Uusimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Kylänraitti / Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Roope tänään kello 11:00:52 »
^Olet oikeassa. Tarkalleen ottaen Naturen artikkelissa käsiteltiin ilmastotuhojen kumuloituvia kustannuksia, jotka siis tekstin mukaan "indistinguishable until mid-century" eri skenaarioissa, ei itse lämpenemistä, jossa toki lasketaan olevan eroja jo vuonna 2050. Vastaavasti esimerkiksi merenpinnan nousun lasketaan olevan tuolloin eri skenaarioissa parin sentin sisällä.

Artikkelin kuvassakin näkee kyllä kustannuseron (noin neljännes) kahden skenaarion välillä, mutta se toinen skenaario on RCP8.5, joka on käytännössä mahdottomaksi tiedettynä vertailukelvoton, koska se ei edusta edes sellaista tilannetta, jossa ilmastotoimiin ei satsattaisi enempää vaan fossiilisten polttoaineiden käytön tarkoituksellista moninkertaistamista.

Äärimmäisten skenaarioiden (ei ilmastotoimia vs. Elokapina valtaan) vertailu vaihtoehtoina ei ole muutenkaan mielekästä, koska oikeasti globaalin ilmastopolitiikan pelivara on todella pieni. Sitä ei vain aina ymmärrä meidän oman länsimaalaisia ja etenkin suomalaisia syyllistävän julkisuutemme keskellä.
92
Kylänraitti / Vs: ALV -> 25,5% & muut veronkorotukset
« Uusin viesti kirjoittanut Kim Evil-666 tänään kello 10:47:51 »
^ Vedän nyt hieman yksinkertaistaen esimerkin:
M. Saarikangas- eläke n.20K Masajards vahvasti valtion tukema, jota tukea ilman koko pulju konkurs, ju nou. Onko eläke tulokseen perustuva. Moni voi ajatella toisin. Eläkkeensä lisäksi veti kansanedustajapalkkion liiveihinsä. Kohtuullista? Mitä tämä kertoo itse järjestelmästä- ja sen kohtuullisuudesta.
93
Kylänraitti / Vs: Eutanasia
« Uusin viesti kirjoittanut Viimeinen linja tänään kello 10:41:32 »
On hyvä että ollaan huolissaan eutanasiasta ja siinä kuolevista ihmisistä, samaa huolta voisi nähdä myös muiden kuoleman riskin alla olevien suhteen. Juopot, narkkarit, läskit, hoitojonoihin kuolevat. Ollaan sitten huolissaan kaikista joilla riski on.
94
Kylänraitti / Vs: Eutanasia
« Uusin viesti kirjoittanut Miniluv tänään kello 10:36:31 »
. Mä tekisin sen ollenkaan epäröimättä itse sellaiselle rakkaalleni, jonka loppuaika on aidosti pelkkää kidutusta enää ja joka ei sitä itse enää pysty tekemään

Sama täällä, mutta olen myös valmis istumaan tuomioni siinä tapauksessa. Sanon EI eutanasialaille.
95
Kylänraitti / Vs: ALV -> 25,5% & muut veronkorotukset
« Uusin viesti kirjoittanut JoKaGO tänään kello 10:25:26 »
^Nuo entisten pääjohtajien ökyeläkkeet ovat johtajasopimuksen kautta firmalta saatua rahaa. Vain osa eläkkeestä on yleisestä eläkejärjestelmästä "kupattua".

Veroprosentti noissa taitaa pyöriä jossain 55-60%:n tienoilla. Paljonko lisää pitäisi vielä niistää?
96
Kylänraitti / Vs: Orpon hallitus 2023–
« Uusin viesti kirjoittanut Pentecost tänään kello 10:24:40 »
Lainaus
investoinnit ovat tästä eteenpäin ainakin 650 miljardia euroa vuodessa. Suurin osa on yksityistä rahaa, mutta julkisia pääomia tarvitaan vauhdin antamiseen.

 :facepalm:

Eli vähintään 650 miljardia vuodessa tästä ikuisuuteen? Halpaa kuin saippua.
Totean tähän vain, että jos investoinnit olisivat kannattavia ja niiden tuotto ennustettava, ei tarvittaisi julkista rahaa.

Haiskahtaa vahvasti sosialismilta.

Lainaus
“Europe” in anything other than the geographical sense is a wholly artificial construct. It makes no sense at all to lump together Beethoven and Debussy, Voltaire and Burke, Vermeer and Picasso, Notre Dame and St. Paul’s, boiled beef and bouillabaisse, and portray them as elements of a “European” musical, philosophical, artistic, architectural or gastronomic reality. If Europe charms us, as it has so often charmed me, it is precisely because of its contrasts and contradictions, not its coherence and continuity.

Margaret Thatcher

Olen muuten vasta nyt vanhemmiten lukenut Rautarouvan ajatuksia ja ne ovat hyvin virkistäviä. Suomimediahan haukkui hänet alimpaan helvettiin aikoinaan ja jo siitä olisi pitänyt tietää hänen olevan fiksu nainen.

Linkistä voi lukea hänen ajatuksiaan. Moni niistä ajankohtainen tänäkin päivänä.

https://fee.org/articles/margaret-thatcher-on-socialism-20-of-her-best-quotes/
97
Kylänraitti / Vs: ALV -> 25,5% & muut veronkorotukset
« Uusin viesti kirjoittanut Kim Evil-666 tänään kello 10:20:37 »
Lainaus
Perussuomalaisten ja etenkin puolueen puheenjohtajan ja valtiovarainministerin Riikka Purran ajamat eläkeleikkaukset eivät sopineet puolestaan kokoomukselle. Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

Eläkeleikkauksia en kannata itsekään- ainakaan sellaisia- jotka vaikuttaisivat alle kolmen tonnin eläkkeisiin. Eläkkeistä maksetaan muutenkin jo kohtuutonta veroa. "Ökyeläkkeiden" verotusta voisi puolestaan kiristää. Vaikka varsinaisia ökyeläkkeiden saajia on varsin vähän- edustaa heidän eläkeansionsa jonkinlaista kohtuuttomuutta. Näin jo 2009:

Lainaus
[...]Listan ykkönen, 38 964 euroa, ilmeisesti kuuluu Meritan entiselle konsernijohtajalle ja Nordean hallituksen ex-puheenjohtajalle Vesa Vainiolle, 66.

Vuoden 2007 verotietojen perusteella hänen ansiotulonsa kipusivat noin 60 000 euroon kuukaudessa. Vainiolla on siis myös muita tuloja.

Sadan suurimman maksussa olevan lakisääteisen eläkkeen joukossa on kaksi naista.Huipputuloista eläkeläisnaista edustaa entinen Suomen Pankin pääjohtaja ja Euroopan keskuspankin johtaja Sirkka Hämäläinen, 69. Hänen ansiotulonsa yltivät 27 000 euroon kuukaudessa.

Noin 20 000 euron kuukausieläkkeitä saavat verotietojen perusteella myös Nesteen entinen toimitusjohtaja Jaakko Ihamuotila, 69, Sammon entinen pääjohtaja Jouko K. Leskinen, 65, Rauma-Repolan entinen pääjohtaja, vuorineuvos Tauno Matomäki, 71, ja SYP:n ex-pääjohtaja Ahti Hirvonen, 78.

Vajaan 20 000 euron eläketuloihin yltävät myös telakkayhtiö Masa-Yardsin entinen johtaja Martin Saarikangas ,72, ja SOK-ryhmän ex-pääjohtaja Jere Lahti, 66. Molemmat herättivät huomiota vuonna 2003, kun he saivat kansanedustajan palkkion lisäksi myös eläkettä.[....]
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000136526.html 10.4.2009

Noiden- ja alle kolmen tonnin väliin jääkin sitten jo iso remmi eläkkeensaajia. Ei ihme- että kokoomus haraa täydellä voimalla vastaan- kun heidän ns. etupiirinsä on tuolla huippueläkkeensaajien revohkassa varsin tomerasti edustettuna.

Muiden seulan ovat läpäisseet ps-maahanmuuttolinjauksissa vain ne vähiten merkitykselliset kiristykset itse ongelman suhteen. Nyt ongelmia aletaan kiertämään voimakkaalla otteella mm. opiskelijalipun alla purjehtivien nigerialaisten leipurien avulla. Kun sieltä purjehtivat tulevien leipurien perheet kohti Hölmölää- mikä voisikaan mennä pieleen.

Nettovoittoinen maahanmuutto Suomeen on kivien ja kantojen alla. Tänne ei yksinkertaisesti haluta- ja se tiedetään. Se -että tänne imuroidaan väellä ja voimalla määrää laadun sijaan- tuntuu olevan pakkomielle suomalaisille päättäjille. He kyllä tietävät- mutta eivät näytä ymmärtävän mitä ovat tekemässä. He tuhoavat tämän maan- ainakin suomalaisuuden näkökulmasta.
98
Kylänraitti / Vs: ALV -> 25,5% & muut veronkorotukset
« Uusin viesti kirjoittanut Lalli IsoTalo tänään kello 10:14:43 »
Perussuomalaisilla ja osin kristillisdemokraateilla oli valmiutta puuttua omistamisen verotukseen ...

Jos joku omistaa jotain, se on silloin määritelmän mukaisesti omistajan, eikö muka ole? Jos omistaja ei saa pitää omaisuuttaan maksamatta kiristysrahaa, on kyse enemmänkin vuokraamisesta, ja lähestytään sosialismin kautta kommunismia, jossa omistaminen on lähtökohtaisesti kiellettyä.

Onko PS maahanmuuttomaustettu SDP?

Lainaus
Perussuomalaisten ja etenkin puolueen puheenjohtajan ja valtiovarainministerin Riikka Purran ajamat eläkeleikkaukset ...

Eläkeläiset eivät paljon persuja äänestä, joten siten ymmärrettävää. Mutta jokainen tuntee eläkeläisen, joten siten oman haudan kaivamista.

Lainaus
Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

Mikä osa? Polvistuiko PS muiden vaatimusten edessä, saamatta itse kompromissinä paljon paskaakaan? PS voisi nyt vähintäänkin julkistaa listansa, ja ruksata läpi menneet ehdotukset, äänestäjiensä tarkasteltavaksi.
99
Kylänraitti / Vs: Eutanasia
« Uusin viesti kirjoittanut Emo tänään kello 10:11:59 »
Erinomainen kirjoitus Sanna Ukkolalta, faktaa:

Fyysisesti terve 28-vuotias nainen aikoo kuolla toukokuussa – Ja valtio hoitaa hänen surmaamisensa

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0f0cd606-fbd7-46f7-a744-4d7432548bca

Lainaus
Zoraya ter Beek on fyysisesti täysin terve 28-vuotias nainen, joka asuu pikkukylässä Hollannissa miesystävänsä ja kahden kissansa kanssa. Zoraya on päättänyt kuolla toukokuussa. Ja koska hän asuu Hollannissa, hänellä on siihen helppo mahdollisuus, sillä lääkäri saapuu hänen kotiinsa myrkyttämään hänet kuoliaaksi.

Hän saa ensin lääkäriltä rauhoittavaa ainetta, ja sitten lääkäri annostelee hänelle tappavaa myrkkyä, joka pysäyttää hänen sydämensä.

Hän on suunnitellut kaiken valmiiksi. Ei musiikkia, ehkä kupponen kahvia, poikaystävä vierellä loppuun asti. Lääkäri kysyy, onko hän valmis, ja hän asettautuu lepäämään sohvalle. Lääkäri kysyy vielä uudelleen, haluaako hän varmasti eutanasian ja toivottaa sitten “hyvää matkaa”.

Hän nukahtaa ikuiseen uneen oman kotinsa sohvalla.

Poikaystävä sirottelee hänen tuhkansa metsään paikkaan, jonka pariskunta on yhdessä etukäteen valinnut.

Ter Beek päätti kuolla samalla hetkellä, kun lääkäri sanoi hänelle, että hänen masennustaan ei voida parantaa eikä mitään ollut enää tehtävissä. Hän oli päättänyt, että ei jaksaa enää, jos olo ei helpotu.

Nyt hän suunnittelee uurnan ostamista ja vitsailee, että siitä tulee hänen uusi kotinsa.

Vakavasti masentunut jaksaa vielä kuitenkin vitsailla? 🤔
Mikähän pervo (some)julkisuus tässäkin taas on kaiken perimmäinen syy?

Lainaus
  Tapaus on hirvittävä ja surullinen. Miten on mahdollista, että valtio myrkyttää nuoren, fyysisesti täysin terveen ihmisen kuoliaaksi, koska hänen masennustaan ei saada lievitettyä? Onko hän ylipäänsä masennuksen takia kykenevä päättämään omasta kohtalostaan? Kuoleman toivominen liittyy ilman muuta vahvasti masennukseen.

Ter Beek on yksi kasvavasta joukosta nuoria länsimaalaisia, jotka päättävät turvautua armomurhaan henkisen tuskan takia. Monessa tapauksessa tuota tuskaa olisi voinut myös hoitaa.

Tammikuun lopulla 28-vuotias Lauren Hoeve kuoli eutanasiaan Hollannissa – hän halusi armomurhan kovan väsymyksen takia. Hoeve oli sairastanut kroonista väsymysoireyhtymää vuodesta 2019 saakka. Lisäksi hänellä oli diagnosoitu ADHD ja ahdistuneisuus.

Suomessa eutanasian eli armomurhan laillistamista ajava kansalaisaloite sai kerättyä tarvittavat 50 000 nimikirjoitusta ja etenee nyt eduskuntaan. Ylen kyselyssä neljä viidestä suomalaisesta sanoi kannattavansa eutanasian laillistamista, jos ihmisen sairaus on parantumaton ja kivut sietämättömät.

Jälkiviisaissa Timo Soini puhuu brutaalista kuoleman kulttuurista, jossa heikot, sairaat ja vammaiset poistetaan päiviltä – ja jossa osasta lääkäreistä tulee pyöveleitä ja myrkyttäjiä. Päivi Räsänen puolestaan sanoo, että eutanasia ei tarkoita hoitojen lopettamista vaan sitä, että lääkäri surmaa potilaan myrkkyruiskeella.

Niin, siitähän siinä on oikeasti kyse. Eikä eutanasiaan varauksella suhtautumiseen tarvitse edes olla uskovainen. Itse en ole erityisen innostunut myrkkypiikeistä kuolinapuna niin sanotun kaltevan pinnan argumentin takia.

Sillä tarkoitetaan eutanasian käytön laajenemista tilanteisiin, joissa sitä ei alunperin ollut tarkoitus käyttää.

Eutanasia otetaan yleensä aluksi käyttöön parantumattomasti sairaille, jotka kokevat hirvittäviä kipuja. Sitä markkinoidaan humaanina, hyvänä tapana kuolla. Mutta vähitellen käyttö laajenee: eutanasialla surmataan dementiaa sairastavia vanhuksia, masentuneita tai vaikkapa 47-vuotias nainen, joka kärsi kroonisesta tinnituksesta eli korvien soimisesta.

Belgiassa eutanasia on nyt sallittu myös lapsille, Hollannissa ikäraja on 12 vuotta. Lisäksi Hollannissa on käytössä tahdonvastainen eutanasia, jossa surmataan vaikeavammaisia vastasyntyneitä. Syntymän jälkeinen abortti. Tätä kutsutaan Groningen-protokollaksi.

Belgiassa on maailman liberaalein eutanasiakäytäntö. Maa sai tuomion eutanasiatapauksesta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta 2022. Masennusta sairastanut, mutta fyysisesti terve Godelieva De Troyer pyysi armomurhaa, vaikka hänen masennuksensa oli psykiatrin mukaan hoidettavissa. De Troyer etsi kuitenkin käsiinsä muita lääkäreitä, jotka totesivat masennuksen olevan parantumaton. De Troyer oli lahjoittanut eutanasiaa edistävälle järjestölle 2 500 euroa; ja toinen järjestön perustajista antoi hänelle kaksi kuukautta lahjoituksen jälkeen tappavan myrkkypiikin.

Belgiassa arvostelun kohteeksi joutui esimerkiksi tapaus, jossa dementoitunut ja Parkinsonin tautia sairastanut potilas ei itse pyytänyt eutanasiaa vaan omaiset pyysivät sitä hänelle. Joidenkin asiantuntijoiden mielestä potilaan kuolema täytti murhan kriteerit.

Hollannissa lääkäri joutui syytteisiin annettuaan eutanasian muistisairaalle vanhukselle, joka oli toivonut eutanasiaa neljä vuotta aikaisemmin. Kuoleman hetkellä hän kuitenkin vastusteli toimenpidettä, mutta lääkäri antoi hänelle tappavan annoksen siitä huolimatta. Omaiset pitelivät pyristelevää vanhusta aloillaan. Lääkäri vapautettiin lopulta syytteistä.

Aktiivista toimintaa omaisilta, mutta eikö tämän pitänyt olla jotenkin toisin? Ja mikä saatanan pyöveli on tuollainen lääkäri, joka tuossa tilanteessa murhaa omaisten kampittaman vanhuksen? Kuolemanrangaistus noille murhaajille!

Lainaus
Hollanti, Belgia ja Luxemburg ovat ainoat eurooppalaiset maat, jotka sallivat aktiivisen eutanasian eli lääkärin avustaman kuoleman. Tähän mennessä jo kymmenettuhannet ihmiset ovat käyttäneet hyväkseen mahdollisuutta. Esimerkiksi Hollannissa eutanasian osuus kaikista kuolemista oli 5,1 prosenttia 2022.

Yhdysvalloissa lääkäriavusteinen itsemurha on käytössä yhdeksässä osavaltiossa. Tärkein syy lääkäriavusteisen itsemurhan pyytämiselle eivät olleet kivut tai kuolemaan johtava sairaus vaan alentunut kyky osallistua elämän nautinnolliseksi tekeviin aktiviteetteihin (90 prosenttia). Jopa 59 prosenttia itsemurhapilleriä pyytävistä kertoi yhdeksi syyksi sen, että he pelkäsivät olevansa taakaksi läheisilleen.

Kuinka moni vanhus harmittelee tälläkin hetkellä sitä, että hän on läheisilleen taakaksi? Kuinka moni vanhus miettii, että helpompihan se olisi nuoremmille omaisille, jos häntä ei enää olisi täällä?

Ja entä tilanteet, joissa omaiset todella kokevat vanhuksen taakaksi ja odottelevat perintöä? Entä jos perintöä kärkkyvät sukulaiset lähtevät ylipuhumaan omaistaan lopulliseen ratkaisuun?

Samaan aikaan palliatiivinen hoito kehittyy koko ajan ja kivunlievitys on parempaa kuin koskaan. Mutta kuinka käy palliatiivisen hoidon kehittymisen, jos eutanasia otetaan käyttöön? Onko vaarana, että palliatiivinen hoito ja saattohoito jäävät sen jalkoihin?

Sinällään eutanasian suosio ei tule yllätyksenä ajassa, jossa homo sapiens haluaa lähinnä kuluttaa ja päästä helpolla kaikesta, myös viimeisestä hetkestään. Kuolema on hänelle pakollinen häiriö, jonka hän haluaa siivota pois, sulloa syvälle laitosten uumeniin. Ottaa viimeisellä hetkellään myrkkypiikin ennen kuin kärsimys kääntyy sietämättömäksi.

Nyky-yhteiskunta haluaa poistaa silmistään kaikki epämukavuudet, myös luonnollisen kuoleman. Mutta kuolema ei ole pelkkä pakollinen häiriö, jonka voimme noin vain poistaa ajatuksistamme. Se on edessä meillä kaikilla, ja kuolema, kipu ja myös tuska kuuluvat olennaisesti ihmisyyteen.

Valtion ei kuulu alkaa aktiivisesti tappaa kansalaisiaan.

Kolumnista löytyy linkit kaikkiin mainittuihin yksittäisiin tapauksiin. Kannattaa siis klikata juttu auki, vaikka itse tekstiosuuden pistin tähän miltei kokonaisuudessaan.

Eritoten tuo on hyvä huomioida, miten käy saattohoidon ja palliatiivisen hoidon kehittämisen, jos se myrkkypiikein tehdä ikäänkuin tarpeettomaksi. Missä tässä yhteiskunnassa muka on nähtävillä ihmisen oman tahdon kunnioittaminen? Kyllä täällä mennään kantiksen kohdalla aina halvimman kautta.


100
Kylänraitti / Vs: Orpon hallitus 2023–
« Uusin viesti kirjoittanut JoKaGO tänään kello 10:11:00 »
En nyt muista miten laskin Suomeen kohdistuvan haittamaahanmuuton vuosittaisten kulujen olevan vähintään 7 miljardia €, mutta tuskin laskuni väärässä oli.

Ja jos tuo tuhlaaminen lopetettaisiin kertaheitolla, se ei olisi keneltäkään pois. Tai olisi. Ulkomaalaisilta vippifirmoilta jäisi korkotulot saamatta.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]