UmmaGumma

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Nyymi

Sivuja: [1] 2 3 ... 19
1
Voiko avaruustutkimuksen valjastaa oman moraalisen ylemmyyden julistamiseen ja haittamaahanmuuton edistämiseen? Tottahan toki. Toimittaja Joonas Kuikka kirjoittaa 21.4.2018 Kalevassa avaruustutkimuksesta asiallisesti, mutta ei voi vastustaa kiusausta kertoa myös omia mielipiteitään kommentti-osiossa:

Lainaus
Maa on hauras sininen helmi kosmoksessa. Muutama kilometri hapekasta ilmaa pitää meidät hengissä. Sen on meidän rajamme Maan ja avaruuden välillä.

Samalla se on mielestäni ainoa raja, joka ihmisten pitäisi edes panna merkille. Siitä rajasta on pidettävä huolta.

Täällä meidän on vain pakko oppia elämään toistemme kanssa.

Avaruudessa kukaan ei kuule mokutustasi.

2
Tupa / Vs: Black Lives Matter leviää ympäri maailman
« : 18.04.2018, 19:27:14 »
Hesarissa vastaava Saska Saarikosken askarrus:

Lainaus
Martin Luther King järkyttyisi mustien miesten asemasta tämän päivän Yhdysvalloissa – ihmis­oikeusaktivistin murhasta on 50 vuotta
Tuoreen Race and Economic Opportunity in the United States -tutkimuksen mukaan mustat miehet menestyvät selvästi valkoisia ikätovereitaan huonommin silloinkin, kun heillä on samanlaiset lähtökohdat.

Kysymys ei ole lahjakkuuseroista, sillä mustien naisten kohdalla ilmiötä ei havaittu.
Helsingin Sanomat 4.4.2018

"Black Lives Matter -kansalaisoikeusliikkeen". Mitenkäs ne mustia miehiä ampuneiden mustien poliisien rotuennakkoluulot?

Hesarin "kirjeenvaihtajan" hommana on lukea New York Timesin juttuja ja väsätä niistä oma versio. Olisi toki reilua taustoittaa lukijoille, että NYT kommentoi Chetty tutkimusta. Steve Sailer kommentoi ansiokkaasti http://takimag.com/article/black_a_block_Steve_sailer:

Lainaus
The NYT’s misinterpretation is that:

    According to the study, led by researchers at Stanford, Harvard, and the Census Bureau, income inequality between blacks and whites is driven entirely by what is happening among these boys and the men they become…. Large income gaps persist between men—but not women.

Many explanations have been offered this week for why black women make as much money as white women, but, in fact, it’s just not true

ja

Lainaus
The Times then offers this argument for why incomes gaps can’t possibly be related to IQ gaps:

    The disparities that remain also can’t be explained by differences in cognitive ability, an argument made by people who cite racial gaps in test scores that appear for both black boys and girls. If such inherent differences existed by race, “you’ve got to explain to me why these putative ability differences aren’t handicapping women,” said David Grusky, a Stanford sociologist who has reviewed the research.

But all this is obtuse because there are sizable individual income gaps between white women and black women. Chetty is reporting not that black women average as high income as white women; he’s just saying that there aren’t gaps “conditional on parental income.”3
Lännen Median sanomalehti Kaleva (10.4.2018) purkaa harmia ja toistaa tuttua linjaa.

Pekka Mikkola / Mirja Niemitalo:

Lainaus
Unkari tilille Eu-arvoista

TULOS. Unkarin parlamenttivaalien voittaja oli jälleen pääministeri Viktor Orbánin johtama Fidesz-puolue. Noin 49 prosentin ääniosuudella se sai vaalijärjestelmän ansiosta kahden kolmasosan enemmistön parlamenttiin. Aikoinaan liberaalina politiikkaan tullut, mutta sittemmin kansallismieliseen oikeistolaisuuteen liukunut Orbán on viime vuosina profiloitunut monen asian kuten EU:n yhteisten päätösten, YK:n, islamin, George Sorosin, kriittisen lehdistön ja hallituksesta riippumattomien kansalaisjärjestöjen vastustajana. Näissä vaaleissa Orbánin pääviestinä oli ”pelastaa” Unkari pakolaistulvalta.

SEURAUS. Pelkoihin perustuvaa kampanjointia tuki Unkarin talouden hyvä kehitys. Työttömyyden laskua tosin selittää myös maastamuutto. Enemmistöllään Orbán ja Fidesz pystyvät muokkaamaan perustuslakia haluamaansa suuntaan ja betonoimaan valtaansa tuleviksi vuosiksi. EU:n pitää seurata Unkarin demokratian kehitystä muutenkin kuin katseella. EU:sta Orbán arvostaa sen antamia tukia, joita on nykyisellä seitsenvuotisella rahastokaudella tullut Unkariin 25 miljardia euroa. Tuen edellytyksenä on pidettävä unionin keskeisten arvojen kunnioitusta.

Maahanmuutosta kiikastaa. Antakaa tässä periksi ja kaikki on anteeksi annettu.

Ilkka Timonen:

Lainaus
Euroopan äärioikeisto rohkaistui

<clip>

Fideszin tiedottaja sanoi maanantaina, että hallitus aikoo toukokuussa saada aikaiseksi lain, joka kieltää maahanmuuttoa kannattavat ja ”kansallisen turvallisuusriskin” muodostavat kansalaisjärjestöt.
Orbán omaksui tiukan maahanmuuton vastaisen linjansa vuoden 2015 pakolaiskriisin yhteydessä. Unkari rakensi piikkilanka-aidan etelärajalleen pitääkseen maahanmuuttajat poissa.

Tosiaankin, maahanmuuttajat eikä pakolaiset tai turvapaikanhakijat.

4
Lännen Mediaan kuuluvassa Kalevassa toimittaja Seppo Ylönen kirjoittaa:

Lainaus
Orbánille Soros on kuitenkin mies, joka maahanmuuttoa tukevilla toimillaan vaarantaa Unkarin "kristillisen ja kansallisen identiteetin".

Soros tukee maahanmuuttoa? Tämänhän piti olla vain vainoharhaa ja viholliskuvia...

Lainaus
Puolue on Orbánin otteessa, ja puolueen linjan hän on kääntänyt niin reippaasti oikealle, että maahanmuuttajat ja vähemmistöt hampaisiinsa ottanut Jobbik-puoluekin jäi taakse. Jobbik näyttää nyt "maltilliselta".

Seppo Ylösen kannattaisi ulottaa Keski-Euroopan reissunsa pidemmälle kuin kaljoitteluun entisessä Itä-Saksassa. Tälläkin palstalla on kerrottu Jobbikin poliittisesta muutoksesta, joka Ylöselle on täysin tuntematon asia.

5
Oululainen sanomalehti Kaleva puhkuu pyhää raivoa ja kirjoittaa hieman epäkoherentisti pääkirjoituksessaan Laki ennen poliittista ohjausta 26.3.2018. Muutamia otteita:

Lainaus
Turvapaikanhakijoiden oikeusturvan muutoksista tehty tuore tutkimus osoittaa, että joidenkin turvapaikkaa hakeneiden ryhmien oikeudellinen asema on heikentynyt merkittävästi Suomessa parin viime vuoden aikana.

<clip>

Tutkimuksen mukaan toimenpideohjelma saattoi kaikessa rajuudessaan ajaa jopa lainsäädännön edelle .

<clip>

Hallitus muutti päätöskäytäntöjä huomattavasti, mutta ne eivät tutkijoiden näkemyksen mukaan muuttuneet kansainvälisen suojelutarpeen tai ulkomaalaislainsäädännön vuoksi. Tutkimuksessa arvioidaan, että taustalla on ollut halu poliittiseen ohjaukseen.

Näkemys Suomen vetovoimaisuudesta ”löysän” sisäänpääsyn vuoksi on mielipide. Se ei ole kestävä perustelu varsinkaan silloin, jos ihmisoikeudet heikkenevät kansainvälisten sopimusten vastaisesti.

<clip>

Oikeusvaltion kannalta tutkimus näyttäytyy huolestuttavana. Länsimaiseen oikeusajatteluun sopii huonosti, että suhtautuminen turvapaikanhakijoihin poikkeaa poliitikkojen vaatimuksesta siitä, mitä ulkomaalaislaissa on säädetty kansainvälisestä suojelusta. Aiheesta täytyy käydä kattava keskustelu.

Jotta Kalevaa ei pääse syyttämään valehtelusta, pääkirjoitukseen on lisätty turvalause:

Lainaus
Sekin kannattaa muistaa, että muuttunut soveltamiskäytäntö vahvistettiin Korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Mutta kansainvälisten sopimusten vastaisesti?

6
Tupa / Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« : 20.03.2018, 18:01:06 »
Nihtisillan 820 paikan MegaVok

Kuvitelkaapa tuollainen omaan naapurustoon... >:(

Ei tarvitse kuvitella, valitettavasti.


7
Tupa / Vs: SPR:n rasisminvastainen viikko 19. - 25.3.2018
« : 17.03.2018, 19:16:49 »
Iltalehti jätti avuliaasti kertomatta osoitteen, mutta sen pääte on net.

Tulokseni on 9/10, perfect score napsahti pankkiirikysymykseen.


8
U-s-k-o-m-a-t-o-n-t-a.

Lukekaapa oululaisen sanomalehti Kalevan päivän pääkirjoitus otsikolla "Islamin ongelmista puhuttava". Milloin olemme saaneet lukea valtamediasta mitään vastaavaa varsinkaan pääkirjoitustasolla? Saako Atte Kaleva todella jotain näin merkittävää aikaan? Tämäkin lehti on ollut niin suvakkilinjalla kuin olla voi.

http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/islamin-ongelmista-puhuttava/787839/

Kirjoituksen esittämiä ratkaisumalleja:

Lainaus
Erityisen tärkeää on, että muslimiyhteisöt Suomessakin tekevät selvän pesäeron radikaaliin ajatteluun niin, että tunnustetaan suomalaisten instituutioiden auktoriteetti.
...
Maahanmuuttajien koulutus, kotouttaminen ja työelämään osallistuminen ovat avaimia mutkattomaan yhteiseloon riippumatta siitä, mitä uskontoa itse kukin tunnustaa.

Miten tämmöinen eroaa normaalista mokupropagandasta?

Ei mitenkään. Maahanmuuttajien koulutus, kotouttaminen ja työelämään osallistuminen ovat juuri niitä keinoja, joilla Ruotsi ja Tanska ovat yrittäneet integraatiota, suuremmilla voimavaroilla kuin Suomella on, ja tulokset näkyvät haavoittuvina alueina. Sille, että tehdään samoin kuin aikaisemminkin ja odotetaan eri tulosta on joku määritelmä, joka ei juuri nyt tule mieleeni...

9
Oululainen sanomalehti Kaleva kirjoittaa 17.3.2018 sivulla K1 13 otsikolla

Poliisin ay-pomo varoittaa Suomea Ruotsin tiestä

muun muassa seuraavaa:

Lainaus
Jengirikollisuus ja järjestäytynyt rikollisuus ovat Ruotsissa kovassa kasvussa. Poliisia tarvitaan joissakin lähiöissä turvaamaan jopa pelastuslaitoksen tehtäviä. Samaan aikaan luottamus poliisia kohtaan on vähentynyt.

Rinteen mukaan Suomessa ei ole varaa ajautua samaan tilanteeseen kuin Ruotsissa. Siellä tilanne ehti kriisiytyä, ennen kuin poliittiset päättäjät heräsivät tilanteeseen ja alkoivat lisätä poliisien määrää.

Ruotsin haavoittuvilla alueilla ei ole panostettu ennaltaehkäisyyn. Jos asuinalueiden turvallisuus pääsee romahtamaan, turvallisuuden tunnetta on vaikea palauttaa. Siksi siihen on puututtava riittävän ajoissa. Näin voidaan estää sitä kehitystä, joka on Ruotsissa ja Tanskassa aika voimakasta.

Onko haavoittuvilla alueilla puutteellisesti tai huonoa ruotsalaista taikapölyä tai liian ohuelti humusta? Tai liian paksulti hummusta? Voisiko Maria Pettersson matkustaa paikalle ja sopivan yliviivaavasti alleviivaavasti kertoa sopivasti valitut näkökulmat?

Sanaa maahanmuutto ei Aki Taposen artikkelissa tietenkään mainita. Ruotsin ongelmat vältetään tekemällä täsmälleen samoin kuin Ruotsi ja toivomalla parempaa lopputulosta.

Vastuullista journalismia.

10
Tuo merkki, joka englanniksi tarkoittaa "checked", tarkoittaa suomeksi "väärin"!!!

Melko ironista.

Kelaa sivun loppuun:
https://www.teho-opetus.net/index.php?alue=ohjeet&tiedosto=0&dokumentti=0&aihepiiri=1

Muinaisina kouluaikoina väärin-merkki oli juuri tuo valheellista journalismia -merkki, oikein-merkki oli oikealle kallellaan oleva viiva, molemmin puolin pisteet eli prosenttimerkkiä muistuttava merkki.

Mutta eikö olisi ollut helpompaa lisätä jokaisen vastuullisen ja luotettavan median nimeen sana, joka on jo pitkään osoittanut vastuullisuutta ja luotettavuutta? Esim. Turun Sanomat -Pravda, Kaleva-Pravda jne?

11
Ulkomaat / Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia ulkomailta
« : 03.03.2018, 18:28:47 »
Irlannissa on tullut vähän lunta ja viranomaisten liikkumisvaikeuksia käytetään hyväksi:

Ryövärit ilakoivat Dublinin lumikaaoksessa: varastetulla kaivinkoneella Lidlin seinästä läpi

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803032200785912_ul.shtml

Lukija jää ihmettelemään keitä nämä ryövärit oikein ovat, Iltalehden kuvamateriaalista se ei paljastu.

Mutta joistain muista videoista paljastuu:

https://twitter.com/twitter/statuses/969685173288800256

Wakanda ja why can't we have nice things?

12
Joke / woke -meemi ei ole täysin hallussa, mutta yritetään:

Joke: "Työ päiväkodissa on niin vaativaa ja vastuullista, että yliopistotutkinto on täysin välttämätön ja palkka sen mukaan."

Woke: "Tervetuloa satunnaiset irakilais- ja afgaaniäijät leikittämään lapsia!"

 :P

13
Kotimaa / Vs: 2016-01-02 SS: Kuntapaikoista kova pula
« : 15.02.2018, 22:08:21 »
Oululainen sanomalehti Kaleva (15.2.2018) on kovin tuohtunut siitä, että Raahe ei ole osoittanut riittävää innostusta kehitysmaistumiseen.

Lainaus
Kakkonen: Raahe hoitakoon osansa

ERIKOISTA. Raahen kaupunki on päässyt vuosia kuin koira veräjästä, kun se on vältellyt aktiivisesti turvapaikan saaneiden pakolaisten vastaanottamista. Raahe on ottanut turvapaikanhakijoita edellisen kerran kymmenen vuotta sitten. Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen mukaan Raahe kieltäytyi vastaanottamasta pakolaisia viimeksi kaksi vuotta sitten. Nyt kaupungille on tarjottu 30 pakolaisen vastaanottamista.

VÄLTTELYÄ. Pohjois-Pohjanmaan toiseksi suurimman ja perinteikkään kaupungin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jarmo Myllymäki (kesk.) ei edes peittele nihkeyttään, vaan toteaa, että kenellekään ei ole salaisuus, että hän ei ole asiasta erityisen innostunut (Kaleva 14.2.). Monissa muissa pohjoissuomalaisissa kaupungeissa ja kunnissa pakolaisia sijoitetaan ja kotoutetaan koko ajan joka vuosi. Raahen päättäjien on syytä tarkistaa kantansa ja kantaa kortensa kekoon turvapaikan saaneiden pakolaisten kotouttamisessa. Turvapaikanhakijoille etsitään kuntapaikkoja siinä vaiheessa, kun he ovat saaneet myönteisen turvapaikkapäätöksen. Parhaillaan kotouttamista odottelee 250 oleskeluluvan saanutta pakolaista.

Asialla on pääkirjoitustoimitus eli moraalista ylemmyyttään puhkuvat Pekka Mikkola ja Mirja "hyvyyden aalto" Niemitalo.

Samalla aukeamalla käsitellään Baltian maiden vapautumista neuvostomiehityksestä.

Lainaus
Huomenna juhliva Liettua on vahvasti katolinen maa, joka ei neuvostokaudellakaan joutunut kokemaan venäläisten ja muiden neuvostokansallisuuksien vyöryä yhtä vahvasti kuin Viro ja Latvia.

Kun neuvostoaikana maiden identiteettiä uhkasi maahanmuutto ...

Vyöryä, uhkasi? Millaista rasismia! Eikö muka maahanmuutto olekaan aina hyvä asia?


14
Lainaus
Aftonbladetin mukaan Ruotsin rikostentorjuntaneuvoston Brån raportti vuodelta 2000 osoittaa, että joukkoraiskauksia oli jo 1990-luvulla. Tuolloin ilmoitettiin lehden mukaan 30–60 väitettyä joukkoraiskausta vuodessa, ja tekijöistä 58 prosenttia oli ruotsalaisia, 32 prosenttia Ruotsin ulkopuolella syntyneitä Ruotsissa asuvia ja kymmenen prosenttia ihmisiä, jotka eivät olleet Ruotsin väestökirjanpidossa.
(Sitä ei eritelty kuinka monta oli esim. Mohammed nimisiä Ruotsissa syntyneitä)
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005563868.html

Toimittajan mieleen ei tule ihmetellä, miksi viitataan Brån raporttiin vuodelta 2000 eikä mihinkään tuoreempaan (syyn osaatte arvata), Ruotsin väestön koostumusta 1990-luvulla on tietenkin aivan mahdotonta selvittää...

15
10 000 kiintiöpakolaista vs. noin 50 000 Suomessa syntynyttä (2017). Elinkaarikustannuksissa se tarkoittaa joka vuosi sellaista viiden miljardin euron ylimääräistä velkaa.

Tähän päälle tulijoiden syntyvyys, perheenyhdistämiset ja avioliitot sekä muu maahanmuutto ja suomalaisten maastamuutto.

Roope totesi tuossa oleellisen asian. 10 000 per vuosi (plus kerrannaiset) on sellainen määrä, että Suomen syntyvyydellä sitä ei kotouta pirukaan. Ja kun otetaan huomioon, että he lopulta keräytyvät isojen kaupunkien lähiöihin, slummi on valmis.

Toimittajien numerotaidottomuuden ei pitäisi tietenkään hämmästyttää. Mutta kun juuri muutamaa päivää aikaisemmin on kerrottu Suomen alhaisesta syntyvyydestä, niin eikö analyyttinen toimittaja osaa tehdä asian pohjalta päätelmiä? Ilmeisesti ei, toimittaja kun on poliittinen aktivisti.

16
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oikeus-langetti-lukuisia-vankeustuomioita-oulun-isosta-huumerikosvyyhdista-pisin-tuomio-11-vuotta/784283/
Oikeus langetti lukuisia van­keus­tuo­mioi­ta Oulun isosta huu­me­ri­kos­vyyh­dis­tä, pisin tuomio 11 vuotta
Lainaus
Jutussa takavarikoitiin muun muassa noin 33 kiloa amfetamiinia, joka oli kätkettynä halkovajaan maan alle.
 
Kovimman tuomion sai Ahmed Ibrahim Alloh, jonka oikeus tuomitsi 11 vuoden vankeuteen niin amfetamiiniin kuin talousrikoksiin liittyvistä rikoksista. Hänet tuomittiin  törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Amfetamiinikokonaisuudesta 10 vuoden vankeusrangaistuksiin tuomittiin Ahmed Al Khatib ja Sherif Omary, 8 vuotta vankeutta saivat Ibrahim Abdallah Ibrahim Alloh ja Ali Haidar Mohamad, 7 vuotta Muath Suliman Mohamed Allouh, Stefan Miichael Anderson ja Khalig Haidar. Lisäksi oikeus langetti useita lyhyempiä ehdollisia ja ehdottomia vankeustuomioita. Osa tuomituista selvisi sakoilla.

Kannabikseen liittyvistä rikoksista kovimman tuomion sai Muhana Ghazi Ahmed, joka tuomittiin törkeän huumausainerikoksen lisäksi myös talousrikosvyyhtiin liittyvästä törkeästä kirjanpitorikoksesta 3 vuoden ja 3 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Oulun pizza-skene sai uuden lommon kylkeensä?  :roll:

Nyt tarkkana! Kalevan printti- ja sähköinen versio tarjoaa Pahkasika-tyylistä tahatonta parodiaa. Huumejutun (jossa ei muuten ole toimittajan nimeä, ainoastaan "Kaleva", on annettu pelolle valta) vieressä on toinen juttu, jossa afgaani-"pakolaiset" käyvät lukemassa hoitokodin asukkaille, "Hyvää mieltä sekä lukijoille että kuulijoille". Tässä jutussa on toimittajan nimi, tottakai.

Vanhuksista on tehty matujen lukukoiria.

17
Nyt on ainakin todistetusti nähty, että meillä on keskuudessamme useita tahoja, jotka ovat osana ongelmaa. Täysin moraaliton ja valheella ratsastava vasemmisto. Sille varauksetta tukensa antava "alpakkajournalismi". Eikä vähäisimpänä ihmiset, jotka eivät osaa täysin läpinäkyvästä sumutuksesta huolimatta nähdä sumun läpi.

Onko alpakkajournalismia harrastava toimittaja alpakkasopuli?

18
Noh, jopa Radio Classic kertoi "612-äärijärjestöstä". Mua vaan kauheasti ihmetyttää ns. vastamielenosoittajien poliittinen koostumus, ettei sieltä nyt vaan löytyisi äärivasemmistolaisesti "profiloitunutta" porukkaa.

Vanhana "neuvostokasvattina" Hesarin propaganda ja damage control herättää lähinnä sääliä. Luulisi toimittajalla olevan sen verran älyä, ettei Twitterissä julista poliittista äärisanomaansa, ainakaan jos haluaa esiintyä tolkullisena, enemmistöön kuuluvana keskustelijana. Mutta tarve signaloida omalle vertaisryhmälle ja halu kerätä matalalla roikkuvia, suvaitsevaisia Pokémon-pisteitä sokeuttaa strategisen silmän. Kas kun suvaitsevaisilla Pokémon-pisteillä on samanlainen puoliintumisaika kuin radioaktiivisilla hiukkasilla.

 

19
Viikko sitten presidenttitentissä (1:27:45-) Sauli Niinistö vielä viisasteli Laura Huhtasaarelle, että "vaikka meillä olis kuinka kiinni se raja, niin ihan samat ihmiset sieltä olisivat läpi tulleet", koska "kansainväliset sopimukset". Ei olisi, kuten tuo sisäministeriön raporttikin vahvistaa.

Mikä hyöty oli Ruotsille rajan sulkemisesta? Miten Ruotsi kykeni rikkomaan kansainvälisiä sopimuksia?

Tätä ei varmaan toimittaja ymmärtänyt kysyä. (Ei, en aio katsoa kyseistä tenttiä...)20
Lainaus
Massaliikehdinnän voisi aiheuttaa ydinkatastrofi lähellä Suomea, ilmaston ääri-ilmiöt tai Venäjän sisäinen poliittinen ja sotilaallinen kriisi. Myös laajamittainen alueellinen tai globaali poliittinen ja sotilaallinen kriisi voisivat johtaa turvapaikanhakijoiden laajaan tuloon.

Kehitysmaiden hillittömän väestönkasvun mainitseminen väkivyöryn mahdollisena syynä ei läpäise sopulin itsesensuuria...
21
Sopulin kannattaa tietenkin haastatella sellaista henkilöä, joka sanoo ne asiat, joita toimittaja ei itse kehtaa.

Lainaus
Talouden lisäksi asenteenmuutoksen taustalla on Näreen mukaan se, että ihmiset ovat ymmärtäneet Suomen väestön ikääntymisen. Työikäisten työssä käyvien veronmaksajien määrä vähenee, ja vanhuksia on paljon.

”Väestön vanhenemisesta on puhuttu pitkään. Ruotsissa väestönkasvu, joka on osaltaan tukenut talouskasvua, on maahanmuuton ansiosta ollut nopeaa”, Näre sanoo.

Ruotsin talous on kehittynyt viime vuosikymmenen ajan ripeästi.

Sosiologian apulaisprofessori Lena Näreen pätevyys esittää lausuntoja Ruotsin kansantaloudesta on vähintäänkin kyseenalainen. Asiaa olisi toki voinut kysyä Tino Sanandajilta tai lukea vaikka hänen kirjansa Massutmaning (ettekö te sopulijuntit osaa ruotsia?), mutta silloin hartaasti vaalitut uskomukset olisivat vaarantuneet...

Klassisessa bait-and-switch -hengessä kysymystason korkeakoulutettu, työsopimus taskussa Suomeen saapuva maahanmuuttaja vaihtuu toteutustason lukutaidottomaan, työllistymättömään, suvakeille suvaitsevia Pokémon-pisteitä tuottavaan somalisuurperheeseen.


22
Hesari yrittää ajaa uutta hulluutta uuvattihallituksella:

Siirtolaiskriisi vaatii kunnon ratkaisuja
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005308382.html

Oululainen sanomalehti Kaleva säestää (ehkä sovitusti?) http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/uutta-otetta-keskusteluun/766501/.

Lainaus
Kotimaassa hallitus on puolestaan tehnyt toimia, joilla vetovoimatekijöitä yritetään hillitä. Pakolaiskiintiön kasvattaminen voi nykyisessä tilanteessa olla kuitenkin välttämätöntä.
Pakolaiskeskustelun rinnalle tarvittaisiin kiihkotonta analyysia omaehtoisesta ja aktiivisesta siirtolais- eli maahanmuuttopolitiikasta.

Minkä takia kiintiön kasvattaminen on välttämätöntä? Kaleva ei kerro. Mitään vaikutusta sillä ei ole ongelman alkusyyhyn.

Lainaus
Pakolaisia ja turvapaikanhakijoita ei juurikaan voi valita, mutta maahanmuuttopolitiikalla voidaan määritellä, minkälaisia uussuomalaisia tänne halutaan. Aktiivinen maahanmuuttopolitiikka olisi myös keino lisätä laillisia reittejä.

Tänne halutaan sellaisia maahanmuuttajia, joilla on työpaikka jo tänne tullessaan, mielellään vieläpä niin että Suomesta ei tähän työpaikkaa löydy vastaavantasoista tekijää. Muita "laillisia reittejä" ei tarvita.

Lainaus
Megatrendin olemassaoloon kannattaa varautua hyvissä ajoin. Silmien sulkeminen vaikeaksi koetulta asialta on tosiasioiden kieltämistä, sillä tulijoiden määrä kasvaa vääjäämättä.

Vaihtoehtoina on joko itsemurhan tekeminen hitaasti tai itsemurhan tekeminen nopeasti. Houkutteleva tulevaisuudenkuva.

Lainaus
Toimivasta siirtolaispolitiikasta ei näy merkkejä, ellei sellaisena pidetä kolmansista maista tulevien työntekijöiden tarveharkintaa. Tarveharkinnan poistaminen on osoittautunut herkäksi asiaksi  ja sen höllentämisessä on edetty vain varovaisin askelin.

Toimivan siirtolaispolitiikan merkki on tarveharkinta mutta sen poistaminen on toivottavaa?

Samassa lehdessä Lea Peuhkuri kirjoittaa jutussaan "Saharasta on tullut siirtolaisten hautapaikka" Saharan eteläpuolisen Afrikan muuttoliikkeestä Eurooppaan. Muuttoliikkeen alkusyy on Peuhkurille suuri arvoitus, sanoja "syntyvyys", "väestönkasvu" tai "ylikansoitus" on turha jutusta etsiä.

Lähimmäksi alkusyytä Peuhkuri pääsee tässä:
Lainaus
Niger on maailman köyhimpiä ja vähiten kehittyneitä maita, jonka Ranskasta itsenäistymisen jälkeistä aikaa vuodesta 1960 on luonnehtinut poliittinen epävakaus toistuvine vallankaappauksineen.

Nyt nigeriläiset kärsivät kuivuudesta, ja ruoan riittäminen kaikille on kamppailua.

Nigeriläisen keskimääräinen ikä on 17,3 vuotta ja nigeriläisnaisella on keskimäärin 7,6 lasta.

23
Perussuomalaiset / Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« : 29.07.2017, 11:51:19 »
http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotimaa/perussuomalaisten-puhdistus-voi-osoittautua-vaikeaksi-jos-kentalla-kytee-laajempi-kapina/ (28.7.2017)

Oululaisessa sanomalehti Kalevassa oli 29.7.2017 paperiversiossa lähes sama Henripekka Kallion juttu, muutamia lauseita oli muotoiltu toisin. En löydä verkkolinkkiä tähän hätään.

Mielenkiintoista asiassa oli se, että jutusta oli samassa lehdessä peräti kaksi eri versiota, toisessa lisänä kuva plus laatikko tekstiä.

24
Ulkomaat / Vs: 2017-07-22 VU: Köyhyys loppuisi, jos
« : 25.07.2017, 16:01:05 »
Kommenteissa huomautetaan myös, että tekstissä väläytetyt uhkakuvat esimerkiksi kantaväestön lisäverottamisesta ovat jo arkipäivää Euroopassa. Mielenkiintoinen on myös ingressin toteamus: "Yes, it would be disruptive. But the potential gains are so vast that objectors could be bribed to let it happen." Euroopan ja EU:n osaltahan näyttää tosiaan siltä, että päättäjät on lahjottu massamaahanmuuton kannattajiksi.

Steve Sailer "ehdottaa" pienimuotoista testiä valtioilla Uusi-Seelanti tai Israel (http://www.unz.com/isteve/open-borders-show-me-the-money/).

Sailerin lukija ehdottaa vielä pienimuotoisempaa kokeilua: koetta Caplanin kodilla ja Caplanilla itsellään.

25
Tässä jutussa ei sinällään mitään ihmeellistä, mutta onpahan vaan usual suspects kokoutuneet tekemään tikusta asiaa.

Mikä vitsi muuttuu selittämällä hauskemmaksi? Onko Saara Särmä erityisen tunnettu huumorintajustaan?

Steve Sailer on sanonut seuraavaa http://isteve.blogspot.fi/2009/07/sailers-law-of-female-journalism.html:

Lainaus
The most heartfelt articles by female journalists tend to be demands that social values be overturned in order that, Come the Revolution, the journalist herself will be considered hotter-looking.

Naistoimittajien sydämeenkäyvimmät, henkilökohtaisimmat jutut ovat vaatimuksia siitä että sosiaaliset normit täytyy kumota, jotta - vallankumouksen alkaessa - toimittajaa itseään pidettäisiin kuumemman näköisenä.

Samaa periaatetta voi soveltaa Saara Särmään.

26
Lillrank upottaa Draken, Söderlingin ja Mazzarellan statussignaloivan kumivenelaivaston kolmella laukauksella: https://www.hbl.fi/artikel/paul-lillranks-svar-till-drake-soderling-och-mazzarella/:

Lainaus

Yksityisetsivä johon viittasin on nimeltään Joakin P. Jonasson. Hän on julkaissut artikkeleitaan avpixlat.info-sivustolla. Kaikki tutkijakoulutuksen saaneet voivat arvioida hänen metodiensa luotettavuutta.

Keskustelussa on väitetty maahanmuuton olevan hyödyllistä (en god affär), erityisesti maissa joissa oma syntyvyys laskee. Siksi on itsestään selvää, että väitettä pitää tarkastella kriittisesti.

Globaalisti tarkastellen on kysyttävä onko humaania ottaa tänne turvapaikanhakijoita kustannustasolla, jolla voisi tarjota säädyllisen elintason ainakin 70 pakolaiselle lähialueella, samanaikaisesti kun paras mitä enemmistölle heistä voimme tarjota on ulkopuolisuus ja avustusriippuvuus.


Kiitos muuten Roopelle Höblän tarkkailusta.


27
Sipilä on tyypillinen uskovainen hölmö.

Tekopyhä, ahne kuin piru itse, tuomitsevainen ja valmis koska vaan uhraamaan ihan kenet vaan Jumalan nimeä huutaen, jos oma etu sitä vaatii.

Kuvottava tyyppi.

Muistaakseni erään uskonnon keskeinen henkilö ajoi rahainvaihtajat ulos temppelistä.

Sipilän (Saatanalle myydyn) kuolemattoman sielun onneksi verosuunnittelua ei kielletä kymmenessä käskyssä, muuten Juhan ja Minna-Maarian ikuisuusmatkaan voisi tulla pikku mutka.

28
Joopa joo. Ilmasto-ongelmien sijaan olisi kohtuullista alkaa puhumaan siitä todellisesta ongelmasta, joka on mainittua ilmasto-ongelmaa huomattavasti mittavampi ongelma. Ongelman nimi on väestöräjähdys!

Ei tarvitse kuin seurata Afrikan väestökehitystä muutaman viime vuosikymmenen ajalta, niin ymmärtää ilmasto-ongelman olevan lähinnä diipadaapaa väestöongelman rinnalla. Väestöongelma on mittava ongelma, vaikka ilmasto olisi kuinka optimaalinen tahansa. Väestöongelmasta tulee vertauskuvana mieleen lähinnä heinäsirkkaparvet ja niiden aikaansaannokset.

Jostain kumman syystä toimittajat eivät uutisoi YK:n väestöennusteita, joissa oletetaan Afrikan väkiluvun nousevan 4,5 miljardiin ennen vuosisadan loppua. Syntyvyyden rajoittaminen olisi tietenkin rasismia, nigeriläisen naisen keskimääräiset 7,6 lasta (toiveena 9) on otettava annettuna, mutta suomalaisilta on oikein vaatia lapsimäärän rajoittamista tai oikeastaan lapsettomuutta, koska se on eettisesti oikein.

Pravdan mielipidesivuilta tänään http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005293101.html:

Lainaus
”Kauhistelun sijaan voisimme kysyä, miksi yhdenkään suomalaisen tarvitsisi lisääntyä”, kirjoittaa Johannes Lindeman mielipidekirjoituksessaan.

Johannes ei kuitenkaan ole tehnyt moraalisesti ja eettisesti oikeaa henkilökohtaista ratkaisua ja tehnyt itse tilaa muille.

29
2017-07-13 01:10, Autopalo, Örtvägen Laholm
2017-07-13 03:08, Autopalo, Bäcikbyvägen Västerås
2017-07-13 03:16, Autopalo, Stångjärnsgatan Västerås

Kysynkin: näkyvätkö autopalot jotenkin ruotsalaisten autovakuutusten hinnoissa vaikkapa aluekohtaisesti?

Luulisi, että toimivassa markkinataloudessa paloherkällä osattomuusalueella olisi korkeampi hintataso.

30
Olisi mielenkiintoista tietää mitä muslimit itse ajattelevat valkoisen liberaalin suvaitsevaiston tavasta vaieta asiat kuoliaaksi poliittisen korrektiuden nimissä? Osa muhamettilaisista nauranee partaansa ja osa lienee yhtä klapil'  päähän lyötyjä kuin me muutkin.

Kiinalaisilla on ihan oma termi valkoiselle lipilaarille: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=baizuo (白左, bái zuǒ)

Lainaus
Baizuo (pronounced 'bye-tswaw') is a Chinese epithet meaning naive western educated person who advocated for peace and equality only to satisfy their own feeling of moral superiority. A baizuo only cares about topics such as immigration, minorities, LGBT and the environment; while being obsessed with political correctness to the extent that they import backwards Islamic values for the sake of multiculturalism.

不错!


Sivuja: [1] 2 3 ... 19