofiassa ja sitä kautta moraalissa.

Sen sijaan kristittyjen uskonnolliseen lakiin pohjautuva moraali ja moraalifilosofia, jotka jo lähtökohtaisesti, varsinkin luterilaisessa Suomessa, ovat toissijaisia verrattuna juutalaisuuteen ja islamiin, ovat valistuksen kautta nykyisissä länsimaissa muuttuneet ihmiskuvan suhteen ja monin muin tavoin, kun uskonnoton moraalifilosofia on haastanut sen keskusteluun. Länsimaisten kansallisvaltioiden maallinen tosin lähtökohtaisesti kristittyjen säätämä laki on korvannut käytännössä kristittyjen uskonnollisen lain, vaikka ortodoksit ja katoliset pitävät ainakin periaatteessa kiinni kaanoneistaan.

3) Kristillinen seksuaalietiikka, ja etiikka ylipäänsä ainakin luterilaisesta näkökulmasta, rakentuu luonteensa tähden lähtökohtaisesti toisin kuin rabbiinisessa juutalaisuudessa tai klassisessa islamin lain tulkinnassa. Uudessa testanentissa ei ole yksityiskohtaista normistoa vaan lähinnä ajattelua ohjaavia periaatteita kuten kultainen sääntö. Sen lisäksi muut Mooseksen lain tiivistykset kuten kymmenen käskyä ja luterilaisten  huoneentaulut (https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Huoneentaulu) havainnollistavat ainakin luterilaisten kristittyjen perinteistä tapaa tulkinta Mooseksen lakia, mikä ei vastaa Talmudin tai klassisen fiqhin käsitystä oikeasta laista ja lain tulkinnasta. Aina voi tietysti vedota, että luterilaiset ovat marginaaliporukkaa kristinuskossa ja katoliset kanonisine lakineen enemmistöä, mutta Suomessa luterilaiset ovat enemmistö, ja se on muistettava pitää mielessä aina, kun suomalaisesta yhteiskunnasta ja kristinuskosta keskustellaan.

Enemmistö suomalaisista nykykristityistä ei perusta elämäänsä Mooseksen lain määräyksiin vaan ylösnousemususkoon. Edes Uuden testamentin moraalinormit eivät sanele nykysuomalaisen enemmistön moraalia, vaan tapakulttuuri ja lainsäädäntö ovat muuttuneet kahden regimentin opin kautta toisenlaiseksi kuin, miten aluksi katolisessa ja myöhemmin luterilaisessa Suomessa Mooseksen lakia tulkittiin ja noudatettiin. Viime kädessä tämän muutoksen mahdollisti kristinuskon luonne. Suomessa kotostetusti nimenomaan luterilainen kristinuskon tulkinta, jossa kanoninen laki hylättiin.

4) Raiskaus, kuten kaikki rikokset, on määritelty muslimienemmistöisissä maissa fiqhin eli islamilaisen laintulkinnan/oikeustieteen pohjalta, kun taas määritelmä länsimaissa on tehty kristinuskon etiikan, valistusfilosofian keskeisesti muokanneen länsimaisen oikeustieteen pohjalta. Ei liene yllätys, että raiskaus määritellään siten eri kriteerein ja päädytään erilaiseen määritelmään. Vaikka aiempina vuosisatoina länsimainen raiskauksen määritelmä muistutti klassisen fiqhin määritelmää, koska molempien pohja on Mooseksen laissa, ei länsimaissa kristittyjen enemmistö etsi enää määritelmää lähtökohtaisesti Mooseksen laista, vaan uskonnottoman oikeustieteen ja kristillisen etiikan kautta. Kahden tuhannen vuoden aikana ja erityisesti viime vuosisatoina ne ovat aiheuttaneet omaleimaisen muutoksen länsimaisessa raiskauksen määritelmässä. Islamilaisissa maissa raiskaus määritellään yhä lähtökohtaisesti samantapaisesti kuin Mooseksen laissa tarkastellen sitä Muhammadin esimerkin kautta. Se on lähtökohta islamilaisen yhteiskunnan laille, sen tulkinnalle ja muslimien enemmistön moraalille, mistä seuraa fitna-käsitteen keskeinen rooli seksuaalietiikassa klassisessa fiqhissä ja siten huivittoman naisen raiskaussyytöksen torjuminen muuttamalla se huivittoman naisen tekemäksi aviorikokseksi ja miehen muuttamisen syyllisestä uhriksi.

Hyvä esimerkki kulttuurihistoriallisesta muutoksesta toisaalla mutta pysyvyydestä toisaalla on käytäntö: raiskatun naisen ottaminen vaimoksi, joka on niin Mooseksen lain kuin sharian klassisen tulkinnan mukaan raiskaajan velvollisuus tai oikeus näkökulmasta riippuen. Sen lähtökohta on 5. Moos 22:28-29: "Jos mies kohtaa koskemattoman tytön, jota ei ole kihlattu, ja pakottaa hänet makaamaan kanssaan ja jos heidät nähdään, miehen on maksettava tytön isälle viisikymmentä hopeasekeliä. Miehen tulee ottaa häpäisemänsä tyttö vaimokseen, eikä hän saa hylätä tätä koko elinaikanaan." Monissa islamilaisissa maissa tämä on yhä voimassa, kuten Afganistanissa, vaikka joissain siitä on luovuttu kuten 2000-luvulla Marokossa. Yht'äkkiä en muista, milloin raiskaaja ja raiskattu olisi oikeuden päätöksellä pakotettu Suomessa naimisiin. Näitä kulttuurisidonnaisia länsimaisesta nykynäkökulmasta naista alistavia käytäntöjä löytyy klassisesta ja myös uudemmasta sharian tulkinnasta lukemattomia.

Länsimaisten yhteiskuntien maallistuessa valistusfilosofian käyttö moraalifilosofiassa ja oikeustieteessä lisääntyi ja uskonnon ote enemmistön elämästä väheni. Tätä tietä monikulttuuriuskovat olettavat muslimienkin nyt kulkevan, mutta vain marginaalinen osa muslimeista tahtoo päästää irti klassisen fiqhin hallitsemasta kulttuurista ja sen normeista, joihin väestö on kasvanut ja tottunut. Sen mukaan itsestään selvästi nainen on miehensä tai isänsä määräysvallassa. Edes kotoa ei saa poistua ilman lupaa ja ilman päähuivia. Noiden sääntöjen mukaan eläminen luo turvallisuuden tunteen, joka lienee länsimaiselle feministille vaikea käsittää.

Yhtä vaikeaa lienee käsittää, että suomalaisen kristityn, ateistin tai uskonnottoman perheen isäntä ei kontrolloi vaimoaa ja tyttäriään yleensä samoin. Jos suomalaismiehet olisivat Oulussa ja Helsingissä, ja missä näitä joukkoraiskauksia onkaan tapahtunut, siten toimineet, eivät muslimimiehet oli päässeet tyttöjä raiskaamaan, mutta koska ei ole meidän tapakulttuurin mukaista toimia niin, tytöt ja naiset ovat saaneet mennä mielensä mukaan, ja niin pitää saada jatkossakin! Siitä huolehtiminen on Suomen valtion velvollisuus kansalaisiaan kohtaan. Siksi vaikeasti integroitavien muslimien määrä on pidettävä tässä maassa hyvin pienenä, ja jokaiseen heistä on hyvät perustelut suhtautua suurella varovaisuudella ja epäilyllä.

Väite kulttuurierojen epäolennaisuudesta ja eri kulttuurien (tai uskontojen) moraalinormien perimmäisestä samanlaisesta patriarkaalisuudesta on täten hyvin kyseenalainen. Eri kulttureissa ja uskontojen piirissä ovat toki ensisijassa miehet olleet määrittelemässä moraalinormit, mutta ne on määritelty erilaisiksi ja tulkittu kulttuurien muuttuessa eri tavoin. Miehet ovat eri kulttuureissa antaneet naisille erilaisen aseman. Länsimaisen naisen asema on länsimaisen miehen antama ja musliminaisen asema on muslimimiehen antama, hyvässä ja pahassa. Erilainen se on jokatapauksessa.

Miessukupuolen syyllistäminen raiskauksista ei ole hedelmällistä sen enempää kuin naisten kollektiivinen syyllistäminen haittamaahanmuutosta. Siten vain lietsotaan sukupuolten välistä vastakkainasettelua. Patriarkaalinen järjestys alkaa olla nykylänsimaissa olkinukkeen verrattavissa oleva termi, mutta se on islamilaisissa maissa uskonnollisella lailla perusteltu yhteiskunnan normi. Väitän, että VHM alkaa olla kohta kurkkuaan myöten täynnä tätä syyllistämistä, kun ottaa huomioon, miten naisen asema on parantunut vaikka viimeisen 150 vuoden aikana länsimaissa. Suomessa on lähtökohtaisesti niin naisen kuin miehen mahdollista seisoa omilla jaloillaan. Miten nämä feministit tahtovat "täydellisen tasa-arvonsa" miesten ja naisten välillä toteuttaa? Kuohitsemalla suomalaiset urokset?
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: n.n. - 23.01.2019, 23:04:20
Miten nämä feministit tahtovat "täydellisen tasa-arvonsa" miesten ja naisten välillä toteuttaa? Kuohitsemalla suomalaiset urokset?
En usko, että 'roadmapissa' on kohtaa 'valmis'. Itseasiassa en usko, että missään vaiheessa olisi pohdittu mitä 'valmis' tarkoittaa, koska olemassaolon keskiössä on etsiä (=nähdä) uusia epäkohtia varsinaisen suunnitelmallisen projektin sijaan.
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Supernuiva - 23.01.2019, 23:20:19
Missään ole kyse mistään.

Monikulttuurisuus pitäisi luokitella uskonnoksi, sillä uskonnon piirteet siinä aatteessa on mukana.
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Juhan af Ghan - 23.01.2019, 23:21:09
Miten nämä feministit tahtovat "täydellisen tasa-arvonsa" miesten ja naisten välillä toteuttaa?
Kuohitsemalla suomalaiset urokset?

Feministit ajaa täydellistä tasa-arvoa KAIKKIEN ihmisten välillä.
Tästä syystä sieltä on turha odottaa minkään kulttuurin tuomitsemista,
oli se sitten kuinka primitiivinen, patriarkaalinen tai paska tahansa.
Kun 29 999 maahan tunkeutunutta kehitysmaamuslimia 30 000:sta on syyllistynyt seksuaalirikokseen,
feministit ulisee edelleen, että ei saa yleistää. Kaikki ei ole raiskaajia.
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Herbert - 23.01.2019, 23:24:01
Timo Vihavainen kommentoi Pulkkisen ja Greenin kirjoitusta:

Lainaus
Miten asiat on nähtävä?
Näin se on nähtävä

 

Professorit Sarah Green ja Tuija Pulkkinen ovat julkaisseet tämän päivän hesarissa yleisönosastokirjoituksen, jota vielä sukupolvi sitten olisi pidetty parodiana tai vähämielisyyden osoituksena.

Nyt se näyttää olevan hyväksytty osa nykykulttuuria ja esiintyy ikään kuin tieteellisenä puheenvuorona päätelleen kirjoittajien avoimesti ilmoittamasta ammatista ja jopa epämääräisestä viittauksesta tutkimustietoon.

Asia liittyy niin sanottuihin Oulun tapahtumiin ja kirjoittajien mielestä on olennaista pysähtyä hetkeksi ajattelemaan, mistä nämä tapahtumat kertovat ja mihin ne kehottavat tarttumaan.

Ulkopuolisesta tarkkailijasta saattaisi näyttää siltä, että ne kertovat meillä varsin harvinaisesta rikostyypistä ja aivan luontevasti aiheuttavat tarpeen tarttua tekijöitä niin sanotusti kauluksesta ja viedä heidät vastuuseen teoistaan, kuten kaikkien rikosten kohdalla on ollut tapana.

Koska teot ovat kulttuurissamme tyypiltään aika poikkeuksellisia, ne aiheuttanevat myös tarpeen tutkia tekijöiden edustamaa kulttuuria aivan konkreettisella tasolla.

Onko asia niin, että tuossa heidän ahtaassa jengikulttuurissaan tai jopa laajemmin tekijöiden edustamassa kulttuuripiirissä on seikkoja, jotka ovat edesauttaneet juuri tuon tyyppistä ja kenties myös muun tyyppistä rikollisuutta?

Sitten kun asia on tutkittu ja selvitetty, voidaan ilmiötä alkaa kylmän järkevästi vastustaa parhaalla mahdollisella tavalla. Tätä voisi nimittää tieteelliseksi lähestymistavaksi.

Kun kirjoittajat kertovat, että kristinusko ja islam kuuluvat samaan kulttuuripiiriin, jossa naiset on alistettu miehille ja miehet muka omaavat naisten kehoja koskevia etuoikeuksia, he syyllistyvät väärään todistukseen.

 Moista sammakkoa ei kukaan voi ottaa vakavasti ja on syytä kysyä, miten on mahdollista, että se on kehdattu esittää. Tätä meidän tämänhetkistä kulttuuriamme kannattaa tarkastella kriittisesti jo pelkästään tämän seikan valossa.

...

Koko juttu:

https://www.oikeamedia.com/o1-96514 (https://www.oikeamedia.com/o1-96514)
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: n.n. - 24.01.2019, 02:42:24
Timo Vihavainen kommentoi:
Vihavainen heittää myös hyvän vastapallon:
Lainaus käyttäjältä: Vihavainen
Totuushan on, että yli 70-vuotiaat ja alle 10-vuotiaat syyllistyvät raiskauksiin vain aivan poikkeuksellisesti. Kaikkia raiskaajia ja useimpia murhaajia yhdistää se, että he ovat iältään 20-60-vuotiaita.

Niinpä voimme esittää asian uudessa valossa: nuoriin naisiin kohdistuvissa rikoksissa kyse on iästä.
Otsikko: Vs: 2019-01-23 HS: Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä
Kirjoitti: Hae-won - 04.05.2022, 19:39:35
Myös seksuaalirikoksissa venäläiset ovat hieman yliedustettuina Suomessa, sen sijaan esimerkiksi kiinalaiset eivät ole yliedustettuina.
Aasialaiset ylipäätään ovat aika pienikasvuisia, joten suomalainen nainen pistää ne aika nopeasti nippuun eikä sen takia edes yritetä.
Tämä on todella helppo osoittaa valeeksi. Se on epätoivoinen yritys leimata kiinalaisia. Tälläiset ulostulot syovät maahanmuuttokriitikoiden uskottavuutta.

1. Viimeisten vuosikymmenten elintason kasvun myotä Kiinassa on myos kasvettu pituutta. Nuorten kiinalaismiesten keskipituus on 176 cm, mika ei ole juuri suomalaisten miesten keskipituutta alhaisempi ja on suomalaisten naisten keskipituutta korkeampi. Käy vaikka jossain pääkaupunkiseudun korkeakoulussa katsomassa. Tosin sinun pitää osata erottaa kiinalaiset vietnamilaisista, jotka ovat huomattavasti lyhyempiä. (Vietnamissakin on kyllä kasvettu pituutta elintason kohenemisen myotä ja tullaan myös kasvamaan, mutta vielä ovat kiinalaisia jäljessa.)


2. Suomessa seksuaalirikoksissa on pahiten yliedustettuina sellaiset maat kuin Afganistan, Irak ja Syyria. Näissa maissa miehet ovat erittäin lyhyitä. Miehet näissa maissa ovat lyhyempia kuin Kiinassa. Esimerkiksi Afganistanissa miesten keskipituus on 169 cm, Kiinassa 175 cm. Tästä huolimatta afganistanilaiset ovat Suomessa eniten yliedustettuja seksuaalirikoksissa, kiinalaiset eivat taas ole yliedustettuja seksuaalirikoksissa. Täysin ristiriidassa väitteesi kanssa. Selvästikaan pituus ei selita seksuaalirikoksia.

Tämä on ymmärrettävää ihan siksi, etta naista lyhyempi saatika samankokoinen mies on tyypillisesti naista voimakkaampi vaikkei pitempi oliskaan. Tyypillinen 170 cm mies kyllä on voimakkaampi kuin tyypillinen 170 cm nainen - ja täten valtaosaa naisista voimakkaampi, koska valtaosa naisista on alle 170 cm.

 (Toisekseen sanottakoon etta Kiinassa nainen voi huoletta kavella kaupungeissa ilman pelkoa raiskaamisesta. Samaa ei voi kaikista eurooppalaisista tai venäläisista kaupungeista sanoa.)

Tämä ketju vaikutti parhaalta tälle aiheelle, mutta siirrettäköön muualle jos parempi ketju löytyy.