Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Alapo

Sivuja: [1] 2 3 ... 77
1
Tupa / Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« : 15.04.2018, 09:01:43 »


Yleensä on tapana, että terapiaa haetaan kun on ongelmia suhteessa. Ehkäpä julkisuuteen annettu kuva ei olekaan ihan totuudenmukainen, vaan ongelmia on heti alusta asti.

En ihmettele.

Syntyyhän niitä ongelmia, jos toinen kuvittelee että geelitukka on prinssi joka rakastaa pyyteettä ja on tasa-arvon keulakuva, insinööri ja mitä lie kuten media antaa ymmärtää ja geelitukkaa haluaa vain oleskeluluvan ja pimppiä.

2
Tupa / Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« : 14.04.2018, 22:19:32 »
Että parisuhdeterapeutti päättää onko rakkautta. Sillä lailla. Mitä jos toteaakin että se rakkaus onkin yksipuolista? Ettei se pallero olekkaan rakastunut? Pihalle samantien?

3
Hesarin syytökset pohjautuivat ilmeisesti Westpro4U ry:n Alexandra Procopén sanomisiin, Koposen vastineet syytöksiin eivät Hesarille kelvanneet. Mielenkiintoinen yksityiskohta tuosta yhdistyksestä oli se, että sillä ei ole rahankeräyslupaa.
https://www.westpro.fi/westpro4u

Oliskohan Procópe halunnut samoille apajille ja on paremmat kontaktit lehdistöön, ajatellut ajavansa BC:n pois markkinoilta tai mitä lie parisuhdedraamaa.

4
Tupa / Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« : 12.04.2018, 19:29:08 »
Tättähäärän purkaus pitää ilmeisesti nähdä siten, että migrin ikätestit taikoi/loitsi/manasi pojista rasistisesti aikuisia, ei siten, että ikätesti teki tehtävänsä.
Lainaus
Helvi
meidän pojat olivat kaikki alaikäisiä tullessaan v.2015. Ikätestit ym. kestivät niin kauan, että kaikki kotimajoituspojat todettiin 18v. täyttäneiksi ja saivat negat (v.2016)
https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10155734458188533/
Venla-Sofian tsemppiketju on juuri kuten @Rokka sanoi, miinus Filan törkeät kommentit. Pelkkää pullatsemppiä sydänhymiöin ja miksette menneet Ranskaan vaikerrusta.

Nopeasti aika rientää, jos reilusti alaikäinen alta vuodessa vanhenee reilusti aikuiseksi.

5
Onko kuitenkaan se miesten syrjäytyminen vaan maailman muuttuminen. Yleinen koulutustason nousu, opiskelijoina harva hankkii lapsia, isoissa kaupungeissa naisilla on ylitarjontaa miehistä ja helppo on jäädä siihen limboon että aina löytyy parempi, sama tietty toisinkin päin. Kun lapsia aletaan hankkimaan reilusti aikuisina, monesti on erilaisia velkoja ja niiden maksusta murehditaan ennemmin kuin lasten hankkimisesta. Nykyisin eletään enemmän kulutusyhteiskunnassa, joka ei kuitenkaan ole hyvä asia...

6
Päätökset ovat varmasti monisyiset. Jutun naisen tapauksessa kyse ei ole siitä että sen ainut-laatuaan-Suomessa-olevan huipputekniikkafirman postinumero määräisi asuinpaikan. Veikkaan että lasten on valittava vanhojen kavereiden päivittäisen näkemisen ja omien huoneiden väliltä. Yleisessä tapauksessa on tietty monimutkaisempaa, jos laskee hinnan myös työmatkaan käytetylle ajalle. On sellaisiakin jotka mielellään ajavat pitemmänkin matkan eestaas päivittäin.

Ihmettelevä kritiikkini koskee pääosin sitä, ettei asumisongelma ratkea Annin kannattamalla politiikalla, elleivät itse asumisensa maksavat muuta markkinatilannetta omilla valinnoillaan. Silläkin uhalla että jäävien asuminen halpenee. Edellä luetut luvut uusien asukkaiden äidinkielistä ovat 0 pisteen vihje siitä, että helsingin kaupungin talous romahtaa joskus tulevaisuudessa kehityksen jatkuessa samanlaisena. Tästä on muuten jo merkkejä: ”paperittomien” hoitamisesta päättänyt valtuusto on jo pullikoinut sotea vastaan, koska Helsinki ei siinä voita.

Niin paljon sitä varaa on.

Monesti ei ole helppoa lähteä, jos perhe ja kaverit on lähellä, tuossa yksinhuoltajan tapauksessa voi olla ne lasten kaverit ja harrastukset, jotka määrittää sen ettei haluta lähteä. Eikä se liikkkuminen ole halpaa, vaikkei laskisikaan sitä aikaa mikä liikkumiseen menee, tekee sen julkisilla tai omalla autolla. Saa mennä aika kauas jo stadista että 1250€ kuukausivuokra puolittuisi, sitten ei kannata enää stadiin ajaakaan.

Helsinki on valinnut tiensä ja moni varmasti muuttaa radan varrelle tai ajomatkan päähän, ennemmin kuin maksavat ylisuuria vuokria, varsinkin ne jotka omasta pussistaan vuokransa maksavat. Mitä enempi veroja maksavat muuttavat pois, sitä huonommaksi tilanne menee.

Enemmänkin helsinginkin asunto-ongelmat johtuu siitä, että oikeastaan järkevää pk-seudun politiikkaa ei ole, vaan jokainen tekee omia ratkaisujaan eikä tehdä mitään keskitetysti.


7

Luin saman uutisen ja ihmettelin miten ahtaalle on yksinhuoltaja asettunut. Uskon ymmärtäväni suurimman osan asumisen kalleuteen johtavista syistä, mutta yhtä en tajua. Miksi helvetissä pitää väkisin tunkea Helsinkiin, kun jo ihan järkevien yhteyksien päässä olisi paljon halvempaa. Pääsee maksamaan laittomasti maassaoleveskelevien hoidot ja lapset joutuvat rauhattomiin kouluihin, jos asuu idässä, kuten jutun yksinhuoltaja lähes varmasti teki.

Anni Sinnetännemäki tokaisi melko lakonisesti, että tulijoita riittää. Kiva. Itse olen lähdössä lähikuukausina.

Julkisillakin liikkuminen maksaa, jos tommoselle yksinhuoltajan ja kolmen lapsen perheellekin hankkii matkakortit että pääsee helsinkiin töihin ja harrastuksiin, ei tule muuallakaan asuminen halvemmaksi, käy helposti päinvastoin. Tosin, jos muuttaa muualle ja saa töitä muualta, ja ne mukuloitten harrastuksetkin olisi uudessa paikassa, voisi silloin jäädä rahaakin.

8
Aika nopeasti 2015 tapahtui nuivistumista, ihmisissä jotka alkuun olivat myötämielisiä ja varmaan lisääkin nuivistumista on tapahtunut. Vokkeja kun nousi kuin sieniä sateella ja ihmiset oppi nopeasti miten tavallinen sukankuluttaja sivuutettiin huolineen. Mietityttää vain, että jos sama tapahtuisi, olisiko lopputulos muuta kuin sama? Tosin vaalit on lähestymässä, jos sama tapahtuisi, voisi vaaleissa tapahtua yllätys ja rasismilla ratsastajat jäisi rannalla ruikuttamaan, mutta muuten en usko poliittiseen muutokseen.

Enemmän miettimistä aiheuttaa, mitä tapahtuisi euroopassa? Annettaisiinko taas ihmisten kävellä rajojen läpi, kuin haluaa vai tulisiko jo aiemmin tilanne ettei saisi jokainen läpsyttelijä liikkua minne haluaa.Muu Eurooppahan on ratkaisevassa asemassa, että käveleekö matut tänne asti vai pysähtyvätkö muualle.

9
Tupa / Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« : 26.03.2018, 15:56:45 »
Eiköhän tärähtäneitten suvakeiden lukumäärä ole sama, mutta osa on nyt vaan enempi esillä rhc yms toiminnassa vuoden 2015 jälkeen. Kun nyt on omia halattavia palleroita vähän joka kolkalla, saadaan uutisia sieltä sun täältä.

10
Jos ongelma on tässä maassa se, että on liikaa kantaväestöä, ainahan voi siirtyä muualle. Mut jostain kumman syystä tämä maa imuroi kaikennäköistä sakkia, joilla on myös ikävä kyllä sananvapaus, muttei ehkei liikaa järkeä saati älykkyyttä. Luultavasti monelle lisää maahanmuuttoa haluavalle voisi tulla yllätyksenä, että se tuo myös ongelmia, ehkeivät sitä vielä kohtaa, mutta myöhemmin.
 Nyt ollaan jo hiljakseen sosiaalituen turvaverkkoja leikkelemässä ja tulevassa ne aika varmasti kohdistuvat kaikkiin, kun on pakko. Sitten se maahanmuutto aika varmasti alkaa tyssätä tai jäljelle jää ne tulijat joita kukaan ei halua. Silloin kohdataan se hetki, jolloin se maahanmuutto ei olekkaan enää hyvästä.

11
https://www.lansivayla.fi/artikkeli/619400-poliisi-ojentaa-koiranomistajia-poikkeuksellisen-suoraan-tai-sitten-pitaa

Lainaus
Poliisi ojentaa koiranomistajia poikkeuksellisen suoraan – "...tai sitten pitää hoivavietti suunnata hamstereihin"

Koirakuri puhuttaa joka puolella Suomea ja erityisesti silloin kun jotain ikävää sattuu. Pääkaupunkiseudulla huomiota on herättänyt Vantaan Rajakylässä maaliskuun alussa sattunut tapaus, jossa rottweiler karkasi koirapuistossa omistajaltaan ja hyökkäsi pikkukoiran kimppuun. Korva kuoli eläinsairaalassa vammoihinsa.

Myös Hämeessä koirien ja koiranomistajien välit ovat kuumentuneet.

Hämeen poliisin rikoskomisario Ville Hahl on tehnyt harvinaisen ulostulon ja tylyttää koiranomistajia kunnolla.

– Valitettavasti poliisi on kohdannut koiranomistajia, joiden eläinhoivavietti tulisi suunnata ennemminkin hamstereihin, eikä lähes metrin korkuisiin bodareiden näköisiin koiriin, tykittää Hahl poliisin tiedotteessa.

Hahlin mukaan yleisimmin poliisille ilmoitetaan siitä kun koira on omistajansa pihalla vapaana ja ilman valvontaa olevaa koiraa ei ole opetettu sietämään viereisillä kaduilla ulkoilutettavia toisia koiria tai niiden taluttajia. Sen seurauksena koira hyökkää pihalta ihmisen tai toisen koiran kimppuun. Joskus myös koiran haltija tarkoituksellisesti ulkoiluttaa koiraansa vapaana ja se hyökkää toisen koiran tai ihmisen päälle.

Lisäksi on tapauksia, jossa aggressiivinen koira on talutushihnassa, mutta taluttaja ei hallitse koiraa ja tällöin koira karkaa hihnoineen toisen koiran tai ihmisen kimppuun.

– Yhdessä tapauksessa ilmoittajana oli ärhentelevän koiran haltija. Miehen koira oli vapaana ollessaan käynyt uhittelemassa ja näyttämässä hampaitaan naapuritontilla olevalle miehelle. Mies oli ilmoittanut koiran haltijalle, että "mikäli koira ei ala pysymään omalla tontillaan ja se vielä kerran tulisi hän tontille rähisemään, niin hän ampuu koiran ja naulaa koiran naulapyssyllä omistajansa talon seinään kiinni, kirjoittaa Hahl.

Hahl muistuttaa, että koiran vapaana pitäminen taajama-alueella ei ole sallittua ja kouluttamattoman kymmeniä kiloja painavan koiran paikka ei ole vapaana ja valvomattomana omistajansa pihalla.

Poliisi muistuttaa, että koiranomistaja vastaa koiransa muille eläimille tai ihmisille aiheutuneista vahingoista.

Eli tuo koirasumuttumien myynnin kasvu liittyy siihen, että osa ihmisistä jotka hankkii isoja koiria, ei ehkä kuitenkaan käsitä mitä on otettu ja mistä syystä, eikä sitä omaa koiraa hallita millään tavalla. Tietenkin pieniäkin koiria hankitaan, eikä käsitetä että se terrieri on kuitenkin tappokone pieneläimille, vaikka miten söpö se olisikin, saati ettei pienen koiran käytöstä  millään lailla hallita, muutaman kilon koira haukkuu ja ulvoo hihna suorana ja omistaja hihittelee onnellisena kun se uskaltaa isolle koiralle sanoa luun kurkkuun.

Osa ihmisistä hankkii jo nyt koiria turvaksi ja mitä helpommin saa koiran villiltä kasvattajalta, kunhan vaan on rahat taskussa, niin ongelmat tulee kasvamaan. Erään vastuullisen kasvattajan kanssa kun on tekemisissä ja kuulee minkälaiset viheltäjät etsii isoa koiraa, joko perheen turvaksi tai muuten egonjatkeeksi, tulee aika varmasti erilaiset koiraonnettomuudet kasvamaan. Kuitenkin nyt on jo villien sekoitusten kasvattajia ja kyllä tuolla näkee aika erikoisia, isoja sekarotuisia koiria joista omistajat tuskin edes ymmärtävät minkälaisia ovat ne rodut joita niihin on sekoitettu.

12
Tupa / Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« : 20.02.2018, 05:40:49 »
Olisipa kiva kuulla Hannan syrjäyttämän irakilaisnaisen versio tapahtuneesta. Koska en kuule, voisi joku journalisti edes haastatella Hannan exää.

Voi sen irakilaisnaisen suvun mielipide olla vähän erilainen, nyt ei voi varmaan matkustaa irakiin kun tulee se varma kuolema.

13
^Vihreät on edellisissä hallituksissa olleet mukana kaikkia leikkureita hyväksymässä ja nyt kun ne sattuu turvapaikanhakijoihin, nostetaan hirveä haloo :facepalm:

14
Onhan se erilaisten tapausten perusteella jo nähty, ettei suomessa lastensuojelu toimi. Ei riitä resurssit edes omille ja pitäisi alkaa yht´äkkiä alkaa hoitaa vielä vokkien mukulat päälle. Luultavasti monessa kunnassa pyritään olemaan tekemättä mitään, toivoen että lapsiperhe siirtyy johonkin toiseen vokkiin ja toisten ongelmiksi. Vaikka se kuuluisa valtio maksaisi viulut, ei työntekijöitä simsalabim mistään ilmesty tekemään työtä. Siihen kun lisätään tulkkaukset sun muut päälle, ei ole ihan helppo nakki alkaa hoitaa lastensuojelua vokissa, voi olla että vaatii poliisipartioitakin mukaan.

15
Lainaus
Romanian maaseudulla on yleistä, että romanitytöt lopettavat koulunsa viimeistään teini-ikään tullessa, ja usein he ovat jo silloin aviossa ja synnyttävät pian ensimmäisen lapsensa.

Ööö, mitä ne siellä koulussa tekee teini-ikään asti jos eivät osaa edes lukea? Opettelevat kerjämään?

16
Tupa / Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« : 04.02.2018, 09:34:46 »
^Eipä meillä muitakaan terveyspalveluja ole tolkuttomasti. Saati muitakaan palveluja. Sitten kun niitä joutuu käyttämään itse, sen tajuaa.

17
^ ei muuta kuin työnantaja oikeuteen ja korvaukset tilille. vastapuolelle kunnianloukkaus ja työrauhanhäirintä vetämään.

Nobina on firmana ylikansallinen ja rahaa tuntuu olevan, mm. turhiin valituksiin jokaisessa kilpailutuksessa, jonka häviävät. Kyllä sieltä löydetään aika monta asianajajan ketkua, joiden kanssa on varmasti turha tapella. Kepillä voi koettaa jäätä, mutta sen firman maine on muutenkin hiukan, erikoinen....

18
Tupa / Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« : 01.02.2018, 21:43:56 »
Lainaus
Ilmoitus lausumapyynnöstä hakemusasiassa:
HP 17/6684
Asiaan osallinen: Ahmed Mohamed, Mohamed,
150581-, osoite tuntematon, mahdollisesti Somalia.
Hakija: -
Asia: Avioero ja lapsen elatusavun vahvistaminen

Onko joku oikeasti palannut Somaliaan vapaaehtoisesti?  ;D

Miksei? Täällä pyörii kela gold, asunnon on voinut vuokrata eteenpäin jne. Siellä elää kuin kroisos.

19
Mitenhän paljon saa rötöstellä että saa lähtöpassit? Ihan merkkareita ärrältä pöllimällä sitä ei saa, mutta veikkaus menee kyllä suuntaan raiskaus, pahoinpitely, ryöstöjä...

20
Tampereella ei pysäkille jätetä. Päinvastoin; siellä näköjään viedään varikolle saakka.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/kuljettaja-heitti-lapsen-kyydista-kuin-perunasakin-7-vuotias-poika-nukahti-tkln-bussiin-kuljettaja-komensi-hanet-ulos-ja-jatti-pojan-kavelemaan-lumituiskuun-tampereen-nekalassa-200694656/

Mikä lienee lopullinen totuus tässä tapauksessa, mutta jälleen bussikuskeista tehdään roistoja. Opettajilta on selvästikin puuttunut jälkipään valvoja, tai hän ei hommiaan ole kunnolla hoitanut.

Luinpa tuon läpi ja sanoisin että osasyyllisiä on kyllä ne opettajat/koulunkäyntiavustajat jotka on ollut samalla reissulla mukana.  Heidän vastuullaan on saada koko lössi pöis linjurista päätepysäkillä ja pyytää kuskia odottamaan että kattovat että kaikki on ulkona. Itse aika montaa päiväkotiryhmää/kouluryhmää joutunut kuljettamaan, että se pääluku otetaan aina kun sieltä sakki saadaan ulos ja ne kävelevät vielä bussin läpi, kun yleensä sieltä löytyy lapasia jne.

21
Lainaus
Teoriassa valittamista voi jatkaa loputtomasti.

Ja valittaminen jatkuu loputtomasti, jos siitä ei tarttee ite senttiäkään maksaa. Tietenkin kun siitä on tuloa asianajajille, tottakai he valittavat kun maksaja on tiedossa.

Tavallaan hullua, että valitetaan siitäkin että on saatu turvapaikka toissijaisen suojelun perusteella ja halutaan sitä "upgreidata".

22
Kylänraitti / Vs: Insinöörien ylimielisyys
« : 22.01.2018, 18:26:20 »
Eiköhän osa syynä ole vielä se, että tilaajien edustajat alkaa olla poliittisia broilereita, jotka ei ymmärrä mistään pätkääkään. Ja ovat vietävissä kun suunnittelijat myy heille unelmaa, joka on mahdoton toteuttaa järkevillä kustannuksilla ja kilpailutuksessa valitaan halvimmat tahot tekemään työt. Tämä näkyy vähän kaikessa rakentamisessa tänä päivänä, tehdään jotain ja se tehdään perseelleen, sitten korjaillaan ja korjaillaan, siirrellään henkilökuntaa toisiin tiloihin ja taas korjaillaan.

23
Oman asuntolainan lisäksi olen kilpailluttanut ja neuvottelut kavereiden lainoja. Noin 2008 jälkeen pankkien lainahanat tiukkenivat, ehkä siksi, että asuntolaina ei ole enää kilpailtu tuote. Se johti "mort subite"en eli joko lainaa saa paljon tai ei yhtään. Nuorilla pareilla se tarkoittaa, että pitää olla pätäkkää tai takaajia. Tässä tapauksessa näyttää puuttuneen kumpikin. Pankeilla ei ole monikulttuurisuus-linjaa erikseen.

Huutokaupat.commista näkee kyllä miksi ne asuntolainakriteerit kiristyi, monet maksoi tolkutonta ylihintaa asunnoista ja kuukausittaiset lainalyhennykset oli aika isoja, eikä niitä kaikki pystyneet maksamaan kun tuli taloudellisia vaikeuksia. Kun täysin persaukisillekin myönnettiin pari sataa tuhatta lainaa, huonokuntoisten asuntojen ostoon. Nyt ei enää myönnet aivan tolkuttomia lainoja ja hyvä niin.

24
Niin, mitähän lienee oikeasti tapahtunut? Kun ei oikeat pankkivirkailijat tuollaisia päästele, tottakai voivat epäillä riittääkö maksukyky ja kysellä erilaisia asioita. Joka on normaalia. Joku voi siitä tietty loukkaantua, jos luulee että palkka riittää mihin tahansa haaveisiin. Jos ne haaveet on kaadettu ja työ onkin määräaikainen tai freelancer-periaatteella, ei isoa lainaa niin vain anneta.

25
Tupa / Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« : 19.01.2018, 08:28:26 »
^Eiköhän noi irakit oo tajunnu että noille rhc yms porukalle voi valehdella mitä tahansa. Kuten noista poliisien tekemistä pahoinpitelyistä.

26
Tupa / Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« : 08.01.2018, 10:33:32 »
Joku tuolla rhc:ssa jo kirjoitti, että Yle seuraa tilannetta ja tekee mahdollisesti jutun tästä palleron karusta kohtalosta.

Harmi kun Mirka meni nyt paljastamaan että kyseinen prinssieversti onkin laittomassa maassa ja pistetty säilöön :D

Niinpä tietenkin. Tämäkin causti lässähti, kun kiinniotto olikin perusteltu.

27
Saattoi olla. Mikäli olisi ollut todella punainen valtionjohto, toisen maailmansodan alkaessa, olisi veli venäläiselle antauduttu ja jääty alusmaaksi. Mutta, sitähän ei voida tietää olisiko näin tapahtunut. Spekulaatiotahan tämä vain on.

28
Noh, eipä hinnoista päätellen hirveää ryntäystä tule olemaan ja suurkuluttajat ostaa vieläkin halvinta.

29
Kotimaa / Vs: 2016-01-02 SS: Kuntapaikoista kova pula
« : 19.12.2017, 14:22:08 »

Just näin, muuttavat Espooseen. Ilmoitusluonteinen asia.

Minäkin haluaisin muuttaa Espooseen tai Helsinkiin. Silleen, että ilmoitan Kelaan, että nyt on se kämppä löydyttävä. Minimissään 3 h+k, keskustasta tai maksimissaan kilometrin päähän. Mannerheimintien varteen olis kiva. Tai oikeastaan pakko.

Ai,kuka maksaa? Emmä tiedä, mutta muuttoauto ja -miehet ensi tiistaina kello kymmenen nykyiseen osoitteeseeni, setvikää ite kuka maksaa. Hoitakaa paperit valmiiksi siten, että vedän keksityn nimen papereihin. Ja sitten se vuokra sun muut jutut menevät suoraan Kelaan ettei mun tarvii noita papereita räplätä. Kaikille kivampaa, että homma hoituu suoraan vastaanottajan ja maksajan välillä.

Koomista on näissä samantyyppisissä uutisissa juuri tämä, he muuttavat espoo/vantaa/helsinki, noin vain. Ei puhuta että olis työpaikka siellä tai opiskelu paikka, vaan muutetaan samanlaisten ihmisten äärelle. Eikä puhuta että kuka maksaa, kun lapsiperheen muutto, ilman sosiaalisia kontakteja ei oo ilmaista. Saati asunnon haku, takuuvuokrat jne. Noille asiat hoituu ja oppivat aivan väärällä tavalla kaiken, jotain kun haluavat, se pitää järjestää, ei että he itse järjestäisi.

30
Mitä jos tehtäisiin sellainen lakimuutos että kansanedustajilla ei ole työterveyshuoltoa ollenkaan? Sinne vaan julkisiin jonoihin. Pysyisi ainakin joku käsitys siitä missä todellisuudessa huonoimmassa asemassa olevat ihmiset elävät.

Näinhän olisi paras, siellä kun jonottaisi päivystyksessä, alkaisivat ehkä miettiä mitä pitäisi oikeasti tehdä eduskunnassa. Ja kenen asioita ajaa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 77