Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 10:47:55 »
Lainaus
”Valkoisten bileet” oli viimeinen pisara – Sri Lanka käski tuhansia venäläisiä ja ukrainalaisia poistumaan maasta

Sri Lankan maahanmuuttoviranomainen on ilmoittanut sadoille tuhansille maassa oleville venäläisille, että heidän on poistuttava saarelta 8. maaliskuuta mennessä.

Myös useat ukrainalaiset ovat saaneet käskyn poistua maasta.

Asiasta on uutisoinut esimerkiksi Independent.

Monet venäläiset sodanvastustajat ja oppositionedustajat ovat paenneet Aasian maihin Venäjän hallinnon vainoja.

Venäjän vuonna 2022 aloittaman hyökkäyksen jälkeen Sri Lankaan on matkustanut ainakin 288 000 venäläistä ja lähes 20 000 ukrainalaista.

Matkailuministeri Harin Fernando kertoi srilankalaiselle Daily Mirrorille, että ministeriö on saanut paikallisilta valituksia venäläisturisteista, jotka harjoittavat harmaata liiketoimintaa maan eteläosassa.

Venäläisten on kerrottu pyörittävän Sri Lankassa rekisteröimättömiä yökerhoja, baareja ja ravintoloita. Lisäksi venäläisten on kerrottu perustaneen vesiurheilu- ja autonvuokrauspalveluita tarjoavia yrityksiä.

Maahanmuuttovirasto tekee parhaillaan ratsioita ilmiön laajuuden selvittämiseksi.

BBC kertoi myös keskiviikkona maassa olevien venäläisten vain valkoisille tarkoitetuista bileistä. Juhlat peruttiin ja järjestäjä pyysi anteeksi rasistista tapahtumaa.
Yle 29.2.2024

Voin kuvitella tämän valkoisten rasismia otsikossa asti korostavan Ylen narratiivin olevan suoraan Kremlistä.

Ihanko oikeasti Intia karkottaisi maasta erottelematta satoja tuhansia ihmisiä kiukustuneena joidenkin venäläisporukoiden vain valkoisille tarkoitetuista bileistä? Intia? Tietysti karkotukset ovat kumarrus Venäjän suuntaan.
2
Kotimaa / Vs: 2015-10-05 Itärajan yli suuntautuva turvapaikanhakijaliikenne (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 10:30:01 »
Toisin sanoen, itärajalla käännyttäminen on tällä hetkellä mahdollista kaikkien tulijoiden osalta, kun rajanylityspaikat ovat kiinni - JA SAMAAN AIKAAN ainakin jossain päin Suomen valtakunnanrajaa on avoinna oleva rajanylityspaikka, jossa voi hakea turvapaikkaa.

Tämä avoinna oleva rajanylityspaikka voi sitten sijaita ihan missä päin tahansa valtakunnanrajaa. Sen ei tarvitse olla lähellä sitä kohtaa, josta siirtolainen yritti tulla laittomasti rajan yli.

Ks. esim. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) seuraavat tuomiot:
EIT:n selkeä linja on ollut ja on, että sen, joka haluaa hakea turvapaikkaa, tulee noudattaa kohdevaltion lakeja maahantulossaan. Muussa tapauksessa ei kannata valittaa, jos joutuu heitetyksi takaisin rajapuomin toiselle puolelle. Niissä tapauksissa, joissa EIT on antanut pushbackistä langettavan tuomion, rajavartijat ovat käännyttäneet väkeä takaisin avoinna olevilta rajanylityspaikoilta. Tämä EIT:n linjaus on mielestäni täysin selvä.

Ihmettelen, että tätä EIT:n selkeää linjausta ei tahdota nostaa esille tiedotusvälineissä... tai tarkemmin ajatellen en oikeastaan edes taida ihmetellä sitä...  :-\

Miten perustelet tämän, että se avoin rajanylityspaikka voisi tosiaan olla EIT:n mielestä "ihan missä päin tahansa valtakunnanrajaa"? Silloinhan ei enää vaadittaisi sitä paljon puhuttua "aitoa ja tosiasiallista" mahdollisuutta hakea turvapaikkaa, jolloin homma olisi äärimmäisen yksinkertainen. Niin yksinkertainen, että herää kysymys, millä perusteella enää vaadittaisiin sitä yhtäkään avointa rajanylityspaikkaa.
3
EIT:n selkeä linja on ollut ja on, että sen, joka haluaa hakea turvapaikkaa, tulee noudattaa kohdevaltion lakeja maahantulossaan. Muussa tapauksessa ei kannata valittaa, jos joutuu heitetyksi takaisin rajapuomin toiselle puolelle. Niissä tapauksissa, joissa EIT on antanut pushbackistä langettavan tuomion, rajavartijat ovat käännyttäneet väkeä takaisin avoinna olevilta rajanylityspaikoilta. Tämä EIT:n linjaus on mielestäni täysin selvä.

Ihmettelen, että tätä EIT:n selkeää linjausta ei tahdota nostaa esille tiedotusvälineissä... tai tarkemmin ajatellen en oikeastaan edes taida ihmetellä sitä...  :-\

@Pihlaja mitä veikkaat, että miksi sisäministeri ei tahdo nostaa esille EIT:n selkeää linjausta tiedotusvälineissä?
4
Kylänraitti / Vs: Sananvapaus Suomessa
« Uusin viesti kirjoittanut Kim Evil-666 tänään kello 10:28:49 »
Sananvapauteni piirissä totean seuraavan:

Matti Rönkä edusti agendajournalismia. TV-Uutistoimittajan tulisi olla kaikin puolin neutraali jo uskottavuuden tähden. Tähän Rönkä ei pystynyt- vaan kehonkielellään ja puhinallaan ilmaisi tyytymättömyytensä milloin mihinkin asiaan. Tekipä sen varsin usein- vieläpä varsin voimakkaalla otteella. Se on anteeksiantamatonta lorotusta katselijoiden kintuille.

Besserwisseröinti on uutistoimittajalle häpeäksi. Välistä tuli mielikuva- että Rönkä kuvitteli seisovansa kansakunnan kaapin päällä itse itsensä ylentäen. Kenties vuosikymmeniä jatkunut koikkelointi YLEn kuplan sisällä aiheutti tämän "oikeassaolemisen pakkomielteen"- mutta se kertoo paljon siitä- että tässä massa ja sen "pyhissä kappeleissa" on jotain pahasti pielessä. Nykyisällään- etenkin YLEn uutistoimittajat vaikuttavat olevan jonkinasteisia propagandasotilaita- joiden ensiarvoinen tehtävä tuntuu olevan kuulijakunnan mielipiteiden muokkaaminen haluttuun suuntaan uutisten välittämisen sijaan. Koko kupla on luisumassa osaksi Orwellin merkkiteosta- sen syvään päätyyn sukeltaen.

Aikanaan väännettiin paljon vitsiä Kahilasta, Jokisesta ja kumppaneista. Nykyisyyteen peilaten he olivat ammattilaisia- joidenka
ammattitaidosta nämä kuplaantuneet uutistoimittajiksi itsejään tituleeraavat nykytoimittajat voivat ainoastaan kaihoten unelmoida.

Eläkepäiviä Röngälle toki toivotan- mutta kaipaamaan en jää.
5
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Miniluv tänään kello 10:27:43 »
Ryssän talous ei ainakaan vielä ole sotatalous Kyseistä termiä edes harva ymmärtää.

Venäjän on vähän pakko voittaa sota isosti tai jatkaa sotimista. Sotataloudesta rupeaa olemaan melko mahotonta palata normaaliin ellei koko hallinto vaihdu toiseen.

Hmm.
6
Tupa / Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 10:19:11 »
Kun on kerran rasistin maineen saanut, sen jälkeen kaikki, mitä kirjoittaa tai sanoo, edustaa rasismia vähintään piilevästi. Jos sen sijaan ei ole saanut otsaansa rasistin leimaa, voi kirjoittaa asioista vapaammin ja esittää sellaisiakin mielipiteitä, jotka rasistin kirjoittamina olisivat rasismia.

Yksi esimerkki vapaasti kirjoittavista on Osmo Soininvaara. Hän voi varoittaa kirjoituksissaan Afrikan korkeasta syntyvyydestä ja siitä seuraavasta siirtolaistulvasta Eurooppaan, eikä häntä silti pidetä rasistina. Jos Jussi Halla-aho tai Riikka Purra esittäisivät samaa, se katsottaisiin rasismiksi.

Soininvaaraa suojaa se, että hän on tunnettu Vihreiden poliitikko ja hän muodollisesti tuomitsee rasismin kirjoituksissaan. Jos Soininvaaraa jonakin päivänä tulisi kaapista ja osoittautuisi oikeaksi rasistiksi, en hämmästyisi. Kyllä hän mielestäni aika rajoilla liikkuu. Vihreänä julkkispoliitikkona hän pystyy niin tekemään.

Jos Soininvaara olisi aidosti monikulttuurisuuden ja "Suomi tarvitsee maahanmuuttajia" -aatteen kannattaja, miksi hän kirjoittaisi afrikkalaisten odotetusta tulosta varoittelevaan sävyyn? Hänenhän pitäisi olla iloinen asian johdosta ja kaikin keinoin edistää sitä. Eli rajat auki ja tervetuloa.

Soininvaaran blogikirjoituksissaan viljelemä imelä rasismi-cop-out on, että kyllähän minä/me fiksujen&liberaalien eliitti olisimme ajat sitten panneet nämä maahanmuuttoasiat kuntoon, mutta kun tyhmät&vastenmieliset perussuomalaiset ovat estäneet keskustelun.

Taannoinen esimerkki:

Lainaus
Tyttöjen alistamista ei voi hyväksyä edes monikulttuurisuuden nimissä

Luin loppuvuodesta Sara Al Husainin kirjan Huono tyttö. Se oli vuosituhannen vaihteessa Suomeen tulleen irakilaisen tytön järkyttävä tarina tyttöjen alisteisesta asemasta islamilaisessa kulttuurissa. En yleensä pidä yhtä näkökantaa toitottavista kirjoista, mutta tämä tarina oli niin järkyttävä, ettei millekään vivahteille ollut tarvetta. Kirja kertoo, kuinka tyttöjen pitää elää varjossa isänsä ja veljiensä vartioimana, yrityksestä itsenäistyä ja tästä seuranneesta pakoavioliitoista.

Minun piti kirjoittaa kirjasta heti silloin, mutta se jäi muiden kiireiden alle.

Jos joku perussuomalainen olisi kirjoittanut islamilaisesta kulttuurista noin pahasti, olisimme pitäneet sitä provokaationa. Piti kirjoittamani, että on suuri virhe antaa maahanmuuton ongelmien käsittely perussuomalaisten yksinoikeudeksi.

[...]

Näytelmään on kirjan jälkeen lisätty episodi, jossa kerrotaan, että eduskunta hylkäsi kansalaisaloitteen tyttöjen silpomisen kieltämisestä. Syynä oli tämän mukaan, että olisi syrjivää kieltää vain tyttöjen silpominen, mutta ei poikien ympärileikkausta eikä juutalaisilta voi kieltää poikien ympärileikkausta.

Näytelmässä pohditaan suoraan sitä, estääkö perussuomalaisten pelko näiden asioiden esiin tuomisen Suomessa.

[...]

Perussuomalaiset ovat ikävällä tavalla estäneet keskustelun näistä asioista ja siten pahentaneet esimerkiksi tyttöjen ja naisten alistamista maahanmuuttajien keskuudessa. Jos tulet sanoneeksi mitään poikkipuolista maahanmuuttajista, olet samalla liittänyt itsesi rasistien joukkoon. Tästä asetelmasta on päästävä eroon. Maahanmuuttoon liittyvien ongelmien analysointia ei pidä antaa perussuomalaisten yksinoikeudeksi.

Suosittelen sekä kirjaa että näytelmää. Näytelmän osalta se taitaa olla vähän turhaa, koska ainakin tältä keväältä kaikki näytökset on myyty loppuun. Kirjaa varmaankin on saatavilla.
Osmo Soininvaara 13.2.2024

Suomalaiseen julkisuuteen on siis Soininvaaran mukaan istutettu mekanismi, joka leimaa kaikki maahanmuuttajista mitään negatiivista sanovat rasisteiksi, mikä taas on perussuomalaisten syy, ei niiden leimaajien, minkä vuoksi Soininvaara jatkuvasti tökkii perussuomalaisia. Silloinkin kun perussuomalaiset ovat oikeassa, he ovat väärässä ja heitä on oikein vastustaa, koska heillä on sanomisilleen ja tekemisilleen salainen rasistinen motiivi.
7
Kotimaa / Vs: 2015-10-05 Itärajan yli suuntautuva turvapaikanhakijaliikenne (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Pihlaja tänään kello 10:16:20 »
Helsingin Sanomat: Hallitus valmistelee järeää keinoa itärajan suojeluun, mutta lakihanke sisältää monta ongelmaa 27.2.2024

Lainaus käyttäjältä: Teemu Luukka, HS
HALLITUKSEN on määrä antaa maaliskuun aikana eduskunnalle lakiesitys, jolla se pyrkii hillitsemään tai estämään Venäjän operaatiota lähettää kolmansien maiden kansalaisia Suomeen häirintätarkoituksessa.

HS:n tietojen mukaan lakihankkeen päämäärä on antaa viranomaisille toimivalta estää turvapaikan hakeminen Suomesta ja käännyttää itärajalle tulevat tai Suomeen maarajan yli tulleet turvapaikanhakijat pois Suomen rajalta tai Suomesta.

Tällainen mahdollisuus olisi vain, jos viranomainen voisi selvästi osoittaa, että kyse on toisen valtion häiritsemisen takia toteutetusta hybridioperaatiosta.

Ei ole kuitenkaan lainkaan varma, onko tämä lopulta mahdollista.

Teemu Luukan Hesarissa kirjoittama ei pidä täysin paikkaansa. Käännyttäminen ilman yksilöllistä turvapaikkapäätöstä on kyllä mahdollista, jos rajan yli tullaan muualta kuin avoinna olevan virallisen rajanylityspaikan kautta. Toisin sanoen, itärajalla käännyttäminen on tällä hetkellä mahdollista kaikkien tulijoiden osalta, kun rajanylityspaikat ovat kiinni - JA SAMAAN AIKAAN ainakin jossain päin Suomen valtakunnanrajaa on avoinna oleva rajanylityspaikka, jossa voi hakea turvapaikkaa.

Tämä avoinna oleva rajanylityspaikka voi sitten sijaita ihan missä päin tahansa valtakunnanrajaa. Sen ei tarvitse olla lähellä sitä kohtaa, josta siirtolainen yritti tulla laittomasti rajan yli.

Ks. esim. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) seuraavat tuomiot:
EIT:n selkeä linja on ollut ja on, että sen, joka haluaa hakea turvapaikkaa, tulee noudattaa kohdevaltion lakeja maahantulossaan. Muussa tapauksessa ei kannata valittaa, jos joutuu heitetyksi takaisin rajapuomin toiselle puolelle. Niissä tapauksissa, joissa EIT on antanut pushbackistä langettavan tuomion, rajavartijat ovat käännyttäneet väkeä takaisin avoinna olevilta rajanylityspaikoilta. Tämä EIT:n linjaus on mielestäni täysin selvä.

Ihmettelen, että tätä EIT:n selkeää linjausta ei tahdota nostaa esille tiedotusvälineissä... tai tarkemmin ajatellen en oikeastaan edes taida ihmetellä sitä...  :-\
8
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut P tänään kello 10:07:33 »
Länsimaille epäedulliseksi tilanteen tekee se, että Venäjä suuntaa itseään yhä enemmän sotatilaa palvelevaksi yhteiskunnaksi, jossa sotaa palveleva tila muuttuu normaaliksi tila. Pitkässä juoksussa sillä on kulutussodassa suuri merkitys. Etenkin kun vastustajan maa on sotatantereena ja oma maa teollisuuslaitoksineen ei.

Kyllä moinen tilanne on eniten epäedullinen Venäjälle, joka joutuu tuomaan suuren osan korkeammasta teknologiastaan ja vie vain energiaa ja bulkkia. Investoi ison siiivun vähenevistä julkisista resursseistaan aseiden tuotantoon, jotka tuhotaan Ukrainassa. Ja yrittää rahoittaa tuon kuvion käytännössä luomalla lisää ruplia. 

Tuo kuvio johtaa lopulta yleiseen yhteiskunnalle hyödyllisen talouden hyytymiseen ja hyvin suurella todennäköisyydellä talousromahdukseen, jos se jatkuu vielä pitkään. Venäjä on syönyt itsensä haltuun jääneet rahastot kohta loppuun. Puolet taas niistä on lukossa lännessa. Vientitulot energiasta ja raaka-aineista ovat romahtaneet suhteessa sodan alkuun. Siis rahaa ei saada kunnolla ulkoa, eikä säästöistä sotatalouden pyörittämiseksi. Talous ja sotatalous ei ole riittävän omavarainen, vaan iso osa teknologiasta/ sen komponenteista on tuotava kalliilla Kiinasta tai lännestä kalliita salakuljetusväyliä.

Sinä katsot kulutussotaa, minä katson talouden perustaa, jolla sitä kulutussotaa pyöritetään. Sotatalous syö sitä pohjaa, jolla myös sotatalous pyörii. Ei Venäjä kykene savijaloillaan sotataloutta loputtomiin pyörittämään, koska siitä voi seurata romahdus, kuten on käytännössä aina seurannut painokoneella luodulla rahalla rahoitetusta kulutussodista. Varsinkin, kun Venäjän talous ei ole oikeasti sisäisesti kovin omavarainen, muuten kuin energian, raaka-aineiden ja peruselintarvikkeiden osalta.

Ja veikkaan, että se "normaaliksi tilaksi muuttuminen" kyllä rapauttaa yhteiskuntaa ja sodan kannatusta kaupungistuneilla alueilla, joilla elintaso on laskenut ja laskee. Toki perspektiivittömillä perämailla, jonne korkeat sotapalkat ja korvaukset kaatuneista ovat tuoneet rahaa, sotaa voidaan pitää ihan hyvänä tilanteena, kunnes miesten riittävyys molokin kitaan alkaa tulla vastaan.

Jos rahoitus ruplaa luomalla, joka vaikuttaa seuraavaksi olevan edessä, saa aikaan superinflaation, niin koko talous voi romahtaa nopeastikin. Ja samalla menee kyky ja halu sotia Ukrainassa.

Venäjä kykenee jatkamaan kulutussotaa sotataloudella jonkin aikaa, mutta ei loputtomasti.

Ja Venäjän maa ja teollisuus on ollut laajenevassa määrin sotatoimien kohteena, toisin kuin väität. On tuhottu öljynjalostuskapasiteettia. On tuhottu LNG-kapasiteettia Suomenlahtea myöten. On tuhottu juuri iso siivu erikoisterästen tuotantokapasiteetista, esim. viimeviikon isku. Ja esim. optiikantuotantokapasiteettia (Joka rajoitti Lancet-dronejen tuotantoa.). Ilman tuhoja öljynjalostuskapasiteetissa, ei Venäjän olisi tarvinnut julistaa juuri polttoaineiden vientikieltoa, joka taas vähentää maan valuuttatuloja. Venäjän teollisuutta vastaan on selkeästi isketty kipeästi. Ja teollisuuden huolto ja korjaaminen on Venäjälle vaikeaa ja kallista pakotteiden vuoksi.
9
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut P tänään kello 09:48:03 »
Henkilökohtaisesti toivon tulitaukoa , aselepoa ja rauhanneuvotteluja , ihan siitä itsekkäästä syystä että että en haluaisi kirjoittaa Hommaan lähitulevaisuudessa 
otsikon alle..
 
   Tilanne kuumenee Suomessa..


   https://www.youtube.com/watch?v=bTmWCbcYwb8

Meinaat, että Chamberlainin linja toimi? Ai niin, se ei toiminut, kuin vuoden.  Se, että Venäjä päästettäisiin tästä hyökkäyssodasta läpäytyksellä ranteelle, soo soosoolla ja palkittaisiin valtaamillaan alueilla, sinusta jotenkin estäisi Venäjää tulevaisuudessa yrittämästä samaa uudestaan Ukrainassa, tai jossain muualla, vaikka Baltiassa, Suomessa?

Tutkimattomia ovat useat ajatusvuot, nuo jokaisen oman elämän vantaanjoet...

Suomen etu on se, että Venäjä on jumissa Ukrainassa mahdollisimman pitkään ja saa siellä turpiinsa mahdollisimman pahasti. Silloin kykyä ja lopulta ehkäpä myös halua Venäjälle alkaa seikkailemaan täällä ei ole.

Se, että Venäjä päästettäisiin palkkion kera nyt irti Ukrainasta "voittajana" varustautumaan lisää olisi Suomen kannalta juuri se vaarallisin skenaario.
10
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Konnetaabeli tänään kello 09:40:36 »
Ukrainan tehokas linnustus viime viikkoina on saanut ryzz-lekot pysyttelemään pois Ukrainan alueelta:

Lainaus
How the Loss of 10 Aircraft in 10 Days Affected russian Aviation

Svetlana Shcherbak
February 29, 2024

After the Ukrainian military shot down 10 russian aircraft in 10 days, russian pilots no longer risk approaching Ukraine's borders as they did before.


This statement was made by Yurii Ihnat, the spokesman for the Air Force Command of the Armed Forces of Ukraine, as reported by Ukrinform.

Lainaus
...Particularly noteworthy are the A-50 and A-50U, which is an airborne radar, a long-range radar detection aircraft that helps to monitor the radar situation deep inside our country.

Of course, this will reduce the enemy's capabilities. Although they persist in doing so, the enemy will refrain from employing its aircraft near the combat line and our borders for a while. russian pilots are now keeping a greater distance than before," Ihnat explained.

He commented on the downing of the A-50 aircraft by the Ukrainian Defense Forces, pointing out that "it hasn't been seen in the airspace for three days now."...

DefExp

Sivuja: [1] 2 3 ... 10