UmmaGumma

Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Tupa / Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Uusin viesti kirjoittanut Ernst tänään kello 07:32:25 »
Palleroitten hätä on enempi itse aiheutettua kuin oikeata hätää.

Takaisin kotiin vaan vastaamaan teoistaan.


Tämän tapauksen ja tuon Irakin palleron naimahuolilla on näemmä jonkinlainen monikulttuurinen yhteys. Vrt. myös ns. shotgun wedding. Alle kaksi minuuttia.


Linkki korjattu.
2
Kylänraitti / Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 ->
« Uusin viesti kirjoittanut Don Nachos tänään kello 07:21:13 »
Valehtelija-Trump kun ei ymmärrä mitään politiikasta, niin ei tiedä että perustuslain muutoksen pitää olla bi-partisan päätös.

Perustuslain muutoksen nopeutetusti voimaan saattamiseksi pitää olla 5/6 enemmistö. Siihen ei riitä bi-partisaanit.
5/6 enemmistö on kirjaimellisesti bi-partisan. Viimeisin lisöys on vuodelta 1992 ja tuskin jää viimeiseksi.
Lainaus
Sitävastoin yhä yhtä moni -- tai jopa useampi -- sosialisti pyrkii pääsemään amerikkaan leveämmän leivän ääreen -- vaikka siellä on vallassa heidän mielestään maailman pahin natsi, rasisti, fasisti ja sovinisti --.
Löytyykö tälle stetsonheitolle jotain perusteita?
Miten niin leveämpi leipä ja kuka sosialisti sinne on muuttanut?
3
Paja / Vs: Kansalaisaloite: Kumotaan hallituksen esitys työttömien kyykyttämiseksi
« Uusin viesti kirjoittanut Saturnalia tänään kello 07:15:59 »
Lainaus
Aktiivimalli on jo nyt lisännyt työpajapalveluiden kysyntää monella alueella. Yhä useampi työtön työnhakija on ollut suoraan yhteydessä työpajoille ja selvitellyt mahdollisuuksiaan päästä palveluihin: ”Työpajalle otetaan yhteyttä päivittäin, aktiivimalli on lisännyt suoria yhteydenottoja. Pajat ovat täynnä ja jonotuslista pitkä!”.

Tragikoominen tilanne. Jengi jonottaa risusavottaan. Tämäkin piti nähdä vielä. Sitten eivät pääse! Tähän astihan kuntouttavaa temppuilua on vältelty.
Tämä touhu tulee luomaan täyden kaaoksen kun Sipilällä ole mitään käsitystä siitä paljonko tuolla on jengiä virallisten lukujen ulkopuolella jo. Hallitus on jo niin kauan tuudittautunut itse luomaansa valheelliseen mielikuvaan joutilaiden määrästä, että sen kyky tehdä minkäänlaisia päätöksiä työttömien suhteen on jo aikaa sitten tuhoutunut. Tuolla on yli puoli miljoonaa viheltelijää, ja hallitus luulee komentelevansa jotain reilua sataa tuhatta. Vähän sama ongelma kuin bunkkerissa, mutta käänteisesti. Huoltoa vaativia joukkoja on kartta täynnä, vaikka piti olla vaan pari osastoa siellä täällä.

Nykyvasemmistoa on kiva kiusata kun ne vouhottavat kaiken maailman identiteeteistä, mutta jos niille ehdottaa että puolustakaa köyhän identiteettiä, työväenluokkaista identiteettiä, niin saa vastaansa pelkän hiljaisuuden. Helvetin elitistit. Sarastuksen tuoreen jutun kanssa olen samaa mieltä, tämä maailma tarvitsee lisää punkkia. Ei sosialismia, mutta punkasennetta kirjallisessa muodossa. Tuo aktiivimalli on kyllä aika kusipäinen, koska sehän on leikkaus eikä mitään muuta. Kusipäisen siitä tekee se, että se asettaa syyn leikkauksesta työttömien omaksi syyksi. Voiko munattomampaa hallitusta olla? Sampo ja Lindströmkin jotain mussuttaa, ei saatana. Ne on vaan niin pihalla, menettäneet käsityksensä kentän tilanteeseen. Voi minkä menit Sampo tekemään.
4
Tupa / Vs: 2018-02-10 IS: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Kemppainen tänään kello 06:18:15 »
Lindenin "yritykset" taitavat olla vain erilaisia kilpiä ja rahanpumppaamoita.

Pumpun putken pää on tiukasti kiinni veronmaksajan lompsassa..pidä kii ettei vitoset karkkaa.

Huuhaa Innasta plagioiden:

"Läpi Kempeleen ja kautta Kampalan,
kuuluu vaimennettu pöhinä poliitikkojen.
Myyntitykit maihin lyö, on tehtävä työ,
on Nuubian taikayö."
5
pidän erittäin paljon selkeyteen ja riidanhaluttomuuteen pyrkivästä esitystavastasi;

Huomasit tuon #riidanhaluttomuuden. Sitä ei kaikki hiffaa.

Pääasiallinen ongelmamme ei ole vastapuoli, vaan markkinoimamme tuote itse. Juuri kenellekään ei ole selvää mitä se sisältää. Kuten esikuvani Jeesus (se juutalainen, ei kouluampuja), käytän vertausta:

"Kansallismielisyys on kuin kaapin perältä löytynyt säilykepurkki, josta etiketti on haalistunut pois."

Markkinointihenkisenä näen tuohon kätkeytyvän potentiaalisen ongelman, mutta estraadihakuisille dilemma ei avaudu. Ambivalenttisuus voi toki olla etu, dialektisesti oivallettuna.

Tavoitteemme on toki #joukkoliike, mutta miltä sellainen näyttää 2000-luvulla. Monikaan ei ole sellaista nähnyt, -tosin nähdyn ymmärtäminen on sittenkin luetun ymmärtämistä harvinaisempaa, millä silläkin on rariteettinsa. Ilmiöt käsitteiden takana, kuten mikä on #joukko ja mikä #liike, eivät avaudu sanoja automaattisesti toistamalla, vaan asioihin täytyy olla kosketus reaalimaailman levellillä.

Eräs valinta on, rakennetaanko ensin #rörelse vai #styrelse. -Se ei ole makuasia, ei lainkaan. Peräti saattaa paljastaa perustavanlaatuisen eron lähestymistavassa ja tehtävänasettelussa,. Onkin valitettavaa ettei tärkeistä kysymyksistä käydä keskustelua.

Juuri nyt huomiotani on vienyt eräs akuutti tilanne, liittyen Oulun suunnan paikallisten poliittistaloudellisten rakenteiden aiheuttamaan kriisinpoikaseen, joka onnellisessa tapauksessa saattaa heiluttaa koko systeemiä, joten km-sceneä ehdin seuraamaan vain satunnaisesti.

Hyvää aamua vaan kaikille!
6
Kylänraitti / Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 ->
« Uusin viesti kirjoittanut Jaakko Sivonen tänään kello 04:15:39 »
Trump on kuitenkin sen verran viisas, että tietää amerikassa olevan voimassa amerikkalainen lainsäädäntöjärjestys, ja siinä ei Perustuslakia muuteta koskaan ja mitenkään. Perustuslakiin voidaan joskus harvoin tehdä lisäyksiä, täsmennyksiä tai uusia tulkintoja.

18th Amendment (1919) kielsi alkoholin valmistamisen ja myymisen. 21st Amendment (1933) kumosi sen kiellon. Jos ensimmäinen noista olikin "lisäys", jälkimmäinen oli selvästi muutos ("The eighteenth article of amendment to the Constitution of the United States is hereby repealed").

Se erikoisuus USA:n perustuslaissa kyllä on, että muutettuja osioita ei poisteta tekstistä. Sen vuoksi 18th Amendment löytyy yhä painetusta perustuslaista, vaikka se onkin kumottu.
7
Tupa / Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Uusin viesti kirjoittanut Ja_tre tänään kello 02:38:28 »
Tämä on kuultu ennenkin Hommalla.

Lainaus
Western UnionPitäs vissiin ilmottaa:

 https://www.poliisi.fi/keskusrikospoliisi/rahanpesun_torjunta/rahanpesun_selvittelykeskus

Itse en oikeen voi, kun en ole facessa.   Pitäis toi WU:kin ilmottaa, jos sen kautta voi menetellä noin.
8
Kylänraitti / Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Alaric tänään kello 02:16:02 »
Otsikon luettuani kuvittelin, että kirjoittaja olisi halunnut kehittää kehitysapua oikeasti järkevämpään suuntaan, mutta lisää rahaahan tässä vain vingutaan.

https://www.ess.fi/Mielipide/esalaiset/art2440145 (24.2.2018)

Lainaus
Olisiko kehitysapua taas varaa kehittää?

Juha Honkonen

Jolla on kaksi ihokasta, antakoon toisen sille, joka on ilman”, kerrotaan jo Jeesuksen sanoneen aikanaan.

Tuossa tapauksessa kehitysavun taso olisi 50 prosenttia. Yhdistyneet kansakunnat kehottavat maita antamaan vain 0,7 prosenttia bruttokansantulosta (bktl), mutta siihenkään ei päästä.

Suomi on antanut apua vuodesta 1961 mutta yltänyt tavoitteeseen vain kerran. Se tapahtui vahingossa 1990, kun bktl romahti. Kehitysapua ei ehditty laskea samaa tahtia.

Sen jälkeen hallitus toisensa jälkeen on julistanut tavoitteekseen YK:n suosituksen. Siihen ei ole päästy – päinvastoin. Viime vuosikymmenten huipulla oltiin 2014, jolloin maailman köyhimmille liikeni 0,57 prosenttia.

Nykyhallitus on leikannut kehitysapua peräti 40 prosenttia. Köyhiltä ottamista on perusteltu sillä, ettei taantuman aikana ole varaa. Selitys on kummallinen, sillä prosenttitavoitteessahan valtio maksaa sitä vähemmän, mitä kehnommin menee.

Nyt Suomi sitä paitsi porskuttaa harvinaisen lujaa. Maamme talous kasvoi viime vuonna yli kolme prosenttia. Eikö olisi siis aika rukata kehitysapua kohti YK:n tavoitetta – edes entiselle tasolleen?

Valtiojohdon mielestä ei. Sitä tahtoa ei porvarihallitukselta löydy. Hallitusohjelmaan on kirjattu kehitysavun 200 miljoonan euron leikkaus. Rahaa voi lisätä vasta seuraava hallitus.

Mahtaako mikään puolue ottaa kehitysapua vaaliteemaksi?

Äkkiseltään se voisi sopia vihreille, mutta hekään eivät ole pystyneet nostamaan kehitysapua YK:n tavoitteeseen. Näin siitä huolimatta, että vihreät ovat istuneet kuudessa hallituksessa. Heillä on jopa ollut hallussaan kehitysministerin salkku kolmesti. Silti apu on jäänyt pieneksi.


Saas nähdä, pistääkö vihreiden suosion raju pudotus terhakoittamaan poliittista linjaa. Pelkästään koulutusleikkauksia puolue ei voi kritisoida, sillä vihreät olivat päättämässä niistäkin.

(...)
9
Lainaus
Pitäisi olla yksi valitus ja se olisi siinä.

Minulle riittäisi päätös ilman valitusoikeutta, tai jokin vieläkin nopeampi menettely.

Turvallisesta maasta tulleiden hakemuksia ei pitäisi edes ottaa käsittelyyn, vaan työntää heti nauraen paperisilppuriin.

Turvallisesta maasta suomen pyrkivät pitäisi pysäyttää rajalla ja osoittaa Ruotsin viranomaisten tai Venäjän viranomaisten suuntaan kertoen asylumia toisteleville "you are already SAFE, go talk to them, they will help you" ja jos vieläkin tulisi asylumia pitäisi sanoa "I am sory you can not come to Finland because your papers are not in order and you can not claim asylum in finnish border because you are already SAFE".

Tuo toiminta vaatisi yhden lauseen lisäyksen Suomen lakiin.
Käsittääkseni ei vaadi mitään lisäystä, ainoastaan toimintatapa muutoksen, mutta kun Sipilä ja Orpo plus uuvatit!

Suomen laissa lukee että rajaviranomainen ottaa turvapaikkahakemuksen vastaan.

Niin kauan kunnes tuohon tulee muutos niin rajavartijoiden on PAKKO ottaa turvapaikkahakemus vastaan.

Tuon asian olisi voinut muuttaa yhdessä viikossa yhdellä lauseella viimeistään Lokakuussa 2015 kopioimalla Norjan tekemä muutos Suomeen...

10
Tupa / Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Uusin viesti kirjoittanut Rokka tänään kello 01:49:55 »
Joku ihmettelee rhc:ssä, että miksi tp-hakijaperhe tekee jatkuvalla syötöllä lisää mukuloita vaikka tulevaisuus on kaikkea muuta kuin varma. Tuohan on vain ihan selvä taktiikka, kasvatetaan perhe tosi isoksi ja sympatiat vain kasvaa. Näin sitten yritetään saada se turvapaikka.
Vastuu perheestä  yritetään saada Suomen veronmaksajille.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10