Uusimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Kylänraitti / Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut JoKaGO tänään kello 19:00:51 »
Nyt kehitysapuun törsätään yli 200€/suomalainen vuodessa. Jatkossa jokainen voi itse veroilmoitukseen rastittaa, vaikka 0-2% lisäveron , joka ohjataan kehitysapuun

Tähän disclaimer: Ei koske julkisen puolen verovelvollisia, heidän veronsa pitää jäädä Suomeen. Vain yksityisen sektorin verovelvolliset saisivat halutessaan toimia noin.
12
Kylänraitti / Vs: ALV -> 25,5% & muut veronkorotukset
« Uusin viesti kirjoittanut JoKaGO tänään kello 18:50:32 »
30k/kk alkon pjn eläke lienee suoraan veronmaksajien maksamaa. Julkisrahoituksesta rahansa saavien +10k/kk eläkkeiden voi olla ihan huoletta 70-80%. Koko viran optio on varsin kyseenalainen. Puhtaasti yksityisfirmoita saatavia eläkkeitä en käsittelisi samaan leikkuriin.

Samaa mieltä tästä, julkisen puolen suureläkkeet joutaa leikkuriin.

^ Vedän nyt hieman yksinkertaistaen esimerkin:
M. Saarikangas- eläke n.20K Masajards vahvasti valtion tukema, jota tukea ilman koko pulju konkurs, ju nou. Onko eläke tulokseen perustuva. Moni voi ajatella toisin. Eläkkeensä lisäksi veti kansanedustajapalkkion liiveihinsä. Kohtuullista? Mitä tämä kertoo itse järjestelmästä- ja sen kohtuullisuudesta.

No nyt pistit kyllä pahan. Masa-Yards perustettiin konkkaan menneen Wärtsilä Meriteollisuuden raunioille, ja ihan puhtaasti Saarikankaan ponnistuksin. Oli lama ja suurtyöttömyys, ja valtiolla ei ollut kykyä pelastaa edes puolustusvoimien kannalta tärkeää telakkateollisuutta. Muistaakseni Saarikangas hankki itse tarvittavan rahoituksen, todennäköisesti valtion takauksin. Devalvaatioiden jälkeen Masa-Yards pystyi tarjoamaan mm. USAan luksusristeilijöitä, ja sai tuon bisneksen haltuunsa niin, että tilaukset seurasivat toisiaan.
Jossain vaiheessa valtion oli tultava tukemaan Masa-Yardsia, kun muun maailman telakat alkoivat viedä tilauksia nenän edestä, valtioidensa tuella.

Mielestäni Saarikangas on eläkkeensä ansainnut. Toisin kuin vaikkapa Alkon entinen pääjohtaja yms.
13
Kylänraitti / Vs: Eutanasia
« Uusin viesti kirjoittanut Viimeinen linja tänään kello 18:35:54 »
On hyvä että ollaan huolissaan eutanasiasta ja siinä kuolevista ihmisistä, samaa huolta voisi nähdä myös muiden kuoleman riskin alla olevien suhteen. Juopot, narkkarit, läskit, hoitojonoihin kuolevat. Ollaan sitten huolissaan kaikista joilla riski on.

Kuka on sanonut etten olisi huolissani kaikista joilla on ”kuoleman riski”? Etenkin kuin meistä jokaisella on kuoleman riski ja jopa kuoleman varmuus, ei tänne kukaan ole pysyvästi jäänyt heilumaan.

Toisaalta, jos olet sitä mieltä, että ihmisiä sopii eutanoida, ja elossaolo on suorastaan riski ja kidutusta, niin mitä väliä sillä eutanasiamyönteiselle on vaikka ihmiset jonoihinkin kuolisivat? Mikä riski kuolemassa, kuolemahan on eutanaatikoille hyvä asia.  Jos nätisti vaikka sydäninfarktiin kupsahtaa, niin se on nopea lähtö.

Hyväksytkö sinä tuon, että vanhuksen kanssa painitaan, että saadaan vanhus myrkytettyä?

Eutanasia on minulle henkilön vapaasta tahdostaan saamaa / annettua kuolinapua toivottomassa tilanteessa.
Toistan: omasta tahdosta.
Jos houkutellaan, kuiskutellaan, pakotetaan, uhkaillaan, luvataan, vittuillaan. Tämä ei ole enää sitä eutanasiaa mitä minä kannatan. Omasta vapaasta tahdosta.
No kuka sitten auttaa jos kohde ei itse pysty. Omaiset, kaverit, vapaaehtoiset. Jos ketään muuta ei löydy niin kuoleva voi tehdä naapuribaarin Penan kanssa sopimuksen että tulee vähän "jeesaamaan". Tämäkin niin että sopimus on tehty ja molemmat ovat asiassa mukana omasta vapaasta tahdostaan.
14
Ulkomaat / Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia ulkomailta
« Uusin viesti kirjoittanut P tänään kello 18:31:21 »
Ranskassa taas puukkosäpinää...


"Kahta pientä tyttöä on puukotettu heidän koulunsa lähellä Souffelweyersheimin kunnassa Ranskan itäosassa, uutistoimisto AFP kertoo. Pieni paikkakunta sijaitsee lähellä Strasbourgia.

Uhrit ovat 6- ja 11-vuotiaat tytöt. Veitsellä varustautunut mies hyökkäsi 11-vuotiaan tytön kimppuun lähellä tämän koulua, ja myöhemmin lähialueella nuoremman tyttöä vastaan.

Tytöt toimitettiin sairaalahoitoon, mutta poliisin mukaan heidän vammansa olivat vain pintahaavoja."


"Alustavien tietojen mukaan miehellä ei näytä olevan kytköksiä mihinkään ääriliikkeeseen, poliisi kertoo. Hän on myös virkavallalle aiemmin tuntematon."

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cf449876-2588-4437-a70e-5b842621f152
15
Kylänraitti / Vs: Orpon hallitus 2023–
« Uusin viesti kirjoittanut Nikolas tänään kello 18:24:50 »

Sitten Persut voisivat 2027 hallituksessa taas kiristää mamupolitiikkaa, ja taas ja taas ja taas, kunnes lähitulevaisuudessa koko (haitallinen) maahanmuutto loppuisi ikiajoiksi kokonaan.


Jos väärät vetovoimatekijät poistetaan, tapahtuu enemmän. Sen lisäksi että haittamaahanmuutto pysähtyy, jo saapuneet haittamaahanmuuttajat alkavat katsoa karttaa sillä silmällä että minne kannattaa muuttaa.
16
Kylänraitti / Vs: Orpon hallitus 2023–
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 18:16:46 »
Uutisissa puhutaan nyt "kovista tiukennuksista" maahanmuuttoon. On ainakin YLElle vaikeaa nämä normaalijärjen mukaiset ei niin ihmeelliset muutokset.
No lisää persujen mainetta nuivana äänestäjien keskuudessa.  :)

Sekä persut että heidän vastustajansa ovat tyytyväisiä, kun nämä toissijaisten vetotekijöiden pikku korjaukset esitetään mediassa ihan hirvittävän kamalina kiristyksinä.

Eivät tosin muuta Suomen turvapaikkapolitiikkaa ja sen houkuttelevuutta vielä miksikään muihin maihin verrattuna, mutta eiköhän näistä ulista siihen asti, kunnes Venäjä kehittää jotain itärajalle.
17
Kotimaa / Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)
« Uusin viesti kirjoittanut Niobium tänään kello 18:10:01 »
Tuomiot | Mies raiskasi kaksi naista vain muutaman viikon välein – yli kolme vuotta vankeutta: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010370681.html

Normisettiä taas kerran.

"Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Issam Rafilin kahdesta raiskauksesta kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen."

Jutussa ei mainittu ensikertalaisuutta, eli ei ole ennen jäänyt kiinni.

18
Tupa / Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 18:03:12 »
Amnesty: Hallituksen maahanmuutto- ja turvapaikkalainsäädännön kiristykset heikentävät ihmisoikeuksien toteutumista 18.4.2024

Kuinka lakimuutokset "heikentävät ihmisoikeuksien toteutumista"?

Lainaus käyttäjältä: Amnesty
Orpon hallitus antoi tänään 18.4. eduskunnalle useita lakiesityksiä, jotka heikentävät turvaa hakevien ja maahan muuttaneiden ihmisten asemaa ja oikeuksia. Hallituksen maahanmuutto- ja turvapaikkalainsäädännön kiristykset heikentävät ihmisoikeuksien toteutumista ja niiden vaikutukset ovat kauaskantoisia.

Tänään annetut lakiesitykset osoittavat, että hallituksen turvapaikkapolitiikan tavoitteena on turvaa hakevien ihmisten aseman ja oikeuksien raju heikentäminen. Voimaan tullessaan lakimuutokset tulevat yhteisvaikutuksillaan heikentämään ihmisoikeuksien toteutumista huomattavasti. Esitettyjen lakimuutosten vaikutukset ovat kauaskantoisia ja niistä seuraa paljon inhimillistä kärsimystä.

Eli lakimuutoksilla on Amnestyn mukaan yhteisvaikutuksia, jotka "tulevat heikentämään ihmisoikeuksien toteutumista huomattavasti".

Mitä nämä mystiset "yhteisvaikutukset" sitten ovat, sitä Amnesty ei myöhemmin kirjoituksessa kerro, vaan vain moittii hallitusta siitä, että lakiesitysten "yhteisvaikutusten arviointi on olematonta". Amnestyä voi moittia samasta.

Lainaus käyttäjältä: Amnesty
Hallituksen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka on kestämätöntä. Kotoutumisen ja suojelun saamisen vaikeuttaminen on lyhytnäköistä ja piittaamatonta politiikkaa tilanteessa, jossa maailmassa on enemmän turvaa hakevia ihmisiä kuin koskaan aiemmin. Näitä virheitä korjataan todennäköisesti pitkään.

Nähdäkseni yksikään lakimuutos ei vaikeuta suojelun saamista, eikä Amnestykään täsmennä, mikä lakimuutos näin tekisi ja miten. Juuri sehän turvapaikkapolitiikassa onkin ongelmana, että turvapaikkahakemusten hyväksymisprosentit ovat Suomessa EU:n korkeimpia, eikä tähän vieläkään puututa.

Lainaus käyttäjältä: Amnesty
Kokonaisuudessaan lakiesityksiä leimaa hyvin kielteinen suhtautuminen turvapaikanhakuun ja pakolaisuuteen. Voimaan tullessaan esitetyt lait syventävät rakenteellista rasismia Suomessa. Esitysten vaikutukset ovat epäedullisia sekä yksilöille että yhteiskunnalle, mikä osoittaa, että lakimuutosten lähtökohtana ei ole ihmisten oikeuksien parantaminen tai yhteiskunnan etu.

Myöskään lakimuutosten vaikutusta rakenteelliseen rasismiin ja yhteiskunnan etuun ei perustella tai avata sen kummemmin.

Lainaus käyttäjältä: Amnesty
Maahantulosäännösten kiertämistä voisi esityksen mukaan olla jopa oleskeluluvan hakeminen uudella perusteella, jos ihminen on ensin tullut maahan turvapaikanhakijana. Esitetyt tilanteet eivät useinkaan ilmennä tahallista maahantulosäännösten kiertämistarkoitusta, vaikka niistä puhutaan esityksessä yleisesti ottaen maahantulosäännösten kiertämisenä. Maahantulosäännösten kiertämistä koskevan sääntelyn kiristäminen hallituksen esittämällä tavalla aikaansaisi erittäin ankaran laintilan, jonka mukaan turvaa hakevan ihmisen olisi hankala toimia. Nämä muutokset vaarantavat lapsen edun toteutumisen, vaikeuttavat perheenyhdistämistä ja lisäävät paperittomuutta.

En saa selvää, mikä tässä on ongelma turvapaikanhakijalle, joka osoittaa kansainvälisen suojelun tarpeensa. Miksi hänelle olisi "hankala toimia"?

Turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttö on tietysti tehtävä mahdollisimman hankalaksi ja kannattamattomaksi.

Lainaus käyttäjältä: Amnesty
Hallitus myös esittää rajamenettelyn käyttöönottoa Suomessa sekä nopeutettua turvapaikkamenettelyä koskevan sääntelyn uudistamista. Rajamenettely tarkoittaa sitä, että luotaisiin uusi keino käsitellä turvapaikkahakemuksia, jotka olisivat todennäköisesti perusteettomia, hyvin nopeassa menettelyssä ulkorajalla tai sen läheisyydessä ilman, että turvaa hakeva ihminen saisi liikkua vapaasti Suomen alueella.

Turvapaikkahakemuksen yksilöllinen käsittely ja oikeusturvatakeet, kuten oikeudellisen avun järjestyminen riittävän asiantuntevalla tavalla, eivät toteudu vain neljä viikkoa kestävässä rajamenettelyssä. Esitys on ongelmallinen erityisesti lasten ja muiden haavoittuvassa asemassa olevien osalta. Lisäksi turvaa hakevien ihmisten liikkumisvapauden rajoittaminen esityksen mukaisesti on suhteetonta ja useimmiten tarpeetontakin.

Hakemuksia ei käsitellä rajamenettelyssä "ulkorajalla tai sen läheisyydessä" vaan ihan normaalisti Maahanmuuttovirastossa mutta neljän viikon tavoiteajalla. Hakijoitakaan ei pidetä eristyksissä rajalla tai sen läheisyydessä vaan sijoitetaan normaaliin avoimeen vastaanottokeskukseen.

Ilmeisen perusteettomien hakemusten käsittely voidaan siirtää normaaliin prosessiin, mikäli se osoittautuu oikeusturvan kannalta tarpeelliseksi. Näin tapahtuu automaattisesti, mikäli neljän viikon tavoiteaika ylittyy.

Ei taatusti ole suhteetonta, että ilmeisen perusteettoman turvapaikkahakemuksen jättäneen edellytetään pysyvän osoitetussa vastaanottokeskuksessa ja Suomessa. Kyse on 99 prosentissa tapauksista ilmiselvistä onnenonkijoista, jotka vain haluavat saada turvapaikanhaun kautta laillisen statuksen ja/tai siirtyä eteenpäin EU-alueella. Selvät tapaukset voisi käsitellä pikamenettelyssä parissa päivässä ilman oikeusturvaongelmia, kuten monissa muissa Euroopan maissa tehdäänkin.

Lainaus käyttäjältä: Amnesty
Kaikki tänään annetut lakiesitykset vaikuttavat samoihin ihmisiin ja heikentävät heidän oikeuksiaan rajusti ja monilla tavoilla. Kokonaisuudessaan esitykset tulevat lisäämään paperittomuutta, inhimillistä kärsimystä ja kustannuksia yhteiskunnalle.

Kuinka sattuikaan, minulla on Suomen ja EU:n turvapaikkapolitiikan muuttamiseksi muutamia omia ehdotuksia, jotka vähentäisivät radikaalisti paperittomuutta, inhimillistä kärsimystä ja yhteiskunnan kustannuksia.
19
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut P tänään kello 17:56:28 »
Ystävällämme Lassella on erikoinen tapa viestiä, koko ajan pieni juju postauksissa. Kun luin tuon "tak", tsekkasin että se on tsekkiä ja tarkoittaa "niin", tuollainen myöntävä toteamus. Itse osaan vähän puolaa, ja sillä kielellä "tak" on "kyllä".
Tuon tsekin kielen keksin hänen kerrottuaan oleskelevansa paljon Prahassa. Oommää aika herlokki  :)


No sama "tak" on kyllä venäjässäkin...
20
Kylänraitti / Vs: Orpon hallitus 2023–
« Uusin viesti kirjoittanut Niobium tänään kello 17:36:42 »
....Hallitus on antanut esityksen vastaanottorahan ja käyttörahan väliaikaisesta pienentämisestä. Laki olisi voimassa vuoden 2025 loppuun asti. Lihavoitu kohta, miksi juuri tuo sana?

Luulen, että laki on helpompi saada läpi väliaikaisena, joka Suomessa kuitenkin tarkoittaa ikuista.

Se on väliaikainen, kunnes maailmaa halaavat ideologistit pääsevät valtaan. Sitten taas hanat aukeavat, kun Suomi on rämpinyt tästä suosta läpi . Voivat taas todeta, kuinka hyvin meillä menee ja kyllä meidän täytyy pitää huolta ihan jokaisesta, joka tänne asti on päässyt.

Tällä hetkellä tynnyri vuotaa niin monesta kohdasta, että pienikin tilke on tarpeen. Kun saadaan edes vähän tutkittua vuotoja, niin pohjalle alkaa kertyä jotain.

Ja siinä vaiheessa vasemmisto alkaa repi tilkkeitä pois.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10