UmmaGumma

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Nyymi

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Voiko avaruustutkimuksen valjastaa oman moraalisen ylemmyyden julistamiseen ja haittamaahanmuuton edistämiseen? Tottahan toki. Toimittaja Joonas Kuikka kirjoittaa 21.4.2018 Kalevassa avaruustutkimuksesta asiallisesti, mutta ei voi vastustaa kiusausta kertoa myös omia mielipiteitään kommentti-osiossa:

Lainaus
Maa on hauras sininen helmi kosmoksessa. Muutama kilometri hapekasta ilmaa pitää meidät hengissä. Sen on meidän rajamme Maan ja avaruuden välillä.

Samalla se on mielestäni ainoa raja, joka ihmisten pitäisi edes panna merkille. Siitä rajasta on pidettävä huolta.

Täällä meidän on vain pakko oppia elämään toistemme kanssa.

Avaruudessa kukaan ei kuule mokutustasi.

2
Hesarissa vastaava Saska Saarikosken askarrus:

Lainaus
Martin Luther King järkyttyisi mustien miesten asemasta tämän päivän Yhdysvalloissa – ihmis­oikeusaktivistin murhasta on 50 vuotta
Tuoreen Race and Economic Opportunity in the United States -tutkimuksen mukaan mustat miehet menestyvät selvästi valkoisia ikätovereitaan huonommin silloinkin, kun heillä on samanlaiset lähtökohdat.

Kysymys ei ole lahjakkuuseroista, sillä mustien naisten kohdalla ilmiötä ei havaittu.
Helsingin Sanomat 4.4.2018

"Black Lives Matter -kansalaisoikeusliikkeen". Mitenkäs ne mustia miehiä ampuneiden mustien poliisien rotuennakkoluulot?

Hesarin "kirjeenvaihtajan" hommana on lukea New York Timesin juttuja ja väsätä niistä oma versio. Olisi toki reilua taustoittaa lukijoille, että NYT kommentoi Chetty tutkimusta. Steve Sailer kommentoi ansiokkaasti http://takimag.com/article/black_a_block_Steve_sailer:

Lainaus
The NYT’s misinterpretation is that:

    According to the study, led by researchers at Stanford, Harvard, and the Census Bureau, income inequality between blacks and whites is driven entirely by what is happening among these boys and the men they become…. Large income gaps persist between men—but not women.

Many explanations have been offered this week for why black women make as much money as white women, but, in fact, it’s just not true

ja

Lainaus
The Times then offers this argument for why incomes gaps can’t possibly be related to IQ gaps:

    The disparities that remain also can’t be explained by differences in cognitive ability, an argument made by people who cite racial gaps in test scores that appear for both black boys and girls. If such inherent differences existed by race, “you’ve got to explain to me why these putative ability differences aren’t handicapping women,” said David Grusky, a Stanford sociologist who has reviewed the research.

But all this is obtuse because there are sizable individual income gaps between white women and black women. Chetty is reporting not that black women average as high income as white women; he’s just saying that there aren’t gaps “conditional on parental income.”3
Lännen Mediaan kuuluvassa Kalevassa toimittaja Seppo Ylönen kirjoittaa:

Lainaus
Orbánille Soros on kuitenkin mies, joka maahanmuuttoa tukevilla toimillaan vaarantaa Unkarin "kristillisen ja kansallisen identiteetin".

Soros tukee maahanmuuttoa? Tämänhän piti olla vain vainoharhaa ja viholliskuvia...

Lainaus
Puolue on Orbánin otteessa, ja puolueen linjan hän on kääntänyt niin reippaasti oikealle, että maahanmuuttajat ja vähemmistöt hampaisiinsa ottanut Jobbik-puoluekin jäi taakse. Jobbik näyttää nyt "maltilliselta".

Seppo Ylösen kannattaisi ulottaa Keski-Euroopan reissunsa pidemmälle kuin kaljoitteluun entisessä Itä-Saksassa. Tälläkin palstalla on kerrottu Jobbikin poliittisesta muutoksesta, joka Ylöselle on täysin tuntematon asia.

4
Oululainen sanomalehti Kaleva kirjoittaa 17.3.2018 sivulla K1 13 otsikolla

Poliisin ay-pomo varoittaa Suomea Ruotsin tiestä

muun muassa seuraavaa:

Lainaus
Jengirikollisuus ja järjestäytynyt rikollisuus ovat Ruotsissa kovassa kasvussa. Poliisia tarvitaan joissakin lähiöissä turvaamaan jopa pelastuslaitoksen tehtäviä. Samaan aikaan luottamus poliisia kohtaan on vähentynyt.

Rinteen mukaan Suomessa ei ole varaa ajautua samaan tilanteeseen kuin Ruotsissa. Siellä tilanne ehti kriisiytyä, ennen kuin poliittiset päättäjät heräsivät tilanteeseen ja alkoivat lisätä poliisien määrää.

Ruotsin haavoittuvilla alueilla ei ole panostettu ennaltaehkäisyyn. Jos asuinalueiden turvallisuus pääsee romahtamaan, turvallisuuden tunnetta on vaikea palauttaa. Siksi siihen on puututtava riittävän ajoissa. Näin voidaan estää sitä kehitystä, joka on Ruotsissa ja Tanskassa aika voimakasta.

Onko haavoittuvilla alueilla puutteellisesti tai huonoa ruotsalaista taikapölyä tai liian ohuelti humusta? Tai liian paksulti hummusta? Voisiko Maria Pettersson matkustaa paikalle ja sopivan yliviivaavasti alleviivaavasti kertoa sopivasti valitut näkökulmat?

Sanaa maahanmuutto ei Aki Taposen artikkelissa tietenkään mainita. Ruotsin ongelmat vältetään tekemällä täsmälleen samoin kuin Ruotsi ja toivomalla parempaa lopputulosta.

Vastuullista journalismia.

5
Ulkomaat / Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia ulkomailta
« : 03.03.2018, 18:28:47 »
Irlannissa on tullut vähän lunta ja viranomaisten liikkumisvaikeuksia käytetään hyväksi:

Ryövärit ilakoivat Dublinin lumikaaoksessa: varastetulla kaivinkoneella Lidlin seinästä läpi

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803032200785912_ul.shtml

Lukija jää ihmettelemään keitä nämä ryövärit oikein ovat, Iltalehden kuvamateriaalista se ei paljastu.

Mutta joistain muista videoista paljastuu:

https://twitter.com/twitter/statuses/969685173288800256

Wakanda ja why can't we have nice things?

6
Joke / woke -meemi ei ole täysin hallussa, mutta yritetään:

Joke: "Työ päiväkodissa on niin vaativaa ja vastuullista, että yliopistotutkinto on täysin välttämätön ja palkka sen mukaan."

Woke: "Tervetuloa satunnaiset irakilais- ja afgaaniäijät leikittämään lapsia!"

 :P

7
Kotimaa / Vs: 2016-01-02 SS: Kuntapaikoista kova pula
« : 15.02.2018, 22:08:21 »
Oululainen sanomalehti Kaleva (15.2.2018) on kovin tuohtunut siitä, että Raahe ei ole osoittanut riittävää innostusta kehitysmaistumiseen.

Lainaus
Kakkonen: Raahe hoitakoon osansa

ERIKOISTA. Raahen kaupunki on päässyt vuosia kuin koira veräjästä, kun se on vältellyt aktiivisesti turvapaikan saaneiden pakolaisten vastaanottamista. Raahe on ottanut turvapaikanhakijoita edellisen kerran kymmenen vuotta sitten. Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen mukaan Raahe kieltäytyi vastaanottamasta pakolaisia viimeksi kaksi vuotta sitten. Nyt kaupungille on tarjottu 30 pakolaisen vastaanottamista.

VÄLTTELYÄ. Pohjois-Pohjanmaan toiseksi suurimman ja perinteikkään kaupungin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jarmo Myllymäki (kesk.) ei edes peittele nihkeyttään, vaan toteaa, että kenellekään ei ole salaisuus, että hän ei ole asiasta erityisen innostunut (Kaleva 14.2.). Monissa muissa pohjoissuomalaisissa kaupungeissa ja kunnissa pakolaisia sijoitetaan ja kotoutetaan koko ajan joka vuosi. Raahen päättäjien on syytä tarkistaa kantansa ja kantaa kortensa kekoon turvapaikan saaneiden pakolaisten kotouttamisessa. Turvapaikanhakijoille etsitään kuntapaikkoja siinä vaiheessa, kun he ovat saaneet myönteisen turvapaikkapäätöksen. Parhaillaan kotouttamista odottelee 250 oleskeluluvan saanutta pakolaista.

Asialla on pääkirjoitustoimitus eli moraalista ylemmyyttään puhkuvat Pekka Mikkola ja Mirja "hyvyyden aalto" Niemitalo.

Samalla aukeamalla käsitellään Baltian maiden vapautumista neuvostomiehityksestä.

Lainaus
Huomenna juhliva Liettua on vahvasti katolinen maa, joka ei neuvostokaudellakaan joutunut kokemaan venäläisten ja muiden neuvostokansallisuuksien vyöryä yhtä vahvasti kuin Viro ja Latvia.

Kun neuvostoaikana maiden identiteettiä uhkasi maahanmuutto ...

Vyöryä, uhkasi? Millaista rasismia! Eikö muka maahanmuutto olekaan aina hyvä asia?


8
10 000 kiintiöpakolaista vs. noin 50 000 Suomessa syntynyttä (2017). Elinkaarikustannuksissa se tarkoittaa joka vuosi sellaista viiden miljardin euron ylimääräistä velkaa.

Tähän päälle tulijoiden syntyvyys, perheenyhdistämiset ja avioliitot sekä muu maahanmuutto ja suomalaisten maastamuutto.

Roope totesi tuossa oleellisen asian. 10 000 per vuosi (plus kerrannaiset) on sellainen määrä, että Suomen syntyvyydellä sitä ei kotouta pirukaan. Ja kun otetaan huomioon, että he lopulta keräytyvät isojen kaupunkien lähiöihin, slummi on valmis.

Toimittajien numerotaidottomuuden ei pitäisi tietenkään hämmästyttää. Mutta kun juuri muutamaa päivää aikaisemmin on kerrottu Suomen alhaisesta syntyvyydestä, niin eikö analyyttinen toimittaja osaa tehdä asian pohjalta päätelmiä? Ilmeisesti ei, toimittaja kun on poliittinen aktivisti.

9
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oikeus-langetti-lukuisia-vankeustuomioita-oulun-isosta-huumerikosvyyhdista-pisin-tuomio-11-vuotta/784283/
Oikeus langetti lukuisia van­keus­tuo­mioi­ta Oulun isosta huu­me­ri­kos­vyyh­dis­tä, pisin tuomio 11 vuotta
Lainaus
Jutussa takavarikoitiin muun muassa noin 33 kiloa amfetamiinia, joka oli kätkettynä halkovajaan maan alle.
 
Kovimman tuomion sai Ahmed Ibrahim Alloh, jonka oikeus tuomitsi 11 vuoden vankeuteen niin amfetamiiniin kuin talousrikoksiin liittyvistä rikoksista. Hänet tuomittiin  törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Amfetamiinikokonaisuudesta 10 vuoden vankeusrangaistuksiin tuomittiin Ahmed Al Khatib ja Sherif Omary, 8 vuotta vankeutta saivat Ibrahim Abdallah Ibrahim Alloh ja Ali Haidar Mohamad, 7 vuotta Muath Suliman Mohamed Allouh, Stefan Miichael Anderson ja Khalig Haidar. Lisäksi oikeus langetti useita lyhyempiä ehdollisia ja ehdottomia vankeustuomioita. Osa tuomituista selvisi sakoilla.

Kannabikseen liittyvistä rikoksista kovimman tuomion sai Muhana Ghazi Ahmed, joka tuomittiin törkeän huumausainerikoksen lisäksi myös talousrikosvyyhtiin liittyvästä törkeästä kirjanpitorikoksesta 3 vuoden ja 3 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Oulun pizza-skene sai uuden lommon kylkeensä?  :roll:

Nyt tarkkana! Kalevan printti- ja sähköinen versio tarjoaa Pahkasika-tyylistä tahatonta parodiaa. Huumejutun (jossa ei muuten ole toimittajan nimeä, ainoastaan "Kaleva", on annettu pelolle valta) vieressä on toinen juttu, jossa afgaani-"pakolaiset" käyvät lukemassa hoitokodin asukkaille, "Hyvää mieltä sekä lukijoille että kuulijoille". Tässä jutussa on toimittajan nimi, tottakai.

Vanhuksista on tehty matujen lukukoiria.

10
Viikko sitten presidenttitentissä (1:27:45-) Sauli Niinistö vielä viisasteli Laura Huhtasaarelle, että "vaikka meillä olis kuinka kiinni se raja, niin ihan samat ihmiset sieltä olisivat läpi tulleet", koska "kansainväliset sopimukset". Ei olisi, kuten tuo sisäministeriön raporttikin vahvistaa.

Mikä hyöty oli Ruotsille rajan sulkemisesta? Miten Ruotsi kykeni rikkomaan kansainvälisiä sopimuksia?

Tätä ei varmaan toimittaja ymmärtänyt kysyä. (Ei, en aio katsoa kyseistä tenttiä...)11
Lainaus
Massaliikehdinnän voisi aiheuttaa ydinkatastrofi lähellä Suomea, ilmaston ääri-ilmiöt tai Venäjän sisäinen poliittinen ja sotilaallinen kriisi. Myös laajamittainen alueellinen tai globaali poliittinen ja sotilaallinen kriisi voisivat johtaa turvapaikanhakijoiden laajaan tuloon.

Kehitysmaiden hillittömän väestönkasvun mainitseminen väkivyöryn mahdollisena syynä ei läpäise sopulin itsesensuuria...
12
Sopulin kannattaa tietenkin haastatella sellaista henkilöä, joka sanoo ne asiat, joita toimittaja ei itse kehtaa.

Lainaus
Talouden lisäksi asenteenmuutoksen taustalla on Näreen mukaan se, että ihmiset ovat ymmärtäneet Suomen väestön ikääntymisen. Työikäisten työssä käyvien veronmaksajien määrä vähenee, ja vanhuksia on paljon.

”Väestön vanhenemisesta on puhuttu pitkään. Ruotsissa väestönkasvu, joka on osaltaan tukenut talouskasvua, on maahanmuuton ansiosta ollut nopeaa”, Näre sanoo.

Ruotsin talous on kehittynyt viime vuosikymmenen ajan ripeästi.

Sosiologian apulaisprofessori Lena Näreen pätevyys esittää lausuntoja Ruotsin kansantaloudesta on vähintäänkin kyseenalainen. Asiaa olisi toki voinut kysyä Tino Sanandajilta tai lukea vaikka hänen kirjansa Massutmaning (ettekö te sopulijuntit osaa ruotsia?), mutta silloin hartaasti vaalitut uskomukset olisivat vaarantuneet...

Klassisessa bait-and-switch -hengessä kysymystason korkeakoulutettu, työsopimus taskussa Suomeen saapuva maahanmuuttaja vaihtuu toteutustason lukutaidottomaan, työllistymättömään, suvakeille suvaitsevia Pokémon-pisteitä tuottavaan somalisuurperheeseen.


13
Ulkomaat / Vs: 2017-07-22 VU: Köyhyys loppuisi, jos
« : 25.07.2017, 16:01:05 »
Kommenteissa huomautetaan myös, että tekstissä väläytetyt uhkakuvat esimerkiksi kantaväestön lisäverottamisesta ovat jo arkipäivää Euroopassa. Mielenkiintoinen on myös ingressin toteamus: "Yes, it would be disruptive. But the potential gains are so vast that objectors could be bribed to let it happen." Euroopan ja EU:n osaltahan näyttää tosiaan siltä, että päättäjät on lahjottu massamaahanmuuton kannattajiksi.

Steve Sailer "ehdottaa" pienimuotoista testiä valtioilla Uusi-Seelanti tai Israel (http://www.unz.com/isteve/open-borders-show-me-the-money/).

Sailerin lukija ehdottaa vielä pienimuotoisempaa kokeilua: koetta Caplanin kodilla ja Caplanilla itsellään.

14
Lillrank upottaa Draken, Söderlingin ja Mazzarellan statussignaloivan kumivenelaivaston kolmella laukauksella: https://www.hbl.fi/artikel/paul-lillranks-svar-till-drake-soderling-och-mazzarella/:

Lainaus

Yksityisetsivä johon viittasin on nimeltään Joakin P. Jonasson. Hän on julkaissut artikkeleitaan avpixlat.info-sivustolla. Kaikki tutkijakoulutuksen saaneet voivat arvioida hänen metodiensa luotettavuutta.

Keskustelussa on väitetty maahanmuuton olevan hyödyllistä (en god affär), erityisesti maissa joissa oma syntyvyys laskee. Siksi on itsestään selvää, että väitettä pitää tarkastella kriittisesti.

Globaalisti tarkastellen on kysyttävä onko humaania ottaa tänne turvapaikanhakijoita kustannustasolla, jolla voisi tarjota säädyllisen elintason ainakin 70 pakolaiselle lähialueella, samanaikaisesti kun paras mitä enemmistölle heistä voimme tarjota on ulkopuolisuus ja avustusriippuvuus.


Kiitos muuten Roopelle Höblän tarkkailusta.


15
Sipilä on tyypillinen uskovainen hölmö.

Tekopyhä, ahne kuin piru itse, tuomitsevainen ja valmis koska vaan uhraamaan ihan kenet vaan Jumalan nimeä huutaen, jos oma etu sitä vaatii.

Kuvottava tyyppi.

Muistaakseni erään uskonnon keskeinen henkilö ajoi rahainvaihtajat ulos temppelistä.

Sipilän (Saatanalle myydyn) kuolemattoman sielun onneksi verosuunnittelua ei kielletä kymmenessä käskyssä, muuten Juhan ja Minna-Maarian ikuisuusmatkaan voisi tulla pikku mutka.

16
Joopa joo. Ilmasto-ongelmien sijaan olisi kohtuullista alkaa puhumaan siitä todellisesta ongelmasta, joka on mainittua ilmasto-ongelmaa huomattavasti mittavampi ongelma. Ongelman nimi on väestöräjähdys!

Ei tarvitse kuin seurata Afrikan väestökehitystä muutaman viime vuosikymmenen ajalta, niin ymmärtää ilmasto-ongelman olevan lähinnä diipadaapaa väestöongelman rinnalla. Väestöongelma on mittava ongelma, vaikka ilmasto olisi kuinka optimaalinen tahansa. Väestöongelmasta tulee vertauskuvana mieleen lähinnä heinäsirkkaparvet ja niiden aikaansaannokset.

Jostain kumman syystä toimittajat eivät uutisoi YK:n väestöennusteita, joissa oletetaan Afrikan väkiluvun nousevan 4,5 miljardiin ennen vuosisadan loppua. Syntyvyyden rajoittaminen olisi tietenkin rasismia, nigeriläisen naisen keskimääräiset 7,6 lasta (toiveena 9) on otettava annettuna, mutta suomalaisilta on oikein vaatia lapsimäärän rajoittamista tai oikeastaan lapsettomuutta, koska se on eettisesti oikein.

Pravdan mielipidesivuilta tänään http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005293101.html:

Lainaus
”Kauhistelun sijaan voisimme kysyä, miksi yhdenkään suomalaisen tarvitsisi lisääntyä”, kirjoittaa Johannes Lindeman mielipidekirjoituksessaan.

Johannes ei kuitenkaan ole tehnyt moraalisesti ja eettisesti oikeaa henkilökohtaista ratkaisua ja tehnyt itse tilaa muille.

17
Olisi mielenkiintoista tietää mitä muslimit itse ajattelevat valkoisen liberaalin suvaitsevaiston tavasta vaieta asiat kuoliaaksi poliittisen korrektiuden nimissä? Osa muhamettilaisista nauranee partaansa ja osa lienee yhtä klapil'  päähän lyötyjä kuin me muutkin.

Kiinalaisilla on ihan oma termi valkoiselle lipilaarille: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=baizuo (白左, bái zuǒ)

Lainaus
Baizuo (pronounced 'bye-tswaw') is a Chinese epithet meaning naive western educated person who advocated for peace and equality only to satisfy their own feeling of moral superiority. A baizuo only cares about topics such as immigration, minorities, LGBT and the environment; while being obsessed with political correctness to the extent that they import backwards Islamic values for the sake of multiculturalism.

不错!


18
Selitätkö miten nämä terroristi-iskut edistävät tuota islamisaatiota?

Jahas... Jälleen terrori-isku on tapahtunut ja Elcric on jälkimainingeissa tullut esittelemään infantiileja one-liner-kysymyksiään.

Hohhoijjaa. Nyt vain
[  ] Je Suis Lontoonsilta
[  ] Union Jack profiilikuvaan
[  ] Päivystävä dosentti lässyttämääm miten tämä vaikuttaa parlamenttivaalituloksiin
[  ] Pääministeriltä shokkitwitteriviesti
[  ] Päivystävä suvakki päivittelemään miten tämä voi lisätä pelättyä rasismia
[  ] Päivystävä radiotoimittaja tiedoittelemaan ettei pelolle saa antaa valtaa.
[  ] Päivystävä lehtitoimittaja kirjoittamaan että tekijät olivat kilttejä ja hyvätapaisia poikia joiden tekoa ei kukaan uskonut
[  ] Päivystävä poliisiviranomainen kertomaan miten hyvätapaisia polia oli seurattu, muttei heitä pidetty riskinä
[  ] ISIS kertomaan että meijän poikiahan ne oli
[  ] Lehdet vastaamaan että vitut ole. Näillä pojilla oli Mentaalis Problemaattis Rasismus-tauti, jolloin syyllinen on pubissa bitteriä hörppivä kaljuuntunut eläkepäiviä lähestynä Bill Newcastlesta.

Laitoin ruudut valmiilsi, niin Elric voi rastittaa mielen mukaan.

Minulta mitään varsinaisesti kysytty, mutta vastaan kuitenkin. Muslimiterrorismi edistää islamisaatiota, koska jokaisen iskun jälkeen moraalista ylemmyyttä uhkuva mediaetujoukko virittää itsensä entistäkin vahvempaan islamokiimaan, jossa rasismia on vähäisinkin Neuvostoliiton islamin ja sen seuraajien arvostelu. Frontlash ja CRIMESTOP. Rajat pidetään auki vaikka väkisin, koska muslimien maahanmuuton rajoittaminen radikalisoisi maltilliset muslimit ja sittenhän ne vasta alkaisivatkin tappaa.

Ajatus siitä, että toisen sukupolven maahanmuuttajaterroristi olisi syntynyt ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajasta on toki niin absurdi, että sille pitää television viihdeohjelmassa hohottaa. Kaikkihan tietävät, että länsimainen taikapöly katkaisee Mendel-Muhammedin ketjun. Tallissa syntyminen tekee hevosen.

Se, että muslimiterroristit tappavat myös muslimeja kiinnostaa minua yhtä paljon kuin tieto siitä, että vain 30 % punkeista kantaa borrelioosia. Hiiat ja hunnit vihatkoon toisiaan jossain muualla kuin täällä.

Muslimi on muslimille susi, tai oikeammin sika. Se ei tarkoita sitä, että Suomestä pitäisi tehdä sikolätti.

19
Voisiko kuvat vastannut toimittaja olla piilonuiva, kun ei se kuvitukseksi valittu koepaperin osuuskaan kiitettävää osaamista huokunut?

Ei, kyllä toimittaja Nadia Paavola on niin suvakki kuin mahdollista. Sama juttu oli tietysti myös Köpi Karvosen lehdykässä.

Mutta kaikki ei ole huippuosaamista, vaan juttu piti harsia kasaan:

Lainaus
Haastattelutilanne on ilmeisesti hieman vaivaannuttava. Siksi osa tämän jutun sitaateista on peräisin opettaja Tarleena Kuorikosken Hassan Al-Juboorille tekemästä kirjallisesta haastattelusta.

20
Erik Hörstadius kirjoittaa 22.3.2017 ruotsalaisessa Affärsvärlden-lehdessä jutussaan Jag vill ha svar om invandrare och brott seuraavaa:

Lainaus
Maahanmuuttajat ja rikollisuus - haluan vastauksia

Erik Hörstadius 22.3.2017

Tino Sananjadi esittää menestyskirjassaan Massutmaning (Jättihaaste) erittäin huolestuttavia tulkintoja rikostilastoista. Hänen mukaansa maahanmuutto vaikuttaa tilastoihin merkittävästi enemmän kuin mitä nykyiset kriminologit väittävät. Rikollisuus on melko lailla vakio eikä siten riippuvainen maahanmuutosta, on heillä tapana väittää. Jos rikollisuus olisi riippuvainen maahanmuutosta, rikollisuuden pitäisi kasvaa.

Näin väite kutakuinkin esitetään - muodikkaan otsanrypistyksen kera kun tulee puhe jengiampumisista.

Logiikan pohja pettää. Ilman maahanmuuttoa rikollisuus olisi voinut vähentyä huomattavasti, johtuen kaikenlaisista syistä kuten paremmista autonlukoista aina vähempiin kantaruotsalaisiin kännitappeluihin.

Rikostilastot muistuttavat baarijuoppoa, joka etsii kadonnutta avainta katulyhdyn alta koska siellä on valoisaa, eikä sieltä mistä sen voisi todennäköisemmin löytää.

Poliisin aina vain heikompi rikostenselvitysprosentti - miten se vaikuttaa halukkuuteen tehdä rikosilmoitus? Kuinka moni poliisia vastaan tehdyistä hyökkäyksistä tilastoidaan? Entä kunniaväkivaltaan liittyvistä naisiin kohdistuvista uhkauksista? Kuinka moni yhä lisääntyvien paperittomien tekemistä tai heihin kohdistuvista rikoksista? Mittausongelmat kehottavat nöyryyteen.

Kun aiheeseen syvennyttäessä kohdataan ne seikat joita ei voida selittää pois, otetaan käyttöön patenttivastaukset.

Sosioekonominen:

Koska maahanmuuttajat ovat osattomia ja koska sosioekonominen osattomuus aiheuttaa rikollisuutta, on väärin sanoa heidän rikollisuutensa liittyvän maahanmuuttoon. Sen sijaan heidän rikollisuutensa tulee nähdä luokkariippuvaisena ja korjata sosiaalityöllä ja sosiaalisilla panostuksilla.

On aika heittää tämä usein toistettu väite roskakoriin. Ei siksi että se antaa väärän todistuksen sosiaalipolitiikasta vaan siksi että väite on manipuloiva; ihmisiä sumutetaan. Ihmiset ovat huolestuneita varsinaisesta rikollisuudesta, heitä ei lohduta ryöstäjän köyhyys tai syrjittyys. Tietty sosiaalinen dysfunktio (rikollisuus) ei maistu paremmalta siksi, että sen voi yhdistää toiseen dysfunktioon (puutteellinen kotoutuminen).

Väite on sitäpaitsi väärä. Kun BRÅ julkaisi raporttinsa, yliedustus ei poistunut vaikka sosioekonomiset erot otettiin huomioon. Samanlaisia tuloksia on saatu Tanskasta, jonka viranomaisten ylläpitämä rikollisuusindeksi osoittaa tiettyjen ryhmien suurta yliedustusta sosioekonomisten luokkien sisällä.

Kyseinen indeksi muistuttaa, että joskus maahanmuuttajien ja rikollisuuden karkea luokittelu peittää enemmän kuin paljastaa. Kansalaisten tiedonhaluun vastaavan tilastotiedon täytyy olla hienojakoisempaa.

Osittain siksi, että rikollisuuden tyyppejä arvotetaan eri tavalla. Raiskaus on vakavampi asia kuin luottokorttipetos. Osittain siksi, että viime aikana esillä olleen maahanmuuton profiili on jotain muuta kuin - sanotaan nyt vaikka - intialaisen tietokoneinsinöörin.

Mutta tällaista tilastotietoa ei meille anneta. Hallitus on viitannut kintaalla vaatimuksille uudesta BRÅ-raportista. Ilmeisesti meidän pitää vain arvailla. Tai sitten lukea aikaisempia BRÅ-raportteja; maahanmuuttoministeri Morgan Johansson on itse sanonut että niistä saa riittävän tarkan kuvan.

No, sanasta miestä. Vuoden 1996 raportti "Maahanmuuttajien ja maahanmuuttajien lasten rikollisuus" näyttää valtavia yliedustuksia. Esimerkiksi raiskaukset: sukupuoli- ja ikävakioitu osuus ruotsalaisista raiskaajista 1985 - 1989: 0,2 promillea. Vastaava luku pohjoisafrikkalaisille (Algeria, Libya, Tunisia, Marokko): 4,6 promillea. Enemmän kuin kaksikymmenkertainen "yliedustus".

Nämäkö ovat vallitsevat tosiasiat, Morgan? Siinä tapauksessa miten yhdistät ne kansallisen turvallisuustutkimuksen (Nationella Trygghetsundersökningen) antamiin tietoihin seksuaalirikosten määrän voimakkaasta kasvusta? Ja tämä ennen kuin suurin osa pakolaiskriisin turvapaikanhakijoista on päässyt pois vastaanottokeskuksista? Kuulisin mielelläni järkeilyäsi asian suhteen.

Epämiellyttävien tilastojen pimittäminen ei ole tie tulevaisuuteen. Silloin rasisteista tulee totuudenpuhujia ja vallanpitäjistä valehtelijoita.

Se on mielipuolinen ja hengenvaarallinen suunta faktaresistenssin aikana.

PS. Näin fiksusti BRÅ ilmaisi asian vuoden 2005 raportin esipuheessa: "BRÅ on arvioinut, että tosiasioihin perustuva arvio ruotsalaisten ja maahanmuuttajien rikollisuudesta on parempi kuin arvauksiin ja henkilökohtaisiin käsityksiin perustuva. Tiedon puute ulkomailla syntyneiden ja heidän lastensa rikollisuudesta helpottaa myyttien syntyä ja vahvistumista. Jos rikostilastot osoittavat huomattavan korkeita lukuja joidenkin ulkomailla syntyneiden ryhmien suhteen eivät ongelmat katoa niistä vaikenemalla."


21
Toimittaja Katja Ihatsu-Göbbels kirjoitti 13.3.2017 oululaisessa sanomalehti Kalevassa mm. seuraavaa:

Lainaus
Rajoja kiinni vaativalla Wildersillä ei ole kannatusta monikulttuurisessa Amsterdamissa.

Amsterdamin yliopiston kampusalueella eväitään syövät sosiologiopiskelijat Nordine Bendriss ja Francien van Steijn eivät tunne ketään, joka äänestäisi PVV:tä.

ja

Lainaus
18-vuotias Bendriss pääsee myös äänestämään ensimmäistä kertaa.

Hän epäröi vielä, äänestäisikö vihreitä (Groen Links), joilla on neljä paikkaa vai jotain muuta puoluetta.

Wildersin kannattajia pitää toki etsiä aivan vihervasemmistolaisen kuplan ytimestä.

22

Lainaus
Myös Ruotsin ulkoasiainministeriö oikoo raportissaan virheellisiä spekulaatiota lisääntyneen rikollisuuden, muslimeiden ja maahanmuuton yhteydestä ja korostaa, ettei asiasta ole näyttöä. Raportin mukaan valtaosa maassa oleskelevista ulkomaalaistaustaisista ei ole syyllistynyt yhteenkään rikokseen.

No mutta sehän on hienoa. 51% ei tee rikoksia, joten valtaosa ei ole syyllistynyt yhteenkään rikokseen. Mitenkäs käy, jos kaikkien ulkomaalaistaustaisten sijaan tutkitaan pelkästään huma-taustaisia maahanmuuttajia? Ja mitenkäs sitten tuo suhteellinen edustus rikostilastoissa? Ai niin, sitähän ei Ruotsissa tilastoida. Kätevää. Ei tutkita koko aihetta -> ei näyttöä. Strutsikin työntää päänsä hiekkaan kojootin uhatessa. Pakkohan sen saman strategian on toimia muuallakin?  :roll:

Kaikki paatuneimmatkin rikolliset ovat ainakin 51 % ajasta tekemättä ainuttakaan rikosta ja enintään 49 % ajasta rikollisissa puuhissa ja eikä niistäkään kaikki ole aina vakavia rikoksia. Joten missä on ongelma? Sitä paitsi valtaosa rikollisista on kuitenkin han-rikollisia.

23
Niin siis millä meriitillä Sunnivaa pidetään asiantuntijana?

Samalla perusteella kuin maanis-depressiivinen viihdekirjailija ja juoppo elokuvaohjaaja ovat maahanmuuttopolitiikan arvostettuja asiantuntijoita.

24
Kotimaa / 2017-02-20 Kaleva: Sikamaista kohtelua
« : 22.02.2017, 20:11:59 »
Oululainen sanomalehti Kaleva jatkaa laittoman maahanmuuton propagoimista Tomi Hinkkasen voimin. Hinkkanen on uusi tuttavuus, ilmeisesti tarkoitettu Trumpin voitosta masentuneen Minna Kurjen tuuraajaksi. Kaleva käyttää perinteistä juttu - kommentti -formaattia, jossa sama toimittaja kirjoittaa ensin "objektiivisen" lähes koko aukeaman jutun ja sitten kommentin, jossa voi vapaasti moraalisäteillä ja statussignaloida vertaisryhmälleen. Molemmissa jutuissa on tietenkin pärstäkuva.

Noh, asiaan:

Lainaus
Kaleva 20.2.2017 sivu K1 17

Sikamaista kohtelua

Tomi Hinkkanen

Kommentti

Tapa, jolla presidentti Donald Trump kohtelee luvattomia siirtolaisia on törkeä. ICE-agenttien iskut ovat kuin suoraan totalitaarisesta poliisivaltiosta.

Osa kiinniotetuista on rikollisia, mutta joukossa on myös lainkuuliaisia ihmisiä. Ja "rikoksen" mittapuu Trumpin kaudella on väljä.


Maassa laittomasti oleskeleva ei ole lainkuuliainen, määritelmän mukaan.

Lainaus
Guadalupe Garcia De Ravosin kohdalla sellaiseksi riitti työskentely toisen henkilön nimissä. Nainen on asunut Yhdysvalloissa yli 20 vuotta. Viime viikolla kahden lapsen äiti karkotettiin Meksikoon perheen jäädessä Arizonaan.

Naisen nimi on Guadalupe Garcia de Rayos. Hän istui kolme kuukautta vankilassa henkilöllisyyden väärentämisestä. Yhdysvaltalaisen tuomarin mielestä mikään syy ei puoltanut naisen maassaoloa, kaikki valitusasteet oli käytetty.

Lainaus
Rysään on jäänyt myös ainakin kaksi Daca-asetuksen suojeluksessa ollutta nuorta. Ratsiat ovat aiheuttaneet paniikin siirtolaisten keskuudessa.

Luvattomat joutaakin karkottaa, sanovat monet Trumpin äänestäjät. Heistä valtaosa asuu vähäisen siirtolaisuuden alueilla, eikä ymmärrä tilannetta.

Paperittomatkin siirtolaiset ovat suuresti hyödyttäneet Yhdysvaltoja tekemällä töitä, joita amerikkalaiset eivät suostu tekemään.


Jobs American just won't doTM on klassikko. Kalifornialainen valkosipulinviljelijä ratkaisi ongelman nostamalla palkkoja: http://www.unz.com/isteve/youll-never-guess-how-this-silicon-valley-farm-solved-its-labor-problem/.

Lainaus
On tekopyhää vaatia karkottamista tilanteessa, jossa Yhdysvallat kyllä ottaa vastaan siirtolaisen työpanoksen, muttei halua osoittaa laillista tietä maahan.

Yhdysvallat ei laittoman siirtolaisen työpanosta halunnut, vaan jokin työnantaja, joka halusi mahdollisimman halpaa työvoimaa ja ulkoistaa kustannukset yhteiskunnan vastuulle. Maahan oli koko ajan käytettävissä laillinen tie.

Lainaus
Karkotukset aiheuttavat suunnatonta tuskaa ja repivät perheitä hajalle.

Mutta tuska ei ollut niin suunnaton, että Garcia de Rayosin aviomies (myös maassa laittomasti) tai lapset olisivat halunneet lähteä mukaan.

25
Miksi tätä nerokasta systeemiä ei sitten kyetä soveltamaan matuun? Toisaalta näin kantiksena näen tässä epäoikeudenmukaisuuden, matu saa palkatun työn ilman varsinaista todistetta osaamisestaan ja ollaan jopa aidosti huolissan työllistymisestä. Kantikselle on tarjolla koppia ja kyttäystä, työt ovat vastikkeellisia velvollisuuksia ilman palkkaa.
Olisin valmis kaarnavenekursille, voisin virnuilla Slushissa. Miksi en kelpaa?

Siksi, että sinun edustamasi (etninen) ryhmä ei radikalisoidu vaan sitä voi kyykyttää loputtomasti. Matun ryhmä on demonstroinut tappohalujaan ja -kykyjään useaan kertaan.

Jos niitä ei työllistetä, ne tappaa meidät.

26
Lainaus
HS-gallup: Poliisiin ja armeijaan luotetaan, luotto EU:hun romahti

Olenko jotenkin tyhmä (kysymys on retorinen, olenhan rasistit), mutta minä luen Hesarin jutun yhteydessä olevaa graafia niin, että luottamus EU:ta kohtaan on kasvanut?

Jos taas luen oikein, millainen johtopäätös tästä tulisi tehdä median luotettavuutta ajatellen?

Hommaforumia valvova Hesarin sopuli heräsi:

Lainaus
Oikaisu 4.2 kello 11.50: Alkuperäisessä jutussa oli tarkasteltu vuoden 2005 World Values Surveyn (WVS) ja tuoreen HS-gallupin EU-luottamusta koskevia lukuja väärin päin. Siinä esitettiin vuoden 2005 luvut uusina lukuina ja vuoden 2016 luvut vuoden 2005 tietoina. Uutisen ohessa olevassa grafiikassa luvut ovat oikein.

27
Kaleva 31.1.2017 on lähes hysteerinen, pääkirjoituksessa http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/trumpin-aseena-on-pelko/750372/ Karvonen kirjoittaa mm.

Lainaus
Muutamat yhdysvaltalaisviestimet ovat nyt kiinnittäneet huomiota siihen, että Trumpin listalla taas ei ole niitä Lähi-idän maita, joissa hänellä itsellään on liiketoimintaa.

Kummasti Obama osasi valita listalleen juuri ne maat, joissa Trumpilla ei ole liiketoimintaa.

Lainaus
Yhdysvalloissa Trumpin päätökset ovat antaneet uutta elinvoimaa Trumpin arvostelijoille, joiden protestit varmasti jatkuvat. Perusteltu näkemys on, että maahantulokielloillaan presidentti itse vauhdittaa islamilaista terrorismia.

"Jos niitä ei päästetä sisään, ne radikalisoituu ja tappaa meidät."

Lainaus
Muun maailman johtajien ei pidä enää seurata Trumpin toimia vaieten. On erinomaista, että presidentti Sauli Niinistö otti julkisesti kantaa maanantaina. Hän totesi yksiselitteisesti, että ihmisten leimaaminen syntyperän tai kansallisuuden mukaan on väärin.

Sauli onkin puhunut suu vaahdossa niitä muslimienemmistöisiä maita vastaan, jotka eivät päästä Israelin kansalaisia tai Israelin leimaa passissaan kantavia maahan.

Eipä vähä mitään, Samassa lehdessä Seppo Ylönen pystyy "analysoimaan" bännättyjä maita mainitsematta kertaakaan, mistä lista on peräisin. Kysyy sentään retorisesti "Miten presidentti Donald Trump valitsi mainitut seitsemän muslimimaata, joiden kansalaisille hän antoi porttikiellon?" Vastausta ei Seppo löydä.

Peukalo Matti Posio kirjoittaa "kolumnissaan":

Lainaus
Republikaanipuolueen moraalinen auktoriteetti, senaattori John McCain puhui maanantaina itse aiheutetusta haavasta terrorismin vastaisessa taistelussa.

ja

Lainaus
Mikään ei radikalisoi yhtä tehokkaasti kuin epäoikeudenmukaisuuden tunne.

"Ne tappaa meidät, jos niitä ei päästetä sisään."

Reuters, STT, AFP kertoo lehden mukaan:

Lainaus
Verkkoyhtiö Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri tyrmää koko henkilöstölle lähettämässään viestissä Trumpin määräämät maahantulokiellot.

Sähköpostitse tällaista viestiä ei ole tullut. Mutta kiva tietää, että Nokian toimitiloihin pääsee kuka tahansa juomaan sumppia (on muuten saatanan pahaa) vartijoiden häiritsemättä.

Sokerina pohjalla oli kuitenkin eräs Iltalehden juttu (jota en nyt enää löydä), jossa toimittaja vertasi maahantulokieltoa rekka-autojen kieltämiseen, huomaamatta ollenkaan viittausta Nizzan rantakatuun...

28
Oululainen sanomalehti Kaleva kirjoitti tiistaina 17.1.2017 irakilaisten salakuljetusoikeudenkäynnistä mm. seuraavaa:

Lainaus
Kuudesta syytetystä viisi tuotiin oikeuteen vankeudesta vartijoiden saattamana. Syytteessä on myös yhden syytetyn irakilaisvaimo, mutta hän ei saapunut oikeuteen.
 
- Kaikki mitä haluatte sanoa hänelle, voitte sanoa minulle. Meidän kulttuurissamme naisella ei ole mitään roolia eikä päätösvaltaa, minä vastaan asioista, aviomies ohjeisti oikeutta.

Tytti Tuppuraisen kaavailemasta uudesta Suomesta tulee hieno!

29
Sveitsiläislehti kertoo Junckerin väärien viestien (Falschmeldungen) vastustushankkeesta. Juncker peesaa täysimääräisesti Merkelin ja tämän hallituksen linjaa. Falschmeldung* tulee olemaan median kautta syötettävän propagandan avain- ja koodisana ensi vuonna.

Miten minulle tulee mieleen Neuvostoliiton aikoinaan harrastama radiohäirintä? Tarkoitushan oli sama: väärien viestien vastustaminen.

30
Lainaus
– Turvapaikan saaneet sopeutuvat Lapualle, mutta Lapualla ei sopeuduta heihin, Surma-aho tiivistää.

Veikkaan että tuolla lausunnolla Suomen tämänhetkisessä sananvapaus-sananvastuutilassa joutuu oikeuteen. On satavarmasti kansanryhmää vastaan kiihottamista jos sanoo ettei sopeudu.

Jo pelkästään nimellä "Surma-aho" saa syytteen (ja tuomion) kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.