UmmaGumma

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Nikolas Ojala

Sivuja: [1] 2 3 ... 45
1
Tupa / Vs: Uusi rasismi vaihtoi rodun kulttuuriin
« : 18.02.2018, 12:32:28 »

Suvun jatkajaksi ovat valikoituneet ne, jotka ovat pystyneet juoksemaan karkuun petoja


Eikä tarvitse edes juosta petoa nopeammin. Pitää vain juosta nopeammin kuin porukan hitain.

2
Erinomaista journalismia! Harvoin tuollaista näkee, viimeksi ehkä tanskalaisessa islam-dokumenttielokuvassa.

3
Lainaus

Ikävä tapaus, mutta Suomi ei voi taata kuolemattomuutta Irakissa asuville ihmisille, ei edes niille, jotka ovat käyneet kääntymässä Suomessa. Irak on vaarallinen maa siellä asuville ihmisille. Ratkaisu ei ole se, että siirretään irakilaiset muualle.

Nyt on keskustelu paljon siitä, kenen käsiä kyseisen irakilaisen veri tahrii. Vastuun pakoilusta syytetään poliitikkoja ja virkamiehiä. Eipä niitä vastuullisia ole ruuhkaksi asti ilmoittautunut silloinkaan, kun irakilaiset turvapaikkaturistit ovat tappaneet tai pahoinpidelleet Suomen ja muiden eurooppalaisten maiden asukkaita. Sellaiset tapaukset on nähty siedettävinä oheisvahinkoina. Aivan kuin kaikki eivät olisi aivan yhtä arvokkaita.

Emme tiedä, miksi kyseinen henkilö tapettiin hänen palattuaan Irakiin. Jos oletetaan, että häneen kohdistui henkilökohtainen vaara (joka on kansainvälisen suojelun kriteeri), vastuu lankeaa ennen kaikkea niille, jotka ovat sallineet turvapaikkaturistien pitää turvapaikkajärjestelmää pilkkanaan. Suurin osa tulijoista valehtelee, eikä ole suojelun tarpeessa. Mitä enemmän heitä on, sitä "kyynisemmäksi" turvapaikkajärjestelmä muuttuu ja sitä vaikeampaa on poimia joukosta ne, jotka suojelua tarvitsisivat.

• Halla-aho, Jussi: Ikävä tapaus Facebook, 2018-02-15.

4
Tähän on tullut jatkoa.
Lainaan jälkimmäistä suoraan tähän:
Lainaus

”Islam on hyvin lähellä vihreyttä ja pohjoismaista sosiaalidemokratiaa” - Möyläyttää Vihreiden lehden Vihreän Langan entinen päätoimittaja ja JSN:n puheenjohtaja.

Elina Grundström jatkaa: ”Muslimituttavieni käsitys naisten asemasta on lähempänä omaani kuin lestadiolaisten.”

- Niin on myös melkein minkä tahansa uskonnon käsitys naisten asemasta lähempänä liberaalia demokratiaa, kun lestadiolaisuus. Voin väittää että islam on jopa alistavampi naisille, kun lestadiolaisuus. Islam on niin määrällisestikin, kun doktriinisesti alistavin uskonto maan päällä. Mitään maata eivät lestadiolaiset pyöritä, kun taas islamismi ja esim. Huntupakot, ruoskimiset, ulkonaliikkumiskielto ja kunniaväkivalta ovat useissa islamilaisissa maissa arkipäivää naisille.

Islamilaisissa maissa ei myöskään mitään vihreitä puolueita, luonnonsuojelua tai ekologiaa tunneta.

Vihreiden lehden entinen päätoimittaja, nykyinen JSN:n puheenjohtaja ei tajua, miksi jotkut tahot puhuvat ”hienoa ja eksoottista” islaminuskoa vastaan. Hän syyttää kollektiivisesti kaikkia miehiä.

”Miehiä, joilla ei ole ystäviä.” - Tällä hän kertoo olevansa ”islamin ystävä”.

Grundström ei myöskään ymmärrä mitä sana ”islamismi” tarkoittaa. Itse hän määrittelee sanan: ”Mikä ilmeisesti tarkoittaa islamia, joka noudattaa heidän (pahojen rasistimiehien) kielteisiä yleistyksiään”.

- Pelkkä sanakirjan ottaminen käteen olisi säästänyt entisen päätoimittajan tältäkin naurettavalta lauseelta. Islamismi tarkoittaa poliittista islamia, kuten Iranin ja Saudi Arabian hallituksia. Grundström omassa tietämättömyydessään päätyy puolustelemaan islamismia, mikä on maailman alistavin ja ihmisoikeuksia eniten polkeva poliittinen teokraattinen järjestelmä.

JSN:n puheenjohtajaa ärsyttää että hänen hienona, eksoottisena ja liberaalina pitämäänsä uskontoa vastaan kehdataan sanoa mitään. Hän vertaa islaminuskon kritisointia natsi-Saksan kristalliyöhön.

”Maahanmuuttajien määrään ja kotouttamiseen liittyvät ongelmat ovat aivan toinen asia. Niistä pitääkin puhua, mutta uskontoon liittyvien sivistymättömien yleistysten avulla keskustelu ei etene.”

- Grundström ei selvästikään tajua että uskonnottomien maahanmuuttajien on moninkertaisesti helpompi integroitua, imaamien ja islamin doktriinien vaatiessa epäintegraatiota. Minä ja monet muut uskonnottomat pakolaiset olemme elävä esimerkki tästä.

Vihreiden, itseään ”suvaitsevaisena” pitävä entinen päätoimittaja on stereotyyppinen islamismia ja islamin takapajuisia käytäntöjä puolusteleva hyödyllinen ”suvaitsevainen” idiootti, joka käyttää itse eksoottisena näkemäänsä uskontoa ja teokratiaa ”isoja pahoja rasistimiehiä vastaan.”

Olen jo hetken nauranut tälle älyvapaalle idiotismille tänään. Elina Grundströmin näkemys islamismista ”sosialidemokraattisena” selittänee myös, miksi Sosialidemokraattien joukoissa on niin paljon islamisteja.

Tälläisten hyödyllisten idioottien retoriikka asettaa Lähi-Idän vapaa-ajattelijat ja liberaalit paineen alle, auttaen Lähi-Idän äärioikeistoa, vieden meiltä sananvapauden ja oikeuden sanoa mitään islamin ihmisoikeusloukkauksia ja takapajuisia käytäntöjä vastaan. Tälläinen älyvapaa retoriikka edistää maahanmuuttajien epäintegraatiota.

Hyvin menee Elina Grundström, hyvin menee! Jospa oltais vaan ihan hiljaa, hei. Noloa. Onko mikään ihme ettei islamia saa kritisoida ilman natsismi syytöksiä, jos lehdistöämme pöyrittää Grundströmin kaltaiset vajaaälyiset? Ironisesti; natsit ja islamistit tulivat tunnetusti hyvin toimeen keskenään toisen maailmansodan aikana, molempien vihatessaan juutalaisia.

5
Tupa / Vs: Geeninationalismi wtf
« : 11.02.2018, 14:45:27 »
Nähdäkseni idean kova perusta on siinä, että vaikka ei rohkenisikaan asettaa kansakuntia tai edes yksilöitä keskinäiseen paremmuusjärjestykseen, pitää olla harvinaisen munaton ihminen, ellei uskalla laittaa mitään perintötekijöiden vaihtoehtoisia muunnoksia paremmuusjärjestykseen. Tämäkin on useissa tapauksissa ympäristöstä ja olosuhteista riippuvaista, mutta eipä kai erilaisten ympäristöjen olemassaoloa ja todellisuutta kukaan ole kiistämässäkään. Tämä on se pohja. jonka varaan myös eugeniikka tukeutuu. Miten tästä jalostetaan politiikkaa, tekee asiasta mutkikkaan, mutta loogisesta päättelystä, biologian tuntemuksesta ja matematiikasta on varmasti apua.

Geneettinen nationalismi kuulostaa minun korviini siltä, että palataan rohkeasti perusteisiin ja ryhdytään johtamaan koko rakennelmaa uusiksi parhaan saatavilla olevan tieteen avulla.

Miten tämän kukin haluaakaan hahmottaa: Suomen kansalle / ihmiskunnalle / jälkipolville hyvä tulevaisuus. Joka tapauksessa tässä on paljon hyviä mahdollisuuksia.

6

Jos hiljaisuuden vaatiminen on rasismia, silloinhan tunnustetaan, että mölyäminen on joidenkin etninen piirre ja senkin toteaminen on taas - yllätys yllätys - rasismia.


Tämä on asian oleellinen ydin, jonka Eino nosti esille niin oivallisesti, että en malta olla toistamatta sitä.

7
Mylly / Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« : 10.02.2018, 09:48:26 »
Ei minulla ollutkaan mitään epäilystä etteikö kyseessä olisi pienen vähemmistön lyhyen tähtäimen etu. Mutta se sylettää, että sitä yritetään myydä muka yhteisen edun nimissä.

8
Mylly / Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« : 10.02.2018, 09:17:16 »
Kansantuote riippuu yhteisen työpanoksen ja tuottavuuden tulosta. Jos joku väittää että yhteiskunnan talous tarvitsee työttömyyttä, sanon suoraan että se on paskapuhetta.

9
Lainaus

Nuoret löysivät kirjaston, kun hiljaisuuden vaatimuksia höllättiin.

Bändihuoneita, neulontapiirejä, vauvajumppaa, vanhusten päivätoimintaa ja nuorison hengailupaikkoja. Kaikkea tätä ovat nykyajan kirjastot.

Vuosi sitten voimaan tullut uusi kirjastolaki edellyttää kirjastoilta tilojen tarjoamista harrastamiseen ja kansalaistoimintaan. Kirjaston tehtäväksi määriteltiin myös edistää yhteiskunnallista ja kulttuurista vuoropuhelua.

Hiljaisuudessa hyssyttely halutaan vaihtaa keskusteluun, mutta uudenlaisten kirjastojen syntyminen vaatii muutoksia paitsi kirjastorakennuksissa, myös asiakkaiden asenteissa.

Kompromisseja huudon ja hiljaisuuden välissä

Seinäjoella kirjastoelämä mullistui viisi vuotta sitten, kun uusi kirjastotalo Apila valmistui. Aivan uudenlainen kirjasto on kirinyt lainausmäärät huomattavaan kasvuun.

Huomiota herättävintä on ollut erityisesti lapsiperheiden ja nuorten lisääntynyt määrä kirjaston asiakkaina.

– Nuoret tekevät täällä läksyjä, pelaavat ja ihan vaan hengailevat, kuvailee Seinäjoen kirjastotoimenjohtaja Mervi Heikkilä.

Tulos on ilahduttava, mutta sen saavuttaminen on vaatinut myös muutaman kompromissin.

Lisääntyneet kävijämäärät ja uudenlainen asiakaskunta on johtanut joustamiseen kirjaston hiljaisuus-säännöissä. Nykyisin henkilökunta puuttuu vain selvästi häiritsevään huutamiseen, juoksemiseen tai muuhun metelöintiin.

Herkkäkorvaisimmat hyssyttelijät puolestaan ohjataan kirjaston hiljaisiin tiloihin nauttimaan rauhallisista lukuhetkistä.

– Yritämme ymmärtää molempien puolien tarpeita. Mutta nykyään riittää, jos kirjasto olisi kohtuullisen hiljaisen ja rauhallisen toiminnan ympäristö, Heikkilä kuvailee muuttunutta menoa.

Visio viihtymisestä

Tulevaisuuden kirjaston visio näyttää olevan selvä. Siinä perinteisen kirjojen lainaamisen rinnalla asiakkaille tarjotaan yhä enemmän mahdollisuuksia viihtyä ja kokea elämyksiä kirjaston tiloissa.

Helsinkiin rakentuvaan uuteen keskustakirjastoon on tulossa tapahtumatiloja, studioita, kahvila ja muun muassa elokuvateatteri.

Samaa visiota toteutetaan myös Jyväskylässä, jossa on alkamassa vuoden kestävä pääkirjaston remontti. Sen tavoitteena on uudistaa kirjasto vaiheittain vastaamaan sekä tekniikaltaan, että käyttötavoiltaan nykypäivän tarpeita.
Kirjat tekevät tilaa ihmisille

Nykyisin Jyväskylän pääkirjaston aula on kuin hiljaisuuden esikartano, lähes tyhjä tila, joka ohitetaan matkalla kohti yläkerrassa sijaitsevia kirjaosastoja.

Vuoden päästä aulan toivotaan olevan täynnä elämää ja asiakkaita.

Uutuuskirjat ja viikkolainat siirretään yläkerrasta pääovien lähelle, myös kaikki lehdet tuodaan luettavaksi sisäänkäyntikerrokseen avautuvaan uuteen lukusaliin. Remontoitu kirjasto tulee asiakkaan iholle heti oven avauksella.

– Kirjojen tila halutaan muuttaa ihmisten tilaksi, kertoo Jyväskylän Kirjastotoimenjohtaja Seija Laitinen-Kuisma.

Konkreettisesti se tarkoittaa suuremman tilan antamista ihmisten oleskelulle ja työskentelylle kuin kirjoille. Muutosta ei kuitenkaan tehdä kokoelman kustannuksella:

– Kirjojen määrä pysyy samana kuin ennenkin. Laitetaan ne kuitenkin houkuttelevammin esille, Laitinen-Kuisma kuvailee tulevan remontin tavoitteita.

Älämölön hallinta vaatii äänimaiseman suunnittelua

Seinäjoella uuden kirjaston valmistuminen on paitsi lisännyt ja nuorentanut asiakaskuntaa, myös räjäyttänyt tapahtumien määrän kirjastossa. Myös yhteistyökumppaneiden verkosto on moninkertaistunut.

Tiloissa soitetaan myös keikkoja. Musiikkitapahtumia järjestetään erillisissä saleissa ja myös portaikossa, josta musiikki kaikuu koko taloon.

– Haluamme kuitenkin pitää lukuportaikon tapahtumat lyhyinä, etteivät ne häiritse kirjaston muuta käyttöä, kirjastotoimenjohtaja Mervi Heikkilä linjaa.

Kuiskuttelun vaihtuminen keskusteluksi ja konsertoinniksi vaatii uudenlaista otetta myös kirjastotilojen suunnittelulta. Akustiikan ja äänimaiseman hallinnan on oltava yhä tärkeämmässä roolissa kun uusia kirjastoja suunnitellaan tai vanhoja remontoidaan.

Itsepalvelu ratkaisuksi resurssipulaan

Suurten kirjastojen palveluvalikoiman kasvaessa kirjastoverkon kaventumisesta ollaan huolissaan monissa kunnissa. Rahat eivät riitä pikkukirjastojen pyörittämiseen. Samaan aikaan paineet kirjastojen aukioloaikojen laajentumiseen kasvavat:

– Ihmisten rytmi on muuttunut iltapainotteiseksi, Jyväskylän kirjastotoimenjohtaja Laitinen-Kuisma toteaa.

Jyväskylässä ratkaisuksi otettiin lähikirjastojen omatoimikäyttö. Silloin kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta asioimaan pääsee kirjastokortin ja pin-koodin avulla. Omatoimikäytön ikäraja Jyväskylässä on 18 vuotta.

Järjestyshäiriöt ja varastelu huolettivat kokeilun alkaessa, mutta kolmen vuoden aikana on huomattu, että kirjaston käyttäjään voi luottaa epäiltyä enemmän:

– Aluksi henkilökunta siivosi näkyviltä helposti mukaan lähtevää tavaraa ja tietokoneita. Nyt on huomattu, ettei semmoiselle ole mitään tarvetta. Mitään järjestysongelmia ei ole ollut, Laitinen-Kuisma kiittelee.

• Matintupa, Minna: Hys hys historiaan – Kirjastoista eloisia olohuoneita Yle Uutiset, 2018-02-09.

Olen kuullut että muualla järjestys on ollut toinen: Ensin kirjastojen asiakkaiksi on ilmaantunut uudenlaista nuorisoa, ja käytännöissä on joustettu myötäilemään uudistuneen asiakaskunnan mukaan.

10
Mylly / Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« : 09.02.2018, 10:36:59 »
Kaikkien aktivointihöpötysten jälkeen täytyy sanoa, että enpä olisi arvannut että ilman työttömiä talous hiipuu.
Lainaus

Työttömyyden väheneminen yli 30 000 ihmisellä olisi laskelmien mukaan Suomen taloudelle isku.

Tutkimusjohtaja Heikki Räisänen työ- ja elinkeinoministeriöstä puhuu OECD:n ja Euroopan komission arvioimasta rakenteellisen työttömyyden rajasta.

– Meillä on varaa lisätä työllisyyttä reilut 30 000 henkilöä. Sen jälkeen aletaan törmätä rakenteellisen työttömyyden rajaan, joka tarkoittaa sitä, että työvoimasta alkaa palkkakilpailu ja yleinen kustannusinflaatio. Talouden kasvu hiipuu siihen.

Joulukuun lopussa työ- ja elinkeinotoimistoissa oli yhteensä lähes 300 000 työtöntä työnhakijaa.

Räisäsen mukaan rakenteellisen työttömyyden rajan alle ei voida taloudellisesti kestävästi mennä. Työttömyyden kehittymiseen ja rakenteelliseen työttömyyteen voidaan kuitenkin vaikuttaa poliittisilla päätöksillä.

– Esimerkiksi keventämällä ansiotulojen verotusta, tehostamalla aktiivista työvoimapolitiikkaa, tiukentamalla työttömyysetuuksia ja väljentämällä työsuhdeturvaa.

Omistusasunto hidastaa liikkuvuutta

Miksi työpaikat ja työntekijät eivät sitten kohtaa Suomessa toisiaan?

– Monessa tapauksessa ne kohtaavatkin, mutta siinä on aina sellaista kitkaa. Jos kitka liittyy siihen, että tietyn ammattitaidon osaajia ei löydy, asian hoitaminen on vähän vaativampi kysymys, Räisänen sanoo.

Koulutuksen muuttaminen on hidasta, eivätkä varsinkaan korkeakouluopiskelijat valmistu nopeasti työmarkkinoille.

– Alueellinen liikkuvuus on myös tällaisessa omistusasuntovaltaisessa maassa aika hankala asia.

Asuntomarkkinoiden lisäksi kapuloita rattaisiin tuo heikosti kehittynyt joukkoliikenne isojen kasvukeskusten ulkopuolella.

Osaajapula kasvun esteenä

Tuoreimman Elinkeinoelämän keskusliiton suhdannebarometrin mukaan osaavan työvoiman saatavuus uhkaa käyntiin lähtenyttä talouden kasvua. Jos työntekijöitä ei löydy, kasvu tyrehtyy tai sitä ei pystytä hyödyntämään täysmääräisesti.

– Jäsenkyselyn perusteella se on ykkösongelma. Se on jatkunut jo jonkin aikaa, toteaa EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Häkämiehen mukaan keinoja osaavan työvoiman saamiseksi on useita, joskaan niiden vaikutukset eivät välttämättä näy nopeasti.

Perhevapaita pitäisi jakaa entistä tasa-arvoisemmin perheissä, purkaa kannustinloukkuja ja saada Suomeen jääneet yli 10 000 turvapaikanhakijaa koulutettua ja työllistettyä.

• Mattila, Jaana: Ilman työttömiä talous hiipuu, sanoo ministeriön tut­ki­mus­joh­ta­ja: "Rajan jälkeen työvoimasta alkaa palk­ka­kil­pai­lu" Kaleva, 2018-02-09.

Mitään erityisen painokelpoista kommenttia minulla ei nyt tähän ole, joten ei haitanne vaikka en kommentoikaan.

11
Kirjoitin jo elokuussa 2017 että olemme sodassa, mutta suomalaisilta viranomaisilta, tiedotusvälineiltä ja oikeuslaitokselta kesti muutama hetki laimentaa tämä asia nykyiseen "joukkopuukotus" tms. diipadaapamuotoon.

Minun mielestäni Suomi ja koko länsimaailma on sodankäynnin kohteena, ja avoin sodanjulistus on selkokielisenä vihollisen omassa julkaisussa.

• Why We Hate You & Why We Fight You. DABIQ, 1437 (islamilaisen ajanlaskun mukaan), nro 15, s. 30–33. Artikkelin verkkoversio (PDF).

Miten suomalaiset ja eurooppalaiset poliitikot ja ylipäätään maailmalla suhtautuvat tuohon, on vielä kysymys sinänsä. Ymmärtävätkö he, että jos ja kun vihollinen on julistanut meille sodan, olemme sitten sodassa, halusimmepa sitä tai emme. Normaali ja ensisijainen toimenpide olisi pyrkiä pitämään huolta rajoista, ettei vihollisia päästettäisi vapaasti kulkemaan maahan meidän keskuuteemme. Puolustusministeri Jussi Niinistö voisi sanoa, pitääkö tämä logiikka kutinsa.

12
Ikäväkseen social justice warrior havaitsi että kaikki ei mennytkään aivan käsikirjoituksen mukaan.

Lainaus

In 2012 Rebecca Sommer founded the refugee aid association Arbeitsgruppe Flucht + Menschen-Rechte (AG F+M) [Working Group Asylum + Human Rights]. At the end of 2015, this artist, photographer and journalist and documentary maker applauded Angela Merkel’s decision to open German’s borders to the “refugees” who had been blocked in Hungary, despite the vacuum effect this would create. “At that time I wanted to help everyone and truly believed that all these people were fleeing hell and were in a state of complete distress,” the German activist explained in an article published by the conservative Polish weekly  Do Rzeczy  on 15 January, discussing how she woke up to reality.

In 2015, her NGO had almost 300 volunteers who were giving German courses to the new arrivals.

…”I thought their medieval view was going to change with time…but after having seen these situations occur repeatedly and observing what was happening around me, as a volunteer, I have had to recognise that the Muslim refugees have grown up with values that are totally different, they have undergone brainwashing from childhood on and are indoctrinated by Islam and absolutely do not intend to adopt our values. Worse, they regard we infidels with disdain and arrogance.”

“It was a jarring perception when I noticed that these people I had helped, who were eating, drinking, dancing and laughing with me, who didn’t pray, who didn’t go to the mosque, who didn’t respect Ramadan, who made fun of religion and deeply religious people, called me ‘the stupid German whore’ when they were eating my food and were in my garden.”

…Rebecca Sommer says she is not an isolated case, that many other volunteers also came ultimately to have the same perception and that there are now far fewer volunteers ready to work with the new arrivals today in Germany. She also acknowledges that, through their numbers, these Muslim immigrants pose a threat to the German way of life, and that this will get worse with family reunification.
She also told the Polish weekly magazine Do Rzeczy that she personally knows Germans who are getting ready to emigrate to Poland because they had have enough, and she added: “If Poland and Hungary do not give in on this question, you could become countries that some Germans and French will flee to. You could become islands of stability in Europe.”

Islands of stability but also democracy because Rebecca Sommer also notes that democracy no longer really exists in Germany….When the human rights activists wanted to denounce forced conversions to Islam in Indonesia, her account was blocked.


This Berlin woman no longer dares to go out on her own on New Year’s Eve and she has already been attacked five times by men speaking Arabic!

She thinks it is already too late for Germany and she plans to emigrate for her retirement. Political Islam is present everywhere, including in the government, in political parties, in the police and schools. With family reunification, millions of additional Muslim immigrants are going to come. In the German capital where she lives, entire districts are already dominated by the Muslim community which forms a parallel society.

“It’s too late for Germany”: German feminist SJW admits she got it wrong on immigration, plans to emigrate to Poland Diversity Macht Frei, 2018-02-05.

@Matias Turkkila kannattaisiko kurkata tämä tapaus? Alkuperäinen haastattelu on julkaistu puolalaisessa lehdessä Do Rzeczy 3/2018 ja netissä on siitä ilmaiseksi saatavilla vain typistetty versio: https://dorzeczy.pl/kraj/52961/Niemcy-uciekna-do-was.html

13
Mylly / Vs: Asuntolainoituksen kestävyys
« : 04.02.2018, 11:47:00 »
Pidetään täysin normaalina, että keskituloinen ottaa satojen tuhansien eurojen lainan ja laittaa sillä asunnon. Ei siinä yleensä tuttavat kysele sijoituksen riskeistä mitään. Suhtautuminen muuttuu, jos sama henkilö päättää sittenkin pysyä vuokra-asujana ja sijoittaa rahat osakkeisiin. Sitten kyllä muistetaan mainita pörssipelin riskit.


14

Medialla on maassamme tietty agenda, se on selvää.


Muistatteko kun Yleisradion tehtävässä vaihdettiin monikulttuurisuus kulttuurin moninaisuuteen, siinä oli Sampo Terholla ratkaiseva rooli silloisen Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016061621742815_uu.shtml

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perussuomalaiset-naytti-vihreaa-valoa-yle-ratkaisulle/5948190

15
Kyllä on tukevasti voiman pimeällä puolella jokainen joka levittää siemeniään ympäriinsä mutta ei ota mitään vastuuta tekemistään vahingoista eikä edes jälkikäteen kadu omaa epäreiluuttaan, jättäen osaansa syyttömät lapset ilman isänsä henkistä ja taloudellista tukea.

Ymmärrän sen, että monenlaisia vahinkoja voi sattua ja sattuukin, mutta vastuuntuntoinen aikuinen kantaa vastuun.

16

Tiedän yhden E-A:laisen pariskunnan, jotka ostivat vanhan kyläkoulun p-karjalasta ja tekevät etätöitä sieltä käsin. Kutkuttaisi kyllä kuulla syy muuttoon. Ilmasto ja verotus ei voi olla.


Eikö tuossa olisi jutun aihetta? Kyllä kiinnostaisi tietää mistä löytyy motiivi muuttaa niin kaukaa Pohjois-Karjalaan. @Matias Turkkila huhuu?

Hauska yksityiskohta tuollaisessa muutossa on, että aikavyöhyke ei muutu yhtään.

Olisi tuollaisessa haastattelussa paljonkin kysyttävää, esimerkiksi:
  • Miksi halusittekaan pois Etelä-Afrikasta?
  • Mikä sai harkitsemaan muuttoa Suomeen?
  • Löytyikö töitä helposti?
  • Kuinka olette kotoutuneet?
  • Onko yhä haasteita sopeutumisessa suomalaiseen elämänmenoon?
  • Miltä nyt tuntuu?

17
Tampereen yliopiston taloustieteen professori Matti Tuomala:
Lainaus

Luulisi, että tuoreet todellisilla aineistoilla tehdyt laadukkaat tutkimukset opastaisivat suomalaistakin politiikkaa, Tuomala toivoo.

Rinne, Mika: Professori arvostelee aktiivimallin käyttöönottoa - ”Virkamiesjohto tulkinnut harhaanjohtavasti” Iltalehti, 2018-02-02.

Niinhän sitä luulisi juu, monet muukin kuin taloustieteen proffat, että poliitikot ja varsinkin hallituksen ministerit hyödyntäisivät verorahoilla hankittuja tieteen viimeisimpiä saavutuksia työssään. Mutta, kuten on nähty, asia ei sittenkään ole näin.

18

Tillanen alusti juttua kertomalla kuinka monta avointa työpaikkaa oli ja montako työtöntä vastaavasti oli ja niitä olisin sitten kertaluokkaa enemmän. Vartiaisen vastaus taasen pani ajattelemaan että onko mies todella noin tyhmä vai teeskenteleekö. Vartiainen selitti että niitä avoimia työpaikkoja voi kerralla olla tuon verran mutta vuoden aikana niitä onkin sitten miljoona.


Taitaapa Vartiainen olla matemaattisessa lahjakkuudessaan Annika Lapintien tasoa, ja tätä en sano ylistykseksi.

19

Näissä taas erittäin tärkeää ovat täydet listat mahdollisimman täysipäisiä ehdokkaita. Hienotkaan ideat eivät riitä, ellei ole porukkaa niitä toteuttamassa ja keräämässä ääniä niiden taakse.


Olen jossain määrin eri mieltä, näennäisen vähän ja nyansseihin pureutuen, mutta tämä on oleellista.

Ymmärrän, että Timo Soini puheenjohtaja-aikoinaan on saattanut ohjeistaa piirejä, että vaalilistat täyteen ja toivottavasti hyviä ehdokkaita. Mihin tällainen on johtanut?

On parempi mennä laatu edellä. Tärkeysjärjestys on silloin tämä:
  • Oman vaalilistan huonoimman ehdokkaan on oltava vähintään yhtä korkeaa tasoa kuin minkä tahansa kilpailevan vaalilistan keskiverto ehdokas.

  • Kunhan ensimmäisestä säännöstä pidetään kiinni, vaalilistalle kelpuutetaan mahdollisimman monta ehdokasta.
En ryhdy tekemään tikusta asiaa, mitkä ovat ne asiaankuuluvat laatukriteerit, mutta ilmiselvää pitäisi olla, että yksikään ehdokas ei saa kärsiä oleellisista imago-ongelmista. Miettikää, mitkä ominaisuudet ehdokkaassa voivat karkottaa perussuomalaisia äänestäjiä. Tiedetään, että huonoinkin ehdokas saattaa tuoda vaalilistan hyväksi muutamia ääniä, mutta kuinka monta sataa äänestäjää hän voi säikyttää pois jonkun muun puolueen äänestäjäksi?

Katsokaa Perussuomalaisten nykyistä eduskuntaryhmää. Siellä on useita erinomaisen hyviä esimerkkejä onnistuneista ehdokkaista, joista sitten vaaleissa tuli ääniharavia ja kansanedustajia. Lisää näitä! Yhdistäviä tekijöitä löytyy. Tarkkailkaa niitä ominaisuuksia myös tulevien vaalien ehdokasvalinnoissa.

20
Satu Schanoo:

Lainaus

Perussuomalaisten ja median välinen suhde on kimurantti.


Ei ollenkaan kimurantti. Tämä on yksi Suomen suoraviivaisimpia asioita: Media kaataa perussuomalaisten niskaan lokaa niin paljon kuin kehtaa ja perussuomalaiset sietävät sitä niin hyvin kuin jaksavat.

21

Aktiivimallia on perusteltu (hallitus) että tutkimukset osoittavat leikkausten toimivan - ja varmaan näin joku Vartiainen väittää johonkin humpuukihömppään uskoen ja hallituksen tomppelit uskoo kaiken mitä niille syöttää.

Jos miniministerit tai avuttomat avustajansa viitsisi käyttää 5 min katsoakseen netistä, niin heille olisi selvinnyt ettei kannata käyttää kuukausikaupalla aikaa työhön, jonka perustelut ovat puutaheinää. Asiaa kun on oikeasti tutkittu (eikä arvailemalla heitetty) ihan oikealla siihen asiaan keskittyneellä tutkimuksella Englannissa (tässä linkki Independentin uutiseen siitä) ja tulos on - ei niin yllättäen - tukileikkukset vaikeuttavat työttömien työllistymistä. Suomensin sen tuohon alle itseaktivoituneesti.


Tämähän on mielenkiintoista, ja varmaan oppositiopuolueitakin kiinnostaa.

@Jussi Halla-aho
@Olli Immonen
@Sami Savio
@Vilhelm Junnila
@Juho Eerola

22

Yksi vaalituloksen merkittävimmistä piirteistä oli mielipidemittausten selkävoitto salaliittoteoreetikoista. Ennen vaaleja täällä oli monen kirjoittajan taholta taas kerran kovaa ulinaa siitä, miten mielipidemittauksiin ei voi luottaa ja että ne liioittelevat Niinistön kannatusta ja vähättelevät Huhtasaaren ja/tai Väyrysen kannatusta (ja todella tökerösti Väyrynen itsekin lähti ruokkimaan tuota käsitystä, mistä pitkä miinus hänelle). Mutta Ylen ennakkoäänestyksen aikaan toteutettu viimeinen gallup (https://yle.fi/uutiset/3-10039433) vastasi vaalitulosta lähes hätkähdyttävän suurella tarkkuudella (sulkeissa toteutunut vaalitulos):


Tuossa aiemmin sivullinen jo ehtikin kommentoimaan, että niitä gallupeja oli erilaisia, eivätkä ne kaikki osuneet.

Tähän väliin puolipakollinen vastuuvapauslauseke:
Seuraavaksi en sano mitään juuri äskettäin käydystä presidentinvaalista, vaan tässä tulee nyt yleisluontoista teoreettista löpinää.

Oletetaanpa että joku taho kykenisi suuren luokan vaalivilppiin. Vaalivilpin toteutuksessa voitaisiin käyttää hyväksi esimerkiksi ääntenlaskentajärjestelmän tietokoneistettua vaihetta. Toteutettu vaalivilppi todennäköisesti jäisi muuten huomaamatta, mutta äänestystä edeltäneet vaaligallupit tekevät vaalivilpin käytöstä riskialtista: Saattaisi hyvin käydä niin, että suuri ero vaaligallupien ja ääntenlaskennan tuloksissa herättäisi epäilyksiä ja aiheuttaisi vaalilippujen tarkistuslaskennan. Tästä hankaluudesta vaalivilpin tekijä pääsisi eteenpäin yhdellä tavalla: hallitsemalla sekä vaaligallupeja että ääntenlaskentaa, ja tuottamalla molemmista yhteensopivat tulokset. Näin vaalit näyttäisivät kokonaisuudessaan siisteiltä, mitä nyt eri vaalikoneista saadut tilastot saattaisivat vielä aiheuttaa ihmetystä, mutta eihän niistä kukaan välitä.

Halusin tällä pohdinnalla näyttää, että ääntenlaskennan ja vaaligallupin tulosten yhdenmukaisuus ei vielä takaa että vaalit olisi käyty rehellisesti.

23
Mikäpä on väestönvaihdon seuraava askel, kun maahan on "saatu" satojatuhansia mamuja Afrikasta ja lähi-idästä?

Ei tähänkään paljon mielikuvitusta tarvita.

Lainaus

Tulevaisuuden ihminen on sekarotuinen. Tämän päivän rodut ja luokat vähitellen häviävät tilan, ajan ja ennakkoluulojen vuoksi. Tulevaisuuden euraasialais-negroidinen rotu, ulkonäöltään samankaltainen kuin muinaiset egyptiläiset, tulee korvaamaan kansan monipuolisuuden yksilöiden moninaisuudella.

(Suomennettu alkuteoksesta)
Coudenhove-Kalergi, Richard Nikolaus: Praktischer Idealismus Pan-Europa-Verlag, 1925. s. 22–23.

24
Kylänraitti / Vs: Miten EU voisi teoriassa onnistua
« : 29.01.2018, 06:55:59 »

Jos EU haluaa onnistua, ainoa mitä sen tarvitsee tehdä on se, että ottaa silmän käteen, etsii kartalta erään toisen jo olemassaolevan liittovaltion: Sveitsin. Sitten vain kopioi sen mitä Sveitsi on tehnyt ja siinä se.


Hieno oivallus noin muuten, mutta ei voi tapahtua, koska EU on jo alusta asti valinnut sovjettimallin. Varsinkin komissio nauttii nykyisestä asemastaan, joten komissaarit eivät varmasti aio vaihtaa valta-asemaansa todelliseen demokratiaan.

Onhan se ilmiselvää, että Sveitsi on parempi järjestelmä, ja se varmaan komissaareja hiukan ketuttaakin, kun kontrasti on niin suuri Sveitsin eduksi. Mutta miten Juncker tai kukaan muu komissaari innostuisi siirtämään Sveitsin järjestelmää Euroopan unioniin? Ei taida löytyä motivaatiota heiltä.

25

Tässä writer puhuu asiaa ja taistelua kannattaa jatkaa.


Okei. Kerrotko miten.

Olen pelkkänä silmänä ja korvana. Pidän aina sen mahdollisuuden olemassa, että olen väärässä. Että olen missannut jotain.

Konkreettisia ehdotuksia ja tavoitteita. Analysoidaan niitä kimpassa. En aio dissata mitenkään, paitsi analysoimalla tavoitteiden realistiset onnistumisen mahdollisuudet, mitkä ei nekään ole mitään absoluutteja. Vain niin hyvin kuin osaan.


Henkinen nujertaminen varmasti sopii vastustajalle paremmin kuin hyvin. En sano että olisit varsinaisesti väärässä, mutta mielestäni ei pidä luovuttaa siinä vaiheessa, kun vielä voi rauhassa harjoittaa ajatteluelintään. Ihmisen mielikuvituksella ja päättelykyvyllä yltää pitkälle.

Lähtökohtana voisi pitää, että vastustaja käyttää suuria pääomia, joita sillä on näennäisen rajattomasti. Pääomien avulla vastustaja ostelee kaikkea tarvitsemaansa; valtionpäämiehiä, valtapuolueita, tiedotusvälineitä, oikeusistuimia, yms. käteviä ja hyödyllisiä vallan instrumentteja. Välissä on erilaisia korruption työkaluja erittäin hienovaraisista äärimmäisen brutaaleihin, mutta painotus on hienovaraisissa työkaluissa, vaikka historiassa on todisteita brutaalimpienkin keinojen käytöstä.

Tässä tilanteessa suurin osa puolueista, tiedotusvälineistä ja oikeuslaitoskin ovat vastustajan otteessa jonkinlaisen korruption kautta, ja siksi nuo ovat meidän kannaltamme enimmäkseen saastuneita ja käyttökelvottomia. Oleellista on olla hukkaamatta tarpeettoman paljon omaa energiaa pelissä, jossa vastustaja sanelee säännöt ja asetelmat. Näön vuoksi vastustaja antaa jonkin verran myöten, jotta pelin luonne ei olisi aivan kaikille liian ilmiselvää. Täydellinen medianäkymättömyys on yksi keino, mutta yleensä sitä käytetään vain varsinaisiin pikkupuolueisiin, esimerkiksi Vapaan Suomen liitto eduskuntavaaleissa 2003. Isommiksi kasvaneisiin tekijöihin käytetään jos jonkinlaista vääristelyä ja lokakampanjaa, kuten on juuri nähty.

Täytyy analysoida kenttä: Mitkä ovat sellaiset tiedonvälityksen muodot ja keinot, joita vastustaja ei kykene täydellisesti kaappaamaan hallintaansa? Intuitiivisesti liian keskittyneet menetelmät voivat olla vaarallisia, koska vastustaja voi päättää yksinkertaisesti kaapata tai kieltää solmukohdat. Todennäköisesti jonkinlainen hajautettu verkosto ja tiedonvälitys olisi se malli, jota kannattaa tavoitella. Sellaista täytyy käynnistellä ja käyttöä harjoitella. Tässä kohtaa analyysi muuttuu tekniseksi ja jätän sen mieluiten aihepiirin paremmin hallitseville.

26

Linkkasin tänne  2013 loppuvuodesta EU:n omalta sivustolta Coudenhove-Kalergi-säätiön palkinnon jota jaettiin (jaetaan?) joka toinen vuosi. Hra Coudenhove-Kalergin keskeinen ajatushan oli että tulevaisuudessa (kirjoitti 1920-luvulla) etnisesti eheät eurooppalaiset valtiot tuhotaan massiivisilla värillisten rotujen kansainvaelluksilla. "Tulevaisuuden eurooppalainen on historiaton, roduton ja helposti hallittava."

Keväällä 2014 etsiessäni kyseistä EU:n sivustoa sitä ei enää löytynyt. Nyt koko palkinnon jakamisesta ei enää löydy mitään mainintaa.


Oli vuonna 2014 saatavilla mutta ei enää myöhemmin. Ota vaikka englanninkielinen versio sivusta talteen.

Pistänpä tähän lainauksen ettei Alaric hermostu.

Lainaus

19/11/2012

President Van Rompuy is awarded European Prize Coudenhove-Kalergi 2012

The President of the European Council Herman Van Rompuy was awarded the European Prize Coudenhove-Kalergi 2012 on 16 November 2012 at a special congress in Vienna to celebrate 90 years of the Pan-Europa movement. The prize is awarded biennially to leading personalities for their extraordinary commitment in the European unification process.

The decisive factor in awarding the prize was the balanced way in which President Van Rompuy had assumed the new post of President of the European Council established by the Lisbon Treaty. He had performed this very sensitive leadership and coordination role in a determined but conciliatory fashion, and stress was put on his skilful arbitration in European affairs and unfailing commitment to European ethical values.

In his acceptance speech Mr Van Rompuy described Europe's unification as a project for peace. The idea, which was also at the centre of Coudenhove-Kalergi's work, has lost nothing of its importance 90 years later.

"Ultimately peace is at the heart of what we are doing as a Union," said Mr Van Rompuy, recalling that the European Union had recently been awarded the 2012 Nobel Peace Prize. "The European Union has helped transform a continent of wars into a continent of peace", said the President.

The President spoke of the European perspective for the Western Balkans, underlining that "the entry of the Western Balkans into the Union will seal an end to the last civil war in Europe's long history: no more, no less." He pointed out that the majority of the current member states had joined the Union following destructive experiences, be it war or dictatorship.

The President argued that even the Union's effort to ensure financial stability after the recent economic downturn was "not only for the sake of balance-sheets and healthy economies (…) we are doing this also for eminently political reasons. To keep the Union together. To preserve, beyond monetary stability, the security of our countries, our societies, our citizens tout court."

The prize bears the name of Count Richard Nicolaus von Coudenhove-Kalergi (1894-1972), a philosopher, diplomat, publisher and founder of the Pan-European movement (1923). Coudenhove-Kalergi was the pioneer of European integration and propagated the notion of a federation of European states in his works.

The Prize winners since 2000 have included the Chancellor of the Federal Republic of Germany Angela Merkel (2010) and Vaira Vike-Freiberga, the President of Latvia (2006).


27

EU:n idea, olisi se mitä tahansa mitä ne yrittääkään saada aikaan, on tuomittu epäonnistumaan.


Juuri tuon takia viivytystaistelua pitää jatkaa mahdollisimman paljon ja mahdollisimman laajasti.

Jollei kurssin korjaaminen onnistu niin viivytystaistelulla voidaan toivottavasti hidastaa kehitystä Suomen osalta kunnes EU epäonnistuu Neuvostoliiton malliin jolloin loikataan sitten vapauteen niinkuin Neuvostoliiton kaatuessa Itä-Euroopan maat loikkasivat vapauteen.

Virolaiset olivat kommunismin ikeen alla ja selvisivät siitä.


Tässä writer puhuu asiaa ja taistelua kannattaa jatkaa.

28

Koska viimeksi pressanvaalissa ei ole ollut yhtään puoluejohtajaa ehdolla?


Jos tämän kauniisti muotoilisi: Jotain on puolueissa opittu.

29

Nämä(-kin) vaalit tulevat näyttämään, ovatko äänestäjät yhtään valistuneempia ja paremmin immuuneja valtamedian manipuloinnille kuin 1994.


Niinpä. Kyse ei ole siitä, oppivatko suomalaiset vai eivät, sillä suomalaisten oppimiskyvyssä ei ole erityistä vikaa. Sen sijaan kyseenalaista on, millä tavoin ja minkälaisia asioita suomalaiset oppivat. Tiedämme, että kouluissa suomalaiset pänttäävät sujuvasti monenlaisia oppeja, mitä opettajat (siis auktoriteetit) suomalaisille opettavat ja mitä koulukirjoista (jotka ovat auktoriteetteja myöskin) voi lukea. Tiedotusvälineet ovat myös auktoriteetteja suomalaisille. Suomalaiset ovat varsin hyvin uskoneet painettua sanaa ja imeneet sujuvasti oppeja myös television kautta. Oma ajattelu ja auktoriteettien kyseenalaistaminen olisivat hyödyllisiä taitoja suomalaisille, mutta oppimiskyky on hyvä, jossain mielessä liiankin hyvä.

30

Parempi taktiikka on äänestää etujensa edellyttämällä tavalla ja toivoa parasta.


Minä ajattelen vaaleja ja politiikkaa yleensä yhteisten asioiden ajamisena. Tiedän kyllä, että Suomessakin on poliitikkoja, jotka käyttävät politiikkaa omien asioidensa ajamiseen. On väärin päästää sellaisia ihmisiä tärkeään yhteiskunnalliseen asemaan päättämään yhteisistä asioista. Joka tapauksessa mikään tai kukaan ei pakota minua ajattelemaan politiikasta heidän tavallaan. Haluan Suomea johtamaan ihmisiä, jotka ymmärtävät kokonaisuuksia ja kansallista etua. Sen mukaan äänestän. En siis mene vaalipaikalle miettien, kuka ajaa minun etuani, vaan ehdokkaani täytyy ajaa Suomen ja suomalaisten etua.