UmmaGumma

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pölhökustaa

Sivuja: [1] 2 3 ... 35
1
Hahh-hah! Nyt tarjosi kyllä Vartiaisen Jussu mehevät naurut meikäläiselle!

Ruotsissa on siis alueita jonne poliisihenkilöoletettu ei mene/menisi yksin, vaan ainoastaan taisteluparin kanssa. Ja mielellään kaksi partiota kerralla. Mutta Jussu mennä taapertaisi sinne kyllä yksinkin, saattajana olevan yksittäisen poliisihenkilön jäädessä alueen ulkopuolelle, turvallisuussyistä.

Ja jos Vartiainen menisi jonnekin näistä mamughetoista läpsyttelemään ristiin-rastiin, hänkö lähtee olettamasta että Muhammad, Abdi, Drago tai Jan-Petter ei tule häntä ryöstämään, hakkaamaan ja mukiloimaan?  :roll:

2
Tuosta tilastosta voisi fasistinen henkilö äkkiseltään tehdä johtopäätöksen, että eihän se maahanmuutto ja monikulttuurisuus mikään rikkaus olekaan, ja että kuinka hyvät palvelut veronmaksajilla olisikaan, jollei esim. somaleita tänne tuoda rahdattaisi.

3
Tanskalaiset vitsailevat avoimesti ruotsalaiselle idiotismille:

https://www.facebook.com/raheemkassam/videos/785847078291295/

Laittakaa jakoon Facessa!

Tällaisiin viesteihin pitäisi aina lisätä varoitus, esim. tyyliin "Laske kahvikuppisi alas ja nielaise, ennenkuin avaat linkin".

Tämä oli aivan loistava Silta-henkinen parodia!  ;D ;D

En malttanut olla menemättä tutustumaan ajatuspaja Rasmuksen mietteisiin mitä pikemminkin toisen ketjun Tanska-uutisointiin tulee. Jäänyt todella vähiin, mitä nyt jokin yksittäinen suvaitsevainen henkilö perunut suunnittelemansa lomamatkan Tanskaan...

4
Anteeksi, mutta tämä käsiksikäyminen on kyllä myrsky vesilasissa. Leena Meri saattoi puhua asiaa, mutta uhriutui kyllä niin että Ville Niinistökin pani merkille omaa pelikirjaansa varten.

Arhinmäen moukkamainen käyttäytyminen kanssapoliitikkoja kohtaan toisaalta lienee hyvin yleisesti tunnettu seikka, ja yksi selkeä syy myös siihen että vasemmistoliitto menetti painoarvoaan toveri Pavelin puheeenjohtajuuskauden aikana, eikä toveri Li ole saanut sitä käännettyä.

On lievästi noloa että kultalusikka suussa syntynyt lifestyle-vassari, joka ei päivääkään ole ns. kunnon töissä ollut, äityy vielä keski-ikäisenäkin lapselliseen älämölöön. Myötähäpeää tuntee varmaan moni entinen äänestäjänsäkin.
5

Lautamiesten motiivien kirjaaminen ei tarkoita, että ne olisivat tuomion varsinainen peruste. Tuomion varsinainen peruste oli riittävän näytön puute.

Tuomion virallinen peruste saattoi olla riittävän näytön puute, mutta eikö tässä tapauksessa kuitenkin lautamiesten motiivit olleet olemassa ensin, ja niiden pohjalta lautamiehet "päätyivät" näytön puutteeseen.

Eli jos lähtökohta on se, että muslimien ei kuuluisi tällaisia asioita tuoda käräjäoikeuteen vaan hoitaa sharia-lain kautta moskeijan takahuoneessa, on nainen toiminyt lautamiesten mielestä yksiselitteisesti väärin. Lisäksi jos mies on tullut paremmasta perheestä, on keissi selvä. Asia olisi lautamiestenkin mielestä ollut eittämättä eri asia, jos kantajaja ja vastaajana olisi ollut Per-Åke and Anna-Lisa.

6
Tämä on sikäli erittäin mielenkiintoinen (ennakko-?)tapaus, että tämä on ihan aito monikulttuurinen kysymys. Ei vain monietninen, vaan todellakin kyse on siitä että kaksi eri kulttuuria - tai peräti oikeus- ja yhteiskunnallista järjestelmää - elävät ns. saman katon alla, eli tässä tapauksessa Solnan käräjäoikeudessa.

Oikeusprosessi meni periaatteessa ihan oikein ruotsalaisen järjestelmän mukaan lautamiesten äänestäessä tuomarin kannan vastaisesti, mutta millä perustein - sehän tässä se monikulttuurinen pommi onkin.

Aihetodisteet tai osapuolien todistajanlausunnot eivät olleet ratkaisevassa asemassa, vaan perheiden kunniallisuusasema musliminormiston mukaan.


Minua pohdituttaa tässä muutama seikka, joihin olisi mielenkiintoista kuulla Solnan käräjäoikeuden, Ruotsin feministipuolueen ja esim. vaikkapa Suomalaisen Rasmus R.Y. kannanotto (Rasmuksen siksi, että sielläkin on esitetty että olisi ihan OK mikäli Suomessakin muslimit voisivat esim. avioliittoasiat hoitaa Sharia-lain mukaan):

- Entä jos nainen olisikin ollut se, joka oli paremmasta perheestä
- Miten perheiden paremmuus määritellään? Liittyykö se tehtyjen pyhiinvaellusmatkojen määrään, liittyykö se perheen nuorison pukeutumiskulttuuriin (länsimainen vs. hijab), vai onko joitain kunniamurhia jäänyt tekemättä ja siten perheen kunnia laskenut?
- Entä jos mies olisikin ollut kantaruotsalainen vääräuskoinen ja nainen kunniallinen muslimi (tosin silloin eivät olisi olleet aviossakaan)

Erittäin mielenkiintoinen tapaus seurata, nyt selvästi muslimit ottivat erävoiton ja saivat lisäksi vielä marttyyriyden joutuessaan rasistisesti erotetuksi paikallisesta Kepusta ja lautamieshommasta. Jatkossa näitä varmaan käsitellään "sukujen" kesken enemmän, eikä tuoda oikeussaliin kun ei kerran omaa shariaa voi siellä noudattaa.


7
Hän tosin edelleen suostuu sympatisoimaan vaan jälkimmäisiä.

Minulla on sellainen vahva tunne, että astetta valistuneempi nykyisempi nuoriso ei enää osta tällaista palefacen suomalaiset-on-paskoja-muut-on-hyviä -ideologiaa, tuli se kuinka hyvin riimitettynä läpi. Palesta on tullut jo pienimuotoinen reliikki ja dino, kuin stalinisti ikään. Kohtaamisteoria osoittaa toimivuuttaan, ja nuorison nuivuus on fakta.

Integroituneet mamut, jotka puhuvat suomea, opiskelevat ja elävät kutakuinkin samaa elämää kuin kantislaiset ovat jees eivätkä tuota ongelmia, mutta eivät noteeraa Palea sen kummemmin. Pale pelaa peliä jota ei enää ole.

8
YLE tarinoi kuinka Jamalia närkästyttää se, että sotilaskarkuruus ei avannutkaan hänelle lokoisia kissanpäiviä Suomessa. Ylen uusi uutissarja Irakiin palautetuista turvapaikanhakijoista alkaa Bilal-polon tarinalla, ja jatkaa Jamalin loruilla.

Sinänsä täysin ymmärrettäviä näkökulmia herroilla: Irakissa ei ole mitään elämisen eväitä. Mutta ilmi käy myös se, että kyse ei ole pakolaisista, vaan siirtolaisuudesta. Tietoja oleskeluluvan myönteisyydestä eri maissa selvitettiin jatkuvalla syötöllä, ja Sipilän kutsulla "kotiinsa" oli iso merkitys.


Lainaus
“Eikö pääministerinne luvannut avata kotiovensa pakolaisille?” Bilal al-Gburi kertoo miksi valitsi Suomen – ja miltä tuntuu, kun Suomi ei valinnut häntä

Kolme Bagdadiin käännytettyä turvapaikanhakijaa kertoo mielipiteensä Suomen turvapaikkapolitiikasta, joka sulki ovensa

– Suomi väitti, että ihmisoikeudet ovat siellä maailman parhaalla tolalla. Mutta meitä kohdeltiin epäoikeudenmukaisesti.

25-vuotias Bilal al-Gburi alkaa hieman kiihtyä. Istumme Bagdadissa al-Gburien olohuoneessa keskustelemassa siitä, miksi perheen vanhin poika päätyi Euroopan perukoille turvapaikkaa hakemaan. Bilal al-Gburin isä ja veli on tapettu, perheen aiempi koti poltettu. Myös Bilal al-Gburia itseään on ammuttu.

Syitä lähtöön riitti. Niistä puhumme lisää myöhemmin. Mutta miksi juuri Suomeen?

– Suomi tuntui edistyneeltä maalta, jossa voi kaikin tavoin nauttia vapaudesta. Maa, jossa ihmisiä kunnioitetaan, jossa saa opiskella. Se tuntui hienolta, al-Gburi sanoo ja lisää:

– Eikös pääministerinnekin luvannut avata kotiovensa turvapaikanhakijoille?

Matkalle lähtiessään mies ei kuitenkaan tiennyt Juha Sipilästä mitään. Suomi oli vain nimi kartalla.

Tiedot kuitenkin karttuivat nopeasti Eurooppaa kohti matkatessa. Keskustelu siitä, mistä turvapaikkaa kannatti hakea, oli yleinen puheenaihe Euroopan halki matkaavien turvapaikanhakijoiden keskuudessa. Näitä tietoja googletti ahkerasti myös al-Gburi.

Sananvapaus, ihmisoikeuksien kunnioitus, maailman paras koulujärjestelmä. Suomen ylpeydenaiheista kertovat otsikot ponnahtelivat myös turvapaikanhakijoiden älypuhelimien näytölle.

Myös Euroopan maiden turvapaikkatilastoja vertailtiin ahkerasti. Moni Pohjoismaihin asti matkannut turvapaikanhakija äkkäsi, että vuonna 2015 Suomi antoi myönteisen päätöksen jopa 85 prosentille irakilaisista. Se oli paljon Ruotsin 58 ja Tanskan 38 prosenttiin verrattuna.

5.9.2015 Suomen pääministeri Juha Sipilä ilmoitti olevansa valmis antamaan Kempeleen kotinsa turvapaikanhakijoille.

– Toivottavasti tästä tulee jonkinlainen kansanliike, joka vapaaehtoisesti kantaa taakan turvapaikanhakijoiden sijoituksissa, Sipilä tuolloin totesi.

Uutinen Suomen poliittisen johtajan vieraanvaraisesta eleestä kääntyi arabiaksi ja levisi Euroopan halki matkaavien turvapaikanhakijoiden keskuudessa. Uutisen kuuli myös Bilal al-Gburi, joka oli tuolloin parhaillaan Ruotsissa. Al-Gburi haki Suomesta turvapaikkaa seuraavana viikkona.

– Tuntui hyvältä, että joku ottaa meidät vastaan.

(...)

https://yle.fi/uutiset/3-10092875

9
Tupa / Vs: 2018-02-03 HS: Keitä me olemme
« : 03.03.2018, 13:56:56 »
Toimittelija oli toki lisännyt väliin muutamia viherpunertavia piikkejä, mutta juttu itsessään on mielestäni hyvin asiallinen, informatiivinen ja mielenkiintoinen, tiede edellä menevä katsaus niin ihmiskunnan kuin suomalaistenkin juuriin. Olin yllättynyt siitä että meillä on geneettisesti enemmän yhteistä ruotsalaisten kuin venäläisten kanssa.

Tämänkaltaisella geeniperimä- ja dna-arkeologialla on tilauksensa, aihe on kovin kiinnostava. Sillä ei ole mielestäni taas mitään tekemistä sen kanssa miten nykysuomalaiset kokevat maansa, valtionsa ja kulttuurinsa. Sillä mitä täällä oli 1000 tai 5000 vuotta sitten ei ole mitään poissulkevaa sen suhteen millaiseksi me suomalaiset tässä ja nyt koemme valtiomme.

Sillä, että kantaisämme ja -äitimme ovat Afrikasta tai Lähi-idästä ei ole mitään tekemistä sen kanssa että kyseisten rikkaampien kulttuurien edustajat tässä ja nyt olisivat jotenkin tervetulleita läpsyttelemään Helsingin keskustassa teinityttöjahdissa, mielestäni tuo artikkeli ei siihen ainakaan tiedenaisten ja -miesten kommenteissa näkynytkään. Toimittelija oli lisännyt sinne pari täysin muusta tekstistä irrallista rajat, poliisi jne. -kommenttia.

Nuivuus on ilmiö joka on syntynyt mokutuksen ja muslimimaahanmuuton vastareaktiona yhteiskunnallisena ilmiönä Suomessa (ja monessa muussakin maassa) viime vuosikymmeninä. Suomi heräsi 1800-luvulla, itsenäistyi 1900-luvulla ja nyt elämme 2000-lukua. Minun nuivuuteeni ei vaikuta pätkääkään se, että isoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisäni esi-isä on saattanut olla Mesopotamiasta kotoisin.

10
Mies ihastui nuoreen neitoon festivaaleilla Ikaalisissa ja luuli pääsevänsä naimisiin – joutuikin härskin huijauksen uhriksi


Lukiessani samaa juttua juolahti myös minunkin mieleeni (Fingerpori-pun not intended) että olisi ehkä ollut parempi että tämäkin varakas aikamiespoika olisi tuntenut tuntematonta vähemmistöämme paremmin. Ei paljoa epäilyksen sijaa mistä kulttuurista on ollut kyse.


11
Tupa / Voiko mamu olla koskaan "oikea suomalainen"?
« : 23.02.2018, 16:26:44 »
Kysymyksenasettelu itsessään on jo kovin tulkinnanvarainen, lähtien jo tietenkin itsessään siitä mitä on suomalaisuus.

Ennenkuin menen tuohon aiheeseen, haluan todeta että mitä nuivaan maahanmuuttokeskusteluun tulee, en itse ainakaan edellytä että maahanmuuttajasta tulee jotenkin suomalainen, olkoon mikä olkoon, kunhan elättää itse itsensä ja oman perheensä rehellisellä työllä, noudattaa Suomen lakeja, suhtautuu kunnioittavasti suomalaisille tärkeisiin asioihin ja teoillaan ja toimillaan pyrkii ylläpitämään luottamusyhteiskuntaa.

Mutta siihen suomalaisuuteen:

Minun tulkintani suomalaisuudesta on se, että siinä on jo geeniperimässä iskostunut ja äidinmaidossa periytynyt rakkaus lumihankia, järviä, saunantuoksua, sinistä taivasta, pienen ja katajaisen kansan altavastaajan sisukkuutta, mäntymetsää ja liplattavia laineita kohtaan.

Rehellisyys, yksityisyyden kunnioitus, henkilökohtainen tila, rehtiys seistä sanojensa ja tekojensa takana ovat suomalaisuutta. Rauhanomaisuus ja rauhallisuus silloinkin kun kunniahäpeäkulttuurien edustajat uhoavat ja hyppivät porukalla silmille (ja tästä syystä Suomen YK-rauhanturvaajat ovatkin arvossaan maailmalla). Työnteon kunnioitus, verojen maksu ja itsensä elättäminen työllä ovat suomalaisuutta.

Hilpeä nousuhumala rantasaunalla, Eppu Normaali radiossa ja uudet perunat ja silli.

Sibeliuksen Finlandia itsenäisyyspäivänä, kynttilät ikkunassa, linnanjuhlat televisiossa.

Täällä pohjantähden alla -kirjasarja, ulkomaan eläville täysin käsittämättömät kummelisketsisarjat ja -henkilöhahmot.

Fazerin sininen, mämmi, ruisleipä.

Nuo yllä ovat kaikki yhtäältä todella suomalaisia ja suomalaisuuteen liittyviä, toisaalta myöskin iso luettelo kliseitä ja yleistyksiä joihin läheskään kaikki suomalaiset eivät taivu eivätkä tunne.

Ehkä koko kysymyksenasettelu on tarpeeton. Voisimmehan me kaikki muuttaa Japaniin ja ihastua sushiin, sakeen, kendoon, kirskikkapuihin ja vaikka mihin, mutta sykähtäisikö sydämemme niiden lukuisten perijapanilaisten perinteiden ja historiantarinoiden kohdalla samoin kuin kantisjapseilla. Tuskin. Ei meistä japanilaisia tulisi.


12

Kaikki muut mainitsemasi syyt edustivatkin muuta kuin lapsen näkökulmaa  :)

Niin, niinhän ne edustavatkin. Eihän lapsen edusta olekaan kysymys, vaan arabimiehen. Kuten tiedämme. MOT.  ;)

13
Yritin vielä miettiä lapsen näkökulmasta (huom. en tättähäärän enkä palleron), miksi hänelle olisi hyväksi päiväkodissa viettää aikaa tuntemattomien, vierasta kieltä puhuvien aikuisten miesten kanssa?

En keksi ainoatakaan syytä. Keksiikö joku muu?

Höh, senkin rasisti!

Hän oppii monikulttuuriseksi, oppii yhteisölliseksi paremman kulttuurin hengessä, hänen yh-äitinsä voi saada uuden ystävän, päiväkotitäti voi saada uuden ystävän, lapsi itsekin voi saada uuden ystävän. Hän oppii arbaiankielisiä sanoja, ja tämä valmistaa häntä tuleviin asiakaspalvelutehtäviinsä tulevaisuudessa. Syitähän on vaikka kuinka monta!

Sitäpaitsi on fasistista ajatella mitä hyötyä me etuoikeutetut valkoihoiset suomalaiset voimme siitä saada. Tärkeintä on ajatella mitä hyötyä nuoret arabimiehet tästä saavat. Heistähän tässä on kyse. Kysy vaikka Li Anderssonilta, Touko-Poukolta tai keneltä tahansa punavihreältä.

14
Tajukangas on löytänyt varsinaisen helmen.


Tuossa on vielä linkki kyseiseen videoon joka on saanut paljon nuivia kommentteja.
https://www.youtube.com/watch?v=EMCUgaoy8vc&feature=youtu.be

En tiedä mitä sanoa.

En ole varma, mutta tuossa videossa ei ollut yhtä ainutta kantisruotsalaista (en katsonut kuin puoleenväliin, sitten riitti...). Tosin vieno taustamusiikki sekä brittienglantia puhuvan selostajan leppeä kerronta antoivat enemmän kuin vain ymmärtää että Ruotsissa kävellään kauppaan, lastataan kärryt täyteen mitä halutaan ja kävellään kassan ohi kuin maanpäällisessä paratiisissa konsanaan - oli kyse sitten ruoka- tai vaatekaupasta, ja jalkapalloa potkiskellaan silloin kuin lystätään. Kaikilla on kivaa ja mukavaa, kaikki on ilmaista, eikä missään näy vääräuskoisia häiritsemässä kivaa, uutta elämää. Ehkä ne vääräuskoiset ovat päivisin ja iltaisin kaikki töissä? Tosin miksi olisivat, kaikkihan on ilmaista??

 :o :o :o :o :o :o :o :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

15
Se oli se kuuluisa rasistinen katse.

Eipä silti, kyllähän uhri on oikeassa siinä että tyhmästihän hän sanoi. Nuivuudella ja hölmöydellä on iso ero, mutta kyllähän tuossa rikkaamman kulttuurin edustajakin myös näytti kulttuurisia vahvuusalueitaan ja kunniahäpeäkulttuurinsa peruselementtejä.

Molemmat jäähylle. Uhrille 2+10 minuuttia rasistisesta katseesta ja epäruokailijamaisesta käytöksestä, mamulle 5+20 minuuttia (eli suihkuun) väkivaltaisuudesta ja ylikireästä piposta.

16
Kylänraitti / Vs: Humanistinen koulutus turhaa?
« : 15.02.2018, 11:39:05 »
Yleisesti ottaen mielestäni ongelma Suomessa on se, että koulutustaustaa korostetaan liikaa. Yhtäältä sanotaan:

Haluan tehdä koulutustani vastaavaa työtä, ikäänkuin se olisi ihmisoikeuskysymys.

Toisaalta sanotaan:

Tässä tehtävässä pitää olla sellainen-tai-tällainen koulutus, vaikka oikeasti työssä olisi kyse lähinnä terveen järjen käytöstä.

En puhu tässä nyt lentäjistä tai lääkäreistä, joilla mm. soisin mielellään olevan juuri se paras mahdollinen alaan liittyvä koulutus, mutta on niin moninaisia työtehtäviä tässäkin maassa, joissa normaalijärjellä varustettu henkilö pystyy tekemään hyvää työtä ilman juuri siihen aiheeseen liittyvää perustutkintoa.

Tuo yllämainittu lääketieteen antropologian henkilö voi hyvinkin olla varsin pätevöitynyt tekemään monen muunkin kaltaista tutkimusta, mutta hän ei sitä tiedosta itse, eikä työelämä tiedosta sitä. Tutkimuksessa on usein kaksi eri osaamisaluetta: on kyseisen tutkimusaiheen itsensä syvällinen tuntemus (vaikka maanviljelijöiden elämä 100 vuotta sitten) sekä tutkimusmenetelmien tuntemus (tiedonhaku, kvantitatiiviset ja kvalitatiiviset menetelmät, metsän näkeminen puilta tai puiden näkeminen metsältä jne.). Jämähtäminen ajatukseen koulutusta vastaavasta työstä tai vääränlaisesta koulutuksesta johonkin tehtävään ovat iso riippakivi Suomen taloudelle ja ihmisten työllistymiselle.

En tietenkään puhuisi tästä aiheesta ellen omakohtaisesti olisi nähnyt niin läheltä varsin menestyksekkäitä mutta mitä erikoisimpia koulutus+työtehtävä -yhdistelmiä.

17
No mikä ettei. Sovitaanko kuitenkin pari reunaehtoa:

- Puolet naisia, puolet miehiä, vähintään puolet lapsia: Perheitä
- Asutetaan/sijoitetaan paikkakunnille jossa halvimmat asunnot (ei siis Helsinkiin, Espooseen, Ouluun tms)
- Ensisijainen elatusmuoto työ, ei Kela. Kotoutumistyöhön ei kuulu Kelan lomakkeiden opiskelu, vaan lumityöt, marjanpoiminta, renkaanvaihdot jne., ja siitä kukin ponnistaa niin pitkälle kuin pystyy
- Kunniakulttuureista ja muslimimaista ei oteta ketään, ihmisten täytyy kyetä ja haluta sopeutua luottamusyhteiskuntaan
- Heidän ei tarvitse tuntea kiitollisuutta uutta kotimaataan kohtaan, eikä meidän tarvitse elättää heitä sukupolvien yli. He saavat ylläpitää omia kulttuurisia traditioitaan ja elämäänsä, kunhan siinä pysytään Suomen lain puitteissa, eikä loukata/ärsytetä kantaväestöä.
- Keppostelusta seuraa karkoitus. Keppostelu tarkoittakoon tässä mitä tahansa sellaista rikollista toimintaa, josta saisi ehdottoman tuomion.

18
Äärisuvaitsevaisessa Rasmus-ryhmässä oltiin tästä jutusta aluksi hiljaa, mutta kyllähän sielläkin äidyttiin kritisoimaan vääränlaista journalismia, ja kovin hullunkurisin teemoin. Ohessa muutamia kommentteja (suluissa kursiivilla omat, suvaitsemattomat kommenttini):

Lainaus
Meidän perheemme päinvastoin oli ihastunut tähän Helsingin lähiöön nimenomaan monikulttuurisuuden vuoksi.

Lainaus
If you ask the ones who wanted to move away, than you will get a different type of answers as if you ask the ones who want to stay.
(no shit, sherlock)

Lainaus
Tämä tuloshan oli kirjoitettu jo kysymyksenasetteluun.
Varsinainen " tutkimus"
(niin, "monikulttuurisuus" oli tarjottu yhdeksi useista poismuuton vaihtoehdoiksi = kirjoitettu kysymyksenasetteluun)

Lainaus
Sivulauseissa tulee ilmi ne toimittajan asenteet
(en huomannut moista, mutta mitä jonkin asenteella on tekemistä tutkimuksen faktojen kanssa?)

Lainaus
Hänen lähtökohtansa oli " kantaväestön pako on suuri ongelma" ja hän teki
" tutkimuksensa" todistaakseen, että näin on

Lainaus
Tässä kysytiin vain poismuutaneitä. Itsestaanselvä että heille oli henkilökohtaiset syyt pois muutamisen. Kuinka iso niiten määrä on? Se ei antaa kokonaiskuvan. Jos olisi kysytty niistä joka olivat juuri muutunut alueseen tulokset olisivat ollut erilaiset.
(eli olisi pitänyt myös kysyä alueelle muuttaneilta somaleilta ja irakeilta miksi olivat muuttaneet sinne. On väärin kysyä vain poismuuttaneilta miksi muuttivat pois, vaikka tutkimuksen aihe olisikin vain poismuuttaneita koskeva :roll:)

Lainaus
There is also the White Return! When the immigrants have established nice shops and restaurants it will become fashionable to move to the area. Prices will go up, immigrants will move out. Gentrification
( :facepalm: ;D :facepalm: ;D LOL)

Lainaus
Kaikki jotka jäävät. NIin jäävät monikulttuurisuuden vuoksi!
(tai ehkä sen, ettei ole varaa muuttaa paremmalle alueelle...?)

Lainaus
Tuossahan toinen haastateltu sanoo: "Tiina Salo sanoo törmänneensä pääasiassa kantasuomalaisten aiheuttamiin ongelmiin."
(kyllähän kantasuomalaisetkin)

19
Kun en tunne kehittyneiden kulttuurien ajatuksenjuoksua niin auttakaa. Eli jos nekru haukkuu minua rasistiksi, niin mitä hän olettaa minun tekevän tai ajattelevan sen jälkeen?

Menevän itseesi, suorittavasi katumusharjoituksia amerikkaan 1700-luvulla vietyjen orjien johdosta, katsovasi peiliin, ja lopulta päättävän antaa lisää rahaa koututumiseen. Jatkoa ajatellen sinun pitää myös höllentää pipoasi ja ymmärrellä paremmin erilaisia spontaaneja monikulttuurisia perseilyjä, sekä antaa hänen elää omaa elämäänsä sinun kustantamana. Muuten et ole eheytynyt rasismista.

20
Toki tällaisen artikkelin saa tekaistua jos kriteeriksi ottaa tummaihoisuuden + USAn kansalaisuuden + olympiajoukkueen tänä vuonna, jolloin NHL-pelaajat eivät osallistu kisoihin.

Tummaihoisia tähtitason pelaajia Pohjois-Amerikassa ja NHL:ssa on ja on ollut paljon, siellähän jo 80-luvulla Gretzkyn ja Kurrin takana Edmontonin maalitolppien välissä torppasi Grant Fuhr kiekkoja useammankin Stanley Cup -voiton edestä.

Eli hra Greenwayta on vaikea kutsua jääkiekkopioneeriksi. Kanadan olympia- MM- ja world cup -joukkueissa on esiintynyt lukuisia ruskeita poikia Jarome Iginlasta alkaen, USAn MM- ja World Cup -joukkueissa ainakin Donald Brashear, Seth Jones, Dustin Bufyglien, Francis Bouillon ja Kyle Okposo. Luulen näiden All Star -tason kavereiden olevan enemmänkin niitä esikuvia nuorille, tummaihoisille jääkiekosta innostuneille pojille.

Mutta kiva monikulttuurisuusartsu, hei!

21
Kovatuloinen arkkipiispa ei halua luopua - tai siis edesä vähentää - omasta mukavuudestaan ja elintasostaan, mutta veroja voitaisiin kiristää jotta mamutusta voitaisiin tehostaa.

Näinhän voi epäsuorasti johtopäätellä tästä:

Lainaus
Pääministeri Juha Sipilä on ehdottanut, että leikkausten ulottumattomissa elelevät hyväosaiset luopuisivat vapaaehtoisesti osasta tulojaan eräänlaisena hyväntahdon eleenä. Arkkipiispa Kari Mäkinen sanoo, että hänen palkastaan saisi mieluiten ottaa enemmän veroa.

Lainaus
Mäkisen mielestä suurinta taakkaa joutuvat kantamaan ne, joiden edellytykset taakan kantamiseen ovat kaikkein heikoimmat.

Lainaus
Arkkipiispa Mäkinen on siis valmis omalla kohdallaan palkanalennukseen.

– Kun se toteutetaan verotuksen kautta. Se on se yhteinen väline huolehtia oikeudenmukaisuudesta.

...joka jotenkin vahvistaa käsitystäni siitä, että arkkipiispa elelee hieman omissa maailmoissaan, ja olisi mieluusti ottamassa rutkasti lisää somaleja ja arabeja Suomeen elätettäväksi, kunhan hänen masseihin ei kosketa.

https://yle.fi/uutiset/3-8034948

22
Kyllä se viitonen tuli paperille mahdollisimman selkeästi väännettyä.


23
Minun mielestäni 7v -tenavat jätetään pois nuivistelun kohteena olemisesta.

Jätetään, jätetään. Tässä onkin kyse siitä, että tuollaisten natiaisten siivellä yritetään suvistella. Sellaista en voi myöskään suvaita.

Juu, ymmärrän kyllä  ;)

Rasmukset hakevat suomalaisten syvää rasismia osoittavia julkisuustempauksia kaikkialta. Miten he muuten saisivat anottua julkista rahoitusta toiminnalleen, ja meal ticketin ulkomaalaisille puuhamiehilleen, kuin huutamalla sutta paimenhommissaan.

24
Minun mielestäni 7v -tenavat jätetään pois nuivistelun kohteena olemisesta. Vahinkoja ja sattumuksia tapahtuu niin opettajille kuin muillekin, mutta bussikuski - oli minkä värinen tahansa - ei saisi tuon ikäistä ipanaa - oli minkä värinen tahansa - potkia ulos varikolta varmistumatta että pääsee kotiin.

25
Täytyy sanoa, että jos FST esittää jotain tällaista, jossa jopa peräti riikinruotsalaiset uskaltavat jo puhua asioista niiden oikeilla nimillä, ovat jo valtamediankin taholta huomanneet että kohta osuu tuulettimeen. Tukholman päässä puhuivat kuin olisivat SD:n vaalivankkureilla, vaikka naispuolinen kommentaattori on juutalainen. Ei tohdi pitää daavidintähteään näkyvillä "tietyillä alueille", mutta siitä kuuluisasta äärioikeistosta ei ole kyse...

Ja kuten palstatoverimme Kni kysyy - mitä ihmettä Suomen Pakolaisavulla on tämän asian kanssa tekemistä, miksi sieltä on joku pyydetty studioon?

Olisivat mieluummin pyytäneet Maria Petterssonin, hänhän on käynytkin Malmössa tutustumassa sen monikulttuuriseen idylliin... :roll:

26
Tämä on sikälikin typerä artikkeli, että kirjoittaja aliarvioi totaalisesti suomalaisen nuivan kuvittelemalla hänet rotuerottelijaksi.

Olen huomannut itsessäni ja muissa sellaisen jännän seikan, että käytös ja olemus on se joka ratkaisee - ei ihonväri tai dna. Suomessa syntynyt tai Suomeen muuttanut, suomenkieltä puhuva tai suomenkieltä taitamaton, "suomalaisen"näköinen tai "ulkomaalaisen" näköinen...nämä ovat pintasilausta sillä mitä kuoren alla on.

Jos kuoren alla on tolkullisesti käyttäytyvä, itsensä ja perheensä elättävä, Suomen lakia noudattava ja suomalaiseen tapakulttuuriin kunnioittavasti suhtautuva ihminen joka siis ei ole tullut veronmaksajan taakaksi, sosiaalihuollon asiakkaaksi ja poliisin työllistäjäksi, on se ylivoimaiselle enemmistölle nuivia aivan OK.

Afrikan sarvesta tai lähi-idästä tulleet yritteliäät moniosaajat joutuvat kuitenkin nuivuuden kohteeksi, sillä varsin moni ylläolevista kriteereistä jää pahasti täyttämättä. Jo pelkästään se, että Suomen Perustan tutkimustulos siitä, että keskimääräinen somalitaustainen henkilö - niin maahanmuuttaneet kuin täällä syntyneetkin - on 18,000 €/vuosi sosiaalihuollon nettosaaja, riittää nuivistamaan ihmisen. Jos maahanmuuttajien lähtömaan kulttuurin ylläpitäminen on yhteisölle tärkeämpää kuin itsensä kouluttaminen, työllistäminen ja omillaan toimeen tuleminen, ja jäädään mieluusti tyystin muiden elätettäväksi, ei se Saarijärven Paavon perillisiä miellytä.

Ihonväri-dna:lla ei tämän kanssa ole tekemistä, vaan kulttuurilla ja uskonnolla.

27
Kyseinen tytsy on syntynyt Belgiassa, on nätti ja kaiken lisäksi ilmeisen fiksu ja kyvykäs kun peräti lentäjäksi opiskelee.

Henk.koht. en ole missikisoista kiinnostunut, mutta kun en ole rasistikaan, ihmettelen miksi kisojen ilmeisesti paras kandidaatti nyt sitten ei muka kelpaisi miss Belgiaksi vaikkei ihan kantis-belgialaiselta näytä. Kelpaisi minulle Miss Suomeksi ihan hyvin.


28
Lainahaastattelussa yleensä kysytään asioita joista ei ole niin mukavaa jutella ventovieraan kanssa, kysymysten tarkoituksena on selvittää että saako pankki varmasti omansa takaisin, ja vieläpä ilman sen suurempia ongelmia.

Niin, kuten betoniviidakon vanha sananlaskukin sanoo:

Jos olet pankille velkaa tonnin, on se sinun ongelmasi. Jos olet pankille velkaa miljoonan, on se pankin ongelma.

29
isoja kuluttajatuotefirmoja joissa jalostusarvot ovat korkeat, ja automaatiolla saadaan hyötyä. SKF, Assa Abloy, BT, Electrolux, Ikea, Volvo, Alfa Laval, Scania, Atlas Copco, Sandvik, jne.

Unohdit H&M

Nuo kaikki teettävät perusduunin (tehdastyön) aasiassa, mutt brandi on se joka tuo rahaa. Volvo on Kiinalaisomisteinen ja joku Sandvik on globaali kaivosyhtiö. Ikea halpiskalustefirma jonka pääosaaminen on suunnittelu ja brändäys. Huhtasaari haluaa tehtaat suomeen. Sanoi sen ihan itse.


Tarkalleen ottaen nuo mainitsemani kaikki ovat yhtiöitä joilla nimenomaan on merkittävää valmistusmäärää Ruotsissa, pl. Ikea sekä mainitsemasi H&M. Se ei poissulje sitä, etteikö samoilla yhtiöillä olisi ulkomaillakin valmistusta. Esim. Scanian ja Volvon ympärille on rakentunut valtava alihankkijaklusteri, joka työllistää ja tuottaa rutkasti enemmän kuin ajoneuvojen kokoonpano itsessään, ja on lisäksi varsin kilpailtu ala globaalisti. Tässä kohden ei puhujana ole nuiva pölhökustaa, vaan kansainvälisen alihankinta- ja toimittajaverkoston osaaja ja tuntija. Volvon omistus on Kiinassa, mutta pääkonttori sekä suurin osa työvoimasta Ruotsissa.

Suomen ja Ruotsin teollisessa rakenteessa on isoja eroja, ja nimenomaan Ruotsin hyväksi. Monipuolisuus, ja kehittynyt alihankintaverkosto. Koen usein myötähäpeää poliitikkojen väitellessä siitä miksi Ruotsilla menee hyvin, ja vedotaan milloin siirtolaisiin, milloin kruunun arvoon suhteessa euroon.

30
"YagmurOzberkan
 9. tammikuuta

Oltiin pariskuntien kesken minilomalla Ranskassa ja oli aika kivaa, että meille puhuttiin ensisijaisesti ranskaa. Tullaan takaisin Suomeen, napataan taksi ja kuski sanoo meille Hello. 😆 Vinkki vuodelle 2018: Puhu aina eka suomea, sä pystyt siihen."  ??? :o >:( >:(

Niin, ranskalaiset ovat tunnettuja ylimielisyydestään ei-ranskankielenosaajia kohtaan. Ranskalaisten kielitaito on muutenkin varsin vajavainen. Johtopäätös: Aika kivaa.

Suomessa lentokentällä (oletan asiayhteydestä että lentokentällä) taksikuski toivottaa Hello universaalilla englanninkielellä ulkomaalaisoletetulle: rasismia, tai ainakin oletus ei-suomalaisuudesta, eli piilorasismia nyt ainakin.

No, toisen elinkeino on taksin ajaminen, toisen rasisminkokeminen ja siitä kaikkialle avautuminen, ja sen myötä julkisuus. Jepjep.

Sivuja: [1] 2 3 ... 35