Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Alapo

Sivuja: [1] 2 3 ... 19
1
Oman asuntolainan lisäksi olen kilpailluttanut ja neuvottelut kavereiden lainoja. Noin 2008 jälkeen pankkien lainahanat tiukkenivat, ehkä siksi, että asuntolaina ei ole enää kilpailtu tuote. Se johti "mort subite"en eli joko lainaa saa paljon tai ei yhtään. Nuorilla pareilla se tarkoittaa, että pitää olla pätäkkää tai takaajia. Tässä tapauksessa näyttää puuttuneen kumpikin. Pankeilla ei ole monikulttuurisuus-linjaa erikseen.

Huutokaupat.commista näkee kyllä miksi ne asuntolainakriteerit kiristyi, monet maksoi tolkutonta ylihintaa asunnoista ja kuukausittaiset lainalyhennykset oli aika isoja, eikä niitä kaikki pystyneet maksamaan kun tuli taloudellisia vaikeuksia. Kun täysin persaukisillekin myönnettiin pari sataa tuhatta lainaa, huonokuntoisten asuntojen ostoon. Nyt ei enää myönnet aivan tolkuttomia lainoja ja hyvä niin.

2
Niin, mitähän lienee oikeasti tapahtunut? Kun ei oikeat pankkivirkailijat tuollaisia päästele, tottakai voivat epäillä riittääkö maksukyky ja kysellä erilaisia asioita. Joka on normaalia. Joku voi siitä tietty loukkaantua, jos luulee että palkka riittää mihin tahansa haaveisiin. Jos ne haaveet on kaadettu ja työ onkin määräaikainen tai freelancer-periaatteella, ei isoa lainaa niin vain anneta.

3
^Eiköhän noi irakit oo tajunnu että noille rhc yms porukalle voi valehdella mitä tahansa. Kuten noista poliisien tekemistä pahoinpitelyistä.

4
Kotimaa / Vs: 2016-01-02 SS: Kuntapaikoista kova pula
« : 19.12.2017, 14:22:08 »

Just näin, muuttavat Espooseen. Ilmoitusluonteinen asia.

Minäkin haluaisin muuttaa Espooseen tai Helsinkiin. Silleen, että ilmoitan Kelaan, että nyt on se kämppä löydyttävä. Minimissään 3 h+k, keskustasta tai maksimissaan kilometrin päähän. Mannerheimintien varteen olis kiva. Tai oikeastaan pakko.

Ai,kuka maksaa? Emmä tiedä, mutta muuttoauto ja -miehet ensi tiistaina kello kymmenen nykyiseen osoitteeseeni, setvikää ite kuka maksaa. Hoitakaa paperit valmiiksi siten, että vedän keksityn nimen papereihin. Ja sitten se vuokra sun muut jutut menevät suoraan Kelaan ettei mun tarvii noita papereita räplätä. Kaikille kivampaa, että homma hoituu suoraan vastaanottajan ja maksajan välillä.

Koomista on näissä samantyyppisissä uutisissa juuri tämä, he muuttavat espoo/vantaa/helsinki, noin vain. Ei puhuta että olis työpaikka siellä tai opiskelu paikka, vaan muutetaan samanlaisten ihmisten äärelle. Eikä puhuta että kuka maksaa, kun lapsiperheen muutto, ilman sosiaalisia kontakteja ei oo ilmaista. Saati asunnon haku, takuuvuokrat jne. Noille asiat hoituu ja oppivat aivan väärällä tavalla kaiken, jotain kun haluavat, se pitää järjestää, ei että he itse järjestäisi.

5
Mitä jos tehtäisiin sellainen lakimuutos että kansanedustajilla ei ole työterveyshuoltoa ollenkaan? Sinne vaan julkisiin jonoihin. Pysyisi ainakin joku käsitys siitä missä todellisuudessa huonoimmassa asemassa olevat ihmiset elävät.

Näinhän olisi paras, siellä kun jonottaisi päivystyksessä, alkaisivat ehkä miettiä mitä pitäisi oikeasti tehdä eduskunnassa. Ja kenen asioita ajaa.

6
^Miten nämä palautetut aina päätyy sellaisiin tilanteisiin että henki lähtee?

7
Tervetuloa vain laittomasti maassa oleskelevat samaan jonoon. Ai niin, teille on luultavasti varattu ohituskaista, jos ei muuten niin ostopalveluina yksityiseltä. Näinhän se menee jo turvistenkin kanssa. Siksi hieman kyrsii tuollaiset eduskunnan välihuutelijat mallia Silvia Modig. Voi käydä kokeilemassa päivän odottelua päivystyksessä, kun sairaat lapset itkevät, ja vanhukset voivottavat oloaan.

Turhan moni, kuten Silvia Modig on ollut kohtalaisen hyvän työterveyshuollon(yle) asiakkaina, joten ei ole tarvinnut jonotella. He kuvittelevat että resursseja on riittävästi että voidaan hoitaan muun maailman köyhät, kun ei sitä omakohtaista kokemusta Suomen terveydenhuollosta ole.

8
Kesti jonkin aikaa ennenkuin löysin sen ainoan lähteen jossa kerrotaan että Habiba Ali ei suinkaan ole elänyt koko elämäänsa Suomessa tänne tultuaan, vaan asui useita vuosia Englannissa, ja vasta viimeistä lasta odottaessaan palasi Suomen sosiaaliturvan pariin.

Jostain muualta olin lukevinani, että hän muutti miehensä perässä Englantiin Somaliasta, jonne hänet oli lähetetty naitettavaksi. Eli olettaen että somalinainen ei ennen naimisiinmenoa lapsia tee, on siis 7-8 vuoden tauko ollut Suomessa asumisessa, ja "yh-äidiksi" ryhtyi Kelan piikkiin. Olisi mielenkiintoista tietää paljonko hän lähettää rahaa "miehelleen" Englantiin.

Tämä ylläoleva on jostain syystä siivottu pois kaikista Habiba Alia koskevista elämäntarinoista, en tiedä miksi. Ehkä modernin feministin ja monikulttuurisuussankarin ja -lähettilään rooliin ei sovi nuo käänteet jossa toimittiin yhteisön ja kulttuurin ehdoilla tuhatvuotiseen tapaan.

Lainaus
Men­ty­ään nai­mi­siin hän muut­ti mie­hen­sä pe­räs­sä Eng­lan­tiin, mut­ta pa­la­si kuo­pus­ta odot­ta­es­saan ta­kai­sin Suo­meen lap­si­kat­raan­sa kans­sa.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/8211asumme-suomessa-kahden-kulttuurin-valissa8211--millaisia-ovat-suomen-muslimit-6.3.204588.0c7509a639

Siinä vaiheessa kun elämäntarinasta napsitaan jotain pois, siinä on jotain hämärää. Eli on pakkonaitettu englantiin ja sieltä lapsien kanssa häntä koipien välissä takaisin suomeen, eikä äijästä mitään kerrota. Epäilyttäväähän se hiukan on.

9
Väitän että ensin kiikarissa ovat ihmisten vapaa-ajan asunnot ja mökit jotka otetaan pakolla haltuun ja jos vyöry jatkuu niin sitten ihmisten koteihin? Muistakaa että suvakit ovat yllättäneet
kerta toisensa jälkeen. Pelätä pitää mahdotonta koska se on se mikä toteutuu sen porukan touhutessa.

Tyhjät vapaa-ajan asunnot monesti sijaitsevat liian syrjässä, ettei niitä tulla ottamaan pakolla haltuun. Paljon on nyt tyhjiä toimistorakennuksia, kunnantaloja jne, mitä senaattikiinteistöt kauppaa pois, jotka kävisi tälläisen vyöryn majoittamiseen, joilla tullaan sitten tekemään rahaa vuokratuloina.

10
Heinolaan ei lähikunnistakaan ole matka eikä mikään, tekijöitä löytyy, jos on halua kouluttaa ja maksaa sellaista palkkaa jolla elää. Varmaan työnkin perässä sinne ihan kantiskin muuttaa jos sitä työtä on pidemmäksi aikaa.

11
Suurempi pelko koko asiassa on se, että viime kädessä osa hus-alueen sairaanhoidon käyttäjät maksaa osan kuluista, nousseina asiakasmaksuina.

Suurin pelko on se, että tulee ylipääsemätön resurssipula ja se maksaa useiden hoitoa tarvitsevien veronmaksajien hengen.

Myös sitä. Mutta että osa tullaan maksattamaan helsingin ulkopuolisilla hus-alueen sairaanhoitoa käyttävillä, en pitäisi yllättävänä vaan todennäköisenä.

12
Kun sairastaa HIViä, syöpää tai muuta vakavaa sairautta maassa, jossa hoitoa saa vain rahalla, niin noitten maitten köyhille tulee mieleen että hövelit suomalaiset maksavat hoidot jokaiselle joka rajalle asti pääsee.

Eikä tarttee olla edes "köyhä" joissain maissa, kun ei ole varaa vakavien sairauksien hoitoon. Kun ei lentoliput suomeen ole ihan tolkuttoman hintaiset, jos ilmaista hoitoa halajaisi.

 Suurempi pelko koko asiassa on se, että viime kädessä osa hus-alueen sairaanhoidon käyttäjät maksaa osan kuluista, nousseina asiakasmaksuina.

13
Kontulan malli on todella mielenkiintoinen.
Miten hän aikoo järjestää rahanjaon, kun saajilta puuttuu henkilöllisyys ?
Mikä estää samaa tyyppiä kuittaamasta rahoja vaikka useaan kertaan tai vaikka suomalaista (tai romanialaista) vähäosaista tekemästä samoin ?
Ja jos rahaa jaetaan kuititta, mahtaako joillekin tulla kiusaus syödä kuormasta ?

Siihen kun muistaa että meillä on kuitenkin se 300 000 ulkomaalaista ennestään, kuinka moni niistä voi käyttää tilaisuutta hyväkseen ja käy kuittaamassa naapurikaupungeista ylimääräisiä satasia omaan taskuun joka kuukausi. Jos ei papereita tarvita.

Paperittomille ei pitäisi voida jakaa rahaa, ilman että niiltä otetaan joku tunniste ja on tiedossa minkä verran henkilö on jo tässä kuussa kuitannut rahaa. Parasta tietysti olisi että paperittomat bulgaarit, romanialaiset ja välimeren toiselt puolelt olevat päästettäisiin kotiinsa etsimään papereita. Merihän kohta jäätyy :roll:

14
Jos on välkky, niin menee sinne lukioon ja saa päästötodistuksen ja jatkaa koulutusta ylöspäin.

Kyllä kaikki on niin byrokraattista ja vaikeaa Hölmölässä. Autoon saisi päästötodistuksen helposti piipahtamalla lähimmällä katsastusasemalla, mutta lukioissa ei päästöjä edes mitata, kuten ilmeisesti on asianlaita edistyneemmissä -staneissa.   :'(

Niinpä, kun kotimaassaan saisi setelitukulla sopivan päästötodistuksen vaikka mistä koulusta. Täällä joutuu rasistisesti koulun penkille opettelemaan asioita, sehän ei välkylle sovi.

15
Mistä voisi hakea lukion päästötodistuksen, että pääsisi opiskelemaan? Anyone?

Koulutuksesta? Osaisiko joku neuvoa?

Nuori tph on käynyt kotimaassaan lukion. Mitään papereita asiasta ei ole mukana. Perhettä ei enää ole kotimaassa, kotitalosta ei ole tietoa - onko sitä enää olemassa. Yhteydet sukulaisiin ovat katkenneet, heistä ei ole mitään tietoa. Siitäkään ei ole tietoa, että onko entistä kouluakaan enää.

Mitä pitäisi tehdä, mistä aloittaa, jotta olisi mahdollisuus saada esim. lukion päästötodistus Suomesta ja päästä opintoihin kiinni?


https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10155379538358533/

Varmaan voi käydä lähimmässä lukiossa pyytämässä päästötodistuksen. Mene ja tiedä.

Mia Fortelius Tämä henkilö on niin välkky, että olisi sääli jos hän joutuisi jäämään ihan vaan yksinkertaisiin suorittaviin töihin.

 ;D ;D ;D

Jos on välkky, niin menee sinne lukioon ja saa päästötodistuksen ja jatkaa koulutusta ylöspäin.  Tai sitten jää suorittaviin yksinkertaisiin töihin. Tosin se välkkyys on suhteellista, arkivälkky ei välttämättä ole kirjavälkky.

16
Ja ketkäs sit etelä-afrikkaa silloin hallitsi? Aivan, siirtomaa isännät, eikä alkuasukkaat.

17
Mikä lie sitten nykypäivän moniosaaja, moni vanhemman polven kotosuomalainen heppu oli sellainen, ite talot rakennettiin, taunukset korjattiin, eri alan töitä tehtiin mitä oli tarjolla, ei valitettu turhasta kun elätettiin perheet. Nykypolven moniosaaja valittaa puurosta, ei osaa ku molottaa omaa kieltään, ei osaa tehdä mitään nykysuomessa tarvittavaa asiaa.

En vaan jaksa ymmärtää, että miksi erilaiset aivopestyt mammat, kuvittelee että mantereelta jossa ei ole kunnollista koulutusta tavalliselle ihmiselle, tulee mitään sellaisia moniosaajia mitä me täällä tarvitaan. Eikä ne tule afrikasta.

18
Loppuisi vartiaiseltakin selittelyt työvoimapulasta, kun pistettäisiin se tekemään pätkätöitä kympin tuntipalkalla. Siinäpä sitten pähkisi että kannattaako jäädä kotiin kun sen saman rahan saa pyytämälläkin.

19
Lainaus
Viisumin hakeminen on kuulemma epäilyttävää,

Eiköhän tuo kerro jo paljon. Jos viisumin hakeminen on epäilyttävää, niin kertoo ettei varmaan kaverilla ole puhtaat jauhot pussissaan. Muutenhan heppu hakis viisumia nähdäkseen lapsen syntymän, saapa nähdä kuuleeko miehestä enää lapsen syntymän jälkeen.

20

Lainaus
Eikö me olla suomen kansa? Ei kaiketi muutama ukko ja akka päätä hallituksessa asioita ettei meitä kuunnella.??????????? Tehdään kapina !!!!!!!!!!

https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10155351830128533/

Miten olis lakko`? Sittenpä nähtäis miten tarpeellisia ärrrhooceeläiset olisi Suomelle  ;D

21
Jos itse päättää tehdä elämästään niin vaikeaa, että pitää rukoilla viidesti päivässä, voi ihan vaan katsoa peiliin jos kaikki ei mene kuin elokuvissa >:(

Juurikin näin. Meille on noita musuja tullu töihin, ei muutaman kaverin työntekoa tunnu se pätkääkään haittaavan, eikä ole valittaneet ettei meillä ole siihen tiloja eikä tule. Eli voivat rukoilla muulloin kuin sinä tiettynä aikana ja tietyssä paikassa. Että eiköhän se ole ihan itsestä kiinni miten ja milloin rukoilee ja missä.

22
Jälkiviisaissa tänään keskusteltiin Diarran möläytyksestä. Oli varsin vaikuttavaa katsoa, miten Diarraa puolustettiin valtamedian puolelta:
* Hänen lausuntonsa oli (muka) irrotettu asiayhteydestään.
* Oli esitetty yksityisellä foorumilla. 
* Sanavapautta pitäisi kunnioittaa, eli typeriäkin möläytyksiä pitäisi sietää.

Erityisesti tuo viimeinen oli varsin hauska. Sanavapauteen vedotaan, kun kyseessä on vihreä poliitikko. En muista, että esim. Immoseen liittyvässä kohussa olisi valtamediassa kukaan vedonnut hänen oikeuteensa ilmaista itseään.

Ko. keskustelu oli varsin paljastava, sillä se toi näkyviin varsin selkeästi sen kaksoisstandardin, joka nykyään vallitsee.

Poliisit kun keskusteli "yksityisesti" suljetussa ryhmässä, niin siitäkin nostettiin ihmisiä tikun nokkaan kun oltiin keskusteltu väärin. Nyt viimeksi naiset keskusteli yksityisesti, niin poliisi pelottelee kunnianloukkaussyytteillä. Miten Fatimin yksityisyys on sitten vahvempaa kuin muiden ihmisten? Tähän tuskin kukaan osaa vastata vai onkohan vain kyse puolueesta ja ihonväristä. Yksityisyys taitaa vain riippua kirjoittajasta ja mitä kirjoitetaan.

23
Voisihan sitä taas vuokrata niille työtä tekeville virolaisille, niin kuin ennenkin. En ole itse maksanut kokosta koskaan, vaan olen poltellut naapureiden kokkoja. En toki ehdota mitään.  :roll:

Varmaan se olis jääny virolaisten asutuskeskukseksi, jos kaikki olisi vuokransa maksaneet. Ilmeisesti täyttöaste ei raksaäijillä riittänyt. Oli aika rujon näköstä kun autonromuja oli parkkipaikalla ja välillä ojissakin.

24
Lainaus
Sivupolulla lapset saavat tapella ja valehdella. Heidän vanhempiensa maailmassa niillä keinoilla on pärjätty ja säilytty hengissä.

Siinä olis blogistille oikeasti miettimistä, että minkälaiseksi tämä maa ja eurooppa muuttuu, jos nykyiset arvot korvataan tuollaisilla. Kun ei ole sitten enää maata mistä hakea turvapaikkaa kun eurooppakin muuttuu samanlaisiksi kuin lähtömaat.

25
Ja evitskogin vokki myynnissä

http://www.viisykkonen.fi/uutiset/entinen-vastaanottokeskus-myynniss%C3%A4-kirkkonummella-%E2%80%93-iso-palloiluhalli-150-huonetta

Lainaus
Entinen vastaanottokeskus myynnissä Kirkkonummella – iso palloiluhalli, 150 huonetta, uimahalli ja takana monet vaiheet
Viimeksi vastaanottokeskuksena toiminut entinen kurssikeskuskiinteistö Evitskogissa on nyt myytävänä. Keskuksen historia on hyvin monivaiheinen.

Omistajan hintapyyntö kiinteistölle on vajaat 2,5 miljoonaa euroa.

Kauppaan kuuluu 17 hehtaaria maata, 150 huoneen hotellirakennus, kokoustiloja sekä 2 500 neliön palloilu-ja uimahalli.

Kiinteistössä on toiminut pari vuotta SPR:n ylläpitämä vastaanottokeskus, jonka toiminta loppuu näinä aikoina. Asukkaat ovat jo muuttaneet pois. (Viisykkönen 10.10.)

Ennen turvapaikanhakijoita keskuksessa oli hostelli, jossa majoittui etupäässä virolaisia rakennustyöläisiä.

Kiinteistössä toimi vuosikymmenen vaihteessa myös koulu.

Koulujen tilanahtaus Veikkolassa oli niin suuri, että Kirkkonummen kunta vuokrasi kurssikeskuksen kokoustiloja muutaman vuoden, kunnes Vuorenmäen koulu valmistui Veikkolaan.

Alun perin keskus on rakennettu kurssitoimintaan 1970-luvulla, jolloin Kirkkonummelle nousi monia muitakin vastaavia keskuksia.

Evitskogin keskuksen toiminta hiipui 1990-luvulla sen jälkeen, kun ammattiliittojen keskusjärjestö TVK teki konkurssin vuonna 1992.

Ja ilmoitus etuovessa

https://www.etuovi.com/kohde/7800335?sc=M1167742226

26
No nyt kun poliittinen ura on kuollut ja kuopattu, niin voi siirtyä täysipäiväisesti vokkibisnekseen.

Oliskohan sinisalolle paikka avoinna raaseporin vokissa?

27
Rasismia vaiko kantapään kautta opittua, ettei päästä vierasmaalaisia penkille viereen. Siinäpä olisi  suvakeille miettimistä. Ei varmaan montaa kertaa tarttee taskut tyhjentyä että muuttuu "rasistiksi"....

28
Tuosta oleskelulupa-afgaanin itsemurhasta vielä tällaista. Eli oli saanut vuoden oleskeluluvan, joka oli edelleen voimassa ja jatkoahan voi hakea.

Ei tule tästä keppihevosta megamielenosoitukselle, jossa vaaditaan oleskelulupien myöntämisen lopettamista, jotta tp-hakijat eivät tappaisi itseään.

https://www.facebook.com/groups/RASMUSGROUP/permalink/1644590185552199/
Enriquen mukaan (viimeinen viesti kuvassa) itsemurhan syy onkin siis siinä, että häntä ei päästetty pois Suomesta perheensä luo. Mikä julma valtio Suomi onkaan!

Varmaan olis päästetty mutta ei olis ollut turvapaikalle tarvetta enää. Mut en vielä usko kuolemaan ennenkuin valtamedia sen vahvistaa.

29
Onko tuota itsemurhaa missään valtamediassa kerrottu vai onko keksitty juttu? Vähän oudolta kuulostaa jos myönteisen päätöksen  jälkeen ottaa ittensä hengiltä.

30
http://www.viisykkonen.fi/uutiset/viimeinenkin-turvapaikanhakija-muuttanut-pois-evitskogin-vastaanottokeskuksesta-%E2%80%93

Lainaus
Viimeinenkin turvapaikanhakija on muuttanut pois Evitskogin vastaanottokeskuksesta – henkilökunta hakee muita töitä
Kaksi vuotta toiminut Evitskogin vastaanottokeskus on nyt lopettanut toimintansa. Kaikki keskuksen asukkaat on sijoitettu muualle.

SPR:n ylläpitämän keskuksen johtaja Pekka M. Sinisalo kertoo, että kaikille keskuksen asukkaille löydettiin uusi majoituspaikka ja lopulta vähän etuajassakin.

Viimeiset asukkaat lähtivät maanantaina.

Osa keskuksen asukkaista vastusti muuttoa ja järjesti mielenosoiutuksen Helsingissä. (Lue: Viisykkönen 5.9.)

Keskuksen henkilökunta viimeistelee parhaillaan keskuksen sulkemista, ja vuokrasopimus loppuu 13.11.

Keskuksessa on ollut noin 30 työntekijää, joista 24 on SPR:n palkkalistoilla.

SPR:n henkilöstön työsuhde loppuu Sinisalon mukaan keskuksen sulkiessa ovet, ja he joutuvat etsimään muista töitä.

− Aika näyttää, vastaa Sinisalo omista työkuvioistaan jatkossa.

Kirkkonummella ei ole enää vastaanottokeskustoimintaa. Aavaranta suljettiin viime keväänä.

Evitskogin entisen kurssikeskuksen kiinteistön tulevasta käytöstä ei ole tietoa.

Ensimmäisenä keskuksen tyhjentymisestä kertoi Yle Helsinki.

Viisykkösen tietojen mukaan kiinteistöön suunnitellaan hotelli-ja majoitustoimintaa.