UmmaGumma

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Nikolas Ojala

Sivuja: [1] 2 3 ... 115
1

Tuon asian olisi voinut muuttaa yhdessä viikossa yhdellä lauseella viimeistään Lokakuussa 2015 kopioimalla Norjan tekemä muutos Suomeen...


Ei mitenkään voinut, koska Petteri Orpon tuli näytellä loppuun roolinsa "sisäministeri mallia munaton & kyvytön" ja rooliin ei kuulunut minkään ripeiden järkiratkaisujen tekeminen vaan ainoastaan tumput suorina seisoskelu, käsiensä päällä istuskelu ja tyhjänpäiväisten lausuntojen antaminen.

2
Tupa / Vs: Uusi rasismi vaihtoi rodun kulttuuriin
« : 18.02.2018, 12:32:28 »

Suvun jatkajaksi ovat valikoituneet ne, jotka ovat pystyneet juoksemaan karkuun petoja


Eikä tarvitse edes juosta petoa nopeammin. Pitää vain juosta nopeammin kuin porukan hitain.

3

Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamille epäpuhtauksille altistuu vuosittain jopa 750 000 suomalaista. Heistä jopa joka kolmas altistuu epäpuhtauksille koulussa tai päiväkodissa.

Yli puolet kunnista ei ole vielä korjannut sisäilmaongelmia
.

 

Rakenteiden kosteustekninen käyttäytyminen on rakentajille tuttu aihe. Eikö siitä sitten välitetä vai loppuiko mielenkiinto oppitunnilla juuri siihen? Epäilen että kyseessä on ns. kaupallinen mitoitus, ja rakennusurakan saa firma, joka halvimmalla tarjoaa. Verratkaa vaikka tapaukseen OL3 ja Areva: Hieman eri asia mutta sama periaate.

Oma lukunsa ovat vanhat hyvin rakennetut talot, jotka on myöhemmin rempattu pilalle.

4
Erinomaista journalismia! Harvoin tuollaista näkee, viimeksi ehkä tanskalaisessa islam-dokumenttielokuvassa.

5
Lisää jotain tekemisen kulttuuria ja sen puolustusta:
Lainaus

Ralf Sund seisoo edelleen aktiivimalli-ideansa takana: "Jokainen tajuaa, että meidän nykyiset systeemit ei toimi"

STTK:n pääekonomisti Ralf Sundin mukaan Suomen julkinen talous on siinä jamassa, että kaikki keinot kannattaa ottaa käyttöön - myös työttömien taloudellinen patistelu.

Toimihenkilöjärjestö STTK:n pääekonomisti Ralf Sund kannattaa edelleen työttömyysturvan aktiivimallia. Hän pitää Suomen julkisen talouden tilaa vakavana ja työllisyyden parantamista välttämättömänä.

Sundin mukaan aktiivimalli on "pieni marja maassa", mutta toisaalta Suomi on sellaisessa tilanteessa, että kaikki marjat maasta pitää poimia.

– Kyllä meidän kannattaa muiden Pohjoismaiden tapaan kokeilla ihmisten herättelyä myös taloudellisella patistelulla, koska tiedetään, että sillä on vaikutusta ihmisten toimintaan.
"Perusteltu kysymys: Onko tämä oikein?"

Sundilla oli keskeinen rooli aktiivimallin ideoinnissa kansliapäällikkö Martti Hetemäen työryhmässä syksyllä 2016. Sund sanoo, että käyttöön tullut malli oli esillä olleista vaihtoehdoista ehdottomasti lempein.

– Keskustelussa on jäänyt vähemmälle huomiolle se, että tässä mallissa parannetaan työttömyysturvaa työttömyyden alkupäässä poistamalla kaksi karenssipäivää ja ne karenssipäivät ikään kuin sijoitetaan myöhemmän työttömyyden ajalle.

Sund ymmärtää, että aktiivimalli on nostattanut myrskyn.

– Vaikka tässä mallissa plussat ja miinukset järjestelmätasolla summautuvat nollaan, yksittäiset henkilöt - ja heitä on kohtuullisen paljon - voivat ajautua tilanteeseen, että heidän näkökulmastaan työttömyysturvaa on leikattu.

Sund tähdentää, että hallitus on asettanut uudistukselle reunaehdot, niissä raameissa on malli rakennettu ja saavutettu lopputulos on kompromissi.

– Kun osittain poliittisista syistä ja osittain myös taloudellisten realiteettien perusteella pyritään tekemään kustannusneutraaleja uudistuksia, niin silloin aina tulee voittajia ja häviäjiä, ja silloin aina syntyy perusteltu kysymys: Onko tämä oikein?
"Jotain me on tehty ihan väärin"

Ralf Sund maalaa synkkää kuvaa Suomen julkisen talouden tilanteesta. Hän sanoo suoraan, että "joku tässä mättää".

– Meillä veroaste on kansainvälisesti vertaillen aika korkea ja taloudellinen kasvu Euroopan tasolla on aivan poikkeuksellisen voimakasta ja silti meillä julkinen talous on alijäämäinen. Jokainen tajuaa, että meidän nykyiset systeemit ei toimi.

– Jotain me on tehty ihan väärin ja me ollaan tuhoamassa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan perusrakenteita.

Sundin mukaan mallia voi ottaa muista Pohjoismaista. Kun työllisyysaste on selvästi korkeampi, myös kansantalous on kestävällä pohjalla.

Työllisyysaste on Suomessakin saatava ehdottomasti nousuun ja siinä ykkösasia on työn tarjonnan lisääminen, sanoo Sund. Toiseksi tärkeintä ovat toimivat työvoimapalvelut ja kolmantena Sundin listalla tulee työttömien aktivoiminen.

– Tehdään nyt kaikki mahdollinen, että me lähdettäisiin kulkemaan parempaa polkua, josta kaikki hyötyvät. Erityisesti huonompiosaiset ovat sitten voittajia, jos tämä onnistuu.

Sund vakuuttaa pitävänsä aktiivimallista kiinni, vaikka lunta on tullut paljon tupaan.

– Sopimusyhteiskunnan hyvä periaate on se, että kompromisseista, joihin on päädytty, pidetään kiinni. Siinä kontekstissa pidän mallista kiinni. Vaikka näenkin paljon pulmia - kyllä, pidän siitä kiinni.

• Kaakinen, Elina: Ralf Sund seisoo edelleen aktiivimalli-ideansa takana: "Jokainen tajuaa, että meidän nykyiset systeemit ei toimi" Yle Uutiset, 2018-02-15.

6
Lainaus

Ikävä tapaus, mutta Suomi ei voi taata kuolemattomuutta Irakissa asuville ihmisille, ei edes niille, jotka ovat käyneet kääntymässä Suomessa. Irak on vaarallinen maa siellä asuville ihmisille. Ratkaisu ei ole se, että siirretään irakilaiset muualle.

Nyt on keskustelu paljon siitä, kenen käsiä kyseisen irakilaisen veri tahrii. Vastuun pakoilusta syytetään poliitikkoja ja virkamiehiä. Eipä niitä vastuullisia ole ruuhkaksi asti ilmoittautunut silloinkaan, kun irakilaiset turvapaikkaturistit ovat tappaneet tai pahoinpidelleet Suomen ja muiden eurooppalaisten maiden asukkaita. Sellaiset tapaukset on nähty siedettävinä oheisvahinkoina. Aivan kuin kaikki eivät olisi aivan yhtä arvokkaita.

Emme tiedä, miksi kyseinen henkilö tapettiin hänen palattuaan Irakiin. Jos oletetaan, että häneen kohdistui henkilökohtainen vaara (joka on kansainvälisen suojelun kriteeri), vastuu lankeaa ennen kaikkea niille, jotka ovat sallineet turvapaikkaturistien pitää turvapaikkajärjestelmää pilkkanaan. Suurin osa tulijoista valehtelee, eikä ole suojelun tarpeessa. Mitä enemmän heitä on, sitä "kyynisemmäksi" turvapaikkajärjestelmä muuttuu ja sitä vaikeampaa on poimia joukosta ne, jotka suojelua tarvitsisivat.

• Halla-aho, Jussi: Ikävä tapaus Facebook, 2018-02-15.

7
Edesmenneen tieteiskirjailija Arthur C. Clarken lyhyt kertomus on paitsi viihteellinen, myös ajatuksia herättävä: Superiority

Lainaus

"Superiority" is a science fiction short story by British writer Arthur C. Clarke, first published in 1951. It depicts an arms race, and shows how the side which is more technologically advanced can be defeated, despite its apparent superiority, because of its own organizational flaws and its willingness to discard old technology without having fully perfected the new. Meanwhile, the enemy steadily built up a far larger arsenal of weapons that while more primitive were also more reliable. The story was at one point required reading for an industrial design course at the Massachusetts Institute of Technology.

Superiority (short story) Wikipedia

8
Kylänraitti / Vs: Sotahistoriaketju
« : 14.02.2018, 09:42:56 »
Timo Hännikäinen on kirjoittanut: Dresden vuonna nolla

9
Lainaus

Joissakin maissa, kun tilanne on mennyt riittävän pitkälle, pukujen riisumisen sijaan sotilasasuisille onkin annettu aseet käteen, Koivisto toteaa.

Vastaavaa Suomessa ei ole harkinnassa.


Ymmärrän, että yksin liikkuvan lomailevan varusmiehen henkilökohtainen ase kiinnostaisi varkaita. Mutta miten olisi korkeakauluksinen suojaliivi ja jokin itsepuolustukseen soveltuva rynnäkkökivääriä huomattavasti pienempi ase?

10
Mylly / Vs: Asuntolainoituksen kestävyys
« : 12.02.2018, 09:33:39 »
Tähän pieni uutinen Hölmölästä. Oletteko kuulleet että Hölmölässä annetaan asumistukea ihmisille, jotka sitten saavat vuokrata tarvitsemansa asunnon vapailta markkinoilta? Se ei ole tämän uutisen ydin mutta hyvä pitää mielessä juttua lukiessa.
Lainaus

Hyrynsalmella joka kolmas asunto on kunnan rasitteena – siistiä vuokrataloa uhkaa purku

Hyrynsalmen kunnan omistaman Kiinteistö Oy Ahmahaan toimitusjohtaja Pekka Oikarinen esittelee siistiä kaksikerroksista vuokrataloa, jonka kohtalona saattaa hyvinkin olla purku.

– Tämä talo on rakennettu 1980-luvulla. Silloin hyrynsalmelaisia oli yli 4 000, nyt melkein puolet vähemmän. Ehkä kehitysnäkymien kanssa oltiin vähän liian optimistisia.

Kunta saa tarpeettomiksi käyneiden talojen purkuun valtiolta reilua tukea.

Veteraanitalon 60 000 euron purkukustannuksiin on tulossa valtion kassasta 42 000 euroa.

– Tyhjien asuntojen ongelma koskee kuitenkin myös yksityisiä. Tällaisen kunnan asuntomarkkinoita voidaan tervehdyttää oikeastaan vain asuntoja purkamalla.

Asuntoja voi toki myydäkin, mutta mielellään vain loma-asunnoiksi. Vakituisina asuntoina ne päätyisivät kenties kunnan kilpailijoiksi ennestään jumissa olevilla vuokramarkkinoilla.

Hyrynsalmella on myyty 38 kunnan asuntoa.

– Halvalla on mennyt, 12 000–18 000 euroa kaksiolta tai kolmiolta, Oikarinen toteaa.

Kunnalla on kiinteistöyhtiön kautta hallussaan 154 asuntoa, joista kolmannes on vailla vuokralaista tai ostajaa. Kaupan on tällä hetkellä 17 huoneistoa.

– Osassa tyhjistä asunnoista on lämmöt laitettu kokonaan pois päältä ja putket täytetty pakkasnesteellä. Kuluja ylläpidosta kertyy silti kuitenkin yli satatuhatta euroa vuodessa, Oikarinen laskee.

"Romutuspalkkio lähtökohtaisesti väärä ajatus"

Harvaan asutun maaseudun verkoston puheenjohtaja, Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä näkee järkeväksi, että kuntien omistamien vuokrataloyhtiöiden huonokuntoisia rivi- ja kerrostaloja puretaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn purkuavustusta hyödyntämällä.

– Vuokra-asuminen on yksi hyvä keino siihen, että ihmiset pystyvät asumaan laadukkaasti ja tarvittaessa muuttamaan työn perässä. Asuntokannan kehittämistä tulee tapahtua myös maaseudulla.

Romutuspalkkiota on esitetty yhdeksi ratkaisuksi lisätä ihmisten liikkumista työn perässä maalta kaupunkiin.

– Se on lähtökohtaisesti väärä ajatus. Työpaikkoja on avoinna koko Suomessa ja määrällisesti eniten työttömiä on isoissa kaupungeissa, Määttä sanoo.

– Liikkumista pitää tapahtua molempiin suuntiin.

• Hakkarainen, Petri: Hyrynsalmella joka kolmas asunto on kunnan rasitteena – siistiä vuokrataloa uhkaa purku Kaleva, 2018-02-11.

11
Tähän on tullut jatkoa.
Lainaan jälkimmäistä suoraan tähän:
Lainaus

”Islam on hyvin lähellä vihreyttä ja pohjoismaista sosiaalidemokratiaa” - Möyläyttää Vihreiden lehden Vihreän Langan entinen päätoimittaja ja JSN:n puheenjohtaja.

Elina Grundström jatkaa: ”Muslimituttavieni käsitys naisten asemasta on lähempänä omaani kuin lestadiolaisten.”

- Niin on myös melkein minkä tahansa uskonnon käsitys naisten asemasta lähempänä liberaalia demokratiaa, kun lestadiolaisuus. Voin väittää että islam on jopa alistavampi naisille, kun lestadiolaisuus. Islam on niin määrällisestikin, kun doktriinisesti alistavin uskonto maan päällä. Mitään maata eivät lestadiolaiset pyöritä, kun taas islamismi ja esim. Huntupakot, ruoskimiset, ulkonaliikkumiskielto ja kunniaväkivalta ovat useissa islamilaisissa maissa arkipäivää naisille.

Islamilaisissa maissa ei myöskään mitään vihreitä puolueita, luonnonsuojelua tai ekologiaa tunneta.

Vihreiden lehden entinen päätoimittaja, nykyinen JSN:n puheenjohtaja ei tajua, miksi jotkut tahot puhuvat ”hienoa ja eksoottista” islaminuskoa vastaan. Hän syyttää kollektiivisesti kaikkia miehiä.

”Miehiä, joilla ei ole ystäviä.” - Tällä hän kertoo olevansa ”islamin ystävä”.

Grundström ei myöskään ymmärrä mitä sana ”islamismi” tarkoittaa. Itse hän määrittelee sanan: ”Mikä ilmeisesti tarkoittaa islamia, joka noudattaa heidän (pahojen rasistimiehien) kielteisiä yleistyksiään”.

- Pelkkä sanakirjan ottaminen käteen olisi säästänyt entisen päätoimittajan tältäkin naurettavalta lauseelta. Islamismi tarkoittaa poliittista islamia, kuten Iranin ja Saudi Arabian hallituksia. Grundström omassa tietämättömyydessään päätyy puolustelemaan islamismia, mikä on maailman alistavin ja ihmisoikeuksia eniten polkeva poliittinen teokraattinen järjestelmä.

JSN:n puheenjohtajaa ärsyttää että hänen hienona, eksoottisena ja liberaalina pitämäänsä uskontoa vastaan kehdataan sanoa mitään. Hän vertaa islaminuskon kritisointia natsi-Saksan kristalliyöhön.

”Maahanmuuttajien määrään ja kotouttamiseen liittyvät ongelmat ovat aivan toinen asia. Niistä pitääkin puhua, mutta uskontoon liittyvien sivistymättömien yleistysten avulla keskustelu ei etene.”

- Grundström ei selvästikään tajua että uskonnottomien maahanmuuttajien on moninkertaisesti helpompi integroitua, imaamien ja islamin doktriinien vaatiessa epäintegraatiota. Minä ja monet muut uskonnottomat pakolaiset olemme elävä esimerkki tästä.

Vihreiden, itseään ”suvaitsevaisena” pitävä entinen päätoimittaja on stereotyyppinen islamismia ja islamin takapajuisia käytäntöjä puolusteleva hyödyllinen ”suvaitsevainen” idiootti, joka käyttää itse eksoottisena näkemäänsä uskontoa ja teokratiaa ”isoja pahoja rasistimiehiä vastaan.”

Olen jo hetken nauranut tälle älyvapaalle idiotismille tänään. Elina Grundströmin näkemys islamismista ”sosialidemokraattisena” selittänee myös, miksi Sosialidemokraattien joukoissa on niin paljon islamisteja.

Tälläisten hyödyllisten idioottien retoriikka asettaa Lähi-Idän vapaa-ajattelijat ja liberaalit paineen alle, auttaen Lähi-Idän äärioikeistoa, vieden meiltä sananvapauden ja oikeuden sanoa mitään islamin ihmisoikeusloukkauksia ja takapajuisia käytäntöjä vastaan. Tälläinen älyvapaa retoriikka edistää maahanmuuttajien epäintegraatiota.

Hyvin menee Elina Grundström, hyvin menee! Jospa oltais vaan ihan hiljaa, hei. Noloa. Onko mikään ihme ettei islamia saa kritisoida ilman natsismi syytöksiä, jos lehdistöämme pöyrittää Grundströmin kaltaiset vajaaälyiset? Ironisesti; natsit ja islamistit tulivat tunnetusti hyvin toimeen keskenään toisen maailmansodan aikana, molempien vihatessaan juutalaisia.

12
Tupa / Vs: Geeninationalismi wtf
« : 11.02.2018, 14:45:27 »
Nähdäkseni idean kova perusta on siinä, että vaikka ei rohkenisikaan asettaa kansakuntia tai edes yksilöitä keskinäiseen paremmuusjärjestykseen, pitää olla harvinaisen munaton ihminen, ellei uskalla laittaa mitään perintötekijöiden vaihtoehtoisia muunnoksia paremmuusjärjestykseen. Tämäkin on useissa tapauksissa ympäristöstä ja olosuhteista riippuvaista, mutta eipä kai erilaisten ympäristöjen olemassaoloa ja todellisuutta kukaan ole kiistämässäkään. Tämä on se pohja. jonka varaan myös eugeniikka tukeutuu. Miten tästä jalostetaan politiikkaa, tekee asiasta mutkikkaan, mutta loogisesta päättelystä, biologian tuntemuksesta ja matematiikasta on varmasti apua.

Geneettinen nationalismi kuulostaa minun korviini siltä, että palataan rohkeasti perusteisiin ja ryhdytään johtamaan koko rakennelmaa uusiksi parhaan saatavilla olevan tieteen avulla.

Miten tämän kukin haluaakaan hahmottaa: Suomen kansalle / ihmiskunnalle / jälkipolville hyvä tulevaisuus. Joka tapauksessa tässä on paljon hyviä mahdollisuuksia.

13

Jos hiljaisuuden vaatiminen on rasismia, silloinhan tunnustetaan, että mölyäminen on joidenkin etninen piirre ja senkin toteaminen on taas - yllätys yllätys - rasismia.


Tämä on asian oleellinen ydin, jonka Eino nosti esille niin oivallisesti, että en malta olla toistamatta sitä.

14
Mylly / Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« : 10.02.2018, 09:48:26 »
Ei minulla ollutkaan mitään epäilystä etteikö kyseessä olisi pienen vähemmistön lyhyen tähtäimen etu. Mutta se sylettää, että sitä yritetään myydä muka yhteisen edun nimissä.

15
Mylly / Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« : 10.02.2018, 09:17:16 »
Kansantuote riippuu yhteisen työpanoksen ja tuottavuuden tulosta. Jos joku väittää että yhteiskunnan talous tarvitsee työttömyyttä, sanon suoraan että se on paskapuhetta.

16
Lainaus

Nuoret löysivät kirjaston, kun hiljaisuuden vaatimuksia höllättiin.

Bändihuoneita, neulontapiirejä, vauvajumppaa, vanhusten päivätoimintaa ja nuorison hengailupaikkoja. Kaikkea tätä ovat nykyajan kirjastot.

Vuosi sitten voimaan tullut uusi kirjastolaki edellyttää kirjastoilta tilojen tarjoamista harrastamiseen ja kansalaistoimintaan. Kirjaston tehtäväksi määriteltiin myös edistää yhteiskunnallista ja kulttuurista vuoropuhelua.

Hiljaisuudessa hyssyttely halutaan vaihtaa keskusteluun, mutta uudenlaisten kirjastojen syntyminen vaatii muutoksia paitsi kirjastorakennuksissa, myös asiakkaiden asenteissa.

Kompromisseja huudon ja hiljaisuuden välissä

Seinäjoella kirjastoelämä mullistui viisi vuotta sitten, kun uusi kirjastotalo Apila valmistui. Aivan uudenlainen kirjasto on kirinyt lainausmäärät huomattavaan kasvuun.

Huomiota herättävintä on ollut erityisesti lapsiperheiden ja nuorten lisääntynyt määrä kirjaston asiakkaina.

– Nuoret tekevät täällä läksyjä, pelaavat ja ihan vaan hengailevat, kuvailee Seinäjoen kirjastotoimenjohtaja Mervi Heikkilä.

Tulos on ilahduttava, mutta sen saavuttaminen on vaatinut myös muutaman kompromissin.

Lisääntyneet kävijämäärät ja uudenlainen asiakaskunta on johtanut joustamiseen kirjaston hiljaisuus-säännöissä. Nykyisin henkilökunta puuttuu vain selvästi häiritsevään huutamiseen, juoksemiseen tai muuhun metelöintiin.

Herkkäkorvaisimmat hyssyttelijät puolestaan ohjataan kirjaston hiljaisiin tiloihin nauttimaan rauhallisista lukuhetkistä.

– Yritämme ymmärtää molempien puolien tarpeita. Mutta nykyään riittää, jos kirjasto olisi kohtuullisen hiljaisen ja rauhallisen toiminnan ympäristö, Heikkilä kuvailee muuttunutta menoa.

Visio viihtymisestä

Tulevaisuuden kirjaston visio näyttää olevan selvä. Siinä perinteisen kirjojen lainaamisen rinnalla asiakkaille tarjotaan yhä enemmän mahdollisuuksia viihtyä ja kokea elämyksiä kirjaston tiloissa.

Helsinkiin rakentuvaan uuteen keskustakirjastoon on tulossa tapahtumatiloja, studioita, kahvila ja muun muassa elokuvateatteri.

Samaa visiota toteutetaan myös Jyväskylässä, jossa on alkamassa vuoden kestävä pääkirjaston remontti. Sen tavoitteena on uudistaa kirjasto vaiheittain vastaamaan sekä tekniikaltaan, että käyttötavoiltaan nykypäivän tarpeita.
Kirjat tekevät tilaa ihmisille

Nykyisin Jyväskylän pääkirjaston aula on kuin hiljaisuuden esikartano, lähes tyhjä tila, joka ohitetaan matkalla kohti yläkerrassa sijaitsevia kirjaosastoja.

Vuoden päästä aulan toivotaan olevan täynnä elämää ja asiakkaita.

Uutuuskirjat ja viikkolainat siirretään yläkerrasta pääovien lähelle, myös kaikki lehdet tuodaan luettavaksi sisäänkäyntikerrokseen avautuvaan uuteen lukusaliin. Remontoitu kirjasto tulee asiakkaan iholle heti oven avauksella.

– Kirjojen tila halutaan muuttaa ihmisten tilaksi, kertoo Jyväskylän Kirjastotoimenjohtaja Seija Laitinen-Kuisma.

Konkreettisesti se tarkoittaa suuremman tilan antamista ihmisten oleskelulle ja työskentelylle kuin kirjoille. Muutosta ei kuitenkaan tehdä kokoelman kustannuksella:

– Kirjojen määrä pysyy samana kuin ennenkin. Laitetaan ne kuitenkin houkuttelevammin esille, Laitinen-Kuisma kuvailee tulevan remontin tavoitteita.

Älämölön hallinta vaatii äänimaiseman suunnittelua

Seinäjoella uuden kirjaston valmistuminen on paitsi lisännyt ja nuorentanut asiakaskuntaa, myös räjäyttänyt tapahtumien määrän kirjastossa. Myös yhteistyökumppaneiden verkosto on moninkertaistunut.

Tiloissa soitetaan myös keikkoja. Musiikkitapahtumia järjestetään erillisissä saleissa ja myös portaikossa, josta musiikki kaikuu koko taloon.

– Haluamme kuitenkin pitää lukuportaikon tapahtumat lyhyinä, etteivät ne häiritse kirjaston muuta käyttöä, kirjastotoimenjohtaja Mervi Heikkilä linjaa.

Kuiskuttelun vaihtuminen keskusteluksi ja konsertoinniksi vaatii uudenlaista otetta myös kirjastotilojen suunnittelulta. Akustiikan ja äänimaiseman hallinnan on oltava yhä tärkeämmässä roolissa kun uusia kirjastoja suunnitellaan tai vanhoja remontoidaan.

Itsepalvelu ratkaisuksi resurssipulaan

Suurten kirjastojen palveluvalikoiman kasvaessa kirjastoverkon kaventumisesta ollaan huolissaan monissa kunnissa. Rahat eivät riitä pikkukirjastojen pyörittämiseen. Samaan aikaan paineet kirjastojen aukioloaikojen laajentumiseen kasvavat:

– Ihmisten rytmi on muuttunut iltapainotteiseksi, Jyväskylän kirjastotoimenjohtaja Laitinen-Kuisma toteaa.

Jyväskylässä ratkaisuksi otettiin lähikirjastojen omatoimikäyttö. Silloin kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta asioimaan pääsee kirjastokortin ja pin-koodin avulla. Omatoimikäytön ikäraja Jyväskylässä on 18 vuotta.

Järjestyshäiriöt ja varastelu huolettivat kokeilun alkaessa, mutta kolmen vuoden aikana on huomattu, että kirjaston käyttäjään voi luottaa epäiltyä enemmän:

– Aluksi henkilökunta siivosi näkyviltä helposti mukaan lähtevää tavaraa ja tietokoneita. Nyt on huomattu, ettei semmoiselle ole mitään tarvetta. Mitään järjestysongelmia ei ole ollut, Laitinen-Kuisma kiittelee.

• Matintupa, Minna: Hys hys historiaan – Kirjastoista eloisia olohuoneita Yle Uutiset, 2018-02-09.

Olen kuullut että muualla järjestys on ollut toinen: Ensin kirjastojen asiakkaiksi on ilmaantunut uudenlaista nuorisoa, ja käytännöissä on joustettu myötäilemään uudistuneen asiakaskunnan mukaan.

17
Mylly / Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« : 09.02.2018, 10:36:59 »
Kaikkien aktivointihöpötysten jälkeen täytyy sanoa, että enpä olisi arvannut että ilman työttömiä talous hiipuu.
Lainaus

Työttömyyden väheneminen yli 30 000 ihmisellä olisi laskelmien mukaan Suomen taloudelle isku.

Tutkimusjohtaja Heikki Räisänen työ- ja elinkeinoministeriöstä puhuu OECD:n ja Euroopan komission arvioimasta rakenteellisen työttömyyden rajasta.

– Meillä on varaa lisätä työllisyyttä reilut 30 000 henkilöä. Sen jälkeen aletaan törmätä rakenteellisen työttömyyden rajaan, joka tarkoittaa sitä, että työvoimasta alkaa palkkakilpailu ja yleinen kustannusinflaatio. Talouden kasvu hiipuu siihen.

Joulukuun lopussa työ- ja elinkeinotoimistoissa oli yhteensä lähes 300 000 työtöntä työnhakijaa.

Räisäsen mukaan rakenteellisen työttömyyden rajan alle ei voida taloudellisesti kestävästi mennä. Työttömyyden kehittymiseen ja rakenteelliseen työttömyyteen voidaan kuitenkin vaikuttaa poliittisilla päätöksillä.

– Esimerkiksi keventämällä ansiotulojen verotusta, tehostamalla aktiivista työvoimapolitiikkaa, tiukentamalla työttömyysetuuksia ja väljentämällä työsuhdeturvaa.

Omistusasunto hidastaa liikkuvuutta

Miksi työpaikat ja työntekijät eivät sitten kohtaa Suomessa toisiaan?

– Monessa tapauksessa ne kohtaavatkin, mutta siinä on aina sellaista kitkaa. Jos kitka liittyy siihen, että tietyn ammattitaidon osaajia ei löydy, asian hoitaminen on vähän vaativampi kysymys, Räisänen sanoo.

Koulutuksen muuttaminen on hidasta, eivätkä varsinkaan korkeakouluopiskelijat valmistu nopeasti työmarkkinoille.

– Alueellinen liikkuvuus on myös tällaisessa omistusasuntovaltaisessa maassa aika hankala asia.

Asuntomarkkinoiden lisäksi kapuloita rattaisiin tuo heikosti kehittynyt joukkoliikenne isojen kasvukeskusten ulkopuolella.

Osaajapula kasvun esteenä

Tuoreimman Elinkeinoelämän keskusliiton suhdannebarometrin mukaan osaavan työvoiman saatavuus uhkaa käyntiin lähtenyttä talouden kasvua. Jos työntekijöitä ei löydy, kasvu tyrehtyy tai sitä ei pystytä hyödyntämään täysmääräisesti.

– Jäsenkyselyn perusteella se on ykkösongelma. Se on jatkunut jo jonkin aikaa, toteaa EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Häkämiehen mukaan keinoja osaavan työvoiman saamiseksi on useita, joskaan niiden vaikutukset eivät välttämättä näy nopeasti.

Perhevapaita pitäisi jakaa entistä tasa-arvoisemmin perheissä, purkaa kannustinloukkuja ja saada Suomeen jääneet yli 10 000 turvapaikanhakijaa koulutettua ja työllistettyä.

• Mattila, Jaana: Ilman työttömiä talous hiipuu, sanoo ministeriön tut­ki­mus­joh­ta­ja: "Rajan jälkeen työvoimasta alkaa palk­ka­kil­pai­lu" Kaleva, 2018-02-09.

Mitään erityisen painokelpoista kommenttia minulla ei nyt tähän ole, joten ei haitanne vaikka en kommentoikaan.

18
Kirjoitin jo elokuussa 2017 että olemme sodassa, mutta suomalaisilta viranomaisilta, tiedotusvälineiltä ja oikeuslaitokselta kesti muutama hetki laimentaa tämä asia nykyiseen "joukkopuukotus" tms. diipadaapamuotoon.

Minun mielestäni Suomi ja koko länsimaailma on sodankäynnin kohteena, ja avoin sodanjulistus on selkokielisenä vihollisen omassa julkaisussa.

• Why We Hate You & Why We Fight You. DABIQ, 1437 (islamilaisen ajanlaskun mukaan), nro 15, s. 30–33. Artikkelin verkkoversio (PDF).

Miten suomalaiset ja eurooppalaiset poliitikot ja ylipäätään maailmalla suhtautuvat tuohon, on vielä kysymys sinänsä. Ymmärtävätkö he, että jos ja kun vihollinen on julistanut meille sodan, olemme sitten sodassa, halusimmepa sitä tai emme. Normaali ja ensisijainen toimenpide olisi pyrkiä pitämään huolta rajoista, ettei vihollisia päästettäisi vapaasti kulkemaan maahan meidän keskuuteemme. Puolustusministeri Jussi Niinistö voisi sanoa, pitääkö tämä logiikka kutinsa.

19
ISIS-propaganda antaa hyvin selkeän kuvan motiiveista jokaiselle, joka vain ilkeää tutustua siihen.

• ”Why We Hate You & Why We Fight You” DABIQ, nro. 15, 1437 SHAWWAL
(islamilaisen kalenterin mukaan), s. 30–33.

Tästä pari linkkiä lähdettä epätoivoisesti metsästäville:

20
ISIS-propaganda antaa hyvin selkeän kuvan motiiveista jokaiselle, joka vain ilkeää tutustua siihen.

• ”Why We Hate You & Why We Fight You” DABIQ, nro. 15, 1437 SHAWWAL
(islamilaisen kalenterin mukaan), s. 30–33.

21
Ikäväkseen social justice warrior havaitsi että kaikki ei mennytkään aivan käsikirjoituksen mukaan.

Lainaus

In 2012 Rebecca Sommer founded the refugee aid association Arbeitsgruppe Flucht + Menschen-Rechte (AG F+M) [Working Group Asylum + Human Rights]. At the end of 2015, this artist, photographer and journalist and documentary maker applauded Angela Merkel’s decision to open German’s borders to the “refugees” who had been blocked in Hungary, despite the vacuum effect this would create. “At that time I wanted to help everyone and truly believed that all these people were fleeing hell and were in a state of complete distress,” the German activist explained in an article published by the conservative Polish weekly  Do Rzeczy  on 15 January, discussing how she woke up to reality.

In 2015, her NGO had almost 300 volunteers who were giving German courses to the new arrivals.

…”I thought their medieval view was going to change with time…but after having seen these situations occur repeatedly and observing what was happening around me, as a volunteer, I have had to recognise that the Muslim refugees have grown up with values that are totally different, they have undergone brainwashing from childhood on and are indoctrinated by Islam and absolutely do not intend to adopt our values. Worse, they regard we infidels with disdain and arrogance.”

“It was a jarring perception when I noticed that these people I had helped, who were eating, drinking, dancing and laughing with me, who didn’t pray, who didn’t go to the mosque, who didn’t respect Ramadan, who made fun of religion and deeply religious people, called me ‘the stupid German whore’ when they were eating my food and were in my garden.”

…Rebecca Sommer says she is not an isolated case, that many other volunteers also came ultimately to have the same perception and that there are now far fewer volunteers ready to work with the new arrivals today in Germany. She also acknowledges that, through their numbers, these Muslim immigrants pose a threat to the German way of life, and that this will get worse with family reunification.
She also told the Polish weekly magazine Do Rzeczy that she personally knows Germans who are getting ready to emigrate to Poland because they had have enough, and she added: “If Poland and Hungary do not give in on this question, you could become countries that some Germans and French will flee to. You could become islands of stability in Europe.”

Islands of stability but also democracy because Rebecca Sommer also notes that democracy no longer really exists in Germany….When the human rights activists wanted to denounce forced conversions to Islam in Indonesia, her account was blocked.


This Berlin woman no longer dares to go out on her own on New Year’s Eve and she has already been attacked five times by men speaking Arabic!

She thinks it is already too late for Germany and she plans to emigrate for her retirement. Political Islam is present everywhere, including in the government, in political parties, in the police and schools. With family reunification, millions of additional Muslim immigrants are going to come. In the German capital where she lives, entire districts are already dominated by the Muslim community which forms a parallel society.

“It’s too late for Germany”: German feminist SJW admits she got it wrong on immigration, plans to emigrate to Poland Diversity Macht Frei, 2018-02-05.

@Matias Turkkila kannattaisiko kurkata tämä tapaus? Alkuperäinen haastattelu on julkaistu puolalaisessa lehdessä Do Rzeczy 3/2018 ja netissä on siitä ilmaiseksi saatavilla vain typistetty versio: https://dorzeczy.pl/kraj/52961/Niemcy-uciekna-do-was.html

22
Paja / Vs: Kansalaisaloitteiden ideointiketju
« : 04.02.2018, 13:15:33 »
Jokainen kansanedustaja voi pitää puheita eduskunnalle täysistunnossa ja laatia eduskunnassa lakialoitteita, ja näitä voi käyttää oppositiopolitiikan vahvistamiseen.

Kansalaiset voivat samalla tapaa käyttää kansalaisaloitteita puolueista riippumattoman oppositiopolitiikan tekemiseen. Lopulta hallitus päättää mitä aloitteen kanssa tehdään, mutta pelkästään aloitteiden olemassaolo ja julkisuus on vähittäistä painostusta.

Jos joku aloite saa taakseen hyvin paljon allekirjoituksia, on se ihme ellei se aiheuta mitään supinoita hallituksenkin sisällä.

23
Paja / Vs: Kansalaisaloitteiden ideointiketju
« : 04.02.2018, 12:39:01 »
Muistelin että tällainen ketju olisi olemassa. Melkeinpä hautautunut jo.

Ajattelin nostaa esille muutaman asian kansalaisaloitteiden valmistelussa:
 • Miten kansalaisaloitteen keräysaika kannattaisi ajoittaa, jotta aloite keräisi mahdollisimman runsaasti allekirjoituksia?

 • Miten kansalaisaloitteen vieminen eduskuntaan kannattaisi ajoittaa, jotta aloite saisi mahdollisimman perusteellisen käsittelyn?

 • Miten kansalaisaloite kannattaa muotoilla, jotta se olisi

  a) allekirjoittajilleen ymmärrettävä

  b) eduskunnalle selkeä, mahdollisesti täysin yksiselitteinen

  c) varmasti sopusoinnussa perustuslain kanssa

  ja tietysti muutenkin kaikin puolin erinomaisen hyvä?

 • Miten eduskunnan voimasuhteet vaikuttavat kansalaisaloitteiden menestymisen mahdollisuuksiin?

24
Salonki / Vs: Maahanmuuttokritiikin valtavirtaistaminen
« : 04.02.2018, 11:56:35 »
Hyviä kysymyksiä kannattaa aina esittää, sillä vastaus tai reaktio paljastaa paljon.

25
Mylly / Vs: Asuntolainoituksen kestävyys
« : 04.02.2018, 11:47:00 »
Pidetään täysin normaalina, että keskituloinen ottaa satojen tuhansien eurojen lainan ja laittaa sillä asunnon. Ei siinä yleensä tuttavat kysele sijoituksen riskeistä mitään. Suhtautuminen muuttuu, jos sama henkilö päättää sittenkin pysyä vuokra-asujana ja sijoittaa rahat osakkeisiin. Sitten kyllä muistetaan mainita pörssipelin riskit.


26

Medialla on maassamme tietty agenda, se on selvää.


Muistatteko kun Yleisradion tehtävässä vaihdettiin monikulttuurisuus kulttuurin moninaisuuteen, siinä oli Sampo Terholla ratkaiseva rooli silloisen Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016061621742815_uu.shtml

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perussuomalaiset-naytti-vihreaa-valoa-yle-ratkaisulle/5948190

27
Kyllä on tukevasti voiman pimeällä puolella jokainen joka levittää siemeniään ympäriinsä mutta ei ota mitään vastuuta tekemistään vahingoista eikä edes jälkikäteen kadu omaa epäreiluuttaan, jättäen osaansa syyttömät lapset ilman isänsä henkistä ja taloudellista tukea.

Ymmärrän sen, että monenlaisia vahinkoja voi sattua ja sattuukin, mutta vastuuntuntoinen aikuinen kantaa vastuun.

28

Tiedän yhden E-A:laisen pariskunnan, jotka ostivat vanhan kyläkoulun p-karjalasta ja tekevät etätöitä sieltä käsin. Kutkuttaisi kyllä kuulla syy muuttoon. Ilmasto ja verotus ei voi olla.


Eikö tuossa olisi jutun aihetta? Kyllä kiinnostaisi tietää mistä löytyy motiivi muuttaa niin kaukaa Pohjois-Karjalaan. @Matias Turkkila huhuu?

Hauska yksityiskohta tuollaisessa muutossa on, että aikavyöhyke ei muutu yhtään.

Olisi tuollaisessa haastattelussa paljonkin kysyttävää, esimerkiksi:
 • Miksi halusittekaan pois Etelä-Afrikasta?
 • Mikä sai harkitsemaan muuttoa Suomeen?
 • Löytyikö töitä helposti?
 • Kuinka olette kotoutuneet?
 • Onko yhä haasteita sopeutumisessa suomalaiseen elämänmenoon?
 • Miltä nyt tuntuu?

29
Tampereen yliopiston taloustieteen professori Matti Tuomala:
Lainaus

Luulisi, että tuoreet todellisilla aineistoilla tehdyt laadukkaat tutkimukset opastaisivat suomalaistakin politiikkaa, Tuomala toivoo.

Rinne, Mika: Professori arvostelee aktiivimallin käyttöönottoa - ”Virkamiesjohto tulkinnut harhaanjohtavasti” Iltalehti, 2018-02-02.

Niinhän sitä luulisi juu, monet muukin kuin taloustieteen proffat, että poliitikot ja varsinkin hallituksen ministerit hyödyntäisivät verorahoilla hankittuja tieteen viimeisimpiä saavutuksia työssään. Mutta, kuten on nähty, asia ei sittenkään ole näin.

30

Tillanen alusti juttua kertomalla kuinka monta avointa työpaikkaa oli ja montako työtöntä vastaavasti oli ja niitä olisin sitten kertaluokkaa enemmän. Vartiaisen vastaus taasen pani ajattelemaan että onko mies todella noin tyhmä vai teeskenteleekö. Vartiainen selitti että niitä avoimia työpaikkoja voi kerralla olla tuon verran mutta vuoden aikana niitä onkin sitten miljoona.


Taitaapa Vartiainen olla matemaattisessa lahjakkuudessaan Annika Lapintien tasoa, ja tätä en sano ylistykseksi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 115