UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Soini ja Kreikan paketti  (Luettu 99750 kertaa)

Contributor

 • Vieras
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #270 : 17.07.2015, 22:56:03 »
Kamalan pitkä kirjoitus, pahoittelen, en vain saanut asiaa lyhyemmin ilmaistua.

Työskentelin 90-luvulla virkamiehenä valtioneuvostossa varsin hyvässä tehtävässä. Mielenkiintoisuudesta ja haastavuudesta huolimatta minulle jäi silloin mieleen useamman vuoden jälkeen, että koneistossa muuttuu jotenkin osaksi sellaista keinotodellisuutta, jossa virkamieskollegat ja itsekin, kuvittelevat että sen yhteisön keskellä todellisuudeksi koetulla arvomaailmalla olisi mitään tekemistä kansalaisten tärkeiksi kokemien asioiden kanssa. Jostain lauselman tai raportin kohdasta väännetään luullen että se vaikuttaisi tai kiinnostaisi ketään. Näin alustukseksi myöhemmälle ajatuksenvirralle nimitän tätä kokemaan "keinotodellisuudeksi".

PS on nyt osa hallituspolitiikkaa, mutta äänestäjää ei kiinnosta pätkääkään se että PS on muuttunut osaksi hallituskoneistoa, jossa puolue saavuttaa "torjuntavoittoja" tai lausuu valiokunnissa "vastustuksensa" - tai että joku edustaja epätavanomaisesti lausuu jotakin eduskunnassa mistä "keinotodellisuuden" ulkopuolella yksikään valtamedia ei päästä pihaustakaan. Äänestäjää kiinnostaa ainoastaan että epätoivoisessa tilanteessa tukahdetussa systeemissä on väylä muutoksen äänelle ja toivolle, sekä joku joka nousee barrikaadeille, synnyttää "me"-hengen ja kutsuu mukaan taisteluun.

PS ei tule hallituksessa saamaan läpi AINOATAKAAN sen kokoluokan asiaa, jolla olisi äänestäjälle MITÄÄN merkitystä. Sen sijaan puolue on jo nyt ollut mukana hallitusvastuussa kahdessa äänestäjän kannalta ennenkuulumattomassa ja järjettömässä päätöksessä, sellaisessa joista kumpaakaan äänestäjä ei unohda, eikä anna anteeksi. Ei edes minun kaltaiseni valtiotieteilijä, joka kuvittelee ymmärtävänsä järjestelmän. Eikä siinä auta selitys siitä mikä oli teknisesti mahdollista tai strategisesti huonointa parempi ratkaisu.

Sillä että PS hallituksesta poistuessaan antaisi tietä vielä pahemmille puolueille, ei ole äänestäjän kannalta myöskään mitään merkitystä, päinvastoin, sillä silloin suomessa on äänestäjän näkökannalta edes yksi taho, joka toteuttaa kansan tahtoa ja ylläpitää kansan mielipiteen mukaista vastarintaa, eikä tulkitse oikeudekseen olla tuhoamassa aiemmin ajamaansa aateviestiä. Se että 2 vuotta sitten huudetaan salissa suu vaahdossa kreikkapaketin mielettömyyttä ja nyt selitellään sen pakollisuutta, tuhoaa uskon koko asian järjettömyyteen, sekä yhteiseen asiaan. Äänestäjä kokee että aiempi meteli oli joko pelkkä hämäys tai sitten on ajateltava että PS petti äänestäjänsä. Molemmissa tapauksissa se asia johon äänestäjä yhdessä halusi uskoa ja jonka ajamiseen PS äänillä uskottiin menetti merkityksensä. Tämä on realiteetti ja muun väittäminen on selittelyä siksi, ettei haluta poistua oman poliittisen mukavuusalueen ulkopuolelle.

Jokainen tietää ettei EU:n hajoittama kansallinen poliittinen järjestelmä enää toimi. Federalistit ovat käyttäneet järjestelmää ja mediavaltaansa hyväkseen jo yli 10 vuotta. Valta on jo sen merkittäviltä osiltaan siirretty pois suomelta ja tämän hallituksen aikana siirretään lisää, eikä PS pysty vaikuttamaan vielä tässä asetelmassa siihen niin että sillä olisi mitään merkitystä. PS:n voima olisi ollut muualla, jossa se olisi voinut kasvaa:

Jos muutos- ja protestipuolue jatkaa järjestelmän arvostelua ja asioiden ilmi tuomista kärjekkäästi ja ennenkaikkea totutuista tavoista poiketen, herättää se kaiken aikaa kasvavan joukon ihmisiä huomaamaan epäkohdat ja sen kannatus kasvaa niin että jonakin todella epätoivoisena päivänä sillä voisi todellista enemmistövaltaa päättää asioista. Ja jollei olekaan, niin se on aikaansaanut kaiken aikaa kasvavan joukon kansasta kiinnostumaan epäkohdista ja jossain äärimmäisessä tilanteessa kansa voi tehdä omat ratkaisunsa kuten Islannissa. Äärimmäisiä tilanteita tulee vielä varmasti nykymenolla.

Sulautumalla oman vallanhimonsa viemänä osaksi systeemiä, vaientaen oman äänitorvensa ja osallistumalla siihen mielettömyyteen jonka jokainen äänestäjä jo entuudestaan tiesi mielettömyydeksi, puolue menettää kaiken todellisen valtansa ja muuttuu vain järjestelmän marionetiksi. Näin on PS:lle minun ja lähes 100 tuntemani äänestäjän silmissä käynyt. Epätoivo ei synny siitä että PS petti äänestäjänsä vaan siitä että se lopetti asian ajamisen sillä ainoalla tavalla mikä tänä päivänä on merkityksellistä; luomalla toivoa ja tuomalla tietoutta yhä useammalle ihmiselle. Tämän PS teki pitämällä kiinni hallituspaikasta, jolla joka tapauksessa ei ole kuin PS:n omaa asiaa tuhoava vaikutus.

Suomen kansalaisyhteiskunta on lähes olematon siihen verrattuna mitä se oli esimerkiksi 90-luvulla tai nykyisessä kotimaassani. Federalistit rapauttavat sitä tahallaan kaiken aikaa. Sen ainoa vastapaino on yhteinen aate. EU ei tarjoa mitään yhteistä aatetta, joten sen kannattajat vaeltavat tyhjyydessä. Aatteen rakentajana poliittisella puolueella on eniten merkitystä, sitä myötä voisi nousta kansalaisten osallistuminen, ei ainoastaan vaalien alla vaan kansalaisten jatkuvasti valvoen hallitsijoitaan, mitä suomessa ei pahemmin tapahdu. Tämä liikehdintä alkoi nostaa vaaleja edeltävinä vuosina hieman päätään. Oli edes pieni ryhmä joka ajatteli "me". Se "me" on kasvaessaan paljon voimakkaampi voima kuin yhden hallituskauden ryvettyminen keinotodellisuudessa "estämässä vielä huonompien ratkaisujen syntyä". Tähän mennessä yksikään tärkeimmistä kysymyksistä ei olisi mennyt huonommin, vaikka RKP tai Vihreät olisi ollut hallituksessa, kuin se nyt on mennyt.

Soini usein lausunnoissaan totesi että PS onnistui ottamaan väen mukaan kentällä. Tämä tapahtui vain niiden keskuudessa, jotka tulivat osaksi tuota keinotodellisuutta eli puoluekoneistoon, sekä väkeen joka vaalien alla kävi kojuilla. He kävivät kojuilla siksi että sieltä sai "me"-henkeä. Se henki ei ollut PS vaan ne ihmiset yhdessä, jotka sattuivat PS:n kojulle samaan aikaan. He saivat tukea siihen harmistukseen minkä he tiedostavat ympäristössä mutta jolle ei löytynyt aiemmin kaistaa edes itse uskoa olevansa oikeassa. Yhdessä muiden samoin uskovien kanssa tuntui edes hetken nykysuomessa kuuluvansa johonkin. Tuntui että oli yhteisö ja aate - siis ne ainekset jotka syvyydessä puuttuvat kaikilta muilta puolueilta.

Vanhemmissa valtioissa puolueen voima kansalaisten keskuudessa ulottuu paljon suomalaista syvemmälle. Tämä ilmenee mm. "järjestettyinä" mielenilmauksina joihin osallistutaan sankoin joukoin. Suomessa sanotaan että "suomalaiset eivät toimi niin tai ovat "jäyhempiä". Tästä ei ole kyse vaan suomessa ei ole sitten suurlakon jälkeen ollut juurikaan niin painavaa asiaa ja yhteen kokoavaa voimaa, jotta suomalaisia saataisiin osallistumaan omiin asioihinsa yhdessä, yhtenä rintamana. Tämä sopii federalisteille, itsenäisyyttä ei ole jos sitä ei kukaan vaadi.

PS onnistui kokoamaan hivenen tuota yhteenkokoavaa voimaa vaalien alle ja sai jo sillä hivenellä "jytkynsä". Todellisuudessa PS heti vaaleista seuraavana päivänä menetti otteensa, kun sen olisi pitänyt strategiassaan suunnitella jatkotoimet ja ohjelma, jolla tuon "me"-joukon saa osallistumaan jatkuvasti kansalaisyhteiskuntaan, eikä vain vaalien alla. Sen sijaan PS lähti hallitukseen ja ensi metreillä selitti itselleen miten tuon "me"-hengen vastaisissa päätöksissä on silti sallittua istua hallituksessa.

Kun kreikka-paketti hyväksyttiin, PS:n ei olisi pitänyt tuomita sitä tai istua "vastustaen", saati "hyväksyen" paketti hallituksessa tietäen että ERM hoitaa 85%:n äänillä äänestäjän nimissä otetun velan kreikkalaisille pankeille, totesipa hallitus mitä tahansa. Sen olisi pitänyt tuomita ERM epädemokraattisena järjestelmänä ja kieltäytyä osallistumasta siihen, ajaa suomen eroa ERM:stä. Siinä ei olisi tietenkään onnistuttu, mutta "me"-henki olisi saanut uusia kannattajia, jotka tietävät mikä ERM on ja näkevät sen todellisen järjettömyyden. Äänestäjille olisi voitu järjestää edelleen kojuja kuten vaalien alla, tällä kertaa siksi että kansalainen saa sieltä tietoa ERM:stä ja vastustukseen "me"-henkeä. Ainakin aate olisi säilynyt hengissä ja aiemmin kojuilla käyneet olisivat päässeet tuntemaan yhteisöllisyyttä. Sen sijaan PS istuu keinotodellisuudessaan ja kuvittelee että se teki "minkä voi". Todellisuudessa PS istui hallituksessa osana EU:n valtaprosessia ja de facto sementoi sitä valtaa jota sen piti vastustaa.

Suuret saavutukset vaativat abnormaaleja tekoja. Järjestelmä ei muutu järjestelmän ehdoilla. Jäämällä keinotodellisuuteen puhelemaan ja samalla kutsumalla PS-sivustolla kommentoivia epätoivoisia äänestäjiä trolleiksi, menettää PS paljon äänestäjiä ja minä aion olla viemässä niitä muualle samalla innolla, jolla toin niitä "me"-hengen aikana PS:lle. Minne, en vielä tiedä, mutta "me"-henki toivottavasti kanavoituu vielä jollakin tavalla, PS:iin se ei enää kanavoidu, koska sillä ei enää ole aatetta jota se ajaisi. On vain keinotodellisuuden puhetta, sitä samaa höpinää mitä on vuodet kuultu "vanhoilta" puolueilta.

Muoks. typoja poistettu
« Viimeksi muokattu: 18.07.2015, 00:50:44 kirjoittanut Contributor »

Dredex

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 384
 • Liked: 512
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #271 : 17.07.2015, 23:31:16 »
- -
Suuret saavutukset vaativat abnormaaleja tekoja. Järjestelmä ei muutu järjestelmän ehdoilla. Jäämällä keinotodellisuuteen puhelemaan ja samalla kutsumalla PS-sivustolla kommentoivia epätoivoisia äänestäjiä trolleiksi, menettää PS paljon äänestäjiä ja minä aion olla viemässä niitä muualle samalla innolla, jolla toin niitä "me"-hengen aikana PS:lle. Minne, en vielä tiedä, mutta "me"-henki toivottavasti kanavoituu vielä jollakin tavalla, PS:iin se ei enää kanavoidu, koska sillä ei enää ole aatetta jota se ajaisi. On vain keinotodellisuuden puhetta, sitä samaa höpinää mitä on vuodet kuultu "vanhoilta" puolueilta.

Hyvä kirjoitus! Me-henki on kriisissä, mutta eiköhän se ole kuitenkin aina siellä, missä ihmisetkin. Ainakin PS on nyt kantanut vastuuta. Tästä voidaan ottaa opiksi, mutta saa nähdä, miten jatkossa.

Mutta miten se on, että ikäänkuin PS ei mitenkään voi olla hallituksessa, koska aina tulee jokin "iso juttu", joka ei sitten ole Perussuomalaisten kanta, ja kaikki odottavat että PS lähtee hallituksesta. Toisaalta hallituksesta lähtö olisi viihdyttävää ja lisäisi kannatusta... Mutta toisaalta se on kuitenkin teatteria: Hallitukseen isolla jytkyllä ja sitten ulos vielä isommalla ryminällä... Ja muut todellakin tilalle, Kreikka-tuki tehtäisiin, ja kaikkea muutakin... Perussuomalaiset saattaisivat päästä pääministeripuolueeksi myöhemmin, mutta ei sekään olisi varmaa.

Mielestäni hyvä ratkaisu olisi pitää politiikka ja kansalaistoiminta erillisinä, mutta vuorovaikuttavina asioina. Politiikassa pyrittäisiin pysymään hallinnossa ja kansalaistoiminnan avulla tiedottamaan, pitämään yhteisöllisyyttä, yhteisiä tavoitteita, jne... Ja sitten tämän kansalaistoiminnan tuloksia kanavoitaisiin politiikkaan, sitä enemmän mitä enemmän kansalaistoiminta kerää lisää kannatusta, jäseniä, jne...

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 188
 • Liked: 10843
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #272 : 17.07.2015, 23:43:16 »
Jännä miten persuja tunnutaan vedettävän kölin ali. Ikään kuin tämä olisi laskelmoitu ansa ja persuilla ei riitä nyt munaa laittaa kovaa kovaa vastaan. Toisaalta voisin kuvitella, että on kepun ja kokoomuksen etu, että persut eivät täysin romahda ja demarit nouse takaisin. Turha luulla, että demareiden kanssa nuo porvaripuolueet olisivat saaneet aikaan tällaista hallitusohjelmaa. Eli ehkä takana on vielä joku sulle-mulle kabinettidiili persujen eduksi, josta me emme vielä tiedä?
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 683
 • Liked: 10907
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #273 : 17.07.2015, 23:44:07 »
Persut putoavat vääjäämättömästi mutta demarit eivät suinkaan nouse takaisin vaikka demareista persut nousunsa ammensivatkin.

Contributor

 • Vieras
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #274 : 17.07.2015, 23:45:35 »
- -
Suuret saavutukset vaativat abnormaaleja tekoja. Järjestelmä ei muutu järjestelmän ehdoilla. Jäämällä keinotodellisuuteen puhelemaan ja samalla kutsumalla PS-sivustolla kommentoivia epätoivoisia äänestäjiä trolleiksi, menettää PS paljon äänestäjiä ja minä aion olla viemässä niitä muualle samalla innolla, jolla toin niitä "me"-hengen aikana PS:lle. Minne, en vielä tiedä, mutta "me"-henki toivottavasti kanavoituu vielä jollakin tavalla, PS:iin se ei enää kanavoidu, koska sillä ei enää ole aatetta jota se ajaisi. On vain keinotodellisuuden puhetta, sitä samaa höpinää mitä on vuodet kuultu "vanhoilta" puolueilta.

Mielestäni hyvä ratkaisu olisi pitää politiikka ja kansalaistoiminta erillisinä, mutta vuorovaikuttavina asioina. Politiikassa pyrittäisiin pysymään hallinnossa ja kansalaistoiminnan avulla tiedottamaan, pitämään yhteisöllisyyttä, yhteisiä tavoitteita, jne... Ja sitten tämän kansalaistoiminnan tuloksia kanavoitaisiin politiikkaan, sitä enemmän mitä enemmän kansalaistoiminta kerää lisää kannatusta, jäseniä, jne...

Kansalaistoiminta erillisenä ja tulosten kanavointi politiikkaan olisikin hyvä konsepti, siitähän tavallaan demokratiassa onkin ollut kyse, mutta entä kun se kansalaistoiminta sitten taas johtaa siihen "seuraavan PS":n jytkyyn, jonka tuloksena "seuraava PS" on hallituksessa mutta ei aja kansalaistoiminnalle lupaamaansa politiikkaa?

Demokratian rajapinta EU:ssa on tuhottu tarkoituksellisesti - kansalaistoiminnan ja siitä syntyvän poliittisen vaikuttimen kytkös on rikki. Siitä puhuin kirjoituksessani syvimmiltään. PS loi suomessa hetken aikaa uskoa että se olisi poikkeus joka vielä palauttaisi tuon yhteyden kansan mielipiteen, äänestäjien tahdon ja hallinnon välille, mutta tuhosi sen sillan alta kuukauden hallitusvastuussa. Samoin kuin Tsirpas teki eri kontekstissa omille äänestäjilleen ja toreilla kokoontuneille kansalaistoimijoilleen.

Idea on siinä että tätä hyrrää pyöritetään aina uudelleen ja kuinka monta kertaa ihmisiässä uskot että jytkyjä saadaan aikaan? Ei aikuinen ihminen kovin montaa elämää haluaisi muutokseen laittaa, tyhmempi uskoo kerrastakin.

xor_rox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 673
 • Liked: 9905
 • Päässänne on kontrolleja
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #275 : 17.07.2015, 23:57:00 »
...Samoin kuin Tsirpas teki eri kontekstissa omille äänestäjilleen ja toreilla kokoontuneille kansalaistoimijoilleen.

Tsipras laitettiin todella kovan eteen ja hän taipui. Kun Eurostoliitto laittoi Kreikan pankit sulkuun äänestyksen alla, jäi Tsiprasin vaihtoehdoiksi todennäköisesti taipua tai sammuttaa maastaan valot ja häipyä. Euroero tehtiin maalle ylitsepääsemättömäksi tehtäväksi ja liian kireä aikataulu olisi ajanut maan täydelliseen kaaokseen.

Uhkailtiinko Suomea jollain? En usko, että edes Merkel tekee enää oman tahtonsa mukaisia päätöksiä, joten mitä laitettiin Soinin ja perussuomalaisten eteen, jotta mieli muuttui?

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 593
 • Liked: 17732
 • et fabrum untolerant sensitivo
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #276 : 17.07.2015, 23:59:04 »
Selkeästi kovin moni IDA:a lukuunottamatta ei ole huomioinut valiokunnan määrittämää toimintalinjaa. IDA vielä linkkasi niihin. Mutta nostetaan nyt esille se mandaatti jonka kanssa Stubb lähti neuvottelemaan.

Lainaus
Suomi katsoo, että Kreikan nyt esittämä uudistusohjelma ei vastaa lainkaan siltä edellytettyä.
Lisäksi, kun otetaan huomioon kansanäänestyksen tulos ja Kreikan tilanteen vaatimat
uudistukset, on selvää, ettei ole olemassa edellytyksiä kestävälle ohjelmalle, ja siihen
tarvittavalle omistajuudelle eikä riittävää poliittista tahtoa sellaisen täytäntöön panemiseksi.
Kestävä ratkaisu Kreikan talousongelmiin on löydettävissä vaihtoehdossa, jossa Kreikka on
väliaikaisesti rahaliiton ulkopuolella. Tässäkin vaihtoehdossa Kreikka tulee tarvitsemaan
ulkopuolista apua.
Suomi katsoo, että Kreikan ehdotus ei muodosta riittävää pohjaa periaatepäätökselle EVMohjelmaneuvottelujen
aloittamiseksi.
Jatkoprosessissa voidaan tarkastella eri etenemisvaihtoehtoja.

Nyt lähdetään neuvottelemaan sitten EU tasolla näistä.

Seura tuo vähemmän tunnettu lehti uutisoikin jo tästä Stubbin valehtelusta.
http://seura.fi/isanpikajuna/2015/07/17/stubb-valehteli-suomen-kreikka-kannasta/?shared=4375-2a4d0021-999
Lainaus
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) väitti torstaina, että Suomi ei ajanut Kreikan eroa yhteisvaluutta eurosta.

– Suomessa ei ole ollut tätä linjaa. Meidän ensisijainen tavoite oli euron vakaus ja Kreikan pysyminen eurossa. Olimme myös valmiita harkitsemaan Kreikan väliaikaista euroeroa, Stubb sanoi Verkkouutisten mukaan.

Yllä olevasta muistiosta voitte tarkistaa kumpi linja olikaan.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Tykkimies Pönni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 326
 • Liked: 2804
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #277 : 18.07.2015, 00:05:37 »
Lainaus
Uhkailtiinko Suomea jollain? En usko, että edes Merkel tekee enää oman tahtonsa mukaisia päätöksiä, joten mitä laitettiin Soinin ja perussuomalaisten eteen, jotta mieli muuttui?

Tämä on kiinnostavin kysymys mitä maailmasta tällä hetkellä löytyy.

Vain mielikuvitus on rajana mitä nämä tahot ovat valmiita tekemään. Jos he aloittavat sotia silmääkään räpäyttämättä, niin jotkut rankemmat uhkailut voi olla aika normikamaa. Tosin, kusettamalla varmaan hoidetaan suurin osa tapauksista. Hyvin on menny Halla-ahokin retkuun. Hollywood on tehnyt erittäin perusteellisen pohjatyön.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 296
 • Liked: 42241
 • Hän tuhoaa ja tappaa, silti aina hymyilee
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #278 : 18.07.2015, 00:07:42 »
Minä olisin vaihtanut vääjäämättömän Kreikkatuen taakanjakoon. Sen olisi varmaan jopa saanut! Nyt on turhat salkut, ja kaikilla on kivaa, tosin ei se kauan kestä.

Timo Soini on puolueen yksinvaltias, saavutti tavoitteensa, eli ministeriyden ja täydellisen hallinnan puolueessaan. Nyt ei ole väliä milllään. Ontto jätkä. Teki puolueen vanhoille jämille, ja sitten tuhosi sen. Yritysmaailmassa se olisi okei, mutta hei, nyt on  kysymys ihmisistäkin. Napoleonkompleksi, aivoverenkiertohäiriöt, miten nimi jää historiaan.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Dredex

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 384
 • Liked: 512
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #279 : 18.07.2015, 00:11:36 »
Kansalaistoiminta erillisenä ja tulosten kanavointi politiikkaan olisikin hyvä konsepti, siitähän tavallaan demokratiassa onkin ollut kyse, mutta entä kun se kansalaistoiminta sitten taas johtaa siihen "seuraavan PS":n jytkyyn, jonka tuloksena "seuraava PS" on hallituksessa mutta ei aja kansalaistoiminnalle lupaamaansa politiikkaa?

Jos puolue ei aja kansalaistoiminnalle lupaamaansa politiikkaa, kansalaistoiminta ei ole tarpeeksi voimakasta.

Puolueen tulisi olla suoraan vastuussa kansalaistoimintansa yhteisölle. Ja tuossa yhteisössä tulisi olla selkeä hierarkia, esimerkiksi äänestys asioista, mutta myös johtajia jotka viime kädessä päättävät miten edetään. Johtajat tietävät paremmin kokonaiskuvan, mutta toki selkeissä asioissa johtajien pitäisi edistää asioita oikeaan suuntaan tai tulee epäluottamuslause.

Joka tapauksessa, miten tätäkin asiaa on nyt edistetty kansalaistoiminnan osalta?

Demokratian rajapinta EU:ssa on tuhottu tarkoituksellisesti - kansalaistoiminnan ja siitä syntyvän poliittisen vaikuttimen kytkös on rikki. Siitä puhuin kirjoituksessani syvimmiltään. PS loi suomessa hetken aikaa uskoa että se olisi poikkeus joka vielä palauttaisi tuon yhteyden kansan mielipiteen, äänestäjien tahdon ja hallinnon välille, mutta tuhosi sen sillan alta kuukauden hallitusvastuussa. Samoin kuin Tsirpas teki eri kontekstissa omille äänestäjilleen ja toreilla kokoontuneille kansalaistoimijoilleen.

Sinun mielestäsi siis yhteys kansalaisten ja politiikan välillä olisi säilynyt, jos PS olisi aiheuttanut hallituskriisin ja lähtenyt hallituksesta? Onko tämä vielä mahdollista, siis voiko PS nyt vielä lähteä hallituksesta?

Ja mitä kansalle oikeasti luvattiin? Että ei kasvateta Suomen vastuita? Mutta eikös EVM ole jo menetetty peli? Siis riski kasvaa (koska on jo tehty sitoumuksia jotka nyt uhkaavat mennä maksuun), mutta vastuut eivät, koska käytetään aiempia sopimuksia?

Idea on siinä että tätä hyrrää pyöritetään aina uudelleen ja kuinka monta kertaa ihmisiässä uskot että jytkyjä saadaan aikaan? Ei aikuinen ihminen kovin montaa elämää haluaisi muutokseen laittaa, tyhmempi uskoo kerrastakin.

Totuushan on se, että asiat etenevät, kuten jo aiemmin totesin, ihan itsestään. Ne, joille jokin asia sopii, edistävät kyseistä asiaa. Jos muut eivät tee mitään, niin ed. mainitut asiat kyllä etenevät. Eli asiat tosiaan etenevät. Ei siinä hallituksesta lähtö auta, Kok ja Kesk äänestäminen ei auta, ... Mutta mikä auttaa on kansalaisyhteisön vahvistaminen. Auttaako tarpeeksi, on eri asia, mutta ehkä Me-henkeä löytyy lämmikkeeksi. Mitä enemmän ihmisiä jokin asia kiinnostaa, niin sen enemmän Me-henkeä.

Kulttuurimono

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 735
 • Liked: 1391
 • Maahanmuuttovirkailija. Federalistin pahin uni.
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #280 : 18.07.2015, 00:19:59 »
Kamalan pitkä kirjoitus, pahoittelen, en vain saanut asiaa lyhyemmin ilmaistua.

<snip>


Loistava kirjoitus, pitäisi laittaa foorumin etusivulle! Ja lähettää kaikille PS-edustajille ja Soinille tekisi niin hyvää lukea tuo myös. Nimenomaan tuo toivon menettäminen on pahinta mitä Soinin takinkääntö teki. Tästä eteenpäin olemme vain ajopuu virrassa. Tai ei oikeastaan, vielä pahempaa, Soini meloo aktiivisesti kohti liittovaltiota koska "emme yksin pystyisi kääntämään venettä". Parempi olisi silloin huudella rannalla että "hei, olette menossa kohti tuhoa".
Persialaisen kalenterin mukaan 15-vuotias.

Contributor

 • Vieras
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #281 : 18.07.2015, 00:29:33 »
...Samoin kuin Tsirpas teki eri kontekstissa omille äänestäjilleen ja toreilla kokoontuneille kansalaistoimijoilleen.

Tsipras laitettiin todella kovan eteen ja hän taipui. Kun Eurostoliitto laittoi Kreikan pankit sulkuun äänestyksen alla, jäi Tsiprasin vaihtoehdoiksi todennäköisesti taipua tai sammuttaa maastaan valot ja häipyä. Euroero tehtiin maalle ylitsepääsemättömäksi tehtäväksi ja liian kireä aikataulu olisi ajanut maan täydelliseen kaaokseen.

Uhkailtiinko Suomea jollain? En usko, että edes Merkel tekee enää oman tahtonsa mukaisia päätöksiä, joten mitä laitettiin Soinin ja perussuomalaisten eteen, jotta mieli muuttui?

Liian kireä aikataulu tuntuu vaikealta uskoa, onhan oman valuutan valmisteluun ollut jo mahdollisuus vuosia. Ei valtiovarainministeriöltä kuukausia pidempään vie valmistautua drakmaan ja seuraukset ovat hyvin selvillä ja selvittävissä paremmin kuin 200%:n bkt-velka. Kansan mielipide oli ristiriitainen, haluttiin euroa mutta ei euron vaikutusta. Tosin en usko että kansa olisi enempää suuttunut poliitikolle joka yrittää edes jotain muutosta tilanteeseen. Nythän ei tullut mitään muutosta vaan tilanne jatkuu entisellään vuosia. Ellei sitten vielä tule näytelmässä käännöstä. Näytelmä jatkuu kyllä.

En käsitä mitään sellaista jota olisi voitu kummankaan, Soinin tai Tsirpaksen eteen laittaa ettei siitä yhtenäinen kansa selviäisi. Ahon eteen laitettiin samoja lääkkeitä 90-luvulla, mutta silloin oli suomen todellista valtaa pitävillä vielä halu pitää valta suomessa. Tehtiin todella ikäviä ratkaisuja, sukupolvi kärsi mutta ehti vielä nauttia kasvustakin. Nyt on menty jo kohta yhtä pitkään savessa, eikä muutosta ole näköpiirissä ainakaan yhtä pitkään aikaan.

Tässä välillä todelliset vallanpitäjät lienevät siirtyneet suurvaltapoliittisiin piireihin, minkä vuoksi järjestelmän ehdoilla toiminta ei voi johtaa muutokseen. Jokainen puolue joutuu vuorollaan muusattavaksi hallitukseen, kunnes kaikki ovat äänestäjien silmissä vain yhtä epäluotettavaa massaa josta valita pienin paha. Sen vuoksi en usko hallitusvastuun kantoon vaan aatteen ja liikkeen kasvattamiseen, kunnes ei tarvitse kysyä ulkopuolisilta. Veivät suomelta presidentin, joten Islannin kuviokaan ei ole mahdollinen. 2/3 määräenemmistö on viimeinen vaihtoehto, ennen siirtymistä politiikan ulkopuolisiin ratkaisuihin, jotka kyllä ennenpitkää seuraavat moista kehitystä.

Contributor

 • Vieras
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #282 : 18.07.2015, 00:37:38 »
Kansalaistoiminta erillisenä ja tulosten kanavointi politiikkaan olisikin hyvä konsepti, siitähän tavallaan demokratiassa onkin ollut kyse, mutta entä kun se kansalaistoiminta sitten taas johtaa siihen "seuraavan PS":n jytkyyn, jonka tuloksena "seuraava PS" on hallituksessa mutta ei aja kansalaistoiminnalle lupaamaansa politiikkaa?

Jos puolue ei aja kansalaistoiminnalle lupaamaansa politiikkaa, kansalaistoiminta ei ole tarpeeksi voimakasta.

Puolueen tulisi olla suoraan vastuussa kansalaistoimintansa yhteisölle. Ja tuossa yhteisössä tulisi olla selkeä hierarkia, esimerkiksi äänestys asioista, mutta myös johtajia jotka viime kädessä päättävät miten edetään. Johtajat tietävät paremmin kokonaiskuvan, mutta toki selkeissä asioissa johtajien pitäisi edistää asioita oikeaan suuntaan tai tulee epäluottamuslause.

Joka tapauksessa, miten tätäkin asiaa on nyt edistetty kansalaistoiminnan osalta?

Demokratian rajapinta EU:ssa on tuhottu tarkoituksellisesti - kansalaistoiminnan ja siitä syntyvän poliittisen vaikuttimen kytkös on rikki. Siitä puhuin kirjoituksessani syvimmiltään. PS loi suomessa hetken aikaa uskoa että se olisi poikkeus joka vielä palauttaisi tuon yhteyden kansan mielipiteen, äänestäjien tahdon ja hallinnon välille, mutta tuhosi sen sillan alta kuukauden hallitusvastuussa. Samoin kuin Tsirpas teki eri kontekstissa omille äänestäjilleen ja toreilla kokoontuneille kansalaistoimijoilleen.

Sinun mielestäsi siis yhteys kansalaisten ja politiikan välillä olisi säilynyt, jos PS olisi aiheuttanut hallituskriisin ja lähtenyt hallituksesta? Onko tämä vielä mahdollista, siis voiko PS nyt vielä lähteä hallituksesta?

Ja mitä kansalle oikeasti luvattiin? Että ei kasvateta Suomen vastuita? Mutta eikös EVM ole jo menetetty peli? Siis riski kasvaa (koska on jo tehty sitoumuksia jotka nyt uhkaavat mennä maksuun), mutta vastuut eivät, koska käytetään aiempia sopimuksia?

Idea on siinä että tätä hyrrää pyöritetään aina uudelleen ja kuinka monta kertaa ihmisiässä uskot että jytkyjä saadaan aikaan? Ei aikuinen ihminen kovin montaa elämää haluaisi muutokseen laittaa, tyhmempi uskoo kerrastakin.

Totuushan on se, että asiat etenevät, kuten jo aiemmin totesin, ihan itsestään. Ne, joille jokin asia sopii, edistävät kyseistä asiaa. Jos muut eivät tee mitään, niin ed. mainitut asiat kyllä etenevät. Eli asiat tosiaan etenevät. Ei siinä hallituksesta lähtö auta, Kok ja Kesk äänestäminen ei auta, ... Mutta mikä auttaa on kansalaisyhteisön vahvistaminen. Auttaako tarpeeksi, on eri asia, mutta ehkä Me-henkeä löytyy lämmikkeeksi. Mitä enemmän ihmisiä jokin asia kiinnostaa, niin sen enemmän Me-henkeä.

En nyt halua lähteä tästä enempää hieromaan, et ehkä halua nähdä ajatustani vaikka vastaukset näihin kysymyksiin löytyvät kyllä kirjoituksestani jos siihen tarkemmin perehdyt. Soinia siteeratakseni jokaisella on oikeus mielipiteeseen eikä mikään niistä ole toista oikeampi. Uskon että kirjoitukseni aukeaa niille jotka kokevat asian kanssani samalla tavalla. Muut voivat pohtia asioita edelleen, minun päätökseni on jo tehty.

Contributor

 • Vieras
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #283 : 18.07.2015, 00:44:53 »
Kamalan pitkä kirjoitus, pahoittelen, en vain saanut asiaa lyhyemmin ilmaistua.

<snip>


Loistava kirjoitus, pitäisi laittaa foorumin etusivulle! Ja lähettää kaikille PS-edustajille ja Soinille tekisi niin hyvää lukea tuo myös. Nimenomaan tuo toivon menettäminen on pahinta mitä Soinin takinkääntö teki. Tästä eteenpäin olemme vain ajopuu virrassa. Tai ei oikeastaan, vielä pahempaa, Soini meloo aktiivisesti kohti liittovaltiota koska "emme yksin pystyisi kääntämään venettä". Parempi olisi silloin huudella rannalla että "hei, olette menossa kohti tuhoa".

Kiitos ajatuksen jakamisesta! Olen tämän kirjoituksen jo lähettänyt edustajalle jolle annoin ääneni. Ajattelin että laitan tänne vielä vähän muunneltuna muidenkin luettavaksi.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 296
 • Liked: 42241
 • Hän tuhoaa ja tappaa, silti aina hymyilee
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #284 : 18.07.2015, 00:50:33 »
Kiitos ajatuksen jakamisesta! Olen tämän kirjoituksen jo lähettänyt edustajalle jolle annoin ääneni. Ajattelin että laitan tänne vielä vähän muunneltuna muidenkin luettavaksi.

Noh, samanhan tuo tekköö.  ;)
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 550
 • Liked: 22274
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #285 : 18.07.2015, 00:53:29 »
Onko mitään teoriaa, miksi? Elän vielä toivossa.
Reservaatin asukki.

”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Mielenvigast läpändeerust!

Kulttuurimono

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 735
 • Liked: 1391
 • Maahanmuuttovirkailija. Federalistin pahin uni.
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #286 : 18.07.2015, 01:04:22 »
Stubb sitten valehteli http://www.hs.fi/talous/a1437104668026

Monessa muussa maassa noin isossa ja tärkeässä asiassa valehtelu johtaisi eroon.

Suomen kanta muuten lieventyi yhdessä yössä ja se osuu ajallisesti juuri siihen hetkeen kun kerroin aikaisemmin tiedosta että USA on lähestynyt Suomea. Tähän teoriaan sopii myös ne turvallisuuspoliittiset syyt joista Soini puhuu. Eli uskon että Washington on käskenyt turvat tukkoon.
Persialaisen kalenterin mukaan 15-vuotias.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 683
 • Liked: 10907
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #287 : 18.07.2015, 01:16:28 »
Yleinen luulo on että Soini pitää persut suurena puolueena. Todellisuudessa persut saivat kakkosjytkynsä Soinista huolimatta, ei suinkaan hänen ansiostaan.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 296
 • Liked: 42241
 • Hän tuhoaa ja tappaa, silti aina hymyilee
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #288 : 18.07.2015, 01:17:33 »
Stubb kaikessa narsismissaan ja mulkkuudessaan olisi ollut Suomelle parhaita miehiä, jos hän olisi suomalainen, ja lojaali sille itsensä ohella, tai siis nähnyt asian jotenkin noin.

Ikävä kyllä suomalaisen Suomen lopullinen tuho on hänelle kunnia-asia, kun hän nyt näin asian näkee. Jos hullut eivät äänestäisi, asia olisi toisin.. Jospa Kuningas Cai-G viisastuisi vanhoilla päivillään?  :D  :facepalm:

e: sori ot
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 532
 • Liked: 5214
 • Generating Hatespeech since 2011
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #289 : 18.07.2015, 01:19:49 »
Edustajien mielipiteitä

Onko aika lähteä hallituksesta? Näin vastaavat perussuomalaisten kansanedustajat
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015071620048318_uu.shtml

No voi vittu... "ei ollut kuin huonoja ratkaisuja". Mikseivät kertoneet sitten kaikkia faktoja kansalle niin että mekin voitaisiin ymmärtää. Sen sijaan sanovat että "kabineteissa todettiin että vaihtoehtoja ei ole, enempää en voi sanoa kun on toi vaitiolovelvollisuus".

Perkeleen munattomat homot, lupasivat meille suoraselkäisyyttä (mitä tämäkin voi olla, mutta nyt ei näytä siltä) ja totuuden asioissa. Paskaa, valheita ja kiertelyä on tullut. Demokratia näyttää aika voimattomalta. Miksi luottaa demokratiaan kun voi alkaa halveksumaan sen lakeja ja tienaamaan itselleen hyvää siinä sivussa.

Jonain päivänä kun edustajia ladotaan saunan taakse riviin, saavat syyttää ihan itseään.

Disclaimer: en aio itse, enkä kehota ketään. totean vain että joku voi suivaantua muakin enemmän (eikä tarvi paljoo enempää).

Tom Packalenin (PS) yritys tuottaa huonolaatuisia vihapuhetutkimuksia nuivia vastaan eikä kukaan PS:stä kommentoi asiaa.

https://hommaforum.org/index.php/topic,125944.msg3299671.html#msg3299671

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 296
 • Liked: 42241
 • Hän tuhoaa ja tappaa, silti aina hymyilee
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #290 : 18.07.2015, 01:25:44 »
Me hävittiin tää peli. Nyt muuten rupeaa sosaiaalimamuakin pukkaamaan oikein tosissaan. Talous konttaa kohta niin ettei ole ikinä nähty. Jeesus Sipilä levittelee käsiään.

Minä pärjään - sääli nuoria.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 532
 • Liked: 5214
 • Generating Hatespeech since 2011
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #291 : 18.07.2015, 01:34:13 »

Mitä Soinin/PS:en olisi pitänyt tehdä

 • ilmoittaa tiukasti, että vastustaa kolmatta pakettia (riippumatta siitä, ettei voi sitä estää)
 • ilmoittaa äänestäjille, että kyse on edellisen hallituksen päätöksestä, jota PS vastusti ja vastustaa edelleen
 • olla sönköttämättä mitään ylimääräistä

Suunnilleen näin, eli nyt pitäisi takoa mynttiä tilanteella ja julistaa suureen ääneen hallitussopimuksen vastaisista vääryyksistä, että pysyä hallituksessa niin pitkään kunnes aika on kypsä hajoitusvaaleille.
Kesk/Kok tekevät nyt kansaa korpeavia päätöksiä, siihen saumaan pitää iskeä kiinni.

Huonomman vaihtoehdon välttäminen ei ole äänestäjien pettämistä, PS ei ole vastuussa toisten päätöksistä vaikka olisikin näennäisesti sidottu koplaan.

blaa blaa, blaa blatiblaa. Hallitus tekee huonoja juttuja, mutta me tuetaan sitä, koska muuten ne saattais tehdä jotain viel huonompaa ilman seuraamuksia.

Valtaan päästyään KUKAAN ei luota äänestäjiin. Toisaalta, ehkä meissäkin hiukan vikaa. Muisti huonompi kuin Drew Barrymorella 50 First Dates elokuvassa.
Tom Packalenin (PS) yritys tuottaa huonolaatuisia vihapuhetutkimuksia nuivia vastaan eikä kukaan PS:stä kommentoi asiaa.

https://hommaforum.org/index.php/topic,125944.msg3299671.html#msg3299671

Kulttuurimono

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 735
 • Liked: 1391
 • Maahanmuuttovirkailija. Federalistin pahin uni.
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #292 : 18.07.2015, 01:35:32 »
Me hävittiin tää peli. Nyt muuten rupeaa sosaiaalimamuakin pukkaamaan oikein tosissaan. Talous konttaa kohta niin ettei ole ikinä nähty. Jeesus Sipilä levittelee käsiään.

Minä pärjään - sääli nuoria.

Mulle on 4 asiaa tärkeää persujen osalta:
1) Kreikan tukeminen - hävitty
2) Mamuilun vähentäminen - ainakin eka erä hävitty
3) Rangaistusten kiristäminen - peli ei vielä alkanut?
4) Puolustukseen rahaa, venäläisten maa-ostot pysäytettävä - hyvältä näyttää, kiitos Jussi Niinistön
Persialaisen kalenterin mukaan 15-vuotias.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 018
 • Liked: 5951
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #293 : 18.07.2015, 01:38:50 »
Lainaus
KREIKKAA JA LEPOA

17.7.2015 TIMO SOINI

Olen puhunut tukipaketeista viisi vuotta. Sanottavani olen sanonut etukäteen – en jälkiviisaana. On tehty pahoja virheitä. Nyt ne käyvät kalliiksi, kaikissa tapauksissa.

Sitä vaihtoehtoa ei ole enää olemassa, mikä oli tilanne neljä vuotta sitten. Tiesin tuolloin, että pakettipolitiikka alkaa ja että se johtaa erilaisten mekanismien rakentamiseen. En halunnut niitä, koska pidin politiikkaa vääränä. Vein puolueen oppositioon.

Tuon  neljän vuoden aikana hallitus rynni mukaan tukimekanismeihin ja pääomitti ne. Vastustimme. Hävisimme. Nyt se ovat olemassa ja niihin myönnetyt rahat. Muiden antamana. Tätä muiden antamaa rahaa, ei mitään muuta tai uutta, käytetään jos sopimus tehdään.

Perussuomalaisten äänestäjät haluavat, että puolue vaikuttaa. Se onnistuu jotenkin myös oppositiosta käsin, mutta valta on hallituksella. Oikein tai väärin, näin on marjat.

Hallitus on ollut kasassa kuusi viikkoa. Mikähän luotto meillä olisi, jos osoittautuisimme kuuden viikon kansanpuolueeksi. Maa menisi uusiin hajotusvaaleihin. Ei Suomea voi jättää tuuliajolle. Tukipaketti menisi eteenpäin tomitusministeriöistä opposition tuella, Talvivaara, Fennovoima, Mikrosoft…odottaisivat uutta hallitusta myöhäissyksyksi. Tuloksena uusi sekametelihallitus ja neljä hukattua vuotta. En halua sitä.

Tänään tuli julki hallituksen toimintalinja Kreikan esityksiin. Olimme Kreikan määräaikaisen euroeron kannalla. Emme saaneet sitä läpi. Se oli koko hallituksen kanta ja Perussuomalaisten linja. Tätä kantaa ei saatu läpi. Halusimme tätä, käteen jäi toinen. Siihen saatiin kova ehdollisuus.

Jos Kreikka kaatuu, se oli miljardilasku. Jos sitä tuetaan, sekin on kallis. Ikävä kyllä muita vaihtoehtoja ei ole enää olemassa. Tämän ihmiset ymmärtävät, kun se heille selittää.

Minua on haukuttu huolella. Eniten ne, jotka ovat itse tukihäkkyrät rakentaneet. Farisealaista.

Nyt on aloitettu neuvottelut, joita Suomi ei olisi voinut estää. Hätätilamenettelyllä tai ilman. Lähtömme hallituksesta ei olisi auttanut itse asiaan yhtään mitään.

Olen saanut kansalaispalautetta. Viesti on ihan oikea.  Perussuomalaisten kohtalo ei voi olla kreikkalaisten kommunistien taskussa. Tämä kyllä ymmärretään, kun vähän mietitään.

xxx

Olen viimeksi ollut lomalla 30.12.2014. Siihen asti sinä päivänä, kun tuli huono galluptulos, 13,3 prosenttia, silloin oli monta neuvojaa, joiden opeilla niihin lukuihin olisi myös jämähdetty. Tehtiin toisin. Yhdessä tehtiin, minä johdin.

Minulla alkaa loma ensi tiistaina. Sitä ennen käyn vielä maanantaina Ulkoministerikokouksessa. Pyrsselissä .Kehiin palaan puoluekokouksessa kolmen viikon päästä.

Tänään tuli Hesarin gallup 17,6 prosenttia. Käytännössä sama kuin vaaleissa. Gallup tulee joka kuukausi myös YLE: ltä ja niitä tulkitsee samat sokeat taluttajat, jotka vielä vaali-iltanakin kommentoivat ennakkoääniä kuten vaalitulosta. Persut romahtaa….silloin ja nyt.

Seuraava hillotolppa kannatuksen suhteen on huhtikuussa 2019.Nyt taistellaan, puolue on Suomen toiseksi suurin. Sitä valtaa pitää käyttää. Kaikki ei mene meidän pillin mukaan, mutta moni asia myös menee. Autoveroa alennettin 200 miljoonaa ja kehitysapua leikattiin 300 miljoonaa.  Arvonlisävero ei nouse, takuueläke nousee, bensan verotus ei nouse…pitää uskoa omaan asiaan, eikä vollottaa.

Lepoa ja rauhaa.
http://timosoini.fi/2015/07/kreikkaa-ja-lepoa/
En ole koskaan käyttänyt maskia. Ikinä ei ole tarvittu työntää pumpulipuikkoa nenään. Joka aamu puuron sekaan tyrnimarjoja, mustikkaa, mustaherukkaa ja illalla kynsi valkosipulia pitävät taudit loitolla.

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 532
 • Liked: 5214
 • Generating Hatespeech since 2011
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #294 : 18.07.2015, 01:45:10 »
Hyväksyn linjasta tinkimisen tukipaketeissa ja maahanmuutossa, jos Soini saa sen vastineeksi homoliitot estettyä. :)

Mun puolesta jos kaksi aikuista miestä haluaa porata paskaa vaikka mailikaupalla, niin siitä vaan. Sama pätee matonpuremiseen, iha sama vaikka vetäis persialaista kotimaisen sijaan.

Mutta mä haluaisin EU:n pois mun kukkarolta ennenkuin mä vien kukkaroni pois EU:lta.

Tom Packalenin (PS) yritys tuottaa huonolaatuisia vihapuhetutkimuksia nuivia vastaan eikä kukaan PS:stä kommentoi asiaa.

https://hommaforum.org/index.php/topic,125944.msg3299671.html#msg3299671

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 239
 • Liked: 40417
 • Fucking hostile
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #295 : 18.07.2015, 01:53:48 »
Lainaus käyttäjältä: Timo Soini
Olen saanut kansalaispalautetta. Viesti on ihan oikea.  Perussuomalaisten kohtalo ei voi olla kreikkalaisten kommunistien taskussa. Tämä kyllä ymmärretään, kun vähän mietitään.

Minua ei kiinnosta pätkääkään Perussuomalaisten kohtalo. Minua kiinnostaa vain kotimaani Suomen kohtalo.

Timo Soini on nyt punnittu ja kevyeksi havaittu. Otti ulkoministerin salkun, vaikka oli tarjolla pääosa siinä näytelmässä, jota kritisoimalla on ainakin viimeiset viisi vuotta populistipuoluettaan vetänyt. Pthyi!
Vasemmistoliitto: "Verotetaan kaikkea sellaista, mitä ei vielä veroteta."

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 296
 • Liked: 42241
 • Hän tuhoaa ja tappaa, silti aina hymyilee
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #296 : 18.07.2015, 01:55:51 »
Ei sanaakaan taakanjaosta ja onnenonkijoiden elättämisen (perh.suk.) ihanuudesta. Nouu roplem.

"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Sitruunamelissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 536
 • Liked: 2004
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #297 : 18.07.2015, 09:51:40 »
Soini voitti hallituksessa pari pientä asiaa, ja hävisi kaikki suuret. Joku autoveron alennus on ihan HV-hommaa ja sitä samaa turhaa pyörittelyä, mitä edellisessä hallituksessa inhosin: leikataan tosta asiasta (tai korotetaan jotain veroa), jotta tohon toiseen asiaan voi laittaa enemmän rahaa. Tässä tapauksessa autoveron vähentämisellä (=vähemmän verotuloja) muka kompensoidaan jotain leikkauksia. Ja kehitysavun leikkaamisella kompensoidaan sitä, että maahan tulee ennätysmääriä mamuja, joiden kulut on kehitysavun leikkausta suuremmat. Selvä.

Käytännössä se suuri kuva ei muutu mihinkään: Suomen valtio joutuu ottamaan jatkuvasti velkaa kaikenlaisiin turhakkeisiin samalla kun täältä häviävät viimeisetkin yksityisen sektorin työpaikat. Tottakai ongelmat ovat osittain edellisten hallitusten aiheuttamia, mutta enpä luota nykyisen hallituksen pystyvän yhtään parempaan. Uskallus ei riitä siihen mihin sen pitäisi riittää, ei edes Soinilla, Sipilästä ja Stubbista nyt puhumattakaan.
Me pesemme itse vaatteitamme, laitamme itse ruokaamme, kärsimme kaikenlaisista asioista ja silti ihmiset eivät pidä meistä, turvapaikanhakija jatkaa.

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 252
 • Liked: 1376
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #298 : 18.07.2015, 10:28:08 »
Siinä että Suomi haluaa pitää Kreikan Natossa turvallisuuspoliittisista syistä olisi jotain järkeä jos Suomikin olisi Natossa.. Silloin Yhdysvallat voisikin uhata, että ei puolusta Suomea jos Suomi ei rahoita Kreikkaa .. Sillä näyttää siltä että NATO on luisumassa järjestöksi jota ylläpitää lähinnä Yhdysvallat. Suomi ei kuitenkaan ole Natossa (valitettavasti) joten Yhdysvallat hyvin mahdollisesti ei tulisi puolustamaan Suomea mikäli Venäjä hyökkää..

Venäjälläkin on rahahuolia eikä silläkään ole välttämättä varaa ruveta pitämään Kreikkaa pystyssä ja siten ostamaan kreikkalaisten suosiota..

Jos EU haluaa toimia humanisti ja luoda taas hyvät suhteet Kreikkaan, se voisi auttaa Kreikkaa luomaan oman valuutan ja ehkä vakauttamaan pankkijärjestelmän, mikä varmasti vaatisi rahaa.. Vielä kerran.

Omaan valuuttaan siirtyminen olisi iso haaste, mutta jos se o nistuisi, Kreikalla olisi kyllä sen jälkeen vähemmän ongelmia ja tukipaketit voitaisiin lopettaa.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 522
 • Liked: 4940
 • Sus siunatkoon
Vs: Soini ja Kreikan paketti
« Vastaus #299 : 18.07.2015, 10:32:10 »
Lainaus
KREIKKAA JA LEPOA

17.7.2015 TIMO SOINI

Olen puhunut tukipaketeista viisi vuotta. Sanottavani olen sanonut etukäteen – en jälkiviisaana. On tehty pahoja virheitä. Nyt ne käyvät kalliiksi, kaikissa tapauksissa.

Sitä vaihtoehtoa ei ole enää olemassa, mikä oli tilanne neljä vuotta sitten. Tiesin tuolloin, että pakettipolitiikka alkaa ja että se johtaa erilaisten mekanismien rakentamiseen. En halunnut niitä, koska pidin politiikkaa vääränä. Vein puolueen oppositioon.

Olen täydellisesti kyllästynyt omnipotentteihin johtajiin ja Timo Soini on yksi heistä. Omantunnonkysymys Timo Soinille: Onko puolueessanne muita ihmisiä?

Lainaus
Tuon  neljän vuoden aikana hallitus rynni mukaan tukimekanismeihin ja pääomitti ne. Vastustimme. Hävisimme. Nyt se ovat olemassa ja niihin myönnetyt rahat. Muiden antamana. Tätä muiden antamaa rahaa, ei mitään muuta tai uutta, käytetään jos sopimus tehdään.

Mitäh!? Aikooko Timo Soini jättää eurovelat maksamatta vai miten tämä pitäisi tulkita?

On tietysti hyvä asia, jos Timo Soinilla on jokin oma salainen pelikirja, jossa on kuviot tämän toteuttamiseen. Mutta itse kaipaan politiikkaan avoimuutta ja Timo Soininkin kuuluttamaan rehellisyyttä. Näihin arvoihin sopii huonosti omnipotentti johtamistyyli, omat salaiset pelikirjat ja lojaalit mitään kyseenalaistamattomat puoluesoturit. Tätä on jo tarjolla muissa puolueissa ihan tarpeeksi. Oliko Perussuomalaiset jokin vaihtoehto?
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi