Uusimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Kylänraitti / Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Nikolas 14.06.2024, 17:59:04 »

Vaikka evoluutioajattelija tai naturalisti kuinka pitäisi lisääntymättömyyttä epänormaalina, ja voisi listata näkemykselle järkeenkäypiä perusteluja, tuhoaa hänen ajattelutapansa dehumanisoiva vaikutus lisääntymisen henkiset kannattimet.


Huomaan että tartut mielelläsi tuohon.

Mutta voin esittää saman ajatuksen vielä tiiviimpänä.

Se, mikä on normaalia ja joka tapauksessa täysin järkeenkäyvää, sitä ei tarvitse erikseen selitellä, eikä tule tarvetta etsiä sille erikoisia syitä. Tässä käsillä olevassa aiheessa suvunjatkaminen on sellainen normaali asia.

Mutta jos ja kun tulee jotain mikä poikkeaa normaalista ja tavallisesta, sille sopii kysyä selityksiä. Selitysten tulee olla järkeviä, rationaalisia. Tässä kohtaa ei siis kysellä epänormaalin ilmiön moraalista hyväksyttävyyttä tai eettisiä perusteita. Oleellista on löytää uskottava ja järkeenkäyvä selitys epänormaalille ilmiölle.

Kunnollinen selitys tarvitaan, jotta epänormaalille asialle voidaan tehdä jotain, jos niin halutaan.
92
Kotimaa / Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)
« Uusin viesti kirjoittanut F1nka 14.06.2024, 17:57:00 »
...

Samana päivänä myös Oulussa tapahtuneesta puukotuksesta, jossa uhri kuolikin, ei paljoa ole enää uutisointia näkynyt. Johtuneeko osaltaan siitä, että pidätetty mies oli rodullistettu...

Rodullistetut puukottaa ja raiskaa on uusi normaali. Ei siinä ole mitään uutta eli ei ole mitään uutisoitavaa. Suomalaismies puukottamassa 12-vuotiasta on erikoista ja siten uutisoinnin arvoista.
93
Perussuomalaiset / Vs: Persumöläytysten seurantaketju
« Uusin viesti kirjoittanut Roope 14.06.2024, 17:52:33 »
Vornasen tapauksessa tuli itkua siitä, että Purra ei reagoinut ennen poliisin tiedotetta. Nyt siitä, että reagoi ennen sitä.

Lainaus
Purran kommentti Oulun puukotuksesta järkyttää: ”Ei ole olemassa niin matalaa rimaa, jota perussuomalainen ei voisi alittaa”

[...]

Vasemmistoliiton toinen helsinkiläinen kansanedustaja Veronika Honkasalo muistuttaa siitä, että kuuden puolueen kansanedustajat jättivät eduskunnalle vuonna 2021 keskustelualoitteen äärioikeiston uhasta.

– Puhemiesneuvosto päätti tuolloin, ettei aloitetta oteta ajankohtaiskeskusteluun täysistuntoon, hän muistelee.

Hän pitää mauttomuuden huippuna valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) viestiä viestipalvelu X:ssä, jossa tämä yhdisti puukotuksen jengiväkivaltaan.

– Ei ole olemassa niin matalaa rimaa, jota perussuomalainen ei voisi alittaa, Honkasalo toteaa.


– Mauttomuuden huippu Purralta ja täysin karmivaa. Missä vaiheessa Suomi herää äärioikeiston uhalle, josta Supokin on varoittanut?

[...]

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta kritisoi Riikka Purraa siitä, että tämä hän ensin hätiköidysti kommentoi Oulun puukotusta rasistisin motiivein ja tämän jälkeen jättää tuomitsematta äärioikeiston.

Virta muistuttaa siitä, että heinäkuussa 2023 Purra selitteli aiempia netissä julkaisemiaan rasistisia kommentteja. Purra ei tuolloin irtisanoutunut kommenteistaan mutta totesi, ettei ministerinä varmasti kirjoittaisi vastaavaa, koska häneltä vaaditaan julkisessa tehtävässä erilaista toimintaa ja puhetta kuin ennen.

– Tällaisessa tilanteessa ministerin tulisi kyetä tuomitsemaan äärioikeisto eikä levittämään hätiköityjä ja ennakkoluuloisia arvauksia. Ministeri ei voi käyttäytyä enää samalla tavalla kuin nimimerkki “riikka”. Ei ole ok, että ministeri Purra lietsoo ensin puutteellisin tiedoin muukalaisvihaa eikä sen jälkeen edes ilmaise toimineensa hätiköidysti – saati tuomitse äärioikeistoa tai irtisanoudu äärioikeistolaisesta ideologiasta, Virta jyrähtää.

Vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö on pettynyt koko hallituksen linjaan rasismin suhteen.

– Se siitä hallituksen “rasisminvastaisesta työstä”. Valtiovarainministeri syytti eilen jengejä Oulun puukotuksesta ilmeisenä tarkoituksenaan vihjata tekijän maahanmuuttotaustalla. Mikä lietsoo terroristista äärioikeistoa. Tekijä onkin äärioikeistolainen, hän kirjoittaa X:ssä.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne vaatii puuttumaan äärioikeistolaiseen väkivaltaan.

– Oulun karmeiden uutisten valossa jokaiselle pitäisi olla jo täysin selvää, että äärioikeistolainen väkivalta on Suomessa aito ja vakava ongelma, johon on puututtava tosissaan, Harjanne kirjoittaa X:ssä
Kansan Uutiset 14.6.2024

Taitaa olla kesäkohun aika.
94
Kotimaa / Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)
« Uusin viesti kirjoittanut Pöhisijä 14.06.2024, 17:47:02 »
Nyt olisi hyvä sauma ottaa puheeksi väkivaltaltarikollisten tuomiot, varsinkin jos kuuluu johonkin ääriliikkeeseen ja voivotella kuinka tätäkään ei olisi tapahtunut ilman lepsua vasemmistopolitiikkaa, sitten vaatimus korottaa tuomioita ankarasti ja katsoa kuinka vasemmiston väkivaltasiipi kiemurtelee.

E: Kävin lukemassa X, tuota oli näköjään jo käytetty vähän, lisää vain pökköä pesään!
95
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut akez 14.06.2024, 17:42:38 »
Ukrainalaislehti kertoi eilen pitkässä jutussaan Sveitsin rauhanhuippukokousta edeltäneistä vaiheista.

Lainaus
Rauhanhuippukokouksessa havaittiin aggressio: Kuinka Ukrainan ystävät pelastivat Zelenskin "petokselta" Sveitsissä

Europeiskaja Pravda 13.6.2024

Kiovan kanssa sovittuun Rauhanhuippukokous-projektin päätökseen kohdistunut ankara kritiikki, joka sai vastakaikua monilta ukrainalaisilta, sekä myös muilta Ukrainalle ystävällismieleisiltä poliitikoilta, pakotti kokouksen järjestäjät myönnytyksiin.

Sveitsissä hylättiin dokumentti, jolla saattoi olla kovin ei-toivottuja seurauksia Ukrainalle. Lyhyessä ajassa se tarkistettiin perusteellisesti ja korjattiin ...

Päivitetty projekti osoittautui varsin hyväksyttäväksi Ukrainalle.

Sen kirjoittajat (vihdoinkin!) löysivät rohkeutta kutsua sotaa "Venäjän aggressioksi".

Tekstistä poistettiin porsaanreiät, jotka avasivat tien Ukrainan alueellisille myönnytyksille; muuttivat vaihtoehtoisten "rauhansuunnitelmien" vaatimuksia, ehtoja Venäjän osallistumiselle rauhanprosessiin jne. Ja vaikka tämän vuoksi osa Venäjän näkemyksiin myönteisesti suhtautuneista osallistujista "tippui pois", niin valtaosa heistä jäi Ukrainalle.

Lyhyesti sanottuna yleinen julkisuus johti parempiin tuloksiin rauhanhuippukokouksen osalta, johon Zelenski osallistuu.

"EvroPravda" sai tietää neuvottelujen yksityiskohdista ja viikonloppuna tehtävästä päätöksestä. ...

Rauhanhuippukokouksen "taustaa"

(...)
Vuoden alussa sovittiin rauhankokouksen pitämisestä Sveitsissä. Tämän jälkeen käytiin neuvotteluja mahdollisten keskeisten osallistujien kanssa; ja 10. huhtikuuta Sveitsi ilmoitti huippukokouksen sovitun päivämäärän ja paikan ja alkoi lähettää virallisia kutsuja siihen. Bürgenstockin alppikompleksiin kutsuttiin noin 160 valtion, neljän kansainvälisen järjestön (YK, EU, Euroopan neuvosto, ETYJ) johtajat, paavi ja ekumeeninen patriarkka.

Mutta myöhempään vaiheeseen jäi kokouksen tärkein asia - kokouksen ydin, eli päätös, joka kaikkien osallistujien tuli hyväksyä.

Etukäteen oli sovittu, että Venäjä ei tule osallistumaan ensimmäiseen Rauhanhuippukokoukseen (tämä oli Ukrainan ehdoton vaatimus); ja kaikki muu jäi keskusteltavaksi.

Sekä Kiovassa että Bernissä oli suurta halua saada aikaan jonkinlainen päätös huippukokouksen tulosten pohjalta. Sen valmistelu alkoi yli kaksi kuukautta sitten. ... Tuo dokumentti oli täysin hyväksyttävä Ukrainalle. Se korosti Ukrainalle tärkeitä punaisia viivoja, edisti "Zelenskin rauhankaavaa" jne. Ainoastaan sen tuli olla lähtökohta neuvotteluille muiden kanssa.

Kiovalle ilmoitettiin kuitenkin välittömästi, että ukrainalaista versiota on muutettava perusteellisesti. Sveitsiläiset yrittivät ottaa mahdollisimman paljon huomioon kaikkien mielipiteet, jotta mahdollisimman monet johtajat saapuisivat Bürgenstockiin - ja Ukraina lopulta suostui tähän lähestymistapaan.

Asiakirjaa koskevat neuvottelut ja kirjeenvaihto kestivät reilusti yli kuukauden.

Kiovan edustajien kanssa keskusteltu kompromissiversio lähetettiin Bernistä kaikkiin pääkaupunkeihin 28. toukokuuta.

Siitä oli poistettu keskeiset ideat, joiden vuoksi kokous periaatteessa järjestettiin korkeimmalla tasolla, ja jopa eurooppalaiset kumppanit ihmettelivät, miksi Ukraina antoi periksi tällaisissa itselleen keskeisissä kysymyksissä ...

Ja sitten asiat kehittyivät ennennäkemättömällä nopeudella.

Tämä dokumentti julkaistiin 5. kesäkuuta ja se herätti keskustelua eurooppalaisten diplomaattien keskuudessa siitä, onko hyväksyttävissä päätös, jonka sanamuoto on ristiriidassa Ukrainan ja EU-maiden pitkäaikaisten yhteisten ponnistelujen kanssa. Ainakin useat maat ovat pyytäneet Sveitsiä tarkistamaan yhteistä julkilausumaa.

Seuraavana päivänä, 6. kesäkuuta, Kiovan oli pakko antaa julkinen tiedonanto, että "Ukraina ei peräänny rauhankaavasta", ja Zelenskin julkiset puheet alkoivat taas vaatia, että Ukrainan näkemykselle voitosta Venäjästä ei ole vaihtoehtoja.

Samalla aloitettiin työ virheiden korjaamiseksi. Ja jo 9. kesäkuuta Sveitsi lähetti kaikille maille uuden luonnoksen yhteiseksi julkilausumaksi. Siinä yllättäen peräännyttiin monista kohdista, joita se oli itse edistänyt.

Aiemmin yli kuukauden kestänyt asiakirjan korjaus saatiin nyt päätökseen muutamassa päivässä. Ja tulos osoittautui varsin kelvolliseksi.
(...)

Rauhanneuvottelut saatiin siten onnelliseen päätökseen jo ennen kuin huippukokous alkoi. Vai päästiinkö sittenkään?

Laitan myöhemmin jatkoa jutusta, jos joudan.
96
Tupa / Vs: Pitseriat (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut pienivalkeapupu 14.06.2024, 17:40:24 »
^ Lounas suomalaisessa ravintolassa Loviisassa maksoi 26 euroa.

Crikey :o  Itse oon lounastanut kahdessa eri establishmentissa (kumpikin perisuomalaisia) noin 13 €uron hintaan per ruokailija. Mitäköhän mahtoi Loviisassa olla ruokalistalla..
97
Kotimaa / Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)
« Uusin viesti kirjoittanut F1nka 14.06.2024, 17:39:00 »
Ilmeisesti oikeasti yksittäisen sekopään teko, eikä mikään monikossa äärioikeiston teko.
Vihervassarit luonnollisesti hyödyntävät tätä nyt täpöllä.
Sinänsä tämäkään teko tässä polarisaatiossa ei yllätä minua yhtään. Se on yllättävää, että 12 vuotiasta takaapäin! Aika sairasta.

Monikultuurisuusteko olikin uutinen
98
Kotimaa / Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)
« Uusin viesti kirjoittanut F1nka 14.06.2024, 17:36:55 »
Se on jännää, että äärioikeistolaisuus onnistutaan kytkemään rikokseen aina salamannopeasti, mutta jos matu riehuu väkivaltaisesti, niin se on aina yllätys ja matun motiiveja ihmetellään maailman tappiin asti - kunnes syyksi löydetään rasismi.

Ja ei, ketään ei silti tarvitse puukotella.

Onko mielenterveysongelmia vielä mainittu?
99
Kotimaa / Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)
« Uusin viesti kirjoittanut Skeptikko 14.06.2024, 17:35:51 »
Ja taas yhdeltä lähti henki:

Naapurit tekivät huolestuttavan havainnon 8 kuukauden ikäisestä vauvasta – tältä näyttää asunnolla, jossa äidin epäillään murhanneen lapsensa Vuosaaressa
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010500272.html
Lainaus
Juuri tässä asunnossa poliisi epäilee vuonna 1983 syntyneen äidin riistäneen 8 kuukauden ikäisen vauvansa hengen.

Poliisin käsityksen mukaan äiti ja lapsi asuivat asunnossa kahdestaan eikä paikalla ollut tekoaikaan muita ihmisiä.
...
Viereisessä talossa asuva nainen kertoo, että vauva oli hyvin itkuinen. Se herätti naapurustossa kysymyksiä.
...
Ilta-Sanomien tekemien haastatteluiden perusteella vaikuttaa, etteivät äiti ja lapsi ole olleet kovinkaan tuttuja naapureille.
...
8 kuukauden ikäisen vauvansa murhasta epäillyllä ulkomaalaistaustaisella äidillä ei ole rikostaustaa Suomessa ainakaan viimeisen 10 vuoden ajalta.
100
Perussuomalaiset / Vs: Persumöläytysten seurantaketju
« Uusin viesti kirjoittanut andrus 14.06.2024, 17:29:47 »
Tämä osoittautui nyt noloksi hudiksi, kun tekijä osoittautui äärioikeistolaiseksi terroristiksi. Kantsis välillä hieman malttaa ennen kuin öyhöttää.


Lainaus
Riikka Purra
@ir_rkp
Keskellä päivää, keskellä kauppakeskusta, nuoren puukotus. Toivottavasti uhri selviää.

Katurikollisuuden, jengien ym. kanssa seurataan valitettavasti samaa kehityskulkua kuin muissakin maissa.

Hallitus toimii kyllä, mutta on tämä karmeaa, millaista tässäkin maassa jo on!

Selvästikään ei ole vielä päässyt yli karmeasta vaalitappiosta. Olisi pitänyt jäädä esim. sairaslomalle tai vastaavalle huilauslomalle muutamaksi viikoksi että saa ajatukset kasaan. Kun käy ylikierroksilla niin helposti tulee tehtyä virhearviointeja asiassa kuin asiassa. Haetaan irtopisteitä ja hyväksyntää menetettyjen äänestäjien palauttamiseksi yrittämällä todistella että kyllä persut on se ainoa vaihtoehto muutokselle eikä itsessä ole ollut mitään vikaa vaan niissä jotka jättivät äänestämättä. Katsokaa nyt kyllä hallitus toimii oikein! Tässä alkaa nyt kulissit kaatua ja heikko johtaja paljastua. Liian kauan luotettu siihen että ulkopuoliset tekijät nostavat kannatusta niin nähdään vihreitä ukkoja kaikkialla. Twitter ei edelleenkään tavoita kuin pienen hyppysellisen potentiaalisia äänestäjiä mutta antaa työkalut vastustajalle ihan toisenlaiseen lopputulokseen mitä haluaa.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]