UmmaGumma

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Melbac

Sivuja: [1]
1
http://yle.fi/uutiset/ita-suomesta_tohtorikoulutusta_afrikkaan__katukauppiaille_kehitetaan_mobiilipalveluita/7316155

"Nyt palkallisella opintovapaalla olevat opettajat voivat keskittyä täysipainoisesti tutkimukseen. Samalla keskitymme myös opetuksen kehittämiseen ja tutkimustoiminnan juurruttamiseen Tansaniaan, Sutinen sanoo."

Suomeksi siis dokaamisen afrikan auringon alla? :D

2
http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/lehdenjakajan_avunpyynto_yllatti_katso_kuva/

Tollainen tapaus täällä helsingissä.Onneksi en tilaa hesaria.. :D

/edit
Toi lehdenjakajan duuni on varmaan aika hyvä tapa tarkkailla että milloin porukka on lomalla tai jossain muualla..

3
http://www.hs.fi/kotimaa/Ulkomaalaisen+oikeutta+toimeentulotukeen+yritet%C3%A4%C3%A4n+selkeytt%C3%A4%C3%A4/a1305553869442

Sosiaalityöntekijä voisi jatkossa ilmoittaa poliisille tai Maahanmuuttovirastolle, jos Suomessa asuva ulkomaalainen hakee toistuvasti toimeentulotukea. Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä ehdottaa sosiaalityöntekijöiden vaitiolovelvollisuuden murtamista näissä tapauksissa.

Nyt toimeentulotuen myöntämistä säätelevät lait ovat keskenään ristiriitaisia.

Toimeentulotukilaissa säädetään, että välttämätön toimeentulo pitää taata kaikille kansalaisuudesta riippumatta.

Ulkomaalaislaki taas sanoo, että ulkomaalaisen edellytykset oleskella maassa eivät välttämättä täyty, jos hän turvautuu toistuvasti toimeentulotukeen.

Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista taas määrää, että sosiaaliviranomaisella on salassapitovelvollisuus. Sosiaalityöntekijä ei saa oma-aloitteisesti kertoa esimerkiksi poliisille, jos ulkomaalainen hakee toistuvasti toimeentulotukea.

Lakien ristiriitaisuus on aiheuttanut ongelmia sosiaalityöntekijöille.

"Yhdessä laissa sanotaan, että ketään ei saa jättää pulaan, mutta toisaalta tukea ei saisi myöntää, jos maassa oleskelun ehdot eivät täyty. Myönnämme tukia tietämättä, mitä lainsäätäjä on tarkoittanut", kuvaa sosiaalisen ja taloudellisen tuen päällikkö Leila Palviainen Helsingin sosiaalivirastosta.


Aika outoa toi että kyseinen juttu tulee vasta nyt esille vaikka toi on ollut tiedossa koko sen ajan mitä noita täällä on ollut.Toi salassapitovelvollisuuden murtaminen taitaa koskea tosin vain virolaisia yms "keikkatyöläisiä".

4
Kotimaa / 2010-03-28 Mieskolmikko myönsi katuryöstön
« : 29.03.2010, 16:54:20 »
http://www.vartti.fi/artikkeli/35909ddd-4697-40be-b3b5-7922492eae26
Mieskolmikko myönsi katuryöstön

Espoon poliisi on selvittänyt tammikuussa Tuomarilassa sattuneen katuryöstön.

Ulkomaalaistaustainen mies oli kotimatkalla ja jäi junasta Tuomarilan asemalla. Kotimatkalla kolme miestä kävi hänen päälleen. Miestä lyötiin ja potkittiin, ja häneltä vietiin lompakko ja arvokas matkapuhelin.

Pahoinpitelyssä mies sai vammoja päähän ja eri puolille vartaloaan, mutta vammat eivät olleet vakavia.

Poliisi on saanut selville, että tekijöinä olivat 25–30-vuotiaat Helsingissä ja Keski-Uudellamaalla asuvat miehet. He ovat myöntäneet rikoksen. Lisäksi poliisi epäilee neljättä miestä kätkemisrikoksesta, koska hän oli ottanut arvokkaan matkapuhelimen hoteisiinsa.

Juttu on siirtymässä seuraavaksi syyteharkintaan.

Ilmeisesti eivät olleet suomalaisia koska ei epäillä rasistista rikosta?.


Sivuja: [1]