Kirjoittaja Aihe: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)  (Luettu 627877 kertaa)

Kommunisti-muslimi

 • Vieras
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1440 : 18.06.2018, 06:55:08 »
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/11/18/konnunsuon-kaalet

Kannattaa kuunnella kohdasta 18 minuuttia alkaen mitä toi nainen selittää. Noin minuutin pätkä todella tanakkaa tekstiä. Juuri tuolleen pitääkin toimia. Meillä valtaväestön edustajilla on paljon opittavaa mustalaisilta.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 091
 • Liked: 11072
 • Anyone?
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1441 : 18.06.2018, 08:43:29 »
Tämän ketjun innoittama piti käydä tsekkaamassa, mitä kuuluu entiselle menopelille, kun se on nyt Trafissa ilmaista. Myin se nuorelle romani herrasmiehelle. Tulokset näkyy liitteenä olevassa kuvassa.

https://asiointi.trafi.fi/fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/tarkista-ajoneuvon-rekisteritiedot
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 742
 • Liked: 1583
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1442 : 18.06.2018, 09:26:25 »
^ ;D

Tämä aika on jotenkin yliherkkyydessään ja överiksi vedetyssä pallerointihuumassa saanut mannet oikein joukolla entistäkin röyhkeämmäksi. Ei tarvitse välittää yhtään mistään seuraamuksista(no ei ne ennenkään ole välittänyt..) kunhan nykäisee valtaisan loukkaantumisilmiön päälle ja aloittaa mahdollisimman kovaäänisen pöyristymisen.
Näitä uutisenkaltaisia pläjäyksiä on nyt jotenkin tiheämmin vai onko kesä saanut mannet "töihin"?
Eilen olin tarvikeostoksilla Puuilossa ja mannelavetti oli manneparkissa ovien vieressä keskellä ajoreittiä , parkkiruutujen vieressä tietenkin.Suomalaiset katselivat vain (kuten itsekin) typerää ylimielistä mölinäkäytöstä.
Mistähän se manneparkojen kokema "rasismi" mahtaakaan kummuta?
Vitsihuumoriahan tuosta Puuilo-manneilusta voi hakea sen kautta että Puuilo on lähinnä työkalukauppa jossa päivisin näkee yleensä riipputaskuhousu-ukkoja!
Mutta pari rahtihametta vetää varmasti mukavasti myytävää tavaraa - öljyjä, työkaluja jne.

Joker

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 906
 • Liked: 2517
 • Helsinkiläistaustainen
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1443 : 18.06.2018, 09:59:49 »
Romanit ovat omalla tavallaan lahjakkaita raha-asioissa, siis rahan huijaamisessa tavalla tai toisella ja nykyisessä ilmapiirissä ovat huomanneet että korvausten vaatiminen kaikesta syrjinnästä on tehokas tapa.

Kuuluttaisin kuitenkin median vastuuta tässäkin asiassa. Kuinka ihmeessä iltapäivälehdet saavat tiedon siitä että tivolissa on soitettu loukkaavaa musiikkia juuri kun manneperheen lapsonen on ratsastanut karusellin hevosella? Romanien syrjintäuutiset ovat varmaan kohta STT:n tiedotteissakin mukana jotta iltapäivälehdet osaavat nostaa ne lööppeihin.

Eli kyllähän Allan ja Miranda osaavat nykyisin itse soitella lehtiin ja kertoa kokemastaan syrjinnästä. Siellä sitten heikkolahjainen toimittaja kuuntelee ja tekee asiasta jutun saadakseen palstatilaa. Mannet taas toivovat saavansa yritykseltä helpommin korvauksia "sopimalla asian" kuin ottamalla ytheyttä yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistoon, joka tarvittaessa auttaa auliisti tutkintapyynnön tekemisessä syrjinnästä. Kun asia menee silloin tuomioistuimen kautta niin rahojen saaminen voi kestää yli vuodenkin. Siinä mielessä on tehokkaampaa kokea syrjintää mahdollisimman paljon ja soitella asiasta lehtiin ja toivoa että yrittäjä ottaa yhteyttä ja pyrkii sopimaan asian = maksaa manneille rahaa.
Shaving primate Fahad Firas - Pelastakaa sotalapsi Fahad Firas

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 742
 • Liked: 1583
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1444 : 18.06.2018, 10:10:03 »
Tuo on totta ^. Lisäksi hommaa helpottaa manneiltakin löytyvät tallennusvälineet ja (demlajengin mielestä) hirveisiin vääryyksiin sortuvat suomalaiset työntekijät.
Mannet tietenkin osaavat ammattikriminaaleina käyttää hyväkseen jonkun hyväuskoisen kesätyöntekijän viattoman suoraa suhtautumista "niihin".
Median ääliöt ovat tietenkin loukattujen puolella, asiasta huolimatta.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 851
 • Liked: 10216
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1445 : 18.06.2018, 10:24:49 »
Kyllä tässä on ihan oikea rasismiongelma. Romaniyhteisö suhtautuu muihin etnisiin ryhmiin kyräillen ja jotkut romanit varastavat muiden etnisten ryhmien omistamista liikkeistä.

Ongelma on romanien rasismi muita etnisiä ryhmiä kohtaan. Siitä kumpuaa suurin osa näistä ristiriitatilanteista.

Media yllyttää romaneita yhä suurempaan rasismiin. Tuo tivolijuttu on osa rasistista kampanjaa. Tämäkin ilmiö on tuttu USA:sta, jossa media yllyttää mustaa väestöä tekemään rasistista väkivaltaa muita etnisiä ryhmiä vastaan.

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 388
 • Liked: 5691
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1446 : 18.06.2018, 12:25:24 »
Lainaus käyttäjältä: Loukkaantunut romani
Se on ilmiselvä vale, sillä selvitimme, ettei tivolissa ollut muita romaneja. Jos olisi ollut, en olisi voinut käyttää vain t-paitaa. Se olisi ollut loukkaavaa.

Mitä tämän selvittäminen käytännössä tapahtuu, ja pitävällä tavalla? Kun romani menee johonkin julkiseen tilaan, käydäänkö saman tien kyselemässä kaikki paikalla olijat identifikoiko joku itsensä romaniksi? Vai "huh, ei oo kellään takkia päällä +25c lämmössä joten ei oo muita!" ja samantien takki pois päältä että voi olla kuten normaalit ihmiset. Mutta jos siellä oli joku jo aikaisemmin vastaavalla asialla ennen tätä, ei tämäkään päättely pidä. Ja meille on kerrottu, että ulkoisten etnisten piirteiden perusteella profilointi on ehdoton nounou. Ja näin yleisesti, miten vatun vaikeeksi joidenkin pitää elämänsä tehdä?!
Liekö olemassa jokin Romani-App, jolla kerrotaan väistövelvollisuudet. Päättäjät hoi! Missähän kohtaa Suomen laissa säädetään paidattomuudesta tai toisen väistämisestä. Romanien tapakulttuuri rikkoo lakia selkeästi monin kohdin: Muuttoluvat, kerrostaloasuminen ja niin edelleen. Kuten tässä tahattomassa freudilaisessa lipsahduksessa huomataan, tavat istuvat syvässä ja ovat selkeästi perustuslain vastaisia. Pukeutumisen pakollisuus riippuen toisesta romanista alueella on suoraan perusoikeuksien vastaista. Romanien rinnakkaisyhteiskunta on purettava ja sitä ei missään mielessä saa tukea kunnallisin tai valtakunnallisin sormienläpikatsomistalkoiden kautta. Se, että osa romaneista kokee elävänsä jonkin muun kulttuurin kuin suomalaisuuden ehdoilla on väärin. Tätä pelleilyä vielä tuetaan päätöstentekijöiden toimesta. Hametuet, asuntojen valkkaus, vaikeneminen haasteista, muuttolupien kysyntä ja paljon muuta.

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 138
 • Liked: 13904
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1447 : 18.06.2018, 12:35:03 »
Mutta nehän juuri ovat niitä rikkauksia, jotka meiltä puuttuvat.
Minua ihmetyttää se, että julkisella paikalla romppujen pitää alkaa vetämään takkia niskaan jos paikalla on muita romppuja ja että tämä koetaan rikkautena. Kävelen taas kohta Kampista Steissille. Matkalla tulee vastaan tuhat suomalaista t-paidassa tai vastaavassa. Jos jokaisen pitäisi vetää takki niskaan, niin se ei olisi mikään rikkaus vaan rajoite. Varsinkin näillä keleillä.
Lohjan persut

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 259
 • Liked: 5079
 • Väsynyt slogan ja kuvottava mainos
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1448 : 18.06.2018, 12:56:13 »
Jos jokaisen pitäisi vetää takki niskaan, niin se ei olisi mikään rikkaus vaan rajoite.

Tarviiko tämän kaiken jokapäiväisessä arkielämässä tarvittavan oppimäärän ulkoa pänttäämisen päälle ihmetellä jos ei koulunkäynti tai päivätyö kaaleiden enemmistölle maita? Tarviiko myöskään olla kummissaan siitä että eriasteisia ja erilaisia kulttuuri-interferenssin ja -dissonanssin muotoja ilmenee seurueilla ja yksittäisilläkin heimolaisilla aika-ajoin kaikenlaisten yhteiskunnallisten säädösten ja normien kanssa?
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”On naiivia ajatella, että pelkkä olosuhteiden muuttaminen lopettaisi terroristiset rikokset." - Pekka Haavisto

"Vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoon. On tärkeää, että me päättäjinä osoitamme suunnan, johon edetä." - Veronika Honkasalo

Voitto Ankka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 114
 • Liked: 364
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1449 : 18.06.2018, 13:19:26 »
Romanien tapakulttuuri rikkoo lakia selkeästi monin kohdin: Muuttoluvat, kerrostaloasuminen ja niin edelleen. Kuten tässä tahattomassa freudilaisessa lipsahduksessa huomataan, tavat istuvat syvässä ja ovat selkeästi perustuslain vastaisia. Pukeutumisen pakollisuus riippuen toisesta romanista alueella on suoraan perusoikeuksien vastaista. Romanien rinnakkaisyhteiskunta on purettava ja sitä ei missään mielessä saa tukea kunnallisin tai valtakunnallisin sormienläpikatsomistalkoiden kautta. Se, että osa romaneista kokee elävänsä jonkin muun kulttuurin kuin suomalaisuuden ehdoilla on väärin. Tätä pelleilyä vielä tuetaan päätöstentekijöiden toimesta. Hametuet, asuntojen valkkaus, vaikeneminen haasteista, muuttolupien kysyntä ja paljon muuta.

Tämä on kyllä hyvä pointti, kun yhdistetään se tähän tuoreehkoon oikeusministerin ulostuloon:

https://hommaforum.org/index.php/topic,125885.0.html

Kysehän on kuitenkin molemmissa tapauksissa rinnakkaisyhteiskunnasta omine sääntöineen, jotka eivät kaikilta osin osu yksiin tämän "pääyhteiskunnan" sääntöjen kanssa. Olisikin hauska nähdä joku muslimi vaatimassa sharia-lakia sallituksi osaksi yhteiskuntaa perustuen siihen "kun noikin saa elää noin!". Tai vaihtoehtoisesti olisi mukava nähdä oikeusministeri tuomitsemassa samalla tavalla romanikulttuuri.

j.

Rokka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 086
 • Liked: 2602
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1450 : 18.06.2018, 14:49:27 »
Tämän ketjun innoittama piti käydä tsekkaamassa, mitä kuuluu entiselle menopelille, kun se on nyt Trafissa ilmaista. Myin se nuorelle romani herrasmiehelle. Tulokset näkyy liitteenä olevassa kuvassa.

https://asiointi.trafi.fi/fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/tarkista-ajoneuvon-rekisteritiedot

Onkohan millekään muulle etniselle ryhmälle auton ostamisen jälkeen tehtävät pakolliset toimenpiteet näin vaikeita? Tuo taitaa olla vielä aika pitkälti sääntö, eikä niinkään poikkeus näiden romanien autokaupoissa. Nuo on vielä sellaisia asioita mitkä hoituvat kuitenkin nykyajan Suomessa aika helposti. Kun sen auton rekisteröi, niin verolaskut tulee ihan automaattisesti. Katsastuksestakin saa muistutuksen, jos niin haluaa. Kenenköhän vika se on, että romaneilta tällaiset hommat ei suju?

Kyllä romanivähemmistön pitäisi kääriä hihat ylös ja ruveta hommiin sen kulttuurinsa saattamiseksi 2000-luvulle, mutta annas olla, eikös se kulttuuri kiellä sen hihojen käärimisenkin.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 091
 • Liked: 11072
 • Anyone?
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1451 : 18.06.2018, 16:10:10 »
Tunnussana mainittu.

Lainaus
Nurmeksessa sattui sunnuntai-iltana ampumistapaus, jossa nurmekselaista miestä kohti ammuttiin.

Poliisi oli saanut viiden aikaan hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan osoitteessa Porokylänkatu 36 ollut seurue olisi uhkaillut miestä aseella. Paikalle mennyt poliisipartio ei kuitenkaan tavannut paikalta kyseisiä henkilöitä.

Myöhemmin samasta osoitteesta tuli uusi ilmoitus, jonka mukaan kerrostalon pihalla ja rappukäytävässä oli ammuttu useita laukauksia. Laukausten kohteena oli ollut aikaisemmin uhattu mieshenkilö. Laukaukset eivät kuitenkaan osuneet.

Poliisi teki illan aikana useita kotietsintöjä Nurmeksessa. Asiaan liittyen otettiin lopulta toiselta paikkakunnalta kiinni 27- ja 37-vuotiaat miehet. Poliisi ei kerro mistä miehet otettiin kiinni.

Kiinni otetut miehet ja uhkauksen kohteena ollut mies ovat poliisin mukaan "jollain tavalla tuttuja". Poliisi selvittää vielä olivatko sivulliset henkilöt vaarassa.
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/186013-nurmeksessa-ammuttiin-miesta-kohti-poliisi-pyytaa-havaintoja
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 804
 • Liked: 2438
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1452 : 18.06.2018, 17:47:56 »
Jos jokaisen pitäisi vetää takki niskaan, niin se ei olisi mikään rikkaus vaan rajoite.

Tarviiko tämän kaiken jokapäiväisessä arkielämässä tarvittavan oppimäärän ulkoa pänttäämisen päälle ihmetellä jos ei koulunkäynti tai päivätyö kaaleiden enemmistölle maita? Tarviiko myöskään olla kummissaan siitä että eriasteisia ja erilaisia kulttuuri-interferenssin ja -dissonanssin muotoja ilmenee seurueilla ja yksittäisilläkin heimolaisilla aika-ajoin kaikenlaisten yhteiskunnallisten säädösten ja normien kanssa?

Näin yrittäjän vinkkelistä: eipä ole koskaan sattunut silmiini artikkelia, jossa yrittäjiä haastateltaisiin vaikeista ja hankalista asiakasryhmistä. En aio pidättää hengitystäni tällaisen artikkelin julkaisua odotellessa...
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Sekasikiö

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 174
 • Liked: 333
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1453 : 18.06.2018, 17:54:12 »
Totuus tulee romanin suusta
" Yksi keino on juuri tuo boikotointi, valitettavasti noissa kaaleitten syrjintä tapauksissa ei taida valtaväestöstä juuri löytyä niitä boikotoijia ja yritykset taitavat vain olla mielissään, jos mustalaiset pysyvät pois heidän yrityksistään."

Mielestäni romanit voisivat boikotoida kaikkia yrityksiä, jotka eivät ole heidän omassa omistuksessan.

Kuvakaappaus Rikhard Blomeruksen facebook-sivun keskustelusta.
Onko enempi parempi?

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 875
 • Liked: 34902
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1454 : 18.06.2018, 18:00:14 »
Kuinka korkeaksi herrakansan omistusosuuden yrityksestä pitäisi nousta jotta rikokset yritystä ja sen työntekijöitä vastaan eivät olisi enää hyväksyttäviä?
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 417
 • Liked: 20952
 • White Lives Matter
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1455 : 18.06.2018, 20:54:05 »
Totuus tulee romanin suusta
" Yksi keino on juuri tuo boikotointi, valitettavasti noissa kaaleitten syrjintä tapauksissa ei taida valtaväestöstä juuri löytyä niitä boikotoijia ja yritykset taitavat vain olla mielissään, jos mustalaiset pysyvät pois heidän yrityksistään."

Mielestäni romanit voisivat boikotoida kaikkia yrityksiä, jotka eivät ole heidän omassa omistuksessan.

Kuvakaappaus Rikhard Blomeruksen facebook-sivun keskustelusta.

Jep, tiedän muutamankin yrittäjän, jotka olisivat ikionnellisia, jos mustalaiset eivät lähestyisikään heidän yrityksiään. Hävikki pienenisi tuntuvasti ja erinäiset muutkin ikävyydet vähenisivät.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 804
 • Liked: 2438
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1456 : 18.06.2018, 21:10:02 »
Jep, tiedän muutamankin yrittäjän, jotka olisivat ikionnellisia, jos mustalaiset eivät lähestyisikään heidän yrityksiään. Hävikki pienenisi tuntuvasti ja erinäiset muutkin ikävyydet vähenisivät.

Täällä yksi!
Itse asiassa en tunne yhtäkään yrittäjää, jotka eivät tunne samoin.
Noh, yhteiskunnan varkausongelmiin perehtyneet toimittelijat: onko teitä vai missä luuraatte?
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Marius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 651
 • Liked: 2328
 • Normaali erilainen.
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1457 : 18.06.2018, 21:23:07 »
Yleisesti vaan:

Nämä viimeviikkoina valtamedian toimesta nostetut otsikot ovat romanien kannalta
pelkästään hyviä ; nyt romanit saavat äänensä kuuluviin ja kantaväestö viimeinkin näkee,
keitä romanit ovat, eivätkä he enää ole tuntemattomia.


Sanoisin, että mitä enemmän romanit pääsevät ääneen ja otsikoihin,
niin sitä parempi väärinkäsitysten välttämiseksi.
« Viimeksi muokattu: 18.06.2018, 21:26:05 kirjoittanut Marius »
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 877
 • Liked: 6964
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1458 : 18.06.2018, 21:45:33 »
Totuus tulee romanin suusta
" Yksi keino on juuri tuo boikotointi, valitettavasti noissa kaaleitten syrjintä tapauksissa ei taida valtaväestöstä juuri löytyä niitä boikotoijia ja yritykset taitavat vain olla mielissään, jos mustalaiset pysyvät pois heidän yrityksistään."

Mielestäni romanit voisivat boikotoida kaikkia yrityksiä, jotka eivät ole heidän omassa omistuksessan.

Kuvakaappaus Rikhard Blomeruksen facebook-sivun keskustelusta.

Ehkä se tällä vähemmistöllä voisi olla tehokkaampi tapa kun sinne "boikotoitavaan" yritykseen tulisi vaikka pari sataa mannea pyörimään muuten vain jos meininki ei ala muuttumaan ja maksa kunnon korvauksia "uhreille".

 ;D

Voisi kuvitella ettei jossain tivolissa olisi parin päivän jälkeen montaa maksavaa asiakasta jos siellä pari sataa mannea pyörittäisi koko päivän omaa showtaan. Vielä kun paikallislehden saisi tekemään juttua siitä miten mannet aikovat rakastaa rasistit terveiksi ja pyöriä tivolissa satojen mannejen voimin niin kauan aikaa että oppivat tivolissa rakastamaan heidän kulttuuriaan.
 


MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 242
 • Liked: 18333
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1459 : 18.06.2018, 21:51:21 »
Yrittäjäkaverilla kävi työkkärin lähettämänä pari feijaa työhaastattelussa.

"Jos meidät palkkaat, vaikeuksia tulee".

Yhteisymmärryksessä päättyi tämä neuvottelu.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 24 887
 • Liked: 64123
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1460 : 18.06.2018, 22:29:26 »
https://yle.fi/uutiset/3-10260000 (17.6.2018)

Lainaus
Romanien syrjintä nousemassa taas julkisuuteen – Tutkija: Ajat ovat muuttumassa

Romaniperhe aikoo tehdä Tivoli Sariolassa kokemastaan pilkasta rikosilmoituksen.

Romanien kokema syrjintä on ponnahtanut jälleen keskustelun aiheeksi kolmen tapauksen takia. Syrjintään erikoistuneen tutkijan tapaukset yllättävät – ja toisaalta eivät.

– Yllättää siinä mielessä, että karkeaa rasismia romaneja kohtaan ei soisi enää tapahtuvan, mutta toisaalta tiedetään, että romaneihin kohdistuva syrjintä on Suomessa ja oikeastaan koko Euroopassa yleistä, sanoo etniseen profiloimiseen perehtynyt Helsingin yliopiston tutkija Markus Himanen.

(...)

Syrjintää edelleen paljon

Tutkija Markus Himaselle romanien syrjintätapausten suuri määrä on tuttua. Hän arvelee, että ajan henki on kuitenkin muuttamassa tilannetta.

– Romanien syrjintä on pysynyt pitkään jotenkin sosiaalisesti hyväksyttävänä. Samalla, kun on kasvanut tietoisuus siitä, minkä tyyppiset ilmaisut ovat rasistisia, niin samalla romaneihin kohdistuva syrjintä on säilynyt jotenkin hyväksyttävämpänä – toisaalta nyt esillä olleet tapaukset ehkä kertovat siitä, että ajat muuttuvat, Himanen sanoo.

– Romaneihin kohdistuvan syrjinnän olemassaolo on jossain määrin tunnustettu ja toisaalta on tunnustettu heidän oikeutensa omaan kulttuuriinsa. Menneisyydessä käydyt keskustelut ja kamppailut eivät ole missään nimessä menneet hukaan.

Himasen mukaan tapausten yhä herkempi julkitulo vaikuttaa. Ihmiset rohkaistuvat nostamaan oman asiansa esiin.

– Jos ei näistä asioista käydä keskustelua, niin sittenhän mikään ei koskaan muutu. Yhteiskunnallinen keskustelu on välttämätöntä. Sitä on taas vaikea käydä, jos ei ole tällaisia yksittäisiä tapauksia, joissa ihmiset kertovat omista kokemuksistaan, Himanen tähdentää.

(...)

Itse mukana rasismin vastaisessa työssä

Setlementiliikkeessä rasismin vastaista työtä itsekin tekevä Blomerus ei enää pitänyt Tivoli Sariolan toimintaa kovin pahoittelevana.

Blomerus kertoo saaneensa lukuisia viestejä sosiaalisen median kautta siitä, että heidän tapauksensa ei olisi ainutkertainen. Muun muassa siksi hän kertoo olevansa nyt liikkeellä ja vetämässä rajapintaa sille, mitä saa tehdä ja mitkä sanat ovat loukkaavia ja rasisitia.
Uusi kansallismielinen puolueprojekti Sinimusta Liike on aloittanut kannattajakorttikeräyksen 12.5.2021!

Käy tekemässä kannatusilmoitus näppärästi ja nopeasti netissä: https://puoluerekisteri.fi/puolue/26

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 007
 • Liked: 55222
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1461 : 18.06.2018, 22:49:02 »
Hieman huvittaa ja samaan aikaan v**uttaa jatkuva ulina romaneista ja heihin kohdistuvasta syrjinnästä. Kyse ei ole syrjinnästä vaan pikemminkin välttelystä, jonka he ovat aivan itse saaneet aikaan vuosisatoja jatkuneella käytöksellään ja sopeutumattomuudellaan yhteiskunnan normeihin ja sääntöihin.

On se kumma, että kanta-asujat ovat elättäneet suurinta osaa kulmahousuista vuosikymmeniä omista verorahoistaan ja silti nämä kulkijat jaksavat ulista milloin mistäkin.

Jatkuva rasismikortin heiluttelu se vasta nyppiikin. Rasismi = rotusorto. Vähä-älyinen ja mokukiimainen suvakkiarmeija on ottanut oikeudekseen laventaa rasismin käsitteen kaikkeen sellaiseen, joka on vastakkaista heidän sairaalle ja yhteiskuntaa tuhoavalle agendalleen.

Itselläni on elämän varrelta niin huonoja kokemuksia feijoista, etten kuuna päivänä halua olla heidän kanssaan missään tekemisissä. 99% pilaa koko orkesterin maineen ja kehtaavat vielä ulista syrjinnästä, saati rasismista. Kaalet ovat taas haistaneet yhden raon, josta voi lypsää toimeentuloa alati hullummaksi käyvän suvakkiyhteiskunnan kirstusta.

Sananvapaus alkaa olemaan Suomessa todellisessa kriisissä. Se tietää lopun alkua ja rytinän alkamista. Millähän feijat sen jälkeen kuvittelevat elävänsä.
« Viimeksi muokattu: 18.06.2018, 22:51:15 kirjoittanut Kim Evil-666 »
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Echidna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 594
 • Liked: 4282
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1462 : 18.06.2018, 23:22:59 »
Ajat ovat muuttuneet, mutta romanikulttuurin puolustajien ulina säilyy ja taitaa nyt suvaitsevaisuuden aikana vahvistua.

Kymmenen vuotta sitten esitettiin Ylellä Manne-TV:ta (muutettiin Romano-TV:ksi), jossa romanit itse parodioivat kulttuuriaan. Siitäkin seurasi pöyristymistä. Parhaat palat Manne-TV:sta youtubessa: https://youtu.be/Rp-6aKQbKNE , myös "ei myö myyä villihevosia" on mukana.

Romanikulttuurin parodiointi on ilmeisen vaikea laji, koska se osuu liian oikeaan. Nykyisenä monikulttuurin ihannoimisen aikana pöyristymisreaktio on välitön ja voimakas.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 550
 • Liked: 22265
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1463 : 18.06.2018, 23:58:11 »
Voiko romani olla rasisti romania kohtaan? Lauluhan taisi olla romanien tekemä huumorlaulu.
Reservaatin asukki.

”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Mielenvigast läpändeerust!

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 877
 • Liked: 6964
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1464 : 19.06.2018, 00:36:14 »
Voiko romani olla rasisti romania kohtaan? Lauluhan taisi olla romanien tekemä huumorlaulu.

Nehän romanit ovat todella rasistisia toisia romaneja kohtaan. Eivät salli että asuvat edes samassa kaupungissa jos ovat väärää heimoa. Niitä Itä-Euroopasta tulevia romaneja kohtaan ne Suomen romanit vasta rasistisia ovatkin.

Toki tuossa on kyseessä tuollainen paremman väen rasismi niin siihen ei kukaan rohkene puuttua.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 550
 • Liked: 22265
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1465 : 19.06.2018, 00:38:10 »
Tarkoitin yhteiskunnan mielestä.
Reservaatin asukki.

”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Mielenvigast läpändeerust!

Rokka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 086
 • Liked: 2602
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1466 : 19.06.2018, 08:49:36 »
Taas kerran romanit voisivat tehdä hieman itsetutkiskelua ja miettiä, miksi heidän boikottinsa jokainen yrittäjä ottaisi mielellään osakseen.
Yrittäjälle se pahempi vaihtoehto romanien boikotin sijaan olisi se, että romanit rupeaisivat sankoin joukoin kaikki käymään ko. paikassa. Eli kuten moni muukin asia heillä, tämäkin toimii romaneilla käänteisesti verrattuna muuhun väestöön.
Jos nyt romanit ryhtyisivätkin boikotoimaan jotain yritystä, niin olisiko rasismia jos yrittäjä laittaisi tästä ilmoituksen esille, jossa tästä kerrottaisiin muillekin romaneille ???
Saattaisi olla hyvää mainontaa tuollainen muutenkin ja lisätä muiden asiakkaiden määrää.
Jos nyt liikkeessä ei enää asioi ne "seurueet", muutama SPR:n koordinaattori, hesarin ja ylen toimittajat sekä Helsingin yliopiston tutkijat, niin eipä ole suuri menetys kenellekään. 

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 875
 • Liked: 34902
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1467 : 19.06.2018, 08:55:01 »
Jep, tiedän muutamankin yrittäjän, jotka olisivat ikionnellisia, jos mustalaiset eivät lähestyisikään heidän yrityksiään. Hävikki pienenisi tuntuvasti ja erinäiset muutkin ikävyydet vähenisivät.

Täällä yksi!
Itse asiassa en tunne yhtäkään yrittäjää, jotka eivät tunne samoin.
Noh, yhteiskunnan varkausongelmiin perehtyneet toimittelijat: onko teitä vai missä luuraatte?

Tamperelaisen koulukunnan mukaan varkaudet ovat merkki yhteiskunnallisesta eriarvoisuudesta eli jos varkaus on tapahtunut, joko kauppias tai yhteiskunta on tehnyt väärin, mutta varas ei koskaan. Paitsi tietenkin siinä tapauksessa että nettoveronmaksaja varastaa valtiolta, esimerkiksi olemalla maksamatta enempää veroja.

Ja kun näin hieno oikean ja väärän, ongelman ja ratkaisun logiikka on kehitetty, voidaankin ihmetellä miksi ongelmat eivät tunnu kovista yrityksistä huolimatta katoavan...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 875
 • Liked: 34902
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1468 : 19.06.2018, 08:59:39 »
Ehkäpä jokin yrittäjäliitto ja romaniliitto voisivat puhaltaa yhteiseen hiileen ja laatia "Romaniliitto boikotoi tätä liikettä" -merkin, jonka yrittäjät voisivat kiinnittää oveensa merkiksi siitä ettei ruhtinaita palvella kaupassa riittävän korkeatasoisesti. Romanien erityistarpeet huomioon ottavat liikkeet saisivat lisää asiakkaita ja syrjivät yrittäjät joutuisivat kärsimään nahoissaan sen kun kantaväestökin alkaisi välttelemään heidän yrityksiään!

Tulee muuten mieleen eräs saksalaissyntyinen baarinpitäjä jonka muistan hätyytelleen mannet aina heti ovella nähtyään pois. En muista että asiakaskunta olisi koskaan pannut pahakseen, miksiköhän...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 963
 • Liked: 5787
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1469 : 19.06.2018, 16:45:55 »
Lainaus
Tivolityöntekijän toiminnasta aloitettu esitutkinta

19.06.2018 klo 16.38
Itä-Suomi

Poliisille on tehty 18.6.2018 tutkintapyyntö Tivoli Sariolan työntekijän toiminnasta Joensuussa 16.6.2018. Tivolissa perheensä kanssa ollut romanimies oli mennyt kahden lapsen kanssa laitteeseen, jolloin laitetta käyttänyt työntekijä oli laittanut soimaan "Ei myö myyvä villihevosia" -kappaleen. Perhe oli kokenut musiikin heitä nöyryyttävänä.

Poliisi on aloittanut asiassa esitutkinnan kunnianloukkausrikoksesta tivolin työntekijän menettelyn vuoksi. Asiassa epäiltynä on kokenut tivolityöntekijä.

Tapaukseen huomiota kiinnittäneitä tivolissa olleita pyydetään ottamaan yhteyttä arkisin kello 8 - 16.15 Pohjois-Karjalan poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran esitutkinnan päätyttyä.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/tivolityontekijan_toiminnasta_aloitettu_esitutkinta_71503

Tagit: ase