Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pölhökustaa

Sivuja: [1]
1
Kylänraitti / Paavo Arhinmäki ja Steen Christensen
« : 20.10.2017, 20:13:35 »
Otsikko oli hieman väärä tähän kysymykseeni joten muokkasin sitä hieman. Olen aika ulalla näistä homman eri kategorioista mutta toivottavasti löydän kysymykselleni vastauksen.

Poliisimurhaaja Steen Christensenin murhatyöstä on nyt 20 vuotta, kuten HS lukijat (ryhdyin jokin aika sitten uudelleen tilaajaksi, anteeksi) ovat tänään lukeneet. Sittemmin komisario Jari Taposen kanssa televisiossa hyvässä hengesä veljeillyt Seppo Lampela eli Steen 1, ja vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki fanittivat Steen Christenseniä. ACAB, kuten tiedämme äärivasemmiston ja anarkistien ajattelevan.

Olen aivan varma että youtubessa tms. oli joskus video jossa Paavo Arhinmäki Steeniä  fanittaen huusi "missä on Holsti, missä on Palo, Steen steen christenseen!" Video lienee sittemmin poistettu, vaikka toveri Paavo siinä aidassa roikkuen moista huusi.

Onko muilla muistikuvaa tästä? Eikö toveri Paavoa voisi tästä jokin "vastuullinen media" tai "tutkiva journalisti" vetää vastuuseen?   

Onko teillä hommaa lukevilla toimittajilla mitään mielenkiintoa tiedustella Paavolta tästä episodista? En muista nimittäin koskaan lukeneeni mistään vastuullisesta mediasta tällaisesta puoluejohtajan poliisimurhaajafanituksesta, vaikka ilmeisen yleistä tietoa onkin?


Oli tosiaan hieman väärä ketju, joten sait ihan oman.

2
Liekö tästä ollut vielä mainintaa täällä?

Yhtäältä voisi todeta, että kiihkoton ja hyvä puheenvuoro joka vastannee eittämättä ns. suuren yleisön näkemyksiä, helpottaisi kotoutumista ihan oikeasti ja laimentaisi vellovia ennakkoluuloja.

Toisaalta suvaitsevainen ihminen saattaisi tässä kohden ärähtää, että Uusi Suomikin on lähtenyt nyt rasistiseen narratiiviin mukaan, ja että Rasmus-ryhmässä tavataan paskamyrskyn merkeissä. Tässä on nimittäin toiseuden ja paremman kulttuurin palvonta tyystin sivuutettu ja huomioitu ns. kantaväestönkin toiveet yhteiskunnallisesta kehityksestä.

Lainaus
Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueen geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija ja konsultti Alan Salehzadeh on sitä mieltä, että pienten tyttöjen hunnun käyttö pitäisi kieltää Suomessa. Salehzadeh kieltäisi myös kokonaan kasvot peittävän niqab-hunnun käytön julkisilla paikoilla Suomessa.

Lainaus
– Uskonnon tiukka harjoittaminen jo lapsena ja huvinkäyttö kouluissa synnyttää eriarvoisuutta ja syventää eroa opiskelijoiden välillä.

Lainaus
Huivin käytön pitäisi olla sallittua vasta täysi-ikäisenä, kun aikuinen ihminen pystyy itsenäisesti päättämään oman uskonnollisen vakaumuksensa ilman vanhempien painostusta.

Lainaus
...länsimaiseen demokratiaan kuuluu, että kasvoja ei peitetä kokonaan. Se on usein muille kanssaihmisille ahdistavaa...

Lainaus
Kaikilla tulee olla oikeus oman uskonnon harjoittamiseen, sen julistaminen ei vain minusta kuuluu julkisiin tiloihin tai alakouluihin

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/196109-tutkija-niqab-hunnun-kaytto-kiellettava-suomen-kaduilla?ref=suosituimmat

 

3
Pitkähkö artikkeli käsittelee miten ja miksi pohjoismaihin on virrannut niinkin paljon turvapaikanhakijoita kuin onkin, ja miten se on vaikuttanut ko. maiden vastaanottopolitiikkaan.

Olematta suvakki tai nuivis, käsittelee Arno Tanner varsin viileästi ilmiötä ja seuraamuksia.

http://www.migrationpolicy.org/article/overwhelmed-refugee-flows-scandinavia-tempers-its-warm-welcome

4
Lainaus
Kotimaa 11.11.2015 klo 9:14 | päivitetty 11.11.2015 klo 10:10
Sisäministeri Orpo: Suomi myöntää turvapaikan vain joka kolmannelle hakija

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) arvioi, että kaksi kolmesta turvapaikanhakijasta tulee Suomeen elintason perässä.

http://yle.fi/uutiset/sisaministeri_orpo_suomi_myontaa_turvapaikan_vain_joka_kolmannelle_hakijalle/8446482

Turvapaikanhakijoiden motiivien arvuuttelu on rasismia, joten taisipa sisäministerikin nyt paljastaa korttinsa.

Ehkäpä hommarummutuksesta on jotain hyötyäkin ollut...?

5
Tämä ei koske varsinaisesti maahanmuuttoa, mutta sivuaa hyvin läheisesti tapaa jolla myös maahanmuutosta Suomessakin keskustellaan. The Atlantic on erinomainen lehti jonka artikkelit ovat hyvin tutkittuja ja tarjoavat usein uusia näkökulmia asioihin.

Aiheena tässä kahden artikkelin sarjassa on amerikkalaiseen yliopistomaailmaan levinnyt poliittisen korrektiuden liike, miten se on syntynyt, miten se ilmenee, ja ennenkaikkea miten se vaikuttaa ihmisten ajatteluun, kärjistää mielipide-eroja ja synnyttää juopia ihmisryhmien välille. Jatkoartikkelina tarjotaan hyvä näkökulma stand-up -koomikoiden haasteisiin campuskeikoilla, eli miten heittää tunnin setti yleisölle, joka lähestulkoon kokee velvollisuudekseen loukkaantua jos koomikko edes etäisesti astuu jonkin herkän seksuaali-, rotu-, tai muun aatemaailman varpaille.

Nämä jutut luettuani näin selvän yhteyden niin punavihreään kuplaan kuin hommaankin, päällehuutamiseen ja moneen muuhun tämänpäivän keskusteluilmiöön. Ajankohtaisen maahanmuutto-, pakolais- ja rasismikeskustelu sai ainakin omassa mielessäni mielenkiintoisia uusia näkökulmia.

Ohessa muutama irrallinen lause tekstien joukosta, suosittelen lukemaan jos aihepiiri kiinnostaa.

"A movement is arising....to scrub campuses clean of words, ideas, and subjects that might cause discomfort or give offense."

"A number of popular comedians, including Chris Rock, have stopped performing on college campuses. Jerry Seinfeld and Bill Maher have publicly condemned the oversensitivity of college students, saying too many of them can’t take a joke."

"Two terms have risen quickly from obscurity into common campus parlance. Microaggressions are small actions or word choices that seem on their face to have no malicious intent but that are thought of as a kind of violence nonetheless. For example....it is a microaggression to ask an Asian American or Latino American “Where were you born?”"

"The ultimate aim, it seems, is to turn campuses into “safe spaces” where young adults are shielded from words and ideas that make some uncomfortable....this movement seeks to punish anyone who interferes with that aim, even accidentally....It is creating a culture in which everyone must think twice before speaking up, lest they face charges of insensitivity, aggression, or worse"

" What exactly are students learning...in a community that polices unintentional slights, places warning labels on works of classic literature, and in many other ways conveys the sense that words can be forms of violence that require strict control by campus authorities, who are expected to act as both protectors and prosecutors?"

http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/09/the-coddling-of-the-american-mind/399356/

http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/09/thats-not-funny/399335/

Sivuja: [1]