UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2016-08-04 YLE: Kontulan ostoskeskus elää monikulttuurista nousukautta  (Luettu 33214 kertaa)

keski-ikäinen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 271
 • Liked: 321
Katselin puoli yhdeksän uutiset ja tajusin monikulttuurinen unelma elää vahvana, kiitos YLE, kiitos hallitus, kiitos te paremmat ihmiset.

Minulle tuli tuosta uutiskoosteesta mieleen että onko siis HIANOA että ostarit muuttuvat 10€ partureiksi? Milläköhän se parturirassu elää kun pitäisi ne verot ja muut velvoitteet maksaa? Vai kelpaako kehitysmaalaiselle köyhyysrajalla roikkuminen, tai peräti laittoman rinnakkaisyhteiskunnan luominen? Vanhoille ostareille?

No mitä sitten että joku pitää maustetusta ruoasta? Ei kai sitä tarvitse toiselta puolelta maapalloa rahdata kokkia tekemään. HIANOUShan tässä taas oli se että aikuisten oikeasti se ravintolanpito pelkkää ruokaa tekemällä ei oikein kannata, ja pottunokka tietää sen. Vai onko tässäkin oletuksena että kyllä se köyhyysraja kelpaa kehitysmaalaiselle tai sitten rinnakkaisyhteiskunnassa eläminen.

Että se on HIANOA kun ne alueet jotka ei nyt ole kovin trendikkäitä viherpiipertäjille voidaan muuttaa ihan muuksi ja jossa he vieraillessaan tuntevat itsensä vähän paremmiksi ja hyvemmiksi ihmisiksi, alkuperäiset köyhät possut kelpaavat kaikkien pilkan kohteeksi.

Miksi sulemi leikkaa tukkaa 10eurolla? Siksi koska uusi yritys saa kaikki mahdolliset tuet ja starttirahat, kun ne loppuvat paikka konkurssiin ja tilalle tulee serkkupoika uuden yrityksen kanssa joka kerää tuet ja... kaikki toimii hyvin niin kauan kun siihen on varaa, sitten mikään ei toimikaan. Mutta se on sitä monikulttuuria se.

Mok

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 551
 • Liked: 398

En ole kuullut että kukaan sosiologi olisi oikeasti vielä miettinyt mitä suuri korkeasti koulutettujen ihmisten määrä todella tarkoittaa yhteiskunnan dynamiikalle. Pahahan se on tutkainta vastaan potkia. Kun korkeasti koulutettuja on yhteiskunnassa liikaa, niin aletaan päätyä täyteen hulluuteen kuten ajatuksiin että moskeija edustaa suvaitsevaisuutta ja olutbaari ahdasmielisyyttä. Ihmisen tärkein tarve on hajurako.

Opiskelupaikkoja onkin vuosikymmenten aikana lisätty ja maistereita ym. tuotettu. Nyt kuitenkin työmarkkinat ovat pullollaan kaikenlaisten alojen maistereita ym, joiden tutkinnoilla ei tee käytännössä yhtään mitään. Tutkinto on vain sellainen "check", että kaveri kuuluu "meihin", eikä ole jokin Kontulan junttimies tai nainen.

Tutkimusta asiasta en ole tehnyt, mutta vanhan sosiologin silmissä Argentiina on malliesimerkki maasta, jossa liian suuri koulutettu keskiluokka on tuhonnut maan talouden. Ison keskiluokan elintason ylläpitäminen vaatii niin suuren osan maan tuotannosta, että työn tekijöille jää mopen osa. Rahaa eikä motiivia tuotannon kehittämiseen ei ole ollut vuosikymmeniin. Vähitellen tuontannon rakenne on  yksipuolistunut; teollisuus on kuihtunut. Väkeä työllistää hallinto ja palvelut, mutta niiden varassa ei elintasoa pysytytä ylläpitämään, Jonkun pitäisi tienata se ensimmäinen peso, nyt vain maatalous on kilpailukykyinen maailmanmarkkinoilla. 

Suomen tie näyttää olevan Argentiinan tie; teollisuus kuihtuu ja keskiluokka kasvaa. Meillä ei maatalous kannata, mutta metsäteollisuus näyttää pärjäävän. Kulutustason ja palvelujen ylläpitämiseen se ei riitä - velkaa on otettava.

jahve

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 009
 • Liked: 401
Töistä tullessa voisi kyllä joku päivä kokeeksi hakea mukaan annoksen syyrialaista ruokaa ihan mielenkiinnosta.  :)

Mutta vaikka se olisi hyvääkin, se ei ole peruste sille, että täällä notkuu tuhansia syyrialaisia fattapummeina.

Siinä aukion kohdalla kulmassa entisen parturin  tiloissa on ihan  Ok ruokapaikka, tekevät "kebabbia"  selaiseen grillattaan tikkuun

klovni

 • Vieras
Selvittelin eilen aikani kuluksi toimittajan ja haastateltavien taustoja. Toimittaja on 30-vuotias Tampereen yliopiston opiskelija, joka siis on opiskellut 10 vuotta julkisen sektorin laskuun. Työskennellyt aiemmin mm. Demissä ja NYT:ssä, josta sitten siirtynyt YLE:een kenties yt-neuvotteluiden ajamina. Ylehän on turvapaikka monelle kaupallisesta mediasta ulos tehostetulle.  Toimittajan twitterissä on 5 vuoden ajalta melkein 2 000 viestiä, joista kävin läpi kaksi viimeistä vuotta. Niissä ei ollut sanaakaan asiaa. Tweettien ja FB:nsä perusteella aikuinen lapsi, asuu vuokralla (pummii FB:ssä alle markkinahintaista kantakaupungin kämppää) ja matkustaa julkisella liikenteellä. Ei siis omista mitään eikä ole kenestäkään vastuussa. Ei erityisen poliittinen, mutta perus homo- ja paavoarhinmäkilinkit tottakai löytyy eli ns. muotinsa mukainen.

Toisin sanoen tällaisellä höttötytöllä ei ole mitään käsitystä mistään, mutta se ei toki estä Yleä palkkaamasta häntä journalistiksi. Aika paljon juuri tähän, jopa karikatyyrimäiseen tytsyyn, perustuu moni suomalainen itsetuhoinen politiikka. Ei näillä vain ole hajua maailmasta.

Eikä tytsy tietenkään ollut vähäkään kaivanut haastateltaviensa taustoja. Ko. syyrialaisen ravintolan pitäjän kuvassa esiintyvän pojan FB-profiilissa haistatellaan v*ttua vähän joka suuntaan, keskisormi pystyssä siellä täällä ja tykätään potkunyrkkeilystä, vanhoista bemareista, jalkapallosta ja toki suomalaisista naisista.

Tähän kaikkeen tiivistyy aika hyvin se, miksi Helsinki on niin epämiellyttävä paikka ja miksi sieltä käsin johdettu politiikka ja media tekevät tuhoaan koko maahan.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 291
 • Liked: 22303
 • Yksisanaisten aforismien ministeri
Lainaus
Eikä tytsy tietenkään ollut vähäkään kaivanut haastateltaviensa taustoja. Ko. syyrialaisen ravintolan pitäjän kuvassa esiintyvän pojan FB-profiilissa haistatellaan v*ttua vähän joka suuntaan, keskisormi pystyssä siellä täällä ja tykätään potkunyrkkeilystä, vanhoista bemareista, jalkapallosta ja toki suomalaisista naisista.

Kiitos jäsen klovnille penkomisesta.

Nyt meni tuo syyrialaisten ravintola osaltani boikottiin.

Olisin mielihyvin käynyt tutustumassa siellä syyrialaisiin ruokiin, mutta jos henkilökunnassa on tuollaista stereotyyppistä, ihmisvihamielistä ja machoilevaa Lähi-Idän narsistia, joka mielellään vähän kurittaa suomalaista miestä samalla kun lääppii kaikki suomalaiset naiset, niin saavat pitää puljunsa - minä sen sinne rahojani kanna!

Toivottavasti menee konkurssiin ja hyypiöt häipyvät takaisin aasivankkurimaahansa tappelemaan keskenään. 
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 168
 • Liked: 20926
 • Blues for Allah
Hienoa taustatutkimusta klovnilla. Tervetuloa! 8)
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

rähmis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 006
 • Liked: 4662
 • luihuileva ketku
  • rähmiksen sikolätti
Hienoa taustatutkimusta klovnilla. Tervetuloa! 8)

Juu, väkevä ensipostaus!
Kiva Homma^^^ - rähmiksen sikolätti

oOoOoOoOoOoOoOoOoO

(http://raehmis.files.wordpress.com/2011/04/etiopianbee.gif)

klovni

 • Vieras
Omat kokemukseni Kontulasta päättyvät 1990-luvun loppuun, jolloin silloinen tyttöystäväni muutti sieltä pois. Tuolloin Kontulan metroaseman seudun keskeinen ongelma oli aikuisväestön työttömyys ja siitä seuraava pienituloisuus. Alueella asui kuitenkin pääosin tervehenkisiä suomalaisia, jotka ymmärsivät mistä leipä tulee tai ei tule. Esimerkiksi alueen partiolippukunnat olivat isoja ja aktiivisia. Tuolloin ja edelleenkin Helsingin 10 halvimman alueen joukossa on 7 metro- tai juna-asemaa. Tuntuu raskaalta ajatella, että juuri näitä alueita rasitetaan haittamaahanmuutolla eniten. Mutta se juuri on helsinkiläisen sosialismin logiikka ja asialle ei paljon muuta voi tehdä kuin minimoida rajat ylittävä haittamaahanmuutto, sillä näille alueille tulijat juurikin valuvat ajan oloon. Edelleen raskaalta tuntuu miettiä sitä, miten em. uudet ongelmat kuormittavat entisestäänkin haastavassa asemassa toimivia lastentarhoja ja peruskouluja näillä alueilla vahvistaen huono-osaisuuden periytymistä sukupolvelta toiselle alueella.

Kantakaupunkilaiselle aikuiselle lapselle Kontula on toki eksoottinen elämysmatka, jota etninen ruoka mukavasti maustaa. Noita toimittajan tweettejä lukiessa tuli mieleen, että ainoa keino erottaa 16- ja 30-vuotiaan Ylen toimittajan tweetit toisistaan on se, että Ylen toimittaja tekee vähemmän kirjoitusvirheitä.

Etnistä ihquilua kuvaa hyvin se, että jos ko. ravintolan pitäjän pojan FB olisikin suomalaisen nakkikiskan pitäjän kantis, olisi kyseessä selvästi aggressiivinen väkivallan ihannoija ja sovinistinen luonnon vihaaja. Mutta (selittämätön) siirtyminen Damaskoksesta Lahteen ja sieltä Kontulaan toki muuttaa asian täysin. Näinhän se on koko maahanmuutossa: sotaa pakenevat raavaat miehet, jotka jättävät perheensä jälkeen muuttuvat sortokulttuurin edustajista uhreiksi päästyään Suomen rajojen sisälle. Kiellettyä on edes kysellä taustoja tai motiiveja, mikä tosin olisi käytännössäkin mahdotonta, sillä mitään todisteita ei tietysti ole.

Asiaan suoraan liittymättä suosittelen katsomaan 37 minuutin opetusvideon USA:n Naval Academyn kurssista, missä kerrotaan Israelin tavasta ehkäistä haittamaahanmuuttoa/terrorismia. Sekin on raskasta katsottavaa, koska videota katsoessa tajuaa, että Euroopassa on tehty juuri ne virheet, jotka Israel on kantapään kautta oppinut välttämään: https://www.youtube.com/watch?v=S0S_wFhowEQ


rähmis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 006
 • Liked: 4662
 • luihuileva ketku
  • rähmiksen sikolätti
Hiiligrillit ja halal-liha-autot syrjäyttivät kaljahanat Kontulan ostarilla

KOLMEN konkurssin mies tarttuu pitkään, terävään veitseen ja paljastaa mehevän, punaisen lihan. Tämä asiakas haluaa ostaa vain puolikkaan vesimelonin, joten Kontulan ostarin Bazaar Marketin kauppias Hawraz Rashad ottaa ja puolittaa.

Kreikkalaiset 13–14 kilon vesimelonit ovat myymälän päivän vetonaula. Oluttarjouksia Bazaar Marketissa sen sijaan ei ole, ja nyt on tultu siihen pisteeseen, ettei olutta saa itähelsinkiläisen ostarin kaikista ravintoloistakaan.

OLLAAN seudulla, josta kaupunginjohtaja Jussi Pajunen halusi alle kaksi vuotta sitten ajaa häiriöbaarit pois kieltämällä ne. ”On pubistumisilmiö”, Pajunen sanoi silloin. ”Pitäisi kieltää toimintoja, jotka aiheuttavat häiriötä ympäristölle.”

Kaupunginjohtajan toivetta ei kuitenkaan kuultu: kukaan ei kieltänyt mitään. Jotain silti tapahtui.

”Maailma on vain tässä välissä muuttunut”, arvioi ostoskeskuksen yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Jenni Keskinen. ”Niin Kontulassa kuin muuallakin Suomessa vaikuttaa vähän siltä, että pelkällä kolmosoluella on vaikea menestyä.”

Siihen taas on Keskisen mielestä kaksi syytä, koska oluen ystäviäkin on kahdenlaisia. Toiset vaativat monipuolisuutta ja laatua, ja toiset jäävät Viron-tuomisineen kotisohvalle.

”Tuonti vaikuttaa niihin, jotka kilpailevat hinnalla.”

EI SILLÄ, ettei Kontulassa edelleen olisi kaljabaareja. ”Äkkiä laskien ainakin yhdeksän tai kymmenen”, laskee Jörgen Metz ja kurvaa rollaattorillaan ulos kukkakaupasta. Näyttävä kimppu menee 85-vuotiaalle äidille. Onko ostari hänen mielestään jotenkin muuttunut?

”On tullut uusia ruokapaikkoja ja ulkomaalaisia vaikka kuinka paljon”, Metz arvioi. ”Tutut on sanoneet, että ruokapaikat ovat ihan hyviä. Mutta ei se mun mielestäni ole hirveästi tätä paikkaa rauhoittanut. Illalla on aikamoinen meininki, ja mustalaisia pyörii pilvin pimein.”

Bazaar Marketinkin naapurissa on baari. Sen nimi on Mopo Baari.

”Se on Kontulan kiltti baari”, kauppias Rashad luonnehtii.

Viime huhtikuussa Mopo Baarissa esiintyivät sellaiset nimet kuin Circuit Bending sekä Synamiitti, kun Kontulan ostarilla järjestettiin muusikko Jimi Tenorin aloitteesta ensimmäinen Kontula Electronic -festivaali.

”Oli helppo järjestää festari: kun baarit olivat siinä valmiina, ei tarvinnut kuin tuoda ohjelma”, Tenor kertoo. Baarien omistajat tosin olivat aluksi hieman kujalla. ”He eivät olleet ikinä järjestäneet kuin korkeintaan karaokea. He kyselivät, pitääkö heidän maksaa. Ja kun he kuulivat, että keikka on kolmen kuukauden päästä, se oli heille jotain aivan mystistä tulevaisuutta.”

Tenor lupaa, että Kontula Electronic saa jatkoa. Tulevanakin viikonloppuna Kontulan ostarilla on festarit, kun siellä järjestetään ensimmäistä kertaa aikaisemmin läheisessä puistossa pidetty Kontufestari.

”Ostari on ainakin vähän urbaanimpi paikka kuin puisto, ja nyt ihmiset voivat festarin yhteydessä tutustua ostarin ruokamaailmaan”, sanoo juhlaa järjestävän Kontukeskuksen toiminnanjohtaja Larri Helminen.

OSTARIN uusi ruokamaailma on kansainvälinen: on ainakin turkkilaista, syyrialaista, nepalilaista ja kiinalaista, pizzerioista puhumattakaan. Hiiligrillit käyvät kuumina ja halal-liha-autot kurvailevat, mikä vähän häiritsee osaa Himabaarin terassilla istuskelijoista. Heidän mielestään ulkomaalaistaustaisille eivät näet päde samat säännöt kuin muille.

Myös pubit ovat ulkomaalaisomistuksessa, mutta todellisia silmätikkuja niistä on oikeastaan vain yksi. Ihmiset etnisestä taustasta riippumatta viittilöivät sen suuntaan ja puhuvat huumeista.

”Se häiritsee meidän asiakkaitamme todella paljon”, sanoo kauppias Rashad. ”Naiset pelkää ihmisiä, jotka juo, eivätkä nuo ihmiset pelkästään juo. Eikä poliisi tee mitään.”

Kontulan uudet, kansainväliset yrittäjät ja olutbaarin terassikriitikot huolehtivat aivan samasta asiasta. Ettei poliisi jättäisi Kontulaa oman onnensa nojaan.

Himabaarin terassilla sentään on väkeä. Monella muulla ei, vaikka on ihan peruskaunis torstai-iltapäivä. Aurinkokin pilkistelee.

Yksinkertaisten, halpojen kaljabaarien taantuma ei ole mikään kontulalainen erikoisilmiö, mutta se on, että tällä ostarilla ne ovat saaneet rinnalleen vilkkaan etnisen elämänmenon ravintoloineen, kauppoineen ja partureineen. Tyhjiä liiketiloja ei juuri ole.

”Tuotakin kävi juuri karvaranteet katsomassa”, Asko Kuitunen kertoo ja osoittaa yhtä parturi-kampaamoa. ”Enemmän täällä on ulkolaisten kuin suomalaisten partureita, ja kohta ne tappelevat keskenään.”

HAWRAZ Rashadilla on yksi teoria sille, miksi Kontulan ostari kansainvälistyi.

Hän itse oli menossa alun perin liikkeineen Puotinharjun Puhokseen, mutta tuttavien vuokrasopimuksia katsellessa huomasi merkillisen asian: ”Vanhemmat ovat voimassa vuoteen 2020 ja uudemmat toistaiseksi, eli ne voi sanoa irti käytännössä koska vain.”

Puotinharjun ostoskeskus Itiksen pohjoispuolella on jo pitkään ollut etnisten kauppojen ja ravintoloiden keskus. ”Kun se lopetetaan, niin se bisnes siirtyy tänne, arvelen minä ja muut kaverit, jotka ovat avanneet paikkoja Kontulassa. Täällä voi kasvaa enemmän.”

Rashadin liiketila on myytävänä, mutta hän kertoo varmistaneensa, ettei liikettä voi noin vain heittää ulos. Onhan takana jo kolme konkurssia. Ensin kaatui Irakin-matkoja järjestänyt matkatoimisto kreikkalaisten lentoyhtiöiden mukana. Sitten meni kahvila ja pizzeria. Seuraavaksi Basaar Market menee verkkoon.

Hesari
Kiva Homma^^^ - rähmiksen sikolätti

oOoOoOoOoOoOoOoOoO

(http://raehmis.files.wordpress.com/2011/04/etiopianbee.gif)

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 092
 • Liked: 41359
 • Vaalivoitto
Lainaus
Rashadin liiketila on myytävänä, mutta hän kertoo varmistaneensa, ettei liikettä voi noin vain heittää ulos. Onhan takana jo kolme konkurssia. Ensin kaatui Irakin-matkoja järjestänyt matkatoimisto kreikkalaisten lentoyhtiöiden mukana. Sitten meni kahvila ja pizzeria. Seuraavaksi Basaar Market menee verkkoon.
.. ja sitten konkkaan (verot ym).   :D
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 804
 • Liked: 2438
Lainaus
Onhan takana jo kolme konkurssia. Ensin kaatui Irakin-matkoja järjestänyt matkatoimisto kreikkalaisten lentoyhtiöiden mukana. Sitten meni kahvila ja pizzeria. Seuraavaksi Basaar Market menee verkkoon.

Versus: suomalainen menee kerran konkurssiin ja maksaa siitä lopun elämänsä, joutuen samalla yhteiskunnan hylkiöksi.
Konkan tehnyt pottunokkayrittäjä ei "menekään verkkoon" vaan lopulta piinattuna ja kaiken menettäneenä hirteen...

Lainaus
Itsemurhien määrä oli suurimmillaan vuonna 1990, jolloin Suomessa tehtiin yli 1 500

http://www.stat.fi/til/ksyyt/2014/ksyyt_2014_2015-12-30_kat_006_fi.html
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 320
 • Liked: 6346
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women
monikulttuurisuuden nousukausi, länsimaisen hyvinvoinnin ja rahan tekemisen laskukausi
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

Augustus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 455
 • Liked: 985
Tuohon rähmiksen juttuun olisi paljon kommentoitavaa, mutta ei oikein nyt enää jaksa, tässä vain muutamia poimintoja tuosta HS:n jutusta
 • kaljahanat poistuvat, ei enää öriseviä persujuntteja
 • maailma muuttuu, sille ei voi mitään
 • uusia ruokapaikkoja, kansainvälinen ruokamaailma
 • vilkas etninen elämänmenomeno
 • ihquja festareita perinteisen junttikaraoken sijasta
 • ihana etnisten vaatteiden kirjo, ei mitään suomijunttien harmautta (oma lisäys ei ollu Hesarissa  :P)
Eli Helsingin kantakaupungista pääsee nykyään helposti metrolla ihastelemaan todellista kansainvälistä monietnistä meininkiä festareineen, jännittävinen makuelämyksineen. Kuulostaa ihan sellaiselta monikultturistin teemapuistolta, jossa voi käydä fiilistelemässä ja sitten voi mennä kotiin nukkumaan sinne turvallisille kotikulmille. Aamun alettua voi vaikka kirjoittaa jutun hesariin.

Tosin tämänkin eläintarhan pito tulee kalliiksi veronmaksajille.

caprifolium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 937
 • Liked: 1150
 • 00940
Miten niin monikulttuurista? Tämä kotilähiöni Kontula on mitä enenevässä ja värisevämmässä määrin muuttumassa somalialaiseksi monokulttuuriksi. Tai jos vähän laajennetaan, muslimimonokulttuuriseksi. Miten ihmeessä tuosta saadaan monikulttuurista? Eikös monikulttuurisuus tarkoita monia eri etnisiä kulttuureita samassa paikassa yhdessä eläen? Suomalaisesta kulttuurista en nyt edes mainitse, eihän meidän suomalaisten olemassaolosta ole median mukaan oikeastaan mitään muuta kuin haittaa täällä Kontulassakaan, me muodostamme niin sanotun haittakotimaassammeolon ja meistä on päästävä mitä pikimmin eroon, me olemme vain turhia esteitä halal-liha-autojen vapaalle liikkuvuudelle. Ja eihän meillä suomalaisilla oikeastaan mitään kulttuuriakaan ole, örinää vaan ja kaljahanoja.

Ja näin kauniina perjantai-iltana täällä Rinkebyssä, anteeksi, ei kun Kontulassa, leikkipuistossa tuossa ikkunani vieressä taas huudetaan ja kirutaan kurkut suorina voimalla kymmenien somalien, lasten ja äitien.Yhtään vaaleahipiäistä lasta ei leikkimässä taaskaan näy. Voi kun alkaisi pian sataa.

Ps. Ovat keksineet kivan leikin nuo vesselit: autoja tönitään niin, että hälyttimet alkaa huutaa. Sitä jatkuu sitten pitkälle yli puolen yön,  nyt juuri taas aloittivat.
« Viimeksi muokattu: 19.08.2016, 19:57:00 kirjoittanut caprifolium »
Mikä on tiedotusvälineiden perimmäinen tehtävä? Onko se informaation välittäminen, kansan sivistäminen, maailman muokkaaminen paremmaksi? Mutta paremmaksi kenen näkökulmasta?
- Suomen Kuvalehti 22/2012

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 291
 • Liked: 22303
 • Yksisanaisten aforismien ministeri
Lainaus
HAWRAZ Rashadilla on yksi teoria sille, miksi Kontulan ostari kansainvälistyi.

Ei Kontulan ostari ole kansainvälistynyt.

Se on islamisoitunut ja ghettoutumiskehitys on alkanut.

Kansainvälisyys on sitä myöden vain kaventunut.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 907
 • Liked: 18072
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Joko Kontulassa on ollut autopaloja? Jos ei, niin Kontula ei ole vielä tarpeeksi monikulttuurinen...
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 804
 • Liked: 2438
Lainaus
HAWRAZ Rashadilla on yksi teoria sille, miksi Kontulan ostari kansainvälistyi.

Ei Kontulan ostari ole kansainvälistynyt.

Se on islamisoitunut ja ghettoutumiskehitys on alkanut.

Kansainvälisyys on sitä myöden vain kaventunut.

Meillä päin sitä kutsutaan "takaperoitumiseksi".

Mikähän muumi siinä on, että toimittelijoilla on lakkaamaton hinku vetää jatkuvasti yhtäläisyysmerkit "kansainvälistymisen" ja "islamisoitumisen" välille?
Tai "monikultturisuuden" ja "islamisoitumisen" välille, vaikka yhtäläisyysmerkit pitäisi molemmissa vetää "kivikausistumisen" ja "islamisoitumisen" välille! 
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 368
 • Liked: 5718
Mitä ihmeen nousukautta, kuulostaa taantumalta!!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Marius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 651
 • Liked: 2328
 • Normaali erilainen.
Kontulan ostoskeskus on muuttunut kansanvälttelemäksi.
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 291
 • Liked: 22303
 • Yksisanaisten aforismien ministeri
Mitä ihmeen nousukautta, kuulostaa taantumalta!!

Mutta virallisen dogman mukaan muslimisaatio tarkoittaa nousukautta.

Kysy vaikka Hesarista.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Marius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 651
 • Liked: 2328
 • Normaali erilainen.
 Jos HS:ltä kysyy niin:

"Se on ko tuulee huutaas". (Esko Nikkari, elokuva Pohjanmaa).
« Viimeksi muokattu: 19.08.2016, 23:18:53 kirjoittanut Marius »
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 342
 • Liked: 3664
Osa ihmisistä on hulluja. Kaikki vierasperäinen on heistä pelkkää hyvää. Kaikki suomalainen on heistä taantumusta. Mikään määrä annettua elättirahaa ei vaikuta heidän mielipiteeseen. Eikä se, että joku saa kusettamalla omat liiketoimensa kannattamaan. Millään järkiasialla ei ole mitään tekemistä heidän ajattelun kanssa.  Tässä juuri törmäsin eräässä keskustelussa ihmiseen, jonka mielestä tuottava ja työllistävä suomalainen teollisuusyksikkö pitäisi saada pois Helsingistä ja tilalle kulttuurikeskus. Eli työpaikat ja tulot pois ja paikalle joku soittamaan bongoja yhteiskunnan tuella.

Tämä jengi herää vasta, kun julkinen velanotto loppuu ja heidän toimeentulonsa yhteiskunnan rahoista.
Vanhojen sosialistien kädet ovat lasten veressä - punainen viiva kulkee Prahasta Magadaniin.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 243
 • Liked: 18339
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
No, niin kauan kuin ghetto on Kontulassa, ghettokamaa myydään tiskin yli tai ali.

"Nousukausi" on aika vahvasti sanottu, mutta onhan sossulla vielä ostovoimaa.

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2891
Osa ihmisistä on hulluja. Kaikki vierasperäinen on heistä pelkkää hyvää. Kaikki suomalainen on heistä taantumusta. Mikään määrä annettua elättirahaa ei vaikuta heidän mielipiteeseen. Eikä se, että joku saa kusettamalla omat liiketoimensa kannattamaan. Millään järkiasialla ei ole mitään tekemistä heidän ajattelun kanssa.  Tässä juuri törmäsin eräässä keskustelussa ihmiseen, jonka mielestä tuottava ja työllistävä suomalainen teollisuusyksikkö pitäisi saada pois Helsingistä ja tilalle kulttuurikeskus. Eli työpaikat ja tulot pois ja paikalle joku soittamaan bongoja yhteiskunnan tuella.

Tämä jengi herää vasta, kun julkinen velanotto loppuu ja heidän toimeentulonsa yhteiskunnan rahoista.

Useimmat siitä jengistä ei herää edes silloinkaan, vaan järkähtämättömällä varmuudellaan syyttävät tapahtuneesta "rasistista suomalaista sisäsiittoisuutta" ja aloittavat kaikki mahdolliset vastatoimet kohdistaen ne kaikkiin, jotka vielä uskaltavat olla erimieltä. Erimielisiin kohdistuvat desimaatiopyrkimykset alkavat aina vasta silloin, kun erimieliset eivät enää tuota yleistä vaurautta hullujen haaskattavaksi.

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 342
 • Liked: 3664

Useimmat siitä jengistä ei herää edes silloinkaan, vaan järkähtämättömällä varmuudellaan syyttävät tapahtuneesta "rasistista suomalaista sisäsiittoisuutta" ja aloittavat kaikki mahdolliset vastatoimet kohdistaen ne kaikkiin, jotka vielä uskaltavat olla erimieltä. Erimielisiin kohdistuvat desimaatiopyrkimykset alkavat aina vasta silloin, kun erimieliset eivät enää tuota yleistä vaurautta hullujen haaskattavaksi.

Taidat muuten olla oikeassa.
Vanhojen sosialistien kädet ovat lasten veressä - punainen viiva kulkee Prahasta Magadaniin.

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 907
 • Liked: 18072
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Lainaus
halal-liha-autot
WTF?  Joko Kontulassa kirjastoauto on vaihtunut koraaniautoksi?
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 296
 • Liked: 11576
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
Lainaus
halal-liha-autot
WTF?  Joko Kontulassa kirjastoauto on vaihtunut koraaniautoksi?

Kontula on kehittymässä Rosengårdin tapaiseksi lähiöksi kiihtyvällä vauhdilla.
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

caprifolium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 937
 • Liked: 1150
 • 00940
Käyn tuossa ostarilla päivittäin kaupassa, ja olen kiinnittänyt huomiota, että noissa Hesarin mainitsemissa etnisissä ruokapaikoissa ei muuten juuri koskaan ole asiakkaita paria ihmistä lukuunottamatta. Ainoa poikkeus on nepalilainen Sagun, joka onkin ollut paikoillaan jo muuraman vuoden, siellä käy ilmeisesti enemmänkin väkeä syömässä. Sushiakin sieltä saa, ja ruokalista on muutenkin erilainen kuin nuo muut kebabhiiligrillipöperöt. Suosituin, viihtyisin ja paras ruokapaikka Kontulan ostarilla on Helmigrilli, ja kuinka ollakaan, se on vaatimattomasti ihan vaan tavallinen suomalainen ruokapaikka tavallisine ruokalistoineen. Tutahan Hesari ei tietenkään jutussaan kerro ollenkaan.
Mikä on tiedotusvälineiden perimmäinen tehtävä? Onko se informaation välittäminen, kansan sivistäminen, maailman muokkaaminen paremmaksi? Mutta paremmaksi kenen näkökulmasta?
- Suomen Kuvalehti 22/2012

Koekaniini

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 422
 • Liked: 1789
 • Original tuohikenkä
Todella laadukkaita postauksia tässä topcissa, kiitoksia kaikille kirjoittajille, en voi kaikkia "likettää".

Sellaista olisin kysynyt että onkohan pääkaupunkialueella asuvat mamut ikinä käyneet muualla suomessa(töissä, lomilla)?
Pääkaupunkialueen tietyistä mamuista olen saanut sellaisen kuvan että he pyrkivät erottumaan ja eristäytymään valtaväestöstä omille alueilleen ja omiin ryhmiinsä vaikeuttaen näin omaa kotoutumistaan, eikä halusta "sulautua" valtaväestöön voida juurikaan puhua.
Muualla suomessa ei minusta tällaistä "eriytymiskulttuuria", ainakaan noin silmiinpistävän vahvana esiinny, tarkoitan lähinnä että kaapuihin pukeutuneita mamu-naisia ei kaupunki/kyläkuvassa näy vaan pukeutuminen on vähemmän erikoista. Ja käyttäytyminenkin on hillitympää.

Onko tähän syynä mamujen pienempi keksittyminen per alue, jolloin he haluavat sulautua joukkoon, vai onko kyseessä pääkaupungin jonkinlainen epäonnistuminen kotoutuksessa?

Tämä on minusta siitä mielenkiintoinen kysymys siinä mielessä että onko pk-mamuilla mitään käsitystä millainen paikka oikea(juntti) Suomi on? Eihän muualla Suomessa katseltaisi että paikallisen ostarin ottaisi iltaisin saalistava mamujengi tilana haltuunsa.
  ???
#I wont ride with you

"muistakaa orjalaivojen terva ja inkojen kulta, vitun rasssitistit"  :'(

jahve

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 009
 • Liked: 401
Käyn tuossa ostarilla päivittäin kaupassa, ja olen kiinnittänyt huomiota, että noissa Hesarin mainitsemissa etnisissä ruokapaikoissa ei muuten juuri koskaan ole asiakkaita paria ihmistä lukuunottamatta. Ainoa poikkeus on nepalilainen Sagun, joka onkin ollut paikoillaan jo muuraman vuoden, siellä käy ilmeisesti enemmänkin väkeä syömässä. Sushiakin sieltä saa, ja ruokalista on muutenkin erilainen kuin nuo muut kebabhiiligrillipöperöt. Suosituin, viihtyisin ja paras ruokapaikka Kontulan ostarilla on Helmigrilli, ja kuinka ollakaan, se on vaatimattomasti ihan vaan tavallinen suomalainen ruokapaikka tavallisine ruokalistoineen. Tutahan Hesari ei tietenkään jutussaan kerro ollenkaan.

Helmi on kyllä hyvä  http://www.helmigrilli.com/ ja jos haluaa vaihtelua Itiksen tarjontaan niin Kontulaan ja Helmeen kannattaa tulla. Autopaikatkin kätevästi hallissa kerrosta alempana.

Tagit: