Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - morrjens

Sivuja: [1]
1
Kalvoesitys on mainio ja havainnollistava. Ihan pieniä mietintöjä:

- Mamu-termin ylenmääräinen käyttö saattaa kalskahtaa kohdeyleisön korvaan. Jos se korvattaisiin neutraalimmalla maahanmuuttaja-sanalla, saavutettaisiin kenties asiallisempi sävy. Tällöin voisi olla todennäköisempää, että viesti menisi perille johonkuhun, jolle Homman kielipeli ei ole tuttua. Raa'at faktat kaipaavat asiatekstiä. Sen johdosta myös seuraava:

- Joidenkin kalvojen kieliasu on kömpelöhköä. Esimerkkejä:
  "autettaisiin paljon useampaa ja enemmän" - voisiko "ja enemmän" -osion tiputtaa?
  "vain somalit kokevat" - pieni alkukirjain
  "Tanskasta on irakilaisia mamuja palannut kotimaahansa mutta jatkanut tukien nostamista" - miten olisi vaikkapa "Tanskasta on palannut kotimaahansa irakilaisia maahanmuuttajia, jotka ovat jatkaneet tukien nostamista poismuutettuaan"

- Joissain kalvoissa jättimäinen otsikko on aivan kiinni bullet pointeissa, esimerkiksi kalvossa "Fakta: humanitaarinen maahanmuutto on tehoton tapa lievittää hätää." Tämä tekee kalvosta hälyisen näköisen. Kyseinen kalvo on muutenkin aivan täyteen ahdettu. Jos tekstiä pienennettäisiin vähän ja siirrettäisiin irti otsikosta, ja jos otsikkoa siirrettäisiin vaikkapa hieman alaspäin, kalvosta tulisi helppolukuisempi.

Näistä huolimatta, hieno tiivistelmä. Ajattelin alkaa linkittää sitä heti esimerkiksi Facebookissa eteenpäin.

2
Kylänraitti / Vs: Silminnäkijä: Romanit kouluun
« : 15.12.2010, 15:47:12 »
Eiköhän se ole se kulttuuri.

Lausutaan muuteen "KULTTÜÜRRRRRRIIIIIIIIIII", mahdollisimman kovaan ääneen.

3
Kylänraitti / Vs: Silminnäkijä: Romanit kouluun
« : 14.12.2010, 12:56:09 »
Mielenkiintoista sinänsä, että Suomi on kyllä kantanut oman kortensa kekoon romanien edestä - meillähän elätetään huomattavan suuri osa paikallisesta romaniväestöstä tulonsiirroilla. Ehkä meidän pitäisi sitten heittää vähän rahaa Romanian ja Bulgarian suuntaan, ne kun ovat liian köyhiä pitääkseen yllä länsimaista elintasoa romaneilleen.

4
Kylänraitti / Vs: Silminnäkijä: Romanit kouluun
« : 14.12.2010, 12:39:47 »
Voi herranen aika mitä multikultipropagandaa. Ensin olin että ei hitto, sitten olin että aahaahaha, sitten olin että ei s**tana. Pätkähän on nähtävissä osoitteessa http://areena.yle.fi/video/1532612 , ja siinä on kyllä kaikki:

- Talon yhdessä huoneessa on maakuoppa ulosteille. Sosiaalitukien lisäksi hän (perheen isä) kaivaa jätekasasta metallia.
- Tällä naisella on viisi lasta. kaikilla on eri isä. Kukaan lapsista ei käy koulua, kun ei ole varaa.
- Haastateltu romanitaho, joka selittää, että romaneihin ei saa suhtautua ongelmana, vaan että he ovat euroopan kansalaisia ja ansaitsevat samat kansalaisoikeudet. (Mutta heillähän on jo. Ei EU:n ulkopuolisia olisi päästetty Suomeenkaan ihan tuosta noin vain.)
- Ohjelman lopussa toimittajan muistutus siitä, että Suomessakin on oltu köyhiä mutta tätä nykyä PISA-tilastojen kärjessä, joten eikö romaneillakin olisi oikeus samaan.

Olisipa kansallinen TV-lupamaksu tullut voimaan niin olisi pässyt mukaan rahoittamaan vasemmiston vaalikampanjaa, nyt joudun ainoastaan katsomaan leuka lattialla miten röyhkeän poliittisesti värittynyttä tavaraa YLE tuottaakaan. Mukaan on vielä saatu Ajankohtaisen kakkosen mainos, jossa kysellään, onko porvarihallitus paha kun se ruoskii nuoria.

5
Onnistuin screencappaamaan Helsingin sanomien uutisnoston ennen kuin toimituksen itsesensuuri iski päälle. Ainakin se on nähtävissä, että kuka tahansa ulkomaalaistaustainen on "mies" tai "nainen".

Sivuja: [1]