UmmaGumma

Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kotimaa / Vs: 2016-07-28 IL: Poliisi vaatii MV-sivuston sulkemista / MV katosi netistä
« Uusin viesti kirjoittanut Profit tänään kello 20:22:14 »
Jos MV kesyyntyy, niin uutta tulee tilalle.
2
Kotimaa / Vs: 2016-01-27 Yle: Turvapaikanhakijoita vapaaehtoisiksi päiväkoteihin
« Uusin viesti kirjoittanut Ernst tänään kello 20:21:08 »


tuota esi-kotohankkeen porukkaa on käynyt myös vanhainkodissakin

Tulikohan kysäistyä senioreilta etukäteen, miten palavasti he haluavat vuoteensa ääressä koraania resitoitavan?

tuo pappa ainakin on sen näköinen että tulis jo noutaja...

On. Kysymys lienee retorinen, kumman pappa toivoisi pikaisen kuoleman korjaavan pois, resitoijan vai hänet.
3
Pohjoismaat / Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Uusin viesti kirjoittanut f-35fan tänään kello 20:20:51 »
Maiikkarin suvakkityttönen kertoo että Malmö olisi muuten hieno paikka kunhan vain päästäisiin eroon 200 rikollisesta.
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/mtv-malmossa-200-rikollista-aiheuttaa-turvattomuutta-joukkoraiskaukset-pelottavat-nuoria-naisia-en-uskalla-menna-iltaisin-kotiin-yksin/6775448#gs.4Yo2c0Y

Meetoolla on kyllä aika sokea kohta Mälmössä!

Lainaus

MTV Malmössä: 200 rikollista aiheuttaa turvattomuutta, joukkoraiskaukset pelottavat nuoria naisia – "En uskalla mennä iltaisin kotiin yksin"
ULKOMAAT JULKAISTU 18.02.2018 17:44
   
Ampumiset ovat poliisin suurin ongelma Malmössä tällä hetkellä
Uutisjutut: Ulkomaat
2 min 7 s
Ruotsissa on sattunut viime aikoina paljon ampumisia, räjähdyksiä ja joukkoraiskauksia.

Etelä-Ruotsin Malmössä on lyhyen ajan sisällä tapahtunut neljä epäiltyä joukkoraiskausta ja tammikuussa Rosengårdin poliisiaseman pihalla tapahtui räjähdys.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

   
Ruotsin Malmössä jälleen räjähdys
Uutisjutut: Rikos
4 min 23 s

Rikokset ovat heikentäneet paikallisten turvallisuuden tunnetta.

– Tilastollisesti rikosten määrä on vähentynyt viime vuosina, mutta ihmisten turvallisuuden tunne on samaan aikaan heikentynyt. Olemme tietoisia siitä, että ihmiset pelkäävät – valitettavasti, poliisipäällikkö Erik Jansåker Malmön poliisista kertoo.

Nuoret naiset auttavat toisiaan
Kaikki paikalliset eivät pelkää, mutta joukkoraiskaukset pelottavat erityisesti nuoria naisia.

– Minua pelottaa liikkua yksin. Soitan yleensä kavereilleni tai olen jonkun kanssa yhteydessä, kun liikun yksin iltaisin. Viime viikolla ostin itselleni hyökkäyshälyttimen, tilanne on sen verran paha juuri nyt raiskausten takia. Luulen, että monesta muusta naisesta tuntuu samalta, kaksi vuotta sitten Malmöön muuttanut Emelie Stamming, 24, kertoo.

– Iltaisin pysyttelen mieluummin kotona kuin lähden yksin ulos. Sillä tavalla pelko vähän rajoittaa elämää, hän jatkaa.

Malmö 3
Moni nuori nainen pelkää liikkua iltaisin ja pimeällä Malmössä. Kuva Malmön keskustasta.

Samalla tavalla pelosta kärsii myös 20-vuotias Erika.

– Uskallan kävellä töistä kotiin, koska silloin on muuta liikennettä, mutta en enää koskaan suostu menemään yksin kotiin esimerkiksi klubeilta viikonloppuisin. Kaveripiiristä aina jonkun on liikuttava autolla, jotta voimme kuljettaa toisiamme, hän sanoo.

Malmössä on perustettu hiljattain sosiaaliseen mediaan nuorten naisten ryhmä, jossa tarjotaan kyytiä kotiin. Sieltä voi kysellä ja tarjota autokyytiä toisille.

– Nuoret naiset auttavat nyt toisiaan, koska moni pelkää näiden viime aikaisten joukkoraiskausten takia. Itse en uskalla edes käyttää takseja, koska en luota taksikuskeihin, Erika kertoo.

Poliisipartiointia toivotaan
Joukkoraiskaukset ovat mietityttäneet myös Mia Friberg Dahlgrenia, 29, mutta hän ei suostu pelkäämään.

– Olen miettinyt turvallisuutta nyt, kun Malmössä on tapahtunut paljon joukkoraiskauksia kotini lähialueilla. Mutta en pelkää liikkua ulkona.

Lapsena Malmöön muuttanut Josephine ei suostu pelkäämään, mutta hän välttelee tiettyjä alueita kaupungissa.

– En ikinä menisi Rosengårdiin tai muihin pahamaineisiin lähiöihin. Keskustassa uskallan liikkua, mutta toivoisin, että poliisi partioisi sielläkin enemmän ja poliiseja näkyisi useammin kaduilla, hän sanoo.

Malmö
Ostoskeskus Rosengårdin lähiössä. Paikallisten mukaan alueella on usein levotonta.

Josephinen mukaan Malmö on muuttunut vaarallisemmaksi viime vuosina.

– Tilanne on pahentunut parina viime vuonna, kun ammuskelut ovat lisääntyneet ja nyt on ollut joukkoraiskauksia. Ampumiset tapahtuvat kuitenkin rikollisten välillä, joten en pelkää niitä.

Ruotsi poliisi Malmö jengi väkivalta 2
Arkistokuva poliisista Rosengårdissa.

Huono maine harmittaa
Malmön huono maine harmittaa paikallisia. Monen mielestä kaupungista annetaan vielä vaarallisempaa kuvaa ulospäin kuin mitä todellisuus on.

– Minun mielestäni ampumisia ja rikollisjengien välisiä yhteenottoja on liioiteltu. Aina on keskustelua siitä, mikä on paljon ja mikä vähän rikoksia. Itse en ole koskaan pelännyt täällä, Tobias Petersson kertoo.

– Minua ei pelota liikkua Malmössä. Täällä on eriarvoistuneita alueita, mutta tämä on silti mukava kaupunki. Ei täällä voi kulkea ahdistuneena ympäriinsä, muuten tulee vaikeaa. Täytyy elää omaa elämäänsä. Jos on väärässä paikassa väärään aikaan, voi käydä huonosti, mutta niin voi käydä muuallakin kuin Malmössä, Eva Wallin sanoo.

Malmö 4
Rosengårdin kaupunginosa rakennettiin 1960-luvulla.

Moni malmölainen on surullinen siitä, että muualla Ruotsissa asuvat tuttavat ja ystävät ihmettelevät sitä, miksi he viitsivät asua Malmössä.

– Malmö on ihana kaupunki, joten harmittaa kun sitä kysellään miten täällä voi asua. Tuskin Tukholmassa tai Göteborgissa on sen turvallisempaa, Josephine sanoo.

– Sellaistakin on kysytty, miten voit kasvattaa lapsesi Malmössä. Se tuntuu ihan hullulta. Me viihdymme täällä, kaksivuotiaan lapsensa kanssa liikkeellä ollut Petersson sanoo.

Suurin osa ulkomaalaistaustaisia
Malmössä on tällä hetkellä noin 200 rikollisjengiläistä, jotka tekevät suurimman osan kaupungin rikoksista. Poliisin mukaan heidän uhreikseen on joutunut yli 1900 ihmistä, joten monella tekijällä on jo useita uhreja ja pitkä rikosrekisteri.

Rosengårdin lähiö Malmössä on pitkään ollut kaupungin pahamaineisin paikka. Lisäksi Malmössä on muutama muu haastavaksi luokiteltu alue, kuten Sofielund ja Lindången.

Malmö 6
Poliisi on tuttu näky Rosengårdin lähiössä, vaikka poliisi ei ehdikään partioida siellä niin paljon kuin haluaisi.

Malmö 7

Näillä alueilla tapahtuu paljon rikoksia, kuten huumekauppaa, ryöstöjä ja ammuskeluja. Yleensä aseelliset yhteenotot ovat rikollisjengien keskinäisiä välienselvittelyjä eivätkä ne kohdistu sivullisiin. Välillä tosin sivullisiakin on kuollut vahingossa.

"On valetta, että kaupungissa olisi no go-zone -alueita."
– Malmön poliisipäällikkö Erik Jansåker
– Suurimmalla osalla rikollisista on ulkomaalaistausta, moni on toisen polven maahanmuuttaja. Iältään jengiläiset ovat nuoria, noin 18-25-vuotiaita, poliisipäällikkö Jansåker kertoo.

Nuoret miehet ajautuvat yleensä rikollisille teille, koska heillä ei ole koulutusta tai työtä. Moni elättää itsensä huumekaupalla.

– Kun he vanhenevat, he ovat silti yleensä rikollisia. Monet päätyvät jossain vaiheessa vankilaan, Jansåker sanoo.

Kaikille alueille mennään
Myös poliisit ovat joutuneet rikollisten kohteiksi viime aikoina. Tammikuussa poliisiaseman pihalle Rosengårdissa heitettiin räjähdysainetta, mutta kukaan ei loukkaantunut. Pihassa olleet autot vahingoittuivat.

Malmö 12
Tammikuussa Rosengårdin poliisiaseman pihalle heitettiin räjähde. Tässä parkissa olleet autot vaurioituivat, mutta kukaan ei loukkaantunut. Poliisiaseman ikkunat ovat luodinkestävät.

Poliisi ei silti pelkää.

– Tietenkin se tuntuu epämukavalta, kun meitä kohti hyökätään, mutta se ei estä meitä tekemästä työtämme. Malmössä ei ole yhtään aluetta, mihin poliisi ei menisi. On valetta, että kaupungissa olisi no go-zone -alueita, Jansåker oikaisee.

Poliisin näkökulmasta ammuskelut ovat tämän hetken suurin ongelma Malmössä.

– Kaikki ampumiset ja räjähdykset, jotka ovat tapahtuneet täällä suhteellisen lyhyessä ajassa, ovat meidän suurin ongelma tällä hetkellä. Moni ammuskelu jää myös selviämättä siksi, että rikolliset eivät puhu. Edes uhrit eivät kerro, kuka heitä ampui. Todisteiden puuttuessa moni jää tuomitsematta, Jansåker kertoo.


4
Forumin kehitys / Vs: Opettaja, opettaja, toi mode kiusaa mua...!
« Uusin viesti kirjoittanut Alaric tänään kello 20:19:25 »
Olisi hyvä, jos täällä asiaketjuissa keskustelu saisi suhteellisen vapaasti soljua, ainakin nykyistä huomattavasti enemmän.

Homman ollessa merkittävä yleispoliittinen keskusteluforumi, ainakin suomalaisessa mittakaavassa, voitaisiin sallia ja tulisi sallia keskustelulta enemmän. Noin muuten allekirjoitan täysin Kari Kinnusen yllä sanoman; yksityisellä alustalla yksityisen alustan ylläpitäjä ja hallinnoija päättää alustansa käytöstä. Tämä ei ole julkisrahoitteinen forumi.

Jos niitä rajoja ei olisi niin palstalla vallitsisi anarkia

En todella toivo anarkiaa, päinvastoin.

Keskustelupalstan on pystyttävä silti elämään ajassa ja mukautumaan, jos se menettää kykynsä mukautua, se kuihtuu ja kuolee pois. Minä en tahdo nähdä Homman kuihtuvan. Tahdon nähdä elinvoimaisen ja muuntautumiskykyisen Hommaforumin, jolla on vetovoimaa tulevaisuuden haasteissakin.

Edelliset päämäärät on jo saavutettu tai ainakin melkein saavutettu (Halla-aho eduskuntaan ja poliittisen tekemisen keskiöön, maahanmuuttopoliittisen keskustelun valtavirtaistaminen, kriittisen kannan esiin tuonti..), nyt meidän tulisi asettaa uusia päämääriä. Ja keskustelukulttuurin täällä mukautua uuteen malliin ja uusia päämääriä kohti.

Sinulla tuntuu olevan jonkinlainen selkeä visio tästä uuteen tilanteeseen mukautuneesta keskustelukulttuurista, joten haluaisitko ihan käytännön tasolla kertoa millaiseen suuntaan asioiden tulisi täällä mielestäsi muuttua? :)

"Sallia keskustelulta enemmän" ei oikein kerro vielä mitään.
5
Kotimaa / Vs: 2016-07-28 IL: Poliisi vaatii MV-sivuston sulkemista / MV katosi netistä
« Uusin viesti kirjoittanut Saturnalia tänään kello 20:18:57 »
Aina roiskuu kun rapataan. Varsinkin, jos rapparilta puuttuu alan koulutus ja työkokemus.
Toivottavasti Ilja selviää syövästään. Ei ole leikin asia tuollaiset taudit. Hesarin tuohtumus taitaa johtua siitä, että Iljan irtisanoutumisen jälkeen elättivät toivoa että nyt MV kesyyntyy täysin uuden omistajan myötä, ja sitten pettyivät. Aika hyvin tuo uusikin vetää, vaikka kokoomuksesta ei taideta lehdessä enää pahaa sanaa sanoa.
6
Tupa / Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Uusin viesti kirjoittanut Aksiooma tänään kello 20:17:43 »
Nyt on Tättähäärä kuvattu oikeassa asennossa. Tuossa asennossa voi tehdä pallerot iloiseksi monella tavalla. Voi tehdä kylttejä miekkariin, rukoilla mekkaan ja varmaan jotain muutakin. Ei ihme, että pallerolla on leveä hymy naamalla.

Toivottavasti kuva ei leviä lähi-itään salakuljettajien markkinointimateriaaliksi Hölmölästä.

https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10155598479608533/
7
Tupa / Vs: 2018-02-10 IS: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa
« Uusin viesti kirjoittanut Hohtava Mamma tänään kello 20:13:48 »
Olen kyllä ainakin Patrian kanssa eri mieltä sen suhteen saako jonnekin paskastaniaan edes mennä aseitaan esittelemään, kun ei saa myydä.

Vähän sama juttu kuin vähän raskaana oleminen. Tai harrastaako seksiä jos vaan hieman ujuttaa sisään.

Pidin sisällä mutta en liikuttanut!


Markkinointi on se sitten esitteiden jakoa, ilmaisia lounaita tai powerpointteja on aie myyntiyrityksestä. Eihän siinä olisi muuten mitään järkeä.
8
Tupa / Vs: 2018-02-10 IS: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa
« Uusin viesti kirjoittanut ApuaHommmaan tänään kello 20:06:26 »
Olen kyllä ainakin Patrian kanssa eri mieltä sen suhteen saako jonnekin paskastaniaan edes mennä aseitaan esittelemään, kun ei saa myydä.

Vähän sama juttu kuin vähän raskaana oleminen. Tai harrastaako seksiä jos vaan hieman ujuttaa sisään.
9
Kylänraitti / Vs: Hallituksen perhevapaauudistus
« Uusin viesti kirjoittanut kivimies tänään kello 20:02:20 »
Kaikki on jo nähty: Yle perustelee kotihoidon tuen leikkausta maahanmuuttajanaisten heikolla työllisyydellä ja sillä, että se johtaa heidän eristämiseen neljän seinän sisään!  ;D

Lainaus käyttäjältä: YLE
Analyysi: Haluaako hallitus eristää maahanmuuttajanaiset lähiöihin ja piilottaa heikosti koulutetut kotilieden lämpöön?

Viime viikolla nähtiin tämän hallituksen ehkä komein mahalasku, kun ensin perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ilmoitti ja hallituspuolueiden puheenjohtajat vahvistivat, että tämä hallitus ei perhevapaauudistusta tee.
[...]

Sillä se suurin jarru uudistukselle istuu keskustan omassa eduskuntaryhmässä eikä missään muualla. Viimeistään nyt on tullut selväksi, että osalla keskustalaisista kansanedustajista on perhevapaauudistukselle ihan omat, hallituksesta riippumattomat reunaehtonsa. He eivät hyväksy mitään muutoksia kotihoidontukeen, ei kestoon eikä tasoon.

[...]

Joillekin keskustaisille kotihoidon tuki on saavutettu etu, josta ei suostuta tinkimään milliäkään. Ei varsinkaan nyt, kun puolueen suosio mataa ja eduskuntavaaleihin on vain pikkuisen päälle vuosi. Monen keskustalaiskansaedustajan muistissa on kirkkaana vuoden 2011 vaalitulos, jolloin kannatus romahti 14,8 prosenttiin ja kansanedustajia oli 15 vähemmän kuin nyt.

[...]

Perheiden valinnanvapaus maksaa

Sekä ennen mutta varsinkin nyt perhevapaauudistuksen kariutumisen jälkeen varsinkin keskusta mutta myös sininen tulevaisuus ovat korostaneet perheiden valinnanvapautta. Siis sitä, että jokainen perhe saa päättää itse kuka lapsia hoitaa ja kuinka kauan eivätkä sitä saa ruveta jotkut virkamiehet Helsingistä määräämään.

Valinnanvapaus on upeaa. Mutta jos vaatii valinnanvapautta, joka maksetaan verovaroista, niin silloin ehkä niillä maksajillakin on puheoikeus.

Nyt jo eläkkeellä oleva valtiosihteeri Raimo Sailas sanoi virassaolleessaan, että millään kansantaloudella ei ole varaa siihen, että vanhemmille maksetaan vuosikausia omien lapsien hoitamisesta kotona.

Itselleni oli hätkähdyttävää haastatella muutama vuosi sitten kahden lapsen helsinkiläisäitiä, joka oli ollut kotihoidontuella pitempään kuin yliopistossa, mistä oli valmistunut. Silloin ajattelin, että onpa aikamoinen satsaus yhteiskunnalta ensin korkeakouluttaa ja sitten maksaa vuosikausiksi kotiin.

Kotihoidontuki langettaa naisille pitkän varjon

[...]

Kyselytunnilla vihreät ja RKP laajensivat perhevapaauudistuksen kariutumisen olevan takapakki myös tasa-arvolle ja naisten työmarkkina-asemalle. Nyt hedelmällisessä iässä olevat naiset ja miehet kun eivät näytä työnantajan silmälasien läpi samanlaisilta.

Kelan Karoliina Koskenvuon tutkimukset osoittavat, että "pitkät hoitovapaat kotihoidon tuella heikentävät naisten työllisyyttä, ura- ja palkkakehitystä ja lopulta myös tulevaa eläkettä. Naisten työeläke on keskimäärin 66 % miesten eläkkeestä".

Lisäksi selviää, että pisimpään kotihoidontukea käyttävät maahanmuuttajanaiset ja heikossa työmarkkina-asemassa olevat naiset.

Kysymys kuuluukin: tätäkö hallitus haluaa? Eristää maahanmuuttajanaiset lähiöihin ja maksaa ja piilottaa heikosti koulutetut kotilieden lämpöön.

Yle (18.2.2018)
10
Kylänraitti / Vs: 2018-02-18 Saksa: väärennetyt pakolaislääkärit vaarana kansalaisille
« Uusin viesti kirjoittanut Alabama tänään kello 19:53:40 »
Suomessa tämä ei olisi edes mahdollista. EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta tullut lääkäri joutuu ns. ammattitaitotestiin. Saksassa kannattaisi ottaa sama käytäntö välittömästi käyttöön, ennen kuin joku kuolee.
Yle (12.2.2018)

Saksa on EU aluetta. Saksassa poppamies saa laillistetun lääkärin statuksen kun on esittää vaikka ostettu tutkintotodistus ja selviää kielikokeesta. Mikä estää tätä huippuosaajaa tulemaan Suomeen harjoittamaan ammattiaan kun kerran tulee EU maasta. Kuka sitten uskaltaa kyseenalaistaa tämän huippuosaajan ammattitaidon.

Poppamies lyö Saksassa laillistetun lääkärinstatuspaperinsa ja kielitodistuksen lisäksi myös työtodistukset tai jopa oman praktiikan harjoittamista osoittavan todistuksen pöytään. Työtodistuksessa  työnantaja tietysti kehuu poppamiehen maasta taivaaseen, kun ollaan onnellisia siitä, että saadaan vihdoin ero lääkäristä, joka on täysin kelvoton hommaansa. Näin todistusnippu paksunee ja kuka voi enää sanoa "ei" näin pätevälle henkilölle...
Sivuja: [1] 2 3 ... 10