UmmaGumma

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Alapo

Sivuja: [1] 2 3 ... 19
1
Tupa / Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« : 15.04.2018, 09:01:43 »


Yleensä on tapana, että terapiaa haetaan kun on ongelmia suhteessa. Ehkäpä julkisuuteen annettu kuva ei olekaan ihan totuudenmukainen, vaan ongelmia on heti alusta asti.

En ihmettele.

Syntyyhän niitä ongelmia, jos toinen kuvittelee että geelitukka on prinssi joka rakastaa pyyteettä ja on tasa-arvon keulakuva, insinööri ja mitä lie kuten media antaa ymmärtää ja geelitukkaa haluaa vain oleskeluluvan ja pimppiä.

2
Hesarin syytökset pohjautuivat ilmeisesti Westpro4U ry:n Alexandra Procopén sanomisiin, Koposen vastineet syytöksiin eivät Hesarille kelvanneet. Mielenkiintoinen yksityiskohta tuosta yhdistyksestä oli se, että sillä ei ole rahankeräyslupaa.
https://www.westpro.fi/westpro4u

Oliskohan Procópe halunnut samoille apajille ja on paremmat kontaktit lehdistöön, ajatellut ajavansa BC:n pois markkinoilta tai mitä lie parisuhdedraamaa.

3
Tättähäärän purkaus pitää ilmeisesti nähdä siten, että migrin ikätestit taikoi/loitsi/manasi pojista rasistisesti aikuisia, ei siten, että ikätesti teki tehtävänsä.
Lainaus
Helvi
meidän pojat olivat kaikki alaikäisiä tullessaan v.2015. Ikätestit ym. kestivät niin kauan, että kaikki kotimajoituspojat todettiin 18v. täyttäneiksi ja saivat negat (v.2016)
https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10155734458188533/
Venla-Sofian tsemppiketju on juuri kuten @Rokka sanoi, miinus Filan törkeät kommentit. Pelkkää pullatsemppiä sydänhymiöin ja miksette menneet Ranskaan vaikerrusta.

Nopeasti aika rientää, jos reilusti alaikäinen alta vuodessa vanhenee reilusti aikuiseksi.

4
Onko kuitenkaan se miesten syrjäytyminen vaan maailman muuttuminen. Yleinen koulutustason nousu, opiskelijoina harva hankkii lapsia, isoissa kaupungeissa naisilla on ylitarjontaa miehistä ja helppo on jäädä siihen limboon että aina löytyy parempi, sama tietty toisinkin päin. Kun lapsia aletaan hankkimaan reilusti aikuisina, monesti on erilaisia velkoja ja niiden maksusta murehditaan ennemmin kuin lasten hankkimisesta. Nykyisin eletään enemmän kulutusyhteiskunnassa, joka ei kuitenkaan ole hyvä asia...

5
Päätökset ovat varmasti monisyiset. Jutun naisen tapauksessa kyse ei ole siitä että sen ainut-laatuaan-Suomessa-olevan huipputekniikkafirman postinumero määräisi asuinpaikan. Veikkaan että lasten on valittava vanhojen kavereiden päivittäisen näkemisen ja omien huoneiden väliltä. Yleisessä tapauksessa on tietty monimutkaisempaa, jos laskee hinnan myös työmatkaan käytetylle ajalle. On sellaisiakin jotka mielellään ajavat pitemmänkin matkan eestaas päivittäin.

Ihmettelevä kritiikkini koskee pääosin sitä, ettei asumisongelma ratkea Annin kannattamalla politiikalla, elleivät itse asumisensa maksavat muuta markkinatilannetta omilla valinnoillaan. Silläkin uhalla että jäävien asuminen halpenee. Edellä luetut luvut uusien asukkaiden äidinkielistä ovat 0 pisteen vihje siitä, että helsingin kaupungin talous romahtaa joskus tulevaisuudessa kehityksen jatkuessa samanlaisena. Tästä on muuten jo merkkejä: ”paperittomien” hoitamisesta päättänyt valtuusto on jo pullikoinut sotea vastaan, koska Helsinki ei siinä voita.

Niin paljon sitä varaa on.

Monesti ei ole helppoa lähteä, jos perhe ja kaverit on lähellä, tuossa yksinhuoltajan tapauksessa voi olla ne lasten kaverit ja harrastukset, jotka määrittää sen ettei haluta lähteä. Eikä se liikkkuminen ole halpaa, vaikkei laskisikaan sitä aikaa mikä liikkumiseen menee, tekee sen julkisilla tai omalla autolla. Saa mennä aika kauas jo stadista että 1250€ kuukausivuokra puolittuisi, sitten ei kannata enää stadiin ajaakaan.

Helsinki on valinnut tiensä ja moni varmasti muuttaa radan varrelle tai ajomatkan päähän, ennemmin kuin maksavat ylisuuria vuokria, varsinkin ne jotka omasta pussistaan vuokransa maksavat. Mitä enempi veroja maksavat muuttavat pois, sitä huonommaksi tilanne menee.

Enemmänkin helsinginkin asunto-ongelmat johtuu siitä, että oikeastaan järkevää pk-seudun politiikkaa ei ole, vaan jokainen tekee omia ratkaisujaan eikä tehdä mitään keskitetysti.


6

Luin saman uutisen ja ihmettelin miten ahtaalle on yksinhuoltaja asettunut. Uskon ymmärtäväni suurimman osan asumisen kalleuteen johtavista syistä, mutta yhtä en tajua. Miksi helvetissä pitää väkisin tunkea Helsinkiin, kun jo ihan järkevien yhteyksien päässä olisi paljon halvempaa. Pääsee maksamaan laittomasti maassaoleveskelevien hoidot ja lapset joutuvat rauhattomiin kouluihin, jos asuu idässä, kuten jutun yksinhuoltaja lähes varmasti teki.

Anni Sinnetännemäki tokaisi melko lakonisesti, että tulijoita riittää. Kiva. Itse olen lähdössä lähikuukausina.

Julkisillakin liikkuminen maksaa, jos tommoselle yksinhuoltajan ja kolmen lapsen perheellekin hankkii matkakortit että pääsee helsinkiin töihin ja harrastuksiin, ei tule muuallakaan asuminen halvemmaksi, käy helposti päinvastoin. Tosin, jos muuttaa muualle ja saa töitä muualta, ja ne mukuloitten harrastuksetkin olisi uudessa paikassa, voisi silloin jäädä rahaakin.

7
https://www.lansivayla.fi/artikkeli/619400-poliisi-ojentaa-koiranomistajia-poikkeuksellisen-suoraan-tai-sitten-pitaa

Lainaus
Poliisi ojentaa koiranomistajia poikkeuksellisen suoraan – "...tai sitten pitää hoivavietti suunnata hamstereihin"

Koirakuri puhuttaa joka puolella Suomea ja erityisesti silloin kun jotain ikävää sattuu. Pääkaupunkiseudulla huomiota on herättänyt Vantaan Rajakylässä maaliskuun alussa sattunut tapaus, jossa rottweiler karkasi koirapuistossa omistajaltaan ja hyökkäsi pikkukoiran kimppuun. Korva kuoli eläinsairaalassa vammoihinsa.

Myös Hämeessä koirien ja koiranomistajien välit ovat kuumentuneet.

Hämeen poliisin rikoskomisario Ville Hahl on tehnyt harvinaisen ulostulon ja tylyttää koiranomistajia kunnolla.

– Valitettavasti poliisi on kohdannut koiranomistajia, joiden eläinhoivavietti tulisi suunnata ennemminkin hamstereihin, eikä lähes metrin korkuisiin bodareiden näköisiin koiriin, tykittää Hahl poliisin tiedotteessa.

Hahlin mukaan yleisimmin poliisille ilmoitetaan siitä kun koira on omistajansa pihalla vapaana ja ilman valvontaa olevaa koiraa ei ole opetettu sietämään viereisillä kaduilla ulkoilutettavia toisia koiria tai niiden taluttajia. Sen seurauksena koira hyökkää pihalta ihmisen tai toisen koiran kimppuun. Joskus myös koiran haltija tarkoituksellisesti ulkoiluttaa koiraansa vapaana ja se hyökkää toisen koiran tai ihmisen päälle.

Lisäksi on tapauksia, jossa aggressiivinen koira on talutushihnassa, mutta taluttaja ei hallitse koiraa ja tällöin koira karkaa hihnoineen toisen koiran tai ihmisen kimppuun.

– Yhdessä tapauksessa ilmoittajana oli ärhentelevän koiran haltija. Miehen koira oli vapaana ollessaan käynyt uhittelemassa ja näyttämässä hampaitaan naapuritontilla olevalle miehelle. Mies oli ilmoittanut koiran haltijalle, että "mikäli koira ei ala pysymään omalla tontillaan ja se vielä kerran tulisi hän tontille rähisemään, niin hän ampuu koiran ja naulaa koiran naulapyssyllä omistajansa talon seinään kiinni, kirjoittaa Hahl.

Hahl muistuttaa, että koiran vapaana pitäminen taajama-alueella ei ole sallittua ja kouluttamattoman kymmeniä kiloja painavan koiran paikka ei ole vapaana ja valvomattomana omistajansa pihalla.

Poliisi muistuttaa, että koiranomistaja vastaa koiransa muille eläimille tai ihmisille aiheutuneista vahingoista.

Eli tuo koirasumuttumien myynnin kasvu liittyy siihen, että osa ihmisistä jotka hankkii isoja koiria, ei ehkä kuitenkaan käsitä mitä on otettu ja mistä syystä, eikä sitä omaa koiraa hallita millään tavalla. Tietenkin pieniäkin koiria hankitaan, eikä käsitetä että se terrieri on kuitenkin tappokone pieneläimille, vaikka miten söpö se olisikin, saati ettei pienen koiran käytöstä  millään lailla hallita, muutaman kilon koira haukkuu ja ulvoo hihna suorana ja omistaja hihittelee onnellisena kun se uskaltaa isolle koiralle sanoa luun kurkkuun.

Osa ihmisistä hankkii jo nyt koiria turvaksi ja mitä helpommin saa koiran villiltä kasvattajalta, kunhan vaan on rahat taskussa, niin ongelmat tulee kasvamaan. Erään vastuullisen kasvattajan kanssa kun on tekemisissä ja kuulee minkälaiset viheltäjät etsii isoa koiraa, joko perheen turvaksi tai muuten egonjatkeeksi, tulee aika varmasti erilaiset koiraonnettomuudet kasvamaan. Kuitenkin nyt on jo villien sekoitusten kasvattajia ja kyllä tuolla näkee aika erikoisia, isoja sekarotuisia koiria joista omistajat tuskin edes ymmärtävät minkälaisia ovat ne rodut joita niihin on sekoitettu.

8
Onhan se erilaisten tapausten perusteella jo nähty, ettei suomessa lastensuojelu toimi. Ei riitä resurssit edes omille ja pitäisi alkaa yht´äkkiä alkaa hoitaa vielä vokkien mukulat päälle. Luultavasti monessa kunnassa pyritään olemaan tekemättä mitään, toivoen että lapsiperhe siirtyy johonkin toiseen vokkiin ja toisten ongelmiksi. Vaikka se kuuluisa valtio maksaisi viulut, ei työntekijöitä simsalabim mistään ilmesty tekemään työtä. Siihen kun lisätään tulkkaukset sun muut päälle, ei ole ihan helppo nakki alkaa hoitaa lastensuojelua vokissa, voi olla että vaatii poliisipartioitakin mukaan.

9
Lainaus
Romanian maaseudulla on yleistä, että romanitytöt lopettavat koulunsa viimeistään teini-ikään tullessa, ja usein he ovat jo silloin aviossa ja synnyttävät pian ensimmäisen lapsensa.

Ööö, mitä ne siellä koulussa tekee teini-ikään asti jos eivät osaa edes lukea? Opettelevat kerjämään?

10
Lainaus
Ilmoitus lausumapyynnöstä hakemusasiassa:
HP 17/6684
Asiaan osallinen: Ahmed Mohamed, Mohamed,
150581-, osoite tuntematon, mahdollisesti Somalia.
Hakija: -
Asia: Avioero ja lapsen elatusavun vahvistaminen

Onko joku oikeasti palannut Somaliaan vapaaehtoisesti?  ;D

Miksei? Täällä pyörii kela gold, asunnon on voinut vuokrata eteenpäin jne. Siellä elää kuin kroisos.

11
Tampereella ei pysäkille jätetä. Päinvastoin; siellä näköjään viedään varikolle saakka.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/kuljettaja-heitti-lapsen-kyydista-kuin-perunasakin-7-vuotias-poika-nukahti-tkln-bussiin-kuljettaja-komensi-hanet-ulos-ja-jatti-pojan-kavelemaan-lumituiskuun-tampereen-nekalassa-200694656/

Mikä lienee lopullinen totuus tässä tapauksessa, mutta jälleen bussikuskeista tehdään roistoja. Opettajilta on selvästikin puuttunut jälkipään valvoja, tai hän ei hommiaan ole kunnolla hoitanut.

Luinpa tuon läpi ja sanoisin että osasyyllisiä on kyllä ne opettajat/koulunkäyntiavustajat jotka on ollut samalla reissulla mukana.  Heidän vastuullaan on saada koko lössi pöis linjurista päätepysäkillä ja pyytää kuskia odottamaan että kattovat että kaikki on ulkona. Itse aika montaa päiväkotiryhmää/kouluryhmää joutunut kuljettamaan, että se pääluku otetaan aina kun sieltä sakki saadaan ulos ja ne kävelevät vielä bussin läpi, kun yleensä sieltä löytyy lapasia jne.

12
Lainaus
Teoriassa valittamista voi jatkaa loputtomasti.

Ja valittaminen jatkuu loputtomasti, jos siitä ei tarttee ite senttiäkään maksaa. Tietenkin kun siitä on tuloa asianajajille, tottakai he valittavat kun maksaja on tiedossa.

Tavallaan hullua, että valitetaan siitäkin että on saatu turvapaikka toissijaisen suojelun perusteella ja halutaan sitä "upgreidata".

13
Kylänraitti / Vs: Insinöörien ylimielisyys
« : 22.01.2018, 18:26:20 »
Eiköhän osa syynä ole vielä se, että tilaajien edustajat alkaa olla poliittisia broilereita, jotka ei ymmärrä mistään pätkääkään. Ja ovat vietävissä kun suunnittelijat myy heille unelmaa, joka on mahdoton toteuttaa järkevillä kustannuksilla ja kilpailutuksessa valitaan halvimmat tahot tekemään työt. Tämä näkyy vähän kaikessa rakentamisessa tänä päivänä, tehdään jotain ja se tehdään perseelleen, sitten korjaillaan ja korjaillaan, siirrellään henkilökuntaa toisiin tiloihin ja taas korjaillaan.

14
Oman asuntolainan lisäksi olen kilpailluttanut ja neuvottelut kavereiden lainoja. Noin 2008 jälkeen pankkien lainahanat tiukkenivat, ehkä siksi, että asuntolaina ei ole enää kilpailtu tuote. Se johti "mort subite"en eli joko lainaa saa paljon tai ei yhtään. Nuorilla pareilla se tarkoittaa, että pitää olla pätäkkää tai takaajia. Tässä tapauksessa näyttää puuttuneen kumpikin. Pankeilla ei ole monikulttuurisuus-linjaa erikseen.

Huutokaupat.commista näkee kyllä miksi ne asuntolainakriteerit kiristyi, monet maksoi tolkutonta ylihintaa asunnoista ja kuukausittaiset lainalyhennykset oli aika isoja, eikä niitä kaikki pystyneet maksamaan kun tuli taloudellisia vaikeuksia. Kun täysin persaukisillekin myönnettiin pari sataa tuhatta lainaa, huonokuntoisten asuntojen ostoon. Nyt ei enää myönnet aivan tolkuttomia lainoja ja hyvä niin.

15
Niin, mitähän lienee oikeasti tapahtunut? Kun ei oikeat pankkivirkailijat tuollaisia päästele, tottakai voivat epäillä riittääkö maksukyky ja kysellä erilaisia asioita. Joka on normaalia. Joku voi siitä tietty loukkaantua, jos luulee että palkka riittää mihin tahansa haaveisiin. Jos ne haaveet on kaadettu ja työ onkin määräaikainen tai freelancer-periaatteella, ei isoa lainaa niin vain anneta.

16
^Eiköhän noi irakit oo tajunnu että noille rhc yms porukalle voi valehdella mitä tahansa. Kuten noista poliisien tekemistä pahoinpitelyistä.

17
Kotimaa / Vs: 2016-01-02 SS: Kuntapaikoista kova pula
« : 19.12.2017, 14:22:08 »

Just näin, muuttavat Espooseen. Ilmoitusluonteinen asia.

Minäkin haluaisin muuttaa Espooseen tai Helsinkiin. Silleen, että ilmoitan Kelaan, että nyt on se kämppä löydyttävä. Minimissään 3 h+k, keskustasta tai maksimissaan kilometrin päähän. Mannerheimintien varteen olis kiva. Tai oikeastaan pakko.

Ai,kuka maksaa? Emmä tiedä, mutta muuttoauto ja -miehet ensi tiistaina kello kymmenen nykyiseen osoitteeseeni, setvikää ite kuka maksaa. Hoitakaa paperit valmiiksi siten, että vedän keksityn nimen papereihin. Ja sitten se vuokra sun muut jutut menevät suoraan Kelaan ettei mun tarvii noita papereita räplätä. Kaikille kivampaa, että homma hoituu suoraan vastaanottajan ja maksajan välillä.

Koomista on näissä samantyyppisissä uutisissa juuri tämä, he muuttavat espoo/vantaa/helsinki, noin vain. Ei puhuta että olis työpaikka siellä tai opiskelu paikka, vaan muutetaan samanlaisten ihmisten äärelle. Eikä puhuta että kuka maksaa, kun lapsiperheen muutto, ilman sosiaalisia kontakteja ei oo ilmaista. Saati asunnon haku, takuuvuokrat jne. Noille asiat hoituu ja oppivat aivan väärällä tavalla kaiken, jotain kun haluavat, se pitää järjestää, ei että he itse järjestäisi.

18
Mitä jos tehtäisiin sellainen lakimuutos että kansanedustajilla ei ole työterveyshuoltoa ollenkaan? Sinne vaan julkisiin jonoihin. Pysyisi ainakin joku käsitys siitä missä todellisuudessa huonoimmassa asemassa olevat ihmiset elävät.

Näinhän olisi paras, siellä kun jonottaisi päivystyksessä, alkaisivat ehkä miettiä mitä pitäisi oikeasti tehdä eduskunnassa. Ja kenen asioita ajaa.

19
^Miten nämä palautetut aina päätyy sellaisiin tilanteisiin että henki lähtee?

20
Tervetuloa vain laittomasti maassa oleskelevat samaan jonoon. Ai niin, teille on luultavasti varattu ohituskaista, jos ei muuten niin ostopalveluina yksityiseltä. Näinhän se menee jo turvistenkin kanssa. Siksi hieman kyrsii tuollaiset eduskunnan välihuutelijat mallia Silvia Modig. Voi käydä kokeilemassa päivän odottelua päivystyksessä, kun sairaat lapset itkevät, ja vanhukset voivottavat oloaan.

Turhan moni, kuten Silvia Modig on ollut kohtalaisen hyvän työterveyshuollon(yle) asiakkaina, joten ei ole tarvinnut jonotella. He kuvittelevat että resursseja on riittävästi että voidaan hoitaan muun maailman köyhät, kun ei sitä omakohtaista kokemusta Suomen terveydenhuollosta ole.

21
Kesti jonkin aikaa ennenkuin löysin sen ainoan lähteen jossa kerrotaan että Habiba Ali ei suinkaan ole elänyt koko elämäänsa Suomessa tänne tultuaan, vaan asui useita vuosia Englannissa, ja vasta viimeistä lasta odottaessaan palasi Suomen sosiaaliturvan pariin.

Jostain muualta olin lukevinani, että hän muutti miehensä perässä Englantiin Somaliasta, jonne hänet oli lähetetty naitettavaksi. Eli olettaen että somalinainen ei ennen naimisiinmenoa lapsia tee, on siis 7-8 vuoden tauko ollut Suomessa asumisessa, ja "yh-äidiksi" ryhtyi Kelan piikkiin. Olisi mielenkiintoista tietää paljonko hän lähettää rahaa "miehelleen" Englantiin.

Tämä ylläoleva on jostain syystä siivottu pois kaikista Habiba Alia koskevista elämäntarinoista, en tiedä miksi. Ehkä modernin feministin ja monikulttuurisuussankarin ja -lähettilään rooliin ei sovi nuo käänteet jossa toimittiin yhteisön ja kulttuurin ehdoilla tuhatvuotiseen tapaan.

Lainaus
Men­ty­ään nai­mi­siin hän muut­ti mie­hen­sä pe­räs­sä Eng­lan­tiin, mut­ta pa­la­si kuo­pus­ta odot­ta­es­saan ta­kai­sin Suo­meen lap­si­kat­raan­sa kans­sa.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/8211asumme-suomessa-kahden-kulttuurin-valissa8211--millaisia-ovat-suomen-muslimit-6.3.204588.0c7509a639

Siinä vaiheessa kun elämäntarinasta napsitaan jotain pois, siinä on jotain hämärää. Eli on pakkonaitettu englantiin ja sieltä lapsien kanssa häntä koipien välissä takaisin suomeen, eikä äijästä mitään kerrota. Epäilyttäväähän se hiukan on.

22
Väitän että ensin kiikarissa ovat ihmisten vapaa-ajan asunnot ja mökit jotka otetaan pakolla haltuun ja jos vyöry jatkuu niin sitten ihmisten koteihin? Muistakaa että suvakit ovat yllättäneet
kerta toisensa jälkeen. Pelätä pitää mahdotonta koska se on se mikä toteutuu sen porukan touhutessa.

Tyhjät vapaa-ajan asunnot monesti sijaitsevat liian syrjässä, ettei niitä tulla ottamaan pakolla haltuun. Paljon on nyt tyhjiä toimistorakennuksia, kunnantaloja jne, mitä senaattikiinteistöt kauppaa pois, jotka kävisi tälläisen vyöryn majoittamiseen, joilla tullaan sitten tekemään rahaa vuokratuloina.

23
Heinolaan ei lähikunnistakaan ole matka eikä mikään, tekijöitä löytyy, jos on halua kouluttaa ja maksaa sellaista palkkaa jolla elää. Varmaan työnkin perässä sinne ihan kantiskin muuttaa jos sitä työtä on pidemmäksi aikaa.

24
Suurempi pelko koko asiassa on se, että viime kädessä osa hus-alueen sairaanhoidon käyttäjät maksaa osan kuluista, nousseina asiakasmaksuina.

Suurin pelko on se, että tulee ylipääsemätön resurssipula ja se maksaa useiden hoitoa tarvitsevien veronmaksajien hengen.

Myös sitä. Mutta että osa tullaan maksattamaan helsingin ulkopuolisilla hus-alueen sairaanhoitoa käyttävillä, en pitäisi yllättävänä vaan todennäköisenä.

25
Kun sairastaa HIViä, syöpää tai muuta vakavaa sairautta maassa, jossa hoitoa saa vain rahalla, niin noitten maitten köyhille tulee mieleen että hövelit suomalaiset maksavat hoidot jokaiselle joka rajalle asti pääsee.

Eikä tarttee olla edes "köyhä" joissain maissa, kun ei ole varaa vakavien sairauksien hoitoon. Kun ei lentoliput suomeen ole ihan tolkuttoman hintaiset, jos ilmaista hoitoa halajaisi.

 Suurempi pelko koko asiassa on se, että viime kädessä osa hus-alueen sairaanhoidon käyttäjät maksaa osan kuluista, nousseina asiakasmaksuina.

26
Kontulan malli on todella mielenkiintoinen.
Miten hän aikoo järjestää rahanjaon, kun saajilta puuttuu henkilöllisyys ?
Mikä estää samaa tyyppiä kuittaamasta rahoja vaikka useaan kertaan tai vaikka suomalaista (tai romanialaista) vähäosaista tekemästä samoin ?
Ja jos rahaa jaetaan kuititta, mahtaako joillekin tulla kiusaus syödä kuormasta ?

Siihen kun muistaa että meillä on kuitenkin se 300 000 ulkomaalaista ennestään, kuinka moni niistä voi käyttää tilaisuutta hyväkseen ja käy kuittaamassa naapurikaupungeista ylimääräisiä satasia omaan taskuun joka kuukausi. Jos ei papereita tarvita.

Paperittomille ei pitäisi voida jakaa rahaa, ilman että niiltä otetaan joku tunniste ja on tiedossa minkä verran henkilö on jo tässä kuussa kuitannut rahaa. Parasta tietysti olisi että paperittomat bulgaarit, romanialaiset ja välimeren toiselt puolelt olevat päästettäisiin kotiinsa etsimään papereita. Merihän kohta jäätyy :roll:

27
Jos on välkky, niin menee sinne lukioon ja saa päästötodistuksen ja jatkaa koulutusta ylöspäin.

Kyllä kaikki on niin byrokraattista ja vaikeaa Hölmölässä. Autoon saisi päästötodistuksen helposti piipahtamalla lähimmällä katsastusasemalla, mutta lukioissa ei päästöjä edes mitata, kuten ilmeisesti on asianlaita edistyneemmissä -staneissa.   :'(

Niinpä, kun kotimaassaan saisi setelitukulla sopivan päästötodistuksen vaikka mistä koulusta. Täällä joutuu rasistisesti koulun penkille opettelemaan asioita, sehän ei välkylle sovi.

28
Mistä voisi hakea lukion päästötodistuksen, että pääsisi opiskelemaan? Anyone?

Koulutuksesta? Osaisiko joku neuvoa?

Nuori tph on käynyt kotimaassaan lukion. Mitään papereita asiasta ei ole mukana. Perhettä ei enää ole kotimaassa, kotitalosta ei ole tietoa - onko sitä enää olemassa. Yhteydet sukulaisiin ovat katkenneet, heistä ei ole mitään tietoa. Siitäkään ei ole tietoa, että onko entistä kouluakaan enää.

Mitä pitäisi tehdä, mistä aloittaa, jotta olisi mahdollisuus saada esim. lukion päästötodistus Suomesta ja päästä opintoihin kiinni?


https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10155379538358533/

Varmaan voi käydä lähimmässä lukiossa pyytämässä päästötodistuksen. Mene ja tiedä.

Mia Fortelius Tämä henkilö on niin välkky, että olisi sääli jos hän joutuisi jäämään ihan vaan yksinkertaisiin suorittaviin töihin.

 ;D ;D ;D

Jos on välkky, niin menee sinne lukioon ja saa päästötodistuksen ja jatkaa koulutusta ylöspäin.  Tai sitten jää suorittaviin yksinkertaisiin töihin. Tosin se välkkyys on suhteellista, arkivälkky ei välttämättä ole kirjavälkky.

29
Ja ketkäs sit etelä-afrikkaa silloin hallitsi? Aivan, siirtomaa isännät, eikä alkuasukkaat.

30
Mikä lie sitten nykypäivän moniosaaja, moni vanhemman polven kotosuomalainen heppu oli sellainen, ite talot rakennettiin, taunukset korjattiin, eri alan töitä tehtiin mitä oli tarjolla, ei valitettu turhasta kun elätettiin perheet. Nykypolven moniosaaja valittaa puurosta, ei osaa ku molottaa omaa kieltään, ei osaa tehdä mitään nykysuomessa tarvittavaa asiaa.

En vaan jaksa ymmärtää, että miksi erilaiset aivopestyt mammat, kuvittelee että mantereelta jossa ei ole kunnollista koulutusta tavalliselle ihmiselle, tulee mitään sellaisia moniosaajia mitä me täällä tarvitaan. Eikä ne tule afrikasta.